Phøsets hjälp i teknologdimman

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Phøsets hjälp i teknologdimman"

Transkript

1 Stads

2 karta

3 Phøsets hjälp i teknologdimman På LTH (Lunds Tekniska Högskola) tillhör varje civilingenjörsprogram en sektion (vissa sektioner innehåller flera program). Den sektion du kommer tillhöra är W-sektionen. Under nollningen kommer Nollan att träffa på många andra studenter som tillhör andra sektioner och program på LTH så för att ge lite klarhet i djungeln av symboler och färger har Phøset ordnat en liten guide. Alla sektioner har en egen favoritfärg samt en maskot. Sigge Haj

4 Sektion Program Symbol Färg Maskot W-sektionen F-sektionen E-sektionen M-sektionen V-sektionen Ä-sektionen K-sektionen D-sektionen Ing-sektionen Ekosystemteknik Teknisk Fysik Teknisk Matematik Teknisk Nanovetenskap Elektroteknik Medicin och Teknik Maskinteknik Maskinteknik med Teknisk Design Va g- och Vattenbyggnadsteknik Lantma teri Brandingenjo r Ärkitektur Industridesign Kemiteknik Bioteknik Datateknik Informations- och Kommunikationsteknik Ho gskoleingenjo r w f e m v a k d i Turkos Orange Vit Ro d Bla Lila Gul Rosa Marinbla Sigge Haj Hilbert Ä lg Hacke Hackspett Joe Cool Vincent Ralen Skalman Miraculix Rosa Pantern I-sektionen Industriell Ekonomi Vinro d Is bjo rn Bamse och hans va nner

5 Kläder Mössa En teknologmössa ser ut som en studentmössa fast har en flärp med en tofs på sidan, och i denna tofs hänger man spegater. Spegater är ringar som har sektionens färg och man har en spegat för varje påbörjat läsår på LTH. Det finns även spegater som symboliserar andra aktiviteter som t.ex. militärtjänstgöring. Observera att Nollan inte får bära teknologmössa under nollningen utan det är först när Nollan har blivit Etta som Nollan får lov att bära mössan. Ouverall Varje sektion har ouveraller i sin sektionsfärg. Det är inget måste att köpa ouverall, men Nollan kommer snabbt inse hur praktiskt detta klädesplagg är. Den är oöm och kan säga mycket om en person, vilken sektion man tillhör och tidigare erfarenheter. Ouverallen är en stark tillhörighetssymbol bland teknologerna och även en handelsvara, det ses som god sed att byta bitar av sin ouverall, tex. en bit av armen, med en teknolog från en annan sektion.

6

7 Sittningar En sittning är en livad middag i sällskap med andra studenter där man både äter, dricker och sjunger i mängder! Ouverallsittningar är fester där ouverall, eller andra oömma kläder, är lämpliga plagg. Nollegasquen och liknande fester kräver lite finare klädsel. Killarna bär då mörk kostym, skjorta och slips/ fluga. Tjejerna bär långklänning eller kort klänning i finare tyg. Om Nollan blir bjuden till en fest där högtidsklädsel gäller ska Nollan vara glad. Nollan ska nämligen gå på bal, kungamiddag eller kanske t.o.m. Nobelfesten. Detta innebär att Nollan måste bära frack/balklänning eller högtidsdräkt (folkdräkt). Vid vissa fester nämns ingen speciell klädsel; detta betyder att ingen speciell klädsel krävs.

8 Alkoholpolicy på LTH och W-sektionen Som Nolla på LTH kommer Nollan att gå på många fester & tillställningar, och oftast kommer det finnas alkohol där. Antingen medtaget av Nollan själv, eller serverad till maten under sittningarna. Därför måste Nollan veta om att på W-sektionen råder en strikt alkoholpolicy. Den som INTE VILL dricka, ska ALDRIG BEHÖVA dricka. Det är helt och hållet du som student som sätter gränsen, ett nej är ett nej som ostridbart måste respekteras. Därför finns det alkoholfria alternativ under sittningar och det kan ses som god sed att dricka varannan vatten. Skulle du trots detta uppleva att någon försöker (medvetet eller omedvetet) få dig att dricka mer än du själv vill så säg till någon av dina Phaddrar, äldre studenter eller Phøs så hjälps vi åt att lösa situationen. Under nollningen är dryckeslekar som t.ex. Lambo förbjudet. Det kommer alltid att finnas nyktra äldre phaddrar på alla aktiviteter under nollningen.

9 Kampsånger Under sin första tid hos oss kommer nollan att höra många nya läten och sånger ekande över LTH. Alla sektioner har sina speciella kampsånger. Dessa är perfekta att sjunga överallt även i duschen. Kanske får nollan också inspiration till nya härliga låtar. Vår familj har tre låtar som nollan bör känna till och sprida den turkosa glädjen med. Folk från hela världen (Mel. Vi cyklar runt i världen) Folk från hela världen Från Hollywood till Shanghai Längtar upp till Norden Till vårt stora partaj I turkosa frackar Och fenan från en haj Vi spelar musik med ljuv estetik Och inbjuder alla till romantik Fantastisk lyrik i dimhöljd mystik Välkommen till Ekosystemteknik! Eko Halleluja (Mel. Glory Halleluja) Passa er förorena aldrig vår miljö Gör ni det ändå så kommer eko ge er spö Så att det ekar över hela LTH F,V,M,D,E,K

10 Eko, eko halleluja Eko, eko halleluja Eko, eko halleluja Regerar LTH (före K) Ekosystem regerar hela LTH Ekosystem vi högst i näringskedjan stå Ekosystem nu är vi här nu ska ni få F,V,M,D,E,K Eko, eko halleluja Aha Ekosång (mel. Hollaback Girl) Aha Eko-sång, alla ekosar kom igång! Aha Eko-sång, alla ekosar kom igång! Se oss Phös nu kommer vi gå lös, eko kör nu fett ös nu kommer vi gå lös: Vi är Ekosar som pumpar, Ekosar som dumpar Se oss Phös nu kommer vi gå lös, Eko kör nu fett ös nu kommer vi gå lös: För det är Eko som regerar, W-sek som presterar Åååååh, se oss Phös, se oss Phös Åååååh, efter gasquen blir det ös, med ett Phös, med ett Phös! Se oss Phös nu kommer W gå lös!

