Protokoll Primärkommunala nämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll 2010-04-15 Primärkommunala nämnden"

Transkript

1 11 Organ Plats och tid Hotell Kronmunken, Mönsterås Torsdagen den 15 april 2010, Särskilt program under eftermiddagen då även presidier i social- och omsorgsnämnden, samt berörda förvaltningschefer, deltog (se 16) ande Roland Åkesson ordförande Bo Bergman Inger Rydbrink Peter Wretlund Lars Blomberg Roland Swedestam Ewa Engdahl Birgitta Elfström PerÅke Svensson Thomas Kronståhl Mats Hugosson tjänstgörande ersättare Annika Olsson tjänstgörande ersättare Bo-Eddie Rossbol tjänstgörande ersättare Eddie Forsman tjänstgörande ersättare Saad Benatallah ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Cecilia Nilsson Kerstin Johansson Karen Jensen Lennart Werner Maria Agestam Olof Svensson Mona Krispinsson-Björk Gunvor Nordström Ana Norlén Bengt Ståhlbom Mats Hugosson Paragrafer 10-16

2 12 10 Krishanteringsfrågor i länet samt information om samverkans- och kärnkraftsövning SAMÖ-KKÖ 2011 Ana Norlén, beredskapsdirektör, Länsstyrelsen, informerar om vad som händer på beredskapsområdet i länet genomförs ett nytt sätt att öva samhällets beredskap. SAMÖ (Samverkansövning) och KKÖ (Kärnkraftsövning) en nationell krishanteringsövning utifrån två beprövade övningskoncept, som nu har slagits ihop till en övning. Respektive myndighet i länet har ansvaret att ta fram larmplaner och planverk, samordna arbetssättet, information samt att utbilda krisorganisationen. Övningen genomförs den 2-3 februari Övning och utbildning i länet Kunskapsdag om kärnkraft den 3 juni - Funktionsövningar hos respektive organisation - Gemensam informationsövning den 20 oktober 3. Hantering och utvärdering av skarpa händelser. Vårflod var en skarp händelse där det fanns god framförhållning och som fungerade bra. Det gav bra erfarenhet av hur man arbetade med detta i respektive kommun och vilken beredskap man hade. Här lades fokus på mellankommunal och regional samverkan samt förebyggande arbete och samhällsplaneringsfrågor. Följande aktiviteter planeras - OmRådet den 11 maj - Länskonferens i Nybro den maj - Möte med Älvgruppen under hösten 4. Förberedelser inför STYREL kartläggning och prioritering av samhällsviktig verksamhet. Om efterfrågan på el vid någon tidpunkt är större än tillgången så riskerar eldistributionen att kollapsa. För att skydda hela det nationella elsystemet kan elanvändare i denna situation behöva kopplas bort. Med dagens system skulle bortkopplingen genomföras utan tillbörlig hänsyn till olika elanvändares behov. Styrel är ett modernt system för att på lokal och regional nivå kunna prioritera så att de elanvändare som är kritiska för samhället får el även i en elbristsituation. För Kalmar län och Gotland arrangeras utbildningsdagar den oktober beslutar att ta informationen till protokollet.

3 13 11 D 2010/ Miljösamverkan Sydost, information om bl.a. kemikalieprojektet samt planerad verksamhet 2010 Karen Jensen, projektledare för Miljösamverkan Sydost på Regionförbundet informerar om den planerade verksamheten för Miljösamverkan Sydost är ett projekt för samverkan mellan miljöhandläggare i Gotlands och Kalmar län inom olika miljö- och hälsoskyddsområden. Man arbetar på uppdrag av miljöförvaltningarna och driver 2-3 projekt samt 6-7 temadagar per år. Medlemmarna, som har en röst vardera, väljer vilka projekt man ska arbeta med. Kemikalietillsynsprojektet pågick under och riktades mot hanteringen av kemikalier på företag. Målet var att minska användningen av farliga kemikalier, förbättra företagens egenkontroll samt höja kompetensen hos företag och inspektörer. Man har besökt 74 företag och utbildat 23 miljöhandläggare. Responsen företag och handläggare har varit bra. Ytterligare information finns på Under 2010 kommer verksamheten i första hand att riktas mot följande projekt. Tillsyn av avloppsreningsverk bl.a. checklista för egenkontroll, funktion och störning av olika anläggningar. Tillsyn av gamla deponier det finns 300 gamla deponier i länet. Dessa ska klassas enligt en nationell modell för att ta reda på om de är farliga eller mycket farliga. Informationsprojekt ta fram en grundstomme för vilken information som bör finnas på Internet och vilket innehåll som ska finnas i informationsblad och på blanketter allt för att underlätta rådgivningen. Under 2010 har Miljösamverkan Sydost beviljats 2 miljoner i bidrag från EU:s socialfond till kompetensutveckling för miljöhandläggarna. Ordföranden betonar att detta är ett mycket bra exempel på samverkansprojekt mellan kommunerna. beslutar att ta informationen till protokollet.

