Redaktör: SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Redaktör: alf.tornberg@judo.se. SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats"

Transkript

1 SJF - Aktuellt Nr 4, 21 september 2010 Redaktör: SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats Lindesbergshallen Hunnebolägret Riksmötet

2 2 SJF-Aktuellt 4/2010 Riksmötet i Västerås Text och Foto: Alf Tornberg Årets Riksmöte hölls den 4 och 5 september i Västerås. Totalt samlade Riksmötet ett 80-tal deltagare. Riksmötet öppnades av förbundsordförande Kent Härstedt varefter styrelsen och kanslipersonalen presenterades. De första timmarna av mötet ägnades åt att diskutera frågan: Hur behåller vi våra ungdomar? i gupper om 4-5 personer. Som underlag hade grupperna en omfattande redovisning från förra årets grupparbete, där man identifierade tänkbara orsaker till varför ungdomarna lämnar våra klubbar. Årets arbete syftade till att utveckla strategier för att motverka ungdomsflykten. Hela 16 mycket omfattande redovisningar lämnades in där man föreslog strategier, identifierade vilka hinder som kan finnas och vad man kan göra för att överkomma dessa hinder. Redovisningarna ska nu bearbetas och sammanställas för utskick till de närvaranda klubbarna. Vid mötet presenterade förbundsstyrelseledamoten Agneta Nyman ett embryo till förbundets omarbetade stadgar. Ett kort rådslag följde och deltagarna uppmanades att höra av sig med sina synpunkter till förbundsstyrelen så att stadgeförslaget kan läggas fram till kommande årsmöte för beslut. Björn Nyberg från Riksjudogymnasiet berättade om verksamheten och Riksjudogymnasiets nya bas i Lindesberg. Claudio Reggiani och Fredrik Norén från de rgionala judogymnasierna i Göteborg respektive Uppsala berättade om verksamheterna där. Stefan Lindeberg från SOK lämnade återbud i sista stund och ersattes av Matts Premberg, som nu är landslagstränare för katalandslaget. Han berättade om sitt arbete med Judons Kodord och visade en Roll Up med dessa kodord. Representanter för förbundets kommittéer fick tilfälle att kort berätta om sin verksamhet sedan förra Riksmötet. Dessa informationer hade spritts ut under mötets två dagar så att tre kommittéer åt gången fick dela på en halvtimme för att förmedla sitt budskap. Först ut var Marcus Elfver från Riksdomarkommittén, Carin F Hamnlund från Utbildningskommittén och Tomas Rundqvist från Handikappkommittén. Efter kaffepausen informerade Åke Bransell från Riksgraderingskommittén, Nadja Sjöström och Linda Petersson från Ung Judo samt Olle Edeklev från Veterankommittén. Sedan presenterades ett utkast till en utbildningsdag i Föreningsutveckling av vice förbundsordförande Alf Tornberg. Programförslaget har tagits fram av kansliets projektledare Birgit Schoug tillsammans med SISU. Tanken är att På Riksmötet framträdde: övre raden: Claudio Reggiani, Eddy Åberg, Peter Syvén, Tommy Widekärr. Nedre raden: Matts Premberg, Lars Hansson, Fredrik Norén, Marcus Elfver och Carin F Hamnlund.

3 SJF-Aktuellt 4/ judodistriktsförbunden tillsammans med SISU-distrikten. ska erbjuda denna utbildningsdag till föreningarna. SISU har tagit fram material som ska vara samma i hela landet oavsett vilket distrikt som anordnar utbildningsdagen. Söndagen inleddes med att förbundsstyrelseledamoten Kristiina Pekkola tillsammans med projektledaren Jesper Hultberg och Landslagskommitténs ordförande Peter Syvén berättade om förbundets elitsatsning. Elisabeth Gothon från Chartis förklarade, redan under lördagen hur förbundets nya försäkringar fungerar. Förslaget till TB10 presenterade av RTK-ledamoten Lars Hansson. Hur man söker Idrottslyftspengar presenterades av Kristiina Pekkola och GS Eddy Åberg. En strålande presentation av ämnet Antidopning och medicinska frågor, gjordes av överläkaren Ann Hermansson, mamma till den framstående judoutövaren Mia Hermansson. Alf Tornberg presenterade förbundets kommunikation. Diskussion följde varvid framkom att förbundet borde utveckla sin marknadskommunikation. Redan efter mötet fick förbundet motta flera förslag på kompetenta marknadsförare som är villiga att hjälpa till med detta. En arbetsgrupp kommer att formas eller möjligen kommer ett projekt att startas. Vikten av att föreningsrapporten lämnas in före den sista september framhölls och fick avsluta Riksmötet. Diskussioner i grupper om hur man ska behålla unga i klubbarna Övre raden: Anne Hermansson, Olle Edeklev, Elisabeth Gorthon och Tomas Rundqvist. Nedre raden: Kent Härstedt, Åke Bransell, Nadja Sjöström, Linda Petersson, Alf Tornberg och Jesper Hultgren.

4 4 SJF-Aktuellt 4/2010 Riksdomarkonferensen Text: Alf Tornberg Foto: Alf Tornberg och Christer Löfgren Årets Riksdomarkonferens hölls på Hotell Högland i Nässjö den augusti. Nya RDK: Christer Löfgren, Andréas Björkman och ordf. Dick D Johamsson. Riksdomarkonferensens upplägg var precis som vid tidigare konferenser. Huvuddelen av tiden ägnades åt att analysera domsluten från videoupptagningar från mästerskapstävlingar. Ett hundratal domslut diskuterades. Facit över domsluten presenterades. Söndagen inleddes med en DVD från en Dalaträffen i vintras där en flickas ena arm gått ur led efter att hennes stödjeben blivit svept/ blockerat bakifrån av motståndaren, som bestraffades med Hansoku Make. Situationen diskuterades och deltagarna var överens om att reglerna vid svep/blockering av stödjebenet bakifrån skall tillämpas strikt (även om inte ett direkt svep förekommer) för att undvika skador. En DVD från Budo Nord Cup i år förevisades och frågan var om den ene tävlanden hade rätt att kontra med grepp under bältet. Deltagarna var överens om att grepp under bältet i den visade situationen inte var tillåtet. Mario D Alessandro avgick som ordförande och Christer Dahlström som ledamot. Ny ordförande blev Dick D Johansson och nya ledamöter i RDK blev Andreas Björkman och Christer Löfgren. Zondomaransvariga blev efter val bland deltagarna: Södra zonen: Driton Toni Osmani Västra zonen: Jonas Johansson Östra zonen: Marcus Elfver Norra zonen: Kjell Ingemansson Övre norra zonen: Leif Normark Mario D Alessandro och Christer Dahlström avtackas av Alf Tornberg. Konferensdeltagarna kopplade av med Paint Ball i de småländska skogarna. Manuel Santos blev lätt sårad, men kunde dock delta i kvällsaktiviteterna. Deltagarna vid konferensen fick också möjlighet till fysisk aktivitet. En övning i träffsäkerhet i de småländska skogarna i form av Paint Ball uppskattades. Även luftgevärsskytte förekom.