11 Tips från Phøset Phøset vet att Nollan ställs inför många problem i en stad som Lund. Hur man känner igen andra familjemedlemmar och hur man tar sig hem helskinnad om man råkar vandra in i någon annans område. Hur man vinner Phøsets tillit och stiger i leden. Men också hur man lär sig behärska matematikens urgamla läror på bästa sätt. Phøset kan allt detta, och hjälper gärna Nollan en bit på vägen med ett par kloka råd. Skapa studiegrupp med några klasskamrater. Dels gör det pluggandet trevligare, och dels finns det alltid någon man kan fråga och diskutera kluriga problem med. Försök ligga i fas med övningarna så blir det inte så mycket för Nollan att ta igen inför tentan. Det kommer att krävas plugg efter skoltid, men sitter man kvar med sina vänner i skolan så kan det bli riktigt trevligt. Kolla gärna in under sommaren om du känner att en uppfräschning av dina mattekunskaper inte vore helt fel. Gå på studiekvällar som Studierådet, SRW, anordnar. Detta är ett utmärkt tillfälle att komma ikapp med studierna och fråga andra studenter om hjälp.

12 Prova SI-Matte! SI-Matten är en trevlig stund då Nollan i grupper någon eftermiddag i veckan löser problem tillsammans med en SI-ledare (begåvad äldre student). Nollan bör ta för vana att gå på SI-Matte en gång i veckan eftersom många tentatypiska problem diskuteras, vilket ökar chanserna till ett bättre tentaresultat.

13

14

15 Packlista Ifall Nollan undrar vad Nollan skall/bör ta med sig under de första veckorna till Lund kommer här Phøset råd: Nolleguiden!(kommer ges till Nollan på uppropet) Se den som din överlevnadshandbok den första veckan, mycket bra att ha till hands. Cykel! Det bästa sättet att ta sig fram i Lund är med cykel. Även om Nollan har en fräsig el-bil eller raska ben är cykeln överlägsen (Phøset vet, vi har testat). Se till att ha lås till din cykel så du får behålla den samt lysen, man kan göra roligare saker för CSN än att betala 1000kr i böter till farbror blå! Regnkläder, oömma kläder och stövlar rekommenderas starkt! Det kommer bli en del exkursioner i våt terräng samt paddling av kanot. Finkläder (klänning/kostym till alla sittningar som man vill vara fin på). Sovsäck och liggunderlag (behövs under paddlingen).

16

17 Att-göra-första-veckan -lista! Gå med i en nation och i Teknologkåren för att du som student ska kunna få ut så mycket som möjligt av dina studier. Lämna studieförsäkran (detta görs smidigast på internet, ( annars kan du hämta en blankett på kårhuset när du skriver in dig) och även andra viktiga blanketter till CSN, annars blir det inga pengar till Nollan. Uppdatera din köplats hos AFB ( Detta måste du göra för att få ha kvar din köplats. Adressändra och skaffa hemförsäkring till din nya bostad. Köp kurslitteratur, antingen i kårens bokaffär KFS ( internet (som student får du rabatt på bland annat adlibris.com) eller begagnat av äldre W-are (i början av varje termin anordnas en bokbytardag (måndag vecka 1) där äldre studenter säljer sina böcker till mycket bra priser). Ta för vana att kolla skolmailen ofta eller vidarebefordra den till din vanliga mail (finns en käck liten funktion som gör sådant). Detta gör att Nollan får ta del av viktig information från lärare och sektionen, det är riklig och viktig information! Sist men inte minst, passa på att lära känna klasskamrater, andra nollor och resten av W-sektionen under nollningen. Ta vara på denna tid och njut av dessa intensiva men å så härliga veckor.

18 Los Bimbos Alla Familjer har sina underbarn, de som är lite smartare, Iite galnare och alltid ligger steget före. Vi har genom historiens gång försett maffian med allt från HCN till dynamiten (för att inte tala Om nästrimmern). Los bimbos har förändrat historien otaliga gånger och planerar nu med er hjälp att göra det igen! //Josefin, Samuel, Linnea, Sara & Jenny reko Wälkommen till reko; maffians högra hand, som upprätthåller ordning i eko-land. Genom våran öronsnäcka, låter vi informationen läcka. Phamiljens egen kontakt i PHBI, går alltid runt i en kavaj. Nollan skall dock ej vara rädd, ty reko alltid i ett leende går klädd! Over and Out //Carolina, Anna, Lousie, August & Sofia

19 Fria som fåglar, obundna utan hem för familjen riskerar vi liv och lem. Tysta som skuggor, gör vi en obemärkt sorti Vi hör och tar in det som går andra förbi. Rolph är på luffen, följ med på vår tur med oss är det kalas i ur och skur! Puss & kram Rolph //Jenny, Linda, Michaela, Emil & Sara Dagens Eko Länge har Dagens Eko härjat på haven, vi har då inte pillat oss i naveln. I sjön Sjøn har vi vår hemmahamn, där har Dagens Eko sin härstamm. Som maffiaphøsets utsträckta hand, sätter vi de flesta sjömäns hjärtan i brand. Vi seglar med vår trogna flotta. Vill du ha en hallongrotta? Skepp o hoj, manboy! //Ellen, Mikaela, Viktor, Helena & Klara

