Protokoll nr: 8. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: Tid: kl Lokal: Idrottens Hus, Visby. Paragrafer:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll nr: 8. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2013-09-16. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus, Visby. Paragrafer: 90-102"

Transkript

1 Protokoll nr: 8 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: Tid: kl Lokal: Idrottens Hus, Visby Paragrafer: Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten Mona Snäckerström Eva Sandin Anders Allard Roger Wärn Eva Widing Annika Gardell Yvonne Lindvall Patrik Oscarsson, sekreterare Bo Johansson, kassör Mats Ladebäck, anm. förhinder Lars Jakobsson, anm. förhinder Underskrifter: Sekreterare:. Ordförande:.

2 90. Föredragningslistan Ordföranden hälsade välkommen till kvällens möte och förklarade detsamma för öppnat. Föredragningslistan fastställdes med följande tillägg: 99 a) SDF-bidrag 99 b) SDF-konferens 91. Föregående protokoll Föregående protokoll, 7/13, behandlades för därefter läggas med godkännande till handlingarna. 92. Resebidrag våren 2013 GI hade fått resor ansökta för våren 2013, vilket skall jämföras med för våren Bo Johansson lämnade troliga förklaringar till förändringarna. Roger Wärn, ansvarig från styrelsen och Bo Johansson på kansliet, valde lägga kategorin övriga resor på ett 80 %-igt beviljande och bidraget för flygresorna på kr för vuxna och 738 kr för ungdomar. Då detta inte räckte, så föreslog de även göra som förra perioden, nämligen sänka alla lika mycket, vilket denna gång blir 1,5 %. Förslaget blir då kr, jämföra med de medel vi hade fördela, som är kr. Denna gång var det bättre flyt i handläggningen och det beror på föreningarna lärt sig webbansökan bättre, handläggningen på kansliet var klart mycket enklare denna gång. Konstaterades det ännu finns förbättringar göra i ansökningsmodulen. fastställa resebidraget för våren 2013 för vuxen/ungdom till 1.000/738 kr för flyg, 328/262 kr för båt samt 664/369 kr för båt/flyg. anta föreliggande förslag till resebidragsfördelning för våren Idrottscentrum De två frågor som var uppe förra mötet har nu flyttats fram en aning. GI:s referensgrupp för idrottshallen skall jobba gentemot KFF:s nya anläggningsansvarig, som sitter i projektets referensgrupp för idrottens räkning. GI har alltså ingen plats i själva projektorganisationen. Vad gäller upplåtelseformerna på idrottsområdet på Visborg så är GI kallad till ett möte med Samhällsbyggarförvaltningen den 19/9. GI jobbar nu aktivt med beachvolleyboll som vill etablera sig i samband med hallen byggs och detta har tagits emot på ett positivt sätt. Vidare pågår ett arbete med fotbollen om lägga in konstgräs i ett av stridsvagnsförråden. godkänna rapporten och lägga den till handlingarna. 94. Nat West Island Games 2017 Inom organisationen för NWIG 2017 så ser just nu varje idrott över sina anläggningsbehov och utrustningsbehov för få med detta i sina budgetäskanden.

3 Det är viktigt detta anläggningsarbete sker i nära dialog med den nya anläggningsansvarige på KFF, samtidigt som många av anläggningarna kanske kan behöva ett stöd från Idrottslyftet Tillgänglighet. Då dessa frågor kring anläggningarna tangerar det vardagliga anläggningsjobbet bör idrottsområdet i organisationen för Island Games 2017 även kompletteras med GI-styrelsens anläggningsansvarige adjungeras till idrottsgruppen när det gäller anläggningsfrågor. adjungera Eva Widing till idrottsguppen i NWIG 2017 organisationen när det gäller anläggningsfrågor. 95. Remiss bidragsöversynen Förslaget till KFN den 10/9 från AU är gå vidare med förslaget till nya bidragsbestämmelser och skicka ut det på remiss. I handlingarna kan man inte utläsa AU har gjort några förändringar i förslaget sedan sitt möte i förra veckan. GI har hittills agerat genom uttalanden i media och via en insändare kring det nya förslaget. Hur GI skall jobba vidare inför den stundande remissrundan ut till föreningarna diskuterades i styrelsen. GI bör ge klubbarna någon form av stöd och suport för få in flera kraftfulla remissvar. uppdra åt kansliet be om förslaget, så det kan spridas inom idrotten som en start. 96. Årsmöte 2014 Enligt sammanträdesplanen skall årsstämman för förbundet hållas den 27 mars. Nästa års årsmöte kommer bli, enligt tidigare beslut, ett kvällsmöte på en vardag, vilket medför det inte blir så mycket annat program. hålla GI:s årsmöte den 27/ utse Mats Ladebäck och Yvonne Lindvall vara GI:s representanter i en med SISU gemensam arbetsgrupp inför årsstämmorna. 97. Idrottsgymnasiet Det har nu kommit ut nya gemensamma riktlinjer för kunna bli omcertifierad som NIU idrott på idrottsgymnasiet. (Riktlinjerna bifogas med handlingarna). Det är klart tuffare krav som kommer ställas framför allt på Region Gotland och Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen. I detta arbete kommer GI tvingas utgöra ett stöd till våra idrotter för vi skall kunna fortsätta utveckla denna verksamhet här på ön. Det är inte alls otänkbart det återigen blir en politisk fråga om idrottsgymnasiets vara eller inte vara på Gotland.

