Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge på Bosön

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 100827 på Bosön"

Transkript

1 Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge på Bosön Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV Jan Kamras JKA P-O Eriksson POE Carl Ragnarsson CRA Helena Svedlund HSV Eva Gunnarsson EGU Lasse Persson LPE Christer Grähs CGR Helena Axelsson HAX Övriga: Carina Westlin CWE Micke Melander MME Bo Appelqvist BAP Lennart Persson LEP Roger Wiklund RWI Sixten Ek SEK Frånvarande: Catarina Midskog CMI 1 Öppnande av möte MQV hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2 Justering av föregående protokoll Föregående protokoll är justerat och godkänt. 3 Fastställande av dagordning Dagordningen godkändes. 4 Genomgång av åtgärdslistan Åtgärdslistan gicks igenom. Punkter som återstår är Förslag till skrivning av nya medlemsregler för klubbar samt en dialog med BK S;t Erik angående regelverk och medlemmar. Se Disciplinärenden Sedan det senaste mötet har fyra anmälningar inkommit, varav två har avvisats. De övriga har behandlats och beslut har meddelats alla inblandade. Disciplinnämnden önskar ett beslut från styrelsen angående om handlingar från DN kan lämnas ut i sin helhet, om någon medlem begär det. Idag skrivs en sammanfattning av varje ärende som presenteras i tidningen Bridge, utan att namnge anmälare eller den anmälde. Beslut: Styrelsen beslutade att handlingar kan lämnas ut, men att de då lämnas ut utan namn. RWI får i uppdrag att meddela DN beslutet.

2 6 Rapport från Tävlingskommittén TK meddelar att Deltagarantalet i SM-tävlingar både ökar och minskar. Deltagandet i SM par Mixed ökade med 17%, SM lag Open med 6% och SM lag Veteran med 24%. SM par Open minskade med knappt 15%, SM par Dam minskade med knappt 4%, SM par Veteran hade en minskning på 0,5% och JSM lag var oförändrat. Upplägget på SM par Open har under ett antal år diskuterats och vid årets final delades en enkät ut som besvarades av spelarna i semifinalfältet. Svaren på enkäten gav ingen tydlig linje huruvida en ändring i upplägg skulle bli bättre eller sämre. Frågan finns med vid distriktsträffens diskussioner 27-28/8 samt kommer att diskuteras på distriktstävlingsledarträffen 29/8. Efter detta kommer TK att fatta ett beslut om hur upplägget av nästa års SM par Open ska se ut. TK:s arbete med att öka kvalitén på tävlingsledarkåren fortsätter. Materialet för steg 3 utbildning är helt klart och de nya proven för steg 2 kommer under hösten. Nästa steg 3 utbildning hålls i Örebro januari Rapport från Festivalkommittén Årets festival hade åter deltagarrekord med över 7000 startande i tävlingarna. Festivalen gjorde ett plusresultat om ca kr. Stormästarträffen blev tyvärr inte en bra tävling detta år, detta beklagas och man kommer att se över den till nästa år. I övrigt flöt arrangemanget mycket bra och framförallt våra utländska gäster var djupt imponerade av vårt arrangemang. Bankettens vara eller icke vara diskuterades. Banketten arrangerades tidigare i vår regi, men fr o m i år i Conventums regi. Deltagarantalet sjunker, men behovet finns ändå att ha en festkväll. Banketten kommer att vara kvar, men ev förändrar man i upplägget. Ett FK-möte kommer att genomföras i Linköping 6-7 november, därefter spikas programmet och nyheter meddelas på hemsidan. 8 Rapport från Medlemskommittén Till årets klubbledare har MK utsett Britt-Marie Wahlgren, Lerums BK. I dagarna kommer Rekryteringstävlingen Rekryten att lanseras. Det är ett utbildningsmaterial för rekrytering av juniorer med prispengar till den som lyckats bäst. Pengar som kommit in från stöd till 1933-klubben används till detta ändamål. Styrelsen diskuterade den fräna tonen på Förbundets hemsida och huruvida vi ska ha kvar forumen eller inte. Forumen ska finnas kvar, men de ska endast vara synliga för inloggade medlemmar. Ett förslag på att använda flera moderatorer ogillades. En funktion för att kunna rapportera olämpliga inlägg är beställd. Med upprepade anmälningar riskerar man då avstängning från att skriva i forumen under en tid. Beslut: RWI besvarar förslaget angående flera moderatorer samt skriver en artikel med informationen till hemsidan.

