inhämta betalning från dig och för din räkning betala premien till försäkringsgivaren.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "inhämta betalning från dig och för din räkning betala premien till försäkringsgivaren."

Transkript

1 INLEDNING Detta dokument består av: (i) ditt avtal om förmedlingstjänster med BravoNext S.A. eller i förekommande fall Red Universal de Marketing y Bookings Online, S.A.U. (var för sig här nedan benämnda försäkringsförmedlaren ), som är det företag som hanterar din bokning online av en resa på en av försäkringsförmedlarens webbplatser och (ii) en kopia av den försäkringshandling enligt vilken du är försäkrad, undertecknad av Europ Assistance S.A. (med företagsnamnet Europ Assistance S.A. Irish Branch) (EAIB) ( försäkringsgivaren ) som består av försäkringsplanen och de allmänna villkoren (nedan kallat försäkringshandling ). Läs detta dokument noga. Av det framgår: avtalet för förmedlingstjänster med försäkringsförmedlaren: villkoren i ditt avtal med försäkringsförmedlaren för att denne ska presentera försäkringsgivaren för dig. en kopia av försäkringshandlingen enligt vilken du är försäkrad och där den försäkring som du tecknar hos försäkringsgivaren specificeras. AVTAL FÖR FÖRMEDLINGSTJÄNSTER MED FÖRSÄKRINGSFÖRMEDLAREN Enligt beskrivningen nedan kommer försäkringsförmedlaren att: fungera som förmedlare (enligt undantaget om anslutna avtal i lokal lagstiftning) av försäkringen genom att presentera försäkringsgivaren och dess produkt för dig inhämta betalning från dig och för din räkning betala premien till försäkringsgivaren. Som förmedlare kommer försäkringsförmedlaren inte att rekommendera produkten för dig, utan informera dig om att den är tillgänglig. När ovannämnda tjänster utförs, måste försäkringsförmedlaren följa tillämpliga lagar om försäkringsförmedling. När du köper försäkringen accepterar du att till försäkringsförmedlaren betala avgiften för att försäkringsgivaren presenteras för dig. Förmedlingen är slutförd när du köper försäkringen. Genom att köpa försäkringen godkänner du att betala avgiften för ovannämnda tjänster till försäkringsförmedlaren, hos vilken du har köpt din resa. FÖRSÄKRINGSHANDLINGEN MED FÖRSÄKRINGSGIVAREN Denna försäkringshandling är en kopia av den försäkringshandling som försäkringsgivaren erbjuder till försäkringsförmedlarens kunder. När du har valt den försäkring som erbjuds och betalat premien för den, kommer villkoren i detta försäkringshandling att gälla för dig som försäkrad enligt försäkringshandlingen (och för alla andra personer som är försäkrade enligt denna försäkringshandling). DIN BETALNING När du köper försäkringen kommer försäkringsförmedlaren att begära en betalning från dig, och den består av: betalningen för de tjänster du erhåller enligt ditt avtal om förmedlingstjänster med försäkringsförmedlaren, liksom premien du ska betala för det försäkringsskydd du enligt försäkringshandlingen har hos Europ Assistance.

2 1. FÖRSÄKRINGSSKYDD BELOPP/GRÄNSER OCH SJÄLVRISK AVBESTÄLLNING Upp till kostnaden för resan (men inte över SEK per försäkrad per ersättningsanspråk och totalt SEK per bokning). Självrisk: (1) beträffande ersättningsanspråk på grund av dödsfall, allvarlig sjukdom eller allvarligt olycksfall: Ingen; (2) ersättningsanspråk av alla andra orsaker till avbeställning: 20 % av det totala priset för resan 2. ASSISTANSGARANTI BELOPP/GRÄNSER OCH SJÄLVRISK Vårdkostnadsförsäkring Upp till SEK per pass. Ingen självrisk Kostnader för akut tandvård Upp till SEK 950 Hitta en specialistläkare utomlands Förlängd hotellvistelse på grund av sjukdom eller olycksfall Akut medicinsk transport till sjukhus Medicinsk transport av den försäkrade vid sjukdom eller skada Tidig återresa för den försäkrades medföljande resenärer i händelse av medicinsk transport Tidig återresa på grund av dödsfall eller inläggning på sjukhus för en familjemedlem Resor för en person som medföljer den försäkrade vid inläggning på sjukhus Kostnader för den person som medföljer den försäkrade under inläggning på sjukhus Medföljande minderåriga eller personer med funktionsnedsättning Endast tjänsten Ett belopp på SEK 385 per dag för maximalt 3 dagar. De kostnader som försäkringsgivaren har De kostnader som försäkringsgivaren har De kostnader som försäkringsgivaren har De kostnader som försäkringsgivaren har De kostnader som försäkringsgivaren har Med ett belopp på SEK 385 per dag för maximalt 3 dagar. De kostnader som försäkringsgivaren har Hemtransport av kvarlevor Leverans av läkemedel utomlands Hitta en advokat utomlands Kommunikation av brådskande meddelanden De kostnader som försäkringsgivaren har De kostnader som försäkringsgivaren förväntas ha Endast tjänsten Endast tjänsten Civilrättsligt ansvar Upp till en gräns på SEK Försenat bagage För en försening på mer än 12 timmar, en gräns på SEK 950. Förlorat, skadat eller stulet bagage Upp till en gräns på SEK per försäkrad med ett maximalt belopp på SEK per objekt och SEK per bokning. Självrisk: SEK 480 för varje ersättningsanspråk. Våningsplan 3, Dawson St, Dublin 2, Irland.Registrerat i Irland, certifikat nr:

3 Försäkringsplan Denna försäkringshandling består av försäkringsplanen och allmänna villkor. I händelse av motsägelser eller tvivel råder denna försäkringsplan över det som anges i försäkringshandlingens allmänna villkor. 1. ALLMÄN INFORMATION FÖRSÄKRINGSGIVARE: EUROP ASSISTANCE S.A., ett franskt aktiebolag som regleras av den franska försäkringslagen, och med säte på 1, promenade de la Bonnette, Gennevilliers, France, registrerat i registret för handel och företag i Nanterre med organisationsnummer , och verksamt genom sin irländska filial EUROP ASSISTANCE S.A. IRISH BRANCH, vars huvudkontor ligger på Dawson Street, Dublin 2, Irland, registrerat i det irländska företagsregistret med organisationsnummer regleras i Frankrike av Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR) på 61 rue Taitbout, Paris Cedex 09, Frankrike. Europ Assistance S.A. Irish Branch bedriver verksamhet i Irland enligt uppförandekoden för försäkringsbolag som getts ut av irländska centralbanken (Central Bank of Ireland). Registrerat i Republiken Irland: Org.nr: FÖRSÄKRINGSFÖRMEDLARE: Något av följande företag, det som hanterade din förfrågan online om bokning av en resa genom en av dess webbplatser: BravoNext, S.A. (organisationsnummer CHE ), med säte på Vicolo de' Calvi Chiasso (Schweiz); Red Universal de Marketing y Bookings Online, S.A.U. (organisationsnummer A ), med säte på Calle Proción Madrid (Spanien) FÖRSÄKRAD: En kund hos försäkringsförmedlaren som har köpt en resa på försäkringsförmedlarens webbplats och valt att köpa den frivilliga reseförsäkring som erbjöds. Varje enskild kund som väljer att köpa reseförsäkringen ska betraktas som en separat försäkrad. FÖRSÄKRINGENS GILTIGHETSTID OCH GEOGRAFISKA OMFATTNING Försäkringen gäller över hela världen men begränsas till den geografiska omfattning som motsvarar den avtalade resan. För den försäkrade: 1. Avbeställningsskydd Avbeställningsskyddet träder i kraft när resan bokas eller när försäkringen köps (beroende på vilket som infaller senast) och upphör när den försäkrade påbörjar resan. 2. Assistansförsäkring Försäkringen gäller med början när resan påbörjas och gäller för resor direkt till, direkt från och inom de destinationsländer som anges i bokningen av resan och till vilka kunden reser inom tidsperioden för resan. För enkelresor upphör försäkringen att gälla 15 dagar efter att den försäkrade ankommer till landet som är destination för den sista flygresan eller platsen där det sista hotellet ligger som utgör en del av resans bokning (beroende på vilket som är senast). För alla andra resor upphör försäkringen att gälla: A. när den försäkrade ankommer till sin stadigvarande bostad i slutet av resan, eller B. vid återkomsten till det land där resan började (om annat än det land där den försäkrade har sin stadigvarande bostad), eller C. maximalt 90 dagar efter att resan började, beroende på vilket som inträffar först. Våningsplan 3, Dawson St, Dublin 2, Irland.Registrerat i Irland, certifikat nr:

4 2. TILLÄMPLIG LAGSTIFTNING OCH JURISDIKTION Denna försäkring och alla ärenden som uppkommer från eller i samband med försäkringen regleras av lagstiftningen i det land där du är stadigvarande bosatt. Domstolarna i det land där du är stadigvarande bosatt har exklusiv behörighet att avgöra tvister som uppstår ur eller i samband med denna försäkring. Alla formella förhandlingar ska äga rum i det land där du är stadigvarande bosatt. 3. PERSONUPPGIFTSSKYDD I enlighet med de irländska dataskyddslagarna från 1988 och 2003 (med tillägg) eller motsvarande förordningar i landet som implementerar direktiv 95/46/EG och eventuella efterföljande tilläggsdirektiv från EU ("DPA") eventuella lagstadgade instrument eller riktlinjer som utfärdats enligt DPA alla registrerings- och meddelandekrav enligt DPA som krävs för att endera parten ska fullgöra sina skyldigheter enligt denna försäkringshandling alla krav för överföring och bearbetning av personuppgifter enligt DPA, inklusive men inte begränsat till restriktioner för överföring och bearbetning av personuppgifter. Försäkringsgivaren, som är den part som ansvarar för akten, informerar dig om att alla personuppgifter som du tillhandahåller direkt eller via försäkringsförmedlaren ska inkluderas i en akt för att hantera din försäkringspolicy, förhindra och utreda bedrägeri samt bedöma och fastställa risker. Denna information kan för försäkringsgivarens räkning användas av andra försäkrings- eller återförsäkringsbolag i återförsäkrings- eller samförsäkringssyfte, eller av akutvårdsinrättningar samt försäkringsutredare som utses av försäkringsgivaren och som är specialister på försäkringsutredningar liksom av andra tjänsteföretag som försäkringsgivaren använder till hjälp med att administrera försäkringen. Alla uppgifter som inhämtats, liksom eventuell tidigare överlåtelse eller hantering av sådana uppgifter, är nödvändiga för att upprätthålla avtalsrelationen. Genom att lämna ut dina personuppgifter till oss lämnar du ditt medgivande till att vi samlar in, lagrar, bearbetar och använder dina personuppgifter i syfte att hantera försäkringen och eventuella ersättningsanspråk i samband med den. ` Vi betraktar dina personuppgifter som privata och konfidentiella, och vi har förbundit oss att fullgöra våra skyldigheter att hålla personuppgifter konfidentiella och att skydda dem. För att göra det kommer vi, med hänsyn till den teknologi som är tillgänglig vid tillfället, att vidta nödvändiga åtgärder för att undvika ändring, förlust, hantering av eller åtkomst till sådana uppgifter av någon obehörig part. Vi kan lämna ut information om dig till: (a) andra Europ Assistance-bolag (b) tjänsteleverantörer som utsetts av oss (c) tillsynsmyndigheter både inom och utanför Europeiska unionen i samband med tillhandahållande av försäkringsrelaterade tjänster till dig eller i övrigt enligt nedan. All överföring till tredje man görs i enlighet med tillämpliga lagar och förordningar och begränsas till vad som är absolut nödvändigt för att tjänsterna ska kunna utföras. Vi kan få åtkomst till och/eller lämna ut dina personuppgifter om så krävs enligt lag eller i god tro och i övertygelse om att en sådan åtgärd är nödvändig för att: (a) följa lagen eller som en del i en juridisk process som omfattar oss, (b) skydda och försvara våra rättigheter eller vår egendom, inklusive men inte begränsat till vårt nätverks säkerhet och integritet eller (c) under svåra omständigheter skydda den personliga säkerheten för användarna av våra tjänster eller för allmänheten. Vi kan också bearbeta dina personuppgifter i syfte att informera dig om våra aktiviteter och våra nuvarande och framtida produkter, även på elektronisk väg. Dina uppgifter kan också användas för forskning när det gäller kvaliteten hos den produkt/de produkter som avtalades, liksom för marknadsundersökningar även efter att försäkringen sagts upp i syfte att anpassa vår marknadsföring till din specifika profil och för att alltefter omständigheterna skapa bedömningsmodeller. Du kan utöva din rätt att få åtkomst till, korrigera eller annullera uppgifterna genom att skicka ett skriftligt meddelande till The Compliance Officer, Europ Assistance S.A. Irish Branch, Dawson Street, Dublin 2, Irland, vilket måste åtföljas av en kopia av din nationella IDhandling (där sådan krävs av lokal lagstiftning eller sedvänja) eller motsvarande officiella dokument. Du kan också skicka ett e- postmeddelande till följande adress: customercare@roleurop.com Om det inte har inkommit någonting i detta hänseende från dig inom 30 dagar, uppfattar vi det som att du medger att vi hanterar dina uppgifter i de syften som nämnts ovan.. Våningsplan 3, Dawson St, Dublin 2, Irland.Registrerat i Irland, certifikat nr:

5 Du kan också (1) protestera mot att dina personuppgifter används i något av de syften som nämns häri, eller (2) protestera mot att dina personuppgifter överförs till ett land utanför Europeiska unionen genom att skicka ett skriftligt meddelande på samma sätt. Men om du protesterar mot någon annan behandling än den som gäller information om våra aktiviteter och våra nuvarande och framtida produkter, forskning om kvaliteten hos den produkt/de produkter som avtalats, liksom marknadsundersökningar eller överföring till länder utanför Europeiska unionen, kommer försäkringen att vara ogiltig, eftersom vi inte kan hantera försäkringen eller några ersättningsanspråk å dina vägnar i samband med den. I så fall kommer hela den motsvarande premien att återbetalas, under förutsättning att det inte finns några ersättningsanspråk i förhållande till försäkringen, men du kommer inte att ha något ytterligare skydd enligt försäkringshandlingen. Om försäkringshandlingen innefattar personuppgifter om personer som inte är den försäkrade, har den försäkrade ansvaret för att informera dessa personer om att deras personuppgifter finns med i akten, liksom alla andra frågor som anges i detta avsnitt. 4. KLAGOMÅL OCH JURIDISKA RÄTTIGHETER MOT FÖRSÄKRINGSGIVARENS RUTINER Klagomål mot försäkringsgivaren ska lämnas enligt följande: Vårt mål är att ge dig bästa möjliga service. Men om du har ett klagomål måste du först skriftligen skicka det till: EASIG (EUROP ASSISTANCE SERVICIOS INTEGRALES DE GESTION S.A) P. O. BOX Madrid, Spain Om du inte är nöjd med hur ditt klagomål enligt denna försäkringshandling har behandlats, och om du vill lämna ett klagomål som gäller dina juridiskt fastställda rättigheter, kan du skicka ett skriftligt meddelande till: The Compliance Officer Europ Assistance S.A. Irish Branch Dawson Street Dublin 2 Ireland Tel: Fax: E-post: complaints@roleurop.com Om ditt klagomål måste behandlas av försäkringsombudsmannen med tillsyn över Europ Assistance S.A. Irish Branch, ska klagomålet i fråga omedelbart skickas till: Allmänna reklamationsnämnden (ARN) (som hanterar konsumentärenden) Klarabergsgatan 35, Box 174, SE Stockholm, SVERIGE

6 5. LAGSTADGAD RÄTT TILL ANNULLERING Om du tecknar försäkringen inom en månad före den försäkrade resans avresedatum har du ingen rätt att annullera policyn. I annat fall: Annullering inom den lagstadgade tidsperioden Du kan annullera denna försäkring inom 14 dagar efter att du tagit emot försäkringshandlingen (annulleringstid) genom att skriva till försäkringsförmedlaren på den adress som framgår av försäkringsplanen under annulleringstiden. Eventuellt redan inbetald försäkringspremie kommer att återbetalas till dig under förutsättning att du inte har rest, inte har lämnat något ersättningsanspråk eller avser göra så samt att det inte inträffat någon incident som sannolikt kan ge upphov till ett ersättningsanspråk. Försäkringen kommer att annulleras med verkan från och med utfärdandedatumet. Annullering utanför den lagstadgade tidsperioden Du kan annullera denna försäkring när som helst efter annulleringstiden genom att skriva till försäkringsförmedlaren på den adress som framgår av försäkringsplanen. Om du annullerar efter annulleringstiden kommer premien inte att återbetalas. Vi förbehåller oss rätten att säga upp försäkringen genom att i rekommenderat brev till din senast kända adress meddela detta 21 dagar i förväg. Ingen återbetalning av premien kommer att ske. Om försäkringsgivaren vill säga upp försäkringen, kommer den försäkrade att ha rätt till återbetalning av premien. Utebliven betalning av premie Vi förbehåller oss rätten att omedelbart annullera denna försäkring om premien inte har betalats eller om betalningen sker genom olaglig användning av ett kredit-/betalkort eller annan betalningsmetod, och försäkringen blir då automatiskt ogiltig. 6. FÖRSÄKRINGENS SYFTE Försäkringens syfte är att ge dig ekonomiskt skydd för din resa/dina resor och assistans i nödsituationer i samband därmed. Denna försäkringsdokumentation som har utfärdats av oss utgör en försäkringshandling mellan oss och de personer som anges i din försäkringsplan. Avtalet är giltigt först när du har fått en giltig bekräftelse från försäkringsförmedlaren som visar att du har köpt denna försäkring och betalat rätt premie.

7 Läs hela försäkringsdokumentationen så att du förstår vad försäkringen omfattar respektive inte omfattar. FÖRSÄKRING ALLMÄNNA VILLKOR DEFINITIONER UTOMLANDS: Detta avser för denna försäkring alla länder förutom det land där den försäkrade har sin stadigvarande bostad, enligt de uppgifter som var registrerade när denna försäkring tecknades. OLYCKSFALL: Alla kroppsskador som uppkommer direkt av en oväntad, slumpartad, yttre, våldsam händelse som inte är den försäkrades avsikt och som orsakar dödsfall, livslång funktionsnedsättning eller andra situationer som försäkringen omfattar. Ett olycksfall omfattar, men är inte begränsat till, följande situationer: - elektriska urladdningar eller blixtnedslag - förgiftning, kvävning, brännskador eller skador som orsakats av ofrivillig inandning av gas eller ånga, nedsänkning i, översvämning av eller intag av giftig eller frätande vätska eller fast ämne - infektioner, när det sjukdomsalstrande ämnet har penetrerat kroppen genom ett sår som orsakats av ett olycksfall som försäkringen omfattar, under förutsättning att orsaken och effekten kan intygas medicinskt. TERRORHANDLINGAR ELLER SABOTAGE: Handlingar som organiserats i hemlighet med ideologiska, politiska, ekonomiska, religiösa eller sociala motiv och som utförs enskilt eller i grupp, i syfte att orsaka social oro och godtyckligt angripa människor, eller med avsikt att skada eller förstöra egendom. Sabotage är en avsiktlig handling som är straffbar enligt lag och som är avsedd att försvaga en fiende genom att underminera, hindra eller avbryta verksamhet eller förstöra material. ANNULLERINGSTID: De följande 14 dagarna efter det datum då försäkringen togs emot vid nyteckning eller de följande 14 dagarna efter förnyelsedatum. FLYGBOLAG: Ett företag som i laga ordning och av offentliga myndigheter är berättigat att transportera passagerare. ERSÄTTNINGSANSPRÅK: Alla plötsliga, oavsiktliga, oförutsedda händelser som inträffat utan den försäkrades avsikt och vars skador denna försäkring omfattar och som kan ge den försäkrade rätt till ersättning. Om flera skador uppstår av en och samma orsak ska dessa anses utgöra ett enda ersättningsanspråk. MEDFÖLJANDE: En eller flera personer som, utöver den försäkrade, är registrerad(e) på samma avtalade resa och som kan men inte behöver vara försäkrad(e). STADIGVARANDE BOSTAD: Med den försäkrades stadigvarande bostad avses det land där resan började och som är registrerat på den försäkrades bokning när resan avtalades. Om det är nödvändigt att sända hem den försäkrade eller den försäkrades kvarlevor eller medföljande underåriga eller personer med funktionsnedsättning eller att transportera en person som ressällskap till den försäkrade under inläggning på sjukhus enligt vad som anges i denna försäkring, ska återsändandet och/eller ressällskapet ske till det land där den stadigvarande bostaden finns (enligt definitionen). Om den försäkrade begär att ovannämnda insatser ska ske till ett annat land än det som definierats som det där den stadigvarande bostaden finns, i detta fall mycket ovanligt, kan försäkringsgivaren efter eget gottfinnande fatta beslut om att godkänna en sådan begäran. FLYGETS AVGÅNGSTID: Den tidpunkt flygbolaget angett på biljetten eller på en motsvarighet till biljetten. EPIDEMI: Med epidemi avses ett plötsligt och oväntat omfattande utbrott i ett land av en infektionssjukdom som sprids snabbt och våldsamt över det aktuella landet, under förutsättning att Världshälsoorganisationen (WHO) har rekommenderat att internationella resor som inte är väsentliga ska ställas in till och från det drabbade området samt, när det gäller influensavirus, under förutsättning att WHO utfärdar minst ett pandemilarm nivå 5, enligt världsplanen för pandemisk influensa. Intyg om karantän för de drabbade personerna måste lämnas av relevant hälsodepartement eller behöriga myndigheter i det drabbade landet. EUROP ASSISTANCE: Europ Assistance S.A. Irish Branch och andra Europ Assistance-enheter som agerar på deras uppdrag vid hantering av denna Europ försäkring. Assistance S.A. (med företagsnamnet Europ Assistance S.A. Irish Branch)

8 SJÄLVRISK: Det belopp som betalas av den försäkrade om ett ersättningsanspråk inlämnas, och som anges i denna försäkringshandling. FAMILJEMEDLEM: Den enligt lag och i relevant myndighetsregister registrerade make/maka eller partner (om partnern inte är registrerad ska dokumentation inlämnas för att bevisa att samma krav som vid registrering är uppfyllda), föräldrar, svärföräldrar, barn, svärsöner och svärdöttrar, syskon, svågrar och svägerskor, mor- och farföräldrar, barnbarn, fastrar och farbröder samt mostrar och morbröder eller syskonbarn. SJUKDOM: I denna försäkring avser sjukdom en oväntad förändring av den försäkrades hälsa som inträffar efter att resan bokades eller försäkringen tecknades (beroende på vilket som infaller senast), och som har diagnostiserats av behörig läkare eller tandläkare. FÖRSÄKRINGSBOLAG/FÖRSÄKRINGSGIVARE:, i egenskap av försäkringsbolag (nedan kallad försäkringsgivare). FÖRSÄKRAD: Den person/de personer som är bosatta i ett land inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och som har slutit avtal om försäkringen för avbeställning och reseassistans anknuten till en resa som inköpts på försäkringsförmedlarens webbplats och vars stadigvarande bostad ligger i ett land inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet under denna försäkrings giltighetstid. I denna försäkring inkluderar den försäkrade även den försäkrades familjemedlemmar, medföljande och andra personer som är inbokade på samma resa och samma bokning på försäkringsförmedlarens webbplats och för vilka en premie har betalats. FÖRSÄKRING: Försäkringsgarantier och assistansförmåner garanteras och implementeras av Europ Assistance, ett företag som regleras av försäkringslagen, ett aktiebolag med ett aktiekapital på EUR , registrerat i registret över handel och företag i Nanterre med organisationsnummer , och med säte på 1 walk of the windscreen Gennevilliers, verksamt genom sin irländska filial, vars företagsnamn är "Europ Assistance SA IRISH BRANCH" och vars huvudkontor finns på Dawson Street, Dublin 2 Irland, registrerat i Irland med certifikat nr FÖRSÄKRINGSFÖRMEDLARE : Den juridiska person som är namngiven i försäkringsplanen i denna försäkringshandling och som presenterar försäkringen för sina kunder och den part som ansvarar för de skyldigheter som uppkommer vid försäljningen av försäkringen, förutom för dem som på grund av sin art måste fullgöras av den försäkrade eller försäkringsgivaren. BAGAGE: De kläder och tillhörigheter som behövs för egen användning och hygien under resan, och som finns i en resväska eller resväskor, inklusive resväskorna i sig men exklusive pengar, smycken, elektronisk och digital utrustning samt dokument. ENKEL RESA: En resa som inte innefattar en återresa. FÖRSÄKRINGSHANDLING: Detta är det dokument som innehåller de grundläggande bestämmelserna för försäkringen, och det består av allmänna villkor och försäkringsplan. PREMIE: Det är det totala priset för försäkringen, inklusive eventuell tillämplig försäkringspremieskatt. KARANTÄN: Tillfällig isolering av människor för att förhindra att en smittsam sjukdom ska spridas. RÅN: Tillgrepp av lös egendom som tillhör någon annan, genom att använda våld eller hot mot de involverade personerna eller genom att använda styrka. ALLVARLIGT OLYCKSFALL: Ett olycksfall, enligt beskrivningen under Definitioner, vars konsekvenser hindrar den försäkrade från att resa normalt från sin stadigvarande bostad eller som medför en sjukhusvistelse på mer än 24 timmar och som gör det medicinskt omöjligt att genomföra resan. ALLVARLIG SJUKDOM: En sjukdom, enligt beskrivningen under Definitioner, som medför att den försäkrade blir inlagd på sjukhus i mer än 24 timmar eller som innebär risk för dödsfall och som gör det medicinskt omöjligt för den försäkrade att genomföra resan. STREJK: När anställda kollektivt slutar arbeta för att uppnå något eller tvinga fram något under vissa omständigheter. STÖLD/FICKSTÖLD: Tillgrepp av lös egendom som tillhör någon annan, utan att använda våld eller hot mot de involverade personerna, och utan att använda styrka.

