Dnr 2010/295 Fastställande av avgift för ACTION-tjänsten år Socialförvaltningens förslag till socialnämnden:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2010-10-04. Dnr 2010/295 Fastställande av avgift för ACTION-tjänsten år 2011. Socialförvaltningens förslag till socialnämnden:"

Transkript

1 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) Socialnämnden Dnr 2010/295 Fastställande av avgift för ACTION-tjänsten år 2011 Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag till socialnämnden: 1. Ingen avgift för ACTION-tjänsten skall föreslås för år Socialförvaltning får i uppdrag att återkomma med för till avgifter för IKTtjänster. Ärendet i korthet Stöd- och utvecklingsavdelningen har fått i uppdrag att se över om den ACTIONtjänst, som kommunen tillhandhåller personer inom äldreomsorgen, ska avgiftsbeläggas. Handlingar 1. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse, Bakgrund ACTION-tjänsten infördes år Den innebär ett IT-baserat anhörigstöd som syftar till att ge äldre personer trygghet, information och möjlighet till sociala relationer. De deltagande paren eller den enskilde individen har i hemmet utrustats med dator, Internet, e-post och bildtelefon. Tjänsten var avgiftsfri mellan år 2006 till år oktober 2009, 108, (Dnr Kst 209/298) fattade kommunfullmäktige beslut om att tjänsten skulle avgiftsbeläggas från och med den 1 januari 2010, á 290 kr, samt bemyndigade socialnämnden att fatta beslut om framtida uppräkningar av avgiften. Från 1 januari 2010 behövs ett biståndsbeslut för att få tillgång till ACTION-tjänsten. Motivet till valet av avgiftsbeloppet om 290 kronor per månad var att tjänsten innehållsmässigt var mer omfattande än t.ex. trygghetstelefon. I avgiftsbeloppet inräknades både tillgång till bredband och personligt stöd av personal i en samtalscentral. Tidigare är det Telia som har stått för ACTION-tjänsten (produktion, utveckling m m.) Från och med den 1 juni 2010 har Telia slutit ett överlåtelseavtal med företaget ACTION Caring Sweden AB och att de ska överta Telias ACTION-verksamhet samt 07 ACTION-avgift för år 2011.doc Socialförvaltningen Besöksadress: Vibblabyvägen 3 Staben Postadress: JÄRFÄLLA Maria Sandberg, Utredare/utvecklare Telefon växel: Telefon: (direkt) (mobil) E-post: socialnamnden@jarfalla.se Webbplats: Fax: Organisationsnummer: Postgiro: Bankgiro:

2 (5) deras kundavtal. ACTION kommer vidare under år 2010 att byta till en ny teknisk plattform. Tjänstens konstruktion har förändrats från programvara till licensvara. Detta innebar att tjänsten inte längre är knuten till Telias bredband utan tjänsten nås numera via vilket bredbandsbolag om helst. Kunden blir fri att själv välja sin egen leverantör av bredband och det abonnemang som passar personen bäst. Den enskilde står då för sitt bredband, precis som med sitt telefonabonnemang, vilket ger en ökad kostnad för kunden. Därför lades ett förslag fram till socialnämnden den 3 juni 2010 om att tillfälligt helt avstå från avgiftsuttag för ACTION-tjänsten under år Socialnämnden biföll förslaget, 98. Idag har ACTION-tjänsten 37 stycken användare. Nuläget För närvarande pågår ett projekt Behovsstyrt IKT för äldre (informations och kommunikationsteknik) hos Järfälla hemstöd i samarbete medan bland annat Västerås kommun. Projektet kan ses som en del av en eventuell utveckling och utbyggnad av kommunens tekniska tjänster och ACTION. Syftet med projektet är att under år 2010 och år 2011 låta ensamma äldre, äldre med lättare demenssjukdom och äldre som vårdar en nära anhörig testa ny kommunikationsteknik, så som Ippi och MyJoice (TV-telefoni), samt pröva om den nya tekniken underlättar den enskildes kontakter med olika samhällsfunktioner. Därför är det ovisst hur kommunens IKT kommer att tillhandahållas i framtiden och vilka sorters lösningar som kommer att erbjudas kunderna. Styrgruppen för projektet har föreslagit att det under år 2011 inte ska införas en avgift för ACTION-tjänsten medan projektet pågår. Därefter kan vidare beslut tas om hur IKT-tjänsterna ska komma att fungera och vilka eventuella avgifter som kan komma därutav. Då kunden själv kommer att stå för bredbandskostnaden i framtiden gjordes en kortare översyn av priserna på bredband hos olika bolag. Priser á september månad visade följande: Priset för ett bredbandsabonnemang varierar beroende på om kunden vill ha en anslutning via TV-uttaget, datauttaget eller stadsnätet. Vidare är kostnaden beroende av hastigheten på bredbandet. För att kunna använda sig av ACTION-tjänsten så krävs det att kunden har ett bredband med en hastighet på minst 2 Mbit. Dock rekommenderar kommunens användare av ACTION en högre hastighet för bättre kvalitet. I dagsläget, september 2010, med de erbjudanden som finns så kostar ett bredband med en hastighet av 10 Mbit från 199 kr/månanden (de första sex månaderna) till 279 kr/månanden. Bindningstiden varierar från månader med tre månaders uppsägningstid. En del av bolagen tar ut en startavgift på ca 500 kronor och en kostnad för eventuellt modem på 99 till 295 kronor. Detta är priser från Tele2, ComHem och Bredbandsbolaget. Telia har utelämnats då de var dyrare än alla dessa tre bolag.

3 (5) Månadskostnaden för den enskilde kommer då att hamna på ca 230 kr (medelvärde). När det beslutades att ACTION-tjänsten skulle avgiftsbeläggs från 1 januari 2010 valde 12 personer att avsluta tjänsten. Som skäl angavs införandet av avgift, förändrad livssituation och att en del inte ansågs sig ha behov av tjänsten. - Ekonomi ACTION-tjänsten har sedan 2006 finansierats med hjälp av projektpengar från länsstyrelsen, Kompetensstegen och stimulansmedel. Nu är projektet avslutat och ACTION har under år 2010 finansierats med enbart stimulansmedel. Socialförvaltningen har i sin budget för år 2011 lagt samman de olika IKT-stöden under en post och den 31 augusti 2010 fanns det en återstående budget på ca 1, 8 miljoner kronor. Vidare har en ansökan om stimulansmedel för IKT á kronor skickats in till länsstyrelsen. Något beslut är ännu inte fattat av länsstyrelsen. Om ansökan bifalls ger det en budgetpost på kronor. I dagsläget kostar ACTION-tjänsten 1500 kr/månanden per kund för kommunen och då ingår det dator, support samt ADSL. Det ger en årskostnad på kronor. Med den nya tekniska plattformen blir grundkostnaden för kommunen 890 kronor/månanden per kund. Det ger en årskostnad på ca kronor. Därutöver tillkommer startavgifter, tillfällig hjälp-avgifter från Borås högskola och övriga kringkostnader. Idag finns det 37 stycken ACTION-användare. Om en avgifts tas ut på 146 kr/månaden (samma kostnad som för trygghetstelefon) per kund ger det en intäkt på ca kronor på ett år. En uppföljning av hur ACTION-tjänsten har fungerat under visar på att användarna bland annat har upplevt ett utökat socialt kontaktnät, känsla av samhörighet, ökad livskvalitet, livet blev roligare och mer omväxlande, ökade kunskaper, ökat självförtroende och större möjligheter att hantera vardagssituationer samt ökad trygghet. ACTION-tjänsten har alltså skapat ökat välmående hos den enskilde. Den alternativa kostnaden för kommunen i form av eventuellt mer stöd av hemtjänst eller behov att flytta till ett äldreboende när ACTION-tjänsten avslutas är svår att avgöra utan en djupgående utvärdering. - Andra kommuner och ACTION Västerås kommun Västerås har en avgift för trygghetslarm på 166 kr/månanden. Samma avgift gäller för ACTION-tjänsten, numera kallad Trygghetsskapande IKT-lösningar. Den enskilde står för sitt eget bredband. Avgiften gäller endast för en tjänst. Om personen har behov av både trygghetslarm och IKT-tjänster blir avgiften 332 kronor/månanden. Västerås har valt att lägga avgiften inom maxtaxan. Tjänsten finansieras just nu med stimulansmedel och budgetresurser. Och i framtiden ska det ske enbart via budgeten. Tanken är att IKT-tjänster ska permanentas. Borås kommun I Borås är ACTION-tjänsten permanentad. För trygghetslarm eller deltagande i ACTION betalas en avgift på 230 kr/mån. Om en vårdtagare har båda insatserna betalas bara en avgift. Bredband, dator och support från ACTION-centralen ingår. Tjänsten finansieras med ordinarie budget sedan år 2004.

4 (5) Just nu pågår en utvärdering av hur tjänsten har fungerat och ett nytt avtal är under framtagande. Här funderar Borås kring vad kunden ska stå för och vad kommunen ska stå för. Det finns även en tanke om att trygghetslarmen ska bli gratis och då kommer eventuellt även ACTION-tjänsten att bli avgiftsbefriade eftersom de är jämställda idag. ACTION-avgiften ligger inom maxtaxan. Huddinge Huddinge kommun har lagt ner sitt ACTION-projekt då länsstyrelsen avslog deras ansökan om fortsatta stimulansmedel. Linköping Linköping kommun hade ACTION under två år och genomförde sedan en större utvärdering av tjänsten. Det visade sig att den äldres omvårdnadsbehov inte minskade trots den hjälp och stöd som gavs via ACTION. Till viss del ökade hjälpbehovet då personen och de anhöriga fick mer kunskap om sjukdomen och den hjälp som fanns att få. ACTION har bland annat marknadsförts med motiveringen att det kan hjälpa kommunerna att spara resurser men utvärderingen hittar inget som bekräftar det. Linköping använder sig inte längre av ACTION utan har övergått till Nosilia, en mötesplats på webben för anhöriga med närstående sjuka. Den information som fanns att tillgå via ACTION finns nu tillgänglig på Internet, bland annat på Internetsidan för Anhörigas riksförbund. Vilket även det var en faktor till att ACTION-tjänsten lades ner. Under tiden som Linköping hade ACTION tog de ut en avgift från användaren på 100 kronor/månanden. I avgiften ingick dator, bredband, support m m. Överväganden Med tanke på att kostnaderna för ACTION har minskat för nämnden då kunden står för bredband själv så finns det inga ökade kostnader som motiverar att ACTIONtjänsten under år 2011 avgiftsbeläggs. Den budget som finns lagd för år 2011 och IKT-stöd klarar av att bära kostnaden för ACTION under året utan en avgiftsintäkt på kronor. Då kunden i fortsättningen själv står för bredband så ökar deras kostnad jämfört med tidigare. För att minimera risken att de äldre väljer att avstå från ACTION-tjänsten på grund av kostnader kan det vara lämpligt att kommunen avstår från en avgift under år Vidare är det viktigt att se att frågan om IKT och ACTION har behandlats olika i många kommuner och att det därmed inte finns någon generell lösning angående avgiftsfrågan för ACTION. Det projekt som just nu pågår vid Järfälla Hemstöd angående IKT bör få slutföras och deras resultat redovisas innan frågan om avgift för ACTION tas upp igen. Dock senast den 31 december Vidare är det inte heller säkert att ACTION kommer att finnas kvar i sin nuvarande utformning då de tester som genomförs i projektet kan komma att visa på att andra effektivare lösningar är att föredra.

5 (5) Slutsatser ACTION-tjänsten bör inte avgiftsbeläggas under år Nämnden bör därför inte lägga något förslag till kommunfullmäktige i frågan inför år Förvaltningen föreslås få i uppdrag att återkomma med förslag om avgifter för IKT-tjänster. Åke Svenson Socialdirektör Marie Weckström Programchef för äldreomsorgen Expedieras Arnfinn Kleveland Maria Sandberg Anne-Lie Söderlund Marie Weckström

Dnr Son 2011/322 Höjning av avgifter och priser inom socialnämndens ansvarsområde 1 januari 2012. Socialförvaltningens förslag till socialnämnden:

Dnr Son 2011/322 Höjning av avgifter och priser inom socialnämndens ansvarsområde 1 januari 2012. Socialförvaltningens förslag till socialnämnden: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2011-08-11 Socialnämnden Dnr Son 2011/322 Höjning av avgifter och priser inom socialnämndens ansvarsområde 1 januari 2012 Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag till socialnämnden:

Läs mer

Dnr 2017/150 Avgiftsbefriad avlösning för anhörigvårdare förslag till politiker

Dnr 2017/150 Avgiftsbefriad avlösning för anhörigvårdare förslag till politiker TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2017-08-28 Dnr 2017/150 Avgiftsbefriad avlösning för anhörigvårdare förslag till politiker Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Socialnämnden föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Projektplan. Behovsstyrt IKT (Inter Kommunikativ Teknik ) för äldre

Projektplan. Behovsstyrt IKT (Inter Kommunikativ Teknik ) för äldre Projektplan Behovsstyrt IKT (Inter Kommunikativ Teknik ) för äldre Info ÄO Projektplan-ITK-stöd för äldre.docm Socialförvaltningen Besöksadress: Riddarplatsen 5, 4 tr Vård och omsorg, Järfälla hemstöd

Läs mer

Dnr Son 2011/331 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol, tobak och receptfria läkemedel för år 2012

Dnr Son 2011/331 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol, tobak och receptfria läkemedel för år 2012 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2011-08-11 Socialnämnden Dnr Son 2011/331 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol, tobak och receptfria läkemedel för år 2012 Förslag till beslut Socialförvaltningens

Läs mer

Dnr Son 2010/317 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol m.m. 1. Ansökningsavgifter antas enligt socialnämndens förslag:

Dnr Son 2010/317 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol m.m. 1. Ansökningsavgifter antas enligt socialnämndens förslag: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2010-09-20 Dnr Son 2010/317 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol m.m. Förslag till beslut Socialförvaltningens förslår att socialnämnden lämnar följande förslag till

Läs mer

2014-08-19. Dnr Son 2014/572 Egenavgifter, priser och tillämpningsanvisningar för den enskilde 2015 (beslutas av socialnämnden)

2014-08-19. Dnr Son 2014/572 Egenavgifter, priser och tillämpningsanvisningar för den enskilde 2015 (beslutas av socialnämnden) TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2014-08-19 Dnr Son 2014/572 Egenavgifter, priser och tillämpningsanvisningar för den enskilde 2015 (beslutas av socialnämnden) Förslag till beslut 1. Socialnämnden antar socialförvaltningens

Läs mer

2012-10-26. Dnr Son 2012/318 Införande av lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen

2012-10-26. Dnr Son 2012/318 Införande av lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2012-10-26 Dnr Son 2012/318 Införande av lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen Förslag till beslut Socialförvaltningen föreslår att nämnden beslutar: att förslag till lokala

Läs mer

1. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse, 2011-04-07

1. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse, 2011-04-07 Socialnämndens arbetsutskott Maria Sandberg KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) 2011-04-28 Socialnämnden Torsdagen den 28 april 2011 Lastberget Konferens och upplevelse i Bålsta Socialnämnden kommer att

Läs mer

Dnr Son 2018/532 Begäran om nytt äldreboende i Barkarbystaden III

Dnr Son 2018/532 Begäran om nytt äldreboende i Barkarbystaden III TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2018-11-20 Socialnämnden Dnr Son 2018/532 Begäran om nytt äldreboende i Barkarbystaden III Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag: 1. Socialnämnden beslutar att begära

Läs mer

Socialnämnden Torsdagen den 4 mars 2010, kl 18:00 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Vibblabyvägen 1, Jakobsberg

Socialnämnden Torsdagen den 4 mars 2010, kl 18:00 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Vibblabyvägen 1, Jakobsberg Socialnämndens arbetsutskott Maria Sandberg KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) 2010-02-17 Socialnämnden Torsdagen den 4 mars 2010, kl 18:00 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Vibblabyvägen 1, Jakobsberg Sammanträdet

Läs mer

2010-02-15. Dnr Son 2010/70 Socialnämndens brukarundersökning år 2009

2010-02-15. Dnr Son 2010/70 Socialnämndens brukarundersökning år 2009 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2010-02-15 Socialnämnden Dnr Son 2010/70 Socialnämndens brukarundersökning år 2009 Förslag till beslut 1. Rapporten läggs till handlingarna. Ärendet i korthet Enligt socialnämndens

Läs mer

Justering Tisdag 13 december 2011, kl Kvarnhuset 3 tr

Justering Tisdag 13 december 2011, kl Kvarnhuset 3 tr Arbetsutskott Marie Normalm KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (8) 2011-11-24 Socialnämnden Torsdag 8 december 2011, kl. 18.00 Kvarnen konferens, Vibblabyvägen 3, Jakobsberg Justering Tisdag 13 december 2011,

Läs mer

Dnr 2011/664 Återupphandling och konkurrensutsättning av verksamheter inom äldreomsorgen Almen, Björken, Eken

Dnr 2011/664 Återupphandling och konkurrensutsättning av verksamheter inom äldreomsorgen Almen, Björken, Eken TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2012-01-11 Socialnämnden Dnr 2011/664 Återupphandling och konkurrensutsättning av verksamheter inom äldreomsorgen Almen, Björken, Eken Förslag till beslut Förslag till socialnämnden

Läs mer

Tillfälligt kommunbidrag för ensamkommande som fyller 18 år under asylprocessen

Tillfälligt kommunbidrag för ensamkommande som fyller 18 år under asylprocessen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2017-10-02 Socialnämnden Son 2017/304 Tillfälligt kommunbidrag för ensamkommande som fyller 18 år under asylprocessen Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Socialnämnden

Läs mer

2012-11-01. Förhinder att delta i sammanträdet anmäls till Marie Normalm, marie.normalm@jarfalla.se, 08 580 280 17

2012-11-01. Förhinder att delta i sammanträdet anmäls till Marie Normalm, marie.normalm@jarfalla.se, 08 580 280 17 Arbetsutskott Marie Normalm KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) 20121101 Socialnämnden Torsdag 15 november 2012 kl. 15.15 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg Justering Torsdag 22 november 2012 kl.

Läs mer

Tillfälligt kommunbidrag för ensamkommande som fyller 18 år under asylprocessen

Tillfälligt kommunbidrag för ensamkommande som fyller 18 år under asylprocessen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2017-10-02 2017-10-09, reviderad Socialnämnden Son 2017/304 Tillfälligt kommunbidrag för ensamkommande som fyller 18 år under asylprocessen Förslag till beslut Socialförvaltningens

Läs mer

Dnr Son 2013/259 Kartläggning av profilboenden och utredning av behovet av profilboenden i Järfälla

Dnr Son 2013/259 Kartläggning av profilboenden och utredning av behovet av profilboenden i Järfälla TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2013-03-01 Socialnämnden Dnr Son 2013/259 Kartläggning av profilboenden och utredning av behovet av profilboenden i Järfälla Förslag till beslut Socialförvaltningen s förslag 1.

Läs mer

Järfälla kommuns bostadsförsörjningsprogram yttrande på samrådsremiss till Kommunstyrelsen

Järfälla kommuns bostadsförsörjningsprogram yttrande på samrådsremiss till Kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2016-03-03 Socialnämnden Kommunstyrelsen Son 2015/574, Kst 2015/354 Järfälla kommuns bostadsförsörjningsprogram yttrande på samrådsremiss till Kommunstyrelsen Förslag till beslut

Läs mer

1. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse, Mål och budget för åren

1. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse, Mål och budget för åren Socialnämndens arbetsutskott Maria Sandberg KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (2) 2011-06-15 Socialnämnden Tisdagen den 21 juni 2011, kl 18:00 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Vibblabyvägen 1, Jakobsberg Justering

Läs mer

Dnr Kst 2015/377 Egenavgifter och priser för den enskilde 2016 inom socialnämndens verksamhetsområden

Dnr Kst 2015/377 Egenavgifter och priser för den enskilde 2016 inom socialnämndens verksamhetsområden TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2015-10-19 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2015/377 Egenavgifter och priser för den enskilde 2016 inom socialnämndens verksamhetsområden Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens

Läs mer

45 (ärende 6) Dnr Kdn 2015/178 Integrationslyft för Järfälla - motion från Cecilia Löfgreen (M)

45 (ärende 6) Dnr Kdn 2015/178 Integrationslyft för Järfälla - motion från Cecilia Löfgreen (M) UTDRAG Sid 1 (1) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kultur-, demokrati- och fritidsnämnd 2016-05-31 Expedieras till Akten Kommunstyrelseförvaltningen Järfälla kultur Järfälla bibliotek Järfälla idrott

Läs mer

Dnr Son 2018/434 Förändrad inriktning av vissa platser på Kastanjen

Dnr Son 2018/434 Förändrad inriktning av vissa platser på Kastanjen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2018-09-03 Socialnämnden Dnr Son 2018/434 Förändrad inriktning av vissa platser på Kastanjen Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Kastanjens korttidsplatser ställs

Läs mer

1 Dnr Son 2017/11 Information från socialdirektör

1 Dnr Son 2017/11 Information från socialdirektör Socialnämndens arbetsutskott Ingela Moëll KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) 2017-12-14, reviderad 2017-12-07 Socialnämnden Torsdagen den 14 december 2017, kl 18.00 Kvarnen konferens, kvarnhuset, Jakobsberg

Läs mer

Utredning av IKT-tjänster i Järfälla kommun

Utredning av IKT-tjänster i Järfälla kommun Utredning av IKT-tjänster i Järfälla kommun Jenny Sjöberg Februari 2012 2012-02-08 1 (23) Innehåll SAMMANFATTNING... 2 1. BAKGRUND... 2 2. SYFTE... 3 3. METOD... 3 4. REDOVISNING... 3 4.1. ACTION... 4

Läs mer

Arbeta fram en kommunövergripande äldreplan för Järfälla kommun, motion från Lennart Nilsson (KD) yttrande till kommunstyrelsen

Arbeta fram en kommunövergripande äldreplan för Järfälla kommun, motion från Lennart Nilsson (KD) yttrande till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2017-10-26 Socialnämnden, Kommunstyrelsen Dnr Son 2017/225, Kst 2017/249 Arbeta fram en kommunövergripande äldreplan för Järfälla kommun, motion från Lennart Nilsson (KD) yttrande

Läs mer

Dnr Son 2011/546 Utredning angående avgifter inom socialnämndens verksamhetsområden

Dnr Son 2011/546 Utredning angående avgifter inom socialnämndens verksamhetsområden TJÄNSTESKRIVELSE 1 (8) 2011-10-25 Socialnämnden Dnr Son 2011/546 Utredning angående avgifter inom socialnämndens verksamhetsområden Förslag till beslut Socialnämnden föreslår kommunstyrelsen och kommunfullmäktige

Läs mer

2014-03-25. Socialnämnden Torsdag den 10 april 2014, kl. 15.30 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg

2014-03-25. Socialnämnden Torsdag den 10 april 2014, kl. 15.30 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg Arbetsutskott Marie Normalm KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) 2014-03-25 Socialnämnden Torsdag den 10 april 2014, kl. 15.30 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg Justering Tisdag den 15 april 2014,

Läs mer

2011-05-24. Boendestöd utveckling för flera målgrupper sam eventuell upphandling enligt LOV

2011-05-24. Boendestöd utveckling för flera målgrupper sam eventuell upphandling enligt LOV TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2011-05-24 Socialnämnden Boendestöd utveckling för flera målgrupper sam eventuell upphandling enligt LOV Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Socialförvaltningens

Läs mer

Ingela Moëll , reviderad Socialnämnden Torsdagen den 21 februari 2019, kl Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg

Ingela Moëll , reviderad Socialnämnden Torsdagen den 21 februari 2019, kl Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) Ingela Moëll 2019-02-06, reviderad 2019-02-20 Socialnämnden Torsdagen den 21 februari 2019, kl 18.00 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg Arbetsutskott Torsdagen

Läs mer

Svar på remiss - Hemsjukvård inriktning

Svar på remiss - Hemsjukvård inriktning TJÄNSTESKRIVELSE 2012-10-29 Socialnämnden Dnr Son 2012/404 Svar på remiss - Hemsjukvård 2015 - inriktning Förslag till beslut Socialnämnden godkänner skrivelsen och överlämnar den till kommunstyrelsen,

Läs mer

Dnr Son 2018/435 Förslag till politiker - Stöd till kulturaktiviteter för friska pensionärer

Dnr Son 2018/435 Förslag till politiker - Stöd till kulturaktiviteter för friska pensionärer TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2018-10-30 Socialnämnden Dnr Son 2018/435 Förslag till politiker - Stöd till kulturaktiviteter för friska pensionärer Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Socialnämnden

Läs mer

Dnr Kst 2016/459 Egenavgifter och priser för den enskilde 2017 inom socialnämndens verksamhetsområden

Dnr Kst 2016/459 Egenavgifter och priser för den enskilde 2017 inom socialnämndens verksamhetsområden TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2016-09-07 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2016/459 Egenavgifter och priser för den enskilde 2017 inom socialnämndens verksamhetsområden Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens

Läs mer

Delta på distans med hjälp av IT-teknik

Delta på distans med hjälp av IT-teknik TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2015-04-13 Dnr: 2015/97-ÄN-700 Christina Becker - am282 E-post: christina.becker@vasteras.se Kopia till Christine Wäneskog, proaros Vård och omsorg

Läs mer

Dnr Son 2016/261 Nytt förfrågningsunderlag för upphandling enligt Lag om valfrihet (LOV) för daglig verksamhet och korttidsvistelse

Dnr Son 2016/261 Nytt förfrågningsunderlag för upphandling enligt Lag om valfrihet (LOV) för daglig verksamhet och korttidsvistelse TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2016-09-12 Dnr Son 2016/261 Nytt förfrågningsunderlag för upphandling enligt Lag om valfrihet (LOV) för daglig verksamhet och korttidsvistelse Förslag till beslut Socialförvaltningens

Läs mer

Dnr Kst 2015/503 Trygghetsskapande program i Järfälla. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

Dnr Kst 2015/503 Trygghetsskapande program i Järfälla. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2016-02-05 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2015/503 Trygghetsskapande program i Järfälla Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen 1. Förslaget till trygghetsskapande

Läs mer

1 Dnr Son 2018/9 Information från socialdirektör. - Månatlig resultatuppföljning och årsprognos per oktober 2018

1 Dnr Son 2018/9 Information från socialdirektör. - Månatlig resultatuppföljning och årsprognos per oktober 2018 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) Ingela Moëll 2018-11-21 Socialnämnden Torsdagen den 6 december 2018, kl 18.00 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg Justering Tisdagen den 11 december kl 09.00 Socialnämndens

Läs mer

Dnr Kon 2016/64 Inriktningsplan för arbete med feriepraktik

Dnr Kon 2016/64 Inriktningsplan för arbete med feriepraktik TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2016-11-22 Dnr Kon 2016/64 Inriktningsplan för arbete med feriepraktik Förslag till beslut Kompetensnämnden beslutar att följande riktlinjer gäller för hur feriepraktiken ska bedrivas

Läs mer

Dnr Son 2011/258-1 Nya bestämmelser om Lex Sarah

Dnr Son 2011/258-1 Nya bestämmelser om Lex Sarah TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2011-05-16 Socialnämnden Dnr Son 2011/258-1 Nya bestämmelser om Lex Sarah Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Översikten över ansvarsfördelning och arbetsrutiner

Läs mer

Dnr Son 2017/265 Egenavgifter och priser för den enskilde 2018 (beslutas av socialnämnden)

Dnr Son 2017/265 Egenavgifter och priser för den enskilde 2018 (beslutas av socialnämnden) TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2017-08-24 Dnr Son 2017/265 Egenavgifter och priser för den enskilde 2018 (beslutas av socialnämnden) Förslag till beslut 1. Socialnämnden föreslås anta socialförvaltningens förslag

Läs mer

73 Dnr Bun 2013/179 Policy för nationella minoriteters rättigheter i Järfälla från kommunstyrelsen

73 Dnr Bun 2013/179 Policy för nationella minoriteters rättigheter i Järfälla från kommunstyrelsen UTDRAG Sid 1 (2) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och ungdomsnämnden 2013-10-03 Expedieras till Kommunstyrelsen 73 Dnr Bun 2013/179 Policy för nationella minoriteters rättigheter i Järfälla

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningens förslag. 1 Lokalpeng för år 2013 fastställs enligt förvaltningens förslag

Barn- och ungdomsförvaltningens förslag. 1 Lokalpeng för år 2013 fastställs enligt förvaltningens förslag TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2012-05-23 Barn- och ungdomsnämnden Dnr Bun 2012/150 Barn- elev- och lokalpeng år 2013 Förslag till beslut Barn- och ungdomsförvaltningens förslag 1 Lokalpeng för år 2013 fastställs

Läs mer

Dnr Son 2010/454 Socialnämndens budget år samhällsuppdraget

Dnr Son 2010/454 Socialnämndens budget år samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2011-01-04 Till Socialnämnden Dnr Son 2010/454 Socialnämndens budget år 2011 - samhällsuppdraget Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Budget för socialnämnden år 2011

Läs mer

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Tjänsteskrivelse Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Morgan Persson,0550-88024 morgan.persson@kristinehamn.se Datum 2013-12-04 Ks/2013:187 041 Budget Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Sammanfattning

Läs mer

Förslag till nya bestämmelser för boendeparkering

Förslag till nya bestämmelser för boendeparkering 4 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Julin Jenny Datum 2016-04-05 Diarienummer GSN-2016-0775 Gatu- och samhällsmiljönämnden Förslag till nya bestämmelser för boendeparkering Förslag till beslut Gatu-

Läs mer

Datum Ändring av avgifter för trygghetslarm, matlådor samt matavgift i särskilt boende

Datum Ändring av avgifter för trygghetslarm, matlådor samt matavgift i särskilt boende KS 4 21 NOV 2012 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Fichtel Åsa Jan Malmberg Datum 2012-11-06 Diarienummer KSN-2012-1081 Kommunstyrelsen Ändring av avgifter för trygghetslarm, matlådor samt matavgift i

Läs mer

Projektdirektiv. Införande av ÄBIC i äldreomsorgen i Järfälla kommun. Dnr: Son 2014/370

Projektdirektiv. Införande av ÄBIC i äldreomsorgen i Järfälla kommun. Dnr: Son 2014/370 Projektdirektiv Införande av ÄBIC i äldreomsorgen i Järfälla kommun Dnr: Son 2014/370 Socialförvaltningen Besöksadress: Vibblabyvägen 3 Postadress: 177 80 JÄRFÄLLA Jenny Wilhelmsson, Telefon växel: 08-580

Läs mer

Ett jämställt mottagande i Järfälla, motion från Emma Feldman (M) och Dan Engstrand (M) yttrande till kommunstyrelsen

Ett jämställt mottagande i Järfälla, motion från Emma Feldman (M) och Dan Engstrand (M) yttrande till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2017-10-05 Socialnämnden Dnr Son 2017/308 Kst 2016/599 Ett jämställt mottagande i Järfälla, motion från Emma Feldman (M) och Dan Engstrand (M) yttrande till kommunstyrelsen Förslag

Läs mer

Alternativ 1 Alternativ 2 Alternativ 3 Rekommendation. Flyttfirma. Hemförsäkring. Bredband. Elavtal. Moveria rekommenderar

Alternativ 1 Alternativ 2 Alternativ 3 Rekommendation. Flyttfirma. Hemförsäkring. Bredband. Elavtal. Moveria rekommenderar Flyttfirma Kostnad Bilstorlek Antal man Hemförsäkring Kostnad/mån Omfattning Bredband Kostnad/mån Hastighet Bindningstid Uppstartskostnad Elavtal Kostnad/kWh Fast/rörligt Alternativ 1 Alternativ 2 Alternativ

Läs mer

2015-08-04. Dnr Son 2015/353 Egenavgifter och priser för den enskilde 2016 (beslutas av socialnämnden)

2015-08-04. Dnr Son 2015/353 Egenavgifter och priser för den enskilde 2016 (beslutas av socialnämnden) TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2015-08-04 Dnr Son 2015/353 Egenavgifter och priser för den enskilde 2016 (beslutas av socialnämnden) Förslag till beslut 1. Socialnämnden föreslås anta socialförvaltningens förslag

Läs mer

Ingela Moëll , reviderad Socialnämnden Torsdagen den 22 mars 2018, kl Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg

Ingela Moëll , reviderad Socialnämnden Torsdagen den 22 mars 2018, kl Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) Ingela Moëll 2018-03-08, reviderad 2018-03-19 Socialnämnden Torsdagen den 22 mars 2018, kl 18.00 - Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg Justering Tisdagen den 27

Läs mer

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2014-05-20 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2014/83 Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsförvaltningens

Läs mer

Dnr Son 2009/24 Tillsyn enskilda verksamheter inom handikappomsorgen 2009

Dnr Son 2009/24 Tillsyn enskilda verksamheter inom handikappomsorgen 2009 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2010-02-11 Socialnämnden Dnr Son 2009/24 Tillsyn enskilda verksamheter inom handikappomsorgen 2009 Förslag till beslut Socialförvaltningen s förslag 1. Tillsynsrapporterna år 2009

Läs mer

Hemstöd. För dig med en psykisk funktionsnedsättning

Hemstöd. För dig med en psykisk funktionsnedsättning Hemstöd För dig med en psykisk funktionsnedsättning 1 INNEHÅLL HEMSTÖD...3 Ansökan Beslut Kontaktman Avgift SYSSELSÄTTNING...5 Avgift TRYGGHETSLARM... 6 Ansökan, beslut och avgift SÄRSKILT BOENDE... 7

Läs mer

Hantering av 2014 års ekonomiska resultat, disponering av över- och underskott

Hantering av 2014 års ekonomiska resultat, disponering av över- och underskott TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2015-02-27 Dnr Son 2015/31 Hantering av 2014 års ekonomiska resultat, disponering av över- och underskott Förslag till beslut Socialförvaltningen föreslår att socialnämnden lämnar

Läs mer

Rapportering och uppföljning utifrån Demokratiplan för Järfälla kommun Dnr kdn 2016/106

Rapportering och uppföljning utifrån Demokratiplan för Järfälla kommun Dnr kdn 2016/106 Äldrenämndens uppföljning demokratiplan 2019-02-05 1 (6) Rapportering och uppföljning utifrån Demokratiplan för Järfälla kommun Dnr kdn 2016/106 Demokratiplan för Järfälla kommun för en hållbar demokrati

Läs mer

Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen T J Ä N S T E S K R I V E L S E 1 (5) 2016-03-18 Kommunstyrelsen Kompetensfonden ansökningar 2016 Dnr Kst 2016/59 Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen 1. Kommunstyrelsen

Läs mer

Dnr Son 2014/572 Egenavgifter och priser för den enskilde 2015 (beslutas av socialnämnden)

Dnr Son 2014/572 Egenavgifter och priser för den enskilde 2015 (beslutas av socialnämnden) TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2014-09-12 Dnr Son 2014/572 Egenavgifter och priser för den enskilde 2015 (beslutas av socialnämnden) Förslag till beslut 1. Socialnämnden antar socialförvaltningens förslag till

Läs mer

Program för korttidsvård utomlands

Program för korttidsvård utomlands Program för korttidsvård utomlands Ks 2008:526 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Program för korttidsvård utomlands Fastställt av kommunfullmäktige 2008-12-18 427 Äldreomsorgen

Läs mer

Listade tjänster från Qmarket Dala Energi Fibernät

Listade tjänster från Qmarket Dala Energi Fibernät Listade tjänster från Qmarket Dala Energi Fibernät Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning AllTele Bredband 10 254:-/mån 199:- 3 månader halva priset! AllTele Bredband 100 359:-/mån 199:- 3 månader

Läs mer

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2013-05-30 rev Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2013/39 Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsförvaltningens

Läs mer

Dnr Son 2014/573 Egenavgifter och priser för den enskilde 2015 (beslutas av kommunfullmäktige)

Dnr Son 2014/573 Egenavgifter och priser för den enskilde 2015 (beslutas av kommunfullmäktige) TJÄNSTESKRIVELSE 1 (8) 2014-08-19 Dnr Son 2014/573 Egenavgifter och priser för den enskilde 2015 (beslutas av kommunfullmäktige) Förslag till beslut 1. Socialnämndens förslag till avgifter inom nämndens

Läs mer

Listade tjänster från Qmarket Bollnäs Bostäder

Listade tjänster från Qmarket Bollnäs Bostäder Listade tjänster från Qmarket Bollnäs Bostäder Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning AllTele Bredband 10 254:-/mån 199:- 3 månader halva priset! AllTele Bredband 100 359:-/mån 199:- 3 månader halva

Läs mer

Ingela Moëll , reviderad Socialnämnden Torsdag den 22 februari 2018, kl Kvarnen konferens, Jakobsberg

Ingela Moëll , reviderad Socialnämnden Torsdag den 22 februari 2018, kl Kvarnen konferens, Jakobsberg KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) Ingela Moëll 2018-02-08, reviderad 2018-02-15 Socialnämnden Torsdag den 22 februari 2018, kl 18.00 - Kvarnen konferens, Jakobsberg Justering Måndag den 26 februari kl

Läs mer

Svar på socialnämndens ansökan från resultatutjämningsreserven (RUR) för utveckling av stödet till personer med demenssjukdom

Svar på socialnämndens ansökan från resultatutjämningsreserven (RUR) för utveckling av stödet till personer med demenssjukdom Kommunledningsförvaltningen Wibecke Björkelund Ivarsson,0550-88021 wibecke.bjorkelundivarsson@kristinehamn.se Tjänsteskrivelse Sida 1(2) Datum 2015-12-11 Ks/2015:225 043 Statsbidrag/kommunbidrag Svar på

Läs mer

Revidering av socialnämndens delegeringsordning. 1. Socialnämnden antar föreslagna revideringar.

Revidering av socialnämndens delegeringsordning. 1. Socialnämnden antar föreslagna revideringar. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2017-02-03 Reviderad 2017-02-14 Socialnämnden Dnr Son 2017/2 Revidering av socialnämndens delegeringsordning Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Socialnämnden antar

Läs mer

2015-01-21. Förslagrätt om etablering av förskola i Bolinder Strand

2015-01-21. Förslagrätt om etablering av förskola i Bolinder Strand TJÄNSTESKRIVELSE 1(4) 2015-01-21 Barn- och ungdomsnämnden Dnr Bun 2014/154 Förslagrätt om etablering av förskola i Bolinder Strand Förslag till beslut 1 Barn- och ungdomsnämnden överlämnar barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Revidering av socialnämndens delegeringsordning

Revidering av socialnämndens delegeringsordning TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2015-10-22 Socialnämnden Dnr Son 2015/37 Revidering av socialnämndens delegeringsordning Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Föreslagna revideringar antas Ärendet

Läs mer

2015-03-25. Dnr Kst 2015/76 Ombudgetering av medel i 2014 års investeringsbudget. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

2015-03-25. Dnr Kst 2015/76 Ombudgetering av medel i 2014 års investeringsbudget. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2015-03-25 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2015/76 Ombudgetering av medel i 2014 års investeringsbudget Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelse och kommunfullmäktige

Läs mer

Dnr Son 2017/228 Drift av nytt särskilt boende i Kallhäll

Dnr Son 2017/228 Drift av nytt särskilt boende i Kallhäll TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2017-10-02 Socialnämnden Dnr Son 2017/228 Drift av nytt särskilt boende i Kallhäll Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Det nya särskilda boendet på Smedvägen i Kallhäll

Läs mer

Listade tjänster från Qmarket Lomma

Listade tjänster från Qmarket Lomma Listade tjänster från Qmarket Lomma Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning AllTele Bredband 10 254:-/mån 199:- 3 månader halva priset! AllTele Bredband 100 359:-/mån 199:- 3 månader halva priset! AllTele

Läs mer

Listade tjänster från Qmarket Kils Stadsnät

Listade tjänster från Qmarket Kils Stadsnät Listade tjänster från Qmarket Kils Stadsnät Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning AllTele Bredband 10 254:-/mån 0:- 1 Månad gratis, ingen startavgift & ingen bindningstid! Kan kombineras med gratis

Läs mer

Dnr 2015/213 Svar till IVO gällande tillsyn på Tallbohovs äldreboende

Dnr 2015/213 Svar till IVO gällande tillsyn på Tallbohovs äldreboende TJÄNSTESKRIVELSE 1 (8) 2015-07-12 Dnr 2015/213 Svar till IVO gällande tillsyn på Tallbohovs äldreboende Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Socialnämnden godkänner förvaltningens redovisning

Läs mer

Dnr Son 2019/103 Järfällas demokratiplan Rapport och uppföljning

Dnr Son 2019/103 Järfällas demokratiplan Rapport och uppföljning TJÄNSTESKRIVELSE 1 (3) 2019-03-04 Socialnämnden Dnr Son 2019/103 Järfällas demokratiplan Rapport och uppföljning Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Socialnämnden antar rapporten och uppföljningen

Läs mer

Listade tjänster från Qmarket Svenska Bostäder

Listade tjänster från Qmarket Svenska Bostäder Listade tjänster från Qmarket Svenska Bostäder Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning AllTele Bredband 10 254:-/mån 0:- 1 Månad gratis, ingen startavgift & ingen bindningstid! Kan kombineras med gratis

Läs mer

Utredning av tjänsten Nattfrid tillsyn nattetid med webbkamera

Utredning av tjänsten Nattfrid tillsyn nattetid med webbkamera Utredning av tjänsten Nattfrid tillsyn nattetid med webbkamera Jenny Sjöberg September 2013 Dnr Son 2013/658 2013-09-11 1 (8) Innehåll 1. BAKGRUND OCH SYFTE... 2 2. METOD... 2 3. NATTFRID I JÄRFÄLLA...

Läs mer

BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11

BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11 BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11 Detaljerad information Bakgrund En av bostadsrättsföreningens viktigaste uppgifter är att tillgodose medlemmarnas ekonomiska intressen. De boende

Läs mer

Foto Maria Carlsson. Scandinav.se. Äldreomsorg i Borås Stad. Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering

Foto Maria Carlsson. Scandinav.se. Äldreomsorg i Borås Stad. Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering Scandinav.se Foto Maria Carlsson Äldreomsorg i Borås Stad Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering Du som är äldre ska ha möjlighet att leva ett gott liv var dag.

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 Ärende 5 sid 9 (21) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-09-25 4 Motion - Ändra riktlinjerna för försörjningsstöd för internet Dnr KS-2011-750 Dpl 35 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Motionen

Läs mer

Medborgarförslag om att låta pensionärer åka buss gratis mellan klockan 9.30-14.30. KS 2014-130

Medborgarförslag om att låta pensionärer åka buss gratis mellan klockan 9.30-14.30. KS 2014-130 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-11-11 340 Medborgarförslag om att låta pensionärer åka buss gratis mellan klockan 9.30-14.30. KS 2014-130 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

HELA VÄRLDEN, BARA ETT KLICK BORT.

HELA VÄRLDEN, BARA ETT KLICK BORT. HELA VÄRLDEN, BARA ETT KLICK BORT. BREDBAND, TV OCH TELEFONI KAMPANJKOD: (MÅSTE ANGES VID BESTÄLLNING) 1 TA EN TUR I DET ÖPPNA NÄTET. I det öppna fibernätet är valfriheten stor och det finns massor att

Läs mer

1. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse

1. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) -- Socialnämnden Dnr Son /1 Ersättningslokal för Almens äldreboende Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Viksjös äldreboende ersätter Almens äldreboende från inflyttningsdatum,

Läs mer

1. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse, 2010-04-07

1. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse, 2010-04-07 Socialnämndens arbetsutskott Maria Sandberg KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (4) 2010-04-07 Socialnämnden Torsdagen den 22 april 2010, kl 16:00 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Vibblabyvägen 1, Jakobsberg Socialnämnden

Läs mer

1. konsumentvägledning ska tillhandahållas i samverkan med annan kommun

1. konsumentvägledning ska tillhandahållas i samverkan med annan kommun Arende VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr 1(4) Kommunstyrelsen 2011-11-29 KS 548 Dm 229/2011 Kod 151 Konsumentrådgivning Kommunstyrelsens förslag till fullmäktige Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Anhörigstöd 2013. i Lessebo kommun

Anhörigstöd 2013. i Lessebo kommun Anhörigstöd 2013 i Lessebo kommun Vem anhörigstödet finns till för Det kan ge såväl glädje som trygghet att hjälpa och stödja en närstående, men det kan också innebära oro och trötthet. Du som stödjer

Läs mer

Information om hjälp i hemmet och valfrihet

Information om hjälp i hemmet och valfrihet Information om hjälp i hemmet och valfrihet Version 9.0 20150203 Vård- och omsorg Information om hemtjänst Vad är hemtjänst? Hemtjänst är ett samlat begrepp för olika former av stöd, service och omvårdnad

Läs mer

Dnr Kst 2016/194 Riktlinjer för hantering av arkiv i Järfälla kommun

Dnr Kst 2016/194 Riktlinjer för hantering av arkiv i Järfälla kommun TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2016-09-27 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2016/194 Riktlinjer för hantering av arkiv i Järfälla kommun Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen och

Läs mer

1 I Om telefoni. om telefoni

1 I Om telefoni. om telefoni 1 I Om telefoni om telefoni GRAFISK FORM: Gandini Forma - Karin Gandini FOTO: Pernille Tofte TRYCK: Lenanders Grafiska AB OM TELEFONI Den här broschyren handlar om den telefoni som du får via en fast anslutning

Läs mer

2014-05-26. Dnr Son 2014/466 Samordnad upphandling av insatser för barn och ungdomar

2014-05-26. Dnr Son 2014/466 Samordnad upphandling av insatser för barn och ungdomar TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2014-05-26 Socialnämnden Dnr Son 2014/466 Samordnad upphandling av insatser för barn och ungdomar Förslag till beslut Socialnämnden beslutar att avge en avsiktsförklaring att delta

Läs mer

Översyn av egenavgift och checkbelopp för familjerådgivning

Översyn av egenavgift och checkbelopp för familjerådgivning 2018-08-14 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr SOCN 2018/87 Socialnämnden Översyn av egenavgift och checkbelopp för familjerådgivning Förslag till beslut Socialnämnden föreslår att kommunfullmäktige fattar följande

Läs mer

Listade tjänster från Qmarket Skåne

Listade tjänster från Qmarket Skåne Listade tjänster från Qmarket Skåne Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning AllTele Bredband 10 254:-/mån 199:- 3 månader halva priset! AllTele Bredband 100 359:-/mån 199:- 3 månader halva priset! AllTele

Läs mer

Listade tjänster från Qmarket Smedjebacken

Listade tjänster från Qmarket Smedjebacken Listade tjänster från Qmarket Smedjebacken Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning AllTele Bredband 10 254:-/mån 0:- 1 Månad gratis, ingen startavgift & ingen bindningstid! Kan kombineras med gratis

Läs mer

Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering

Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering Scandinav.se Foto Maria Carlsson Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering Vård- och äldreförvaltningen Borås Stad erbjuder många former av stöd till dig som är äldre

Läs mer

Listade tjänster från Qmarket Lund

Listade tjänster från Qmarket Lund Listade tjänster från Qmarket Lund Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning AllTele Bredband 10 254:-/mån 0:- 1 Månad gratis, ingen startavgift & ingen bindningstid! Kan kombineras med gratis WiFi-router.

Läs mer

Listade tjänster från Zmarket Karlskoga stadsnät

Listade tjänster från Zmarket Karlskoga stadsnät Listade tjänster från Zmarket Karlskoga stadsnät Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning AllTele Bredband 100 Mbit/s 319:-/mån 0:- 1 Månad gratis, ingen startavgift & ingen AllTele Bredband 1000 Mbit/s

Läs mer

STORA UPPLEVELSER ENKELT OCH PRISVÄRT.

STORA UPPLEVELSER ENKELT OCH PRISVÄRT. STORA UPPLEVELSER ENKELT OCH PRISVÄRT. UPPTÄCK VÅRA TJÄNSTER INOM BREDBAND, TV OCH TELEFONI. BESTÄLL FÖRE 25 FEBRUARI SÅ KAN DU VINNA TVÅ BILJETTER Soundercover Sammys äventyr 2 Warhorse SÅ HÄR ENKELT

Läs mer

2015-11-12. Dnr Kst 2015/354 Bostadsförsörjningsprogram för Järfälla kommun 2016-2019 med utblick mot 2030

2015-11-12. Dnr Kst 2015/354 Bostadsförsörjningsprogram för Järfälla kommun 2016-2019 med utblick mot 2030 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2015-11-12 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2015/354 Bostadsförsörjningsprogram för Järfälla kommun 2016-2019 med utblick mot 2030 Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag

Läs mer

En missbruksvård i framkant, motion från L yttrande till kommunstyrelsen

En missbruksvård i framkant, motion från L yttrande till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2016-10-13 Socialnämnden Kommunstyrelsen Dnr Son 2016/268 Kst 2016/228 En missbruksvård i framkant, motion från L yttrande till kommunstyrelsen Förslag till beslut Socialförvaltningens

Läs mer

Remiss Remiss av motion

Remiss Remiss av motion REMISS FÖRVALTING 2015-01-08 EMELIE HALLIN SID 1/1 T.F FÖRVALTNINGSCHEF KAI 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN KOMMUNALA FUNKTIONSHINDERRÅDET Remiss Remiss av motion Svar på remissen

Läs mer

Prisförslag 2016-04-08

Prisförslag 2016-04-08 Prisförslag 2016-04-08 Brf Grankotten 1, 40 lägenheter Göteborg Bakgrund Brf Grankotten 1 önskar prisförslag på Bredband, TV och Telefoni via Fiber. I samband med en kollektiv gruppanslutning önskas uppgradering

Läs mer

Delegeringsordning för Egen regi; Vård och omsorg samt Järfälla stöd och behandling, i Järfälla kommun

Delegeringsordning för Egen regi; Vård och omsorg samt Järfälla stöd och behandling, i Järfälla kommun Delegeringsordning för Egen regi; Vård och omsorg samt Järfälla stöd och behandling, i Järfälla kommun Dnr Son: 2010/73 Förslag till socialnämnden 2011-01-13 Delegeringsordning - Egen regi.doc Socialförvaltningen

Läs mer