4 Beslutar styrelsen uppdra åt Mats Ladebäck tillsammans med Jan Christoffersson på kansliet bevaka och lägga upp en strategi för denna fråga under hösten. 98. Leaderprojekt De senaste åren har ett antal fibergrupper bildats runt om på ön. Mycket är investerat i datatrafiken till och från socknarna. Parallellt med detta har RF/SISU + ett antal SF investerat i videokonferensanläggningar, vilket vi på kansliet ser som en positiv utveckling. Ett flertal möten, som tagit en dag i restid, kan nu enkelt göras via videolänkar. Denna trend borde vi även kunna ta nytta av inom idrotten på Gotland. (Föreläsningar, möten etc som tidigare krävt fysisk närvaro skulle vi kunna genomföra via videolänk). Kansliet har börjat fundera på en idé kring samverka med skola, bygdegårdar samt idrottsföreningar kring ett sockenutvecklingsprojekt. Vi skulle vilja gå vidare med en ansökan, tillsammans med Bravida, Vuxenskolan/Bygdegårdarna och eventuellt Barn- och utbildningsförvaltningen, i syfte kompetensutveckla, investera i teknik samt kartlägga socknar med fiber och vilka samlingslokaler som har möjligheter. Mona Snäckerström förordar man ansöker om lokala förundersökningspengar ur ett paraplyprojekt istället för centrala pengar från Jordbruksverket. Beslutar styrelsen uppdra åt kansliet skissa på projekt, kontakta Leader samt uppvakta samarbetspartners. 99. Övriga frågor a) SDF-bidrag Ett bordlagt ärende som nu togs upp efter ha beretts på kansliet. Syftet med förändringarna i SDF-bidragsreglerna är dels en förenkling och dels en harmonisering med andra distrikt i vår region för förenkla för SF DF så vi har liknande bidragsregler. Beslutar styrelsen anta styrelsens förslag, som skall gå ut på remiss till SDF/O fram till den 1/11. b) SDF-konferens Informerades om den planerade SDF-konferensen den 19/9 hade fått ställas in p.g.a. för få anmälda deltagare. Styrelsen diskuterade om man skulle göra ett nytt försök senare. Förslag framkom om vidga konferensens innehåll till fler områden och göra ett nytt försök senare i höst. Beslutar styrelsen uppdra åt kansliet se över innehållet och gå ut med en ny inbjudan till SDFkonferens senare i höst.

5 100. Rapporter a) Ekonomi Rapporterade kassören om det ekonomiska läget efter augusti månad. Det ekonomiska resultatet visade på ett minus på ca kr exklusive projekten. Kassören rapporterade dock detta skall minskas med ca kr p.g.a. av periodiseringar, semesterlöneskuld mm., vilket gör förbundets kärnverksamhet ligger ungefär på budget. På balansrapporten är reservationer och projekten tillbakalagda efter halvårsbokslutet. b) SDF-årsmöten Det har inte varit några SDF-möten sedan förra sammanträdet. Närmast på tur är skidor och segling nu under hösten. c) Uppvaktningar Rapporterades guldklubbsmedlemmen Erland Dahlbom har uppvaktats med blommor på sin 60 årsdag. d) Projekt Idrottslyftet Rekrytering kr kvar fördela innan 31/12. Sportis startar vecka 39 i Klintehamn och på Gråbo. Troligtvis även start i Roma om några veckor. Verkar dock som det inte kommer igång i Slite i höst. Idrottslyftet Anläggningar Regionsmöte 12/9, där Gotland hade två projekt; konstgräs på gamla hockeyrinken i Roma och byte av belysning och ventilation i Innebandycentret. Båda fick ok på sammanlagt kr. Nu återstår kr fördela i år. Ytterligare tre föreningar har aviserat de kommer lämna in ansökningar. Sankta Karin Projektet rullar på enligt plan. Upphandling av isen är klar, planeringen för övriga arbeten pågår för fullt. Isen beräknas finnas på plats i slutet av november. Invigning i samband med julskyltningen. PRO +60-projektet Inget rapportera. Idrottsgala Rapporterade Eva Widing kort från styrgruppens första möte som hade varit samma dag. Värdefullt För tillfället har vi inga föreningar som jobbar för bli Värdefull IF. Den 14/11 kl deltar vi under Gotland Pride med ett seminarium kring HBT och idrott. Förutom RFSL kommer föreläsa kommer vi presentera idrottens värdegrund med fokus på Allas rätt vara med. Wisby simsällskap kommer också presentera sin värdegrund och policy utifrån de är en Värdefull IF. Idrottsgymnasiet Har genomfört Kick Off läger i Fårösund med våra åk 1 elever/fotboll/niu. Det fungerade mycket bra och eleverna var mycket positiva. Förutom teambildningsövningar föreläste Elisabeth Johansson om idrottsskador och vi genomförde ett antal fystester. Den 12/9 genomfördes ett endagars läger med våra åk 1 elever i LIU i Fårösund.