4 14 12 D 2010/ Regional miljöhälsorapport 2009, fördjupning i Östergötlands, Jönköpings och Kalmar län Bengt Ståhlbom, verksamhetschef vid Arbets- och miljömedicin på Universitetssjukhuset i Linköping, ger en information om i huvudsak de delar av rapporten som har betydelse för samhällsplaneringen. (Rapporten delas ut till ledamöterna). I rapporten redovisas hur de tillfrågade själva ser på sin egen hälsa och på hälsoriskerna i relation till olika miljöfaktorer. Målsättningen är att rapporten ska ligga till grund för det fortsatta arbetet med att belysa hälsofrågorna inom miljöarbetet, bland annat inom samhällsplaneringen, och miljömålsarbetet på lokal och regional nivå. Enkäten genomfördes 2007/ enkäter skickades ut, varav i Kalmar län. Den omfattar befolkning i åldern år. Den största andelen upplever att de har en medelgod hälsa. Generellt upplever kvinnor att deras hälsa är sämre än männens. Trenden pekar också tydligt på att hälsan upplevs bäst hos den yngre befolkningen och sämst hos den äldre. Jämfört med riket är det en större andel i Östergötlands- och Kalmar län som upplever sin hälsa som dålig. Naturupplevelser främjar god hälsa genom att den fysiska aktiviteten ökar, blodtrycket bli lägre, återhämtningen blir bättre, stressen minskar och ensamhet motverkas. I riket uppger 17 procent att man besöker park-, och grönområden dagligen och det är fler kvinnor jämfört med männen. I länen i regionen är andelen procent vilket speglar en god tillgänglighet av rekreationsområden. Andra områden som behandlas i rapporten är - Rökvanor och tobaksrök - Astma och allergi - Inomhusmiljö - Radon - Buller - Luftföroreningar och hälsoeffekter - Fiskkonsumtion - Dricksvatten Delar av rapporten kommer att följas upp och man tar gärna emot synpunkter för det fortsatta arbetet. beslutar att ta informationen till protokollet.

5 15 13 D 2008/ Kultur med nya ögon, förslag till utvecklingsstrategi för Kalmar län - information inför remissarbetet Maria Agestam, områdesansvarig för kulturfrågor på Regionförbundet ger en kort bakgrund och information om det fortsatta arbetet. Regionförbundets styrelse beslutade den 4 juni 2008 att en strategi för kulturens roll för regionens utveckling skulle tas fram. Arbetet, som bedrivits av en styrgrupp, en arbetsgrupp och i ett antal avstampsoch avstämningsmöten med berörda parter, har nu resulterat i ett förslag med 12 strategiska åtgärder där följande 6 områden prioriteras. Agenda 21 för kultur Utvecklande uppdrag till länets kulturaktörer Kulturmäklarna TILLT och Kultur & Näringsliv Kraftsamling Kultur & Hälsa Affärskunskap på alla länets kulturutbildningar Likvärdig tillgång till kulturinstitutionerna för alla i länet Förslaget har skickats på remiss till de aktörer som deltagit i processen, remisstid 12/4-12/8. (Remisstiden har därefter förlängts till den 30 september 2010.) beslutar att ta informationen till protokollet.

6 16 14 Rapport från presidieöverläggning mellan PKN och landstingsstyrelsen Ordföranden och vice ordföranden rapporterar från presidieöverläggningen med landstingsstyrelsen den 29 mars. 1. Hemsjukvårdsavtalet Man är överens om att tillsätta en tjänstemannagrupp och därefter se vad som behöver förändras och förbättras. Den ekonomiska utvärderingen diskuteras inte. Detta kommer eventuellt att tas upp på en framtida ekonomi- eller kommunchefsträff 2. Habiliteringen Det har tidigare funnits en grupp som har arbetat med detta och Landstinget återupptar nu det arbetet. 3. Barn och ungdomar med psykiatrisk problematik Här finns en otydlighet i ansvarsfördelning och ekonomi. Förslaget är att uppdra åt socialcheferna att ta fram ett förslag till överenskommelse. Ansvariga från landstinget ska träffa socialcheferna för att påbörja en dialog. 4. Privata vårdcentraler Kommer att förtydligas i kommande vårdavtal från den 1 september Hjälpmedel Ett underlag och en rapport ska tas fram som ska diskuteras i PKN under hösten. beslutar att ta informationen till protokollet.