3 9 Rapport från UtbK Utbildningskommittén har haft sitt första möte. Kommitténs främsta uppgifter blir: Att ta fram utbildningsmaterial för tävlingsledare, Klubbfunktionärer och bridgelärare. De två förstnämnda tillsammans med TK respektive MK som sitter på kunskapen. Att ta fram utbildningsmaterial för nybörjare på olika nivåer. Att ta fram en utbildningsplan. Att leda, planera och genomföra utbildningar för Förbundet samt att assistera klubbar och distrikt när de själva vill genomföra dem. Det nya kursmaterialet Spela Bridge finns nu till försäljning. Materialet kommer att säljas i paket med CD och kortlekar för 300kr/bok samt i 12-pack för 260 kr/bok. Klubbar och distrikt ska rekommenderas att hålla steg 1 utbildningar för bridgelärare i maj och Förbundet ska sträva efter att hålla steg 2 utbildningar centralt under utbildningshelgen. En bridgelärarutbildning kommer att hållas i Örebro under utbildningshelgen november Beslut: Styrelsen beslutade att UTBK får kr för att finansiera bridgelärarutbildningen under utbildningshelgen i Örebro Styrelsen beslutade att de nya utbildningspaketen ska säljas som paket med CD och kortlekar för att följa de nordiska bestämmelserna för materialet. 10 Rapport från Kansliet Gävle BK kommer att flytta in i nya lokaler i Gävle. I dessa lokaler skulle det eventuellt finnas plats för kansliet. Vi avvaktar ytterligare information, men om lokalerna efter ombyggnad visar sig vara lämpliga, hyresnivån är fördelaktig samt vårt nuvarande avtal går att upplösa är det tänkbart att kansliet byter adress. Tidigare beslöts att köpa in en ny server för vår hemsida. Efter vidare utredning och samtal med vår IT-partner IPSI visade det sig att de kunde leverera kapacitet och tjänster efter behov vilket är fördelaktigare för oss. Det är fördelaktigt gällande såväl funktionalitet som kostnad, säkerhet och långsiktighet. Beslut: Styrelsen är eniga med IT-kommittén i ärendet och stödjer beslutet att inte köpa in en egen server utan att istället köpa kapacitet efter behov. 11 Regler för klubbar Det nya förslaget om regelverket för klubbar ska läggas fram med ev stadgeändringar inför nästa års Riksstämma. RWI och POE har i uppdrag att utforma regelverket. Beslut: Vi avvaktar vad som framkommer vid diskussionerna under helgens distriktsträff och RWI/POE inkommer med ett nytt förslag på nya regler för klubbar till nästa styrelsemöte. 12 Fonder POE har sett över alla FSB:s fonder och specialkonton samt deras innehåll och ändamål. Förbundet har i dagsläget 6 fonder/specialkonton. POE:s förslag är att göra om dessa till två buffertfonder.

4 En fond för juniorer som fortsätter att heta Framtidsfonden, men som även ska täcka juniorlandslagets kostnader i internationella tävlingar. En fond för våra vuxna landslags deltagande i internationella tävlingar, Landslagsfonden. Dessa fonder fylls på via oktober/aprilsilver varje år. I Framtidsfonden finns då ett startsaldo om ca med en påfyllnad om ca kr/år I Landslagsfonden blir startsaldot ca kr med en påfyllning om ca kr/år. Se bilaga. Eftersom kostnaderna för våra landslag liksom för juniorverksamheten kan variera starkt från år till år skall styrelsen kunna besluta att ta belopp ur dessa fonder för att utjämna det ekonomiska resultatet mellan åren. Detta gäller främst deltagande i VM som är svårare att förutse än övriga mästerskap. Beslut: Styrelsen beslutade att arbeta efter detta förslag genom att slå ihop samtliga fonder och specialkonton till två fonder. MQV får i uppdrag att prata med Per Jannersten om att ev även upplösa Jannerstenfonden och låta den ingå i framtidsfonden, med fortsatt möjlighet att dela ut Jannerstenstipendiet. 13 Internationellt NBU Sverige arrangerar NM maj Då försöket med en veteranklass 2009 i Åbo inte mötte tillräckligt intresse har NBU beslutat arrangera enbart öppen och damklass som tidigare. Ett förslag att även inkludera de baltiska länderna har avslagits av NBU. EBL Under EM hölls val till EBL:s Executive Committee för nästa mandatperiod om 4 år. Som planerat ställde MME inte upp för omval. JKA kandiderade som planerat, och valdes in. JKA blir ansvarig för den kommitté som sköter kontakterna med medlemsförbunden, ingår i finans- och tävlingskommittéerna samt i President's Council. WBF José Damiani, avgående ordförande i WBF och ordförande i IMSA (International Mind Sports Association), har i stort sett på eget initiativ bjudit in poker (i form av det för ändamålet skräddarsydda påfundet "duplicate poker") till IMSA. EBL:s nyvalda styrelse har enhälligt tagit kraftigt avstånd och avser motverka detta genom sin röst i WBF. Man anser att bridgen riskerar att förlora mycket mer än den potentiellt kan vinna på att liera sig med en aktivitet som i de flesta länder betraktas som "gambling". Flera nationella förbund har redan skickat separata protestskrivelser mot detta projekt. FSB ansluter sig till detta avståndstagande. WBF kommer att ha ett möte i Philadelphia under öppna VM i oktober. Beslut: Styrelsen ger fullmakt till JKA att representera FSB vid mötet. EM Oostende Det öppna laget slutade på femte plats och tog sig vidare till VM spel. Damlaget spelade till sig en glädjande bronsmedalj och tog sig vidare till VM spel. Veteranlaget slutade på 13:e plats och är därmed inte kvalificerade till VM spel.