6 Ett arbete har påbörjats med ishockey och simning för diskutera en ansökan för NIU till respektive SF. Fas 3-projektet Inga större förändringar i grundförutsättningarna. Upplägget, som AF presenterade innan sommaren, har ändrats till viss del. Då gällde det Särskilt Anställningsstöd, där föreningarna fick nästan full täckning för lönekostnaden. Efter sommaren har budet från AF varit s.k. Nystartsjobb, där lönestödet är betydligt lägre. Det senare alternativet går ut på arbetsgivaren får hela anordnarbidraget under 18 månader, som därefter finansierar en anställning i 6 månader. Dagsläget: två nya har tillkommit under sommaren, en har försvunnit. 17 st placerade vid 13 föreningar. En av deltagarna är f.ö. syssels här i huset med renovering. e) Personal Rapporterade Yvonne Lindvall om personalläget på kansliet samt den upptaktskonferens som hade genomförts i Småland. f) Ansvarsområden Respektive ansvarig för de sju nya ansvarsområdena rapporterade kort från sitt ansvarsområde. Styrelsen uppmanades ta kontakt med kansliet för möten inom respektive ansvarsområden innan verksamhetskonferensen, då det kommer ske en längre uppföljning av arbetet i grupperna. g) NWIG AB Rapporterade Roger Wärn kort från arbetet i organisationskommittén och inom bolaget. h) Styrelseutbildningen Rapporterade ordförande och övriga deltagare från styrelseutbildningen på Arlanda som hade varit mycket positiv. Bra föreläsningar och mycket bra erfarenhetsutbyten med andra distrikt Nästa sammanträde Nästa sammanträde är enligt sammanträdesplanen den 4-6 oktober 2013 i samband med verksamhetskonferensen Avslutning Ordförande avslutade mötet genom tacka alla deltagare för deras insatser under kvällens möte. Därefter förklarade hon sammanträdet för avslutat.

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten Bert-Ola Wallin Mona Snäckerström Roger Wärn Christer Stoltz Bo Johansson

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten Bert-Ola Wallin Mona Snäckerström Roger Wärn Christer Stoltz Bo Johansson Protokoll nr: 8 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2010-09-13 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 90-102 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten Bert-Ola Wallin

Läs mer

Protokoll nr: 5. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2014-05-19. Tid: kl.16.00-18.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 55-65

Protokoll nr: 5. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2014-05-19. Tid: kl.16.00-18.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 55-65 Protokoll nr: 5 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2014-05-19 Tid: kl.16.00-18.00 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 55-65 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Mats Ladebäck Roger Wärn Mona Snäckerström

Läs mer

Protokoll nr: 8. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2012-09-17. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Mulde ridhus, GLR. Paragrafer: 90-102

Protokoll nr: 8. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2012-09-17. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Mulde ridhus, GLR. Paragrafer: 90-102 Protokoll nr: 8 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2012-09-17 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Mulde ridhus, GLR Paragrafer: 90-102 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten Mats Ladebäck

Läs mer

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Mats Ladebäck Eva Sandin Eva Widing Annika Gardell Sune Liljeström Yvonne Lindvall

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Mats Ladebäck Eva Sandin Eva Widing Annika Gardell Sune Liljeström Yvonne Lindvall Protokoll nr: 8 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2014-09-28 Tid: kl.12.30-14.00 Lokal: Sjövärnsgården Paragrafer: 91-101 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Mats Ladebäck Eva Sandin Eva Widing

Läs mer

Protokoll nr: 6. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2013-06-17. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Rävhagens vandrarhem.

Protokoll nr: 6. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2013-06-17. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Rävhagens vandrarhem. Protokoll nr: 6 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2013-06-17 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Rävhagens vandrarhem Paragrafer: 66-77 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten, mötesordf.

Läs mer

Protokoll nr: 1. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2015-01-19. Tid: kl.17.00-18.30. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 1-12

Protokoll nr: 1. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2015-01-19. Tid: kl.17.00-18.30. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 1-12 Protokoll nr: 1 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2015-01-19 Tid: kl.17.00-18.30 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 1-12 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Mats Ladebäck Eva Sandin Eva Widing

Läs mer

Protokoll nr: 10. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2010-11-15. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 117-129

Protokoll nr: 10. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2010-11-15. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 117-129 Protokoll nr: 10 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2010-11-15 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 117-129 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten Bert-Ola Wallin

Läs mer

Protokoll nr: 11. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2013-12-12. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Scandic Hotell Visby. Paragrafer: 128-140

Protokoll nr: 11. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2013-12-12. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Scandic Hotell Visby. Paragrafer: 128-140 Protokoll nr: 11 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2013-12-12 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Scandic Hotell Visby Paragrafer: 128-140 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten Mats Ladebäck

Läs mer

Protokoll nr: 3/2010. för sammanträde med SISU-styrelsen. Datum: 15 april 2010. Tid: kl. 17.00-19.30. Paragrafer: 1-12

Protokoll nr: 3/2010. för sammanträde med SISU-styrelsen. Datum: 15 april 2010. Tid: kl. 17.00-19.30. Paragrafer: 1-12 Protokoll nr: 3/2010 för sammanträde med SISU-styrelsen Datum: 15 april 2010 Tid: kl. 17.00-19.30 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 1-12 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Patrik Gahm,

Läs mer

Protokoll nr: 1. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2010-01-18. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 1-11

Protokoll nr: 1. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2010-01-18. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 1-11 Protokoll nr: 1 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2010-01-18 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 1-11 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten Kjellåke Nordström

Läs mer

Protokoll nr: 3. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2015-03-16. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 27-38

Protokoll nr: 3. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2015-03-16. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 27-38 Protokoll nr: 3 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2015-03-16 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 27-38 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Mats Ladebäck Eva Widing Roger Wärn

Läs mer

Protokoll nr: 9. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2011-10-17. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 103-114

Protokoll nr: 9. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2011-10-17. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 103-114 Protokoll nr: 9 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2011-10-17 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 103-114 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten Bert-Ola Wallin

Läs mer

Protokoll nr: 5. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2015-05-18. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 57-68

Protokoll nr: 5. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2015-05-18. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 57-68 Protokoll nr: 5 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2015-05-18 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 57-68 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Mats Ladebäck Anders Allard Eva Widing

Läs mer

Protokoll nr: 6. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2015-06-15. Tid: kl.17.45-21.00. Lokal: Nya Arenan och Innebandycenter.