9 TREDJE MAN: Alla enskilda eller juridiska personer, förutom: - den försäkrade själv, den försäkrades familjemedlemmar, liksom andra anhöriga, eller personer som medföljer dem på resan - den försäkrades anställda eller ombud, vare sig de får lön av den försäkrade eller ej, om sådana personer agerar i egenskap av anställda eller ombud. RESA: Den försäkrades resa för vilken bokningen av flyg, tåg och/eller hotell gjordes på försäkringsförmedlarens webbplats och/eller på de webbplatser där försäkringen säljs på grund av ett särskilt avtal mellan webbplatsens innehavare och försäkringsförmedlaren, eller med försäkringsförmedlaren per telefon. VI, VÅR, OSS: Europ Assistance DU, DIN, DIG: Den försäkrade. FÖRSÄKRINGENS OMFATTNING 1. AVBESTÄLLNINGSSKYDD De orsaker som ersätts av försäkringsgivaren och som ger dig rätt till ersättning av kostnader är de som anges nedan, under förutsättning att de påverkar dig direkt, att minst 48 timmar har gått mellan tidpunkten då försäkringen köptes och resans början, och den händelse som gjorde att resan avbeställdes, såvida inte försäkringen tecknades samtidigt som resan köptes. I samtliga fall är det ett nödvändigt och väsentligt krav för att du ska ha rätt till denna skadeersättning att du lämnar in ett medicinskt dokument i original som har utfärdats av den läkare som vårdade den person vars sjukdom var orsak till avbeställningen eller, utifrån omständigheterna, de aktuella originaldokumenten, liksom originalfakturorna med det registrerade priset för resan. AVBESTÄLLNING Försäkringsgivaren ska betala ersättning till dig för upp till kostnaden för resan (men inte mer än SEK per försäkrad och ersättningsanspråk och totalt SEK per bokning/köp) för de kostnader som inte kan ersättas på annat sätt och som du ådragit dig på grund av en rimlig och nödvändig avbeställning av resan till direkt följd av: 1. dödsfall, allvarlig sjukdom eller allvarligt olycksfall för den försäkrade dödsfall, allvarlig sjukdom eller allvarligt olycksfall för någon av de försäkrade parterna som reser under samma bokning, och som gör det medicinskt omöjligt för parten/parterna att resa på fastställt datum, i enlighet med de undantag som anges häri. Ingen självrisk gäller i dessa fall. 2. Alla andra bevisade händelser, som inträffat utan den försäkrades avsikt och utanför den försäkrades kontroll. Alla andra omständigheter som den försäkrade inte har avsett, som ligger utanför den försäkrades kontroll och för vilka dokumenterat bevis utfärdats av en godtagbar och ansedd tredje man (såsom en medlem av en yrkesförening eller en offentlig myndighet), i enlighet med de undantag som anges häri. Avbeställningen måste vara skälig, nödvändig och försvarlig. En självrisk motsvarande 20 % av de totala på annat sätt oersättliga reskostnaderna gäller, och detta belopp ska betalas av dig. I både fall 1. och 2. ska din kompensation beräknas utifrån den bekräftelse via e-post som försäkringsförmedlaren skickat och som visar försäkringsförmedlarens försäljningsvillkor men utan bokningsavgifter, kredit- och betalkortsavgifter och avgifter och flygplatsskatter som inte kan återbetalas av tjänsteföretaget, under förutsättning att de nämnda kostnaderna uppkommit efter att försäkringen trätt i kraft och innan resan eller de avtalade tjänsterna började, och som inte var kända då försäkringen tecknades och som direkt påverkar dig. UNDANTAG Avbeställningsskyddet som ges enligt detta avsnitt gäller endast för de flyg- och hotellkostnader som utgör en del av resan och som ingår i fakturan för den bokning av resan som gjorts på försäkringsförmedlarens webbplats. Det ersätter inte kostnader som uppkommit på grund av avtal om utflykter, besök, entrébiljetter eller andra kostnader som inte ingår i fakturan för den bokning av resan som gjorts på försäkringsförmedlarens webbplats. Likaså är följderna av följande händelser undantagna från denna försäkring: A. Alla orsaker som inte skäligen kan påvisas genom dokument som intygar orsaken till avbeställningen. B. Alla belopp som den försäkrade kan kompenseras för av tredje man.

10 C. Handlingar som den försäkrade orsakat. a. Om den/de försäkrade (oberoende av orsak) inte kunnat uppvisa de dokument som krävs för resan (passhandlingar, biljetter, visum, vaccinationer, intyg), förutom om visum utan rimliga skäl inte har beviljats, under förutsättning att den försäkrade har vidtagit alla nödvändiga åtgärder inom de tidsramar och på det sätt som fastställts för att visum ska beviljas. b. Handlingar som den försäkrade avsiktligt har orsakat. c. Orättmätigt dåligt uppträdande, självförvållad skada eller självmord. d. Händelser som orsakats av hänsynslös obetänksamhet, allvarlig försumlighet eller som uppkommer genom brottsliga handlingar. e. Olycksfall som inträffar när den försäkrade är påverkad av alkoholhaltiga drycker, droger, narkotika, psykotropa droger, stimulantia eller andra ämnen som motsvarar dessa. För att avgöra om sådan påverkan har förelegat, oavsett vilken typ av olycksfall det handlar om, ska de regler följas som fastställts enligt tillämplig lag för att framföra motorfordon och för gångtrafikanters säkerhet och som var i kraft när händelsen inträffade. f. Flygresor, förutom att sådana olycksfall som den försäkrade kan drabbas av vid resor som passagerare med ett vederbörligen godkänt flygbolag omfattas av försäkringen, under förutsättning att flygplanet framförs av personal med giltig flyglicens (I) att flygplanet befinner sig under en reguljär flygning eller charterflygning mellan flygplatser som är inrättade för passagerartrafik, eller (II) att flygplanet är parkerat på en sådan flygplats landningsbanor, eller (III) att flygplanet utför någon typ av manövrer på sådana flygplatser. D. Händelser: a. Krig (oavsett om krig har förklarats eller ej), upplopp, uppror, terrorhandlingar, effekter av radioaktivitet, massdemonstrationer, stängning av gränser och medveten ohörsamhet mot officiella förbud. b. Naturkatastrofer, till exempel något av följande naturfenomen: jordbävningar (även på havsbotten), stora översvämningar (även orsakade av havets rörelser), vulkanutbrott, atypiska virvelstormar (inklusive ovanligt starka vindar med en hastighet över 135 km/tim, tornador, bränder och stormar med meteorologiska fenomen som kännetecknas av påtagliga förändringar i atmosfären, elektriska blixtar, åska, blixtar, vind och intensivt regn, snö eller hagel. c. Karantän (förutom karantän för den försäkrade efter beslut av behandlande läkare). d. Epidemier eller föroreningar i destinationslandet. e. Inställda evenemang som sport- och fritidsevenemang, kulturella och sociala evenemang etc., under förutsättning att de inställda evenemangen inte hindrar att resan genomförs. f. Avlägsnande av transportmedlet (vare sig tillfälligt eller ej) på grund av rekommendation från den aktuella tillverkaren eller från en civil myndighet eller hamnmyndighet. g. Händelser som uppkommer till följd av strejk. h. Händelser som uppkommer till följd av fel på eller haveri för transportmedlet (förutom skador på vägar eller järnvägsspår på grund av laviner, snö eller översvämning) och som var kända vid tidpunkten då försäkringen, resan och/eller vistelsen eller liknande avtalades. i. För litet antal deltagare eller bokningar för att resan ska genomföras, eller överbokning. j. Händelser i samband med frivillig eller påtvingad konkurs, eller om avtalet med något av den försäkrades och/eller försäkringsförmedlarens tjänsteföretag försvinner eller om tjänsteföretaget bryter mot det. k. Stölder/fickstölder och ren förlust av dokument, bagage eller personliga föremål är undantagna från detta skydd.

11 E. Anställning/ekonomisk situation a. Ändrad ledighet och/eller semester för den försäkrade. b. Ändrade ekonomiska förutsättningar för den försäkrade, förutom i följande fall: I. Arbetslöshet då arbetstagaren är anställd av andra. II. Påbörjat arbete i ett nytt företag med ett anställningsavtal under förutsättning att en sådan anställning sker efter att försäkringen tecknats, och att den försäkrade inte varit medveten om detta vid den tidpunkt då resan bokades. III. Förlängning av anställningsavtalet som meddelats efter det datum då resan bokades. IV. På grund av arbetet påtvingad förflyttning av den försäkrade från den stadigvarande bostaden till en plats på mer än 300 km avstånd från denna, för en tidsperiod på mer än tre månader och efter bokningen av resan. F. Alla ersättningsanspråk på grund av: a. Tidigare existerande eller livslång sjukdom hos någon av de försäkrade parterna: I. under förutsättning att de inte är oväntade sjukdomsperioder som blir värre och som hindrar personen från att genomföra resan II. då de försäkrade parterna, när väl sjukdomen har stabiliserats, drabbas av en obalans eller försämring av sjukdomen inom 30 dagar innan försäkringen tecknades. b. Om den försäkrade vägrar ta emot besök av en medicinskt utbildad person när försäkringsgivaren anser att detta är nödvändigt. c. Alla resor där syftet med resan är kosmetisk behandling eller terapi. d. Brist på nödvändiga vaccinationer eller om de är kontraindicerade, om det är omöjligt att följa vissa rekommenderade förebyggande medicinska behandlingar på vissa destinationer. e. Frivilligt avbruten graviditet. f. Behandlingar i samband med alkoholism, användning av droger eller narkotika, såvida inte sådana ämnen ordinerats av läkare och används enligt föreskrift. G. Sanktioner Om försäkringsskyddet, förmånerna eller betalningen av ersättningsanspråk enligt denna försäkringshandling bryter mot Förenta nationernas resolutioner, handelssanktioner eller ekonomiska sanktioner eller Europeiska unionens lagar och förordningar, är försäkringsskyddet, förmånerna eller betalningen av ersättningsanspråk ogiltiga.

12 2. ASSISTANSSKYDD ERSÄTTNING FÖR MEDICINSK ASSISTANS UTOMLANDS Om du blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall under resan utomlands, ska vi betala upp till en gräns på SEK per person och per resa, för följande kostnader: vårdkostnader läkemedel som ordinerats av läkare sjukhuskostnader ambulanskostnader, för en resa till närmaste sjukhus om denna beställts av läkare. (Om en intensivvårdsambulans krävs, behandlas kostnaden under ersättning för "MEDICINSK TRANSPORT AV DEN FÖRSÄKRADE VID SJUKDOM ELLER SKADA"). Om vi inte har medverkat direkt i processen, måste, för att sådana kostnader ska ersättas, originalfakturorna för dessa inlämnas tillsammans med ett fullständigt läkarutlåtande om de uppkomna omständigheterna, diagnos och behandling, så att den sjukdom eller det olycksfall som drabbat den försäkrade kan identifieras. Vi är inte ansvariga för att betala några belopp som du har rätt att få utbetalda från en socialförsäkring eller något offentligt eller privat eller statligt hälso- och sjukvårdssystem. KOSTNADER FÖR AKUT TANDVÅRD Enligt garantin ERSÄTTNING FÖR MEDICINSK ASSISTANS UTOMLANDS och inom de gränser som specificeras häri, ersätts kostnaderna för akut tandvård, med undantag för endodonti, estetiska rekonstruktioner av tidigare behandlingar, proteser, ytbehandlingar eller implantat, upp till en gräns på SEK 950. HITTA EN SPECIALISTLÄKARE UTOMLANDS Om du drabbas av sjukdom eller ett olycksfall under din resa utomlands, och om det efter en medicinsk konsultation visar sig nödvändigt att du blir undersökt av en specialist, kommer våra vårdgivare, beroende på tillgängligheten lokalt, att hänvisa dig till en lämplig specialistläkare i närmaste stad i förhållande till den plats där du befinner dig utomlands. FÖRLÄNGD HOTELLVISTELSE PÅ GRUND AV SJUKDOM ELLER OLYCKSFALL När sjukdomen eller olycksfallet är av sådan art att detta hindrar dig från att fortsätta din resa, men inläggning på sjukhus eller klinik inte är nödvändig, ska vi betala kostnaderna som uppkommer på grund av att du måste förlänga vistelsen på hotellet om detta ordinerats av läkare, upp till en gräns på SEK 385/dag och upp till maximalt 3 dagar. AKUT MEDICINSK TRANSPORT TILL SJUKHUS Vi kommer att betala kostnaderna för en akut medicinsk transport till sjukhus, även med medicinsk övervakning när så krävs, från ditt hotell till närmaste sjukhus eller klinik och åter, endast vid allvarlig sjukdom eller ett allvarligt olycksfall som kräver omedelbar medicinsk konsultation, och då ditt hälsotillstånd är sådant att det skulle vara olämpligt att vänta på besök av en allmänläkare.

