Protokoll Antal sidor: 5 Datum: Tid: 09:30-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll Antal sidor: 5 Datum: 2014-10-14 Tid: 09:30-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping"

Transkript

1 Protokoll Antal sidor: 5 Datum: Tid: 09:30-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Kallade: Anna Lindblad (AL) Conny Nilsson (CN) Lars-Erik Westman (LEW) Mikael Thelander (MT) Nazanin Sultani (NS) Ej närvarande Nicklas Brunlöf (NB) Per Ekberg (PE) Peter Gentzel (PG) Ej närvarande Ralf Lundberg (RL) 1. Mötes öppnas CN välkomnar alla deltagare och öppnar mötet. 2. Föregående protokoll SHF:s TK har inte mottagit återkoppling på skrivelsen gällande Damernas kvalspel till Elitserien från Svensk Elithandboll (SEH). PG får i uppdrag att återkoppla detta efter nästa möte inom Elit dam. Beachhandboll SHFs TK godkänner den lista på krav som är framtagen av Arbetsgruppen (för beachhandbollen) för Beachhandbolls-SM. Arbetsgruppen får i uppdrag att gå ut med information till föreningar, distrikt, samt möjliga andra intressenter att de kan ansöka om att få arrangera Beachhandbolls-SM Efter detta så lades protokoll till handlingarna. 3. TK-ärenden TK-beslut, ärende nr. 9 - Dispensansökan - Härnösands HK Avslag. TK-beslut, ärende nr Överklagan av dispensärende - Eksjö BK-Nässjö HF Avslag. TK-beslut, ärende nr Anmälan mot icke deltagarberättigade spelare - HK S-hof Godkänd. TK-beslut, ärende nr Överklagan av dispensärende - Lysekils HK Avslag. Genomgång av de TK-ärenden som det tagits beslut kring sedan föregående möte. TK-beslut, ärende nr. 3 - Överklagan av dispensärende - Ystads IF HF Avslag. TK-beslut, ärende nr. 4 - Överklagan av dispensärende - HK Järnvägen Avslag. TK-beslut, ärende nr. 5 - Överklagan av dispensärende - IFK Hammarö Avslag. TK-beslut, ärende nr. 6 - Dispensansökan i USM - IK Baltichov Avslag. TK-beslut, ärende nr. 7 - Dispens för spel i Söderkulla - Dalhems IF Godkänd. TK-beslut, ärende nr. 8 - Dispensansökan i USM - Stockholmspolisens IF HF Avslag.

2 4. Ekonomisk rapport NB återkopplar om det ekonomiska läget för TK och Tävlingsverksamheten i stort. TK önskar att ekonomiska informationen kommer kommittén till känna. NB får i uppdrag att genomföra dessa rutinmässiga förändringar. 5. Rapport från styrelsen PE gör kort avstämning från styrelsens senaste möten, bland annat så lyftes frågan angående att Elit dam har kommit igång med processen att införa Elitlicens på liknande sätt som Elit herr har idag. TK ser positivt på att denna process har kommit igång. 6. Rapport från Svensk Elithandboll (SEH) Då PG, som representant från SEH, inte kunde närvara vid mötet så sammanställdes en skrivelse från SEH som TK tog del av. Skrivelsen ligger som bifogat dokument. Kommenterar från TK på SEH:s rapport NB får i uppdrag att återkoppla gällande den första punkten om att ha minst en spelfri dag mellan omgångarna. TK framför att man tillsammans med SEH vill diskutera det eventuellt nya spelsystemet för Elit herr. TK godkänner det nya förslaget på damernas slutspelsdatum, dock med korrigering av datumet för semifinal 5 som flyttas till onsdagen den 13 maj. Den uppdaterade terminplanen ligger med som bifogat dokument. Kommentarer från TK på skrivelsen om matchläkare/leg. naprapat/leg. sjukgymnast TK uppfattar skrivelsen som mycket seriös och bra utformad. TK godkänner förslaget, med ett tillägg och det är att personerna (matchläkare/leg. naprapat/leg. sjukgymnast)ska vara utbildade i hur man använder en hjärtstartare (D-HLR). Man vill även ställa en fråga till SEH, skall samma formulering ska gälla för herrarna? Detta då TK anser att det ska vara samma förutsättningar i båda serierna. PG får i uppdrag att återkoppla gällande TK:s frågeställning. Övriga kommentarer TK beslutade att till nästa säsong införa en straffavgift till de föreningar som inte tidslägger sina matcher utefter det regelverk som skickas ut inför säsongen Ungdoms-SM Stadium Handboll Cup Lottningsprinciper Punkten tas med till nästa möte, MT får i uppdrag att kontakta Anders Olsson om de gamla principerna. Nytt spelsystem för juniorer Punkten tas med till nästa möte. TK beslutar att använda följande tidsplan för lottningen av Steg 1 i Ungdoms-SM Stadium Handboll Cup Steg 1 för säsongen : maj är sista dagen att anmäla lag till turneringen maj skickas underlaget för lottningen till den/de ansvariga för turneringen. 3. Lottningen publiceras senast dagen innan midsommarafton.