5 SJF-Aktuellt 4/ Text: Sonny Forsberg Foto: Sonny Forsberg och Henny Premberg Nordic open kata tournament Kata-NM avgjordes lördagen den 28 augusti 2010 i Helsingfors. Det var andra året NM genomfördes som öppen turnering för deltagare från länder utanför de nordiska länderna. I nuläget är det bara Finland och Sverige av de nordiska länderna som deltar på NM. Norge deltog enbart med en domare. I år ställde Tyskland och Schweiz upp med deltagande par. Totalt 33 par kom till start vilket är mycket bra. Flera av paren från Tyskland har medaljer från EM och VM så tävlingen höll hög klass. I Nage no kata ställde Sverige upp med tre par. Bäst lyckades Diego Valasqo tillsammans med sin bror Emanuel som blev trea. De var även trea efter grundomgången. Per Fagerberg i par med Bengt Alm och Christer Cederborg i par med Andre Jaoui hade ingen bra dag utan slutade långt ner i prislistan. I katame no kata överraskade Staffan Nilsson och Sabine Schröder-Andersson positivt genom att vinna grundomgången före Frey/Chow från Tyskland. Tyskarna visade dock i finalen varför de brukar slåss om medaljerna på EM och VM då de vann klassen före Staffan och Sabine. Andre Jaoui och Christer Cederborgs deltog också i katame no kata. Deras tävlingsserie behöver finslipas en del för att tävla på denna höga nivå. Staffan och Sabine tävlade även i Ju no kata. Klassen vanns av Wolfgang Dax-Romswinkel i par med Ulla Loosen från Tyskland. Staffan och Sabine var endast sju poäng efter i finalen vilket lovar gott inför EM i Italien. Dagens enda klasseger stod Kallingeparet Diego Valasqo i par med Markku Pihl i kime no kata. På grund av endast fem deltagande par så genomfördes enbart en grundomgång och ingen final. De vann med enbart fyra poäng till godo till Korkka/Oinas från Finland. Trea i klassen kom Harri Rutanen tillsammans med Sonny Forsberg. Således guld och brons till Sverige. Två medaljer blev det även i Kodokan Goshin Jutsu där Sonny forsberg tillsammans med Harri Rutanen slutade två. Mikael Öberg och Thomas Rundqvist blev bronsmedaljörer. Sverige tar medaljer i samtliga fem kata i en tävling som höll hög klass. Närmast väntar EM i Italien i början på november där något av paren i landslagstruppen förhoppningsvis kan vara framme och slåss om medaljerna. Resultaten på NM visar att vi har kapacitet att nå en medalj.

6 6 SJF-Aktuellt 4/2010 Instruktörer i Frankrike Text: Matts Premberg Foto: George Vuger Kristianstads Judoklubb satsar på fortbildning för sina instruktörer. Nyligen gjorde man en resa till Frankrike i utbildningssyfte. För att få en nytändning, stärka instruktörsgruppen, få nya idéer, planering, mm, beslutades att KJK skulle göra något alldeles extra i år! Då Matts Premberg, fd. UBK`s ordförande, tidigare nyttjat Pascal s tjänster (Uppsala) samt en fortbildningskurs för instruktörer i Kristianstad var det inte så svårt att välja en förstklassig judotränare! Då vi i KJK satsar ganska mycket på våra tävlande på olika sätt, vill vi även att instruktörerna i klubben skulle få något! Därför beslutades att göra denna satsning vilket visades vara ett mycket bra initiativ. Att bygga upp ett kast från ryggläge, sittande, hukande och till sist stående (allt väldigt långsamt) var mycket bra. Slutprodukt var Yuko- Tomeo-Nage. I detta ingick mycket kontroll, balansövningar. Extra bålträning är en nödvändighet och nyttig för hela judon. Förflyttning, vändningar i Ne-Waza tränades. En känd Jiu-Jutsutränare från Frankrike avslutades detta första pass med nödvärnsövningar. Klockan avslutades träning, in i duschen för vidare transport in i Genève till en Japansk restaurang var vi mogna för en japansk ståtlig middag! Var tillbaka i skyddsrummet ca för att stå på judomattan 07.00! (innan frukosten!). Här fortsatte träningen med förflyttningar, balansträning med partners. Efter två timmars träning så var det frukostdags. (kaffe med croissant och chokladkaka!) Nästa aktivitet var att vila sig, ta det lugnt i ett stor anläggning med varmbad (bubbelbad) Efter 2-timmar i vattnet var vi redo för att åka till Samoens, där Pascal har sin klubb. Sabine (Pascals fru) hade gjort i ordning en riktigt fin lunch till oss. Vi var alla helt betagna av deras gästfrihet samt denna enorma naturupplevelse. Inkvarteringen var på ett hotell med en härlig pool. Att bara sitta och titta på naturen var manna för själen!

7 SJF-Aktuellt Efter att ha kommit till ro på hotellet var det dags att klä om igen, och in på judomattan för nästa lektion. (totalt sex) Vi arbetade med bollar, förflyttningar, uppbyggnad av tekniker. Under hela tiden var det inte ett enda kast, vilket uppskattades av alla. Klockan drog iväg så det blev ytterligare en sen middag (21.30). Vi var alla ombytta och träningen var igång kl på morgonen. (innan frukost). För att stärka gemenskapen i gruppen var det även inplanerat forspaddling (rafting) som blev ett minne för livet för alla! Sista judopasset startade kl till Efter passet var det dags med en utvärdering där alla fick möjlighet att tycka till. Det konstaterades att detta var den bästa fortbildning som våra instruktörer fått sig till livs på många år. Kl var vi hemma hos Pascal för ytterligare en sen middag som avslutades framför en liten lägereld. Matts Premberg, 6 dan, som tillsammans med Pascal Locarini, 5 Dan, har lagt upp schemat för dessa dagar var helnöjda. Tränarna från Kristianstad Judoklubb var hänförda av naturen, judon, forspaddlingen, badet och inte minst den enorma gästfriheten Pascal och Sabine visade! Det var helt fantastiskt och de mål som sattes upp genomfördes till 100%! För att inte tala om den gästfrihet Pascal tillsammans med Sabine visade var helt fantastisk! Matts Premberg och Pascal Locarini under besöket i Frankrike

8 8 SJF-Aktuellt 4/2010 Årets Hunneboläger Text och Bild: Òmar Asgeirsson HUNNEBO JUDO har haft sitt årligen återkommande sommarläger i Hunnebostrands Folkets Park. Ledare för lägret var även i år Sensei Yoshihiko Iura, Kodokan 7 dan. Vi hade deltagare från mellan- och södra Sverige. Svenska Judoförbundets ordförande Kent Härstedt, ordföranden i Svenska Judoförbundets Graderingskommittén Peter Martin 7 dan och tvåfaldiga världsmästaren i veteranjudo (deltagare över 30 år) Eva Johansson från LUGI (Lund) gästade oss. Eva hade med sig familjen och både dottern och sonen deltog i lägret. Sensei Yshihiko Iura var uppskattad instruktör på lägret. Sensei Yshihiko Iura Kodokan 7 dan, Òmar Asgeirsson 3 dan, Peter Martin 7 dan och Samuel Òmarsson 1 kyu. Denise Stenlund Mariestads Judo och Samuel Òmarsson Hunnebo Judo Medlemserbjudanden SJF och klubbarna har 20-25% rabatt på enskilda resor i 1 och 2 klass. Ansvarig person för varje klubb måste först: 1. Gå in på klicka på affärsresa, sedan på SJ Biz och därefter på ansökan om SJ Biz 2. Ha klubbens organisationsnummer i beredskap. (Sök sådant nummer för ideell förening från Skatteverket om klubben inte redan har ett sådant.) 3. Fyll i ansökningsblanketten och sänd till SJ 4. Klubben får därefter ett avtal och ett kundnummer OBSERVERA: Klubben måste först teckna ett avtal med SJ innan någon i klubben kan beställa en rabatterad resa. SJF och klubbarna har ett avtal med Skandic om logi. SJF:s avtalskod: D Bokning av individuell logi: Rabatt på samtliga Scandic i Sverige. Boka via hotellet eller direkt på Bokning av grupp och konferens:scandic Grupp- & Konferensbokning tfn e-post: Eller förfrågan på Konferensrabatter: 30% Rabatt på dagspaket, 50% på lokalhyra och 20% på förbeställd mat och dryck. Kontakt: Rickard Forsberg tfn , e-post

9 SJF-Aktuellt 4/ Text och Foto: Alf Tornberg Den 16 augusti var det äntligen dags att inviga Lindesberg Arena - något som Riksidrottsgymnasiet verkligen längtat efter. Vädret var det allra bästa på invigningsdagen. Från ovan singlade tre fallskärmshoppare ner på parkeringsplatsen framför arenan. Över tvåtusen personer hade kommit till invigningen. Först genomfördes en rundvandring bland konstverken i och utanför arenan. Sedan samlades invigningsdeltagarna i idrottshallen för information om arenan. Därefter var det dags för rundvandring bland de olika lokalerna. Björn Nyberg tog hand om dem som var intresserade av att se vad Riksjudogymnasiet kan erbjuda sina elever. Förutom en stor och ljus dojo kan eleverna nyttja fina lokaler för styrketräning och en egen restaurang. Från scenen kunde man också avnjuta en judouppvisning. Till slut uppträdde Anders Eriksson och After Shave med en bejublad föreställning. Kvällens konferencier var utmärkte Per Fritzell. Fallskärmshppare inledde invigningen av Lindesberg Arena och Björn Nyberg lyste som en sol. Judouppvisning inför storpublik bevakas av Björn Nyberg och Per Fritzell. Den nya dojon är på 500 kvadratmeter. Det finns möjlighet att utöka med dubbla ytan.

