Ny omgång av Höök ett gott filmår. December 2007

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ny omgång av Höök. 2007- ett gott filmår. December 2007"

Transkript

1 December 2007 Ny omgång av Höök Det blir en ny omgång av succéserien Höök. - Och vi jobbar för att det ska bli ännu mer norrbottniskt, med ännu fler lokala filmarbetare, berättar Jan Blomgren på BOB Film North. SVT-serien Höök sändes i våras och blev både en tittar- och kritikersuccé. - Av allting vi har gjort har nog ingenting fått så mycket positiva reaktioner, också från privatpersoner, säger Jan. Under våren 2008 görs därför en ny omgång. Inspelningarna startar redan i januari och pågår hela våren - i Studio Kronan och i Luleå med omnejd. Det blir tio entimmesavsnitt, som börjar visas i SVT i september. Lulebon Peter Lindblom var med och skrev till första omgången. Han blir nu huvudförfattare. - Ambitionen är också att det ska vara minst en regissör från regionen, säger Jan, som producerar tillsammans med Serina Björkbom. BOB Film North gör serien i samarbete med SVT coh Filmpool Nord. Foto:Elisabeth Olsson-Wallin ett gott filmår Under 2007 har Filmpool Nord samproducerat sju långfilmer plus ett stort antal kort- och dokumentärfilmer. Av långfilmerna har Agneta Fagerström Olssons Järnets änglar haft premiär under hösten, liksom Leif Lindbloms Solstorm efter Åsa Larssons roman. Över personer har sett Solstorm på bio. Andra långfilmer som Filmpool Nord varit med och samproducerat under året: * Persona non grata - regissör Mats Arehn och producent Thomas Samuelsson, 2000 Bilder. Biopremiär den 14 december. * Ping-pong kingen - regissör Jens Jonsson och producent Jan Blomgren, BOB Film. Premiär den 8 februari * Varg - regissör Daniel Alfredsom och producent Anita Oxburgh, Migma Film. I huvudrollen: Peter Stormare. Premiär den 15 februari * Låt den rätte komma in - regissör Tomas Alfredson och producenter Carl Molinder och John Nordling, EFTI. Premiär i mars * Maria Larssons eviga ögonblick - regissör Jan Troell och producenter Thomas Stenderup, Final Cut Film Productions, Sigve Endresen, Motlys och Christer Nilsson, Götafilm. Premiär september Under 2008 blir det fortsatt hög produktion. - Flera intressanta projekt är på gång, dock inga beslut är fattade. Vi hoppas på att kunna sprida ut produktionerna under året. Vi jobbar dessutom alltid för att få fram ytterligare kapital för att kunna utöka produktionen, säger Per-Erik Svensson, vd för Filmpool Nord.

2 Storfilm i Riksgränsen Vin Diesel, Michelle Yeoh, Mark Strong och Mélanie Thierry. De kända skådespelarna fanns med bland de cirka hundra personer som i våras var i Riksgränsenområdet för att spela in scener till den fransk-amerikanska storfilmen Babylon A.D. Eiffel Mattsson var Swedish Unit Producer. Inspelningen är en av årets höjdpunkter för Swedish Lapland Film Commission. - Vi är oerhört glada att vi fått hit en stor internationell film, säger filmkommissionären Berit Tilly. Hon har i sin roll startat hemsidan byggt upp en databas med bilder från området, samt skapat ett register över cirka 200 lokala filmarbetare i Norrbotten och Västerbotten. - Det gör oss konkurrenskraftigare, menar Berit, som även har marknadsfört regionen ute i Europa, främst i länder som England, Frankrike och Tyskland. Hittills har hon fått cirka 125 manus och förfrågningar om passande miljöer för långfilmer, kortfilmer, dokumentärer och reklamfilmer. En femtedel av projekten har blivit förverkligade. - Det är mest snö de efterfrågar. De flesta manus jag får innehåller scener med snö, skrattar hon. Målet för Swedish Lapland Film Commission är att göra Norrbotten internationellt attraktivt för producenter av alla sorters filmproduktioner. Foto: Susanne Karlsson Hedrad vid Nordisk Panorama Patrik Eklunds kortfilm Situation Frank fick ett hedersomnämnande vid Nordisk Panorama i Uleåborg. Vid festivalen visades ytterligare två filmer som Filmpool Nord har varit med och samproducerat: Sámi Nieida Jojk av Liselotte Wajstedt och Processen av Jonas Selberg-Augustsén. MANUSFÖRFATTARE MÖTER DANSKA DRAMATURGER Manuskurser mot sitt slut Foto: Lena Lahti Att skriva manus för lågbudgetlångfilm. Att göra adaption av en litterär förlaga. Det har varit temat för de två manuskurser som Filmpool Nord genomfört under året. Totalt har 17 personer deltagit i den nästan årslånga workshopen. Nio har skrivit med tanke på en lågbudgetlångfilm, åtta har bearbetat ett litterärt verk. Ledare har varit de danska dramaturgerna Kirsten Bonnén-Rask, Per Nielsen och Yaba Holst. Tillsammans med producenter har författarna skrivit och utvecklat sina manus. De har haft gemensamma träffar i Köpenhamn, Harads, Luleå, Pajala och Haparanda. Däremellan har skrivandet och coachandet skett via Internet. Kurserna avslutas nu kring årsskiftet och en del av resultaten blir förverkligade som filmer framöver.

3 Film om Kirunas flyttning Rymdvägen 1 heter Liselotte Wajstedts nya filmprojekt. Filmen ska skildra det bostadsområde i Kiruna där hon växte upp, men som kommer att jämnas med marken när stadskärnan flyttas. Projektet har fått kronor av SVT som uppmuntran för fortsatt arbete. Under året har Wajstedts förra film Sámi Nieida Jojk (Same dotter jojk) visats på sex festivaler. Det är en experimentell dokumentär, en entimmes samisk roadmovie producerad av Anna G. Magnúsdottir och LittleBig Production. Filmen beskriver Wajstedts färd tillbaka till sina rötter, en färd fylld av både oro och längtan. Den är redan översatt till japanska, serbiska och taiwanesiska. Foto: Frida och Liselotte Wajstedt Samverkan inom Filmbågen En gemensam, större och starkare arbetsmarknad för film och media inom den Kreativa Industrin i norra Sverige, Finland och Norge. Det är målet för Filmbågen/The Film Arc. En förstudie håller på att genomföras av regionens resurser i fråga om filmarbetare, bolag, studios, utbildningar, fonder och filmkommissioner. Förstudien ska ligga som grund för ett Interregprojekt Projektet omfattar bl a kompetensutveckling för filmarbetare, producenter och bolag, medel för projektutveckling som ska stärka ökad samproduktion, spridning av kort- och dokumentärfilm från den arktiska regionen och gemensamma register för filmarbetare och andra resurser. - Vi mobiliserar för att bli ännu mer attraktiva på den nationella och internationella marknaden, säger Stina Almqvist, utvecklingschef på Filmpool Nord, vars samverkanspartners inom Filmbågen är Film i Västerbotten, finska POEM i Uleåborg, norska Filmcamp i Troms Fylke och Samisk filmbransch genom Inari i Finland. Bortbyting i världsklass Bortbyting. Så heter det nya produktionsbolaget för animerad film, med fem anställda och en fullt utrustad studio i Kiruna. - Vi har nu en stabil ekonomi, tack vare ägare som tror på oss. Det känns otroligt skönt. Målet är det här ska bära sig kommersiellt om tre-fyra år, säger Håkan Rudehill, producent. De andra i bolaget är den nyanställda animatören Jenny Hannula, ljuddesignern Martin Eriksson, manusförfattaren och skådespelaren Anton Raukola, samt regissören och flerfaldigt prisbelönte animatören Magnus Fredriksson. Just nu slutför de den längsta film de har gjort, Lukas pappa är inte kanin. Den ska vara klar i vår och blir 28 minuter. De är också igång med en serie på 13 x 3 minuter om rävflickan Kaisa och roboten Harax. Dessutom skriver Magnus och Anton på ett långfilmsmanus. Under året har de visat sina filmer Den röda skon, Den blå skon och Kaisa & Harax 4 på 20-talet festivaler, bl a i Melbourne, London, Rio de Janeiro, Toronto, Taiwan och franska Annecy. - Det har gått sagolikt bra. Vi har varit med på de flesta av världens största ani mationsfestivaler på fem kontinenter. Det har stärkt vårt självförtroende. Vi har förstått att vi håller internatonell världssklass, säger Håkan.

