Redaktör: SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Redaktör: alf.tornberg@judo.se. SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats"

Transkript

1 SJF - Aktuellt Nr 4, 21 september 2010 Redaktör: SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats Lindesbergshallen Hunnebolägret Riksmötet

2 2 SJF-Aktuellt 4/2010 Riksmötet i Västerås Text och Foto: Alf Tornberg Årets Riksmöte hölls den 4 och 5 september i Västerås. Totalt samlade Riksmötet ett 80-tal deltagare. Riksmötet öppnades av förbundsordförande Kent Härstedt varefter styrelsen och kanslipersonalen presenterades. De första timmarna av mötet ägnades åt att diskutera frågan: Hur behåller vi våra ungdomar? i gupper om 4-5 personer. Som underlag hade grupperna en omfattande redovisning från förra årets grupparbete, där man identifierade tänkbara orsaker till varför ungdomarna lämnar våra klubbar. Årets arbete syftade till att utveckla strategier för att motverka ungdomsflykten. Hela 16 mycket omfattande redovisningar lämnades in där man föreslog strategier, identifierade vilka hinder som kan finnas och vad man kan göra för att överkomma dessa hinder. Redovisningarna ska nu bearbetas och sammanställas för utskick till de närvaranda klubbarna. Vid mötet presenterade förbundsstyrelseledamoten Agneta Nyman ett embryo till förbundets omarbetade stadgar. Ett kort rådslag följde och deltagarna uppmanades att höra av sig med sina synpunkter till förbundsstyrelen så att stadgeförslaget kan läggas fram till kommande årsmöte för beslut. Björn Nyberg från Riksjudogymnasiet berättade om verksamheten och Riksjudogymnasiets nya bas i Lindesberg. Claudio Reggiani och Fredrik Norén från de rgionala judogymnasierna i Göteborg respektive Uppsala berättade om verksamheterna där. Stefan Lindeberg från SOK lämnade återbud i sista stund och ersattes av Matts Premberg, som nu är landslagstränare för katalandslaget. Han berättade om sitt arbete med Judons Kodord och visade en Roll Up med dessa kodord. Representanter för förbundets kommittéer fick tilfälle att kort berätta om sin verksamhet sedan förra Riksmötet. Dessa informationer hade spritts ut under mötets två dagar så att tre kommittéer åt gången fick dela på en halvtimme för att förmedla sitt budskap. Först ut var Marcus Elfver från Riksdomarkommittén, Carin F Hamnlund från Utbildningskommittén och Tomas Rundqvist från Handikappkommittén. Efter kaffepausen informerade Åke Bransell från Riksgraderingskommittén, Nadja Sjöström och Linda Petersson från Ung Judo samt Olle Edeklev från Veterankommittén. Sedan presenterades ett utkast till en utbildningsdag i Föreningsutveckling av vice förbundsordförande Alf Tornberg. Programförslaget har tagits fram av kansliets projektledare Birgit Schoug tillsammans med SISU. Tanken är att På Riksmötet framträdde: övre raden: Claudio Reggiani, Eddy Åberg, Peter Syvén, Tommy Widekärr. Nedre raden: Matts Premberg, Lars Hansson, Fredrik Norén, Marcus Elfver och Carin F Hamnlund.

3 SJF-Aktuellt 4/ judodistriktsförbunden tillsammans med SISU-distrikten. ska erbjuda denna utbildningsdag till föreningarna. SISU har tagit fram material som ska vara samma i hela landet oavsett vilket distrikt som anordnar utbildningsdagen. Söndagen inleddes med att förbundsstyrelseledamoten Kristiina Pekkola tillsammans med projektledaren Jesper Hultberg och Landslagskommitténs ordförande Peter Syvén berättade om förbundets elitsatsning. Elisabeth Gothon från Chartis förklarade, redan under lördagen hur förbundets nya försäkringar fungerar. Förslaget till TB10 presenterade av RTK-ledamoten Lars Hansson. Hur man söker Idrottslyftspengar presenterades av Kristiina Pekkola och GS Eddy Åberg. En strålande presentation av ämnet Antidopning och medicinska frågor, gjordes av överläkaren Ann Hermansson, mamma till den framstående judoutövaren Mia Hermansson. Alf Tornberg presenterade förbundets kommunikation. Diskussion följde varvid framkom att förbundet borde utveckla sin marknadskommunikation. Redan efter mötet fick förbundet motta flera förslag på kompetenta marknadsförare som är villiga att hjälpa till med detta. En arbetsgrupp kommer att formas eller möjligen kommer ett projekt att startas. Vikten av att föreningsrapporten lämnas in före den sista september framhölls och fick avsluta Riksmötet. Diskussioner i grupper om hur man ska behålla unga i klubbarna Övre raden: Anne Hermansson, Olle Edeklev, Elisabeth Gorthon och Tomas Rundqvist. Nedre raden: Kent Härstedt, Åke Bransell, Nadja Sjöström, Linda Petersson, Alf Tornberg och Jesper Hultgren.

4 4 SJF-Aktuellt 4/2010 Riksdomarkonferensen Text: Alf Tornberg Foto: Alf Tornberg och Christer Löfgren Årets Riksdomarkonferens hölls på Hotell Högland i Nässjö den augusti. Nya RDK: Christer Löfgren, Andréas Björkman och ordf. Dick D Johamsson. Riksdomarkonferensens upplägg var precis som vid tidigare konferenser. Huvuddelen av tiden ägnades åt att analysera domsluten från videoupptagningar från mästerskapstävlingar. Ett hundratal domslut diskuterades. Facit över domsluten presenterades. Söndagen inleddes med en DVD från en Dalaträffen i vintras där en flickas ena arm gått ur led efter att hennes stödjeben blivit svept/ blockerat bakifrån av motståndaren, som bestraffades med Hansoku Make. Situationen diskuterades och deltagarna var överens om att reglerna vid svep/blockering av stödjebenet bakifrån skall tillämpas strikt (även om inte ett direkt svep förekommer) för att undvika skador. En DVD från Budo Nord Cup i år förevisades och frågan var om den ene tävlanden hade rätt att kontra med grepp under bältet. Deltagarna var överens om att grepp under bältet i den visade situationen inte var tillåtet. Mario D Alessandro avgick som ordförande och Christer Dahlström som ledamot. Ny ordförande blev Dick D Johansson och nya ledamöter i RDK blev Andreas Björkman och Christer Löfgren. Zondomaransvariga blev efter val bland deltagarna: Södra zonen: Driton Toni Osmani Västra zonen: Jonas Johansson Östra zonen: Marcus Elfver Norra zonen: Kjell Ingemansson Övre norra zonen: Leif Normark Mario D Alessandro och Christer Dahlström avtackas av Alf Tornberg. Konferensdeltagarna kopplade av med Paint Ball i de småländska skogarna. Manuel Santos blev lätt sårad, men kunde dock delta i kvällsaktiviteterna. Deltagarna vid konferensen fick också möjlighet till fysisk aktivitet. En övning i träffsäkerhet i de småländska skogarna i form av Paint Ball uppskattades. Även luftgevärsskytte förekom.

