Kvarteren längs Krokusvägen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvarteren längs Krokusvägen"

Transkript

1 SAMRÅD dec jan 2011 Dnr MSN/2007:11583 Samrådshandling Detaljplan Kvarteren längs Krokusvägen Stadsdelen Islinge Planbeskrivning Handlingar Plankarta med planbestämmelser Denna planbeskrivning Genomförandebeskrivning planområdets läge Orienteringskarta Planens syfte och huvuddrag Planens syfte är att reglera de kulturhistoriska värden som finns i området. Detta avser både stadsbild och byggnadsspecifika värden. Planområdet har avgränsats utifrån kulturmiljöprogrammets avgränsning. Därutöver finns planstridig bebyggelse i området som ska bekräftas. Planens överensstämmelse med översiktsplanen och hushållningsbestämmelserna i miljöbalken Detaljplanen är förenlig med stadens översiktsplan och med bestämmelserna i 3 kap. miljöbalken avseende lämplig användning av mark- och vattenresurser. Beträffande utpekade riksintressen m m enligt 3 och 4 kap se nedan.

2 Plandata Geografisk avgränsning och markägoförhållanden Planområdet är beläget på västra delen av Lidingö och utgör del av stadsdelen Islinge. Planområdet består huvudsakligen av kvarteren längs Krokusvägen d v s Krokusen, Hyacinten, Påskliljan (Lidingö 7:156-7:159 och Lidingö 7:166), Snödroppen och Tulpanen. Planområdet omfattar ca 4,35 ha (hektar). Flygfoto, vy mot nordost. Därutöver ingår markremsan Lidingö 7:148 i planområdet. Fastigheten utgör en mindre passage mellan Narcissen 13 och 14. Markremsan kommer framöver att fastighetsregleras tillsammans med Lidingö 7:161 och Lidingö 7:150, se bild nedan. Därigenom skapas en fastighet (tre fastigheter bli en) i enlighet med gällande fastighetsplan. 2(15)

3 Planens handläggning Planprogram och förfarande Planen innebär små förändringar och omfattas därmed inte av plan- och bygglagens krav på planprogram (PBL 5:18). Detaljplanearbetet sker med enkelt förfarande med stöd av plan- och bygglagens 5 kap. 28 då förslaget bedöms: - vara av begränsad betydelse - sakna intresse för allmänheten (utöver samrådskretsen) - vara förenligt med översiktsplanen (och länsstyrelsens granskningsyttrande) Detaljplanen medför heller inte sådan betydande miljöpåverkan som fordrar en miljöbedömning och upprättande av miljökonsekvensbeskrivning enligt miljöbalken, se nedan. Process för enkelt planförfarande Förfas Samrådsskede Underrättelseskede Antagandeskede Prövningsskede Laga kraft Här är vi nu Behovsbedömning av miljöbedömning enligt miljöbalken Miljö- och stadsbyggnadskontoret har tillsammans med tekniska förvaltningen bedömt att detaljplanen inte medför en sådan betydande miljöpåverkan som fordrar en miljöbedömning och upprättande av miljökonsekvensbeskrivning enligt 6 kap. 11 miljöbalken. Bedömningen har gjorts utifrån kriterierna i bilaga 4 i MKB-förordningen. Till hjälp har kontoret använt en checklista med de miljöaspekter som anges i 6 kap. 12 punkt 6 miljöbalken. Bedömningen kommer att samrådas med Länsstyrelsen under samrådsskedet. Planen berör endast ett mindre, lokalt område och innebär en mindre förändring. Konsekvenserna bedöms varken enskilt eller sammantaget innebära en sådan betydande miljöpåverkan som avses i miljöbalken. De bedömningar av miljöpåverkan och andra störningar som ändå behöver göras, redovisas i denna beskrivning under respektive avsnitt. Tidigare ställningstagande Riksintresse Lidingö ingår i de kustområden och skärgårdar i Södermanland och Uppland som är av riksintresse med hänsyn till de natur- och kulturvärden som finns i områdena (4 kap. 1 2 miljöbalken). Detta riksintresse utgör dock inte hinder för bland annat tätortsutveckling. Förändringarna är inte av sådan art att de berörs av dessa bestämmelser. Inte heller berörs några andra riksintressen eller nationalstadsparken enligt 3 eller 4 kap. miljöbalken. 3(15)

4 Översiktsplan I översiktsplan 2002 redovisas planområdet som bostadsområde. I det kulturmiljöprogram, Lidingös kulturhistoriska miljöer, som antogs av kommunfullmäktige 1990 och som översiktsplanen hänvisar till, ingår planområdet i den beskrivna kulturhistoriska miljön Krokusvägen. Krokusvägen redovisas som en helhetsmiljö och området lyfts fram som ett representativt exempel på ett enhetligt planerat småhusområde från 1930-talet. Se även rubrik bebyggelseområden. Detaljplan och fastighetsplan Gällande detaljplan är den stadsplan som fastställdes med beteckning AQ34C. Planområdet omfattas av planbestämmelse BÖIy och BÖIIy. Detta innebär bl a att högst en femtedel av tomtens yta får bebyggas. Byggnader ska uppföras fristående (4,5 m från fastighetsgräns) eller byggas samman i gemensam tomtgräns. Tvåvåningsbyggnad av trä eller en byggnadshöjd högre än 7 meter medför ett minsta avstånd till tomtgräns på 6 meter. För byggnader i en våning begränsas byggnadshöjden till 7,6 meter. Endast en lägenhet får inredas. Utdrag ur byggnadschefen Harald Skårmans stadsplan från Fastighetsplan finns upprättad för samtliga kvarter förutom kvarteret Påskliljan. 4(15)

5 Förutsättningar och förändringar Bebyggelseområden Bostäder Bostadspolitiska åtgärder för den mindre bemedlade arbetarfamiljen är bakgrunden till att det byggdes ca 3000 småstugor i Stockholm under 40-talet. Kvarteren längs Krokusvägen är ett exempel på ett av Lidingös egnahemsområden från den här tiden. Småstugorna är tillverkade av AB Borohus och uppförda enligt avtal mellan Lidingö stad och HSB:s riksförbund. Småstugorna lanserades som småvillor och var prefabricerade och monteringsfärdiga. Det fanns en uppsjö av olika hustyper i de huskataloger som lanserades från egna-hem om tre rum och kök till herrgårdsliknande skapelser. Bebyggelsen längs Krokusvägen präglades av enkla locklistpanelade hus om två rum och kök för den mindre familjen. Bostadsområdet planlades som enfamiljshus och i dagsläget utgör endast Tulpanen 5 ett undantag med två lägenheter. Flygfoto 1 över Tallkrogen Samtida referensområde En stadionplan i lite större skala än kvarteren längs Krokusvägen. Stadsplanebegreppet syftar på en originell planform med gator utlagda som löparbanor runt ett stadion. Bebyggelsen består av småstugor 1-2 plan för en familj. Byggnadskultur och gestaltning Småstugeområden vid den här tiden är präglade av funktionalismens formspråk. Planformen är klassicistiskt och bryter mot trädgårdsstädernas organiska planform. Bebyggelsen är småskalig och enhetligt utformad med viss variation. Planområdet är placerad på en platå med branta sluttningar. Bebyggelsen är koncentrerad till förgårdsmark vilket bidrar till ett smalt och intimt gaturum. Detta medför grönskade tomtytor mitt i kvarteren samt i områdets yttre kanter. Bebyggelsen sluter gaturummet medan stadsbilden i övrig präglas av öppenhet. Ett gångstråk löper genom området från 1 (s 230) Stockholm utanför tullarna Nittiosju stadsdelar i ytterstaden, Stockholmia förlag, (15)

6 norr till söder. Tomter avskärmas främst av låga buskar och stängsel. För att säkra områdets kulturhistoriska värden har stadsbilden karaktärsdrag preciserats, se nedan. Vid ändring av bebyggelsen inom området och vid uppförande av nya byggnader, tillbyggnader och komplementbyggnader ska karaktärsdragen särskilt beaktas. 1 2 Angöring Allmänt gångstråk Karaktärsdrag Stadsbild Klassicistisk planform Funktionalism - "Egna hem" på rad. Småskalig bebyggelse. Bebyggelsen, symmetriskt placerad (i liv med förgårdsmark), sluter gaturummet. Enhetligt utformade bebyggelsegrupper som varieras: Tvåvåningsbyggnader med gavelmotiv mot gatan respektive envåningsbyggnader med omväxlande gavelmotiv (Hyacinten 3-10) alternativt långsida (Hyacinten 11-12, kv Påskliljan och Krokusen1-2) mot gatan. Öppet stadsrum: Tomter avskärmas främst genom buskar/stängsel och låga staket. Naturstensmurar förekommer. Bebyggelse på platå med branta sluttningar. Grönskande tomter: Trädgård mot gatan/naturtomt mot gården. Horisontellt stråk löper genom området. Allmänt lek/grönområde placerat i mitten. 6(15)

7 Vy över Hyacinten 1 och 2. Tvåvåningsvolymer i liv med förgårdsmark. Entréparti placerat på långsidan. Gavelparti mot gatan. Gaturummet hålls samman med låga stängsel och buskage. Vy från Sticklingevägen, Krokusen 3 i förgrunden och Krokusen 4 i bakgrunden. Bebyggelsen är centrerad på platån vilket med en sluttande terräng ger en grönskade yttre och inre ring i stadsbilden. Vy över envåningsbebyggelsen, Påskliljan 7:156 i förgrunden 7(15)

8 Krokusen 8 Ursprunglig utformning. Byggnadens proportioner och detaljutformning ger upphov till en sparsmakad elegans. Takteglet understryker det nätta uttrycket. Snödroppen 8 Ursprunglig utformning (Kulör har troligtvis varit blekare). Bebyggelsen är präglad av funktionalismens formspråk men i en något frodigare talstappning. Byggnadsvolymerna är rektangulära utan vare sig burspråk, markanta takutsprång eller inbyggda entrépartier. Detta tillsammans med flacka sadeltak understryker upplevelsen av ett pärlband av små lådor, i en eller två våningar, som löper genom området. Byggnaderna är utformade med källare, som oftast inrymmer ett garage, vilket synliggör en tydlig sockel. Det monteringsfärdiga och standardiserade huset har få detaljer och en sparsmakad utformning. Detta har t ex resulterat i nätta skärmtak vid entréer, fasader utan markerade knutar och ospröjsade fönster. Tillskillnad från tidig funktionalism betonas åter byggnadsmaterialet. Sadeltak synliggör taktäckningsmaterialet och det röda teglet betonas även genom oputsade skorstenar. Fasadpanelens utformning framhäver det traditionella uttrycket av en träfasad. Tillskillnad från det ljusa 30-talet så målas fasader inte längre vita utan istället i brutna kulörer talets präglas till en början av bebyggelse i ljusa pasteller och senare sker en övergång till mer mättade kulörer. För att säkra bebyggelsens kulturhistoriska värden har generella karaktärsdrag för småstugorna preciserats, se nedan. Vid ändring av småstugorna ska karaktärsdragen särskilt beaktas. Karaktärsdrag Generellt för byggnadstypen (småstugorna) 8(15)

9 Funktionalistiskt formspråk Rektangulära byggnadsvolymer (utan burspråk): Högresta tvåvåningsbyggnader respektive långsträckta envåningsbyggnader. Upphöjd källarvåning med tydlig betongsockel. Entréparti placerad på byggnadens långsida. Flacka sadeltak belagda med takpannor av lertegel (utan takkupor/takfallsfönster). Fasader beklädda med träpanel - locklist (profilerad). Fönster placerade i fasadliv. En-, två-, och treluftsfönster - Karm, båge och foder av trä. Sparsmakad och anspråkslös utformning: nätta skärmtak med dolda konsoler frihängande trappor i betong enkla smidesräcken omarkerade knutar smäckra fönsterbågar och foder fönster utan spröjs skorsten i rött tegel 9(15)

10 Färgsättning, se generell anvisning i illustration nedan! Karaktäristiskt för området är bebyggelsegrupper som varieras genom placering, volym och byggnadstyp. Småstugornas enhetliga formspråk har gett upphov till ett sammanhållet område. Inom området finns flera exempel på ursprungliga byggandsvolymer. Generellt är tvåvåningsvolymerna bättre bibehållna än de lägre envåningstugorna. En förklaring kan vara att de mindre småstugorna byggts till i takt med ökade krav på en högre boendestandard. Bebyggelsen i området har förändrats på olika vis. Ibland har småstugan fått en ny fasadbeklädnad eller tilläggsisolerats. Entréparti och fönster kan ha bytts ut. Ibland har småstugan försetts med mer dekorativa element än ursprungligt. Vid ommålning kan byggnaden ha fått en ny fasadkulör. Förändringarna har utförts mer eller mindre varsamt. De tillbyggnader och förändringar av bebyggelsen som har skett har medfört att bebyggelsen generellt har en större variation i formspråket är vad som är karaktäristiskt för byggnadstypen. Nedan anges bevarade karaktärsdrag för småstugorna (huvudvolymen). För att säkra de kulturhistoriska värdena ska karaktärsdragen särskilt beaktas vid ändring, se nedan. Karaktärsdrag byggnadspecifikt (småstugorna). Krokusen 1: Taktegel. Ursprungligt entréparti och fönster. Krokusen 3: Taktegel. Locklistpanel. Ursprungligt entréparti och fönster. Krokusen 4: Ursprunglig fönsterplacering. Entréparti - delvis bibehållet. Krokusen 5: Locklistpanel. Ursprungligt entréparti och fönster. Krokusen 6: Fönster - flertalet ursprungliga. Entréparti delvis bibehållet. Krokusen 7: Taktegel. Locklistpanel. Fönster flertalet ursprungliga. 10(15)

11 Krokusen 8: Taktegel. Locklistpanel. Ursprungligt entréparti och fönster. Hyacinten 1: Taktegel. Locklistpanel. Ursprungliga fönster. Entréparti delvis ursprungligt. Hyacinten 2-3: Fönster flertalet ursprungliga. Hyacinten 4-5: Locklistpanel. Ursprungliga fönster. Hyacinten 5: Taktegel. Ursprungligt entréparti och fönster. Hyacinten 9: Taktegel. locklistpanel. Hyacinten 10: Ursprungliga fönster. Hyacinten 11: Taktegel. Locklistpanel. Ursprungliga fönster. Hyacinten 12: Taktegel. Locklistpanel. Ursprungligt entréparti och fönster. Hyacinten 13: Ursprungliga fönster. Påskliljan 7:157: Taktegel. Ursprungligt entréparti och fönster. Påskliljan 7:158: Taktegel. Ursprungligt entréparti. Bibehållen fönsterplacering. Snödroppen 2: Taktegel. Fönster flertalet ursprungliga. Snödroppen 3: Ursprungliga fönster. Snödroppen 5: Locklistpanel. Ursprungligt entréparti (ej dörr) och fönster. Snödroppen 6: Taktegel. Locklistpanel. Fönster fåtalet ursprungliga. Snödroppen 7-8: Taktegel. Locklistpanel. Ursprungligt entréparti och fönster. Tulpanen 1-2: Ursprungligt entréparti och fönster. Tulpanen 3: Taktegel. Bibehållen fönsterplacering. Tulpanen 4: Entréparti och fönster delvis ursprungliga. Tulpanen 5: Bibehållen fönsterplacering. Tulpanen 7: Locklistpanel. Ursprungliga fönster. 11(15)

12 Nya byggnader Ny bebyggelse såsom huvudbyggnader tillbyggnader och komplementbyggnader ska utformas med hänsyn till områdets kulturhistoriska karaktärsdrag (stadsbild och generellt för byggnaderna), se ovan. För att bibehålla småstugornas höjd inom området har taknockshöjderna mätts in och säkrats genom planbestämmelser vid nybyggnad. Tillbyggnader Tillbyggnader utgör årsringar i ett levande bostadsområde. Bebyggelsen längs Krokusvägen är småskalig och ursprungligen fanns en enhetlig gestaltning. Bebyggelsen utgör delar i en större helhet. Anpassning vid tillbyggnader är en förutsättning för att bibehålla områdets homogenitet och kulturhistoriska värde. Ett förhållningssätt anges därför vid tillbyggnader: Utgå från det ursprungliga huset, se karaktärsdrag (generellt för byggnadstypen och byggnadsspecifikt) ovan. Tillbyggnader kan ske genom länkning, förskjutet tillägg eller tillbyggnad i vinkel. Den ursprungliga volymen ska vara avläsbar. Tillbygganden bör i volym och proportioner anpassas till det ursprungliga huset. Tulpanen 7 Tillbyggnaden från 1968 underordnar sig den ursprungliga huvudvolymen och utgör samtidigt en tidstypisk årsring. Service Serviceutbud finns i Lidingö centrum beläget ca 1 kilometer från planområdet. Kulturmiljö Området är utpekat i stadens kulturmiljöprogram. Under sommaren 2010 har miljö- och stadsbyggnadskontoret utfört en kulturhistorisk inventering av bebyggelsen. Inventeringen ligger till grund för de varsamhets- eller skyddsbestämmelser som planförslaget utformats med. 12(15)

13 Varsamhet Enligt plan- och bygglagen (3 kap 10 ) ska ändringar av en byggnad utföras varsamt. Byggnader som är särskilt värdefulla får inte förvanskas (3 kap 12 ). Vidare anges att underhållet ska anpassas till byggnadens värde och omgivningens karaktär. För att undvika ovarsamma förändringar utökas lovplikten för byte av fönster och utvändiga ändringar på huvudbyggnad. Ett funkishus från 1930-talet. Bild 1 ursprungliga utformning. Bild 2 utbytt skärmtak karaktärsdragen bibehållna. Bild 3 Entrépartiet har förändrats utan att beakta byggnadens karaktärsdrag. Exemplet är hämtat ur boken Dags att renovera - Var rädd om detaljerna 2 Natur Växt- och djurliv Planområdet utgörs av villaträdgårdar utan särskilda värden avseende växt- och djurliv som bör beaktas i samband med planläggning. Geotekniska förhållanden Enligt byggnadsgeologisk karta för Lidingö består undergrunden i planområdet av berg. För att undvika ovarsamma sprängningsarbeten ska ny bebyggelse/tillbyggnader anpassas till markens befintliga topografi och naturförutsättningar. 2 L. Sjöström Larsson & K. Wergeni Wasberg, Ica bokförlag Västerås, (15)

14 Fornlämningar Några kända fornminnen finns inte inom planområdet. Om fornlämningar, som inte tidigare varit kända, skulle påträffas vid grävning eller annat arbete, föreligger anmälningsplikt enligt fornminneslagen. Friytor Lek och rekreation I planområdets mitt finns en allmän lekplats. Grönområde finns inom gångavstånd. Gator och trafik Gatunät, gång-, cykel- och mopedtrafik Gatunätet är utbyggt i området. Angöring sker från Sticklingevägen i områdets västra del. Sticklingevägen utmynnar i Norra Kungsvägen som ingår i huvudvägnätet. Gångoch cykelvägar finns i anslutning till området. Kollektivtrafik Kollektivtrafik finns inom gångavstånd i form av busstrafik. Via buss till Ropsten nås tunnelbanan till centrala Stockholm. Parkering Två platser för biluppställning tillgodoses för de flesta fastigheter på egen tomtmark. För fastigheterna Snödroppen 6, Tulpanen 2 och 3, Påskliljan 7:159, Krokusen 1-5, Hyacinten 1-3 finns dock endast en plats för biluppställning på den egna uppfarten. Då gaturummet är begränsat bör inredande av garage till bostadsrum, tillbyggnader och uppförande av komplementbyggnader beakta att två platser för biluppställning bör kunna anordnas inom den egna fastigheten. Teknisk försörjning Vatten och avlopp Tekniska försörjningssystemen för vatten, avlopp och dagvatten, finns utbyggt i området. Fastigheterna är anslutna till det kommunala VA-nätet. Värme Fjärrvärmenät finns inte utbyggt i området. El Planområdet är anslutet till elnätet. Avfall I området finns kommunal avfallshämtning. Närmaste återvinningsstation är belägen ca 600 meter från planområdet vid OK/Q8 Islinge hamnväg. 14(15)

15 Störningar Buller Vägtrafikbuller Enligt trafikbullerutredning framtagen av Ramböll Sverige AB är området inte bullerstört. Radon Berggrunden i Lidingö klassas som normalriskmark beträffande radon. Generellt gäller att byggnader ska uppföras radonskyddande/radonsäkra. Administrativa frågor Genomförandetid Planens genomförandetid är 5 år. Se även genomförandebeskrivningen. Bygglovsplikt Bygglovsplikten utökas för särskilt värdefulla byggnader med avseende på utvändiga ändringar och för underhållsåtgärder. Medverkande tjänstemän Christer Wik (arkitekt/antikvarie), Lina Kumlin (planarkitekt), Tomas Ragnell (Miljöchef), Ulla Bejrum (Landskapsarkitekt) Lidingö miljö- och stadsbyggnadskontor Charlotta Holm Hildebrand Planchef Terese Karlqvist Planarkitekt 15(15)

Lidingövarvet. Planbeskrivning. Detaljplan. Handlingar. Planens syfte och huvuddrag. Dnr MSN/2009:1020

Lidingövarvet. Planbeskrivning. Detaljplan. Handlingar. Planens syfte och huvuddrag. Dnr MSN/2009:1020 Dnr MSN/2009:1020 Detaljplan Lidingövarvet Rännilen 1 m fl Stadsdelarna södra Sticklinge/Islinge Planbeskrivning Handlingar Plankarta med planbestämmelser Denna planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Del av Björnen 5 och del av Lidingö 7:244

Del av Björnen 5 och del av Lidingö 7:244 ANTAGANDEHANDLING 2009-06-02 Dnr MSN/2003:10222 Detaljplan Del av Björnen 5 och del av Lidingö 7:244 stadsdelen Hersby Planbeskrivning Handlingar Plankarta med planbestämmelser Denna planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

Fråga om detaljplaneuppdrag för Villa Ekbacken, stadsdelen Skärsätra

Fråga om detaljplaneuppdrag för Villa Ekbacken, stadsdelen Skärsätra 2010-09-14 Dnr MSN/2010:988 Kommunstyrelsen Start-PM Fråga om detaljplaneuppdrag för Villa Ekbacken, stadsdelen Skärsätra Ärendet Villa Ekbacken ägs för närvarande av den kanadensiska staten och utgör

Läs mer

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun Växthus Skummeslöv M LL L LL Lo Skummeslövs kyrka Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 PLANENS SFTE OCH HUVUDDRAG 3 PLANDATA 3 Lägesbestämning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Kvarteren Laxen m fl. Planbeskrivning. Ändring av stadsplan (1283K-6204) för. Helsingborgs stad

Kvarteren Laxen m fl. Planbeskrivning. Ändring av stadsplan (1283K-6204) för. Helsingborgs stad Dnr: 813/2016 22 juni 2017 Ändring av stadsplan (1283K-6204) för Kvarteren Laxen m fl Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 22 juni 2017 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Antagen

Läs mer

PM Antikvariskt utlåtande DP Furuvägen Anna Carver, byggnadsantikvarie, Sweco.

PM Antikvariskt utlåtande DP Furuvägen Anna Carver, byggnadsantikvarie, Sweco. 2016-03-01 PM Antikvariskt utlåtande DP Furuvägen Anna Carver, byggnadsantikvarie, Sweco. Förslag till planbestämmelser som syftar till att skydda befintlig bebyggelse i kv Sicklaön 125:3, Nacka kommun.

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-12-10 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

Åsen 1:69. Detaljplan för fastigheten. i Sköllersta, Hallsbergs kommun, Örebro län

Åsen 1:69. Detaljplan för fastigheten. i Sköllersta, Hallsbergs kommun, Örebro län Dnr KS 140/2007 Detaljplan för fastigheten Åsen 1:69 i Sköllersta, Hallsbergs kommun, Örebro län HALLSBERGS KOMMUN Upprättad 2007-11-19 Kommunkansliet Antagen 2008-03-11 Laga kraft 2008-04-14 2 (8) Dnr

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1. tillhörande Samrådshandling 1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2011-12-13 Samrådshandling 2 HANDLINGAR

Läs mer

Planbeskrivning. Norrtull 12:8, kv Lärkan (del av) Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Norrtull 12:8, kv Lärkan (del av) Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- OCH UNDERRÄTTELSEHANDLING 2013-11-28 HANDLÄGGARE:EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Norrtull 12:8, kv Lärkan (del av) Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län Samråds-

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län Handläggare: 1 (6) Johan Sjöström Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration - PLANENS SYFTE Syftet

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Holmia 9 i stadsdelen Hersby

Detaljplan för fastigheten Holmia 9 i stadsdelen Hersby 2015-08-18 Dnr MSN/2015:673 Planutskottet Start-PM Detaljplan för fastigheten Holmia 9 i stadsdelen Hersby Ärendet Ägaren till Holmia 9 (Villa Solgården) har sökt planbesked i syfte att ändra användning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. Abborren och Siken Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. Abborren och Siken Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. Abborren och Siken Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Stadsarkitektkontoret i Katrineholm 2010-11-09 1 (5) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Ändring av planerna S123, S186 och DP 574 för Solsidan i Saltsjöbaden

Ändring av planerna S123, S186 och DP 574 för Solsidan i Saltsjöbaden 1 (5) SAMRÅDSHANDLING MSN 2017/168 Standardförfarande Ändring av planerna S123, S186 och DP 574 för Solsidan i Saltsjöbaden Upprättad på planenheten i april 2018 Ändring av PLANBESKRIVNING OCH PLANBESTÄMMELSER

Läs mer

1:5. Till planändringen hör plankarta med ändrade planbestämmelser, denna beskrivning samt fastighetsförteckning.

1:5. Till planändringen hör plankarta med ändrade planbestämmelser, denna beskrivning samt fastighetsförteckning. BESKRIVNING Sid 1(5) 2013-04-26 Dnr PLAN.2012.3 Tillägg till stadsplan P 86:1 Sigtuna 2:139 och 2:196-2:248 (Vikingavägen) i Gnesta tätort, Gnesta kommun HANDLINGAR 1:1 Stationsvägen Till planändringen

Läs mer

Söder 27:18 mfl, Kv Åldermannen

Söder 27:18 mfl, Kv Åldermannen PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-09-01, reviderad 2010-10-19 Dnr: 10BMN299 Handläggare: Henry Grew Antagen av BMN: 2010-12-14 Laga kraft: 2011-01-07 Söder 27:18 mfl, Kv Åldermannen Detaljplan för

Läs mer

DP Dnr MSN 2011/

DP Dnr MSN 2011/ 1 (5) DP 532 2012-09-02 Dnr MSN 2011/135-214 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER PLANBESKRIVNING PLANKARTA och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till Detaljplan 19, del av Kummelnäs (Kummelnäs III),

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna VÄSTRA BÄCKGÄRDET 56 och 20 inom Sandbacka Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna VÄSTRA BÄCKGÄRDET 56 och 20 inom Sandbacka Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning Antagande Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2016/00169 Datum: 2016-11-29 Handläggare: Anton Vikström, Tyréns AB Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna VÄSTRA BÄCKGÄRDET

Läs mer

Ändring av del av detaljplan för sydvästra Hedvigslund (dp 96), för del av fastigheten Älta 105:28, i Älta, Nacka kommun

Ändring av del av detaljplan för sydvästra Hedvigslund (dp 96), för del av fastigheten Älta 105:28, i Älta, Nacka kommun 1 (5) SAMRÅDSHANDLING Dnr MSN 2017/93 Standardförfarande Ändring av del av detaljplan för sydvästra Hedvigslund (dp 96), för del av fastigheten Älta 105:28, i Älta, Nacka kommun Upprättad på planenheten

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Sida 1 av 6 Diarienummer: BN-2014/01458 Datum: 2015-06-08 Handläggare: Maria Norstedt för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor Fasighetsförteckning Grundkarta Genomförandetid

Läs mer

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad ANTAGANDEHANDLING BYGGNADSKONTORET EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad Byggnadskontoret 2010-03-24 Planområde 1 ANTAGANDEHANDLING EKETÅNGA 2:19, del av. (Vid Svanhallavägen.) Söndrum,

Läs mer

Start-PM. Ärendet Kommunstyrelsen

Start-PM. Ärendet Kommunstyrelsen 2010-04-08 Kommunstyrelsen Start-PM Fråga om planuppdrag Detaljplan för del av Lidingö 9:159 (Motorgården), stadsdelen Gångsätra. Dnr MSN/2010:369 Ärendet Planens huvudsakliga syfte är att pröva möjligheten

Läs mer

DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ

DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ Datum 2009-05-26 Dnr SN 66/08 Samhällsbyggnadsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Järnvägsstationen

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Kåbo - Kungsgärdet Uppsala kommun

Kåbo - Kungsgärdet Uppsala kommun Diarienummer 2005/20015-1 Detaljplan för Kåbo - Kungsgärdet Uppsala kommun ANTAGANDEHANDLING Handläggare: Per Jacobsson, planeringsarkitekt Tengbom Stockholm.. Tfn 08-412 53 45, e-post per.jacobsson@tengbom.se

Läs mer

SOLNA STAD Enkelt förfarande 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen Laga kraft P15/1 Jonas Ellenfors SBN 2014:135

SOLNA STAD Enkelt förfarande 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen Laga kraft P15/1 Jonas Ellenfors SBN 2014:135 SOLNA STAD Enkelt förfarande 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen Laga kraft 2015-01-14 P15/1 Jonas Ellenfors 2014-11-26 SBN 2014:135 Planbeskrivning Detaljplan för kv Falkeneraren inom stadsdelen Hagastaden,

Läs mer

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Ronneby kommun, Blekinge län Idrottsplats Gymnasieskola/ sporthall Blekan Fotbollsplan/ Brunnsparken Översiktskarta, planområdet markerat med rött PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2011-09-05, rev 2011-12-12 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 TILLÄGG till detaljplan för del av fastigheten Oxhalsö 2:112 i Blidö församling Dnr 11-30.214 Ks 11-69

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

Markören 16. Detaljplan för fastigheten. i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län. HALLSBERGS KOMMUN Kommunkansliet

Markören 16. Detaljplan för fastigheten. i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län. HALLSBERGS KOMMUN Kommunkansliet Dnr KS 55/2008 Detaljplan för fastigheten Markören 16 i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län HALLSBERGS KOMMUN Kommunkansliet Upprättad 2008-05-15 Antagen 2008-06-03 Laga kraft 2008-06-26 2 (5) Dnr

Läs mer

Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Hanna Tell 040-43 91 43 hanna.tell@burlov.se

Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Hanna Tell 040-43 91 43 hanna.tell@burlov.se Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Hanna Tell 040-43 91 43 hanna.tell@burlov.se Datum Diarienummer 2012-03-15 KS/2010:236-214 1 (1) Lagakraftbevis detaljplan nr 234 Detaljplan för Åkarp

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö 2011 03 04 Dp 5156 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Bashir Hajo Stadsarkitekt Tel: 0278-251 18 E-post: samh.bygg@bollnas.se Planbeskrivning, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Gråsiskan 9 Dnr: 13-6489 Samråd: 24/3 16/4 2015 Granskning:

Läs mer

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 2018-12-04 Dnr2018-181 Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 Gällande plan: Detaljplan för del av kvarteret Eldaren 1 (1497-P85, D154)

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

LAGA KRAFTHANDLING OMRÅDE FÖR TILLÄGGSPLANEN. Orienteringskarta

LAGA KRAFTHANDLING OMRÅDE FÖR TILLÄGGSPLANEN. Orienteringskarta PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom utpekat område för tilläggsplanen. Endast angiven utnyttjandegrad och placering är tillåten. Tilläggsplanen ska alltid läsas tillsammans med Detaljplan för del av

Läs mer

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan LAGAKRAFTBEVIS 2011-08-18 Byggnads- och miljönämnden Dnr: 11BMN28 Handläggare: Sari Svedjeholm Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län Detaljplanen antogs av Byggnads-

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

DETALJPLAN för Torget kv. Biet 9-11 m.fl. Årjängs Kommun

DETALJPLAN för Torget kv. Biet 9-11 m.fl. Årjängs Kommun Sidan 1 av 6 DETALJPLAN för Torget kv. Biet 9-11 m.fl. Årjängs Kommun Gällande plan laga kraft vunnen den 25 oktober 2006 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Sidan 2 av 6 PLANHANDLINGAR Fastighetsförteckning

Läs mer

Planbeskrivning Samrådshandling

Planbeskrivning Samrådshandling Planbeskrivning Samrådshandling Datum 2010-06-08 Dnr BMR/2010:28 Bygg-, miljö- och räddningsförvaltningen Detaljplan för fastigheten Svalan 10 inom Sparreholm, Flens kommun, Södermanlands län Handlingar

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2013-09-26 Tfn 08-508 27 251 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, S-Dp 2013-11655-54 Orienteringskarta med

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I SAMRÅDSSKEDET Planbeskrivning Plankarta med illustrationsskiss Fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för Kv. Muraren Arvika kommun, Värmlands län

Detaljplan för Kv. Muraren Arvika kommun, Värmlands län B 305 2006-08-14 Dnr BN 214.108.06 Handlingar: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta Antagen av BN: 06-08-23 Laga Kraft: 06-09-28 Detaljplan för Kv. Muraren Arvika kommun, Värmlands län Detaljplan

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping 1(10) Planbeskrivning tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9 inom Pryssgården i Norrköping den 19 september 2014 reviderad den 22 oktober 2014 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2014-11-11, 221

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN. Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård)

PLANBESKRIVNING. Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN. Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård) Datum Diarienr 2011-09-26 KS 23/11 Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård) LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Planområdet

Läs mer

Kvarteret Balder och Frigg

Kvarteret Balder och Frigg Upprättad 2016-08-29, reviderad 2016-11-04 Antagen av Kommunstyrelsen 20XX-XX-XX XX Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: KS 2016/00589 Antagandehandling Ändring av detaljplan för Kvarteret Balder och Frigg i Broby,

Läs mer

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/025 Ludvig Lundgren 2007-0-18 SBN/2006:186 Laga kraft 2007-05-2 Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Farao m m inom stadsdelen Råsunda, upprättad i april

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214 PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelser utan beteckning gäller inom hela planområdet. Underliggande

Läs mer

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bagaren 10 m.fl. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING 2

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Ändring av detaljplan D177 Hamrum 3:50. Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING. Dnr

Ändring av detaljplan D177 Hamrum 3:50. Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING. Dnr Ändring av detaljplan D177 Hamrum 3:50 Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING Dnr. 2019-025 2(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Ändring av detaljplan D177, fastigheten Hamrum 3:50... 3 Handlingar...

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna BARKEN 4 & 5 inom Sandåkern Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna BARKEN 4 & 5 inom Sandåkern Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning Antagande Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2016/00223 Datum: 2016-11-29 Handläggare: Anton Vikström, Tyréns AB Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna BARKEN 4 &

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp Stadsbyggnadskontoret Planbeskrivning Planavdelningen Joel Berring 2015-04-29 Telefon 08-508 27 387 Sida 1 (9) Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp 2014-13247

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR SOLKULLEN, KASTANJEN 2 SAMRÅDS- OCH UNDERRÄTTELSEHANDLING. Samråds- och underrättelsehandling 1 (6) tillhörande

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR SOLKULLEN, KASTANJEN 2 SAMRÅDS- OCH UNDERRÄTTELSEHANDLING. Samråds- och underrättelsehandling 1 (6) tillhörande Samråds- och underrättelsehandling 1 (6) PLANBESKRIVNING tillhörande DETALJPLAN FÖR SOLKULLEN, KASTANJEN 2 SAMRÅDS- OCH UNDERRÄTTELSEHANDLING Katrineholms kommun, Södermanlands län Upprättad på Stadsarkitektkontoret

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. 1(10) Planbeskrivning

ANTAGANDEHANDLING. 1(10) Planbeskrivning 1(10) Planbeskrivning 214 214 Tillägg till Förslag till ändring och utvidgning av stadsplanen för del av Eneby mo (Sandstugan) (gällande fastigheten Kvisten 9) inom Pryssgården i Norrköping den 27 november

Läs mer

Detaljplan 216. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län.

Detaljplan 216. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län. 1(5) Dpl 216 Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län Antagande 2006-08-21 (KF 72/06) Laga kraft 2006-09-22 Genomförandetiden utgår 2011-09-22

Läs mer

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Antagandehandling 03-0-3 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Granskningsutlåtande

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för Kv. Oden 1, Sävstaskolan Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för Kv. Oden 1, Sävstaskolan Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Oden 1, Sävstaskolan Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län SAMRÅDSHANDLING Upprättad i mars 2008 PLANBESKRIVNING Upprättad i mars 2008 HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för UTTRAN 1:318 Grödinge, Botkyrka kommun

Detaljplan för UTTRAN 1:318 Grödinge, Botkyrka kommun 2011-02-07 E60-36 Detaljplan för UTTRAN 1:318 Grödinge, Botkyrka kommun Planbeskrivning Referens Anna Ahlstrand SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Stadsbyggnadsenheten BOTKYRKA KOMMUN 2 [8] Inledning Detaljarbetet

Läs mer

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 2019-02-26 Dnr2018-181 D154 a Antagen av byggnadsnämnden 2019-03-05 Laga kraft 2019-04-04 Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 Gällande

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen DETALJPLAN DEL AV ÖJE 4:3, RÖDA SKOLAN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

Samhällsbyggnadsförvaltningen DETALJPLAN DEL AV ÖJE 4:3, RÖDA SKOLAN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Datum 2010-09-03 Dnr SN 17/07 Samhällsbyggnadsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN DEL AV ÖJE 4:3, RÖDA SKOLAN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Röda skolan i Järvsö PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den "DAG månad ÅR" BEGRÄNSAT PLANFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Gäller inom markerat område Den inritade gränsen på kartan (hämtad från bevarandeplanen) avser fysisk bebyggelse och är inte en plangräns. Tillägg till detaljplan gäller angivna fastigheter.

Läs mer

Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser för fastigheten Kolmilan 5 inom Obbola i Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser för fastigheten Kolmilan 5 inom Obbola i Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning samrådshandling Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2014/00386 Datum: 2015-11-25 Handläggare: Sandra Thomée Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser

Läs mer

Tillägg till Stadsplan för Önnered 97:5 m fl inom stadsdelen Önnered i Göteborg Enkelt planförfarande

Tillägg till Stadsplan för Önnered 97:5 m fl inom stadsdelen Önnered i Göteborg Enkelt planförfarande Tillägg till Stadsplan för Önnered 97:5 m fl inom stadsdelen Önnered i Göteborg Enkelt planförfarande Området från söder Koncepthandling december 2012 Planprocessen: Detaljplanearbetet är indelat i flera

Läs mer

Detaljplan för del av Svedala 63:3 m fl Församlingshemmet i Svedala, Svedala kommun, Skåne län (enkelt planförfarande) PLANBESKRIVNING

Detaljplan för del av Svedala 63:3 m fl Församlingshemmet i Svedala, Svedala kommun, Skåne län (enkelt planförfarande) PLANBESKRIVNING 1(5) 2007-11-30 Dnr 07.612 ANTAGANDE Detaljplan för del av Svedala 63:3 m fl Församlingshemmet i Svedala, Svedala kommun, Skåne län (enkelt planförfarande) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planbeskrivning med

Läs mer

Sköllersta-Kärr 1:189

Sköllersta-Kärr 1:189 Dnr KS 146/2007 Detaljplan för fastigheten Sköllersta-Kärr 1:189 i Pålsboda, Hallsbergs kommun, Örebro län HALLSBERGS KOMMUN Upprättad 2007-11-15 Kommunkansliet Antagen 2008-03-11 Laga kraft 2008-04-14

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

Detaljplan för Tvättstugan 2, Skälby, Västerås

Detaljplan för Tvättstugan 2, Skälby, Västerås Handläggare Selma Nylander Tel 021-39 15 51 DP 1657 2007-11-23 Dnr 06:10204-BN 540 Detaljplan för Tvättstugan 2, Skälby, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

Samrådshandling Dnr: PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Storkåge 67:2. inom orten Kåge Skellefteå kommun, Västerbottens län

Samrådshandling Dnr: PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Storkåge 67:2. inom orten Kåge Skellefteå kommun, Västerbottens län 2016-11-08 PLANBESKRIVNING Detaljplan för Storkåge 67:2 inom orten Kåge Skellefteå kommun, Västerbottens län Detaljplan för Storkåge 67:2 inom orten Kåge, Skellefteå kommun, Västerbottens län. Samhällsbyggnad,

Läs mer

Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun

Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun Datum Diarienummer 1 (5) PLANBESKRIVNING Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN HANDLINGAR: Plankarta i skala

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LEJONET 12 SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1 (5) tillhörande

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LEJONET 12 SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1 (5) tillhörande 1 (5) PLANBESKRIVNING tillhörande DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LEJONET 12 SAMRÅDSHANDLING Katrineholms kommun Upprättad på Stadsarkitektkontoret i Katrineholm 2010-05-18 2 (5) DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN

Läs mer

Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl.

Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl. Samrådshandling Dnr:284/2019 2019-06-19 Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl. i Köpings tätort, Köpings kommun Planbeskrivning Dnr 284/2019 1 Innehåll Inledning 3 Syfte och

Läs mer

PLANKARTA i Gnesta tätort, Gnesta kommun AKTUALITET: FASTIGHETSINDELNING 2013-04-16 KARTSTANDARD ENLIGT HMK-KA 2.2.6.1

PLANKARTA i Gnesta tätort, Gnesta kommun AKTUALITET: FASTIGHETSINDELNING 2013-04-16 KARTSTANDARD ENLIGT HMK-KA 2.2.6.1 Antagandehandling Dnr Plan 2012.3 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom det särskilt avgränsade området. Underliggande stadsplan P 86-1 gäller jämsides med undantag för de bestämmelser som

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för TÖRESTORP 2:52, DEL AV HangOn AB, Gnosjö kommun, Jönköpings län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Plan- och genomförandebeskrivning - Behovsbedömning Bakgrund HangOn

Läs mer

Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun

Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun Dnr: SBN 2017/229 Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun GRANSKNINGSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK Ändring av del av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen

Läs mer

Förslag till detaljplan för Örmölla 13:15 i Abbekås, Skurups kommun

Förslag till detaljplan för Örmölla 13:15 i Abbekås, Skurups kommun Förslag till detaljplan för Örmölla 13:15 i Abbekås, Skurups kommun Ett förslag till ny detaljplan för Örmölla 13:15 har tagits fram. Planens syfte är att bemyndiga befintlig bebyggelse för framtida avstyckning.

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

P LANBESKRIVNING. tillhörande detaljplan för fastigheten Häradssveden 1:11. inom Kvillinge i Norrköpings kommun

P LANBESKRIVNING. tillhörande detaljplan för fastigheten Häradssveden 1:11. inom Kvillinge i Norrköpings kommun P LANBESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Häradssveden 1:11 inom Kvillinge i Norrköpings kommun, fysisk planering den 18 september 2009 Reviderad den 18 november 2009 A N T A G A N D E H

Läs mer

Kommunala beslut. Sida 2 av 7

Kommunala beslut. Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Figur 1 Planområdets ungefärliga läge (markeras med röd ring) BEHOVSBEDÖMNING en bedöms vara av begränsad betydelse och inte av allmänt intresse. Då planen också är förenlig med översiktsplanens

Läs mer

Detaljplan för Chalmers studenthem vid Gibraltargatan

Detaljplan för Chalmers studenthem vid Gibraltargatan Detaljplan för Chalmers studenthem vid Gibraltargatan Antagandehandling December 2009 Innehållsförteckning Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsutlåtande Plankarta Illustrationsritning Grundkarta

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kråkebacken 7:161-7:193 samt del av 7:138 i Kågeröds samhälle Svalövs kommun, Skåne län. Antagen 2003-08-18 Laga kraft 2003-09-08 Tillägg till PLANBESKRIVNING Planområdet markeras med skraffering

Läs mer

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser.

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser. Dnr P 414 PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2007-03-09 Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser Uddevalla kommun ILLUSTRATION 12 nya parkeringsplatser varav 1 är handikappanpassad

Läs mer

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten Städet 11 Tågaborg, Helsingborgs stad PLANOMRÅDE Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 19 februari 2016 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE Program godkänt

Läs mer