13 MEDICINSK TRANSPORT AV DEN FÖRSÄKRADE VID SJUKDOM ELLER SKADA Om du drabbas av sjukdom eller olycksfall under den period då denna försäkring är i kraft under en resa och under förutsättning att dessa omständigheter gör att du inte kan fortsätta resan, ska vi, så snart meddelande om detta har lämnats, organisera de kontakter som behövs mellan våra vårdgivare och de läkare som behandlar dig. När vår vårdgivare godkänner att du transporteras till ett bättre utrustat eller specialiserat sjukhus nära din stadigvarande bostad (enligt beskrivningen under Definitioner), ska vi, efter eget gottfinnande: - genomföra en sådan förflyttning i enlighet med den allvarlighetsgrad som råder och - använda ett lämpligare transportsätt. Endast de krav som fastställts av vår vårdgivare ska beaktas vid valet av transportsätt och vilket sjukhus du ska läggas in på. Om du vägrar förflyttas vid den tidpunkt och enligt de villkor som beslutats av vår vårdgivare, kommer automatiskt ingen ersättning att ges för några tjänster och kostnader som uppkommit på grund av ett sådant beslut. TIDIG ÅTERRESA FÖR DEN FÖRSÄKRADES MEDFÖLJANDE RESENÄRER I HÄNDELSE AV MEDICINSK TRANSPORT Om du transporteras: 1. på grund av en sjukdom eller ett olycksfall i enlighet med den service som ges som MEDICINSK TRANSPORT AV DEN FÖRSÄKRADE VID SJUKDOM ELLER SKADA 2. på grund av dödsfall 3. på grund av andra omständigheter som gör att resten av dina medföljande resenärer hindras från att återvända till hemmet enligt den ursprungliga resplanen, ska vi betala skäliga kostnader för att ta ovannämnda medföljande till (a) deras stadigvarande bostad (enligt beskrivningen under Definitioner) eller (b) till den plats där den förflyttade försäkrade är inlagd på sjukhus, genom en flygbiljett med reguljärflyg (ekonomiklass) eller genom en tågbiljett (första klass). TIDIG ÅTERRESA PÅ GRUND AV DÖDSFALL ELLER INLÄGGNING PÅ SJUKHUS FÖR EN FAMILJEMEDLEM Om du under resan måste återvända till din stadigvarande bostad före planerat datum och med annat transportmedel än det som ursprungligen planerades, på grund av en familjemedlems dödsfall (enligt det datum som framgår av dödsfallsintyget som utfärdats av en behörig myndighet) eller inläggning på sjukhus på grund av ett livshotande tillstånd, kommer vi att betala antingen en returbiljett för resa med ett reguljärflyg (ekonomiklass) eller en returbiljett med tåg (första klass) utifrån försäkringsgivarens val, så att du kan åka till den plats där familjemedlemmen är inlagd på sjukhus eller för begravning i det land där din stadigvarande bostad finns. Om du reser med försäkrade minderåriga kommer vi att ersätta kostnaden för deras resa på samma sätt som beskrivs ovan. RESOR FÖR EN PERSON SOM MEDFÖLJER DEN FÖRSÄKRADE VID INLÄGGNING PÅ SJUKHUS Om du under resan har varit tvungen att läggas in på sjukhus i mer än sju dagar och ingen direkt familjemedlem har varit tillsammans med dig, ska vi tillhandahålla en returbiljett med reguljärflyg (ekonomiklass) eller en returbiljett med tåg (första klass) till din stadigvarande bostad (enligt beskrivningen under Definitioner) för en person så att denna kan följa med dig (den försäkrade som är inlagd på sjukhus) från sjukhuset till din stadigvarande bostad. KOSTNADER FÖR DEN PERSON SOM MEDFÖLJER DEN FÖRSÄKRADE UNDER INLÄGGNING PÅ SJUKHUS I enlighet med ersättningen för RESOR FÖR EN PERSON SOM MEDFÖLJER DEN FÖRSÄKRADE UNDER INLÄGGNING PÅ SJUKHUS ska vi betala kostnaderna för vistelsen och logi på hotell för en person som har rest för att medfölja dig (den försäkrade som är inlagd på sjukhus), när de relevanta originalfakturorna inlämnas och för en gräns på upp till SEK 385 per dag och upp till maximalt 3 dagar.

14 MEDFÖLJANDE MINDERÅRIGA ELLER PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Om du reser tillsammans med personer med funktionsnedsättning eller barn under 14 år, som också är försäkrade, och som du, under försäkringens giltighetstid, inte kan ta hand om på grund av att du drabbats av en sjukdom eller ett olycksfall som försäkringen omfattar, ska vi organisera och betala kostnaderna för en returbiljett för en person som utsetts av dig eller din familj, och som är bosatt i det land där din stadigvarande bostad finns (enligt beskrivningen under Definitioner), eller kostnaderna för en ledsagare som utsetts av oss, så att den nämnda personen kan medfölja de minderåriga eller personerna med funktionsnedsättning tillbaka till din stadigvarande bostad (enligt beskrivningen under Definitioner) inom kortast möjliga tid. TRANSPORT AV KVARLEVOR Om du avlider under en resa, ska vi organisera och betala kostnaderna för att transportera kvarlevorna till begravningsplatsen där din stadigvarande bostad finns, inom kommungränsen där, liksom eventuella kostnader för balsamering, enklast föreskrivna kista och administrativa formalia. LEVERANS AV MEDICINER UTOMLANDS Om du behöver ett läkemedel som inte är tillgängligt där du befinner dig när du reser utomlands på en resa som denna försäkring omfattar, ska vi åta oss att söka upp det och skicka det till dig på snabbast möjliga sätt och enligt lokal lagstiftning. Du är skyldig att mot uppvisande av relevant faktura ersätta oss för hela kostnaden för läkemedlet. Undantag från denna försäkring är de fall då det aktuella läkemedlet inte längre tillverkas eller då det inte längre är tillgängligt genom distributionskanalerna på den plats där du befinner dig medan du är på den resa utomlands som försäkringen omfattar, eller i de fall då det finns ett läkemedel med samma aktiva substans som det eftersökta i det land där du befinner dig när du är på den resa utomlands som försäkringen omfattar. HITTA EN ADVOKAT UTOMLANDS Om du frihetsberövas eller hotas av ett frihetsberövande och behöver juridisk assistans, kommer vi att hitta en advokat till dig så nära den plats där du befinner dig som möjligt, beroende på tillgång lokalt. Alla kostnader för advokatens insatser är helt och hållet ditt ansvar. KOMMUNIKATION AV BRÅDSKANDE MEDDELANDEN (PÅ GRUND AV FÖRSÄKRINGSTJÄNSTERNA) Vi ska, genom dygnet runt-service, ta emot och överföra dina brådskande meddelanden, under förutsättning att du inte på något annat sätt kan göra så att sådana meddelanden når de aktuella mottagarna, och att meddelandena beror på en händelse som omfattas av denna försäkring. CIVILRÄTTSLIGT ANSVAR Enligt försäkringen utgår ersättning med upp till SEK för person- och egendomsskador och/eller eventuella följdskador som du orsakar tredje man och som du ansvarar för, enligt gällande lagstiftning i det aktuella landet och vad avser utomobligatoriskt ansvar. Yrkesmässigt civilrättsligt ansvar, avtalsenligt ansvar och ansvar som har samband med din anställning är uttryckligen undantaget från denna försäkring, liksom eventuellt ansvar i samband med användning eller innehav av fordon, luftfartyg och fartyg, eller med användning eller innehav av explosiva varor eller vapen av något slag. Ersättning för följderna av ekonomisk skada som inte beror på person- eller egendomsskador som omfattas av denna försäkring är också undantagen. FÖRSENAT BAGAGE Om ditt incheckade bagage, av orsaker som kan tillskrivas flygbolaget, är mer än 12 timmar försenat, ska kostnaderna för eventuella nödvändiga inköp, antingen på destinationen för din försäkrade resa på en plats där din försäkrade resa innefattar ett uppehåll mellan anslutande flyg och

15 när sådana inköp gäller artiklar som behövs för egen användning (för vilka aktuella originalfakturor måste inlämnas, liksom boardingkort i original och förseningsintyg i original som utfärdats av flygbolaget), ska du ersättas för kostnader för sådana inköp upp till en gräns på SEK 950. Avdrag för denna skadeersättning ska göras från den ersättning som betalats i enlighet med försäkringen för FÖRLORAT, SKADAT ELLER GENOM RÅN TILLGRIPET BAGAGE, om förlust av bagaget slutgiltigt har skett. Denna ersättning ska inte tillämpas om förseningen eller inköpet av artiklarna för egen användning skedde i det område där din stadigvarande bostad finns. FÖRLORAT, SKADAT ELLER GENOM RÅN TILLGRIPET BAGAGE Om bagaget under resan I. tillgrips genom rån (med tvång eller våld) eller II. har checkats in hos ett flygbolag och är definitivt förlorat eller om det har skadats svårt av orsaker som kan tillskrivas flygbolaget ska försäkringsgivaren betala en skadeersättning på upp till SEK per artikel, med maximalt SEK per försäkrad, och en total maximigräns på SEK per bokning/köp och ersättningsanspråk. En självrisk på SEK 480 har fastställts som det belopp därav som ska betalas av varje försäkrad innan någon skadeersättning betalas av oss. För att få skadeersättningen i fråga, A. måste förlusten eller skadan bevisas genom den avvikelserapport (PIR, Property Irregularity Report) i original som det aktuella flygbolaget har utfärdat B. måste, om bagaget tillgripits genom rån, den aktuella anmälan som gjorts till de behöriga myndigheterna på den plats och det datum då rånet skedde inlämnas C. måste en lista över de tillgripna, skadade eller förlorade artiklarna och deras ekonomiska värde inlämnas. UNDANTAG I SAMBAND MED RESEASSISTANSEN De tjänster som framgår av detta dokument upphör när resan slutar eller när vi har transporterat dig hem till din stadigvarande bostad (enligt beskrivningen under Definitioner) eller till ett sjukhus nära din stadigvarande bostad. Generellt undantagna från denna försäkring är tjänster som inte på förhand har begärts från oss och som inte på motsvarande sätt har godkänts, eller som har direkt organiserats av dig utan vår medverkan, förutom vid force majeure eller då det varit fysiskt omöjligt och detta är vederbörligen bevisat. I samtliga fall är alla skador, situationer, kostnader eller följder som uppkommit från det som anges nedan undantagna från ersättning genom denna försäkring, såvida inte särskilt anges på annat sätt. 1. Tidigare existerande eller livslånga sjukdomar, skador eller tillstånd som du hade innan resan började, eller något av detta som kan visa sig under resans gång. 2. Om du frivilligt avstår från, fördröjer eller förbättrar den medicinska transport som vi föreslagit och som vår vårdgivare har samtyckt till. 3. Psykiska sjukdomar, läkarundersökningar i förebyggande syfte, spa-behandlingar, kosmetiska ingrepp, aids och samtliga fall då resans syfte är att du ska få medicinsk behandling eller kirurgiska ingrepp, behandlingar inom alternativ medicin (homeopati, naturmedicin m.m.), kostnader som uppkommit på grund av behandling i samband med fysioterapibehandlingar och/eller rehabilitering, liksom annat som liknar detta. Dessutom är diagnos, uppföljning och behandling av graviditet, frivilligt avbrytande av sådan och födsel undantagen, såvida inte det är en situation då akutsjukvård krävs och alltid före graviditetens sjunde månad.