20 Wälkomna ner i gruvans mörka vrå! Här kan ni era phaddrar från gröna wågen stöta på. Bland skuggorna bryter vi både svavel och kol, för att gynna familjens ändamål. Nu kanske ni tycker detta låter rysligt, men vi lovar att vi kommer få det mysigt! Puss och kram från Gröna Wågen //Amanda, Astrid, Linnéa, Louise och Simon

21 Nollningsaktiviteter Under Nollningen kommer Nollan att få utföra en del uppdrag åt Familjen. Nollan kommer att få stifta bekantskap med Familjens närstående på LTH samt med andra Nollor. StadsKringWandringen är det tillfälle då nollan får bekanta sig med Lunds uråldriga gränder och byggnader. I en vänskaplig uppgörelse med våra gula vänner på K-sektionen kommer Nollan försvara den turkosa hedern och samtidigt lära sig vilka platser som kan vara trevliga att besöka. Under Paddlingen ska Familjen svetsas samman samt röra sig utanför LTH trygga sfär. Nollans samarbetsförmåga kommer sättas på prov, men det kommer bli kul. Familjemedlemmar håller alltid ihop i torrt. Och vått? Nollelördagen är den stora dag då flest tävlingar kommer att äga rum. Genom olika uppdrag såsom att racea med lådbil, framföra ett uppträdande och avfyra en krigsmaskin kommer Nollan att segra över de andra sektionerna och göra Familjen stolt. Detta är en stor dag då Lundagård fylls av ouveraller i alla möjliga olika färger, och klarast av dem alla lyser den turkosa!

22 Regattan är en gammal tradition på LTH. Den går ut på att man ska bygga det mäktigaste och mest stilfulla slagskeppet. På parad genom stadens gator och torg skall denna fantastiska farkost sedan visas upp för gammal och ung, och sen när man kommer upp till sjön Sjøn kommer ett sjö-slag utan dess like att utspela sig. När väl skeppen sänkts gäller det att samla ihop så många spillror som möjligt. FlyING äger rum i Helsingborg dit Nollan får åka på en munter expedition. Målet är att med hjälp av en egenhändigt konstruerad farkost ge sig ut på en luftfärd över Öresund och sedan graciöst landa i Danmark, de flesta landar dock i vattnet. Detta är ett uppdrag som kräver stor finess och som ställer krav på grace, aerodynamik och style. Efter utfört uppdrag kommer Nollan sen få skaka sina lurviga med Familjens vänner under resten av natten.

23 Ordlista AF - Förkortning för Akademiska Föreningen. AF bildades 1830 för att studenterna behövde billiga habitat, föda och lekplatser. Än idag ordnar AF detta. Föreningen äger AF-borgen och AF-bostäder. AKG - Arbetslivskontaktgruppen. Det utskott inom W-sektionen som ordnar lucnhföredrag, arbetsmarknadsdagar och studiebesök. CSN - Om Nollan håller dom på glatt humör, får Nollan pengar, något som Nollan behöver. Dator - Ett hjälpmedel som alla klarade sig utan på medeltiden men som nu är alla studenters bästa vän. Delphi - 1) Stad i det antika Grekland, känd för sitt orakel. 2) Studentområde i Lund där små mirakel sker varje dag. Delphivrål - Ångestfyllt, hjärtskärande, utdraget vrål som kan runt Delphi med omnejd kl under tentaveckorna. Besläktat med Uppsalas Flogstavrål. ET-slasque - Efter Tenta fest. Tänker du slasque är gasque tänker du fel. Tänk overall istället. Føs - Phøs fast orangeare.

24 Gasque - Finare fest för teknologer, där bör man inte ha på sig overall. T.ex. Nollegasquen. Haj - 1) Vanlig hälsningsfras i Skåne, speciellt på W-sektionen. 2) Havslevande broskfisk av släktet Selachiomorpha. 3) se Sigge Haj Kaffe - Ren livskraft i praktisk koppförpackning. Har hjälpt mer än en teknolog att klara tentan eller komma till morgonföreläsningen. Karneval - Stor folkfest i Lund vart fjärde år med karnevalståg, konserter, spex och ett smockfullt lundagård. Hålls i maj månad det kommande året, KC - Kemicentrum, hus där ekosystemare håller till tillsammans med kemister och bioteknologer. Stort komplex där man i början behöver båda karta och kompass men snart hittar i som i sin egen lomma. Ingen vet riktigt exakt hur stort det är eller hur många rum som finns. Inhyser Gallien, mojtar, föreläsningssalar och många korridorer. Har den näst högsta brandprioritering i Sverige efter Stockholms tunnelbana. Men Nollan behöver inte oroa sig, om en brand skulle inträffa är KC designat för att sprängas uppåt - och eko är ofta ute på exkursion ändå. KF Sigma - Bokhandel mitt på LTH-området som tillhandahåller kurslitteratur och annat smått och gott som teknologer behöver. Kårhuset - Teknologkårens hus på LTH-området. Innehåller kårens kansli och expedition, restaurang, gasquesal, innebandyplan och bastu. Lophtet - Festlokal bakom Kemicentrum, där hålls mången fest och ET-slasque.

