Årsredovisning facknämnder Miljö- och konsumentnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsredovisning facknämnder 2014. Miljö- och konsumentnämnden"

Transkript

1 Årsredovisning facknämnder Miljö- och konsumentnämnden

2 Innehållsförteckning 1 Inledning Nämndens uppgift Tillsyn och prövning Miljöövervakning Kommunikation och samverkan Kommunfullmäktiges och nämndens indikatorer Människor möts i Borås Ekologisk hållbarhet lokalt och globalt Ekonomi och egen organisation Kommunfullmäktiges särskilda uppdrag till nämnden samt nämndens egna uppdrag Människor möts i Borås Goda resvanor och attraktiva kommunikationer Ekologisk hållbarhet lokalt och globalt Nämndens verksamhet Resultat Budgetavvikelse Verksamhetsanalys Verksamhetsmått Miljöförvaltningen gemensamt Livsmedelskontroll Miljötillsyn Konsument Borås Personal Egen organisation Investeringar Miljö- och konsumentnämnden, Årsredovisning facknämnder 2(33)

3 1 Inledning 1.1 Nämndens uppgift Miljö- och konsumentnämnden har en central roll i arbetet för att Borås ska vara en ledande miljökommun att vi når stadens miljömål och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling i linje med Borås Vision och strategi. Genom tillsyn och prövning, övervakning av miljösituationen samt kommunikation och samverkan stödjer nämnden det hållbarhetsarbete som sker hos företag, organisationer och enskilda. De övergripande målen är: Människors hälsa och miljön ska skyddas mot skador och olägenheter. Värdefulla natur- och kulturmiljöer samt den biologiska mångfalden ska skyddas och bevaras. Mark, vatten och fysisk miljö i övrigt ska användas så att en från ekologisk, social, kulturell och samhällsekonomisk synpunkt långsiktigt god hushållning tryggas. Återanvändning och återvinning av och annan hushållning med material och råvaror ska främjas så att ett kretslopp uppnås. Hushållning med energi samt minskad användning av fossila bränslen ska främjas. Konsumenterna ska ha tillgång till säkra livsmedel av hög kvalitet och kunna lita på märkningen av matvaror. Konsumentintressena ska stödjas genom konsumenträttslig och ekonomisk rådgivning. Borås Stad ska leva upp till de kriterier som gäller för etisk upphandling och Fairtradediplomering. Nämndens verksamhet bedrivs i tre huvudprocesser: Tillsyn och prövning, Miljöövervakning samt Kommunikation och samverkan. 1.2 Tillsyn och prövning Nämnden är lokal tillsynsmyndighet med uppgift att kontrollera att miljölagstiftningen efterlevs. Tillsynsansvaret omfattar miljöbalken samt livsmedels-, smittskydds-, tobaks- och strålskyddslagstiftningarna. Att bedriva tillsyn innebär att säkerställa lagstiftningens syfte. Utgångspunkten för tillsynen är att stärka verksamhetsutövarens egen förmåga att följa lagstiftningen. Tillsynen omfattar såväl direkt kontroll av att lagar och regler efterlevs som förebyggande åtgärder för att undvika lagöverträdelser. 1.3 Miljöövervakning Kunskap om miljösituationen i staden är en förutsättning för hållbara beslut och prioriteringar inom olika samhällssektorer. Olika typer av gröna nyckeltal och indikatorer är nödvändiga verktyg för att vi ska kunna se om utvecklingen går åt rätt håll när det gäller miljökvalitet samt stadens miljömål. Nämnden har genom sitt tillsynsarbete en god överblick över miljön i staden, men svarar också för kunskapsuppbyggnad genom provtagningar, inventeringar samt mätningar och beräkningar. Den kontinuerliga övervakningen av luftkvaliteten, kartläggning av trafikbuller, miljörapporten för Borås samt naturdatabasen är några exempel på nämndens uppgifter inom miljöövervakningen. Miljö- och konsumentnämnden, Årsredovisning facknämnder 3(33)

4 1.4 Kommunikation och samverkan Nämnden arbetar för att bidra till en levande dialog om en hållbar samhällsutveckling. Kunskap och medvetenhet om miljö- och energifrågor är en förutsättning för att såväl företag och organisationer som enskilda boråsare ska kunna fatta miljöriktiga beslut i sin vardag. Kommunikation, nätverksbyggande och samverkan är därför viktiga verktyg i hållbarhetsarbetet. Oavsett om det handlar om att se till att lagarna följs eller att inspirera till och stödja frivilliga insatser är nyckeln till framgång att skapa förståelse och insikt hos dem vi möter. Ansvaret för att informera framgår i lagstiftningen, men finns också formulerat i uppdrag från centrala myndigheter och från kommunledningen. Medverkan i stadens samhällsplanering, samordningen av det miljöstrategiska arbetet och miljömålsarbetet, Fairtrade City, olika former av remissarbete samt konsumenträttslig och ekonomisk rådgivning är andra exempel på kommunikations- och samverkansinsatser för att nå en hållbar samhällsutveckling. I den ekonomiska rådgivningen ingår även en skyldighet för kommunen att enligt 2 skuldsaneringslagen lämna råd och anvisningar till skuldsatta personer. 2 Kommunfullmäktiges och nämndens indikatorer 2.1 Människor möts i Borås Kommunfullmäktiges indikatorer Utfall 2012 Utfall 2013 Målvärde Utfall År Antal genomförda medborgardialoger. 4 2 Antal genomförda medborgardialoger. Kommunikation och samverkan i många olika former med medborgare, företag och organisationer är en självklar del i förvaltningens löpande arbete. Med medborgardialog avses dock här när förtroendevalda tar initiativ till och medverkar i en dialog enligt den handbok som fastställts i Borås Stad. Förtroendevalda från Miljö- och konsumentnämnden har våren deltagit i medborgardialogen kring översiktsplanen/energi- och klimatstrategin. I början av december genomfördes en dialog om aktiviteter i Orangeriet, dels på Kulturhuset och dels på öppna förskolan på Kristineberg. När målet om fyra dialoger sattes var handboken inte klar och dialogerna förutsattes kunna ske i en enklare form än vad som sedan blev fallet. När Orangeriet med Rådrummet står klart under 2015 kommer det att bli en ny arena som samtliga verksamheter inom Borås Stad kan använda sig av för medborgardialoger. Miljö- och konsumentnämnden, Årsredovisning facknämnder 4(33)

5 2.2 Ekologisk hållbarhet lokalt och globalt Kommunfullmäktiges indikatorer Utfall 2012 Utfall 2013 Målvärde Utfall År Antal arbetsplatser inom Borås Stad som serverar Fairtrade-märkta produkter. 0 0 Antal arbetsplatser inom Borås Stad som serverar Fairtrade-märkta produkter. Konsument Borås har sedan 2008 haft ansvaret för att samordna arbetet med Fairtrade City. Stor vikt läggs vid att informera om vad Fairtrade står för till såväl allmänhet som anställda och förtroendevalda i Borås Stad genom att under året arrangera ett antal aktiviteter. För att utveckla konceptet och nå ut på bredare front kommer dock ytterligare initiativ att krävas. Fr.o.m kommer Fairtrade-arbetet att integreras i verksamheten i Orangeri/Rådrum, vilket ger nya möjligheter att kommunicera frågorna med boråsarna. Förvaltningen använder sig för egen del av cafeteriorna i Stadshuskvarteret, vilka rapporteras av Servicekontoret. 2.3 Ekonomi och egen organisation Kommunfullmäktiges indikatorer Utfall 2012 Utfall 2013 Målvärde Utfall År Andel sjukfrånvaro av ordinarie arbetstid, %. Arbetad tid för timavlönade omräknat till årsarbeten. Hälsa - 1 år utan sjukfrånvaro, andel i % , , Andel sjukfrånvaro av ordinarie arbetstid, %. För hela låg sjukfrånvaron på 4,0% för den senaste tolvmånadersperioden, vilket är en lägre nivå än 2013 då frånvaron var 5,0%. Genomsnittet för Borås Stad totalt var 6,7%. I en relativt liten organisation som Miljöförvaltningen får några få långa sjukfall stort genomslag i statistiken - pendeln kan svänga ganska kraftigt. Utfallet per månad under varierar mellan 2,4% och 6,5%. Målet på 2% är satt utifrån ambitionen att vi bara ska ha "normal" korttidsfrånvaro utan några längre sjukskrivningar. Det bör understrykas att förvaltningen inte har full rådighet över sjukfrånvaron, den är till stora delar inte arbetsrelaterad. I de fall det är aktuellt bedrivs ett aktivt rehabiliteringsarbete. Arbetad tid för timavlönade omräknat till årsarbeten. Miljöförvaltningen använder endast i undantagsfall timanställningar. Exempel kan vara arrangemang av olika slag eller tillfälliga resursförstärkningar. Det senare var fallet under. Hälsa - 1 år utan sjukfrånvaro, andel i %. Indikatorn avser antal anställda utan sjukfrånvaro i relation till totalt antal anställda under den senaste 12-månadersperioden. Indikatorn var ny i budgeten för och Miljöförvaltningen satte målet till 50%. Miljö- och konsumentnämnden, Årsredovisning facknämnder 5(33)

6 Utfallet har varierat kraftigt under året, från 31,0% till 47,7%, vilket indikerar att personalstatistik för en relativt liten organisation som Miljöförvaltningen påverkas kraftigt av enstaka sjukfall. Trenden under har varit negativ, i december låg siffran på 34,0%. Utfallet för Borås Stad totalt var 33,5%. Förvaltningen bedriver ett medvetet arbete för en god arbetsmiljö inkl. hälsofrämjande insatser. 3 Kommunfullmäktiges särskilda uppdrag till nämnden samt nämndens egna uppdrag 3.1 Människor möts i Borås Kommunfullmäktige Uppdrag Utvecklingen av Rådrum som är ett forum för Boråsarna att vända sig till för att få information och vägledning i hållbarhetsfrågor intensifieras under Status År Genomfört Kommentar Förvaltningens arbete med att konkretisera innehållet i Rådrummet i Orangeriet i Stadsparken har fortsatt under. De medarbetare som ska ha sina arbetsplatser i Orangeriet har arbetat med att finna former för hur verksamheten ska läggas upp. Fr.o.m organiseras den verksamhet som ska utgå från Orangeriet i enheten för Hållbar konsumtion och livsstil (KLIV) inom avdelningen för Miljökommunikation. I augusti hölls det första mötet med ett programråd och en arbetsgrupp bildades med representanter för ett antal förvaltningar och bolag inom Borås Stad. Längre fram ska fler intressenter involveras i programarbetet. Miljöförvaltningen kommer att ha den samordnande funktionen för verksamheten, men det är angeläget att understryka att Orangeriet är en angelägenhet och möjlighet för alla Borås Stads verksamheter. Miljöförvaltningens roll blir att svara för en grundverksamhet i Rådrummet samt att planera, organisera och samordna alla de aktiviteter som Orangeriet ger möjligheter till. I december genomfördes en medborgardialog kring boråsarnas förväntningar på verksamheten. Dialoger hölls på Kulturhuset och öppna förskolan på Kristineberg. Vidare genomfördes en enkät riktad till gymnasieelever. Som ett led i att utveckla verksamheten i Orangeriet har EU-medel sökts för kunskapsutbyte. KLIV-enheten kommer under en tvåårsperiod från december till december 2016 att delta i EU projektet ESCAR (European Strategic partnership on Awareness Raising and Consumption). Det är ett projekt beviljat inom programmet Erasmus+ strategiskt partnerskap. Syftet är att utveckla metoder och Miljö- och konsumentnämnden, Årsredovisning facknämnder 6(33)