3 Övrigt Lottningsprinciperna kommer till nästa år att ligga med i inbjudan till turneringen, samt att varje SDF ska få chansen att tycka till om dessa innan de fastställs. 8. Åldersdispenser i seniorspel Regionerna NB, på uppdrag från TK, har begärt in alla dispensärenden från distrikten för att göra en översyn för att stämma av så att det råder en gemensam syn på hur dessa ärenden ska behandlas. NB meddelar att det fortfarande saknas ärenden från Region Norr och Öst. NB informerar att de gemensamma beslutsgrunderna har blivit mera nationella, men att det fortfarande finns några ärenden som inte beslutats utifrån det gemensamma regelverket. TK kommer att återkoppla de respektive regionansvarige gällande dessa ärenden. 9. Bollar Arbetsgruppen som tillsats har utifrån sammanställningen som gjorts tagit fram ett förslag till nytt reglemente. TK kommenterade detta och gjorde enstaka ändringar. Det nya förslaget kommer att gå ut på remiss till samtliga SDF, samt Ungdomskommittén, Ungdomsrådet och Utbildningskommittén (DK och/eller LK?). NB får i uppdrag att sammanställa dessa kommentarer och återkomma till TK. TK:s förslag ligger med här som bifogat dokument. Målet är att det ska tas ett nationellt beslut inför säsongen Detta beslut ska tas i samband med SHF:s Tävlingskonferens i maj Efter det att beslutet är taget kommer SHF publicera vilka bollar vi i Sverige får spela handboll med. Om man som leverantör vill få med sin boll på denna lista så får man skicka in prover till SHF som testar de utifrån gällande regelverk. Uppfyller de kraven så kommer de med på listan. 10. SverigeCupen återkoppling NB, på uppdrag av TK, fick i uppdrag att tillskriva Landslagskommittén, Lägergruppen, Ungdomskommittén och Utbildningskommittén om att skapa ett gemensamt mål- och visionsdokument för turneringen. Detta var en skrivelse utifrån själva tävlingen, inte verksamheten som var kopplad till den. Då endast Landslagskommittén och Utbildningskommittén återkommit i ärendet så beslutade TK att denna fråga ska lyftas gemensamt för dessa grupper på den, i februari, gemensamma kommittékonferensen. Övrigt TK väntar fortfarande på en återkoppling om vad som kommer händer/ska ersätta JuniorElitCupen. 11. Konsekvenser av de nya åldersbestämmelserna TK står bakom beslutet som Svensk handboll har tagit angående höjd seniorålder och vet att konsekvenserna till en början kommer att synas i färre lag i seniorserierna. TK såg positivt på att det denna säsong ( ) anmälts fler juniorlag i seriespel, samt att fler distrikt har startat juniorserier.

4 TK diskuterar vidare att problematiken med att det minskas i antalet seniorlag inte endast går att förklara av den nya åldersbestämmelsen, utan att vi inom Svensk handboll inom flera områden måste samarbeta för att behålla fler spelare längre upp i åldrarna. Denna fråga kommer att diskuteras vidare på nästkommande möte, samt lyftas på kommittékonferensen. TK ger NB i uppdrag att kontakta Mellansvenska Handbollförbundet och be de sammanställa en skrivelse om de erfarenheter de haft med sin nystartade juniorserie. Meningen med denna skrivelse är att sprida den till de andra distriktsförbunden för att utbyta erfarenheter och ge möjligheter till att sprida goda exempel. Denna skrivelse kommer även att lyftas på Arbetet med lottningsmallarna LEW informerar om att det under sensommaren och även fortsatt under hösten kommer att ske en utvärderingsprocess om arbetet med lottningsmallarna för de olika serierna. Samtliga lag i de serier som SHF administrerar kommer att få tycka till om lottningarna, detta för att kunna anpassa alla serier utifrån de viktigaste parametrarna för lottningen av just den serien. 13. Nya hemsidan-resultatredovisning TK noterar att det nu finns länk till resultatvisning av serier på förstasidan ( 14. Göteborg Cup RL lyfte en frågas ställd av arrangörsföreningen för Göteborg Cup angående sanktionsavgifter för minihandbollsturneringar. TK gav RL i uppdrag att återkoppla till arrangörsföreningen att det ska betalas sanktionsavgift sås om andra turneringar gjort och gör. 15. Tävlingshandboken RL får i uppdrag av TK att uppdatera Tävlingshandboken på hemsidan. 16. Skrivelse Växjö HF TK sammanställer tillsammans med Utbildningskommittén ett svar och skickar detta till föreningen. 17. IFK Mullsjö NB/PE informerar om att IFK Mullsjö vill byta distriktstillhörighet. 18. Vision 2017 Återkoppling gällande de punkterna som tjänstemannagruppens fick från TK:s föregående möte. Svaret ligger som bifogat dokument. TK tar med sig dessa tankar till kommande Tävlingskonferens och använder konferensen som rådfrågande organ, med målet att införa säsongen dessa nya regler inför säsongen Gemensamt anmälningsdatum Alla distriktsförbund har till dagens datum inte kommit in med svar på förfrågan, men samtliga svarande distrikten är positiva till ett gemensamt anmälningsdatum och visar en viss flexibilitet i när detta datum ska ligga. TK kommer att arbetar vidare med ett förslag inför

5 19. Övrigt Allmän uppföljning av regler och nya bestämmelser TK har diskuterat de nya bestämmelserna och reglerna för säsongen och ber: DK att utvärdera de Blåa korten, 16 spelare i Elitserierna, förbud mot byte anfall-försvar och punktmarkering upp till A-ungdom, samt att endast en ledare får stå upp. Där TK vill vara med i utvärderingen i den sista punkten gällande undantag för ungdomshandbollen. TK utvärderar hur många lag som deltagit, utdragningar, skadeutveckling. Alla utvärderingar ska vara klara för att kunna presenteras på Tävlingskonferensen. Konferenser NB informerar om att Svenska Handbollförbundet kommer att arrangera en kommittékonferens mellan den februari. På denna konferens ombeds TK att skicka en eller två representanter, samt tjänsteman. Samtliga kommittéer kommer att närvara, samt delar av styrelsen. Anledningen till initiativet är att skapat ett forum för diskussioner mellan kommittéer om verksamhetsområden om frågor som spänner över flera kommittéers ansvarsområden. SHF:s VD ber även TK att meddela om man känner ett behov av en verksamhetskonferens i vår. Denna konferens kommer i så fall att äga rum i samband med Tävlingskonferensen (8-9 maj). TK ställer sig positiva till en gemensam verksamhetskonferens och kommer att planera Tävlingskonferensen utifrån att skapa tid för gemensamma diskussioner med andra distriktsrepresentanter från andra verksamhetsområden, detta för att kunna utbyta erfarenheter. 20. Avslut CN tackar för ett givande möte och avslutar mötet.