7 17 15 D 2009/ Angående politiska ungdomsförbunds möjligheter att besöka regionens högstadie- och gymnasieskolor Lennart Werner, områdesansvarig för högskole- och universitetsfrågor på Regionförbundet, föredrar kort ärendet. De partipolitiska ungdomsförbunden upplever svårigheter att få tillträde till högstadie- och gymnasieskolor för att informera om sin verksamhet och värva medlemmar. Socialdemokraterna i Kalmar län har den 21 oktober 2009 inkommit med skrivelsen Öppna famnen för politiska ungdomsförbund i Kalmar län att besöka regionens högstadie- och gymnasieskolor. I skrivelsen föreslås att styrelsen för Regionförbundet i Kalmar län beslutar att uppmana sina medlemmar att ha en generös och öppen attityd till de politiska ungdomsförbunden. Skrivelsen har överlämnats till PKN för beredning och beslut. Regeringen gav i beslut den 25 februari 2010 i uppdrag till Statens skolverk att ta fram ett informationsmaterial för huvudmän och skolor om förutsättningarna för opinionsbildande verksamhet i skolan. Framförallt ska Skolverket belysa förutsättningarna för att bjuda in de politiska partierna till skolan. Informationsmaterialet ska utgå från gällande regler och praxis på området. Uppdraget har idag redovisats till Regeringskansliet och en av Skolverkets slutsatser är att det inte är förenligt med lagstiftningen att ta emot vissa partier och samtidigt neka andra partier att föra fram sina budskap i skolan. Det är dock juridiskt möjligt att utestänga alla politiska partier eftersom skolan inte är en allmän plats. Men den lösningen är mindre lyckad utifrån skolans demokratiuppdrag. beslutar att - rekommendera skolhuvudmännen i Kalmar län att sprida och tillämpa det informationsmaterial som Skolverket tar fram på uppdrag av Regeringen - rekommendera skolhuvudmännen i Kalmar län att ha en generös och öppen attityd gentemot de politiska ungdomsförbunden och en hög ambition när det gäller deltagande i skolval Rekommendationerna ska meddelas kommunerna omgående. Vikten en hög ambitionsnivå ska understrykas och kommunerna ska rekommenderas att nyttja den kompetens som finns i LUPP-grupperna.

8 18 16 Eftermiddagsprogram tillsammans med deltagare från presidier i social- och omsorgsnämner samt berörda förvaltningschefer Program 1. Behov av stärkt regional struktur för kunskapsutveckling inom äldreområdet, Cecilia Nilsson 2. Kunskap till praktik Systematiskt förändringsarbete inom missbruks- och beroendevården. Information om det pågående länsprojektet. Olof Svensson Krispinsson Björk, Fokus Kalmar län 3. Kommunernas framtida hjälpmedelsförsörjning i Kalmar län - Lägesrapport om det pågående länsprojektet, Mona - Erfarenheter från Uppsala, Gunvor Nordström Liiv, Uppsala kommun Roland Åkesson Mats Hugosson Kerstin Johansson ordförande justerare protokollskrivare

Protokoll Primärkommunala nämnden

Protokoll Primärkommunala nämnden 27 Organ Plats och tid ande Övriga deltagare Utses att justera Kronobäcks klosterkyrkoruin, Mönsterås Torsdagen den 9 september kl. 9.00-12.00 Roland Åkesson, ordförande Bo Bergman Eddie Forsman Ingemar

Läs mer

Protokoll Datum 2010-12-02 Primärkommunala nämnden

Protokoll Datum 2010-12-02 Primärkommunala nämnden 38 Organ Plats och tid ande Övriga deltagare Utses att justera Regionförbundets kansli, Nygatan 34, Kalmar Torsdagen den 2 december kl. 9.00-12.00 Roland Åkesson, ordförande Bo Bergman Lisbeth Lennartsson

Läs mer

Protokoll Datum 2010-10-28 Primärkommunala nämnden

Protokoll Datum 2010-10-28 Primärkommunala nämnden 32 Organ Plats och tid ande Övriga deltagare Utses att justera Hotell Kronmunken, Mönsterås Torsdagen den 28 oktober kl. 9.00-12.00 Roland Åkesson, ordförande Lisbeth Lennartsson 30-33 Ingemar Svanström

Läs mer

Protokoll Primärkommunala nämnden

Protokoll Primärkommunala nämnden 31 Organ Plats och tid Hotell Corallen, Oskarshamn Torsdagen den 10 september 2009, kl. 09.00-12.30 ande Roland Åkesson ordförande Lisbeth Lennartsson Ann-Marie Fagerström Bo Bergman Ewa Engdahl Malin

Läs mer

Protokoll 2009-12-16 Primärkommunala nämnden

Protokoll 2009-12-16 Primärkommunala nämnden 47 Organ Plats och tid Regionförbundet i Kalmar län, Nygatan 34, Kalmar Onsdagen den 16 december 2009, kl. 09.00-12.30 ande Roland Åkesson ordförande Lisbeth Lennartsson Ann-Marie Fagerström Bo Bergman

Läs mer

Regionala stödstrukturer för kunskapsutveckling

Regionala stödstrukturer för kunskapsutveckling Regionala stödstrukturer för kunskapsutveckling Redovisning 2012 Kalmar län 2013-01-25 1 Mona Krispinsson RF Ann-Sofie Togner LT Ann-Christine Larsson Fokus Nadja Widén RF Innehåll 1. ÅTERRAPPORTERING

Läs mer

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans 1 Bakgrund Juni 2012 ansöker landstingsfullmäktige om att få bilda region i Östergötland Maj 2013 startar Utveckling Östergötland arbetet med att:

Läs mer

Kemikalier i inomhusmiljö

Kemikalier i inomhusmiljö Kemikalier i inomhusmiljö Folkhälsomyndighetens roll och ansvar Karin Björklund Linda Molander Hälsoskydd & Smittskydd Folkhälsorapportering Myndigheten bildades 1 januari 2014 Verksamheten bedrivs både

Läs mer

Kultur med nya ögon - Remissvar till kultur och fritidsförvaltningen

Kultur med nya ögon - Remissvar till kultur och fritidsförvaltningen Handläggare Datum Monika Lundgren 2010-06-09 0480-45 30 16 Barn- och ungdomsnämnden Kultur med nya ögon - Remissvar till kultur och fritidsförvaltningen på strategiförslag Barn och ungdomsnämnden har fått

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(17) Sammanträdesdatum Plats och tid Hobysalen, kl. 08.30 11.30 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Bo Johansson

Läs mer

I~atrineholms kommun \ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

I~atrineholms kommun \ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL I~atrineholms kommun \ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2013-04-10 1 Platsochtid KTS-salen, Vita Huset, klockan 10-11.35 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Bengt Andersson (M) vice ordförande,

Läs mer

Regional miljöhälsorapport 2017

Regional miljöhälsorapport 2017 Regional miljöhälsorapport 2017 Östergötlands län Arbets- och miljömedicin Linköping Underlag Enkäten: - Miljöfaktorer - Upplevda besvär - Hälsotillstånd Kompletterande uppgifter: - Kön, ålder, civilstatus,

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Ledningsenheten 2008-02-26 FU 2/08 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2008-03-06. Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12.

Ledningsenheten 2008-02-26 FU 2/08 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2008-03-06. Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12. 1 (6) Ledningsenheten Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-03-06 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Plats och tid Kommunhuset, Torsås, kl 18.00-19.00 Beslutande Henrik Nilsson-Bokor, S, ordförande Ewy Svensson, M Bernt Nyqvist, S Anita Eriksson, C Lennart

Läs mer

Staby Gårdshotell, Högsby, onsdagen den 10 februari 2016, kl. 13.30-15.30

Staby Gårdshotell, Högsby, onsdagen den 10 februari 2016, kl. 13.30-15.30 1 Plats och tid Staby Gårdshotell, Högsby, onsdagen den 10 februari 2016, kl. 13.30-15.30 Närvarande Tomas Kronståhl ordförande Ilko Corkovic Ann-Marie Fagerström Åke Bergh tjänstgörande ersättare Stihna

Läs mer

Protokoll 2011-04-14 Primärkommunala nämnden

Protokoll 2011-04-14 Primärkommunala nämnden 10 Organ Plats och tid Motell Kronmunken, Mönsterås Torsdagen den 14 april 2011, kl.9.00-12.00 ande Kent Ingvarsson ordförande Tomas Kronståhl vice ordförande Lisbeth Lennartsson Lars Rosander Ingemar

Läs mer

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2017-09-07 11:15-12:10 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP), ordförande Henrietta Serrate (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Tillsyn och prövning av bekämpningsmedel inom vattenskyddsområde 2013 En kort rapport om projektet

Tillsyn och prövning av bekämpningsmedel inom vattenskyddsområde 2013 En kort rapport om projektet Tillsyn och prövning av bekämpningsmedel inom vattenskyddsområde 2013 En kort rapport om projektet - Är en samverkan mellan tillsynsmyndigheterna (livsmedel och miljö) på kommunerna och länsstyrelserna

Läs mer

På lika villkor! - delaktighet, jämlikhet och effektivitet i hjälpmedelsförsörjningen (SOU 2017:43)

På lika villkor! - delaktighet, jämlikhet och effektivitet i hjälpmedelsförsörjningen (SOU 2017:43) Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Dnr 1.7.1-405/2017 Sida 1 (5) 2017-08-17 Handläggare Anna Larsson Telefon: 08-508 25 141 Lena Tengvall Telefon: 08-508

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2009-06-02 16 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 13.00 16.00 Beslutande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson (m) 18-24 Kent Oskarsson (s) Jan-Olof Larsson, ks ou (m) Övriga närvarande Paula Bergman,

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

BOLLNÄS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

BOLLNÄS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 BOLLNÄS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bollnässalen, torsdagen den 30 november 2017 kl. 08:30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Marie Centerwall (S), ordförande Peter Nordebo (L), 1:e

Läs mer

Sammanträde med Primärkommunala nämnden 5 maj

Sammanträde med Primärkommunala nämnden 5 maj 2017-04-20 Primärkommunala nämnden Kallelse till Sammanträde med Primärkommunala nämnden 5 maj Primärkommunala nämndens ledamöter kallas till sammanträde enligt följande. Tid: Plats: kl 08.30-12.00 ca

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014 Handläggare Datum Ärendebeteckning Ingela Möller 2012-09-05 Avtal 0480 450885 Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Susanna Hansson (M), ersättare för Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-14

