Bilaga till styrdokument Modell för attraktiv skola respektive Modell för attraktiv förskola.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bilaga till styrdokument Modell för attraktiv skola respektive Modell för attraktiv förskola."

Transkript

1 Bilaga till styrdokument Modell för attraktiv skola respektive Modell för attraktiv förskola. Exempel på alternativ för västra området Efter förändringar i modell för attraktiv skola/förskola påverkas tidigare lagda förslag. Av den anledningen, och med hänsyn tagen till inkomna synpunkter, föreslår utredningen ytterligare alternativ till tidigare lagda förslag. Alternativen ska betecknas som exempel på de föreslagna modellernas konsekvenser. Ytterligare alternativ kan vara möjliga. Utöver de av utredningen presenterade alternativ har också konkreta förslag inkommit från medborgardialogen. Dessa förslag, som inte är kopplade i övrigt till utredningen, värderas också utifrån föreslagen modell. Nästa steg i processen blir att efter genomförd remissomgång (26/6 13/9) överlåta till Barn och Utbildningsnämnden att fastställa eventuellt fortsatta utredningsdirektiv. Då med av fullmäktige fastställd modell som grund. Tidigare presenterat förslag Lillpite skola avvecklas. Böle skola blir en skola med åk f-3 för elever från Böle och Lillpite tidigare upptagningsområden. Samtliga elever åk 4-9, går i Sjulnäs skola. Renovering och ombyggnationer fullföljs enligt tidigare plan (inkl. den fristående mellanstadiebyggnaden) Förskola Lillpite (villa) flyttar in i skolan, i nära anslutning till nuvarande förskolegrupp. Förskolan i Svensbyn (villa) avvecklas och ersätts genom ombyggnation av tomma lokaler i Roknäsgården Kommentar utifrån reviderad modell: Förslaget faller inom ramen för reviderad modell även om förslaget försvagats då närheten för yngre elever tillkommit som en framgångsfaktor.

2 Kritiken mot förslaget i korthet Dialogen har visat att det finns ett motstånd mot att Lillpite skola avvecklas och att det finns för få förskoleplatser i området. Motståndet mot skolans avveckling kan kortfattat 1 beskrivas med att elever får längre skoldagar och en oro kring säkerhet samt trygghet i samband med skolskjutsar. Utredningen får kritik för att och ena sidan mena att vindkraftssatsningens eventuella påverkan på elevunderlaget är osäkert och andra sidan förslå en avveckling. Den rimliga slutsatsen, menar kritikerna, borde vara att avvakta och se. Det finns en oro för hur förslaget kommer att påverka Lillpite som bygd, något som anses vara negativt för hela kommunen och kommunens mål med invånare. Utredningen får också kritik för att man inte tagit hänsyn till föräldrars ökade miljöpåverkan och kostnader i samband med ökade transporter. Föräldrar som idag tillhör Lillpiteskola men som bor efter Roknäsvägen uttrycker en vilja att gå i Svensbyn, istället för Böle skola. Alternativ inom reviderad modell Följande förslag ryms inom reviderad modell och erbjuder alternativ till tidigare lagt förslag. Alternativ 1 Böle skola och Svensby skola ändrar sitt upptagningsområde, jämfört med tidigare presenterat förslag, så att alla elever från Roknäsvägen går i Svensby skola. I övrigt samma som tidigare presenterat förslag. Förslaget eftersträvar en minskad miljöpåverkan samt logistiskt bättre lösning än den som tidigare presenterats. Detta innebär följande framskrivningar för elevtalen i Böle- respektive Svensbyskola: Lillpite Böle Svensbyn f-6 f f Svensby skola har goda förutsättningar för kvalitet i verksamheten baserat på elevtalet. I Böleskola blir elevtalet lägre än det angivet i den förslagna modellen. För att förutsättningarna för god kvalitet i verksamheten ska finnas i Böle ska förskolorna i byn finnas intilliggande eller integrerade till skolans verksamhet, vilket inte är fallet idag. Ekonomiskt innebär alternativet inga förändringar mot tidigare presenterat förslag. Viss utbyggnad av Svensby skola, eller andra lösningar, kan komma att behövas när elevtalen når 120 elever. 1 För en total överblick hänvisas till inkomna remissvar, sammanställning av dialogträffar, elevrådsanteckningar samt samrådsanteckningar

3 Avståndet för eleverna boende efter Roknäsvägen blir kortare jämfört med lagt förslag. Övriga elever som idag går i Lillpite skola får en längre väg till skolan. Medtaget föräldrars ökade transporter med alternativet ges ökad miljöpåverkan, om än något mindre jämfört med tidigare presenterat förslag då fler föräldrar passerar Svensbyn på väg till sitt arbete. Alternativ 2 Lillpite skola avvecklas och förskolegruppen från intilliggande villa flyttas in i skolan. Ett nytt lågstadium byggs i anslutning till Sjulnässkolan, upptagningsområdet ändras så att barn från Sjulnäs, Roknäs och Lillpite går åk f-3 i Sjulnäs och blir då ca 80 elever. Samtliga elever åk 4-9 i västra området går i Sjulnäs skola. Renovering av Sjulnässkola genomförs enligt tidigare plan Svensbyskolan anpassas för ca 55 elever i f-3 samt två förskoleavdelningar. Böle skola anpassas för ca 55 elever i årskurs f-3. Två förskole avdelningar flyttas in i skolan, villorna säljs. Förslaget eftersträvar närhet för de yngre eleverna i området, samt möjlighet att öppna fler förskolor. Alla tre lågstadier i området uppnår inte solitärt goda förutsättningar för kvalitet i verksamheten. I såväl Svensbyn som Böle underlättas detta genom samverkan med integrerad förskola. I Sjulnäs finns fördelar genom samverkan med intilliggande verksamhet. Likt tidigare uppnås goda förutsättningar för kvalitet i verksamheten för mellan- och högstadiet genom att de samlokaliseras. Totalt sett ger förslaget möjlighet till fler barngrupper i förskolan i området, vilket bör ge bättre förutsättningar att möta efterfrågetoppar. Då ett antal förskolor flyttas in till integrerade lokaler med annan verksamhet minskas antalet enheter i området. Därigenom minskas kostnaden för lokaler och varutransporter och möjligheten för samverkan ökar. Totalt sett ger alternativet, enligt föreslagen modell, goda förutsättningar för god ekonomi. Förslaget ger ökade investeringar, samtidigt som reinvesteringarna minskas i Lillpite. Roknäsgårdens tomma lokaler nyttjas inte i detta alternativ. Totalt ger förslaget knappt 2 miljoner kronor i ökade investeringar för området, jämfört med dagens situation. Då det i området finns många elever bosatta i Roknäs/Sjulnäs skapar alternativet generellt sett ett kortare avstånd till skolan för de yngre barnen. Samtidigt minskas avståndet för barnen i Lillpite jämfört med tidigare presenterat förslag, men ökar jämfört med dagens situation. De elever som går mellanstadiet får längre till skolan jämfört med dagens situation. Samtidigt skapas förutsättningar för fler kamratkontakter. Förslaget ger en bättre logistisk lösning för föräldrar i området jämfört med tidigare presenterat förslag och antalet enheter minskar (då Sjulnäs lågstadium samlokaliseras med övriga skolor i byn). Skolskjutsar minskar relativt tidigare förslag. Totalt sett innebär det en minskad miljöpåverkan.