Protokoll 1. Antal sidor: 5 Datum: Tid: 09:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping

Protokoll 1. Antal sidor: 5 Datum: Tid: 09:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Protokoll 1. Antal sidor: 5 Datum: 2014-08-19 Tid: 09:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Kallade: Anna Bisso (AB) Ej Närvarande Conny Nilsson (CN) Lars-Erik Westman (LEW) Mikael Thelander (MT) Nazanin

Läs mer

Dagordning Antal sidor: 5 Datum: Tid: 10:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping

Dagordning Antal sidor: 5 Datum: Tid: 10:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Dagordning Antal sidor: 5 Datum: 2014-11-25 Tid: 10:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Kallade: Anna Bisso (AB) Conny Nilsson (CN) Lars-Erik Westman (LEW) Mikael Thelander (MT) Nazanin Sultani (NS)

Läs mer

Dagordning Antal sidor: 7 Datum: 2015-01-07 Tid: 10:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping

Dagordning Antal sidor: 7 Datum: 2015-01-07 Tid: 10:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Dagordning Antal sidor: 7 Datum: 2015-01-07 Tid: 10:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Kallade: Anna Bisso (AB) Inte närvarande Conny Nilsson (CN) Inte närvarande Lars-Erik Westman (LEW) Mikael Thelander

Läs mer

Anteckningar Datum: 2013-05-10 Antal sidor: 6 Starttid: 13:00 Plats: Skövde

Anteckningar Datum: 2013-05-10 Antal sidor: 6 Starttid: 13:00 Plats: Skövde Anteckningar Datum: 2013-05-10 Antal sidor: 6 Starttid: 13:00 Plats: Skövde Deltagande: Svenska Handbollförbundets Tävlingskommitté - Anna Lindblad Svenska Handbollförbundets Tävlingskommitté - Lars-Erik

Läs mer

Information med tillhörande

Information med tillhörande Information med tillhörande kommentarer gällande Ändringar/Justeringar i Tävlingsbestämmelserna m.m. inför säsongen 2015/2016 Följande Ändringar/Justeringar/Förtydligande är inskrivet i den kommande upplagan

Läs mer

Information med tillhörande

Information med tillhörande Information med tillhörande kommentarer gällande Ändringar/Justeringar i Tävlingsbestämmelserna m.m. inför säsongen 2014/2015 2014-06-17 Följande Ändringar/Justeringar/Förtydligande är inskrivet i den

Läs mer

Tävlingshandbok Småland-Blekinge HF

Tävlingshandbok Småland-Blekinge HF Tävlingshandbok Småland-Blekinge HF Uppdaterad 2018-08-10 1 Innehåll 1. Definitioner/terminologi... 3 2. Seniorserier... 4 3. Ungdomsserier... 7 4. Urdragningar... 12 5. DM... 13 6. Säsongsplanering...

Läs mer

Förslag serieindelning 2017/2018 Senast uppdaterat:

Förslag serieindelning 2017/2018 Senast uppdaterat: Förslag serieindelning 2017/2018 Senast uppdaterat: 2017-05-10 Herrar (Div 4) HK Gislaved Hultsfreds HF U Ingen serie. Lagen erbjuds plats i herrar i div 3 SSN eller i HJ SmBl. Varje berörd förening kommer

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja AH till justerare jämte ordförande.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja AH till justerare jämte ordförande. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 2-17 Tid: Plats: 4-5 februari Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Anders Holmberg(AH) Mats

Läs mer

TÄVLINGS- HANDBOKEN SPELÅRET 2015-2016 SHF /RL/ 2015-08-16

TÄVLINGS- HANDBOKEN SPELÅRET 2015-2016 SHF /RL/ 2015-08-16 TÄVLINGS- HANDBOKEN SPELÅRET 2015-2016 SHF /RL/ 2015-08-16 SVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDETS TÄVLINGSHANDBOK Tävlingsbestämmelserna fastställs av FS alt. SHF:s årsmöte. Tävlingshandboken fastställs av TK. Innehållsförteckning

Läs mer

Information med tillhörande kommentarer

Information med tillhörande kommentarer Information med tillhörande kommentarer gällande Ändringar / Justeringar i Tävlingsbestämmelserna m.m. inför säsongen 2013/2014 Följande Ändringar/Justeringar/Förtydligande är inskrivet i den kommande

Läs mer

SERIEINBJUDAN 2011/2012

SERIEINBJUDAN 2011/2012 1 SERIEINBJUDAN 2011/2012 INFORMATION OM SERIERNA Vi vill med detta dokument ge er information så att ni ska kunna fundera över hur ni ska anmäla era lag till serierna nästkommande säsong. Ta del av detta

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 1-16 Tid: Plats: 6-7 februari Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Mats Peterson (MP) Carina

Läs mer

KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER

KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER - KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Innehåll Definitioner och åldersbestämmelser 8:1 Licens- och försäkringsbestämmelser 8:2 Övergång till annan förening inom Sverige - Övergångsanmälan

Läs mer

Verksamhetskonferens 2017

Verksamhetskonferens 2017 Verksamhetskonferens 2017 VARFÖR ÄR VI HÄR? - att informera om verksamheten och faktorer som kan gynna utvecklingen av Skånsk Handboll - presentera nyheter och några av förbundets nya satsningar - skapa

Läs mer

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok DGFH Tävlingsbestämmelser för barn och ungdomar (DGFH TBBU) TBBU kompletterar SHF Tävlingsbestämmelserna för barn och ungdomar (SHF TBBU) med särbestämmelser för DGHF distrikt Om det finns ordalydelser

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 Viktiga datum 13 04 23 Anmälningsfönster öppnas i IDA för seriespel och DM GS. 13 05 13 Anmälningsfönster stängs. Då ska serie/dm/gs anmälningarna vara inlagda

Läs mer

Viktiga nyheter/förändringar!