5 Öppna JEM Sverige hade fyra par med i öppna JEM i Kroatien. Daniel Gullberg och Johan Karlsson spelade hem guldet. För denna prestation beslutade styrelsen att dela ut förtjänsttecken i guld. Beslut: Styrelsen beslutar att dela ut förtjänsttecken i guld till Johan Karlsson och Daniel Gullberg. Det beslutades att även dela ut förtjänsttecken i guld till Peter Fredin, som vann öppna EM i San Remo 2009 tillsammans med Björn Fallenius. Björn har förtjänsttecknet sedan tidigare. 14 Personalfrågor Efter omorganisation i personalen där MME tagit rollen som verksamhetschef fattas det tid för konsulentarbete. Utöver det ökar behovet av support i olika tävlingstekniska former för varje dag samtidigt som frågorna blir mer och mer komplicerade. Ett förslag till betald supportlösning lades fram som ska undersökas vidare. Beslut: Att arbeta vidare enligt förslaget samt annonsera ut en ny konsulenttjänst. 15 Utvärdering av Sandviken/Sundsvallsprojektet En utvärdering av projekten i Sandviken och BRF Sundsvall visade att klubbarna fick fler medlemmar. FSB fick mindre intäkter än om de varit ordinarie medlemmar, men större intäkter än de skulle ha fått utan de nya medlemmarna. De båda projekten har nu avslutats och båda klubbarna går in i det ordinarie debiteringssystemet. Slutsats: Projekten har hjälpt till att ansluta två dagbridgeklubbar som inte tidigare varit anslutna. 16 Nordiska projektet Det nordiska projektet med gemensam standard för nybörjarkurser i Norden samt en internetportal för spel på internet, BBO Nordic, börjar närma sig slutet. I Norge och Danmark är kursmaterialet redan ute på marknaden och har sålt mycket bra. Sverige börjar med sin försäljning i dagarna. BBO Nordic har testats, framförallt från Norge, och där hoppas man på att sidan kan vara färdig för Sverige under vintern. Problemet i dagsläget är medlemsinloggningen. Projektet förväntas kunna avslutas till sommaren Medlemsstatistik Medlemsantalet ökade under 2009/2010 från till medlemmar, varav betalande och 261 juniorer. Hittills under nuvarande medlemsår har vi medlemmar varav betalande och 157 juniorer. Vid samma tidpunkt föregående år var antalet betalande Ekonomi och budget Inga ekonomiska rapporter för innevarande år har tagits fram. 19 Bokslut och revisionsberättelse 2009/2010 Resultatet för verksamhetsåret 2009/2010 slutade på kr. Detta berodde främst på ökade medlemsintäkter, bra festivalresultat samt mindre kostnader för tidning och personal. Pga tidigareläggning av distriktsträffen finns ännu ingen revisionsberättelse, då den kräver underskrift av styrelsen på bokslutet innan den kan upprättas.

6 20 Verksamhetsberättelse 2009/2010 Verksamhetsberättelse för 2009/2010 godkändes. 21 Verksamhetsplan Verksamhetsplaner för 2010/2011 godkändes. 21 Distriktsträffen Upplägget på distriktsträffen gicks igenom för att alla skulle veta sina uppgifter under helgen. 22 Övriga frågor Attestordning Beslut: Attestordningen anpassas till den nya organisationen, men är för övrigt oförändrad. Bridgepartnerförmedling En medlem har byggt upp en bridgepartnerförmedling via internet där det kostar 750 kr/klubb att ansluta sig. FSB fick en förfrågan om att ansluta alla klubbar till en kostnad av kr. Beslut: Styrelsen tackar nej till erbjudandet, och överlåter till varje klubb att avgöra om de vill ansluta sig. 23 Kommande möten Nästa möte hålls som telefonmöte fredag 29/10 kl; /12 i Stockholm. 5-7 maj i Falkenberg eller på Smådalarö. 24 Avslutning MQV förklarade mötet avslutat. Vid protokollet Justeras Carina Westlin Mats Qviberg

Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 110902 i Stockholm. Närvarande styrelsen:

Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 110902 i Stockholm. Närvarande styrelsen: Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 110902 i Stockholm Närvarande styrelsen: Mats Qviberg (MQV) Jan Kamras (JKA) P O Eriksson (POE) Helena Axelsson (HAX) Helena Svedlund (HSV) Lars Persson (LPE) Catarina

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 131018 i Örebro. Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV. Jan Kamras JKA. Carl Ragnarsson CRA. Helena Axelsson HAX

Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 131018 i Örebro. Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV. Jan Kamras JKA. Carl Ragnarsson CRA. Helena Axelsson HAX Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 131018 i Örebro Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV Jan Kamras JKA Carl Ragnarsson CRA Helena Axelsson HAX Lasse Persson LPE Christer Grahs CGR Pontus Silow PSI

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Förbundet Svensk Bridge den 20 februari 2009 på Öresund AB:s kontor i Stockholm.

Protokoll fört vid styrelsemöte i Förbundet Svensk Bridge den 20 februari 2009 på Öresund AB:s kontor i Stockholm. Protokoll fört vid styrelsemöte i Förbundet Svensk Bridge den 20 februari 2009 på Öresund AB:s kontor i Stockholm. Närvarande: Styrelsemedlemmar Mats Qviberg Jan Kamras Per Olof Eriksson Tommy Gullberg

Läs mer

Föregående protokoll är justerat och godkänt.

Föregående protokoll är justerat och godkänt. Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet den 12 februari 2015, telefonmöte. Närvarande (de i fetstil på plats i Öresunds kontor/stockholm): Styrelsemedlemmar Mats Qviberg Lars Persson

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet på Scandic Hotell Väst, Örebro.

Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet på Scandic Hotell Väst, Örebro. Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet 2016 09 02 på Scandic Hotell Väst, Örebro. Närvarande Ordförande & Styrelse Mats Qviberg (MQV) Pontus Silow (PSI) Christer Grähs (CGR) Per Leandersson

Läs mer

Inledande diskussioner hölls på torsdag kväll, då närvarade även CMI.

Inledande diskussioner hölls på torsdag kväll, då närvarade även CMI. Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 101203 i Stockholm Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV Jan Kamras JKA P-O Eriksson POE Carl Ragnarsson CRA Helena Svedlund HSV Eva Gunnarsson EGU Lasse Persson LPE

Läs mer

Ordförande MQV förklarade mötet för öppnat.