4 Fyra filmer i Molins anda Mycket på g med Patrik Patrik Eklunds kortfilm Situation Frank har fått flera priser under året: Publikpriset vid Göteborgs filmfestival, vid Drömfabriken i Stockholm och vid Uppsala internationella kortfilmsfestival, Filmkicken vid Umeå filmfestival och ett hedersomnämnande vid Nordisk Panorama i Uleåborg. Dessutom visades den under kritikerveckan i Cannes. - Jättekul, tycker Patrik, som nyligen spelat in en ny kortfilm med arbetsnamnet Lust & illusion. Den handlar om 25-årig man som bor kvar hemma och försöker få bekräftelse av sina föräldrar på sitt yrksval som magiker. Simon J Berger gör huvudrollen i filmen, som ska ha premiär vid Göteborgs filmfestival i februari. Just nu förbereder Patrik inspelningen av Den ryska dörren, en av fyra filmer i serien Molins fontäner. - Jag gillar verkligen det Molin gjort, särskilt hans entimmesfilmer för TV, men man får försöka sätta sin egen touch på skrönan, säger han. Inspelningen startar nu i december, fortsätter i januari och avslutas i Murmansk i mars. Molins Fontäner är en serie på fyra entimmesfilmer i den personlige filmaren Lars Molins anda. Två av de fyra filmerna görs i Norrbotten i samarbete med Filmpool Nord: Den ryska dörren - regi Patrik Eklund, manus Erik Norberg. En busslast kärlek - regi Maria Essén, manus Maria Essén och Måns Holmqvist. Övriga två görs i mellansverige: TV-feber - regi Kjell-Åke Andersson, manus Ulf Malmros och Lars Vasa Johansson. Ingen ålder - regi Åsa Kalmér, manus Soni Jörgensen. Göran Lindström är producent för Molins Fontäner, som sänds i SVT hösten Pokerface i Glommers En humoristisk historia om en flyktingkvinna som kommer till en man i glesbygden, med språkförbistring och mer oväntade komplikationer som följd. Om det handlar kortfilmen Pokerface, med manus och regi av Denize Karabuda. Inspelningarna sker i dagarna i Glommersträsk. Filmen blir cirka 15 minuter och är en samproduktion mellan Filmpool Nord och produktionsbolaget Strix, som tidigare bara gjort TV. Producent hos Strix är René Axöö. EDDERKOPPEN Svensknorska jästarbetare Foto: Axel Söderlund Burlesk och med flera bottnar, sensuell, tillskruvad och thrillerbetonad. Med de orden beskriver producenten Susanne Karlsson den svensk-norska samproduktionen Edderkoppens Bakeri, om ett bageri som drivs av bagarparet Olsson och där produkterna påverkas av den stämning i vilken de bakas. - En historia med flera dimensioner, i en miljö och tid som man inte vet är var eller när, säger Susanne. Den speciella bagerimiljön är byggd i Studio Kronan i Luleå. Filmen är ett samarbete mellan norska Sweet Films och svenska Alite, som en del av Filmpool Nords TILT-projekt och Norsk filmfonds satsning på nya talanger. Terje André Nymark har skrivit manus och regisserat. Filmen blir knappt 20 minuter och målet är att ha en exklusiv premiär på Filmfestivalen i Cannes i maj.

5 Skolbion engagerar * Eleverna utbildas på manus, produktion och skådespeleri - i Arjeplog bl a av Maria Lundqvist. * Pedagogerna kompetensutvecklas vad avser analys, teknik och redigering. Filmpool Nords barn- och ungdomskonsulent Lars-Eric Larsson gläds åt engagemanget kring skolbion i Norrbotten. - Det är aktiviteter i hela länet och i 12 av de 14 kommunerna är vi själva med och arrangerar. Det känns bra, säger han. Sex av kommunerna har fått dela på totalt kr från Svenska Filminstitutet, ett bidrag avsett för nystart av skolbio. Kalix är ett gott exempel. Där finns en skolchef som stöttar, en strategiplan för att få alla inom skolan att delta och en kortfilmstävling där alla 16 gymnasieprogram har lag med - liksom några av rektorerna! Tillsammans med Grafit Apple och Rektorsakademin förprojekterar Filmpool Nord också Projekt Filmhuset, ett visuellt klassrum i form av ett mediehus för radio, TV och tidningar. - Mycket är på gång. Många skolor ringer oss och vår mobila utrustning är utlånad nästan hela tiden. Film ligger i tiden för vår målgrupp med unga upp till 25 år, säger Lars-Eric. Forechecking morfar av Per Hanefjord fick Second Prize i kortfilmstävlingen!forst Screen på Giffoni Film festival i Italien. Filmläger för tjejer Att producera en egen kortfilm på tre minuter efter eget manus. Det var uppgiften för de sju tjejer i åldern år som deltog i en veckas intensivkurs i Digital Storytelling i Kalix i augusti. En del hade viss erfarenhet, några var nybörjare. Under de fem dagarna producerade de varsin film efter en egen berättelse. - Vi ville pusha tjejerna. Därför hade vi en kurs riktad just till dem. Vi vill ge plats också åt de unga tjejerna i filmproduktionen, där merparten annars är killar, säger Lena Lahti, Filmpool Nords koordinator. I den renodlade tjejgruppen vågade deltagarna testa både sina tankar och de tekniska möjligheterna. - Det som var kul att höra var att ingen sa: "Jag kan inte". De utgick från sig själva och tordes ta upp olika ämnen. Nu hoppas vi bara att de fortsätter jobba med film, säger Lena. RYKANDE FÄRSKA KORT- och DOKUMENTÄRFILMER Nattens häxor av Gunilla Bresky. Om de ryska kvinnorna i 588e nattbombarregementet under andra världskriget, "de tuffaste kvinnor som någonsin funnits". Lust & illusion av Patrik Eklund. Om en man som bor kvar hemma och har svårt att få föräldrarnas förståelse för sitt yrkesval som magiker. Jenny, Gud och tystnaden av Ingela Lekfalk. Om en kvinnlig präst, gift med en kvinna, 50 år efter att den första kvinnan prästvigdes i Sverige Hjordeliv av Kina Boman. Om tre kvinnor och deras liv i Sápmi. Premiärvisad inför fullsatt salong på Hela Sveriges filmfestival i Jokkmokk i maj. Trädälskaren av Jonas Selberg-Augustsén. Om att bygga sin boning i ett träd och om kärleken till olika träd. Tills döden skiljer oss åt av Ulf Boström och Jan-Olof Granqvist. Om människor och livet på en kyrkogård under ett sorgeår. Premiärvisad i bl a SVT i oktober. Några av filmerna kommer att premiärvisas under Göteborgs Filmfestival kring månadsskiftet januari-februari 2008.