25 LTH - Lunds Tekniska Högskola som bildades Utgör den tekniska fakulteten vid Lunds Universitet. Lund - Lång uppförsbacke, även känd som stad. Dit Nollan snart flyttar. MatLab - Matematikprogram som framkallar huvudbry och svordomar, men har svar på allt. Mojt - Automat fast på Skånska. Serverar nästan vad som helst för en billig peng. Vissa skriker ut vad du köper, så du är säker på vad du köpt. Nolla - 1) Siffra som betyder ingenting såvida du inte går på Data. 2) Nybliven student på teknisk högskola. I slutet av nollningen upphöjs Nollan till Etta varefter den stiliga teknologmössan får bäras. Nollefrid - Finns för att förhindra att Nollan kan bli utnyttjad av eller hamna i beroendeställning till en äldre student. Nolleuppdrag - Ärofyllt uppdrag Nollan ska utföra till sektionens heder och för att bli Etta. Norrland - Allt norr om Hallandsåsen. Novisch - Nybliven student vid Lunds Universitet eller Nation. Omtenta - Som tenta, fast en gång till. Tionde gången på samma kurs skall högtidsdräkt bäras. Phadder - Nollans nya äldre systrar och bröder. Hjälper Nollan med vardagsproblem och att förstå familjen. Roliga typer som är lätta att tycka om. Phusknolla - En Nolla som inte alls är en Nolla. Finns ej på Ekosystemteknik.

26 SI - Eftermiddagsplugg i grupp som hålls av SIledare d.v.s. duktig äldre student. Ingen minns vad det står för men det erbjuds ofta fika och bra saker att kunna inför tentor. Sigge Haj - W-sektionens maskot. Ball predator som bor i vatten, hajjar du? Sjön Sjøn - Vattenfylld sänka mellan F- och DEhuset. Här kan man bada men ha på er skor! I sjön Sjøn ligger ön Øn. Vill man tvätta sin ouverall är detta ett bra ställe. Skånska - Rullabörur haerår schinge bejtior i daleschomå (God morgon). Studentlund - om man vill ta del av Lunds studentliv med kårer, nationer och Akademiska Föreningen måste man vara medlem i Studentlund. Då kan man engagera sig i spex, gå ut på nationer, laga mat osv.

27 Sparta - 1) Stad i det antika Grekland där folk levde enkelt utan onödig lyx. 2) Studentområde i Lund där folk lever enkelt utan onödig lyx. SRW - Studierådet. Utskottet som arbetar med kurserna för att göra Ekosystemteknik till den bästa civilingenjörsutbildningen i landet. Staben - Phøs fast rosare. Styrelsen - Sektionens styrelse som jobbar för att göra W-sektionen till LTHs bästa. Telefonkiosken Telefonkiosken - På ön Øn i sjön Sjøn står telefonkiosken Telefonkiosken som skall målas i sektionens färg, se Turkos. Tenta - Examinationsform där man visar allt man lärt sig och försöker dölja det man inte kommer ihåg. TLTH - Teknologkåren på LTH. Teknologernas fackförening som håller till i kårhuset. Turkos - Underbar färg som ekosystemtekniker har. Nollan bör se till att LTH också har denna färg under nollningen. Då ler Phøset, fast i smyg. Vildanden - Studentområde i Lund. Defintionsfråga där de lärda tvistar, det vill säga det vill säga folk i ouverall. W - En fin bokstav som står för allt wiktigt! W-are - Studenter vid LTH s finaste sektion.

28

29

Phøsets guide till sektionerna

Phøsets guide till sektionerna Om du mår dåligt Ibland kan man av olika anledningar inte må bra, då är det väldigt viktigt att veta att det finns personer man kan vända sig till och hjälp att få. Om du känner att studentlivet har blivit

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

HEJSAN NOLLAN! Hejsan Nollan!

HEJSAN NOLLAN! Hejsan Nollan! Hejsan Nollan! Jag vill gratulera att du blivit antagen till LTH och välkommna dig hit! Mitt namn är Felicia och jag är din Nollegeneral, hövding över hela LTHs nollning. Du kommer att träffa på mig ett

Läs mer

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala.

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala. Välkommen till Karlstads universitet och studentföreningen KarlEkon! Mitt namn är Julia Zakrisson och jag är ordförande för KarlEkon, ekonomistudenters förening. Jag vill här med hälsa dig varmt välkommen

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag!

v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag! ekobrev v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag! Måndag 4/11 Karnevalsmöte (18:15, microrummet)

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Hej blivande Turismekonom! Nu börjar det närma sig en av de roligaste tiderna i ditt liv, nämligen din studenttid! Som en inledning på dina kommande

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

ARKITEKTUR OCH INDUSTRIDESIGN NOLLEGUIDE

ARKITEKTUR OCH INDUSTRIDESIGN NOLLEGUIDE ARKITEKTUR OCH INDUSTRIDESIGN NOLLEGUIDE INNEHÅLLS- FÖRTECKNING GRATTIS & VÄLKOMMEN GRATTIS & VÄLKOMMEN 5 ARKITEKTUR & INDUSTRIDESIGN 6 STUDENTSTADEN LUND 8-9 BOSTAD I LUND 10-11 LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Läs mer

Lunds Tekniska Högskola

Lunds Tekniska Högskola Demografisk enkät inför studiestart Lund Män september 2012 William Grevatt & Associates Lund - Män Number of Surveys: 755 2. Hemorten ligger i: Skåne 53% Blekinge 3% Småland 8% Halland 5% Göteborg med

Läs mer

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 FÖR SOCIOLOGIPROGRAMMETS STUDENTER SAMT KRIMINOLOGI OCH SOCIOLOGIKURSARE! Inspark 2013 Ready, set, go! Varmt välkommen kära Nolla! Om du fått detta brev betyder det att du är

Läs mer

Odontologiska Föreningen

Odontologiska Föreningen Odontologiska Föreningen KOLLO 2015 Gratulerar till antagningen och varmt välkommen till din utbildning på Karolinska Institutet och Odontologiska Föreningen (OF). OF är den kår som tandhygienist- och

Läs mer

hej Nollan! En fungerande cykel. Otroligt viktigt gärna med raketmotor Oömma kläder, tänk även på tåliga skor, helst gummistövlar

hej Nollan! En fungerande cykel. Otroligt viktigt gärna med raketmotor Oömma kläder, tänk även på tåliga skor, helst gummistövlar hej Nollan! ClubMästeriet vill med detta brev varmt välkomna den industriella ekonomnollan (I- Nollan) till I- sektionen och Linköping. I- sektionen bär på stolta och anrika traditioner, vilka Nollan kommer

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

Välkomstbrev VT15. - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. Faddergeneraler: Agnes och Jesper

Välkomstbrev VT15. - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. Faddergeneraler: Agnes och Jesper Välkomstbrev VT15 - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet Faddergeneraler: Agnes och Jesper Faddrar: Niclas N.O, Niklas F., Tobias, Camilla, Tova, Kajsa, Filippa, Rei,

Läs mer

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala!