4 Servicegraden i Svensbyn blir högre då en förskola med två barngrupper etableras (jämfört med tidigare presentet förslag), vilket ger en ökad möjlighet till utveckling av närområdet. En effekt som inte ryms inom föreslagen modell är att en åk f-3 skola i Sjulnäs skapar förutsättningar för området att växa, då det skapas utrymme för att öka antalet elever. Om området skulle minska i antalet elever finns också förutsättningar att samla alla elever i Sjulnäs då det logistiskt ligger centralt mellan byarna i området. Alternativ 3 Lillpiteskolan behålls som en f-3 skola och närliggande förskolan flyttas in i skolan som då blir två barngrupper. Alla elever från området i årskurs 4-9 går i Sjulnässkolan, skolan renoveras i sin helhet enligt tidigare planering. Böle skola blir en f-3 skola. De två förskolorna från fristående villor i Böle flyttas in i skolan. Svensbyskola blir en f-3 skola med nuvarande elevtal. En förskoleavdelning byggs på Roknäsgården. Alternativet eftersträvar en närhet för yngre elever, samt en bibehållen attraktionskraft. Med nuvarande upptagningsområde blir elevtalen på f-3 skolorna följande. Svensbyn Lillpite Böle f-3 f-3 f Alternativet ger samma effekter som tidigare presenterats i delrapport 2 gällande mellan- och högstadiet, därför koncentreras konsekvenserna på lågstadiet. Alternativet ger två små enheter med åk f-3 och en något större. Som solitära verksamheter har inte Lillpite och Böle skola underlag för att ha goda förutsättningar avseende kvalitet i verksamheten. Det har däremot Svensbyns. De två med lägre elevtal föreslås därför samlokalisera med förskolorna i respektive by, något som minskar, men inte fråntar, svårigheterna med god kvalitet i verksamheten. Ekonomiskt ger förslaget tre enheter färre och förutsättningar för bättre samverkan vad gäller stödverksamheter, lokaler och transporter. Investeringsbehovet är en miljon kronor högre än jämfört med nuvarande situation.

5 Socialt förändrar inte alternativet förutsättningarna för enheterna med åk f-3 och förskolan, vad gäller övriga stadier gäller samma beskrivning som i delrapport 2. Jämfört med tidigare presenterat förslag skapar alternativet en kortare väg för de yngre eleverna vid Lillpites skola. Antalet enheter minskas vilket ger minskade transporter. För mellanstadieeleverna ger förslaget ökad skolskjuts, dock i samma riktning som högstadieeleverna. Jämfört med tidigare presenterat förslag skapas bättre logistik för föräldrar som idag har sina barn i Lillpite. Skolskjutsarna för de yngre eleverna minskas också jämfört med föregående förslag. Jämfört med dagens situation ger förslaget en minskad miljöpåverkan. Inkomna förslag från medborgardialog. För området finns inga inkomna förslag, annat än att inte göra några förändringar.

Organistationsförslag att arbeta kring Förslag framkomna vid arbetsgruppträff 110131

Organistationsförslag att arbeta kring Förslag framkomna vid arbetsgruppträff 110131 Organistationsförslag att arbeta kring Förslag framkomna vid arbetsgruppträff 110131 1. Renovering av svensbyskolan med inriktat mot framtida elevunderlag. Överytor i Sjulnäs används till samlingslokal/aula

Läs mer

Barnen från Långträsk som går i Öjebyn, var är de medräknade i underlagen?

Barnen från Långträsk som går i Öjebyn, var är de medräknade i underlagen? Anteckningar från medborgardialog Sjulnäs, 25 april 2013 Frågor kring konkreta förslag Barnen från Långträsk som går i Öjebyn, var är de medräknade i underlagen? Vilken kvadratmeteryra har man beräknat

Läs mer

Aktiviteter i utredningen

Aktiviteter i utredningen Aktiviteter i utredningen 1. Diskussion kring elevutvecklingen i Infjärden/markbygden. 2. Det totala behovet av skolytori området på lång sikt. 3. Genomgång av nuläge skolstruktur i Infjärden. 4. Diskussion

Läs mer

Ska 4:orna gå fritids i skolan eller gå tillbaka till fritids vid backgårds?

