Jeanette Madeling, tillförordnad vd AB Nybro Brunn, delvis 2 Håkan Dahlgren, vd energibolagen, delvis 2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jeanette Madeling, tillförordnad vd AB Nybro Brunn, delvis 2 Håkan Dahlgren, vd energibolagen, delvis 2"

Transkript

1 1 (10) Protokoll nr 1 fört vid sammanträde med styrelsen i, , den 23 januari 2012 Beslutande: Markus Lund, ordförande (s) Peter Lilja, vice ordförande (m) Kaj Göransson, styrelseledamot (s) Christina Davidson, styrelseledamot (c) Mikael Svanström, styrelseledamot (s) ersättare för Mariann Karlsson (v) Övriga närvarande: Karin Heideman, ersättare (m) Jonny Andersson, ersättare (kd) Jan Lagerqvist, vd Anette Sturesson, koncerncontroller Mats Arnér, sekreterare Jeanette Madeling, tillförordnad vd AB Nybro Brunn, delvis 2 Håkan Dahlgren, vd energibolagen, delvis 2 1 Val av justerare Peter Lilja (m) utses att jämte mötets ordförande justera dagens protokoll. 2 Rapport från koncernbolagen AB Nybro Brunn Jeanette Madeling, tillförordnad vd och ordförande Kaj Göransson för AB Nybro Brunn, redovisar och kommenterar, utifrån given mall, verksamheten i AB Nybro Brunn. Kommentarer lämnas om budgetutfallet 2011, som preliminärt uppgår till cirka kronor inklusive startbidrag från kommunen. Innebörden av det preliminära resultatet är att startbidraget egentligen ej behöver nyttjas under Om bidraget istället kan tillföras under 2012 finns alternativ som innebär en större kommunnytta. Det budgeterade resultatet för 2012, som uppgår till kronor, innehåller viss osäkerhet, bland annat på grund av försämrade möjligheter att genomföra vissa utbildningar. Från och med januari månad 2012 har platschef tillsatts för Svetrak. Redovisning lämnas över de styrande nyckeltal som gäller för verksamheten 2012.

2 2 (10) Information lämnas om att verksamhet kommer starta upp i före detta polishuset under mars månad Bland annat kommer inkubatorsverksamheten att finnas där. Kommentarer lämnas även om: Kund/Marknad Demokrati och medborgardialog Samordning Utvecklingsbehov Det senare inte minst i förhållande till prognoser som presenterats centralt om många industrijobb är på väg att försvinna under Exempel redovisas på möjliga tillväxtområden. Jan Lagerqvist, vd, framhåller att det är viktigt att styrelsen för moderbolaget redovisar till AB Nybro Brunn vad man vill att bolaget ska utföra. Styrelsen anser att det är viktigt att erbjuda utbildningar som stärker näringslivet. Exempel på sådan utbildning anser Jonny Andersson (kd) vara Att bli smartare och duktigare på att producera. Jeanette Madeling framhåller betydelsen av samverkan för att skapa tillväxt i regionen. Viktigt är därför att samverkan finns med bland annat Regionförbundet, som utsett särskild kontaktperson. Med anledning av förslag till kommunstyrelsen om att avveckla kultur-fritidsnämnden finns förslag om att överföra ansvaret för turismfrågorna till AB Nybro Brunn. Nybro Bostads AB På grund av sjukdom utgick redovisning från Nybro Bostads AB. Energikoncernen Vd Håkan Dahlgren och ordföranden Mikael Svanström (s) redovisar och kommenterar produktionssiffror för På grund av bland annat det varmare klimatet under året har produktionssiffrorna blivit lägre än för år Detta har medfört att det samlade ekonomiska resultatet för 2011 förväntas bli lägre än budget. Detta beror framförallt på sämre resultat för Nybro Värmecentral AB. Verksamheten i Nybro Värmecentral AB har även under början av 2012 påverkats av flera driftproblem som medfört extra kostnader och förlorade intäkter. Lägesrapport lämnas för Kraftvärmeprojektet. Redovisning lämnas även över etablerade och planerade kraftvärmeanläggningar i södra Sverige.

3 3 (10) Redovisning lämnas för hur fjärrvärmeprisutvecklingen varit för småhus i Nybro kommun i jämförelse med ett antal andra kommuner. Motsvarande redovisning görs även för fjärrvärmeprisutvecklingen för fastigheter. Prognos redovisas för fjärrvärmeutvecklingen reducerat med energieffektivisering. Redovisning görs även för produktionskostnaden för fjärrvärme idag och i framtiden. Prognoser redovisas också för mottagningsavgiftsutvecklingen, elprisutvecklingen och biobränsleprisutvecklingen. att tillförordnad vd för AB Nybro Brunn får i uppdrag tillsammans med kommunens ekonomichef undersöka möjligheterna till att överföra 2011 års startbidrag från kommunen till år 2012 för användning till omsorgsutbildningar, att vid nästa möte med styrelsen få en redovisning av hur turismfrågorna är tänkta att planeras in i AB Nybro Brunns verksamhet under förutsättning av beslut om överförande av verksamhet, att ånyo påtala för dotterbolagen att skriftligt material som redovisas för styrelsen lämnas till sekreteraren i god tid före styrelsens möte så att ledamöterna får tillgång till materialet inför mötena, att påtala för dotterbolagen att protokoll från styrelsemöten i dotterbolagen ska skickas till sekreteraren, som sedan ombesörjer att protokollen skickas ut till ledamöter i moderbolagets styrelse samt 3 Ekonomisk rapport för år 2011 samt fördelning av utredningskostnader för koncernen 2011 Koncerncontroller Anette Sturesson redovisar att arbetet med framtagande av bokslut pågår för de olika koncernbolagen. Någon särskild redovisning finns ej att rapportera. Anette Sturesson noterar att ej haft någon budget för I redovisningen finns kostnader som dels blivit belastade Nybro kommun, dels AB Nybro Brunn. Totalt uppgår kostnaden till kronor. Frågan är hur denna kostnad ska finansieras. I budget för 2012 finns en administrationsavgift budgeterad som ska täcka moderbolagets drift. Denna administrationsavgift fördelas proportionellt efter omsättning mellan rörelsedrivande dotterbolag. Motsvarande princip föreslås att tillämpas även för :s kostnader under Den procentuella fördelningen utifrån 2010 års bokslut blir då följande:

4 4 (10) AB Nybro Brunn 13,5 % Transtorpfastigheter AB 0,3 % Nybro Bostads AB 36,9 % Nybro Elnät AB 15,0 % Nybro Energi AB 21,6 % Nybro Värmecentral AB 12,7 % Fastigheter i Nybro AB 0 % att finansiering av kostnader för under 2011 sker utifrån fördelning av administrationsavgift mellan de rörelsedrivande dotterbolagen baserad på 2010 års bokslut. 4 Eventuella uppdrag att lämna vid bolagsstämmor för år 2011 Dagar för bolagsstämmor för koncernbolagen för verksamhetsår 2011 har redovisats vid tidigare möte. Det har nu visat sig att dessa tider kolliderar med andra aktiviteter. Vd får i uppdrag att till protokollet notera de dagar och tidpunkter som ska gälla efter avstämning med bland annat revisorn. Energibolagen den 21 mars 2012, förmiddag. Nybro Bostads AB den 21 mars 2012, eftermiddag. AB Nybro Brunn och Transtorpfastigheter AB den 22 mars 2012, förmiddag. den 22 mars 2012, eftermiddag. att fastställa ovan föreslagna dagar för bolagsstämmor för år Arbetsordning för styrelsen 2012 Vid mötet redovisas förslag till arbetsordning för styrelsen 2012 (bilaga). att fastställa förslag till arbetsordning för styrelsen för Vd-instruktion 2012 Vid mötet redovisas förslag till Vd-instruktion 2012 (bilaga).

5 5 (10) att fastställa förslag till Vd-instruktion för Rapporteringsinstruktion 2012 Vid mötet redovisas förslag till rapporteringsinstruktion 2012 (bilaga). att fastställa förslag till rapporteringsinstruktion Attestinstruktion 2012 Vid mötet redovisas förslag till attestinstruktion 2012 (bilaga). att fastställa förslag till attestinstruktion Fastställelse av firmatecknare Vid mötet redovisas förslag på firmatecknare enligt föregående års beslut. Firman tecknas av styrelsen. Firman tecknas två i förening av Markus Lund (ordförande), Peter Lilja (vice ordförande) och Jan Lagerqvist (vd). Dessutom har verkställande direktören rätt att teckna firman beträffande löpande förvaltningsåtgärder. 10 Redovisning av helhetslösning och synpunkter inför värdering av anläggningar och bolag inför omstrukturering av kommunkoncernen Styrelsen för beslutade vid sitt förra möte den 12 december 2011: att helhetslösning för värdering av bolagen i kommunkoncernen redovisas vid nästa möte med styrelsen samt att styrelsen vid nästa möte får en redovisning av revisionens synpunkter på värderingen av bolagen.

6 6 (10) Vd Jan Lagerqvist redovisar att träff genomförts med revisionen och lekmannarevisorn. Vice ordförande Peter Lilja redovisar från mötet att nedskrivningsbehov föreligger för anläggning i Nybro Värmecentral AB i storleksordning kronor i förhållande till bokfört värde 31 december En nedskrivning innebär skattemässigt att kostnaden är avdragsgill för bolaget. Redan gjorda överavskrivningar finns som kan kompensera nedskrivningsbehovet. En nedskrivning kan, vid allt annat oförändrat, ha en positiv inverkan på resultatet Förslaget innebär att nedskrivning ska göras om detta skattemässigt är avdragsgillt. Till kommande möte behöver förslag redovisas på hur värdering ska göras av Nybro Bostads AB. Resultatanalys för framtiden behöver göras löpande. Jan Lagerqvist framför från mötet med revisionen frågeställning om Varför äga bolag som bara går runt? Bolagen bör ge ett positivt resultat annars kan man lika gärna sälja dem. 11 Bildande av kombiterminalbolag Kommunfullmäktige beslutade den 28 november 2011, 273, att godkänna den föreliggande avsiktsförklaringen om bildande av Kombiterminalbolag samt att uppdra åt AB Nybro Brunn att komplettera ärendet med ekonomiska förutsättningar och utvecklingsmöjligheter. Styrelsen beslutade vid sitt möte den 12 december 2011, 65, att ärendet ska återkomma för beslut om bland annat styrelsebemanning vid dagens möte, den 23 januari Sammanfattning Nybro kommun har under en tid anlagt ett spårområde för omlastning. Spåren finns i kvarteret Rälsen och används idag främst för virkestransporter. Nybro kommun har en önskan att utveckla området till ett kombiterminalsområde och vill därför tillsammans med näringen bilda ett bolag för handhavande och utveckling. Frågan har diskuterats med intressenter och ett förslag till avsiktsförklaring om bildande av ett bolag för utvecklandet har godkänts av kommunstyrelsen. Syftet är att utveckla transport och logistiknäringen i kommunen samt att knyta samman vägtransporter med spårbunden trafik.

7 7 (10) En förutsättning för Nybro kommuns deltagande har varit att terminalen kommer att vara öppen för andra aktörer än intressenterna och att ingen part kan begränsa någon annans användande. Bolagsordning och aktieägaravtal Vid mötet redovisas utkast till bolagsordning och aktieägaravtal. Slutligt förslag planeras att redovisas till gruppmötena torsdagen den 26 januari 2012 inför kommunstyrelsen och kommunfullmäktige den 30 januari Vd Jan Lagerqvist redovisar att prissättning i bolaget för intressenter är tänkt att ske dels med fast del, dels utifrån volym. I övrigt redovisas: Avstämning av avtal med jurist pågår. Arrendeavtal avstämt och klart. Vd redovisar att förslag på namn behövs inför bolagsbildningen. Förslaget innebär att teknisk chef Stefan Björn och koncernkontroller Anette Sturesson representerar ägaren och Nybro kommun i bolaget. Vd rapporterar vidare att elektrifiering av spåret är beställt. Kaj Göransson (s) och Christina Davidson (c) anser att information bör lämnas till de bolag som för närvarande har avtal med kommunen om transporter till kombiterminalen ska bli informerade om planerade förändringar innan beslut fattas i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. att information ska lämnas till de som idag har avtal om transporter till kombiterminalen innan beslut tas i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige samt 12 Anmälda styrelsefrågor Inga särskilda frågor finns att rapportera. 13 Rapport från vd Vd Jan Lagerqvist redovisar uppdrag från styrelsen om hur Awes-fastigheten kan utvecklas samt effekter angående tredimensionellt ägande.

8 8 (10) Syfte Att vidareutveckla och förtäta de attraktiva områdena i centrala Nybro. Det övergripande syftet med att genomföra stadsbyggnationen är att fysiskt genomföra en positiv aktivitet där ett klart behov finns. Awes kommer att erbjuda boende och lämpliga lokaler till nya och befintliga företagare samt invånare. Strategin är att hitta en startpunkt för förtätningen av Nybro och inte nödvändigtvis ett långsiktigt ägande av fastigheter. För att uppnå detta planeras ett tredimensionellt ägande förenklar hanteringen av en framtida försäljning då varje del kan säljas var och en för sig. Samverkan Hela kommunkoncernen, det vill säga bolag och förvaltningar kommer och behöver samverka med deras respektive kompetensområde. Nybro Bostads AB:s roll är solklar med kompetens inom lägenhetsuthyrning för våningsplanen som ska innehålla lägenheter. Nybro Energi AB - kompetens att bidra med input för bästa möjliga energilösningar inom miljö och ekonomi avseende en modern fastighet. Tekniska nämnden - kompetens för miljölösningar, tillgänglighet och trafikflöden i en modern stad. Transtorpfastigheter AB kompetens inom lokalförvaltning och lokaluthyrning för våningsplanen som ska innehålla kommersiella lokaler. Sammantaget jobbar alla de ovannämnda exemplen samt näringslivsorganisation, exploateringsenhet för att nämna några, tillsammans för att skapa förutsättningar för förtätning av Nybro, invånare. Finansiering Olika finansieringsalternativ ska redovisas efter att en prisbild från anbudsgivarna inkommit. Nybro Bostads AB samt Transtorpfastigheter AB lämnar finansieringsförslaget, som är kopplad till den andel av ägande i fastigheten som respektive bolag ska bedriva. Etableringar Etableringar, en ständig pågående process över året som hanteras av Etableringsrådet. Etableringsrådet tar fram en övergripande strategi/handlingsplan. Bidrar med en inriktning där man har sett etableringar i ett helhetsperspektiv för stadens utveckling.

9 9 (10) Näringslivsenheten hanterar etableringarna som en del i sitt löpande arbete. Avsikten i detta fall är att parallellt med upphandlingsprocess och byggskede exponera lokalerna för tänkbara handelsetableringar möjligheterna som ges möjlighet påverka utformningen av lokalerna. Mål Ökat antal boende i tätort, kommunen samt vidgat handelsutbud i staden. Modern handel och fler lägenheter Form Syftet med ett tredimensionellt ägande är att skapa förutsättningar för en mer praktisk och funktionell fastighetsförvaltning för större kapitalkrävande anläggningar med flera verksamhetsutövare, såsom då olika delar av en anläggning används för skilda ändamål, t ex bostäder och affärslokaler. Vinster i förvaltningshänseende skulle ofta kunna uppnås om det juridiska ansvaret för respektive del kunde läggas på respektive verksamhetsutövare. Att man delar ägande av fastigheten i två delar skapar en intressant förutsättning för bland annat möjligheten att kunna avyttra lokaler eller bostäder oberoende av varandra. Byggnaden och området Genom en nybyggnation vill bolagen förtäta, höja de centrala delarnas status. Det ska bli ännu mer attraktivt och tryggt att driva butik och att bo i kvarteren runt Nybros salutorg. Förändringarna ska ta hänsyn till områdets speciella karaktär. Nybro bostadshus och nya lokaler kommer förhoppningsvis att göra den till en plats dit medelstora, men kanske också mer speciella butiker och verksamheter vill etablera sig för att dra nytta av torgets attraktionskraft. Parallellt med bolagens arbete ser Nybro kommun över hur man kan stärka området. Nybyggnationen kommer att skapa nya ytor för både handel och boende. Awes nya bostadshus utmed Hornsgatan, som ger upp till 60 lägenheter och butiker som kan expandera både inåt och uppåt i huset. Lokalen i hörnet Grönvägen- Hornsgatan kan stå modell för det nya handelsprogrammet. Exteriören i sten och rostfritt stål utstrålar modernism och öppenhet. Även lokalernas inre disposition är öppen, eventuellt entrésolvåningen ger rymd och möjlighet att se hela butiken från gatan. Vårt nuvarande förslag omfattar Awes, det vill säga X 21. Ritningar och skisser har tagits fram i samarbete med Dahlström Arkitektkontor. att vd och presidiet för får i uppdrag att till nästa möte redovisa förslag på var i organisationen hantering av utveckling av Awes-tomten ska ske,

10 10 (10) att det är viktigt att få igång byggnation samt 14 Övriga frågor Inga särskilda frågor noteras. Markus Lund Ordförande Peter Lilja Justerare Mats Arnér Sekreterare

Anette Sturesson, koncerncontroller Mats Arnér, sekreterare

Anette Sturesson, koncerncontroller Mats Arnér, sekreterare 1(7) Protokoll nr 6 fört vid sammanträde med styrelsen i, 556832-1110, den 10 december 2012 Beslutande: Övriga närvarande: Kaj Göransson, ordförande (s) Peter Lilja, vice ordförande (m) Christina Davidson,

Läs mer

Markus Lund (S) utses att utöver ordföranden justera dagens protokoll.

Markus Lund (S) utses att utöver ordföranden justera dagens protokoll. 1 (5) Protokoll nr 6 fört vid extra sammanträde med styrelsen i, 556832-1110, den 18 november 2013, klockan 08.00-08.55 ande: Övriga närvarande: Peter Lilja, ordförande (M) Kaj Göransson (S) Christina

Läs mer

Mikael Svanström, ordförande (S) Peter Lilja, vice ordförande (M) Kaj Göransson (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C)

Mikael Svanström, ordförande (S) Peter Lilja, vice ordförande (M) Kaj Göransson (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C) Sammanträdesdatum 7 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 08.30-10.30 ande Mikael Svanström, ordförande (S) Peter Lilja, vice ordförande (M) Kaj Göransson (S) Jonny Andersson (KD) ersättare

Läs mer

Peter Lilja, ordförande (M) Kaj Göransson (S) Mikael Svanström (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C)

Peter Lilja, ordförande (M) Kaj Göransson (S) Mikael Svanström (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C) Sammanträdesdatum 8 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 08.40-10.20 ande Peter Lilja, ordförande (M) Kaj Göransson (S) Mikael Svanström (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina

Läs mer

Peter Lilja, vice ordförande (m) Mikael Svanström (s) ersättare för Markus Lund (s) Jonny Andersson (kd) ersättare för Christina Davidson (c)

Peter Lilja, vice ordförande (m) Mikael Svanström (s) ersättare för Markus Lund (s) Jonny Andersson (kd) ersättare för Christina Davidson (c) 1 (9) Protokoll nr 3 fört vid sammanträde med styrelsen i, 556832-1110, den 21 maj 2012 Beslutande: Peter Lilja, vice ordförande (m) Mikael Svanström (s) ersättare för Markus Lund (s) Jonny Andersson (kd)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2011-12-07

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2011-12-07 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Svansjörummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08:30 12.00. Beslutande (M) Tomas Johansson (C) Anders Andersson (KD) (S) Ola Andreasson Pelle Pellby (S) Barbro

Läs mer

Styrelsen för Nybro Kommunbolag AB föreslås besluta

Styrelsen för Nybro Kommunbolag AB föreslås besluta 1 (5) PM till sammanträde med styrelsen i, 556832-1110, den 21 oktober 2014 ÄRENDE Nr 1 Val av justerare Christina Davidson (C) står i tur att utöver ordförande justera dagens protokoll. att utse Christina

Läs mer

Styrelsen för Nybro Kommunbolag AB föreslås besluta. att utse Mikael Svanström att utöver ordförande justera dagens protokoll.

Styrelsen för Nybro Kommunbolag AB föreslås besluta. att utse Mikael Svanström att utöver ordförande justera dagens protokoll. 1 (5) PM till sammanträde med styrelsen i, 556832-1110, den 3 juni 2014 ÄRENDE Nr 1 Val av justerare Mikael Svanström (s) står i tur att utöver ordförande justera dagens protokoll. att utse Mikael Svanström

Läs mer

Nybro kommun Mötesprotokoll Blad Mötesdatum 38 Nybro Kommunbolag AB Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan

Nybro kommun Mötesprotokoll Blad Mötesdatum 38 Nybro Kommunbolag AB Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan Mötesdatum 38 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 09.00-10.55 ande Christina Davidson, ordförande (C) Mikael Svanström, vice ordförande (S) Bodil Johansson (C) Peter Lilja (M) Martina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB 2015-05-13

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB 2015-05-13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Hyltenäsrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 10.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Anders Andersson FP Per-Elof Isaksson S Barbro Petersson Övriga närvarande

Läs mer

Jeanette Madeling, tillförordnad vd AB Nybro Brunn, 56- Håkan Dahlgren, vd energibolagen, 56- Stefan Henrixon, vd Nybro Bostads AB, 56-

Jeanette Madeling, tillförordnad vd AB Nybro Brunn, 56- Håkan Dahlgren, vd energibolagen, 56- Stefan Henrixon, vd Nybro Bostads AB, 56- 1(16) Protokoll nr 5 fört vid sammanträde med styrelsen i, 556832-1110, den 22 oktober 2012 Beslutande: Peter Lilja, ordförande (m) Markus Lund, ledamot (s) Christina Davidson (c) Brith-Louise Fagerstrand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB 2013-09-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB 2013-09-17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 11.25 Beslutande M Tomas Johansson S Barbro Petersson C KD S Anders Andersson Ola Andreasson Christopher

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2014-01-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2014-01-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Svansjörummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 11.30 Beslutande M Tomas Johansson S C S Barbro Petersson Anders Andersson David Berglund KD Ola Andreasson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Plats och tid Stora Vetteberget kl. 10:00 12.00 Utses att justera Benny Andersson (S) 11-12 14-27 Jeanette Lagervall (S) 13 Justeringens plats och datum Kommunhuset den 15 juni 2017 Paragrafer 11-27

Läs mer

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 16.15

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 16.15 Styrelsemöte nr 2 2013-05-22 1 [27] Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 16.15 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Lars-Ola Andersson (M), ordförande Hans Kristensson (FP) Henry Hermansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Förvaltnings AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Förvaltnings AB Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 22 mars 2013 kl. 9.00 11.20 Tomas Kronståhl (S), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Gunnar Jansson

Läs mer

2015-05-13. Onsdag 13 maj 2015, kl 9.10-11.30 Sjögatan 28, Sammanträdesrum A 319

2015-05-13. Onsdag 13 maj 2015, kl 9.10-11.30 Sjögatan 28, Sammanträdesrum A 319 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Plats och tid Beslutande Onsdag 13 maj 2015, kl 9.10-11.30 Sjögatan 28, Sammanträdesrum A 319 Catharina Fredriksson, ordförande Dag Bergentoft Birgitta Luoto Patrik Edström

Läs mer

fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 5 september 2017 kl. 08:15-08:50

fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 5 september 2017 kl. 08:15-08:50 Protokoll 2017-09-05 KONTAKT Annika Hejde Palm 087372160 Annika.HejdePalm@familjebostader.com Protokoll 5/2017 fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 5 september 2017 kl. 08:15-08:50

Läs mer

Bolagsordning för Lekebergs Kommunala Holding AB

Bolagsordning för Lekebergs Kommunala Holding AB Bolagsordning för Lekebergs Kommunala Holding AB Fastställd av: Kommunfullmäktige Datum: 2014-04-24 Ansvarig för revidering: Kommunstyrelsen Diarienummer: KS 14-141 Bolagsordning 2 (5) Innehållsförteckning

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Marie Jacobsson Strateg 040-675 31 12 Marie.Jacobsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-05-17 Dnr 1700225 1 (5) Regionstyrelsens arbetsutskott Ombudsinstruktion inför årsstämmor

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-19 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-19 1 STYRELSEN 2006-09-19 1 Plats och tid Kommunala bolagens sammanträdesrum Sjögatan 28, Tisdag 19 september, klockan 13.15 16.45 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Bror

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (17)

Sammanträdesprotokoll 1 (17) Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.00 10.00 Beslutande ledamöter Bo Ekberg, ordförande Jonas Ås, vice ordförande Aina Wåhlund Barbara

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) Sida Plats och tid Lilla Tjörnsalen kl. 13:30 15.15 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset den 22 december 2016 Paragrafer 50-62 Underskrifter Sekreterare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll 4 5 6 7 8 Beslutsärenden Investeringar avseende ny-, om- och tillbyggnad Västerviks gymnasium Investeringar refererade

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 11 maj 2015 kl. 13.00 13.40 Tomas Kronståhl (S), ordf. Harald Hjalmarsson (M) Gunnar Jansson (S)

Läs mer

Bolagsordning för Piteå Näringsfastigheter AB

Bolagsordning för Piteå Näringsfastigheter AB Bolagsordning för Piteå Näringsfastigheter AB Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Bolagsordning för Piteå Näringsfastigheter AB Bolagsordning 2015-02-16, 21 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar

Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar 2013-04-15 Extra sammanträde Tjänsteutlåtande Kommundirektör 2013-04-08 Björn Eklundh 08-590 970 31 Dnr: Fax 08-590 733 40 KS/2013:149 Bjorn.Eklundh@upplandsvasby.se

Läs mer

Lars-Ove Jansson, Ordförande Jenny Boquist, Vice ordförande Peter Joensuu, Vice ordförande Stefan Jonsson Ulf Jonsson

Lars-Ove Jansson, Ordförande Jenny Boquist, Vice ordförande Peter Joensuu, Vice ordförande Stefan Jonsson Ulf Jonsson Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.00 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lars-Ove Jansson, Ordförande Jenny Boquist, Vice

Läs mer

De reviderade styrdokumenten har behandlats av styrelsen för Lysekils Stadshus AB som tillstyrkt förslagen.

De reviderade styrdokumenten har behandlats av styrelsen för Lysekils Stadshus AB som tillstyrkt förslagen. 1/1 Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse Datum: 2015-05-28 Förvaltning: Kommunledningskontoret Handläggare: Ola Ingevaldson Telefon: 0523/5613102 E-post: ola.ingevaldson REVIDERING AV ÄGARDIREKTIV OCH BOLAGSORDNING

Läs mer

Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl

Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl Lindesbergs kommun Plats och tid ande Adjungerade Övriga deltagande Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl. 09.00-11.15 Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Tommy Kragh Pär-Ove Lindqvist, vice

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

183 Gödkännande av överlåtelse av näringslivsfastigheter från Eskilstuna Kommunfastigheter till Eskilstuna Logistik och Etablering AB (KSKF/2016:465)

183 Gödkännande av överlåtelse av näringslivsfastigheter från Eskilstuna Kommunfastigheter till Eskilstuna Logistik och Etablering AB (KSKF/2016:465) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-10-11 Sida 1(3) 183 Gödkännande av överlåtelse av näringslivsfastigheter från Eskilstuna Kommunfastigheter till Eskilstuna Logistik och Etablering

Läs mer

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mikael Granlund (S)

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mikael Granlund (S) 1 / 10 Plats och tid Bergåsen, Ånge kommunkontor kl. 10:00-12:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mikael Granlund

Läs mer

Förslag till beslut Förslag till kommunfullmäktige. Kommunstyrelsen

Förslag till beslut Förslag till kommunfullmäktige. Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-09-13 Kommunledningskontoret Ekonomi och kvalitet KSKF/2016:465 Ann-Sofi Salomon 016-710 50 26 1 (2) Kommunstyrelsen Godkännande av överlåtelser av näringslivsfastigheter från Eskilstuna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 11.30 Lars-Ove Jansson, ordförande Jenny Boquist, vice

Läs mer

Utlåtande 2006: RI (Dnr /2006)

Utlåtande 2006: RI (Dnr /2006) Utlåtande 2006: RI (Dnr 129-240/2006) Överföring av stadens minoritetsposter i de kommunala bolagen till Stockholms Stadshus AB Villkorat av kommunfullmäktiges godkännande senast 31 mars 2006 Kommunstyrelsen

Läs mer

Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 14:00 16:30. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson

Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 14:00 16:30. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-20 Tjörns Bostads AB Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 14:00 16:30 Utses att justera Leif Göbel Justeringens plats och tid Kommunhuset

Läs mer

2011:15 BOLAGSORDNING FÖR TIDAHOLMS ENERGI AB. Antagen av kommunfullmäktige 2011-02-28. Firma. Bolagets firma är Tidaholms Energi AB.

2011:15 BOLAGSORDNING FÖR TIDAHOLMS ENERGI AB. Antagen av kommunfullmäktige 2011-02-28. Firma. Bolagets firma är Tidaholms Energi AB. 2011:15 BOLAGSORDNING FÖR TIDAHOLMS ENERGI AB Antagen av kommunfullmäktige 2011-02-28. 1 Firma Bolagets firma är Tidaholms Energi AB. 2 Säte Bolagets styrelse skall ha sitt säte i Tidaholms kommun. 3 Föremål

Läs mer

Riktlinjer och mål (ägardirektiv) för Alvesta Energi AB

Riktlinjer och mål (ägardirektiv) för Alvesta Energi AB Riktlinjer och mål (ägardirektiv) för Alvesta Energi AB För Alvesta Energi AB inklusive dotterbolaget Alvesta Elnät AB, nedan kallat bolaget, gäller följande direktiv antagna den 24 november 2015 av styrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 29 april 2013 kl. 16.05 16.45 Tomas Kronståhl (S), ordf. Harald Hjalmarsson (M) Christin Rampeltin

Läs mer

Konstituerande styrelsemöte

Konstituerande styrelsemöte 2013-05-29 39 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset kl 13.15 15.40 Konstituerande styrelsemöte Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande

Läs mer

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB 3 juni 2014

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB 3 juni 2014 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2014-06-03 9/2014 Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB 3 juni 2014 Sid nr 92 Sammanträdets öppnande och justering... 2 93 Godkännande av dagordning... 2 94 Föregående

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-04-22

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-04-22 2015-04-22 Ärendeförteckning 16 Sammanträdets öppnande... 2 16a Val av protokollsjusterare... 2 16b Godkännande av dagordning... 2 17 Informationer, rapporter och diskussioner... 3 Beslutsärenden... 4

Läs mer

STYRELSEPROTOKOLL nr 3/2015

STYRELSEPROTOKOLL nr 3/2015 Sida 1 av 6 STYRELSEPROTOKOLL nr 3/2015 Sammanträde med styrelsen för AB Stockholmshem Datum: 2015-04-23 Plats: Styrelserummet, AB Stockholmshem, Hornsgatan 128 Närvarande: Ordföranden Kadir Kasirga Ledamöter

Läs mer

Gransknings-PM AB Ekerö Bostäder 2011

Gransknings-PM AB Ekerö Bostäder 2011 2012-03-29 Richard Vahul Gransknings-PM AB Ekerö Bostäder 2011 1. Sammanfattande bedömning Inom ramen för lekmannarevisorernas årliga revision genomförs viss fördjupad granskning som ett kompletterande

Läs mer

Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 17:00 18:30. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Christer Hermansson (FP)

Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 17:00 18:30. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Christer Hermansson (FP) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-20 Tjörns Måltids AB Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 17:00 18:30 Utses att justera Björn Sporrong (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset

Läs mer

Lisa Levin, Ordförande Jonas Ås, Vice ordförande Bo Ekberg, Vice ordförande Aina Wåhlund Barbara Hinsch Kjell Bergquist ej Curt Edenholm

Lisa Levin, Ordförande Jonas Ås, Vice ordförande Bo Ekberg, Vice ordförande Aina Wåhlund Barbara Hinsch Kjell Bergquist ej Curt Edenholm Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Rosendalsvägen 19, 671 50, Arvika, kl. 12.30 13.50 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lisa Levin, Ordförande Jonas Ås, Vice ordförande Bo Ekberg, Vice ordförande

Läs mer

fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 4 december 2018 kl. 08:15-09:30, Hammarby Allé 150, Lokal Landsort

fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 4 december 2018 kl. 08:15-09:30, Hammarby Allé 150, Lokal Landsort KONTAKT Annika Hejde Palm 087372160 Annika.HejdePalm@familjebostader.com Protokoll 7/2018 fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 4 december 2018 kl. 08:15-09:30, Hammarby Allé 150, Lokal

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr 2008-09-12 Ärendelista Sid nr 51 Sammanträdets öppnande och justering...2 52 Godkännande av dagordning...2 53 Föregående protokoll...2 54 Tertialbokslut 2...3 55 Attest- och utanordningsinstruktion...4

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-03-16 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-03-16 1 STYRELSEN 2005-03-16 1 Plats och tid Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Onsdag 16 mars 2005, klockan 13.15-16.15 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Maud Linder

Läs mer

Vad ska Nybros bolagskoncern ha ett moderbolag till?

Vad ska Nybros bolagskoncern ha ett moderbolag till? Vad ska Nybros bolagskoncern ha ett moderbolag till? Kommunen äger bolag och bedriver företagsverksamhet för att förverkliga kommunala ändamål. Verksamheten syftar ytterst till att skapa långsiktig nytta

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Ånge Fastighets & Industri AB

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Ånge Fastighets & Industri AB 1 / 12 Plats och tid Flataklocken kl. 09:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mikael Granlund (S) ersätter Karin

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen, kl.13.00 14.00

Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen, kl.13.00 14.00 Tjörns Kommunala Förvaltnings AB 2009-03-17 1 [12] Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen, kl.13.00 14.00 Beslutande Övriga närvarande Utses justera Martin Johansen, ordförande Lars Thorsson, ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2014-04-22

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2014-04-22 2014-04-22 Ärendeförteckning 12 Sammanträdets öppnande... 2 12a Val av protokollsjusterare... 2 12b Godkännande av dagordning... 2 12c Godkännande av föregående protokoll... 2 12d Kvarstående ärenden,

Läs mer

G3 2004-03-17. Arbetsordning för styrelsen i ITS-Sweden AB

G3 2004-03-17. Arbetsordning för styrelsen i ITS-Sweden AB G3 2004-03-17 Arbetsordning för styrelsen i ITS-Sweden AB ARBETSORDNING FÖR STYRELSEN I ITS Intelligenta TransportSystem Sweden AB med organisationsnummer 556655-6279 ITS Intelligenta TransportSystem Sweden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll Beslutsärenden 4 Årsbokslut 2017 Informationsärenden 5 6 7 8 Styrelsekonferens 11-12 april Rapporter Uppföljningar

Läs mer

2013-12-10 Ks 213/2013. Bolagspolicy ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag

2013-12-10 Ks 213/2013. Bolagspolicy ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag 2013-12-10 Ks 213/2013 Bolagspolicy ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag Innehållsförteckning 1. Syfte... 3 2. Tillämpningsområde... 3 3. Ägarroll... 3 3.1 Kommunfullmäktige...3 3.2 Kommunstyrelsen...4

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltning redovisar i skrivelse 3 februari 2014 förslag till bolagsordningar för de rubricerade bolagen.

Kommunstyrelsens förvaltning redovisar i skrivelse 3 februari 2014 förslag till bolagsordningar för de rubricerade bolagen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 12 (30) 2014-02-10 Ks 8. Bolagsordningar för Västerviks Kommuns Förvaltnings AB och de helägda dotterbolagen Västervik Miljö & Energi AB, Västerviks Kraft Elnät AB,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Runnabönning, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 13.00-13.30 Beslutande M Margareta Lövgren, 71 M Pär-Erik Johansson tjänstgör för Margareta Lövgren, 72

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Ugglehallen kl. 18:00-19:25, 19:55-20:45 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Ulf Bengtsson, kommundirektör Cecilia Håkansson, kommunsekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer

Sundsvall Logistikpark AB

Sundsvall Logistikpark AB 2010-06-23 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll 2010-05-10... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB Timrå Ven AB 2016-04-12 Ärendeförteckning 1 Stämmans öppnande... 2 2 Val av ordförande vid stämman, utseende av protokollförare.. 2 3 Upprättande och godkännande av röstlängd... 2 4 Val av protokollsjusterare...

Läs mer

fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 10 april 2018 kl. 08:15-09:15

fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 10 april 2018 kl. 08:15-09:15 Protokoll 2018-04-11 KONTAKT Annika Hejde Palm 087372160 Annika.HejdePalm@familjebostader.com Protokoll 3/2018 fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 10 april 2018 kl. 08:15-09:15 NÄRVARANDE

Läs mer

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) Innehållsförteckning 31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning 33 Utdelning

Läs mer

Paragrafer Underskrifter Sekreterare Kjell Arvidsson. Christer Hermansson

Paragrafer Underskrifter Sekreterare Kjell Arvidsson. Christer Hermansson 2018-05-24 Styrelsemöte nr 2 Plats och tid Styrelserummet Vallhamn kl. 15:00 15:35 Utses att justera Henry Hermansson (C) Justeringens plats och datum Kommunhuset 2018-05-30 Paragrafer 10-25 Underskrifter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 09:00 12:00. Underskrifter Sekreterare

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 09:00 12:00. Underskrifter Sekreterare Sida Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 09:00 12:00 Utses att justera Jan Berndtsson (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset Skärhamn 2015-05-26 Paragrafer 14-25 Underskrifter

Läs mer

Ägardirektiv för Tidaholms Bostad AB

Ägardirektiv för Tidaholms Bostad AB Kommunfullmäktige Ärendenr: KS 2018/11 Fastställd: 2018-03-26 Reviderad: FÖRFATTNINGSSAMLING Ägardirektiv för Tidaholms Bostad AB 2/7 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Ägardirektiv för Tidaholms

Läs mer

93 Extra ärende - Reviderad bolagsordning för Eskilstuna Energi och Miljö Försäljning AB (KSKF/2017:272)

93 Extra ärende - Reviderad bolagsordning för Eskilstuna Energi och Miljö Försäljning AB (KSKF/2017:272) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-04-11 Sida 1(1) 93 Extra ärende - Reviderad bolagsordning för Eskilstuna Energi och Miljö Försäljning AB (KSKF/2017:272) Beslut Förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (FP) Benny Andersson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (FP) Benny Andersson (S) Sida Plats och tid Stora Vetteberget kl 08:30 10.20 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-06-30 09:00 Paragrafer 13-26 Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

ARBOGA KOMMUN. Blad 3. Ksau 204 Dnr 418/

ARBOGA KOMMUN. Blad 3. Ksau 204 Dnr 418/ ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-12-08 Blad 3 Ksau 204 Dnr 418/2015-107 Bolagspolicy för Arboga kommuns bolag Kommunstyrelseförvaltningen har i

Läs mer

Författningssamling i Borlänge kommun. AB Stora Tunabyggen Bolagsordning. Beslutad av kommunfullmäktige , 245

Författningssamling i Borlänge kommun. AB Stora Tunabyggen Bolagsordning. Beslutad av kommunfullmäktige , 245 Författningssamling i AB Stora Tunabyggen Bolagsordning Beslutad av kommunfullmäktige 2013-12-10, 245 Metadata om dokumentet Dokumentnamn AB Stora Tunabyggen - bolagsordning Dokumenttyp Bolagsordning Omfattar

Läs mer

Bolagsordning för Tjörns Bostads AB

Bolagsordning för Tjörns Bostads AB Bolagsordning för Tjörns Bostads AB Reviderat senast: Kommunfullmäktige 2014-01-30 (KF 4) Bolagsstämma 2014-04-24 (TBAB 15) Tjörn Möjligheternas ö 1 Bolagets firma Bolagets firma är Tjörns Bostads Aktiebolag.

Läs mer

SUNDBYBERGS STADSHUS AB. Styrelsesammanträde torsdagen den 16 juni 2016, kl i Fastighets AB Förvaltarens lokaler, styrelserummet

SUNDBYBERGS STADSHUS AB. Styrelsesammanträde torsdagen den 16 juni 2016, kl i Fastighets AB Förvaltarens lokaler, styrelserummet SUNDBYBERGS STADSHUS AB Styrelsesammanträde torsdagen den 16 juni 2016, kl. 16. 00-17. 45 i Fastighets AB Förvaltarens lokaler, styrelserummet Närvarande: Mikael T. Eriksson Ordförande Siyamak Sajadian

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.17.00 17.35. Lena Töppner Nilsson, sekr

Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.17.00 17.35. Lena Töppner Nilsson, sekr Styrelsemöte nr 2 2014-05-21 1 [14] Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.17.00 17.35 Beslutande Kerstin Lönnbro (FP), ordförande Björn Sporrong (S) 2 v ordf Övriga närvarande Ersättare Jessica

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr 2010-03-05 Ärendelista Sid nr 64 Sammanträdets öppnande och justering... 2 65 Godkännande av dagordning... 2 66 Föregående protokoll 2010-02-25... 2 67 Årsredovisning 2009... 3 68 Personalfrågor... 4 69

Läs mer

Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2

Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 6 (6) Förvaltnings AB 2014-05-05 6 nr 5 Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2 Kommunfullmäktige utsåg 2010-12-20

Läs mer

Fullgörande av verksamhetsuppdrag

Fullgörande av verksamhetsuppdrag Granskningsredogörelse Fullgörande av verksamhetsuppdrag Blaikenvind AB Bo Rehnberg Cert. kommunal revisor Mars 2013 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning...2 2.1. Bakgrund...2 2.2.

Läs mer

Bolagsordning för Piteå Renhållning och Vatten AB

Bolagsordning för Piteå Renhållning och Vatten AB Bolagsordning för Piteå Renhållning och Vatten AB Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Bolagsordning för Piteå Renhållning och Vatten AB Bolagsordning 2015-02-16, 22 Kommunfullmäktige

Läs mer

Ordförande Ulrika Francke öppnade sammanträdet.

Ordförande Ulrika Francke öppnade sammanträdet. Protokoll från sammanträde med styrelsen för Stockholms Stadsteater den 5 mars 2009, kl.17.00 i Bandlerrummet, Stadsteatern. 2/2009 Närvarande Ordföranden Ledamöterna Suppleanterna Ulrika Francke Johan

Läs mer

Institutet Mot Mutor. Org. nr. 802001 5882

Institutet Mot Mutor. Org. nr. 802001 5882 Institutet Mot Mutor Org. nr. 802001 5882 I. Styrelsens arbetsordning II. Instruktion för generalsekreteraren III. Instruktion för ekonomisk rapportering 1(10) I. STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen för

Läs mer

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mikael Granlund (S)

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mikael Granlund (S) 1 / 11 Plats och tid Bergåsen, Ånge kommunkontor kl. 10:00-12:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mikael Granlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Spinnerskan i Mark AB 2012-03-01

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Spinnerskan i Mark AB 2012-03-01 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats och tid Svansjörummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08:30 11:30 Beslutande (M) Tomas Johansson (M) Margareta Lövgren (KD) (S) Ola Andreasson Pelle Pellby (S) Barbro

Läs mer

Utveckling av kommunen som organisation, verksamhet och territorium

Utveckling av kommunen som organisation, verksamhet och territorium Syftet med detta dokument är att tydliggöra kommunchefens roll och utgöra en grund för utvecklat samspel byggt på ömsesidig förståelse mellan kommunchef och den politiska ledningen. För att lyckas behövs

Läs mer

Ägardirektiv för Tidaholms Energi AB

Ägardirektiv för Tidaholms Energi AB Kommunfullmäktige Ärendenr: KS 2018/11 Fastställd: 2018-03-26 Reviderad: FÖRFATTNINGSSAMLING Ägardirektiv för Tidaholms Energi AB 2/8 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Ägardirektiv för Tidaholms

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 97:7

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 97:7 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 97:7 Kf 116/1997, 78/1998, 27/1999 Dnr K 1997.453-070 Kf 57/2001, 30/2003, Dnr K 2000.10604 Kf 128/2006, 62/2012 Dnr Ks/K 2006.10296 Dnr Ks 2012/76 BOLAGSORDNING

Läs mer

Måndagen 21 december 2015, kl Sjögatan 28, sammanträdesrum A 319

Måndagen 21 december 2015, kl Sjögatan 28, sammanträdesrum A 319 Sammanträdesprotokoll Plats och tid Beslutande Måndagen 21 december 2015, kl 9.00-11.10 Sjögatan 28, sammanträdesrum A 319 Catharina Fredriksson, ordförande Patrik Renfors Dag Bergentoft Patrik Edström

Läs mer

BOLAGSORDNING FÖR MORAVATTEN AB

BOLAGSORDNING FÖR MORAVATTEN AB BOLAGSORDNING FÖR MORAVATTEN AB Bolagsordning för Moravatten AB Fastställd Kommunfullmäktige 2013-05-27, 38 Bolagsstämman 2013-10-02 Daterad 2013-04-11 Reviderad 2014-12-01, 165 Produktion Kommunledningskontoret

Läs mer

Bolagsordning för Nykvarns Kommunkoncern AB KS/2015:169

Bolagsordning för Nykvarns Kommunkoncern AB KS/2015:169 TJÄNSTESKRIVELSE 2015-05-06 Kommunstyrelsen Anders Sloma Utredare Telefon 08 555 010 10 anders.sloma@nykvarn.se Bolagsordning för Nykvarns Kommunkoncern AB KS/2015:169 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 4-12 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00-16.30 ande Daniel Bäckström (c), t o m kl 15.00 Margareta Bäckström (c), fr o m 14.20 Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s), Jan Andersson

Läs mer

Lars-Ove Jansson, ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Stefan Jonsson Maria Rönnehäll Ferdinand von Malmborg Anna-Maria Nykvist Ulf Jonsson

Lars-Ove Jansson, ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Stefan Jonsson Maria Rönnehäll Ferdinand von Malmborg Anna-Maria Nykvist Ulf Jonsson Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.00 10.30 Lars-Ove Jansson, ordförande Peter Joensuu, vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll Beslutsärenden 4 5 6 Fastställande av styrdokument Deltagande vid SABO:s förtroendemannakonferens 5-6 december 2018

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr 2010-01-25 Ärendelista Sid nr 62 Sammanträdets öppnande och justering... 2 63 Godkännande av dagordning... 2 64 Föregående protokoll 2009-11-20... 3 65 Bokslut 2009... 4 66 Senareläggning av årsstämma

Läs mer

Storumans kommun. Ägarpolicy för. Antagen av kommunfullmäktige 2013-09-24 94

Storumans kommun. Ägarpolicy för. Antagen av kommunfullmäktige 2013-09-24 94 Storumans kommun Ägarpolicy för Storumans kommun Antagen av kommunfullmäktige 2013-09-24 94 Ägarpolicy för Storumans kommun Allmänt 1. Inledning Delar av Storuman kommuns verksamhet bedrivs i aktiebolagsform.

Läs mer

Bolagsstämman i Next Skövde Destinationsutveckling AB har fastställt ägardirektiven 3 maj 2013, 12

Bolagsstämman i Next Skövde Destinationsutveckling AB har fastställt ägardirektiven 3 maj 2013, 12 Bolagsstämman i Next Skövde Destinationsutveckling AB har fastställt ägardirektiven 3 maj 2013, 12 För den verksamhet som bedrivs i Next Skövde Destinationsutveckling AB, nedan kallat Bolaget, gäller dessa

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Bolagsordning för Sollentuna Energi och Miljö AB Fastställd av kommunfullmäktige 2010-06-09, 44 Antagen av bolagsstämman 2010-06-22 Reviderad av kommunfullmäktige 2011-09-21, 107 Antagen av bolagsstämman

Läs mer

Ägardirektiv för Tidaholms Energi AB

Ägardirektiv för Tidaholms Energi AB Kommunfullmäktige Ärendenr: KS 2016/165 Fastställd: 2016-05-30 Reviderad: FÖRFATTNINGSSAMLING Ägardirektiv för Tidaholms Energi AB 2/7 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Ägardirektiv för Tidaholms

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Årsstämma för Sundsvall Oljehamn AB den 19 maj 2017 Sid nr /2017

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Årsstämma för Sundsvall Oljehamn AB den 19 maj 2017 Sid nr /2017 2017-05-19 3/2017 för Sundsvall Oljehamn AB den 19 maj 2017 Sid nr 18 ns öppnande... 2 19 Val av ordförande för stämman... 2 20 Upprättande och godkännande av röstlängd... 2 21 Val av en eller två justerare...

Läs mer

ARVIKA TEKNIK AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-04-03 25

ARVIKA TEKNIK AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-04-03 25 Plats och tid Fjärrvärmeverket Lycke kl. 8.40-10.25 2012-04-03 25 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Göran Andersson, ledamot Aina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fastigheter i Linde AB Sammanträdesdatum: 2013-04-10. Banvägen 28, Lindesberg

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fastigheter i Linde AB Sammanträdesdatum: 2013-04-10. Banvägen 28, Lindesberg FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 13.00 15.00 Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf. Monica Iwarsson Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka Övriga: Stefan

Läs mer

Bolagsordning Ludvika Kommunfastigheter AB

Bolagsordning Ludvika Kommunfastigheter AB Kanslienheten BOLAGSORDNING 1(5) Ludvika Kommunfastigheter AB Org. nr 556049-7140 Dokumentnamn Ludvika Kommunfastigheter AB Dokumentägare Dokumentansvarig Kommunchef Ekonomichef Författningsstöd Kommunallag

Läs mer