GeoMini. Uppdaterad 4/11, Copyright Johan Schlasberg & GeoMini AB Kontakt: Följ utvecklingen på

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GeoMini. Uppdaterad 4/11, 2000. Copyright Johan Schlasberg & GeoMini AB Kontakt: 040 611 20 15. Följ utvecklingen på www.geomini."

Transkript

1 är en fysisk regional portal med bl a en 400 kvm stor fysisk och interaktiv modell över sin region. Ett är en slags dörr till en region. Om fem år finns minst 25 i världen. Ett ska vara ett internationellt välkänt mål för utflykter, regional överblick, infotainment, funlearning, hybridhandel, kultur, techdemo mm. Världens första byggs kanske i Öresundsregionen - kanske i Malmö. ger 'smart visibility'. Uppdaterad 4/11, Kontakt: Följ utvecklingen på Detta dokument har bar-mail ID; geomini eller 100

2 INNEHÅLL 1 Vision 2 3 Modellen 4 Varumärket 5 Nyckelord 6 Konvergens 7 Behov och marknad 8 Regional identitet 9 Två perspektiv - lokalt och globalt 10 ger Malmö IT-profil 11 Investerare 12 Nästa steg 13 Om projektägarna till

3 är en fysisk regional portal som bl a har en c:a 400 kvm stor innovativ fysisk och interaktiv modell över sin region. Ett är en slags dörr till en region. Om fem år finns minst 25 i världen. Ett ska vara ett internationellt välkänt mål för utflykter,regional överblick, infotainment, funlearning, hybridhandel, kultur, techdemo mm. Regional konkurrens kommer allt mer att handla om att skapa och presentera kvalitet och besöksvärde. Det krävs smart visibility. Det första byggs kanske i Öresundsregionen - kanske i Malmö. kan bidra till att Malmö och Öresundsregion blir mer internationellt synligt och att fler personer och intressanta företag kommer till Malmö. Den regionala portalen kommer att kompletteras med en webportal. Hamnområdet i Malmö är en intressant placering av ett.

4 2. har en rad hyresgäster. Dessa är anläggningens ekonomiska ryggrad. Senare i planeringsprocessen får man diskutera vilka kombinationer som är optimala. Det är angeläget att få in hyresgäster av både regional och global karaktär.vi tror att det finns goda möjligheter till viss EU-finansiering för. En konsult arbetar med dessa frågor. Här följer några exempel på framtida hyresgäster. Hybridhandel: är också en möjlig plats för det både outforskade och oprövade mötet mellan e-handel och fysisk handel. Även när e-handeln om några år har blivit lättare och bättre på nästan alla sätt, kommer den fysiska handeln att vara helt dominerande. Men e-handeln kommer att vara så stor att olika hybridformer måste testas och utvecklas. Man kan t ex tänka sig att det växer upp globala bolag som är specialister just på hybridhandel eller delformer av hybridhandel. Restaurang: Utflykter och mat hänger ofta samman. Självklart finns det en eller flera matmöjligheter på eller nära. Utställningar: Hela är en kombination av fasta och rörliga delar. -modellen har en fast grundstruktur, men den förändras löpande. Runt modellen kommer det att finnas ytor/rum där företag och organisationer kan ha presentationer under varierande tidrymd. Konferens: kommer också att erbjuda möjligheter till konferens. Omgivningarna gör det möjligt att vidareutveckla dessa delar efterhand. som geografisk portal: På Internet talar man ofta om 'portaler'. De kan vara mer generella som AOL, Spray och Torget eller mer speciella för aktiesparare,hundägare,träbåtsseglare etc. är en ny sorts portal där man kombinerar den fysiska närheten med de digitala möjligheterna. Man skulle kunna kalla för en geoportal. Nya tankar och koncept behöver ofta nya ord. som Webportal: Vi tror att generella portaler kommer att få minskad betydelse. En regional webportal i kombination med konceptet kan bli en stark helhet. som samhällsprojekt: En av de stora utmaningar i vår tid, är att göra samtiden, förändringarna och färdriktningarna synliga och fattbara. Vi behöver skapa nya mötesplatser och det kommer inte alls att räcka med att säga att allt finns på Internet. En geografisk portal är ett av de nya torg, som man borde skapa bl a för att finna nya former att samtala, få överblick och utveckla begriplighet. Om vi vi inte lyckas med detta, kommer lite slarvigt uttryckt de äldre att fly till bingo, de yngre till dataspel i mobiltelfonen och mellangruppen tar sig inte tid.

5 3. modellen - Malmö har en stor spännande fysisk modell av Skåne och Själland som ett centralt kännetecken. Ett som byggs i t ex Silicon Valley i Californien har en fysisk modell av den regionen. Skulle den första anläggningen bygggas i Köpenhamn är det fortfarande bra för vår region, men vore ett förlorat tillfälle för Malmö. Modellen bidrar till att göra konceptet unikt,synligt och attraktivt. En modell med sitt fysiska formspråk är tillgänglig för alla. Modellen är kvm stor. Den är både realistisk och artistisk. Modellen innehåller föremål i olika skalor.kända hus och områden syns mer.tänk Dig en blandning av arkitektmodell,walt Disney och någonting ännu inte skapat. Modellen utvecklas ständigt. En modell ger en unik överblick, en känsla av närvaro. modellerna ska vara ledande i världen på att utveckla och visa möjligheterna i en sådan samverkan. Att bygga modeller kan bli en helt nytt företag. Med hjälp av olika former av glasögon, lurar, mobiltelefoner och rader av nya digitala produkter, kommer man att kunna 'samtala' med modellen. Man kan via trådlösa radotekniker som Bluetooth, sitta i tåget som rör sig i modellen och få se verkliga bilder live. En -modell kan vara ett ställe där olika företag bygger in demo för nya produkter och lösningar (techdemo). Själva modellen kostar 4-8 miljoner att bygga. Detta belopp anges för att understryka att det verkligen är en helt ny form av modell. -modellen kan mörkläggas och tusentals ljus och ev.ljusspel lyser upp landskapet. Samtidigt kan himlen projiceras mot taket eller filmer kan visa intressanta scener. Visibilitet och tillgänglighet: Förändring och utveckling behöver synliggöras. modellen kan ses både i markplan och ovanifrån. Modellen har en bro mellan Malmö och Köpenhamn, precis som i verkligheten. Man kan gå torrskodd över sundet. En fysisk modell är generationsöppen och grupporienterad. Det är ett faktum att många människor känner sig främmande inför den ökande datoriseringen och dess konsekevenser.många känner sig utanför,inte minst de äldre och lågt utbildade.

6 Med grupporienterad menas att man kan uppleva modellen tillsammans med andra. Farfar tar sitt barnbarn i handen och vandrar runt.barn och vuxna bygger tillsammmans upp mentala kartor över sin region och investerargruppen får en känsla för infrastruktur och andra resurser. 4.Varumärket är en förkortning av geografisk miniatyr. är redan ett godkänt och registrerat varumärke, som ägs av AB. Det är viktigt att tänka varumärkesstrategi och varumärke redan innan man beslutar sig för utformningen av. Ju mer unika kvaliteter man bygger in i konceptet från början, desto tydligare blir varumärket måste vara en bra story. 5. Nyckelord Vision, analys, konvergens, temapark, skalbarhet, internationellt varumärke, innovationer, riskkapital, regional identitet, mentala kartor, öppen planeringsprocess, visibilitet,produktutveckling,techdemo,tillgänglighet,generationsöppet,hybridhandel, infrastruktur, mentala kartor, skapande, smart visibility, mm 6. Konvergens Förr i tiden var t ex företagets telefonväxel och dataserver helt olika produkter och producerades av helt olika industrier.tv och Internet var olika världar. Nu växer ITvärlden och telekomvärlden alltmer samman.dessa fenomen kallas ofta konvergens. E-handel växer med rekordfart. Att några företag misslyckas i det gemensamma sökandet efter bra affärsmodeller är vare sig konstigt eller ett långsiktigt problem. Den vanliga handeln (på engelska ofta 'bricks') och e-handel ('clicks') kommer att konvergera. Logistik är ett nyckelord för handel i den nya ekonomin. Här ger intressanta nya möjligheter. Underhållning var förr i tiden något som ägnade sig åt på sin fritid och utbildning något man skaffade sig i unga år. För allt fler suddas gränserna ut mellan utbildning och underhållning,mellan fritid och arbete.nya ord skapas såsom Infotainment och att shoppa ska i allt högre grad vara en upplevelse.vad man än säger, så kräver lärande ansträngning. Funlearning är ett namn för att det ska vara roligt att anstränga sig. Kort sagt,konvergens är ett nyckelord för att förstå både vad som händer i samhälllet och för att spåra riktningar. manifesterar en förståelse för konvergens.

7 7. Behov och marknad Vill människor besöka och i så fall varför? Det är också viktigt att människor är intresserade av att besöka flera gånger.vi har testat konceptet på många olika personer och alla säger att om det funnes ett,skulle vi gärna åka dit. Det är en bra drivkaft för att se till att blir verklighet. Marknadsanalysen utvecklas fortlöpande. Det finns många aktörer som får fördelar med ett. Detta skapar drivkrafter. Nu ska vi 'bara' fokusera denna energi. 8. Regional identitet När gränser upplöses, unioner skapas och digitala signaler från alla världens hörn omfamnar jorden, blir det mycket viktigt att förstå och stödja utvecklingen av nya identiteter.det regionala perspektivet är en hörnsten.en region är överblickbar och nåbar för alla.att känna sin region, är att förankra en trygghet i de fysiska strukturerna. Ur ett politiskt och administrativt perspektiv är en region en viktig enhet.den är stor nog att presentera sina medborgare med både bred och djup samhällsservice.många frågor inom vård, trafik, utbildning, miljö mm har en region som utgångspunkt. EU-perspektivet. Regionerna blir allt viktigare inom EU. är ett koncept, bland andra, som bidrar till att utveckla det regionala tänkandet och gör detta synligt och tillgängligt på ett innovativt sätt. 9. Två perspektiv - lokalt och globalt För AB är det naturligt,att utveckla ett globalt skalbart koncept för en ny typ av regional portal och leta efter bra partners, en bra lokalisering och en bra lokal. Lokaliseringen för den första geoportalen kan med fördel vara Öresundsregionen. Den första -anläggningen i världen skulle passa bra i det framväxande IT-området i västra hamnen i Malmö. Malmö kommun och många av dess företag, har intresse av att Malmö blir ett attraktivt område för potentiella besökare, investerare och innevånare. För att lyckas med detta, tror vi, att man måste ha några verkligt innovativa koncept. Det räcker inte att göra något som är högst, längst, mest eller minst. Det räcker inte heller att tänka Malmö.Malmö är samtidigt en del av Malmö-Lund,en del av Skåne, en del av Öresundsregionen. Detta gör till en regional intressefråga.

8 Ska världens första etableras i dessa kvarter - i Malmö hamn? är ett exempel på ett sådant innovativt koncept. representerar kategorin globalt skalbara innovativa lösningar. Perspektiven ger olika drivkrafter, mål, utvecklingsmodeller, långsiktig uthållighet och attraktionskraft mm. Genom att tänka globalt, regionalt och lokalt på samma gång kan man uppnå mycket spännande mervärden. När man ser bilden från hamnen ovan, är det lätt att ögat dröjer vid den så kallade Kockumskranen. Många Malmöbor vill ha den kvar som en symbol för Malmös histora.varför inte slå två flugor i en smäll och se kranen som en portal - en geoportal. Ge den nya portalen ett bra namn. Kanske och partners ska förvärva den som en symbol för sina geoportaler?? 10. ger Malmö en IT-profil Det viktigt att - Malmö placeras på ett så attraktivt ställe som möjligt.här framförs två förslag.vårt huvudförslag är en placering i västra hamnen som framgår av bilderna ovan.vi har också lämnat in en alternativ placering vid brofästet. Detta har sin utgångspunkt i Malmö kommuns anbudstävling om vad man ska göra med den byggnad, där man haft Öresundsutställningen. Malmö vill profilera sig som ett internationellt IT-centrum. Det finns idag över 200

9 IT-företag i Malmö centrum med snart anställda. Man letar efter det eller de koncept som kan ge Malmö en unik IT profil.tankar och projekt har startats med inriktning mot bl a virtuella rum, användarnära teknologi mm. kan vara ett viktigt bidrag till en IT-profil för Malmö. Vi tror att man ska bygga ett i västra hamnen och integrera detta med utveckling inom en lång rad närliggande företag, organisationer och forskning/ utbildning. (I ett internationellt perspektiv är Malmö och Lund i samma hage.) Samverkan fysiska strukturer och digitala möjligheter är vårt förslag till profilområde för Malmö-Lund. Detta är ett stort och mycket spännande område, där en lång rad kompetenser erfordras och kan utvecklas. Ett profilområde ska gärna bygga på historisk kompetens i sin region och ge stort utrymme för många (nya) bolag att växa i. Det är inte IT i sig som skapar en profil - aldrig så många webkonsulter etc.skapar ingen unik profil.det krävs företag med unika produkter och koncept. Och en god samverkan med omgivande kunskapsutvecklare av olika slag. är ett ett exempel på projekt inom detta föreslagna profilområde. För övrigt är det nästan omöjligt att besluta om vilken IT-profil Malmö skulle kunna få. Det avhänger säkert mycket mera på enskilda innovatörer/forskare och starka bolag,som av en eller annan anledning väljer att ha Malmö/Lund som en bas eller början. 11. Investerare Finansiellt har två faser.nästa fas är att vidareutveckla samtalen med några projektintressenter som ser ett stort värde antingen i konceptet eller i att vara associerade med projektet - potentiella hyresgäster, tekniksponsorer m fl. I denna fas utvecklas konceptet och idéer, önskemål och krav kommer fram. Framkommet material bildar underlag för strategi- och investeringsbeslut. Det är viktigt att projektet har en stabil finansiell grund av privat kapital innan man startar en genomförandefas. Det vore av stort regionalt värde om ett första byggdes i Malmö.Vad detta kan betyda för finansierings- och samverkansfrågor får utvecklas. Grundmodellen är att det nu finns ett konceptbolag - AB - som äger en del immateriella rättigheter och driver visionen. Ett managementbolag bildas med tunga partners som har know-how och har kompetens för att bygga anläggningar runt om i världen. Sedan bildas regionala bolag med regionala investerare som ansvarar för varje unik -anläggning. Projektet drives idag av AB som ägs av Johan Schlasberg. är både ett kommersiellt och ett regionalt projekt.

10 12. Nästa steg Nästa steg i -projektet innehåller två parallella processer. Den ena är en öppen planering,där det vore värdefullt att samarbeta med lokala högskolor,universitet och andra utbildningscentra. Här finns mycket spännande möjligheter till utveckling av -konceptet. Den andra processen är att säkra de finansiella förutsättningarna för. Delar av dessa processer kommer att kunna följas på denna website. Vi är mycket intresserade av att finna samarbetspartners i detta potentiellt mycket stora och garanterat innovativa projekt och företag. 13. Om projektägarna till är initierat av Johan Schlasberg, Malmö och Bar-Mail AB, Ideon Lund. JS är civilekonom, data/telekomentreprenör mm och har i egen regi bl a varit arbetstagar- och managementkonsult i stora företag och organisationer i närmare 20 år. Har också arbetat med arkitektur och regional utveckling. Bar-Mail AB är ett av de ledande innovationsbolagen i världen, när det gäller att göra den verkliga världen 'klickbar'. I stigande grad kommer nästan alla produkter, föremål och annonser, vykort, trycksaker mm att ha någon form av ID. Dessa kan vara siffror, unika namn, streckkoder, chip mm. Genom att man fångar detta ID - bar-mail ID - kan Bar-Mail leverera ett med mer och anpassad information (kallat rich information).mobiltelefonen (och många andra produkter) får därigenom ännu en funktion; som ID-fångare. Bar-Mail har utvecklingslab på Ideon i Lund och i Malmö, bolag i North Carolina USA.Vi har ett bra och kompetent team.vi har samarbets- och kundavtal med bl. a Ericsson. Mobile Internet in action Bolaget grundidé (som nu får patent i Sverige) är utvecklad av Johan Schlasberg, som också är bolagets VD.Välkommen till ännu en byggsten till framtiden. Bar-mail tjänsten Gå till Du får en Bar-Mail nyckel och mer info. Prova. Bar-Mails slogan är 'mail from reality '. handlar också om hur man bygger broar mellan den verkliga världen och den digitala världen. För människor. Är Du intresserad av samarbete/diskussion eller mer info e-post: johan.schlasberg@bar-mail.se eller ring

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

version Vision 2030 och strategi

version Vision 2030 och strategi version 2012-01-25 Vision 2030 och strategi Två städer - en vision För att stärka utvecklingen i MalmöLund som gemensam storstadsregion fördjupas samarbetet mellan Malmö stad och Lunds kommun. Under år

Läs mer

MALMÖ UNIVERSITET RAPPORT OM MALMÖ HÖGSKOLAS FRAMTID FRAMTIDSPARTIET I MALMÖ

MALMÖ UNIVERSITET RAPPORT OM MALMÖ HÖGSKOLAS FRAMTID FRAMTIDSPARTIET I MALMÖ MALMÖ UNIVERSITET RAPPORT OM MALMÖ HÖGSKOLAS FRAMTID FRAMTIDSPARTIET I MALMÖ FÖRORD Malmö högskola var redan från början en viktig pusselbit i stadens omvandling från industristad till kunskapsstad och

Läs mer

ANSÖKAN OM UTVECKLINGSMEDEL

ANSÖKAN OM UTVECKLINGSMEDEL 1. ALLMÄNNA UPPGIFTER Diarienummer (Fylls i av Region Skåne) Ansökningsdatum: 2015-09-22 (uppdaterad 2015-09-30) Namn på verksamhet/satsning/projekt: Acceleratorprogram: PUPIE - Pop Up Programme for International

Läs mer

En idéskrift. En idéskrift

En idéskrift. En idéskrift En idéskrift En idéskrift I den numera klassiska What is a city? (1937) beskriver Lewis Mumford staden som en social teater, med de sociala aktiviteterna som stadens kärna och människan i fokus. Med det

Läs mer

Satsa på Eslöv. Kultur - fritid - framtid. Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010

Satsa på Eslöv. Kultur - fritid - framtid. Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010 Satsa på Eslöv Kultur - fritid - framtid Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010 Godkänt av Kultur- och fritidsnämnden 2008-02-07 samt antaget av kommunfullmäktige 2008-04-28 Att välja Eslöv Eslöv

Läs mer

Du och ditt personliga varumärke LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 7 oktober 2013. www.ljk.se

Du och ditt personliga varumärke LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 7 oktober 2013. www.ljk.se Du och ditt personliga varumärke LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 7 oktober 2013 Loredana Jelmini loredana@ljk.se Utbildning Strategi Coachning Vad är ett varumärke? http://www.youtube.com/watch?v=ki6blg567i4

Läs mer

Design för bättre affärer Fakta och kommentarer utifrån en undersökning om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk

Design för bättre affärer Fakta och kommentarer utifrån en undersökning om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk Design för bättre affärer Fakta och kommentarer utifrån en undersökning om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign, Teknikföretagen och Svensk Teknik och

Läs mer

Vad vill Moderaterna med EU

Vad vill Moderaterna med EU Vad vill Moderaterna med EU Förstärka Miljö och Fredsfrågan Underlätta för handel Bekämpa internationell brottslighet Varför skall jag som Eksjöbo intressera mig för EU och rösta i EU valet Våra exporterande

Läs mer

Hållbart värdeskapande genom aktivt ägande

Hållbart värdeskapande genom aktivt ägande Hållbart värdeskapande genom aktivt ägande Smögen 23 juni 2015 FTABs uppdrag enligt bolagsordning Fouriertransform ABs FTAB s uppdrag enligt bolagsordning Föremålet för bolagets verksamhet ska vara att

Läs mer

Verksamhetsplan 2013. Länsturismen. Effektivitet genom samverkan

Verksamhetsplan 2013. Länsturismen. Effektivitet genom samverkan Verksamhetsplan 2013 Länsturismen Effektivitet genom samverkan Verksamhetsplan för Turismfunktionen vid VKL 2013 Bakgrund Turismfunktionen har sedan 2006 arbetat på uppdrag av föreningens medlemmar i nära

Läs mer

Svenska Hus i Skåne 37

Svenska Hus i Skåne 37 Svenska Hus i Skåne 37 Svenska Hus i Skåne Svenska Hus i Skåne har en stor geografisk spridning med verksamhet på flera orter. Med en samordnad och effektiv organisation och en aktiv förvaltning i kombination

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR ESKILSTUNA KOMMUN

ÄGARDIREKTIV FÖR ESKILSTUNA KOMMUN ÄGARDIREKTIV FÖR ESKILSTUNA KOMMUN Innehåll 1 Inledning... 4 2 Vision... 5 3 Eskilstuna Kommunföretag AB... 6 4 Eskilstuna Energi och Miljö AB... 6 5 Eskilstuna Kommunfastigheter AB... 7 6 Parken Zoo

Läs mer

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan Invest in Skåne AB 2015 Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan 2015 för Invest in Skåne AB, 1. Verksamhetsidé Våra aktiviteter skall göra skillnad för att utveckla internationaliseringen av

Läs mer

intryck & avtryck för & av folk

intryck & avtryck för & av folk intryck & avtryck för & av folk Folkets Hus Göteborg Riktning för framtiden Huset Erbjudandet Varumärket Identiteten Platsen Människorna Miljön Kommunikationen VISION Visionen är vår övergripande ledstjärna

Läs mer

Samtliga delar av märket är varumärkesskyddade.

Samtliga delar av märket är varumärkesskyddade. 1(8) 2(8) När företag och organisationer vill markera tillhörighet till Dalarna finns det ett märke att använda. Märket har tagits fram under arbetet med projektet Bilden av Dalarna och har formen av en

Läs mer

Flyingebygden ett Öresund i miniatyr

Flyingebygden ett Öresund i miniatyr Flyingebygden ett Öresund i miniatyr 2003-01-01 av Gunnar Petersson, ordförande Flyinge Utveckling www.flyinge.nu Sammanfattning Föreningen Flyinge Utveckling (FU) vill skapa en väl integrerad bygd inom

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

Tillväxtverkets arbete med regional tillväxt

Tillväxtverkets arbete med regional tillväxt Tillväxtverkets arbete med regional tillväxt Lars Wikström 2016-01-22 Nationell myndighet med regional närvaro - 390 medarbetare - nio orter 1 Värt att fundera på Kommer företag att våga investera på platser

Läs mer

Kistas Hjärta Tre fantastiska fastigheter mitt i Kista med rum för möjligheter

Kistas Hjärta Tre fantastiska fastigheter mitt i Kista med rum för möjligheter Kistas Hjärta Tre fantastiska fastigheter mitt i Kista med rum för möjligheter Pulserar av liv. Kista växer så det knakar, pulserar av liv och allt fler företag upptäcker fördelarna med att etablera sig

Läs mer

FREETRAILER FÅR AFFÄRERNA ATT RULLA

FREETRAILER FÅR AFFÄRERNA ATT RULLA En av våra servicebilar FREETRAILER FÅR AFFÄRERNA ATT RULLA HISTORIA Freetrailer grundades i Danmark 2003 och kom till Sverige 2008. Bakom den rullande succén står ett par danska herrar med grundtanken

Läs mer

Så bygger du en ledande FOI-miljö

Så bygger du en ledande FOI-miljö Så bygger du en ledande FOI-miljö Globala innovationsvärdekedjor och lokala innovationsekosystem Göran Hallin Sverige investerar mycket i FoU men ändå allt mindre Sveriges investeringar i FoU ligger på

Läs mer

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör Näringslivsstrategi 2009-03-23 Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör NÄRINGSLIVSSTRATEGI FÖR HELSINGBORGS STAD Utifrån denna strategi ska Helsingborgs stads näringslivsarbete bedrivas. Uppdraget

Läs mer

EXCE E D CA P ITA L SV E R I G E A B ANKNUTET OMBUD

EXCE E D CA P ITA L SV E R I G E A B ANKNUTET OMBUD EXCE E D CA P ITA L SV E R I G E A B ANKNUTET OMBUD SNABBFAKTA Exceed Capital AB är ett privatägt värdepappersbolag under tillsyn av Finansinspektionen, med tillstånd att bland annat bedriva värdepappershandel,

Läs mer

Vi investerar i framtida tillväxt. Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa

Vi investerar i framtida tillväxt. Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa Vi investerar i framtida tillväxt Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa En partner för tillväxt Entreprenörskap och nytänkande har lagt grunden till många

Läs mer

Internet Telefoni TV

Internet Telefoni TV Internet Telefoni TV I öppna Stadsnätet är konkurrensen fri Vi erbjuder valfrihet Valfrihet ger dig låga priser Ett öppet nät med full konkurrens på lika villkor. Ett nät som inte ägs av en tjänsteleverantör

Läs mer

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument 1(7) Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Strategi Beslutad av Kommunfullmäktige 2018-02-21 20 Dokumentansvarig IT-chef Reviderad av 3(7) Innehållsförteckning 1 Inledning...4 2 Övergripande mål och

Läs mer

Catena Investeringscase. Vi länkar Skandinaviens godsflöden

Catena Investeringscase. Vi länkar Skandinaviens godsflöden Catena Investeringscase Vi länkar Skandinaviens godsflöden Varför investera i Catena? Stöttade av megatrender som demografi, med ett konkurrenskraftigt erbjudande Vårt befintliga fastighetsbestånd genererar

Läs mer

2 Internationell policy

2 Internationell policy Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 19 februari 2002 Reviderad den: 20 augusti 2009 För revidering ansvarar: Kommunstyrelsen För ev uppföljning och tidplan för denna ansvarar: Dokumentet gäller för:

Läs mer

Bakgrund Svagheter Möjligheter Syfte och kommunikationsmål Övergripande kommunikationsmål:

Bakgrund Svagheter Möjligheter Syfte och kommunikationsmål Övergripande kommunikationsmål: Kommunikationsplan för Teknikcollege Gästrikland 2012-2013 Bakgrund Det regionala näringslivet och utbildningsanordnarna på gymnasie-, men också eftergymnasial nivå har tillsammans beslutat sig för att

Läs mer

INLEDNING. Stefan Bengtsson Rektor Malmö högskola

INLEDNING. Stefan Bengtsson Rektor Malmö högskola VARUMÄRKESPLATTFORM INLEDNING För att upplevas som en tydlig och relevant aktör behöver Malmö högskola bedriva ett kontinuerligt och målmedvetet varumärkesarbete. Vår verksamhet finansieras till stor del

Läs mer

Fritidnämndens deltagande på utbildning och konferens

Fritidnämndens deltagande på utbildning och konferens Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (1) Datum 2013-05-03 Vår referens Malin Midler Norén Planeringssekreterare Malin.Midler-Noren@malmo.se Tjänsteskrivelse Fritidnämndens deltagande på utbildning och konferens

Läs mer

Vi har en plan! Samråd 9 mars 6 maj 2010. Förslag till gemensam översiktsplan för Karlskoga och Degerfors kommuner

Vi har en plan! Samråd 9 mars 6 maj 2010. Förslag till gemensam översiktsplan för Karlskoga och Degerfors kommuner Vi har en plan! Förslag till gemensam översiktsplan för Karlskoga och Degerfors kommuner Samråd 9 mars 6 maj 2010 Smakprov Hela översiktsplanen med tillhörande dokument finns på Karlskoga och Degerfors

Läs mer

Social ekonomi i kommande strukturfondsperiod 2007-2013 Övre Norrland

Social ekonomi i kommande strukturfondsperiod 2007-2013 Övre Norrland Social ekonomi i kommande strukturfondsperiod 2007-2013 Övre Norrland SERUS Ek. För. 19-20 februari 2007 Analys s. 39, Kapital: En grundläggande förutsättning för tillväxtmöjligheterna i en region är en

Läs mer

StrAtegi FÖr Arbetet med Sverigebilden i utlandet

StrAtegi FÖr Arbetet med Sverigebilden i utlandet StrAtegi FÖr Arbetet med Sverigebilden i utlandet Strategi för arbetet med Sverigebilden i utlandet Arbetet med Sverigebilden i utlandet Sverige är ett land med gott rykte, men världen förändras i snabb

Läs mer

Lärande för hållbar utveckling i Malmö

Lärande för hållbar utveckling i Malmö Lärande för hållbar utveckling i Malmö Verksamhetsplan 2010 Upprättad Datum: Version: Ansvariga: Förvaltning: Enhet: 2010-06-15 1.0 Johanna Ekne, Åsa Hellström, Per-Arne Nilsson Miljöförvaltningen Miljöstrategiska

Läs mer

AFFÄRSPLAN [SÄTT IN FÖRETAGSNAMN]

AFFÄRSPLAN [SÄTT IN FÖRETAGSNAMN] AFFÄRSPLAN [SÄTT IN FÖRETAGSNAMN] Affärsplanen är en överblick över företaget och innehåller vår strategi, affärsidén, framtidsplaner, mål samt vad företaget ska göra för att nå sina mål. KONTAKTA Namn

Läs mer

VARFÖR ÄR REGIONALT SAMARBETE EN SÅ VIKTIG FRAMGÅNGSFAKTOR FÖR ETT STADSNÄT

VARFÖR ÄR REGIONALT SAMARBETE EN SÅ VIKTIG FRAMGÅNGSFAKTOR FÖR ETT STADSNÄT VARFÖR ÄR REGIONALT SAMARBETE EN SÅ VIKTIG FRAMGÅNGSFAKTOR FÖR ETT STADSNÄT ERFARENHETER UR VERKLIGHETEN CHRISTER LANNESTAM SSNF Svenska Stadsnätsföreningen Swedish Urban Network Association www.ssnf.org

Läs mer

DWÜ & ZIF. Mid & Small-Cap cross-border Mergers and Acquisitions. English - Deutsch - Svenska

DWÜ & ZIF. Mid & Small-Cap cross-border Mergers and Acquisitions. English - Deutsch - Svenska Mid & Small-Cap cross-border Mergers and Acquisitions English - Deutsch - Svenska Innehåll 1 Om DWÜ & ZIF Läs mer vilka vi är, våra värderingar och kultur, och hur vi arbetar. 2 Våra Tjänster 3 Transaktioner

Läs mer

2014-04-22. Att utveckla handelsplatser. Handel, service och Verksamhet. Besöksdrivande/beroende MARTIN ÖBERG

2014-04-22. Att utveckla handelsplatser. Handel, service och Verksamhet. Besöksdrivande/beroende MARTIN ÖBERG Att utveckla handelsplatser Handel, service och Verksamhet Besöksdrivande/beroende MARTIN ÖBERG Född i handel Handelshögskolan vid GU 1984 - RA Research 1983-1986 Nordplan AB 1986-2007 ZÖK AB 2007-2013

Läs mer

Från idéer till framgångsrika företag

Från idéer till framgångsrika företag UPPDRAG TILLVÄXT Från idéer till framgångsrika företag ALMI FÖRETAGSpartner När idéer ska utvecklas och företag ska växa. Svenska innovationer och affärsidéer har lagt grunden till många små och medelstora

Läs mer

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt.

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Välj en leverantör som passar dig Det kan vara viktigare än du tror! Hur mår din port? Kanske är det uppenbart dags

Läs mer

En bok om hur vi tillsammans ska få fler i vår omvärld att upptäcka hur fantastiska Sveriges nationalparker är.

En bok om hur vi tillsammans ska få fler i vår omvärld att upptäcka hur fantastiska Sveriges nationalparker är. En bok om hur vi tillsammans ska få fler i vår omvärld att upptäcka hur fantastiska Sveriges nationalparker är. Vår gemensamma identitet Varumärken har personligheter, precis som människor. Vi står för

Läs mer

Svensk FoU Policyaktörer, Drivkrafter och Data

Svensk FoU Policyaktörer, Drivkrafter och Data Svensk FoU Policyaktörer, Drivkrafter och Data Patrik Gustavsson Tingvall, Handelshögskolan i Stockholm och CESIS SCB 24 Maj 2011 FoU-utgifter internationellt Totala utgifter som Varför andel av BNP, 2008

Läs mer

Smarta företag 2011-01-23

Smarta företag 2011-01-23 Smarta företag 2011-01-23 1 Övergripande mål med projektet Målet är att 50% av alla företag skall vara Smarta Företag 2015. Ett Smart Företag: erbjuder ett mobilt arbetssätt för de som behöver det erbjuder

Läs mer

Hänger Du med i den Digitala Affärsutvecklingen?

Hänger Du med i den Digitala Affärsutvecklingen? Hänger Du med i den Digitala Affärsutvecklingen? Undersökning presenterad på Radar i2i FREDRIK RUNNQUIST R.Rev. 1.0 Sida 2 av 13 Hänger Du med i den Digitala Affärsutvecklingen? Vad händer? Alla verksamheter

Läs mer

Hur tjänar man pengar på sina uppfinningar?

Hur tjänar man pengar på sina uppfinningar? Ledarskap Affärsutveckling Affärsjuridik Hur tjänar man pengar på sina uppfinningar? Företagarförbundet 2007-05-21 Vilka är vi på B-Open Nordic? Vi hjälper företag inom ledarskap, affärsutveckling och

Läs mer

Förslag till ett statligt stött inkubatorsystem & stimulans till affärsänglar

Förslag till ett statligt stött inkubatorsystem & stimulans till affärsänglar Förslag till ett statligt stött inkubatorsystem & stimulans till affärsänglar 1. Utgångspunkter Tillväxtföretag behöver tillgång till både kompetens och kapital för att utvecklas. Därför krävs en väl fungerande

Läs mer

Vision för Alvesta kommun

Vision för Alvesta kommun Sida 1 av 5 Vision för Alvesta kommun 1 Bakgrund och utgångspunkter Under våren 2014 har Alvesta kommun genomfört ett visionsarbete som omfattat flera olika aktiviteter med möjlighet för invånare, föreningar,

Läs mer

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett.

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Bestäm hur den ska se ut i fysisk form I ena hörnet ska vi placera en knapp som håller ihop själva affärsplanen. Nere i ett

Läs mer

Grästorps kommun Kommunförvaltningen Allmän verksamhet

Grästorps kommun Kommunförvaltningen Allmän verksamhet Projektet Varumärket Grästorp Bakgrund s verksamhetsmål för 2013 är att förbättra profileringen av Grästorp. För att skapa förutsättningar för en framgångsrik marknadsföring krävs att alla som finns och

Läs mer

Vi är den kreativa mötesplatsen för idéer och innovativa företag som vill växa.

Vi är den kreativa mötesplatsen för idéer och innovativa företag som vill växa. Kapital Vi har direkta kontakter till olika finansiärer. Med våra samarbetspartners, exempelvis ALMI Företagspartner och Regionförbundet, kan du diskutera bidrag till din tjänst eller produkt. Kontor I

Läs mer

VARUMÄRKESPLATTFORM 2010

VARUMÄRKESPLATTFORM 2010 VARUMÄRKESPLATTFORM 2010 Introduktion 5 Bakgrund 6 Vision 7 Förflyttning 8 Löften 9 Positionering 10 Målgrupper 11 Känsla 12 Kärnvärden 14 INNEHÅLL INTRODUKTION Göteborgs hamn grundades år 1620 och är

Läs mer

Riktlinje för bredband

Riktlinje för bredband STYRDOKUMENT Sida 1(8) Riktlinje för bredband Område Program Plan Riktlinje Tjänsteföreskrift Fastställd Nämnd, datum, Giltighetstid Reviderad/Uppdaterad Diarienummer 2 Innehållsförteckning 1. Syfte och

Läs mer

Affärsutvecklingsprogrammet för företag som vill skapa innovationer! Ansökningsperioden pågår 2 maj - 15 juli 2012.

Affärsutvecklingsprogrammet för företag som vill skapa innovationer! Ansökningsperioden pågår 2 maj - 15 juli 2012. Affärsutvecklingsprogrammet för företag som vill skapa innovationer! Är du ägare eller delägare i ett företag i Skåne med ca 10-50 anställda, och dessutom kvinna? I så fall är du en av de företagare som

Läs mer

Lidköping, Sockerbruket 071109

Lidköping, Sockerbruket 071109 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lidköping,

Läs mer

Evenemangstrategi för Region Skåne. Sammanfattad förkortad version

Evenemangstrategi för Region Skåne. Sammanfattad förkortad version Evenemangstrategi för Region Skåne Sammanfattad förkortad version Bakgrund Evenemang är en viktig del av Region Skånes varumärke. Målsättningen att vara en attraktiv och innovativ region kombineras med

Läs mer

information från oss på Smedingeskolan till dig som ska välja inriktning. välj coolt! inriktning ...några av våra inriktningar.

information från oss på Smedingeskolan till dig som ska välja inriktning. välj coolt! inriktning ...några av våra inriktningar. information från oss på Smedingeskolan till dig som ska välja inriktning. välj coolt! inriktning...några av våra inriktningar. Fotboll Vi vill vara den bästa skolan för dig! Välkommen till Smedingeskolan

Läs mer

STORA BESÖKSDAGEN. Suzan Östman Bäckman Vingåkers Kommun 2012-06-08

STORA BESÖKSDAGEN. Suzan Östman Bäckman Vingåkers Kommun 2012-06-08 2012 STORA BESÖKSDAGEN Suzan Östman Bäckman Vingåkers Kommun 2012-06-08 Stora besöksdagen 2012 Syfte Syftet med besöken är att förbättra näringslivsklimatet, vårda befintligt näringsliv, ta del av företagarnas

Läs mer

MalmöLund-samarbetet. - Den regionala identiteten - Det regionala ledarskapet - Den regionala strukturen. Cecilia Hansson och Johan Emanuelson

MalmöLund-samarbetet. - Den regionala identiteten - Det regionala ledarskapet - Den regionala strukturen. Cecilia Hansson och Johan Emanuelson MalmöLund-samarbetet - Den regionala identiteten - Det regionala ledarskapet - Den regionala strukturen Cecilia Hansson och Johan Emanuelson Avståndet mellan Malmö och Lund är jordens omkrets minus 20

Läs mer

LEADER NORDVÄSTRA SKÅNE MED ÖRESUND

LEADER NORDVÄSTRA SKÅNE MED ÖRESUND LEADER NORDVÄSTRA SKÅNE MED ÖRESUND Den Självförsörjande Regionen VAD ÄR LEADER? En del i det svenska landsbygdsprogrammet En metod för att utveckla landsbygden 48 leaderområden i Sverige 7 leaderområden

Läs mer

Snabbaste vägen till fiber för Sveriges landsbygd

Snabbaste vägen till fiber för Sveriges landsbygd Snabbaste vägen till fiber för Sveriges landsbygd Varför är det så viktigt med fiber? Det blir roligare med internet när det fungerar med full fart. Och så fort informationsöverföringen sker via fiber,

Läs mer

Det digitala Malmö Malmö stads program för digitalisering Stadskontoret

Det digitala Malmö Malmö stads program för digitalisering Stadskontoret Det digitala Malmö Malmö stads program för digitalisering Stadskontoret Upprättad Datum: Version: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2016-05-24 1.0 Stadskontoret Stadskontoret Innehållsförteckning Det digitala

Läs mer

Kaba TouchGo Bekväm säkerhet

Kaba TouchGo Bekväm säkerhet Kaba TouchGo Bekväm säkerhet Med det elektroniska låset Kaba TouchGo TM slipper du leta efter nyckeln. Det räcker med att du rör vid dörrhandtaget för att dörren skall låsas upp utan nyckel eller bricka.

Läs mer

Presentation Leaderträffen i Båstad. Mats Holmquist, Högskolan i Halmstad Jörgen Johansson, Förvaltningshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Presentation Leaderträffen i Båstad. Mats Holmquist, Högskolan i Halmstad Jörgen Johansson, Förvaltningshögskolan vid Göteborgs Universitet. Presentation Leaderträffen i Båstad 22 maj 2019 Mats Holmquist, Högskolan i Halmstad Jörgen Johansson, Förvaltningshögskolan vid Göteborgs Universitet. Vårt syfte är att undersöka effekttänkandet i Leader

Läs mer

STRATEGI. Dnr KK15/410. EU-strategi för Nyköpings kommun

STRATEGI. Dnr KK15/410. EU-strategi för Nyköpings kommun STRATEGI Dnr KK15/410 EU-strategi för Nyköpings kommun Antagen av kommunfullmäktige 2015 Dokumentrubrik från kortet 2/12 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1 Inledning... 3 2 Bakgrund... 4 3 Mål,

Läs mer

Varför en jobbmässa i Jönköping?

Varför en jobbmässa i Jönköping? Varför en jobbmässa i Jönköping? Arbetsmarknaden behöver fler mötesplatser där arbetssökande och arbetsgivare möts. Det fysiska mötet har allt mer begränsats till digitala processer som minskar möjligheten

Läs mer

Ålands innovationsstrategi

Ålands innovationsstrategi Ålands strategi för smart specialisering Landskapsregeringen 12.5.2015 Bilaga 6 Krav på en innovationsstrategi enligt den allmänna strukturfondsförordningen för finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden

Läs mer

Känn dig som hemma när du jobbar borta.

Känn dig som hemma när du jobbar borta. Känn dig som hemma när du jobbar borta. 1 Om StayAt Boende med plats för livet. StayAt är alternativet till traditionella hotellrum. En plats där du kan känna dig som hemma, samtidigt som du får ett gästvänligt

Läs mer

Tillväxtstrategi för Halland Mars och April 2014

Tillväxtstrategi för Halland Mars och April 2014 Tillväxtstrategi för Halland 2014-2020 Mars och April 2014 Det regional uppdraget Region Halland uppdraget att leda det regionala utvecklingsarbetet Skapa en hållbar tillväxt och utveckling i Halland Ta

Läs mer

Bredbandsstrategi 2016

Bredbandsstrategi 2016 Bredbandsstrategi 2016 1 Inledning Tillgång till bredband, fiber för datakommunikation, är en strategisk utvecklingsfråga. Kommunens och nationens mål är att 90 procent av hushållen och företagen ska ha

Läs mer

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad.

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad. SA TER Vision Center SAUTER Vision Center håller dig uppdaterad. Modern fastighetsautomation blir alltmer komplex men, tack vare SAUTER Vision Center, så är konsten att övervaka systemet ganska enkel.

Läs mer

Möt ett nytt bolag med en 400-årig historia...

Möt ett nytt bolag med en 400-årig historia... Möt ett nytt bolag med en 400-årig historia... Den 1 maj 2011 övergick Metria från att vara en division inom Lantmäteriet till att bli ett statligt aktiebolag. Därmed skapades en förutsättning för varumärket

Läs mer

Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen

Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen Kurbits hjälper företagare att tjäna mer på det de brinner för. Våra affärsutvecklingsprogram är utvecklade och designade specifikt för företag inom

Läs mer

Svensk export och internationalisering Utveckling, utmaningar, företagsklimat och främjande (SOU 2008:90) Remiss från Utrikesdepartementet

Svensk export och internationalisering Utveckling, utmaningar, företagsklimat och främjande (SOU 2008:90) Remiss från Utrikesdepartementet PM 2008: RI (Dnr 305-2465/2008) Svensk export och internationalisering Utveckling, utmaningar, företagsklimat och främjande (SOU 2008:90) Remiss från Utrikesdepartementet Borgarrådsberedningen föreslår

Läs mer

Version Gruppens uppdrag var att för området Tillväxt och Innovation

Version Gruppens uppdrag var att för området Tillväxt och Innovation ÖSTERGÖTLAND EN VÄRDESKAPANDE REGION 1. Uppdraget Gruppens uppdrag var att för området Tillväxt och Innovation 2. Arbetet 1. Inventera nuläget (vad är gjort hittills och varför, gällande strategier och

Läs mer

Genom stimulans, annars tappar man motivationen. Det är som i träning, man måste uppmuntras genom träning med likasinnade.

Genom stimulans, annars tappar man motivationen. Det är som i träning, man måste uppmuntras genom träning med likasinnade. INTERVJU MED JOHAN WIKSTRÖM, kommunikationsbyrån Genomtänkt (årets studentföretagare 2016) Vad är en talang, hur definierar du det? Kvalitéer och en förmåga att använda dessa. Talangen är kanske inte alltid

Läs mer

1 RAPPORT HANDELNS TRANSFORMATION RAPPORT HANDELNS TRANSFORMATION

1 RAPPORT HANDELNS TRANSFORMATION RAPPORT HANDELNS TRANSFORMATION 1 RAPPORT RAPPORT HANDELNS TRANSFORMATION JUNI 2018 VI VET ATT, MEN INTE SÅ MYCKET HUR Handeln som vi känner den har fram tills för några år sedan förändrats relativt lite. Under närmare hundra år kan

Läs mer

NÄR NOTERINGEN STÅR FÖR DÖRREN

NÄR NOTERINGEN STÅR FÖR DÖRREN { ir } NÄR NOTERINGEN STÅR FÖR DÖRREN Med planering blir börsnoteringsprocessen såväl bättre som roligare. Här är några råd till dig som funderar på en börsintroduktion. D et finns naturligtvis många olika

Läs mer

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu.

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. HUR 1. Hur skiljer sig content marketing från traditionell reklam? 2. Varför snackar alla om content marketing? 3. Så bygger

Läs mer

0HG HXURSHLVNW GLJLWDOW LQQHKnOO EHKnOOHUYLOHGQLQJHQ

0HG HXURSHLVNW GLJLWDOW LQQHKnOO EHKnOOHUYLOHGQLQJHQ 63((&+ (UNNL/LLNDQHQ Ledamot av Europeiska kommissionen med ansvar för näringspolitik och informationssamhället 0HG HXURSHLVNW GLJLWDOW LQQHKnOO EHKnOOHUYLOHGQLQJHQ Norden digitalt konferens +HOVLQJIRUVGHQRNWREHU

Läs mer

Framtidens arbetsmarknad

Framtidens arbetsmarknad Framtidens arbetsmarknad Magnus Henrekson Senioruniversitetet 17 november 2015 Kompetens eller låga löner? Frågan är felställd Det ekonomiska värdet av en viss kompetens förändras över tiden: efterfrågan,

Läs mer

Varumärkesplattform för Mariestad och Mariestads kommun

Varumärkesplattform för Mariestad och Mariestads kommun Varumärkesplattform för Mariestad och Mariestads kommun 1 Att bygga ett starkt varumärke Att bygga ett starkt varumärke kräver inte enbart en bra produkt eller tjänst. Att bygga ett starkt varumärke kräver

Läs mer

8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden.

8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden. 8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden. Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Statistik 4. Värden

Läs mer

Verksamhets- och branschrelaterade risker

Verksamhets- och branschrelaterade risker Riskfaktorer En investering i värdepapper är förenad med risk. Inför ett eventuellt investeringsbeslut är det viktigt att noggrant analysera de riskfaktorer som bedöms vara av betydelse för Bolagets och

Läs mer

Digitala lösningar som effektivt kommunicerar mot era målgrupper.

Digitala lösningar som effektivt kommunicerar mot era målgrupper. En virtuell webbyrå Vi skapar kostnadseffektiva digitala lösningar åt medelstora och stora företag. Er webbplats blir sökvänlig, responsiv och modern. Vårt koncept bygger på låga kostnader med god kvalité.

Läs mer

Projektet Varumärket Grästorp. Grästorps kommun

Projektet Varumärket Grästorp. Grästorps kommun Projektet Varumärket Grästorp Målet är att öka profileringen av Grästorp. Det första steget är att ta fram Grästorps varumärke. Den första etappen efter projektstart är en nulägesanalys Den andra etappen

Läs mer

Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer.

Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer. Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer. Snabbare. Säkrare. Billigare. Varför har inget tänkt på det här tidigare? Lösningen är så enkel och så smidig att man undrar. Så här ligger det till. En del

Läs mer

WIP, Wireless Independent Provider AB (publ).

WIP, Wireless Independent Provider AB (publ). .. WIP utvecklar, producerar, integrerar samt licensierar och supporterar produkterna DynApp och SecureDynApp. Mer information om WIP, kunder, produkter och projekt finns på bolagets hemsida: www.wip.se

Läs mer

Bilden av Malmö. Malmö stads varumärkesarbete. bilden av malmö

Bilden av Malmö. Malmö stads varumärkesarbete. bilden av malmö Bilden av Malmö Malmö stads varumärkesarbete bilden av malmö Innehåll Bilden av Malmö 3 En resa i tiden 4 Det medvetna bildskapandet 5 Den goda spiralen 6 Ett målinriktat arbete 7 Kommunikation & Utveckling

Läs mer

Kommunstyrelseförvaltningen

Kommunstyrelseförvaltningen Kommunstyrelseförvaltningen Åstorps kommuns Bredbandsstrategi Beslutat av Kommunfullmäktige 2016-05-30 66 Dnr 2015/431 2(7) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Definition av bredband... 3 1.2 Beslutsstruktur...

Läs mer

Vår varumärkesstrategi

Vår varumärkesstrategi Vår varumärkesstrategi En fördjupning i den varumärkesutveckling som ligger till grund för vår gemensamma identitet. 02 välkommen! Det här är en fördjupning i hur arbetet med att ta fram en ny identitet

Läs mer

Välkommen till Private Banking

Välkommen till Private Banking Välkommen till Private Banking Private Banking med hjärta och hjärna Vi beskriver gärna vårt erbjudande som Private Banking med både hjärta och hjärna. Som kund hos oss får du tillgång till några av marknadens

Läs mer

Vi dokumenterar Er konst

Vi dokumenterar Er konst Vi dokumenterar Er konst För oss är det viktigt att konsten syns Konst finns överallt, vi vill hjälpa er att dokumentera den. Vi dokumenterar konst genom virtuella gallerier, konst genom hemsidor filmningsdokumentation

Läs mer

ipads i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ)

ipads i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ) Vanliga frågor och svar (FAQ) Har du frågor om om? Titta här om du kan hitta ett svar på din fråga! Om du inte gör det - kontakta ditt barns lärare eller någon av kontaktpersonerna. Du hittar kontaktuppgifter

Läs mer

SCIENCE TOWERS JÖNKÖPINGS KOMMUNS FASTIGHETSUTVECKLING AB SCIENCE PARK JÖNKÖPING AB

SCIENCE TOWERS JÖNKÖPINGS KOMMUNS FASTIGHETSUTVECKLING AB SCIENCE PARK JÖNKÖPING AB SCIENCE TOWERS JÖNKÖPINGS KOMMUNS FASTIGHETSUTVECKLING AB SCIENCE PARK JÖNKÖPING AB Illustrationsbild: Science Towers med vy från 51 meters höjd. NU BYGGER VI SCIENCE TOWERS Med målet att skapa fler entreprenörer,

Läs mer

Agenda. Nuläge Inkubator och Science park Innovation Inkubator 2.0 förslag Finansiering Summering

Agenda. Nuläge Inkubator och Science park Innovation Inkubator 2.0 förslag Finansiering Summering Agenda Nuläge Inkubator och Science park Innovation Inkubator 2.0 förslag Finansiering Summering Nuläge Rampens nuvarande projektfinansiering avslutas sommaren 2012 Hösten 2012 finansieras verksamheten

Läs mer

14 kommuner ¼ av Sverige Folkbiblioteken: 38 bibliotek 7 bokbussar 2 webbtjänster

14 kommuner ¼ av Sverige Folkbiblioteken: 38 bibliotek 7 bokbussar 2 webbtjänster 14 kommuner ¼ av Sverige Folkbiblioteken: 38 bibliotek 7 bokbussar 2 webbtjänster Varför marknadsföring? Nätverksarbete med bibliotekscheferna 2005: Vilken är den viktigaste utvecklingsfrågan för biblioteket?

Läs mer

Vi skapar Skandinaviens mest attraktiva stadskärna. Vill du vara med?

Vi skapar Skandinaviens mest attraktiva stadskärna. Vill du vara med? Vi skapar Skandinaviens mest attraktiva stadskärna. Vill du vara med? Målet är att göra Jönköping till Skandinaviens mest attraktiva stadskärna i sin storlek. Ganska kaxigt, tycker kanske en del. Men faktum

Läs mer