Ska 4:orna gå fritids i skolan eller gå tillbaka till fritids vid backgårds? Frågor kring förslag Ska 4:orna gå fritids i skolan eller gå tillbaka till fritids vid backgårds? Det beslutas lokalt i samråd med berörda. Varför inte Sjulsmark och Alterdalen tillsammans, det skulle

Läs mer

Skolstruktur södra. Utbildningsförvaltningen

Skolstruktur södra. Utbildningsförvaltningen Skolstruktur södra Uppdrag beslut BUN 47 Översyn av strukturplan Diarienr 16BUN102 Beslut: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att ta fram material specifikt för Blåsmark

Läs mer

Policy Modell för attraktiv skola i Piteå kommun

Policy Modell för attraktiv skola i Piteå kommun Policy Modell för attraktiv skola i Piteå kommun Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Modell för attraktiv skola Policy 2013-12-16, 222 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Dialogmöte. Habyskolan. 8 maj 2018

Dialogmöte. Habyskolan. 8 maj 2018 Dialogmöte Habyskolan 8 maj 2018 Verksamhet i barn- och utbildningsnämnden 2017 I egen regi 1 455 barn i förskolan 1 789 barn i fritidshem 4 056 elever i grundskola (inkl. förskoleklass) och grundsärskola

Läs mer

Vad händer med Björklundaskolan om alternativ 1 (förslaget) får igenom? Vad händer med aspberger och hörsel samt de nystartade förberedelseklasserna?

Vad händer med Björklundaskolan om alternativ 1 (förslaget) får igenom? Vad händer med aspberger och hörsel samt de nystartade förberedelseklasserna? Anteckningar från medborgardialog Öjebyn, 22 april 2013 Frågor kring konkreta förslag Vad händer med Björklundaskolan om alternativ 1 (förslaget) får igenom? Vad blir vinsten med alternativ 2? Vad händer

Läs mer

Framtidens förskola och skola i område väster

Framtidens förskola och skola i område väster Framtidens förskola och skola i område väster Framsynt tillväxtkommun, attraktiv att bo och leva i med målet att ha 80 000 invånare 2030. Ett konkret sätt att nå den visionen är att vidareutveckla utbildning

Läs mer

Dialogmöte Björketorp

Dialogmöte Björketorp Dialogmöte Björketorp 2018-04-25 Verksamhet i barn- och utbildningsnämnden 2017 I egen regi 1 455 barn i förskolan 1 789 barn i fritidshem 4 056 elever i grundskola (inkl. förskoleklass) och grundsärskola

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Kallelse

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Kallelse Tid: Tisdag 2019-04-09 klockan 13:00 Plats: Klarälven Justerare: (minoriteten) Tid för justering: 2019-04-16 klockan 13:00 Gruppmöte: Socialdemokraterna och Centerpartiet tisdag 9:e april kl 12:00-13:00

Läs mer

Granskningen av servicenätet 2015

Granskningen av servicenätet 2015 Granskningen av servicenätet 2015 Utgångspunkterna Granskningen baserar sig på de beslut som utbildningsnämndens svenska sektion, utbildningsnämnden och stadsstyrelsen har fattat om mål och riktlinjer

Läs mer

Sammanställning av inkomna synpunkter från vårdnadshavare och allmänhet t o m gällande förslag till Skolstruktur 2.0 daterad

Sammanställning av inkomna synpunkter från vårdnadshavare och allmänhet t o m gällande förslag till Skolstruktur 2.0 daterad 2015-05-07 Kvalitetsutvecklare Caroline Andersson Vårt Dnr: 15-139-600 Kultur- och utbildningsnämnden Sammanställning av inkomna synpunkter från vårdnadshavare och allmänhet t o m 2015-05-06 gällande förslag

Läs mer

Medborgardialog i Ullånger 27 september 2018

Medborgardialog i Ullånger 27 september 2018 Barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen Ulrika Hurdén, 0612-80400 ulrika.hurden@kramfors.se RAPPORT 1(8) Medborgardialog i Ullånger 27 september 2018 2(7) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Medborgardialogen

Läs mer

En stadieindelad timplan i grundskolan och närliggande frågor

En stadieindelad timplan i grundskolan och närliggande frågor Utbildningsförvaltningen Grundskoleavdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1.6.1-7608/2016 Sida 1 (10) 2016-10-07 Handläggare Elisabeth Forsberg-Uvemo Telefon: 08-50833010 Annika Risel Telefon: 08-50833607 Till

Läs mer

Modellkommun för lärande

Modellkommun för lärande för lärande Kan en klok byggnation ytterligare medverka till att utveckla skolresultaten? Från tusen tankar till? -Att skapa en byggnation i framkant för framtidens lärande. KS -uppdrag 1. Bygga ny skola

Läs mer

Underlag budgetuppföljning till BUN

Underlag budgetuppföljning till BUN Underlag budgetuppföljning till BUN 190409 Analys budget 2018 Barn och utbildningsnämnden redovisade ett större underskott 2018 än prognostiserat. En analys har gjorts där orsaker identifierats. I detta

Läs mer

Uppföljning av tillfälligt avsteg från administrativa riktlinjer för förskola m.m. i Västerviks kommun

Uppföljning av tillfälligt avsteg från administrativa riktlinjer för förskola m.m. i Västerviks kommun Tjänsteskrivelse 2018-07-27 Dnr 2017/689-640 Barn- och utbildningsnämnden Uppföljning av tillfälligt avsteg från administrativa riktlinjer för förskola m.m. i Västerviks kommun Bakgrund och beskrivning

Läs mer

Föredragande borgarrådet Mirja Särkiniemi anför följande.

Föredragande borgarrådet Mirja Särkiniemi anför följande. PM 2005 RIV (Dnr 322-474/2005) Förändrade upptagningsområden för Hägerstenshamnens skola, Aspuddens skola och Mälarhöjdens skola Hemställan från stadsdelsnämnderna i Hägersten och Liljeholmen Borgarrådsberedningen

Läs mer

Fördjupad uppföljning och konsekvensbeskrivning av organisationsöversynen

Fördjupad uppföljning och konsekvensbeskrivning av organisationsöversynen Tjänsteställe: Barn- och ungdomsförvaltningen Handläggare: Christer Nilsson Datum: 2009-05-12 Beteckning: BUN 2009-117 610-1 Er beteckning: Barn- och ungdomsnämnden Fördjupad uppföljning och konsekvensbeskrivning

Läs mer

Förslag på struktur för Piteås förskolor och grundskolor

Förslag på struktur för Piteås förskolor och grundskolor Förslag på struktur för Piteås förskolor och grundskolor 2014 2020 Inledning Barnen växer idag upp i ett samhälle som skiljer sig från tidigare generationers. Arbetsmarknaden ställer andra krav på kompetens

Läs mer

Framtida skolorganisation

Framtida skolorganisation Framtida skolorganisation Vad har vi? Vad behöver vi? Vad behöver ändras? Förutsättningar utifrån vikande elevunderlag, fortsatt kvalitet och måluppfyllelse, attraktiva tjänster, investeringsbehov, resursanvändning.

