Större valfrihet inom fler användningsområden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Större valfrihet inom fler användningsområden"

Transkript

1 SCANIAS HYTTPROGRAM Scania bedriver en aktiv produktutveckling och produktförbättring. Företaget förbehåller sig därför rätten att ändra produkterna och produktspecifikationerna utan föregående meddelande. Till följd av nationella lagar eller EU-lagstiftning kan det också hända att vissa produkter och tjänster inte finns på alla marknader. Ytterligare information om detta kan du få hos din lokala återförsäljare eller på Större valfrihet inom fler användningsområden Edition svxx Scania CV AB

2 SCANIAS HYTTPROGRAM 2-3 SCANIAS HYTT PROGRAM Du leder utvecklingen. 4-5 HYTTER V8. Kungariket. 6-7 R-serien. Förena nytta med nöje. 8-9 Välkommen hem. G-serien. Perfekt för långa och korta turer G-serien. Perfekta byggen P-serien. Till din fördel Det krävs en hel del för att man ska känna sig hemma på vägen. Det är vårt jobb att se till att du gör det. Hyttprogrammet kan erbjuda anpassade lösningar inom varje transportområde med en mängd valmöjligheter för att tillgodose alla individuella affärsbehov och förares krav. Varje hytt från Scania är byggd för att underlätta livet på vägen. Oavsett vart vägen leder. INTERIÖR En livsstil Förarplatsen, säkerhet, valmöjligheter. Du har kontrollen Stolar, klädsel. Känn dig som hemma Värme, ventilation, belysning. En hälsosam arbetsmiljö Förvaringslösningar. Var sak på sin plats Bäddar. Njut av en skön vila Sikt, speglar, kameror. Ett större perspektiv EXTERIÖR I bra/bästa form Aerodynamik. En oemotståndlig naturkraft Belysning. Ett ljus i mörkret Ergonomi, säkerhetskontroll. Alltid redo SPECIALHYTTER Hytt med lågt insteg. Lättillgängligt hela vägen Crew cab-hytter. När allting räknas. Varje sekund är dyrbar TEKNISKA SPECIFIKATIONER Cab range. Långa och korta versionen Hyttstorlekar. Välj din hytt

3 SCANIAS HYTTPROGRAM 4-5 Ditt val styr vår utveckling. Alla Scanias hytter tillverkas med stor omsorg om detaljer för att skapa mesta möjliga effektivitet och tillfredställelse inom varje transportområde. Många förare betraktar insidan av en Scaniahytt som en av världens mest eftertraktade arbetsplatser. Allt inom synhåll, lätt att nå och enkelt att manövrera. Den skyddande och säkerhetsförebyggande miljön, tillsammans med en innovativ aerodynamik för god bränsleekonomi, gör den på alla sätt till en bekväm arbetsplats. Scanias hyttprogram består av P-, G- och R-serien. Alla finns i olika höjd och längd, vårt unika modulsystem erbjuder närmast obegränsade möjligheter att skräddarsy din hytt exakt efter dina behov. Med andra ord ditt val styr.

4 SCANIA V8 6-7 Kungariket. Varje liten detalj på V8:an utstrålar känslan av kraft och transporter på världsnivå allt från symbolen på fronten till den blanksvarta grillen, de kromade friskluftspanelerna och det karakteristiska avgasröret. Känslan är inte minst närvarande inne i hytten. Den sammanfattar på många sätt det som Scania står för. Ute på vägen berättar V8:an din historia genom att återspegla dina ambitioner och framgångar.

5 SCANIAS R-SERIE 8-9 Förena nytta med nöje. R-serien är byggd med högsta kvalitet in i minsta detalj för att göra livet på vägen behagligt. Här kan Toplinehytten erbjuda det mesta av det bästa med mer än 220 cm, mitt i hytten, från golv till tak. En föredömlig förarplats och en imponerande utrustningsnivå gör den här hytten till ett riktigt hem, även ute på de längsta internationella transportuppdragen.

6 SCANIAS G-SERIE Perfekt för korta och långa turer. G-seriens mångsidiga fordon är det självklara valet med sina allround kvaliteter inom många användningsområden till exempel där det behövs en extra rymlig daghytt. Highline är G-seriens största sovhytt och kan utrustas med en eller två bäddar. Den har även stor takhöjd inne i hytten och dessutom ytterligare förvaringsskåp och förvaringsutrymme ovanför vindrutan.

7 SCANIAS G-SERIE Perfekta byggen. G-serien placerar sig på ett naturligt sätt centralt i Scanias hyttprogram. Ett perfekt fordon för många olika användningsområden. Daghytten är enkel att kliva in i, det är lätt att nå inne i hytten, sikten är utomordentlig och det finns gott om förvaringsutrymmen. Det stora utrymmet och bekvämligheten i kombination med en kompakt exteriör gör den särskilt lämplig i anläggningstrafik.

8 SCANIAS P-SERIE Till din fördel. P-seriens hyttmodeller är skapade utifrån kravet på stor effektivitet från korta hytter till sovhytter. Om din vardag är snabba leveranser, in och ut ur hytten, lasta på och lasta av, då är det här hytten för dig. De minsta daghytterna är byggda för att fungera som en perfekt arbetsplats, skapade för bekvämlighet och effektivitet. De har de nödvändiga egenskaperna för att vara ett rullande kontor med två fotsteg för enkel och säker i och urstigning. Perfekt för godsdistribution i trång stadsmiljö men även i anläggningskörning.

9 SCANIA INTERIÖR En livsstil. På okända vägar kan den bekanta insidan av en Scaniahytt skapa trygghet en arbetsplats som varje förare vill återvända till dag efter dag. Designad för att få jobbet gjort med stil och där inredningen är utvecklad för säkerhet, bekvämlighet och kvalitet längs vägen. De omfattande inställningsmöjligheterna ger förarplatsen en ergonomi i världsklass. Allt är överskådligt, lättåtkomligt och lätt att hantera. Smarta och flexibla lösningar för bädd och förvaring får dig att känna dig som hemma, både dag och natt. En mängd tillval och tillbehör finns att välja bland för att kunna skapa en interiör som passar din personlighet och smak. Scanias interiörer har utvecklats för de mest krävande förarna i världen. Resten är upp till dig.

10 SCANIA INTERIÖR Ratten har steglös inställning för största bekvämlighet. Manöverknappar som behövs under körning är inbyggda i ratten och som tillval en airbag för extra säkerhet. Du har kontrollen. Radion (tillval) är inbyggd i instrumentpanelen och följer samma formspråk. Den mindre radion har både cd- och mp3-spelare. Med en AUX-kabel kan du koppla in personliga ljudenheter i systemet. En större radio finns som tillval. Oavsett vilken du väljer är radion en del av den ergonomiska arbetsmiljön och kan enkelt styras från ratten. Med hjälp av Bluetooth (tillval) kan du ringa handsfree. Med båda händerna på ratten når du praktiskt taget alla funktioner som behövs under körningen. Eftersom alla förare är olika är också varje förarplats mycket flexibel. Till detta kommer dina val av inredning och material. Svart träfärgad Träfärgad Svart läder Brunt läder Basic Växelspaksknoppen finns i olika material. Standardalternativet är i strukturplast, men du kan välja en läder- eller träknopp som matchar de val du gjort för instrumentpanelen eller ratten. På Scanias väggreppspanel är alla reglage för differentialspärr, slirreglering och lastöverföring samlade på ett användarvänligt sätt i en och samma modul och placerade i anslutning till den hand du växlar med. Den lättåtkomliga panelen ger dig full kontroll och resultatet är ett betydligt bättre väggrepp. Scania Opticruise är ett intelligent växlingssystem som förbättrar köregenskaperna, bränsleekonomin och framförallt förarkomforten maximalt. Det räcker med en lätt rörelse av den högra rattspaken för att manövrera med millimeterprecision och köra skickligt i kuperade förhållanden.

11 SCANIA INTERIÖR Instrumentpaneler. Visa din personlighet. Scaniahytterna kan inredas på många sätt. Utgå från Dekorlisterna går längs med instrumentpanelens Instrumentpanelen finns i två varian- din stil och smak. Välj bland noggrant utvalda läder- underkant från förarsidan till passagerarsidan och ter, en kort och en lång. Den korta ger och textilklädslar, färger och material. längs överkanten på de nedre förvaringsfacken. Lis- mer rörelsefrihet medan den långa Satsa lite extra på detaljerna och välj till dekor- ger ett elegantare intryck och plats lister i matt guld, mörkgrått, mörk krom eller trä. terna sitter även runt ventilerna till klimatsystemet på passagerarsidan och runt knapparna på ratten. för extrautrustning. Den långa finns dessutom med olika finish. För en extra exklusiv känsla kan du välja en mjukare yta och dekorlister. Lång instrumentpanel, med ytbehandling Insidan på dörrpanelen kommer i fyra utföranden plast, textil, brunt läder och svart läder. Vissa har dessutom ett praktiskt armstöd. Grundutförandet i plast är smutsavstötande och lätt att rengöra. Textilutförandet har ett mörkgrått inlägg i plysch på dörrsidan. Det ingår även ett armstöd som är integrerat i överkanten på dörrpanelen. Utförandena i brunt och svart läder har Lång instrumentpanel, med ytbehandling ett inlägg i äkta läder med gripentryck. Armstödet har också läderklädsel. 1. Plast 2. Textil 3. Brunt läder Tröskellisten finns i fyra olika utföranden. 4. Svart läder Som standard är den av aluminium. För dig med ögre krav än så finns det en robustare offroadversion. Naturligtvis finns det även en särskild V8-version. Därutöver erbjuder vi en Scania Streamline-version i matt guld. Kort instrumentpanel, med ytbehandling Det finns flera kombinationsinstrument för olika behov. Basic (1) har AH : alla de nödvändiga funktionerna på en svartvit 3,8-tums display km k Colour (2) har ett extra fält för personliga inställningar och Colour Plus (3) två. De har dessutom större displayer i färg på 4,1 respek C 20 C 2. tive 6,5 tum. Menyerna styrs från instrumentpanelen eller från ratten

