Skogforsk gödslar med information

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skogforsk gödslar med information"

Transkript

1 Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Bruksgatan 18, Gimo Skogforsk gödslar med information I början av mars kom ett antal intresserade skogsägare till Uppsala för att lyssna på vad SkogForsk har att berätta om skogsgödsling. Besöket var ett led i att öka värdet på skogen för de skogsägare som har samarbetsavtal med Korsnäs. Vilka bestånd Att välja vilka bestånd som man skall gödsla är inte svårt tycker Folke Petterson på SkogForsk. Skog som ska avverkas om år på bra bonitet är lämplig att gödsla. Skogen ska även var frisk och välbestockade, det vill säga mycket kubik per hektar. I sådana bestånd får man bästa effekten av en gödsling. En tredje parameter är arealen. Man bör upp över 5 hektar för att få lönsamheten. Förslags- Från höger ser vi skogsägare Kent Bryfelt, Hjälmunge, Christer Jakobsson, Slada (skymd), Anders Karlsson, Björnbacka, samt Henrik Larsson, Korsnäs (skymd) och Gunnar Larsson, Korsnäs. vis samarbetar man med grannar eller beställer genom Korsnäs som årligen gödslar stora arealer. Gödsla bara bestånd som uppfyller samtliga baskrav. Fastmark Podsoljordmån Ståndordsindex m Minst 80 % av grundytan ska vara barrträd Lägst förstagallringsskog Ingen avverkning inom tio år Frisk och välsluten skog Naturvård och miljöhänsyn Skog med höga naturvärden faller oftast bort på grund av att de inte fyller de kriterier som finns för en lyckad gödsling, säger Lars Högbom som forskar på skog och miljö. Ur miljöhänsyn är det olämpligt att gödsla bestånd nära vattendrag och sjökanter. Gödsla bara bestånd som uppfyller samtliga baskrav. Ta kontakt med Korsnäs Ta fram din skogsbruksplan och titta igenom vilka bestånd som kan vara aktuella och ta sen kontakt med någon av oss på Korsnäs för mera information. Du kan också gå in på SkogForsk hemsida och läsa mer på Kunskap direkt. Gimo Henrik Larsson Inbjudan till Röjningsdag 22 augusti Skärplinge Olov Hasselberg Vi vill passa på att bjuda in till vår röjningsdag fredagen den 22 augusti. Anmäl dig till någon av oss köpare och boka in dagen i din almanacka. Kom gärna med förslag på saker som du vill veta mera om. Här ses Henrik Larsson, Anders Karlsson och Christer Jakobsson i diskussion kring dagens ämne. Från vänster ser vi skogsägarna Ingvar Carlsson, Esarby, Mattias Nyberg, Morkarla och Håkan Dannberg, Bossarby.

2 Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: Korsnäs, Gävle Uppskattad visning av Korsnäs fabrik Gävle Sandviken Valbo Årsunda Ockelbo Hedesunda Österfärnebo Östervåla Heby Möklinta Efter en dimmig morgon kom det perfekta vädret som gjorde att utomhuslunchen uppskattades dubbelt. Grillarna stod uppställda i parken framför Korsnäs huvudkontor. Den 26 april hade vi på Region Gävleborg i Gävle bjudit in till öppet hus med guidad visning på fabriken. Det blev en perfekt dag med fint väder och sol, och de församlade deltagarna verkade trivas med programmet och vädret. De inbjudna skogsägarna fick ta del av Korsnäs skogsplaneringssystem och fick också en inblick i hur vi arbetar med produktionsfrågor. Det fanns också möjlighet att få ett ortofoto utskriven på sin fastighet, något som de flesta utnyttjade. Från träd till papper Vid halv tolvtiden åkte vi med buss 3 km till Korsnäs industri, i folkmun lokalt kallat Karskär. Vår guide, Christofer Löwenberg, är en erfaren driftsingenjör på den del av fabriken som benämns fiberlinjen. Den sträcker sig från det att virket går in i barktrumman, via massakokarna, fram till pappersmaskinen. Han förklarade alla steg och alla fick möjlighet att ställa frågor. Naturligtvis fortsatte turen även förbi pappersmaskinerna och ut till packningen. Det blev ett tillfälle att lära sig lite om vad som händer med träden när de kommer till fabrik. Allt var mycket uppskattat kunde man förstå av besökarnas kommentarer. Tipspromenad En tipspromenad fanns som gick runt inne i alla kontor och ute runt huvudkontoret. Det var tolv frågor och en utslagsfråga. Vinnare för dagen blev Margareta Larsson från Årsunda. Margareta hade alla rätt på tipsfrågorna och låg också närmast på utslagsfrågan. Det var 78 flisbitar i burken. Grattis Margareta, som får ett fint pris. Vi på Region Gävleborg i Gävle vill tacka alla som kom och vi hoppas att vi ses snart igen! Owe Eriksson Ovansjö Hofors Torsåker Hedemora Avesta Johanna Ydringer Sonny Kvist

3 Lokal information till skogsägare i Hälsingland Avs.: Korsnäs, Box 25, Alfta Anders Lundberg in på livet Hälsingland (kontor i Alfta) Jag har ett mindre sågverk och en hyvel där det blir en del timmar med att ta fram timringsvirke som jag sen timrar med, till exempel ett förråd som på bilden. Med hyveln blir det lister och panel för snickring. Mitt namn är Anders Lundberg och jag är virkesköpare och kontaktperson hos Korsnäs inom distriktet Hälsingland med placering i Alfta. Jag är 38 år och född och uppvuxen i Viksjöfors i Hälsingland. Jag bor i Tönsen en liten by strax söder om Kilafors i ett egenhändigt timrat hus. Är gift med Anna Frank och vi har en liten grabb som heter Sjön Tönsen passar bra till angling tycker även sonen Alfred. Alfred och är 1,5 år. Anna arbetar på Helins bokhandel i Bollnäs. Mitt intresse för skogen väcktes tidigt dels på jaktturer med min far och dels när jag fick följa med min farfar ut i skogen på hans lilla fastighet. När det var dags för gymnasiet var valet självklart skogsbruksskolan i Ljusdal. Efter avslutad skogsbruksskola började jag som praktikant på Korsnäs. Arbetsuppgifterna varierade från röjning, avverkning, plantbas för planteringsgäng till taxeringar, ajourhållning av beståndsregister och digitaliseringar. Under åren gick jag skogsteknikerutbildning i Bispgården och skogsmästarutbildningen i Skinnskatteberg. Under kursuppehållen arbetade jag med inventeringar för den ekologiska landskapsplaneringen åt Korsnäs i Hälsingland. Detta fortsatte jag med som projektanställd efter avslutad utbildning. Under Kjell-Åke Hammar Hälsingland och Härjedalen (kontor i Ljusdal) Anders Lundberg Bo Uddh denna tid arbetade jag även en hel del med ajourhållning av beståndsregister, digitalisering av kartor och avverkningsplanering av föryngringsavverkning. Våren 1999 fick jag anställning hos Skog&Fritid i Bollnäs AB och efter ett år blev jag delägare. Där har mina arbetsuppgifter bestått av framställande av skogsbruksplaner, värdering av skog, vägplanering, avverkningsplanering och skoglig rådgivning. Jag avslutar mitt engagemang inom Skog&Fritid när jag nu på heltid blir köpare inom Korsnäs.

4 Lokal information till skogsägare i Östra Dalarna Avs.: Korsnäs, Box 103, Orsa Lenitha Liljeberg in på livet Jag heter Lenitha Liljeberg och jag är virkesköpare och kontaktperson hos Korsnäs inom distriktet Östra Dalarna med placering i Orsa. Mitt arbetsområde idag är Orsa, Ore och Våmhus. Jag har arbetat i skogen i hela mitt yrkesverksamma liv, mestadels med Orsa som utgångspunkt, och är anställd på Korsnäs sedan Det mest stimulerande med mitt arbete är de personliga kontakterna som jag får med skogsägare, där diskussioner om skogliga problem och valmöjligheter genomsyrar min dag. Det optimala är att med en skogsbruksplan i botten kunna diskutera fram en långsiktig plan för skogsskötsel och avverkningar. Jag är gift med Urban och har tre barn, Ulrika, Jan och Erik. Vintertid blir det mycket längdskidåkning i Orsas skidparadis Grönklitt. Ett antal Tjejvasor har det blivit och i vintras blev det Vasaloppsdebut. På sommaren är det jogging i lättsprungen terräng. Att På fritiden är jag ofta ute i markerna, men då träningsklädd. Springer tillsammans med vår hund Baron. röra på mig är ett sätt att må bra. Sommartid blir det även en och annan tur på motorcykel, ofta med nåt av barnen på bönpallen. Mora Älvdalen Bo Kånåhols Orsa Ore Våmhus Mora Sollerön Södra Venjan Staffan Jutterström Orsa Mora Östra Fiskelycka Ett 50-tal personer hade hörsammat inbjudan till fiskedagen den 5 april och samlades på Gravtjärn utanför Våmhus. Dagen bjöd på vackert väder och trevlig samvaro. God fiskelycka, mycket korv och bröd gjorde att alla var nöjda. Det har blivit lite av en tradition som tål att upprepas var en vanlig kommentar bland deltagarna. Pris delades ut till längsta fisken och pris även till juniorfiskare. Lenitha Liljeberg Dan Flykt Man måste ha rätta knycken tycker Roland Eriksson, pensionerad Skogsstyrelseman och passionerad fiskare. Juniorfiskare. Axel Jutterström, i mitten, lyckades få upp två fina regnbågsöringar. Johan och Henrik Sparr är fulla av beundran.

5 Lokal information till skogsägare i Västra Dalarna Avs.: Korsnäs, PL 2050, Malung Välj rätt samarbete för din skogsskötsel Att sköta sin skog kräver intresse, kunskap och engagemang men också tid. Har du inte skogen som huvudsyssla kan det vara svårt att hinna med. Speciellt som undersökningar visar att fler och fler skogsägare bor långt från sin skog. I takt med att skogsbruket utvecklas söker fler och fler skogsägare en bra lösning för en långsiktighet i sin skogsskötsel För att utveckla det skogliga partnerskapet med dig som skogsägare, vill vi på Korsnäs möta dina speciella behov och önskemål i ditt skogsbruk. Flexibla möjligheter Vi har skapat tre olika avtalsformer för att tillmötesgå olika önskemål från skogsägare. I avtalen får du tillgång till vår mångåriga erfarenhet och kvalitet i åtgärderna. Du får dessutom ta del av den ständiga kompetensutvecklingen som sker i vårt företag. Kort kan de tre avtalen sammanfattas i följande: Skötselavtal Grunden i ett skötselavtal är en skogsbruksplan. Vi upprättar en sådan åt dig, om du inte redan har en, till ett rabatterat pris. Jämförelse mellan de olika avtalen Upprättande av skogsbruksplan X X Upprättande av skötselplan Skogsskötselavtal Samarbetsavtal Leveransavtal X Utförande av skötselåtgärder X 1 X 2 X 2 Certifiering X 3 X 3 X 3 Ekonomisk rådgivning X Förtur vid stormfällning X X X Inbjudan till årliga aktiviteter X X Utifrån denna gör vi, tillsammans med dig, en skötselplan för perioden. Korsnäs utför sedan de åtgärder som är planerade och köper virket enligt gällande prislistor. Samarbetsavtal Grunden är också här en skogsbruksplan. Vi upprättar en sådan åt dig, om du inte redan har en, till ett rabatterat pris. I samarbetsavtalet gör du din egen skötselplan för perioden. Korsnäs utför sedan de åtgärder som du vill ha genomförda och köper virket enligt enskilt kontrakt. Leveransavtal Grunden i ett leveransavtal är att du själv sköter planeringen av ditt skogsbruk och beställer de skötselåtgärder som du själv inte vill genomföra. Ramavtal Avtalen ska ses som ramavtal där varje åtgärd sedan regleras genom enskilt kontrakt. Om du har avtal med oss så blir det betydande premier till dig i såväl högsom lågkonjunktur. Vi hoppas att någon av avtalsformerna ska passa dig och din skog. 1 ) Utföres i enlighet med upprättad skötselplan 2 ) Åtgärder beställes av skogsägaren 3 ) Frivilligt tillval Malung Vansbro Kalle Göransson Lima Transtrand Särna Idre Venjan Sören Nygårds Inbjudan till Skogsdag 22 augusti i Lima Fredagen den 22 augusti är du välkommen att hälsa på oss i skogen. Vi håller till i en förstagallring. Under dagen varvas demonstrationskörningen med information av LRF och Handelsbanken (från både Lima och Malung). Vi bjuder även på annat matnyttigt och passar på att presentera våra virkesköpare. Området där vi kommer att hålla till ligger öster om Lima kyrka, följ skyltarna från Lima handel. Vi kör igång klockan och finns på plats till klockan Kom när det passar, ingen anmälan. Vi bjuder på kaffe och kolbulle! Vi ses!

6 Lokal information till skogsägare i Örebro län Avs.: Korsnäs Frövi Skog, Frövi Bäste skogsägare! Du läser nu troligen första gången ett exemplar av Korsnäs din skogliga partner och vi hoppas att du har utbyte av den. Som du säkert läst och hört om tidigare så tar Korsnäs från och med årsskiftet över försörjningsansvaret för den egna industrin Frövi, vilket tidigare skötts av Sveaskog. Vi finns lokalt Korsnäs bildades 1855 och har en lång skogshistoria. Inom Korsnäs Skog har vi stor kunskap och lång erfarenhet av att sköta skog vilket borgar för en god skogsskötsel. Vår målsättning är att finnas lokalt hos dig som skogsägare och känna till de speciella förutsättningar för skogsbruk som finns i den trakt där du har din skog. Vi anpassar oss till dina behov Vår ambition är att ge kvalificerad rådgivning anpassad till både din skog och din ekonomiska situation. Du får snabb ekonomisk redovisning på de åtgärder vi gjort i din skog. Vi tror på långsiktighet Vi erbjuder dig samarbetsformer som förenar långsiktig skogsskötsel med god ekonomisk avkastning. Vi tror att långsiktiga relationer gagnar båda parter i ett samarbete. Regionen är under uppbyggnad. Vi är redan igång och kontrakterar avverkningar och kommer framåt årsskiftet att börja avverka. Vi har kontrakterat några etablerade entreprenörer och kommer även att bli fler köpare. Kontoret finns vid Frövifabriken och du är givetvis välkommen att hälsa på. Mer information hittar du på. Håkan Pettersson Regionchef Göran Bergkvist Virkesköpare köpare så bokar vi en tid för ett besök hemma på din fastighet.

Henrik Larsson in på livet... Fortsatt högtryck. Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.com/skog

Henrik Larsson in på livet... Fortsatt högtryck. Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.com/skog Lokal information till skogsägare i Uppland Henrik Larsson in på livet... Mitt namn är Henrik Larsson och jag är från och med i höst virkesköpare och kontaktperson hos Korsnäs inom distriktet Uppland Östra.

Läs mer

Intressant kväll samlade många

Intressant kväll samlade många Intressant kväll samlade många Ekonomi- och skattekvällarna som Korsnäs bjöd in till i april samlade ett 50-tal intresserade skogsägare. Katarina Mowits från LRF Konsult Skogsbyrån informerade om de nya

Läs mer

Inte rätt eller fel, men konsekvenser

Inte rätt eller fel, men konsekvenser Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Bruksgatan 18, 747 44 Gimo Inte rätt eller fel, men konsekvenser Det finns inget rätt eller fel när man bedriver skogsbruk, utan bara konsekvenser

Läs mer

Fiske, jakt och ris...

Fiske, jakt och ris... Lokal information till skogsägare i Uppland Fiske, jakt och ris... Gimo För storfiskare behövs stora håvar. Nathalie Larsson och Henrik Larsson visar stolta upp sin fångst. Korsnäs har under hösten bjudigt

Läs mer

En dag med utbyte av timmer och erfarenhet

En dag med utbyte av timmer och erfarenhet Lokal information till skogsägare i Uppland En dag med utbyte av timmer och erfarenhet Gimo Skärplinge För att åskådliggöra hur stocken kommer att sågas har Lars Ohlin spänt snören efter stocken. Då framgår

Läs mer

En kväll med OS-skytten Nathalie Larsson

En kväll med OS-skytten Nathalie Larsson Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk En kväll med OS-skytten Nathalie Larsson Ett 30-tal skogsägare kom och lyssnade på Nathalie Larsson

Läs mer

Trivsamma höstaktiviteter

Trivsamma höstaktiviteter Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Trivsamma höstaktiviteter Under hösten har två jakter och en fiskedag genomförts i Uppland. De inbjudna

Läs mer

Ett besök på pappersbruket

Ett besök på pappersbruket Ett besök på pappersbruket Morgonen den 26 januari åkte ett tjugotal skogsägare från Uppland till Korsnäs pappersbruk i Gävle. Dagen bjöd på fint väder och intresset var på topp bland deltagarna hela dagen.

Läs mer

Bo Hjalmarson, vår regionchef, har samlat regionens personal på ett ställe.

Bo Hjalmarson, vår regionchef, har samlat regionens personal på ett ställe. Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Samlat grepp Korsnäs region Uppland har nu samlat hela personalstyrkan i Österbybruk. Skärplingekontoret

Läs mer

Premiär för resa till Elmia Wood

Premiär för resa till Elmia Wood Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Premiär för resa till Elmia Wood Gimo Skärplinge Ett glatt gäng efter en bra dag på Elmia Wood, Jönköping.

Läs mer

Kan det bli bättre? Vackert väder, en brasa och kokkaffe. En ögonblicksbild från Korsnäs fiskedag.

Kan det bli bättre? Vackert väder, en brasa och kokkaffe. En ögonblicksbild från Korsnäs fiskedag. Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk En tradition Vissa säger att när man gjort något i 10 år, då är det en tradition. Riktigt så många

Läs mer

Därför vill vi vara din skogliga partner!

Därför vill vi vara din skogliga partner! Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Därför vill vi vara din skogliga partner! Vi tror att vi har gemensamma intressen. Du vill att värdet

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Norrbotten. Här kommer du framöver få lokal information om vad som är på gång hos BillerudKorsnäs i det område där du har din skog. Våren närmar sig Vilken avverkningsmässigt

Läs mer

Nu kör Ohlsén Åkeri för Korsnäs

Nu kör Ohlsén Åkeri för Korsnäs Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Nu kör Ohlsén Åkeri för Korsnäs Ohlsén Åkeri startades 1928 av John Einar Ohlsén och har därefter

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Nu är vintern här! För oss skogsbrukare är det bra när kylan kommer tidigt, helst innan snön lägger sig som ett isolerande täcke så att marken och skogsbilvägarna

Läs mer

Roland Nyström in på livet...

Roland Nyström in på livet... Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Roland Nyström in på livet... Östra Uppland Norra Uppland Henrik Larsson 0295-24 44 65 henrik.larsson@korsnas.com

Läs mer

Avverkning på region Uppland

Avverkning på region Uppland Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Avverkning på region Uppland Östra Uppland Norra Uppland Henrik Larsson 0295-24 44 65 henrik.larsson@korsnas.com

Läs mer

Skogsägaraktiviteter. Oavsett konjunktur... Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.se/skog

Skogsägaraktiviteter. Oavsett konjunktur... Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.se/skog Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Skogsägaraktiviteter Östra Uppland Norra Uppland Henrik Larsson 0295-24 44 65 henrik.larsson@korsnas.com

Läs mer

SKOGSDAG tema bioenergi

SKOGSDAG tema bioenergi Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk SKOGSDAG tema bioenergi Östra Uppland Norra Uppland Korsnäs arrangerade en skogsdag den 30 september

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD med på sändlistan? Skicka din mejladress till kambium@ för Göran i pension Emil tar över Emil Arvidsson och Göran Bergkvist Göran Bergkvist, som är en av trotjänarna

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Gallra din skog i rätt tid Vid gallringen plockas oönskade stammar bort så att de som står kvar får chans att utvecklas till värdefulla träd. Gallringen ökar de

Läs mer

Skogsvården på region Uppland

Skogsvården på region Uppland Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Skogsvården på region Uppland Målsättningen för regionens köpverksamhet är, förutom att förse industrin

Läs mer

Certifiering med hjälp av skogsbruksplan

Certifiering med hjälp av skogsbruksplan Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Certifiering med hjälp av skogsbruksplan Korsnäs kunder blir allt mer intresserade av var skogsråvaran

Läs mer

PATRIK, NY KÖPARE GÄSTRIKLAND

PATRIK, NY KÖPARE GÄSTRIKLAND Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk JOHAN, NY KÖPARE UPPLAND PATRIK, NY KÖPARE GÄSTRIKLAND Mitt namn är Johan Blom. Jag bor tillsammans

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD Virkesaffärer året om Högsäsongen för virkesaffärer är här. "Före älgjakten" är ett klassiskt begrepp, många skogsägare vill göra affärerna innan början på oktober.

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN NOVEMBER 2016

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN NOVEMBER 2016 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN NOVEMBER 2016 Vi har förstärkt inköp och skoglig rådgivning med Leif Johansson som började som virkesköpare i augusti. Leif Johansson KALIX, ÖVERKALIX ÖVERTORNEÅ,

Läs mer

Ett enklare skogsägande

Ett enklare skogsägande Ett enklare skogsägande Tänk om du hade en egen skogvaktare......med full koll på när åtgärder ska göras i din skog. Någon som ser till att det blir gjort, och stämmer av med dig, så ofta du vill, så att

Läs mer

Ett lyft för ditt skogsägande. Förvaltningsavtal

Ett lyft för ditt skogsägande. Förvaltningsavtal Ett lyft för ditt skogsägande. Förvaltningsavtal Förvaltningsavtal både tryggt, enkelt och utvecklande En överenskommelse som säkerställer att din skog sköts på bästa sätt, både ekonomiskt och miljömässigt.

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MARS 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MARS 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MARS 2018 V i organiserar för framtiden Drygt fem år har passerat sedan det nya företaget BillerudKorsnäs såg dagens ljus. Dessa fem år har varit en framgångssaga och

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2018 Hej! Nu börjar BillerudKorsnäs Skogs nya organisation att sätta sig. En av grundtankarna med omorganisationen var att förtydliga våra ansvarsområden. På så

Läs mer

PLUS Förvaltning. gör det enkelt att vara skogsägare. www.scaskog.com

PLUS Förvaltning. gör det enkelt att vara skogsägare. www.scaskog.com PLUS Förvaltning gör det enkelt att vara skogsägare www.scaskog.com SCAs tjänst PLUS Förvaltning gör det enkelt att vara skogsägare. Utifrån dina mål hjälper SCA till med både planering och skötsel av

Läs mer

Skogsägande på nya sätt

Skogsägande på nya sätt Skogsägande på nya sätt Sätt guldkant på arbete och ledighet I din egen skog har du plats för såväl fritidsintressen som ett stabilt sparande åt kommande generationer. Nu har du som privatperson chans

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2019

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2019 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I MAJ 2019 Hej! Nu är sommaren snart här och vi har fortsatt god efterfrågan på virke. Fortfarande befinner vi oss i en mycket bra konjunktur för svensk skogsindustri och svenskt

Läs mer

Gödsling gör att din skog växer bättre

Gödsling gör att din skog växer bättre Skogsgödsling Skogsgödsling är ett mycket effektivt sätt att öka skogens tillväxt. Produktionen ökar och blir mer lönsam, dessutom binder skogen koldioxid när den växer vilket ger positiva miljö- och klimateffekter.

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA Som ni kan läsa i Kambiums artikel Då och nu så har älgjakt funnits i Sverige under lång tid. Älgjaktens betydelse har gått från det att älgen har varit ett viktigt

Läs mer

Ett enklare skogsägande

Ett enklare skogsägande Ett enklare skogsägande Tänk om du hade en egen skogvaktare... Din skog är ett levande system, som med rätt omsorg och skötsel växer på det sätt du vill. Med Siljan Skog får du noga planerade åtgärder,

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I SÖDRA SVEALAND SEPTEMBER 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I SÖDRA SVEALAND SEPTEMBER 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I SÖDRA SVEALAND SEPTEMBER 2018 Hej! Nu är hösten här efter den varmaste sommaren i mannaminne. Ett väder som både ställt till stora problem med dåliga skördar, skogsbränder

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN När vi tittar tillbaka i backspegeln så här tre år efter sammanslagningen mellan Billerud och Korsnäs kan vi konstatera att det har varit en synnerligen händelserik

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Denna dagen, ett liv! Uttrycket, som är ett citat från filosofen och diktaren Thomas Thorild, användes flitigt av farbror Melker när han drabbades av både mot- och

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I GÄSTRIKLAND MAJ 2016

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I GÄSTRIKLAND MAJ 2016 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I GÄSTRIKLAND MAJ 2016 Nu är snart den sköna sommaren här då det finns extra mycket tid att njuta av sin skog och planera kommande åtgärder. Om du väljer att knyta ett samarbetsavtal

Läs mer

PÅ 10 HJUL I SKOGEN. Det är vi som köper virket i Gästrikland. Lokal information till skogsägare i Gästrikland

PÅ 10 HJUL I SKOGEN. Det är vi som köper virket i Gästrikland. Lokal information till skogsägare i Gästrikland Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk PÅ 10 HJUL I SKOGEN För att kunna möta skogsbrukets krav på minskade körskador och dessutom

Läs mer

NYTT UPPLÄGG MED NY REGION

NYTT UPPLÄGG MED NY REGION Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk NYTT UPPLÄGG MED NY REGION Men gamla sanningar gäller fortfarande. God planering, hårt arbete

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om smittförklaring med anledning

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks beslut om smittförklaring med anledning

Läs mer

Jaktledare Ola Jansson drar förutsättningarna inför dagen. Det är vi som köper virket i Gästrikland

Jaktledare Ola Jansson drar förutsättningarna inför dagen. Det är vi som köper virket i Gästrikland Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk ÅRETS SKOGSÄGARJAKT Tisdagen den 22 oktober var det dags för den numera traditionella skogsägarjakten.

Läs mer

Till Hudiksvall 13/11 Miljötingbussen lämnar Centralskolan kl.14.15, ankommer till Hudiksvall 18.30

Till Hudiksvall 13/11 Miljötingbussen lämnar Centralskolan kl.14.15, ankommer till Hudiksvall 18.30 Hälsingland: Viktigt att vara på plats 10 minuter tidigare än utsatt tid, den chartrade Miljötings-bussen avgår den utsatta tiden. Alla som åker med X-trafik i någon form kommer få ett resebevis utskickat

Läs mer

Ovanåkers kommun. Rättviks kommun. Ockelbo kommun Mora kommun. Borlänge kommun. Karta 7. Säters. kommun. Karta 6. Smedjebackens.

Ovanåkers kommun. Rättviks kommun. Ockelbo kommun Mora kommun. Borlänge kommun. Karta 7. Säters. kommun. Karta 6. Smedjebackens. 460000 480000 500000 520000 540000 560000 580000 600000 620000 640000 Nordanstigs Härjedalens Karta 1 6750000 6740000 Karta 3 6710000 Karta 13 Karta 7 Hedemora Säters Tierps Karta 10 Smedjebackens Karta

Läs mer

All rådgivning på ett ställe. Vi gör det lättare att vara företagare. Skogsägare

All rådgivning på ett ställe. Vi gör det lättare att vara företagare. Skogsägare All rådgivning på ett ställe Vi gör det lättare att vara företagare Skogsägare Vi hjälper dig att tjäna pengar på din skog Det som också skiljer oss från många andra rådgivare är att vi finns där din

Läs mer

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se SUMPSKON: Helen Walfridsson

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD MARS 2017

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD MARS 2017 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD MARS 2017 uppmaning om att ta fram ett specifikt mål för just ditt skogsbruk. Det är viktigt att tänka igenom detta mål, även för dig som inte har någon skogsbruksplan.

Läs mer

Frösundas fototävling.

Frösundas fototävling. > VD har ordet: Ett viktigt steg mot ett kundfokuserat Frösunda > Välkommen Mjölby! > Från personlig assistent till verksamhetschef Det här fotot av Maria Wahlgren är en av tre vinnare i Frösundas fototävling.

Läs mer

Kunskap och teknik som effektiviserar dina gallringar. Gallring

Kunskap och teknik som effektiviserar dina gallringar. Gallring Kunskap och teknik som effektiviserar dina gallringar. Gallring Gallring är en mycket viktig åtgärd i din skog. Genom att ta ut svaga och skadade träd och koncentrera tillväxten till de mest kvalitativa

Läs mer

Klass: Dam. Plac. Startnr Namn Ort/Klubb Klass Res. Skilje Särskj Jenny Andersson Knivsta JSK D

Klass: Dam. Plac. Startnr Namn Ort/Klubb Klass Res. Skilje Särskj Jenny Andersson Knivsta JSK D Klass: Dam 1 125 Jenny Andersson Knivsta JSK D 146 29 23 2 127 Terese Andersson Knivstaortens JSK D 143 11 14 3 60 Elin Runarsson Östhammar D 140 29 4 84 Ingalill Sundström Lövstabruk D 138 26 5 123 Monika

Läs mer

LEVERANTÖRSJAKT SCANDIAÅSEN 2014

LEVERANTÖRSJAKT SCANDIAÅSEN 2014 Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk LEVERANTÖRSJAKT SCANDIAÅSEN 2014 Den 21 oktober bjöds det in till den årliga leverantörsjakten

Läs mer

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa dig hur den fungerar. Så här går det till. Du börjar med

Läs mer

Individuell plan LSS

Individuell plan LSS Individuell plan LSS Ett sätt för dig att påverka din situation Vad är en individuell plan? Du som har rätt att få insatser enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) har rätt

Läs mer

Viltövervakning Dalarnas och Gävleborgs län 2007/2008

Viltövervakning Dalarnas och Gävleborgs län 2007/2008 Viltövervakning s och s län 27/28 Viltövervakningen, arbetet med avskjutningsstatistiken på småvilt som bygger på de rapporter jaktlagen skickar in är nu sammanställt för jaktsäsongen 27/28. Ett stort

Läs mer

Välkommen till en weekend i Dalarna

Välkommen till en weekend i Dalarna Välkommen till en weekend i Dalarna Helgen den 10 11 september 2011 går evenemanget Träffa Dalarna av stapeln. Det riktar sig till dig som är intresserad av att leva, arbeta och bo i Dalarna, men även

Läs mer

Återväxt med garanti!

Återväxt med garanti! Återväxt med garanti! Återväxtgarantin ger Göran mervärde Det började som en släng av Gröna vågen, när stockholmaren och läkaren Göran Carlsson flyttade till Kramfors. Men med köpet av gården i byn Ås

Läs mer

Bybladet. September 2014

Bybladet. September 2014 Bybladet September 2014 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Städdagen hösten 2014 Fasadprojektet Nyheter i lekparken Utökade tider i bastun Information från trädgårdsgruppen Välkomstmöte för nyinflyttade

Läs mer

Kopparberg Län - Film Number : Församling/Parish List

Kopparberg Län - Film Number : Församling/Parish List Kopparberg Län - Number : Församling/Parish List 4002993 Lima församling 4015743 Norrbärke församling 4015744 Säfsnäs församling 4015753 Stora Skedvi församling 4171430 Aspeboda församling 4171431 Aspeboda

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA NOVEMBER 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA NOVEMBER 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA NOVEMBER 2018 Hej! Vi närmar oss slutet på mörka november. Om bara några dagar tittar vi in i december och då känns det ofta lite ljusare, med snö på marken och julledigheter

Läs mer

Hedemoraträffen & Daldansen. Arrangör Hedemora Pistolskytteklubb

Hedemoraträffen & Daldansen. Arrangör Hedemora Pistolskytteklubb Resultat från Hedemoraträffen & Daldansen den 15 & 16 juni år 2002 Arrangör Hedemora Pistolskytteklubb Vi tackar medverkande skyttar och önskar er en trevlig skjutsäsong och välkomna tillbaka nästa år.

Läs mer

Klass: Dam. Plac. Startnr Namn Ort/Klubb Klass Res. Skilje Särskj Jenny Andersson Knivsta JSK D

Klass: Dam. Plac. Startnr Namn Ort/Klubb Klass Res. Skilje Särskj Jenny Andersson Knivsta JSK D Klass: Dam 1 125 Jenny Andersson Knivsta JSK D 146 29 23 2 127 Terese Andersson Knivstaortens JSK D 143 11 14 3 60 Elin Runarsson Östhammar D 140 29 4 84 Ingalill Sundström Lövstabruk D 138 26 5 123 Monika

Läs mer

Tillvaro. Mats Nilsson Reg. fastighetsmäklare, skogsmästare och uppvuxen på gård

Tillvaro. Mats Nilsson Reg. fastighetsmäklare, skogsmästare och uppvuxen på gård Välkommen. Tillvaro. Mats Nilsson Reg. fastighetsmäklare, skogsmästare och uppvuxen på gård Att jobba hos oss. Hos oss på Areal finns alltid plats för fler medarbetare som kan förstärka befintliga kontor

Läs mer

Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt.

Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt. Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt. Psykoterapimässan är unik i världen. Den är en stor informationsmässa för allmänheten, politiker, media och människor som arbetar

Läs mer

Arbeta på Holmen Skog

Arbeta på Holmen Skog Arbeta på Holmen Skog Välkommen till Holmen Skog Arbeta på Holmen Skog Kanske är du precis i startgroparna av ditt yrkesliv, kanske har du redan en längre erfarenhet och kunskap om skogsbruk. Oavsett vilket

Läs mer

NR 2 MAJ 2012 ÅRETS FÖRSTA KLUBBDAG PÅ RÖRKEN

NR 2 MAJ 2012 ÅRETS FÖRSTA KLUBBDAG PÅ RÖRKEN DIGITALA NYHETER FÖR UPPSALAS HOJFOLK JER.NET NR 2 MAJ 2012 ÅRETS FÖRSTA KLUBBDAG PÅ RÖRKEN På söndag 20 maj kl 10-14 är det dags för årets första klubbdag på Rörken. Du har möjlighet att träna körteknik

Läs mer

Att jobba hos oss. Tillvaro.

Att jobba hos oss. Tillvaro. Välkommen. Att jobba hos oss. Hos oss på Areal finns alltid plats för fler medarbetare som kan förstärka befintliga kontor eller som av egen kraft och företagsamhet kan utöka vårt kontorsnät. Alla jobbar

Läs mer

Assistansia AB betalar portot. Frankeras ej. Kundnummer 20471619. Assistansia AB. 708 00 Örebro. Svarspost

Assistansia AB betalar portot. Frankeras ej. Kundnummer 20471619. Assistansia AB. 708 00 Örebro. Svarspost Assistansia AB Svarspost Kundnummer 20471619 708 00 Örebro Frankeras ej. Assistansia AB betalar portot. Assistansia AB arbetar med Personlig assistans för funktionshindrade. Det är kundernas önskemål som

Läs mer

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863 7800

Läs mer

organisation eller förening, möjligheten att utvecklas i din roll.

organisation eller förening, möjligheten att utvecklas i din roll. Ledarutveckling Du är viktig! Vi vill ge dig som arbetar med människor i grupp och dig som är aktiv i en organisation eller förening, möjligheten att utvecklas i din roll. Som cirkelledare, förtroendevald,

Läs mer

Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde

Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde n 1 / 18 2101 Bostad 2180002 Centrum runt Stortorget i Gävle tätort 2180004 Vallbacken och Villastaden i Gävle tätort 2180005 Gamla Gävle och längs Gavleån i Gälve tätort 2180006 Längs Esplanaden, Nygatan

Läs mer

FISKEKORT SÄLJES PÅ SERVICEPUNKTEN

FISKEKORT SÄLJES PÅ SERVICEPUNKTEN Utgivare: Åsens Byråd Årgång 17 Nummer 6 JUNI 2013 NYCKEL UPPHITTAD! Vid västra sidan av älven efter gamla vägen, invid nya RV 70, ÅTERFÅS MOT BESKRIVNING Kontakta Tette! Öppettider på Loppis under sommaren.

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks beslut om smittförklaring med anledning av

Läs mer

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget?

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget? A: Vad heter du? S: Jag heter Stefan. A: Hur gammal är du? S: 39. A: Och var jobbar du någonstans? S: Fällmans Kött. A: Vad är ditt yrke? S: Jag är logistik- och lagerchef. A: Hur hamnade du i den här

Läs mer

Ny teknik som ger dig snabbare betalt. Virkesmätning med skördare

Ny teknik som ger dig snabbare betalt. Virkesmätning med skördare Ny teknik som ger dig snabbare betalt. Virkesmätning med skördare Vid affärsformen virkesmätning med skördare mäts och registreras stammens m 3 fub-volym i skördarens dator redan vid avverkningen ute i

Läs mer

TILLSAMMANS FÖRVERKLIGAR VI DIN DRÖMSKOG UPM SKOG

TILLSAMMANS FÖRVERKLIGAR VI DIN DRÖMSKOG UPM SKOG TILLSAMMANS FÖRVERKLIGAR VI DIN DRÖMSKOG UPM SKOG Vad behöver din skog? Vilket av exemplen påminner mest om din situation? Exemplen hjälper dig att hitta rätt servicenivå. Jag har inte gjort just några

Läs mer

Placeringar Dam. Plac Startnr Namn Postadress Poäng

Placeringar Dam. Plac Startnr Namn Postadress Poäng Placeringar Dam 1 109 Anette Bergström Storvreta 154 / 6 2 152 Seidy Åkerlöf Gimo 134 / 8 3 94 Inga-Lill Sundström Lövstabruk 125 / 4 4 73 Therese Andersson Knivsta 125 5 74 Elisabet Andersson Knivsta

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

Bild 1: Kartan visar åtgärdsområden i Bottenhavets vattendistrikt samt vattendistriktets läge i Sverige.

Bild 1: Kartan visar åtgärdsområden i Bottenhavets vattendistrikt samt vattendistriktets läge i Sverige. Bild 1: Kartan visar åtgärdsområden i Bottenhavets vattendistrikt samt vattendistriktets läge i Sverige. Tabell 1: Tabellen visar Bottenhavets åtgärdsområden och berörda kommuner per åtgärdsområde. I kartan

Läs mer

Resultat från Orsarundan den 27 juli 2003

Resultat från Orsarundan den 27 juli 2003 Resultat från Orsarundan den 27 juli 2003 Klass 1C 1 Dan Halvardsson Älvdalens Psk 45 17 374:- B 2 Andreas Martinsson Falu Sport & Psk 41 22 232:- 3 Daniel Ax Salems Pk 40 20 144:- 4 Conny Magnusson Älvdalens

Läs mer

Lansering av www.matvarden.se!

Lansering av www.matvarden.se! Livsmedelsstrategi för Sverige var med och påverka! För mat & dryck i Gävleborg NYHETSBREV NR 1 2015 MatVärdenvad gör vi 2015? Bra mat till fleroffentlig upphandling! Lansering av www.matvarden.se! Livsmedelsfrågan

Läs mer

Tillsammans är vi starkare!

Tillsammans är vi starkare! Proffs på mark Tillsammans är vi starkare! Vi på Upplands Schakt är en ekonomisk förening som står för ett seriöst entreprenörskap, för både medlemmar och kunder. Dagligen arbetar vi målmedvetet för att

Läs mer

ÖSM Precision i Bollnäs 11-12/9 2004

ÖSM Precision i Bollnäs 11-12/9 2004 Vapengrupp A 1 Anders Hagberg Mora Skg 49 46 48 49 46 49 50 337 46 48 46 140 477 S 2 Bo Simu Sandvikens Psk 46 48 49 50 45 46 47 331 48 47 47 142 473 S 3 Jan Helghe Atlas Copco Pk 48 48 48 49 50 44 46

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset Hej alla medlemmar, Trots en tidig vår med mycket sol som vill locka ut oss i naturen har föreningen också viktiga aktiviteter på gång som vi hoppas ni vill delta i även om det vackra vädret fortsätter

Läs mer

Företagsklimatet i Gävleborgs län 2017

Företagsklimatet i Gävleborgs län 2017 Företagsklimatet i 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 Primär målgrupp: Företag med minst en anställd

Läs mer

Du är värd en högst personlig affär

Du är värd en högst personlig affär PRIVATE BANKING I HANDELSBANKEN Du är värd en högst personlig affär Marknadsföringsmaterial Har du en större förmögenhet att förvalta eller ska du sälja ditt livsverk? Var befinner du dig i livet, hur

Läs mer

Certifiering för ett ansvarsfullt skogsbruk

Certifiering för ett ansvarsfullt skogsbruk Certifiering för ett ansvarsfullt skogsbruk Vill du få ett kvitto på att du har ett miljöanpassat skogsbruk? Vill du också kunna visa att ditt skogsbruk tar social hänsyn och är långsiktigt ekonomiskt?

Läs mer

Korsnäs Din skogliga partner

Korsnäs Din skogliga partner Korsnäs Din skogliga partner Gallringskvitto i praktiken Korsnäs gallringskvitto innehåller två delar, en beståndskarta och en beståndsbeskrivning och dessa beskriver hur din skog ser ut efter en gallring.

Läs mer

Undersökning bland deltagare i Volvosteget 2013

Undersökning bland deltagare i Volvosteget 2013 Undersökning bland deltagare i Volvosteget 2013 Innehåll 1 Om undersökningen 2 Sammanfattning 3 Ungdomarnas utvärdering av Volvosteget 18 4 Ungdomarnas syn på arbetslivet 03 08 22 2 Om undersökningen 3

Läs mer

Min dag med Per-Erik Jakobsson den f.d. brandmannen som numera är enhetschef för serviceenheten

Min dag med Per-Erik Jakobsson den f.d. brandmannen som numera är enhetschef för serviceenheten Min dag med Per-Erik Jakobsson den f.d. brandmannen som numera är enhetschef för serviceenheten Per-Erik snart 60 år har i många år jobbat med att bygga upp kommunförrådet och sedan en omorganisation 2007

Läs mer

Enkelt att ta ansvar FSC -anpassad avverkning

Enkelt att ta ansvar FSC -anpassad avverkning Enkelt att ta ansvar FSC -anpassad avverkning Sveaskog skapar värden för framtiden Sveaskog är Sveriges största skogsägare. Vi fokuserar på att utveckla skogens alla värden. Vi vill öka användningen av

Läs mer

DIN NATURLIGA PARTNER

DIN NATURLIGA PARTNER 2.14 DIN NATURLIGA PARTNER Gallra klokt Du bestämmer hur din skog ska se ut i framtiden. Sidan 2 Vi köper ditt virke Presentation av BillerudKorsnäs virkesköpare. Sidan 4 Nya regler för samråd Skogsstyrelsen

Läs mer

Upptäck Skogsvinge SKOGSVINGE ÄR EN PRODUKT FRÅN SCA SKOG

Upptäck Skogsvinge SKOGSVINGE ÄR EN PRODUKT FRÅN SCA SKOG Upptäck Skogsvinge SKOGSVINGE ÄR EN PRODUKT FRÅN SCA SKOG I generationer har vi sett skogen på samma sätt. Tills idag. nu revolutionerar vi metoden för att överblicka din skog. Med verktyget Skogsvinge

Läs mer

Östgötadagarna 2014 6-7 Sept Mem Sjövillan

Östgötadagarna 2014 6-7 Sept Mem Sjövillan Östgötadagarna 2014 6-7 Sept Mem Sjövillan Så var det dags igen för Östgötadagarna. Vikbolandet satsar för fullt för att ta emot alla intresserade, hungriga och köpsugna. Som vanligt tror jag att det blev

Läs mer

Information om FINNSAM. Årgång 3 Nr 4 - november 1997. Ledningsgrupp 1997

Information om FINNSAM. Årgång 3 Nr 4 - november 1997. Ledningsgrupp 1997 Information om FINNSAM Postgironr Sverige 646 27 77-1 Postgironr Norge 0826 0282 663 Kassör och adresslista (fr o m 1998): Tor Eriksson, Lövstagatan 20, 703 56 ÖREBRO Tel: (0)19-12 08 84 Hemsidesansvarig:

Läs mer

Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04

Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04 Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04 Mötesrapporter Östhammas Filatelistklubb Till startsidan Från mötet i maj 2009 Inlag 4 juni 2009 Hej Filatelister i Östhammars Filatelistklubb Här kommer en

Läs mer