Läs mer

Mötet för kommuninvånare om servicenätet i södra området

Mötet för kommuninvånare om servicenätet i södra området Mötet för kommuninvånare om servicenätet i södra området 3.3.2016 Varför görs detta? Varje barn ska erbjudas samma möjlighet. Helsingfors utsatta mål. Att erbjuda elever den bästa miljön för lärande Att

Läs mer

Yttermalungs skola. - Här har vi plats för fler!

Yttermalungs skola. - Här har vi plats för fler! Yttermalungs skola - Här har vi plats för fler! Dagsläget Yttermalungs skola är sedan hösten 2013 en F-2 skola (beslutsunderlaget ifrågasattes av 369 namnunderskrifter) Förskola 2014 Januari 6 barn Sommar

Läs mer

Skolstruktur för högstadieskolor i Umeå tätort

Skolstruktur för högstadieskolor i Umeå tätort Skolstruktur för högstadieskolor 2018 2029 i Umeå tätort Styrande principer för en långsiktig hållbar skolstruktur för grundskolan Tillräckligt stora enheter inom de större tätorterna som möjliggör: En

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, rum 108 08:30-08:50 Beslutande Daniél Tejera (L), ordförande Andreas Nilsson (C) Ulrika Tollgren (S), vice ordförande Christina Silverbern (M) Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor

Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor 20190131 Vad styr verksamheten? Skollagen Läroplanen Utbildningens syfte 2 Förskoleklassen ska stimulera elevers utveckling och

Läs mer

Medborgardialog i Bollstabruk 25 september 2018

Medborgardialog i Bollstabruk 25 september 2018 Barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen Ulrika Hurdén, 0612-80400 ulrika.hurden@kramfors.se RAPPORT 1(8) Medborgardialog i Bollstabruk 25 september 2018 2(7) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Bildningsförvaltningen Datum Diarienummer PU 2019/0002 Johan Harryson

DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Bildningsförvaltningen Datum Diarienummer PU 2019/0002 Johan Harryson DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Produktionsutskottet 2019-02-19 Nedläggning av Baduhild och Norra Åsgårds förskolor i Djursholm Ärende På uppdrag av utbildningsnämnden har den tidigare bildnings-

Läs mer

Riktlinje för skolskjuts i förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola

Riktlinje för skolskjuts i förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola Riktlinje för skolskjuts i förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinje Utbildningsnämnden 2013-05-16 2016-09-26 2015-06-04 2014-09-05

Läs mer

Strategisk lokalförsörjning

Strategisk lokalförsörjning 1 Strategisk lokalförsörjning Pedagogiska lokaler för förskola och grundskola Huvudalternativ 2 I denna etapp en ökning av antalet platser i förskola med ca 3100 platser varav: ca 435 förskoleplatser i

Läs mer

2013-05-20 Lokalutredning grundskola/grundsärskola i Hallstahammars tätort

2013-05-20 Lokalutredning grundskola/grundsärskola i Hallstahammars tätort 2013-05- 2013-05-20 Lokalutredning grundskola/grundsärskola i Hallstahammars tätort Tekniska förvaltningen har från Kommunstyrelsen fått i uppdrag att utreda vilka ytor som friställs i de olika alternativen,

Läs mer

Arbetsmaterial Ny skolorganisation Malmslätt och Tokarp 2013-04-05

Arbetsmaterial Ny skolorganisation Malmslätt och Tokarp 2013-04-05 Arbetsmaterial Ny skolorganisation Malmslätt och Tokarp 2013-04-05 Uppdrag Utbildningskontoret har av barn- och ungdomsnämnden fått uppdraget att ta fram förslag på ny skolorganisation för Malmslätt och

Läs mer

Medborgardialoger i Lunde och Kramfors maj 2018

Medborgardialoger i Lunde och Kramfors maj 2018 å Barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen Ulrika Hurdén, 0612-80400 ulrika.hurden@kramfors.se RAPPORT 1(8) Medborgardialoger i Lunde och Kramfors maj 2018 2(8) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3

Läs mer

NYKARLEBY STAD INSTRUKTION FÖR FÖRSKOLEUNDERVISNINGEN

NYKARLEBY STAD INSTRUKTION FÖR FÖRSKOLEUNDERVISNINGEN NYKARLEBY STAD INSTRUKTION FÖR FÖRSKOLEUNDERVISNINGEN 1 Överföring av förskoleverksamhet All förskoleverksamheten i Nykarleby stad har genom beslut i stadsfullmäktige 38 18.05.2000 överförts att administreras

Läs mer

Grundskolans framtida organisation

Grundskolans framtida organisation Grundskolans framtida organisation 1. Förslaget i korthet 2. Konsekvensanalys ur olika perspektiv 3. Sammanställning av synpunkter på förslaget Behov av nya skollokaler och lokalöverskott samt ny skollag

Läs mer

Frågor och svar om omorganisation av grundskolor i centrala Strängnäs

Frågor och svar om omorganisation av grundskolor i centrala Strängnäs Frågor och svar om omorganisation av grundskolor i centrala Vi har fått många frågor om de förslag som lagts fram kring en omorganisation av grundskolorna i centrala. Nedan redovisas de vanligaste frågorna

Läs mer

Ansökan om godkännande att bedriva enskild förskoleverksamhet på Fårö.