Ordförande MQV förklarade mötet för öppnat. Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet den 8-9/5 2015 på Hotell Vesterhavet, Falkenberg. Närvarande Styrelsemedlemmar Mats Qviberg Jan Kamras Per-Olof Eriksson Carl Ragnarsson Helena

Läs mer

2 Justering av föregående protokoll Föregående protokoll är justerat och godkänt efter en ändring i deltagarlistan.

2 Justering av föregående protokoll Föregående protokoll är justerat och godkänt efter en ändring i deltagarlistan. Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 100219 i Göteborg Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV Jan Kamras JKA P-O Eriksson POE Catarina Midskog CMI Christer Grähs CGR Helena Svedlund HSV Eva Gunnarsson

Läs mer

4 Genomgång av åtgärdslistan Åtgärdslistan gicks igenom. Samtliga ärenden är åtgärdade eller pågående.

4 Genomgång av åtgärdslistan Åtgärdslistan gicks igenom. Samtliga ärenden är åtgärdade eller pågående. Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 110512 på Smådalarö Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV Jan Kamras JKA P-O Eriksson POE Helena Axelsson HAX Helena Svedlund HSV Eva Gunnarsson EGU Lasse Persson

Läs mer

Ordförande MQV förklarade mötet för öppnat och riktade hela styrelsens gratulationer till vinnarna av 2014 års Svenska Cup- Lag Westerlund.

Ordförande MQV förklarade mötet för öppnat och riktade hela styrelsens gratulationer till vinnarna av 2014 års Svenska Cup- Lag Westerlund. Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet den 28 november 2014, telefonmöte. Närvarande: Styrelsemedlemmar Mats Qviberg Lars Persson Per-Olof Eriksson Carl Ragnarsson Pontus Silow (MQV)

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 111215, telefonmöte. Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV. P O Eriksson POE. Jan Kamras JKA.

Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 111215, telefonmöte. Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV. P O Eriksson POE. Jan Kamras JKA. Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 111215, telefonmöte Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV P O Eriksson POE Jan Kamras JKA Lena Westman LWE Carl Ragnarsson CRA Lasse Persson LPE Pontus Silow PSI Christer

Läs mer

Protokoll fört vid telefonsammanträde med Svenska Bridgeförbundet fredagen den 5 februari 2016.

Protokoll fört vid telefonsammanträde med Svenska Bridgeförbundet fredagen den 5 februari 2016. Protokoll fört vid telefonsammanträde med Svenska Bridgeförbundet fredagen den 5 februari 2016. Deltagare: Från styrelsen deltog Mats Qviberg (MQV), PO Eriksson (POE), Lars Persson (LPE), Carl Ragnarsson

Läs mer

» Vi har ca 1100 fler betalande medlemmar ÿýn vid motsvarande tid fÿýregÿýende verksamhetsÿýr.

» Vi har ca 1100 fler betalande medlemmar ÿýn vid motsvarande tid fÿýregÿýende verksamhetsÿýr. Sida 1/5 Protokoll styrelsemÿýte Svensk Bridge 070316 pÿý ÿýresund i Stockholm Carina Wademark [12540], Tuesday 20 March 2007-00:00:00 Nÿýrvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV Peter Johansson PJO P-O Eriksson

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge på Smådalarö. Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV. P O Eriksson POE. Carl Ragnarsson CRA

Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge på Smådalarö. Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV. P O Eriksson POE. Carl Ragnarsson CRA Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 120511 på Smådalarö Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV P O Eriksson POE Carl Ragnarsson CRA Lasse Persson LPE Pontus Silow PSI Christer Grahs CGR Helena Axelsson

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 120215 på Bridgens Hus i Göteborg. Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV. P O Eriksson POE.

Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 120215 på Bridgens Hus i Göteborg. Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV. P O Eriksson POE. Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 120215 på Bridgens Hus i Göteborg Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV P O Eriksson POE Jan Kamras JKA Lena Westman LWE Carl Ragnarsson CRA Lasse Persson LPE Pontus

Läs mer

Beslutades att förändra ordningsföljden på punkterna och lägga rapportpunkterna sist då POE hade förhinder att medverka under hela mötet.

Beslutades att förändra ordningsföljden på punkterna och lägga rapportpunkterna sist då POE hade förhinder att medverka under hela mötet. Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 130829 i Södertälje Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV Jan Kamras JKA P O Eriksson POE Carl Ragnarsson CRA Lasse Persson LPE Christer Grahs CGR Helena Axelsson

Läs mer

Protokoll riksstämma 2011 RS-012

Protokoll riksstämma 2011 RS-012 Protokoll från riksstämma med Förbundet Svensk Bridge den 15 oktober 2011 i Örebro 1 Öppnande av stämman Mats Qviberg öppnade stämman och hälsade delegaterna välkomna. 2 Godkännande av fullmakter och fastställande

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Bridgeförbundets Riksstämma i Örebro 10 oktober, 2015. Mats Qviberg öppnade stämman och hälsade delegaterna välkomna.

Protokoll fört vid Svenska Bridgeförbundets Riksstämma i Örebro 10 oktober, 2015. Mats Qviberg öppnade stämman och hälsade delegaterna välkomna. Protokoll fört vid Svenska Bridgeförbundets Riksstämma i Örebro 10 oktober, 2015. Öppnande av stämman Mats Qviberg öppnade stämman och hälsade delegaterna välkomna. 1 Godkännande av fullmakter och fastställande

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet den 25/ , telefonmöte.

Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet den 25/ , telefonmöte. Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet den 25/11 2017, telefonmöte. Närvarande Ordförande och styrelse Pontus Silow (PSI), Ann Ohlson (AOH), Christer Grähs (CGR), Per Leandersson (PLE),

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Bridgeförbundets Riksstämma i Örebro 7 oktober, 2017.

Protokoll fört vid Svenska Bridgeförbundets Riksstämma i Örebro 7 oktober, 2017. Svenska Bridgeförbundet Karlsgatan 28, 703 41 Örebro Tfn: 026-65 60 70 kansli@svenskbridge.se www.svenskbridge.se PG: allmänt 25 10 42-8 BG: 373-3482 Org. nr: 802000-4365 Protokoll fört vid Svenska Bridgeförbundets

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Bridgeförbundet den 14 februari Mötet var ett telefonmöte.

Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Bridgeförbundet den 14 februari Mötet var ett telefonmöte. Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Bridgeförbundet den 14 februari 2019. Mötet var ett telefonmöte. Deltagare: Pontus Silow (PSI), Christer Grähs (CGR), PO Eriksson (POE), Ann Ohlsson (AOH), Linus

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet den 4/ i Örebro.

Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet den 4/ i Örebro. Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet den 4/5 2018 i Örebro. Närvarande Ordförande och styrelse Pontus Silow (PSI), Ann Ohlson (AOH), Christer Grähs (CGR), PO Eriksson, Helena Axelsson

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Förbundet Svensk Bridge i Åre den 21-22 februari 2013

Protokoll fört vid styrelsemöte med Förbundet Svensk Bridge i Åre den 21-22 februari 2013 Protokoll fört vid styrelsemöte med Förbundet Svensk Bridge i Åre den 21-22 februari 2013 Närvarande styrelsen: Mats Qviberg (MQV), Jan Kamras (JKA), Carl Ragnarsson (CRA), Lasse Persson (LPE), Helena

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen den 15 april 2012, Falkenbergs BK.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen den 15 april 2012, Falkenbergs BK. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen den 15 april 2012, Falkenbergs BK. Närvarande: Lars Hed, Leif Eskelid, Monica Evertsson, Jan Malmström, Lennart Nordberg, Lars Adie, Malin Larsson och Annika

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Bridgeförbundet den maj 2019 i Falkenberg på Hotell Vesterhavet.

Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Bridgeförbundet den maj 2019 i Falkenberg på Hotell Vesterhavet. Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Bridgeförbundet den 17-18 maj 2019 i Falkenberg på Hotell Vesterhavet. Deltagare: Pontus Silow (PSI), Christer Grähs (CGR), PO Eriksson (POE), Ann Ohlsson (AOH),

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Närvarande: Ej närvarande: Stig Pettersson (SP, ordf), Said Morell (SM), Anna Boldt (AB), Lennart Ekbäck (LE), Per Mattsson (PM), Bengt Svensson (BS, adj) Magnus Lundin (ML), Hans Olofsson (HO), Andreas

Läs mer

Protokoll fört vid telefonmöte med Svenska Bridgeförbundets styrelse den 6 februari 2018.

Protokoll fört vid telefonmöte med Svenska Bridgeförbundets styrelse den 6 februari 2018. Protokoll fört vid telefonmöte med Svenska Bridgeförbundets styrelse den 6 februari 2018. Deltagare: Carl Ragnarsson (CRA), Per Leandersson (PLE), Linus Dahlström (LDA), Christer Grähs (CGR), Lasse Persson

Läs mer

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7 Protokoll fört vid Postens Idrottsförbund Styrelsemöte i Borlänge 2008-02-08 Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson

Läs mer

Motioner och Yttranden till Förbundet Svensk Bridge Riksstämma i Örebro 2011

Motioner och Yttranden till Förbundet Svensk Bridge Riksstämma i Örebro 2011 Motioner och Yttranden till Förbundet Svensk Bridge Riksstämma i Örebro 2011 Till Riksstämman föreligger följande sex motioner som inkommit: 1. Justering av 13.4 av stadgarna [Lars Marcusson, Örebro Läns

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 13 JULI 2012 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 13 JULI 2012 I LUDVIKA PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 13 JULI 2012 I LUDVIKA 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Stig Sjunnesson hälsade medlemmar och gäster välkomna och öppnade årsmötet. Stig Sjunnesson

Läs mer

Resultat och budget

Resultat och budget 3003 MP-guld kuponglöst 61800 60000 61000 60000 3007 MP-brons kuponglöst 1209178 1326000 1321000 1350000 3008 MP-silver kuponglöst 247980 261600 259000 261600 3011 Ranking avgifter 34500 35000 39000 35000

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Bridgeförbundet den september Mötet ägde rum på Hotell Vesterhavet i Falkenberg.

Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Bridgeförbundet den september Mötet ägde rum på Hotell Vesterhavet i Falkenberg. Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Bridgeförbundet den 21-22 september 2018. Mötet ägde rum på Hotell Vesterhavet i Falkenberg. Deltagare: Pontus Silow (PSI), Christer Grähs (CGR), Carl Ragnarsson

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 1-16 Tid: Plats: 6-7 februari Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Mats Peterson (MP) Carina

Läs mer

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg Omfattning 14-27 Beslutande Folke Andersson Börje Hansson Karin Ingelhag 14-23 Anna Johannesson Birger Fält Karin Dahl

Läs mer

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-12-12

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-12-12 Närvarande Björn Höft (BH) Mats Engquist (ME) Björn Strömberg (BS) Frånvarande Christofer Evelönn (CE) Ingemar Kallas (IK) Protokoll för Tävlingskommitténs Tid och plats: 12 december 2012, Boställsvägen

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Närvarande: Stig Pettersson (SP, ordf.), Anna Boldt (AB), Per Mattsson (PM), Andreas Feuk (AF), Camilla Forslund (CF), Malin Löf (ML), Peter Johansson (PJ), Said Morell (SM), Thomas Damberg (TD), Bengt

Läs mer

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till.

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141028 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Lena Johansson LJ Emelie Carlsson EC Lena Torstensson LT Anne Blomster

Läs mer

HANDLINGAR TILL RIKSSTÄMMA 2011 Scandic Grand Hotel, 14-15 oktober Örebro

HANDLINGAR TILL RIKSSTÄMMA 2011 Scandic Grand Hotel, 14-15 oktober Örebro HANDLINGAR TILL RIKSSTÄMMA 2011 Scandic Grand Hotel, 14-15 oktober Örebro Innehållsförteckning # Dokument Sidan 1. Innehållsförteckning 2 2. Allmän information om riksstämman inklusive program 3 3. Deltagarförteckning

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm.