12 SCANIA INTERIÖR Gör det bekvämt för dig. I förarstolen. Det finns ett urval av stolar till både förare och passagerare normal, medium och premium. Stolarna kan lutas, flyttas bakåt och framåt samt höjas och sänkas. Ryggstödet är ställbart och och ger ett bra stöd för ryggen och låren. Den perfekta kompromissen mellan komfort och ekonomi. Mediumstolen påminner till stor del om premiumstolen. Den har många 3 har ett integrerat nackstöd och säkerhetsbälte. justeringsmöjligheter och svankstöd. Exklusivt Stolsvärme med två effektnivåer finns som för premiumstolen är det tvådelade ryggstödet Med ett stort urval och många möjligheter är du alltid i förarsätet i en Scania. Stolarna finns i många modeller alltid med oändliga inställningsmöjligheter och justerbar fjädring för bästa komfort. Ett urval av kvalitetsmaterial förstärker finishen. Så varsågod och sitt. Gör det bekvämt för dig. tillval till både sittdynan och ryggstödet och till premiumstolen kan du även välja till ventilation. Den ofjädrade normalstolen kan justeras på flera sätt och är ett alternativ för dig som inte vill eller kan använda en fjädrad stol. Den praktiska normalstolen är luftfjädrad som ger extra komfort och stöd för ryggen. Premiumstolen är det säkraste och bekvämaste alternativet med flest inställningsmöjligheter. Till V8:an kan du välja svart läderklädsel med vita sömmar Valfri klädsel: 1. Sandfärgat läder. Lyser upp och bidrar till en känsla av hög kvalitet. 2. Ljus velour. Mjukt och behagligt material. 3. Vinyl. Användbart och praktiskt helt i svart. 4. Mörk velour. Mjukt och behagligt material. 5. Svart läder. Lyxigt, hållbart och lätt att hålla rent. 6. Textil. Tyg med mörkgrått mönster. 7. Svart textil. 8. V8. Svart läder med grå sömmar. Mediumstol Premiumstol Premiumstol Premiumstol Ofjädrad normalstol Fällbar stol

13 SCANIA INTERIÖR För ökad bekvämlighet kan både förar- och passagerarstolen förses med fällbara armstöd på båda sidor av ryggstödet. Med reglaget i framkant regleras vinkeln på armstödet. Som tillval finns en fällbar stol som sparar plats och kan byggas om till ett bord. Stolen har ett ställbart ryggstöd och nackstöd och kan endast monteras på passagerarsidan. Om du fäller upp den blir det dessutom mer plats i hytten. Med säkerhetsbälte som är förankrat i hyttväggen. 8 Stadig kvalitet under fötterna. Ovanpå de fasta gummimattorna som täcker hytt- Golvmattor: golvet är skyddande golvmattor placerade på golv 1. Gummi. Svart mönstrad halkfri yta som är lätt och motortunnel för att skapa en trevlig hyttmiljö. Golvmattor finns både som rena gummimattor och med inslag av textil. Till motortunneln har V8:an en att göra ren. 2. Grå textil. Ovansidan är av mjukt och tåligt material som är varmt och skönt exklusiv matta i svart läder. 3. Sandfärgad textil. Ljus matta som skapar en trevlig känsla och är lätt att hålla ren. Inställningsreglagen till stolarna har tydliga symboler Inställningar på premiumstolen: Passagerarbänken har plats för två bältade och är utformade så att en förare ska kunna känna 1. Längdjustering av sittdynan. passagerare. Det finns ett förvaringsutrymme skillnad på dem. 2. Snabbspärr. bakom ryggstödet och mugghållare i det 3. Lutningsjustering av sittdynan. vänstra sätets ryggstöd. Den är utvecklad för 4. Värme och ventilation. Scanias daghytt och korta hytt. 5. Ställbar stötdämpning. 6. Höjdjustering. 7. Svank- och sidostöd, ryggstöd. 8. Ryggstödsjustering

14 SCANIA INTERIÖR En taklucka kan öka hyttens komfort med ökad rymd och ventilation. Takluckan finns med manuell eller elektrisk manövrering. Den elektriska takluckan är genom skinlig för att ge extra ljus och har gardin samt myggnät. Takluckan manövreras från förarplatsen eller den nedre bädden. En bra arbetsmiljö. En skön atmosfär. Innebelysning är viktig för komfort. Som standard ingår taklampa och sänglampa med ljus knapp på förarsidan. I de exklusivare varianterna är det mer omfattande. Här är takbelysningen försedd med reflektorer för bättre spridning av ljuset och med inbyggda läs lampor som gör det lättare att läsa i mörker på båda sidor i hytten. Reglerbara sänglampor och fördröjning som låter ljuset vara tänt en stund efter att en dörr stängs och slås på när nyckeln tas ur tändningslåset, för ökad bekvämlighet. Belysningen är anpassad till olika typer av hytt. En exklusiv bakgrundsbelysning ökar komfort och säkerhet ytterligare. Röda LED-lampor som är inbyggda i hytten skapar en behaglig omgivning och de kan vara tända under färd. En dämpad belysning i det centrala förvaringsutrymmet gör det lättillgängligt vid mörkerkörning. I varje Scaniahytt känns kvaliteten i luften. Det handlar om komfort och säkerhet på arbetsplatsen. I alla hytter har värme och ventilationssystemet utvecklats för snabb avfrostning och en jämnt tempererad luftgenomströmning. Ventilationssystemet kan snabbt ersätta hela luftmängden även i de största hytterna för att hela tiden hålla luften frisk och föraren pigg. Under färd kan extra ventilation och hyttvärmare ge ytterligare komfort anpassat till omgivningen. Ett med naturen. För att snabbt få sval och torr luft finns luftkonditionering till både manuella och automatiska klimatanläggningar. Extra värmare är i första hand tänkta att hålla hytten varm med avslagen motor, men kan även ge extra värme under färd. De finns i flera utföranden för olika förhållanden. Det automatiska klimatsystemet reglerar temperaturen, fläkten och ventilationen med hjälp av givare. Föraren behöver bara ställa in önskad temperatur. Recirkuleringen och luftkonditioneringen kan kombineras med samtliga extra värmare. Det finns även ett manuellt klimatsystem för förare som själv vill ställa in temperaturen och fläkthastigheten till en behaglig nivå. Värmare för korta stopp. Håller luften i hytten varm med avslagen motor i upp till en timme och tre kvart. Cirkulerar motorns kylarvätska med en pump. Kupévärmare. Cirkulerar luften genom en värmefläkt med två inställningsmöjligheter: 2 kw eller 4 kw. 2 kw håller varmt ner till 5 utomhus i en sovhytt och ner till 20 i en kort hytt. 4 kw håller varmt även i stora hytter ner till 20. Kupé- och motorvärmare. Klarar starter i ner till 30 oavsett hytt storlek. Motorns kylvatten värms med en separat dieselvärmare.

15 SCANIA INTERIÖR Allting på rätt plats. Topline Oavsett om jobbet är i närheten eller långt ifrån hemmet så är Scanias hytter byggda för ett bekvämt liv på vägarna. Praktiskt placerade förvaringsutrymmen runt föraren gör att allt finns inom räckhåll alltid lätt att nå aldrig ivägen. Ytterligare förvaring finns på många ställen inne i hytten, och det finns många möjligheter att skräddarsy hytten utifrån speciella behov allt från personliga saker och specialutrustning till ett inbyggt kök. När allting är på plats kan du känna dig som hemma. Highline Normal Låg Takhyllan ovanför vindrutan är ett oerhört praktiskt förvaringsutrymme. Storleken varierar beroende på hyttens höjd. I Topline-hytter finns det även plats för ett inbyggt kök, mikrovågsugn, förvaringshylla, kaffebryggare, fyraliters vattenbehållare med pump, två muggar och mugghållare. I stället för ovanför vindrutan kan kaffebryggaren också ställas på passagerarsidan. Den genomtänkta utformningen av instrumentbrädan och dörrfackens placering skapar många bra och lättåtkomliga förvaringsutrymmen. Mugg- och flaskhållare finns för säker förvaring under färd.

16 SCANIA INTERIÖR Underlättar din vardag. Scanias daghytter och korta hytter är generöst tilltagna så att det finns gott om plats. Du kan förvara utrustning mellan stolarna och på bakre väggen och kommer enkelt åt dina personliga tillhörigheter från förarplatsen. Rymlighet och komfort hela vägen. Det finns praktiska förvaringsfack överallt. Ovanför dörren finns det plats för förvaringskorgar. På den bakre väggen i sovhytterna finns ett utrymme mitt under bädden med lådor. De andra utrymmena under bädden kommer du åt genom att fälla upp bädden eller från de yttre förvaringsfacken (tillval). Passagerarstolen kan fällas upp och förvandlas till sängbord. Utrymmet under bädden kan användas till förvaring eller till en kyl. I alla sovhytter i R-serien kan en del av kylen användas som frysfack. Hemmets bekvämligheter är aldrig långt borta. Scanias daghytter och korta hytter har fyra förvaringslösningar: 1. Förvaringsmodulen på den bakre väggen är indelad i två delar. 2. En öppen förvaringsenhet mellan stolarna för saker som du använder ofta. 3. I det stängda facket, som du enkelt når från förarplatsen, ligger personliga tillhörigheter som nycklar, plånbok och mobiltelefon i säkert förvar, men ändå lättillgängligt. 4. Kylfacket hjälper dig att hålla energin uppe under hela arbetsdagen. På passagerarsidan finns i instrumentpanelen ett stängt fack för resehandlingar och annat av värde som behövs på färden. Ett hopfällbart bord med en skönt behandlad yta för arbete och måltider finns som tillval