6 FILMSPARKEN 2007 Att ta sig tid att använda filmen som ingång till samtal om viktiga livsfrågor är modigt och fantasifullt. Det var ett skäl att filmpriset Filmsparken 2007 tilldelades Arjeplogs Filmfestival Tro, film och kärlek. Priset är på kr och delas ut årligen av Filmpool Nord, Norrbottenskademin och Luleå kommun. Juryn ansåg att Arjeplogs Filmfestival är den lilla varma filmfestivalen i den norrbottniska midvinterkylan. En festival där filmpublik och filmarbetare möts till samtal om tro, livsåskådning och filosofi. En festival som vill ge kunskap och medvetenhet genom film". - Pengarna ska gå till attt bredda "filmtänket" i Arjeplog, sa Ingrid Holmström Pavaal från Arjeplogs församling i samband med mottagandet under Luleås Filmfestival. "Tro, film och kärlek" är ett samarbete mellan Hornavans skolbiogrupp, Arjeplogs biografförening och Arjeplogs församling. På Hornavanskolan bedrivs även ett kortfilmsprojekt. Bland föreläsarna finns skådespelaren Maria Lundqvist, producenten Ingela Lekfalk och manusförfattaren Mikael Bengtsson. De filmer som produceras kommer att visas vid nästa filmfestival i februari. Paradiset i Amsterdam av Jerzy Sladkowski var nyligen med och tävlade om Silver Wolf vid IDFA, världens största dokumentärfilmsfestival i Amsterdam. Filmen handlar om det drygt 80-åriga paret Hans och Kerstin och deras mödor i samband med att de tapetserar om i sin sommarstuga i Kiruna. Paradiset hade konkurrens av 14 andra dokumentärfilmer, alla kortare än en timme. Vinnaren av Silver Wolf belönades med euro. Trädälskaren färdig I fem år har Bodenfödde filmaren Jonas Selberg-Augustsén jobbat med sitt projekt, men nu är hans film Trädälskaren äntligen färdig. Den 76 minuter långa dokumentären kommer att ha premiär på Göteborgs filmfestival Under året har Jonas också blivit dubbelt belönad. Dels fick han Bo Widerbergspriset på kr vid Lilla filmfestivalen i Båstad, dels fick han Svenska kyrkan i Umeås filmpris på kr vid Umeå filmfestival för sin film Processen "därför att den håller en konstnärligt hög klass. Filmen lyfter fram frågorna om individens frihet, andlighet och rättvisa kontra samhällets repressiva krafter. Filmpool Nord önskar er alla God Jul och Gott Nytt År FILMPOOL NORD, Kronan A2, Luleå - info@fpn.se- www. fpn.se Per-Erik Svensson per-erik@fpn.se Stina Almqvist stina@fpn.se Sirel Peensaar-Miell sirel@fpn.se Anneli Enbuska Lind anneli@fpn.se Lars-Eric Larsson lars-eric@fpn.se Mikael Rutqvist mikael@fpn.se Berit Tilly berit.tilly@slfc.se Fax

Cirkulär 10-07 Expedierad 2008-01-23. Angående medfinansiering av Swedish Lapland Film Commission, SLFC

Cirkulär 10-07 Expedierad 2008-01-23. Angående medfinansiering av Swedish Lapland Film Commission, SLFC Cirkulär 10-07 Expedierad 2008-01-23 Kommunstyrelsen Angående medfinansiering av Swedish Lapland Film Commission, SLFC Syftet med filmkommissionen är att marknadsföra Norrbottens Län som ett attraktivt

Läs mer

Trädälskaren av Jonas Selberg Augustsén. Verksamhetsberättelse 2008

Trädälskaren av Jonas Selberg Augustsén. Verksamhetsberättelse 2008 Trädälskaren av Jonas Selberg Augustsén Verksamhetsberättelse 2008 Innehåll Företaget 4 Vision 4 Verksamhetsidé 4 Strategier 4 Ägarstruktur 4 Styrelse 4 Personal 4 Långfilm och tyngre TV-drama 5 Premiärer

Läs mer

INFO. HEMSIDA: www.vapenochdramatik.com

INFO. HEMSIDA: www.vapenochdramatik.com curriculum vitae CLARA MARIA BODÉN INFO Född 1983.06.07 i Umeå, uppvuxen i Östersund, boende i Oslo. Filmare (klipp,foto, producent) grundare av och ägare i filmbolaget Vapen och Dramatik AS (org nr 996713202

Läs mer

Malin Almén 070-276 61 32

Malin Almén 070-276 61 32 www.tantiloop.se Vilka är ni? Tant-i-loop Film består idag av 5 illustratörer/animatörer som fram till idag jobbat som egna företagare. Varför går ni ihop i ett bolag? Efterfrågan på rörlig bild ökar,

Läs mer

Regelverk för Guldbaggen

Regelverk för Guldbaggen Svenska Filminstitutet Box 27126, 102 52 Stockholm Besök: Filmhuset, Borgvägen 1 Telefon: 08-665 11 00 Fax: 08-661 18 20 www.sfi.se Regelverk för Guldbaggen Syfte Guldbaggens syfte är att uppmärksamma

Läs mer

122 Diarienr: KS-2016/00229 Interpellation - Filmpolitikens framtid i Umeå

122 Diarienr: KS-2016/00229 Interpellation - Filmpolitikens framtid i Umeå Sida 1 av 5 122 Diarienr: KS-2016/00229 Interpellation - Filmpolitikens framtid i Umeå Beslut Efter ytterligare inlägg av Filip Hallbäck och Tomas Wennström beslutar kommunfullmäktige att avsluta överläggningen

Läs mer

Leisborn Media / Svensk Filmsekvens, Sweden 2007 / 2008 / 2009

Leisborn Media / Svensk Filmsekvens, Sweden 2007 / 2008 / 2009 CV - Sebastian Hugo Född 1973 Tel. 0702-80 80 90 E-mail: sebastianhugosweden@gmail.com The Producers, Sweden 2007 / 2009 Reklamfilm, Skelleftekraft, Sweden, Regi: Carl Nilsson Camp David Film AB, Sweden

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009

Verksamhetsberättelse 2009 Verksamhetsberättelse 2009 Between Two Fires av Agnieszka Lukasiak Innehåll Företaget 4 Vision 4 Verksamhetsidé 4 Strategier 4 Ägarstruktur 5 Styrelse 5 Personal 5 Långfilm och tyngre TV-drama 4 Produktion

Läs mer

Focus Germany 2011 Samma dag som årets filmfestival i Göteborg inleddes hölls ett seminarium om samproduktion av dokumentärfilm med fokus på

Focus Germany 2011 Samma dag som årets filmfestival i Göteborg inleddes hölls ett seminarium om samproduktion av dokumentärfilm med fokus på Focus Germany 2011 Samma dag som årets filmfestival i Göteborg inleddes hölls ett seminarium om samproduktion av dokumentärfilm med fokus på Tyskland. Seminariet arrangerades av North Sea Screen Partners,

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 12 (17 21 MARS 2014)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 12 (17 21 MARS 2014) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 12 (17 21 MARS 2014) Sista dag/tid för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel UF mässan Skidgymnasiets hemsida Handelsprogrammet

Läs mer

Datum: Diarienummer: xx-åååå-xxxxx. Utvecklingsplan Film i Väst

Datum: Diarienummer: xx-åååå-xxxxx. Utvecklingsplan Film i Väst Datum: 2017-02-24 Diarienummer: xx-åååå-xxxxx Utvecklingsplan Film i Väst 2 Inledning Detta dokument är ett utdrag ur Film i Västs strategiska utvecklingsplan som sträcker sig mellan 2017 2021. Film i

Läs mer

FÅNGAD AV NÄTET EN FILM OM NÄTMOBBNING

FÅNGAD AV NÄTET EN FILM OM NÄTMOBBNING FÅNGAD AV NÄTET EN FILM OM NÄTMOBBNING >>Fångad av nätet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010

Verksamhetsberättelse 2010 Verksamhetsberättelse 2010 Någon annanstans i Sverige av Kjell-Åke Andersson Innehåll Företaget 4 Regionalt resurscentrum 4 Regionalt produktionscentrum 4 Bolagets vision 4 Verksamhetsidé 4 Strategier

Läs mer

Filmhandledning Filmen passar för år 8- gymnasiet Tema: Idrott och hälsa, Könsroller, Jämställdhet, Tonår och Vänskap

Filmhandledning Filmen passar för år 8- gymnasiet Tema: Idrott och hälsa, Könsroller, Jämställdhet, Tonår och Vänskap ! Balettpojkarna Filmhandledning Filmen passar för år 8- gymnasiet Tema: Idrott och hälsa, Könsroller, Jämställdhet, Tonår och Vänskap Fakta om filmen Originaltitel: Balleyttguttene Regi: Kenneth Elvebakk

Läs mer

Gränsträffen 2015 Haparanda PSK

Gränsträffen 2015 Haparanda PSK Gränsträffen 2015 Haparanda PSK Gränsmästare Christer Willman Kretsmästare klass A Ulf Lindeberg Resultat i A-vapen Klass 1 1 Mikael Persson SJ PK Luleå 5 5 4 3 4 4 3 4 32/23 2 Anders Stokke Luleå PK 4

Läs mer

ROBERT LILLHONGAS. Hej! Har du någonsin undrat hur det skulle vara att spela in en film?