Viktiga nyheter/förändringar! Viktiga nyheter/förändringar! Från och med säsongen 2019/20 gäller effektiv speltid i alla seniorserier. Det innebär att herrar division 4-5 ska spelas med effektiv speltid och att om matcher slutar oavgjort

Läs mer

Spelare som fyller 16 år det kalenderår som tävlingsåret börjar äger rätt att deltaga i seniorspel, gällande Elitserien, Allsvenskan och division 1.

Spelare som fyller 16 år det kalenderår som tävlingsåret börjar äger rätt att deltaga i seniorspel, gällande Elitserien, Allsvenskan och division 1. 1(6) Mellansvenska Handbollförbundets Tävlingsbestämmelser Svenska Handbollförbundets tävlingsbestämmelser gäller i ALLA delar med undantag och förtydligande enligt nedanstående text. Seriematch Seriematch

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund INBJUDAN TILL NORRBOTTENS FOTBOLLFÖRBUNDS 11-MANNA OCH 9-MANNA SERIER FÖR POJKAR & FLICKOR 2014 ANMÄLAN: Sker i FOGIS föreningsinloggningen samt på bifogad anmälningstalong som

Läs mer

Protokoll nr 2 för verksamhetsåret 2007

Protokoll nr 2 för verksamhetsåret 2007 Västsvenska Bangolfförbundet Protokoll nr 2-2007 1(2) Protokoll nr 2 för verksamhetsåret 2007 Fört vid Västsvenska Bangolfförbundets styrelsemöte den 5 maj 2007. Lokal: Kvarnkullen, Kungälv 11:00 14:00.

Läs mer

PA2-93 : Lördag 20/9. 1003 1 Lör 16:25 LH1 Eslövs HF - IK Lågan -

PA2-93 : Lördag 20/9. 1003 1 Lör 16:25 LH1 Eslövs HF - IK Lågan - PA2-93 : Lördag 20/9 Spelform:2 X 25 min IK Lågan Matchnr Grupp Tid Hall Match Resultat Hästö IF Gul 1001 1 Lör 11:25 LH1 IK Lågan - Hästö IF Gul - Eslövs HF 1002 1 Lör 13:45 LH2 Hästö IF Gul - Eslövs

Läs mer

Ändringar i kap. 6 vattenpolo

Ändringar i kap. 6 vattenpolo Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm svensksimidrott.se Kungörelse 2017/1 2017-02-14 Ändringar i kap. 6 vattenpolo Svenska Simförbundets regelkommitté har beslutat att göra ändringar i kap.

Läs mer

KAPITEL 2. NATIONELLA MATCHER Reviderat 2015-06-11

KAPITEL 2. NATIONELLA MATCHER Reviderat 2015-06-11 KAPITEL 2 NATIONELLA MATCHER Reviderat 2015-06-11 Innehåll Serieansvar och administration 2:1 Lottning till SM-slutspel 2:2 Regler för upp- och nedflyttning 2:3 Vakanta platser 2:4 Reservlags inplacering

Läs mer

Välkommen till en ny säsong

Välkommen till en ny säsong Välkommen till en ny säsong Detta är inbjudan till handbollssäsongen 2015-2016. Denna information vänder sig till den person i din förening som är ansvarig för att anmäla lag till tävlingar. Det är viktigt

Läs mer

TÄVLINGSKONFERENS 21 FEBRUARI 2016 Idrottens Hus, Karlstad

TÄVLINGSKONFERENS 21 FEBRUARI 2016 Idrottens Hus, Karlstad TÄVLINGSKONFERENS 21 FEBRUARI 2016 Idrottens Hus, Karlstad Innehållsförteckning Motioner från Värmlands IBF:s Tävlingskommitté Motion 1 Förändring av Lilla VM sida 3 Motion 2 Förändring av senior-dm sida

Läs mer

TÄVLINGSHANDBOKEN SPELÅRET 2012 2013

TÄVLINGSHANDBOKEN SPELÅRET 2012 2013 TÄVLINGSHANDBOKEN SPELÅRET 2012 2013 SHF /RL/ 2012-08-31 SVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDETS TÄVLINGSHANDBOK Tävlingsbestämmelserna fastställs av FS alt. SHF:s årsmöte. Tävlingshandboken fastställs av TK. Innehållsförteckning

Läs mer

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats Protokoll SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06 Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30 Anders Björklund, förbundsordförande Peo Johansson Bo Lövstrand Yvonne Mattsson Thomas Rehn Kenneth Simonsson

Läs mer

Ändringsblad till Tävlingsbestämmelser

Ändringsblad till Tävlingsbestämmelser Denna sammanställning syftar till att tydliggöra de större ändringar som är gjorda till säsongen 2015-2016 och ska ses som ett komplement till de aktuella Tävlingsbestämmelserna. Ändringar är markerade

Läs mer

SMÅLAND BLEKINGE HANDBOLLFÖRBUND

SMÅLAND BLEKINGE HANDBOLLFÖRBUND 2016-10-07 Spelprogram Junior- och Ungdoms- DM 2016/2017 Härmed översänds lottningen för Junior- och Ungdoms- DM säsongen 2016/2017. Efter utvärdering av kval- och finalspel förra säsongen har vi ändrat

Läs mer

Ovetskap om föreskrifterna och regler fritager inte från ansvar.

Ovetskap om föreskrifterna och regler fritager inte från ansvar. Följande tillägg till SHFs tävlingsbestämmelser för barn och ungdom gäller för Norrbottens Handbollförbund. Föreskrifterna har utfärdats av förbundsstyrelsen. Tävlingskommittén (TK) kan utfärda kompletterande

Läs mer

KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Reviderat

KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Reviderat - KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Reviderat 2016-06-01 Innehåll Definitioner och åldersbestämmelser 8:1 Licens- och försäkringsbestämmelser 8:2 Övergång till annan förening inom Sverige

Läs mer

Detta dokument innehåller handlingar till årets Tävlingskonferens.

Detta dokument innehåller handlingar till årets Tävlingskonferens. Jönköping 2014-01-16 Smålands Innebandyförbund Information om handlingar till SmIBF:s Tävlingskonferens 2014-02-22 Detta dokument innehåller handlingar till årets Tävlingskonferens. Postadress Box 485

Läs mer

Finalspel. 2/ ISCAR ARENA Vetlanda

Finalspel. 2/ ISCAR ARENA Vetlanda Finalspel 2/3 2019 ISCAR ARENA Vetlanda Småland-Blekinge HF och Vetlanda HF inbjuder till finalspel i Ungdoms-DM lördagen den 2 mars 2019. Alla klasser spelar samma dag. Tävlingsinformation Spelform Cupspel

Läs mer

Tekniska kommittén PROTOKOLL. fört vid möte med Tekniska kommittén (TK) i Svenska Karateförbundet.

Tekniska kommittén PROTOKOLL. fört vid möte med Tekniska kommittén (TK) i Svenska Karateförbundet. PROTOKOLL fört vid möte med (TK) i Svenska Karateförbundet. Tid: Onsdagen den 9 augusti 2017. Plats: Blasieholmsgatan 4A, Stockholm. Närvarande: Andreas Fritsch, Emma Helgesson och Fredrik Ålander (ordf).

Läs mer

Seriebestämmelser,

Seriebestämmelser, Seriebestämmelser, 2015-2016 1 Matchtider Serie Matchtid Speldagar U16 Örebro/ 3 x 20 min. Lördagar seriespel U15 Örebro/ 3 x 20 min. Söndagar seriespel U14 Örebro/ 3 x 15 min. Lördagar seriespel U13 Örebro/

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid Svenska Rottweilerklubben/AfR:s styrelsemöte 2015-03-29 per telefon Närvarande: Yvonne Brink ordförande, Veronica Nilsson vice ordförande, Helén Torstensson, Helena Strömberg sekreterare,

Läs mer

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok DGFH Tävlingsbestämmelser för barn och ungdomar (DGFH TBBU) TBBU kompletterar SHF Tävlingsbestämmelserna för barn och ungdomar (SHF TBBU) med särbestämmelser för DGHF distrikt Om det finns ordalydelser

Läs mer

Rösträtt för föreningar och SDF vid Förbundsmöten

Rösträtt för föreningar och SDF vid Förbundsmöten Styrelsens förslag till årsmötet: Rösträtt för föreningar och SDF vid Förbundsmöten Bakgrund Distrikt Mellansverige och Distrikt Västergötland lämnade varsin motion till Förbundsmötet 2015 med förslag

Läs mer

1. Mötets öppnade Ordförande Christer E öppnade mötet och hälsade alla välkomna

1. Mötets öppnade Ordförande Christer E öppnade mötet och hälsade alla välkomna Möte nr. 2019-5 Unionsstyrelsen Datum 2019-04-11 Tid och plats 09.00 SBU kansli Protokoll Deltagare: Christer Eriksson Gary Börjesson Hans-Jörgen Alsing Bo Wernlundh Henrik de Vries Lasse Carlsson Sören

Läs mer

KAPITEL 2: NATIONELLA MATCHER Reviderat

KAPITEL 2: NATIONELLA MATCHER Reviderat KAPITEL 2: NATIONELLA MATCHER Reviderat 2018-05-03 Innehåll Serieansvar och administration 2:1 Lottning till SM-slutspel 2:2 Regler för upp- och nedflyttning 2:3 Vakanta platser 2:4 Reservlags inplacering

Läs mer

Protokoll från GDF:s styrelsemöte, telefonmöte

Protokoll från GDF:s styrelsemöte, telefonmöte Protokoll från GDF:s styrelsemöte, telefonmöte. 2018-09-24 Närvarande: Anita Fagerholm, Linda Edensand, Pernilla Torerud, Johanna Johansson, Johan Lundgren, Joakim Karlsson, Stefan Peterson samt Paul Olsson.

Läs mer

potatiscupen "Handboll är en fest och Vi är alla bjudna!" 17 19 april 2015 www.ahk.nu GULDC

potatiscupen Handboll är en fest och Vi är alla bjudna! 17 19 april 2015 www.ahk.nu GULDC potatiscupen 17 19 april 2015 UP GULDC cupen TOUR Potatis ASICS CUP av m le d uldme g stolt "Handboll är en fest och Vi är alla bjudna!" www.ahk.nu VARMT VÄLKOMNA TILL POTATIScupen 2015 i ALINGSÅS! Alingsås

Läs mer

UTBILDNINGSERSÄTTNING

UTBILDNINGSERSÄTTNING Beslut gällande UTBILDNINGSERSÄTTNING 2015-05-04 Förtydligande och ändringar inför 2015/2016 är markerade med röd kursiv fet stil Beslut SHF:s extra förbundsmöte den 24 april 2005 beslutade enligt förslaget

Läs mer

HANDLEDNING FÖR GENOMFÖRANDET AV KLASSHANDBOLL. Augusti 2015. Handledning klasshandboll 2015.indd 1 2015-08-19 08:06:06

HANDLEDNING FÖR GENOMFÖRANDET AV KLASSHANDBOLL. Augusti 2015. Handledning klasshandboll 2015.indd 1 2015-08-19 08:06:06 HANDLEDNING FÖR GENOMFÖRANDET AV KLASSHANDBOLL Augusti 2015 Handledning klasshandboll 2015.indd 1 2015-08-19 08:06:06 Handledning klasshandboll 2015.indd 2 2015-08-19 08:06:06 Förord Att arrangera handboll

Läs mer

Selectverksamhet. Kvalitetssäkring av. Varför kvalitetssäkring? Vad säger tävlingsbestämmelserna? Auktorisationsbestämmelser

Selectverksamhet. Kvalitetssäkring av. Varför kvalitetssäkring? Vad säger tävlingsbestämmelserna? Auktorisationsbestämmelser Kvalitetssäkring av Selectverksamhet Information från Svenska Ishockeyförbundet 1 Varför kvalitetssäkring? 2 Vad säger tävlingsbestämmelserna? 3 Auktorisationsbestämmelser 4 Ansökningsblankett för auktorisation

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund INBJUDAN TILL NORRBOTTENS FOTBOLLFÖRBUNDS 11-MANNA OCH 9-MANNA SERIER FÖR POJKAR & FLICKOR 2016 ANMÄLAN: Sker i FOGIS föreningsinloggningen samt på bifogad anmälningstalong som

Läs mer

SVENSKA FOTBOLLDOMAREFÖRBUNDET

SVENSKA FOTBOLLDOMAREFÖRBUNDET SVENSKA FOTBOLLDOMAREFÖRBUNDET Anteckningar fört vid SFDFs Götalandskonferens för distriktsansvariga 2015-10-24--25 i Jönköping. Närvarande: se deltagarförteckning 1. Konferensens öppnande Thore Johansson,

Läs mer

Dalhems historia. Dalhems IF bildades 1954

Dalhems historia. Dalhems IF bildades 1954 Dalhems historia Dalhems IF bildades 1954 1954 Den 1/10-1954 bildas Dalhems IF Man bröt sig ur SJ gymnastik o idrottsförening och bildade Dalhems IF. Uppkallat efter Dalhems IP på Kisrseberg där man på

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte 10 efter BF 2011. Tid: 2011-09-08 Plats: Telefonmöte. Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Sekreterare, Webmaster (AK) Hans Eliasson Ledamot

Läs mer

Protokoll för HÖSTMÖTE Tisdagen den 18 okt kl Mötet hölls i klubbhuset.

Protokoll för HÖSTMÖTE Tisdagen den 18 okt kl Mötet hölls i klubbhuset. Protokoll för HÖSTMÖTE 2017 Tisdagen den 18 okt. 2016 kl.15.00 Mötet hölls i klubbhuset. 1 Mötets öppnande Lars Åke hälsade alla mötesdeltagarna (47 st.) välkomna. 2 Mötets behöriga utlysande Mötet godkände

Läs mer

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015.

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 20150928 Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 0 En beskrivning av förtroendeposter i ÖLOF 2015: Ordföranderollen inklusive styrelsens uppdrag och arbetsuppgifter

Läs mer

KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Reviderat

KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Reviderat - KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Reviderat 2015-06-11 Innehåll Definitioner och åldersbestämmelser 8:1 Licens- och försäkringsbestämmelser 8:2 Övergång till annan förening inom Sverige

Läs mer

Frågor och svar. Huvudfrågor

Frågor och svar. Huvudfrågor Frågor och svar Huvudfrågor Fråga: Varför görs denna sammanslagning av HK Malmö och Dalhems IF? -För att handbollen i Malmö ska utvecklas genom bredd för att nå elit även på damsidan. HK Malmö är starka

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Protokoll 3/2016 Datum: 2016-04-18 Tid: Kl. 19.00-21.30 Plats: Närvarande: Ordförande Telefonmöte Ange ev. nedan Kirsten Wretstrand Margaretha Carlsson

Läs mer

Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16

Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16 Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16 Avgifter Föreningsavgift Div. 2 Utv. 2 000 kr Damer 11 000 kr 5 000 kr Herrar Div. 2 11 000 kr Div. 3 8 000 kr Utv. 5 000 kr 7 000 kr DM Avgift vid komplettering

Läs mer

Anteckningar fört vid SFDFs Götalandskonferens för distriktsansvariga 2012-10-27--28 i Jönköping. Närvarande: se deltagarförteckning

Anteckningar fört vid SFDFs Götalandskonferens för distriktsansvariga 2012-10-27--28 i Jönköping. Närvarande: se deltagarförteckning Anteckningar fört vid SFDFs Götalandskonferens för distriktsansvariga 2012-10-27--28 i Jönköping. Närvarande: se deltagarförteckning 1. Konferensens öppnande Thore Johansson, SFDF, hälsade de närvarande

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Protokoll 1/2016 Datum: 2016-02-15 Tid: Kl. 19.00-22.00 Plats: Närvarande: Ordförande Anmält förhinder: Från kansliet: Övriga deltagare: Justerare:

Läs mer

Protokoll nr 2 2013. Protokoll fört vid möte med Gymnastikförbundet Sydost på GF Sydosts kansli, Växjö. Tid: 2013-03-18, kl.

Protokoll nr 2 2013. Protokoll fört vid möte med Gymnastikförbundet Sydost på GF Sydosts kansli, Växjö. Tid: 2013-03-18, kl. Protokoll nr 2 2013 Protokoll fört vid möte med Gymnastikförbundet Sydost på GF Sydosts kansli, Växjö. Tid: 2013-03-18, kl. 18,30-21,00 Närvarande: Gun Ståhl, ordförande Mats Nydesjö Mimmi Alburg Via sociala

Läs mer

Svealands Bouleförbund

Svealands Bouleförbund Protokoll fört vid SvBF:s styrelsemöte 181117 Närvarande: Maria Bergström (MB), Ann Hägglund (AH), Eric Ericsson (EE), Inga Stenbrink (IS), Stefan Olsson (SO), Marianne Henriksson (MH), Gunder Hägg (GH),

Läs mer

Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer. Skåneserien och Foursome handicap

Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer. Skåneserien och Foursome handicap Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer Skåneserien och Foursome handicap INNEHÅLL 1. Generellt 2. Representation 2.1 Kontaktperson 2.2 Ålderskategorier, ålder och handicap 2.3 Lagen 2.4

Läs mer

Kapitel 3. Generella bestämmelser Lagen indelas i serier efter kortaste resväg (enligt Google Maps) inom nedanstående regionindelning.

Kapitel 3. Generella bestämmelser Lagen indelas i serier efter kortaste resväg (enligt Google Maps) inom nedanstående regionindelning. FÖRBUNDS- OCH REGIONALA SERIER Kapitel 3 Innehåll Herrar Förbunds- och regionserier, herrar 3:1 Herrserierna 3:2 SM-slutspel, kvalspel 3:3 Grundspel, september april 3:4 Slutspel, april - maj 3:5 Vakansplatser,

Läs mer

Herrar :1 Förbundsserier säsongen RL

Herrar :1 Förbundsserier säsongen RL Herrar 16-09-07 3:1 Förbundsserier säsongen 2016-2017 RL Regionala serier säsongen 2016-2017 Elitserien 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1N 1S 1 1 2 2 3 3 4 4 5 5 6 6 7

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 6/2014 Datum: 2014-06-09 Tid: 20:00-21:15 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Lennart Larsson (UG Bruks)

Läs mer

SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION

SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION DALARNAS INNEBANDYFÖRBUND REGIONALA SERIER Genom att samarbetet omfattar flera distrikt och blir en region ökas valmöjligheterna samtidigt som stärker utvecklingsförutsättningarna.

Läs mer

Spelarutbildning från bollskola till distrikt

Spelarutbildning från bollskola till distrikt Spelarutbildning från bollskola till distrikt Stockholms Handbollförbund vill utbilda och utveckla spelare och tränare för att höja nivån på handbollen i Stockholm. Inom spelarutbildningen i Stockholm

Läs mer

Protokoll fört vid Norrbottens Handbollförbunds styrelsemöte nr 5, 23-24/11 2013. Mötet hölls på kansliet i Boden.

Protokoll fört vid Norrbottens Handbollförbunds styrelsemöte nr 5, 23-24/11 2013. Mötet hölls på kansliet i Boden. Norrbottens Handbollförbund Protokoll fört vid Norrbottens Handbollförbunds styrelsemöte nr 5, 23-24/11 2013. Mötet hölls på kansliet i Boden. Närvarande: Monica Johansson Förbundsordförande Lena Vikberg

Läs mer

Förslag serieindelning lokala seniorserier och barnungdomsserier,

Förslag serieindelning lokala seniorserier och barnungdomsserier, Förslag serieindelning lokala seniorserier och barnungdomsserier, Version 2 (Ändringar från Version 1 i röd text) Senast uppdaterad: 190521 1 Lokala seniorserier Herr div 4 IK Cyrus B Endast ett lag anmält,

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE (19:15-20:45) Telefonmöte

PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE (19:15-20:45) Telefonmöte PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE 10-2018 2018-11-28 (19:15-20:45) Telefonmöte Deltagare - Svemo Tommy Allansson Magnus Markenfelt Joakim Svensson Malin Nylund Peter Isgren Sammankallande Koordinator Motocross

Läs mer

Damer :7 Förbundsserier RL

Damer :7 Förbundsserier RL Damer 0-09- 3: Förbundsserier 0-0 RL 3 6 9 0 Regionala serier 0-0 3 6 9 0 NÖ SV 3 3 6 6 9 9 0 0 3 N ÖSN ÖSS VSN VSV S 3 3 3 3 3 3 6 6 6 6 6 6 9 9 9 9 9 0 0 0 0 0 Västerbotten Uppland Mellansvenska Västergötland

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Närvarande: Ej närvarande: Stig Pettersson (SP, ordf), Said Morell (SM), Anna Boldt (AB), Lennart Ekbäck (LE), Per Mattsson (PM), Bengt Svensson (BS, adj) Magnus Lundin (ML), Hans Olofsson (HO), Andreas

Läs mer

Närvarande tjänstemän: Johan Sares, Karin Ersson, Anci Wadman, Ludvig Remb.

Närvarande tjänstemän: Johan Sares, Karin Ersson, Anci Wadman, Ludvig Remb. Protokoll Längdråd 29/1 2018 kl 18.00-20.00 Närvarande ledamöter: Göran Nilsson, Per-Åke Yttergård, Johan Ericsson, Patric Björk, Anna Mirårs, Lasse Jonsson, Niklas Jonsson, Cathrine Engman, Annika Dahlman.

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL

BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL A. SPELREGLER 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 11-MANNALAG Boll- Antal Övriga Lag Speltid Storlek Spelare/Avbytare Regler Div 1 pojkar 2x40 5 11-Obegränsat

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017

INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017 INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017 Anmälan Alla seniorlag är föreslagna i de serier som de kvalificerat sig till. Dessa anmäls genom att föreningens FA accepterar platsen i aktuell serie. Juniorlag

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsplan ÅNGERMANLANDS ISHOCKEYFÖRBUND

Verksamhetsplan ÅNGERMANLANDS ISHOCKEYFÖRBUND Verksamhetsplan ÅNGERMANLANDS ISHOCKEYFÖRBUND 1 Ångermanlands Ishockeyförbund Verksamhetsplan 2017-2018 Tävlingskommittén All tävlingsverksamhet Senior/Junior och ungdom 2017 Maj Juni Sanktionsansökningar

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

TÄVLINGSHANDBOKEN

TÄVLINGSHANDBOKEN TÄVLINGSHANDBOKEN 2017-2018 SVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDETS TÄVLINGSHANDBOK Tävlingsbestämmelserna fastställs av FS alt. SHF:s årsmöte. Tävlingshandboken fastställs av TK. Innehållsförteckning Kapitel Sidan

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

Reglemente för NHF:s tävlingar 2015-2016

Reglemente för NHF:s tävlingar 2015-2016 Reglemente för NHF:s tävlingar 2015-2016 ... 1 Tävlingskalender 2015-2016... 5 Adminstration... 5 Seniorer... 5 Ungdom... 5 Serieindelningar... 5 Ungdom... 5 Avgifter... 6 Seniorer... 6 Seriespel... 6