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Sveriges förenade studentkårer (SFS) bjuder en gång om året in alla medlemskårer till SFS Fullmäktigemöte och för det står varje år en eller flera av SFS medlemskårer

Läs mer

Lunds Tekniska Högskola

Lunds Tekniska Högskola Demografisk enkät inför studiestart october 2011 William Grevatt & Associates 2. Hemorten ligger i: Skåne 53% Blekinge 2% Småland 8% Halland 5% Göteborg med omnejd 9% Mellersta Sverige 9% Stockholm med

Läs mer

Lunds Tekniska Högskola

Lunds Tekniska Högskola Demografisk enkät inför studiestart Helsingborg october 2009 William Grevatt & Associates Helsingborg Number of Surveys: 256 2. Hemorten ligger i: Skåne 79% Blekinge 2% Småland 3% Halland 2% Göteborg

Läs mer

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo /

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / AIRNEWS #49 April 2014 Futurum I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / INLEDANDE ORD 1 Tanzania, en del av Afrika! En del av min en gång slutade jag fråga saker som jag undrade. livshistora!

Läs mer

Välkommen till KTH nøllan!

Välkommen till KTH nøllan! nøllan har övelevt sin första dag på KTH! Dagen började med spänd förväntan och avslutades med skönt barhäng. Nu vankas äventyr! Välkommen till KTH nøllan! Välkommen till nøllenytt! Tjenamors nøllan! Minns

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Viktiga telefonnummer. Innehåll. Vård. Skola. Omsorg. SOS 112 Akutmottagning 046 171000 Sjukvårdsrådgivningen 1177 Studenthälsan 046 2224377

Viktiga telefonnummer. Innehåll. Vård. Skola. Omsorg. SOS 112 Akutmottagning 046 171000 Sjukvårdsrådgivningen 1177 Studenthälsan 046 2224377 Nummer 2, augusti 2006 Viktiga telefonnummer Vård Skola Omsorg SOS 112 Akutmottagning 046 171000 Sjukvårdsrådgivningen 1177 Studenthälsan 046 2224377 CSN 0771 276000 Universitetets växel 046 2220000 Teknologkåren

Läs mer

Inspark 2015 Here we go!

Inspark 2015 Here we go! Inspark 2015 Here we go! Varmt välkommen, kära du! Om du har fått detta brev betyder det att du är antagen som Sociologistudent, vid programmet eller enskild kurs, samt kriminologi. En inspark kommer att

Läs mer

Odontologiska Föreningen

Odontologiska Föreningen Odontologiska Föreningen KOLLO 2013 Gratulerar till din studieplats och varmt välkommen till din utbildning vid Karolinska Institutet (KI) och Odontologiska Föreningen (OF). OF är kårorganisationen för

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet Grattis till att du har blivit antagen till Campus i Helsingborg! Det som du och alla andra nyintagna studenter väntar framför er är flera otroligt roliga, spännande och intressanta terminer som kommer

Läs mer

DRÖMMAR OCH MINNESLUCKOR EN SAGA

DRÖMMAR OCH MINNESLUCKOR EN SAGA DRÖMMAR OCH MINNESLUCKOR EN SAGA Välkomna in i hjärnan! Här har det blivit rörigt. För många upplevelser samtidigt har gjort hjärnan trött och slö. Hjärnan behöver nog vila. Ja, eller behöver den det?

Läs mer

Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys

Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys Hej bästa Nollan! Vi heter SKAndal och är Samhälls- och kulturanalysprogrammets alldeles egna festeri som under ditt första år här kommer anordna fester och

Läs mer

i-type Industriell Ekonomi Lund nolleedition 2006

i-type Industriell Ekonomi Lund nolleedition 2006 i-type Industriell Ekonomi Lund nolleedition 2006 Preliminärt nolleschema Läsvecka -1 Fr 2006-08-18 Upprop, Fadderförfest, Välkomstpub Lö 2006-08-19 Fadderaktivitet Sö 2006-08-20 Nollesöndag med M Läsvecka

Läs mer

Syfte och övergripande långsiktiga mål

Syfte och övergripande långsiktiga mål Syfte och övergripande långsiktiga mål Sektionen för Industriell ekonomi Inom Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola, Lunds Universitet Antagna 2014-04-10 Senaste ändringar tagna 2014-04-10 SektionenförIndustriellekonomi

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Lunds Tekniska Högskola

Lunds Tekniska Högskola Demografisk enkät inför studiestart Helsingborg Män oktober 2013 William Grevatt & Associates Helsingborg - Män Number of Surveys: 162 2. Hemorten ligger i: Skåne 73% Blekinge 2% Småland 3% Halland 6%

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Ung och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Att prata med din tonåring om alkohol När det gäller alkohol

Läs mer

Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar. Recceveckan VT14 - Den Overkliga. 20 januari - 27 januari

Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar. Recceveckan VT14 - Den Overkliga. 20 januari - 27 januari Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar Recceveckan VT14 - Den Overkliga Veckan 20 januari - 27 januari Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad! Juridiska

Läs mer

Hej! Novischförmännen

Hej! Novischförmännen Hej! Välkommen till Lunds universitet och varmt välkommen till den bästa nationen i Lund, Hallands Nation. Hallands Nation är en av tretton nationer som är med och bidrar till Lunds fantastiska studentliv.