Sammanträdesdatum Sida 1-14 Sammanträdesdatum Sida 1-14 Kulturnämnden 2010-09-02 Plats och tid Kulturhuset, Mora Kl. 14.00 16.15 Beslutande Bigitta Sohlberg (S) Ulla Rombo (KD) Olar Eriksson (C) Jaakko Mattila (C) avvek 15.30 60

Läs mer

Samrådsstruktur mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling

Samrådsstruktur mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling 1/8 Samrådsstruktur mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling 1. Bakgrund I samband med att Region Östergötland övertog det regionala utvecklingsansvaret 2015 undertecknade

Läs mer

bilaga 1

bilaga 1 bilaga 1 bilaga 1 bilaga 1 bilaga 1 bilaga 1 Regionsamverkan Sydsverige uppdrag för utskott kring regional utveckling bilaga 2 Regionsamverkan Sydsverige syftar till att med medborgarnas bästa för ögonen,

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2008-01-02 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

Modell för bredbandsutbyggnad i Kalmar län

Modell för bredbandsutbyggnad i Kalmar län 2017-02-03 D-nr 2017/18-536 Styrelsen Modell för bredbandsutbyggnad i Kalmar län Förslag till beslut Styrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag att ge i uppdrag till kansliet att utarbeta

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2005-06-13 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 13 juni 2005, klockan 13.00 16.30 ande Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s) Gösta Olsson (s) Stig Andersson

Läs mer

Fotograf: Thomas Svensson Vetlanda. Energitillsyn 2011 Jönköpings län

Fotograf: Thomas Svensson Vetlanda. Energitillsyn 2011 Jönköpings län Fotograf: Thomas Svensson Vetlanda Energitillsyn 2011 Jönköpings län Miljösamverkan f Samarbetsprojekt för effektivare miljötillsyn i Jönköpings län Miljösamverkan f är ett samarbete mellan kommunerna

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Närvarande:

Läs mer

Plats och tid: Brofästet i Kalmar, torsdagen den 4 december 2008 kl

Plats och tid: Brofästet i Kalmar, torsdagen den 4 december 2008 kl 58 Organ: Plats och tid: Brofästet i Kalmar, torsdagen den 4 december 2008 kl 09.00-14.15 ande: Övriga deltagare: Roland Åkesson, ordf Ann-Marie Fagerström, 57-61 Bo Bergman Ewa Engdahl Göran Häggfors,

Läs mer

Torsdagen den 27 september 2012, kl. 14.00-16.00 Beslutande Kent Ingvarsson ordförande

Torsdagen den 27 september 2012, kl. 14.00-16.00 Beslutande Kent Ingvarsson ordförande 22 Organ Plats och tid Forum, Oskarshamn Torsdagen den 27 september 2012, kl. 14.00-16.00 ande Kent Ingvarsson ordförande Eddie Forsman Ann-Marie Fagerström Ingemar Svanström Christopher Dywik Anette Lingmerth

Läs mer

Nu bildar vi region i Dalarna

Nu bildar vi region i Dalarna Nu bildar vi region i Dalarna Den 1 januari 2019 bildar vi region Då förenas Landstinget Dalarna och Region Dalarna i en ny regionorganisation. Sammanslagningen gör att kopplingen mellan hälsa, välfärd

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden (13) Sören Carlsson (s) Ingrid Karlsson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman

Vård- och Omsorgsnämnden (13) Sören Carlsson (s) Ingrid Karlsson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Vård- och Omsorgsnämnden 2004-06-24 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 08.15 10.15 Beslutande Sören Carlsson (s) Ingrid Karlsson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lars-Åke Lindman (s)

Läs mer

Övriga närvarande Annika Magnerot (Verksamhetschef Folkhälsa och social utveckling)

Övriga närvarande Annika Magnerot (Verksamhetschef Folkhälsa och social utveckling) Folkhälsoberedningen Datum: 2019-10-02 Tid: 09:00-12:30 Plats: Ekhagen kurs och konferens, Grimslövs folkhögskola Ledamöter Eva R Ericsson (L) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Magnus Carlberg

Läs mer

Torsdagen den 12 februari 2009 kl Beslutande: Roland Åkesson ordförande Ann-Marie Fagerström 1-4 Bo Bergman Ewa Engdahl

Torsdagen den 12 februari 2009 kl Beslutande: Roland Åkesson ordförande Ann-Marie Fagerström 1-4 Bo Bergman Ewa Engdahl 1 Organ: Plats och tid: Regionförbundet i Kalmar Torsdagen den 12 februari 2009 kl 09.00-14.20 ande: Roland Åkesson ordförande Ann-Marie Fagerström 1-4 Bo Bergman Ewa Engdahl Bengt-Olof Roos tjänstgörande

Läs mer

Remiss Drogpolitiskt program för Kalmar kommun

Remiss Drogpolitiskt program för Kalmar kommun TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ingela Möller 2016-02-12 SN 2016/0083.11.01 0480-450885 Socialnämnden Remiss Drogpolitiskt program för Kalmar kommun 2016-2020 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