ROBERT LILLHONGAS. Hej! Har du någonsin undrat hur det skulle vara att spela in en film? ROBERT LILLHONGAS FILMSKOLA Hej! Har du någonsin undrat hur det skulle vara att spela in en film? Som filmregissör håller jag ofta föredrag om hur det är att göra film. Men bäst blir det om deltagarna

Läs mer

Gränsträffen 2015 Haparanda PSK

Gränsträffen 2015 Haparanda PSK Gränsträffen 2015 Haparanda PSK Gränsmästare Christer Willman Kretsmästare klass A Ulf Lindeberg Resultat i A-vapen Klass 1 1 Mikael Persson SJ PK Luleå 5 5 434434 32/23 2 Anders Stokke Luleå PK 4 3 342632

Läs mer

EN KORTFILM AV JESPER KLEVENÅS

EN KORTFILM AV JESPER KLEVENÅS EN KORTFILM AV JESPER KLEVENÅS»Ett tyst barn«är en film om ett barn som inte gråter eller skriker när det slår sig, och om de fruktansvärda konsekvenser det får. Barnets unga föräldrar spelas av Sverrir

Läs mer

Kulturstipendier 2009 med juryns motiveringar

Kulturstipendier 2009 med juryns motiveringar Kulturstipendier 2009 med juryns motiveringar Solna stads kulturstipendium Som ett led i stadens vilja att stödja kulturarbetare utlyser Solna stad vartannat år ett kulturstipendium, som kan sökas av den

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 14 Fredag 30 april 2010. Nytt kärnkraftverk nära Haparanda

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 14 Fredag 30 april 2010. Nytt kärnkraftverk nära Haparanda LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 14 Fredag 30 april 2010 NORRBOTTEN Nytt kärnkraftverk nära Haparanda Det finska företaget Fennovoima vill bygga ett kärnkraftverk i Simo i Finland. Simo ligger bara fem mil från Haparanda.

Läs mer

Här är reklamfilmregissörerna du inte vill missa hösten 2014.

Här är reklamfilmregissörerna du inte vill missa hösten 2014. Här är reklamfilmregissörerna du inte vill missa hösten 2014. Hanna Maria Heidrich Palladium Film Den flerfaldigt prisbelönta regissören Hanna Maria Heidrich leker gärna med okonventionella bildspråk.

Läs mer

Norrlandsmästerskap i pistol 12-14 juni 2015 i Luleå

Norrlandsmästerskap i pistol 12-14 juni 2015 i Luleå Norrlandsmästerskap i pistol 12-14 juni 2015 i Luleå Fältskytte C, resultat Tävlingsdatum: 2015-06-12 Antal lag: 16 Placering Skytt Förening Träff Figur Träff Figur 1 Tommy Hansen Bodens Ssk 1 60 30 167

Läs mer

Jag är jävligt nöjd nu

Jag är jävligt nöjd nu Jag är jävligt nöjd nu Alexandra Dahlström om att vara kaxig, jättekär och vuxen: Jag har längtat Alexandra Dahlström har blivit 25 år gammal. Och bestämt sig. Nu satsar hon allt på skådespelandet och

Läs mer

Vintercupen 2005 Deltävling

Vintercupen 2005 Deltävling C-Vapen Klass Jan Erik Bucht 7 7 7 Brons Dan Tieva 0 8 7 Stig Nordqvist Gällivare Pk 7 Torbjörn Berg Tomas Skarpsvärd Mattias Persson 0 7 Andreas Granberg 9 9 9 0 8 Magnus Häggblad 8 8 9 Conny Furvall

Läs mer

Vintercupen 2005 Deltävling

Vintercupen 2005 Deltävling C-Vapen Klass Vintercupen 00 Deltävling 00-0-9 Jan Erik Bucht 7 9 7 8 Silver Conny Furvall Kiruna Psf 8 9 Brons Mattias Persson 7 8 Brons Tomas Skarpsvärd 7 Brons Stig Nordqvist Gällivare Pk 7 0 7 Dan

Läs mer

Din filmregion. Foto: Film i Dalarna, Stefan Ek. Foto: Filmpool Nord.

Din filmregion. Foto: Film i Dalarna, Stefan Ek. Foto: Filmpool Nord. Film Kulturskolan 1 Din filmregion dig Sveriges 19 filmregioner har bildat föreningen Filmregionerna som arbetar för att stärka filmen och de filmkulturella frågorna över hela landet. Vi är en resurs för

Läs mer

Klass: 3A Pl Namn Klubb Resultat Tot P Stm

Klass: 3A Pl Namn Klubb Resultat Tot P Stm Tävling: Hedsmällen, 21-5-19 Klass: 1A 1 Töyrä, Anton Piteå PK 66656455 4/2 9 B 2 Englund, Pontus Piteå PK 541654 1/16 7 Kallioinen, Markku Kalix Pistolskyttar 54444 27/15 4 Granström, Anders Piteå PK

Läs mer

Swedish Media Festival

Swedish Media Festival Swedish Media Festival Produktionen av professionell film för näringsliv, myndigheter och organisationer har aldrig varit större än idag och branschen spelar en viktig roll vid intern och extern kommunikation.

Läs mer

Film i Västs bedriver ett stort och omfattande program som syftar till att bevara och utveckla Västra Götalands produktions- och leverantörsbolag.

Film i Västs bedriver ett stort och omfattande program som syftar till att bevara och utveckla Västra Götalands produktions- och leverantörsbolag. Sida 1(7) Delårsrapport mars 2015 Film i Väst AB 1. Sammanfattning Inga större avvikelser finns att rapportera. Verksamheten har genomförts enligt plan och de resultat som har genererats ligger i paritet

Läs mer

Resultat Hedsmällen samt Kretsmästerskap B

Resultat Hedsmällen samt Kretsmästerskap B Resultat Hedsmällen 160514 samt Kretsmästerskap B Kretsmästerskap individuellt 1 Markus Dannberg Piteå PK 48/24 2 Robert Eklund SJ PK Luleå 45/24 3 Hans Rask F21 SF 45/23 Kretsmästerskap lag 1 F21 SF Hans

Läs mer

Alt 1: Filmkonvent 13 med middag & fest 1495 kr (exkl moms) Alt 2: Filmkonvent 13 utan middag & fest 845 kr (exkl moms)

Alt 1: Filmkonvent 13 med middag & fest 1495 kr (exkl moms) Alt 2: Filmkonvent 13 utan middag & fest 845 kr (exkl moms) 10-årsjubileum! 13 PROGRAM Håll dig uppdaterad via Facebook och filmpoolnord.se/filmkonvent/ DATUM TIDER Incheckning och lunch: tisdag 3 dec från kl. 11.00, start på scen kl. 13.00 Middag och fest: tisdag

Läs mer

Maila norrcupen@gmail.com eller ring 070-3908521 /Petter Nilsson

Maila norrcupen@gmail.com eller ring 070-3908521 /Petter Nilsson Totalresultat Norrcupen 2013 Reviderad 2013-10-06 18:00 Tack för den här säsongen! Hoppats ni haft kul! Jag har inte hört något negativt angående årets regler/upplägg, betyder det att ni är nöjda eller

Läs mer

Brand-SM Terränglöpning i samband med Tjur Ruset 2012 Damer Resultat

Brand-SM Terränglöpning i samband med Tjur Ruset 2012 Damer Resultat Damer Resultat 1 Caroline EK Eskilstuna räddningstjänst 01:02:41 2 Vicki Jonsson Räddningstjänsten Ljungby 01:05:57 3 Marika Wagner Södertörns Brandförsvarsförbund 01:07:15 4 Emma Kilenstam Härnösands

Läs mer

aktuellt december januari 2010 Jag saknar dig (foto: Maria Fäldt) Slitage (foto: Rolf Carlbom) Between Two Fires (foto: Kenneth Paulsson)

aktuellt december januari 2010 Jag saknar dig (foto: Maria Fäldt) Slitage (foto: Rolf Carlbom) Between Two Fires (foto: Kenneth Paulsson) aktuellt december 2009 - januari 2010 Jag saknar dig (foto: Maria Fäldt) Slitage (foto: Rolf Carlbom) Between Two Fires (foto: Kenneth Paulsson) Jonas, Kappa & Alice Hur kunde hon (foto: Anders Bohman)

Läs mer

Rapport från klassrummet: Workshop i animerad film

Rapport från klassrummet: Workshop i animerad film Svenska Filminstitutet Box 27126, 102 52 Stockholm Besök: Filmhuset, Borgvägen 1 Telefon: 08-665 11 00 Fax: 08-661 18 20 www.sfi.se 2015-08-10 Rapport från klassrummet: Workshop i animerad film Tilda och

Läs mer

FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET. illustration: Fibben Hald

FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET. illustration: Fibben Hald FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET illustration: Fibben Hald Detta är ett material till dig som lärare att använda före eller efter ni sett föreställningen Ägget på Unga

Läs mer

Resultat från Kretsmästerskap Uppsala fält A i Enköping 03-10-26.

Resultat från Kretsmästerskap Uppsala fält A i Enköping 03-10-26. Resultat från Kretsmästerskap Uppsala fält A i Enköping 03-10-26. Vapengrupp A 1 Lars Hagman Hedemora Pk 66666656 37 47/21 n7 S 2 Mikael Eriksson Bålsta Sks 56656666 49 46/20 n9 S 3 Per-Olov Andersson

Läs mer

Brons Bodens Ssk. Poäng Brons Grovskyttarna. Poäng Grovskyttarna.

Brons Bodens Ssk. Poäng Brons Grovskyttarna. Poäng Grovskyttarna. C-Vapen Klass Vintercupen 0 Deltävling 0-0- Johan Westborg 9 8 Brons Ronnie Larsson 0 8 Brons Erik Jonsson 9 0 Maria Sundqvist 0 8 Daniel Havnesköld Åke Carlsson 8 8 8 Jim Fredriksson 0 9 8 Peter Andersson

Läs mer

Animation med äldre. Slutrapport från projektet 2012-2013, KUR 2011_5966

Animation med äldre. Slutrapport från projektet 2012-2013, KUR 2011_5966 Animation med äldre Slutrapport från projektet 2012-2013, KUR 2011_5966 Stanislaw Przybylski, projektledare Projektägare: Folkhälsosektionen, Landstinget i Jönköpings län Paula Bergman, Eva Timén Innehållsförteckning

Läs mer

Rak lista. Resultatlista Svenska Cupen, Hårdton IK. SM Lag den 5 januari 2010 Spelplats: Hårdton IK EB

Rak lista. Resultatlista Svenska Cupen, Hårdton IK. SM Lag den 5 januari 2010 Spelplats: Hårdton IK EB Resultatlista Svenska Cupen, Hårdton IK SM Lag den 5 januari 2010 Spelplats: Hårdton IK EB Plac Namn Klubb S1 S2 S3 S4 S5 S6 S7 S8 S9 S:a Snitt Andreas Frejborn BGK Laxen 19 20 18 22 20 - - - - 99 19,8

Läs mer

paket SKAPANDE SKOLA 2013-2014

paket SKAPANDE SKOLA 2013-2014 Filmpedagogiska paket z z SKAPANDE SKOLA 2013-2014 Förord För att inspirera er att arbeta med Skapande skola har vi tillsammans med filmpedagogerna i Värmland plockat ut några exempel på hur filmpedagogiskt

Läs mer

Resultat i A-vapen Klass 1 Daniel Vuopio Lars Forsman Johan Hansson Daniel Åhl Korvi Konstantin Jacob Lindblom Dmitry Spiridonov Philip Kortz

Resultat i A-vapen Klass 1 Daniel Vuopio Lars Forsman Johan Hansson Daniel Åhl Korvi Konstantin Jacob Lindblom Dmitry Spiridonov Philip Kortz Resultat i A-vapen Klass 1 1 Daniel Vuopio Grovskyttarna 7 7 8 7 9 6 44 Brons 2 Lars Forsman SJ PK Luleå 3 5 5 4 7 7 31 3 Johan Hansson Luleå Polisen 4 5 4 6 2 5 26 4 Daniel Åhl Bodens SSK 2 6 4 2 4 6

Läs mer

C-Vapen Klass Vintercupen Poäng. ã Sol Grovskyttarna (Resultat cup kort) 14:08:

C-Vapen Klass Vintercupen Poäng. ã Sol Grovskyttarna (Resultat cup kort) 14:08: C-Vapen Klass 30 Vintercupen 207 Ronnie Larsson 77 2 Johan Westborg 770 3 Erik Jonsson 753 4 Daniel Havnesköld 745 5 Maria Sundqvist 700 6 Simon Zackrisson 679 7 Martin Axelsson 48 8 Peter Andersson 466

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 6 Fredag 24 februari 2012. säger sjuksköterskan Kerstin Nordqvist i Kalix. Operationer flyttas från Kalix

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 6 Fredag 24 februari 2012. säger sjuksköterskan Kerstin Nordqvist i Kalix. Operationer flyttas från Kalix LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 6 Fredag 24 februari 2012 NORRBOTTEN Operationer flyttas från Kalix Snart är det stopp för alla planerade operationer vid sjukhuset i Kalix. Operationerna kommer att flyttas till sjukhusen

Läs mer

Kort går IG ut på att staten, via t ex Svenska Filminstitutet (eller annan myndighet), garanterar investeringar i filmverk.

Kort går IG ut på att staten, via t ex Svenska Filminstitutet (eller annan myndighet), garanterar investeringar i filmverk. Penguin Films J. Pingo Lindström www.penguinfilms.com info@penguinfilms.com FALUN 2015-07-31 REMISSVAR FRAMTIDENS FILMPOLITIK, DS 2015:31 BAKGRUND Mitt namn är Jesper Pingo Lindström och jag är filmproducent,

Läs mer

STARTLISTA FÖRMIDDAG den 5 juli 2014 Enköpings GK

STARTLISTA FÖRMIDDAG den 5 juli 2014 Enköpings GK 07:00 01 - L Hillerstig / U Lindblom 32,7 Gul HILLERSTIG, Lars Enköpings Golfklubb 670504-041 8,1 Gul LINDBLOM, Urban Enköpings Golfklubb 481121-012 24,6 - K Johansson / A Wåhlstedt 31,6 Röd JOHANSSON,

Läs mer

! I Upploppet följer vi kompisgänget infria drömmen.! ! men till vilket pris?

! I Upploppet följer vi kompisgänget infria drömmen.! ! men till vilket pris? I en förort där utanförskapet skapat egna regler, föds drömmen om ett samhälle där varken polis eller politiker vågar sig in.!! I Upploppet följer vi kompisgänget infria drömmen.!! men till vilket pris?

Läs mer

Resultat från Kretsfältskjuning i Boden den 11 maj 2014

Resultat från Kretsfältskjuning i Boden den 11 maj 2014 A1 50 50 1 Mikael Persson SJPk 3 1 2 1 4 2 3 1 5 3 3 3 3 3 4 1 27 13 2 Leif Lundberg Piteå Pk 2 2 3 1 2 1 3 1 4 2 5 3 0 0 5 1 24 10 3 Mats Jönslars Kalix Ps 4 2 3 2 4 3 1 1 3 3 2 2 3 3 3 1 23 14 4 Daniel

Läs mer

Nätverket Möte med Media* har här samlat material som kanske ge inspiration under ett skolprojekt.

Nätverket Möte med Media* har här samlat material som kanske ge inspiration under ett skolprojekt. SKAPANDE SKOLA Arbeta med film- och medier i skolan Skapande Skola ger möjligheter att arbeta mer med kultur i skolan. Film och rörliga bilder tycker många elever och pedagoger är extra spännnade och utvecklande

Läs mer

Framtidens serier. hur ser de ut?

Framtidens serier. hur ser de ut? Framtidens serier hur ser de ut? Jag heter Yvette Gustafsson, och är serietecknare. Jag började teckna serier när jag studerade på Serie- och bildberättarprogrammet i Hofors 2004-2006. Under tiden där

Läs mer

aktuellt december 2010 - januari 2011 Jag saknar dig (foto: Maria Fäldt) Jägarna 2 (foto: Viktoria Engman)

aktuellt december 2010 - januari 2011 Jag saknar dig (foto: Maria Fäldt) Jägarna 2 (foto: Viktoria Engman) aktuellt december 2010 - januari 2011 Jag saknar dig (foto: Maria Fäldt) Jägarna 2 (foto: Viktoria Engman) Kaisa & Harax 2 (Magnus Fredriksson) Myrlandet (foto: Bokomotiv Filmproduktion AB) Rare Exports

Läs mer

Efter omgång 9. Datum

Efter omgång 9. Datum 0 1 59 Birgitta Pihlgren 24542 0 2 103 Eva Magnusson 23105 0 3 247 Lotta Traav 22153 0 3 329 Thomas Söderlund 20981 0 5 215 Lennart Axelsson 20899 0 6 86 Daniel Lidström 18783 0 7 88 Daniel Solvander 18031

Läs mer

Startlista Breddstafetten 2008 Sida

Startlista Breddstafetten 2008 Sida Startlista Breddstafetten 2008 Sida 1 Breddstafetten 19 anmälda 10:00:00 1 Falkenbergs OK Lag 1 1 Christer Håkansson 30488 2A Johan Badenfelt 241987 2B Matilda Martinsson 341516 3A Ronnie Andersson 17392

Läs mer

Pixel Skånes kortfilmfestival presenterar stolt 8 nominerade regissörer till det nya kortfilmspriset New Talent Award

Pixel Skånes kortfilmfestival presenterar stolt 8 nominerade regissörer till det nya kortfilmspriset New Talent Award Pixel Skånes kortfilmfestival presenterar stolt 8 nominerade regissörer till det nya kortfilmspriset New Talent Award Pixel är Skånes kortfilmfestival som har funnits sedan 1995. Intresset har bara ökat

Läs mer

Regelverk för Guldbaggen

Regelverk för Guldbaggen Regelverk för Guldbaggen Syfte Guldbaggens syfte är att uppmärksamma och främja den svenska filmen genom att premiera individuella insatser i filmer som premiärvisats under det senaste året. Arbetsgång

Läs mer

Vinnarna till sittplatsbiljetter - Kulijuli Special Fjärrvärme 50 år

Vinnarna till sittplatsbiljetter - Kulijuli Special Fjärrvärme 50 år Vinnarna till sittplatsbiljetter - Kulijuli Special Fjärrvärme 50 år Namn Abrahamsson Hans 29057 Abrahamsson Lars 31134 Agerström Bengt 97273 Ahlberg Lars-Erik 85078 Ahlström Björn 42992 Ahrens Kristina

Läs mer

Du kan bli vad du vill!

Du kan bli vad du vill! Du kan bli vad du vill! 1 Mamma Nadia läser en bok för sin dotter Amanda. Boken handlar om en man som uppfinner saker. Mannen är en professor. Professor låter som ett spännande jobb. Är det bara killar

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

ESTETISKA PROGRAMMET SKATEBOARD FOTO & FILM SERIETECKNING FRI KONST

ESTETISKA PROGRAMMET SKATEBOARD FOTO & FILM SERIETECKNING FRI KONST ESTETISKA PROGRAMMET SKATEBOARD FOTO & FILM SERIETECKNING FRI KONST Lina Benatti B2A ESTETISKA PROGRAMMET GY-GEMENSAMMA ÄMNEN Svenska 1 Svenska 2 Svenska 3 Matematik 1b Engelska 5 Engelska 6 Samhällskunskap

Läs mer

Film i Väst. Strategisk Plan och Genomförandeplan Box 134 SE Trollhättan Sweden +46 (0) filmivast.

Film i Väst. Strategisk Plan och Genomförandeplan Box 134 SE Trollhättan Sweden +46 (0) filmivast. Film i Väst Strategisk Plan 2019 2021 och Genomförandeplan 2019 Box 134 SE 461 23 Trollhättan Sweden +46 (0) 520 49 00 00 filmivast.se Innehåll Strategisk Plan 2019 2021 med Verksamhetsplan 2019... 3 Allmänt...

Läs mer

UPPDRAG TILL FILM I VÄST AB

UPPDRAG TILL FILM I VÄST AB 1(5) KULTURNÄMNDEN Referens Datum Diarienummer Kultursekretariatet/YG 2011-10-06 KUN 6-2011 UPPDRAG TILL FILM I VÄST AB 2012-2014 Film i Väst AB är regionens redskap för att behålla och utveckla en profilerad

Läs mer

Förarbetet. Redovisning av projektet Stor Nila och Lill Docka diarienummer: K2012-1090

Förarbetet. Redovisning av projektet Stor Nila och Lill Docka diarienummer: K2012-1090 Redovisning av projektet Stor Nila och Lill Docka diarienummer: K2012-1090 Genom att följa planeringsschema kan man se hur arbetet med projektet fortskred under perioden 2012-14. De skolorna som valde

Läs mer

Klass Placering Namn Förening Tid

Klass Placering Namn Förening Tid RESULTAT 42,2 KM MÄN PER KLASS SKRÄCKLANMARAN 2016 42,2_km_M Senior 1 Christian Apelqvist Göteborg 3,28,25 Senior 2 Martin Gustavsson Solvikingarna 3,45,53 Senior 3 Axel Samuelsson LK TV88 3,50,31 M35

Läs mer

Distriktsrekord Västerbotten

Distriktsrekord Västerbotten DISTRIKTSREKORD; Västerbotten 2012 års rekord Uppdaterad 2013-02-03 är markerade med en pil HLB Dist.rekord Fita-Rond 40m(122) 30m (122) 30m (80) 20m (80) totalt SBF 40m Andreas Aronsson UBK 435/-08 900-rond

Läs mer

Resultat i A-vapen Vet, jubileumsklass i Haparanda 1 Hans Rask F21 SKF 6 5 4 5 6 6 6 6 44/22 2 Östen Brännström Luleå Pk 3 2 2 4 5 5 5 5 31/20

Resultat i A-vapen Vet, jubileumsklass i Haparanda 1 Hans Rask F21 SKF 6 5 4 5 6 6 6 6 44/22 2 Östen Brännström Luleå Pk 3 2 2 4 5 5 5 5 31/20 Resultat i A-vapen Klass 1 1 Anton Töyrä Piteå Pk 0 4 4 4 6 4 4 5 31/20 0 2 Robert Lindbäck Kalix Pistolskyttar 3 2 3 6 3 3 5 2 27/20 0 3 Mats Jönslars Kalix Pistolskyttar 4 2 3 3 2 3 4 5 26/20 0 4 Marco

Läs mer

BENJAM I N BALTI MO RE

BENJAM I N BALTI MO RE BENJAM I N BALTI MO RE En samproduktion med Les films du balibari, Adomeit Film & Film i Väst / Regissör Frida Kempff / Producent David Herdies / Samproducenter Estelle Robin You & Katja Adomeit / Fotograf

Läs mer

Stanna, Milo! av Åsa Storck. Illustrationer Andréa Räder

Stanna, Milo! av Åsa Storck. Illustrationer Andréa Räder Stanna, Milo! av Åsa Storck Illustrationer Andréa Räder 1 Milo är nervös. Det kryper och krälar i hans mage. Han och Maria är på väg till skolan. Skolan! Milo kan knappt fatta det. Vad han har längtat

Läs mer

Ark1. Rally DM 2017 Övre Norra Bilsportförbundet

Ark1. Rally DM 2017 Övre Norra Bilsportförbundet Rally DM 2017 Övre Norra Bilsportförbundet Ark1 DM 4 WD 1 2 3 4 5 6 7 8 Totalt 1 Markku Kärkkäinen Urban Lindgren Vännäs MK Toyota Celica 17 17 2 J-O Renberg Jan Stenberg Piteå MS Mitsubishi 15 0 15 2

Läs mer

SA L TSJÖ B A D E N S TE A TE R K L U B B

SA L TSJÖ B A D E N S TE A TE R K L U B B Program nr 1 hösten 2009 SA L TSJÖ B A D E N S TE A TE R K L U B B TEATER OPERA Teaterhösten 2009 startar med kritikerrosade komedier och med nya uppsättningar av Ingmar Bergmans pjäser. Ni som är medlemmar

Läs mer

Filmen om Lars Noréns SJU TRE på Tidaholmsfängelset och om vad som hände. REPETITIONER. En film om brott och straff

Filmen om Lars Noréns SJU TRE på Tidaholmsfängelset och om vad som hände. REPETITIONER. En film om brott och straff Filmen om Lars Noréns SJU TRE på Tidaholmsfängelset och om vad som hände. REPETITIONER En film om brott och straff En film av Michal Leszczylowski och Gunnar Källström OM FÖRESTÄLLNINGEN SJU TRE Våren

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Holger och Thyra Lauritzens Stiftelse för främjande av filmhistorisk verksamhet

Holger och Thyra Lauritzens Stiftelse för främjande av filmhistorisk verksamhet Stiftelser och stipendier för filmare verksamma i Stockholm: Holger och Thyra Lauritzens Stiftelse för främjande av filmhistorisk verksamhet Stiftelsen har till ändamål att genom utdelande av anslag främja

Läs mer

Ark1. Rally DM 2016 Övre Norra Bilsportförbundet. Tävlingar: 1 Umeå AK. Stärkesmarksrundan 1. Månstråket 4 Piteå MS. 3 Luleå MS

Ark1. Rally DM 2016 Övre Norra Bilsportförbundet. Tävlingar: 1 Umeå AK. Stärkesmarksrundan 1. Månstråket 4 Piteå MS. 3 Luleå MS Ark1 DM 4 WD 1 2 3 4 5 6 7 8 Totalt 1 J-O Renberg Jan Stenberg Piteå MS Mitsubishi 15 0 15 25 55 2 Michael Wikström Lennart Nilsson NMS Boden Ford Focus 13 20 33 2 Jonas Rönnlund Rickard Normark Lövångers

Läs mer

professionell verksamhet som skådespelare johan svensson 750626-4691

professionell verksamhet som skådespelare johan svensson 750626-4691 professionell verksamhet som skådespelare johan svensson 750626-4691 1. Översikt: Utbildning, fortbildning & yrkesträning sid 2 2. Översikt: Yrkeserfarenhet teater sid 3 3. Översikt: Yrkeserfarenhet film,

Läs mer

Regelverk för Guldbaggen

Regelverk för Guldbaggen Regelverk för Guldbaggen Syfte Guldbaggens syfte är att uppmärksamma och främja den svenska filmen genom att premiera individuella insatser i filmer som premiärvisats under det senaste året. Arbetsgång

Läs mer

Ark1. Rally DM 2016 Övre Norra Bilsportförbundet

Ark1. Rally DM 2016 Övre Norra Bilsportförbundet DM 4 WD 1 2 3 4 5 6 7 8 Totalt 1 Marcus Nilsson Lars Nilsson Vännäs MK Mitsubishi 15 15 1 J-O Renberg Jan Stenberg Piteå MS Mitsubishi 15 15 1 Kenneth Andersson Inger Lundberg Piteå MS Subaru 15 15 4 B-O

Läs mer

Vintercuppen 2016 deltävling

Vintercuppen 2016 deltävling C-Vapen Klass Vintercuppen 06 deltävling 06-0-06 Tomas Pekkala 44 47 45 46 49 46 77 Silver Rolf Strömberg 46 46 4 4 40 44 6 Brons Ronnie Larsson 40 44 45 7 46 46 58 4 Sjöberg Magnus 40 45 4 46 4 40 57

Läs mer

Resultatlista DM/VDM 2000m och 3000m i Ystad

Resultatlista DM/VDM 2000m och 3000m i Ystad Resultatlista DM/VDM 2000m och 3000m i Ystad 2018-06-13 Plats: Sandskogens IP Tävlingsledare: Håkan Nilsson 2000m: 1 F 14 148 Norah Jagesten 2005 Björnstorps IF 2000m 6 7.36,17 2 F 14 147 Emmy Simon 2008

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 39 Fredag 9 december 2011. Föräldralösa barn får stanna

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 39 Fredag 9 december 2011. Föräldralösa barn får stanna LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 39 Fredag 9 december 2011 NORRBOTTEN Föräldralösa barn får stanna Syskonen Hiyab och Deymond får stanna i Sverige. - Barnen är så glada, säger advokaten Marcus Sandström. Hiyab är

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 2 Fredag den 22 januari 2010. Kvinna blir präst i Övertorneå. Dom tycker inte att kvinnor ska vara präster.

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 2 Fredag den 22 januari 2010. Kvinna blir präst i Övertorneå. Dom tycker inte att kvinnor ska vara präster. LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 2 Fredag den 22 januari 2010 NORRBOTTEN Kvinna blir präst i Övertorneå Birgitta Pirhonen blir präst i Övertorneå. I torsdags bestämde kyrkorådet i Övertorneå att hon får jobbet. Det

Läs mer

Skål för Åmål. Expressen Fredag förfestade med skådisarna i höstens film

Skål för Åmål. Expressen Fredag förfestade med skådisarna i höstens film Fucking Åmål Skål för Åmål. Expressen Fredag förfestade med skådisarna i höstens film TROLLHÄTTAN Finns det saker du skulle vilja göra men som du inte vågar? Se Fucking Åmål. Efteråt känns ingenting omöjligt.

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 40 Fredag 16 december 2011. Fortsatt tågtrafik

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 40 Fredag 16 december 2011. Fortsatt tågtrafik LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 40 Fredag 16 december 2011 NORRBOTTEN Fortsatt tågtrafik Godstrafiken på tåg kommer att fortsätta till april nästa år. I fredags blev företagen som sköter godstrafiken eniga om att

Läs mer

SKELLEFTEÅ AIK FRIIROTT

SKELLEFTEÅ AIK FRIIROTT SKELLEFTEÅ AIK FRIIROTT RESULTAT I Ungdoms DM 2-3 februari 2002 START (c) 16:13 LÖRDAG P13 60m 1 André Markström -89 Skellefteå AIK Friidrott 8.23 2 Anders Boström -89 IFK Umeå 8.44 3 Claes Beverlöv -89

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 29 Fredag 23 september 2011. Nu kan serverhallarna byggas. -Det känns riktigt bra, säger Karl Petersen.

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 29 Fredag 23 september 2011. Nu kan serverhallarna byggas. -Det känns riktigt bra, säger Karl Petersen. LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 29 Fredag 23 september 2011 NORRBOTTEN Nu kan serverhallarna byggas Nu kan serverhallarna på Porsön i Luleå börja byggas. Domstolen har bestämt att den person som vill stoppa bygget

Läs mer

Film Västs verksamhet ska ge nationell och internationell lyskraft till Västra Götaland.

Film Västs verksamhet ska ge nationell och internationell lyskraft till Västra Götaland. Sida 1(8) Detaljbudget 2016 Film i Väst AB 1. Sammanfattning Film Västs verksamhet ska ge nationell och internationell lyskraft till Västra Götaland. Film Väst investerar ekonomiskt i filmproduktion (samproduktion

Läs mer

FRÅN HOBBY TILL REGIONAL RESURS

FRÅN HOBBY TILL REGIONAL RESURS SMÅ BYAR, HILLBILLYLAND: ETT OEXPLOATERAT LANDSKAP Vi har allt; stora städer, små byar, hillbillyland: ett oexploaterat landskap! Boel Zetterman FRÅN HOBBY TILL REGIONAL RESURS EN TEMADAG OM ÖSTERGÖTLANDS

Läs mer

Efter omgång 5. Datum

Efter omgång 5. Datum 0 1 161 Kjell Johansson 16559 0 2 306 Thomas Gurell 16016 0 3 68 Christer Karlsson 15149 0 4 316 Tomas Heghammar 14753 0 5 239 Mathias Ernest 14657 0 6 71 Christer Karlsson 14238 0 7 1 Agneta Persson 14220

Läs mer

Efter omgång 3. Datum

Efter omgång 3. Datum 0 1 306 Thomas Gurell 14535 0 2 68 Christer Karlsson 13598 0 3 161 Kjell Johansson 13404 0 4 316 Tomas Heghammar 13248 0 5 173 Kjell Persson 13234 0 6 1 Agneta Persson 13208 0 7 239 Mathias Ernest 13043

Läs mer

Att berätta en historia för film, 3 timmars verkstad Vi går igenom filmens berättarspråk och eleverna får göra synopsis och bildmanus.

Att berätta en historia för film, 3 timmars verkstad Vi går igenom filmens berättarspråk och eleverna får göra synopsis och bildmanus. Skapande skola Film Att göra film är en fantastik lärprocess. Att göra film är språkutvecklande och engagerande, utmärkt för redovisningar, bra som underlag för diskussioner och det främjar ett mediekritiskt

Läs mer

Dellie maa program Tärnaby 1 2 december Dellie maa Program. Den samiska filmfestivalen. Tärnaby 1-2 december 2017

Dellie maa program Tärnaby 1 2 december Dellie maa Program. Den samiska filmfestivalen. Tärnaby 1-2 december 2017 Dellie maa Program Den samiska filmfestivalen. Tärnaby 1-2 december 2017 --------------------------> (1)

Läs mer

Som tillägg till Ramavtalet sluter parterna följande tilläggsavtal.

Som tillägg till Ramavtalet sluter parterna följande tilläggsavtal. 1/5 Ramavtalsbilaga 4 Ramavtal Ekonomisystem Mellan Ekonomistyrningsverket, nedan kallat ESV och Unit4 AB (tidigare Unit4 Agresso AB), organisationsnummer 556185-0172, nedan kallat Unit4, har den 12 november

Läs mer

Efter omgång 3. Datum

Efter omgång 3. Datum 0 1 164 Kjell Persson 5516 0 2 111 Henrik Adolfsson 5032 0 3 104 Gunnar Ljungberg 4957 0 4 120 Inger Johanson 4924 0 5 181 Lars Daborn 4832 0 6 11 Anders Berg 4773 0 7 265 Robert Markenfelt 4722 0 8 208

Läs mer

Kääntöjärvi, Nilivaara

Kääntöjärvi, Nilivaara Pimpel DM 2004-04-04 Kääntöjärvi, Nilivaara Norrbotten Resultat DM i Pimpel Kääntöjärvi 040404 Herrseniorer Namn Klubb Gram 1. Tommy Nilsson Nilivaara SFK 5895 2. Håkan Nilsson Nilivaara SFK 5805 3. Conny

Läs mer

Brommastafetten Sidan 1 (8)

Brommastafetten Sidan 1 (8) Brommastafetten 2019 Omg. 1 Omg. 2 Totalt 1 Öved-Östraby 715 470 1185 Henrik Olsson 145 95 240 Jan-Ola Olsson 145 95 240 Kim Jönsson 141 96 237 Berit Olsson 144 92 236 Jane Jönsson 140 92 232 2 Bälgviken

Läs mer

BOKA SJÄLV DIN RESA OCH LOGI Både SAS och Norwegian flyger till Luleå. Boka flyget i god tid.

BOKA SJÄLV DIN RESA OCH LOGI Både SAS och Norwegian flyger till Luleå. Boka flyget i god tid. BOKA SJÄLV DIN RESA OCH LOGI Både SAS och Norwegian flyger till Luleå. Boka flyget i god tid. 6 DECEMBER 11.00 Incheckning/Lunch Norrbottensteatern/Bistro Norrland 13.00 Välkommen Elisabeth Lax, Norrbottensteatern

Läs mer

Västsvenska Touren Inomhus Slutlig poängställning

Västsvenska Touren Inomhus Slutlig poängställning Vänersborg 15101 Borås 151122 Askim MOS 15121 Jönköping 160131 Askim EB 160228 Västsvenska Touren Inomhus 2015-2016 Slutlig poängställning Klass A Marcus I Andersson Kungälvs BGK 1 6 11 5 = 23,0 Jenny

Läs mer

7 Johan Ljungren Lilla Beddinge 19/ Rolf Friberg M Stenbock 19/ Peter Bengtsson Malmö Pk 47/39 63 HP S

7 Johan Ljungren Lilla Beddinge 19/ Rolf Friberg M Stenbock 19/ Peter Bengtsson Malmö Pk 47/39 63 HP S Resultat i A-vapen Klass 1 HP S med 1 Peter Ardemalm Kullens Pk 46/36 76 HP S 2 Magnus Hansson Kullens Pk 43/34 65 HP B 3 Richard Hansson Pk Elbogen 38/33 52 HP 4 Jimmy Carlsen Torna Hällestads Pk 34/28

Läs mer

PROGRAM UNG FILM FESTIVAL 2010 Kulturens hus Luleå

PROGRAM UNG FILM FESTIVAL 2010 Kulturens hus Luleå PROGRAM UNG FILM FESTIVAL 2010 Kulturens hus Luleå Ung filmfestival arrangeras av: Nya Läroverket fredag den 17 september Norrbottens amatörfilmfestival Start Programtider: 9:00-9:30 9:30-10:30 10:30-10:45

Läs mer

Ark1. Rally DM 2017 Övre Norra Bilsportförbundet. Tävlingar: North Rally Boden Månstråket Stärkesmarksrundan 1. 8 NMS Boden. 2 Luleå MS 3 Umeå AK

Ark1. Rally DM 2017 Övre Norra Bilsportförbundet. Tävlingar: North Rally Boden Månstråket Stärkesmarksrundan 1. 8 NMS Boden. 2 Luleå MS 3 Umeå AK Rally DM 2017 Övre Norra Bilsportförbundet Ark1 DM 4 WD 1 2 3 4 5 6 7 8 Totalt 1 J-O Renberg Jan Stenberg Piteå MS Mitsubishi 15 0 15 30 2 Jörgen Jonasson Philip Jonasson Vännäs MK Skoda R5 20 20 3 Markku

Läs mer

PM BOWLING 2017 RESULTAT GRUPPSPEL DAMER

PM BOWLING 2017 RESULTAT GRUPPSPEL DAMER RESULTAT GRUPPSPEL DAMER Nr Namn Förening Resultat 1 Sofie Holmström Örebro 1122 2 Lisa Hellsten Uppsala 1098 3 Ann-Marie Engström Norrköping 1049 4 Carina Fredriksson Norrköping 1047 5 Maggan Sasse Göteborg

Läs mer