Bärnstenen, S:t Kristoffers väg 1, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bärnstenen, S:t Kristoffers väg 1, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen)"

Transkript

1 KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid Kl Plats Bärnstenen, S:t Kristoffers väg 1, Kalmar Omfattning 1-15 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Steve Sjögren (S) omsorgsnämnden Elisabeth Gustavsson (S) Södermöre kommundelsnämnd Birgitta Axelsson Edström (V) kultur- och fritidsnämnden Monica Bengtsson (KD) kommunstyrelsen Ingegerd Petersson (C) omsorgsnämnden Lennart Engström (M) samhällsbyggnadsnämnden Ingemar Einarsson (C) Södermöre kommundelsnämnd Gotthild Thagemark PRO Göran Bengtsson PRO Maud Richter PRO Roland Kindberg 2:e vice ordf, SPF Olle Persson SPF Evald Olsson SPF Siri Svensson SPRF Birgitta Johansson SKPF Ingrid Rigstad Demensföreningen Lars-Erik Högerås RPG Kalmar lokalavdelning Ersättare Gullan Andersson SPF Sigbritt Niklasson SPF Hjördis Bigelius SPF Siv Eriksson SKPF Övriga Kerstin Björklund kommunledningskontoret närvarande Thomas Johansson omsorgsförvaltningen Christina Erlandsson omsorgsförvaltningen Anneli Anders omsorgsförvaltningen Urban Sparre kommunledningskontoret Sekreterare Kerstin Björklund Justerat Birgitta Elfström Birgitta Johansson ordf

2 Pensionärsrådet Inledning 2 Val av justerare Ordförande Birgitta Elfström hälsar alla välkomna till årets första KPR-sammanträde, särskilt Olle Persson som ersätter Birgitta Jannesson. Ordföranden tackar Birgitta Jannesson för de insatser hon gjort i KPR. Pensionärsrådet utser Birgitta Johansson att jämte ordföranden justera dagens protokoll. 3 Fastställande av föredragningslista Under punkten övriga ärenden anmäls följande: Roland Kindberg vill ta upp frågan om Tullslätten blir nytt kulturnav. Pensionärsrådet fastställer upprättat förslag till föredragningslista med tillägg av det anmälda ärendet. 4 Genomgång av protokoll från pensionärsrådets sammanträde den 25 november 2009 Protokollet läggs till handlingarna. 5 Fastställande av tidpunkt för KPR:s sammanträde i september Tidpunkt för KPR:s sammanträde i september bestäms till den 22 september. 6 LOV lägesrapport Omsorgsförvaltningen har nyligen inbjudit pensionärsorganisationerna till en presentation om LOV på Stensberg. Sedan dess har inget ytterligare tillkommit. LOV omfattar hemtjänst, inte SÄBO. Det finns vissa svårigheter i att exempelvis kunna erbjuda lika valmöjligheter oavsett om man bor på landsbygden eller i stan/tätort. Ärendet ska behandlas av omsorgsnämnden i mars och kommunfullmäktige i maj. Utredningen uppfattas som ett bra underlag för ställningstagande. I Södermöre arbetar man parallellt med denna fråga. Kommunen ställer kvalitetskrav. De aktuella företagen ska vara certifierade. Redan har rikstäckande företag hört av sig.

3 Pensionärsrådet Siv Eriksson frågar vilka kvalitetskrav som kommer att ställas i Kalmar. Thomas Johansson svarar att KPR kommer att vara med och ge synpunkter på hur kriterierna i upphandlingen ska se ut. På fråga från Evald Olsson meddelar Steve Sjögren att kommunens personal har möjlighet att knoppa av sej. Birgitta Elfström understryker att i första hand ska perspektivet vara äldres och brukarens rätt till god omsorg och vård inte företagens bästa. Informationen noteras till protokollet. 7 Hemrehabilitering - lägesrapport Verksamhetschef Christina Erlandsson informerar. Inom HSL-området finns idag ca 100 personal varav 60 sjuksköterskor och ca 30 arbetsterapeuter och sjukgymnaster. HSL-verksamhet bedrivs hela dygnet. Hemrehabilitering Starten skedde i Lindsdal för ett år sedan. I samband härmed skedde en utökning med 3 arbetsterapeuter och 1 sjukgymnast Verksamheten har fått en lyckad start. Omsorgstagarna är nöjda, personalen tycker det är stimulerande att arbeta rehabiliterande. Effektiviteten uppfattas som god och kostnaderna för hemtjänst visar tendens att minska. Bland annat kan dubbelbemanning reduceras då den enskilde själv genom träning lär sig utföra vissa moment som annars skulle kräva högre bemanning. Rutiner för samarbete har utvecklats och nu är enhetschef, sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast och hemtjänstpersonal engagerade. Organisationen har knutits ihop och det gäller att alla arbetar enhetligt. Södermöre är också på gång. Utbildning för hemtjänstens personal planeras under mars månad (200 personer). Nästa steg är att utöka hemrehab stegvis till andra områden. Evald Olsson påpekar vikten av att inte glömma bort Södermöre när hemrehab utvecklas. Ordföranden tackar Christina för informationen. Informationen noteras till protokollet.

4 Pensionärsrådet Omsorgsförvaltningens förändrade organisation Sedan den 1 januari 2010 är organisationen förändrad. Cirka en tredjedel av den gamla verksamheten LSS och stödet till personer med psykisk funktionsnedsättning har flyttats över till socialförvaltningen. Kvar är kommunens ansvar för äldreomsorg inklusive hälsooch sjukvård. Totalt uppgår personalstyrkan till 1400 personer. Kommunen har delats i två delar Verksamhetsområde norr och Verksamhetsområde söder. Hälso- och sjukvård är organiserad i ett separat verksamhetsområde. Därtill kommer ett verksamhetsområde Gemensam verksamhet som handhar kost, teknik, bemanningsservice, enheten för anhöriganställningar etc. Myndighetshandläggning, personalfrågor, ekonomi och utveckling finns i olika avdelningar. Organisationsbild bifogas protokollet Informationen noteras till protokollet. 9 Information om kommunens verksamhet med syn- och hörselinstruktörer Anneli Anders som är syn- och hörselinstruktör informerar. Anneli har en kollega så totalt finns det två syn- och hörselinstruktörer i kommunen. De har sin bas på Stensberg. De ingår som en resurs i Rehabteamet och ska ge hjälp till självhjälp så att omsorgstagaren ska kunna leva ett så normalt liv som möjligt. Denna service vänder sig till alla äldre i Kalmar, inte enbart dem som har hemtjänst eller annan biståndsbedömd insats. Syn- och hörselinstruktörerna ska motivera till träning och hjälpa den enskilde att hantera sitt hjälpmedel. De ska även informera om vilka insatser kommunen kan hjälpa till med. Framföra allt ges stödet i den enskildes hem. Instruktörerna förfogar inte över hjälpmedel utan hjälpmedel kommer från syn- och hörselcentralen. Instruktörerna kan inte heller leverera batterier till hörapparater utan förmedlar information om att man ska beställa batterier för leverans med posten. Göran Bengtsson menar att det är svårt att få tag på rätt reservdelar till exempelvis en hörapparat. Anneli svarar att den som levererar hörapparaten ska se till att information skickas med så att mottagaren vet hur man får tag på olika reservdelar och hur/var reparation görs. Anneli delar ut en informationsbroschyr. Ordföranden tackar för informationen. Informationen noteras till protokollet.

5 Pensionärsrådet Budget 2010 Urban Sparre informerar. Det preliminära bokslutet för 2009 visar ett + på 82,9 mnkr. Det är det bästa någonsin. Inför 2010 Tillfälligt konjunkturstöd under 2010 med 50 mnkr Fördelat budgetmässigt mellan 2010 och Inga besked för 2011 och 2012 Svag utveckling av skatteintäkterna Några exempel på åtgärder 2010 Avsatt 10 mnkr för omställningsåtgärder Oförutsett p.g.a. lågkonjunkturen 2 mnkr Sommarjobb för ungdomar 1 mnkr Investeringsbidrag till föreningar 1,5 mnkr Fritidshemmen 2 mnkr Hemrehab 4,5 mnkr Hjälpmedel 2 mnkr Investeringar för arbetsmarknadsåtgärder 10 mnkr Konjunkturläget är mer positivt just nu. Gotthild T: Staten betalar pengar till kommunerna dvs. pensionärsgrupperna genererar bidrag till den kommunala verksamheten. Ingemar E: Sjukfrånvaron har minskat har detta analyserats? Urban svarar att analys pågår och rapport kommer senare. Göran B undrar hur stor den totala omsättningen i kommunen är nästan 3 miljarder kronor. Kalmars medelskattekraft är lägre än i motsvarande kommuner. Ordföranden tackar Urban för informationen. Några av Urbans bilder bifogas protokollet. Informationen noteras till protokollet 11 Tullslätten blir nytt kulturnav Roland Kindberg: I anslutning till arbetet med kultur- och idrottspolitiskt program har träffar skett mellan kultur- och fritidsförvaltningen och pensionärsorganisationerna för att hitta ändamålsenliga lösningar vad gäller lokalfrågan för pensionärsorganisationernas aktiviteter. Inom kort är ytterligare ett möte planerat som Kultur och fritid ska kalla till.

6 Pensionärsrådet I en tidningsartikel nyligen läser Roland Kindberg till sin förvåning att kommunen avser att investera 30 mnkr i ett nytt kulturcentrum för ungdomar. Pensionärsorganisationerna har inte fått någon information om detta. Roland Kindberg reagerar speciellt mot formuleringen om lekplats för barn och äldre. Birgitta Elfström: Det finns behov av ett kulturhus/mötesplats för barn och unga i Kalmar. Med denna lösning kan KFN:s verksamheter för barn och unga koncentreras till ett ställe med attraktivt läge på Tullslätten. Dessutom kommer gymnasieförbundet att lämna Tullbroskolan. Investeringen om 30 mnkr lades in redan förra året. Birgitta Axelsson Edström anser att det var olyckligt att det blev så här. Hon kommer att be Björn Samuelsson kontakta Roland Kindberg angående det uttalande han gjorde i media. Sig-Britt Niklasson påpekar att hembygdsgårdarna har behov av kommunala bidrag för bland annat underhåll. Gotthild Thagemark undrar över lokalerna i Folkets Park och uttrycker oro inför den planerade rivningen. Roland Kindberg understryker att det är ont om lokaler i stan. Birgitta Axelsson-Edström föreslår att kulturfrågorna tas upp på ett kommande KPR. Gotthild T undrar vad som menas med kultur. Birgitta E svarar att det är den enskilde som avgör vad han/hon uppfattar som kultur. Informationen noteras till protokollet 12 Aktuellt inom omsorgsförvaltningen Thomas Johansson lämnar skriftlig information om beslut i särskilt boende och korttidsboende, se bilaga. 13 Demensteam i hemtjänsten Ingrid Rigstad framför önskemål om inrättande av demensteam i hemtjänsten. Den berörda personalen behöver utbildning och ska vara intresserade av att arbeta med dementa omsorgstagare.

7 Pensionärsrådet

8 Pensionärsrådet Utbildningsfråga Ingegerd Petersson meddelar att det finns avsatta pengar för utbildning som inte använts. 15 Sammanträdet avslutas Ordföranden avslutar sammanträdet.

Sammanträdesrummet Magistern, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen)

Sammanträdesrummet Magistern, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-04-15 Tid Kl 09.00 11.30 Plats Sammanträdesrummet Magistern, Kalmar Omfattning 14-25 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Steve

Läs mer

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen)

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-05-21 Tid Kl 09.00 11.40 Plats Stadshuset, Kalmar Omfattning 27-35 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans Johansson vice ordf

Läs mer

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Bengt Sundström Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Bengt Sundström Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-03-26 Tid Kl 09.00 12.00 Plats Landstingshuset, Kalmar Omfattning 14-26 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans Johansson vice

Läs mer

Kalmar Science Park, Flundran, Varvsholmen. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen)

Kalmar Science Park, Flundran, Varvsholmen. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet TOKOLL Sammanträdesdag 2007-05-02 Tid Kl 09.00 11.35 Plats Kalmar Science Park, Flundran, Varvsholmen Omfattning 15-24 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans

Läs mer

Magistern, f.d. handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen)

Magistern, f.d. handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-03-28 Tid Kl 09.00 11.30 Plats Magistern, f.d. handelsskolan, Kalmar Omfattning 1-13 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans

Läs mer

Landstingshuset, sammanträdesrummet Smedjan. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Ingegerd Petersson (C) omsorgsnämnden

Landstingshuset, sammanträdesrummet Smedjan. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Ingegerd Petersson (C) omsorgsnämnden KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-06-10 Tid Kl 09.00 11.45 Plats Landstingshuset, sammanträdesrummet Smedjan Omfattning 26-40 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen)

Läs mer

Magistern, f.d. Handelsskolan, Storgatan 35 B, Kalmar.

Magistern, f.d. Handelsskolan, Storgatan 35 B, Kalmar. KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-03-09 Tid Kl 09.00 12:00 Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Storgatan 35 B, Kalmar. Omfattning 1-16 ande Anette Lingmerth (S) ordf (kommunstyrelsen)

Läs mer

Sammanträdesdag 2010-06-02. Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf.

Sammanträdesdag 2010-06-02. Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf. KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet TOKOLL Sammanträdesdag 2010-06-02 Tid Kl 09.00 11.45 Plats Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Omfattning 30-42 ande Birgitta Elfström (S) ordf. (kommunstyrelsen)

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen)

Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-11-25 Tid Kl 09.00 11.45 Plats Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset Omfattning 51-66 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen)

Läs mer

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Marianne Brandén SPF Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Marianne Brandén SPF Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-01-16 Tid Kl 09.00 12.00 Plats KS-salen, stadshuset, Kalmar Omfattning 1-13 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans Johansson

Läs mer

Sammanträdesrummet Magistern, Kalmar

Sammanträdesrummet Magistern, Kalmar KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-12-01 Tid Kl 09.00 11.45 Plats Sammanträdesrummet Magistern, Kalmar Omfattning 57-70 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Ingegerd

Läs mer

Landstingshuset, Smedjan, Kalmar

Landstingshuset, Smedjan, Kalmar KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-10-03 Tid Kl 13:00 16:00 Plats Landstingshuset, Smedjan, Kalmar Omfattning 30-41 ande Anette Lingmerth (S) ordf. (kommunstyrelsen) Gunilla Johansson

Läs mer

Kerstin Gustafsson (v) Kent Pettersson (fp) Rolf Wahlberg (m) Ann-Mari Jeansson (kd) Justerat Steve Sjögren Gunnel Akinder Ordförande

Kerstin Gustafsson (v) Kent Pettersson (fp) Rolf Wahlberg (m) Ann-Mari Jeansson (kd) Justerat Steve Sjögren Gunnel Akinder Ordförande KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-02-23 Tid kl 13.00-16.20 Plats Omsorgskontoret Omfattning 13-22 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Tid Kl :00. Plats. Guldfågeln Arena, Kalmar. Omfattning 31-43

Tid Kl :00. Plats. Guldfågeln Arena, Kalmar. Omfattning 31-43 KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-09-07 Tid Kl 09.00 12:00 Plats Guldfågeln Arena, Kalmar. Omfattning 31-43 ande Anette Lingmerth (S) ordf (kommunstyrelsen) Steve Sjögren (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11) 2011-05-31 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

Plats Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35B, Kalmar

Plats Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35B, Kalmar Pensionärsrådet Tid Onsdag den 13 september, kl. 13:00-14.30 Plats Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35B, Kalmar Omfattning 22-30 Beslutande Kennert Artebrant PRO ordförande Sven-Erik Karlsson 2:e vice

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar

Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-02-13 Pensionärsrådet Tid Onsdagen den 13 februari, kl. 13:00-15:45 Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Omfattning 1-11 ande Per-Olof Jonsson (M)

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 72-74 Beslutande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN, ordf. Ingela Svensson,

Läs mer

Pensionärsrådet PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 10 september 2014, kl. 13:00 15:00 Plats Sammanträdesrum KS-salen. Omfattning 33-46.

Pensionärsrådet PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 10 september 2014, kl. 13:00 15:00 Plats Sammanträdesrum KS-salen. Omfattning 33-46. Pensionärsrådet Tid Onsdagen den 10 september 2014, kl. 13:00 15:00 Plats Sammanträdesrum KS-salen Omfattning 33-46 ande Anette Lingmerth (S) Per-Olof Jonsson (M) Steve Sjögren (S) Sven-Erik Karlsson Gotthild

Läs mer

Tid: Kl. 09.30 12.00 Konferensrummet, Forellen plan 1, Partille

Tid: Kl. 09.30 12.00 Konferensrummet, Forellen plan 1, Partille Dag: Tisdag 9 mars 2010 Tid: Kl. 09.30 12.00 Plats: Konferensrummet, Forellen plan 1, Partille Närvarande: Ledamöter Pia Karlsson, ordf. VON Leif Andersson VON Marianne Sjögren KS (kommunstyrelsen) Britt

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte 1 (5) Kommunala pensionärsrådets möte 2018-11-26 Kommunhuset: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, 1:e vice ordförande i socialnämnden Inger Wiman, PRO Jan Forsberg, PRO Bert Gren, PRO Lennart Tildemyr,

Läs mer

Kl. 09.00 11.30. Paragrafer 33-43. Underskrifter Sekreterare Agneta Tillberg. Ordförande Jacob Sandgren. Justerande Monika Hammertjärn

Kl. 09.00 11.30. Paragrafer 33-43. Underskrifter Sekreterare Agneta Tillberg. Ordförande Jacob Sandgren. Justerande Monika Hammertjärn Plats och tid Stadshuset, sal B Kl. 09.00 11.30 Politiker och representanter Jacob Sandgren (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Wailet Nilsson (kd), ers Birgitta Lantz-Högman, PRO Harry Malmqvist, PRO

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (10) Plats och tid: Forsa Rehab, Fredens Kulle, kl 13:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Birgitta Medin (M) ordf Majvor Westberg-Jönsson (S) Roland Lodén (PRO) Gösta Larsson

Läs mer

Protokoll från sammanträde i pensionärsrådet

Protokoll från sammanträde i pensionärsrådet Pensionärsrådet PROTOKOLL Protokoll från sammanträde i pensionärsrådet Tid och plats Fredagen den 22 mars 2013 kl. 13.00-15.45 Lokal: Konferensrum Frösjön, Kommunledningskontoret Ledamöter Ingrid Jerneborg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (14) 2011-03-17 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 13.30-16.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

Företrädare för pensionärsorganisationerna, Margaretha af Trolle

Företrädare för pensionärsorganisationerna, Margaretha af Trolle Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05 1 Plats och tid KS-salen kl 08.30-12.00 Beslutande Carl-Gunnar Andersson PRO vice ordförande Hans Hollander (spi) Bertil Carlzon (c) Inga-Lill Sondell (fp) Inger Hedin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Jimmy Holmevi (S) Kerstin Gustafsson (V) Mark Hammar (MP) Junita Karlsson (KD) Justerat Steve Sjögren Jan Petersson Ordförande

Jimmy Holmevi (S) Kerstin Gustafsson (V) Mark Hammar (MP) Junita Karlsson (KD) Justerat Steve Sjögren Jan Petersson Ordförande KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-01-21 Tid kl 13.00-14.00 Plats Stensberg Omfattning 1-9 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel Akinder

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:30-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 94-105 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet. Sida 2014-06-12 1

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet. Sida 2014-06-12 1 2014-06-12 1 Plats och tid Lokal Fegen Gislaved, kl. 08.30-11.10 Beslutande Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Lennart Kastberg, kommunstyrelsen Lennart Häger, SKPF Ulla Petersson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-02-21 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, SN ordförande Inger Wiman,

Läs mer

Plats Hjälpmedelscentralen Franska Vägen 10, Kalmar

Plats Hjälpmedelscentralen Franska Vägen 10, Kalmar Pensionärsrådet Tid Onsdagen den 12 februari 2014, kl. 13:00 16:00 Plats Hjälpmedelscentralen Franska Vägen 10, Kalmar Omfattning 1 20 ande Anette Lingmerth (S) ordförande, kommunalråd Per-Olof Jonsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2009-09-11 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15-16.15 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Sven Nilsson Sekreterare... Paragrafer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl Kommunala pensionärsrådet Datum 2008-11-06 Sidan 1 av 5 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl.09.00-12.00 Beslutande Lars-Göran Wiberg, ordf Ulla Magnusson, PRO Pauli Petersson, SPF Kjell-Göran

Läs mer

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll Tid Måndag den 7 mars 2016 kl. 13.30-16.30 Plats Närvarande Ledamöter Kupolen, Rådhuset Marie Brorson, ordförande (S) Åsa Johansson, (FP) Johanna Reimfelt, (M) Anita Forsström, PRO Karin Sahli, PRO Britta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdag 1 september 2009, kl 08:30-12:15 Beslutande Martina Axene KD Välfärdsberedningen Siv Ludén S Välfärdsberedningen Jan Arvidsson

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-10.50 Beslutande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (10) 2011-11-24 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl 13.00-15.10 ande Lars-Göran Wiberg (C), ordförande Siv Nilsson PRO, vice ordförande Pauli Petersson, SPF Ulla Eberhardt, SPF Ruth Wernolf-Nyberg,

Läs mer

Ingrid A. Jarlsson (M) Hannu Finnberg (PRO Floby) Inger Fredriksson (PRO Stenstorp) Kerstin Allestam (SKPF) Ulla Lisa Karlberg (SKPF)

Ingrid A. Jarlsson (M) Hannu Finnberg (PRO Floby) Inger Fredriksson (PRO Stenstorp) Kerstin Allestam (SKPF) Ulla Lisa Karlberg (SKPF) 1 (7) Plats och tid Falköpingssalen, Stadshuset, kl. 09.00 11.15 Beslutande Susanne Larsson(S), ordförande Boel Lind (SKPF), vice ordförande Siw Gustavsson (PRO Falköping) Ingegerd Darius Reinholdsson

Läs mer

Kristallen, plan 7 Meteoriten, Brotorget 1 i Lund Tisdagen den 25 november 2014 kl. 14.00 18.00

Kristallen, plan 7 Meteoriten, Brotorget 1 i Lund Tisdagen den 25 november 2014 kl. 14.00 18.00 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Kristallen, plan 7 Meteoriten, Brotorget 1 i Lund Tisdagen den 25 november 2014 kl. 14.00 18.00 Ledamöter Lars Bergwall (c) Kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl 1(12) Tid och plats Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 14 november 2016 kl. 13.30-15.40 ande Magnus Gunnarsson (M) ordförande Håkan Bengtsson (S) Tuula Johansson, Ljungby

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:00 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 1-11

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:00 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 1-11 Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:00 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 1-11 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet 2014-05-14 1

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet 2014-05-14 1 Kommunala pensionärsrådet 2014-05-14 1 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 09:30-11:10 Ledamöter/ersättare Lena Andersson (M), socialnämnden, ordförande Maulo Rivera, (S), socialnämnden

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Sammanträdesdag 2009-01-29

Sammanträdesdag 2009-01-29 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-01-29 Tid kl 13.00-14.55 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 1-19 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (4) Plats och tid Gripen, Gislaved, kl. 08.30 11.30 Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Lennart Kastberg, kommunstyrelsen Pentti

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl 2011-02-08 1 (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl. 13.00-16.00 ande Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Pauli Petersson, SPF Ulla Eberhardt, SPF Kjell-Göran

Läs mer

Länspensionärsrådet 10 22

Länspensionärsrådet 10 22 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-04-09 Länspensionärsrådet 10 22 Tid: Fredag den 9 april 2010, kl. 09:30 12:20 Plats: Sammanträdesrummet Åbrinken, Vårdcentralen Gruebäck, Falkenberg Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Länspensionärsrådet 46 56

Länspensionärsrådet 46 56 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-12-10 Länspensionärsrådet 46 56 Tid: Fredag den 10 december 2010, kl. 09:30 12:10 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingskontoret, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare...

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare... Plats och tid Kommunhuset i Lindesberg, klockan 14:00-16:00 Beslutande Christina Pettersson, ordförande Stig G. Andersson, SPF Nils Lidman, SPF Kaisa Lamu, SFP Henry Lindkvist, PRO Ann-Britt Eriksson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent 1 (9) Plats och tid Bällstarummet, Kommunkontoret, Vallentuna. Kl. 13.00-15.00 ande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), och Åke T Carlestam (MP) Bengt Edling SPF/KOM,

Läs mer

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Hägersten-Liljeholmens sdelsförvaltning administrativa avdelningen Sida 1 (7) fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2018-01-24 Närvarande: Gunnar Carlsson ordförande, SPF Seniorerna

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-05-07 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-05-07 1 Kommunala Pensionärsrådet 2014-05-07 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Duvan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.00 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Arne Andersson, PRO Curt Henriksson, PRO Gunnar

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-11-28 Nätet: kl. 09.00 12.00 Ledamöter: Ingela Svensson, 1:e vice ordförande i socialnämnden

Läs mer

Övriga deltagande: Kia Zacco Verksamhetschef Äldreomsorg

Övriga deltagande: Kia Zacco Verksamhetschef Äldreomsorg 1 Sammanträdesprotokoll 2012-12-10 kl. 10:00 12:00 Kommunala Pensionärsrådet Kommunalkontoret i Bergsjö Beslutande; Åke Bertils (S) Ordförande Elsy Hammar PRO Nils von Elern PRO AnnKristine Hasselvik PRO

Läs mer

Kalmar slott, Gröna salen

Kalmar slott, Gröna salen KALMAR KOMMUN Tillgänglighetsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-09-19 Tid Kl 18.00 20:00 Plats Kalmar slott, Gröna salen Omfattning 23-32 ande Anette Lingmerth (S) ordf (kommunstyrelsen) Marianne Dahlberg

Läs mer

Sammanträdesdatum Ol-27

Sammanträdesdatum Ol-27 Kristianstads kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsförvaltningen Kommunala pensionärsrådet Närvarande ledamöter och ersättare Marianne Eriksson, ordförande omsorgsnämnden Caroline Hedenström,

Läs mer

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund 1(10) Sammanträdesdatum: 2015-02-16 Plats och tid C-salen, kl 13:30-16:30 Beslutande Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

Läs mer

Rune Håkansson PRO för Ingegerd Jönsson PRO Johnny Lindh RPG för Ruth Wernolf-Nyberg RPG. Annika Andersson Omsorgschef Iréne Persson nämndsekreterare

Rune Håkansson PRO för Ingegerd Jönsson PRO Johnny Lindh RPG för Ruth Wernolf-Nyberg RPG. Annika Andersson Omsorgschef Iréne Persson nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Lars-Göran Wiberg (C) ordförande 1-6 Ledamöter Siv Nilsson PRO vice ordförande, ordförande 7-8 Solbritt Lindborg

Läs mer

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA TID Kl 15:00-17:00 PLATS Stora salen, Kulturhuset Kåken LEDAMÖTER Monica Påhlsson SPF Bengt Carlsson PRO Hasse Kimmevik PRO Ulf Atlestam RPG Alf Sahlström SPRF ERSÄTTARE

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag 17 november, kl 13:15-15:30. Kommunkontoret måndag 28 november

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag 17 november, kl 13:15-15:30. Kommunkontoret måndag 28 november 2016-11-17 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag 17 november, kl 13:15-15:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren, ordförande Roland Mähl, (PRO) Roger Torvidsson (PRO) Mats Ivarsson

Läs mer

Övriga när- Jonas Löhnn (mp) ersättare , varande 131

Övriga när- Jonas Löhnn (mp) ersättare , varande 131 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-05-13 117 Tid 8.30-11.20 Plats Stadshuset Omfattning 124-131 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 22 maj 2019 kl Gemensamt möte med KPR kl , 12, 13 och 14. Carina Ohlson (C) Ordförande KRF

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 22 maj 2019 kl Gemensamt möte med KPR kl , 12, 13 och 14. Carina Ohlson (C) Ordförande KRF NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 22 maj 2019 kl. 13 15 Gemensamt möte med KPR kl 14 15 11, 12, 13 och 14 Beslutande

Läs mer

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 09.00-11.50 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Anita Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Mildred Persson (OMN) Gunbritt

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, Sal B Närvarande: Ej närvarande: Solveig Löfdahl, PRO, vice ordf Mari Lindahl, L Lena Persson, S Helena Stålhammar, C 7-12 Kjell Lindström, SPF Birgitta

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2013-09-17 Prosten, kl. 13.30 15.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou ordf. SN Marianne Båtman

Läs mer

Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan) Ulla Holmberg (PRO Nordmaling)

Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan) Ulla Holmberg (PRO Nordmaling) 1(17) Plats och tid: Kommunkontoret, Nordmaling, kl 13.00 16.00 Beslutande: Vera Jonzon (c), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Sven Jonsson (s) Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan)

Läs mer

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Ljusdalssalen, 10:00-12:00 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Maj-Britt Tönners (C), vice ordförande Mona Wandel (SRD) Anna-Maria Winblad, PRO Sören Larsson, PRO Göte Burefjord,

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Torup 2015-12-10, kl 13:30-15:00 Paragrafer 51-58 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSNÄMND SID 1 (5)

SÖDERMALMS STADSDELSNÄMND SID 1 (5) SÖDERMALMS STADSDELSNÄMND SID 1 (5) 2010-10-19 Protokoll nr 9 fört vid stadsdelsnämndens pensionärsråds sammanträde tisdagen den 19 oktober 2010 kl. 09.30-11.30 Justerat 2010-10-21 Nils Mogård Göran Forsberg

Läs mer

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (4) Plats och tid Gripen, Gislaved kl. 08.30 11.40 Bengt Petersson, ordförande Lena Åsberg, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Ulla Petersson, SKPF Pentti Kuhna, Finska

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-08-27 Tid kl 13.00-16.00 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 106-118 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Gunnel

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9) 1(9) Plats och tid: C-salen, medborgarhuset, Alafors Kl. 13:00-16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-09-05 1 (11) Plats och tid Österliden, Holsbybrunn kl. 13.00-14.55 Beslutande T Bohman (S), ordf., E Johansson (L) SPF Britta Johansson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO Iron Henriksson, Paul

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 18 april 2011, kl. 13.30-15.30 Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50. Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF

Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50. Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50 Närvarande Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF Lena Hasting, PRO Sivert Bergström, SPF Lennart Juthe, PRO C-G Odengrund, SPF Claes-Evert

Läs mer

Länspensionärsrådet 1 9

Länspensionärsrådet 1 9 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-02-26 Länspensionärsrådet 1 9 Tid: Fredag den 26 februari 2010, kl. 09:30 12:00 Plats: Sammanträdesrummet Hörsalen, Hylte kommunhuset, Hyltebruk Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2017-11-27 kl. 14-16 30-40 Beslutande Christer Johansson (ordf. SON), Anna-Karin Skatt (KS), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF Seniorerna),

Läs mer

Weine Bäck (KD), socialnämnden Eino Liljegren (Reumatikerföreningen) Gun Nilsson. Kommunkontoret, Ödeshög...

Weine Bäck (KD), socialnämnden Eino Liljegren (Reumatikerföreningen) Gun Nilsson. Kommunkontoret, Ödeshög... 2013-12-10 1 Plats och tid Närvarande Frånvarande Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög Tisdagen den 10 december 2013, klockan 10:00-12:00 Maria Gustafsson (S), ordförande, socialnämnden Inga Molin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2012-09-21 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15 15.30 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Sekreterare... Paragrafer 31-41

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n a l a P e n s i o n ä r s r å d e t

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n a l a P e n s i o n ä r s r å d e t S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n a l a P e n s i o n ä r s r å d e t Sammanträdesdatum 2010-08-31 Plats Amsterdam/Förvaltningshuset Tid Kl. 13.15 15.20 Närvarande Se sidan 2 Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrum Glan kl 09 00-12 00 Beslutande Övriga deltagande Stefan Carlsson, ordförande Börje Wåhleman Pentti Rantala, FFF Margareta Joge, SPF Gruvan Maivor Talsi, SPF

Läs mer

Tid kl Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Omfattning Närvarande Steve Sjögren (s) Ordförande

Tid kl Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Omfattning Närvarande Steve Sjögren (s) Ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL LSS-rådet 2007-05-29 Tid kl 18.30 20.15 Plats Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar Omfattning 15-26 Närvarande Steve Sjögren (s) Ordförande Cecilia Strömberg (s) Barn- och ungdomsnämnden

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-04-25 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN ordförande Ingela

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Enåsenrummet, 10:00-12:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ljusdal Göte Burefjord, SPF Järvsö Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl 13.00-15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Magistern, nämndhuset, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen)

Magistern, nämndhuset, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-03-27 Tid Kl 18.00 20.00 Plats Magistern, nämndhuset, Kalmar Omfattning 1-14 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Jörgen Kroon v

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-06-15 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 16.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C),

Läs mer

Pensionärsrådet Sidan 1 av 12. Plats och tid Gudarpsgårdens äldreboende, Tranemo, kl

Pensionärsrådet Sidan 1 av 12. Plats och tid Gudarpsgårdens äldreboende, Tranemo, kl Pensionärsrådet 2008-12-02 Sidan 1 av 12 Plats och tid Gudarpsgårdens äldreboende, Tranemo, kl. 13.30 17.15 Beslutande Icke tjänstg ersättare Stefan Hjertén, ordf Sture Haglund, vice ordf Stig Johansson

Läs mer

Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar. Krister Ekström Urban Algotsson Rauno Suomi

Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar. Krister Ekström Urban Algotsson Rauno Suomi KALMAR KOMMUN Tillgänglighetsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-09-20 Tid Kl. 18.00 19:50 Plats Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Omfattning 31-40 ande Anette Lingmerth (S) ordf. (kommunstyrelsen)

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Torup 2017-09-21, kl 13:30-15:30 Paragrafer 31-39 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Christer

Läs mer

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen Art: Sammanträde med pensionärsrådet Tid: Torsdagen den 20e september 2018 Pensionärsorganisationernas förmöte 08.30-09.30 Pensionärsrådsmötet ordinarie möte 09.30-12.00 Plats: Akka B, Backa kulturhus,

Läs mer

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Plats och tid Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Närvarande ledamöter och ersättare Christer Falk Göran Lindholm Jan Berglund Marianne Östberg Matts Brusén Lars Algotsson Kerstin

Läs mer