LANDSTINGSFULLMÄKTIGES HANDLINGAR 13OLL4221 Yttrande över Eva Sundkvists (KD) motion om informations- och antidrogkampanj mot cannabis Ewa Sundkvist, (KD), Örebro har lämnat in en motion angående att inom

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 8:30-12.10 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Hallerna Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.ordförande Lisbeth Svensson (fp) Bo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2013-05-21. Gemensamt kommunalförbund för närsjukvård

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2013-05-21. Gemensamt kommunalförbund för närsjukvård l SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET Sammanträdesdatum 2013-05-21 7(25) 151 Gemensamt kommunalförbund för närsjukvård Dnr 2011/11 INLEDNING Utredning inleddes med uppdragsdirektiv fastställda

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23 Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Tid: 2012-04-23 kl. 09.00 11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15 Ledamöter Närvarande: Håkan Linnarsson, (S) Västra Götalandsregionen (tjänstgör 21-35) Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal. Årsberättelse 2013

Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal. Årsberättelse 2013 Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal Årsberättelse 2013 Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal Uppdrag Den delregionala ledningsgruppens uppdrag är att kontinuerligt och enligt Västbus

Läs mer

Protokoll från sammanträde med barn- och ungdomsutskottet

Protokoll från sammanträde med barn- och ungdomsutskottet PROTOKOLL Justeringsdatum 2005-09-07 1 (5) Ledningsenheten Kansliavdelningen/ 2005-09-06 BU 4/05 Protokoll från sammanträde med barn- och ungdomsutskottet Tid Tisdagen den 6 september kl. 14.00-16.10 Plats

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

PROTOKOLL Trafiknämnden. Cecilia Malmberg Kl Ordföranden hälsar alla välkomna samt förklarar sammanträdet öppnat.

PROTOKOLL Trafiknämnden. Cecilia Malmberg Kl Ordföranden hälsar alla välkomna samt förklarar sammanträdet öppnat. 1 Sammanträdesplats Landstingshuset, Linköping Sammanträdets öppnande 11 Ordföranden hälsar alla välkomna samt förklarar sammanträdet öppnat. Närvarande 12 Ledamöter Göran Gunnarsson (C) ordförande Jan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (9) Kommunhuset, Västervik 27 november 2013 kl Ajournering,

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (9) Kommunhuset, Västervik 27 november 2013 kl Ajournering, 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 27 november 2013 kl. 08.30 10.40 Ajournering,10.00 10.30 för gruppmöten Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ersättare tanja Pålsson (M)

Läs mer

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö FoU-beredningen Tid 2017-06-15 13:00-16:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö Lennart Värmby (V) (ordförande) Charlotta Svanberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

Plats och tid Ire Naturskola, klockan 13:00-15:25, ajournering 14:55-15:20

Plats och tid Ire Naturskola, klockan 13:00-15:25, ajournering 14:55-15:20 sid 1 av 14 Plats och tid Ire Naturskola, klockan 13:00-15:25, ajournering 14:55-15:20 Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice Ordförande (S) Qristina Ribohn Ledamot (S) Charlotta

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 2 november 2017 kl 11 12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-11-28 121 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 20.00 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Björn Jonasson

Läs mer

Förslag till yttrande över motion om att inrätta en barnombudsman i Katrineholms kommun

Förslag till yttrande över motion om att inrätta en barnombudsman i Katrineholms kommun Vård- och omsorgsnämndens handling nr 17/2013 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) Vår handläggare Lars Olsson, utredare Ert datum Er beteckning Vård- och omsorgsnämnden Förslag till yttrande över motion om att inrätta

Läs mer

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare Protokoll 1(7) Organ Personalpolitiska utskottet Plats och tid Landstingshuset, hus 3 konferensrummet plan 2, den 18 december 2014 kl 13.00-16.05 Beslutande Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-09-26 22 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 16.10 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson Henrik Jansson, Ks ordf. (m) Kent Oskarsson, Ks v. ordf.(s) Håkan Jansson, Landstingsstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 27 september 2012, kl. 09.00-12.30

PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 27 september 2012, kl. 09.00-12.30 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-10-05 Patientnämnden Tid Torsdagen den 27 september 2012, kl. 09.00-12.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

.,~, Protokoll från sammanträde med Regionstyrelsen 32-44. Öppnande. REGIONFÖRBUNDET JÖNKÖPING$ län. Tid: 2014-09-25, kl13-15.