17 SCANIA INTERIÖR Bäddalternativ för sovhytter. Trygg vila. Med en Scania är livet på vägen inget att ligga sömnlös över. Tvärtom är det vad många drömmer om. Vikten av en utvilad förare är välkänd och du kan sova tryggt. Ett stort urval av bäddmöjligheter med komfort och kvalitet i världsklass gör det till en bra affär att sova på jobbet, för alla förare som är hemifrån Överbädd på 70 cm med fjädermadrass är standard i R-seriens Topline och tillval i R-seriens Highline-hytter. En överbädd på 60 cm finns även som tillval för R- och G-seriens Highline-hytter och normalhytter. 2. Nedre utdragbar bädd på cm med madrass med pocketfjädrar finns som alternativ till R-seriens hytter. 3. Nedre bädd på 80 cm med madrass med pocketfjädrar är standard i R-seriens hytter. 4. Nedre bädd på 70 cm med fjädermadrass är standard i G- och P-seriens hytter. Till sovhytterna i G- och R-serien kan du välja till en överbädd även i efterhand. På den bakre väggen är det redan förberett med gångjärn, så monteringen går snabbt och lätt. Om inte annat kan du hänga din jacka på gångjärnen eller kanske montera andra tillbehör på dem. Till Topline-hytter med överbädd hör en praktisk utfällbar stege. 3 Våra bäddar är oerhört bekväma du sover gott på standardmadrassen och den unika utfällbara bädden. Madrassen är 155 mm tjock och har pocketfjädrar. Den kan enkelt bäddas ut så att den blir upp till 90 cm bred och kan vara utfälld tills det är dags att vila. Till R-seriens sovhytter kan du beställa en extra bäddmadrass till underbädden. Madrassen är vändbar den ena sidan ger extra god sovkomfort, den andra är främst till för att skydda fjädermadrassen och för kortare vila. 4

18 SCANIA INTERIÖR Gardiner finns som tillval till vindruta, sidofönster, bädden och bakfönster. Alla gardiner är tillverkade i laminerad mönstrad textil i färgerna grått eller sandfärgat för att matcha den övriga inredningen i hytten. Gardinerna har fastsydda fästen som hänger i skenor. De kan enkelt tas ner och tvättas i fyrtio grader. Till daghytterna finns det en uppfällbar bädd som tillval. När passagerarstolen är bortskjuten och framåtlutad kan du fälla ned bädden och ta en skön vilopaus. Det stora urvalet av bäddar och möjligheterna till justeringar och inställningar skapar ett perfekt hem när man är hemifrån. Allt i hytten samverkar för ett ändamål din bekvämlighet och det mesta av omgivningen kan kontrolleras utan att ens stiga ur sängen. Innetemperatur och ventilation, belysning och musikunderhållning med kontrollpanelen monterad i hyttens bakvägg har du hela världen i din hand. Inga lösa föremål. Varje bädd kan även rymma stora förvaringsmöjligheter. Ett säkert bäddnät hindrar saker från att falla ner under färd. Sänglamporna har flexibla armar och kan riktas åt alla håll. Den lägre bädden kan som tillval ha två sänglampor en i varje hörn på bakväggen. I den övre bädden sitter en lampa på förarsidan.

19 SCANIA INTERIÖR I ett vidare perspektiv. Beroende på vilka behov du har kan du få backspeglarna med eller utan aerodynamiska kåpor. Kåporna reducerar luftmotståndet och vinddraget runt hytten. Utan kåpor är konstruktionen enkel och robust - perfekt för anläggnings- och distributionstrafik där backspeglar lätt skadas. Back- och vidvinkelspegel Du ser saker och ting olika ur olika vinklar. Inifrån en Scaniahytt gör de stora rutorna och de smala fönsterstolparna att du har fri sikt åt sidorna och rakt fram. Justerbara speglar och kameror runt fordonet hjälper dig att hela tiden hålla uppsikt bakåt, utefter sidorna och framför fronten. Frontspegel Närsiktsspegel. Underlättar manövrering i trånga utrymmen. Frontkamera (Tillval) Kopplad till en skärm i hytten. Med en frontkamera ser du den döda vinkeln alldeles framför hytten. När ett släp eller en trailer ska kopplas på underlättar en backkamera och dyra reparationer kan undvikas. Både front och backkamera är tillval. Spegel för närområdet Frontspegel. Visar området precis framför fordonet. Vidvinkelspeglar ger ett vidare synfält och bättre sikt utefter sidorna. Backspegel Kamera Front- och backkamerorna är kopplade till en skärm i hytten. Backkameran kan också kopplas ihop med den stora radion. Bilden är skarp och tydlig.

20 SCANIA INTERIÖR Nödbroms En svart kontrasttejp kan monteras från A- stolpen och runt rutorna i dörren. Det här är ett tillbehör som förstärker formgivningen. Tillsammans med grillen och vindrutan framhävs det karakteristiska utseendet hos Scaniahytten. Tejpen täcker också ytorna där sidorutorna är inpassade om de är monterade i efterhand. Körfältsvakt Aktiv säkerhet. Scania satsar på att förhindra olyckor i stället för att bara minimera effekterna av dem och erbjuder därför flera högteknologiska supportsystem. Körfältsvakten är ett praktiskt hjälpmedel som varnar föraren om lastbilen håller på att köra över vägmarkeringar. Systemet registrerar vägmarkeringarna automatiskt och meddelar föraren när ekipaget är för nära mötande trafik eller vägrenen. Kollisionsvarningen och nödbromsningen är automatiserade system som hjälper föraren att undvika kollisioner. Vägen framför lastbilen söks av och om det finns risk för kollision uppmärksammas föraren på det. Om föraren inte sänker hastigheten bromsar systemet automatiskt för att förhindra en olycka. Den adaptiva farthållaren hjälper föraren att hålla ett konstant avstånd till framförvarande fordon. Den kan ställas in i fem steg och använder motorn, retardern och färdbromsen för att hålla avståndet. Föraren meddelas på displayen när avståndet till framförvarande fordon är för litet, även om farthållaren inte är aktiv. Ett inbyggt solskydd skyddar mot direkt solljus från sidan. Det finns två olika invändiga solskydd att välja mellan ett solskydd fäst på dörrposten ovanför dörren eller en gardin som monteras på dörren som inte är i vägen vid in- och utsteg. Gardinen täcker hela rutans bredd. Solskyddet som är placerat på utsidan ovanför vindrutan är standard. En säker och bra arbetsmiljö. Rutorna i din Scaniahytt är konstruerade för en god sikt och med ett inbyggt skydd åt alla håll. Det finns många typer av rutor att välja bland. Extra fönster på sidorna och bak i hytten kan monteras för ökad sikt och en luftigare känsla. Tonad vindruta. Vindrutan är tonad i grönt som reflekterar värme och hindrar ljus från att blända föraren. Enkelglas. Hytten är utrustad med enkelglas i dörrarnas rutor. Laminerade rutor. Rutan hålls ihop av en plastfilm om den skadas eller krossas. Dubbelglas. Två skivor av härdat glas med luft emellan. Skyddar mot värme, kyla och isolerar mot ljud. Mycket slagtåligt. Tillval till rutorna i dörrarna på förar- och passagerarsidan. Adaptiv farthållare

21 SCANIA EXTERIÖR I bra form. Sett till helheten är det lätt att se att form och funktion hänger ihop. Varje linje och båge har en mening. Alla hytter är aerodynamiskt utformade för att samspela med naturen, skapade för en bättre miljö både inne i och utanför hytten. Utefter vägarna är varje Scaniahytt ett lysande exempel med många typer av lampor för olika förhållanden. Den inbyggda ergonomiska tillgängligheten till hytt, förvaring och daglig yttre tillsyn, gör att man lugnt kan konstatera att varje detalj samverkar till något stort. Att se på. Att uppleva. Så självklart. Det du ser är det du får en hytt i perfekt form för bästa resultat, dag och natt.

22 SCANIA EXTERIÖR En oemotståndlig naturkraft. Hyttens tak är en yta som kan användas på många sätt. Taklisterna kan fästas på båda sidor i hela hyttens längd perfekt för varningsljus och annan utrustning. Takräcket, som kan fästas i listerna, är robust, av stål och kan ta last på upp till 200 kg. För att hantera luftströmmen skapar den smalare fronten i förhållande till bakdelen, en kilform som reducerar luftmotståndet. Mjuka, rundade former omger hytten för att ta hand om sidvindar. Vindavvisare på tak och på sidorna leder effektivt luften utefter fordonets sidor för bättre bränsleekonomi och en bättre miljö. Vindavvisaren till taket finns 7 cm och 27 cm höga. Sidoluftriktarna finns i tre varianter: 13, 43 och 51 cm. Sidoluftriktarna på 43 och 51 cm kan utrustas med en nedre förlängning. Säkerheten först. Alla Scanias stötfångare har utformats och integrerats för att uppnå så bra aerodynamik och säkerhet som möjligt. Vi erbjuder fyra typer av stötfångare för olika specifikationer och verksamheter: Den låga, höga och framskjutande (50 mm) extraförstärkta stötfångaren uppfyller kraven på främre underkörningsskydd. Låga stötfångare är till för högre chassier. Höga stötfångare är främst till för lägre chassier. Framskjutande stötfångare 130 mm är helt i stål. Monteras högt och har en framskjutande profil. För lastbilar som behöver ett extra skydd för fronten. Monteras med ett robust integrerat fotsteg och bogserfäste för upp till 35 ton. Framskjutande stötfångare 50 mm för lastbilar som behöver extra skydd för frontpartiet. Högt monterad och helt i stål. Bogserfäste för upp till 24 ton kan fås som tillval. Låg stötfångare Hög stötfångare Sidokjolar finns för flera olika dragbilskombinationer och tillverkas i två versioner och höjder: 58 och 73 cm. Framskjutande stötfångare 130 mm Framskjutande stötfångare 50 mm