5 SJF-Aktuellt 4/ Text: Sonny Forsberg Foto: Sonny Forsberg och Henny Premberg Nordic open kata tournament Kata-NM avgjordes lördagen den 28 augusti 2010 i Helsingfors. Det var andra året NM genomfördes som öppen turnering för deltagare från länder utanför de nordiska länderna. I nuläget är det bara Finland och Sverige av de nordiska länderna som deltar på NM. Norge deltog enbart med en domare. I år ställde Tyskland och Schweiz upp med deltagande par. Totalt 33 par kom till start vilket är mycket bra. Flera av paren från Tyskland har medaljer från EM och VM så tävlingen höll hög klass. I Nage no kata ställde Sverige upp med tre par. Bäst lyckades Diego Valasqo tillsammans med sin bror Emanuel som blev trea. De var även trea efter grundomgången. Per Fagerberg i par med Bengt Alm och Christer Cederborg i par med Andre Jaoui hade ingen bra dag utan slutade långt ner i prislistan. I katame no kata överraskade Staffan Nilsson och Sabine Schröder-Andersson positivt genom att vinna grundomgången före Frey/Chow från Tyskland. Tyskarna visade dock i finalen varför de brukar slåss om medaljerna på EM och VM då de vann klassen före Staffan och Sabine. Andre Jaoui och Christer Cederborgs deltog också i katame no kata. Deras tävlingsserie behöver finslipas en del för att tävla på denna höga nivå. Staffan och Sabine tävlade även i Ju no kata. Klassen vanns av Wolfgang Dax-Romswinkel i par med Ulla Loosen från Tyskland. Staffan och Sabine var endast sju poäng efter i finalen vilket lovar gott inför EM i Italien. Dagens enda klasseger stod Kallingeparet Diego Valasqo i par med Markku Pihl i kime no kata. På grund av endast fem deltagande par så genomfördes enbart en grundomgång och ingen final. De vann med enbart fyra poäng till godo till Korkka/Oinas från Finland. Trea i klassen kom Harri Rutanen tillsammans med Sonny Forsberg. Således guld och brons till Sverige. Två medaljer blev det även i Kodokan Goshin Jutsu där Sonny forsberg tillsammans med Harri Rutanen slutade två. Mikael Öberg och Thomas Rundqvist blev bronsmedaljörer. Sverige tar medaljer i samtliga fem kata i en tävling som höll hög klass. Närmast väntar EM i Italien i början på november där något av paren i landslagstruppen förhoppningsvis kan vara framme och slåss om medaljerna. Resultaten på NM visar att vi har kapacitet att nå en medalj.

6 6 SJF-Aktuellt 4/2010 Instruktörer i Frankrike Text: Matts Premberg Foto: George Vuger Kristianstads Judoklubb satsar på fortbildning för sina instruktörer. Nyligen gjorde man en resa till Frankrike i utbildningssyfte. För att få en nytändning, stärka instruktörsgruppen, få nya idéer, planering, mm, beslutades att KJK skulle göra något alldeles extra i år! Då Matts Premberg, fd. UBK`s ordförande, tidigare nyttjat Pascal s tjänster (Uppsala) samt en fortbildningskurs för instruktörer i Kristianstad var det inte så svårt att välja en förstklassig judotränare! Då vi i KJK satsar ganska mycket på våra tävlande på olika sätt, vill vi även att instruktörerna i klubben skulle få något! Därför beslutades att göra denna satsning vilket visades vara ett mycket bra initiativ. Att bygga upp ett kast från ryggläge, sittande, hukande och till sist stående (allt väldigt långsamt) var mycket bra. Slutprodukt var Yuko- Tomeo-Nage. I detta ingick mycket kontroll, balansövningar. Extra bålträning är en nödvändighet och nyttig för hela judon. Förflyttning, vändningar i Ne-Waza tränades. En känd Jiu-Jutsutränare från Frankrike avslutades detta första pass med nödvärnsövningar. Klockan avslutades träning, in i duschen för vidare transport in i Genève till en Japansk restaurang var vi mogna för en japansk ståtlig middag! Var tillbaka i skyddsrummet ca för att stå på judomattan 07.00! (innan frukosten!). Här fortsatte träningen med förflyttningar, balansträning med partners. Efter två timmars träning så var det frukostdags. (kaffe med croissant och chokladkaka!) Nästa aktivitet var att vila sig, ta det lugnt i ett stor anläggning med varmbad (bubbelbad) Efter 2-timmar i vattnet var vi redo för att åka till Samoens, där Pascal har sin klubb. Sabine (Pascals fru) hade gjort i ordning en riktigt fin lunch till oss. Vi var alla helt betagna av deras gästfrihet samt denna enorma naturupplevelse. Inkvarteringen var på ett hotell med en härlig pool. Att bara sitta och titta på naturen var manna för själen!

7 SJF-Aktuellt Efter att ha kommit till ro på hotellet var det dags att klä om igen, och in på judomattan för nästa lektion. (totalt sex) Vi arbetade med bollar, förflyttningar, uppbyggnad av tekniker. Under hela tiden var det inte ett enda kast, vilket uppskattades av alla. Klockan drog iväg så det blev ytterligare en sen middag (21.30). Vi var alla ombytta och träningen var igång kl på morgonen. (innan frukost). För att stärka gemenskapen i gruppen var det även inplanerat forspaddling (rafting) som blev ett minne för livet för alla! Sista judopasset startade kl till Efter passet var det dags med en utvärdering där alla fick möjlighet att tycka till. Det konstaterades att detta var den bästa fortbildning som våra instruktörer fått sig till livs på många år. Kl var vi hemma hos Pascal för ytterligare en sen middag som avslutades framför en liten lägereld. Matts Premberg, 6 dan, som tillsammans med Pascal Locarini, 5 Dan, har lagt upp schemat för dessa dagar var helnöjda. Tränarna från Kristianstad Judoklubb var hänförda av naturen, judon, forspaddlingen, badet och inte minst den enorma gästfriheten Pascal och Sabine visade! Det var helt fantastiskt och de mål som sattes upp genomfördes till 100%! För att inte tala om den gästfrihet Pascal tillsammans med Sabine visade var helt fantastisk! Matts Premberg och Pascal Locarini under besöket i Frankrike

8 8 SJF-Aktuellt 4/2010 Årets Hunneboläger Text och Bild: Òmar Asgeirsson HUNNEBO JUDO har haft sitt årligen återkommande sommarläger i Hunnebostrands Folkets Park. Ledare för lägret var även i år Sensei Yoshihiko Iura, Kodokan 7 dan. Vi hade deltagare från mellan- och södra Sverige. Svenska Judoförbundets ordförande Kent Härstedt, ordföranden i Svenska Judoförbundets Graderingskommittén Peter Martin 7 dan och tvåfaldiga världsmästaren i veteranjudo (deltagare över 30 år) Eva Johansson från LUGI (Lund) gästade oss. Eva hade med sig familjen och både dottern och sonen deltog i lägret. Sensei Yshihiko Iura var uppskattad instruktör på lägret. Sensei Yshihiko Iura Kodokan 7 dan, Òmar Asgeirsson 3 dan, Peter Martin 7 dan och Samuel Òmarsson 1 kyu. Denise Stenlund Mariestads Judo och Samuel Òmarsson Hunnebo Judo Medlemserbjudanden SJF och klubbarna har 20-25% rabatt på enskilda resor i 1 och 2 klass. Ansvarig person för varje klubb måste först: 1. Gå in på klicka på affärsresa, sedan på SJ Biz och därefter på ansökan om SJ Biz 2. Ha klubbens organisationsnummer i beredskap. (Sök sådant nummer för ideell förening från Skatteverket om klubben inte redan har ett sådant.) 3. Fyll i ansökningsblanketten och sänd till SJ 4. Klubben får därefter ett avtal och ett kundnummer OBSERVERA: Klubben måste först teckna ett avtal med SJ innan någon i klubben kan beställa en rabatterad resa. SJF och klubbarna har ett avtal med Skandic om logi. SJF:s avtalskod: D Bokning av individuell logi: Rabatt på samtliga Scandic i Sverige. Boka via hotellet eller direkt på Bokning av grupp och konferens:scandic Grupp- & Konferensbokning tfn e-post: Eller förfrågan på Konferensrabatter: 30% Rabatt på dagspaket, 50% på lokalhyra och 20% på förbeställd mat och dryck. Kontakt: Rickard Forsberg tfn , e-post

9 SJF-Aktuellt 4/ Text och Foto: Alf Tornberg Den 16 augusti var det äntligen dags att inviga Lindesberg Arena - något som Riksidrottsgymnasiet verkligen längtat efter. Vädret var det allra bästa på invigningsdagen. Från ovan singlade tre fallskärmshoppare ner på parkeringsplatsen framför arenan. Över tvåtusen personer hade kommit till invigningen. Först genomfördes en rundvandring bland konstverken i och utanför arenan. Sedan samlades invigningsdeltagarna i idrottshallen för information om arenan. Därefter var det dags för rundvandring bland de olika lokalerna. Björn Nyberg tog hand om dem som var intresserade av att se vad Riksjudogymnasiet kan erbjuda sina elever. Förutom en stor och ljus dojo kan eleverna nyttja fina lokaler för styrketräning och en egen restaurang. Från scenen kunde man också avnjuta en judouppvisning. Till slut uppträdde Anders Eriksson och After Shave med en bejublad föreställning. Kvällens konferencier var utmärkte Per Fritzell. Fallskärmshppare inledde invigningen av Lindesberg Arena och Björn Nyberg lyste som en sol. Judouppvisning inför storpublik bevakas av Björn Nyberg och Per Fritzell. Den nya dojon är på 500 kvadratmeter. Det finns möjlighet att utöka med dubbla ytan.