7 Uppdrag Status År Kommentar utbyta erfarenheter med aktörer i Europa på temat hållbar konsumtion. Förvaltningen har vidare deltagit i Lokalförsörjningsförvaltningens detaljprojektering av byggnationen, som på allvar startade i augusti sedan de befintliga byggnaderna i Stadsparken revs i maj månad. Kommunikationsinsatser har genomförts under sommaren, bl.a. vepor runt byggarbetsplatsen och en film tänkt för i första hand sociala medier. Vidare har arbete genomförts avseende inredningen av huset. Ytterligare en uppgift som krävt mycket tid är framtagande av underlag till restaurangupphandlingen, vilken Lokalförsörjningsförvaltningen ansvarat för. Orangeriet beräknas stå klart i mitten av maj 2015 och invigningen planeras ske 4-6 juni. 3.2 Goda resvanor och attraktiva kommunikationer Kommunfullmäktige Uppdrag Nämnden ges i uppdrag att i samverkan med Tekniska nämnden utreda införande av lokala bilpooler utifrån förvaltningarnas behov. I arbetet skall även möjligheterna att införa bilpooler som kan samutnyttjas med allmänheten ses över. Status År Delvis genomfört Kommentar En utredning om förutsättningarna för att öppna upp bilpooler har tagits fram i samverkan mellan Tekniska förvaltningen och Miljöförvaltningen, vilken har presenterats för respektive nämnder. Inriktningen är att genomföra ett pilotprojekt i mindre skala där upphandling av bilpool som kan samnyttjas med allmänheten testas med ett fåtal fordon. Upphandlingsunderlag har tagits fram under andra tertialet. Diskussioner förs nu om hur detta kan genomföras. 3.3 Ekologisk hållbarhet lokalt och globalt Kommunfullmäktige Uppdrag Medverka i det nationella framtagandet av kriterier och system för certifiering av "Hållbara stadsdelar" Status År Delvis genomfört Kommentar Arbetet med Hållbarhetscertifiering av stadsdelar har fortsatt under. Borås deltar i ett nationellt projekt som syftar till att utarbeta en nationell standard för hållbarhetscertifiering, ett projekt som leds av Sweden Green Building Council. Inriktingen i arbetet har förändrats under året, från en anpassning av den engelska Miljö- och konsumentnämnden, Årsredovisning facknämnder 7(33)

8 Uppdrag Status År Kommentar standarden BREEAM Communities till att ta fram en helt ny svensk standard. INom ramen för det arbetet kommer en worksshop att hållas i Borås i mars Metodiken används dessutom i det pågående stadsutvecklingsprojekt på Norrby, där Miljöförvaltningen svarar för den del som avser hållbarhetscertifieringen. En åtgärdsplan baserad på genomförd bullerkartläggning skall göras under. En plan för redovisning och uppföljning av de nya miljömålen skall presenteras. Delvis genomfört Genomfört En rapport om åtgärdsplan mot buller i enlighet med EU-direktivet 2002/49/EG och förordning (SFS 2004:675) om omgivningsbuller redovisades till Naturvårdsverket i juni För Miljöförvaltningens del handlar åtgärderna om revidering av bullersaneringsplanen och kartläggning av bullersituationen vid lokaler för brukare som själva inte har möjlighet att välja var de vill vistas, t.ex. förskolor, skolor och äldreboenden. Arbetet med kartläggning av bullersituationen vid dessa lokaler har påbörjats. Vidare har visst arbete skett avseende kartläggning av tysta områden, dvs. områden som är relativt opåverkade av buller. Uppdraget att kartlägga tysta områden har fr.o.m lagts på Kommunstyrelsen. En uppföljningsmodell baserad på att nämnder och bolag rapporterar i Stratsys finns framtagen och tillämpas fr.o.m. årsredovisningen för 2013 och sedan tertialvis. Miljö- och konsumentnämnden sammanställer en rapport för hela kommunen som redovisas till Kommunstyrelsen. I rapporten föreslås även åtgärder i syfte att effektivisera arbetet och öka chanserna att målen nås. Resultaten sammanfattas även i Miljöbarometern på Borås Stads webbplats. Uppdraget är alltså genomfört. Under senare delen av 2015 bör ett arbete starta med revidering av Borås Stads miljömål inför En Energi- och klimatplan ska utarbetas, där arbetet för att nå lokala och nationella mål på energiområdet konkretiseras. Genomfört Ett förslag till ny Energi- och klimatstrategi för Borås Stad har tagits fram och är i början av 2015 föremål för en bred remissrunda. Förhoppningsvis kan den fastställas av Kommunfullmäktige under första halvåret. Arbetet med strategin har bedrivits i samarbete med Stadskansliet som en del i översiktsplanearbetet. Miljö- och konsumentnämnden, Årsredovisning facknämnder 8(33)

9 4 Nämndens verksamhet Resultat Ekonomiskt sammandrag Tkr Budget Avvikelse Statsbidrag Avgifter och övriga intäkter Summa intäkter Personal Lokaler Övrigt Kapitalkostnader Summa kostnader Buffert (endast i budget) Nettokostnad Kommunbidrag Resultat efter kommunbidrag Godkänt ianspråktaget ackumulerat resultat Resultat jfr med tillgängliga medel Ackumulerat resultat Resultatanalys För redovisar Miljö- och konsumentnämnden ett överskott på 380 tkr, vilket innebär ett överskott på 780 tkri förhållande till nämndbudgeten som innehöll ett underskott på 400 tkr. Inom förvaltningen finns såväl positiva som negativa avvikelser mot budget på de olika avdelningarna, vilka kommenteras närmare nedan i avsnittet 4.3 Verksamhetsanalys. I korthet handlar avvikelserna bl.a. om att de för del av budgeterade lokalkostnaderna för Orangeriet inte har ianspråktagits till följd av att beslut om byggnationen försenades i slutet av Vidar har förvaltingen haft vakanser på flera tjänster inom avdelningen för Miljökommunikation och Konsument Borås. På båda dessa avdelningar har vidare intäkter avseende uppdragsverksamhet överstigit budget. Inom avdelningarna för Livsmedelskontroll och Miljötillsyn stämmer intäkterna väl med budget, men här har av olika skäl avvikelser uppkommit på kostnadssidan. Verksamhetsmått Budget Intäktsfinansiering, % (intäkter i % av 33,3 36,4 34,0 35,7 Miljö- och konsumentnämnden, Årsredovisning facknämnder 9(33)

10 bruttokostnaden) Budget Nettokostnader, tkr Budgetavvikelse Verksamheternas nettokostnader Tkr Miljö- och konsumentnämnden Intäkter Budget Avvikelse Kostnader Resultat Miljöförvaltningen gemensamt Intäkter Kostnader Resultat Livsmedelskontroll Intäkter Kostnader Resultat Miljötillsyn Intäkter Kostnader Resultat Miljökommunikation Intäkter Kostnader Resultat Konsument Borås Intäkter Kostnader Resultat Intäkter Kostnader Resultat Intäkter Miljö- och konsumentnämnden, Årsredovisning facknämnder 10(33)

11 Tkr Budget Avvikelse Kostnader Resultat Intäkter Kostnader Resultat Intäkter Kostnader Resultat Intäkter Kostnader Resultat Intäkter Kostnader Resultat Intäkter Kostnader Resultat Intäkter Kostnader Resultat Totalt Intäkter Kostnader Resultat Verksamhetsanalys Miljö- och konsumentnämnden Ekonomiskt sammandrag (tkr) Tkr Budget Intäkter 0 0 Miljö- och konsumentnämnden, Årsredovisning facknämnder 11(33)

12 Tkr Budget Kostnader Nettokostnader Kommunbidrag Resultat 0 17 Här redovisas kostnaderna för den politiska ledningen av verksamheten inklusive nämndsekretariat. Resultatet överensstämmer väl med budget Miljöförvaltningen gemensamt Ekonomiskt sammandrag Tkr Budget Intäkter Kostnader Nettokostnader Kommunbidrag Resultat Gemensamma funktioner Under denna rubrik redovisas intäkter och kostnader som avser hela förvaltningens verksamhet och som det inte bedömts meningsfullt att fördela per verksamhetsområde. Det handlar om kostnader för förvaltningschef och verksamhetsstöd, inventarier, kontorsmaterial, telefon, porto, vissa IT-kostnader samt lokalhyra m.m. Här finns också 200 tkr avseende den "buffert" för oförutsedda kostnader som nämnderna uppmanas budgetera. Underskottet gentemot budget beror i huvudsak på en viss administrativ förstärkning under året för att få en bättre struktur i förvaltningens arkiv samt arbete med administrativa processer. Vidare handlar det om kostnader i samband med rekrytering (platsannonsering m.m.) vilka det är svårt att förutse omfattningen av, rekryteringsbehoven är sällan kända vid budgettillfället. Miljö- och kvalitetsledning Förvaltningen har fortsatt arbetet med att utveckla ledningssystemet för miljö och kvalitet. Sedan tidigare finns en miljöcertifiering enligt ISO och målet är att även klara en kvalitetscertifiering. Under har ledningssystemet i sin helhet lagts över i en ny webbmiljö som är tydligare och mer lättillgänglig än den tidigare versionen i Lotus Notes. Arbetet bygger på Borås Stads kvalitetspolicy och modellen för ständiga förbättringar enligt LEAN-metodiken, dvs. att kartlägga och förbättra verksamhetens processer. Ett exempel är den för förvaltningen gemensamma ärendehanteringsprocess som fastställts fr.o.m Livsmedelskontroll Ekonomiskt sammandrag Tkr Budget Miljö- och konsumentnämnden, Årsredovisning facknämnder 12(33)

13 Tkr Budget Intäkter Kostnader Nettokostnader Kommunbidrag Resultat Ekonomiskt utfall Trots att intäkterna för överstiger budget så blev utfallet ett underskott på drygt 300 tkr, vilket beror på högre personalkostnader än budgeterat. Bemanningen för planerades hösten 2013 utifrån en förväntat högre avgiftsnivå än vad som sedan blev fallet i nämndbudgeten, bl.a innebar omklassningarna enligt taxan, som gjordes i december 2013, större sänkningar än vad som antagits tidigare. Miljö- och konsumentnämndens kontrollansvar Miljö- och konsumentnämnden har kontrollansvar för närmare 800 livsmedelsverksamheter i kommunen. Majoriteten ryms i gruppen storhushåll, t.ex. restauranger, kaféer, förskolor och skolor. Den näst största gruppen utgörs av butiker, stora och små med mer eller mindre avancerad hantering av livsmedel. I Borås finns vidare ett mindre antal grossister och producenter inom livsmedelsbranschen. Livsmedelskontrollen styrs av en gemensam EU-lagstiftning. I Sverige har denna kompletterats med regler om att kontrollmyndigheterna även har ansvar för allmän rådgivning och information. Vidare har Livsmedelsverket som central myndighet ansvar för att vägleda kommunerna i kontrollarbetet. Bl.a. har man tagit fram en vägledning för hur livsmedelsföretagen ska riskklassas och vilka kontrolltider som krävs för olika typer av verksamheter. Sammantaget kan konstateras att utrymmet för lokala prioriteringar inom livsmedelskontrollen är begränsat. Syftet med kontrollen är att försäkra konsumenterna om säkra livsmedel och ärlighet i handeln. De gemensamma målen för den offentliga kontrollen inom livsmedelskedjan, som finns i den nationella kontrollplanen, är att: Konsumenterna har trygga och säkra livsmedel, förtroende för kontrollverksamheten och en god grund för val av produkt. Som konsument ska man kunna lita på att maten i butiken, på restaurangen och i skolan är av god kvalitet och att informationen som ges vid köpet är tillförlitlig. Intressenterna har tilltro till kontrollen och upplever den som meningsfull. De samverkande kontrollmyndigheterna har en optimal samverkan och förtroende för varandras sätt att ta ansvar för sin respektive del i livsmedelskedjan. Kontrollverksamheten är riskbaserad, rättssäker, effektiv och ändamålsenlig. Livsmedelskedjan omfattar livsmedel, foder, djurhälsa, djurskydd och växtskydd. Den kommunala kontrollmyndighetens ansvar i kedjan är livsmedelsföretagen Löpande kontroll Alla livsmedelsanläggningar ska registreras hos den behöriga kontrollmyndigheten. Enda undantaget är om anläggningen måste godkännas. Det är livsmedelsföretagaren som ansvarar för att anmäla registrering av sin anläggning hos Miljö- och konsumentnämnden. Livsmedel får inte släppas ut på marknaden från en anläggning innan anmälan om registrering skett eller beslut om godkännande fattats. Miljö- och konsumentnämnden, Årsredovisning facknämnder 13(33)