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Sid 1 (5)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Sid 1 (5) 2018-04-14 Sid 1 (5) Plats och tid Ronneby Brunn 14 april 2018 kl 13:30 15:45 Beslutande: Lars-Åke Brincner, ordförande Gert Karlsson, kassör Lisbeth Nygaard Karlsson, sekreterare Peter Olsson Leif Sundahl

Läs mer

Skåne-VM 2013-2014 Inbjudan till vinterns största cup för pojkar födda 2001-2004

Skåne-VM 2013-2014 Inbjudan till vinterns största cup för pojkar födda 2001-2004 Skåne-VM 2013-2014 Inbjudan till vinterns största cup för pojkar födda 2001-2004 Skåne-VM 2013-2014 Välkommen till tredje upplagan av Skåne-VM Skånska Vintermästerskapen! BK Höllviken arrangerar Skåne-VM

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Pojkar år 2018 (7mot7)

Pojkar år 2018 (7mot7) Pojkar 10-12 år 2018 (7mot7) Välkomna! SPELFORMER 2018/2019 2018 (Lokalt) 7-9 år: 5mot5 10-12 år: 7mot7 12-14 år: 9mot9 14-19 år: 11mot11 2019 (Nationellt) 7 år: 3mot3 8-9 år: 5mot5 10-12 år: 7mot7 13-14

Läs mer

13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande ordinarie förbundsmöte;

13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande ordinarie förbundsmöte; Styrelsens förslag nr 1 Förslag ändringar i våra stadgar Kapitel A Förslag till ändring i A 17 avseende val 13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-15 ÅNGERMANLANDS ISHOCKEYFÖRBUND

Verksamhetsplan 2014-15 ÅNGERMANLANDS ISHOCKEYFÖRBUND Verksamhetsplan 2014-15 ÅNGERMANLANDS ISHOCKEYFÖRBUND 1 Ångermanlands Ishockeyförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Tävlingskommittén All tävlingsverksamhet Senior/Junior och ungdom 2014 Feb Mars April V 16

Läs mer

I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar.

I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar. FÖRESKRIFTER SVENSKA SPEL F 19 2015 1 Kap. - Allmänna bestämmelser I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar.

Läs mer

SVENSKA HANDBOLLSFÖRBUNDET NYA DOMARUTBILDNING

SVENSKA HANDBOLLSFÖRBUNDET NYA DOMARUTBILDNING SVENSKA HANDBOLLSFÖRBUNDET NYA DOMARUTBILDNING Svenska Handbollförbundet har beslutat om att inför säsongen 19/20 implementera en ny domarutbildning. En stegutbildning som startar på föreningsnivå med

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (5) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 6-2010 2010-05-15 10.00-15.30 Norrköping, SVEMO kansli Deltagare SVEMO Sture Fredell Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson Håkan Leeman Per Westling

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 9/2012 Datum: 2012-11-09 Tid: 09.00 16.30 Plats: Närvarande: Ordförande Best Western Arlanda Hotellby, Arlandastad Rolf Weiffert Anders Dahlstedt Tomas

Läs mer

SÄSONGEN 2017/18 6 BESTÄMMELSER ANGÅENDE EKONOMISK ERSÄTTNING TILL DOMARE OCH FUNKTIONÄRER

SÄSONGEN 2017/18 6 BESTÄMMELSER ANGÅENDE EKONOMISK ERSÄTTNING TILL DOMARE OCH FUNKTIONÄRER 6 BESTÄMMELSER ANGÅENDE EKONOMISK ERSÄTTNING TILL DOMARE OCH FUNKTIONÄRER 6a MATCHERSÄTTNING DOMARE MATCHERSÄTTNINGAR I HANDBOLLSLIGAN OCH SHE Domarersättningarna är fastställda efter enskild överenskommelse

Läs mer

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION Protokoll styrelsemöte 2 (2016-12-12) Storgatan 28, Stockholm Anmält frånvaro: Anders Stark, Tommy Jakobsson och Jesper Zander Närvarande: Eric Jakobsson, Johan Österberg, Jonas Gustafsson, Mikael Hamrén,

Läs mer

För föreningar tillhörande Dalarnas FF gäller: Dalarnas FF lämnar ej tillstånd för deltagande i eller arrangerande (tillstyrkan)

För föreningar tillhörande Dalarnas FF gäller: Dalarnas FF lämnar ej tillstånd för deltagande i eller arrangerande (tillstyrkan) TB och RB 2012 Förslag till justeringar Förutom dessa förslag till förändringar kan SvFF:s Representantskap vid sitt möte den 2011-11-25 besluta om övergripande förändringar som påverkar DFF:s tävlingsverksamhet

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 19.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Kerstin Nilsson, Anna-Greta Lingebrandt,

Läs mer

Skånes FF:s tilläggsbestämmelser

Skånes FF:s tilläggsbestämmelser Skånes FF:s tilläggsbestämmelser 53 Juniorlag a/ Åldersgränser I juniorserierna för herrar får endast spelare födda 1994 och senare delta. b/ Upp- och nedflyttning För upp- och nedflyttning gäller att

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER Dala-Gävleborgs HF (2014-2015) Komplement till SHF:s tävlingsbestämmelser. Gällande serier administrerade av DGHF.

TÄVLINGSBESTÄMMELSER Dala-Gävleborgs HF (2014-2015) Komplement till SHF:s tävlingsbestämmelser. Gällande serier administrerade av DGHF. TÄVLINGSBESTÄMMELSER Dala-Gävleborgs HF (2014-2015) Komplement till SHF:s tävlingsbestämmelser. Gällande serier administrerade av DGHF. KALLELSE AV MOTSTÅNDARE Det av DGHF fastställda spelprogrammet gäller

Läs mer