10 10 SJF-Aktuellt 4/2010 Med RGK i Tokyo Lördagen den 17 juli satte sig tre förväntansfulla medlemmar i Riksgraderingskommittén på flyget till Tokyo. Peter Martin, Åke Bransell och Sonny Forsberg var anmälda till Kodokan summer kata course Text: Sonny Forsberg Sonny Forsberg som tori i Kime no kata med Stefan Bernreuther som uke. Foto: Åke Bransell Efter lite förseningar på Arlanda och strul i passkontrollen på Frankfurts flygplats för Åke och undertecknad mötte vi Peter med bara en dryg halvtimme innan flyget till Tokyo skulle lyfta. Lite försenade lyfte vi mot Tokyo. Flygningen tar ca 10 timmar och stolarna ekonomiklass i en 747:a är inte det bekvämaste man kan sitta i så länge. Vi landade tidigt söndag morgon p.g.a. tidsskillnaden på 7 timmar (normalt 8 men Japan har inte sommartid). Vi hade valt att bo på Kodokans hostel. Rummen håller rimlig standard och närheten till dojon är en fördel då man slipper ta sig fram och tillbaka till hotellet. Man får göra avkall på t.ex. kylskåp men vid luncher och efter träningens slut så slipper man trängseln med 150 andra i omklädningsrummet då vi istället duschade på rummet. Eftersom rummet saknade kyl så kunde vi inte köpa frukost utan fick äta frukost på ett närliggande café. Tisdagen den 20 startade träningen med Ju no kata på förmiddagens pass och Itsutsu no kata efter lunch. Detta var enda dagen som 2 kata tränades. Övriga dagar var det en kata per dag. Tidigare år har man 2 av dagarna varit tvungen att välja mellan 2 olika kata men detta var ändrat fr.o.m. i år då man utökat kursen med en dag och stuvat om lite i schemat. Kursen avslutas med en katatävling och en avslutningscermoni. Känslan att stiga in i stora dojon på Kodokan är lite speciell och mäktigt. Mattan kändes vid en första kontakt väldigt hård och stum. Inte som de mattor som vi här hemma är vana med. Detta kommer att kännas i kroppen efter en vecka med kast och fall på denna matta, tänkte jag. Känslan stämde dock inte alls. Förklaringen heter golvet under mattorna. Hela golvet är upphängt på fjädrar och sviktar. Står man i ena hörnet på mattan och hoppar upp och ner så gungar golvet i andra änden. Helt fantastisk känsla att bli kastad på den mattan. Vid uppvärmningen gäller att man hoppar i takt med övriga cirka 300 deltagarna så att man inte träffar Sonny Forsberg, Åke Bransell, T Sato, 8 dan och Peter Martin. Bilden är tagen i stora dojon på Kodokan framför podiet där Kanos stol står. Foto: Klaus Haenel golvet på väg upp när man själv är på väg ner i ett upphopp. Då känns det i knäna. Träning och instruktion genomförs vanligtvis genom några med 7 eller 8 dan instruerar och ett par assistenter med 5 eller 6 dan visar praktiskt hur tekniken skall utföras. De högst graderade (med 10 eller 9 dan) övervakar instruktionen och gör vissa förtydliganden när det behövs. Under onsdagens Nage no kata var Abe-sensei (10 dan) ganska aktiv i instruerandet och måndagens (26 juli) pass med Koshiki no kata med Daigo sensei (10 dan) var det han som instruerade mest. Koshiki no kata är en svår kata med många detaljer. Daigo sensei var lite för detaljerad och översättningen från japanska till engelska var bristfällig så det var lite svårt att tillgodogöra hans instruktion. Träning och instruktion var dock generellt sett bra. Temperaturen i dojon var under hela vecka ganska hög (35 grader, ibland så mycket som 38 ) vilken gjorde att det var lite svårt att vara fokuserad ibland.

11 SJF-Aktuellt 4/ Inför sista dagens katatävling så var undertecknad sugen att tävla men jag saknade nån att tävla med så det blev till att ragga upp en partner. Efter lite förfrågningar i den tyska gruppen så fick jag napp. Stefan Bernreuther ville tävla men saknade tävlingspartner. I tävlinen skall man göra en kata som tori och en som uke så det gällde att hitta en kata som fungerade för oss båda eftersom vi inte tävlat ihop tidigare. Vi bestämde oss för Kime no kata. Vi tränade ihop när Kime no kata stod på dagens schema och körde igenom den ett antal gånger inför tävlingen. Tävlingen är lite speciell eftersom man inte utser någon vinnare utan det delas bara ut ett omdöme, godkänd, bra och utmärkt. Vi gjorde 2 godkända serier vilket vi får vara nöjda med. Vi var definitivt inte sämst i Kime no kata och med tanke på den korta tid vi tränat ihop så var vi mycket nöjda med utförandet. Efter tävlingen hålls en avslutningsceremoni där de som utmärkt sig på katatävlingen premieras och så väljs en av kursdeltagarna ut som representant för hela gruppen. Denne får ta emot sitt kursdiplom ur Kodokans presidents hand. Till detta hedersuppdrag valdes vår egen RGK-ordförande Peter Martin ut. En ytterligare merit för honom som bekräftar att han har gott renommé hos högsta ledningen på Kodokan. Efter kursens slut hade Åke och undertecknad några dagar att turista i Tokyo innan vi åkte hem. Peter gjorde en avstickare till Ovan: Peter Martin och Åke Bransell tränar första tekniken i Itsutsu no kata. T. v.: Åke Bransell tillsammans med T. Daigo,10 dan. Foto:Sonny Forsberg. Fukuoka för att träffa sin gamla sensei Yamada-sensei (6 dan i både judo och aikido) och träffa några andra vänner. Nu väntar en lång flygresa hem från ett varmt Tokyo (35 grader) till svala Sverige. Europacupen i Hamburg Resultat i European Cup Hamburg, söndagen den 8 augusti. Martin Pacek tog silver, övriga en matchvinst. Martin Pacek tog ännu en prestigefull medalj och plussade på framgångarna från lördagens tävlingar med att gå till final i klassen -100 kg! Martin inledde med fyra raka segrar mot bland andra duktige Maret från Frankrike och Primoz från Slovenien. Tyvärr blev Moldaviern Cernega för svår i finalen som vann på ippon genom en harai-goshi i matchinledningen. Ännu en stor framgång för Martin som visar vilken hög nivå han har i dessa sammanhang. Övriga svenskar segrade i sina inledningsmatcher innan det blev stopp i andra omgången och sedan tyvärr inga återkval. Men i det stora hela var det en mycket lyckat turnering för Sverige och vi fortsätter att visa på alla nivåer att Svensk Judo är på frammarsch! Sedan väntade ett fyra dagars internationellt läger innan det var dags för truppen att åka hem till Sverige. Robert Eriksson Europacupen i Prag Framgångarna för Juniorlandslaget fortsätter! Under två stekheta sommardagar den 31 juli 1 augusti genomförde det Tjeckiska Judoförbundet på ett perfekt sätt den hittills största Junior Europian Cup i Prag med 446 deltagare från 32 länder. Svenska Juniorlandslaget var på plats med 9 härliga ungdomar under ledning av juniorlandslagstränaren Jakob Reinius assisterad av tidigare EMtvåan Boris Novotny. Denna gång blev det efter ett mycket stort antal segermatcher tre medaljer i en stenhård konkurrens, Guld till Emma Barkeling, Silver till Robert Pacek och Brons till Mia Hermansson. Svensk Judo gratulerar!!! Själv var jag på plats som domare och efter att ha sett Emma på lördagens uppvärmning stå och köra ingångar på ura nage gick det en härlig känsla genom den gamla judokroppen när hon i finalen efter bara några sekunder svarade på motståndarens vänstra höftattack med just en ura nage, som självklart blev ippon. Vilken tjej!!! Dick D. Johansson