23 SCANIA EXTERIÖR Takskyltsbelysningens riktning varierar beroende på hyttens höjd. På Toplinehytter är den stora ytan ovanför vindrutan belyst vilket gör det till en perfekt plats att ha en företagslogotype. På lägre hytter är ljuset riktat mot takets luftriktare. Ett ljus i mörkret. Två roterande varningsljus kan monteras på takets aluminiumbåge. Detta är särskilt användbart i anläggningstrafik. Ett korrekt ljus är naturligtvis en fråga om säkerhet på vägen. För dig och för andra. Samtliga Scanias hytter har ljus för att synas från alla håll. Samtidigt visar det karaktär. Det är lätt att se hur en Scaniahytt sticker ut på många sätt. Det finns fyra typer av lyktkombinationer i det nya solskyddet. Breddmarkeringslyktor är standard på alla hytter. Tre lyktor i mitten på solskyddet fungerar som identifieringsljus. De visar information om fordonstypen utifrån de nationella kraven, till exempel storlek och vikt. För att öka sikten ytterligare kan två rektangulära fjärrstrålkastare monteras i det yttre solskyddet. Tack vare den höga placeringen H4 halogen 2. H7 halogen 3. Xenon 4. Fjärrstrålkastare 5. Dimstrålkastare 6. Varselljus ger de en bra belysning i till exempel uppförsbackar. Solskyddet kan fås i hyttens färg, antingen helt eller delvis lackerat Baklyktorna har nu LED-lampor som standard. LED-lampor håller längre än vanliga lampor, vilket förbättrar lastbilens tillgänglighet. Samtidigt är de effektivare och ger på sikt värdefulla bränslebesparingar. Det finns även baklyktor med vanliga lampor. I strålkastarenheterna ingår körriktningsvisare, positionslyktor och sidoblinker. Huvudstrålkastarna har som standard H4 halogenlampor för halvljus och xenon- eller H7-lampor som alternativ. Xenon ger bättre sikt i alla typer av väder och genererar ett ljus som är mindre ansträngande för ögonen. Både H7- och xenonalternativen har integrerade LED-varselljus. Stötfångaren har fyra uttag för strålkastare. Extraljusen använder de två innersta. De ökar syn fältets längd och kan bara användas tillsammans med helljuset. De två yttre uttagen är för dimljus. De minskar reflektionen i dimma, kraftigt regn eller snö, och kan användas utan helljuset. Dimljusen kan ersättas av dagsljuslampor med LED-lampor, för att göra fordonet mer synligt och minska driftskostnader.

24 SCANIA EXTERIÖR Alltid redo. Hela frontpanelen är överraskande lätt och enkel att fälla upp. Här kan du kontrollera alla vätskenivåer och enkelt komma åt luftfiltret. Säkringar och reläer kan du kontrollera inifrån hytten. Där är de bättre skyddade mot fukt och smuts. I G- och R-seriernas sovhytter finns stora förvaringsfack under bädden som du kan öppna utifrån på båda sidor av hytten. Facken är utrustade med belysning och kan användas för diskret förvaring av till exempel skrymmande utrustning, rengöringsmaterial, verktyg och personliga tillhörigheter. En säkerhetskontroll av fordonet före färd skapar en säker arbetsmiljö. Med lättåtkomliga kontrollpunkter kan den yttre kontrollen genomföras bekvämt och kvalitetssäkert. Omgiven av yttre förvaringsutrymme och med ett enkelt insteg ser man tydligt förarnyttan. För att underlätta inspektioner bakom hytten kan ett fotsteg monteras i anslutning till båda dörrhandtagen. I detta alternativ ingår även praktiska handtag på taket och baktill på hytten. Beroende på hyttens höjd består instegen av två eller tre fotsteg. Varje fotsteg har en halksäker yta och är stort nog för att du ska kunna ta dig in i hytten på ett säkert och ergonomiskt sätt. För höga chassier för anläggningsmiljö kan du välja till ett flexibelt fotsteg för att underlätta instigningen ytterligare. Belysningen på insteget visar vägen när det är mörkt ute. Tack vare utformningen, placeringen och färgen på instegshandtagen klättrar du snabbt, lätt och säkert i och ur hytten. Hyttens nedre frontlucka är stadig att stå på när du behöver rengöra vindrutan, kameran och extraljusen. Lastbilar med 130 mm framskjutande stötfångare har en ännu robustare design och ett inbyggt fotsteg att stå på. De har dessutom extrahandtag under vindrutan som hjälper dig att nå upp och hålla balansen.

25 SCANIAS LOW ENTRY Lättillgängligt hela vägen. Den här hytten är konstruerad med en tydlig målsättning. Att transportera förare och medhjälpare på det mest effektiva sättet utan att förlora kvaliteten och bekvämligheten från en större hytt. Resultatet är en arbetshytt utan kompromisser. Den har en invändig beklädnad som passar i alla årstider och gott om plats för utrustning och personliga tillhörigheter för alla i fordonet. Självklart har hytten med det låga insteget två fotsteg för att för att få jobbet klart i tid. Lågentréhytten är välutrustad. Den fullt ställbara stolen och styrkolonnen gör livet bekvämare för föraren. Komplettera gärna med extra stolar till eventuella passagerare. En fast vattentålig gummimatta täcker golvet. Ett dräneringshål tar hand om vattnet från blöta ytterkläder. Ytorna i hytten är i tåliga material som är lätta att göra rent. Två steg gör det enkelt att komma in och ur hytten med lågt insteg.

26 SCANIA CREWCAB När allting räknas. Crewcab-hytterna är i första hand skapade för arbets- och utryckningsfordon, där tid och utrymme är huvudsaken. Det finns två olika Scania CrewCab-hytter där den största rymmer upp till nio personer totalt. Med uppgiften att transportera många personer med specialutrustning, där varje sekund är dyrbar, erbjuder ändå dessa hytter samma bekvämlighet och säkerhet som de övriga Scaniahytterna. De unika dörrarna till baksätet leder till en inredning som är ändamålsenligt utrustad. I en Crewcab-hytt för upp till sex personer sitter ett baksäte med fyra platser. Den långa Crewcab-hytten har ett extra utrymme för ett bakåtvänt säte bakom föraren och passageraren i framsätet. I båda fallen har baksätespassagerarna dörrar på båda sidor för att snabbt ta sig ut och två enkla fotsteg som kan fällas in. Manskapshytter har en extra rad med förvaringsfack för passagerare under baksoffan. De kan även anpassas till olika typer av specialutrustning. I brandbilar monteras stabila extrahandtag som ökar säkerheten vid höga hastigheter. För maximal komfort kan hyttvärmare och luftkonditionering installeras.

27 SCANIA TEKNISK INFORMATION Korta hytter Den långa och korta versionen. Daghytter P Sovhytter Låg Normal Highline Låg Normal Highline Låg Normal Highline Hög, låg, kort, lång, dag och natt. Scanias breda hyttprogram med alla sina varianter ger dig möjlighet att hitta precis det du behöver för att köra, vila och sova så att du bara kan njuta av livet på vägarna. Skapad med tanke på bekvämlighet och G maximal lastkapacitet är P-seriens hytter idealiska inom de flesta distributions- och anläggningsområden. G-seriens hytter är rymliga och utrustade för både inrikes fjärrtransporter och anläggningstrafik. Ytterligare rymd och takhöjd hittar man i R-seriens hytter där Toplinehytten är den som erbjuder mest. R Topline Hytter med lågt insteg och CrewCab-hytter Hytter med lågt insteg och CrewCab-hytter är Hytter med lågt insteg (LowEntry) finns specielt konstruerade och utrustade för särskilda med tre olika takhöjder; låg, normal och uppdrag. De används i första hand till arbets- och hög. CrewCab-hytter finns med två olika räddningsfordon för att transportera personal, last takhöjder. För ytterligare information och utrustning. Givetvis med samma höga standard kontakta din Scaniaåterförsäljare. som övriga Scaniahytter. Low-entry CrewCab Long CrewCab

28 SCANIA TEKNISK INFORMATON Välj din hytt. Korta hytter P Kort hytt 2790 mm 1710 mm 1500 mm 1170 mm 460 mm Nej 2 Nej G Kort hytt 3030 mm 1710 mm 1500 mm 1320 mm 310 mm Nej 3 Nej Daghytter P Daghytt 2790 mm 1990 mm 1500 mm 1170 mm 460 mm 1 2) 2 Nej G Daghytt 3030 mm 1990 mm 1500 mm 1320 mm 310 mm 1 2) 3 Nej R Daghytt 3100 mm 1990 mm 1500 mm 1480 mm 150 mm 1 2) 3 Nej Sovhytter P Låg hytt 2790 mm 2260 mm 1500 mm 1170 mm 460 mm 1 3) 2 Nej G Låg hytt 3030 mm 2260 mm 1500 mm 1320 mm 310 mm 1 3) 3 Ja 4) R Låg hytt 3100 mm 2260 mm 1500 mm 1480 mm 150 mm 1 3) 3 Ja 4) P Normalhytt 3030 mm 2260 mm 1700 mm 1390 mm 460 mm 1 3) 2 Nej G Normalhytt 3270 mm 2260 mm 1700 mm 1530 mm 310 mm 2 3) 3 Ja 4) R Normalhytt 3340 mm 2260 mm 1700 mm 1690 mm 150 mm 2 3) 3 Ja 4) P Highlinehytt 3230 mm 2260 mm 1910 mm 1590 mm 460 mm 1 3) 2 Nej G Highlinehytt 3470 mm 2260 mm 1910 mm 1740 mm 310 mm 2 3) 3 Ja 4) R Highlinehytt 3540 mm 2260 mm 1910 mm 1900 mm 150 mm 2 3) 3 Ja 4) R Toplinehytt 3860 mm 2260 mm 2230 mm 2220 mm 150 mm 2 3) 3 Ja 4) Hytt med lågt insteg och CrewCab-hytt Lågt insteg, normalhytt 2970 mm 2260 mm 1680 mm 1570 mm 625 mm Nej 2 Nej CrewCab-hytt 2800 mm 3120 mm 1500 mm 1170 mm 460 mm Nej 2 Nej Lång CrewCab-hytt 2800 mm 3420 mm 1500 mm 1170 mm 460 mm Nej 2 Nej 1. Totalhöjd 1) 2. Totallängd 3. Takhöjd 4. Takhöjd, hyttcentrum 5. Nivåskillnad, golv-motortunnel? 6. Bäddar 7. Fotsteg 8. Utvändig förvaring 1) Kan variera beroende på chassihöjd och däcksdimention. 2) Tillval bäddar. Vilbädd 500 mm bred. 3) Bäddens bredd (överbädd som tilval): P-serien: underbädden 700 mm. G-serien: underbädden 700 mm, överbädden 600 mm. R-serien: underbädden 800 mm, utdragbar bädd mm, överbädden 600 eller 700 mm. 4) Höjd: 376 mm. Bredd: 600 mm. Volym: 426 liter (G-serien), 383 liter (R-serien).

DESIGNA HUSVAGNEN DU ALLTID VELAT HA.

DESIGNA HUSVAGNEN DU ALLTID VELAT HA. www.adria.se Designa din alldeles egen husvagn och njut av Altea4fours prisbelönta funktioner. Designa din egen Altea4four. Med nya Altea4four firar vi 50 år som framgångsrika husvagnstillverkare. Och

Läs mer

En och samma arbetsstol kan inte passa alla, då varje

En och samma arbetsstol kan inte passa alla, då varje arbetsstolar En och samma arbetsstol kan inte passa alla, då varje människa är unik. Vi är fysiskt olika och har olika behov. Dessutom arbetar vi med olika saker och sitter olika länge på våra arbeten.

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

Måttbeställd inredning Style För garderober och walk-in-closets

Måttbeställd inredning Style För garderober och walk-in-closets Måttbeställd inredning Style För garderober och walk-in-closets 10 15 20 25 30 35 40 45 50 55 60 65 70 75 80 85 90 95 100 lundbergs.com Lundbergs produkter 1 Välkommen in i förvaringsdrömmen Bland alla

Läs mer

TILLBEHÖR transportbilar

TILLBEHÖR transportbilar TILLBEHÖR transportbilar BIPPER PARTNER EXPERT BOXER Bipper 1 2 12 13 14 1. farthållare Hjälper dig att hålla konstant och rätt hastighet. Förbättrar komfort och bränsleekonomi särskilt vid längre bilfärder.

Läs mer

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 BlueEFFICIENCY Välj klädsel Jupiterröd Hjul AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i multi-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

Berco VolyX Skåpet för dig som vill ha en optimalt anpassad yrkesbil.

Berco VolyX Skåpet för dig som vill ha en optimalt anpassad yrkesbil. Berco VolyX Skåpet för dig som vill ha en optimalt anpassad yrkesbil. Skåpet med marknadsledande styrka, smidighet, livslängd och design. Robust, stryktåligt och ytterst anpassningsbart Berco VolyX är

Läs mer

Vi har barnasinnet kvar!

Vi har barnasinnet kvar! REAL-STOLARNA ÄR MEDICINTEKNISKA PRODUKTER OCH CE-MÄRKTA I ENLIGHET MED LÄKEMEDELSVERKETS FÖRESKRIFTER 2003:11. Vi har barnasinnet kvar! 140916 / 070601 AKTIVT SITTANDE MED STORA MÖJLIGHETER Många barn

Läs mer

www.kia.se TILLBEHÖR

www.kia.se TILLBEHÖR www.kia.se TILLBEHÖR 1 1. Sportiga klisterdekaler Art.nr: 1Y200ADE00BL (svart) Art.nr: 1Y200ADE00WH (vit) 2 2. Exteriör styling Exteriör dekor runt dimljus (fram och bak) samt på nedre del av grillen.

Läs mer

TALENTO A PRO LIKE YOU.

TALENTO A PRO LIKE YOU. A PRO LIKE YOU www.fiatprofessional.se Kundtjänst CIAO FIA IAT Utrustning och tillval kan skilja sig beroende på olika marknads eller lagkrav. Data i denna publikation är endast indikativ. FCA förbehåller

Läs mer

tillbehörspaket Din Peugeothandlare erbjuder flera tillbehörspaket för att passa dina behov. Se aktuella paket i prislistan.

tillbehörspaket Din Peugeothandlare erbjuder flera tillbehörspaket för att passa dina behov. Se aktuella paket i prislistan. TILLBEHÖR 107 107 1 2 3 4 5 7 6 12 8 9 10 14 13 13 15 14 11 11 1. Stylingkit Stylingkit i aluminium- eller kolfiberlook till bakre stötfångaren. Framhäver bilens sportiga attityd. 2. ändrör ändrör i krom

Läs mer

Tillval på hyttens utsida. Allmänt om tillval på hytt

Tillval på hyttens utsida. Allmänt om tillval på hytt Det är möjligt att beställa olika tillval ditsatta på hyttens utsida. Följande komponenter finns tillgängliga: Takbågar Takräcke Takluftriktare Sidoluftriktare Tryckluftshorn Klimatsystem Obs! Utrustning

Läs mer

Invacare Moover Delta II

Invacare Moover Delta II Invacare Moover Delta II Oberoende och säkerhet Invacare Moover Delta scooter är konstruerad för att skapa ökade möjligheter till utomhusliv. Moover Delta med tonvikt på säkerhet, användarvänlighet och

Läs mer

I mötet mellan trä och glas får du en helt ny upplevelse

I mötet mellan trä och glas får du en helt ny upplevelse TYLÖ EVOLVE I mötet mellan trä och glas får du en helt ny upplevelse Läs mer på www.tylo.se/evolve Välkommen in i värmen. Här finns inga problem. Här är det avslappnat och skönt. I vår nya serie Evolve

Läs mer

det behagliga din egen terrass eller uteplats. Om man slår ut investeringen

det behagliga din egen terrass eller uteplats. Om man slår ut investeringen Terrassmarkiser det behagliga Snyggt Utseende och och praktiskt funktion Lunex Behovet har utvecklat av solskydd och tillverkat har existerat solskydd sedan för nordiska tidernas förhållanden begynnelse,

Läs mer

Denna bildserie vänder sig till entreprenörer och förare som vill utveckla sin basmaskinför att anpassa den till ett funktionellt ekipage för

Denna bildserie vänder sig till entreprenörer och förare som vill utveckla sin basmaskinför att anpassa den till ett funktionellt ekipage för Denna bildserie vänder sig till entreprenörer och förare som vill utveckla sin basmaskinför att anpassa den till ett funktionellt ekipage för skogsbränslehantering. 1 För den som vill läsa mer kan följande

Läs mer

Originaltillbehör. Civic. Hybrid

Originaltillbehör. Civic. Hybrid Originaltillbehör Civic Hybrid 02 03 Gör ett unikt val Med Civic Hybrid kan du fatta ett grönt beslut, utan att behöva kompromissa med stil, komfort och prestanda. Det är det som gör Civic Hybrid speciell.

Läs mer

P-seriens kompakta hyttmått ger extra utrymme för påbyggnad och särskilt enkelt insteg. Finns med upp till 440 hk och 2300 Nm.

P-seriens kompakta hyttmått ger extra utrymme för påbyggnad och särskilt enkelt insteg. Finns med upp till 440 hk och 2300 Nm. PRESS info P13102SE / Per-Erik Nordström 29 jan 2013 Scania har marknadens bredaste utbud av tunga lastbilar Tack vare Scanias moduluppbyggda produktsystem kan kunderna välja bland miljontals specifikationer

Läs mer

PRESS info. Scania Streamline slätare former ökar lönsamheten. P13302SE / Per-Erik Nordström 21 mars 2013

PRESS info. Scania Streamline slätare former ökar lönsamheten. P13302SE / Per-Erik Nordström 21 mars 2013 PRESS info P13302SE / Per-Erik Nordström 21 mars 2013 Scania Streamline slätare former ökar lönsamheten Scania har slipat på luftflödet över fronten och längs sidorna på G- och R- seriehytterna för att

Läs mer

TIME MACHINE LIMITED EDITION

TIME MACHINE LIMITED EDITION TIME MACHINE LIMITED EDITION Banbrytande ögonblick Från det att Volvo Lastvagnar år 1956 lanserade sin första, frambyggda stadslastbil och fram till dagens superavancerade fjärrtransportbilar har företaget

Läs mer

Den naturliga ledaren.

Den naturliga ledaren. Scania Fjärrbilar 2 SCANIA FJÄRRBILAR Den naturliga ledaren. Vi på Scania vet att långsiktig framgång bygger på ett gott samarbete. Med dina behov framför ögonen tar vi fram lösningar som sträcker sig

Läs mer

NYA Scania streamline. Formad för framgång

NYA Scania streamline. Formad för framgång NYA Scania streamline Formad för framgång NYA Scania streamline 2-3 Ytterligare steg på vägen. Även en bra lastbil kan alltid bli bättre. Det är bränslet som driver oss framåt, och vi vet att du inte nöjer

Läs mer

Störst på teleskopiska arbetsredskap. Världens smartaste stegar

Störst på teleskopiska arbetsredskap. Världens smartaste stegar Störst på teleskopiska arbetsredskap Världens smartaste stegar 2007 En dum stege är bara lång. Alla kan göra en lång stege. Vi tror du har större nytta av en liten. Alla kan göra en lång stege. Vi tror

Läs mer

Volvo GLT nu också med TURBO.

Volvo GLT nu också med TURBO. Volvo GLT nu också med TURBO. Den nya serien av starkt efterfrågade GLT-bilar har nu utokats med en variant med TURBO-motor. Den nya B 21ET-motorn drar inte mer ån en vanlig 4:a men har en effekt som en

Läs mer

HomeGlide-trapphiss FÖR RAKA TRAPPOR

HomeGlide-trapphiss FÖR RAKA TRAPPOR HomeGlide-trapphiss FÖR RAKA TRAPPOR Access BDD är en av Europas ledande leverantörer av trapphissar, plattformshissar samt hissar för privata och offentliga miljöer. 2 Access BDD HomeGlide-trapphiss FÖR

Läs mer

Berco Volymax Skåpet för dig som vill frakta och prestera maximalt.

Berco Volymax Skåpet för dig som vill frakta och prestera maximalt. Berco Volymax Skåpet för dig som vill frakta och prestera maximalt. Skåpet som ger dig en suverän enkelhet och fraktekonomi. Helt nytt men ändå beprövat och marknadens mest sålda skåp till VW Crafter.

Läs mer

Arctic Star. Arctic Star 565 Arctic Star 595 Arctic Star 685 Arctic Star 785

Arctic Star. Arctic Star 565 Arctic Star 595 Arctic Star 685 Arctic Star 785 Arctic Star Arctic Star 565 Arctic Star 595 Arctic Star 685 Arctic Star 785 gäller från 08/2009 Arctic Star 595 När de första snöflingorna dansar i vinden. När en klar himmel och gnistrande kyla bjuder

Läs mer

SOLSKYDD. kvalitetsprodukter från

SOLSKYDD. kvalitetsprodukter från SOLSKYDD 2011 kvalitetsprodukter från FÖNSTERMARKISER FÖNSTERMARKISER STOPPAR 80 TILL 90 PROCENT AV SOLENS STRÅLNING. De ger ett svalt och skönt klimat inomhus samtidigt som de skonar inredning, golv,

Läs mer

Återförsäljare PEUGEOT 2008 tillbehör. www.peugeot.se

Återförsäljare PEUGEOT 2008 tillbehör. www.peugeot.se Återförsäljare PEUGEOT 2008 tillbehör www.peugeot.se gör din peugeot 2008 personligare När du ska välja utrustningsnivå till din nya Peugeot 2008 öppnar sig en hel värld av möjligheter. Ett perfekt läge

Läs mer

72 HELINTEGRERADE Integra INSPIRATIONEN TILL NYA IDÉER ÄR ETT AV DE FINASTE SEMESTER- MÅLEN. INTEGRA GÖR REDAN VÄGEN DIT TILL MÅLET.

72 HELINTEGRERADE Integra INSPIRATIONEN TILL NYA IDÉER ÄR ETT AV DE FINASTE SEMESTER- MÅLEN. INTEGRA GÖR REDAN VÄGEN DIT TILL MÅLET. 72 HELINTEGRERADE Integra INSPIRATIONEN TILL NYA IDÉER ÄR ETT AV DE FINASTE SEMESTER- MÅLEN. INTEGRA GÖR REDAN VÄGEN DIT TILL MÅLET. Ljus, mycket plats, trygghet. Integra återspeglar samtidigt lusten till

Läs mer

Junior Sitta. R82 Wombat Living. Funktionell arbetsstol för barn i förskola, skola och hemmet.

Junior Sitta. R82 Wombat Living. Funktionell arbetsstol för barn i förskola, skola och hemmet. Junior Sitta R82 Wombat Living Funktionell arbetsstol för barn i förskola, skola och hemmet. R82 Wombat Living R82 Wombat Living är en smart arbetsstol för barn i förskola, skolbarn, tonåringar och övergången

Läs mer

Möblerna är färdigmonterade och enkla att installera. Det enda du behöver montera själv är frontpaneler och handtag.

Möblerna är färdigmonterade och enkla att installera. Det enda du behöver montera själv är frontpaneler och handtag. SKÄRGÅRD -ett badrum som passar! Camargue Skärgård möbelkoncept kompletterar vårt breda utbud av badrumslösningar. Vi vill göra det enklare för dig att sätta ihop ett unikt och individuellt badrum som

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE 1 SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER 2 NJUT AV ELDENS VÄRME OCH LÅGORNAS SKEN I årtusenden har människan hänförts av elden och vad den kan erbjuda oss. I vår moderna tid är det kanske främst möjligheten

Läs mer

R82 Wombat Living. Funktionell arbetsstol för barn i förskola, skola och hemmet

R82 Wombat Living. Funktionell arbetsstol för barn i förskola, skola och hemmet R82 Wombat Living Funktionell arbetsstol för barn i förskola, skola och hemmet R82 Wombat Living R82 Wombat Living är en smart arbetsstol för barn i förskola, skolbarn, tonåringar och övergången till vuxen.

Läs mer

Vi har utvecklat rullstolar i 30 år. Nu lyfter vi blicken.

Vi har utvecklat rullstolar i 30 år. Nu lyfter vi blicken. Vi har utvecklat rullstolar i 30 år. Nu lyfter vi blicken. Vår erfarenhet och historia hjälper oss att lyckas inom överflyttning Sedan 80-talet har vi på Etac varit erkända för våra rullstolar och rollatorer.

Läs mer

Skräddarsy din garderob

Skräddarsy din garderob skjutdörrar Skräddarsy din garderob pacific >> Oändliga möjligheter >> Kraftig aluminiumprofil >> Urspårningsskydd >> Hög kvalitet Tengberts Pacific ger ditt hem en elegant möbel av högsta kvalitet som

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

Profila RS: Den perfekta multihusbilen

Profila RS: Den perfekta multihusbilen 14 Eura Mobil 2013/2014 NYHET Profila RS: Den perfekta multihusbilen Du letar efter en husbil som har många goda egenskaper: den ska vara så låg som en halvintegrerad och samtidigt ha ett förvaringsutrymme

Läs mer

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET URURU SARARA Total komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET Rätt klimat för dig Vill du slippa tänka på klimatet på din arbetsplats? Bara känna att du alltid har ett skönt klimat på kontoret,

Läs mer

PremiumF örd elar. 4 En luftkanal och konvektorer för påbyggnadsvärmaren på instrumentpanelen garanterar snabb avfrostning av rutan.

PremiumF örd elar. 4 En luftkanal och konvektorer för påbyggnadsvärmaren på instrumentpanelen garanterar snabb avfrostning av rutan. G lobet rotter X l i i n T e G rerad PremiumF örd elar 1 I XL I finns det enbart ergonomiska Aguti-pilotsäten med integrerade trepunktsbälten. De integrerade bältena ger maximal rörelsefrihet och perfekt

Läs mer

ambio Nackstödet är ställbart i höjd och djup. Den mjuka dynan och formen som är anpassad efter nacke och huvud, ger bekväm avlastning.

ambio Nackstödet är ställbart i höjd och djup. Den mjuka dynan och formen som är anpassad efter nacke och huvud, ger bekväm avlastning. rh ambio RH Ambio är en helt ny typ av stol med ventilation. Med tanke på hur mycket tid vi människor sitter i våra arbetsstolar mår vi nämligen bättre av att göra det i en stol som alltid håller en jämn,

Läs mer

MODUL-SYSTEM EXTRA LÅNGA LÅDOR FÖR TUNG OCH OTYMPLIG LAST

MODUL-SYSTEM EXTRA LÅNGA LÅDOR FÖR TUNG OCH OTYMPLIG LAST MODUL-SYSTEM EXTRA LÅNGA LÅDOR FÖR TUNG OCH OTYMLIG LAST LÖSNINGEN FÖR ICK-US,VANS OCH ERSONBILAR Som professionell användare ställer du säkert höga krav på effektivitet under din arbetsdag och ofta ingår

Läs mer

FÖRVARING OCH TILLBEHÖR Bredd Djup Höjd i cm

FÖRVARING OCH TILLBEHÖR Bredd Djup Höjd i cm FÖRVARING OCH TILLBEHÖR Bredd Djup Höjd i cm KÖPHJÄLP STUVA Förvaringssystem DRÖMMARE spegel, dubbelhäftande spegel i plast, lätt att använda på insidan eller utsidan på STUVA dörr. 16 50 502.523.97 39:-

Läs mer

since 1870 Duschsystem för seniorer

since 1870 Duschsystem för seniorer since 1870 Duschsystem för seniorer Passar alla rum Glan finns i ett flertal olika utföranden för att passa olika rum. Förutom nedanstående standardutföranden kan vi tillverka specialutföranden såsom anpassning

Läs mer

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 PRESS info P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare Scania fortsätter att bredda sitt utbud av bygg- och anläggningsfordon för att möta nya tillämpningar

Läs mer

Lagans. Nu både med komfort och attityd.

Lagans. Nu både med komfort och attityd. Lagans. Nu både med komfort och attityd. I sängen hämtar du energi genom att varva ner och vakna utvilad. Vill du att ditt sovrum speglar din egen personlighet och stil är Lagans rätt säng för dig. Nya

Läs mer

4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd

4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd S 4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd Nya Dethleffs 4-travel Innovation möter design Det här hör också till 4-travel: elegant köksdel med gashäll med tre plattor och stora lådor. Särskild

Läs mer

Stil och elegans. En prisbelönt modell med en dynamisk och strömlinjeformad profil som förmedlar elegans och sportighet ur alla vinklar.

Stil och elegans. En prisbelönt modell med en dynamisk och strömlinjeformad profil som förmedlar elegans och sportighet ur alla vinklar. Tillbehör 2 Stil och elegans En prisbelönt modell med en dynamisk och strömlinjeformad profil som förmedlar elegans och sportighet ur alla vinklar. Optima har den design och de egenskaper du förväntar

Läs mer

Bruksanvisning

Bruksanvisning 2 1 3 4 6 5 8 9 7 Bruksanvisning Tack... för att du har valt en Svenstol! Svenstols 24-timmarsstolar är specialutvecklade för permanent användning dygnet runt. Alla delar är därför utformade för kontinuerligt

Läs mer

NY RENAULT TRAFIC DUBBELHYTT. Prislista och Tillval

NY RENAULT TRAFIC DUBBELHYTT. Prislista och Tillval NY RENAULT TRAFIC DUBBELHYTT lista och Tillval PRISER Kod Engine Norm Växellåda Storlek HK exkl moms DC1E2 212SB6 1,6 R9M FAP Twin Turbo S/S EURO5 6-vxl manuell (PF6) L2 H1 120 hp 282 000 kr DC1E2 212SA6

Läs mer

Honda originaltillbehör FR-V

Honda originaltillbehör FR-V Honda originaltillbehör FR-V Förverkliga dina drömmar Med sin rymliga och sportiga design kombinerar Honda FR-V dynamiska köregenskaper med intelligent komfort och bekvämlighet. FR-V är verkligen en innovativ

Läs mer

Junior Sitta. R82 Wombat Living. Funktionell arbetsstol för barn i förskola, skola och hemmet.