14 I anslutning till registreringen görs normalt en revision (en fullständig genomgång) av verksamheten. Den sista december fanns det 768 livsmedelsanläggningar i kommunen. Under har kontrollen bedrivits i veckobegränsade projekt och med fokus på samtliga verksamheter inom områdena Norr, Centrum, Väster och Öster i Borås. Intervallet och frekvensen av inspektioner styrs av verksamhetens art. Vissa anläggningar har besökts en, två eller tre gånger under året. Andra verksamheter, med lägre risk och därmed lägre kontrolltid, besöks vartannat eller vart tredje år. Efter varje avslutat projekt har resultaten av kontrollen sammanfattats. Utifrån vilka avvikelser som har konstaterats och hur ofta de förekommer kan den framtida kontrollen planeras och fokuseras på de risker som uppmärksammats. Under året har livsmedelskontrollen lagt fokus på märkning/redlighet (särskilt SLV s redlighets projekt på kött), ABP (Animaliska biprodukter), hantering/förvaring av avfall, skadedjurbekämpning, rengöring, temperaturkontroller med flera. Genomgående kan det konstateras att rengöring av ytor och redskap, bristfällig/felaktig märkning samt brister i temperaturhållningen är de främsta orsakerna till avvikelser och förelägganden bland storhushåll och butiker. Privata verksamheter får fler avvikelser på rengöringen av ytor och lokaler. Brister i temperaturhållningen är någorlunda jämnt fördelat mellan grupperna. Redlighetsproblematik och bristande/felaktig märkning av livsmedel är de kontrollområden som efter rengöring och temperatur orsakat flest avvikelser i både butiker samt storhushåll under. Under har cirka 50 mikrobiologiska prover tagits på olika livsmedel. Vidare har stickprover tagits på kött för att kontrollera att typningen (redligheten och märkningen) stämmer. Sammanlagt har ca. 300 rengöringsprover gjorts med ATP- metoden. Mikrobiologiska prover och rengöringsprover var en del av planeringen för, där utvalda verksamheter och processer hos dessa kontrollerades. Vidare har gruppen deltagit i MVG s- projekt (Miljösamverkan Västra Götaland) som handlade om ABP (Animaliska biprodukter) kontroller i större butiker. Fram till sista december har livsmedelsavdelningen gjort totalt 866 kontrollbesök, varav 738 var inspektioner, 53 var klagomålsärenden och 75 var revisioner. Antalet kontrollbesök ligger på ungefär samma nivå som 2013, men antalet kontroller totalt under blev något större än planerat. Effektivare planering och fungerande kontrollmetodik är förklaringen till det bättre resultatet Projekt under året Inom ramen för ordinarie kontroll har avdelningen arbetat med olika projekt såsom: Provtagning (mikrobiologisk) på sushiris och ph samt förvaringstemperatur. Provtagning (mikrobiologisk) på salladsbuffé i butiker samt förvaringstemperatur. Dricksvatten. Inspektioner och provtagning samt granskning av vattenanalyser. AZO-ämnen i produkter riktade till barn. Kontroll av om AZO-ämnen förekommer i produkter som säljs i detaljhandeln samt om varningstexten Kan ha negativ effekt på barns beteende och koncentration fanns på produkterna. Redlighetskontroll och märkning av kött. Märkning och följesedlar, spårbarhet samt eventuell provtagning/typning från vilket djur köttet kommer. MVG s (Miljösamverkan i Västra Götaland) kontroll av ABP-avfall i större butiker. Kontroller av fiskvagnar och fiskdiskar med bl.a. spårbarhet och märkning Samverkan med andra Livsmedelsavdelningen träffar regelbundet inspektörerna i övriga kommuner i Sjuhärad för att diskutera gemensamma frågor och skapa samsyn kring hur livsmedelskontrollen ska bedrivas. Avdelningen deltar vidare i länsträffar för livsmedelsinspektörer i Västra Götalands län och ingår även i arbetsgruppen för livsmedelskontroll inom ramen för MVG - Miljösamverkan Västra Götaland). Avdelningen deltar också Miljö- och konsumentnämnden, Årsredovisning facknämnder 14(33)

15 i nätverket Livs levande, som består av nio kommuner av Borås storlek, samt "Livssamverkan Sverige" som är en samverkan på chefsnivå mellan Livsmedelsverket, Sveriges Kommuner och Landsting samt ett antal kommuner. Vidare deltar avdelningen regelbundet i olika utbildningar eller föreläsningar som hålls inom livsmedelsområdet, särskilt de som anordnas av Livsmedelsverket Miljötillsyn Ekonomiskt sammandrag Tkr Budget Intäkter Kostnader Nettokostnader Kommunbidrag Resultat Ekonomiskt utfall Intäkter Årsavgifterna för miljötillsyn, hälsoskydd och köldmedia har fakturerats och når upp till förväntad nivå på tkr enligt budget. De sammanlagda intäkterna från avloppsinventering och övrig tillsyn och prövning av enskilda avlopp överträffar den budgeterade nivån och landar på ca 900 tkr. Den stora förändringen jämfört med tidigare år är den trefaldiga ökningen av intäkterna från timdebiterad miljötillsyn, som kom upp till nära 800 tkr. Avdelningen utför även uppdragsverksamhet, såsom beredning av bygglovsärenden, badvattenprovtagning och experthjälp till Samhällsbyggnadsförvaltningens planavdelning. Intäkterna från uppdragsverksamheten uppgår till mer än 400 tkr. Sammantaget når intäkterna i stort sett upp till budgeterad nivå, 75 tkr lägre än budget innebär en avvikelse på ca 1,4 %. Jämfört med föregående år har intäkterna stigit med drygt 550 tkr, vilket innebär en förbättring med nästan 12 %. Taxorna för tillsyn och uppdragsverksamhet räknades under samma period upp 1,5 %. Kostnader Personalkostnaderna ligger nästan exakt på budgeterad nivå. Avvikelsen är 22 tkr eller drygt 3 promille. Budgeten medgav ökade personalkostnader på 7,6 % (jämfört med budget 2013) varav en tredjedel är ökade lönekostnader och resterande del resursförstärkningar. Den stora avvikelsen på kostnadssidan består av kostnader för material och tjänster, som hamnade på ca 500 tkr. Det är en ökning med drygt 50 % jämfört med Exempel på stora kostnadsposter under tjänster är datakostnader, transporter och laboratorietjänster. Kostnaderna för tjänster är oundvikliga om vi ska kunna bedriva tillsynsverksamhet och kan endast påverkas marginellt. Till en del är avvikelsen för avdelningen av budgetteknisk natur, vissa av dessa kostnader har tidigare redovisats förvaltningsgemensamt. Miljö- och konsumentnämndens tillsynsansvar Miljö- och konsumentnämndens tillsynsansvar enligt miljöbalken omfattar miljöfarliga verksamheter, hälsoskydd, förorenade områden, kemiska produkter, avfall samt i begränsad utsträckning tobakstillsyn och smittskydd. Nämnden har tillsynsansvar för i princip samtliga miljöfarliga verksamheter i staden. Länsstyrelsen ansvarar för Ryaverket samt ett fåtal objekt inom textilindustrin. Det finns för närvarande ca 180 tillstånds- eller anmälningspliktiga verksamheter samt omkring övriga verksamheter som på något Miljö- och konsumentnämnden, Årsredovisning facknämnder 15(33)

16 sätt kan medföra risker för människors hälsa eller miljön. Prövning och tillsyn av enskilda avloppsanläggningar samt handläggning av anmälningar om bl.a. värmepumpar och cisterner är ytterligare uppgifter. Inom hälsoskyddsområdet omfattar tillsynsansvaret inomhusmiljön i både bostäder och offentliga lokaler. Det handlar om att t.ex. skolor, förskolor, lokaler för vård och omsorg och samlingslokaler ska vara fria från hälsorisker i form av fukt, mögel, dålig ventilation, bullerstörningar m.m. En annan viktig uppgift är att förebygga hälsorisker till följd av förhöjda radonhalter i byggnader. Till hälsoskyddet hör vidare tillsyn av lokaler för hygienisk behandling samt bassäng- och strandbad. Nämndens uppgift inom smittskyddet är att bistå smittskyddsläkaren med att spåra smittkällor och förhindra ytterligare smittspridning vid s.k. objektsbunden smitta, det kan t.ex. gälla livsmedel eller förekomst av Legionella i tappvarmvatten. Tobakstillsynen omfattar de lokaler där det inte sker tobaksförsäljning (Fritids- och folkhälsonämndens ansvar), men där det kan förekomma rökning. Kvalitets- och utvecklingsarbete Arbete med att kartlägga viktiga processer/arbetsmoment på Miljötillsynsavdelningen har pågått och pågår fortfarande. Ungefär 25 processer av större vikt har kartlagts. Syftet är att effektivisera handläggningen och undvika onödiga arbetsmoment Bostadsärenden Ett stort antal bostadsklagomål inkommer fortlöpande. Några ärenden har varit särskilt tidskrävande, exempelvis bullerklagomålen mot Rockborgen och Pulsen. Under senare delen av året har en betydande andel av klagomålen utretts färdigt och avslutats. Vi har även hanterat några bostadsrelaterade klagomål, som tagit mycket utredningstid i anspråk, såsom klagomål på vedeldning och klagomål på störande trafik. PCB Förorenade områden I januari gjorde vi ett omfattande utskick till samtliga fastighetsägare för att inventera PCB i byggnader. Syftet med projektet är att se till att byggnader undersöks och att sanering av PCB utförs där det krävs samt se till att avfallet omhändertas på ett säkert sätt. Blanketter skickades till 754 fastigheter. En procent hade så höga halter av PCB att sanering påbörjades. Av de svar vi fått in visar det sig att 70% av fastigheterna inte har förhöjda PCB-halter. Vi inväntar resultat från 23% av fastigheterna och inventeringen fortsatte året ut. Endast 5% har inte svarat och kommer att kontaktas inom kort. Bensinstationer och SPIMFAB Sedan 1997 arbetar SPIMFAB med att inventera och sanera gamla bensinstationer. Nu är de miljötekniska markundersökningarna färdiga. Slutrapport om utförda arbeten inkom under hösten. Schaktmassor För att komma tillrätta med problematiken att förorenade schaktmassor sprids till rena fastigheter har avdelningen informerat bygglovshandläggare om problematiken, så att de kan hänvisa exploatörer och privatpersoner till Miljöförvaltningen. Vi ringer till alla som ska bygga nytt/om/till och informerar dem om problematiken kring schaktmassor. Vi är även med i planprocessen så att schaktmassefrågan och frågan om förorenade områden belyses tidigt i processen. Vi har haft ett möte med schaktentreprenörer för att informera dem om vad som gäller för schaktmassor och vi har kontaktat Post- och Telestyrelsen för att få tillgång till information om schaktningar för att på så sätt få reda på var stora schakter äger rum. Vi har haft möte med Miljö- och konsumentnämnden, Årsredovisning facknämnder 16(33)

17 Servicekontorets personal för att informera om vad som gäller om man får överblivna schaktmassor och sist men inte minst så har vi tagit fram informationsmaterial. Ärenden gällande schaktmassor har fått högsta prioritet under en stor del av året Enskilda avlopp Avdelningen bedriver aktiv tillsyn genom inventering av utvalda områden i kommunen. Parallellt tillståndsprövas helt nya anläggningar fortlöpande under året. Inventeringsarbetet genererar förelägganden om åtgärder och i vissa fall förbud mot att använda WC samt prövning av nya eller ändrade avloppsanläggningar. Under året har cirka 275 kvarvarande fastighetsägare tillskrivits med information om att vi avser bedriva tillsyn på befintliga avloppsanläggningar, dvs. granska gamla avlopp. Tillsynen omfattar inte äldre personer som bebor fastigheten och inte heller de som endast har en torr toalettlösning. Det är främst avlopp som är över 10 år gamla och ligger i närheten av ett vattenområde som berörs av denna tillsyn. I år har själva tillsynen mest handlat om ett uppsamlingsheat i utvalda områden där tillsynen uteblivit av olika anledningar. Områdena har varierat från norra sidan av Öresjö till Tolkens västra sida. Särskilt fokus har legat på de fastigheter som är sjönära eller ligger i eller intill Öresjös vattenskyddsområde. Även några fastigheter som ligger vid Ärtingen, kommunens reservvattentäkt, har inventerats. Från juni till september har 65 fastigheter fått besök. Avdelningen har också hanterat stora mängder med data om enskilda avlopp för att effektivisera och undvika dubbelarbete i framtiden. Hittills i år har cirka 190 fastigheter hanterats, antingen genom tillsynsbesök eller avskrivning av kommande tillsyn. Under året har vi också bedrivit tillsyn på redan utförda anläggningar. Dessa besök görs vanligtvis 1-2 år efter att en anläggning tagits i bruk och endast på infiltrationsanläggningar. Denna tillsyn ger kunderna som installerat avlopp ett kvitto på att anläggningen fungerar som i sin tur borde ge ett mervärde. De fastighetsägare vars avlopp inte klarat tillsynen har dock fått krav på sig att höja upp dess status eller i sista hand gräva om sitt avlopp. Under året gjordes 64 uppföljande avloppsbesök. Vi har fått värdefull information om kompetensnivån hos grävare, om anläggningarna verkligen fungerar i praktiken och inspektionen ger dessutom kunden en bättre bild av anläggningen Miljöfarlig verksamhet Under året har inspektioner genomförts hos mer än 100 tillståndspliktiga och anmälningspliktiga verksamheter. Även mindre verksamheter har fått tillsyn, exempelvis bilvårdsanläggningar, bensinstationer och jordbruksverksamheter. Totalt utfördes 327 inspektioner av miljöfarliga verksamheter under. Avdelningen har granskat miljörapporter och årsrapporter. Samtliga miljörapporter besvarades före juli månads utgång. Bilvårdsanläggningar Projektet tillsyn av mindre bilvårdsanläggningar syftade till att verksamhetsutövaren genom egenkontrollprogram ska ha kännedom om riskerna med sin verksamhet med fokus på utsläpp till mark och vatten. Inspektionerna har omfattat genomgång av risker, vilka åtgärder som kan vidtas och vikten av att ha ett egenkontrollprogram. Vi har inriktat tillsynen mot mindre bilvårdsanläggningar som inte är anmälningspliktiga. Erfarenheterna från tillsynen visar att verksamhetsutövarna generellt har bristfälliga kunskaper om den egna verksamhetens utsläpp till mark och vatten. Jordbruk Under våren utfördes miljötillsyn på jordbruk med fler än 30 djurenheter. Två gårdar har över 100 djurenheter och betalar årlig tillsynsavgift. De övriga gårdarna hade inte haft tillsynsbesök sedan djurskyddstillsynen övergick till Länsstyrelsen. Under hösten prioriterades miljötillsyn på jordbruk med djurenheter, och då i första hand de gårdar som har mjölkproduktion. Totalt inspekterades 38 jordbruksverksamheter under året. Miljö- och konsumentnämnden, Årsredovisning facknämnder 17(33)

18 Bensinstationer VI har besökt 31 bensinstationer, en del av dem är så kallade U-anläggningar som säljer en mindre mängd drivmedel per år och inte betalar en årlig tillsynsavgift. Dessa anläggningar skickade vi ut brev till och bad om uppgifter avseende oljeavskiljare, eventuell rening m.m. och de gavs också möjlighet att boka tid för besöket. Vi debiterade dem 5 tillsynstimmar var för nedlagt arbete. C-anläggningarna säljer större volymer drivmedel per år och betalar årlig avgift för tillsynen. En del anläggningar var nyrenoverade och hade endast mindre eller inga brister alls. En del anläggningar är äldre och lite sämre underhållna. Bristerna bestod ofta i att beläggningen i spillzoner och runt om dessa var trasig och därmed utgjorde en risk för att bränslet ska rinna ner i marken och orsaka förorening, att påfyllningsplatsen inte uppfyllde ställda krav och att det inte fanns telefonnummer som kunderna kan ringa vid utsläpp eller problem på anläggningen Undervisningslokaler Avdelningen har genomfört tillsyn av grundskolor med tyngdpunkt på egenkontroll och ventilation. Skolorna har i tidigare tillsyn uppmanats att upprätta kompletta egenkontrollprogram för inomhusmiljö samt i det arbetet ha kartlagt faktorer som kan påverka barnens hälsa negativt. Under har vi fortsatt att driva på egenkontrollarbetet genom att bryta ut en mindre del av hela programmet, med särskilt fokus på ventilation och personbelastning på skolan. Totalt har 35 grundskolor i kommunen fått tillsyn genom platsbesök. Vi bedriver också parallellt en dialog med Lokalförsörjningsförvaltningen, som förvaltar majoriteten av alla skollokaler, i syfte att kartlägga hur undervisningslokalerna används, hur man säkerställer en god ventilation och hur skolans redovisning av egenkontrollen ska se ut Övrig tillsynsverksamhet Strandskydd och vattenskyddsområden Avdelningen har under utrett samtliga tillsynsärenden som rör klagomål inom strandskyddsområden. Samtliga fastighetsägare har ansökt om dispens i efterhand. Två av dessa har fått dispens och ärendena är avslutade. Mer tid kommer att läggas på de ärenden som inte får dispens i efterhand och vi kommer då att kräva återställande av platsen. Avdelningen har även handlagt tillsyns- och prövningsärenden inom vattenskyddsområden och i några fall har det handlat om användning av bekämpningsmedel. Köldmedia Samtliga köldmediarapporter (300) har registrerats och granskats. Årlig tillsynsavgift har fakturerats. Det återstår fortfarande arbete med miljösanktionsavgifter i några fall då rapporten uteblivit eller kommit in för sent. Mellanlagring av farligt avfall Avdelningen har även genomfört ett tillsynsprojekt riktat mot verksamheter som mellanlagrar farligt avfall. Under våren inspekterades 22 verksamheter. Inspektionerna har varit uppskattade av verksamhetsutövarna trots att vi har tagit ut timavgifter. Vi har bland annat gått igenom lagar och formalia i övrigt. Generellt var mellanlagringen utan anmärkning. Det krävdes bara ett återbesök på grund av brister i hanteringen. Kemikalietillsyn enligt REACH Avdelningen har bedrivit tillsyn enligt EU:s kemikalieregler REACH. Regelverket är omfattande och relativt komplicerat. En verksamhet kan kräva en heldag. Huvuddelen av arbetet utfördes I år har 5 verksamheter inspekterats. Miljö- och konsumentnämnden, Årsredovisning facknämnder 18(33)

19 Det nationella tillsynsprojektet SMID I samarbete med Konsument Borås och Miljökommunikation har avdelningen genomfört projektet SMID, Smycken i detaljhandeln, som är ett nationellt tillsynsprojekt. Vi har besökt 11 olika företag i kommunen som alla säljer smycken. De stora kedjorna besöktes av Kemikalieinspektionen. Vi besökte mindre företag och postorderföretag som har sitt huvudkontor i Borås. Under besöket vände vi oss till butikschef/inköpsansvarig. Vi använde oss av en checklista som Kemikalieinspektionen (KEMI) tagit fram med frågor om smyckenas ursprung, butikens kunskap om lagstiftning kring REACH, nickel och andra ämnen, hur försäljning av smycken sker och i vilken omfattning samt om företaget själva ställer några specifika krav när det gäller ämnen som inte får förekomma i deras smycken. Innan vi skickade i väg smyckena till KEMI gjorde vi ett enkelt nickeltest på dem och ett par av smyckena visade sig innehålla nickel. Testet kan dock inte säga hur hög halten är. Samtliga smycken analyserades med en XRF av KEMI. XRF-en visar vilka metaller smycket innehåller och i vilka halter. De smycken som visade sig ha värden högre än riktvärdet för bly, nickel eller kadmium skickade KEMI till ett labb för en total analys av innehållet. Av de smycken vi köpte i Borås skickades två vidare för extern analys på laboratorium p.g.a. av att det fanns misstanke om att de innehöll för höga halter av nickel respektive bly. Extern analys av de två smyckena visade att det ena klarade gränsvärdet för bly och för smycket med nickel kunde inte butiken visa vilket datum som det släpptes ut på marknaden och då går det inte att fastställa om smycket får säljas eller inte. Kemikalieinspektionen kommer inte att gå vidare med några åtgärder för de företag som vi har besökt. Under projektets gång upptäcktes det att smycken med glitterstenar och som ger utslag på bly i XRFtestet är vanliga. I lagstiftningen finns undantag för kristallglas och vissa andra glas, och Kemikalieinspektionen hade svårt att bedöma om glitterstenarna var av sådant glas som har undantag eller ej. Därför beslutade de att inte gå vidare med de smycken vars glitterstenar gav utslag på bly. Vår samlade bedömning om kunskapsläget i de butiker vi besökte är att många butiker litar på att leverantören av smycken har kunskap om vad de innehåller och genomför kontroller. De flesta butiker ställer inga frågor till leverantören om vare sig smyckenas innehåll eller produktionsförhållandena i tillverkningslandet. De flesta butiker var positiva till vårt besök och upplevde att de fick mer kunskap genom besöket än tidigare, speciellt när det gäller vilket ansvar de som butik har och att de har rätt att ställa krav på leverantören Uppdragsverksamhet Avdelningen deltar i samhällsplanering och byggande genom att handlägga bygglovsärenden enligt planoch bygglagen i de delar som rör påverkan på miljö- och hälsa. Avdelningen medverkar även i planärenden och då särskilt när det rör markföroreningar och vi har lånat ut personal till Samhällsbyggnadsförvaltningens planavdelning under det sista tertialet. På uppdrag av Fritids- och folkhälsoförvaltningen har avdelningen utfört badvattenprovtagning på kommunens badplatser. Det är totalt 23 badplatser som provtas under juni till augusti månad. Två nya badplatser där hundar tillåts att bada har också positivt nog tillkommit. Generellt sett har vi bra vattenkvalitet i våra sjöar runt om i Borås. Dock hade Byttorpssjön, som för övrigt är en populär badplats bland våra yngre badande, oturligt nog drabbats av många änder och annan fågel. Detta orsakade hög förekomst av tarmbakterier i badvattnet. Det ledde i sin tur till att förvaltningen fick stänga badplatsen, eftersom risk för att badande skulle bli sjuka var överhängande. Det fina vädret som vi haft i sommar har gjort att många boråsare badat i år. Miljö- och konsumentnämnden, Årsredovisning facknämnder 19(33)

20 4.3.5 Miljökommunikation Ekonomiskt sammandrag Budget Intäkter Kostnader Nettokostnader Kommunbidrag Resultat Ekonomiskt utfall Avdelningen redovisar för ett stort överskott mot budget, tkr, vilket har flera orsaker. Drygt 250 tkr avser ökade intäkter till följd av uppdragsverksamhet inom strandskydd och naturvård samt bidrag avseende EU-projektet Sinfonia. På kostnadssidan handlar det om att det under inte uppkommit några lokalkostnader för Orangeriet till följd av förseningarna i beslutsprocessen under 2013, ca 400 tkr. Vidare har verksamhetsmedel inte använts fullt ut, ca 200 tkr, bl.a. till följd av vakanser på flera tjänster under året. Det handlar bl.a. om avdelningschef, kommunikatör samt tjänstledigheter på deltid, totalt ca 500 tkr avseende personal. Uppdrag Övervakning av miljösituationen i Borås samt samordning och uppföljning av kommunens miljöarbete är viktiga delar i uppdraget. Att leda och delta i miljöstrategiska projekt och bistå med expertkompetens till Borås Stads verksamheter hör också till arbetsuppgifterna, liksom att arbeta med kommunikation för ökad kunskap och engagemang kring miljö- och livsstilsfrågor. Ambitionen är att verka för att Borås ska vara en ledande miljökommun. Det innebär att arbeta för att minimera organisationen Borås Stads negativa miljöpåverkan, men även att genom samverkan med boråsare, näringsliv, organisationer och andra aktörer verka för en ekologiskt hållbar samhällsutveckling. Under har en översyn av organisationen genomförts inför den kommande verksamheten i Orangeri och Rådrum I Stadsparken. Avdelningen för Miljökommunikation har fr.o.m delats upp i två enheter, där den ena enheten, Hållbar konsumtion och livsstil, kommer att vara placerad i Orangeriet och ansvara för arbetet med hållbar konsumtion och kommunikation kring hållbar utveckling. Den andra enheten, Stadsmiljö och natur, är fortsatt placerad i Fullmäktigehuset och arbetar med miljöövervakning, miljösamordning, naturvård och kunskapsstöd till organisationen Borås Stad i t.ex. fysisk planering Miljöövervakning Avdelningens kontinuerliga arbete med övervakning av miljösituationen i Borås har fortsatt under. Syftet med miljöövervakningen är att följa miljösituationen och skapa underlag för ställningstaganden i såväl tillsyn som fysisk planering, vilket ger förutsättningar för väl underbyggda beslut. Miljöövervakning sker avseende luft, vatten, mark, buller, energi och naturvärden. Det handlar dels om egna mätningar och inventeringar (t.ex. luftkvalitet, buller och naturvärden), dels sammanställning och bearbetning av uppgifter från andra källor (t.ex. vattenkvalitet, energi- och resestatistik). När det gäller vatten genomförs provtagning inom ramen för kalkningsuppföljningen i sjöar och vattendrag på uppdrag av Tekniska förvaltningen. Recipientkontrollen genomförs i regi av vattenråden, där även Borås Stad är medlem. Ytterligare uppföljningsuppgifter avser genomförandet av Borås Stads miljömål samt Miljö- och konsumentnämnden, Årsredovisning facknämnder 20(33)

21 hanteringen av Borås Stads system för klimatkompensation av resor. Resultat från 2013 års luftmätningar har redovisats till datavärden. EU och Naturvårdsverket har skärpt kraven på redovisningen för att förbättra kvaliteten. Detta innebär att vi behöver utvärdera behov av mätstrategi och kontrollprogram. Idag har vi ett eget kontrollprogram, men strategin är bara en del av luftvårdsförbundet Luft i Västs kontrollstrategi. I och med att vi utför egna mätningar bör en förbättrad planering av detta tas fram för att kvalitetssäkra våra metoder och resultat. Ett sådant arbete har påbörjats under hösten och kommer att fortsätta under I detta ingår även att se över relationen till Luft i Väst. En naturdatabas uppdateras kontinuerligt vad avser naturvärden. LONA-bidrag har erhållits för en uppdatering av naturvårdsplanen. Vidare deltar avdelningen i kommunens naturvårdsgrupp. Avdelningen deltar i kommunens vattengrupp samt är kontakt gentemot Länsstyrelsen för redogörelse av kommunens arbete i klimatanpassningsfrågor. Vattenprovtagningar har genomförts inom ramen för kalkningsuppföljningen enligt provtagningsprogram som Länsstyrelsen upprättat. Inventering av vattensalamandrar har under året genomförts i delar av kommunen och arbetet kommer att fortsätta En rapport om åtgärdsplan mot buller i enlighet med EU-direktivet 2002/49/EG och förordning (SFS 2004:675) om omgivningsbuller redovisades till Naturvårdsverket i juni För Miljöförvaltningens del handlar åtgärderna om revidering av bullersaneringsplanen och kartläggning av bullersituationen vid lokaler för brukare som själva inte har möjlighet att välja var de vill vistas, t.ex. förskolor, skolor och äldreboenden. Vidare ingår en kartläggning av tysta områden, dvs. områden som är relativt opåverkade av störande omgivningsbuller. Arbetet med dessa båda kartläggningar har påbörjats under. Uppdraget avseende kartläggning av tysta områden har senare överförts till Stadskansliet. Vidare har ett arbete påbörjats med att upprätta ett miljöövervakningsprogram i syfte att tydliggöra och kvalitetssäkra arbetet med miljöövervakningen. Kunskapen från miljöövervakningen används i den fysiska planeringen, där förvaltningen deltar i planarbetsgrupper och för vidare kunskap om luft, buller, markföroreningar och naturvärden Miljöstrategiskt arbete Miljösamordning För att samordna och driva på miljöarbetet inom Borås Stads verksamheter har tre träffar genomförts för förvaltningarnas och bolagens miljökoordinatorer. Syftet är att nätverka och utbyta erfarenheter kring miljöarbetet inom respektive organisation och åtgärdsarbetet utifrån Borås Stads miljömål Miljömål Miljöförvaltningen har sammanställt Miljörapport för 2013 som redovisar förvaltningarnas och bolagens arbete med Borås Stads miljömål Rapporten har via Miljö- och konsumentnämnden redovisats till Kommunstyrelsen. Även uppföljningarna avseende första och andra tertialen har sammanställts och redovisats. Det nya systemet med miljömålsuppföljningen utvecklas kontinuerligt. Fortsatt stöd till förvaltningarnas och bolagens rapportörer kring det nya uppföljningssystemet har skett individuellt, men även på arrangerade träffar kring etappmålsbedömning och genomgång av uppföljning i Stratsys. Vidar har informationen på intranätet utvecklats med stöd till förvaltningarnas miljömålsarbete. Målområdesanalys Borås 2025 Förvaltningen har deltagit i Stadskansliets arbete med att utveckla en modell för målområdesanalys utifrån Borås 2025 Vision och Strategi. Vi ska också från 2015 årligen presentera en analys av området Miljö- och konsumentnämnden, Årsredovisning facknämnder 21(33)

2015-02-17. Fullmäktigehuset, rum 4317, plan 3, Sturegatan 40, Borås

2015-02-17. Fullmäktigehuset, rum 4317, plan 3, Sturegatan 40, Borås KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (3) 2015-02-17 Miljö- och konsumentnämndens sammanträden är öppna för allmänheten förutom i de delar som avser myndighetsutövning. Det gäller ärenden markerade med * Tid Tisdagen

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret/miljö. Tillsynsplan för miljöbalkens område

Samhällsbyggnadskontoret/miljö. Tillsynsplan för miljöbalkens område Samhällsbyggnadskontoret/miljö Tillsynsplan för miljöbalkens område - Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 3 1.1 Tillsyn enligt miljöbalken... 3 1.2 Robertsfors kommuns tillsyn av miljöfarlig verksamhet

Läs mer

TILLSYNSPLAN MILJÖENHETEN 2017

TILLSYNSPLAN MILJÖENHETEN 2017 TILLSYNSPLAN MILJÖENHETEN 2017 Vision Program Policy Regler Handlingsplan Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Miljöbalken 3. Livsmedelslagen 4. Övrigt

Läs mer

2014-09-16. Fullmäktigehuset, rum 4317, plan 3, Sturegatan 40, Borås

2014-09-16. Fullmäktigehuset, rum 4317, plan 3, Sturegatan 40, Borås KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (3) 2014-09-16 Miljö- och konsumentnämndens sammanträden är öppna för allmänheten förutom i de delar som avser myndighetsutövning. Det gäller ärenden markerade med * Tid OBS!

Läs mer

Enligt livsmedelslagstiftningen

Enligt livsmedelslagstiftningen Bilaga 1 KONTROLLPLAN 2018 Enligt livsmedelslagstiftningen 2017-11-16 Miljöenheten Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Livsmedelslagstiftningens syfte... 3 3 Kontroll av livsmedelsanläggningar...

Läs mer

Enligt livsmedelslagstiftningen

Enligt livsmedelslagstiftningen Bilaga 1 KONTROLLPLAN 2017 Enligt livsmedelslagstiftningen 2016-11-11 Miljöenheten Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Livsmedelslagstiftningens syfte... 3 3 Kontroll av livsmedelsanläggningar...

Läs mer

Dnr SN Tertial Servicenämnden. Tertial behandlad på Servicenämndens sammanträde

Dnr SN Tertial Servicenämnden. Tertial behandlad på Servicenämndens sammanträde Dnr SN -00063 Tertial 1 Servicenämnden Tertial 1 behandlad på Servicenämndens sammanträde -05-15 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Strategiska målområden - indikatorer och uppdrag... 3 2.1 Ekologisk

Läs mer

Taxa för miljötillsyn och livsmedelskontroll inom Stockholms stad. Miljöförvaltningen

Taxa för miljötillsyn och livsmedelskontroll inom Stockholms stad. Miljöförvaltningen Taxa för miljötillsyn och livsmedelskontroll inom Stockholms stad Miljöförvaltningen 2015 Miljö- och hälsoskyddsnämnden har tillsyn över verksamheter som kan påverka vår miljö och människors hälsa. Ni

Läs mer

Taxa för Västervik kommuns offentliga kontroll inom livsmedelsområdet

Taxa för Västervik kommuns offentliga kontroll inom livsmedelsområdet Miljö- och byggnadsnämndens dnr: 2014:1887 Taxa för Västervik kommuns offentliga kontroll inom livsmedelsområdet Fastställd av kommunfullmäktige 2014-12-15, 45 Att gälla från och med 2015-01-01 Inledande

Läs mer

Tertial Revisorskollegiet

Tertial Revisorskollegiet Tertial 2 Revisorskollegiet Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Strategiska målområden - indikatorer och uppdrag... 3 3 Intern kontroll... 3 3.1 Kontrollmoment som följs upp under första halvåret...

Läs mer

Tertial Revisorskollegiet

Tertial Revisorskollegiet Tertial 1 Revisorskollegiet Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Strategiska målområden - indikatorer och uppdrag... 3 2.1 Ekologisk hållbarhet lokalt och globalt... 3 3 Intern kontroll... 4 3.1 Kontrollmoment

Läs mer

Behovsutredning inför budget 2014 och plan

Behovsutredning inför budget 2014 och plan 1(6) Behovsutredning 2013-08-22 MN Diarienr: 2013-001492 Ert nummer: Handläggare: Karin Valtinat Direkttel: 0431-46 82 36 E-post: karin.valtinat@engelholm.se Behovsutredning inför budget 2014 och plan

Läs mer

EGENKONTROLL AV FÖRORENADE OMRÅDEN

EGENKONTROLL AV FÖRORENADE OMRÅDEN EGENKONTROLL AV FÖRORENADE OMRÅDEN i Sverige Miljöbalkens syfte Miljöbalken 1 syftar till att främja en hållbar utveckling som innebär att en hälsosam och god miljö säkras för nuvarande och kommande generationer.

Läs mer

Taxa för offentlig kontroll inom livsmedelsområdet

Taxa för offentlig kontroll inom livsmedelsområdet Taxa 2014-12-17 Taxa för offentlig kontroll inom livsmedelsområdet Dnr BMN 2014/89 Taxa för offentlig kontroll inom livsmedelsområdet antagen av Kommunfullmäktige 2011-12-19 187 med justering beslutad

Läs mer

Dnr SN Tertial Servicenämnden. Tertial 2 behandlad av. Servicenämnden

Dnr SN Tertial Servicenämnden. Tertial 2 behandlad av. Servicenämnden Dnr SN -00108 1.2.4.1 Tertial 2 Servicenämnden Tertial 2 behandlad av Servicenämnden -09-19 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Strategiska målområden - indikatorer och uppdrag... 3 2.1 Ekologisk hållbarhet

Läs mer

Verksamhetsplan Miljö- och byggnadsnämnden/miljökontoret

Verksamhetsplan Miljö- och byggnadsnämnden/miljökontoret Verksamhetsplan 2016 Miljö- och byggnadsnämnden/miljökontoret Köpings kommun Rapporten skriven av: Linda Eriksson och Göran Nilsson Antagen av: Miljö- och byggnadsnämnden, 2015-11-12 Innehåll Innehåll

Läs mer

Miljötillsynsavdelningen

Miljötillsynsavdelningen Miljötillsynsavdelningen Arbetar för tillsynsnämnden 17 personer: 15 inspektörer, 1 registrator och 1 chef Mellan 36 och 68 år Olika utbildningar och erfarenheter Mål för vårt arbete Att kommunens invånare

Läs mer

Granskning av internkontroll beträffande tillsynsplan och fakturering i Marks kommun

Granskning av internkontroll beträffande tillsynsplan och fakturering i Marks kommun Revisionsrapport Granskning av internkontroll beträffande tillsynsplan och fakturering i Marks kommun 2010-08-25 Erland Gustafsson Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret/miljö. Tillsynsplan för miljöbalkens område

Samhällsbyggnadskontoret/miljö. Tillsynsplan för miljöbalkens område Samhällsbyggnadskontoret/miljö Tillsynsplan för miljöbalkens område - Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 3 1.1 Tillsyn enligt miljöbalken... 3 1.2 Robertsfors kommuns tillsyn av miljöfarlig verksamhet

Läs mer

Rapport om kemikalietillsynen i nio kommuner i Stockholms län

Rapport om kemikalietillsynen i nio kommuner i Stockholms län Rapport om kemikalietillsynen i nio kommuner i Stockholms län Naturskyddsföreningen i Stockholms län, maj 2003 Text: Susanne Ortmanns Naturskyddsföreningen i Stockholms län Projektet har finansierats av

Läs mer

Miljörapport Tertial 2 2015. Servicenämnden

Miljörapport Tertial 2 2015. Servicenämnden Miljörapport Tertial 2 Servicenämnden Inledning I denna Miljörapport redovisas Servicenämndens åtgärdsarbete med Borås Stads miljömål 2013-2016 som beslutades 2012 av Kommunfullmäktige. Borås Stad har

Läs mer

Taxa för livsmedelskontroll och foderkontroll

Taxa för livsmedelskontroll och foderkontroll Taxa 1(5) 2015-05-26 Dnr: MHN 2015-000532.54 Fastställd av Kommunfullmäktige i Danderyds kommun 2015-12-14, 111 Taxa för livsmedelskontroll och foderkontroll Inledande bestämmelser 1 Denna taxa gäller

Läs mer

Taxa för kontroll. inom livsmedelsområdet. Taxan antagen av fullmäktige den 21 oktober

Taxa för kontroll. inom livsmedelsområdet. Taxan antagen av fullmäktige den 21 oktober Taxa för kontroll inom livsmedelsområdet Taxan antagen av fullmäktige den 21 oktober 2015 171 2 Taxa för offentlig kontroll, prövning och registrering inom livsmedelsområdet Inledande bestämmelser 1 Denna

Läs mer

Verksamhetsplan 2013

Verksamhetsplan 2013 Verksamhetsplan Fastställt av styrgruppen den 7 september 2012 Britt Carlsson c/o Karlstads Kommun tel. 054 540 4655 651 84 Karlstad e-post: britt.carlsson@karlstad.se www.miljosamverkanvarmland.se Inledning

Läs mer

Taxa inom miljöbalkens område för miljönämndens verksamhet

Taxa inom miljöbalkens område för miljönämndens verksamhet Miljönämndens arbetsutskott 2011 09 08 34 1 Dnr 2011 1791 Taxa inom miljöbalkens område för miljönämndens verksamhet Bilaga: Taxa inom miljöbalkens (SFS 1998:808) område gällande miljönämndens verksamhet

Läs mer

Kontroll av kök inom vård och omsorg 2010

Kontroll av kök inom vård och omsorg 2010 MILJÖFÖRVALTNINGEN 0 Kontroll av kök inom En rapport från Miljöförvaltningen Camilla Blom och Li Hermansson Februari 2011 www.stockholm.se/miljoforvaltningen SAMMANFATTNING Enligt Livsmedelsverkets vägledning

Läs mer

Taxa för offentlig kontroll inom livsmedelsområdet

Taxa för offentlig kontroll inom livsmedelsområdet Datum 2014-01-16 Taxa för offentlig kontroll inom livsmedelsområdet Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2011-10-20, 206 Kommunfullmäktige 2011-12-20, 152 Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2013-10-24, 154

Läs mer

Vägledning i arbetet med egenkontroll

Vägledning i arbetet med egenkontroll Vägledning i arbetet med egenkontroll Här presenteras ett antal frågor som är anpassade till vad du som fastighetsägare bör tänka på och som kan vara en hjälp på vägen för införande av en egenkontroll.

Läs mer

MILJÖ & HÄLSA VERKSAMHETSPLAN STRÖMSTADS KOMMUN FÖR MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSAVDELNINGEN INOM MILJÖ- OCH BYGGFÖRVALTNINGEN. Dnr: MBN/2014-1764

MILJÖ & HÄLSA VERKSAMHETSPLAN STRÖMSTADS KOMMUN FÖR MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSAVDELNINGEN INOM MILJÖ- OCH BYGGFÖRVALTNINGEN. Dnr: MBN/2014-1764 MILJÖ & HÄLSA VERKSAMHETSPLAN FÖR MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSAVDELNINGEN INOM MILJÖ- OCH BYGGFÖRVALTNINGEN STRÖMSTADS KOMMUN 2015 Dnr: MBN/2014-1764 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Sammanfattning

Läs mer

MILJÖ & HÄLSA VERKSAMHETSPLAN STRÖMSTADS KOMMUN FÖR MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSAVDELNINGEN INOM MILJÖ- OCH BYGGFÖRVALTNINGEN. Dnr: MBN/

MILJÖ & HÄLSA VERKSAMHETSPLAN STRÖMSTADS KOMMUN FÖR MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSAVDELNINGEN INOM MILJÖ- OCH BYGGFÖRVALTNINGEN. Dnr: MBN/ MILJÖ & HÄLSA VERKSAMHETSPLAN FÖR MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSAVDELNINGEN INOM MILJÖ- OCH BYGGFÖRVALTNINGEN STRÖMSTADS KOMMUN 2016 Dnr: Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Sammanfattning 2 Verksamheten

Läs mer

Tillsynsprojekt Akupunktur 2011 Rapport nr: 11

Tillsynsprojekt Akupunktur 2011 Rapport nr: 11 Tillsynsprojekt Akupunktur 2011 Rapport nr: 11 En rapport från Miljökontoret, Örebro kommun Rapport nr 11 Kontaktuppgifter Miljökontoret, Örebro kommun Jessica Nilsson 019-21 14 16 Box 33200, 701 35 Örebro

Läs mer

RADONPLAN. Radonplan för kommunerna Falköping, Hjo, Skövde, Tibro. Beslutad av Miljönämnden östra Skaraborg den 15 juni 2011, 66.

RADONPLAN. Radonplan för kommunerna Falköping, Hjo, Skövde, Tibro. Beslutad av Miljönämnden östra Skaraborg den 15 juni 2011, 66. RADONPLAN Radonplan för kommunerna Falköping, Hjo, Skövde, Tibro 2011 2020 BESÖKSADRESS Hertig Johans torg 2 Skövde TELEFON 0500-49 36 30 FAX 0500-41 83 87 E-POST miljoskaraborg@skovde.se WEBBPLATS www.miljoskaraborg.se

Läs mer

TAXA INOM LIVSMEDELSKONTROLLEN

TAXA INOM LIVSMEDELSKONTROLLEN TAXA INOM LIVSMEDELSKONTROLLEN Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Taxa inom livsmedelskontrollen Taxa 2006-12-18, 227 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare Version Senast

Läs mer

Lotta Sahlin Skoog. Gudrun Törnström. Cecilia Lunder. Tillsynsvägledning Intern tillsynsplanering, verksamhetsutveckling

Lotta Sahlin Skoog. Gudrun Törnström. Cecilia Lunder. Tillsynsvägledning Intern tillsynsplanering, verksamhetsutveckling Lotta Sahlin Skoog Tillsynsvägledning Intern tillsynsplanering, verksamhetsutveckling Gudrun Törnström Tillsynsvägledning Ansvarar för hälsoskyddsärenden Cecilia Lunder Projektledare Miljösamverkan Västra

Läs mer

TAXA FÖR KONTROLL ENLIGT LIVSMEDELS- OCH FODERLAGSTIFTNINGEN FASTSTÄLLD AV KOMMUNFULLMÄKTIGE , 149

TAXA FÖR KONTROLL ENLIGT LIVSMEDELS- OCH FODERLAGSTIFTNINGEN FASTSTÄLLD AV KOMMUNFULLMÄKTIGE , 149 TAXA FÖR KONTROLL ENLIGT LIVSMEDELS- OCH FASTSTÄLLD AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 2017-11-13, 149 Taxa för miljö- och samhällsbyggnadsnämndens offentliga kontroll och övriga kostnader inom livsmedels- och foderlagstiftningen

Läs mer

Miljö- och hälsoskydd Fredrik Hedlund. Kommunala tillsynen

Miljö- och hälsoskydd Fredrik Hedlund. Kommunala tillsynen Miljö- och hälsoskydd Fredrik Hedlund Kommunala tillsynen Miljö- och hälsoskyddsavdelningen Vad gör vi? Avdelningen består idag av 8 inspektörer Kommunal tillsynsmyndighet enligt flera lagstiftningar Miljöbalken

Läs mer

Tillsyn av kemikalier i smycken

Tillsyn av kemikalier i smycken Tillsyn av kemikalier i smycken Miljö- och hälsoskyddsenheten Rapport september 2014 Innehållsförteckning Tillsyn av kemikalier i smycken... 1 Innehållsförteckning... 2 Sammanfattning... 3 Bakgrund...

Läs mer

FORDONSVERKSTÄDER - SLUTRAPPORT. Augusti 2007

FORDONSVERKSTÄDER - SLUTRAPPORT. Augusti 2007 FORDONSVERKSTÄDER - SLUTRAPPORT Augusti 2007 Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan Telefon 0520-49 74 75 Fax 0520-49 79 94 miljo@trollhattan.se www.trollhattan.se Bankgiro 992-2352 SAMMANFATTNING Under vinterhalvåret

Läs mer

HKF 4230 HUDDINGE KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING

HKF 4230 HUDDINGE KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (6) Antaget i kommunfullmäktige 2006-04-18, 65, med ändring 2009-12-07, 232, 2010-12-06, 236, 2011-09-12, 167, 2014-12-08, 8 och 28, 2016-11-14, 18 samt 2018-12-17, 30 Ändringar beslutade av tillsynsnämnden

Läs mer

Steg för steg till en säker livsmedelsanläggning

Steg för steg till en säker livsmedelsanläggning Steg för steg till en säker livsmedelsanläggning Så här anmäler du registrering och ägarbyten Alla verksamheter som hanterar livsmedel ska senast 10 dagar före start registrera sig hos Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Läs mer

Årsredovisning facknämnder Kommunfullmäktige

Årsredovisning facknämnder Kommunfullmäktige Årsredovisning facknämnder 2014 Kommunfullmäktige Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Kommunfullmäktiges särskilda uppdrag till nämnden samt nämndens egna uppdrag... 3 2.1 Människor möts i Borås...

Läs mer

Förslag till ändrad taxa för prövning och tillsyn inom miljöbalkens och strålskyddslagens område

Förslag till ändrad taxa för prövning och tillsyn inom miljöbalkens och strålskyddslagens område 2013-08-13 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE M2013-632 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Förslag till ändrad taxa för prövning och tillsyn inom miljöbalkens och strålskyddslagens område Förslag till beslut Förslaget

Läs mer

Information om livsmedelskontrollen i Leksands kommun 2014

Information om livsmedelskontrollen i Leksands kommun 2014 Information om livsmedelskontrollen i Leksands kommun 2014 Helena Hamvall Malin Liss-Lundeberg Lis Ryberg Samhällsbyggnad - Tillsynsavdelningen Informationsträffens innehåll 0 Resultat från livsmedelskontrollen

Läs mer

Taxa för kontroll enligt livsmedels- och foderlagstiftningen i Täby kommun

Taxa för kontroll enligt livsmedels- och foderlagstiftningen i Täby kommun Taxa för kontroll enligt livsmedels- och foderlagstiftningen i Täby kommun Taxan gäller från och med den 1 januari 2017 Fastställd av Täbys kommunfullmäktige 2016-11-28, 111 med stöd av livsmedelslagen

Läs mer

Taxa för offentlig kontroll inom livsmedelsområdena

Taxa för offentlig kontroll inom livsmedelsområdena Taxa för offentlig kontroll inom livsmedelsområdena Dokumentansvarig: Förvaltningschef Bygg- och miljöförvaltningen Antaget: KF 2016-11-07, 125 TAXA 2(5) Taxa för offentlig kontroll inom livsmedelsområdena

Läs mer

TAXA för offentlig kontroll av livsmedel

TAXA för offentlig kontroll av livsmedel TAXA för offentlig kontroll av livsmedel MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Denna taxa är antagen och fastställd av kommunfullmäktige i Hammarö kommun 2015-11-30, Kf 146 Taxan träder i kraft 2016-01-01 2 (5) Inledande

Läs mer

Nationellt tillsynsprojekt Piercing och tatuering 2012

Nationellt tillsynsprojekt Piercing och tatuering 2012 Nationellt tillsynsprojekt Piercing och tatuering 2012 1 Innehåll Sammanfattning... 3 Bakgrund... 4 Syfte och mål... 4 Avgränsning... 4 Utförande och metod... 5 Resultat... 5 Allmänt... 5 Utformning av

Läs mer

Taxa för prövning och offentlig kontroll inom livsmedelsområdet

Taxa för prövning och offentlig kontroll inom livsmedelsområdet Taxa för prövning och offentlig kontroll inom livsmedelsområdet Taxa Diarienummer: KS 2016/1602 Dokumentansvarig: Enhetschef, miljöenheten Beredande politiskt organ: Miljö- och byggnadsnämnden Beslut:

Läs mer

2017 Taxa för miljötillsyn och livsmedelskontroll. inom Stockholms stad. Miljöförvaltningen

2017 Taxa för miljötillsyn och livsmedelskontroll. inom Stockholms stad. Miljöförvaltningen 2017 Taxa för miljötillsyn och livsmedelskontroll inom Stockholms stad Miljöförvaltningen Miljö- och hälsoskyddsnämnden har tillsyn över verksamheter som kan påverka vår miljö och människors hälsa. Ni

Läs mer

Kommunal författningssamling

Kommunal författningssamling Kommunal författningssamling Taxa 2011 nr 6 Taxa för prövning och kontroll inom livsmedelsområdet Antagen av kommunfullmäktige 10 november 2011 203 Gäller från och med 1 januari 2012 Ersätter KFS 2009

Läs mer

Taxa miljö- och byggnadsnämnden

Taxa miljö- och byggnadsnämnden 1(8) Taxa miljö- och byggnadsnämnden Taxa för prövning, tillsyn och kontroll enligt följande lagstiftning; miljöbalken (SFS 1998:808), strålskyddslagen (SFS 1988:220), livsmedelslagen (SFS 2006:805), lagen

Läs mer

Miljö- och hälsoskyddsarbetet

Miljö- och hälsoskyddsarbetet Revisionsrapport Miljö- och hälsoskyddsarbetet Östersunds kommun Kjell Pettersson Cert. kommunal revisor 7 oktober 2011 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Revisionsfråga

Läs mer

Miljöpolicy Miljöpolicy

Miljöpolicy Miljöpolicy För Stage & EventLight är det naturligt som ett modernt företag att arbeta nära verksamheten för ett långsiktigt hållbart samhälle. Genom vårt miljöengagemang tar vi vårt delade ansvar för att kommande

Läs mer

Egenkontroll och förebyggande arbete Hur man med enkla medel och rutiner kan skapa en mer hälsosam inomhusmiljö

Egenkontroll och förebyggande arbete Hur man med enkla medel och rutiner kan skapa en mer hälsosam inomhusmiljö Egenkontroll och förebyggande arbete Hur man med enkla medel och rutiner kan skapa en mer hälsosam inomhusmiljö Felicia Nipstrand, Miljö- och hälsoskyddsinspektör felicia.nipstrand@stockholm.se 08-508

Läs mer

Bilaga 1. Kontrollplan enligt livsmedelslagstiftningen Miljöenheten

Bilaga 1. Kontrollplan enligt livsmedelslagstiftningen Miljöenheten Bilaga 1 2015-11-20 Miljöenheten Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Livsmedelslagstiftningens syfte... 3 3 Kontroll av livsmedelsanläggningar... 4 4 Personal och tid för livsmedelskontroll... 4 5

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd. Beslut i nämnden: 32/14 2014-05-14, Dnr SRMH: 2014-1.54

Verksamhetsplan 2015. Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd. Beslut i nämnden: 32/14 2014-05-14, Dnr SRMH: 2014-1.54 Verksamhetsplan 2015 Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd Beslut i nämnden: 32/14 2014-05-14, Dnr SRMH: 2014-1.54 Innehållsförteckning Nämndens ansvar och uppgifter... 3 Utvecklingsområden... 3

Läs mer

Taxa. Taxa för offentlig kontroll och prövning inom livsmedelsområdet MBN Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente Riktlinjer Strategi

Taxa. Taxa för offentlig kontroll och prövning inom livsmedelsområdet MBN Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente Riktlinjer Strategi MBN 11-253 406 Taxa för offentlig kontroll och prövning inom livsmedelsområdet Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente Riktlinjer Strategi Taxa Antagen av KF 2011-11-28, 66 Indexjusterad av MBN 2018-11-01

Läs mer

Taxa för offentlig kontroll av livsmedel

Taxa för offentlig kontroll av livsmedel Taxa för offentlig kontroll av livsmedel Inledande bestämmelser 1 Denna taxa gäller avgifter för Falkenbergs kommuns kostnader för offentlig kontroll, prövning och registrering enligt livsmedelslagen (2006:804),

Läs mer

Miljöbalken är en ramlag som trädde i kraft den 1 jan 1999. Balken innehåller 33 kapitel.

Miljöbalken är en ramlag som trädde i kraft den 1 jan 1999. Balken innehåller 33 kapitel. 1 Miljöbalken SFS 1998:808 Tillämpning på tandklinikers verksamhet. Miljöbalken är en ramlag som trädde i kraft den 1 jan 1999. Balken innehåller 33 kapitel. 1 kap. Miljöbalkens mål Miljöbalken syftar

Läs mer

Årsredovisning facknämnder 2013. Miljö- och konsumentnämnden

Årsredovisning facknämnder 2013. Miljö- och konsumentnämnden Årsredovisning facknämnder Miljö- och konsumentnämnden Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Nämndens uppgift... 3 1.2 Tillsyn och prövning... 3 1.3 Miljöövervakning... 3 1.4 Kommunikation och samverkan...

Läs mer

PM: Utredning av risker och störningar ifrån pågående verksamheter i områdena Budkaveln och Maden.

PM: Utredning av risker och störningar ifrån pågående verksamheter i områdena Budkaveln och Maden. PM: Utredning av risker och störningar ifrån pågående verksamheter i områdena Budkaveln och Maden. Mottagare: Stadsbyggnadskontoret, Jönköpings kommun Datum: 2017-10-02 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1 Uppdraget...

Läs mer

Taxa för kontroll enligt livsmedels- och foderlagstiftningen

Taxa för kontroll enligt livsmedels- och foderlagstiftningen Miljökontoret Taxa för livsmedelskontroll 2017 Antagen av kommunfullmäktige 2016-11-28, att gälla från 2017-01-01 Taxa för kontroll enligt livsmedels- och foderlagstiftningen - 2017 Taxan är fastställd

Läs mer

Förslag till beslut Miljönämnden godkänner verksamhetsredovisningen per augusti och överlämnar den till Kommunstyrelsen.

Förslag till beslut Miljönämnden godkänner verksamhetsredovisningen per augusti och överlämnar den till Kommunstyrelsen. Tjänsteutlåtande 2018-09-12 Kaspar Fritz Miljö- och hälsoskyddschef 08-124 57 100 Miljönämnden Verksamhetsredovisning augusti 2018 Dnr MOV.2018.405 Förslag till beslut Miljönämnden godkänner verksamhetsredovisningen

Läs mer

Tillsynsplan för miljönämnden 2017

Tillsynsplan för miljönämnden 2017 Tjänsteutlåtande Miljöchef 2016-11-15 Anna von Axelson 08-590 973 72 Dnr: anna.von.axelson@upplandsvasby.se MN/2016:81 10052 Tillsynsplan för miljönämnden 2017 Förslag till beslut Miljönämnden Miljönämnden

Läs mer

Uppföljning av revisionsrapport gällande intern kontroll för livsmedelstillsyn

Uppföljning av revisionsrapport gällande intern kontroll för livsmedelstillsyn Uppföljning av revisionsrapport gällande intern kontroll för livsmedelstillsyn Vänersborgs kommun Revisionsrapport Juli 2012 Henrik Bergh Uppdrag och genomförande... 3 Sammanfattning... 3 Förslag till

Läs mer

Anmälan om miljöfarlig verksamhet

Anmälan om miljöfarlig verksamhet 1(4) Anmälan enligt 9 kap 6 miljöbalken samt 10 och 11 miljöprövningsförordningen Anmälan om miljöfarlig verksamhet Administrativa uppgifter Anläggningens namn: Organisationsnummer: Besöksadress: Fastighetsbeteckning

Läs mer

TAXA inom livsmedel- och foderlagstiftningen för Surahammars kommun

TAXA inom livsmedel- och foderlagstiftningen för Surahammars kommun Taxa för Surahammars Bygg- och Miljönämnds kontroll inom livsmedel- och foderlagstiftningen TAXA inom livsmedel- och foderlagstiftningen för Surahammars kommun Skapad: 2018-05-31, Minal Mistry Antagen:

Läs mer

Tillsammans Vår roll, organisation och arbetssätt

Tillsammans Vår roll, organisation och arbetssätt Tillsammans Vår roll, organisation och arbetssätt HUR SKA VI HANTERA klimatförändringen? Vad ska vi göra för att skogarna ska hållas levande? Hur kan vi få en bättre luftkvalitet i städerna? Vilka åtgärder

Läs mer

Taxa för Grums kommuns offentliga kontroll av efterlevnaden av livsmedelslagstiftningen

Taxa för Grums kommuns offentliga kontroll av efterlevnaden av livsmedelslagstiftningen TAXA FÖR KONTROLL ENLIGT LIVSMEDELSLAGEN Datum Antagen av Kommunfullmäktige Reviderad datum Paragraf 127 1(5) Taxa för Grums kommuns offentliga kontroll av efterlevnaden av livsmedelslagstiftningen 2(5)

Läs mer

Vårbokslut Miljöskyddsnämnden

Vårbokslut Miljöskyddsnämnden Vårbokslut Miljöskyddsnämnden -05-07 Vårbokslut, Ansvarsenhet 40-41 Anvisning Nuläge Verksamhet Huvudsaklig verksamhet Miljöskyddsnämnden har antagit en tillsyns- och verksamhetsplan för. Planen följs

Läs mer

Vägledning för kontrollmyndigheter m.fl. Kontroll av livsmedelsföretagarens TSEprovtagning

Vägledning för kontrollmyndigheter m.fl. Kontroll av livsmedelsföretagarens TSEprovtagning 1(7) 2012-04-13 Version 1.0 Dnr 33-3994/12 Avdelningen för djurskydd och hälsa Vägledning för kontrollmyndigheter m.fl. Kontroll av livsmedelsföretagarens TSEprovtagning vid slakt Fastställd 2012-04-13

Läs mer

Tillsyn över billackerare i Trelleborgs Kommun år 2007

Tillsyn över billackerare i Trelleborgs Kommun år 2007 Tillsyn över billackerare i Trelleborgs Kommun år 2007 Miljöförvaltningens rapport nr 8/2007 Inledning Bakgrund Miljönämnden utövar tillsyn och kontrollerar att miljöbalkens mål följs vid miljöskyddsobjekten

Läs mer

TAXA FÖR PRÖVNING OCH KONTROLL INOM LIVSMEDELS- OMRÅDET I EKSJÖ KOMMUN

TAXA FÖR PRÖVNING OCH KONTROLL INOM LIVSMEDELS- OMRÅDET I EKSJÖ KOMMUN Kf 32, 2018-11-15 TAXA FÖR PRÖVNING OCH KONTROLL INOM LIVSMEDELS- OMRÅDET I EKSJÖ KOMMUN Kf 32, 2018-11-15 Taxa för prövning och offentlig kontroll inom livsmedelsområdet i Eksjö kommun Inledande bestämmelser

Läs mer

Nya regler för enklare företagande. Information till företagare som hanterar livsmedel. Registrerad

Nya regler för enklare företagande. Information till företagare som hanterar livsmedel. Registrerad Nya regler för enklare företagande Information till företagare som hanterar livsmedel Registrerad Livsmedelsverket dec 2009 Box 622, 751 26 UPPSALA Grafisk form: Maj Olausson Illustration: Olle Engqvist

Läs mer

Taxa för prövning och kontroll inom livsmedelsområdet

Taxa för prövning och kontroll inom livsmedelsområdet Kommunal författningssamling Taxa för prövning och kontroll inom livsmedelsområdet Motala kommun Beslutsinstans: 2009-02-23 Paragraf: KF 24 2011-12-19 2013-02-25 Paragraf: 11/KS 0269 KF 176 12/KS 0272

Läs mer

Taxa för prövning och tillsyn inom miljöbalkens område

Taxa för prövning och tillsyn inom miljöbalkens område Taxa för prövning och tillsyn inom miljöbalkens område Inledande bestämmelser 1 Taxan gäller avgifter för miljö- och konsumentnämndens kostnader för prövning och tillsyn enligt miljöbalken (1998:808),

Läs mer

Bygg- och miljönämnden

Bygg- och miljönämnden Bygg- och miljönämnden Ordförande: Annika Eklund Ansvarig tjänsteman: Göran Hansson Ekonomiskt utfall nettokostnader Verksamhet Bokslut 2017 Budget 2018 Bokslut 2018 Avvikelse Bygg-och miljönämnden 5 723,9

Läs mer

1 åa = 1000 tim. Totalt 15 000 17 455-2 455 15,0 17,5-2,5. Tillsyn 12 800 14 337-1 537 12,8 14,3-1,5. Ej Tillsyn 2 200 3 118-918 2,2 3,1-0,9

1 åa = 1000 tim. Totalt 15 000 17 455-2 455 15,0 17,5-2,5. Tillsyn 12 800 14 337-1 537 12,8 14,3-1,5. Ej Tillsyn 2 200 3 118-918 2,2 3,1-0,9 1 åa = 1000 tim Tillgängliga resurser (tim) Behov Utfall Tillgängliga resurser (åa) Behov Utfall Totalt 15 000 17 455-2 455 15,0 17,5-2,5 Tillsyn 12 800 14 337-1 537 12,8 14,3-1,5 Obligatorisk tid 9 400

Läs mer

Taxa för Ljungby kommuns offentliga kontroll inom livsmedels- och foderlagstiftningen

Taxa för Ljungby kommuns offentliga kontroll inom livsmedels- och foderlagstiftningen Diarienummer: Mob 2014/1443 Mob 2017/1955 Mob 2018/2166 Taxa för Ljungby kommuns offentliga kontroll inom livsmedels- och foderlagstiftningen Antagen av kommunfullmäktige 2014-09-29, 83 Reviderad 2015-11-23,

Läs mer

Taxa för offentlig kontroll av livsmedel

Taxa för offentlig kontroll av livsmedel Karlsborgs kommun Bilaga 126 KF 129 2011-11-28 Taxa för offentlig kontroll av livsmedel Dokumenttyp: Avgifter Diarienummer: 220.2011 Beslutande: Kommunfullmilktige Upprättad: 2011-11-28 Antagen: 2011-11-28

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2010 Miljönämnden 1 Miljönämnden Brukar/medborgarperspektiv Under 2010 har en riskbaserad tillsyn av hälsoskyddsverksamheter inletts i projektform för att 2011 utökas till alla

Läs mer

Taxa för offentlig kontroll av livsmedel

Taxa för offentlig kontroll av livsmedel Taxa Taxa för offentlig kontroll av livsmedel Antagen av kommunfullmäktige 119/2015 att gälla från den 1 januari 2016 att nuvarande taxa, fastställd av kommunfullmäktige 99/2014 upphör att gälla från samma

Läs mer

Nya avgifter för den kommunala livsmedels- och foderkontrollen.

Nya avgifter för den kommunala livsmedels- och foderkontrollen. Nya avgifter för den kommunala livsmedels- och foderkontrollen. Förslag till beslut Miljö- och byggnämnden föreslår att Kommunfullmäktige ska besluta att med stöd av 6,14 Förordning om avgifter för kontroll

Läs mer

Taxa för Tjörns kommuns offentliga kontroll inom livsmedels- och foderlagstiftningen

Taxa för Tjörns kommuns offentliga kontroll inom livsmedels- och foderlagstiftningen Taxa för Tjörns kommuns offentliga kontroll inom livsmedels- och foderlagstiftningen Handläggare: Miljöavdelningen Datum: 2013-10-24 Ytterligare formalia SBN 195 2013-1491 KF 203 2013/309-460 Tjörn Möjligheternas

Läs mer

Bygg och miljökontoret Hälsoskydd

Bygg och miljökontoret Hälsoskydd 2012-08-31 Bygg och miljökontoret Hälsoskydd 2012:2 Tillsyn av skolor Projektet är utfört av Bygg och miljökontoret, miljö- och hälsoskydd, Norrköpings Kommun. Ansvarig för denna rapport är Magdalena Hallberg,

Läs mer

Vad betalar jag för? Information om avgifter för kommunens miljö- och hälsoskyddstillsyn

Vad betalar jag för? Information om avgifter för kommunens miljö- och hälsoskyddstillsyn Vad betalar jag för? Information om avgifter för kommunens miljö- och hälsoskyddstillsyn 2 Vad betalar jag för? Information om avgifter för kommunens miljö- och hälsoskyddstillsyn Inledning I den här skriften

Läs mer

Tillsynsarbete enligt livsmedelslagen

Tillsynsarbete enligt livsmedelslagen Revisionsrapport Tillsynsarbete enligt livsmedelslagen Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddskontor 2009-01-06 Lotta Ricklander Innehållsförteckning 1 Inledning...1 1.1 Bakgrund...1 1.2 Syfte och avgränsning...1

Läs mer

Anvisningar gällande frågor till länsstyrelserna om miljöbalkstillsyn

Anvisningar gällande frågor till länsstyrelserna om miljöbalkstillsyn 1(12) Anvisningar gällande frågor till länsstyrelserna om miljöbalkstillsyn Frågorna gäller i de flesta fall verksamhetsåret 2017. Svaren på frågorna kan behöva hämtas in från olika delar av er organisation.

Läs mer

Koppling mellan nationella miljömål och regionala mål Tommy Persson Länsstyrelsen Skåne

Koppling mellan nationella miljömål och regionala mål Tommy Persson Länsstyrelsen Skåne Koppling mellan nationella miljömål och regionala mål Tommy Persson Länsstyrelsen Skåne Generationsmålet för Sveriges miljöpolitik Det övergripande målet för miljöpolitiken är att till nästa generation

Läs mer

Taxa för offentlig kontroll inom livsmedelsområdet

Taxa för offentlig kontroll inom livsmedelsområdet Taxa för offentlig kontroll inom livsmedelsområdet Gäller från 1 januari 2019 Dokumenttyp: Regel Diarienummer: KS-2018/596 Beslutande nämnd: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2018-11-21 Giltighetstid: Tills

Läs mer

Vi ska värna om och utveckla småföretagarkulturen i Uddevalla kommun

Vi ska värna om och utveckla småföretagarkulturen i Uddevalla kommun 12 BILD! Mål 13 Här listas målsättningar och styrdokument som har påverkat framtagandet av innehållet i denna översiktsplan. Uddevalla kommuns vision Uddevalla hjärtat i Bohuslän där människor växer och

Läs mer

Riktlinjer för offentlig kontroll av livsmedel

Riktlinjer för offentlig kontroll av livsmedel Riktlinjer för offentlig kontroll av livsmedel med avgift Dokumenttyp Fastställd Riktlinjer Av bygg- och miljönämnden 2017-06-14, 31 Detta dokument gäller för Bygg- och miljönämnden Giltighetstid 2018-01-01

Läs mer

Taxa för offentlig kontroll av livsmedel

Taxa för offentlig kontroll av livsmedel FÖRFATTNINGSSAMLING Flik 2.16 1 (5) Antagen av kommunfullmäktige 2015-11-30, 119, att gälla från 2016-01-01. Taxa för offentlig kontroll av livsmedel Inledande bestämmelser 1 Denna taxa gäller avgifter

Läs mer

Taxor och avgifter Taxa för offentlig kontroll enligt livsmedelslagstiftningen

Taxor och avgifter Taxa för offentlig kontroll enligt livsmedelslagstiftningen 1(5) Taxor och avgifter Taxa för offentlig kontroll enligt livsmedelslagstiftningen 2(5) Taxa för offentlig kontroll enligt livsmedelslagstiftningen i Älvkarleby kommun Inledande bestämmelser 1 Denna taxa

Läs mer

Handbok för det interna miljömålsarbetet

Handbok för det interna miljömålsarbetet Handbok för det interna miljömålsarbetet Sida 1 av 7 Gemensamma mål för en gemensam framtid I Sverige har vi beslutat om sexton nationella miljömål. De anger riktningen på arbetet mot ett hållbart samhälle.

Läs mer

Taxa för offentlig kontroll inom livsmedels- och foderlagstiftningen

Taxa för offentlig kontroll inom livsmedels- och foderlagstiftningen 1 Upplands-Bro kommun Taxa för offentlig kontroll inom livsmedels- och foderlagstiftningen Gäller from 2016-01-01 Beslut i kommunfullmäktige 2015-11-18 2 Upplands-Bro kommun Taxa för offentlig kontroll

Läs mer

PROJEKT. Förskolor. Rapport avseende tillsynsprojekt 2013

PROJEKT. Förskolor. Rapport avseende tillsynsprojekt 2013 PROJEKT Förskolor Rapport avseende tillsynsprojekt 2013 Syfte och mål Syftet med projektet var att identifiera aktuella förskolor och med stöd av miljöbalken genomföra tillsyn på områdena hälsoskydd och

Läs mer

Dnr MN12/23. Taxa för Nyköpings kommuns offentliga kontroll av livsmedel. Antagen av Miljönämnden 2012-09-24

Dnr MN12/23. Taxa för Nyköpings kommuns offentliga kontroll av livsmedel. Antagen av Miljönämnden 2012-09-24 Dnr MN12/23 Taxa för Nyköpings kommuns offentliga kontroll av livsmedel Antagen av Miljönämnden 2012-09-24 Dnr MN12/23 2/6 Taxa för Nyköpings kommuns offentliga kontroll av livsmedel Inledande bestämmelser

Läs mer

Tillsynsplan för miljöbalkstillsynen i Eslövs kommun 2015

Tillsynsplan för miljöbalkstillsynen i Eslövs kommun 2015 Tillsynsplan för miljöbalkstillsynen i Eslövs kommun 2015 Inledning I behovsutredningen har vi identifierat Vatten som ett fokusområde för miljötillsynen där det finns ett stort och uppenbart behov av

Läs mer

KOMMUNAL TAXA. Taxa för offentlig kontroll enligt livsmedels- och foderlagstiftningen

KOMMUNAL TAXA. Taxa för offentlig kontroll enligt livsmedels- och foderlagstiftningen KOMMUNAL TAXA FÖR SANDVIKENS KOMMUN Taxa för offentlig kontroll enligt livsmedels- och foderlagstiftningen Kommunfullmäktiges beslut den 20 november 2017, 210 Denna taxa meddelas med stöd av 6 andra stycket,

Läs mer