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Stockholm 2013-12-09 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 9/13 Tid och plats Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på s kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Anna

Läs mer

PROTOKOLL FS 05/19 fört vid styrelsemöte Telefonmöte. Närvarande. Adjungerad. Anmält förhinder

PROTOKOLL FS 05/19 fört vid styrelsemöte Telefonmöte. Närvarande. Adjungerad. Anmält förhinder PROTOKOLL FS 05/19 fört vid styrelsemöte 2019-06-11 Telefonmöte Förbundsstyrelsen Närvarande Adjungerad Anmält förhinder Urban Andersson, ordf. Michael Bergman Jane Schörling Joanna Stassos Wolf Urban

Läs mer

Protokoll från 2019 års konstflygting.

Protokoll från 2019 års konstflygting. Protokoll från 2019 års konstflygting. Tid 20190906 LEN:s flygfält Sjögesta. Närvarande: Kristoffer Gustavsson, Kjell Mattsson, Ingmar Svensson, Sven Löfqvist, Johan Brorsson, Edvard Käll, Tomas Johansson

Läs mer

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Plats: World Trade Center, Stockholm Tid: Lördagen 22 Mars 2014 kl 9.08-11.05 1 Mötets öppnande Förbunds ordförande Daniel Norrgård hälsade alla varmt

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 09-2013

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 09-2013 1 (5) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 09-2013 2013-11-23 (15.00-20.00) Deltagare SVEMO Tommy Allansson Magnus Markenfelt Håkan Olsson Roger Karlsson Sammankallande 1 MÖTETS ÖPPNANDE SAMT GODKÄNNANDE AV

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Svenska Bridgeförbundet 140220 i Stockholm. Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV. Jan Kamras JKA. Carl Ragnarsson CRA

Protokoll styrelsemöte Svenska Bridgeförbundet 140220 i Stockholm. Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV. Jan Kamras JKA. Carl Ragnarsson CRA Protokoll styrelsemöte Svenska Bridgeförbundet 140220 i Stockholm Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV Jan Kamras JKA Carl Ragnarsson CRA Helena Axelsson HAX Pontus Silow PSI P O Eriksson POE Övriga:

Läs mer

Göteborgs Bridgeförbund

Göteborgs Bridgeförbund Göteborgs Bridgeförbund Protokoll: Ordinarie årsmöte Plats: Bridgens Hus, J A Wettergrens gata 5 Tid: 13 september 2011, kl 18.30-19.15 1. Upprop, godkännande av fullmakter samt fastställande av röstlängd

Läs mer

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2. Kontroll av närvarande och röstberättigade medlemmar Alla närvarande

Läs mer

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll.

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll. PROTOKOLL ISMÖTE Mötesdata: Tid: 2017-04-29, kl. 13:00 15.40 Plats: Scandic Nord, Sundsvall. 1. Mötets öppnande. Tony Olsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna till Sundsvall. 2. Dagordning Dagordningen

Läs mer

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-08-22

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-08-22 Närvarande Björn Höft (BH) Mats Engquist (ME) Björn Strömberg (BS) Christofer Evelönn (CE) Ingemar Kallas (IK) Frånvarande - Protokoll för Tävlingskommitténs Tid och plats: 22 augusti 2012, Östervägen

Läs mer

Ordförande Gunbritt Öhlén hälsade de närvarande välkomna och öppnade mötet.

Ordförande Gunbritt Öhlén hälsade de närvarande välkomna och öppnade mötet. Sida 1 av 5 Styrelsemöte tisdagen den 8 mars 2016 Protokoll Närvarande: Gunbritt Öhlén, Ingmari Amoson, Bo Sanfridsson, Lilian Arvidsson, Owe Wåhlin och Göran Magnusson (delvis). Anders-Eric Andersson

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 1 (5) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 05-2014 2014-04-22 (19.30-21.30) (Telefonmöte) Deltagare SVEMO Peter Isgren Magnus Markenfelt Håkan Olsson Tommy Allansson Koordinator Ledamot Ledamot Sammankallande

Läs mer

Tisdag 20 maj klockan 09:00 till 16:10 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm.

Tisdag 20 maj klockan 09:00 till 16:10 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm. Stockholm 2015-05-20 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 3/15 Tid och plats Tisdag 20 maj klockan 09:00 till 16:10 på s kansli i Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Roland

Läs mer

Protokoll fört vid Hallands Bridgeförbunds årsmöte den 14 september 2013 på BK Albrekts klubblokal i Varberg

Protokoll fört vid Hallands Bridgeförbunds årsmöte den 14 september 2013 på BK Albrekts klubblokal i Varberg Protokoll fört vid Hallands Bridgeförbunds årsmöte den 14 september 2013 på BK Albrekts klubblokal i Varberg Närvarande medlemmar från sju klubbar Delges: Samtliga klubbar 1 Mötet öppnades av Lars Hed

Läs mer

Närvarande: Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt, Bo Eliasson, Sofie Widal, Martin Engström

Närvarande: Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt, Bo Eliasson, Sofie Widal, Martin Engström Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 14 augusti 2017 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt, Bo Eliasson, Sofie Widal, Martin

Läs mer

Styrelsemöte nr. 5. Svenska Kendoförbundet. Datum: 2011-05-22 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.