Läs mer

Pojke + vän = pojkvän

Pojke + vän = pojkvän Pojke + vän = pojkvän Min supercoola kusin Ella är två år äldre än jag. Det är svårt att tro att det bara är ett par år mellan oss. Hon är så himla mycket smartare och vuxnare än jag. Man skulle kunna

Läs mer

vphos2012@gmail.com Hejsan Nolla! Välkommen till Lund, LTH och framför allt till V-sektionen!

vphos2012@gmail.com Hejsan Nolla! Välkommen till Lund, LTH och framför allt till V-sektionen! NOLLNING 2012 Hejsan Nolla! Välkommen till Lund, LTH och framför allt till V-sektionen! Hösten närmar sig med stormsteg och snart är det dags för dig att dyka in i ett helt nytt kapitel i ditt liv. Väl

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Sune slutar första klass

Sune slutar första klass Bra vänner Idag berättar Sunes fröken en mycket spännande sak. Hon berättar att hela skolan ska ha ett TEMA under en hel vecka. Alla barnen blir oroliga och Sune är inte helt säker på att han får ha TEMA

Läs mer

STUDIERÅDET VID KEMI- OCH BIOTEKNIKSEKTIONEN (SRBK)

STUDIERÅDET VID KEMI- OCH BIOTEKNIKSEKTIONEN (SRBK) TLTH, K-sektionen STUDIERÅDET VID KEMI- OCH BIOTEKNIKSEKTIONEN (SRBK) Protokollmöte 2 2015-02-23 SrBK:s andra protokollmöte 2015. Mötet äger rum måndag den 23 februari 2015 kl. 17.15 i Marie- Curierummet

Läs mer

UTBILDNING, FORSKNING OCH INNOVATION SEDAN 1666

UTBILDNING, FORSKNING OCH INNOVATION SEDAN 1666 UTBILDNING, FORSKNING OCH INNOVATION SEDAN 1666 Ett universitet i världsklass Grundat 1666 47 000 studenter Nästan 3 000 forskarstuderande 6 800 anställda Omkring 650 professorer 800 universitetslektorer

Läs mer

Ytterfack till regnkläder + matsaker är bra att ha samt en möjlighet att öppna underifrån.

Ytterfack till regnkläder + matsaker är bra att ha samt en möjlighet att öppna underifrån. Packa inför hajk Jacob-style! Jag kommer skriva det i prioritetsordning med det viktigaste först och gå igenom vissa saker som ofta går lite snett och som många undrat över lite mer i detalj! Ryggsäck:

Läs mer

Lunds Tekniska Högskola

Lunds Tekniska Högskola Demografisk enkät inför studiestart 18 september 2006 William Grevatt & Associates 2. Hemorten ligger i: Skåne 54% Blekinge 3% Småland 9% Halland 5% Göteborg med omnejd 8% Mellersta Sverige 10% Stockholm

Läs mer

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp 214 Voice Camp Utvärdering 214 deltagare Voice Camp 55 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 2 Ja Nej Varför eller varför inte? För att jag har fått uppleva min dröm Lägret har varit roligt,

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Innehåll. Välkommen i LTH 2 Studiestarten 6 Studieåret 8 Ta dig runt! 11 Bostad 12 Ekonomi 15

Innehåll. Välkommen i LTH 2 Studiestarten 6 Studieåret 8 Ta dig runt! 11 Bostad 12 Ekonomi 15 Innehåll Välkommen i LTH 2 Studiestarten 6 Studieåret 8 Ta dig runt! 11 Bostad 12 Ekonomi 15 Fotografer: Elisabet Gersbro-Bülow, Gunnar Menander, Gustaf Bjerne. Text: Frida Wainult. Produktion: LTHs kansli.

Läs mer

Företagskatalog Datatekniksektionen

Företagskatalog Datatekniksektionen Företagskatalog Datatekniksektionen 01000100 01100001 01110100 01100001 01110100 00101 01101011 01101110 01101001 01101011 1 01100101 01101011 01110100 01101001 101110 01100101 01101110 00100001 01 01110100

Läs mer

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Förföljaren Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Var på din vakt och håll ögonen öppna, med sylvassa naglar

Läs mer

Program Öppet hus 15 MARS 2014 KL 10-15

Program Öppet hus 15 MARS 2014 KL 10-15 Program Öppet hus 15 MARS 2014 KL 10-15 2 PROGRAM ÖPPET HUS 2014 Utbildningsmässa STORA SALEN, 1 trappa upp 10:00-15:00 Träffa studenter och studievägledare som berättar om våra cirka 290 program och 2

Läs mer

Jakten på färgpiraterna

Jakten på färgpiraterna Jakten på färgpiraterna SÅNGTEXTER SEXÅRSKÖREN 2016 01 INTRO/REGNRAMSA Regn regn regn regn Det har regnat här i flera år Regn, regn mera regn Regn och mera regn ändå Och mera regn Välkommen sol, välkommen

Läs mer

Så bra är ditt gymnasieval

Så bra är ditt gymnasieval Så bra är ditt gymnasieval fakta om kvaliteten på alla program och skolor w sidan 4: programmen som ger jobb 6: de gör mest för att alla elever ska nå målen 8: utbildningarna med högst betyg 10: skolorna

Läs mer

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem.

