Tycker du om att lösa problem?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tycker du om att lösa problem?"

Transkript

1 Vi är Semcon

2

3 Tycker du om att lösa problem? Vågar du ifrågasätta och ställa saker på sin spets? Har du en stark vilja och ett stort engagemang? Då är Semcon före taget för dig. Vi är närmare engagerade människor som brinner för produktutveckling och informationslösningar. Vår drivkraft är att utveckla idéer och framtidens produkter som ger människor ett bättre och enklare liv. Här har du inte bara möjlighet att utveckla din kompetens genom uppdrag för några av världens ledande och mest utvecklingsintensiva företag. Du kommer också möta en arbetsgivare som fokuserar på mjuka värden som skapar balans mellan jobb och fritid. Våra kunder har hela världen som arbetsfält. Därför hittar du oss på ett 40-tal orter på tre kontinenter, i morgon finns vi på fler ställen. Vill du veta hur det är att arbeta för oss? Här möter du några av våra värdefulla medarbetare som berättar varför de valde Semcon.

4

5 Högtrycksexperten Alexandra Teterin Titel: Ingenjör industriell design Kontor: Eskilstuna, Sverige Antal år på Semcon: Tre Det Alexandra Teterin uppskattar mest med sitt arbete på Semcon är möjligheten att ha två arbetsplatser en hos kunden, en hos Semcon. Efter tre år hos kunden Avure Technologies har Alexandra blivit en i gänget. Hon ritar CAD-modeller och tar fram ritningar utifrån sina modeller av högtryckspressar som används inom bland annat livsmedels-, bil- och flygindustrin. Pressarna är snarlika, men det finns alltid kundanpassningar som måste göras. I praktiken får vi konstruera en unik press för varje kund. Det är roligt att arbeta med ett beprövat koncept som mina arbetskamrater här har ägnat 50 år åt att ta fram. De högtryckspressar som används inom livsmedelsindustrin förlänger till exempel matens hållbarhet genom att utsätta en paketerad vara för extremt tryck. Uppdraget på Avure är Alexandras första stora projekt för Semcon. Framöver skulle hon gärna arbeta mer med Product Lifecycle Management (PLM) och Product Data Management (PDM). Det går delvis ut på att skapa metoder för att förenkla och effektivisera utvecklingen av nya produkter. På en konstruktionsavdelning kan det exempelvis handla om att vem som helst ska kunna ta över ett projekt och snabbt förstå vad som är gjort och vad som ska göras. För Alexandra erbjuder Semcon som arbetsplats och livet som konsult många fördelar. En stor fördel är att man får dubbla kolleger och har två arbetsplatser. På så vis får man mycket kontakter. Inom Semcon tycker jag att vi är bra på att skapa en vi-känsla, även om man inte träffar kollegerna så ofta. Eftersom Semcon är ett så stort företag så har man även många kollegor runtom i landet och världen. Vi är stolta över vårt varumärke och vad vi kan erbjuda.

6 Testingenjören Ulrich Walther Titel: Ingenjör och testledare Kontor: Bad Friedrichshall, Tyskland Antal år på Semcon: 13 Hos Semcon i tyska Bad Friedrichshall kan det bli kallt som i Sibirien tack vare testledaren Ulrich Walter. I vår klimatkammare där vi köldtestar bilar simulerar vi temperaturer mellan plus 95 och minus 40 grader och reglerar även luftfuktigheten. Vi täcker in jordens alla klimatzoner. Köldtester en del av Semcons testverksamhet i Bad Friedrichshall är viktiga från säkerhetssynpunkt, och resultaten från dem går direkt tillbaka till bilfabrikanterna. Daimler, VW, Audi och BMW hör till de kunder som Ulrich Walther och hans team tar hand om. Moderna bilar säljs ju över hela världen. En och samma Golf ska kunna köras i både Saudiarabien och Sverige. Köldtesterna är bara en liten del av vad Ulrich gör på Semcon. Han är också medlem i den tekniska kommittén och som chef för en testavdelning får Ulrich oftast dubbla roller. Förutom att vara testledare har jag även ansvar för våra stora projekt som handlar om att testa hela fordon. Det är ett arbete som för mig personligen är intressantare och mer omväxlande än ett rent bildskärmsjobb. I framtiden skulle Ulrich vilja engagera sig kraftigt i Semcons strategiska utveckling i Tyskland. Det handlar bland annat om att göra oss ännu mer konkurrenskraftiga genom att stärka den allmänna kännedomen kring Semcons varumärke i Tyskland, säger han. Ulrich tycker att kulturen på Semcon är på väg att nå den nivå som personal och kunder behöver för ett effektivt arbete och en positiv anda. Semcons företagskultur balanserar på ett bra sätt personalens behov och kundernas önskemål om effektivitet. Vi finns dessutom på spännande platser över hela världen och framtidstron är god inom både Semcon och bilindustrin.

7

8

9 Processexperten Stefan Qvarnström Titel: Senior Management Advisor Kontor: Stockholm, Sverige Antal år på Semcon: Två Efter 18 år på AstraZeneca tog Stefan Qvarnström en chans, ringde upp Semcon, presenterade sig och fick jobb. I dag känner han att rollen som mentor blir allt viktigare. Jag var sugen på att få prova nya miljöer och nya företag. Konsultrollen lockade mig. När jag jobbade på AstraZeneca anlitade man kompetens från flera olika leverantörer men de från Semcon hade lite extra höjd, så därför sökte jag jobb här, säger han. Stefan blev inte besviken. Här finns framåtanda och en stark arbetsglädje. Under våra arbetsfrukostar går det inte att få tyst på folk när de berättar om hur kul de har ute på sina uppdrag. Stefan är tillbaka på läkemedelsföretaget i Södertälje, men den här gången som Semcons konsult. Som så många andra företag har AstraZeneca blivit tvunget att krympa kostymen. Det handlar om att effektivisera, men även om att spara energi och miljö. Till exempel används extra rent vatten i läkemedelsproduktionen. När det nu behövs mindre av den råvaran är det bättre att minska produktionen av den, än att behöva göra sig av med ett överflöd. Det är bland annat den anpassningen som jag arbetar med. Sedan drygt ett år är han teamledare för den grupp Semconkonsulter som arbetar på AstraZeneca, något som passar som hand i handske efter hans långa tid på företaget. Jag hjälper konsulterna att komma i gång och utbildar dem i hur företaget fungerar. Dessutom gillar jag att vara mentor åt de yngre. I framtiden skulle jag gärna jobba mer som mentor, helst i ett formaliserat program. Ett gott mentorskap skapar trygghet och gör det lättare för de yngre förmågorna att komma in i matchen.

10 Bildskaparen Gu Bo Titel: Teknisk illustratör Kontor: Beijing, Kina Antal år på Semcon: Fyra Gu Bo är en teknisk illustratör som utbildades i Kina och Storbritannien men valde ett svenskt företag när hon återvände till sitt hemland. På Semcon hittade hon nya utmaningar och stöttande kolleger. Sedan hon kom till Semcon har Gu Bo inte bara utvecklat sin förmåga som teknisk illustratör. Hon har även vidgat sina horisonter, lärt sig nya saker inom tekniskt skrivande och om den teknik som hon ägnar sina dagar åt att illustrera. Bo kom till Semcon i Beijing efter att ha tagit examen i industriell design i Kina och därefter en doktorandkurs i produktdesign i Storbritannien. När hon såg Semcons platsannons visste hon att både jobbet och företaget skulle passa henne perfekt. Jag tänkte att Semcon skulle kunna ge mig en perfekt plattform för att uppfylla min potential. Och i gengäld skulle jag kunna hjälpa Semcon att skapa värde för sina kunder. Bo arbetar med ett team av illustratörer, tekniska författare, metodingenjörer och produktchefer. Bos arbete innebär att producera streckteckningar på en dator för produktinformation till kunder hos ett större telekombolag. Dessa dokument används för installation och underhåll av basstationer för mobiltelefoner. Basstationsteknik var inte ett område som Bo visste något om innan hon började, men hon har lärt sig mycket under sina fyra år på arbetet. Nu tycker jag verkligen att tekniken är intressant. Och för att bli bättre och arbeta effektivare har jag även lärt mig en del skrivteknik. Utöver sin roll som teknisk illustratör arbetar Bo även som grafisk designer internt hos Semcon. Jag får vara lite mer kreativ med det här arbetet, säger hon. Bo beskriver Semcon mer som en familj än som ett företag. Alla mina kolleger är trevliga och hjälpsamma, var i världen de än finns. De hjälper varandra och lär sig av varandra, och det ökar allas förmåga.

11

12

13 Formspråksutvecklaren Malin Sanner Titel: Industridesigner Kontor: Stockholm, Sverige Antal år på Semcon: Tre Som industridesigner arbetar Malin Sanner med produkters formspråk. Men det är framför allt sina duktiga kolleger som hon inspireras av. Malin och hennes kolleger arbetar just nu med att skapa en enhetlig design för en produktfamilj bestående av bland annat luftrenare och luftfuktare riktade mot den amerikanska marknaden. Vi har styrt upp formspråket så att det syns vilken funktion de olika produkterna har. Samtidigt ska man kunna avgöra vilket varumärke det är, utan att behöva se logotypen. Det som är extra utmanande är att många komponenter ska behållas från tidigare produkter. Det gör att man måste tänka till för att lösa det på ett bra sätt. Ofta kan det kännas begränsande till en början, men bara man börjar vända och vrida på delarna och tänka i nya banor så upptäcker man att det går att göra väldigt mycket, säger Malin Sanner. Det hon uppskattar med Semcon är att hon får arbeta med en mängd olika typer av uppdrag. Framöver skulle jag gärna arbeta mer med total design engineering -uppdrag. Då tar man in uppdragen till Semcon och sätter ihop ett team med design, teknik och alla andra bitar inom produktutveckling. Semcons styrka är att vi har tillgång till allt som behövs. Vi har så många duktiga personer med specialistkompetens som man lär sig mycket av. Förutom att utvecklas och inspireras av sina kolleger så är en annan viktig del av arbetet på Semcon det sociala umgänget. Stockholmskontoret, som jag tillhör, har en aktiv personalförening. Många av oss sitter ju ute hos kunder på uppdrag och ses inte så mycket. Därför är det extra kul att träffa kollegerna utanför jobbet.

14 Elektronikexperten Cyro Mancio Titel: Produktingenjör Kontor: Resende, Brasilien Antal år på Semcon: Fyra Cyro Mancio är elektronikexperten som ständigt erbjuds nya utmaningar i sitt arbete. Uppdragen han får via Semcon blir helt enkelt aldrig tråkiga. Cyro brinner för elektronik och har de senaste åren använt sina kunskaper inom olika projekt för VW Trucks & Buses i Brasilien. VW och Semcon har ett nära samarbete här i Brasilien, och en vän som jobbade på VW tipsade mig om att Semcon hade en ledig plats för en ingenjör med min profil. I dag är jag ansvarig för de elektriska diagrammen och utvecklingen av elektriska system och komponenter för bussar och lastbilar. Cyro har varit involverad i att ta fram ett av VW:s Volksnetsystem, som i realtid kan ge bilparkschefer en mängd information om fordonets position, bränsleförbrukning och hastighet. I systemet kan även hastiga inbromsningar och dålig körning registreras. De nya funktionerna kräver nya och kreativa elektroniklösningar. Vi har bland annat arbetat med hårdvaran för att koppla samman alla dessa funktioner. Cyro har även på senare tid fått pröva på positionen som teamledare på Semcon, något han uppskattar. Semcon är en mycket bra arbetsplats. Som anställd får man möjlighet att pröva på många olika saker. Det är lätt att prata med cheferna, både om man vill visa något och om man har klagomål. Kolleger emellan är relationen vänskaplig och nära, och vi gör gärna saker utanför jobbet. Alla stöttar varandra. Det är en väldigt behaglig plats att arbeta på. Dessutom ställs man alltid inför nya utmaningar. Det är aldrig tråkigt att jobba, det finns alltid nya saker att utveckla.

15

16

17 Tågmanualexperten Anna Bratt Titel: Teknikinformatör Kontor: Västerås, Sverige Antal år på Semcon: Sju Det blev Semcon och sedan Semcon igen för Anna Bratt när hon flyttade från Göteborg till Västerås. Som teknikinformatör gillar hon bredden i sina uppdrag och det individuella ansvaret för sina kunder. Anna Bratt blev tipsad av en kompis om att söka jobb på Semcon. Hon började som mekanikingenjör i Göteborg och arbetade där i två år. Sedan flyttade hon till Västerås och sökte jobb på Semcon igen, eftersom hon hade trivts så bra där tidigare. Den här gången blev det som teknikinformatör. Kunden just nu är företaget Bombardier, som bland annat tillverkar tåg. Som teknikinformatör arbetar Anna med alla upptänkliga former av dokumentation. Jag ansvarar för den kompletta användardokumentationen för strömriktarlådorna, som är tågens drivsystem. Det handlar om produktbeskrivningar och underhållsmanualer, till exempel. Men jag samlar även ihop dokument som ritningar och motordokumentation från andra avdelningar som vi sedan levererar till kund. Men det har inte alltid handlat om tåg. Tidigare har Anna även jobbat med robotar, bland annat för kunden ABB. Jag uppskattar det jag gör och känner att på Semcon finns det utrymme att utveckla sig. Om hon skulle vilja, finns alltid möjligheten att prova på att arbeta med något nytt. Bredden av uppdrag är en av de stora fördelarna med ett företag som Semcon. Något annat som jag gillar är att vi har ett stort individuellt ansvar gentemot kunden. I princip är det jag som representerar Semcon hos min kund, min chef är ju nästan inte inblandad alls. Sedan tycker jag att vi har en skön gemenskap här på Semcon också.

18 Produktinformationsexperten Caroline Bramklev Titel: Konfigurationsledare Kontor: Göteborg, Sverige Antal år på Semcon: Tre Caroline Bramklev har arbetat med så olika saker som livsmedel, radarstationer och hus. På Semcon hittade hon en arbetsplats där hennes breda erfarenhet kom till nytta. Som konfigurationsledare bryter Caroline Bramklev ner och strukturerar produkter i deras minsta beståndsdelar. Produktledaren ser vad marknaden vill ha, vilka nya kunder som finns och vilka produkter och tjänster man skulle kunna erbjuda för att tjäna pengar. Konfigurationsledaren vet vilka komponenter som finns i produkten och vilka som inte finns i dag utan kanske måste utvecklas. Som konfigurationsledare är man en viktig länk mellan produktledaren och själva produktionsapparaten, säger Caroline. Det handlar också om att kunna styra utvecklingen för att få största möjliga lönsamhet. När ska nästa version släppas? Hur många nya delar kommer att behövas då? Konfigurationsledaren ser till att produktionsplanen går att genomföra, att det fungerar i praktiken. Caroline beskriver sig som en diversifierad personlighet. Inom Semcon har hon bland annat jobbat som produktledare, processutvecklare, systemingenjör och affärsutvecklare. Jag har en gedigen teknisk och ekonomisk bakgrund så jag ville arbeta i ett bolag där man kan växa, och Semcon vann mitt förtroende. Är man intresserad och driven kan man få göra många olika saker. Vi är på väg in på nya marknader, det är spännande. Semcon är som ett teknikföretag med drivna, kompetenta och flexibla sinnen, och vi behöver bli fler.

19

20

21 Visualiseringsexperten Stefan Isaksson Titel: Designingenjör och gruppledare CGI Kontor: Göteborg, Sverige Antal år på Semcon: Fyra Stefan Isaksson är designingenjören vars brinnande intresse för fotografi ledde honom in på ett nytt område, Computer Generated Imagery. På Semcon fick Stefan utlopp för sin kreativa ådra. Stefan Isaksson kunde lika gärna ha hamnat i Hollywood och arbetat med filmer som Sagan om Ringen och Avatar. I stället blev det CGI-gruppen på Semcon. Vi använder i stort sett samma verktyg som i filmindustrin när vi tar fram bilder och animationer av olika produkter. I grunden är Stefan designingenjör, men en intensivutbildning i Hollywood och ett brinnande intresse för fotografi fick in honom på hans nuvarande arbetsuppgifter: att ta fram stillbilder och animationer av produkter åt företag ofta långt innan de finns i verkligheten. Tekniken som gör det möjligt kallas CGI, Computer Generated Imagery, och är densamma som används just inom filmbranschen. En av anledningarna till att jag började arbeta på Semcon var att jag här får ge utlopp för min konstnärliga ådra. Jobbet handlar inte bara om att sitta på ett kontor, utan jag får arbeta kreativt och använda mitt bildtänk till exempel när det gäller komposition och ljussättning. I Stefans och hans kollegers uppdrag ingår allt från att ta fram snygga, verklighetstrogna bilder av segelbåtar, köksmaskiner och husinteriörer till att animera bilar. Syftet är i första hand att kunden ska kunna ta fram marknadsmaterial långt innan produkten finns fysiskt färdig. Vi får ofta en CAD-modell från tillverkaren, eller så 3D-modellerar vi själva utifrån skisser. 3D-modellen används sedan för att i datorn rendera stillbilder och animationer. För Stefan råder det ingen tvekan om att det är med CGI han vill arbeta med även i framtiden. Det är ett område som utvecklas väldigt mycket för tillfället, och här på Semcon får jag chansen att ha ett omväxlande jobb med många olika kunder, där jag får följa hela processen från idé till färdigt resultat.

22 Valideringsexperten Jenny Algelid Bengtsson Titel: Valideringsingenjör Kontor: Göteborg, Sverige Antal år på Semcon: Tre Jenny Algelid Bengtsson arbetar med säkerhet på kärnkraftverk, men har sin bakgrund inom läkemedelsindustrin. En korsbefruktning som hon även tycker genomsyrar Semcon som företag. Jenny arbetar som valideringsingenjör för Semcon på det svenska kärnkraftverket Ringhals. Där validerar hon och hennes kolleger ett nytt säkerhetssystem på en av reaktorerna. Vi håller koll på att krav följs upp och ser till att tester och analyser utförs. Vi är en sorts kontroll- och samordningsorgan som ser till att samla viktiga dokument i en form som är lätt att lägga fram på bordet, om och när den efterfrågas, för att se att man verkligen uppfyller de krav som ställs av myndigheter. Sin bakgrund har Jenny framför allt inom läkemedelsindustrin, något som kanske förvånar vissa. Vår avdelning jobbar mot läkemedelsoch kärnkraftsindustrin, två områden som kanske inte verkar ha så mycket gemensamt. Men båda är hårt kontrollerade verksamheter som omgärdas av många lagar och regler, så där finns en viktig likhet. Vår process som hämtats från läkemedelsindustrin var helt ny för Ringhals, och det är både roligt och utmanande att föra in nya rutiner och tänkesätt i deras verksamhet. Innan hon kom till Semcon arbetade Jenny för ett bemanningsföretag, men hon känner att Semcon som arbetsplats kan erbjuda mycket mer. Vi har en uttalad kultur, ett arbetsklimat där du kan fråga dina kolleger om råd och de gärna hjälper till. Trots att vi är ute och jobbar på olika ställen finns det en stark sammanhållning. Hon tycker också att Semcon tar hand om sina medarbetare. Vi får gå på kurser och det finns även mycket internt kompetensutbyte. Man får helt enkelt utrymme att utvecklas.

23

24

25 Motorberäknaren Carlos Barbosa Titel: Beräkningsingenjör Kontor: Wolfsburg, Tyskland Antal år på Semcon: Tre Carlos Barbosa är beräkningsingenjören som brinner för motorsimuleringar. På Semcon har han hittat en både trygg och utmanande miljö att utvecklas i. Carlos kände sig som hemma redan två veckor efter det att han börjat på Semcons avdelning för simuleringstester av bilmotorer i Wolfsburg. Alla som kommer hit trivs väldigt bra. Då hade han arbetat i ett par år med att utveckla maskiner för ett annat företag. För Carlos var steget till Semcons avdelning för motorsimulering inte långt. Tekniken är ungefär densamma. Vi beräknar hållfasthet, dynamik och annat både för hela motorer och för enskilda komponenter. Vi undersöker allt utom motorns inre liv som till exempel kolvar, säger Carlos. Det gör de genom att simulera försöken i dator. Metoden är säkrare än mekaniska tester på redan färdiga motorer eftersom datortekniken ger exakta svar. Men metoderna utvecklas ständigt, och i framtiden hoppas Carlos att man kan ska kunna simulera bilens hela drivlina. Det är också simuleringstesterna han tycker bäst om med arbetet, även om hans administrativa uppgifter som ledare för avdelningen ökat i takt med att teamet expanderat. Och så gillar han arbetsklimatet. Om det inte var så bra skulle jag inte jobba här. Carlos och hans medarbetare arbetar med flera olika kunder, till de största hör personbilstillverkaren Volkswagen, som har sin bas i Wolfsburg. Vårt långa samarbete med Volkswagen gör att vi ses som medarbetare där snarare än som inhyrd hjälp. Men det är tryggt att veta att man med Semcon i ryggen alltid har en arbetsplats och ett skrivbord att åka till även om man inte är ute på uppdrag hos en kund.

26 Utbildningsexperten Henrik Andersson Titel: Informationsanalytiker utbildning Kontor: Göteborg, Sverige Antal år på Semcon: Tre Som lärare med teknikkunskaper var Henrik Andersson som klippt och skuren för jobbet som teknikinformatör på Semcon. Nu har det strategiska tänkandet blivit en viktig och spännande del av hans arbete. Jag hade hört mycket gott om Semcon och blev nyfiken. Så jag stämde träff med min nuvarande chef, och min profil visade sig passa väldigt bra, säger Henrik. På Semcon arbetar han i dag bland annat med att ta fram olika utbildningsplaner, en uppgift som passar hans bakgrund perfekt. Henrik är utbildad lärare och har dessutom ett års ingenjörsstudier bakom sig. Här jobbar jag med hela spektrumet, från att ta fram och hålla en enskild kurs till att utveckla en hel utbildningsstrategi. Henrik var med och arbetade fram ett nytt kommunikationssystem för räddningstjänsten som krävde en genomarbetad utbildningsplan. När det handlar om liv och död är det förstås avgörande att personalen har rätt kunskaper. Dessutom skulle det anpassas till de olika kunderna runtom i världen. Sådana projekt är intressanta, framför allt den strategiska dimensionen. Det ska finnas en strategi för hur en utbildning ska gå till och vilken effekt den ska få. Därför är Henrik oftast med från starten när en utbildningsstrategi ska tas fram. Åt ett marknadsledande marinföretag fick vi chansen att göra en utbildningsstrategi för hela företaget. Då reste vi runt och träffade folk i fabrikerna på olika platser i Europa för att få en helhetsbild av hur de jobbar. Sedan tog vi fram en utbildningsstrategi, skräddarsydd för deras verksamhet. Det som Henrik verkligen uppskattar med sitt arbete är de stora variationsmöjligheterna. Man håller sig på tårna hela tiden. På Semcon finns det stora utvecklingsmöjligheter, som exempelvis att jobba utomlands.

27

28

29 Konceptdesignern Pär Heyden Titel: Strategisk designer Kontor: Göteborg, Sverige Antal år på Semcon: Två För Pär Heyden är konceptdesign ett riktmärke för ett företags strategiska utveckling. På Semcon hittade han en möjlighet att arbeta med olika uppdrag och det han brinner för: helhetsprojekt. Pär Heyden arbetar med att förkroppsliga ett varumärke genom design, framför allt koncept och framtidslösningar inom till exempel bilbranschen, som använder konceptbilar för att testa idéer på kunderna och utveckla sitt formspråk. Det är viktigt att kopplingen mellan design och varumärke stämmer, annars haltar alltihop. Det är lite som att sätta ut en fyr i framtiden. Man bestämmer inte exakt hur bilarna ska se ut framöver, utan skapar ett riktmärke att sikta på, säger Pär. Han har varit involverad i fem olika konceptbilar men har också utvecklat konceptlampor för Semcon. Lamporna ställdes ut på möbelmässan i Stockholm. Där kunde vi visa vad Semcon kan, men på ett mindre kostsamt sätt än med en bil, säger Pär. I början arbetade Pär mycket med interaktiva produkter, bland annat för Volvo Personvagnar. Nu har han det kreativa ansvaret för de projekt som Semcon Design driver inhouse, det vill säga projekt som inte utförs ute hos kund utan i Semcons egna studior. Semcon är perfekt om man är nyutexaminerad, för man får prova på många sorters uppdrag innan man bestämmer sig. För en sådan som jag, som inte vill bestämma sig, är Semcon också ett bra företag. Jag skulle tröttna om jag inte fick jobba med olika saker. Helhetsprojekt är det som ligger honom varmast om hjärtat. Ett drömuppdrag skulle vara om till exempel Electrolux ville ha ett helt nytt kökskoncept med allt från planlösning till vitvaror, allt från funktion till estetik.

30 Interiörspecialisten Nayyar Rahman Titel: Produktdesigningenjör Kontor: Bangalore, Indien Antal år på Semcon: Fyra Sedan Nayyar Rahman började på Semcon i Indien 2006 har hans arbetsuppgifter varit varierade. Hans uppdrag som produktdesigningenjör inkluderar projekt för Scania Trucks, Reva Electric Car Company och Arctic Trucks. Ett annat uppdrag tog honom från hans hemstad, Bangalore i Indien, till Volvo Cars i Göteborg. Jag lärde mig att organisera och utföra mitt arbete på ett mer professonellt sätt där. Jag fick träffa människor från hela världen och lära känna deras kultur och livsstil, och detta har sedan hjälpt mig att kommunicera mer effektivt med olika kunder. Nayyar får inspiration från en rad källor såsom tillverkning, inköp, marknadsföring, förpackning, konstruktion och montering. Mitt ansvar är att fånga upp informationen från dessa källor och sedan föreslå en produkt med den bästa möjliga tillverkningsmetoden, föreslå vilket material som ska användas, vilka verktyg och vilken design som ska användas vid montering, säger han. Nayyar fick höra talas om arbetet på Semcon genom en vän som redan arbetade på företaget. Vid den tidpunkten hade Semcon just startat i Indien, vilket betydde fler utmaningar, större möjlighet att påverka arbetet och bättre möjligheter till att bli framgångsrik i framtiden, säger han. Nu, fyra år senare, säger Nayyar att han känner sig som en i familjen och ser fram mot att ta mer ansvar. Varje individ här på Semcon är viktig och betydelsefull. Hårt arbete och hängivenhet lönar sig alltid, det belönas och ger ett uppsving i karriären.

31

32 Vill du vara med att utveckla framtiden? Semcon är ett globalt teknikutvecklingsföretag med verksamhet på mer än 40 orter över tre kontinenter. Läs mer om oss på

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

Hur har du lyckats skapa ett så framgångsrikt

Hur har du lyckats skapa ett så framgångsrikt TEXT LINDA THOMSEN HÖGFELDT & JOHAN JARNEVING FOTO SEBASTIAN BERGER, NICKE JOHANSSON, AASHITH SHETTY & ANDERS DEROS Flygplansinteriördesignern Stefan Sommer, Semcon Tyskland DE SENASTE ÅREN har Stefan

Läs mer

Undersökning bland deltagare i Volvosteget 2013

Undersökning bland deltagare i Volvosteget 2013 Undersökning bland deltagare i Volvosteget 2013 Innehåll 1 Om undersökningen 2 Sammanfattning 3 Ungdomarnas utvärdering av Volvosteget 18 4 Ungdomarnas syn på arbetslivet 03 08 22 2 Om undersökningen 3

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

Användning Dessa rollkort kan användas som stöd i produktutvecklingsprocessen. De beskriver olika yrken och vilken roll personerna med dessa yrken

Användning Dessa rollkort kan användas som stöd i produktutvecklingsprocessen. De beskriver olika yrken och vilken roll personerna med dessa yrken Rollkort Användning Dessa rollkort kan användas som stöd i produktutvecklingsprocessen. De beskriver olika yrken och vilken roll personerna med dessa yrken har haft i processen att ta fram prototypen Watt-lite

Läs mer

Namn: Program: Studieår: Kontakt: Lycka till med studierna!

Namn: Program: Studieår: Kontakt: Lycka till med studierna! Kompetensloggboken Namn: Program: Studieår: Kontakt: Lycka till med studierna! Att använda din kompetensloggbok Under hela din studietid kommer du att samla på dig en mängd värdefull kompetens i form av

Läs mer

Ja, vi är annorlunda! Om Altran och ett annat sätt att vara IT-konsult.

Ja, vi är annorlunda! Om Altran och ett annat sätt att vara IT-konsult. Ja, vi är annorlunda! Om Altran och ett annat sätt att vara IT-konsult. Hade du inte tänkt bli IT-konsult? I så fall vill vi gärna ha ditt CV. Hur får man folk att trivas på jobbet? På Altran bygger vi

Läs mer

Du är viktig för Norrköpings framtid.

Du är viktig för Norrköpings framtid. Den blå tråden Du är viktig för Norrköpings framtid. Om du känner glädje i att skapa värde och göra nytta för andra människor har du kommit helt rätt. För alla vi som jobbar här gör skillnad för Norrköpingsbornas

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på Manpower Student är ett eget bolag och en egen avdelning inom Manpower. Manpower är världsledande när det gäller arbetsmarknadsrelaterade tjänster som rekrytering, uthyrning och jobbförmedling. De finns

Läs mer

Utvärdering Utvecklingsledare i kommunikationsplanering: Förändringsarbete

Utvärdering Utvecklingsledare i kommunikationsplanering: Förändringsarbete Utvärdering Utvecklingsledare i kommunikationsplanering: Förändringsarbete Positiva synpunkter Bra upplägg. Lite teori blandat med övningar i lagom storlek. Verksamhetsnära och realistiskt. Många tankeställare

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

Hur du tacklar intervjusituationen!

Hur du tacklar intervjusituationen! Hur du tacklar intervjusituationen! Denna artikel är skriven av Linda U Johansson, KarriärCoachen Informationen får ej spridas eller kopieras utan författarens medgivande www.karriarcoachen.nu Inledning

Läs mer

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K > < I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K I N L E DN I N G U p p drage t Vi vill mer. Vi vågar satsa. Vi ger resultat. 6 7 Erbj u dan de t Visa vad våra färger går för. 8 9 Drivk rafte rna 1 0 1

Läs mer

Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter

Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter 12. Medlemsberättelser Kongress 2011 1 (7) Lena, Sjuksköterska öppenvård Jobbet är utvecklande men stressigt. Den viktigaste orsaken

Läs mer

med passion för tandvård

med passion för tandvård med passion för tandvård Sveriges bästa tandvård med de stoltaste medarbetarna. Det är så vi ska möta framtiden. Kunskap, idéer och handlingskraft är våra viktigaste verktyg för att ge våra kunder det

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

Engagerade medarbetare skapar resultat!

Engagerade medarbetare skapar resultat! Föreläsningsanteckningar Berit Friman, vd Dale Carnegie Sverige 11 februari 2015 Engagerade medarbetare skapar resultat! Berit Friman är en av Sveriges mest erfarna föreläsare och utbildare inom områdena

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Det handlar om dina förutsättningar, din utveckling och din lön. Du ska ha möjlighet att få en

Läs mer

Är det jobbigt på jobbet?

Är det jobbigt på jobbet? Är det jobbigt på jobbet? Har inte du varit otroligt missnöjd med din arbetsplats? Vad håller din chef på med? Känner du dig trött på allt skvaller? Har du bra arbetskamrater? Känner du dig motiverad att

Läs mer

Användning Dessa rollkort kan användas som stöd i produktutvecklingsprocessen eller för sig själva. De beskriver olika yrken och vilken roll

Användning Dessa rollkort kan användas som stöd i produktutvecklingsprocessen eller för sig själva. De beskriver olika yrken och vilken roll Rollkort Användning Dessa rollkort kan användas som stöd i produktutvecklingsprocessen eller för sig själva. De beskriver olika yrken och vilken roll personerna med dessa yrken haft i processen att ta

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Hitta drivkraften, styrkan och nå målet! Gita Bolt 2013 Copyright: airyox AB Mångfaldigande av denna skrift, helt eller delvis, är enligt lagen om upphovsrättsskydd

Läs mer

Skyddsombudet en arbetskamrat och facklig kompis

Skyddsombudet en arbetskamrat och facklig kompis Ditt skyddsombud Skyddsombudet en arbetskamrat och facklig kompis Ligger du vaken om nätterna och grubblar över hur skyddsombudet har det? Inte det? Byggnads vet i alla fall att många skyddsombud funderar

Läs mer

Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans

Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans 9 Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans 8 11 Varje dag är en ny föreställning. Vi lyssnar aktivt på våra kunder, för att bli bättre. Vi tar personligt ansvar för

Läs mer

Förslag på intervjufrågor:

Förslag på intervjufrågor: Förslag på intervjufrågor: FRÅGOR OM PERSONENS BAKGRUND 1. Var är du uppväxt? 2. Om du jämför din uppväxt med andras, hur skulle du ranka din egen uppväxt? 3. Har du några syskon? 4. Vad gör de? 5. Vilka

Läs mer

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY Vår verksamhetsidé Vi är många som jobbar på Eksjö kommun ungefär 1600 medarbetare och vår främsta uppgift är att tillhandahålla den service som alla behöver för att leva ett

Läs mer

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun Som ledare i Lunds kommun har du en avgörande betydelse för verksamhetens kvalitet. Du har stort inflytande på hur medarbetare presterar och trivs samt hur

Läs mer

Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering.

Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering. Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering. intelliplan intelliplan Intelliplan Om företaget Vi hjälper kunder att hitta gömda guldgruvor. 2 Intelliplan

Läs mer

Sveriges mest engagerade teknik- och IT-konsulter

Sveriges mest engagerade teknik- och IT-konsulter Sveriges mest engagerade teknik- och IT-konsulter NÖJD KUND LÖNSAMHET NÖJD MEDARBETARE AFFÄRSMODELLEN Det här är vad vi gör På Alten utvecklar och levererar vi teknik och IT- kompetens till världsledande

Läs mer

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra kunder med hjälp av innovativa lösningar Vi tror på ett Partnerskap

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

Jobbet på det perfekta läget

Jobbet på det perfekta läget Jobba hos oss! Jobbet på det perfekta läget Att bo eller arbeta i Svedala kommun är att ha nära till städer som Malmö, Lund, Trelleborg och Köpenhamn. I kommunen finns allt du behöver natur, kultur, näringsliv,

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna den 4 maj 0 Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna Allmänt om enkäten Enkäter skickas till deltagare i FIVE cirka tre veckor efter att de har avslutat sin praktik. Om

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

ABSOLUT PASSION FÖR DEM SAMMAN

ABSOLUT PASSION FÖR DEM SAMMAN Stockholm, 3 juli 2013 ABSOLUT PASSION FÖR DEM SAMMAN Hängivna fans från hela världen träffades i Stockholm för att hylla ett uppskattat varumärke. Skulle du vara beredd att resa över 1 300 mil fem gånger

Läs mer

EN GUIDE AV. Så matchar du kandidat med företagskultur!

EN GUIDE AV. Så matchar du kandidat med företagskultur! EN GUIDE AV Så matchar du kandidat med företagskultur! EN GUIDE AV Inledning En av de vanligaste anledningarna till att medarbetare säger upp sig är att de inte känner sig hemma i företagskulturen. Det

Läs mer

ÄR DINA MEDARBETARE MOTIVERADE?

ÄR DINA MEDARBETARE MOTIVERADE? Dale Carnegie Trainings ledarskapsguide: ÄR DINA MEDARBETARE MOTIVERADE? Lär dig motivera olika typer av medarbetare och bygg relationer som skapar entusiasm, motivation och engagemang på arbetsplatsen.

Läs mer

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget.

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget. Boksammanfattning Ditt professionella rykte - Upptäck DIN främsta tillgång. av Per Frykman & Karin Sandin Företag över hela världen lägger ner enorma summor på att vårda och stärka sitt varumärke, rykte

Läs mer

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Din vilja, ditt engagemang och din kompetens är en viktig del av Martin & Serveras framgång. Våra värderingar Den här skriften beskriver Martin

Läs mer

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin...

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Vad kommer från skogen? Förpackningar, papper, tidningar, magasin, möbler, fönster, blöjor, tuggummi, såpa... Ja listan kan göras lång på produkter som

Läs mer

Välj energi för livet. Så är det att jobba på Skellefteå Kraft.

Välj energi för livet. Så är det att jobba på Skellefteå Kraft. Välj energi för livet. Så är det att jobba på Skellefteå Kraft. Varför Skellefteå Kraft? Här får jag arbeta med hållbar utveckling, som är viktig både för Sverige och resten av världen. Det många kopplar

Läs mer

Radius. en möbelserie med mjuka former

Radius. en möbelserie med mjuka former en möbelserie med mjuka former Ett mjukt formspråk med naturliga material och en lugn färgskala. Det är utmärkande för vår nya egendesignade kontorsserie Radius. Snygga och praktiska detaljer i läder ett

Läs mer

Enkätundersökning IT-pedagoger 2010/11, 2011/12, 2012/13

Enkätundersökning IT-pedagoger 2010/11, 2011/12, 2012/13 Enkätundersökning IT-pedagoger 2010/11, 2011/12, 2012/13 I maj 2014 bad vi it-pedagoger som gått hos oss de tre senaste åren att besvara en enkät om utbildningen och om den medfört några förändringar i

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Utdrag från Självskattnings- och bedömningsmaterial

Utdrag från Självskattnings- och bedömningsmaterial Anpassning av Europarådets språkliga referensnivåer för arbete inom äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning Framtaget av lärargruppen inom projekt ArbetSam hösten 2011 våren 2012 Handledare:

Läs mer

Kommunicera och nå dina mål. Kommunikationsstrategi 2013-2016

Kommunicera och nå dina mål. Kommunikationsstrategi 2013-2016 Kommunicera och nå dina mål Kommunikationsstrategi 2013-2016 Lyssna och prata för att nå målen Östersunds kommun har tagit fram en kommunikationsstrategi som sträcker sig från 2013 till 2016. Den här foldern

Läs mer

Profilera dig på LinkedIn. 10 steg till en lyckad profil

Profilera dig på LinkedIn. 10 steg till en lyckad profil Profilera dig på LinkedIn 10 steg till en lyckad profil Profilera dig på LinkedIn Med över 300 miljoner användare är LinkedIn världens största professionella nätverk och två miljoner svenskar är medlemmar.

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Du som medarbetare är viktig och gör skillnad genom ditt engagemang och mod att förändra i strävan att förbättra. 2 Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun

Läs mer

Positiva pedagoger och kreativa arbetslag i förskolan. Susanne Bogren och Nanna Klingen

Positiva pedagoger och kreativa arbetslag i förskolan. Susanne Bogren och Nanna Klingen Positiva pedagoger och kreativa arbetslag i förskolan Susanne Bogren och Nanna Klingen Det lustfyllda samarbetet I ett kreativt arbetslag får alla pedagoger som arbetar tillsammans i barngruppen samma

Läs mer

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet Program vecka 17 Nyföretagarveckan Anmäl dig NU! till linkoping@nyforetagarcentrum.se eller via Facebook. 1 Mån 22 apr 17.30 19, essio ab, Näringslivets hus, Ågatan 9 Din drivkraft, styrkor och hur du

Läs mer

Medarbetarenkät 2014. / Totalrapport Lycksele kommun (ej bolag) Svarsfrekvens: 74,3

Medarbetarenkät 2014. / Totalrapport Lycksele kommun (ej bolag) Svarsfrekvens: 74,3 Medarbetarenkät 2014 / Totalrapport Lycksele kommun (ej bolag) Svarsfrekvens: 74,3 1 2 Totalrapport Lycksele kommun (ej bolag) Mål och uppdrag 59,8% 27,2% 10,4% 2,7% 4,6 Kompetens och utveckling 62,5%

Läs mer

50IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETAR- ENGAGEMANG LEDARGUIDE MEDARBETARENGAGEMANG

50IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETAR- ENGAGEMANG LEDARGUIDE MEDARBETARENGAGEMANG 50IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETAR- ENGAGEMANG LEDARGUIDE MEDARBETARENGAGEMANG ! 50IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETAR- ENGAGEMANG 50 IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETARENGAGEMANG 1 2 3 4 5 SKAPA EN GOD RELATION Relationen

Läs mer

Följ med på en spännande resa!

Följ med på en spännande resa! Följ med på en spännande resa! » Idag är vi en av Sveriges största teknikkonsulter inom el- och säkerhetsområdet. En utveckling som inte hade varit möjlig utan våra engagerade och kompetenta medarbetare.

Läs mer

Medarbetarenkät 2014. / Piteå. Svarsfrekvens: 80,7

Medarbetarenkät 2014. / Piteå. Svarsfrekvens: 80,7 Medarbetarenkät 2014 / Piteå Svarsfrekvens: 80,7 1 2 Piteå Mål och uppdrag 66,5% 24,2% 6,8% 2,5% 4,8 Kompetens och utveckling 71% 22,3% 5,4% 1,3% 4,9 Information 80,7% 16,7% 2,3% 0,3% 5,1 Medarbetarskap

Läs mer

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117]

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117] Utbildningsförvaltningen Spånga gymnasium 7-9 [117] I denna rapport finner du din enhets resultat från medarbetarenkäten 2012. Datainsamlingen har skett under perioden 3 september 28 september 2012. På

Läs mer

Producenten Administratör eller konstnär?

Producenten Administratör eller konstnär? Producenten Administratör eller konstnär? En rapport av Gustav Åvik Kulturverkstan KV08 Maj 2010 Bakgrund En fråga har snurrat runt i mitt huvud sen jag började Kulturverkstan, vill jag arbeta som teaterproducent?

Läs mer

Människan är den enda varelse som kan förändra sitt liv genom att förändra sina intentioner och handlingar. Själva kärnan i att vara människa är

Människan är den enda varelse som kan förändra sitt liv genom att förändra sina intentioner och handlingar. Själva kärnan i att vara människa är Människan är den enda varelse som kan förändra sitt liv genom att förändra sina intentioner och handlingar. Själva kärnan i att vara människa är alltså friheten att förändras. Men det kan vi göra först

Läs mer

I kaos ser man sig naturligt om efter ledning.

I kaos ser man sig naturligt om efter ledning. Finn din kärna Allt fler styr med självledarskap. Självkännedom och förmågan att kunna leda dig själv gör det lättare att kunna se klart och att leda andra som chef. Självledarskap handlar om att behärska

Läs mer

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen MEDARBETARSAMTAL vid miljöförvaltningen Medarbetarsamtal vid miljöförvaltningen Vi är alla anställda på miljöförvaltningen för att utföra ett arbete som ska leda till att verksamheten lever upp till målen

Läs mer

CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB

CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB VAD kan jag? HUR delar jag med mig? VILKEN är Affärsnyttan? VARFÖR har mina kunder valt mig? www.stepeducation.se olofson@stepeducation.se 070 208 67 88 St Lars

Läs mer

En stad. 9000 medarbetare. En vision.

En stad. 9000 medarbetare. En vision. guide till År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En stad. 9000 medarbetare.

Läs mer

Ledarutveckling för ökad samsyn

Ledarutveckling för ökad samsyn Samsyn Struktur Glädje Ledarutveckling för ökad samsyn Webbaserat program för dig i politiskt styrd organisation som vill öka samsynen i verksamheten Platsoberoende ledarskapsprogram för chefer, arbets-

Läs mer

FÖRBÄTTRINGSVÄGEN. Verktyg & inspiration för företagets utveckling. Helene Kolseth

FÖRBÄTTRINGSVÄGEN. Verktyg & inspiration för företagets utveckling. Helene Kolseth FÖRBÄTTRINGSVÄGEN Verktyg & inspiration för företagets utveckling Helene Kolseth Förbättringsvägen - Verktyg & inspiration för företagets utveckling Förbättringsvägen - Verktyg & inspiration för företagets

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Uppgraderingsfråga. Tänk dig varenda medarbetare i en ny och bättre version. Vill du sätta detta i system nu? NEJ

Uppgraderingsfråga. Tänk dig varenda medarbetare i en ny och bättre version. Vill du sätta detta i system nu? NEJ Uppgraderingsfråga Tänk dig varenda medarbetare i en ny och bättre version. Vill du sätta detta i system nu? JA NJ Vad blir skillnaden? Långsiktighet. I stället för Ad Hoc-lösningar och punktinsatser kan

Läs mer

Intervjuguide - förberedelser

Intervjuguide - förberedelser Intervjuguide - förberedelser Din grundläggande förberedelse Dags för intervju? Stort grattis. Glädje och nyfikenhet är positiva egenskaper att fokusera på nu. För att lyckas på intervjun är förberedelse

Läs mer

En bättre matchning mellan utbud och efterfrågan vad krävs? Anna Dyhre för

En bättre matchning mellan utbud och efterfrågan vad krävs? Anna Dyhre för Regional kompetensdag 2013 Från samverkan till samhandling 18 december, 2013 En bättre matchning mellan utbud och efterfrågan vad krävs? Anna Dyhre för Copyright Comborama Text & Layout 2010 Intresse,

Läs mer

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Att jobba på Sto Det handlar om dig Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Som medarbetare på Sto är det i grunden dig och dina kollegor det handlar om. Utan att förringa vår fina produktportfölj, är det

Läs mer

Karriär och förälder. För dig som väntar barn, är föräldraledig eller har barn och arbetar

Karriär och förälder. För dig som väntar barn, är föräldraledig eller har barn och arbetar Karriär och förälder För dig som väntar barn, är föräldraledig eller har barn och arbetar Vilka möjligheter har du som förälder att få en bra balans mellan arbetsliv och familj? Lathund för dig som väntar

Läs mer

Hur du skapar medarbetarengagemang i små och mellanstora företag

Hur du skapar medarbetarengagemang i små och mellanstora företag Hur du skapar medarbetarengagemang i små och mellanstora Dale Carnegie Training Whitepaper www.dalecarnegie.se Copyright 2014 Dale Carnegie & Associates, Inc. All rights reserved. small_business_101414_wp_sw

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Klippan Vi jobbar bra tillsammans!

Klippan Vi jobbar bra tillsammans! Klippan Vi jobbar bra tillsammans! Välkommen till Klippan Vi lägger stor vikt vid bra livskvalité; att våra medarbetare trivs och kan utvecklas både personligt och professionellt. Marianne N. Claesson,

Läs mer

Uppskattning och frågande som skapar de bästa av världar

Uppskattning och frågande som skapar de bästa av världar Uppskattning och frågande som skapar de bästa av världar När människor systematiskt använder sina styrkor och bygger vidare på framgångsfaktorer och önskvärda lägen möjliggörs storverk. När vårt fokus

Läs mer

Thomas360-rapport. den 8 juli 2012. Thomas Ledare. Thomas360 för ledare. Privat och Konfidentiellt

Thomas360-rapport. den 8 juli 2012. Thomas Ledare. Thomas360 för ledare. Privat och Konfidentiellt Thomas360-rapport den 8 juli 2012 Thomas Ledare Thomas360 för ledare Privat och Konfidentiellt Innehåll Introduktion Förstå din Thomas360-rapport Genomsnitt för kompetenser Ett diagram med de 5 högsta

Läs mer

Chefs- och ledarskapspolicy

Chefs- och ledarskapspolicy Chefs- och ledarskapspolicy Antagen av kommunfullmäktige 2011-12-15 1. Inledning Denna policy vänder sig till dig som är chef eller vill bli chef i Eksjö kommun. Syftet är att du tydligt ska veta utifrån

Läs mer

KAPITEL 1 VAD DU VILL OCH VAD DU KAN

KAPITEL 1 VAD DU VILL OCH VAD DU KAN KAPITEL 1 VAD DU VILL OCH VAD DU KAN Innan du börjar läsa platsannonser och skriva ansökningar är det bra att fundera över vad det är du vill arbeta med. I kapitlet går du igenom din kompetens för att

Läs mer

3d är för dem som vill lära sig nya saker

3d är för dem som vill lära sig nya saker 3d-bild av Sören Larsson. På senare tid har han arbetat mycket med grafikkorts rendering, eller GPU-rendering. En vanlig renderingsprocess tar mycket lång tid, att utveckla rendering med hjälp av grafikkort

Läs mer

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Resultat Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Fråga 1 Mycket inspirerande (6) till mycket tråkigt (1) att arbeta med etologisidan Uppfattas som mycket inspirerande eller inspirerande

Läs mer

Sommarpraktik - Ungdom

Sommarpraktik - Ungdom Sommarpraktik - Ungdom 1. Födelseår 2. Kön 3. Inom vilket praktikområde har du praktiserat? 4. Hur är du med den information du fått hemskickad av Ung i Lund? Svara på en skala mellan 1-5 där 1 betyder

Läs mer

GUIDE. Så gör du en ännu bättre behovsanalys

GUIDE. Så gör du en ännu bättre behovsanalys GUIDE Så gör du en ännu bättre behovsanalys INTRO Att rekrytera är ett ypperligt tillfälle att se över behoven i din verksamhet och faktiskt få in någon som kan göra ditt företag ännu bättre. Rätt person

Läs mer

Vår kunskap blir din konkurrensfördel

Vår kunskap blir din konkurrensfördel Vår kunskap blir din konkurrensfördel Ett teknikkonsultföretag för processindustrin Improvus ett teknikkonsultbolag Improvus har sin bas i Stockholm och verkar i hela Europa. Vi är specialiserade inom

Läs mer

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun LUNDS KOMMUN Box 41, 221 00 Lund kommunkontoret@lund.se www.lund.se Stortorget 7 Telefon (vx) 046-35 50 00 Produktion Personalavdelningen, Kommunkontoret Design www.mariannaprieto.com Foto Wirtén PR &

Läs mer

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida NORAB Från berg till småsten Under drygt 20 år har vi på Norab samlat kunskap och

Läs mer

create oväntat flexibla skåp

create oväntat flexibla skåp create oväntat flexibla skåp Från idé och design till produktion. Över 120.000 löpmeter klädskåp produceras årligen av vår helägda fabrik i Slovakien. Cecilia Stööp, designern bakom Create Create är skåp

Läs mer

Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN!

Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN! Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN! OM ATT TRO PÅ FRAMTIDEN Fotbollen har en fantastisk förmåga att sammanföra

Läs mer

Svar fråga 1a)Att vi inkluderar istället för att exkludera vilket är en förutsättning för att växa sig starka. Kommentar: Visst är det så

Svar fråga 1a)Att vi inkluderar istället för att exkludera vilket är en förutsättning för att växa sig starka. Kommentar: Visst är det så Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej Ola, Genomgående insiktsfullt svarat. Jag har kommenterat frågorna i anslutning till varje fråga och vill att du särskilt läser de vid frågorna 3c, 5a, 6a, 8b, 9b

Läs mer

Nyckeln till framgång

Nyckeln till framgång Nyckeln till framgång 1 2 En liten bok om Industrilås värderingar att bära nära hjärtat. 3 När vi på Industrilås ville formulera vilka vi är och vad vi står för skapade vi begreppet En filosofi, många

Läs mer

Projektarbete Belysning

Projektarbete Belysning Projektarbete Belysning Av: Victor Karlsson, Fredrik Patriksson Stjernspetz, Henrik Byström Handledare: Jörgen Lantz HT/VT -06/-07 1 Innehållsförteckning Projektarbete Belysning... 1 1 Inledning... 4 2

Läs mer

Du - ett varumärke. Bygg ditt personliga varumärke och stärk ditt professionella rykte. Umeå 17-18 mars 2010

Du - ett varumärke. Bygg ditt personliga varumärke och stärk ditt professionella rykte. Umeå 17-18 mars 2010 Du - ett varumärke Umeå 17-18 mars 2010 Curomed Utbildning, Håkmark 213, 905 91 UMEÅ, tel 090-38375, fax 090-38331 e-post info@curomed.se, www.curomed.se 1 DU ETT VARUMÄRKE Du - Ett Varumärke Ditt personliga

Läs mer

Fiskenytt Sommaren 2010 Nyhetsbrev från SMAB Sälj & Marknadsutveckling AB

Fiskenytt Sommaren 2010 Nyhetsbrev från SMAB Sälj & Marknadsutveckling AB www.smab.se Fiskenytt Sommaren 2010 Nyhetsbrev från SMAB Sälj & Marknadsutveckling AB Innehåll: Tankar från bryggan Efterfrågan på Säljutbildningar ökar Läkemedelsföretag använder Profilkursen Säljarna

Läs mer

Vår mission är att hjälpa människor och företag att blomstra samt möjliggöra för kunder och partners att förverkliga sina idéer.

Vår mission är att hjälpa människor och företag att blomstra samt möjliggöra för kunder och partners att förverkliga sina idéer. Att jobba hos oss Vår mission är att hjälpa människor och företag att blomstra samt möjliggöra för kunder och partners att förverkliga sina idéer. Hur vi lever vårt varumärke Simple, Personal and Fair

Läs mer

Via LIA-perioderna fick jag de verktyg jag behövde för att framgångsrikt komma ut i arbetslivet.

Via LIA-perioderna fick jag de verktyg jag behövde för att framgångsrikt komma ut i arbetslivet. Via LIA-perioderna fick jag de verktyg jag behövde för att framgångsrikt komma ut i arbetslivet. Kajsa Sandén gick utbildningen Marknadsföring och Försäljning på YHiM åren 1998-2000. Efter avslutad utbildning

Läs mer

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda På arbetsplatser där det finns förtroendevalda har Vårdförbundet fler medlemmar. Genom att utse förtroendevalda på arbetsplatsen skapar vi bättre

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Du har behoven. Vi har lösningarna.

Du har behoven. Vi har lösningarna. Du har behoven. Vi har lösningarna. Sekå en allt vanligare syn på våra vägar. Kundanpassning och helhetstänkande. Det är och har alltid varit vår styrka under alla år som vi levererat påbyggnader till

Läs mer

Att vara chef Ny roll för chefer och medarbetare

Att vara chef Ny roll för chefer och medarbetare Att vara chef Ny roll för chefer och medarbetare Ny roll för chefer och för medarbetare Vår omvärld förändras i snabb takt och vår verksamhet berörs på många sätt. Det handlar om allt från digitalisering

Läs mer