12 12 SJF-Aktuellt 4/2010 Spännande veckor Johan Schyllander från Jönköpings Judoklubb har just återkommit efter några spännande veckor i Indien och Bhutan. Där höll han träningar för barn samt för tävlingsgrupper och genomförde en kort genomgång av Nage No Kata. Text: Johan Schyllander Foto: Tenzing Dorji Så här berättar Johan: Lekar av alla de sorter uppskattas av barn (stora som små) oavsett världsdel, men har kanske inte uppmärksammats av de indiska barninstruktörerna ännu. Det var otroligt kul att prova för dem lite nya idéer och pedagogiska trix. Jag tror att jag också lyckades skapa ett gryende intresse för kata, och det diskuterades ivrigt om möjligheterna att arrangera tävlingar även i denna gren. Tävlingsträningen var också spännande, jag visade några kombinationer O soto gari - Juji gatame. Harai goshi - Uki goshi och lite annat smått och gott. Jag fick också nöjet att bekanta mig med några unga förmågor från Kodokan som är i Indien och instruerar i Judo under ett år. i Indien Under tiden jag instruerade passade min gode vän Tenzing Dorji på att ta lite bilder samt bli bjuden på middag hos några vänliga grannar till Judoklubben. Jag är också honom stort tack skyldig för alla de vattenflaskor som han letade fram för att hindra att jag smälte på mattan. Det var ganska varmt och utan vätska hade jag nog varit en blöt fläck. Johan Schyllander poserar här med några Indska judoutövare. Mannen med blå dräkt i bakgrunden är Shaliesh Deshpande, 4 Dan. Johan Schyllander och Yatish Banghera, 6 Dan, Huvudinstruktör i Bombay Judo Club. Det är svårt att göra en kort summering av resan, även om jag utelämnar allt som inte har direkt med Judo att göra. En liten incident var dock ganska rolig. På besök i Bombay fanns en Japans utbytesstudent från Kodokan och jag fick veta att han hade en kollega i New Delhi. Några veckor senare på hemvägen besökte jag några judo vänner i New Delhi (Mukesh Solanki) och han berättade glatt att de hade besök från Japan. Jag nämnde att jag hade träffat den personens kollega i Mumbai. Mukesh tyckte att detta var jätte kul och naturligtvis måste jag ju träffa honom här i New Delhi. Efter flera samtal i mobilen och visst kringflackande med bil i New Delhi (Dwarka) och lite trassel kom Mukesh underfund med att det dessvärre inte var möjligt då personen i fråga befann sig i en stadsdel på ca 1.5 timmes avstånd. Indier är fantastiska tidsoptimister och glömmer kanske i all välmening bort både tid och avstånd. Men det gör alltid att varje besök blir en upplevelse utöver det vanliga! Jag vill också berätta att jag har blivit inbjuden till Bhutan för att under nästa år genomföra ett träningsläger under tre veckor för barn och ungdomar (8-25 år). Arrangemanget organiseras av YDF (Youth Development Fund, i Bhutan) och mig och syftar till att väcka intresse för Judo samt engagera ungdomar i en meningsfull fritid.

13 SJF-Aktuellt 4/ Inga stora framgångar för Sverige i VM Det blev inget lyckat VM för Sveriges del. Dock blev det en väldigt stark insats, men inte mer vid VM den 9-13 september i Tokyo. Text: Christer Löfgren Foto: Alf Tornberg Nix, det blev inga stora framgångar för vårt lilla svenska VM-landslag i judo i Tokyo, åtminstone inte än. Den 9 september tog VM slut redan i första matchen för Martin Pacek mot 2009-års VM-tvåa. Den 10 september stod vårt största hopp, 20-årige regerande Europamästaren Marcus Nyman, SPIF, för en bra start i den jämna och svårtippade 90 kg. Nyman tillhör världseliten och då skall man kunna ställa krav. Ett sådant är att man vinner matcher mot sämre motstånd, och Nyman gjorde ingen besviken i sin första match i VM-debuten. Det blev seger mot polacken Lukasz Kolesnik på fullpoäng efter drygt 3 min, och det på fasthållning. Vi vill ha artiklar och bilder......från er klubb. Du får gärna skriva kort. Skriv i ett Worddokument utan formateringar, ramar och annat. Tänk på detta om bilder: Bilder ska vara i Jpeg-format och ha en upplösning på x pixlar och ha en storlek på 300 kb till 2 MB. Lägg inga bilder i Word-dokument. Fotografens namn ska alltid anges. Sänd text och bild till: Därefter blev det stentufft direkt, tvåan på världsrankingen silvermedaljören från 2009-års VM, Kirill Denisov stod för motståndet. Ingen drömlottning, men Nåväl, Nyman skräms inte av någon, så inte heller av Denisov och det blev en väldigt tät match. Efter fem effektiva minuter stod dock Denisov som segrare med yuko efter två varningar för Nyman. Denisov förlorade senare i kvartsfinalen, fick återkval och tog till slut bronset. Det kan noteras att Denisovs vann fem av sina sex matcher, och det var bara i två matcher som han inte lyckades få högre poäng än yuko; i matchen mot Nyman och i den förlorade kvartsfinalen. Även om Nyman inte vann mot Denisov, så visade han att han är med i världstoppen. Det kommer fler VM Noterbart är att viktklassens överlägsne dominant, Takashi Ono, misslyckades på andra VM:et i rad. Sedan förra VM har Ono vunnit alla internationella turneringar han har ställt upp i, nu försvann han i åttondelen. Och vinnare blev överraskande Ilias Iliadis från Grekland som var en skräll när han tog OS-guld hemma i Aten som tonåring. Därefter har det som bäst blivit VM-silver, nu är han tillbaka i toppen. Måndag den 13 september höll vi tummarna för att Martin Pacek skulleskrälla i öppen viktklass. Men det blev förlust direkt i den hårda konkurrensen. Europamästaren Marcus Nyman lyckades inte ta medalj i VM. Det gjorde inte heller Martin Pacek. Nymans mamma Elisabeth Karlsson, som ju i kamp med sonen är svensk judos mest framgångsrika genom tiderna med ett VM-silver, två EM-silver och tre EM-brons, blev klart irriterad på undertecknad vid en intervju under sin aktiva karriär. Hon fick frågan om hon inte hade haft otur i lottningen efter en missad medalj. Svaret blev att lottningen är totalt ointressant skall jag ta medalj skall jag kunna slå allihop, var Bettans vassa kommentar. Jag anar att sonen tänker likadant.

14 14 SJF-Aktuellt 4/2010 Ny dojo i Sigtuna Söndagen den 12 september klockan14.00 invigdes Prästängarnas sportcenter! Denna toppmoderna idrottsanläggning innehåller en ny stor budohall för Sigtuna Budoklubb. Text: Alf Tornberg Foto: Mario D Alessandro Mario D Alessandro var mycket nöjd på invigningsdagen. Så här säger han: - Äntligen har vi fått inviga vår nya dojo i Sigtuna med pompa och ståt! Dojon i Sigtuna är 29 meter bred och 22 meter lång och utlagt är det 364 kvadratmeter judomatta innehållande två tävlingsområden 8 x 8 meter med skyddsområde runtom, nya mattor gula och blå som synes på bilderna. Invigningsdagen inleddes klockan för judons del med ett pass med prova på judo. Klockan var det dags för en judomarsch från gamla dojon i Hällsboskolan till nya dojon i Prästängarnas sportcenter. Officiell invigning av hela sportcentret förrättades av kommunalrådet Anders Johansson. Dojon invigdes av EJU:s sportdirector Johnny Kullenberg. Invigningsgästerna fick uppleva såväl en judouppvisning som uppvisningar i Aikido och Tai Chi. Dessutom fick man prova på alla dessa kampsporter. Sporthallen på ca kvm inrymmer fyra tennisbanor, en fullstor sporthall för handboll, innebandy och basket, en judohall (dojo) samt omklädningsrum och cafeteria med mera. Mario D Alessandro i en katauppvisning. Nedan: Johnny Kullenberg, Continetal Director i IJF och Sport Director i EJU, inviger Sigtuna Judoklubbs nya lokal.