Ansökan om godkännande att bedriva enskild förskoleverksamhet på Fårö. 1 (1) Handläggare Karin Sandberg Täpp Telefon +46 (0)498 26 94 63 E-post karin.sandberg-tapp@gotland.se Diarienr xxxxxxxxx Datum 2010-05-04 Tjänsteutlåtande Ansökan om godkännande att bedriva enskild förskoleverksamhet

Läs mer

VALLKÄRRA STATIONSBY TAR FORM

VALLKÄRRA STATIONSBY TAR FORM VALLKÄRRA STATIONSBY TAR FORM I arbetet med Vallkärra Stationsby är det viktigt att finna områdets gränser och därmed dess form. Nedan följer en diskussion kring hur Vallkärra Stationsby bör växa. En av

Läs mer

Motivskrivning inför beslut Alléskolan/Humlegårdsskolan

Motivskrivning inför beslut Alléskolan/Humlegårdsskolan Handläggare Bisse Carlsson FoG Telefon +46 (0)498 26 33 96 E-post bisse.carlsson@gotland.se Datum 2011-10-29 Tjänsteskrivning Expediering till:bun Motivskrivning inför beslut Alléskolan/Humlegårdsskolan

Läs mer

Uppdrag för avveckling av skollokaler/nedläggning av skolor 07.81 291

Uppdrag för avveckling av skollokaler/nedläggning av skolor 07.81 291 Barn och utbildningsnämnden 2007 10 25 156 312 Uppdrag för avveckling av skollokaler/nedläggning av skolor 07.81 291 Bilagor: 1 Kompletteringar till förstudie 2 Särskilt yttrande från moderaterna 3 Särskilt

Läs mer

GÅNG- OCH CYKELPLAN Piteå kommun

GÅNG- OCH CYKELPLAN Piteå kommun GÅNG- OCH CYKELPLAN Piteå kommun Dokumentnamn Do kumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Gång- och cykelplan Plan 2011-03-21 54 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare Version Senast reviderad

Läs mer

Skolval Stockholm revidering av urvalsgrunder till förskoleklass 2011

Skolval Stockholm revidering av urvalsgrunder till förskoleklass 2011 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGE N TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-10-13 Handläggare: Charlotte Dingertz Telefon: 08-508 33 007 Till Utbildningsnämnden 2010-11-18 Skolval Stockholm revidering

Läs mer

Utredningsuppdrag: Kapacitet i förskola och skola

Utredningsuppdrag: Kapacitet i förskola och skola DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (8) Utbildningsnämnden 2018-12-12 Utredningsuppdrag: Kapacitet i förskola och skola Ärende Utbildningsnämnden gav bildnings- och omsorgsförvaltningen i mars 2018 i uppdrag

Läs mer

Alterdalens skola f-6 Version rev 10 dat

Alterdalens skola f-6 Version rev 10 dat Alterdalens skola f-6 Version rev 10 dat 2012-11-05 Kortfakta Verksamhetsyta per elev Totalkosnad per elev 10,1 m²/elev 92 527 kr/elev Beskrivning nuvarande verksamhet Skolan består av tre ordinära klassrum

Läs mer

Befolkning i Södra området Hortlax Jävre Blåsmark Hemmingsmark Bergsviken Södra

Befolkning i Södra området Hortlax Jävre Blåsmark Hemmingsmark Bergsviken Södra Analys av skolstruktur Södra området Bakgrund 2016-04-25 47 Diarienr 16BUN102 Översyn av strukturplan, beslutade BUN att ge förvaltningen i uppdrag att ta fram material specifikt för Blåsmark samt fortsätta

Läs mer

Sammanställning från dialogmöten om skolor våren 2018

Sammanställning från dialogmöten om skolor våren 2018 2018-06-07 Sammanställning från dialogmöten om skolor våren 2018 Barn- och utbildningsnämnden har fått i uppdrag av kommunstyrelsen att genomföra dialogmöten angående Björketorpsskolan, Fotskälskolan,

Läs mer

Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad - remissvar till kommunstyrelsen

Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad - remissvar till kommunstyrelsen stadsdelsförvaltning Ekonomiavdelningen Sida 1 (5) 2016-07-21 Handläggare Kalle Sönnergren Telefon: 08-50814670 Till stadsdelsnämnd Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad - remissvar till

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens fördelning på ramområden budget 2017, tkr Ramområde Netto ing Netto

Barn- och utbildningsnämndens fördelning på ramområden budget 2017, tkr Ramområde Netto ing Netto Barn- och utbildningsnämndens fördelning på ramområden budget 2017, tkr Ramområde Netto ing Netto 2016 2017 Nämnd och ledning, skolskjutsar 8 476 8 581 Förskola, pedagogisk omsorg 86 216 88 974 Grundskola

Läs mer

Nybyggnation av förskolan Skogsgläntan, Enebyberg, Djursholm 2:371 - Slutredovisning

Nybyggnation av förskolan Skogsgläntan, Enebyberg, Djursholm 2:371 - Slutredovisning 1(5) Nybyggnation av förskolan Skogsgläntan, Enebyberg, Djursholm 2:371 - Slutredovisning Ärendet Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 13 juni 2011 73 (KS 2009/0115) tilldelade kommunfullmäktige fastighetsnämnden

Läs mer

Skolstrukturutredning

Skolstrukturutredning LUDVIKA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE 1 (15) Mikael Carstensen Social- och utbildningsnämnden Skolstrukturutredning Bakgrund Under augusti och september 2015 genomförde två representanter från SKL (Sveriges

Läs mer

Kommunikationsplan /Arbetsmaterial

Kommunikationsplan /Arbetsmaterial Dokumenttyp Kommunikationsplan/Arbetsmaterial Giltighetstid Beslutad av Dokumentansvarig Gäller från 2018-06-05 Diarienr. XXXXXXX Kommunikationsplan /Arbetsmaterial Omorganisation - Flytt av elever åk.4-6

Läs mer

Christinaprojektet, bakgrund Bakgrund

Christinaprojektet, bakgrund Bakgrund Christinaprojektet Christinaprojektet, bakgrund Bakgrund Piteå växer och befolkningsmängden ökar, och så även behovet av fler förskole- och skolplatser. På Norrmalmområdet i centrala Piteå finns Norrmalmskolan

Läs mer

Förutsättningar och avgränsningar för Strategisk lokalförsörjning inom förskola och grundskola.