Protokoll nr: 6. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2015-06-15. Tid: kl.17.45-21.00. Lokal: Nya Arenan och Innebandycenter. Protokoll nr: 6 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2015-06-15 Tid: kl.17.45-21.00 Lokal: Nya Arenan och Innebandycenter Paragrafer: 69-82 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Mats Ladebäck Anders

Läs mer

Protokoll nr: 7. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2015-08-24. Tid: kl.16.00-17.45. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 83-99

Protokoll nr: 7. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2015-08-24. Tid: kl.16.00-17.45. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 83-99 Protokoll nr: 7 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2015-08-24 Tid: kl.16.00-17.45 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 83-99 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Mats Ladebäck Anders Allard tom Eva

Läs mer

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Tommy Andersson Anders Allard Johan Palmqvist Eva Sandin Tomas Jansson

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Tommy Andersson Anders Allard Johan Palmqvist Eva Sandin Tomas Jansson Protokoll nr: 2/2011 för sammanträde med SISU-styrelsen Datum: 21 februari 2011 Tid: Lokal: kl.17.00-19.00 Badvillan, Solbergabadet Paragrafer: 1-12 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström

Läs mer

Protokoll nr: 9. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2014-10-20. Tid: kl.17:00-18:50. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 102-114

Protokoll nr: 9. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2014-10-20. Tid: kl.17:00-18:50. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 102-114 Protokoll nr: 9 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2014-10-20 Tid: kl.17:00-18:50 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 102-114 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Mats Ladebäck Roger Wärn Mona Snäckerström

Läs mer

Protokoll nr: 4/2011. för sammanträde med SISU-styrelsen. Datum: 20 juni 2011. Tid: kl. 17.00-19.00. Boulehallen, Visborg.

Protokoll nr: 4/2011. för sammanträde med SISU-styrelsen. Datum: 20 juni 2011. Tid: kl. 17.00-19.00. Boulehallen, Visborg. Protokoll nr: 4/2011 för sammanträde med SISU-styrelsen Datum: 20 juni 2011 Tid: kl. 17.00-19.00 Lokal: Boulehallen, Visborg Paragrafer: 1-10 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Cecilia

Läs mer

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Mats Ladebäck Håkan Eriksson Sune Liljeström Annika Gardell Mona Snäckerström Eva Sandin

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Mats Ladebäck Håkan Eriksson Sune Liljeström Annika Gardell Mona Snäckerström Eva Sandin Protokoll nr: 9 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2015-10-19 Tid: kl.17:00-19:00 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Mats Ladebäck Håkan Eriksson Sune Liljeström

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

SEKRETERARE:... Bertil Westberg

SEKRETERARE:... Bertil Westberg PROTOKOLL nr 7/2012 fgi@gotsport.se www.laget.se/fgi stangaspelen@gotsport.se www.stangaspelen.com Tid: 19.00 21.45 SAMMANTRÄDESDATUM 2012-11-22 STYRELSEN - PARAGRAFER: 56-71 Lokal: Idrottens Hus, Visby

Läs mer

SMÅLANDSIDROTTEN 6/2018. Närvarande: Anmält förhinder: Ann-Louis Edén. Vid protokollet:

SMÅLANDSIDROTTEN 6/2018. Närvarande: Anmält förhinder: Ann-Louis Edén. Vid protokollet: SMÅLANDSIDROTTEN 6/2018 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Smålands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Småland torsdagen den 18 oktober 2018 klockan 18:30-20:00, via video (Jönköping,

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

Styrelse 2013-05-28 Videosammanträde Umeå/Skellefteå

Styrelse 2013-05-28 Videosammanträde Umeå/Skellefteå EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2013-05-28 Videosammanträde Umeå/Skellefteå Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Rune Hedman Åke Hägglund Hans Jakobsson Eva Lundeborg

Läs mer

Övriga deltagande: Övriga närvarande: Kl tisdag 29 november, Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Visborg

Övriga deltagande: Övriga närvarande: Kl tisdag 29 november, Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Visborg Sida 1 (9) Plats och tid: Desideriahuset, Visby onsdag den 23 november 2011, 09.00 14.00 Beslutande: Per Edman (V) Eric Martell (S) Linda Gardell (S) Ann Gardell (S) Laila Ljunggren (MP) Magnus Jönsson

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 9/2012 Datum: 2012-11-09 Tid: 09.00 16.30 Plats: Närvarande: Ordförande Best Western Arlanda Hotellby, Arlandastad Rolf Weiffert Anders Dahlstedt Tomas

Läs mer

Rolf Carlsson förklarar sammanträdet öppnat.

Rolf Carlsson förklarar sammanträdet öppnat. Protokoll nr 2 2003/ 05 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse Tid Tisdagen den 24/ 6 Plats Hotell Arlandia, Stockholm Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, Kerstin Rosén,

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 17-2014 295-315 Plats: Skype Datum: 2014-12-15 Tid: 19.30-22.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Hans Björkborg, Jonny Svensson, Erik

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Styrkelyftförbundet. Magnus Ekvall Tobias Lundström. Leif Waldeck

Styrkelyftförbundet. Magnus Ekvall Tobias Lundström. Leif Waldeck Omfattar 18-29. Protokoll fört vid konstitueringssammanträde med Syd Svenska Styrkelyftförbundet Plats: Folkets Hus i Lund Datum: 2002 02 23 Tid: 13.30-14.15 Närvarande: Förhinder: Jörg Jönsson Stefan

Läs mer

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser.