Styrelsemöte nr. 5. Svenska Kendoförbundet. Datum: 2011-05-22 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl. 1 Styrelsemöte nr. 5 Svenska Kendoförbundet Datum: 2011-05-22 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.10:00-13:00 Kallade, närvarande Anette Persson Sunje, ordförande

Läs mer

Svenska Agilityklubben 10-2014

Svenska Agilityklubben 10-2014 Svenska Agilityklubben 10-2014 2014-12-07 185-210 Protokoll från styrelsemöte med Svenska Agilityklubbens styrelse söndag 7 december 2014 på SKKs kansli. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

Protokoll Distanskommittén

Protokoll Distanskommittén Protokoll Distanskommittén Möte på Scandic Örebro 2013-06-16 Deltagare: Marianne Eriksson, Gitz Johansson, Frida Söderström. Från 2013-81 till och med 2013-83 medverkade Ulf Steisjö. 2013-72 Mötet öppnas

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-10-09 kl 18:00 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

PROTOKOLL TELEFONMÖTE BARNKOMMITTÉN

PROTOKOLL TELEFONMÖTE BARNKOMMITTÉN PROTOKOLL 2-2010 TELEFONMÖTE BARNKOMMITTÉN Sammanträdesdata Tid Måndagen den 17 maj kl 17.00-18.30 Deltagare Christer Melander Mats Ericsson Anders Sjöholm Tommy Landin Bodil Dahl sammankallande medlem

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2016-03-10 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2a & b. Röstlängd/närvarolista & fullmakter Bilaga 3. Verksamhetsberättelse

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 1 (6) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 2-2013 2013-01-31 (18.00-20.00) (Telefonmöte) Deltagare SVEMO Peter Isgren Tommy Allansson Magnus Markenfelt Håkan Olsson Roger Karlsson Koordinator Ledamot Ledamot

Läs mer

Ärende: Datum: Plats: Tid: 18:15:00 Närvarande: STYRELSEMÖTE. Styrelsemöte. Arena Jernvallen

Ärende: Datum: Plats: Tid: 18:15:00 Närvarande: STYRELSEMÖTE. Styrelsemöte. Arena Jernvallen Ärende: Styrelsemöte Datum: 2018-01-08 Plats: Arena Jernvallen Tid: 18:15:00 Närvarande: Tommy Olofsson, Joel Svedberg, Christer Fagerlund, Marcus Lindberg, Andreas Lindholm, Pekka Jussi, Göran Olsson,

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Protokoll fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen den 17 november på Bosön, Lidingö Närvarande: Förhinder: Vid protokollet: Styrelseledamöter: Torgny Lagerkvist (TL, ordf), Pauli Kuikka (PK), Malin

Läs mer

73. MÖTETS ÖPPNANDE OCH GODKÄNNANDE AV DAGORDNING ML hälsade välkommen till Park Inn Arlanda och dagens möte.

73. MÖTETS ÖPPNANDE OCH GODKÄNNANDE AV DAGORDNING ML hälsade välkommen till Park Inn Arlanda och dagens möte. 2005-12-14 PROTOKOLL TRIAL 7-2005 SAMMANTRÄDESDATA Tid: 2005-12-11 Plats: Märsta, Hotell Park Inn NÄRVARANDE Magnus Liljeblad Ordförande ML Lars Svedje LS Jan-Erik Mellberg JEM Arne Hedin Adj AH Jonas

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE TRIAL

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE TRIAL 1 (6) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE TRIAL 4-2012 2012-10-15 (20.00-22.00) Deltagare SVEMO Anders Tibbling Peter Alfredsson Nils Granath Lars Nyberg Koordinator Ledamot Ledamot Sammankallande Gäster Magnus Liljeblad

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 9/2012 Datum: 2012-11-09 Tid: 09.00 16.30 Plats: Närvarande: Ordförande Best Western Arlanda Hotellby, Arlandastad Rolf Weiffert Anders Dahlstedt Tomas

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 / 2009 132-151 Plats: Telefonmöte Datum: 2009-04-21 Tid: 19.30 22.45 Närvarande: Ulf Gustafsson, Jan Lund-Jensen, Per Olof Larsson (från punkt 133e), Björn

Läs mer

Protokoll Nr 2, 26-48, 2016

Protokoll Nr 2, 26-48, 2016 Datum: 1/2 2016 Tid: 20.00-21.30 Plats: Skype Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Cicci Nyström (sekreterare), Nico Christoforidis (kassör), Isabelle Sarfati (ledamot), Hamid Fazeli (ledamot). Frånvarande:

Läs mer

TELEFONMÖTE SEKTIONSRÅDSMÖTE MOTOCROSS 1/2002. Deltagare Micke Karlsson - Ordförande/sekreterare. - Övre Norra, förhinder

TELEFONMÖTE SEKTIONSRÅDSMÖTE MOTOCROSS 1/2002. Deltagare Micke Karlsson - Ordförande/sekreterare. - Övre Norra, förhinder Motocross 1 Norrköping 2002-06-14 TELEFONMÖTE SEKTIONSRÅDSMÖTE MOTOCROSS 1/2002 Sammanträdesdata Tid 2002-06-14 kl. 18.30-19.22 Deltagare Micke Karlsson - Ordförande/sekreterare Gunnar Hedin - Mellersta

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Gunilla Karlbom hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

1 Mötets öppnande Ordförande Gunilla Karlbom hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll fört vid Postens idrottsförbunds styrelsemöte i Östersund 2014-02-06 2014-02-07. Närvarande: Gunilla Karlbom,Ola Svensson, Christer Antman, Stig Davidsson, Ewa Wiklund, Christer Gunnarsson,Magnus

Läs mer

TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping

TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, SUZETTE ELESTEDT, DANIEL ANDERSSON, NICKLAS NULAND,YVONNE LUNDGREN, CAROLINE

Läs mer

André Lennberth, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund och Solveig Bryn. 132 Mötets öppnande. Jonas Peterson hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

André Lennberth, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund och Solveig Bryn. 132 Mötets öppnande. Jonas Peterson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C i Stockholm DELTAGARE Ordf. Jonas Peterson, Helena Sirén, Maria Kierkegaard och Karin Nilsson. ANMÄLT FÖRHINDER MÖTESDATUM UTSKRIFTSDATUM SIDA 2007-06-09 2007-06-12

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen den 6 augusti klockan 1800, BK Albrekts, Varberg

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen den 6 augusti klockan 1800, BK Albrekts, Varberg Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen den 6 augusti klockan 1800, BK Albrekts, Varberg Närvarande: Leif Eskelid, Lennart Nordberg, Lars Adie, Monica Evertsson, Jan Malmström och Magnus Svensson.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet -2015 Innehåll Svenska Cheerleadingförbundet -2015... 2 Mission... 2 Vision... 2 Organisation... 2 Kommittéer och utskott... 2 Mästerskap och tävlingar...

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1 (7) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 4 2013 2013-04-24 (19.00-21.30) Telefon Deltagare SVEMO Fredrik Hansson Patrik Marklund Rikard Sthillert Anja Rauch Sammankallande Ledamot Ledamot Koordinator Gäster

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006

Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006 Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006 Omfattning 83-89 Beslutande Elisabeth Wahlström Calle Bengtsson Karin Dahl Birger Fält Börje Hansson Jan-Erik Wettermark Anmält

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 03-2015

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 03-2015 1 (7) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 03-2015 2015-03-03 (19.00-21.00) Telefon Deltagare SVEMO Patrik Marklund Therese Hammarberg Rikard Sthillert Anja Rauch Gäster Fredrik Hansson Åke Rydergren Sammankallande

Läs mer

Stadgar för Nordiska Ergonomisällskapet

Stadgar för Nordiska Ergonomisällskapet Stadgar för Nordiska Ergonomisällskapet Stadgeändringar gjorda av NES-styrelse på NES årsmöte 2008 Innehållsförteckning 1. SÄLLSKAPETS NAMN... 3 2. SÄLLSKAPETS SAMMANSÄTTNING... 3 3. SÄLLSKAPETS MÅLSÄTTNING...

Läs mer

Torsdag 27 februari klockan 09:05 till 15:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm.

Torsdag 27 februari klockan 09:05 till 15:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm. Stockholm 2014-02-27 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 3/14 Tid och plats Torsdag 27 februari klockan 09:05 till 15:15 på s kansli i Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Eje

Läs mer

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1.

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Protokoll ordinarie föreningsstämma år 2015 Frösakull Ängar ekonomisk förening

Protokoll ordinarie föreningsstämma år 2015 Frösakull Ängar ekonomisk förening Sida 1 av 5 Protokoll ordinarie föreningsstämma år 2015 Frösakull Ängar ekonomisk förening TID Torsdag den 14 maj 2015 klockan 11.00 PLATS Halmstad Golfklubb, Tylösand 1) Stämmans öppnande Ordförande Kennet

Läs mer

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndag den 17 oktober 2011 kl. 20.00 Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen Sekreterare Plats: Telefonmöte Närvarande ledamöter Stig Berndtsson Bengt-Ove Bergquist Ulrika

Läs mer

HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL

HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2015-02-11 Närvarande: ca 25 personer 1 Mötets öppnande Höganäs Brukshundklubbs ordförande Christer Ekendahl hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2 Fastställande

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1-2012

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1-2012 1 (5) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1-2012 2012-02-12 (10.00-17.00) Möte Kansliet Deltagare SVEMO Fredrik Hansson Patrik Marklund Rikard Sthillert Eva Ericson Annika Pettersson Sammankallande Ledamot

Läs mer

Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 2 mars 2014.

Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 2 mars 2014. Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 2 mars 2014. Dag och tid: Söndag den 2 mars klockan 15.30. Plats: Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm. Närvarande Camilla Roa Cortés Daniel Häggqvist Hanse

Läs mer

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 PROTOKOLL NR 8/14 Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, v ordf (AB) Catarina Andersson, ledamot (CA) Lotta Jegenstam, ledamot

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande av röstlängd

Läs mer

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Protokoll för styrelsemöte i Svenska Drillförbundet 2010-04-20 kl.20.00 22.00 Närvarande: Carina Svensson Ulla Levin Hanna Candell Håkan Olin Jasmine Bendrén Heléne Larsson Cecilia Wardström-Larsen Emma

Läs mer

Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 17 mars Dag och tid Onsdag den 13 februari klockan Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm.

Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 17 mars Dag och tid Onsdag den 13 februari klockan Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm. Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 17 mars 2013. Dag och tid Onsdag den 13 februari klockan 15.30. Plats Närvarande Återbud Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm. Camilla Roa Cortés Daniel

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Västkustens Isjaktssällskap - VIS

Västkustens Isjaktssällskap - VIS 1(5) Västkustens Isjaktssällskap - VIS Protokoll från ordinarie årsmöte 18/11 2004 Plats: Semcons kontor, Norra Älvstranden Närvarande: 9 st. medlemmar 1. Fastställande av röstlängd för mötet. Samtliga

Läs mer

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Utbildning Vinnande styrelse med Olle Möller hela lördagen

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Utbildning Vinnande styrelse med Olle Möller hela lördagen Protokoll för styrelsemöte i Svenska Drillförbundet 2010-02-20 kl.09.30 18.30 2010-02-21 kl. 09.00 14.00 Närvarande: Carina Svensson Ulla Levin Hanna Candell Håkan Olin Jasmine Bendrén Heléne Larsson Cecilia

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE SNÖSKOTER

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE SNÖSKOTER 1 (5) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE SNÖSKOTER 7-2014 2014-02-17 (20.00-22.00) Deltagare SVEMO Urban Backman Tobias Eklund Anders Karlsson Rickard Stenberg Anders Tibbling Sammankallande Koordinator 1 MÖTETS ÖPPNANDE

Läs mer