Förutsättningar och avgränsningar för Strategisk lokalförsörjning inom förskola och grundskola. KUN äou-ö^ Uppsala ^ KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Kristian Stjerndorff Datum rev 2012-09-19 Diarienummer BUN-2012-0782 Barn- och ungdomsnämnden Förutsättningar och avgränsningar

Läs mer

Anteckningar från möte #3 om skolans organisation i Svenljunga kommun 23 februari 2017

Anteckningar från möte #3 om skolans organisation i Svenljunga kommun 23 februari 2017 Anteckningar från möte #3 om skolans organisation i Svenljunga kommun 23 februari 2017 Mötets syfte Syftet med det tredje möte var att komma fram till ett eller fler förslag om hur skolan bör organiseras

Läs mer

Björklundaskolan f-3 Version rev 10 dat 2012-11-05

Björklundaskolan f-3 Version rev 10 dat 2012-11-05 Björklundaskolan f-3 Version rev 10 dat 2012-11-05 Kortfakta Verksamhetsyta per elev Totalkostnad per elev 7,1 m²/elev 81 840 kr/elev Beskrivning lokaler och nuvarande verksamhet I skolan bedrivs idag

Läs mer

Inrättande av skollokaler i Mariehäll i Bromma Motion av Hans Peters (c) (1997:84)

Inrättande av skollokaler i Mariehäll i Bromma Motion av Hans Peters (c) (1997:84) Utlåtande 2003:132 RIV (Dnr 322-1528/1997) Inrättande av skollokaler i Mariehäll i Bromma Motion av Hans Peters (c) (1997:84) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Motion 1997:84

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

Upptagningsområde för högstadieelever från Åbyskolan

Upptagningsområde för högstadieelever från Åbyskolan TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Torbjörn Hansson 2013-09-05 BUN 2013/0666 0480-45 30 07 Barn- och ungdomsnämnden Upptagningsområde för högstadieelever från Åbyskolan Förslag till beslut

Läs mer

En stadieindelad timplan i grundskolan och närliggande frågor Remiss från Utbildningsdepartementet Remisstid den 23 november 2016

En stadieindelad timplan i grundskolan och närliggande frågor Remiss från Utbildningsdepartementet Remisstid den 23 november 2016 PM 2016:192 RIV (Dnr 110-1269/2016) En stadieindelad timplan i grundskolan och närliggande frågor Remiss från Utbildningsdepartementet Remisstid den 23 november 2016 Borgarrådsberedningen föreslår att

Läs mer

Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad

Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Tjänsteutlåtande Dnr 1.6.1-6148/2016 Sida 1 (7) 2016-08-31 Handläggare Somia Frej Telefon: 08-508 33 027 Till Utbildningsnämnden 2016-09-22

Läs mer

Olar Skinnars 08-523 019 96 olar.skinnars@sodertalje.se

Olar Skinnars 08-523 019 96 olar.skinnars@sodertalje.se 1 (3) 2009-11-27 Tjänsteskrivelse Dnr UN 09/117 Skolinspektionens Dnr 2009:1158-32 Kontor Utbildningskontoret Handläggare Olar Skinnars 08-523 019 96 olar.skinnars@sodertalje.se Utbildningsnämnden Ansökan

Läs mer

Remissvar. Kontaktperson: Matilda Eriksson. E-post: mammamatilda@hotmail.com

Remissvar. Kontaktperson: Matilda Eriksson. E-post: mammamatilda@hotmail.com Remissvar från samordningsgruppen för bevarandet av Klöverträskskolan, Kläppenskolan, Vitåskolan Svartöstadsskolan, Kyrkbyskolan, Kråkbergsskolan, Svedjeskolan, Hertsöskolan och Laxens förskola. Kontaktperson:

Läs mer

Tjänsteskrivelse Framtiden för Alléskolan/Humlegårdsskolan

Tjänsteskrivelse Framtiden för Alléskolan/Humlegårdsskolan Handläggare Bisse Carlsson FoG Telefon +46 (0)498 26 33 96 E-post bisse.carlsson@gotland.se Datum 2011-11-15 Tjänsteskrivelse Framtiden för Alléskolan/Humlegårdsskolan Förslag till beslut BUN Au behandlade

Läs mer

Redovisning av uppdrag om att ta fram en stadieindelad timplan för grundsärskolan, specialskolan och sameskolan (U2017/01874/S) (2 bilagor)

Redovisning av uppdrag om att ta fram en stadieindelad timplan för grundsärskolan, specialskolan och sameskolan (U2017/01874/S) (2 bilagor) Redovisning av regeringsuppdrag Utbildningsdepartementet 103 33 Stockholm 1 (20) Redovisning av uppdrag om att ta fram en stadieindelad timplan för grundsärskolan, specialskolan och sameskolan (U2017/01874/S)

Läs mer

Policy Modell för attraktiv förskola i Piteå kommun

Policy Modell för attraktiv förskola i Piteå kommun Policy Modell för attraktiv förskola i Piteå kommun Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Modell för attraktiv förskola Policy 2013-12-16, 222 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

94 Information avseende investering Skogsgläntan/Lillberget. 97 Interkommunal ersättning (IKE) och bidragsbelopp

94 Information avseende investering Skogsgläntan/Lillberget. 97 Interkommunal ersättning (IKE) och bidragsbelopp Barn- och utbildningsutskottet Ärendelista Måndag 1 december 2014 89 Godkännande av föredragningslista 90 Ekonomisk rapport 91 Detaljbudget 2015 92 Kvalitetsrapporter för läsåret 2013/14 93 Jämförelsetal

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rapport Läsår: 2015/2016 Organisationsenhet: Förskola Fokusområde: Samverkan Övergripande mål: Samverkan förskoleklass, skola och fritidshem Ingela Nyberg, Barn- och utbildningsförvaltningen,

Läs mer

Verksamhetsberättelse och årsbokslut 2012 UN-2013/71

Verksamhetsberättelse och årsbokslut 2012 UN-2013/71 Utbildningsnämnden Ordförandeförslag Diarienummer Klas Bergström (M) 2013-02-04 UN-2013/71 Utbildningsnämnden Verksamhetsberättelse och årsbokslut 2012 UN-2013/71 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

OLOFSTRÖMS r KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Protokoll Sammanträdesdatum (13) UBNAU 34/ Ekonomisk uppföljning UBN 2018/673

OLOFSTRÖMS r KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Protokoll Sammanträdesdatum (13) UBNAU 34/ Ekonomisk uppföljning UBN 2018/673 OLOFSTRÖMS r KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Protokoll Sammanträdesdatum 2018-11-26 8(13) UBNAU 34/2018 34 Ekonomisk uppföljning UBN 2018/673 Utbildningsnämndens arbetsutskotts beslut: Utbildningsnämndens

Läs mer

Riktlinjer för övergången mellan förskola och skola i Stockholms stad från 2013

Riktlinjer för övergången mellan förskola och skola i Stockholms stad från 2013 Södermalms stadsdelsförvaltning Förskoleavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-06-27 Handläggare Ingegerd Appelgren Telefon: 08-508 13 144 Till Till Södermalms stadsdelsnämnd 22 augusti 2013 förskola

Läs mer

Hortlaxskolan åk 7-9 Version rev 10 dat 2012-11-05

Hortlaxskolan åk 7-9 Version rev 10 dat 2012-11-05 Hortlaxskolan åk 7-9 Version rev 10 dat 2012-11-05 Kortfakta Verksamhetsyta per elev Totalkostnad per elev 16,4 m²/elev 74 184 kr/elev Beskrivning nuvarande verksamhet I huvudbyggnaden finns verksamhet

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ANORDNANDE AV SKOLSKJUTSAR FÄRGELANDA KOMMUN

RIKTLINJER FÖR ANORDNANDE AV SKOLSKJUTSAR FÄRGELANDA KOMMUN RIKTLINJER Dnr 2016/330 2016-05-25 RIKTLINJER FÖR ANORDNANDE AV SKOLSKJUTSAR I FÄRGELANDA KOMMUN Förskoleklassen Grundskolan Särskolan Gymnasieskolan Gymnasiesärskolan Fastställda av barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Motion, införande av maxtak för barngruppernas storlek i förskolan

Motion, införande av maxtak för barngruppernas storlek i förskolan SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KF 16:1 2014-11-05 37/49 KS 206 Dnr KS/2014:41 034 Motion, införande av maxtak för barngruppernas storlek i förskolan Beslut föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. avslå motionen.

Läs mer

Internbudget Barn- och utbildningsnämnden

Internbudget Barn- och utbildningsnämnden Internbudget 2019 Barn- och utbildningsnämnden 1 Barn- och utbildningsnämndens internbudget 2019 Nämndens uppdrag Barn- och utbildningsnämnden ansvarar för att förverkliga nationella och kommunala mål

Läs mer

Behovsprognos för förskole-och skolplatser

Behovsprognos för förskole-och skolplatser Behovsprognos för förskole-och skolplatser 2016-2030 Bakgrund Tyresö kommun står inför en stor tillväxtperiod, ca 33 %, inom de närmsta 15 åren. Detta innebär också en kraftig ökning av antalet barn och

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00 1 (1) Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00 ande närvarande Johan Skog (M) (ordförande), Gustav Elfström (S) Övriga närvarande Martin From (Nämndsekreterare), Christina Persson (VC förskola), Jeanette

Läs mer

En bygd i avveckling?

En bygd i avveckling? Näshulta En bygd i avveckling? Näshulta Näshulta, som med sitt öppna jordbrukslandskap tillsammans med hagmarker, vattenspeglar och djupa skogar skapar en naturskön bygd Näshulta, en levande landsbygd

Läs mer

DOM. Meddelad i Stockholm. 2. Skolinspektionen Box Stockholm

DOM. Meddelad i Stockholm. 2. Skolinspektionen Box Stockholm Avdelning 05. DOM Meddelad i Stockholm Sida 1 (7) Mål nr 4064-17 KLAGANDE Borås Stad 501 80 Borås MOTPART 1. Föreningen Ombud: 2. Skolinspektionen Box 23069 104 35 Stockholm ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Förvaltningsrätten

Läs mer

Sammanställning av synpunkter på utredning av grundskoleorganisationen

Sammanställning av synpunkter på utredning av grundskoleorganisationen Datum 2015-08-10 Barn- och utbildningsförvaltningen BUN-kansliet Sammanställning av synpunkter på utredning av grundskoleorganisationen Denna sammanställning baseras på de synpunkter om inkommit till barn-

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Förändring av grundskolornas upptagningsområde mellan stadsdelsnämnderna Maria-Gamla stan och Katarina Sofia Hemställan från berörda stadsdelsnämnder

Förändring av grundskolornas upptagningsområde mellan stadsdelsnämnderna Maria-Gamla stan och Katarina Sofia Hemställan från berörda stadsdelsnämnder Utlåtande 2003:60 RIV (Dnr 322-1206/2002) Förändring av grundskolornas upptagningsområde mellan stadsdelsnämnderna Maria-Gamla stan och Katarina Sofia Hemställan från berörda stadsdelsnämnder Kommunstyrelsen

Läs mer

Trollhättan tål att jämföras

Trollhättan tål att jämföras 2012-06-25 Trollhättan tål att jämföras Här kan du se hur Trollhättan står sig jämfört med andra kommuner! Vi deltar sedan 2011 i en årlig undersökning kallad Kommunens Kvalitet i Korthet, där kommuner

Läs mer

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun DANDERYDS KOMMUN 1(11) Kommunstyrelsen Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun Intentionen med föreliggande förslag är att utveckla och tydliggöra kommunens mål- och styrmodell.

Läs mer

Principer för placering i förskola och skola

Principer för placering i förskola och skola UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Datum 2016-09-20 Diarienummer UBN-2016-3347 Utbildningsnämnden Principer för placering i förskola och skola Förslag till beslut Utbildningsnämnden föreslås besluta att efter syskonförtur

Läs mer

Förskola och Fritidshem

Förskola och Fritidshem Barn- och ungdomsnämnden Förskola och Fritidshem Regler 2013-01-01 2 Innehållsförteckning Förskola... 3 Tider i förskolan... 4 Riktlinjer för förskola på obekväm arbetstid... 4 Förskoleklass... 5 Fritidshem...

Läs mer

Skolskjutsregler. För- och grundskolenämnden. Dokumentnamn Skolskjutsregler för- och grundskolenämnden. Fastställd Nämndsbeslut

Skolskjutsregler. För- och grundskolenämnden. Dokumentnamn Skolskjutsregler för- och grundskolenämnden. Fastställd Nämndsbeslut Skolskjutsregler För- och grundskolenämnden Dokumentnamn Skolskjutsregler för- och grundskolenämnden Fastställd Nämndsbeslut 2018-06-13 117 Dokumentansvarig Stabschef, skolkontoret Reviderad 2018-06-13

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2016-10-27 1(15) Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 13:30-16:35 Beslutande Ersättare Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa Branchetti Hallberg (S) ersätter Per Arne Andersson

Läs mer

Skollokalutredning. Ekonomiska lokalberäkningar 2012-08-30

Skollokalutredning. Ekonomiska lokalberäkningar 2012-08-30 Skollokalutredning Ekonomiska lokalberäkningar 2012-08-30 Inledning Våren 2012 presenterade Barn- och utbildningsförvaltningen utredningen Skollokalorganisation Ovanåkers kommun 2012. Utredningen beskriver

Läs mer

Utökning av förskolan Årstaberg

Utökning av förskolan Årstaberg HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SAMH ÄLLSPLANERING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 264-2011-2.6 SID 1 (8) 2011-12-15 Handläggare: Helén Örtegren Telefon: 08-508 23 051 Till Hägersten-Liljeholmens

Läs mer

Fler kamrater på fritidshem och skola ger ökad stimulans och medverkar till positiv social. utveckling. Ökad integration med större upptagningsområde

Fler kamrater på fritidshem och skola ger ökad stimulans och medverkar till positiv social. utveckling. Ökad integration med större upptagningsområde 1 Elevunderlag för två parallellklasser: Förskoleklass åk 6 Lågt barn/elevunderlag, avståndet hinder: Förskola, förskoleklass åk 3. Åk 4-6 skolgång på närmsta större skola Förutsättningar för samarbete

Läs mer

Lokal- och fastighetsutredningen beslut om avveckling av lokaler

Lokal- och fastighetsutredningen beslut om avveckling av lokaler Kommunchef Carin Becker-Åström 0220-241 82 Kommunstyrelsen Lokal- och fastighetsutredningen beslut om avveckling av lokaler BAKGRUND Sedan ett antal år tillbaka finns ett överskott på lokaler i kommunens

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden 2019-01-08 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 15 januari 2019 Kl. 10.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl.

Läs mer

Svar på motion av Andreas Bäckman (SD) och Björn Qvarnström (SD): Att införa en skol/ näring/ föreningslivsdag

Svar på motion av Andreas Bäckman (SD) och Björn Qvarnström (SD): Att införa en skol/ näring/ föreningslivsdag KU 2 BESLUTSFÖRSLAG Svar på motion av Andreas Bäckman (SD) och Björn Qvarnström (SD): Att införa en skol/ näring/ föreningslivsdag samt implementera Bunkeflomodellen i kommunens skolor Kommunstyrelsen

Läs mer

Redovisning av försöket med fri entré för barn samt förslag på utökning av försöket samt ytterligare åtgärder

Redovisning av försöket med fri entré för barn samt förslag på utökning av försöket samt ytterligare åtgärder Idrottsförvaltningen Driftavdelningen Handläggare: Per Evenäs Tfn: 08-508 28 432 Jari Öhman Tfn: 08-508 26 635 Tjänsteutlåtande Sid 1 (6) 2006-08-10 IdN 2006-08-22 Nr 23 Till Idrottsnämnden Redovisning

Läs mer

Utbildningsnämnden Behovsanalys för lokaler och framåt

Utbildningsnämnden Behovsanalys för lokaler och framåt Utbildningsnämnden Behovsanalys för lokaler 2017-2020 och framåt 2016-11-02 Lokalplanering skola/förskola Surte Förskola I Surte ökar antalet barn i åldern 1-5 år med 66 barn under perioden 2015-2020.

Läs mer

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (18) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 2018-02-27 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid tisdagen den 6 mars 2018 kl. 08:30 Plats Sessionssalen Är Du förhindrad att närvara meddelar Du kundcenter så snart

Läs mer

Mer tid för kunskap - förskoleklass, förlängd skolplikt och lovskola

Mer tid för kunskap - förskoleklass, förlängd skolplikt och lovskola Utbildningsförvaltningen Grundskoleavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (10) 2016-01-11 Handläggare Elisabeth Forsberg Uvemo Telefon: 08-50833010 Till Utbildningsnämnden 2016-02-04 Mer tid för kunskap -

Läs mer

Utbyggnadsbehov i Sala tätort

Utbyggnadsbehov i Sala tätort SALA4000, v 2.0, 2012-08-27 N:\Skolförvaltningen Staben\SKN\2015\2015-12-09\Ärende 7 Utbyggnadsbehov i sala tätort.docx BARN OCH UTBILDNING 1 (6) ÄRENDE 7 DNR 2015/590 BENNY WETTERBERG DIREKT: 0224-74

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 för barn- och ungdomsnämnden till Kommunplan 2012 och utblick

Verksamhetsplan 2012 för barn- och ungdomsnämnden till Kommunplan 2012 och utblick Rev 2011-10-12 Sid 1 (6) Dnr 11BUN108 Handläggare Sinikka Pisilä Verksamhetsplan 2012 för barn- och ungdomsnämnden till Kommunplan 2012 och utblick 2013-2015 Inledning Kommunfullmäktige har fastställt

Läs mer