10 10 SJF-Aktuellt 4/2010 Med RGK i Tokyo Lördagen den 17 juli satte sig tre förväntansfulla medlemmar i Riksgraderingskommittén på flyget till Tokyo. Peter Martin, Åke Bransell och Sonny Forsberg var anmälda till Kodokan summer kata course Text: Sonny Forsberg Sonny Forsberg som tori i Kime no kata med Stefan Bernreuther som uke. Foto: Åke Bransell Efter lite förseningar på Arlanda och strul i passkontrollen på Frankfurts flygplats för Åke och undertecknad mötte vi Peter med bara en dryg halvtimme innan flyget till Tokyo skulle lyfta. Lite försenade lyfte vi mot Tokyo. Flygningen tar ca 10 timmar och stolarna ekonomiklass i en 747:a är inte det bekvämaste man kan sitta i så länge. Vi landade tidigt söndag morgon p.g.a. tidsskillnaden på 7 timmar (normalt 8 men Japan har inte sommartid). Vi hade valt att bo på Kodokans hostel. Rummen håller rimlig standard och närheten till dojon är en fördel då man slipper ta sig fram och tillbaka till hotellet. Man får göra avkall på t.ex. kylskåp men vid luncher och efter träningens slut så slipper man trängseln med 150 andra i omklädningsrummet då vi istället duschade på rummet. Eftersom rummet saknade kyl så kunde vi inte köpa frukost utan fick äta frukost på ett närliggande café. Tisdagen den 20 startade träningen med Ju no kata på förmiddagens pass och Itsutsu no kata efter lunch. Detta var enda dagen som 2 kata tränades. Övriga dagar var det en kata per dag. Tidigare år har man 2 av dagarna varit tvungen att välja mellan 2 olika kata men detta var ändrat fr.o.m. i år då man utökat kursen med en dag och stuvat om lite i schemat. Kursen avslutas med en katatävling och en avslutningscermoni. Känslan att stiga in i stora dojon på Kodokan är lite speciell och mäktigt. Mattan kändes vid en första kontakt väldigt hård och stum. Inte som de mattor som vi här hemma är vana med. Detta kommer att kännas i kroppen efter en vecka med kast och fall på denna matta, tänkte jag. Känslan stämde dock inte alls. Förklaringen heter golvet under mattorna. Hela golvet är upphängt på fjädrar och sviktar. Står man i ena hörnet på mattan och hoppar upp och ner så gungar golvet i andra änden. Helt fantastisk känsla att bli kastad på den mattan. Vid uppvärmningen gäller att man hoppar i takt med övriga cirka 300 deltagarna så att man inte träffar Sonny Forsberg, Åke Bransell, T Sato, 8 dan och Peter Martin. Bilden är tagen i stora dojon på Kodokan framför podiet där Kanos stol står. Foto: Klaus Haenel golvet på väg upp när man själv är på väg ner i ett upphopp. Då känns det i knäna. Träning och instruktion genomförs vanligtvis genom några med 7 eller 8 dan instruerar och ett par assistenter med 5 eller 6 dan visar praktiskt hur tekniken skall utföras. De högst graderade (med 10 eller 9 dan) övervakar instruktionen och gör vissa förtydliganden när det behövs. Under onsdagens Nage no kata var Abe-sensei (10 dan) ganska aktiv i instruerandet och måndagens (26 juli) pass med Koshiki no kata med Daigo sensei (10 dan) var det han som instruerade mest. Koshiki no kata är en svår kata med många detaljer. Daigo sensei var lite för detaljerad och översättningen från japanska till engelska var bristfällig så det var lite svårt att tillgodogöra hans instruktion. Träning och instruktion var dock generellt sett bra. Temperaturen i dojon var under hela vecka ganska hög (35 grader, ibland så mycket som 38 ) vilken gjorde att det var lite svårt att vara fokuserad ibland.

11 SJF-Aktuellt 4/ Inför sista dagens katatävling så var undertecknad sugen att tävla men jag saknade nån att tävla med så det blev till att ragga upp en partner. Efter lite förfrågningar i den tyska gruppen så fick jag napp. Stefan Bernreuther ville tävla men saknade tävlingspartner. I tävlinen skall man göra en kata som tori och en som uke så det gällde att hitta en kata som fungerade för oss båda eftersom vi inte tävlat ihop tidigare. Vi bestämde oss för Kime no kata. Vi tränade ihop när Kime no kata stod på dagens schema och körde igenom den ett antal gånger inför tävlingen. Tävlingen är lite speciell eftersom man inte utser någon vinnare utan det delas bara ut ett omdöme, godkänd, bra och utmärkt. Vi gjorde 2 godkända serier vilket vi får vara nöjda med. Vi var definitivt inte sämst i Kime no kata och med tanke på den korta tid vi tränat ihop så var vi mycket nöjda med utförandet. Efter tävlingen hålls en avslutningsceremoni där de som utmärkt sig på katatävlingen premieras och så väljs en av kursdeltagarna ut som representant för hela gruppen. Denne får ta emot sitt kursdiplom ur Kodokans presidents hand. Till detta hedersuppdrag valdes vår egen RGK-ordförande Peter Martin ut. En ytterligare merit för honom som bekräftar att han har gott renommé hos högsta ledningen på Kodokan. Efter kursens slut hade Åke och undertecknad några dagar att turista i Tokyo innan vi åkte hem. Peter gjorde en avstickare till Ovan: Peter Martin och Åke Bransell tränar första tekniken i Itsutsu no kata. T. v.: Åke Bransell tillsammans med T. Daigo,10 dan. Foto:Sonny Forsberg. Fukuoka för att träffa sin gamla sensei Yamada-sensei (6 dan i både judo och aikido) och träffa några andra vänner. Nu väntar en lång flygresa hem från ett varmt Tokyo (35 grader) till svala Sverige. Europacupen i Hamburg Resultat i European Cup Hamburg, söndagen den 8 augusti. Martin Pacek tog silver, övriga en matchvinst. Martin Pacek tog ännu en prestigefull medalj och plussade på framgångarna från lördagens tävlingar med att gå till final i klassen -100 kg! Martin inledde med fyra raka segrar mot bland andra duktige Maret från Frankrike och Primoz från Slovenien. Tyvärr blev Moldaviern Cernega för svår i finalen som vann på ippon genom en harai-goshi i matchinledningen. Ännu en stor framgång för Martin som visar vilken hög nivå han har i dessa sammanhang. Övriga svenskar segrade i sina inledningsmatcher innan det blev stopp i andra omgången och sedan tyvärr inga återkval. Men i det stora hela var det en mycket lyckat turnering för Sverige och vi fortsätter att visa på alla nivåer att Svensk Judo är på frammarsch! Sedan väntade ett fyra dagars internationellt läger innan det var dags för truppen att åka hem till Sverige. Robert Eriksson Europacupen i Prag Framgångarna för Juniorlandslaget fortsätter! Under två stekheta sommardagar den 31 juli 1 augusti genomförde det Tjeckiska Judoförbundet på ett perfekt sätt den hittills största Junior Europian Cup i Prag med 446 deltagare från 32 länder. Svenska Juniorlandslaget var på plats med 9 härliga ungdomar under ledning av juniorlandslagstränaren Jakob Reinius assisterad av tidigare EMtvåan Boris Novotny. Denna gång blev det efter ett mycket stort antal segermatcher tre medaljer i en stenhård konkurrens, Guld till Emma Barkeling, Silver till Robert Pacek och Brons till Mia Hermansson. Svensk Judo gratulerar!!! Själv var jag på plats som domare och efter att ha sett Emma på lördagens uppvärmning stå och köra ingångar på ura nage gick det en härlig känsla genom den gamla judokroppen när hon i finalen efter bara några sekunder svarade på motståndarens vänstra höftattack med just en ura nage, som självklart blev ippon. Vilken tjej!!! Dick D. Johansson