.,~, Protokoll från sammanträde med Regionstyrelsen 32-44. Öppnande. REGIONFÖRBUNDET JÖNKÖPING$ län. Tid: 2014-09-25, kl13-15. .,~, 1(7) JÖNKÖPING$ län 2014-09-25, kl13-15 Plats: Träcentrum, Framtidsvägen l, Nässjö Närvarande: Beslutande Margareta Andersson, Kd, Lennart Bo gren, C, Tommy Bohman, S, Anders Carlsson, S, Nils-Erik

Läs mer

Överenskommelse mellan Örebro läns landsting och kommunerna i Örebro län avseende ansvaret för hemsjukvård för personer med psykisk störning

Överenskommelse mellan Örebro läns landsting och kommunerna i Örebro län avseende ansvaret för hemsjukvård för personer med psykisk störning TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM BETECKNING Örebro Läns Landsting, Erik Sjöberg 2011-03-31 Arbetsgrupp - psykiatrisk hemsjukvård Överenskommelse mellan Örebro läns landsting och kommunerna i Örebro län

Läs mer

Förlängning av överenskommelse om samverkan avseende hälsooch sjukvård i Uppsala län

Förlängning av överenskommelse om samverkan avseende hälsooch sjukvård i Uppsala län Handläggare Datum Diarienummer Thomas Folkesson 2017-02-28 [Ange diarienummer] Omsorgsnämnden Förlängning av överenskommelse om samverkan avseende hälsooch sjukvård i Uppsala län 2014-2016 Förslag till

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset kl. 08:30 10:40 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Kenneth Axelsson, (M), vice ordförande Astrid-Marie Jonsson (C) Peder

Läs mer

Regionbildning i Stockholms län Landstingsstyrelsen beslutar dels föreslå landstingsfullmäktige besluta

Regionbildning i Stockholms län Landstingsstyrelsen beslutar dels föreslå landstingsfullmäktige besluta Landstingsstyrelsen Liberalerna, Kristdemokraterna, Centerpartiet Förslag till beslut LS 2015-0997 Ärende 34 Regionbildning i Stockholms län Landstingsstyrelsen beslutar dels föreslå landstingsfullmäktige

Läs mer

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott måndag den 24 mars 2014

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott måndag den 24 mars 2014 Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott måndag den 24 mars 2014 Ärende 2 Dnr Rutiner för utskick av handlingar till KSAU Information om ny rutin för utskick av handlingar inför KSAU:s sammanträden

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 10.30-11.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Protokoll Primärkommunala nämnden

Protokoll Primärkommunala nämnden 1 Organ Plats och tid Oskarshamns folkhögskola, Oskarshamn Torsdagen den 11 februari 2010, 09.00-11.50 ande Roland Åkesson ordförande Lisbeth Lennartsson Ann-Marie Fagerström Bo Bergman Kent Ingvarsson

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 13.20

Kommunkontoret kl 08.30 13.20 Sida 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 13.20 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Kaj Seger, ledamot ( 12-20) Marianne

Läs mer

Protokoll Patient- och förtroendenämnden Birgit Jacobsson 2003-10-08 Sekreterare. Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping

Protokoll Patient- och förtroendenämnden Birgit Jacobsson 2003-10-08 Sekreterare. Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping Sammanträdesplats Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping Ledamöter Margareta Isacsson (s) ordförande Inger Persson (m) vice ordförande Britt-Marie Asp (s) Jan-Erik Johansson (s) Solveig

Läs mer

Att arbeta med våld i nära relationer. Ingrid Hjalmarson Eva Norman

Att arbeta med våld i nära relationer. Ingrid Hjalmarson Eva Norman Att arbeta med våld i nära relationer Ingrid Hjalmarson Eva Norman Utvärderingar om Våld i nära relationer Kommunernas och hälso- och sjukvårdens ansvar för insatser mot våld SoL 5 kap reglerar insatserna

Läs mer

NÄMNDEN FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG

NÄMNDEN FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG 2013-09-10 1(14) NÄMNDEN FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG Plats och tid: Förvaltningen för individ- och familjeomsorg, Parkg. 6, lokal Oden kl. 13.15 15.15 ande Siv Wittengård (m) vice ordf. Allan Hellberg

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Plats och tid Kommunhuset den 12 juni 2015 kl. 08.00 10.00 Beslutande Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Ann Petersson

Läs mer

Minnesanteckningar

Minnesanteckningar Minnesanteckningar 170208 1. Inledning Vi hälsar Malin Nilsson välkommen. Malin är från 170220 verksamhetschef för psykiatrin i Skaraborg. Mötets punkter får en annan ordningsföljd än i utsänd dagordning.

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55.

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice Ordförande (S) Qristina Ribohn Ledamot (S) Mona

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-05-31

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-05-31 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-05-31 Närvarande:

Läs mer

Strategisk samverkan Kalmar läns kommuner och regionförbundet

Strategisk samverkan Kalmar läns kommuner och regionförbundet Strategisk samverkan Kalmar läns kommuner och regionförbundet Minnesanteckningar 11 december 2015 Närvarande: PKN Ann-Marie Fagerström Lars Rosander Stihna Johansson Evertsson Dzenita Abaza Bertil Dahl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Ersättare Åselotte Andersson (KD) ordf Anders Bengtsson (M) Håkan Hjelm (C)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl PERSTORPS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-10-22 Sida 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 18.20 Beslutande Leif Andersson, ordförande Catharina

Läs mer

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2015:3 Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-11 133 1 REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR SAMVERKAN KRING SOCIALTJÄNST

Läs mer

Förändring av det regionala utvecklingsansvaret i Östergötland

Förändring av det regionala utvecklingsansvaret i Östergötland 1(8) Landstingsstyrelsen Förändring av det regionala utvecklingsansvaret i Östergötland Inledning Regionfrågan har diskuterats under lång tid i Sverige och i Östergötland. I mars 2008 undertecknade partidistrikten

Läs mer

Landstingets kansli 2011-08-19 KB 4/2011 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-08-31. Tid Fredagen den 19 augusti 2011 kl.