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser. Styrelseprotokoll nr 8/11, avseende 86-106 Plats: Idrottens Hus Dag: 15 maj, 2011 Närvarande: Eva Eliasson, v.ordf. Bengt Forsgren Yvonne Hagström-Theander Anna Lögdberg Jennifer van der Gronden Sanna

Läs mer

Jennifer van der Gronden, Jonas Nerheden och Johan Sandler deltog på lördagen. Daniel Kåreda deltog på distans på lördagen.

Jennifer van der Gronden, Jonas Nerheden och Johan Sandler deltog på lördagen. Daniel Kåreda deltog på distans på lördagen. Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 8, 2016-2018 avseende 118-135 Plats: Idrottens hus, Stockholm Dag: Fredag den 9 juni, (kl 17.00-19.00) Lördag den 10 juni, (kl 08.30-16.00). Närvarande:

Läs mer

SISU Idrottsutbildarna Skåne Protokoll

SISU Idrottsutbildarna Skåne Protokoll SISU Idrottsutbildarna Skåne Styrelsemöte Protokoll 2016-10-13 Närvarande: Jane Andersson, (JA), ordf tom 46 Caj-Åke Andersson, (CÅA) Julia Cornu, (JC) Bengt Hammarstedt, (BH) Lotta Kellander, (LK) Gitte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

fört vid sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Tid: Onsdagen den 28 mars 2012

fört vid sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Tid: Onsdagen den 28 mars 2012 PROTOKOLL 2-2012 fört vid sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Tid: Onsdagen den 28 mars 2012 Plats: Idrottenshus Skövde Närvarande: Frånvarande: Jimmy Andersson Agneta Berlin

Läs mer

Tid Tisdagen den 5 oktober 2004

Tid Tisdagen den 5 oktober 2004 Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, Kerstin Rosén, Pia Zätterström, Annika Sylvén, Karin Mattsson (tom 7), Lars Edwinson, Börje Sandgren, Jan Olofsson, Leif Bolin och Olle Kristenson, personalrepresentant.

Läs mer

40 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte. CÅA ersätter JA som ordförande från och med 50.

40 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte. CÅA ersätter JA som ordförande från och med 50. Skånes Idrottsförbund Styrelsemöte Protokoll 2016-10-13 Närvarande: Jane Andersson, (JA), ordf tom 49 Caj-Åke Andersson, (CÅA) Julia Cornu, (JC) Bengt Hammarstedt, (BH) Lotta Kellander, (LK) Gitte Nählinder,

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 18-2012 301-322 Plats: Telefon Datum: 2012-12-11 Tid: 19.30-22.15 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Jonny Svensson, Hans Björkborg, Yvonne

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

REGISTER: Sammanträde nr 5/

REGISTER: Sammanträde nr 5/ REGISTER: Sammanträde nr 5/2016-11-29 35 Mötets öppnande 36 Godkännande av dagordning 37 Justering av föregående protokoll 38 Enkät varpa Stångaspelen 39 Ekonomi 40 Anställning 41 Idrottens Ö 42 Läktare

Läs mer

VÄSTERNORRLAND sammanträde 2/2017 ( 17-34) Tid: , kl Plats: Baltic hotell, Sundsvall

VÄSTERNORRLAND sammanträde 2/2017 ( 17-34) Tid: , kl Plats: Baltic hotell, Sundsvall 1 SISU IDROTTSUTBILDARNA Protokoll fört vid styrelsens VÄSTERNORRLAND sammanträde 2/2017 ( 17-34) Tid: 2017-03-17, kl. 08.30-12.00 Plats: Baltic hotell, Sundsvall Närvarande: Ulf Näslund, ordförande Ann-Christin

Läs mer

Deltagare: Mikael Nilsson ordförande. Magnus Thomsson ledamot. Övriga deltagare: Per-Ola Nilsson adj sekreterare

Deltagare: Mikael Nilsson ordförande. Magnus Thomsson ledamot. Övriga deltagare: Per-Ola Nilsson adj sekreterare PROTOKOLL nr 4/2019 www.idrottonline.se/foreningengu tniskidrott-varpa/ fgi@gotsport.se Tid: 19.00 21.00 SAMMANTRÄDESDATUM 2019-04-11 STYRELSEN - PARAGRAFER: 28-34 Lokal: Idrottens Hus, Visby Deltagare:

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Gotlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsinriktning 2012-2013 Gotlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Gotland Box 1030, 621 21 Visby Tfn: 0498-20 70 53 Fax: 0498-21 54 74 E-post

Läs mer

Gotlands Idrottsförbund

Gotlands Idrottsförbund Gotlands Idrottsförbund Verksamhetsberättelse 2014 med Årsredovisning GT-guldmedaljör 2014 - Mats Åkerblom 1 Gotlands Idrottsförbunds Distriktsförbundsstämma Suderbys Herrgård torsdagen den 26 mars 2015

Läs mer

125 Mötets öppnande Ordförande Catarina Hanell hälsade välkommen och förklarade mötet för öppnat.

125 Mötets öppnande Ordförande Catarina Hanell hälsade välkommen och förklarade mötet för öppnat. Sida 1 (7) Protokoll nr 11 fört vid styrelsemöte med ESK torsdag den 26 februari Närvarande: Catarina Hanell, Aino Dahl, Gun Lundin, Staffan Connysson, Per-Erik Johansson, Göran Hugosson samt Eva Andersson.