12 12 SJF-Aktuellt 4/2010 Spännande veckor Johan Schyllander från Jönköpings Judoklubb har just återkommit efter några spännande veckor i Indien och Bhutan. Där höll han träningar för barn samt för tävlingsgrupper och genomförde en kort genomgång av Nage No Kata. Text: Johan Schyllander Foto: Tenzing Dorji Så här berättar Johan: Lekar av alla de sorter uppskattas av barn (stora som små) oavsett världsdel, men har kanske inte uppmärksammats av de indiska barninstruktörerna ännu. Det var otroligt kul att prova för dem lite nya idéer och pedagogiska trix. Jag tror att jag också lyckades skapa ett gryende intresse för kata, och det diskuterades ivrigt om möjligheterna att arrangera tävlingar även i denna gren. Tävlingsträningen var också spännande, jag visade några kombinationer O soto gari - Juji gatame. Harai goshi - Uki goshi och lite annat smått och gott. Jag fick också nöjet att bekanta mig med några unga förmågor från Kodokan som är i Indien och instruerar i Judo under ett år. i Indien Under tiden jag instruerade passade min gode vän Tenzing Dorji på att ta lite bilder samt bli bjuden på middag hos några vänliga grannar till Judoklubben. Jag är också honom stort tack skyldig för alla de vattenflaskor som han letade fram för att hindra att jag smälte på mattan. Det var ganska varmt och utan vätska hade jag nog varit en blöt fläck. Johan Schyllander poserar här med några Indska judoutövare. Mannen med blå dräkt i bakgrunden är Shaliesh Deshpande, 4 Dan. Johan Schyllander och Yatish Banghera, 6 Dan, Huvudinstruktör i Bombay Judo Club. Det är svårt att göra en kort summering av resan, även om jag utelämnar allt som inte har direkt med Judo att göra. En liten incident var dock ganska rolig. På besök i Bombay fanns en Japans utbytesstudent från Kodokan och jag fick veta att han hade en kollega i New Delhi. Några veckor senare på hemvägen besökte jag några judo vänner i New Delhi (Mukesh Solanki) och han berättade glatt att de hade besök från Japan. Jag nämnde att jag hade träffat den personens kollega i Mumbai. Mukesh tyckte att detta var jätte kul och naturligtvis måste jag ju träffa honom här i New Delhi. Efter flera samtal i mobilen och visst kringflackande med bil i New Delhi (Dwarka) och lite trassel kom Mukesh underfund med att det dessvärre inte var möjligt då personen i fråga befann sig i en stadsdel på ca 1.5 timmes avstånd. Indier är fantastiska tidsoptimister och glömmer kanske i all välmening bort både tid och avstånd. Men det gör alltid att varje besök blir en upplevelse utöver det vanliga! Jag vill också berätta att jag har blivit inbjuden till Bhutan för att under nästa år genomföra ett träningsläger under tre veckor för barn och ungdomar (8-25 år). Arrangemanget organiseras av YDF (Youth Development Fund, i Bhutan) och mig och syftar till att väcka intresse för Judo samt engagera ungdomar i en meningsfull fritid.

13 SJF-Aktuellt 4/ Inga stora framgångar för Sverige i VM Det blev inget lyckat VM för Sveriges del. Dock blev det en väldigt stark insats, men inte mer vid VM den 9-13 september i Tokyo. Text: Christer Löfgren Foto: Alf Tornberg Nix, det blev inga stora framgångar för vårt lilla svenska VM-landslag i judo i Tokyo, åtminstone inte än. Den 9 september tog VM slut redan i första matchen för Martin Pacek mot 2009-års VM-tvåa. Den 10 september stod vårt största hopp, 20-årige regerande Europamästaren Marcus Nyman, SPIF, för en bra start i den jämna och svårtippade 90 kg. Nyman tillhör världseliten och då skall man kunna ställa krav. Ett sådant är att man vinner matcher mot sämre motstånd, och Nyman gjorde ingen besviken i sin första match i VM-debuten. Det blev seger mot polacken Lukasz Kolesnik på fullpoäng efter drygt 3 min, och det på fasthållning. Vi vill ha artiklar och bilder......från er klubb. Du får gärna skriva kort. Skriv i ett Worddokument utan formateringar, ramar och annat. Tänk på detta om bilder: Bilder ska vara i Jpeg-format och ha en upplösning på x pixlar och ha en storlek på 300 kb till 2 MB. Lägg inga bilder i Word-dokument. Fotografens namn ska alltid anges. Sänd text och bild till: Därefter blev det stentufft direkt, tvåan på världsrankingen silvermedaljören från 2009-års VM, Kirill Denisov stod för motståndet. Ingen drömlottning, men Nåväl, Nyman skräms inte av någon, så inte heller av Denisov och det blev en väldigt tät match. Efter fem effektiva minuter stod dock Denisov som segrare med yuko efter två varningar för Nyman. Denisov förlorade senare i kvartsfinalen, fick återkval och tog till slut bronset. Det kan noteras att Denisovs vann fem av sina sex matcher, och det var bara i två matcher som han inte lyckades få högre poäng än yuko; i matchen mot Nyman och i den förlorade kvartsfinalen. Även om Nyman inte vann mot Denisov, så visade han att han är med i världstoppen. Det kommer fler VM Noterbart är att viktklassens överlägsne dominant, Takashi Ono, misslyckades på andra VM:et i rad. Sedan förra VM har Ono vunnit alla internationella turneringar han har ställt upp i, nu försvann han i åttondelen. Och vinnare blev överraskande Ilias Iliadis från Grekland som var en skräll när han tog OS-guld hemma i Aten som tonåring. Därefter har det som bäst blivit VM-silver, nu är han tillbaka i toppen. Måndag den 13 september höll vi tummarna för att Martin Pacek skulleskrälla i öppen viktklass. Men det blev förlust direkt i den hårda konkurrensen. Europamästaren Marcus Nyman lyckades inte ta medalj i VM. Det gjorde inte heller Martin Pacek. Nymans mamma Elisabeth Karlsson, som ju i kamp med sonen är svensk judos mest framgångsrika genom tiderna med ett VM-silver, två EM-silver och tre EM-brons, blev klart irriterad på undertecknad vid en intervju under sin aktiva karriär. Hon fick frågan om hon inte hade haft otur i lottningen efter en missad medalj. Svaret blev att lottningen är totalt ointressant skall jag ta medalj skall jag kunna slå allihop, var Bettans vassa kommentar. Jag anar att sonen tänker likadant.

14 14 SJF-Aktuellt 4/2010 Ny dojo i Sigtuna Söndagen den 12 september klockan14.00 invigdes Prästängarnas sportcenter! Denna toppmoderna idrottsanläggning innehåller en ny stor budohall för Sigtuna Budoklubb. Text: Alf Tornberg Foto: Mario D Alessandro Mario D Alessandro var mycket nöjd på invigningsdagen. Så här säger han: - Äntligen har vi fått inviga vår nya dojo i Sigtuna med pompa och ståt! Dojon i Sigtuna är 29 meter bred och 22 meter lång och utlagt är det 364 kvadratmeter judomatta innehållande två tävlingsområden 8 x 8 meter med skyddsområde runtom, nya mattor gula och blå som synes på bilderna. Invigningsdagen inleddes klockan för judons del med ett pass med prova på judo. Klockan var det dags för en judomarsch från gamla dojon i Hällsboskolan till nya dojon i Prästängarnas sportcenter. Officiell invigning av hela sportcentret förrättades av kommunalrådet Anders Johansson. Dojon invigdes av EJU:s sportdirector Johnny Kullenberg. Invigningsgästerna fick uppleva såväl en judouppvisning som uppvisningar i Aikido och Tai Chi. Dessutom fick man prova på alla dessa kampsporter. Sporthallen på ca kvm inrymmer fyra tennisbanor, en fullstor sporthall för handboll, innebandy och basket, en judohall (dojo) samt omklädningsrum och cafeteria med mera. Mario D Alessandro i en katauppvisning. Nedan: Johnny Kullenberg, Continetal Director i IJF och Sport Director i EJU, inviger Sigtuna Judoklubbs nya lokal.