16 4. Din medverkan i vadslagning, utmaningar eller slagsmål. 5. Eventuella följder av vintersportutövning. 6. Utövning av tävlingssporter eller motortävlingar (tävlingslopp eller rally), liksom utövning av någon av de farliga eller riskfyllda aktiviteterna på listan nedan: Boxning, tyngdlyftning, brottning (i alla olika varianter), kampsporter, bergsklättring med tillgång till glaciärer, bobsport, dykning med syrgastuber, grottutforskning och backhoppning. Flygsport i allmänhet. Äventyrssporter såsom forsränning, bungyjump, hydrospeed, kanjonturer och andra liknande sporter. I sådana fall ska försäkringsgivaren endast ingripa och betala kostnader som den försäkrade haft under den tid han/hon behandlas på en vårdinrättning. 7. Flygresor, förutom att sådana olycksfall som du kan drabbas av vid resor som passagerare med ett vederbörligen godkänt flygbolag omfattas av försäkringen, under förutsättning att flygplanet framförs av personal med giltig flyglicens (I) att flygplanet befinner sig under en reguljär flygning eller charterflygning mellan flygplatser som är inrättade för passagerartrafik, eller (II) att flygplanet är parkerat på en sådan flygplats landningsbanor, eller (III) att flygplanet utför någon typ av manövrer på sådana flygplatser. 8. Den försäkrades självmord, självmordsförsök eller självförvållade skador. 9. Räddningsinsatser för människor i bergsområden, grottor eller djupa klyftor, i havet eller öknen. 10. Sjukdomar eller olycksfall som uppkommit till följd av konsumtion av alkoholhaltiga drycker, narkotika, droger eller läkemedel, såvida inte de senare ordinerats av läkare. 11. Orättmätigt dåligt uppträdande av försäkringsförmedlaren, den försäkrade eller uppdragshavare till dessa. 12. Epidemier och/eller smittsamma sjukdomar som bryter ut plötsligt och som snabbt sprider sig i befolkningen, till exempel sådana som uppkommit av föroreningar och/eller en atmosfärisk smitta. 13. Krig, demonstrationer, uppror, tumultartade demonstrationer, terrorhandlingar eller sabotage och strejker, oavsett om sådana händelser förklarats officiellt eller ej. Om de inte förklarats officiellt ska försäkringsgivaren ersätta eventuella assistanskostnader som omfattas av försäkringen och som vederbörligen stöds i originalfakturan. Joniserande strålning eller radioaktiv förorening från kärnbränsle eller avfall från förbränning av kärnbränsle; eller radioaktiv, giftig, explosiv eller på annat sätt farlig egendom från någon explosiv kärnteknisk anläggning eller nukleära delar därav. Jordbävning, översvämning, vulkanutbrott och generellt sett allt som orsakas av naturens krafter. Alla andra fenomen av extraordinär katastrofartad natur och andra händelser som på grund av sin magnitud och allvarlighetsgrad klassificeras som katastrof eller allvarlig olycka. 14. Undantag i samband med förlorat, skadat, eller genom rån tillgripet bagage: Undantag från denna skadeersättning är stölder/fickstölder och helt enkelt förlagt eller förlorat bagage som inte är incheckat. Undantag från denna skadeersättning är förlust på olika sätt genom bland annat tillgrepp genom rån och stöld/fickstöld av pengar, smycken, elektronisk och digital utrustning, dokument samt förlust genom rån av bagage eller personliga tillhörigheter som lämnats kvar i fordon eller tält. Under alla förhållanden ska särskilda skadeersättning inte ges för olika delar av eller tillbehör till ett föremål. 15. Resor till andra länder än dem som angetts i villkoren för försäkringen och det geografiska område som framgår av försäkringsplanen i början av denna försäkringshandling.

17 Utan hinder av det föregående är följande situationer uttryckligen undantagna: 1. Medicinsk transport av personer som är sjuka eller skadade när deras sjukdom eller skador kan eller bör behandlas på plats. 2. Kostnader i samband med glasögon och kontaktlinser eller med införskaffande, implantat-utbyte, utdragning och/eller reparation av proteser eller anatomiska och ortopediska delar av något slag, till exempel stödkrage. ANDRA BESTÄMMELSER BETALNING AV PREMIEN Vid köp som görs på försäkringsförmedlarens webbplats ska priset för försäkringen betalas av dig när du köper resan. Försäkringsförmedlaren ska betala premierna till försäkringsgivaren där den senare, Europ Assistance S.A. Irish Branch, Dawson Street, Dublin 2, Irland, har sitt säte, på de bankkonton och de datum som försäkringsgivaren anger till försäkringsförmedlaren. KORRESPONDENS A. All korrespondens till försäkringsgivaren ska skickas till försäkringsgivaren på den adress som framgår av försäkringsplanen. B. All korrespondens från försäkringsgivaren till försäkringsförmedlaren ska ske till försäkringsförmedlarens adress som framgår av försäkringsplanen. C. All korrespondens från försäkringsgivaren till den försäkrade ska ske till den adress som den försäkrade anger till försäkringsgivaren i samband med att han/hon kontaktar den senare för att lämna ett ersättningsanspråk eller begära ett försäkringsintyg. MEDDELANDE OM ERSÄTTNINGSANSPRÅK OCH BETALNING AV SKADEERSÄTTNING Du måste kontakta försäkringsgivaren genom att skicka ett e-postmeddelande till claimsbravofly@roleurop.com eller genom att gå in på webbplatsen På denna sida finns funktionen återbetalning Online där du kan ange ditt ersättningsanspråk samt bifoga de handlingar som styrker skälet till att resan har ställts in och relevanta fakturor eller till dessa relaterade dokument. Du ska meddela oss att ett ersättningsanspråk har lämnats in senast sju dagar efter att händelsen som var upphovet till anspråket inträffade. Det är viktigt för oss att skyndsamt handlägga ditt ersättningsanspråk. För att kunna göra det måste du förse oss med all relevant information så snart som möjligt efter en incident. Nedan finns en lista över de uppgifter som vi kan behöva för att handlägga ditt ersättningsanspråk. HANDLINGAR SOM SKA LÄMNAS IN I SAMBAND MED ERSÄTTNINGSANSPRÅK Handlingar som bevisar fakta (läkarutlåtande, dödsfallsintyg, sjukhushandlingar, polisrapporter, anmälningar som gjorts på polisstationer ). Handlingarna ska innehålla datum för händelsen, orsaken till den, diagnos, relevanta tidigare journaler eller anteckningar och den ordinerade behandlingen. Blankett från oss som ska fyllas i av den registrerade läkare som vårdat den försäkrade eller annan person som fått medicinsk behandling relaterad till den inställda resan. Denna handling är nödvändig endast i de fall då ofullständig information om personens medicinska tillstånd har lämnats. Bokningsbekräftelsen via e-post och/eller kvitton för den resa som köptes. Bevis på köp av försäkring. Originaldokumentationen för de kostnader som uppkommit av att resan avbeställts, utfärdad av försäkringsförmedlaren och med specificering av de aktuella beloppen och begreppen, liksom en kopia av de allmänna villkoren för köpet. Originalhandlingarna för avbeställningen av resan, utfärdade av försäkringsförmedlaren. Om avbeställningen beror på en incident som drabbat en familjemedlem, måste en handling som styrker relationen mellan den försäkrade och familjemedlemmen lämnas in (till exempel ett personbevis/en födelseattest för var och en av de inblandade parterna) om sådana handlingar finns i det land där den försäkrade köpte försäkringen.

18 VALUTA Betalning av eventuella skadeersättningar enligt den avtalade försäkringen ska ske i samma valuta som försäkringen såldes och premien betalades av den försäkrade. INTRÄDANDE I ANNANS RÄTT Vi kan utöva vår rätt att, efter betalning av ersättningsanspråk enligt detta avsnitt, vidta lämpliga åtgärder i ditt namn mot en annan part för att återvinna och hålla beloppet betalt. ANNAN FÖRSÄKRING Om någon annan försäkring är i kraft (i ditt eller annans namn) när en incident inträffar som ger upphov till ett ersättningsanspråk enligt denna försäkring och som ersätter (eller skulle ersätta om inte denna försäkring fanns) samma förlust, skada, kostnad eller ansvar, kommer vi inte att betala mer än vår proportionella del av ett sådant anspråk. FÖRFARANDE VID ETT ERSÄTTNINGSANSPRÅK Reseassistans dygnet runt Telefon: e-post: claimsbravofly@roleurop.com Webb: Nödvändiga handlingar Försäkringsnummer. Information om den försäkrade. Vi kommer att informera dig om vilka handlingar som måste lämnas in i varje enskilt fall. Kundtjänst Telefon: (alternativ 3) från 09:00 till 17:00 (måndag till e-post: infobravofly@roleurop.com Webb: Chatt (09:00 till 17:00, måndag till fredag)

AVBESTÄLLNING + ASSISTANS

AVBESTÄLLNING + ASSISTANS Inledning Detta dokument består av: (i) ditt avtal för förmedlingstjänster med Travellink AB, och (ii) en kopia av den gruppförsäkring som ingåtts mellan (EAIB) ( försäkringsgivaren ) och Travellink AB,

Läs mer

EUROP ASSISTANCE-FÖRSÄKRING

EUROP ASSISTANCE-FÖRSÄKRING VÄGASSISTANSTÄCKNING (RSA) BELOPP/GRÄNSER OCH SJÄLVRISK 1. Omedelbar reparation Maximalt 30 minuter 2. Bogsering Till närmaste verkstad 3. Återbetalning Upp till maximalt 2 000 Euro 4. Boende Upp till

Läs mer

Dina rättigheter som flygpassagerare i EU

Dina rättigheter som flygpassagerare i EU Flygresenär inom EU Dina rättigheter som flygpassagerare i EU I dag flyger vi mer än någonsin. Skillnaden är stor om man jämför med hur det såg ut för bara tjugo år sedan. Den stora ökningen medför ibland

Läs mer

Avbeställningsförsäkring. Czech Airlines. Försäkringsvillkor, april 2009

Avbeställningsförsäkring. Czech Airlines. Försäkringsvillkor, april 2009 Avbeställningsförsäkring Czech Airlines Försäkringsvillkor, april 2009 Svensk filial av försäkringsbolaget Chartis Europe SA, Registrerat 1 i Frankrike under 552 128 795 R.C.S. Nanterre VIKTIGA KONTAKTUPPGIFTER

Läs mer

Alla kostnader/utlägg skall styrkas med kvitton, motsvarande i original. Stöld, rån och identitetsstöld skall styrkas med en kopia på polisanmälan.

Alla kostnader/utlägg skall styrkas med kvitton, motsvarande i original. Stöld, rån och identitetsstöld skall styrkas med en kopia på polisanmälan. Skadeanmälan skickas till: AIG Europe S.A. Skadeavdelningen Box 3506, 103 69 Stockholm Tel +46 8 506 920 20 Fax +46 8 506 920 90 E-mail claims.sweden@aig.com Organisation number : 516411-4117 För att kunna

Läs mer

Hej! SE VILLKOREN SOM GÄLLER FÖR FÖRSÄKRINGEN 1. Gå in på 2. Skriv in koden VACTVE

Hej! SE VILLKOREN SOM GÄLLER FÖR FÖRSÄKRINGEN 1. Gå in på   2. Skriv in koden VACTVE Mariestads kommun Referens: YY123100 Box 128 542 22 MARIESTAD 9SP72 2018 01 01 2018 12 31 Hej! Här kommer det nya avtalet för kommande försäkringsperiod. På följande sidor hittar du: ÖVERSIKT Ger en bild

Läs mer

Olycksfallsförsäkring

Olycksfallsförsäkring Förköpsinformation Olycksfallsförsäkring Gäller från 2016-01-01 Kortfakta Skydd Pris Utbetalning Teckningsålder Begränsningar Villkor Gäller dygnet runt för olycksfall och ger ersättning för merkostnader.

Läs mer

Olycksfallsförsäkring

Olycksfallsförsäkring Förköpsinformation Olycksfallsförsäkring Gäller från 2015-01-01 Kortfakta Skydd Pris Utbetalning Teckningsålder Begränsningar Villkor Gäller dygnet runt för olycksfall och ger ersättning för merkostnader.

Läs mer

Reseförsäkring American Express Corporate Gold Card. Skadeanmälan

Reseförsäkring American Express Corporate Gold Card. Skadeanmälan Reseförsäkring American Express Corporate Gold Card KORTMEDLEM Skadeanmälan Namn: Adress: Postnummer och ort: Telefon dagtid: e-mail: Kortnummer: För utbetalning av ersättning: Bankgiro, bankkontonummer

Läs mer

FLYGPASSAGERARES RÄTTIGHETER REKLAMATIONSBLANKETT

FLYGPASSAGERARES RÄTTIGHETER REKLAMATIONSBLANKETT FLYGPASSAGERARES RÄTTIGHETER REKLAMATIONSBLANKETT DENNA BLANKETT KAN ANVÄNDAS FÖR REKLAMATIONER TILL FLYGBOLAG ELLER NATIONELLA TILLSYNSMYNDIGHETER Passagerares rättigheter vid nekad ombordstigning, nedgradering

Läs mer

Förköpsinformation. Hur du ansluts till försäkringarna. Om försäkringarna

Förköpsinformation. Hur du ansluts till försäkringarna. Om försäkringarna Förköpsinformation Hur du ansluts till försäkringarna Automatisk anslutning Gruppavtalet har automatisk anslutning vilket innebär att du som ny medlem/nyanställd automatiskt ansluts till en gruppförsäkring.

Läs mer

Domännamn registreringspolicy

Domännamn registreringspolicy Domännamn registreringspolicy DEFINITIONER Denna policy för registrering av domännamn ( Registreringspolicyn ) antar de termer som definieras i Regler och Villkor och/eller ADR-reglerna. SYFTE OCH OMFATTNING

Läs mer

Hej! SE VILLKOREN SOM GÄLLER FÖR FÖRSÄKRINGEN 1. Gå in på 2. Skriv in koden T38TM6

Hej! SE VILLKOREN SOM GÄLLER FÖR FÖRSÄKRINGEN 1. Gå in på   2. Skriv in koden T38TM6 Lunds Kommun Kk 106900 Box 5 221 00 LUND 9SP69 2018 01 01 2018 12 31 Hej! Här kommer det nya avtalet för kommande försäkringsperiod. På följande sidor hittar du: ÖVERSIKT Ger en bild av försäkringens innehåll.

Läs mer

För mer information eller svar på frågor kring tävlingen, skicka e-post till nordic@chiquita.com

För mer information eller svar på frågor kring tävlingen, skicka e-post till nordic@chiquita.com Regler och villkor Vinn en bananbåt från Chiquita (Sverige) ARTIKEL 1: Kampanjregler I dessa regler och villkor (härefter Regler och Villkor ) beskrivs de officiella reglerna för tävlingen Vinn en bananbåt

Läs mer

Avbeställningsförsäkring

Avbeställningsförsäkring Avbeställningsförsäkring Viktiga kontakter Ersättningsanspråk: www.azgatravelclaims.com/tms.aspx?lang=se Uppsägning av försäkringar: via webbplatsen på www.ticketmaster.se/help/customerservice.html eller

Läs mer

SKADEANMÄLAN - Reseförsäkring Kreditkort

SKADEANMÄLAN - Reseförsäkring Kreditkort (Ifylles av AIG) Skadeanmälan skickas till: AIG Europe Limited Skadeavdelningen Box 3122, 103 62 Stockholm Tel +46 8 506 920 80 Fax +46 8 506 920 95 SKADEANMÄLAN - Reseförsäkring Kreditkort Organisationsnummer:

Läs mer

Allmänna Villkor för hotell/ B&B/vandrarhem/rum på Öland.

Allmänna Villkor för hotell/ B&B/vandrarhem/rum på Öland. Allmänna Villkor för hotell/ B&B/vandrarhem/rum på Öland. Särskilda betalnings- och avbokningsregler gäller vid bokning av stugor/lägenheter. Vid grupp och skolresebokningar gäller avbokningsregler enligt

Läs mer

SKADEANMÄLAN OKQ8 Olycksfallsförsäkring

SKADEANMÄLAN OKQ8 Olycksfallsförsäkring Skadenummer (Ifylles av AIG) SKADEANMÄLAN OKQ8 Olycksfallsförsäkring Skadeanmälan skickas till: AIG Europe S.A. Skadeavdelningen Box 3506, 103 69 Stockholm Tel +46 8 506 920 20 Fax +46 8 506 920 90 E-Mail

Läs mer

En kopia av försäkringshandlingen enligt vilken du är försäkrad och där den försäkring som du tecknar hos försäkringsgivaren specificeras.

En kopia av försäkringshandlingen enligt vilken du är försäkrad och där den försäkring som du tecknar hos försäkringsgivaren specificeras. INLEDNING Detta dokument består av (i) ditt avtal om förmedlingstjänster med Travelgenio. eller i förekommande fall Travelgenio (var för sig här nedan benämnda försäkringsförmedlaren ), som är det företag

Läs mer

SKADEANMÄLAN Olycksfallsförsäkring

SKADEANMÄLAN Olycksfallsförsäkring Skadenummer (Ifylles av AIG) Skadeanmälan skickas till: AIG Europe S.A. Box 3506, 103 69 Stockholm Tfn: +46 8 506 920 20 E-post: claims.sweden@aig.com Organisationsnummer: 516411-4117 SKADEANMÄLAN Olycksfallsförsäkring

Läs mer

STÄNGT LUFTRUM. Praktiska råd till passagerare som drabbas av stängda flygplatser i EU

STÄNGT LUFTRUM. Praktiska råd till passagerare som drabbas av stängda flygplatser i EU STÄNGT LUFTRUM Praktiska råd till passagerare som drabbas av stängda flygplatser i EU Det stängda luftrummet har lett till enorma störningar i hela Europa för både turister och affärsresenärer. Men även

Läs mer

FÖRKÖPSINFORMATION Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd för BRA guld- och meritkort

FÖRKÖPSINFORMATION Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd för BRA guld- och meritkort FÖRKÖPSINFORMATION Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd för BRA guld- och meritkort Gällande från 2016-02-29 FÖRKÖPSINFORMATION Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd för

Läs mer

Kompletterande egendomsförsäkring URA

Kompletterande egendomsförsäkring URA Kompletterande egendomsförsäkring URA Försäkringsvillkor 2015-07-01 Dnr 899-10188-14 [Titel 3] Sid 2 (8) Innehåll 1 OMFATTNING OCH SJÄLVRISK... 3 1.1 När och var gäller försäkringen?... 3 1.2 Vem gäller

Läs mer

BRA ATT VETA För dig som reser i Europa

BRA ATT VETA För dig som reser i Europa BRA ATT VETA För dig som reser i Europa Transport Flygbolaget har en skyldighet att informera om dina rättigheter. Om ditt flyg blir kraftigt försenat, inställt eller om du nekas ombordstigning mot din

Läs mer

Hej! SE VILLKOREN SOM GÄLLER FÖR FÖRSÄKRINGEN 1. Gå in på 2. Skriv in koden BN3YPY

Hej! SE VILLKOREN SOM GÄLLER FÖR FÖRSÄKRINGEN 1. Gå in på   2. Skriv in koden BN3YPY Vellinge kommun REF ID 100222 Box 105 235 22 VELLINGE 9SP69 2019 01 01 2019 12 31 Hej! Här kommer det nya avtalet för kommande försäkringsperiod. På följande sidor hittar du: ÖVERSIKT Ger en bild av försäkringens

Läs mer

Allmänna avtalsbestämmelser

Allmänna avtalsbestämmelser Allmänna avtalsbestämmelser God Man och Förvaltare Allmänt försäkringsvillkor Gäller från och med 2015-04-01 Detta försäkringsvillkor ingår i en serie av villkor. 1 (5) 1 Allmänna avtalsbestämmelser God

Läs mer

Försäkringsmäkl Skeppsbron AB N. Skeppsbron 5 B GÄVLE 9BM98. Gäller försäkringsnummer SP

Försäkringsmäkl Skeppsbron AB N. Skeppsbron 5 B GÄVLE 9BM98. Gäller försäkringsnummer SP Försäkringsmäkl Skeppsbron AB N. Skeppsbron 5 B 803 10 GÄVLE 9BM98 Gäller försäkringsnummer SP894392. 9BM98 Karlstads kommun c/o Räddningstjänsten Karlstadregionen Ref: RAEG00 Box 5052 650 05 KARLSTAD

Läs mer

Inkomstförsäkring för medlemmar i Farmaciförbundet

Inkomstförsäkring för medlemmar i Farmaciförbundet försäkringsvillkor Inkomstförsäkring för medlemmar i Farmaciförbundet gäller från 1 januari 2013 ett samarbete mellan farmaciförbundet och bliwa Innehåll Definitioner 2 1. Gemensamma bestämmelser 3 1.1

Läs mer

Tillägg om Zervants behandling av personuppgifter

Tillägg om Zervants behandling av personuppgifter Tillägg om Zervants behandling av personuppgifter Detta tillägg om behandling av personuppgifter är en bilaga till användaravtalet mellan Zervant och kunden och är underkastad dess användarvillkor i den

Läs mer

Ledarnas seniorförsäkring i Bliwa

Ledarnas seniorförsäkring i Bliwa FÖRKÖPSINFORMATION GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2016 Ledarnas seniorförsäkring i Bliwa DÖDSFALL OLYCKSFALL BLIWA LIVFÖRSÄKRING I SAMARBETE MED LEDARNA Förköpsinformationen innehåller översiktlig och allmän information

Läs mer

Försäkringsförmedlaren

Försäkringsförmedlaren Sida 1 av 6 Försäkringsförmedlaren - din partner på försäkringsmarknaden Sida 2 av 6 Vad är en försäkringsförmedlare? Med försäkringsförmedling avses att yrkesmässigt: lägga fram och förslå försäkringsavtal

Läs mer

SKADEANMÄLAN OKQ8 Olycksfallsförsäkring

SKADEANMÄLAN OKQ8 Olycksfallsförsäkring Skadenummer (Ifylles av AIG) Skadeanmälan skickas till: claims.sweden@aig.com Eller: AIG Europe Limited Skadeavdelningen Box 3506, 103 69 Stockholm Tel +46 8 506 920 20 Fax +46 8 506 920 95 SKADEANMÄLAN

Läs mer

Hej! SE VILLKOREN SOM GÄLLER FÖR FÖRSÄKRINGEN 1. Gå in på 2. Skriv in koden V38TM6

Hej! SE VILLKOREN SOM GÄLLER FÖR FÖRSÄKRINGEN 1. Gå in på   2. Skriv in koden V38TM6 Lunds Kommun Kk 106900 Box 5 221 00 LUND 9SW41 2019 01 01 2019 12 31 Hej! Här kommer det nya avtalet för kommande försäkringsperiod. På följande sidor hittar du: ÖVERSIKT Ger en bild av försäkringens innehåll.

Läs mer

Förköpsinformation 2016. Sjukvårdsförsäkring Företag. Sjukvårdsförsäkring via SH Pension. Så här fungerar vår Sjukvårdsförsäkring

Förköpsinformation 2016. Sjukvårdsförsäkring Företag. Sjukvårdsförsäkring via SH Pension. Så här fungerar vår Sjukvårdsförsäkring Förköpsinformation 2016 Sjukvårdsförsäkring Företag Sjukvårdsförsäkring via SH Pension Med Sjukvårdsförsäkring* slipper du onödig väntan i vårdköer och ökar dina möjligheter till rätt vård direkt. Du har

Läs mer

FINNAIR Corporate Programme Avtalsvillkor SVERIGE ALLMÄNT

FINNAIR Corporate Programme Avtalsvillkor SVERIGE ALLMÄNT ALLMÄNT Dessa avtalsvillkor gäller för företagsprogrammet Finnair Corporate Programme (nedan kallat Programmet). Förutom dessa villkor gäller inga andra regler. Programmet avser hantering av flygresor

Läs mer

Särskilda resevillkor

Särskilda resevillkor - 1 - Särskilda resevillkor 1. Avtalet Det är av yttersta vikt att resenären tar del av de allmänna och särskilda resevillkoren. Dessa reglerar, tillsammans med de upplysningar som finns på Destination

Läs mer

Vilken hjälp kan du få av oss vid längre förseningar, inställda flyg och överbokade flygningar?

Vilken hjälp kan du få av oss vid längre förseningar, inställda flyg och överbokade flygningar? Vilken hjälp kan du få av oss vid längre förseningar, inställda flyg och överbokade flygningar? Denna information är utformad i enlighet med Europaparlamentets och Europeiska unionens råds förordning nr

Läs mer

FÖRSÄKRINGSVILLKOR GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2016 Inkomstförsäkring för medlemmar i ST

FÖRSÄKRINGSVILLKOR GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2016 Inkomstförsäkring för medlemmar i ST FÖRSÄKRINGSVILLKOR GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2016 Inkomstförsäkring för medlemmar i ST ETT SAMARBETE MELLAN ST OCH BLIWA Bliwa Skadeförsäkring AB, Organisationsnr: 516401-6585 Box 5125, 102 43 Stockholm, Telefon:

Läs mer

OMIFALL Gravid- och barnförsäkring Bra att veta!