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem. av 5 1 NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS Vårt första nyhetsbrev Jag hoppas att ni alla vet vid detta laget vad era ungdomar håller på med här i skolan efter lektionstid. Annars är det kanske tid att ni

Läs mer

Innehåll. Hejsan, Nollan! Sid. 3 Staben Sid. 4-8 Ordlista Sid. 10-11. Ordförande har ordet Sid. 14 Intervjuer med utskottens mästare. Sid.

Innehåll. Hejsan, Nollan! Sid. 3 Staben Sid. 4-8 Ordlista Sid. 10-11. Ordförande har ordet Sid. 14 Intervjuer med utskottens mästare. Sid. Innehåll Chefsredaktös: Jonatan Jonsson Ansvarig utgivare: Daniel Appelgren Layout: Malin Gurenius Hejsan, Nollan! Sid. 3 Staben Sid. 4-8 Ordlista Sid. 10-11 Nollningsschema Mittenuppslaget Ordförande

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Bakrund.2 Syfte,frågeställning,metod...3 Min frågeställning..3 Avhandling.4,

Läs mer

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se Sök utskott! Nu har det blivit dags att söka till Maskinteknologsektionens utskott för verksamhetsåret 2012/2013. Ta chansen att påverka sektionens arbete genom att engagera dig! Nedan finns beskrivningar

Läs mer

Slutsång. Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag. och ha det så bra!

Slutsång. Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag. och ha det så bra! Slutsång Melodi: "Tack ska du ha, Kalle heter jag, vad du heter gör detsamma tack ska du ha!" Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag och ha det så bra! En liten båt En liten båt blir ofta

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Granliden Barnens ö SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 1 1,5 B. Sällan 0 0 C. Ibland 2 3 D. Oftast 17 25,4 E. Alltid 47 70,1

Läs mer

Välkommen på introduktionsinternat!

Välkommen på introduktionsinternat! Välkommen på introduktionsinternat! Först och främst vill jag passa på att gratulera till studieplatsen! Det är en stor omställning att börja plugga på läkarprogrammet oavsett var man befinner sig i livet,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 19/år 2015 Datum: 20/8 Tid: 17:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 19/år 2015 Datum: 20/8 Tid: 17:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack KAPITEL 6 Verb: preteritum Imperativ Tala +de Ring +de Läs* +te Må +dde preteritum talade ringde läste mådde *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex:

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Lektion 5. Svenska för internationella studenter, kurs 1

Lektion 5. Svenska för internationella studenter, kurs 1 Lektion 5 Svenska för internationella studenter, kurs 1 Alla Kurs 1:or är registrerade i ladok och kan anmäla sig till tentan på www.mitt.su.se > mystudies>examination sign up Sista anmälningdag är den

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

DIN GUIDE TILL LTH. Arkitektutbildning Industridesignutbildning. www.lth.se. Glöm inte att TACKA JA till din utbildningsplats! Se sid. 3!

DIN GUIDE TILL LTH. Arkitektutbildning Industridesignutbildning. www.lth.se. Glöm inte att TACKA JA till din utbildningsplats! Se sid. 3! DIN GUIDE TILL LTH Arkitektutbildning Industridesignutbildning www.lth.se Glöm inte att TACKA JA till din utbildningsplats! Se sid. 3! Välkommen i LTH! Välkommen i gänget! När du får den här broschyren

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2013 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2013 Section 1, Part A Text 1 Meddelande för resenärer på perrong tre. Tåget mot Söderköping

Läs mer

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01 Caroline Ullman & Johanna Lundberg i i i Hej! Vi har pratat med studenter som har gett oss tips på hur de vill bli informerade och kommunicera med er på ICA

Läs mer

Hälsning från NollU. Nollningsutskottet

Hälsning från NollU. Nollningsutskottet Hälsning från NollU Hej! Välkommen till Lund och LTH! Det är en fantastisk studentstad och teknisk högskola som du har blivit antagen till och vi är övertygade om att du kommer att stormtrivas. Vi i NollU,

Läs mer

Innehåll. Välkommen till oss 2 Studiestarten 6 Studieåret 8 Ta dig runt! 11 Bostad 12 Ekonomi 15

Innehåll. Välkommen till oss 2 Studiestarten 6 Studieåret 8 Ta dig runt! 11 Bostad 12 Ekonomi 15 Innehåll Välkommen till oss 2 Studiestarten 6 Studieåret 8 Ta dig runt! 11 Bostad 12 Ekonomi 15 Fotografer: Elisabet Gersbro-Bülow, Gunnar Menander, Gustaf Bjerne. Text: Frida Wainult. Produktion: LTHs

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

Din GUIDE till LTH. Glöm inte att TACKA JA till din utbildningsplats! Se sidan 7! 2015 ARKITEKTSKOLAN/INDUSTRIDESIGNSKOLAN LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Din GUIDE till LTH. Glöm inte att TACKA JA till din utbildningsplats! Se sidan 7! 2015 ARKITEKTSKOLAN/INDUSTRIDESIGNSKOLAN LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA LTH-GUIDEN 1 Din GUIDE till LTH 2015 ARKITEKTSKOLAN/INDUSTRIDESIGNSKOLAN LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Glöm inte att TACKA JA till din utbildningsplats! Se sidan 7! FOTO: SID 17, ANDERS EBEFELDT / STUDIO-E.SE

Läs mer

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE"

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE" Sedan år 1477 har kunskap stått i fokus i Uppsala. Universitetet har upplyst tusentals

Läs mer

Pluggvar familjens bästa vän!

Pluggvar familjens bästa vän! Pluggvar familjens bästa vän! Välkommen till min skog och Pluggvars vänner! Historien om Pluggvar och det perfekta kastet Långt inne i den djupa skogen bor en lustig figur vars namn är Pluggvar. Pluggvar

Läs mer

Vattnet finns överallt även inuti varje människa.

Vattnet finns överallt även inuti varje människa. Bygg en karusell tillsammans. Ställ er i en ring och kroka fast i varandras armar. När karusellen inte får energi står den still. En av er låtsas sätta i kontakten. Karusellen börjar snurra. Dra ut kontakten.

Läs mer

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet Vilket universitet,stad och land åkte du till? Moi University, Eldoret och Kenya Vilken termin åkte du och hur länge

Läs mer

Preliminärt nolleschema

Preliminärt nolleschema Preliminärt nolleschema Läsvecka -1 Fr 2005-08-19 Intro, Fadderförfest, Välkomstpub Lö 2005-08-20 Stadsvandring, Fadderkväll Sö 2005-08-21 Nollesöndag med M Läsvecka 0 Ti 2005-08-23 On 2005-08-24 To 2005-08-25

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!)

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) Information till dig som önskar bli fadder för våra internationella studenter isk@kau.se Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) 11 14 Jan Ankomstdagar.

Läs mer

Ja Nej Vet ej. Hur nöjd är du med ditt studentliv? Önskar du dig ett roligare studentliv?

Ja Nej Vet ej. Hur nöjd är du med ditt studentliv? Önskar du dig ett roligare studentliv? Vårterminen 2013 tyckte läkarstudenterna såhär om sitt studentliv! Sammanlagt svarade 175 studenter på enkäten för oss i Medicinska Föreningen är era svar otroligt värdefulla. Tack för er hjälp nu ska

Läs mer

Lektion Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1

Lektion Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1 Lektion 5-2016 Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1 Dagens dikt Idag är det onsdag. Vi studerar svenska. Igår var det tisdag och det regnade inte. Då studerade vi också svenska. men

Läs mer

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Johanna Stjärnqvist: Tävlingsdag på Ribersborg 16/5-2015 Jag tänkte berätta om en tävlingsdag på Ribban. Först vaknar jag av att min väckarklocka

Läs mer

Välkomna på Sommarläger! 14-20 juli 2014 i Bjärnum

Välkomna på Sommarläger! 14-20 juli 2014 i Bjärnum Välkomna på Sommarläger! 14-20 juli 2014 i Bjärnum Välkomna på vårt fjärde sommarläger i trollsländeprojektets regi! Årets sommarläger tar plats utanför Bjärnum i norra Skåne, där vi under en veckas tid

Läs mer

Världens undergång närmar sig med stormsteg. När mörkret

Världens undergång närmar sig med stormsteg. När mörkret Nolleguide 2012 Hejsan Nollan! Sommaren lider sakta men säkert mot sitt slut, glassen är snart inte riktigt lika god, vattnet inte lika blått och gräset inte lika grönt, men frukta inte, Maskinsektionen

Läs mer

Protokoll D-Chip styrelsemöte 2014-03-26

Protokoll D-Chip styrelsemöte 2014-03-26 Protokoll D-Chip styrelsemöte Närvaro: Sofia Siljeholm Lia Karida Amelia Andersson Elise Eborn Sandra Olsson Sara Lindgren Per Ahlbom Lisa Claesson Ella Eriksson Ordförande Sekreterare Vice Ordförande

Läs mer

NOLLEGUIDE 2013. Hejsan Nollan!

NOLLEGUIDE 2013. Hejsan Nollan! NOLLEGUIDE 2013 Hejsan Nollan! Du har har förhopppningsvis haft en underbar sommar med mycket sol, bad och roliga äventyr. Som allt annat har även sommaren sitt slut men frukta inte. Som nolla på maskinsektionen

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 21/år 2015 Datum: 31/8 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 21/år 2015 Datum: 31/8 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö!

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! SAMVETE utbildningsförening i Växjö bjuder in dig som kommit in på Europastudier, Internationella samhällsprogrammet,

Läs mer

ADJEKTIV. En cykel kan t ex vara: stor, svart, snabb, gammal, bra, fin flerväxlad och rostig. Alla dessa ord är adjektiv.

ADJEKTIV. En cykel kan t ex vara: stor, svart, snabb, gammal, bra, fin flerväxlad och rostig. Alla dessa ord är adjektiv. ADJEKTIV Adjektiv beskriver hur något är eller ser ut. En cykel kan t ex vara: stor, svart, snabb, gammal, bra, fin flerväxlad och rostig. Alla dessa ord är adjektiv. När du jämför din cykel med en kompis

Läs mer

SÄLJGUIDE SÅ LYCKAS DU MED DIN FÖRSÄLJNING

SÄLJGUIDE SÅ LYCKAS DU MED DIN FÖRSÄLJNING SÄLJGUIDE SÅ LYCKAS DU MED DIN FÖRSÄLJNING HEJ! I den här guiden vill vi dela med oss av några tips och råd som vi tror att du och dina kompisar kan ha nytta av när er webbutik ska öppna och försäljningen

Läs mer

Ni befinner er i en tid av oro och förtvivlan. hand om er...

Ni befinner er i en tid av oro och förtvivlan. hand om er... Ni befinner er i en tid av oro och förtvivlan. hand om er... tentorna brukar säga att jag trodde inte det behövdes så mycket jobb redan från början. Whiskey Six. Tillsammans kämpar vi tills sista (där

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill gratulera till antagningen till Sveriges ledande Juristprogram på Sveriges, i särklass, främsta universitet. Juristutbildningen innehåller nio terminer och snart

Läs mer

Jojo 5B Ht-15. Draken

Jojo 5B Ht-15. Draken 1 Draken Kapitel 1 drakägget - Jojo kan du gå ut och plocka lite ved till brasan frågade mamma - Okej jag kommer sa jag Å föresten jag heter Jojo och jag är 11 år jag bor i ett rike som kallas älvänka

Läs mer