15 SJF-Aktuellt 4/

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Klubbtränarutbildning i Kristianstad. Sidan 5

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Klubbtränarutbildning i Kristianstad. Sidan 5 SJF - Aktuellt Nr 6, 20 mars 2007 Redaktör: alf.tornberg@judo.se John Halland motionerar vid förbundets årsmöte. Foto: Alf Tornberg Årsmötet den 18 mars Sidorna 2 & 3 Klubbtränarutbildning i Kristianstad

Läs mer

Stockholms Judoförbund informerar

Stockholms Judoförbund informerar Stockholms Judoförbund informerar Gör som Ekerö JK Den 10 januari kommer Ekerö JK att ha ett arbetsseminarium med sin klubbstyrelse då man går igenom Stockholms Judoförbunds nya Mål och visionen 2015,

Läs mer

Svenska Judoförbundet gratulerar Karl Wöst på 70 årsdagen Kalle är en av svensk judos största profiler som startade med judo redan på 50-talet, han har varit ordförande i flera omgångar för Svenska Judoförbundet.

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén PROTOKOLL fört vid Riksdomarkonferensen på Scandic Hotell i Borås den 1 2 september 2012 Konferensledning: Dick D. Johansson (DDJ), Christer Löfgren (CL), Mario

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Christoffer Johansson. Inte bara EM-klass i judo utan nu även i grillning. Katakurs i Borås Sidan 4

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Christoffer Johansson. Inte bara EM-klass i judo utan nu även i grillning. Katakurs i Borås Sidan 4 SJF - Aktuellt Nr 6, 16 maj 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Christoffer Johansson. Inte bara EM-klass i judo utan nu även i grillning. Foto: Alf Tornberg Judofest i Frövi Sidan 2 och 3 Vill öka tävlandet

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 10, 2011 Datum: 2011-08-02 och 2011-08-04 Tid: Tisdag 2 augusti kl 19.00-20.45 fram till pkt C6, därefter ajournerades mötet till torsdag 4 augusti kl 19.00-20.30.

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 6/06 den 12 augusti 2006 på Dalsjö.

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 6/06 den 12 augusti 2006 på Dalsjö. Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 6/06 den 12 augusti 2006 på Dalsjö. Mötet startade 13.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Barbro Carlsson, BC, Kent Andersson, KA,

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från SJF:s årsmöte 2011 Datum: Söndagen 13 mars 2011, kl 11.00-14.20 Plats: Ibis Hotell, Stadiongatan 21, Malmö. Inledning SJF:s förbundsordförande Kent Härstedt hälsade samtliga hjärtligt välkomna

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 8/06 den 11 december 2006. Mötet hålls via konferenstelefon med start kl. 20.00

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 8/06 den 11 december 2006. Mötet hålls via konferenstelefon med start kl. 20.00 Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 8/06 den 11 december 2006. Mötet hålls via konferenstelefon med start kl. 20.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Alf Tornberg, AT,

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 1/05 den 25 februari 2005 på Scandic Hotell Mölndal.

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 1/05 den 25 februari 2005 på Scandic Hotell Mölndal. Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 1/05 den 25 februari 2005 på Scandic Hotell Mölndal. Mötet startade 19.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Kent Andersson, KA, Barbro

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 4/05 den 22 april 2005 på Scandic Hotell i Mölndal.

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 4/05 den 22 april 2005 på Scandic Hotell i Mölndal. Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 4/05 den 22 april 2005 på Scandic Hotell i Mölndal. Mötet startade 19.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Kent Andersson, KA, Barbro

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2003 Januari Annonsprojekt På initiativ av ITF sektionens styrelse inleddes ett annonsprojekt för sektionens klubbar i tidningen Fighter

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 1 Verksamhetsberättelse 2006 2 Funktionärer 2006 Styrelse Gustav Fagerberg, Ordförande Marcus Elfver, Vice ordförande Åsa Pettersson, Sekreterare Christer Cederborg, Ledamot Lars Andersson, Kassör Björn

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén EJU Refereeing & Coaching Seminar 2014 Så var det dags för årets andra seminarium; det första extraseminariet var i Malaga i januari och nu i Antalya, Turkiet.

Läs mer

SJF - Aktuellt. Leif Karlsson, 72-6 Dan. Nr 1, 4 april 2012 årg. 9 Redaktör: alf.tornberg@judo.se

SJF - Aktuellt. Leif Karlsson, 72-6 Dan. Nr 1, 4 april 2012 årg. 9 Redaktör: alf.tornberg@judo.se SJF - Aktuellt Nr 1, 4 april 2012 årg. 9 Redaktör: alf.tornberg@judo.se SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats Leif Karlsson, 72-6

Läs mer

3V BLADET IDROTT FÖR ALLA

3V BLADET IDROTT FÖR ALLA 3V BLADET IDROTT FÖR ALLA Hösten 2009 - Våren 2010 Göteborg VÄLKOMMEN TILL 3V HIF DU HÅLLER I DIN HAND VÅRT PROGRAM OM IDROTTSAKTIVITETER FÖR HÖSTTERMINEN 2009 TILL VÅRTERMINENS SLUT 2010 Som medlem i

Läs mer

Domarrapport European Open 16-17 februari, Budapest

Domarrapport European Open 16-17 februari, Budapest Domarrapport European Open 16-17 februari, Budapest Ahoy! För 50:e året så arrangerades det en European Open (förut World Cup) i Budapest, Ungern. Ganska mäktigt att man har presterat detta i så många

Läs mer

Aikido dojo etikett. Etikettsregler för hänsyn och säkerhet i träningslokalen. Morihei Ueshiba AIKIDO

Aikido dojo etikett. Etikettsregler för hänsyn och säkerhet i träningslokalen. Morihei Ueshiba AIKIDO Etikettsregler för hänsyn och säkerhet i träningslokalen Morihei Ueshiba AIKIDO 1 Om Aikidon: Aikidokonsten kommer från japan och den som uppfann den hete Morihei Ueshiba. Han kallas O sensei som betyder

Läs mer

Internationell elit till Lund. Europacup i Judo. 24-25 oktober 2015 Sparbanken Skåne Arena

Internationell elit till Lund. Europacup i Judo. 24-25 oktober 2015 Sparbanken Skåne Arena Internationell elit till Lund Europacup i Judo 24-25 oktober 2015 Sparbanken Skåne Arena Lund - tradition och innovation. Lund är en av Skandinaviens äldsta städer med ett av världens hundra högst rankade

Läs mer

SJF - Aktuellt. Nr 3, november 2014 årgång 11. Succé för SWOP Joakim Dvärby och Viktor Carlsson i bronsfinal i SWOP.

SJF - Aktuellt. Nr 3, november 2014 årgång 11. Succé för SWOP Joakim Dvärby och Viktor Carlsson i bronsfinal i SWOP. SJF - Aktuellt Nr 3, november 2014 årgång 11 Succé för SWOP Joakim Dvärby och Viktor Carlsson i bronsfinal i SWOP. Foto Alf Tornberg 2 SJF-Aktuellt 3/2014 På rätt väg Foto: Maria Bäfver I skrivande stund

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet KALLELSE TILL ÅRSMÖTE SMÅLANDS JUDOFÖRBUND När: Söndagen den 3 mars 2013 Kl 11:30, Västbo Judoklubbs dojo, Ringvägen 7, 33236 Gislaved Föredragslista för Smålands judoförbunds årsmöte 2013-03-03 1 Mötet

Läs mer

国 際 障 害 者 武 道 協 会 スウェーデン

国 際 障 害 者 武 道 協 会 スウェーデン Lägerinbjudan ABCD Judoläger 2011. Den 4-6 februari 2011 är det dags igen för den fjärde omgången ABCD Budokai- Judoläger, nu tillsammans med Svenska Judoförbundets Handikapps kommitté. Detta läger vänder

Läs mer

SJF - Aktuellt. Nr 3, 5 november 2011. Jean-Paul Ramillon och Nuno Delgado. Toppinstruktörer på Riksfortbildningen. Foto: Alf Tornberg.