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00 20.00 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Gotland. Region. Samrådsgruppen för tillgänglighetsfrågor med kultur- och fritidsnämnden PROTOKOLL Justering av protokollet

Gotland. Region. Samrådsgruppen för tillgänglighetsfrågor med kultur- och fritidsnämnden PROTOKOLL Justering av protokollet Samrådsgruppen för tillgänglighetsfrågor med kultur- och fritidsnämnden PROTOKOLL 2015-05-26 1 Ordföranden hälsar välkommen 2 Justering av protokollet 3 Föregående protokoll 21 maj 2014 4 Budgetarbete

Läs mer

Protokoll 19 juni 2013

Protokoll 19 juni 2013 Protokoll 19 juni 2013 Styrelsens sammanträde nr 6/13 Tid och plats Onsdagen den 19 juni klockan 09,30 till 14,00 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson,

Läs mer

Kent Johansson, 11-18a, 19-21

Kent Johansson, 11-18a, 19-21 FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2007:5 Datum 15-16 maj 2007 Plats Steningevik konferens, Märsta Närvarande Torsten Friberg, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 11-18a, 19-21 Walter

Läs mer

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg Omfattning 14-27 Beslutande Folke Andersson Börje Hansson Karin Ingelhag 14-23 Anna Johannesson Birger Fält Karin Dahl

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/5 SKK/UK nr 2-2015 20-38 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) tisdagen den 12 maj 2015 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

Tid: Plats: Sturegatan 4, rum 002

Tid: Plats: Sturegatan 4, rum 002 1(6) Tid: 09.15 12.00 Plats: Sturegatan 4, rum 002 Närvarande ledamöter:, ordförande (via skype) Madeleine Hartman, studeranderepresentant, farmacevtiska studentkåren Thérèse Hartman, SACO-representant

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Styrelsesammanträde 6 2010/11 SISU Hälsingland 2010 06 20

Styrelsesammanträde 6 2010/11 SISU Hälsingland 2010 06 20 Styrelsesammanträde 6 2010/11 SISU Hälsingland 2010 06 20 Närvarande Anna-Karin Mohlin, Monica Lindblom, Ulla Fernlund, Sven-Gunnar Karlsson, Esbjörn Lindgren, Leif-Göran Mosell, Gudrun Ekblom adjungerad

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja AH till justerare jämte ordförande.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja AH till justerare jämte ordförande. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 2-17 Tid: Plats: 4-5 februari Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Anders Holmberg(AH) Mats

Läs mer

Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna. ordförande

Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna. ordförande Sida 1 (1) Möte Styrelsemöte 5/2014 (548) Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Plats Deltagare Lennart Brattgård Birgitta Billstam Leif Carlsson Urban Frej Lars

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Sammanställning remissvar BÖS 2014 samt fortsatt planering

Sammanställning remissvar BÖS 2014 samt fortsatt planering Sammanställning remissvar BÖS 2014 samt fortsatt planering Sammanställningen är endast en summering av de frågor som mest frekvent förekommande. Sammanställningen är gjord på de remissvar som inkommit

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEN 121 21 Johanneshov Sid 1 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost i föreningens lokaler Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 12 mars 2003 kl 18,30-21,25 Paragrafer 1-22 Närvarande

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 3-2014 Måndag 5 maj 2014, kl.18:30 Klockargården, Bredareds IF:s klubbstuga Närvarande Ordförande Ledamöter Suppleant Konsulent Kansli Roland Nilsson Agneta Berlin

Läs mer

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 Plats och tid 2008-04-10 Närvarande Plats och tid 2008-04-30 Närvarande Bruk för Alla kl 13.30-16.15 Tjänstgörande

Läs mer

Frånvarande: Jon Nilsson, Bergsbyn. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Frånvarande: Jon Nilsson, Bergsbyn. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Konstituerande styrelse 2017-05-06 Kansliet Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8-2017 129-148 Plats: Telefonmöte Datum: 2017-06-28 Tid: 19.30- Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Anna-Lena Holgersson, Joachim Sköld,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (23) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

REGISTER: Sammanträde nr 1/

REGISTER: Sammanträde nr 1/ REGISTER: Sammanträde nr 1/2019-01-24 1 Mötets öppnande 2 Godkännande av dagordning 3 Justering av föregående protokoll (2018-11-15) 4 Inför Stångaspelen 2019 a) Avtal FGI/SIF/FS b) Sponsring 2019 c) Bilaga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-11-04 1 (9) Plats och tid Storbrunn, Östhammar 08:30-12:15 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg-Jansson (C) Maria

Läs mer

Protokoll nr 4 2001/ 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse. Tid Fredag och lördag den 13 resp 14/10 2001 Plats Bosön

Protokoll nr 4 2001/ 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse. Tid Fredag och lördag den 13 resp 14/10 2001 Plats Bosön Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, förbundsordförande, Kerstin Rosén-Ljusenius, v.ordf, Jane Andersson, Annika Sylvén, Lars Edwinson, Leif Bolin, Ingegerd Lusensky (from 3), Jan Olofsson ( tom

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 1-16 Tid: Plats: 6-7 februari Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Mats Peterson (MP) Carina