OMIFALL Gravid- och barnförsäkring Bra att veta! OMIFALL Gravid- och barnförsäkring Bra att veta! i samarbete med IKEA Svenska Försäljnings AB Foto: Juliana Wiklund 2 Våra barn är det viktigaste som finns Barn är de viktigaste människorna i världen.

Läs mer

Avbeställningsförsäkring

Avbeställningsförsäkring P.TMS.SE-11/14 Avbeställningsförsäkring Viktiga kontakter Uppsägning av försäkringar: Kundtjänst: Ersättningsanspråk: e-post via webbplatsen på: www.ticnet.se/help/customerservice.html eller ring: +46

Läs mer

SKADEANMÄLAN DanskeBank

SKADEANMÄLAN DanskeBank Skadeanmälan skickas till: Chartis Europe S.A. Skadeavdelningen Box 3122, SE-103 62 Stockholm Tel +46 8 506 920 40 Fax +46 8 506 920 95 (Ifylles av Chartis) SKADEANMÄLAN DanskeBank Försäkrad danskebank

Läs mer

Nu förnyas er försäkring

Nu förnyas er försäkring Mariestads kommun Ref YY121000 Box 128 542 22 MARIESTAD 9SP34 8 december 2016 Nu förnyas er försäkring Denna försäkring är grundad på de försäkringsuppgifter er försäkringsförmedlare har lämnat till If.

Läs mer

Förköpsinformation LEDARNAS SENIORFÖRSÄKRING Liv till 85 år och olycksfall Gäller från 1 januari 2016

Förköpsinformation LEDARNAS SENIORFÖRSÄKRING Liv till 85 år och olycksfall Gäller från 1 januari 2016 BLIWA LIVFÖRSÄKRING, ÖMSESIDIGT BOX 5125, 102 43 STOCKHOLM Organisationsnummer 502006-6329 BLIWA I SAMARBETE MED LEDARNA Förköpsinformation LEDARNAS SENIORFÖRSÄKRING Liv till 85 år och olycksfall Gäller

Läs mer

FÖRSÄLJNINGSVILLKOR FÖR GROUPONS VOUCHERS SVERIGE

FÖRSÄLJNINGSVILLKOR FÖR GROUPONS VOUCHERS SVERIGE FÖRSÄLJNINGSVILLKOR FÖR GROUPONS VOUCHERS SVERIGE 1. Allmän information 1.1 Dessa Försäljningsvillkor gäller för varje Voucher ni köper från Groupon. 1.2 Groupon avser Groupon AB, ett företag registrerat

Läs mer

Villkor för avtal mellan resenär och 0-summit, High Mountain Adventures, gällande paketresa.

Villkor för avtal mellan resenär och 0-summit, High Mountain Adventures, gällande paketresa. Villkor för avtal mellan resenär och 0-summit, High Mountain Adventures, gällande paketresa. Med paketresa menas ett arrangemang som utformats innan avtal ingår och som består av inkvartering och transport

Läs mer

Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Snowtrip och kund. Snowtrip är ett varumärke som ägs av Danski ApS (nämns som Snowtrip)

Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Snowtrip och kund. Snowtrip är ett varumärke som ägs av Danski ApS (nämns som Snowtrip) Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Snowtrip och kund. Snowtrip är ett varumärke som ägs av Danski ApS (nämns som Snowtrip) BOKNING & ANMÄLNINGSAVGIFT Depositionen är 750 kr per person

Läs mer

Skadeanmälan. Tjänstereseförsäkring. Personuppgifter. Uppgifter om arbetsgivare. Försäkringsnummer (se försäkringsbrev) Namn.

Skadeanmälan. Tjänstereseförsäkring. Personuppgifter. Uppgifter om arbetsgivare. Försäkringsnummer (se försäkringsbrev) Namn. Skadeanmälan Tjänstereseförsäkring 1 Försäkringsnummer (se försäkringsbrev) Personuppgifter Namn Personnummer Yrke Bostadsadress Ortsadress (postnr och ortnamn) Telefon med riktnr (bostad) Telefon med

Läs mer

VAD GÄLLER NÄR DU BOKAR HOS GUNNARSGÅRDEN I SÄLEN?

VAD GÄLLER NÄR DU BOKAR HOS GUNNARSGÅRDEN I SÄLEN? VAD GÄLLER NÄR DU BOKAR HOS GUNNARSGÅRDEN I SÄLEN? Gunnarsgården i Sälen s Allmänna bokningsvillkor Dessa allmänna villkor gäller mellan Gunnarsgården i Sälen och den som själv eller genom annan träffar

Läs mer

Nu är ändringarna genomförda

Nu är ändringarna genomförda TIBRO KOMMUN 543 80 TIBRO Nu är ändringarna genomförda På följande sidor ser ni de ändringar som ni har kommit överens om med er försäkringsförmedlare. Försäkringsförmedlaren har genom er fullmakt åtagit

Läs mer

Kunden den person som genom undertecknande av fullmakt, skriftligt eller muntligt, har gett RefundFlight i uppdrag att utföra Tjänsten.

Kunden den person som genom undertecknande av fullmakt, skriftligt eller muntligt, har gett RefundFlight i uppdrag att utföra Tjänsten. Allmänna villkor Allmänt Dessa allmänna villkor, inklusive eventuella ändringar, utgör del av avtalet mellan Kunden och företaget RefundFlight Europe AB (RefundFlight). Eventuella tillägg eller ändringar

Läs mer

Seniorförsäkring avtal 7000

Seniorförsäkring avtal 7000 FÖRKÖPSINFORMATION GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2014 Seniorförsäkring avtal 7000 DÖDSFALL OLYCKSFALL Förköpsinformationen återger det huvudsakliga innehållet i försäkrings villkoren för Bliwas seniorförsäkring

Läs mer

Särskilda Resevillkor

Särskilda Resevillkor Page 1/6 Särskilda Resevillkor INLEDNING De paketresor GO Sport Travel erbjuder innehåller vanligtvis flygtransport, övernattningar och evenemangsbiljett, dock finns det undantag där antalet övernattningar

Läs mer

Cartamundi Sekretesspolicy

Cartamundi Sekretesspolicy Cartamundi Sekretesspolicy 1 ALLMÄNT 1. Denna sekretesspolicy ("sekretesspolicyn") reglerar bearbetningen av dina personuppgifter som en del av din användning av vår webbplats ("webbplatsen") och förknippade

Läs mer

SKADEANMÄLAN Flybe Privatreseförsäkring

SKADEANMÄLAN Flybe Privatreseförsäkring Skadeanmälan skickas till: Chartis Europe S.A. Skadeavdelningen Box 3122, SE-103 62 Stockholm Tel +46 8 506 920 45 Fax +46 8 506 920 95 Skadenummer (Ifylles av Chartis) Organisationsnummer: 516405-4966

Läs mer

Dina reserättigheter

Dina reserättigheter Dina reserättigheter - när du reser med flyg, tåg, buss eller båt Dina rättigheter EU har regler för alla olika resor. När du reser med flyg, tåg, buss eller båt har du alltid vissa rättigheter när det

Läs mer

OMIFALL Gravid- och barnförsäkring Bra att veta!

OMIFALL Gravid- och barnförsäkring Bra att veta! OMIFALL Gravid- och barnförsäkring Bra att veta! Information till IKEA:s kunder i samarbete med IKEA Svenska Försäljnings AB Hej, Från och med 1 oktober 2014 kommer du att kunna köpa OMIFALL Gravid- och

Läs mer

Försäkrad person Försäkringen gäller för den person som i försäkringsbrevet anges som försäkrad. Försäkringstagare är den som ingår avtal med oss.

Försäkrad person Försäkringen gäller för den person som i försäkringsbrevet anges som försäkrad. Försäkringstagare är den som ingår avtal med oss. Olycksfall Plus - Försäkringsinformation Denna broschyr är en information om innehållet i försäkringen som vi enligt lag ska lämna till dig. Det är en kortfattad översikt av det försäkringsvillkor, OLP

Läs mer

Ytterligare service ett axplock

Ytterligare service ett axplock Porsche Assistance Ytterligare service ett axplock - Ersättning för reskostnader för att följa med vid hämtning utomlands av minderåriga. - Ersättning för kostnader av - seende resa och inkvartering vid

Läs mer

KOMPLETTERANDE EGENDOMSFÖRSÄKRING URA

KOMPLETTERANDE EGENDOMSFÖRSÄKRING URA Försäkringsvillkor 2018-09-01 899-3530-18 Sid 2 (8) Innehåll 1.1 När och var gäller försäkringen?... 3 1.2 Vem gäller försäkringen för?... 3 1.3 Självrisk... 3 2 Försäkringsskydd... 4 3 Skadeanmälan...

Läs mer

Förköpsinformation Gravidförsäkring

Förköpsinformation Gravidförsäkring Förköpsinformation Gravidförsäkring Du har laglig rätt att få denna information innan du köper försäkringen. Om något försäkringsskydd är särskilt viktigt för dig, ta kontakt med oss för att få veta om

Läs mer

studera utomlands Informationsfolder Säkerhet över alla gränser

studera utomlands Informationsfolder Säkerhet över alla gränser studera utomlands Informationsfolder Säkerhet över alla gränser 2-3 studera utomlands Studera utomlands? Grattis! Glöm inte bort att försäkra dig! Du är på väg ut på ett äventyr som kommer att bli ett

Läs mer

ACCEPT FÖRSÄKRINGSAKTIEBOLAG. Löneförsäkring 2014:1/01. Försäkringsgivare är sedan 2012-05-01 Accept försäkringsaktiebolag (publ).

ACCEPT FÖRSÄKRINGSAKTIEBOLAG. Löneförsäkring 2014:1/01. Försäkringsgivare är sedan 2012-05-01 Accept försäkringsaktiebolag (publ). ACCEPT FÖRSÄKRINGSAKTIEBOLAG Löneförsäkring 2014:1/01 Försäkringsgivare är sedan 2012-05-01 Accept försäkringsaktiebolag (publ). Innehåll sidan: Löneförsäkring 3 1. Definitioner 3 2. Din försäkring omfattar

Läs mer

TARGET2- Suomen Pankki

TARGET2- Suomen Pankki REGLER OM AUTOMATISK KOLLATERALISERING I TARGET 2-SUOMEN PANKKI Definitioner automatisk kollateralisering: intradagskredit som en nationell centralbank i euroområdet beviljar i centralbankspengar till

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY PIRELLIS HEMSIDA (UTAN KÖP AV PRODUKTER/TJÄNSTER) Denna Integritetspolicy uppdaterades senast den 29 oktober 2018.

INTEGRITETSPOLICY PIRELLIS HEMSIDA (UTAN KÖP AV PRODUKTER/TJÄNSTER) Denna Integritetspolicy uppdaterades senast den 29 oktober 2018. INTEGRITETSPOLICY PIRELLIS HEMSIDA (UTAN KÖP AV PRODUKTER/TJÄNSTER) 1. BAKGRUND Denna Integritetspolicy uppdaterades senast den 29 oktober 2018. 1.1 Skyddet av dina Personuppgifter är av största vikt för

Läs mer

FÖRKÖPSINFORMATION Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd för BRA guld- och meritkort

FÖRKÖPSINFORMATION Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd för BRA guld- och meritkort FÖRKÖPSINFORMATION Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd för BRA guld- och meritkort Gällande från 2018-05-25 FÖRKÖPSINFORMATION Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd för

Läs mer

EMEA Team Up Success Trip 2016. Regler och villkor

EMEA Team Up Success Trip 2016. Regler och villkor EMEA Team Up Success Trip 2016 Regler och villkor Godkännande av Regler och villkor Du godkänner och accepterar att följa dessa Regler och villkor när du kvalificerar dig till 2016 års EMEA "Team Up" Success

Läs mer

Avbeställningsförsäkring

Avbeställningsförsäkring Avbeställningsförsäkring En försäkring helt utan självrisk Höjt maxbelopp Gäller fr.o.m. 1 mars 2012 Pengarna tillbaka om något händer Försäkringen i korthet Avboka vid plötslig och oförutsedd händelse

Läs mer

Porsche Assistance När som helst, var som helst!

Porsche Assistance När som helst, var som helst! Porsche Assistance Porsche Assistance När som helst, var som helst! Porsche Assistance innebär att du får snabb hjälp 24 timmar om dygnet, om du har någon av Porsches garantier. Vare sig det är en garanti

Läs mer

För att kunna ge en snabb och effektiv service är det bra om skadeanmälan innehåller

För att kunna ge en snabb och effektiv service är det bra om skadeanmälan innehåller Skadeanmälan skickas till: AIG Europe Limited Skadeavdelningen Box 3506, 103 69 Stockholm Tel +46 8 506 920 20 Fax +46 8 506 920 90 E-mail claims.sweden@aig.com För att kunna ge en snabb och effektiv service

Läs mer

2. Information som FläktWoods samlar in FläktWoods kan komma att samla in och behandla följande information för de syften som anges nedan i punkt 3.