SJF - Aktuellt. Nr 3, 5 november 2011. Jean-Paul Ramillon och Nuno Delgado. Toppinstruktörer på Riksfortbildningen. Foto: Alf Tornberg. SJF - Aktuellt Nr 3, 5 november 2011 Redaktör: alf.tornberg@judo.se SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats Jean-Paul Ramillon och

Läs mer

En sann Taekwon-Do mästare

En sann Taekwon-Do mästare En sann Taekwon-Do mästare Master Per Andresen, 7 Dan Pionjär av TKD ITF i Europa. Ledare för en av världens största ITF organisationer, National Taekwon-Do Norway med drygt 6000 medlemmar. Huvudinstruktör

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 6/05 den 23 september 2005 på Scandic Hotel Kungens Kurva i Stockholm.

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 6/05 den 23 september 2005 på Scandic Hotel Kungens Kurva i Stockholm. Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 6/05 den 23 september 2005 på Scandic Hotel Kungens Kurva i Stockholm. Mötet startade 18.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Kent

Läs mer

Liege 3 februari 2014. Belgian Open - Visé. 1-2 februari 2014. Belgian Open - Visé, Sida!1

Liege 3 februari 2014. Belgian Open - Visé. 1-2 februari 2014. Belgian Open - Visé, Sida!1 Liege Belgian Open - Visé 1-2 februari 2014 Belgian Open - Visé, Sida!1 Belgian Open - Visé 1-2 februari 2014 Resan började tidigt fredag morgon med att Mario och jag tog varsitt morgonflyg till Bryssel.

Läs mer

International youth handball championships 26-30 December 2011

International youth handball championships 26-30 December 2011 International youth handball championships 26-30 December 2011 Fotograf: Ludvig Thunman Välkomna! LUGI Handboll är mycket glada att för 34:e året i rad kunna bjuda in till världens största inomhusturnering

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Foto av Marcus Nyman: Jakob Reinius, Foto av Jonas Sandström: Alf Tornberg

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Foto av Marcus Nyman: Jakob Reinius, Foto av Jonas Sandström: Alf Tornberg SJF - Aktuellt Nr 12, 14 november 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se VM-brons: Marcus Nyman SWOP-guld: Jonas Sandström Strålande prestationer på JVM och SWOP Foto av Marcus Nyman: Jakob Reinius, Foto

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5/05 den 1 juli 2005 på Dalsjö.

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5/05 den 1 juli 2005 på Dalsjö. Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5/05 den 1 juli 2005 på Dalsjö. Mötet startade 17.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Kent Andersson, KA, Barbro Carlsson, BC, Ingela

Läs mer

TYNGDLYFTNING 1-2 Juli-2013, Halmstad Aréna, Hall C, Växjövägen 11, Halmstad Mer info: www.tyngdlyftning.com

TYNGDLYFTNING 1-2 Juli-2013, Halmstad Aréna, Hall C, Växjövägen 11, Halmstad Mer info: www.tyngdlyftning.com SVENSKA MÄSTERSKAPEN TYNGDLYFTNING 1-2 Juli-2013, Halmstad Aréna, Hall C, Växjövägen 11, Halmstad Mer info: www.tyngdlyftning.com Måndag 1:a - Tisdag 2:a juli 2013 Tävlingsstart 11:00 båda dagarna Entré:

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 11, 2012 Datum: 2012-10-08 Tid: Kl 19.00-21.25 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ordförande: Alf Tornberg AT Vice ordf. Kristiina Pekkola KP Ledamöter: Erik

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

ATP- slutspelen - slutrapport

ATP- slutspelen - slutrapport ATP- slutspelen - slutrapport Här några slutord om ATP-slutspelen i London. Mitt besök i London för ATP-slutspelen har varit givande på olika sätt. Men låt mig börja från början. När Robin Söderling i

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 131018 i Örebro. Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV. Jan Kamras JKA. Carl Ragnarsson CRA. Helena Axelsson HAX

Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 131018 i Örebro. Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV. Jan Kamras JKA. Carl Ragnarsson CRA. Helena Axelsson HAX Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 131018 i Örebro Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV Jan Kamras JKA Carl Ragnarsson CRA Helena Axelsson HAX Lasse Persson LPE Christer Grahs CGR Pontus Silow PSI

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2004

Verksamhetsberättelse år 2004 Verksamhetsberättelse år 2004 År 2004 var ett händelserikt år för Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion regionalt, nationellt och internationellt. Styrelse ITF sektionens styrelse för år 2004 hade följande

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 11, 2014 Datum och tid: Måndag 2014-10- 20, kl 19.00-21.08 Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT v ordförande Kristiina Pekkola KP Kassör: Kent M Andersson

Läs mer

SJF - Aktuellt. Nr 2, 30 juni 2013 årgång 10

SJF - Aktuellt. Nr 2, 30 juni 2013 årgång 10 SJF - Aktuellt Nr 2, 30 juni 2013 årgång 10 Att vilja och kunna - eller inte sid. 3 Familjen Mattsson - där alla tränar judo sid. 4 Olle Edeklev 8 Dan sid. 6 Johnny Kullenberg 7 Dan sid. 7 Utbildning och

Läs mer

NORDISKA MÄSTERSKAPEN I CASTING & FLUGKASTNING

NORDISKA MÄSTERSKAPEN I CASTING & FLUGKASTNING SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HAR NÖJET ATT BJUDA IN ER TILL NORDISKA MÄSTERSKAPEN I CASTING & FLUGKASTNING 2015 www.casting.se - officiell hemsida för Nordiska Mästerskapen i Casting & Flugkastning 2015. Eskilstuna

Läs mer

BOULEHALLEN I VARBERG

BOULEHALLEN I VARBERG BOULEHALLEN I VARBERG Boulodromen.se stod färdig för invigning den 28 oktober 2006 efter två års projektering och planering. Ägare är Alliansen Varbergs Boulehall som är en sammanslutning av åtta föreningar

Läs mer

ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17

ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17 ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17 Närvarande: Se sid 4 1. Mötets öppnande Lukas hälsade alla välkomna och öppnande mötet. Sverker Olsson Ordförande i hälsade även han välkommen och berättar lite om

Läs mer

Sverige under TKD ITF VM i Argentina

Sverige under TKD ITF VM i Argentina Sverige under TKD ITF VM i Argentina Text: Swavek Dydiszko 2009-11-30, 00:30 Detta är mitt sista inlägg angående VM i Argentina. För Sveriges del var det mycket tråkigt tävling där i många fall var det

Läs mer

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti Följ med Equi Tours på mästerskapsresa till Aachen, Tyskland för ett spektakulärt Europamästerskap! Här väntas fantastiska

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014

barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014 barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014 Oktober och nästan hela november har gått sedan sist och oj vad vi har hunnit med mycket! Barnen har fått sina mitterminsbetyg de har

Läs mer

BMW Sport Club. Jönköping 2015-01-24

BMW Sport Club. Jönköping 2015-01-24 Jönköping 2015-01-24 Agenda 10:00-10:15 Välkomna. -fika, agenda, mål & syfte Olof 10:15-10:30 Säsongen 2015, kalender och planering Patrik 10:30-11:00 Vad är BMW Cup och för vem Lars Åke 11:00-11:30 Genomgång

Läs mer

WSKA World Shotokan Championship 22-23 September 2007/ BYDGOSZCZ POLEN

WSKA World Shotokan Championship 22-23 September 2007/ BYDGOSZCZ POLEN WSKA World Shotokan Championship 22-23 September 2007/ BYDGOSZCZ POLEN Fredagen den 21 September åkte en stor svensk trupp med buss och båt till Polen för att delta på Shotokan VM. Truppen bestod av: Juniorer:

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Svenska Judoförbundet Verksamhetsberättelse 2006 2 Verksamhetsberättelse 2006, Svenska Judoförbundet Innehåll Ordföranden har ordet... 3 Förbundsstyrelsens berättelse... 4-9 Svensk veteranjudo... 10 Kommittéernas

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation

Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation Fédération Suédoise de Lutte Rapport från Fristilslandslaget tävling och träningsläger i Järvenpää Finland. Fredagen den 14 juni reste fristilslandslaget

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén PROTOKOLL nr 51 2012 fört vid RDK:s telefonmöte onsdagen den 12 september 2012 kl. 20.00 21.08 Närvarande: Dick D. Johansson (DDJ) Christer Löfgren (CL) Mario D

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

RDK- INFO. Oförändrade tävlingsregler fram till OS 2012! Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2010. Ordföranden har ordet:

RDK- INFO. Oförändrade tävlingsregler fram till OS 2012! Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2010. Ordföranden har ordet: RDK- INFO Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2010 Ordföranden har ordet: Oförändrade tävlingsregler fram till OS 2012! Hej kära domarkollegor och alla övriga judovänner runtom i landet! Ja, så har

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén PROTOKOLL nr 58 2014 fört vid RDK:s telefonmöte tisdagen den 11 februari 2014 kl. 20.00 21.28 Närvarande: Dick D. Johansson (DDJ) Christer Löfgren (CL) Mario D

Läs mer

Till vattenskidskolans elever och föräldrar.

