Nya Almviksbulletinen Maj 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nya Almviksbulletinen Maj 2015"

Transkript

1 Nya Almviksbulletinen Maj 2015 Ur innehållet: Förvaltning och nyttiga nummer Ny styrelse På gång i föreningen Byggprojektet - information Avfallssortering Brandsäkerhet Tvättstugor Fritidsaktiviteter i föreningen Trivselregler

2 Felanmälan görs till Riksbyggen Dag&Natt, dygnet runt: (tidigare Riksbyggen Jour) Anmäl alltid fel som du upptäcker på tvättmaskiner, belysningen i gemensamma utrymmen, läckande kranar och toaletter, stopp i sopnedkastet, fel på låssystemet, tvättstugor, mm. Parkering och garage hanteras också av Riksbyggens bostadsadministration på samma telefonnummer. Förvaltningskontoret Serenadgatan 22, till höger om ingången har vi förvaltningskontoret. Här hanteras ärenden som rör cykelförråd och taggarna. Här kan du också lämna skrivelser till styrelsen, hämta matavfallspåsar, mm. Besökstider: Tisdagar kl och torsdagar kl Felanmälan ComHem görs direkt till företaget på telefon Felanmälan Via Europa/Bredband2 görs direkt till företaget på telefon Föreningens hemsida:

3 Vem är vi i styrelsen? Styrelsen väljs av årsmötet. Styrelsen består av sex ledamöter, två suppleanter och Riksbyggen utser en representant och en suppleant. Styrelsen består av: Ordförande: Rolf Larsson Rolf nås på telefon , tisdagar och torsdagar kl 11:00 16:00 Vice ordförande: Anders Kristiansson Sekreterare: Camilla Carlbom Ledamöter: Otto Walter, Magnus Andersson och Christoffer Höghjelm Suppleanter: Cecilia Frank och Fredric Palm Riksbyggens representant är Daniel Christiansson och Daniels suppleant är Ulf Håkansson, vår vaktmästare. Här kommer en kort presentation av de nya styrelsemedlemmarna. Cecilia Frank, suppleant Hej! Jag heter Cecilia Frank. Just nu är jag föräldraledig med min yngste son Benjamin, annars jobbar jag som administratör på ett konsultföretag inom risk och säkerhet. Jag är gift med Johan och vi har också en pojke på 4 år som heter Jonatan. Vi flyttade till denna bostadsrättsförening förra sommaren. Jag valdes in som suppleant till styrelsen på årsmötet tidigare i år. Det ska bli intressant och roligt att engagera sig i vår förening och verka för dess fortsatta utveckling. Fredric Palm, suppleant Hej jag heter Fredric Palm är 31 år och jobbar som lagerarbetare på ett företag i Malmö som heter Beijer Electronics. Bor på Serenadgatan tillsammans med min sambo Ronja och vår dotter Alba som fyller 2 år i sommar. När jag inte jobbar så umgås jag helst med min familj och är intresserad av nästan all sport så jag följer naturligtvis MFF på nära håll.

4 Daniel Christiansson, ny förvaltare Mitt namn är Daniel Christiansson och jag ersatte Magnus Sjöstrand nu i februari 2015 som er förvaltare. Jag arbetade tidigare på HSB Malmös styrelse samt med ett flertal bostadsrättsföreningar och en tid på AB Helsingborgshem. Jag har själv även ett förflutet inom bostadsrättsförening och då som ordförande under sju år samt ett år som sekreterare. Idag är jag gruppchef teknisk förvaltare på Riksbyggen. Tillsammans med styrelsen i Malmöhus 22 fortsätter vi utveckla föreningen och anpassa den till morgondagens marknad redan idag. Viktig information angående den inre reparationsfonden: Fr.o.m. den sista augusti 2014 sätts det inte in mer pengar på inre reparationsfonden. Du som har innestående pengar kan ta ut vad du har i fonden. Detta görs genom att fylla i en blankett som du hittar på vår hemsida. Blanketten ska sedan skickas till Riksbyggens Servicecenter.

5 På gång i föreningen Fönsterbytet är klart i låghusen och besiktning är genomförd, det kvarstår dock injustering av ventilation som är under utredning. I höghusen fortsätter arbetet med fasader och fönsterbyte. Detta arbete kommer att fortsätta under hela Vi håller även på med PCB-sanering som är en tidskrävande och dyr post men som vi enligt lag är skyldiga att genomföra. Mark & Miljö håller på att göra trappöverbyggnader på garagenedgångarna på G1, G2 & G3 på samma sätt som det finns två på G1 idag, så vi slipper problemet med snöskottning i trappan, risken för att halka samt skräp som blåser ned. Vi har gett Mark & Miljö uppgiften att bygga ett förråd på parkeringsplatsen vid Kvartettgatan då vi har väldigt dåligt med plats att förvara saker. Vi väntar fortfarande på att bygglovet skall bli klart. Föreningen har beslutat att installera värmeåtervinning i ett av låghusen. Det blir på gaveln Serenadgatan 11. Faller detta väl ut kommer även resterande 14 låghus att installeras med värmeåtervinning. Systemet fungerar så att varmluften som vi släpper ut från vår ventilation återvinns med hjälp av en värmepump. Värmen tas tillvara och används sedan igen för att värma våra lägenheter. Investeringen som föreningen gör är väldigt fördelaktig ur en ekonomisk aspekt samtidigt som det är en vinst för miljön. Återvinning av frånluftsvärme kommer (om det lyckas) att minska fjärrvärmeförbrukningen med 15-20%. Frånluften som suger luft från lägenheter via takfläkten innehåller mycket värmeenergi. Värmepumpen kommer att återvinna stora delar av den värmen vintertid och föra tillbaka den till våra radiatorer.

6 Byggprojektet Här kommer en uppdatering från byggteamet: Låghusen: I låghusen är fönsterbytet färdigt och besiktigat. Det som återstår i entreprenaden är PCB-sanering av utvändiga fogar och soprummen samt arbeten med entrétaken. Detta påverkar inte er inne i lägenheterna och information sätts upp på entrédörren av entreprenören. Höghusen: Fasadrenovering och fönsterbytet är färdigt och besiktigat på Serenadgatan 22 och 24. På Serenadgatan 24 återstår sanering av PCB på balkongerna. Pågående arbeten med fasadrenovering och fönsterbyte på Serenadgatan 30 beräknas vara klart i slutet på juni. På Serenadgatan 28 påbörjas sanering av trapphusparti i vecka 19. Arbetet med fasadrenovering och fönsterbyte beräknas pågå mellan juni och oktober utan stopp vid semestertider. Det är viktigt att ni som åker iväg på långtidssemester lämnar nyckeln till någon bekant och ber dem kontrollera postboxen för information från NCC eller Riksbyggen. I höghusen pågår även en rör- och ventilationsentreprenad för att installera ett värmeåtervinningssystem. Det är väldigt viktigt att alla boende följer de anvisningar som står i informationen från entreprenören! Plocka undan enligt anvisning och var hemma eller lämna nyckel så att entreprenören kommer in på avtalad tid. Görs inte detta blir det stora kostnader för föreningen och ni kommer personligen att debiteras kr på nästa månadsavi.

7 Info till hela föreningen: Utredning angående det upplevda draget över spaltventilerna pågår och när vi har mer information om detta förmedlas det vidare till er. Vår förhoppning är att det ska vara utrett till när det börjar bli kallare igen. Vi önskar er alla en trevlig sommar! Med vänlig hälsning byggteamet Tack och hej från Niklas Persson Det har varit utmanande att jobba i den miljön som Malmöhus 22 erbjuder, det har dykt upp många överraskningar i form av saneringar och dylikt som har gjort projektet mer komplext än vad jag i alla fall hade kunnat föreställa mig när jag fick uppdraget som arbetsledare av NCC. Detta har resulterat i att boende har fått stå ut med mer än vad som var tänkt i form av att man har haft hantverkare mycket längre i sin lägenhet än vad som var planerat från början. Nu hoppas vi att vi inte stöter på fler överraskningar och att arbetena flyter på smärtfritt för alla inblandade. För min del så är det nya utmaningar som gäller, därför kommer jag att lämna projektet och NCC den 17 juni. Jag ber att få tacka för den tiden jag har varit i detta projekt och önskar all lycka i framtiden! På återseende! Malmö Niklas Persson

8 Matavfall Vad är matavfall egentligen? Det är allt som blir över när du ätit eller lagat mat. Vill du minska mängden matavfall? Köp inte mer än du tror att det går åt eller gör lunchlådor och mellanmål av mat som blir över. Detta är matavfall: Rotfrukter Frukt Bröd, kex, kakor och godis Fisk, fiskrens, skaldjursrester Äggskal Te (även påsar) Kaffe (även filter) Detta är inte matavfall: Plastpåsar och blöjor märkta som biologiskt nedbrytbara varor får inte läggas bland matavfallet eftersom dessa inte kan brytas ner i biogasanläggningen. Inte heller plast, kattsand, jord, blommor, aska, stearin, snus, cigaretter, tuggummi, pennor och kritor, dammsugarpåsar, glasspinnar, tandpetare, tandborste, tops, bomull, rakhyvlar, porslin, dricksglas, diskborstar, kuvert och post-it-lappar. Tänk på att om ni tar med er matavfallspåsen i en plastpåse, släng inte plastpåsen i matavfallstunnan! Häll inte matolja och fett i avloppet. Det stelnar på vägen till reningsverket och kan orsaka stopp i avloppsledningarna. Gör så här istället: Om det är lite fett/olja torka ur stekpannan med hushållspapper och släng det i matavfallspåsen. Om det är mer fett/olja samla det i en pappersförpackning och släng det i soppåsen för restavfall. Gå gärna in på och få fler tips.

9 Brandsäkerhet Brandsäkerhet i garagen Brandskyddsrunda i garagen G1, G2 & G3 blev utförd den mars av Otto Walter. Otto hittade en hel del brandfarliga saker och objekt som absolut inte får förvaras i ett gemensamhetsgarage. Garaget är bilens plats och inget extra förråd till din lägenhet. Det är av brandsäkerhetsskäl som garaget inte skall användas som ett förvaringsrum och särskilt inte för brandfarliga material och vätskor. Vi tänker på din och dina grannars trygghet. Det enda du får förvara i garaget förutom ditt fordon är 4 extra bildäck, en takbox samt en cykel. Spolarvätska får endast förvaras i bilen. All form av plast får inte förekomma då det uppstår giftig rökutveckling vid eventuell brand. Man får dessutom inte utföra några större reparationer av bilar i garaget.

10 Brandsäkerhet i våra hus Det är inte populärt när vi säger till att det är förbjudet att ställa ut brännbara saker i trappuppgångar och brandtrappor. Det är dock Brandskyddsstyrelsen som har bestämt detta och vi måste följa det. Vi kan inte nog påminna om att inga barnvagnar och möbler får ställas ut i trappuppgångar. Skrämmande nog förekommer det att medlemmar blockerar brandtrappan (i höghusen) med brännbart material. Brandtrappan får under inga omständigheter blockeras! Den räknas som utrymningsväg. Brandvarnare krävs i alla bostäder Detta beslut fattades i Räddningsnämnden tidigare och grundar sig på paragraf 41 i räddningstjänstlagen som lyder: Ägare eller innehavare av byggnader eller andra anläggningar skall i skälig omfattning hålla utrustning för släckning av brand och för livräddning vid brand. Beslutet innebär att Malmö blir först i landet med brandvarnartvång. Fastighetsägarens ansvar är att se till att lägenheten utrustas med en fungerande brandvarnare. Därefter är det den boendes ansvar att den fungerar, det är alltså den boendes ansvar att kontrollera att t.ex. batteriet i brandvarnaren fungerar. Den får heller inte nedmonteras vid avflyttning. Föreningen har tidigare installerat brandvarnare i alla lägenheter. Vid Räddningstjänstens hembesök hos alla våra medlemmar i höstas/vintras upptäcktes att ett flertal lägenheter saknade fungerande brandvarnare. Alla berörda har fått brev hemskickat till sig med information om vad som gäller. Är du osäker på vad som gäller kontakta förvaltningskontoret. Vill du ha hjälp att sätta upp brandvarnare kan du kontakta Fixar- Benny.

11 Tvättstugor Styrelsen vill påminna om att skötseln av tvättstugorna i föreningen sköts av oss som bor här. Huvudregeln är att vi lämnar tvättstugan i det skick som vi vill finna den nästa gång som vi tvättar. När man har tvättat färdigt ska tvättstugan ska städas. Det innebär att tvättmaskin, torktumlare, mangel och avlastningsbord ska torkas av, filtren i torktumlare och torkskåp ska borstas av, luddet slängas i papperskorgen och golven ska sopas och våttorkas. Tvättkorgen får absolut inte tas med upp i lägenheten, för att sedan glömmas kvar där. Varje tvättmaskin har ett sköljfack, i detta fack får endast sköljmedel användas. I många fall har det varit igensatt med tvättmedel och nästa som ska tvätta har fått börja med att rensa facket. Viktigt är också att respektera tvättiderna. Det går inte att komma ner och tvätta en halvtimme innan tvättidens slut. Höghusen För höghusen vill vi förutom ovan även poängtera att soptunnan är avsedd endast för förbrukade tvättmedelspaket, smuts och ludd som sopats upp i tvättstugorna. Ingen oönskad reklam o dyl. Låghusen För låghusen vill vi förutom ovan även poängtera att soptunnan är avsedd endast för luddet från filtren i torktumlare och torkskåp och skräp som sopats upp från golvet. Tomma tvättmedelspaket, sköljmedelspaket och dylikt får var och en ta med sig och kasta i återvinning.

12 Hissarna Våra hissar används tyvärr som soprum av några. Var vänlig och kasta inte skräp på hissgolvet och låt inte era husdjur göra sin behov i hissarna. Låt informationsmaterial vara hela, riv inte sönder och kladda inte, detta är viktig information riktad till er boende. Rökning i hiss är absolut förbjudet. Tänk på brandrisken och allergiker. Avfallssortering Papper, glas, metall, plast och batterier sorteras var för sig på återvinningsstationen på Kvartettgatan. Farligt avfall, lågenergilampor etc. ska lämnas på återvinningscentral som t.ex. Bunkeflo. Vi måste alla ta vårt ansvar för att sortera rätt. Det händer tyvärr att det sätts avfall vid sidan av sopkärlen för restavfall i våra miljöhus och detta är inget som avfallshämtarna tar hand om. För avfall sidan om sopkärlen debiteras föreningen för, vilket ger oss en extra kostnad. Därför har vi beslutat att skicka en faktura om minst kr för detta till den som orsakar det.

13 Fritidsaktiviteter i föreningen Dart Du vet väl att du kan spela Dart i föreningens dartklubb?! Klubben träffas på bottenvåningen på Serenadgatan 24, de tränar och fikar på torsdagar från klockan 18,00 till ca 19,30. Söndagar är det tävling från kl. 16,00, men kom gärna innan för en fika. Vi kommer att fortsätta fram till 14 juni sedan blir det sommaruppehåll fram till den 9 Augusti. Boule Den kommer att hålla på hela sommaren på onsdagar mellan Träffpunkten Kaféet finns på bottenvåningen på Serenadgatan 30, här träffas ett glatt gäng och fikar varje onsdag klockan Sista veckan i månaden spelas det även Bingo. Träffpunkten håller på fram till 10 juni sedan är det sommaruppehåll till den 12 augusti. Träningslokalen Tveka inte att besöka föreningens gym, detta är helt kostnadsfritt. Vi har nyligen uppdaterat gymmet med en ny crosstrainer och en benpressmaskin. Gymmet är öppet vardagar mellan 09,00 20,00 och lördagar och söndagar 09,00-18,00. Vi har seniorträning på måndagar mellan 10,00 12,00. (endast öppet för seniorer under den tiden). Så är du sugen på att börja träna kontakta förvaltningskontoret.

14 Fixartjänsten Föreningens fixare är Benny Nilsson. Benny kan hjälpa till med diverse tjänster för en taxa på 50 kr per påbörjad halvtimme. Du kan nå Benny: På telefon E-post Exempel på tjänster Benny kan hjälpa till med: Byte av glödlampa Batteri i brandvarnare Trädgårdsavfall Gardinuppsättning Enklare inköp i närbutik, hämta paket, medicin Sätta upp tavlor och hyllor Socialt umgänge, fika, promenader Rastning av hundar Fönsterputsning Grillning vid uteplatser Nu har våren och sommaren börjat komma till oss, och då är det många som plockar fram sina grillar. Föreningen har grillplatser på samtliga gårdar som får lov att användas. För de som har marklägenheter är det okej att grilla men dock inte inne på altanen, ni får ställa grillen utanför längs med gräsmattan så inte grannar störs, men utan att gräsmattan förstörs.

15 BRF Malmöhus 22 Kampanj! Som boende i BRF Malmöhus 22 kan du få 6 månaders internet till halva priset! 6 månader halva priset! Beställ enkelt genom att koppla din dator till bredbandsuttaget hemma i lägenheten! Surfa sedan till portalen där du kan aktivera din tjänst! Erbjudandet gäller tjänsten 100 Mbit/s och fram till Bredband2 är snabbast i test! SNABBAST I TEST R I RA RA D! RAD! I ÅR 7 Enligt Bredbandskollens samlade statistik från åren är Bredband2 snabbast vad gäller svarstider. Korta svarstider är viktigt vid all typ av webbsurf men särskilt vid telefoni, E-handel och Online Gaming. Läs mer om testet på: Ring oss och du får prata med en lyssnare! På Bredband2 har vi valt att ha vår support inhouse för att vara nära våra kunder och därmed kunna erbjuda dem allra bästa service. Vår support är dessutom öppen varje dag, året om. Kontakta oss:

16 Trivselregler För att främja trivsel och trevnad inom bostadsrättsföreningen finns vissa ordningsregler, som skall följas av medlemmarna, deras gäster och övriga som tillfälligt vistas här. - Cyklar, barnvagnar och annat får inte ställas eller förvaras på våningsplan eller i trappor. - Bollsparkning får inte ske på våningsplan eller entrén. - Hundar och katter skall hållas kopplade inom bostadsområdet hela året. Upplockningstvång gäller. Låt inte hundar och katter förorena i sandlådor och lekplatser. - Radio och tv skall hållas på en sådan ljudnivå att inte grannarna störs. - Bullrande arbete som borrning och spikning får inte ske efter kl på vardagar, efter kl på lördagar och inte alls på söndagar och helgdagar (röda dagar i almanackan). - Fel på tvättmaskiner eller läckande kranar skall anmälas direkt till Felanmälan (Riksbyggen Dag&Natt, ). - Sopnedkasten är endast avsedda för hushållssopor och dessa skall vara väl paketerade. Matavfall kastas i kärl i miljöhus. Grovsopor, flaskor, glasburkar och tidningar får inte läggas i sopnedkastet (stopprisk). Föreningen ställer ut containers en gång i kvartalet då kan grovsopor lämnas där. Flaskor, glasburkar och tidningar kastas på återvinningsstationen på Kvartettgatan. - Uppsättning av anslag på ytterväggar, i entréer och trapphus är inte tillåtet. - All cykel-, moped- och bilkörning på bostadsföreningens gångar är absolut förbjuden! Vid in- och avflyttning kan man låna därför avsedda vagnar. (Vänd er till förvaltningskontoret) - Vill du inte ha reklam? Kontakta förvaltningskontoret, de märker din postbox med texten EJ REKLAM. Släng inte reklambladen i foajén eller i hissarna!

Nya Almviksbulletinen Maj 2014

Nya Almviksbulletinen Maj 2014 Nya Almviksbulletinen Maj 2014 Ur innehållet: Förvaltning och nyttiga nummer Avfallssortering Trivselregler Felanmälan görs till Riksbyggen Dag&Natt, dygnet runt: (tidigare Riksbyggen Jour) 0771-860 860

Läs mer

Nya Almviksbulletinen November 2015

Nya Almviksbulletinen November 2015 Nya Almviksbulletinen November 2015 Ur innehållet: Förvaltning och nyttiga nummer Styrelsen På gång i föreningen Inbjudan till årsstämma 2016 Byggprojektet - information Avfallssortering Brandsäkerhet

Läs mer

Nya Almviksbulletinen April 2013

Nya Almviksbulletinen April 2013 Nya Almviksbulletinen April 2013 Ur innehållet: Förvaltning och nyttiga nummer Nystart för Almviksbulletinen Styrelsen - vem är vi och vad gör vi? Ny i föreningen Tvättstugor Avfall och grovsopor Hemservice

Läs mer

Nya Almviksbulletinen Januari 2014

Nya Almviksbulletinen Januari 2014 Nya Almviksbulletinen Januari 2014 Ur innehållet: Förvaltning och nyttiga nummer Styrelsen - fortsättning På gång i föreningen Fixartjänsten Fönsterbyte och fasadrenovering Gemensam el Är du ensam? Trivselregler

Läs mer

Nya Almviksbulletinen Juli 2013

Nya Almviksbulletinen Juli 2013 Nya Almviksbulletinen Juli 2013 Ur innehållet: Förvaltning och nyttiga nummer Styrelsen - fortsättning På gång i föreningen Fixartjänsten Resor med grannar - reportage Tävling! Trivselregler Felanmälan

Läs mer

Nya Almviksbulletinen

Nya Almviksbulletinen Nya Almviksbulletinen December 2016 Ur innehållet: Förvaltning och nyttiga nummer Styrelsen På gång i föreningen Byggprojektet - information Onödiga kostnader Brandsäkerhet i hemmet Fritidsaktiviteter

Läs mer

Maj Ur innehållet:

Maj Ur innehållet: Maj 2017 Ur innehållet: Förvaltning och nyttiga nummer Styrelsen På gång i föreningen Byggprojektet - information Gott och blandat Fritidsaktiviteter i föreningen Fixartjänsten Trivselregler Almviksbulletinen

Läs mer

SOPSORTERING Malmöhus 25

SOPSORTERING Malmöhus 25 Det är viktigt att ni sorterar matavfall i dessa bruna påsar. Där får endast läggas matavfall och man måste använda dessa bruna påsar. Tomma påsar finns i postrummet i varje hus. När ni skall kasta era

Läs mer

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 Information till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 För vår gemensamma trivsel har vi skrivit ned några riktlinjer för att vi alla skall trivas tillsammans i vår förening. Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

Välkommen till Riksbyggen Malmöhus 22

Välkommen till Riksbyggen Malmöhus 22 Välkommen till Riksbyggen Malmöhus 22 Områdeskontor Områdeskontoret ligger på Serenadgatan 22 (höghus), till höger om entrén. På kontoret hanteras det ärenden som rör bland annat cykelförråd och taggar

Läs mer

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsregler är vår gemensamma överenskommelse om hur vi skall bete oss gentemot varandra. Det är därför viktigt att alla följer dem. Ordningsreglerna är inte

Läs mer

Nya Almviksbulletinen Maj 2016

Nya Almviksbulletinen Maj 2016 Nya Almviksbulletinen Maj 2016 Ur innehållet: Förvaltning och nyttiga nummer Styrelsen På gång i föreningen Byggprojektet - information Avfallssortering Brandsäkerhet Tvättstugor Fritidsaktiviteter i föreningen

Läs mer

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta Välkommen till HSB Brf Rönnen Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta 2 Innehåll sidan Välkommen till... 3 Rönnens styrelse... 4 Information om försäkring...

Läs mer

TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30

TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30 1 TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30 Bollspel på gården Bollspel är inte tillåtet inom föreningen. För allas trivsel ombedes spelarna att uppsöka närmaste fotbollsplan ex vid Lindeborgsskolan

Läs mer

Välkommen till Riksbyggen Malmöhus 22

Välkommen till Riksbyggen Malmöhus 22 Välkommen till Riksbyggen Malmöhus 22 Områdeskontor Områdeskontoret ligger på Serenadgatan 28 (höghus). På kontoret hanteras de ärenden som rör bland annat cykelförråd och taggar (digital nyckelbricka).

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Vi är måna om att du trivs hos oss!

Vi är måna om att du trivs hos oss! Vi är måna om att du trivs hos oss! Här har vi samlat regler och råd om ditt boende. Den täcker det mesta, men är samtidigt kortfattad. Tanken är att du snabbt och enkelt ska hitta svaren du söker. Kontaktuppgifter

Läs mer

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Trivselregler 2015-05-07 Sid 1 (5) Sid 1 (5) Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Styrelsen har satt ihop några enkla trivselregler för

Läs mer

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt ordningsregler som alla boende är skyldiga att känna till och rätta

Läs mer

Mat separat. 20 frågor och svar om matavfall och kampanjen Mat separat.

Mat separat. 20 frågor och svar om matavfall och kampanjen Mat separat. Mat separat 20 frågor och svar om matavfall och kampanjen Mat separat. Nu halverar vi Karlskronas matavfall i det brännbara. Mer än 20 procent matavfall och ungefär lika mycket pappersförpackningar, well

Läs mer

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34 1 Antenner: Brf. Vallen är ansluten till Sweden On Lines Kabel TV, vi har därför inga TV eller radio antenner på våra tak. Det är inte tillåtet att ha egna antenner eller paraboler på tak eller utanför

Läs mer

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN FÖR DEN GEMENSAMMA TREVNADEN gäller några allmänna regler för alla som bor i bostadsrättsföreningen Äppelgården. Att visa

Läs mer

Trivselregler Brf Nyboda 1

Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselreglerna kompletterar föreningens stadgar. Uppdaterade juni 2016 Våra trivselregler finns för att föreningen ska fungera till allas trevnad. Även för att undvika missförstånd

Läs mer

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Att bo i en bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi

Läs mer

Trivselregler Brf Leoparden 5

Trivselregler Brf Leoparden 5 Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt trivselregler. Dessa regler gäller inte bara dig som hyresgäst/bostadsrättshavare utan

Läs mer

Din sortering bidrar till en bättre miljö. Så här sorterar du ditt avfall. orebro.se

Din sortering bidrar till en bättre miljö. Så här sorterar du ditt avfall. orebro.se Din sortering bidrar till en bättre miljö. Så här sorterar du ditt avfall orebro.se Matavfall Det här sorterar du ut, lägger i matavfallspåsen och sedan i det bruna kärlet som finns i anslutning till fastigheten

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bostadsrättsföreningen Gillesgården Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bra att bo i bostadsrätt bra att bo i Gillesgården Huvudprinciperna för vår bostadsrättsförening finns i våra stadgar.

Läs mer

Välkommen till Runslingan

Välkommen till Runslingan Välkommen till Informationshäfte till nyinflyttade Välkommen och hoppas att du ska trivas här på. Området byggdes år 1974 och består av 196 hushåll. Detta är en information för att veta hur vi gör för

Läs mer

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan 2 Varmt välkommen till bostadsrättföreningen Stenhällan i Vallentuna. Vi hoppas Ni kommer att trivas med Er lägenhet och med Era

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2019-01-16 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar er välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Här får

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2017-10-11 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar er välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Här får

Läs mer

December Ur innehållet:

December Ur innehållet: December 2018 Ur innehållet: Felanmälan och nyttiga nummer Styrelsen På gång i föreningen Byggprojektet - information PCB-sanering Fritidsaktiviteter i föreningen Fixartjänsten Trivselregler Almviksbulletinen

Läs mer

December Ur innehållet:

December Ur innehållet: December 2017 Ur innehållet: Felanmälan och nyttiga nummer Styrelsen På gång i föreningen Byggprojektet - information PCB-sanering Fritidsaktiviteter i föreningen Fixartjänsten Trivselregler Almviksbulletinen

Läs mer

Informationsbrev maj 2013

Informationsbrev maj 2013 Informationsbrev maj 2013 Nu har det gått en tid sedan majoriteten av alla medlemmar flyttat in i vår förening Brotorps Entré. Styrelsen vill med detta första utskick informera er om ett antal saker. Vid

Läs mer

Föreningsinformation Brf. Bollstanäs September 2010 www.brf-bollstanas.se

Föreningsinformation Brf. Bollstanäs September 2010 www.brf-bollstanas.se Föreningsinformation Brf. Bollstanäs September 2010 www.brf-bollstanas.se Nya styrelsen 2010-2011 På föreningsstämman (årsmötet) som avhölls i föreningslokalen Gläntan i maj valdes föreningens styrelse

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

Dessutom finns ett antal p-platser disponibla, dessa är avsedda för boende. Besöksparkeringarna är enbart avsedda för besökande

Dessutom finns ett antal p-platser disponibla, dessa är avsedda för boende. Besöksparkeringarna är enbart avsedda för besökande ORDNINGSREGLER Reviderade 2012-05-28 Trafik och parkering Varje lägenhet har ett garage och en parkeringsplats utanför sitt garage, denna plats skall alltid i första hand användas Dessutom finns ett antal

Läs mer

Välkommen till BRF Ekensbergs udde

Välkommen till BRF Ekensbergs udde Välkommen till BRF Ekensbergs udde (Flygfoto Stockholm/Nils-Åke Siversson, Stockholmskällan) Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde. När man

Läs mer

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 1(6) Norrköping 2008-09-22 Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen grundades 1988 och består

Läs mer

Trivselregler för dig som är medlem (boende) i bostadsrättsföreningen Atle 2

Trivselregler för dig som är medlem (boende) i bostadsrättsföreningen Atle 2 Trivselregler för dig som är medlem (boende) i bostadsrättsföreningen Atle 2 För att uppnå en trevlig miljö och ett öppet klimat mellan oss boende i föreningen har styrelsen upprättat detta dokument. Du

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

LÅT MATRESTERNA FÅ NYTT LIV

LÅT MATRESTERNA FÅ NYTT LIV FÖR BOENDE I FLERFAMILJSHUS LÅT MATRESTERNA FÅ NYTT LIV Med din hjälp blir matavfallet till biogas och ny näring. MATAVFALLET BLIR TILL BIOGAS OCH NY NÄRING Närmare 40 procent av vårt hushållsavfall består

Läs mer

Välkommen till Runslingan

Välkommen till Runslingan Välkommen till Runslingan Välkommen och hoppas att du ska trivas här på Runslingan. Runslingan byggdes år 1974 och innehåller 197 hushåll. Detta är ett litet häfte för att veta hur vi gör för att få det

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

Låt matresterna få nytt liv. Med din hjälp blir matavfallet till biogas och ny näring.

Låt matresterna få nytt liv. Med din hjälp blir matavfallet till biogas och ny näring. För boende i flerfamiljshus Låt matresterna få nytt liv Med din hjälp blir matavfallet till biogas och ny näring. Matavfallet blir till biogas och ny näring Närmare 40% av det som hamnar i soppåsen är

Läs mer

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma.

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Välkomstpärm Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Under åren 1940-41 byggdes våra hus och förvaltades av Familjebostäder AB fram till 2009 då Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14

Läs mer

TRIVSELREGLER HSB-BRF JAKOB I JÄRFÄLLA

TRIVSELREGLER HSB-BRF JAKOB I JÄRFÄLLA TRIVSELREGLER HSB-BRF JAKOB I JÄRFÄLLA TRIVSELREGLER Dessa trivselregler är framtagna för att vi tillsammans skall kunna skapa trivsel, gemenskap och en bra miljö, allt till så låga kostnader som möjligt.

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

DU KAN GÖRA VÄRLDEN RENARE. en informationsbroschyr om vatten och avfall

DU KAN GÖRA VÄRLDEN RENARE. en informationsbroschyr om vatten och avfall DU KAN GÖRA VÄRLDEN RENARE en informationsbroschyr om vatten och avfall I vattenverket gör vi vattnet rent. VATTENVERKET Svampen är vårt vatten torn som gör att vattnet kan tryckas ut i kranarna. I avloppsreningsverket

Läs mer

Brf TULPANEN i Mölnlycke

Brf TULPANEN i Mölnlycke Ordningsregler Som medlem har du skyldighet följa dessa och övriga av styrelsen lämnade föreskrifter. Ordningsföreskrifterna gäller inte bara för dem som bor i fastigheten, utan även för gäster och övriga

Läs mer

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5 Kära medlem, Att bo i bostadsrätt innebär många fördelar. Du har stor frihet att själv utforma ditt boende och många ser det som ett bra sätt att investera i sitt boende. Boendeformen innebär också att

Läs mer

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27.

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. ORDNINGSREGLER Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. För vem gäller ordningsreglerna Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

Trivselanvisningar MIDNATTSSOLEN

Trivselanvisningar MIDNATTSSOLEN Trivselanvisningar för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MIDNATTSSOLEN i RÅCKSTA VÄLLINGBY Sida 1 Innehåll 1. Avfallshantering... 3 a. Grovsopor... 3 2. Andrahandsuthyrning... 3 3. Garage och P-platser utomhus...

Läs mer

Välkommen till BRF Bonifacius

Välkommen till BRF Bonifacius Bostadsrättsföreningen Bonifacius Iliongränden 151, 224 72 Lund, Mail: styrelse@bonifacius.se http://www.bonifacius.se/ Välkommen till BRF Bonifacius Innehåll Hej och välkommen till Brf Bonifacius!...

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Sta~eliusbladet. Nr2. En tidig höstbild som Janene Brandt tagit utanror Hg 49-51. Medan vi sover skapa spindlar konst!

Sta~eliusbladet. Nr2. En tidig höstbild som Janene Brandt tagit utanror Hg 49-51. Medan vi sover skapa spindlar konst! Sta~eliusbladet 2015 Nr2 Ansvarig ulgivare: KedaIdör.: ADita LjungsIrom,. Hg 47 Medan vi sover skapa spindlar konst! En tidig höstbild som Janene Brandt tagit utanror Hg 49-51 Öppet hus på expeditionen

Läs mer

I ÖREBRO SORTERAR VI! #jagsorterar. Matavfall. Sortering och hämtning av matavfall i villor och fritidshus. orebro.se/avfall

I ÖREBRO SORTERAR VI! #jagsorterar. Matavfall. Sortering och hämtning av matavfall i villor och fritidshus. orebro.se/avfall I ÖREBRO SORTERAR VI! #jagsorterar Matavfall. Sortering och hämtning av matavfall i villor och fritidshus orebro.se/avfall Sortering i köket 1. Vik ut påsen, platta till den i botten och placera den i

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE Senast uppdaterad 180913 Att bo i en bostadsrätt Bostadsrättsföreningens medlemmar äger tillsammans föreningens fastigheter. Alla medlemmar har ansvar för sin egen

Läs mer

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 1(6) Norrköping 2013-02-14 Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen grundades 1988 och består

Läs mer

Välkommen till Brf. Nattsländan!

Välkommen till Brf. Nattsländan! Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Välkomstbrev - version 1.2 2019-01-10 Sid 1 (5) Välkommen till Brf. Nattsländan! Vi vill hälsa dig varmt välkommen som medlem till bostadsrättsföreningen

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING TRIVSELREGLER November 2015 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 ALLMÄN INFORMATION 3 ANDRAHANDSUTHYRNING... 3 BILTVÄTT... 3 CYKLAR OCH BARNVAGNAR... 3 DÖRRAR/LÅS... 3 GRILLNING... 3 NYCKLAR/KODBRICKA...

Läs mer

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50 Trivselregler: För att alla hyresgäster ska kunna trivas så bra som möjligt har vi här sammanställt våra trivselregler. Detta är reglerna som gäller i Invectus fastigheter. Inflyttning: Inflyttningsdag

Läs mer

Till dig som flyttar in

Till dig som flyttar in Till dig som flyttar in Rev datum 2011-10-10 Välkommen till oss på Invectus... Ni kommer i kontakt med oss via: Telefon 044-21 91 91 Mejl Info@invectus.net Hemsida www.invectus.net Brev Invectus AB Box

Läs mer

Återvinningsguiden Så här fungerar återvinning i Falun. fev.se/atervinning

Återvinningsguiden Så här fungerar återvinning i Falun. fev.se/atervinning Återvinningsguiden Så här fungerar återvinning i Falun fev.se/atervinning Det finns mycket att tjäna på att återvinna och återanvända. Falun är en av Sveriges bästa kommuner när det gäller återvinning

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I

Läs mer

Här ska vi trivas Om konsten att bo tillsammans i bostadsrättsföreningen

Här ska vi trivas Om konsten att bo tillsammans i bostadsrättsföreningen Här ska vi trivas Om konsten att bo tillsammans i bostadsrättsföreningen Tillsammans är vi över en halv miljon medlemmar. Du som bor i HSB är i gott sällskap. I den här broschyren har vi samlat några tips

Läs mer

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Östra Mölla Samfällighetsförening Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Innehåll 1. Allmän information 2. Trivselregler / ordningsregler 3. Vanliga frågor 1. Allmän information Allmänt Östra

Läs mer

Välkommen till Vår bostadsrättförening Tornérplatsen En vägledning för ett trivsamt boende

Välkommen till Vår bostadsrättförening Tornérplatsen En vägledning för ett trivsamt boende Välkommen till Vår bostadsrättförening Tornérplatsen En vägledning för ett trivsamt boende Innehållsförteckning Styrelsens uppdrag... s.2 Ekonomi i föreningen... s.2 Drift och underhåll av våra fastigheter...

Läs mer

Boendeguide till Brf Björkslingan

Boendeguide till Brf Björkslingan Boendeguide till Brf Björkslingan Denna boendeguide innehåller information om vad Du som bostadsrättsinnehavare och boende i Brf Björkslingan bör känna till. Utöver denna skrift bör Du även ta del av de

Läs mer

Att bo i Brf Ställets Bygata

Att bo i Brf Ställets Bygata Hej och varmt välkommen till! Med denna broschyr vill styrelsen hälsa dig välkommen till vår förening och samtidigt passa på att lämna lite information om ditt nya boende. Informationen är svar på frågor

Läs mer

Den nya styrelsen som valdes vid föreningsstämman i april presenteras nedan

Den nya styrelsen som valdes vid föreningsstämman i april presenteras nedan Styrelsen Den nya styrelsen som valdes vid föreningsstämman i april presenteras nedan Björn Bylund Bengt Fagerström Daniel Jansson Ordförande Vice ordförande Ledamot Lars Lindfeldt Sekreterare Maria Åkerblom

Läs mer

Trivselregler för BRF Hexametern 2

Trivselregler för BRF Hexametern 2 Trivselregler för BRF Hexametern 2 Kortfattad sammanställning för att informera föreningens medlemmar. Omfattar regler samt övrig viktig information. Vi är alla grannar, boende i samma hus, med olika livssituationer,

Läs mer

SOPHANTERING Vi har det bra! Viktigt att vi sorterar rätt! Kretsloppet; Renova; HA Recycling Seka Miljöteknik Så här fungerar vår sophantering.

SOPHANTERING Vi har det bra! Viktigt att vi sorterar rätt! Kretsloppet; Renova; HA Recycling Seka Miljöteknik Så här fungerar vår sophantering. SOPHANTERING Vi har det bra! Som bostadsfastighet mitt i centrum har vi en fantastiskt bra sophantering där vi kan bli av med nästan allt som vi genererar i fastigheten utom stora skrymmande saker, bilbatterier,

Läs mer

Ordningsregler för Brf Vikingen 2

Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Allmänna trivsel- och ordningsregler Våra trivselregler är antagna av styrelsen och du ska se dessa som ett komplement till Bostadsrättsföreningens stadgar, allmänna ordningsregler

Läs mer

LÅT MATRESTERNA FÅ NYTT LIV

LÅT MATRESTERNA FÅ NYTT LIV FÖR BOENDE I FLERFAMILJSHUS, BRUNA PÅSEN LÅT MATRESTERNA FÅ NYTT LIV Med din hjälp blir matavfallet till biogas och ny näring. MATAVFALLET BLIR BIOGAS OCH NÄRING Närmare 40 procent av vårt hushålls avfall

Läs mer

Brf Råsunda Borgen. Tottvägen 3 samt 5 A. Information till medlemmar

Brf Råsunda Borgen. Tottvägen 3 samt 5 A. Information till medlemmar Information till medlemmar Innehållsförteckning Sida Kontaktuppgifter till styrelsen... 3 Teknisk förvaltning... 4 Ekonomisk förvaltning... 4 Andrahandsuthyrning... 4 Renoveringar och ombyggnationer...

Läs mer

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. Trivselregler Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I Brf Årstiden förutsätter vi att medlemmarna hjälper till

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN 2016-07-02 I detta dokument hittar du dom regelverk som gäller för Brf Vitalis: - Ordningsregler - Regler för soprum - Regler för tvättstugorna - Regler för parkering och garage

Läs mer

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 1 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 Bifogat finner du uppdaterade trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Låt matresterna få nytt liv. Med din hjälp blir matavfallet till biogas och ny näring.

Låt matresterna få nytt liv. Med din hjälp blir matavfallet till biogas och ny näring. För boende i flerfamiljshus, Gröna påsen Låt matresterna få nytt liv Med din hjälp blir matavfallet till biogas och ny näring. Matavfallet blir biogas och näring Närmare 40% av det som hamnar i soppåsen

Läs mer

Så här hanterar vi soporna i Brf Jupiter

Så här hanterar vi soporna i Brf Jupiter Så här hanterar vi soporna i Brf Jupiter Sophantering i brf Jupiter Den 1 mars 2018 stängdes sopnedkasten i trapphusen. Soporna från hushållen slängs efter datumet i de sopbehållare som installerats utanför

Läs mer

ORDNINGSFÖRESKRIFTER

ORDNINGSFÖRESKRIFTER Brf FLAGGAN 1(6) A Allmänna ordningsföreskrifter Ansvar Trevnad Medlem i Brf Flaggan ska se till att boende i lägenheten och besökare respekterar dessa ordningsföreskrifter. Ta hänsyn till grannar och

Läs mer

Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE

Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE Varför har vi regler? Ofta handlar regler om ting som är rena självklarheterna. Men det självklara är inte alltid självklart för alla. Därför behöver vi ibland

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

brf Viksäng Strand Trivselregler och information om våra hus Rev. 2015-11-08

brf Viksäng Strand Trivselregler och information om våra hus Rev. 2015-11-08 Trivselregler och information om våra hus Från A till Ö...... för att vi ska trivas så bra som möjligt i vår bostadsrättsförening. Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får enbart ske med föreningens

Läs mer

Låt matresterna få nytt liv

Låt matresterna få nytt liv FÖR BOENDE I LÄGENHET Låt matresterna få nytt liv Med din hjälp blir matavfallet till biogas och ny näring 35 % av alla matrester kastas i onödan. Matavfall blir till biogas och ny näring Närmare 40 procent

Läs mer

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! För Dig, Dina grannar, Vår bostadsrättsförening Var och en som bor i huset ingår i en gemenskap. Ge den hjälp som du kan! Begär den hjälp som du behöver!

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2011-09-20 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Den här informationen

Läs mer

Inga regler kan ersätta hänsyn

Inga regler kan ersätta hänsyn Inga regler kan ersätta hänsyn Vi har här samlat några tips och råd som kan underlätta ditt boende och öka trivseln mellan såväl människor som djur. Dessa tips byggerpå både lagar och förordningar samt

Läs mer

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad Välkommen till Brf Midgård i Karlstad hem.bredband.net/mid 2010-06-22 Brf Midgård i Karlstad 2010/2011 hem.bredband.net/mid Ordförande Sekreterare Ledamot Kristina Dedorson Johanna Andersson Nils Lidén

Läs mer