Junior Sitta. R82 Wombat Living. Funktionell arbetsstol för barn i förskola, skola och hemmet. Junior Sitta R82 Wombat Living Funktionell arbetsstol för barn i förskola, skola och hemmet. R82 Wombat Living R82 Wombat Living är en smart arbetsstol för barn i förskola, skolbarn, tonåringar och övergången

Läs mer

En modell för alla MATRIX SERIEN CROSSOVER MATRIX SUPREME MATRIX PLUS MATRIX AXESS

En modell för alla MATRIX SERIEN CROSSOVER MATRIX SUPREME MATRIX PLUS MATRIX AXESS SERIEN SUPREME PLUS AXESS En modell för alla SUPREME Vår eleganta och mångsidiga crossover-serie Matrix är fylld med praktiska lösningar. Nytt för säsong 2017 är ny inredning och grafisk exteriör. Byggd

Läs mer

Davis. för alla. Åka till sjön för att bada med

Davis. för alla. Åka till sjön för att bada med Davis Det finns något för alla. Åka till sjön för att bada med familj och vänner, hämta den nya sogruppen från möbelaären, köra uppför branta serpentinvägar, erövra livliga småstäder... Livet har rätt

Läs mer

Nästa Toyota Prius är här. Följ med!

Nästa Toyota Prius är här. Följ med! Customersonly B - Porto Betalt Nästa Toyota Prius är här. Följ med! miljö innovation + ekonomi På Toyota har vi en nollvision om utsläpp. Vi arbetar för att våra bilar inte ska ha några farliga utsläpp

Läs mer

Höganäs För att vi alla är olika.

Höganäs För att vi alla är olika. Höganäs För att vi alla är olika. Alla är vi skapta olika. Därför skapade vi Höganäs. Ingen människa är den andra lik. Vissa av oss är långa, andra korta, några smala medan andra hunnit samla på sig lite

Läs mer

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK Ideen bewegen mehr > PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK AAT Alber Antriebstechnik GmbH Ehestetter Weg 11 D-72458 Albstadt Tfn.: 0049 74 31.12 95-0 Fax: 12 95-35 www.aat-online.de

Läs mer

Impressivo Ger dig valmöjligheter

Impressivo Ger dig valmöjligheter Impressivo Ger dig valmöjligheter BUSCH-JAEGER ABBs installationsprodukter har en lösning för alla hem och offentliga byggnader. Urvalet utvidgas ständigt med nya produkter, för att bibehålla kompatibilitet

Läs mer

Prislista Gällande från 1 ta januari 2016 Renault MASTER SKÅP

Prislista Gällande från 1 ta januari 2016 Renault MASTER SKÅP Prislista Gällande från 1 ta januari 2016 Renault MASTER SKÅP Modeller och priser: MOTOR HK VÄXELLÅDA CO2 g/km Master Skåp L1H1 (8 m 2 ) Framhjulsdrift FÖRBRUK. L/MIL * TJÄNSTEVIKT Kg** DRAGVIKT Kg***

Läs mer

MÅNGA TILLTALANDE UTTRYCK

MÅNGA TILLTALANDE UTTRYCK MONROE 2 Monroe Monroe 3 MONROE Med Monroe har varje kurva en mening. Varje linje ett syfte. Formgiven av Idesign och namngiven efter en klassisk skönhet. En vacker stol som är enkel att tycka om. Med

Läs mer

M2 200 kg drivhjul. Dusch-/toalettstol för större, självständiga. HMN a/s

M2 200 kg drivhjul. Dusch-/toalettstol för större, självständiga. HMN a/s www.hmn.dk M2 200 kg drivhjul Dusch-/toalettstol för större, självständiga användare M2 200 kg Drivhjul Till den självständiga användaren M2 200 kg Drivhjul Art.nr.: 310287 M2 200 kg Drivhjul har stor

Läs mer

FLEXIBEL OCH ENKEL ATT ANVÄNDA

FLEXIBEL OCH ENKEL ATT ANVÄNDA RH Activ FLEXIBEL OCH ENKEL ATT ANVÄNDA Om du letar efter en standardstol som kan anpassas för olika personer samt olika miljöer, är RH Activ det naturliga valet. RH Activ är bekväm, ergonomisk och enkel

Läs mer

RELAX FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS

RELAX FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS RELAX FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS GRAFISK FORM & TRYCK: PRINFO BERGS KOMMUNIKATION, COPY MEDIASTORM, FOTO: REKLAMBILD REKVISITA: Village Vetlanda, RGE samt eget material Burhéns möbler att leva med Vi

Läs mer

www.kia.se Tillbehör

www.kia.se Tillbehör www.kia.se Tillbehör STYLING Ännu mer uppmärksamhet Genom sina dynamiska formgivningsdetaljer och eleganta framtoning ger dig Rio garanterad uppmärksamhet. Med ytterligare styling och praktiska tillbehör

Läs mer

SCANIA TOURING. Välkommen ombord

SCANIA TOURING. Välkommen ombord Välkommen ombord Berätta om din verksamhet Möt Scania Touring. Med sin kraftfullt formade exteriör är den här allsidiga turistbussen skapad för att motsvara kraven för charter trafik och reguljärtrafik

Läs mer

Övrig information. Santex Vinterträdgård Design. och rymlig känsla. profiler

Övrig information. Santex Vinterträdgård Design. och rymlig känsla. profiler Santex Vinterträdgård Design Njut av utekänslan inomhus året runt och höj värdet på såväl ditt hus som livskvalité. Santex Design är en ny exklusiv serie vinterträdgårdar. Rummen bjuder på unika konstruktionslösningar,

Läs mer

VÅR MEST PRISVÄRDA ÅRET RUNT-BIL

VÅR MEST PRISVÄRDA ÅRET RUNT-BIL VÅR MEST VÄRDA ÅRET RUNT-BIL 594.000 ALL- INCLUSIVE NORDKAPP EDITION matrix - coral - twin MATRIX nordkapp edition Planlösningar M 670 SC L (mm) 7503 5 5 B (mm) 2299 769.000 M 670 SL L (mm) 7503 5 +1 5

Läs mer

Tre smarta alternativ när du ska byta garageport

Tre smarta alternativ när du ska byta garageport Från Sveriges största expert på garageportar Tre smarta alternativ när du ska byta garageport GPE 200/300/400 takskjutportar www.garageportexperten.se Tre speciellt utvalda och prisvärda garageportar.

Läs mer

Konservativ och traditionell eller snarare modern och öppen för nya utmaningar... Vilken typ av personlighet är du?

Konservativ och traditionell eller snarare modern och öppen för nya utmaningar... Vilken typ av personlighet är du? -ett badrum som passar! Konservativ och traditionell eller snarare modern och öppen för nya utmaningar... Vilken typ av personlighet är du? Camargue Skärgård möbelkoncept kompletterar vårt breda utbud

Läs mer

www.trident.se BAD MED DUSCH Den perfekta kombinationen

www.trident.se BAD MED DUSCH Den perfekta kombinationen www.trident.se BAD MED DUSCH Den perfekta kombinationen Badkar med dörr och dusch den perfekta kombinationen TWINLINE 1 TWINLINE 2 TWINLINE DUETT Exklusivt badkar med optimal komfort Twinline är den perfekta

Läs mer

KALEA TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS

KALEA TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS KALEA TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS INNEHÅLL 4 KALEA two Det första du märker med Kalea TWO är hur liten plats den tar. Trapphissen är kompakt men har en säker konstruktion. 6 du kan fortfarande använda

Läs mer

Invacare. Enkel att använda, enkel att hantera!

Invacare. Enkel att använda, enkel att hantera! Invacare Enkel att använda, enkel att hantera! Invacare Storm 4 har tagits fram för att uppfylla högt ställda krav avseende funktion, möjlighet att konfigurera och möjlighet att anpassa. Den är inte bara

Läs mer

JOYY PT ONE. Nästa generations personliga transportör

JOYY PT ONE. Nästa generations personliga transportör JOYY PT ONE Nästa generations personliga transportör För dig som vill vara aktiv Vision JOYY PT ONE öppnar upp helt nya möjligheter för personer med funktionshinder och för de som vill ha möjlighet till

Läs mer

Kampanjen gäller från den 20/9 till 31/10 2013. D-LIGHT 70 5165:- ORD. PRIS 6 465:- INDIGO 70/LAGUN 7895:- EXKL. BLANDARE/HANDTAG ORD.

Kampanjen gäller från den 20/9 till 31/10 2013. D-LIGHT 70 5165:- ORD. PRIS 6 465:- INDIGO 70/LAGUN 7895:- EXKL. BLANDARE/HANDTAG ORD. HÖSTKLIPP I BADRUMMET Kampanjen gäller från den 20/9 till 31/10 2013. D-LIGHT 70 5165:- 6 465:- INDIGO 70/LAGUN 7895:- 11 305:- INDIGO Mångas favorit som blir vad du gör den till. Formspråket tillåter

Läs mer

Tove Andersson IT-Pedagoglinjen 09/10. hängande mot golvet, stå så några sekunder för att sträcka ut hela ryggen. Rulla sakta upp kota för kota.