Landstingets kansli 2011-08-19 KB 4/2011 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-08-31. Tid Fredagen den 19 augusti 2011 kl. 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-08-31 Kulturberedningen Tid Fredagen den 19 augusti 2011 kl. 14-17 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

Att stärka arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck, motion (2017:30)

Att stärka arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck, motion (2017:30) Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-07-13 Handläggare Anna Rinder von Beckerath Telefon: 08-508 43114 Till Socialnämnden 2017-09-19 Att

Läs mer

Österlengymnasiet, kl

Österlengymnasiet, kl 2007-11-07 1 (15) Plats och tid Österlengymnasiet, kl. 18.00 20.45 Beslutande Lars Ragnarsson (m) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (m) Christer Grankvist (s) Carl-Göran Svensson (c) Lennart Månsson (s) Staffan

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. Plats Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. Plats Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 1 (8) Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka Datum Tid 14.00 16.20 Plats Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 Ledamöter (KD) Thorbjörn Larsson Ordförande (M) Caroline Wallensten

Läs mer

Störningar i elförsörjningen

Störningar i elförsörjningen Störningar i elförsörjningen Scenario Under de senaste månaderna har diskussioner om elmarknaden varit framträdande i samhällsdebatten. Det är kallt och det kommer att fortsätta vara det den närmaste tiden.

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 35 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 16.10 ande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson, Ks ordf. (m) Håkan Jansson, Landstingsstyrelsen (m) Övriga närvarande Paula Bergman, folkhälsoplanerare

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Byggsamverkan Kronoberg 2013

Verksamhetsberättelse för Byggsamverkan Kronoberg 2013 Dnr 11/0285 Verksamhetsberättelse för Byggsamverkan Kronoberg 2013 Byggsamverkan Kronoberg är ett samverkansuppdrag, inom byggförvaltningsområdet, mellan samtliga kommuner i Kronobergs län och Regionförbundet

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2012-06-13 1(24) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2012-06-13, kl 08 00 12 00 Beslutande Gunnel Jonssonn (s) ordförande Peter Danielsson (s) Margareta Johansson (åkl)

Läs mer

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Jenny Delén (M), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Sven Magnusson

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-06-21 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Torsdagen den 9 juni 2011 kl. 09.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 13.00 15.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

Protokoll 2009-06-11 Primärkommunala nämnden

Protokoll 2009-06-11 Primärkommunala nämnden 20 Organ: Plats och tid: Kommunhuset, Mönsterås kommun Torsdagen den 11 juni 2009, kl 09.00-12.00 ande: Roland Åkesson ordförande Lisbeth Lennartsson Ann-Marie Fagerström Bo Bergman Ewa Engdahl Malin Petersson

Läs mer

Informationsmöte. Örebro, 4 maj 2010

Informationsmöte. Örebro, 4 maj 2010 Informationsmöte Örebro, 4 maj 2010 1 Agenda informationsmöte Övergripande om Styrel Utbildningens upplägg Exemplet: Jönköping Avslutande frågor och kommentarer 2 Obalans ger elbrist El är en färskvara

Läs mer

Verksamhetsplan 2013

Verksamhetsplan 2013 Verksamhetsplan Fastställt av styrgruppen den 7 september 2012 Britt Carlsson c/o Karlstads Kommun tel. 054 540 4655 651 84 Karlstad e-post: britt.carlsson@karlstad.se www.miljosamverkanvarmland.se Inledning

Läs mer

Torgerd Jansson, ordförande Björn Andersson, vice ordförande Tord Tjernström

Torgerd Jansson, ordförande Björn Andersson, vice ordförande Tord Tjernström I avsikt Plats och tid Vårnäs, Vingåker 09.30-11.00 Beslutande Ersättare Insynsråd landstinget Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Torgerd Jansson, ordförande Björn Andersson,

Läs mer

Styrgrupp. Minnesanteckningar möte Styrgruppen Miljösamverkan Skåne

Styrgrupp. Minnesanteckningar möte Styrgruppen Miljösamverkan Skåne sid 1(6) Vår referens / tel.nr Styrgrupp Göran Jansson, 010-224 13 96 goran.n.jansson@lansstyrelsen.se Elin Ulander, 0728-85 47 56 Elin.ulander@kfsk.se Minnesanteckningar möte Styrgruppen Miljösamverkan

Läs mer