2. Information som FläktWoods samlar in FläktWoods kan komma att samla in och behandla följande information för de syften som anges nedan i punkt 3. INTEGRITETSPOLICY 1. Generellt 1.1 [FläktWoods **] (nedan benämnda "FläktWoods", "vi", "oss", "vår") bryr oss om din integritet. Denna integritetspolicy ("Integritetspolicy") beskriver hur vi använder

Läs mer

Assistans och kompensation

Assistans och kompensation Assistans och kompensation Vid annulleringar, förseningar, nedgradering och nekad ombordstigning Detta meddelande krävs enligt förordning 261/2004 från Europaparlamentet och Europeiska unionens råd. Version

Läs mer

Resevillkor för gruppresor med Active Tours AS

Resevillkor för gruppresor med Active Tours AS Active Tours AS Sjåstad Industriområde 6750 Stadlandet NORGE Org nr: 897 834 332 Resevillkor för gruppresor med Active Tours AS Nedan följer de allmänna resevillkoren för Active Tours AS (inklusive varumärket

Läs mer

Sekretesspolicy för privatkunder

Sekretesspolicy för privatkunder Sekretesspolicy för privatkunder 1. Personuppgiftsansvarig Tikkurila Sverige AB (häri kallat Tikkurila) Textilgatan 31 120 86 Stockholm Sverige Org.nr: 556001-8300 Tel: +46(0)8 775 6000 2. Kontaktuppgifter

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE Senast uppdaterad 5 September, 2018 1 Inledning ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE Välkommen till My Mall och försäljning via vår marknadsplats på mymall.se. Vårt samarbete är viktigt och innebär såväl juridiska

Läs mer

Elitföreningen Damfotboll Vårdkostnadsförsäkring - K 64960

Elitföreningen Damfotboll Vårdkostnadsförsäkring - K 64960 Sid. 1(7) Elitföreningen Damfotboll Vårdkostnadsförsäkring - K 64960 Villkor nr K 64960 som gäller från och med 2008-04-01 Allmänt Vilka ersättningar som gäller för varje enskild försäkring framgår av

Läs mer

avbeställningsförsäkring Om du måste avboka

avbeställningsförsäkring Om du måste avboka avbeställningsförsäkring Om du måste avboka Avboka oavsett anledning. Nu kan du försäkra dig mot otur. Om något oförutsett inträffar som gör att du måste avboka en förbetald resa ersätter vi dig. Men inte

Läs mer

Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen. Fullständig information hittar du i försäkringsvillkoren.

Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen. Fullständig information hittar du i försäkringsvillkoren. Båtolycksfall Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen. Fullständig information hittar du i försäkringsvillkoren. Varför behöver du båtolycksfall? De flesta är olycksfallsförsäkrade under tiden

Läs mer

En kortfattad sammanställning över vilka försäkringar du har som anställd i Försvarsmakten

En kortfattad sammanställning över vilka försäkringar du har som anställd i Försvarsmakten Sida 1 (5) En kortfattad sammanställning över vilka försäkringar du har som anställd i Försvarsmakten Detta är kort sammanställning över de försäkringar som gäller. I många av försäkringarna finns det

Läs mer

Hej! SE VILLKOREN SOM GÄLLER FÖR FÖRSÄKRINGEN 1. Gå in på 2. Skriv in koden WL5W1L

Hej! SE VILLKOREN SOM GÄLLER FÖR FÖRSÄKRINGEN 1. Gå in på   2. Skriv in koden WL5W1L Öckerö kommun Sockenvägen 13 475 80 Öckerö 9SP69 2019 01 01 2019 12 31 Hej! Tack för att ni valt oss som er försäkringsleverantör. Vi ska göra vårt allra bästa för att ni ska bli nöjda. På följande sidor

Läs mer

Köpevillkor. Definitioner. Generell information. Personuppgifter i bokningen. Avbokning och ombokning av flygbiljetter

Köpevillkor. Definitioner. Generell information. Personuppgifter i bokningen. Avbokning och ombokning av flygbiljetter Köpevillkor Definitioner Den person som i eget eller annans namn genomför bokning av flygbiljetter på webbplatsen benämns beställaren. Den vars namn anges i bokningen som resenär benämns resenär. I de

Läs mer

Vilken hjälp kan du få av oss vid längre förseningar, inställda flyg och överbokade flygningar?

Vilken hjälp kan du få av oss vid längre förseningar, inställda flyg och överbokade flygningar? Vilken hjälp kan du få av oss vid längre förseningar, inställda flyg och överbokade flygningar? Denna information är utformad i enlighet med Europaparlamentets och Europeiska unionens råds förordning nr

Läs mer

STUDERA UTOMLANDS. Informationsfolder S ÄKERHET ÖVER ALLA GRÄNSER

STUDERA UTOMLANDS. Informationsfolder S ÄKERHET ÖVER ALLA GRÄNSER STUDERA UTOMLANDS Informationsfolder S ÄKERHET ÖVER ALLA GRÄNSER 2-3 STUDERA UTOMLANDS Studera utomlands? Grattis! Glöm inte bort att försäkra dig! Du är på väg ut på ett äventyr som kommer att bli ett

Läs mer

Semesterförsäkring. Upplev världen med oss. Ersättningstabell för Semesterförsäkringen. Exempel vad som ingår

Semesterförsäkring. Upplev världen med oss. Ersättningstabell för Semesterförsäkringen. Exempel vad som ingår Ersättningstabell för en Gäller fr.o.m. 1 januari 2016 Ett komplement till hemförsäkringens reseskydd Kan tecknas för de första 45 resdagarna Upplev världen med oss Varje resa är full av överraskningar,

Läs mer

Reseförsäkring 77FIN102 sammandrag av försäkringen

Reseförsäkring 77FIN102 sammandrag av försäkringen Reseförsäkring 77FIN102 sammandrag av försäkringen Försäkrade personer Försäkrade är innehavare av SAS EuroBonus World MasterCard privatkort (nedan SEB kort) i åldern 18-79 år som har sin stadigvarande

Läs mer

Skadeanmälan för kunder i Handelsbanken

Skadeanmälan för kunder i Handelsbanken Skadeanmälan för kunder i Handelsbanken Avbeställningsskydd 1 Försäkringstagare (kortinnehavare) Kortnummer Personnummer Namn Telefonnummer privat Telefonnummer arbete/mobil Bostadsadress Ortsadress (postnr

Läs mer

Incoming Sweden. - Vid besök från utlandet

Incoming Sweden. - Vid besök från utlandet Incoming Sweden - Vid besök från utlandet Förköpsinformation Gäller fr.o.m. 1 januari 2017 Täckningsöversikt Försäkringsmoment och högsta ersättningsbelopp Kostnader i samband med sjukdom och/eller olycksfall

Läs mer

INLEDNING 2.0 FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR ATT BEVILJA FÖRSÄKRINGSSKYDD 1.0 DEFINITIONER. Försäkringsgivare

INLEDNING 2.0 FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR ATT BEVILJA FÖRSÄKRINGSSKYDD 1.0 DEFINITIONER. Försäkringsgivare SBAB Låneskydd Liv Försäkringsvillkor nr 1-2010 i utdrag från gruppförsäkring SBSWL0110 så som den överenskommits mellan försäkringstagaren och försäkringsgivaren Stockholm, Maj 2011 INLEDNING SBAB Låneskydd

Läs mer

Bokningsvillkor -------------------------------------------------------------------------------- 1. Ditt kontrakt

Bokningsvillkor -------------------------------------------------------------------------------- 1. Ditt kontrakt Bokningsvillkor Lowcostholidays Limited ("Lowcostholidays") är ett företag registrerat i England och Wales med företagsnummer 04.371.920 vars handelsadress är Spectrum House, Beehive Ring Road, Gatwick,

Läs mer

Särskilda resevillkor

Särskilda resevillkor - 1 - Särskilda resevillkor 1. Avtalet Det är av yttersta vikt att resenären tar del av de allmänna och särskilda resevillkoren. Dessa reglerar, tillsammans med de upplysningar som finns på Destination

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om försäkringsförmedling; SFS 2005:411 Utkom från trycket den 14 juni 2005 utfärdad den 2 juni 2005. Regeringen föreskriver följande. 1 kap. Definitioner 1 I denna

Läs mer

AMEX Life Villkor nr S75C-370 2008-08-27

AMEX Life Villkor nr S75C-370 2008-08-27 AMEX Life Villkor nr S75C-370 2008-08-27 1.0 VEM FÖRSÄKRINGEN GÄLLER FÖR 1.1 Försäkringen gäller för dig som anges som försäkrad i försäkringsbrevet. 2.0 FÖRSÄKRINGSGIVARE 2.1 ACE Europe Life UK Limited

Läs mer

Villkor och bestämmelser Lojalitetsprogram för registrerade partners (LPRP) Villkor och bestämmelser

Villkor och bestämmelser Lojalitetsprogram för registrerade partners (LPRP) Villkor och bestämmelser Villkor och bestämmelser Lojalitetsprogram för registrerade partners (LPRP) Villkor och bestämmelser Genom att delta i lojalitetsprogrammet för registrerade partners ( LPRP ), samtycker Partnern till att

Läs mer

Nu förnyas er försäkring

Nu förnyas er försäkring Tibro kommun 543 80 TIBRO 9CP93 8 december 2016 Nu förnyas er försäkring Denna försäkring är grundad på de försäkringsuppgifter er försäkringsförmedlare har lämnat till If. Försäkringsförmedlaren har genom

Läs mer

Fullständiga villkor för försäkringsprodukten finns att hämta på www.aigdirekt.se. Försäkringen innehåller följande moment:

Fullständiga villkor för försäkringsprodukten finns att hämta på www.aigdirekt.se. Försäkringen innehåller följande moment: Förköpsinformation För oss är det viktigt att du som kund vet vad du får. Vi uppmanar dig därför att ta del av förköpsinformationen nedan samt de fullständiga villkoren innan du tecknar försäkring. Allmänt

Läs mer

Ersättning vid olycksfall och invaliditet

Ersättning vid olycksfall och invaliditet Studentolycksfallsförsäkring Ersättning vid olycksfall och invaliditet Försäkringen gäller dygnet runt vid olycksfall och ersätter invaliditet, kostnader, sjukhusvistelse och kristerapi. Vår Studentolycksfallsförsäkring

Läs mer

KRISFÖRSÄKRING ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR SRF 1008:3 GÄLLER FRÅN 2015-01-01. Stockholmsregionens Försäkring AB

KRISFÖRSÄKRING ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR SRF 1008:3 GÄLLER FRÅN 2015-01-01. Stockholmsregionens Försäkring AB ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR KRISFÖRSÄKRING SRF 1008:3 GÄLLER FRÅN 2015-01-01 Stockholmsregionens Försäkring AB Adress: Organisationsnr : 516406-0641 Wallingatan 33 111 24 Stockholm VILLKORSINSTRUKTION...

Läs mer

Försäkringsvillkor Reseförsäkring Ikano Bank

Försäkringsvillkor Reseförsäkring Ikano Bank Försäkringsvillkor Reseförsäkring Ikano Bank Villkor gällande från 2013-06-01 Försäkringsgivare är ERV Försäkringsaktiebolag (publ) nedan kallat ERV. Vad gäller försäkringen för? Typ av skada/händelse

Läs mer

Försäkringar i förskola och skola

Försäkringar i förskola och skola September 2012 1 (8) Försäkringar i förskola och skola För barn och ungdomar i förskola och skola har kommunen två försäkringar, en olycksfallsoch en reseförsäkring. Det är inte ovanligt med frågor kring

Läs mer

FINNAIR Corporate Programme Avtalsvillkor FINLAND ALLMÄNT

FINNAIR Corporate Programme Avtalsvillkor FINLAND ALLMÄNT ALLMÄNT Dessa avtalsvillkor gäller för företagsprogrammet Finnair Corporate Programme (nedan kallat Programmet). Förutom dessa villkor gäller inga andra regler. Programmet avser hantering av flygresor

Läs mer

Bokningsvillkor -------------------------------------------------------------------------------- 1. Ditt kontrakt

Bokningsvillkor -------------------------------------------------------------------------------- 1. Ditt kontrakt Bokningsvillkor Apolloflex är ett samarbete mellan Apollo (Kuoni Nordic AB) och Lowcostholidays ltd. Därför tillämpas lowcostholidays bokningsvillkor för din resa, vilka skiljer sig från Apollo s bokningsvillkor.

Läs mer