Läs mer

11. Nästa möte Kommande styrelsemöte hålls måndagen den 8 april i något av konferensrummen på Skepparegatan 5A, 4 tr.

11. Nästa möte Kommande styrelsemöte hålls måndagen den 8 april i något av konferensrummen på Skepparegatan 5A, 4 tr. 5. Extra årsmöte Beslutades att ett extra årsmöte om revisionsrapporten hålls söndagen den 24 mars 13.00 14.00 i föreningslokalen på Skepparegatan 5A, 4 tr. 6. Kansliet stängt måndagar tills vidare Bengt

Läs mer

PROTOKOLL STY 14/2004 1(6) 2004-12-08. Tid 2004-12-04 kl 10.00-15.00 Plats Electrolux AB, S:t Göransgatan 143, Stockholm

PROTOKOLL STY 14/2004 1(6) 2004-12-08. Tid 2004-12-04 kl 10.00-15.00 Plats Electrolux AB, S:t Göransgatan 143, Stockholm PROTOKOLL STY 14/2004 1(6) PROTOKOLL STY 14/2004 Sammanträdesdata Tid 2004-12-04 kl 10.00-15.00 Plats Electrolux AB, S:t Göransgatan 143, Stockholm Närvarande Sture Fredell, ordförande Olle Bergman Bertil

Läs mer

2011-09-20 Plats och tid Mikaelsgården kl 17.30 19.00 Beslutande Martin Linné, ordförande Olle Beng Lilly Källbom Iréne Regnér, istället för Britt-Marie Seidlitz Violet Strömfors Per-Erik Johansson, istället

Läs mer

REGISTER: Sammanträde nr 6/

REGISTER: Sammanträde nr 6/ REGISTER: Sammanträde nr 6/2017-11-27 43 Mötets öppnande 44 Godkännande av dagordning 45 Justering av föregående protokoll (2017-06-11) 46 Ekonomi a) Balans- & resultatrapport b) Förslag på budget för

Läs mer

Ordföranden Annika Rydbäck hälsade välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordföranden Annika Rydbäck hälsade välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll nr 10 2012 STYRELSEMÖTE Plats: LFC Skövde Datum: tisdagen den 19 december 2012 Närvarande Lena Jonsson, LFC Skövde Barbro Thannlund, NFC Gårda Annika Rydbäck, LFC Borås Johan Almén, LFC Skövde

Läs mer

Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost hållet på Expeditionen i Högdalen Måndagen den 8 Oktober 2007 kl. 18.30 21.

Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost hållet på Expeditionen i Högdalen Måndagen den 8 Oktober 2007 kl. 18.30 21. Sid 1 av 5 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost hållet på Expeditionen i Högdalen Måndagen den 8 Oktober 2007 kl. 18.30 21.00 Paragrafer 122-135 Närvarande ledamöter Leif Falkenstedt

Läs mer

Tid Torsdag den 11 fredag den 12 november 2004

Tid Torsdag den 11 fredag den 12 november 2004 Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, Kerstin Rosén, Solveig Lundström, Jane Andersson, Annika Sylvén, Lars Edwinson, Börje Sandgren, Lars Tigerberg, Leif Bolin och Olle Kristenson, personalrepresentant.

Läs mer

Ewelina Tokarczyk. 1 Öppnande Anders Ljunggren hälsade alla välkomna samt öppnade sammanträdet.

Ewelina Tokarczyk. 1 Öppnande Anders Ljunggren hälsade alla välkomna samt öppnade sammanträdet. FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2005 Datum 7 december 2005 Plats Folkbildningshuset, Stockholm Närvarande Anders Ljunggren, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 1-12 Rigmor Breidemalm

Läs mer

Protokoll Förhindrad: Lars Holm, LH Patrik Karlsson, PK. 108 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte.

Protokoll Förhindrad: Lars Holm, LH Patrik Karlsson, PK. 108 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte. Skånes Idrottsförbund Styrelsemöte Protokoll 2016-02-02 Närvarande: Jane Andersson, (JA), ordf Caj-Åke Andersson, (CÅA) Gitte Nählinder, (GN) Malin Sandvig, (MS) Peter Tallinger, (PT) Bengt Hammarstedt,

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Bytaregatan 7, kl. 9.30-11.30 Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Underskrifter Anslag/Bevis Sekreterare

Läs mer

Eric Tegnander Linn Heiel Ekeborg Linda Tjälldén Nicole Steegmans Thomas Ahlström Lina Jacobsson Lucas Nilsson Anneli Bylund

Eric Tegnander Linn Heiel Ekeborg Linda Tjälldén Nicole Steegmans Thomas Ahlström Lina Jacobsson Lucas Nilsson Anneli Bylund PROTOKOLL fört vid extramöte med förbundsstyrelsen för Ungdomens Nykterhetsförbund den 27 augusti 2014 sida 1 av 3 Plats: Datum: Tid: Närvarande ledamöter: Närvarande tjänstemän: Skype Paragrafer: 1-5

Läs mer

Anmält förhinder Ingegerd Lusensky, Pia Zätterström, Lars Tigerberg, Karin Mattsson och Lars-Åke Lagrell.

Anmält förhinder Ingegerd Lusensky, Pia Zätterström, Lars Tigerberg, Karin Mattsson och Lars-Åke Lagrell. Protokoll nr 15 2001/ 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse Tid Tisdagen den 8/ 4 Plats Idrottens Hus, Farsta Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, Annika Sylvén (from

Läs mer

Protokoll från kårstyrelsemöte söndag 20/02-2012 hemma hos Monica kl 18:30-20:30

Protokoll från kårstyrelsemöte söndag 20/02-2012 hemma hos Monica kl 18:30-20:30 Protokoll från kårstyrelsemöte söndag 20/02-2012 hemma hos Monica kl 18:30-20:30 Närvarande: Martin Fogel Monica Larsson Gustav Karreskog Frida Söderling Eva Kindbladh Linus Behrenfeldt Love Andersson

Läs mer

Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordf. Jelena Zivkovic (M) Catrin Björk (MP) Joakim Larsson (SD) Andreas Vestin (V)

Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordf. Jelena Zivkovic (M) Catrin Björk (MP) Joakim Larsson (SD) Andreas Vestin (V) Tid och plats 14 februari 2019, kl. 09:00-10.30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 6-11 Utses att justera Catrin Björk ande Ledamöter ande ersättare Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto

Läs mer

Svenska Skolidrottsförbundet

Svenska Skolidrottsförbundet Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 2, perioden 2012-2014 avseende 18 43 Plats: Dag: Bogesunds Slottsvandrarhem, Vaxholm Söndag den 10 juni Tid: Kl 08.30 12.15 Närvarande: Erik Söderberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15) SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15) Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 2 februari 2018 Tid och plats Klockan 08:30 09:45 Samordningsförbundet HBS kansli, Sördalavägen 22 a, Huddinge.

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Idrottsberedningen

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Idrottsberedningen Plats och tid Nya Kommunhuset, Sammanträdesrum Yxningen, Åtvidaberg, kl.18.00 19.55 Beslutande Kjell Myrén, Ordförande Arne Holmgren, Vice ordförande Birgitta Elwing, från kl. 18.15 Rolf Olsson Ulf Öqvist

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2014/01 ( 1 t.o.m. 10) 1(10) Sammanträde

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2014/01 ( 1 t.o.m. 10) 1(10) Sammanträde Dnr 2014/01 ( 1 t.o.m. 10) 1(10) Tid: 2014-02-28 kl. 10:00 12:00 Plats: Samordningsförbundet Ledamöter Närvarande: Frånvarande: Malin Welin, Försäkringskassan, vice ordförande Beatrice Berglund Arbetsförmedlingen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Personalpolitiska delegationen 2005-12-01 Plats och tid Lilla sessionssalen, Landstingshuset, Frösön Kl 08.30-14.30 Beslutande Övriga deltagande Harriet Jorderud (s) Bernt Söderman Nina Fållbäck-Svensson

Läs mer

Protokoll LL01-2010. Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 8 februari 2010. Tid: 09.30-11.30. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund

Protokoll LL01-2010. Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 8 februari 2010. Tid: 09.30-11.30. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund LL01-2010 Protokoll Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 8 februari 2010 Tid: 09.30-11.30 Plats: Kulturhuset Fregatten, Stenungsund Medverkande: Inger Blixt (tf. ordf.) Lars Strömberg Carina Dyås Tomas

Läs mer

Reglemente för Bygg- och miljönämnden Gislaved-Tranemo

Reglemente för Bygg- och miljönämnden Gislaved-Tranemo Reglemente för Bygg- och miljönämnden Gislaved-Tranemo 2018-11-20 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Nämndens uppgifter... 1.1. Avgränsningen av nämndens uppgifter... 1.2. Innehållet i nämndens uppgifter... 1.3.

Läs mer

ENKÖPINGS RUGBY KLUBB och RK ATTACK SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Klubblokalen Korsängsfältet, Enköping

ENKÖPINGS RUGBY KLUBB och RK ATTACK SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Klubblokalen Korsängsfältet, Enköping Mötesform: Lokal: Styrelsemöte Klubblokalen Korsängsfältet, Enköping Tid: Torsdagen den 14 januari 2010 kl. 18.00 Närvarande: Måns Vilhelmsson Torbjörn Johansson Fredrik Wicksell Åsa Frycklund adj: Maud

Läs mer

Att fastställa föredragningslistan för sammanträdet. 4 Bolagsstämma i Sveab Förbundsstyrelsen diskuterade den kommande bolagsstämman i Sveab.

Att fastställa föredragningslistan för sammanträdet. 4 Bolagsstämma i Sveab Förbundsstyrelsen diskuterade den kommande bolagsstämman i Sveab. Förbundsstyrelsen Protokoll nr 2/2016 2016-02-09 Tid: Tisdag 9 februari kl 19.00 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Telefonmöte Saffet Eraybar Susanne von Sydow Göran Karlsson Lena Tholse Klas Elm Ola

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 1 Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Vrigstad Wärdshus, Vrigstad kl 10.20 11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Britt

Läs mer

Manual för ansökan av Idrottslyftsmedel på IdrottOnline - Smålandsidrotten

Manual för ansökan av Idrottslyftsmedel på IdrottOnline - Smålandsidrotten Manual för ansökan av Idrottslyftsmedel på IdrottOnline - Smålandsidrotten - Rekrytering av barn och ungdomar till föreningsverksamhet (DF) - Öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer (DF)

Läs mer

Hur skriver man ett protokoll?

Hur skriver man ett protokoll? Hur skriver man ett protokoll? Av protokollet skall kunna utläsas vad som avhandlades vid sammanträdet och vilka beslut som togs. Protokollets huvud skall/bör innehålla: Föreningens namn, datum för sammanträdet

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 31 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 31 oktober 2003 kl. 07.30-10.45 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer