Ärila Golf AB (publ) Org nr: Årsredovisning & Bolagsstämma

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ärila Golf AB (publ) Org nr: 556624 6780. Årsredovisning 2014-01-01 2014-12-31 & Bolagsstämma 2015-03-24"

Transkript

1 Ärila Golf AB (publ) Org nr: Årsredovisning & Bolagsstämma

2 Föredragningslista vid ordinarie bolagsstämma Ärila Golf AB (publ) Org. nr: Tid: tisdagen den 24 mars 2015 kl , efter årsmötet i Nyköpings GK 1 Val av ordförande för stämman samt protokollförare. 2 Upprättande och godkännande av röstlängd. 3 Godkännande av föredragningslistan. 4 Val av en eller två justeringsmän. 5 Prövning av om bolagsstämman är behörigen sammankallad. 6 Framläggande av årsredovisning för räkenskapsåret jämte revisionsberättelsen. 7 Beslut; (a) om fastställelse av resultaträkningen och balansräkningen för (b) dispositioner beträffande bolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen. (c) ansvarsfrihet för styrelseledamöter och verkställande direktör för Val av styrelse samt revisorer och revisorssuppleanter för Annat ärende som har ankommit på stämman enligt ABL eller bolagsordningen. Välkommen! Styrelsen Ärila Golf AB (publ) Holger Namér/Styrelse ordförande Gary Cosford/VD

3 6 Årsredovisning för räkenskapsåret jämte revisionsberättelsen. Styrelsen får härmed avge årsredovisning för Ärila Golf AB(publ) s verksamhet under tiden tom Styrelsen har bestått av: Ordförande: Vice-ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamöter: VD: Adjungerad: Holger Namér Leif Fermvik Birgitta Eriksson Björn Adolfsson Christine Edenborg, Tommy Östman, Roger Nordvall, Annette Nilsson & Rolf Åkvist Gary Cosford Börje Ericsson-controller Bolagets revisorer har varit - EY - Peter Söderström. Förvaltningsberättelsen Under 2014 har bolaget haft 12 st protokollförda sammanträden. Bolaget är ett publikt bolag och är inte längre är ett helt ägt dotterbolag till Nyköpings Golfklubb. Ägande: vid har bolaget följande ägarbild: 26,4 % Nyköpings GK, 73,6% övriga - enligt aktieboken Ägande: vid har bolaget följande ägarbild: 24,3% Nyköpings GK, 75,7% övriga enligt aktieboken Ägande: vid har bolaget följande ägarbild: 24% Nyköpings GK, 76% övriga enligt aktieboken Ägande: vid har bolaget följande ägarbild: 23,68% Nyköpings GK, 76,32% övriga enligt aktieboken Golfbanan har hyrts av Nyköpings Golfklubb för tävlingsverksamhet under året. Hyresavtal har funnits mellan Ärila Golf AB (publ) och Alan Harris AB för golfshopen och med Murres Krog för golfrestaurangen. Instruktörerna har varit Malin Landehag och Henric Singemo. Sedan 2013 har driften för driving rangen varit i Ärila Golf AB.

4 Utvärdering av verksamhetsplan 2014 (beslutade hösten 2013) för Ärila Golf AB Ärila Golf AB/Nyköpings GK s- (gemensam verksamhetsidé) Nyköpings GK ska erbjuda en positiv golfupplevelse via spel på banorna, som är en utmaning för såväl motion- som elitspelare. Klubben ska hålla en hög servicegrad och kunden ska alltid stå i centrum. Anläggningen ska skötas på ett långsiktigt och hållbart sätt. Vår marknad består av lokala golfspelare, företag samt besökare inom en radie av ca 20 mil från anläggningen. Kunderna ska känna till oss via våra medlemmar, partners och rekommendationer. Navet i vår information och marknadsföring är hemsidan Kundnyttan ska vara i form av positiva upplevelser, friskvård, social gemenskap, bra aktivitet för familjer samt en bra arena för tävlings- och motionsgolf där alla ska känna sig välkomna! Genom tydlig information och effektiv marknadsföring ska befintliga och blivande kunder hållas uppdaterade med allt som händer via hemsidan och de kommunikationskanaler som finns i form av nyhetsbrev, mail, golfens IT-system och koppling till sociala medier. Genom en kontinuerlig medlemsutveckling och högre externa intäkter kan organisationen skapa överskott som återinvesteras i anläggningsutveckling. Verksamheten ska vara anpassningsbar inför framtidens utveckling. (se tidigare kommentarer i Nyköpings GK s verksamhetsberättelse) Ärila Golf AB s verksamhetsidé Ärila Golf AB är ett publikt bolag som ägs till största del av medlemmar i Nyköpings Golfklubb. Den enskilda största ägaren är Nyköpings Golfklubb. Kärnverksamhet består av; Att förvalta och utveckla fastigheten Att bedriva effektiv banskötsel Att erbjuda golfrelaterade tjänster och produkter till medlemmar, gäster och företagspartners Genom ett effektivt och hållbart sätt ska bolaget sköta och utveckla anläggningen som består av flera fastigheter, golfbanor samt övningsområden. Fastigheten ska på sikt utvecklas till kundernas behov genom ett trivsamt klubbhus och restaurangområde samt även erbjuda övernattning för våra gäster.

5 Genom en effektiv banskötsel med tydliga mål ska vi uppnå en ännu högre kvalité på ett hållbart sätt. (se verksamhetsidé & mål -banan) Anläggning ska vara den mest eftertraktade att spela på för golfare i närområdet. Medlemsutveckling ska nå 2500 aktiva senast Målet ska nås med prisvärda spelavgifter för hög, mellan och lågfrekventa spelare. Kundservicen ska upplevas som tillgänglig, effektiv och positiv. Gästerna ska känna igen anläggningens goda ryckte för bankvalité, bemötande och service. Greenfee ska vara prisvärd och ska paketeras med olika boendealternativ för bli attraktiv. Greenfeevolymen ska uppnå gäster senast 2016 med ett snittpris på lägst 290kr. Medlemmar och gäster ska uppleva besöken positiva. Regelbundna kundundersökningar ska göras för att anpassa verksamheten till efterfrågan. Marknadsföringen ska ske via olika golfkanaler, sociala medier, partners och medlemmar. Den största satsningen är verksamhetens webbsida Webbsidan ska vara den naturliga informationskällan för såväl befintliga som framtida kunder. Företagspartners ska erbjudas ett mervärde genom olika paketerade erbjudanden. Genom avtal ska bolaget erbjuda attraktiv varumärkesprofilering, reklam, annonsering samt tillgång till anläggningen för personal och kunder. Ärila Golf AB ska vara en attraktiv destination för stora kundevent. Genom vårt attraktiva geografiska läge, kapacitet med 2 x 18 hål, bra restaurang och goda ryckte ska anläggningen vara värd för minst ett 2 dagars golfevent för 250 deltagare per år. Genom lönsamhet ska bolaget skapa medel för återinvestering i anläggningen. Se kommentarer nedan på varje verksamhetsområde Ärila Golf AB: Banan verksamhetsidé & mål Ärila Golf AB:s golfbanor ska erbjuda en positiv golfupplevelse via spel på banorna, som är en utmaning för motions- och elitspelare. Spelarna ska uppleva en kvalité genom greenerna som har bra underlag, en jämn och fast yta med ett stimpvärde (bollrull) mellan 9-10 under största delen av säsongen. Greenernas uppbyggnad ska kunna erbjuda god spelbarhet i torka såväl som mycket regn. Måluppfyllelse i den interna enkäten är mätt till 69 % avseende greener. Fairways ska vara visuellt snygga med en fast och torr yta, fri från ogräs. Kvalitén ska hålla en hög standard även långt inne på höstsäsongen. Måluppfyllelse i den interna enkäten är mätt till 68 % avseende fairway.

6 Tee n ska vara välskötta (dressade och skurna) med jämna och hård yta med minimala skador. Måluppfyllelse i den interna enkäten är mätt till 64 % avseende tee n. Bunkrar ska hålla en hög spelbarhet även under normal nederbörd. Sanddjupet ska optimeras ur spelarenas synpunkt till c:a 5 cm. Måluppfyllelse i den interna enkäten är mätt till 50 % avseende bunkrar. Under 2014 har vi testat en ny metod som heter Capillary Concrete för bunkerrenovering med ett positivt utfall. Under 2015 kommer ca 20 bunkrar att renoveras till en kostnad av ca 200 tkr. Klippta ruffar ska vara välskötta ur speltempoperspektiv men ett ruffbesök ska kosta ett ½ slag. Måluppfyllelse i den interna enkäten är mätt till 71 % avseende klippta ruffar. Vid besök i våra oklippta ruffar ska det kosta minst 1 slag. Måluppfyllelse i den interna enkäten är mätt till 54 % avseende oklippta ruffar. Under hösten 2014 påbörjade en satsning på att klippa ned en del besvärliga ruffar både maskinellt och även med röjsåg för att försköna banorna och snabba på speltempot. Vissa oklippta ruffar ska vara kvar av säkerhetsskäl, men vår ambition är att fortsätta med utrensning av besvärliga ruffar för att höja spelupplevelsen. Anläggningen ska utvecklas genom en strävan mot ständiga förbättringar i alla led. Genom kontinuerlig mätning av banorna kan vi ständig se utveckling och utmaningar varje vecka, månad och år som ska leda till förbättringsplaner. Måluppfyllelse i den interna enkäten är mätt till 65 % avseende ständiga förbättringar. Banorna ska skötas på ett långsiktigt och hållbart sätt genom minimering av vinterskadorna, en optimering av driften miljömässigt och via effektiva strategier för hantering av torka/ökad nederbörd visade sig vara en utmaning för oss avseende torka under sommaren. Vi är beroende av SSAB s industrivatten och med tanke på deras planerade renovering av ledningen under sommarperioden så måste vi på sikt hitta en större förvarringskapacitet på banan genom att anlägga en ny damm eller koppla till SSAB s ledning till dammen på hål 16 Östra. En utredning är tillsatt för att ta fram en handlingsplan. Måluppfyllelse i den interna enkäten är mätt till 67 % avseende hållbarhet. Genom att kunden uppskattar anläggningens kvalité, kan resurserna utvecklas och optimeras för nya återinvesteringar i anläggningen. Vilket kommer till gagn för morgondagens golfare och nästa generations golfare. Under 2014 har vi höjt spelarnas nöjdhet med banan med 19 punkter jämfört med Kan vi fortsätta trenden uppåt kommer vi ha flera nöjda medlemmar och gäster som bör resultera i ökade intäkter som kan återinvesteras i anläggningens utveckling.

7 Ärila Golf AB-Fastigheter Det ekonomiska utrymmet för fastigheten 2014 är relativt begränsat till smärre justeringar, uppfräschningar och lagstadgade förändringar. Taket ska ses över under I restaurangen behöver det skapas en trivsammare miljö, uppfräschning av lokalen med färg och tapeter. En del åtgärder runt klubbhuset behövs för att öka trivseln och funktionalitet. Förhoppningen är att det ska kunna göras med ideella krafter. Investering i en effektivare energianvändning skjuts på framtiden. Styrelsen har inlett ett projekt för att kunna erbjuda boende på anläggningen för våra gäster genom olika lösningar. På kort sikt hoppas vi att kunna erbjuda elstolpar för husbilar/husvagnar. Under 2014 finns tyvärr inga ekonomiska möjligheter att genomföra projektet, arbete pågår ändå för att kunna nå målet när ekonomin tillåter det. Under 2014 satsade vi på extrapersonal för att höja kvalitén på både banorna och fastigheten. Uppfräschningar har genomförts i restaurangen, klubbhuset, omklädningsrum, utvändigt på byggnader genom målningsarbeten och i bagboden genom ett nytt passersystem med kameror. En ny detaljplan som klubbades av Nyköpings Kommun i november 2014 tillåter en utbyggnad av vårt klubbhus med 250 m2 samt boende i stugor med upp till 360 m2 under förutsättning av ett miljögodkänt avlopp finns. Fokus på kort sikt blir att lösa avloppsproblemet antingen med en egen mini reningsverk eller via anslutning till det kommunala nätet. Inte förrän avloppet är på plats kan faciliteter bygga ut för att möta dagens/morgondagens behov. Under 2015 har vi för avsikt att asfaltera hela parkeringen, gör klart ett område för husvagn/husbilsparkering samt få fram en handlingsplan hur vi bäst löser avloppsfrågan. Ärila Golf AB- Golfhallen Planen är att återigen driva Golfhallen på Pål Jungs Hage vintern 2013/14. Genom samarbete med Jönåkers GK & Kiladalens GK fördelar vi den ideella bemanningen, som är en förutsättning för att kunna erbjuda golf under vintern för lokala golfare. Vi inväntar besked från fastighetsägaren om datum när vi kan öppna. Nyköpings Golfhall var öppen mellan 6 jan och början av mars på grund av en mycket tidig utomhussäsongstart. Ett stort tack till alla ideella som har hjälp till med bemanning. Tack vare detta och förmånliga villkor från hyresgästen kunde klubbarna göra ett litet överskott på golfhallen under året.

8 Ärila Golf AB-Service/Marknad Spelavgifter Enligt verksamhetsidén ska vi erbjuda prisvärda spelavgifter för lågfrekventa, mellan och volymspelare. Målet är att nå 5 800tkr i intäkter till bolaget baserat på 2400 aktiva medlemmar under Det ska ske genom att synas lokalt med olika erbjudanden och hårt arbete för att minimera antalet utträden. Medlemsutvecklingen går i rätt riktning (se nedanstående). Mellan 31 dec 2011 och 31 dec 2014 (3 år) har vi ökat antal (aktiva) medlemmar med 372!! Det är över 20 % på 3 år. Motsvarande siffra för hela Sverige är negativ. Anledning till det är att vi har sänkt tröskeln in i golfen, erbjuder flexibla medlemskapslösningar och har en verksamhet som golfare uppskattar. Naturligtvis är våra största tillgångar; tillgänglighet med 2 x 18 håls banor och närheten till staden. Utfall på spelavgifter för 2014 blev tkr (budget tkr) jämfört med utfall av tkr under Utfall på antal aktiva medlemmar under 2014 blev Det finns en bra bit kvar till målsättning att uppnå aktiva medlemmar senast under 2016, men det är inom räckhåll.

9 Business Partners 1 200tkr i reklamintäkter ska nås via Business Partners. Attraktiva paket ska erbjudas till företag. De ska innehålla varumärkesprofilering, annonsering, aktiviteter i vårt nätverk av partners, tillgång till våra banor för personal, leverantörer och kunder via partnerkort eller golfevent. Målsättning är att öka antalet flerdagars event och samordna flera mindre företagsevent för småföretagare. Utfall på reklamförsäljning under 2014 blev positiv med tkr mot en budget på tkr. Nya paketeringsmöjligheter och en hel del nya partners bidrog till utvecklingen. Utöver detta har vi börjat med flera aktiviteter för våra partners utanför säsongen för att skapa mer B2B kontakter. Våra möjligheter att vara värd till stora företagsevent är begränsade till viss del genom faciliteterna. Vår förhoppning är att kunna klara ut detta under på några års sikt. Greenfee 2014 blir året då greenfeeintäkterna ökar till tidigare nivåer. En arbetsgrupp är tillsatt för att se över prissättningen, beläggning av banorna, bokningsreglerna, rabatter och hur ska vi minimera no show på banorna. Nyckeln till ökade greenfeeintäkter är naturligtvis bankvalité, attraktivitet på anläggningen, effektivare marknadsföring, goda rutiner och kontroll och bättre samarbeten med hotellpartners. Vår greenfeestatistik är lite oroande när det gäller antal spelare. Sedan 2008 har antal spelare minskat ständigt. Naturligtvis är det färre golfare idag än under 2008 och det har blivit större konkurrens om greenfee pengarna. Allt fler gäster vill ha ett komplett resmål med on course boende, bra banor och rymliga bekväma klubbhusmiljöer. Vi är medvetna det finns en del att ta tag i avseende faciliteterna och boende, men under 2015 planerar vi för en husvagns/bils parkering som har blivit efterfrågat som bör öka antal gästronder. Vi har även anslutit oss till Golfhäftet under 2015 för att kunna öka beläggning under lågfrekventa tider på vår anläggning. Vi jobbar ständigt med nya paketeringar tillsammans med våra hotellpartners och är aktiv i den lokala besöksnäringssatsningen. På sikt är vi övertygade om att vända denna trend uppåt igen och öka intäkterna från våra gästspelare. Trots en negativ trend avseende antal spelare har snittpriset per gäst ökat sedan En hög beläggning med lågt snittpris blir lika med slitage och ett negativt rykte. Vår ambition är att öka beläggningen dock med bibehållet snittpris framöver.

10 Tabell - Greenfee statistik Västra Östra S:a gäster Snitt pris Kr 268 kr 275 kr 215 kr 224 kr 246 kr Reception/Kansli/Service Klubben har fått mycket beröm för bemötande av både medlemmar och gäster enligt enkäten. Trots ökad arbetsbelastning har vi lyckats erbjuda bra service med mindre personal. Arbetstopparna på onsdagar och helger ska ses över inför 2014 för att kunna förbättra servicen. Ekonomihanteringen är outsourcad så personalen kan fokusera på kundbemötande och kundservice. Vi har höga värden i SGI (Svenskt Golf Index) avseende bemötande & service. Personalkostnader för servicedelen har ökat i jämförelse med året innan. Detta beror mest på Nyköpings GK inte längre har anställd personal utan nu hyr in tjänsterna från Ärila Golf AB för administration och ekonomihantering. Detta regleras årligen med en serviceavgift mellan Ärila Golf AB och Nyköpings GK. Övriga kostnadsökningar inom serviceenheten beror på högre avgifter till SGF/SöGDF samt omkostnader för medietjänster som har sålts till våra partners.

11 Driving Rangen Nya Driving rangen byggdes upp under Den har blivit ett lyft för anläggningen, medlemmarna och besökare. Vi tror att fler kommer att träna nu när rangen är mer trivsam, har en bättre kvalité och är säkrare. I fortsättning ska vi öka attraktiviteten med träning på rangen med bollar av toppkvalité, flera roliga mål att sikta på och utökad säkerhet med ett förlängt nät mot tee 18 Västra banan. På rangen erbjuds partners en ny attraktiv plats för profilering av företaget. Överskottet från rangen återinvesteras i hela verksamheten. Det ekonomiska utfallet på rangen har blivit allt bättre. Nya investeringar i ett kortbetalningssystem och nya bollar på rangen har gett önskat effekt folk tycker om kvalitén och träna mera som ger ett större överskott. Partners (interna) Restaurangen Murres Krog Nino och Anni kommer fortsätta tillsammans med oss att utveckla restaurangen och kioskerna inför Många medlemmar har uttryckt sin belåtenhet med krögarparet. Inför 2014 byggs ett bättre förrådsutrymme. En del satsningar görs i restauranglokalen för att öka trivseln. Värden från SGI är till vår belåtenhet. På sikt vill vi skapa flera beredningsplatser i köket som innebär att menyn kan utökas med några á la cartealternativ som en del har önskat. På sikt restaurangdelen blir en integrerad del i våra planer att bygga ut klubbhuset. Under 2015 vill vi hitta en bättre lösning i kioskerna för betalning, då flera inbrott har skett under Golfshop- Alan Harris Golfoutlet Inför 2014 kommer Alan att fortsätta med sin satsning med en outlet butik. Tanken är att erbjuda medlemmar och golfare i närområdet möjlighet till ett bra sortiment till mycket låga priser. Alan kommer naturligtvis att ha kvar några toppleverantörer med de absolut senaste modellerna. Alan ser detta som en god möjlighet att erbjuda golfarna bra produkter till riktig bra priser, samt att han kan även ta upp konkurrensen från andra off course golfbutiker. Värden från SGI är till vår belåtenhet. Sedan Alan startade med sitt outletkoncept har han sålt mer. Vi ska vara stolta i dagens klimat att ha en fullsorterad golfbutik på hemmaplan som erbjuder bra service och brett utbud.

12 PGA tränare- Malin Landehag/Henric Singemo Det är klubbens avsikt att behålla båda PGA tränarna som idag är anslutna till verksamheten. Med ett nytt affärsavtal säkras deras tjänster. Det är mycket viktigt för klubben med välutbildade och pedagogiska tränare, särskilt för ungdomsverksamhet. Med 2 tränare erbjuds tillgång till träningstider, olika kurser och utbildningar som lockar ER att utvecklas som golfspelare under Våra Golfpro är viktiga för vår idrottsverksamhet. Både Malin och Henric är mycket omtyckte av både medlemmar och externa spelare. Våra tränare lägger ned ett stort engagemang på vår klubb särskilt kring ungdomsverksamhet som börjar blomstra igen. Tränarna ständig utvecklar sig inom yrket med kompetensutveckling inom utrustning och pedagogik. Henric och Malin får båda höga betyg från våra medlemmar i SGI enkäten. Ärila Golf AB- Projekt Creek Ett nytt projekt startade under 2012 genom att en Business Partner var beredd att öronmärka resurser till den del av banan som behövde lite omsorg. Området är hela vattendraget från 5:an Västra banan till 17:e Västra banan med ett specifikt inslag kring ravinen eller Creek som finns på vänstersidan av hål 15/16 Västra banan. Målsättning på långsikt (3 år) är att rensa hela vattendraget, öka synlighet av detta vattendrag som kommer att försköna spelupplevelsen på Nyköpings GK. Med egen grävmaskin (hösten 2013) rensas buskar och träd runt dammen på 2:an Västra banan/15:e Västra banan för att skapa största möjliga vattenspegel. Ny bro mellan hål västra banan ska till i framtiden för att höja säkerheten och försköna området ytterligare. Under senhösten var Creeken otrolig fint med det höga vattenståndet mellan greener på 2/15 Västra och greenen på hål 16 Västra. Hela området rensades manuellt med röj sågen och en del träd ansades efter bäcken vid tee 15 västra som gav ett välvårdat intryck. Vår ambition är att vi även i fortsättningen håller efter detta område och förskönar spelupplevelsen på Västra banan. Ett stort tack till vår sponsor Wapa AB som har hjälpt oss med detta under flera år. Se mer om det ekonomiska utfallet i Ärila Golf AB (publ) i årsredovisningen bilaga 1 (finns att hämta från klubbens reception från )

13 Bolagsledningens kommentarer till det ekonomiska utfallet Resultatet för 2014 blev positivt med ett överskott (+ 144 tkr). En stark förbättring mot år 2012 då resultatet var en förlust (- 594 tkr). Det var andra året i rad som rörelseresultatet var positivt sedan konverteringen skedde. Under året 2013 tog vi över driving rangen samt gjorde om rangeområdet vilket blivit en succé såväl sett ur medlemmars som gästers synpunkt. Investeringen har också gett en positiv nettointäkt till det ekonomiska resultatet. Den nya rangen har också medfört nya intressanta möjligheter för våra affärspartner som gett högre reklamintäkter. Intäkter från greenfee under 2014 behåller en nedåtgående trend. Utfall hamnade på strax under 2 MSEK med en beläggningstapp mot 2013 med -4%. Styrelsen har nu fattat beslut om kvalitetshöjande åtgärder för banan samt även gjort vissa investeringar i maskiner som ska kunna ge allt högre standard på våra banor, vilket i förlängningen gynnar såväl medlemsutveckling som greenfeeintäkter. Fortsatt satsning på medlemsutveckling och greenfeegäster, ihop med en ökad satsning på kvalitetshöjande åtgärder för våra banor och faciliteter blir prioriterade mål under En mild vinter och goda förutsättning med väder under våren bör innebära goda möjligheter att nå våra mål! Revisionsberättelsen - se separat revisionsberättelse - (kommer senast till bolagsstämman ej med i publicerade handlingarna ) 8 Val av styrelse samt revisorer och revisorssuppleanter för Ärila Golf AB (publ) Valberedningens förslag vid Ärila Golf AB:s bolagsstämma Stämmofunktionärer: Ordförande: Sekreterare: Hans-Olof Ebbesson Annette Nilsson

14 Styrelsen Ärila Golf AB (publ) fram till bolagsstämman 2016 Ledamöter; - Holger Namér, ordförande - Anki Lundqvist (ny) - Leif Fermvik - Anette Nilsson - Roger Nordvall - Christine Edenborg - Tommy Östman - Rolf Åkvist Samtliga väljs för en tid av 1 år till nästa ordinarie bolagsstämma. Revisorer - EY, Peter Söderström Väljs för en tid av 1 år till nästa ordinarie bolagsstämma. Björn Adolfsson har undanbett sig omval och lämnar styrelsen. Nyköping Valberedningen i Ärila Golf AB Klas Engdahl (sammankallande), Ulf Herrlin, Anneli Kastas, Holger Namér (styrelsens representant). 9 Annat ärende som har inkommit på stämman enligt ABL eller bolagsordningen Arvode styrelsen Under 2014 har styrelsen varit oavlönad och föreslår en fortsättning på detta tillsvidare.

Anläggningen ska utvecklas genom en strävan på ständiga förbättringar i alla led.

Anläggningen ska utvecklas genom en strävan på ständiga förbättringar i alla led. Måldokument - Banan Nyköpings GK golfbanor ska erbjuda en positiv golfupplevelse via spel på banorna som är en utmaning för motions såväl elitspelare. Spelarna ska känna en kvalité genom greenerna som

Läs mer

Ärila Golf AB(publ) Bolagsstämma

Ärila Golf AB(publ) Bolagsstämma Ärila Golf AB(publ) Bolagsstämma 2017-03-21 Ärila Golf AB(publ) org. nr: 556624-6780 Telefon 0155-216617 Ärilla, Nyköpings GK 611 92 Nyköping www.nykopingsgk.se kansli@nykopingsgk.se Innehållsförteckning

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Övergripande mål Jönåkers golfklubb skall karaktäriseras av familjekänsla med personlig och bra service och vi skall ha en kvalitetsbana med ambitioner för ett långt

Läs mer

Budgetmöte 28 oktober 2017

Budgetmöte 28 oktober 2017 Budgetmöte 28 oktober 2017 Budgetmöte 28 oktober 2017 Dagordning 1. Ordförandens punkt och öppnande av budgetmötet 2. Val av ordförande och sekreterare 3. Upprop och fastställande av dagordning för mötet

Läs mer

Verksamhetsplan Kårsta Golfklubb och Kårsta Golfanläggning AB. Kårsta 811, Örebro

Verksamhetsplan Kårsta Golfklubb och Kårsta Golfanläggning AB. Kårsta 811, Örebro Verksamhetsplan 2019 Kårsta Golfklubb och Kårsta Golfanläggning AB Verksamhetsidé för Kårsta GK Kårsta Golfklubb ska erbjuda medlemmar, gäster och samarbetspartners en golfanläggning med hög kvalité och

Läs mer

Höstmötet HaningeStrand

Höstmötet HaningeStrand Höstmötet 2015 1 En golfsäsong Ett år Årsplan Varför? 2 Nyår En golfsäsong Ett år Årsplan Höstmöte Stämma Upptaktskonferens Kommittéer Höstmöte Kommittéer Konferens Plan nästa år Budget nästa år Avgifter

Läs mer

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb Sammanfattande rapport Holms Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 427 Svarsfrekvens 31% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 54 Utveckling +1 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb Sammanfattande rapport Öregrunds Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 328 Svarsfrekvens 33% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 40 Utveckling -15 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

Sammanfattande rapport. Karlshamns Golfklubb

Sammanfattande rapport. Karlshamns Golfklubb Sammanfattande rapport Karlshamns Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 501 Svarsfrekvens 38% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 72 Utveckling - Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Wittsjö Golfklubb Juli 2018 Information om undersökningen Antal svar 94 Svarsfrekvens 47% Insamlingsperioden Juli 2018 Ambassadörspoäng 55 Utveckling -7 Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

ROAD MAP VARBERGS GK 2017-

ROAD MAP VARBERGS GK 2017- ROAD MAP VARBERGS GK 2017- Agenda 1 2 4 VAR ÄR VI? VART SKA VI? ÖVERGRIPANDE MÅL UNIKITET, VISION o MISSION 5 HUR VILL VI UPPFATTAS & VAD ÄR VÅRT ERBJUDANDE? Agenda 1 2 3 4 VAR ÄR VI? VART SKA VI? ÖVERGRIPANDE

Läs mer

Sammanfattande rapport. Kungsbacka Golfklubb

Sammanfattande rapport. Kungsbacka Golfklubb Sammanfattande rapport Kungsbacka Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 749 Svarsfrekvens 38% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 63 Utveckling -4 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

H Ö S T M Ö T E 2 9 N OV E M B E R

H Ö S T M Ö T E 2 9 N OV E M B E R HÖSTMÖTE 29 NOVEMBER 2016 Sida 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har behörigen utlysts. 3. Fastställande av Föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Wittsjö Golfklubb Maj 2018 Information om undersökningen Antal svar 67 Svarsfrekvens 37% Insamlingsperioden Maj 2018 Ambassadörspoäng 62 Utveckling - Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

Dagordning Sotenäs GK Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3.

Dagordning Sotenäs GK Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Välkomna! Dagordning Sotenäs GK 2018-04-28 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av Ordförande och Sekreterare

Läs mer

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb 2016 11 20 Nyhetsbrev Nu närmar sig året sitt slut och det är hög tid att sammanfatta verksamhetsåret. Vill man så kan man fortsätta att spela golf i vår otroligt fina golfhall. Perfekt nu när det blir

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Loftahammars Golfklubb Maj 2018 Information om undersökningen Antal svar 53 Svarsfrekvens 34% Insamlingsperioden Maj 2018 Ambassadörspoäng 90 Utveckling +1 Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

Nyhetsblad för Torreby GK 2018:10

Nyhetsblad för Torreby GK 2018:10 Nyhetsblad för Torreby GK 2018:10 Hösten har snabbt gjort sitt intåg med kallare väder och en hel del regn. Till viss del är detta bra då vatten är något som alla är i behov av efter den torra sommaren

Läs mer

Årsmöte Loftahammars Golfklubb Årsstämma Loftahammars Golf AB. Välkomna! Kl 10.00

Årsmöte Loftahammars Golfklubb Årsstämma Loftahammars Golf AB. Välkomna! Kl 10.00 Årsmöte Loftahammars Golfklubb Årsstämma Loftahammars Golf AB Välkomna! 2018-05-01 2015-05-17 Kl 10.00 1 1. Val av ordförande till stämman 2. Val av sekreterare 3. Upprättande och godkännande av röstlängd

Läs mer

Bolagsordning för KFV Marknadsföring AB

Bolagsordning för KFV Marknadsföring AB Styrdokument Bolagsordning för KFV Marknadsföring AB Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 5.08) Godkänd av kommunfullmäktige, 22 2 (5) Beslutshistorik Godkänd av kommunfullmäktige, 22. 3 (5)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar

Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar 2013-04-15 Extra sammanträde Tjänsteutlåtande Kommundirektör 2013-04-08 Björn Eklundh 08-590 970 31 Dnr: Fax 08-590 733 40 KS/2013:149 Bjorn.Eklundh@upplandsvasby.se

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 aug 2011 mellan kl

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 aug 2011 mellan kl Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 aug 2011 mellan kl 09.00-12.00 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafson, ordförande Eva Thörngren

Läs mer

Förslag Verksamhetsplan 2018 och kortfattad plan för det kommande året

Förslag Verksamhetsplan 2018 och kortfattad plan för det kommande året Förslag Verksamhetsplan 2018 och kortfattad plan för det kommande året. 2017-12-12 Timrå Golfklubbs ambition är att erbjuda medlemar, gäster och partners: En förstklassig Golfbana En förstklassig Träningsanläggning

Läs mer

Bolagsordning för Flen Vatten och Avfall AB

Bolagsordning för Flen Vatten och Avfall AB KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2008:6-341 Bolagsordning för Flen Vatten och Avfall AB Antagen av kommunfullmäktige 2008-06-12 82 Antagen av extra bolagsstämma 2008-08-25 8 Reviderad av kommunfullmäktige

Läs mer

Handlingar inför årsstämman 2015 i. Dialect AB (publ), 556515-2310. onsdagen den 20 maj 2015

Handlingar inför årsstämman 2015 i. Dialect AB (publ), 556515-2310. onsdagen den 20 maj 2015 Handlingar inför årsstämman 2015 i, 556515-2310 onsdagen den 20 maj 2015 Preliminär dagordning för årsstämma med aktieägarna i, onsdagen den 20 maj 2015 kl. 11.00 på Radisson Blu Royal Park Hotel, Frösundaviks

Läs mer

Svedala Kommuns 6:01 Författningssamling 1(6)

Svedala Kommuns 6:01 Författningssamling 1(6) Författningssamling 1(6) Bolagsordning för Bostadsaktiebolaget Svedalahem antagen av kommunfullmäktige 2014-02-10, 23 Gäller från 2014-03-01 FIRMA 1 Bolagets firma är Bostadsaktiebolaget Svedalahem. BOLAGETS

Läs mer

Bolagsordning för Vara Koncern AB

Bolagsordning för Vara Koncern AB Bolagsordning för Vara Koncern AB Gäller fr.o.m : Rubrik 8 Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning Vara Koncern AB Innehållsförteckning 1 Firma...

Läs mer

Ordföranden har ordet.

Ordföranden har ordet. Ordföranden har ordet. När dessa rader skrivs i mitten av april, är vi just i färd med att öppna Skogsbanan för spel på ordinarie greener. Samtidigt spelas US Masters på Augusta-banan. Därmed känns det

Läs mer

Tid: Onsdagen den 24 april 2013, kl. 15.30 Plats: World Trade Center Stockholm, konferensavdelningen. Klarabergsviadukten 70 Lokal: Washington

Tid: Onsdagen den 24 april 2013, kl. 15.30 Plats: World Trade Center Stockholm, konferensavdelningen. Klarabergsviadukten 70 Lokal: Washington Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statligt ägande 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Vasallen AB (publ) 2013 Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordningen

Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordningen Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordningen Styrelsen i HANZA Holding AB (publ), org. nr. 556748-8399, ( Bolaget ) föreslår att bolagsstämman beslutar att anta en ny bolagsordning med

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Fouriertransform AB 2013. Rätt att delta och närvara samt anmälan

Kallelse till årsstämma i Fouriertransform AB 2013. Rätt att delta och närvara samt anmälan Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Fouriertransform AB 2013 Härmed kallas till årsstämma i Fouriertransform AB, organisationsnummer

Läs mer

En ny framtid för Björklidens GK! Informationsmöten 18, 20 och 23 november. Extra årsmöte den 27 november kl. 19.00.

En ny framtid för Björklidens GK! Informationsmöten 18, 20 och 23 november. Extra årsmöte den 27 november kl. 19.00. En ny framtid för Björklidens GK! Informationsmöten 18, 20 och 23 november. Extra årsmöte den 27 november kl. 19.00. AGENDA Inledning Bakgrund Marknadsutveckling Utveckling medlemmar, intäkter och resultat

Läs mer

Karlshamns Golfklubb

Karlshamns Golfklubb Karlshamns Golfklubb Verksamhetsplan för 2018 Fastställd av styrelsen den 18 februari 2017 Innehåll 1. Vision 2. Ändamål 3. Medlemmar 4. Gäster 5. Ekonomi 6. Träningsmöjligheter 7. Banorna 8. Byggnader

Läs mer

Budgetmöte 22 oktober 2016

Budgetmöte 22 oktober 2016 Budgetmöte 22 oktober 2016 Budgetmöte 22 oktober 2016 Dagordning 1. Ordförandens punkt och öppnande av budgetmötet 2. Val av ordförande och sekreterare 3. Upprop och fastställande av dagordning för mötet

Läs mer

Kallelse till årsstämma i RISE Research Institutes of Sweden AB 2015

Kallelse till årsstämma i RISE Research Institutes of Sweden AB 2015 Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Stockholm 2015 03 26 Kallelse till årsstämma i RISE Research Institutes

Läs mer

Kravdokument Banan Sjögärde GK. Ett levande dokument som beskriver Sjögärde GK golfbana, nuläge, krav och målsättningar.

Kravdokument Banan Sjögärde GK. Ett levande dokument som beskriver Sjögärde GK golfbana, nuläge, krav och målsättningar. Kravdokument Banan Sjögärde GK Ett levande dokument som beskriver Sjögärde GK golfbana, nuläge, krav och målsättningar. Om dokumentet En attraktiv golfbana är en förutsättning för att få nöjda medlemmar

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 97:7

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 97:7 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 97:7 Kf 116/1997, 78/1998, 27/1999 Dnr K 1997.453-070 Kf 57/2001, 30/2003, Dnr K 2000.10604 Kf 128/2006, 62/2012 Dnr Ks/K 2006.10296 Dnr Ks 2012/76 BOLAGSORDNING

Läs mer

Kallelse till årsstämma i RISE Research Institutes of Sweden Holding AB 2012

Kallelse till årsstämma i RISE Research Institutes of Sweden Holding AB 2012 Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statligt ägande 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Stockholm 2012-03-27 Kallelse till årsstämma i RISE Research Institutes of Sweden

Läs mer

Kallelse till höststämma den Plats: Klubbhuset kl 15,00

Kallelse till höststämma den Plats: Klubbhuset kl 15,00 Välkomna! Kallelse till höststämma den 3-11-2018 Plats: Klubbhuset kl 15,00 1. Fastställelse av röstlängd för stämman. 2. Fråga om stämman har behörigen utlysts. 3. Fastställelse av föredragningslista.

Läs mer

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Skellefteå Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 405 Svarsfrekvens 30% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 32 Utveckling -27 Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

Kallelse till Höstmöte i Torslanda Golfklubb

Kallelse till Höstmöte i Torslanda Golfklubb ! Kallelse till Höstmöte i Torslanda Golfklubb Måndag 23 november 2015 klockan 18.30 Kulturhuset Vingen Amhults Torg 7, Torslanda!1 ! Höstmöte i Torslanda Golfklubb Måndag den 23 november 2015 klockan

Läs mer

Sammanfattande rapport. Gotska Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Gotska Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Gotska Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 224 Svarsfrekvens 42% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 13 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM. Härmed kallas till årsstämma i Jernhusen AB (publ), 556584-2027.

Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM. Härmed kallas till årsstämma i Jernhusen AB (publ), 556584-2027. Svenska staten Finansdepartementet Enheten statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Jernhusen AB (publ) 2014 Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

Sammanfattande rapport. Hammarö Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Hammarö Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Hammarö Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 352 Svarsfrekvens 39% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 66 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Bolagsordning för Flens Bostads AB

Bolagsordning för Flens Bostads AB KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 1981:4-902 Bolagsordning för Flens Bostads AB Antagen av årsstämman 1981-06-09 Reviderad av årsstämman 1987-01-14 5 Reviderad av årsstämman 1987-10-13 11 Reviderad av kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Öregrunds Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 372 Svarsfrekvens 35% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 55 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

Bolagsordning för Lekebergs Kommunala Holding AB

Bolagsordning för Lekebergs Kommunala Holding AB Bolagsordning för Lekebergs Kommunala Holding AB Fastställd av: Kommunfullmäktige Datum: 2014-04-24 Ansvarig för revidering: Kommunstyrelsen Diarienummer: KS 14-141 Bolagsordning 2 (5) Innehållsförteckning

Läs mer

Bolagsordning för Flens Kommunfastigheter AB

Bolagsordning för Flens Kommunfastigheter AB KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2011:9-107 Bolagsordning för Flens Kommunfastigheter AB Antagen av kommunfullmäktige 2010-11-25 108 Reviderad av kommunfullmäktige 2012-08-30 95 Reviderad av kommunfullmäktige

Läs mer

Examensarbete HGU

Examensarbete HGU Examensarbete HGU 2015-2017. Av Peter Landgren Bedinge GK FINISH? Tveksam finish i bilden ovan. Frågeställningar: Finish på en medelgolfbana typ Bedinge GK. Vad är finish? Viktigt eller inte? Kostnader?

Läs mer

HÖSTMÖTE 2014 VÄLKOMMEN!

HÖSTMÖTE 2014 VÄLKOMMEN! HÖSTMÖTE 2014 VÄLKOMMEN! Gräppås 2011-2014 Gräppås Golfklubb Vi vill vara den vänliga klubben för alla som vill spela golf och trivas i en avslappnad naturskön miljö Idé - inriktning - kännetecken Verksamhetsidé

Läs mer

KLUBBNYTT. Sammanfattning av I det här numret. Brukar du tippa ibland och använder tipskortet?

KLUBBNYTT. Sammanfattning av I det här numret. Brukar du tippa ibland och använder tipskortet? KLUBBNYTT Klubbnytt från Ängsö Golfklubb Januari 2019 Sammanfattning av 2018 Säsongen 2018 kommer vi nog att minnas som den varmaste och torraste sommaren i mannaminne. I princip alla banor i södra och

Läs mer

Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM

Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Fouriertransform Aktiebolag 2014 Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Härmed kallas

Läs mer

Utvecklingsplan. Österlens Golfklubb 2014 2018

Utvecklingsplan. Österlens Golfklubb 2014 2018 Utvecklingsplan Österlens Golfklubb 2014 2018 GOLFBANORNA Nya förväntningar och ökad konkurrens gör att ÖsGK måste förädla och anpassa de värden klubben erbjuder medlemmar och gäster. Denna utvecklingsplan

Läs mer

Närvarorätt 16 Upplåtaren har närvaro- och yttranderätt vid klubbens styrelsemöten vid gemensamma ärenden.

Närvarorätt 16 Upplåtaren har närvaro- och yttranderätt vid klubbens styrelsemöten vid gemensamma ärenden. Avtal Mellan Upplåtaren Björnhults Golfbana (Björnhult Golf AB) och Klubben Björnhults GK och dess enskilda medlemmar har träffats följande avtal om upplåtelse för golfspel på Björnhults Golfbanas 18 +

Läs mer

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Holms Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 575 Svarsfrekvens 40% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 53 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

VIKSJÖ GOLFKLUBB Kallelse och möteshandlingar till vårmötet

VIKSJÖ GOLFKLUBB Kallelse och möteshandlingar till vårmötet VIKSJÖ GOLFKLUBB Kallelse och möteshandlingar till vårmötet 2016-04-26 Härmed kallas Viksjö Golfklubbs medlemmar till allmänt möte (vårmöte) i klubbhuset tisdagen den 26 april 2016 kl. 19.00. Föredragningslista

Läs mer

Bolagsordning för Växjö Energi AB (VEAB)

Bolagsordning för Växjö Energi AB (VEAB) Styrande dokument Senast ändrad 2015-04-29 Bolagsordning för Växjö Energi AB (VEAB) Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Växjö Energi AB Dokumentinformation Dokumentnamn Bolagsordning för Växjö

Läs mer

För fullständigt förslag till justerad bolagsordning se Bilaga A nedan.

För fullständigt förslag till justerad bolagsordning se Bilaga A nedan. Fullständiga beslutsförslag inför extra bolagsstämma i Alteco Medical AB (publ) måndagen den 27 november 2017 kl. 10.00 på bolagets kontor, Höstbruksvägen 8 i Lund. Styrelsens förslag till beslut om ändring

Läs mer

Ändring av bolagsordning för Kristinehamns Energi AB, Kristinehamns Elnät AB, Kristinehamns Fjärrvärme AB samt Kristinehamns Energi Fastighets AB

Ändring av bolagsordning för Kristinehamns Energi AB, Kristinehamns Elnät AB, Kristinehamns Fjärrvärme AB samt Kristinehamns Energi Fastighets AB TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Lovisa Vasiliou, 0550-880 09 lovisa.vasiliou@kristinehamn.se Datum 2015-01-08 KS 2015:14 Ändring av bolagsordning för Kristinehamns Energi AB, Kristinehamns

Läs mer

Rockatorp Golfklubb styrdokumet

Rockatorp Golfklubb styrdokumet Rockatorp Golfklubb styrdokumet 2004-10-12 1. Syfte GK har som ändamål att verka för att medlemmar kan utöva golfspel i enlighet med idrottens verksamhetsidé. 1.1 Idrottens verksamhetsidé Idrott är fysisk

Läs mer

LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 16 / 1999 BOLAGSORDNING FÖR LIDINGÖ STADS TOMTAKTIEBOLAG

LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 16 / 1999 BOLAGSORDNING FÖR LIDINGÖ STADS TOMTAKTIEBOLAG LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 16 / 1999 BOLAGSORDNING FÖR LIDINGÖ STADS TOMTAKTIEBOLAG beslutad av bolagsstämman den 8 juni 1999 BOLAGSORDNING FÖR LIDINGÖ STADS TOMTAKTIEBOLAG Firma 1 Bolagets firma

Läs mer

Svedala Kommuns 6:02 Författningssamling 1(6)

Svedala Kommuns 6:02 Författningssamling 1(6) Författningssamling 1(6) Bolagsordning för Svedala Exploaterings Aktiebolag SVEDAB antagen av kommunfullmäktige 2014-02-10, 23 Gäller från 2014-03-01 FIRMA 1 Bolagets firma är Svedala Exploaterings Aktiebolag

Läs mer

Bolagsstämma Loftahammars Golf AB Årsmöte Loftahammars Golfklubb. Välkomna! Kl 10.00

Bolagsstämma Loftahammars Golf AB Årsmöte Loftahammars Golfklubb. Välkomna! Kl 10.00 Bolagsstämma Loftahammars Golf AB Årsmöte Loftahammars Golfklubb? Välkomna! 2015-05-17 Kl 10.00 1 1. Val av ordförande till stämman 2. Val av sekreterare 3. Upprättande och godkännande av röstlängd 4.

Läs mer

Bolagsordning för Katrineholm Vatten och Avfall AB

Bolagsordning för Katrineholm Vatten och Avfall AB Styrdokument Bolagsordning för Katrineholm Vatten och Avfall AB Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 5.11) Godkänd av kommunfullmäktige, 229 Beslutshistorik Godkänd av kommunfullmäktige 2008-11-17,

Läs mer

H Ö S T M Ö T E 2 8 N OV E M B E R

H Ö S T M Ö T E 2 8 N OV E M B E R HÖSTMÖTE 28 N OV E MBE R 201 7 Sida 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har behörigen utlysts. 3. Fastställande av Föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer

Sammanfattande rapport. Loftahammars Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Loftahammars Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Loftahammars Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 206 Svarsfrekvens 44% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 87 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

Kallelse till årsstämma i RISE Research Institutes of Sweden AB 2014

Kallelse till årsstämma i RISE Research Institutes of Sweden AB 2014 Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Stockholm 2014 03 27 Kallelse till årsstämma i RISE Research Institutes

Läs mer

Bolagets firma är Nilörngruppen Aktiebolag. Bolaget är publikt (publ).

Bolagets firma är Nilörngruppen Aktiebolag. Bolaget är publikt (publ). BOLAGSORDNING FÖR NILÖRNGRUPPEN AB (publ) Org nr 556322-3782 1. Firma Bolagets firma är Nilörngruppen Aktiebolag. Bolaget är publikt (publ). 2. Säte Styrelsen skall ha sitt säte i Borås kommun. 3. Verksamhet

Läs mer

Höstmöte torsdagen den 23 november 2017 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand.

Höstmöte torsdagen den 23 november 2017 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand. ÅRSMÖTE Höstmöte torsdagen den 23 november 2017 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand. Välkomna! 1 Innehåll Höstårsmöte 2017 Kallelse och föredragningslista Sid 3 Förslag till verksamhetsplan för 2018

Läs mer

VIKSJÖ GOLFKLUBB Kallelse och möteshandlingar till vårmötet

VIKSJÖ GOLFKLUBB Kallelse och möteshandlingar till vårmötet VIKSJÖ GOLFKLUBB Kallelse och möteshandlingar till vårmötet 2017-04-26 Härmed kallas Viksjö Golfklubbs medlemmar till allmänt möte (vårmöte) i klubbhuset onsdagen den 26 april 2017 kl. 19.00. Föredragningslista

Läs mer

Kallelse till ordinarie bolagsstämma den 23 april 2003

Kallelse till ordinarie bolagsstämma den 23 april 2003 Pressmeddelande Stockholm den 24 mars 2003 Kallelse till ordinarie bolagsstämma den 23 april 2003 I enlighet med noteringsavtalet för Stockholmsbörsen AB meddelar Investor AB även genom pressmeddelande

Läs mer

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb Verksamhetsplan för Isaberg Golfklubb 2012 Inledning Verksamhetsplanen är ett dokument som behandlar kort- och långsiktiga mål och aktiviteter, samt vision och strategier. Syftet med dokumentet är att

Läs mer

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 2 veckor före Årsmötet. Klubbens verksamhets-

Läs mer

KALLELSE till årsstämma i Forwood AB (publ)

KALLELSE till årsstämma i Forwood AB (publ) KALLELSE till årsstämma i Forwood AB (publ) 556271-9228 Tid: Fredagen den 20 april 2012 kl. 17.00 Plats: Konferensavdelningen, Elite Park Aveny Hotel, Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg Inregistrering sker

Läs mer

Bolagsordning för Sjöstaden Motala Mark Aktiebolag (eller annat namn som godkänns av Bolagsverket) org.nr.

Bolagsordning för Sjöstaden Motala Mark Aktiebolag (eller annat namn som godkänns av Bolagsverket) org.nr. Bolagsordning för Sjöstaden Motala Mark Aktiebolag (eller annat namn som godkänns av Bolagsverket) org.nr. 1 Firma Bolagets firma är Sjöstaden Motala Mark Aktiebolag (eller annat namn som godkänns av Bolagsverket).

Läs mer

Diarienummer KS2014.0296

Diarienummer KS2014.0296 Diarienummer KS2014.0296 Bolagsordning för Skövde Flygplats AB, 556297-7339 Nedanstående bolagsordning har godkänts av Skövde kommunfullmäktige den 27 oktober 2014 och fastställts vid bolagets ordinarie

Läs mer

Bolagsordning. för Tranemo Utvecklings AB. Tranemo kommun. Organisationsnummer:

Bolagsordning. för Tranemo Utvecklings AB. Tranemo kommun. Organisationsnummer: Dnr: KS/2016:104 Bolagsordning för Tranemo Utvecklings AB Organisationsnummer: 556662-4952 Tranemo kommun Antagen av kommunfullmäktige 2018-xx-xx x Fastställd på bolagsstämma 2018-xx-xx x 1 (5) 1 Firma

Läs mer

Kravdokument Banan Sjögärde GK. Ett levande dokument som beskriver Sjögärde GK golfbana - nuläge, krav och målsättningar.

Kravdokument Banan Sjögärde GK. Ett levande dokument som beskriver Sjögärde GK golfbana - nuläge, krav och målsättningar. Kravdokument Banan Sjögärde GK Ett levande dokument som beskriver Sjögärde GK golfbana - nuläge, krav och målsättningar. Om dokumentet En attraktiv golfbana är en förutsättning för att få nöjda medlemmar

Läs mer

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S)

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S) Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:0 08: ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Karin Perers (C) Örjan Bengs, ekonomichef Siw Karlsson, ekonomichef Avesta kommun Christina

Läs mer

Bolagsordning för Växjö Kommunföretag AB

Bolagsordning för Växjö Kommunföretag AB Styrande dokument Senast ändrad 2015-04-29 Bolagsordning för Växjö Kommunföretag AB Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Växjö Kommunföretag AB Dokumentinformation Dokumentnamn Bolagsordning

Läs mer

Bolagsordning för Destination Vara AB

Bolagsordning för Destination Vara AB Bolagsordning för Destination Vara AB Godkänd av kommunfullmäktige 2015-09-28 70 Antagen av bolagsstämman 20XX-XX-XX XX Innehållsförteckning 1 Firma... 1 2 Säte... 1 3 Verksamhetsföremål... 1 4 Ändamålet

Läs mer

2011:15 BOLAGSORDNING FÖR TIDAHOLMS ENERGI AB. Antagen av kommunfullmäktige 2011-02-28. Firma. Bolagets firma är Tidaholms Energi AB.

2011:15 BOLAGSORDNING FÖR TIDAHOLMS ENERGI AB. Antagen av kommunfullmäktige 2011-02-28. Firma. Bolagets firma är Tidaholms Energi AB. 2011:15 BOLAGSORDNING FÖR TIDAHOLMS ENERGI AB Antagen av kommunfullmäktige 2011-02-28. 1 Firma Bolagets firma är Tidaholms Energi AB. 2 Säte Bolagets styrelse skall ha sitt säte i Tidaholms kommun. 3 Föremål

Läs mer

Bolagsordning för Tvätteriet Norrköping textilservice AB - revidering Handlingar i ärendet:

Bolagsordning för Tvätteriet Norrköping textilservice AB - revidering Handlingar i ärendet: Bolagsordning för Tvätteriet Norrköping textilservice AB - revidering Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Bolagordning Protokollsutdrag från landstingsstyrelsens

Läs mer

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S)

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S) Årsstämma 2016-0-2 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:1 08:20 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Lennart Palm (S) Göran Johansson, ordförande Örjan Bengs, ekonomichef Christina Hardyson,

Läs mer

Företagspaket Guld, Silver eller Brons

Företagspaket Guld, Silver eller Brons Företagspaket Guld, Silver eller Brons Välkommen till ett ännu vassare 2013! Vi har haft ett fantastiskt fint golfår! Vår golfbana har aldrig varit i bättre kondition och därför rankats vi som en av de

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB.

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. Årsmöte 2014-02-02 FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. 1. Val av ordförande för mötet. Till ordförande valdes Torbjörn Cairén. 2. Val av sekreterare. Till sekreterare valdes Ulla Omberg. 3. Godkännande

Läs mer

Bolagsordning för Skövde Energi Elnät AB

Bolagsordning för Skövde Energi Elnät AB Bolagsordning för Skövde Energi Elnät AB Beslutad av kommunfullmäktige 30 mars 2015, 41. Dnr KS2014.0296 Reviderad av kommunfullmäktige 2019-04-29, KF 50/19, Dnr KS2019.0167 Antagen på bolagsstämma den

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i LifeAssays AB (publ) org. nr den 9:e mars 2012 i Lund

Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i LifeAssays AB (publ) org. nr den 9:e mars 2012 i Lund Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i LifeAssays AB (publ) org. nr 556595-3725 den 9:e mars 2012 i Lund 1. Öppnande av stämman och val av ordförande. Stämman öppnades av bolagets styrelseordförande

Läs mer

Mälarö och Troxhammar. Ett attraktivt golfalternativ på Ekerö

Mälarö och Troxhammar. Ett attraktivt golfalternativ på Ekerö Mälarö och Troxhammar. Ett attraktivt golfalternativ på Ekerö Bakgrund Mälarö GK Mälarö GK (MGK) och deras dotterbolag Mälarö Golf AB (MgAB) har under ett flertal år dragits med ekonomiska svårigheter.

Läs mer

Sammanställning av enkäterna

Sammanställning av enkäterna Sammanställning av enkäterna Under senhösten gjordes två enkäter som besvarades av medlemmar respektive gäster. Ovanligt många svar från gäster och framförallt medlemmar har gett mycket värdefull input.

Läs mer

Bolagsordning för Vöfab Parkering Aktiebolag

Bolagsordning för Vöfab Parkering Aktiebolag Senast ändrad Bolagsordning för Vöfab Parkering Aktiebolag Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Kommunkansliet Dokumentnamn Bolagsordning för Vöfab Parkering Aktiebolag Fastställd/Upprättad Kommunfullmäktige

Läs mer

Bolagsordning för Vara Koncern AB

Bolagsordning för Vara Koncern AB Bolagsordning för Vara Koncern AB Gäller fr.o.m : Rubrik 8 GodkändAntagen av kommunfullmäktige 2011-11- 28 73 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Formaterat: Teckensnitt:Verdana Bolagsordning Vara Koncernmmunföretag

Läs mer

Bolagsordning för Lekebergs Kommunfastigheter AB

Bolagsordning för Lekebergs Kommunfastigheter AB Bolagsordning för Lekebergs Kommunfastigheter AB Fastställd av: Kommunfullmäktige Datum: 2014-02-27 Ansvarig för revidering: Kommunstyrelsen Diarienummer: 13KS46 Bolagsordning 2 (5) Innehållsförteckning

Läs mer

VISION OCH MÅL 2014-2017. Söderköpings GK

VISION OCH MÅL 2014-2017. Söderköpings GK VISION OCH MÅL 2014-2017 Söderköpings GK SÖDERKÖPINGS GOLFKLUBB (SgGK) SYFTE MED DOKUMENTET Dokumentet beskriver VAD klubben ska genomföra på både lång och kort sikt. erna ska spegla vision och mål. Dokumentet

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Statens Bostadsomvandling AB SBO 2015. Härmed kallas till årsstämma i Statens Bostadsomvandling AB SBO, 556329-2977

Kallelse till årsstämma i Statens Bostadsomvandling AB SBO 2015. Härmed kallas till årsstämma i Statens Bostadsomvandling AB SBO, 556329-2977 Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Statens Bostadsomvandling AB SBO 2015 Härmed kallas till årsstämma i Statens Bostadsomvandling

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Bolagsordning för Sollentuna Stadshus AB Antagen av fullmäktige 2016-12-15, 181, Dnr 2016/0376 KS Fastställd av bolagsstämman 2016-12-15. Innehållsförteckning 1 Firma... 2 2 Säte... 2 3 Föremålet för bolagets

Läs mer

Stämman öppnades Madeleine Rydberger, styrelsens sekreterare. Förteckningen i Bilaga 1 godkändes såsom röstlängd vid stämman.

Stämman öppnades Madeleine Rydberger, styrelsens sekreterare. Förteckningen i Bilaga 1 godkändes såsom röstlängd vid stämman. Protokoll fört vid extra bolagsstämma med aktieägarna i BioInvent International AB (publ), org nr 556537-7263, den 19 juni 2013 i Lund. Närvarande aktieägare: Enligt förteckning i Bilaga 1. Stämman öppnades

Läs mer

Handlingar inför årsstämma i. Ecoclime Comfort Ceilings AB (publ)

Handlingar inför årsstämma i. Ecoclime Comfort Ceilings AB (publ) Handlingar inför årsstämma i Ecoclime Comfort Ceilings AB (publ) Torsdagen den 14 maj 2014 DAGORDNING för årsstämma med aktieägarna i Ecoclime Comfort Ceilings AB (publ) torsdagen den 15 maj 2014 Dagordning

Läs mer

Bolagsordning. VänerEnergi AB. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2013-04-29

Bolagsordning. VänerEnergi AB. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2013-04-29 Bolagsordning VänerEnergi AB Mariestad Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2013-04-29 Sida: 2 (5) Bolagsordning VänerEnergi AB Kommunfullmäktiges beslut 33/13 1 Firma Bolagets firma är Vänerenergi AB.

Läs mer

UaFS Blad 1 BOLAGSORDNING FÖR UDDEVALLA VATTEN AB

UaFS Blad 1 BOLAGSORDNING FÖR UDDEVALLA VATTEN AB Blad 1 BOLAGSORDNING FÖR UDDEVALLA VATTEN AB Antagen av kommunfullmäktige den 13 juni 2012, 135, reviderad den 10 oktober 2012, 221 och 10 september 2014, 150 1 Firma Bolagets firma är Uddevalla Vatten

Läs mer