Till vattenskidskolans elever och föräldrar. Till vattenskidskolans elever och föräldrar. Då har vi bara några veckor kvar med dragbåten i sjön för detta år men jag vill passa på att tacka för gott samarbete och önskar alla tillbaka i vår och på

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Dalarnas Judoförbund 2014-01-01 13-31

Verksamhetsberättelse för Dalarnas Judoförbund 2014-01-01 13-31 Verksamhetsberättelse för Dalarnas Judoförbund 2014-01-01 13-31 Anslutna föreningar I Dalarnas Judoförbund finns 10 stycken klubbar anslutna till Dalarnas Judoförbund, och över 650 medlemmar. Borlänge

Läs mer

Catch the spirit BOKA EN GULDPLATS.

Catch the spirit BOKA EN GULDPLATS. Catch the spirit BOKA EN GULDPLATS. EM I FRIIDROTT GÖTEBORG 6 AUGUSTI 006 DET STÖRSTA EVENEMANGET PÅ TIO ÅR. Under tio dagar i augusti är hela Göteborg en arena och staden sjuder av aktivitet, förväntan

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 10, 2014 Datum och tid: Lördag 2014-09- 13, kl 9.10 13.00 På Lindesberg Arena, Lindesberg Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT V. ordförande Kristiina

Läs mer

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an!

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! MMK-NYTT 7 11 februari ÄNTLIGEN dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! AKTIVITETER PÅ MMK 7 11 FEB LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Köket/Aktiviteter Mariokart 13.30 (Kenneth) Bakning

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Uchi mata på lag-sm. Tory: Alireza Parchami.

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Uchi mata på lag-sm. Tory: Alireza Parchami. SJF - Aktuellt Nr 12, 15 december 2009 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Uchi mata på lag-sm. Tory: Alireza Parchami. Att skaffa sponsorer Folkfest i Borlänge Sidan 2 Sidan 4-5 Irish Cup Judo för Fred Sidan

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Ung Judo sätter Sverige på kartan vid nordisk ungdomskonferns på Island.

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Ung Judo sätter Sverige på kartan vid nordisk ungdomskonferns på Island. SJF - Aktuellt Nr 8, 23 juni 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Ung Judo sätter Sverige på kartan vid nordisk ungdomskonferns på Island. Foto, Island: Rasmus Wallin Tornberg Ung Judo på Island Sidan 2-4

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén PROTOKOLL nr 59 2014 fört vid RDK:s telefonmöte tisdagen den 15 april 2014 kl. 20.00 22.04 Närvarande: Dick D. Johansson (DDJ) Christer Löfgren (CL) Mario D Alessandro

Läs mer

UNIKT KONCEPT: Träningsläger anpassat för ditt lag Laganpassat träningsläger på Rosvalla Nyköping Eventcenter 2011

UNIKT KONCEPT: Träningsläger anpassat för ditt lag Laganpassat träningsläger på Rosvalla Nyköping Eventcenter 2011 UNIKT KONCEPT: Träningsläger anpassat för ditt lag Laganpassat träningsläger på Rosvalla Nyköping Eventcenter 2011 SUPER CAMP Välkommen till Rosvalla Nyköping Eventcenter! Vi är ett av Skandinaviens största

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén PROTOKOLL nr 64 2015 fört vid RDK:s telefonmöte torsdagen den 15 januari 2015 kl. 20.04 22.08 Närvarande: Adjungerad: Dick D. Johansson (DDJ) Christer Löfgren (CL)

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från Svenska Judoförbundet FS-möte nr 14, 2012 Datum & tid: 2012-12-01, kl 13.15-17.15 och 2012-12-02 ca. kl 09.10-10.00 Plats: Hotell Scandic Europa, Köpmansgatan 38, Göteborg. Närvarande: Ordförande:

Läs mer

Artrapport IAIDO Jan 2015

Artrapport IAIDO Jan 2015 Artrapport IAIDO Jan 2015 EM 2015 22nd European Iaido Championships 2015 sker i Berlin den 6-8 nov, se länken som finns i läger guiden. Dock finns det idag ingen info på länken till EM iaido 2015s hemsida

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010. Umekawa budokai

Verksamhetsberättelse 2010. Umekawa budokai 1 av 8 Verksamhetsberättelse 2011 2 av 8 Under verksamhetsåret 2011 har föreningen anordnat två träningsläger och genomfört sin första gradering i den egna dojon. Dessutom blev det tangerat rekord med

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

INTERNATIONAL YOUTH HANDBALL CHAMPIONSHIPS 26-30 DECEMBER 2012

INTERNATIONAL YOUTH HANDBALL CHAMPIONSHIPS 26-30 DECEMBER 2012 INTERNATIONAL YOUTH HANDBALL CHAMPIONSHIPS 26-30 DECEMBER 2012 Photo: Anna Malmsjö Välkomna! LUGI Handboll är mycket glada att för 35:e året i rad kunna bjuda in till världens största inomhusturnering

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 8, 2014 Datum och tid: Måndag 2014-06- 16, kl 19.00-20.45 Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT v. ordförande Kristiina Pekkola KP Kassör: Kent M Andersson

Läs mer

Rembo Skidor Presenterar

Rembo Skidor Presenterar Rembo Skidor Presenterar HUGO JACOBSSON Ålder: 16 år Skidgymnasiets ort: Mora kommun Gren: Längdskidor Vilket år går du på skidgymnasiet: Första året Program: Naturvetenskapliga programmet Hugos tips:

Läs mer

Det brukar vara jämna matcher mellan klubbarna men i år lyckades svenskarna med tur och skicklighet besegra det finska laget med 5-1!

Det brukar vara jämna matcher mellan klubbarna men i år lyckades svenskarna med tur och skicklighet besegra det finska laget med 5-1! Hej PTK are! Det är tidigt onsdag morgon, onsdagen den 16 september 2015. Redaktören har haft nöjet att tillsammans med ett antal manliga tennisveteraner besöka Helsingfors i en årligen återkommande match

Läs mer

SVENSKA JUDOFÖRBUNDET

SVENSKA JUDOFÖRBUNDET SVENSKA JUDOFÖRBUNDET Protokoll fört vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 6, med start kl 19.10 och avslutning kl 21.15 den 20 oktober 2000, Hotell Adriane, Stockholm. rev 001027.LÖ/DDJ Närvarande: Dick

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Svenska Judoförbundet Verksamhetsberättelse 2014 2 3 Vi kan nu, efter fyra år med stukturerat visionsarbete, se hur detta burit frukt ute i Judosverige. Innehåll Ordföranden summerar Ordföranden summerar...

Läs mer

UPPSALA. Klubbens framtidsmål? Fortsätta att vara Sveriges bästa klubblag och slåss om guldet på Europacuperna.