Tove Andersson IT-Pedagoglinjen 09/10. hängande mot golvet, stå så några sekunder för att sträcka ut hela ryggen. Rulla sakta upp kota för kota. Pausgympa Rygg: Övning 1. Stå upp med fötterna en bit isär. Böj dig ner med armarna hängande mot golvet, stå så några sekunder för att sträcka ut hela ryggen. Rulla sakta upp kota för kota. Övning 2. Sträck

Läs mer

medemagruppen Styrspak DX2-REM420 Bruksanvisning P Q ver November 2013

medemagruppen Styrspak DX2-REM420 Bruksanvisning P Q ver November 2013 medemagruppen P9-0291-Q ver. 1.0.0 - November 2013 SE Bruksanvisning Styrspak DX2-REM420 Minicrosser AB Bultgatan 28 S-442 40 Kungälv Telefon: (+46) 303 245 200 Fax: (+46) 303 245 228 Snabbguide P9-0291-Q

Läs mer

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Vi behöver dina mått Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Tillvägagångssätt De mått vi behöver veta för att tillverka skjutdörrar anpassade till ditt utrymme är höjd och bredd, dvs installationsöppningen.

Läs mer

Om våra massiva och sköna trägolv.

Om våra massiva och sköna trägolv. Om våra massiva och sköna trägolv. rum att leva med Trä är världens naturligaste byggmaterial. Den här broschyren sammanfattar det viktigaste du behöver veta om trägolven från Norrlands trä som grundades

Läs mer

AMA MARKISER MODERNT HANTVERK Dina markiser är en investering i funktioner och utseende som ska hålla i många år. AMA markiser tillverkas vid Sveriges västkust med härliga somrar men blåst och regn resten

Läs mer

NYA RENAULT TRAFIC Prislista & Produktfakta. Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms.

NYA RENAULT TRAFIC Prislista & Produktfakta. Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms. NYA RENAULT TRAFIC Prislista & Produktfakta Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms. TRAFIC SKÅP Kampanjmodeller * HK VÄXELLÅDA L1H1 T27 L1H1 T29 L2H1 T29 Trafic Base Line * 1.6 dci Single Turbo

Läs mer

Elegantare dekor och ny karossplåt tillhör de utvändiga nyheterna.

Elegantare dekor och ny karossplåt tillhör de utvändiga nyheterna. Helt nya KABE 2009 Förnyad utvändig design på husvagnarna, nya snickerier i både husvagnar och husbilar, många nya husvagnsmodeller och en helt ny lite mindre Travel Master. Ja, nyheterna är verkligen

Läs mer

LAMELLGARDINER. Fönsternischade sedan 1985

LAMELLGARDINER. Fönsternischade sedan 1985 Fönsternischade sedan 1985 LAMELLGARDINER När du bryr dig om detaljerna För att en lamellgardin ska se snygg ut och fungera som den ska krävs det millimeterprecision. Men vid produktionen lägger vi också

Läs mer

ComfortControl 01 GUNGLÅS 02 GUNGMOTSTÅND 05 RYGGHÖJD 03 SITTDJUP 06 RYGGVINKEL 04 RYGGHÖJD 07 ARMSTÖD HÖJD 08 ARMSTÖD BREDD 09 ARMSTÖD DJUPLED

ComfortControl 01 GUNGLÅS 02 GUNGMOTSTÅND 05 RYGGHÖJD 03 SITTDJUP 06 RYGGVINKEL 04 RYGGHÖJD 07 ARMSTÖD HÖJD 08 ARMSTÖD BREDD 09 ARMSTÖD DJUPLED Steg 1: Öppna din stol. 01 GUNGLÅS Steg 2: Ställ in stolen efter din kropp. 02 GUNGMOTSTÅND 03 SITTDJUP 04 RYGGHÖJD Steg 3: Ställ in stolen efter ditt arbete. 05 RYGGHÖJD 06 RYGGVINKEL 07 ARMSTÖD HÖJD

Läs mer

M{ZD{ 6 203920_14R1_MAZ6_V10_COVERS.indd 1-3 20/07/2015 10:05:18

M{ZD{ 6 203920_14R1_MAZ6_V10_COVERS.indd 1-3 20/07/2015 10:05:18 M{ZD{ 6 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 2 3 1 7 6 4 5 14 15 SKYACTIV TECHNOLOGY 16 17 6 1 7 5 2 4 3 8 18 19 SÄKERHET FRAMFÖR ALLT Mazda6 är konstruerad med en uppsjö av intelligent teknologi för att du och dina

Läs mer

Bluetop FROX - diskret och praktisk förvaring för ditt utomhusliv

Bluetop FROX - diskret och praktisk förvaring för ditt utomhusliv Bluetop FROX - diskret och praktisk förvaring för ditt utomhusliv Design och funktion Med systemet Bluetop Frox får du ordning utomhus. Du kan gömma undan saker som stör ögat, slipper ha prylar liggande

Läs mer

TORKSKÅP STRYKSKÅP IRONMAID TVÄTTBÄNKAR TVÄTTLÅDOR PRODUKTINFORMATION. nimoverken.com

TORKSKÅP STRYKSKÅP IRONMAID TVÄTTBÄNKAR TVÄTTLÅDOR PRODUKTINFORMATION. nimoverken.com TORKSKÅP STRYKSKÅP IRONMAID TVÄTTBÄNKAR TVÄTTLÅDOR PRODUKTINFORMATION nimoverken.com Golvstående torkskåp 1 915 mm Torkskåp ETS 1900 Hög golvmodell med utdragbara och vikbara hängare. Tidsstyrd fläkt,

Läs mer

Produktpresentation. S-serien Ministickugnar

Produktpresentation. S-serien Ministickugnar Produktpresentation S-serien Ministickugnar S-serien stora små ugnar för ett perfekt bakresultat För att baka gott bröd med hög kvalitet krävs inte bara råvaror eller bake-off produkter av hög kvalitet.

Läs mer

Har kommer lite info om vad vi har att erbjuda. Vi är agenter åt Lambert i Sverige och kan erbjuda ett enormt sortiment av marknadstillbehör.

Har kommer lite info om vad vi har att erbjuda. Vi är agenter åt Lambert i Sverige och kan erbjuda ett enormt sortiment av marknadstillbehör. Försäljningsystem För torg och marknader Mobila Försäljningssystem Hej. Har kommer lite info om vad vi har att erbjuda. Vi är agenter åt Lambert i Sverige och kan erbjuda ett enormt sortiment av marknadstillbehör.

Läs mer

Modul-Express FÖR POST- OCH BUDBILAR

Modul-Express FÖR POST- OCH BUDBILAR Modul-Express FÖR POST- OCH BUDBILAR FÄLLBARA HYLLOR FÄLLBARA HYLLOR Hyllsystemet är tillverkat i ultrahöghållfast stål och är därför både lätt och robust. Fällbara hyllor är den perfekta lösningen när

Läs mer

Serie[f] city. 2 Serie[f] city

Serie[f] city. 2 Serie[f] city Serie[f] city 2 Serie[f] city Serie[f] city Serie[f] city bord har klassiska fyrkantsben, väldesignade skivor och en personlig karaktär. Vi har tänkt utanför ramen och placerat den smalaste delen av benet

Läs mer

Sätter en ny standard för elrullstolar

Sätter en ny standard för elrullstolar Tango Tango Sätter en ny standard för elrullstolar Quickie Tango är en lättskött elrullstol som är fullt utrustad i standardkonfiguration samt har ett stort utbud av manuella och elektriska tillval. Omfattande

Läs mer

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Trend i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Trend i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 Optimala lösningar Crawford Superior 42, modell Trend i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 - fjärrstyrd kvalitet Marknadens mest prisvärda lösning Med Crawford Superior 42 får

Läs mer

BADRUM SKAPA RÄTT BELYSNING

BADRUM SKAPA RÄTT BELYSNING BADRUM SKAPA RÄTT BELYSNING TALLIN SKAPA EN PERFEKT KÄNSLA Trenden är tydlig vi spenderar allt mer tid i våra badrum och ställer högre krav på att få till den där perfekta känslan. Ska ditt badrum kännas

Läs mer

ENTRADA II. Entrada II 3

ENTRADA II. Entrada II 3 ENTRADA II 2 Entrada II Entrada II 3 ENTRADA II Nu öppnar vi dörren till något nytt. Tar något bra och gör det ännu bättre. Entrada II är en vidareutveckling av en populär arbetsstol. Ett nytt kapitel

Läs mer

TILLBEHÖR partner tepee

TILLBEHÖR partner tepee TILLBEHÖR partner tepee partner Tepee 1. parkeringssensor praktisk parkeringssensor, särskilt konstruerad för Peugeot (kan lackeras i bilens färg). Sensorerna monteras i främre och bakre stötfångaren.

Läs mer

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM Den eleganta öppningslösningen för standardhörnskåp. Ergonomisk, bekväm och funktionell. www.grass.at Quaturis S HÖRNSKÅPSYSTEM Quaturis S: Varje hörna blir en kurva. Att utnyttja

Läs mer

S 10 års jubileumserbjudande

S 10 års jubileumserbjudande S 10 års jubileumserbjudande 10 succéfyllda år med Sunlight! Det ska firas! Praktiskt L-formad kök i Sunlight. Smart och snyggt! Vi säger tack! för din lojalitet med de två populära modellerna T 68 och

Läs mer

Challenger Sirius. Nu i fem olika modeller 3097-3098 - 3197-3197GA - 3198

Challenger Sirius. Nu i fem olika modeller 3097-3098 - 3197-3197GA - 3198 2015 Challenger Sirius Nu i fem olika modeller 3097-3098 - 3197-3197GA - 3198 Läs mer på sid 6-7 Sirius 3097 och 3098 Grundpris inklusive Sweden Edition utrustning 725.000:- Klädsel: Träslag inredning:

Läs mer

VÅR SENASTE OCH MEST AVANCERADE SÄNG

VÅR SENASTE OCH MEST AVANCERADE SÄNG DUX 8888 VÅR SENASTE OCH MEST AVANCERADE SÄNG Du får ut det bästa av din sömn med DUX 8888, då den är resultatet av över 80 års forskning och utveckling inom sängtillverkning. Den är inte bara tillverkad

Läs mer