15 SJF-Aktuellt 4/

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland Grimmen 2011 Vänorts besök och Judo tävling Tyskland 2-4 December 2011 Grimmen 2011, Sida!1 Nya vänner i Grimmen! Vänortsbesök Tidigt i våras damp det ner ett mail ifrån en Ralf Päplow ifrån Judoklubben

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Klubbtränarutbildning i Kristianstad. Sidan 5

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Klubbtränarutbildning i Kristianstad. Sidan 5 SJF - Aktuellt Nr 6, 20 mars 2007 Redaktör: alf.tornberg@judo.se John Halland motionerar vid förbundets årsmöte. Foto: Alf Tornberg Årsmötet den 18 mars Sidorna 2 & 3 Klubbtränarutbildning i Kristianstad

Läs mer

Stockholms Judoförbund informerar

Stockholms Judoförbund informerar Stockholms Judoförbund informerar Gör som Ekerö JK Den 10 januari kommer Ekerö JK att ha ett arbetsseminarium med sin klubbstyrelse då man går igenom Stockholms Judoförbunds nya Mål och visionen 2015,

Läs mer

Svenska Judoförbundet gratulerar Karl Wöst på 70 årsdagen Kalle är en av svensk judos största profiler som startade med judo redan på 50-talet, han har varit ordförande i flera omgångar för Svenska Judoförbundet.

Läs mer

info Vägen till St. Petersburg Ledare: Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2014

info Vägen till St. Petersburg Ledare: Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2014 RDK Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2014 info Joakim Lindberg dömer tillsammans med sin mentor Dick D. Johansson på Irish Open 2006 Ledare: Vägen till St. Petersburg Resan mot St Petersburg började

Läs mer

1. FORMALIA. BC informerade även att det nätverk inom RF som hon är projektledare för kommer att ha ett möte i augusti.

1. FORMALIA. BC informerade även att det nätverk inom RF som hon är projektledare för kommer att ha ett möte i augusti. Protokoll från Svenska Judoförbundet FS-möte nr 5 påbörjat den 16-17 juni 2007 i Borås, på Hotel Scandic Plaza, och avslutat vid telefonmöte den 20 juni 2007 Tider : kl 13-16.45 den 16 juni, kl 9-13 den

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Förbundskassören Kent Andersson redovisade SJF:s ekonomi på årsmötet.

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Förbundskassören Kent Andersson redovisade SJF:s ekonomi på årsmötet. SJF - Aktuellt Nr 3, 21 mars 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Förbundskassören Kent Andersson redovisade SJF:s ekonomi på årsmötet. Foto: Alf Tornberg Årsmötet 2008 Sidan 2 och 3 Zongraderingar Sidan

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Otto Szavuly (t.h.) utför en ko-soto-gari på Robin Nicklasson vid Jinkei Cup i Göteborg

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Otto Szavuly (t.h.) utför en ko-soto-gari på Robin Nicklasson vid Jinkei Cup i Göteborg SJF - Aktuellt Nr 7, 20 maj 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Otto Szavuly (t.h.) utför en ko-soto-gari på Robin Nicklasson vid Jinkei Cup i Göteborg Foto: Alf Tornberg JK Jinkei arrangerade tekniktävling

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 7/06 den 7 oktober 2006 i Frövi.

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 7/06 den 7 oktober 2006 i Frövi. Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 7/06 den 7 oktober 2006 i Frövi. Mötet startade 12.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Alf Tornberg, AT, Barbro Carlsson, BC, Kent

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Anders Frick är ny generalsekreterare vid Svenska Judoförbundet från den 1 maj. EM i Lissabon

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Anders Frick är ny generalsekreterare vid Svenska Judoförbundet från den 1 maj. EM i Lissabon SJF - Aktuellt Nr 4, 27 april 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Anders Frick är ny generalsekreterare vid Svenska Judoförbundet från den 1 maj Foto: Alf Tornberg Ny GS & katakurs Sidan 2 EM i Lissabon

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5/06 den 21 juni 2006 via konferenstelefon.

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5/06 den 21 juni 2006 via konferenstelefon. Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5/06 den 21 juni 2006 via konferenstelefon. Mötet startade 19.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Barbro Carlsson, BC, Alf Tornberg,

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Svenska Judoförbundet Protokoll FS-möte nr 11/09 Datum: 2009-06-13 Tid: 10.00 18.00 Plats: Idrottens Hus, Helsingborg Närvarande: Kent Härstedt, ordförande (KH), Alf Tornberg, vice ordförande (AF), Peo

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 1 Funktionärer 2011 Styrelsen för IK Södra 2011 Ordförande: Gustav Fagerberg Kassör: Tommy Engström Vice ordförande: Björn Nyberg Sekreterare: Marcus Elfver Ledamot: Ann Löf

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Korpehôla Judoklubb

Verksamhetsberättelse 2014 Korpehôla Judoklubb Verksamhetsberättelse 2014 Korpehôla Judoklubb Ännu ett träningsår är till ända. Ett år fyllt av många träningspass där flera medlemmar har utvecklat sin personliga judo. Året har gett möjlighet att se

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén PROTOKOLL fört vid Riksdomarkonferensen på Scandic Hotell i Borås den 1 2 september 2012 Konferensledning: Dick D. Johansson (DDJ), Christer Löfgren (CL), Mario

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från SJF:s FS-möte nr 10 2010 Datum: 2010-06-19 Klockan: 09:30 13:00 Plats: SJF:s kansli, Jörgen Kocksgatan 65, Malmö Närvarande: Vice ordförande Kassör Sekreterare (adjungerad) Ledamot: Alf

Läs mer

Sparringseminarium i Norge

Sparringseminarium i Norge Sparringseminarium i Norge Trondheim, 24-26 februari 2006 Text: Swavek Dydiszko På en personlig inbjudan från Master Per Andresen åkte jag till Norge för att träna med den norska organisationen NTNs bästa

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Europamästare Marcus Nyman. samlar OS-poäng. Sveriges förste europamästare i judo, Marcus Nyman

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Europamästare Marcus Nyman. samlar OS-poäng. Sveriges förste europamästare i judo, Marcus Nyman SJF - Aktuellt Nr 2, 25 maj 2010 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Europamästare Marcus Nyman samlar OS-poäng Sveriges förste europamästare i judo, Marcus Nyman Foto: Nikos Iliadis Marcus Nyman plockar OS-poäng

Läs mer

SJF - Aktuellt. Martin Pacek. Veckans judoka i Europa! GULD på SWOP. Nr 11, 15 november 2009. Martin Pacek stark guldmedaljör i Swedish Judo Open.

SJF - Aktuellt. Martin Pacek. Veckans judoka i Europa! GULD på SWOP. Nr 11, 15 november 2009. Martin Pacek stark guldmedaljör i Swedish Judo Open. SJF - Aktuellt Nr 11, 15 november 2009 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Veckans judoka i Europa! Martin Pacek GULD på SWOP Martin Pacek stark guldmedaljör i Swedish Judo Open. Foto: Alf Tornberg SWOP i Borås

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Veteran-EM-laget som blev historiskt. Foto: Ronny Gustafsson. Kata World Cup i Paris Sidan 2-3 Sidan 3

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Veteran-EM-laget som blev historiskt. Foto: Ronny Gustafsson. Kata World Cup i Paris Sidan 2-3 Sidan 3 SJF - Aktuellt Nr 13, 1 december 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Historisk bronsmedalj Historiskt EM-brons till Sverige Veteran-EM-laget som blev historiskt. Foto: Ronny Gustafsson Första Hjälptränarutbildningen

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

JKA World Cup 2011 Thailand

JKA World Cup 2011 Thailand JKA World Cup 2011 Thailand Domare/Coacher: Ted Hedlund, Björn Grünstein, Kent Rantzow, Bengt Sonesson, Miroslav Unic Tävlande: Gülsah Akdag, Armina Barakovic, Victor Bull (Uros Milosavljevic), Phoung

Läs mer

För alla Judotränare Norrlands Judoförbund och Vilhelmina Judoklubb bjuder in till

För alla Judotränare Norrlands Judoförbund och Vilhelmina Judoklubb bjuder in till Svenska Judoförbundet För alla Judotränare Norrlands Judoförbund och Vilhelmina Judoklubb bjuder in till Instruktörsfortbildning och Assisterande klubbtränarutbildning med Peter Gardiner 30 november 1

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats SJF - Aktuellt Nr 2, 10 augusti 2011 Redaktör: alf.tornberg@judo.se SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats Bo Borg under veteran-vm

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Funktionärer 2008 Styrelsen för IK Södra 2008 Ordförande, Gustav Fagerberg Kassör, Tommy Engstöm Sekreterare, Adolfo Tijero Vice ordförande, Björn Nyberg Vice kassör, Jan Köhler

Läs mer

NYHETSBREV EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST VAD HAR TEAM CONTEST FÖR VISION OCH SYFTE?

NYHETSBREV EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST VAD HAR TEAM CONTEST FÖR VISION OCH SYFTE? NYHETSBREV ÅRG ÅNG 1, NUM ME R 1 2012-01-12 I DET HÄR NUMRET: PRESENTATION AV TEAM CONTEST MARCUS NYMAN 3 2 EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST Team Contest har redan i starten av sitt andra verksamhetsår

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén PROTOKOLL fört vid Riksdomarkonferensen på Scandic i Lund den 6 september 7 september 2014 Konferensledning: Dick D. Johansson (DDJ), Christer Löfgren (CL), Mario

Läs mer

Svenska Judoförbundet Förbundsstyrelsen

Svenska Judoförbundet Förbundsstyrelsen Svenska Judoförbundet Förbundsstyrelsen Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 13/09 del 1 den 25 September 2009 i Stockholm, Riksdagen :Tid: kl 18.00-22.30 Närvarande: Ordföranden Kent Härstedt

Läs mer

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting!

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! 20/7 2014 Vi åkte från Kuben kl. 01:00 söndag morgon. Busschauffören stannade i Västerås för att ta en bensträckare men

Läs mer

Svenska Judoförbundet Valberedningen 2016-01-30

Svenska Judoförbundet Valberedningen 2016-01-30 Inför årsmötet i Svenska Judoförbundet den 5 mars 2016 Valberedningen har under året följt styrelsens arbete och har haft kontakt vid flera tillfällen med de olika styrelsemedlemmarna. Vår bedömning är

Läs mer

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem.

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem. Geråscupen 2010 Denna strålande höstdag 9 oktober drog våra brottare österut för ännu en kamp i den ädla sporten brottning. Vi möttes några timmar efter skymningen vid Geråshallen. Solen sken som den bästa

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Mallorca Seniors Open 2011 - del 2

Mallorca Seniors Open 2011 - del 2 Mallorca Seniors Open 2011 - del 2 Så har även söndagens och måndagens, Mallorca - turneringens första två speldagar, nått sitt slut. Aktuella resultat från söndagens och måndagens singlar och dubblar

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Christoffer Johansson. Inte bara EM-klass i judo utan nu även i grillning. Katakurs i Borås Sidan 4

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Christoffer Johansson. Inte bara EM-klass i judo utan nu även i grillning. Katakurs i Borås Sidan 4 SJF - Aktuellt Nr 6, 16 maj 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Christoffer Johansson. Inte bara EM-klass i judo utan nu även i grillning. Foto: Alf Tornberg Judofest i Frövi Sidan 2 och 3 Vill öka tävlandet

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 6/06 den 12 augusti 2006 på Dalsjö.

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 6/06 den 12 augusti 2006 på Dalsjö. Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 6/06 den 12 augusti 2006 på Dalsjö. Mötet startade 13.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Barbro Carlsson, BC, Kent Andersson, KA,

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 10, 2011 Datum: 2011-08-02 och 2011-08-04 Tid: Tisdag 2 augusti kl 19.00-20.45 fram till pkt C6, därefter ajournerades mötet till torsdag 4 augusti kl 19.00-20.30.

Läs mer

Artrapport IAIDO Feb 2016

Artrapport IAIDO Feb 2016 Artrapport IAIDO Feb 2016 EM 2016 Se kalendern SM 2016 Snart dags för SM i Stockholm (Konradsbergs Idrottshall) https://www.facebook.com/events/1662089224052424/ Nordic iaido open 2016 Resan började under

Läs mer

802434-4429 1 av 8 Verksamhetsberättelse 2012 Umekawa budokai

802434-4429 1 av 8 Verksamhetsberättelse 2012 Umekawa budokai 802434-4429 1 av 8 Verksamhetsberättelse 2012 Umekawa budokai 802434-4429 2 av 8 Under verksamhetsåret 2012 har föreningen slagit rekord i antal graderingar. Elva personer tog nya grader och Mattias Sjölander

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från SJF:s årsmöte 2011 Datum: Söndagen 13 mars 2011, kl 11.00-14.20 Plats: Ibis Hotell, Stadiongatan 21, Malmö. Inledning SJF:s förbundsordförande Kent Härstedt hälsade samtliga hjärtligt välkomna

Läs mer

Stockholms Judoförbund informerar Infobrev

Stockholms Judoförbund informerar Infobrev Stockholms Judoförbund informerar Infobrev 1-2 2017 Sätt upp eller maila ut Stockholms judoförbund har under det senaste året givit ut infoblad som detta för att informera om händelser och viktiga meddelanden

Läs mer

Aikido dojo etikett. Etikettsregler för hänsyn och säkerhet i träningslokalen. Morihei Ueshiba AIKIDO

Aikido dojo etikett. Etikettsregler för hänsyn och säkerhet i träningslokalen. Morihei Ueshiba AIKIDO Etikettsregler för hänsyn och säkerhet i träningslokalen Morihei Ueshiba AIKIDO 1 Om Aikidon: Aikidokonsten kommer från japan och den som uppfann den hete Morihei Ueshiba. Han kallas O sensei som betyder

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 8/06 den 11 december 2006. Mötet hålls via konferenstelefon med start kl. 20.00

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 8/06 den 11 december 2006. Mötet hålls via konferenstelefon med start kl. 20.00 Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 8/06 den 11 december 2006. Mötet hålls via konferenstelefon med start kl. 20.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Alf Tornberg, AT,

Läs mer

Artrapport IAIDO nov 2016

Artrapport IAIDO nov 2016 Artrapport IAIDO nov 2016 EM 2016 landslaget EM startade med ett seminarie under torsdagen där ZKNR delegationen i form av Mr. Takashige Yamazaki Mr. Teruo Mitani Mr. Hachiro Nakano Iaido Hanshi 8. Dan

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 12, 2014 Datum och tid: Lördag 2014-11- 22, kl 11.00 16.32 På Idrottens Hus, Uppsala Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT V. ordförande Kristiina Pekkola

Läs mer

SJF - Aktuellt. Nr 4, 20 mars Årsmöte med förnyelse Sidan 3-4. Utmärkelser och avtackningar Sidan 5. Tournoi de Sens 2009 Sidan 6-7

SJF - Aktuellt. Nr 4, 20 mars Årsmöte med förnyelse Sidan 3-4. Utmärkelser och avtackningar Sidan 5. Tournoi de Sens 2009 Sidan 6-7 SJF - Aktuellt Nr 4, 20 mars 2009 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Kent Härstedt - ny ordförande för SJF Foto: Alf Tornberg Marcus Nyman - guld på Tournoi de Sens Foto: Jakob Reinius Rivstart för nye ordföranden

Läs mer

Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld Rapport fredag den 6 januari 2017 ****

Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld Rapport fredag den 6 januari 2017 **** Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld 2017 - Rapport fredag den 6 januari 2017 I dag inleddes Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld. **** Aktuell information om klasser och dess lottning finns här:

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Kodokan Judo Kata Tournament 2007. Sidan 4. Ny dojo i Hunnebo - Bra resultat i Salzburg - Ne Waza-tävling i Sundsvall

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Kodokan Judo Kata Tournament 2007. Sidan 4. Ny dojo i Hunnebo - Bra resultat i Salzburg - Ne Waza-tävling i Sundsvall SJF - Aktuellt Nr 18, 27 november 2007 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Deltagarna i Kodokan Judo Kata Tournament 2007 i Japan ställer upp inför tävlingen Integrationsprojekt Genomförd utbildning Sidan 2

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Riksfortbildning Riksrandori Sidan 2-4

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Riksfortbildning Riksrandori Sidan 2-4 SJF - Aktuellt Nr 8, 24 juli 2009 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Tre veckor i Japan för judolandslaget. Foto: Jakob Reinius Landslaget i Japan Dag Simmingskiöld ny ordförande i RTK Nicolina ny världsmästare

Läs mer

En sann Taekwon-Do mästare

En sann Taekwon-Do mästare En sann Taekwon-Do mästare Master Per Andresen, 7 Dan Pionjär av TKD ITF i Europa. Ledare för en av världens största ITF organisationer, National Taekwon-Do Norway med drygt 6000 medlemmar. Huvudinstruktör

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 17, 2013 Datum och tid: Torsdag 2013-12- 19, kl 19.00 21.00 Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT Kassör: Kent M Andersson KA Ledamöter: Johnnie Daniels

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se

Redaktör: alf.tornberg@judo.se SJF - Aktuellt Nr 9, 14 juli 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Nyblivna mästare. Världsmästaren Johan Thörsman (Foto: Olle Edeklev) och Europamästarinnan Emma Barkeling (Foto: Dick D. Johansson). Johan

Läs mer

ATP- slutspelen - slutrapport

ATP- slutspelen - slutrapport ATP- slutspelen - slutrapport Här några slutord om ATP-slutspelen i London. Mitt besök i London för ATP-slutspelen har varit givande på olika sätt. Men låt mig börja från början. När Robin Söderling i

Läs mer

Inbjuder till Rallarcupen 2006 All Helgonahelgen 3-4-5/11

Inbjuder till Rallarcupen 2006 All Helgonahelgen 3-4-5/11 2006 Inbjuder till Rallarcupen 2006 All Helgonahelgen 3-4-5/11 Rallarcupen är sanktionerad av Svenska Handboll förbundet samt vårt egna distriktsförbund och genomförs nu för fjärde gången sedan omstarten.

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén PROTOKOLL nr 53 2013 fört vid RDK:s telefonmöte tisdagen den 19 februari 2013 kl. 20.00 22.02 Närvarande: Dick D. Johansson (DDJ) Christer Löfgren (CL) Mario D

Läs mer

Domarrapport European Open 16-17 februari, Budapest

Domarrapport European Open 16-17 februari, Budapest Domarrapport European Open 16-17 februari, Budapest Ahoy! För 50:e året så arrangerades det en European Open (förut World Cup) i Budapest, Ungern. Ganska mäktigt att man har presterat detta i så många

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén EJU Refereeing & Coaching Seminar 2014 Så var det dags för årets andra seminarium; det första extraseminariet var i Malaga i januari och nu i Antalya, Turkiet.

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2003 Januari Annonsprojekt På initiativ av ITF sektionens styrelse inleddes ett annonsprojekt för sektionens klubbar i tidningen Fighter

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5 den 22 augusti 2003 på SJF s kansli i Malmö.

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5 den 22 augusti 2003 på SJF s kansli i Malmö. Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5 den 22 augusti 2003 på SJF s kansli i Malmö. Mötet varade 18.30 23.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Christer Löfgren, CL Maria

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Lillemor Jensen och Caroline Johansson klarade båda 1 Dan.

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Lillemor Jensen och Caroline Johansson klarade båda 1 Dan. SJF - Aktuellt Nr 1, 10 mars 2010 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Riksgradering Lillemor Jensen och Caroline Johansson klarade båda 1 Dan. Foto: Alf Tornberg Riksgradering i Borås JSM i Sundsvall Sidan

Läs mer

Till Svenska Judoförbundet. Halvårsrapport från Stockholm Judoförbund.

Till Svenska Judoförbundet. Halvårsrapport från Stockholm Judoförbund. 1 2014-08-12 Till Svenska Judoförbundet Halvårsrapport från Stockholm Judoförbund. Arbetet med Svensk Judos Mål och visionsarbete 2020. Under våren reviderade styrelsen för Stockholms Judoförbund distriktets

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén PROTOKOLL nr 49 2012 fört vid RDK:s telefonmöte onsdagen den 13 juni 2012 kl. 19.30 20.50 Närvarande: Dick D. Johansson (DDJ) Christer Löfgren (CL) Mario D Alessandro

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Korpehôla Judoklubb

Verksamhetsberättelse 2015 Korpehôla Judoklubb Verksamhetsberättelse 2015 Korpehôla Judoklubb Ännu ett träningsår är till ända. Ett år fyllt av många träningspass där flera medlemmar har utvecklat sin personliga judo. Året har gett möjlighet att se

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Ordförande har ordet. Håkan Ericson Ordförande

Ordförande har ordet. Håkan Ericson Ordförande Årsredovisning 2014 2013 Innehållsförteckning 1. Ordförande har ordet Ordförande har ordet Årsredovisning 2014...1 Innehållsförteckning...2 Ordföranden har ordet...3 Verksamheten i korthet under 2014...4

Läs mer

Verksamhetsberättelse för. Epic Training Center

Verksamhetsberättelse för. Epic Training Center Verksamhetsberättelse för Epic Training Center 2011 Styrelsen Styrelsen har bestått under verksamhetsåret av följande personer: Ordförande: Per Hellqvist V. ordf: Ulf Säreborn t om 25/5 Peter Lenberg from

Läs mer

WSKA World Shotokan Championship 22-23 September 2007/ BYDGOSZCZ POLEN

WSKA World Shotokan Championship 22-23 September 2007/ BYDGOSZCZ POLEN WSKA World Shotokan Championship 22-23 September 2007/ BYDGOSZCZ POLEN Fredagen den 21 September åkte en stor svensk trupp med buss och båt till Polen för att delta på Shotokan VM. Truppen bestod av: Juniorer:

Läs mer

MARCUS NYMAN. Världscupvinst i Düsseldorf. Business. Nya J4L-events. Europacupen. Brons i Havanna

MARCUS NYMAN. Världscupvinst i Düsseldorf. Business. Nya J4L-events. Europacupen. Brons i Havanna MARCUS NYMAN Världscupvinst i Düsseldorf Business Brons i Havanna Mia Hermansson inledde OS-året 2016 med en bronsmedalj på Grand Prix i Havanna Europacupen Sportsliga framgångar för svenska juniorer på

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Grand Slam och World Cup Sidan 2-3

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Grand Slam och World Cup Sidan 2-3 SJF - Aktuellt Nr 3, 19 februari 2009 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Kraft, fart och kontroll! Kim Capretti på väg mot ipponseger över Olle Dvärby Foto: Alf Tornberg Junior-SM i Saltsjö-Boo Ordförandekonferensen

Läs mer

SJF - Aktuellt. Leif Karlsson, 72-6 Dan. Nr 1, 4 april 2012 årg. 9 Redaktör: alf.tornberg@judo.se

SJF - Aktuellt. Leif Karlsson, 72-6 Dan. Nr 1, 4 april 2012 årg. 9 Redaktör: alf.tornberg@judo.se SJF - Aktuellt Nr 1, 4 april 2012 årg. 9 Redaktör: alf.tornberg@judo.se SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats Leif Karlsson, 72-6

Läs mer

Reseberättelse från VIII Baltic Sea Youth Competition i Vyborg, Ryssland 5 7 juli 2013

Reseberättelse från VIII Baltic Sea Youth Competition i Vyborg, Ryssland 5 7 juli 2013 Till: Värmlands Idrottsförbund Värmland Örebro judodistrikt Karlstad Kommun Övriga intresserade Reseberättelse från VIII Baltic Sea Youth Competition i Vyborg, Ryssland 5 7 juli 2013 Bakgrund Karlstad

Läs mer

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D Stockholms SS Nyhetsbrev November 2011 Kära schackförälder, året går mot sitt slut och det börjar bli dags att avrunda höstterminen med några punkter. Eftersom vi hittills inte hunnit skicka några nyhetsbrev

Läs mer

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm.

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Lördagen den 14/4 spelades Gränsfejden i Laholm. Det var 15 lag som samlats för att spela. Det var en samlad trupp (Linnea Larsson, Vilma

Läs mer

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma 2011 Vi kommer att arrangera Kamp & Poomsaetävling Vi förväntar oss cirka 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade Vår Internationella tävling kommer att hållas den 14-15 Maj

Läs mer

UNIKT KONCEPT: Träningsläger anpassat för ditt lag Laganpassat träningsläger på Rosvalla Nyköping Eventcenter 2011

UNIKT KONCEPT: Träningsläger anpassat för ditt lag Laganpassat träningsläger på Rosvalla Nyköping Eventcenter 2011 UNIKT KONCEPT: Träningsläger anpassat för ditt lag Laganpassat träningsläger på Rosvalla Nyköping Eventcenter 2011 SUPER CAMP Välkommen till Rosvalla Nyköping Eventcenter! Vi är ett av Skandinaviens största

Läs mer

Dagens tredje medalj kom i lagkross där det efter många omgångar med omkross stod klart att bronset tilldelades Sverige efter Petras handteknik.

Dagens tredje medalj kom i lagkross där det efter många omgångar med omkross stod klart att bronset tilldelades Sverige efter Petras handteknik. Senaste inlägg: 1 SILVER OCH 2 BRONS SISTA TÄVLINGSDAGEN Under sista tävlingsdagen var det lagkamp och lagkross på programmet. 2011-10-23, söndag - kl. 23.50 För herrarna var de första motståndarlagen

Läs mer

Vägen till Landslaget

Vägen till Landslaget Svenska Judoförbundet Landslaget Vägen till Landslaget Uttagning riktlinjer för svenska Judoförbundets utvecklingstrupper Utvecklingstrupp Utvecklingstruppen är en del i Svenska judoförbundets landslagsprogram

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Svenska Judoförbundet Förbundsstyrelsemöte 31 oktober 2008 i Borås, start 18.00 Närvarande: Johnny Kullenberg (JK), Alf Tornberg (AT), Kent Andersson (KA), Agneta Nyman (AN), Peter Syven (PS), Driton Osmani

Läs mer

Liege 3 februari 2014. Belgian Open - Visé. 1-2 februari 2014. Belgian Open - Visé, Sida!1

Liege 3 februari 2014. Belgian Open - Visé. 1-2 februari 2014. Belgian Open - Visé, Sida!1 Liege Belgian Open - Visé 1-2 februari 2014 Belgian Open - Visé, Sida!1 Belgian Open - Visé 1-2 februari 2014 Resan började tidigt fredag morgon med att Mario och jag tog varsitt morgonflyg till Bryssel.

Läs mer

KRISTIANSTAD JUDOKLUBB

KRISTIANSTAD JUDOKLUBB GRADERINGSBESTÄMMELSER FÖR KRISTIANSTAD JUDOKLUBB 2008-2010 Antagna den 7/12-07 4 Kyu Orange Bälte Bryggerigatan 24 291 59 Kristianstad Tel: 044-101695 Fax: 044-125072 www.kristianstadjudo.se Graderingsbestämmelser

Läs mer

LOMMA CUP. 9-11 Maj 2014. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade

LOMMA CUP. 9-11 Maj 2014. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade SEDAN 1984 LOMMA CUP 9-11 Maj 2014 Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade. Välkomna till årets roligaste Internationella tävling i Kamp och Poomsae med Combat MMA på söndagen

Läs mer

USM Simhopp Lund maj 2017

USM Simhopp Lund maj 2017 USM Simhopp Lund 26-28 maj 2017 Välkomna till Lund Simklubben Poseidon och Svenska Simförbundet hälsar deltagare och ledare välkomna till Ungdoms-SM i simhopp. Vi hoppas att våra gäster kommer att trivas

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Funktionärer 2014 Styrelsen för IK Södra 2014 Ordförande: Tommy Engström Kassör: Björn Nyberg Vice ordförande och sekreterare: Karin Strömqvist Bååthe Ledamot: Christer Cederborg

Läs mer

BOULEHALLEN I VARBERG

BOULEHALLEN I VARBERG BOULEHALLEN I VARBERG Boulodromen.se stod färdig för invigning den 28 oktober 2006 efter två års projektering och planering. Ägare är Alliansen Varbergs Boulehall som är en sammanslutning av åtta föreningar

Läs mer

Sverige under TKD ITF VM i Argentina

Sverige under TKD ITF VM i Argentina Sverige under TKD ITF VM i Argentina Text: Swavek Dydiszko 2009-11-30, 00:30 Detta är mitt sista inlägg angående VM i Argentina. För Sveriges del var det mycket tråkigt tävling där i många fall var det

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet KALLELSE TILL ÅRSMÖTE SMÅLANDS JUDOFÖRBUND När: Söndagen den 3 mars 2013 Kl 11:30, Västbo Judoklubbs dojo, Ringvägen 7, 33236 Gislaved Föredragslista för Smålands judoförbunds årsmöte 2013-03-03 1 Mötet

Läs mer

Redaktör: Distriktsfortbildning i Kristianstad Sidan 3-4

Redaktör: Distriktsfortbildning i Kristianstad Sidan 3-4 SJF - Aktuellt Nr 2, 3 februari 2009 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Så här skapas en elefant när unga judoinspiratörer blir inspirerade till samarbete. Foto: Linda Petersson World Cup i Sofia Sidan 2-3

Läs mer

3V BLADET IDROTT FÖR ALLA

3V BLADET IDROTT FÖR ALLA 3V BLADET IDROTT FÖR ALLA Hösten 2009 - Våren 2010 Göteborg VÄLKOMMEN TILL 3V HIF DU HÅLLER I DIN HAND VÅRT PROGRAM OM IDROTTSAKTIVITETER FÖR HÖSTTERMINEN 2009 TILL VÅRTERMINENS SLUT 2010 Som medlem i

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE GÄVLE JUDO CLUB

VERKSAMHETSBERÄTTELSE GÄVLE JUDO CLUB VERKSAMHETSBERÄTTELSE GÄVLE JUDO CLUB 2003-07-01 2004-06-30 Innehållsförteckning Sammanfattning av verksamhetsåret... 3 Handikappjudon... 3 Bidragsgivare och sponsorer... 3 Styrelsen... 4 Ansvarsområden...

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2004

Verksamhetsberättelse år 2004 Verksamhetsberättelse år 2004 År 2004 var ett händelserikt år för Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion regionalt, nationellt och internationellt. Styrelse ITF sektionens styrelse för år 2004 hade följande

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 8, 2015 Datum och tid: Måndag 2015-06- 15, kl 19.00-20.50 Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT Kassör: Kent M Andersson KA Ledamöter: Johnnie Daniels JD

Läs mer

Inför Svenska Judoförbundets (SJF) årsmötet 2009

Inför Svenska Judoförbundets (SJF) årsmötet 2009 Inför Svenska Judoförbundets (SJF) årsmötet 2009 De senaste årens möten har framför allt behandlat en rad motioner men det har även varit flera försök att förändra nuvarande förbundsstyrelse. Dock har

Läs mer

Dagbok. från. resan till Brno 2008

Dagbok. från. resan till Brno 2008 Dagbok från resan till Brno 2008 Vi som åkte var: Johanna Engström Nora Ericsson Olga Fürst Värild Linnéa Gahm Charlie Hillbom Linda Holmström Sofie Holmström Angelica Härnlöv Johanna Larsson Prinz Felicia

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Judoförbundets årsmöte den 19 mars 2006 på Hotel Öresund i Landskrona.

Protokoll fört vid Svenska Judoförbundets årsmöte den 19 mars 2006 på Hotel Öresund i Landskrona. Protokoll fört vid Svenska Judoförbundets årsmöte den 19 mars 2006 på Hotel Öresund i Landskrona. Inledning SJF:s ordförande Johnny Kullenberg inledde med att uppmana årsmötesdeltagarna till en tyst minut

Läs mer

Vi samarbetar med Omni4 som har fysioterapeuter och sjukgymnaster i våra lokaler.

Vi samarbetar med Omni4 som har fysioterapeuter och sjukgymnaster i våra lokaler. Nacka Dojo grundades 1982 av Ingemar Sköld, 9 dan i Sport Ju- Jutsu - På japanska betyder dojo en lokal där man tränar Vi är en av Nackas framgångsrikaste idrohsföreningar År 2010 valdes vi Kll Årets klubb

Läs mer

Svenska Judoförbundet Valberedningen

Svenska Judoförbundet Valberedningen Inför årsmötet i Svenska Judoförbundet i mars 2017 Valberedningen har under året följt styrelsens arbete och har haft kontakt vid flera tillfällen med de olika styrelsemedlemmarna. Vår bedömning är att

Läs mer

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an!

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! MMK-NYTT 7 11 februari ÄNTLIGEN dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! AKTIVITETER PÅ MMK 7 11 FEB LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Köket/Aktiviteter Mariokart 13.30 (Kenneth) Bakning

Läs mer

Ultimate frisbee. Sarah Eklund, Valkyria

Ultimate frisbee. Sarah Eklund, Valkyria Sarah Eklund, Valkyria Ultimate frisbee Sarah Eklund, ursprungligen från Sigtuna, är en av många spelare som kommer att slåss om medaljerna under SM- veckan i Söderhamn. Inomhus- SM i Ultimate Frisbee

Läs mer