UPPSALA. Klubbens framtidsmål? Fortsätta att vara Sveriges bästa klubblag och slåss om guldet på Europacuperna. UPPSALA Bildades år? 12 juni 1934 Klubbens historia? Deltog i den första lagtävlingen mot Stockholm i slutet av 30-talet. Tog silver i Svenska Serien 1939. Första individuella guldet togs av Nils Gunnarsson

Läs mer

Verksamhetsbera ttelse 2013

Verksamhetsbera ttelse 2013 Verksamhetsbera ttelse 2013 Verksamhetsberättelse avseende verksamhetsåret 2013-01-01 2013-12-31 för Postens Kamratklubb, Lund. Styrelse Under verksamhetsåret har styrelsen haft följande sammansättning:

Läs mer

KORT RESERAPPORT FRÅN OLDTIMERS BLEKINGERESA 18-21 maj 2015 18 maj:

KORT RESERAPPORT FRÅN OLDTIMERS BLEKINGERESA 18-21 maj 2015 18 maj: KORT RESERAPPORT FRÅN OLDTIMERS BLEKINGERESA 18-21 maj 2015 18 maj: Så var det åter dags igen för 40 förväntansfulla gentlemän (en del med på resan för första gången) att kliva på bussen för den årliga

Läs mer

KÕJÕ NYTT HAR DU HAFT EN SKÖN SOMMAR SISTA ANMÄLNINGSDAGEN FÖR HÖSTTERMINEN ÄR LÖRDAG DEN 16 AUGUSTI 2008 KÕJÕ KI AIKIDO STOCKHOLM

KÕJÕ NYTT HAR DU HAFT EN SKÖN SOMMAR SISTA ANMÄLNINGSDAGEN FÖR HÖSTTERMINEN ÄR LÖRDAG DEN 16 AUGUSTI 2008 KÕJÕ KI AIKIDO STOCKHOLM KÕJÕ KI AIKIDO STOCKHOLM 2008 07 20 Årsgång 9, utgåva 35 KÕJÕ NYTT Erik Tingsborg leder Leo Spolander runt i rummet med ett stadigt grepp. HAR DU HAFT EN SKÖN SOMMAR När du läser detta har du kanske kommit

Läs mer

Valberedningens förslag inför förbundsmötet 2015

Valberedningens förslag inför förbundsmötet 2015 Valberedningens förslag inför förbundsmötet 2015 Meddelande från Valberedningen! Valberedningen meddelar här sitt förslag till Förbundsstyrelse, Disciplinnämnd, Revisorer och Revisorssuppleanter inför

Läs mer

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA TE 3:s RESA TILLL BARCELONA Vart var vi? Vi tillbringade våra fem dagar i Barcelona,Spanien. Vad gjorde vi? Måndag- Bestod mest av att resa. Vi åkte från resecentrum klockan halv två på morgonen, vi flög

Läs mer

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D Stockholms SS Nyhetsbrev November 2011 Kära schackförälder, året går mot sitt slut och det börjar bli dags att avrunda höstterminen med några punkter. Eftersom vi hittills inte hunnit skicka några nyhetsbrev

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén PROTOKOLL nr 68 2015 fört vid RDK:s möte på Hotell Scandic City i Linköping lördagen den 29 augusti 2015 kl. 11.00 12.30 Närvarande: Dick D. Johansson (DDJ) Christer

Läs mer

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 STYRELSEN har under verksamhetsåret haft följande sammansättning: Ronnie Rosberg. Ordförande Klara Svensson. Sekreterare Thomas Lundin.

Läs mer

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020 Idrott hela livet 1 Introduktion Detta dokument beskriver Riksveterankommitténs mål och vision för verksamheten 2014-2020 samt aktiviteter för att nå dit. Vi

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2007 Funktionärer 2007 Styrelsen för IK Södra 2007 Ordförande, Gustav Fagerberg Kassör, Tommy Engstöm Sekreterare, Åsa Pettersson Vice ordförande, Björn Nyberg Vice kassör, Nicklas

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 13, 2014 Datum och tid: Måndag 2014-12- 08, kl 19.00-20.46 Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT v ordförande Kristiina Pekkola KP Kassör: Kent M Andersson

Läs mer

Stockholm INBJUDAN. Arrangeras i samarbete med:

Stockholm INBJUDAN. Arrangeras i samarbete med: Stockholm 2015 INBJUDAN Arrangeras i samarbete med: SM-Tävlingar individuellt i åldersklasser Kvalspel: 3 april - 31 maj 2015 Finalspel: 5-7 juni 2015 Spelsätt I det individuella kvalet spelas 8 serier

Läs mer

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s POLEN 2011 Jesper Hulterström V10 s 1 Jag heter Jesper Hulterström och Har varit på utlandspraktik 5/5 25/5 i Polen i en stad vid namn Tuchola. Resan varade i 3 veckor och den gjorde jag med John Pettersson

Läs mer

Artrapport IAIDO. Maj 2015

Artrapport IAIDO. Maj 2015 Artrapport IAIDO Maj 2015 EM 2015 22nd European Iaido Championships 2015 sker i Berlin den23-25 oktober, se länken som finns i lägerguiden. SM 2015 SM är nu genomförd med många spännande matcher och rafflande

Läs mer

!!!!!!!! INBJUDAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!! INBJUDAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! INBJUDAN Välkomna Vi hälsar er förening välkommen till Svea Cup 2014. Svea Cup är en tävling för YNGRE MINIORER, MINIORER, KADETTER, YNGRE JUNIORER, JUNIORER & SENIORER. Den 8:e upplagan av Svea Cup kommer

Läs mer

Nyhetsbrev December 2014

Nyhetsbrev December 2014 Nyhetsbrev December 2014 Innehåll Sverigelaget Head of Delegation Seminar, januari 2015 PreCamp SOWSG 2015LA, Stockholm 6-8 mars 2015 Pass och ESTA Resor till SOWSG LA2015 Families Program Host Town Program

Läs mer

Svenska Finnjolleförbundets verksamhetsberättelse

Svenska Finnjolleförbundets verksamhetsberättelse Svenska Finnjolleförbundets verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse för perioden från årsmötet i Lerkil 2014 till årsmötet i Falun 2015 Solstaregattan 31 maj 2015 i Karlstad. Ulf Bjuréus / SWE 66 in

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 9, 2013 Datum och tid: Lördag 2013-09- 07, kl 15.00 18.30 i Lindesbergs Arena, Lindesberg. Måndag 2013-09- 09 kl 20.00 20.55, telefonmöte. Deltagare: Ordförande:

Läs mer

Min tävlingssäsong 2013

Min tävlingssäsong 2013 Min tävlingssäsong 2013 2013 2013 har varit ett fantastiskt år för mig. Jag blev antagen till Sveriges Olympiska Kommittés Topp- och talangprogram, vann åtta mästerskapsmedaljer varav sex guld, tog studenten

Läs mer

Öka antalet medlemmar Vinna internationella medaljer Genomföra nationella och internationella tävlingar

Öka antalet medlemmar Vinna internationella medaljer Genomföra nationella och internationella tävlingar Stockholm i mars 2015 Stockholms Judoförbunds vision Stockholms Judoförbund (StJF) är ett distriktsförbund i Sverige, anslutet till Svenska Judoförbundet (SJF). StJF är ett organ för anslutna judoklubbar

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 1 Verksamhetsberättelse 2005 2 Funktionärer 2005 Styrelse Nicklas Mattsson, Ordförande Marcus Elfver, Vice ordf Åsa Pettersson, Sekreterare Annika Engstrand, Vice sekr. Lars Andersson, Kassör Björn Nyberg,

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

Utsikt över Europapark från ett torn.

Utsikt över Europapark från ett torn. DE SISTA DAGARNA I fredags morgon packade alla sina väskor och steg på bussen för att åka till Europapark! Bussresan gick ganska snabbt och väl framme fanns det massvis med olika attraktioner, allt från

Läs mer

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015 Inbjudan till Träningsläger Österrike Wipptal 8-16 augusti 2015 Info: Den andra veckan i augusti är det dags för årets stora klubb-händelse. Då drar nämligen OK Hammaren till Wipptal i Österrikiska alperna

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

2013 12 Maj. Lomma Cup. Internationell tävling. Välkomna. Nybörjare och Avancerade

2013 12 Maj. Lomma Cup. Internationell tävling. Välkomna. Nybörjare och Avancerade 2013 12 Maj Internationell tävling Nybörjare och Avancerade Öppet för alla combat stilar: JU JUTSU, SHOoT-FIGHTING, MMA, THAIBOXING, WRESTLING, SUBMISSION WRESTLING, TAEKWONDO, KARATE, KUNG-FU, JUDO mm

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer