Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna Obs! ändrad tid Tisdagen den 20 december kl Borgerliga gruppen börjar kl 17.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna Obs! ändrad tid Tisdagen den 20 december kl 18.00 Borgerliga gruppen börjar kl 17."

Transkript

1 Samhällsbyggnadsnämnden 20 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna Obs! ändrad tid Tisdagen den 20 december kl Borgerliga gruppen börjar kl Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Kristina Gewers, chef för Plan- och exploatering Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Birgitta Gunolf, nämndsekreterare Vallentuna den 12 december 2005 Elwe Nilsson Ordförande Eva Skoglar Sekreterare 1. Justerande:... 1 (32)

2 Innehållsförteckning: 1. Justerande: Stockholmsvägen ombyggnad av södra delen upphandling av entreprenör för etapp Försäljning av del av Olhamra 1: Försäljning av ca 2728 m2 av Bällsta 2:18 och 2:19 i Fågelsångens företagspark Försäljning av ca m² av Bällsta 2:18 och 2:19 i Fågelsångens företagspark Yttrande över motion angående utbyggnad av Väsbygårdens vårdboende Lingsberg 1:26, Orrstigen 2, Lingsberg, ansökan om förhandsbesked för tillbyggnad av fritidshus Lingsberg 1:34, Tjäderstigen 8, ansökan om bygglov för tillbyggnad av enbostadshus Slumsta 1:5, Vasalundsvägen, ansökan om förhandsbesked om nybyggnad av ett enbostadshus samt avstycka en tomt kring detta Tuna 1:6, Frösunda, ansökan om förhandsbesked om nybyggnad av ett enbostadshus samt avstyckning av en tomt om cirka 2000 kvadratmeter kring detta Kårsta-Gillberga 2:25, Björkholmen Kårsta, ansökan om förhandsbesked för tillbyggnad av enbostadshus Olhamra 1:81, Okvistavägen 28, ansökan om tidsbegränsat bygglov för uppställning av en kontorsbyggnad och försäljning av bilar Angarns-Örsta 5:1, Angarn, Haga, förhandsbesked om nybyggnad av två enbostadshus samt stycka fastigheten Detaljplan för Centrumtomten öster om Mörbyvägen, utställning Ansökan om planändring för Garns-Ekskogen 1: Detaljplan för Ormsta 1:273 och 1:274 samt del av 1:415, godkännande Upphävande av del av avstyckningsplan A133 inom Vallentuna-Åby 1:94, planuppdrag Ändring av detaljplan för delar av Vallentuna tätort för införande av kommunalt huvudmannaskap, godkännande Bällsta 2:392, ansökan om planändring Detaljplan för Olhamra 1:53, Påtåker, programsamråd Månadsuppföljning nr 11 för samhällsbyggnadsnämnden och myndighetsnämnden för teknik och miljö år Stockholmsvägen ombyggnad av södra delen projektering och ombyggnad, information Anmälningar...32 Sid 2 (32)

3 2. Stockholmsvägen ombyggnad av södra delen upphandling av entreprenör för etapp 2 Syst f plan Samhällsbyggnadsnämnden antar anbudsgivare nummer fem (nr 5) samt uppdrar åt förvaltningen att sända ut tilldelningsbeslut och att teckna avtal med entreprenören. Ombyggnaden av den resterande delen av Stockholmsvägen från Gamla Karlbergsvägen till Täbygränsen projekteras under 2005 och kommer att utföras under Projektet syftar till att öka trafiksäkerheten för bilister och oskyddade trafikanter, förbättra tillgängligheten för handikappade, minska bullerstörningar för befintlig bebyggelse och förbättra det regionala cykelvägnätet. avser etapp 2 som omfattar delen mellan G:a Karlbergsvägen och befintlig cirkulation vid Bällstabergsvägen. har handlagts enligt LOU med förenklad upphandling med fast pris. Anbuden är avgivna enligt förfrågningsunderlag daterat Avgivna anbud är giltiga till Åtta (8) anbud hade inkommit vid anbudstidens utgång och dessa öppnades enligt protokoll från anbudsöppningen. Anbuden har sedan utvärderats av förvaltningen enligt förutsättningarna i anbudsförfrågan. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. 3 (32)

4 3. Försäljning av del av Olhamra 1:14 AU 219. Dnr Arbetsutskottets förslag Samhällsbyggnadsnämnden godkänner köpeavtal varigenom kommunen överlåter ca m² av fastigheten Olhamra 1:14 till MELAB Entreprenad AB för kronor och med tillträde Fastighetsbildning för att avstycka markområdet skall sökas och bekostas av kommunen. Samhällsbyggnadsnämnden beslutade , 5, att godkänna arrendeavtal för ca m² av Olhamra 1:14 för kronor per år till MELAB Entreprenad AB. Arrendatorn har i samråd med kommunen utfört och bekostat dräneringsledning inkl brunnar samt erforderlig utfyllnad av området. Avtalet gäller i tio år från med en option att förvärva det arrenderade området för kronor under arrendetiden. Området, som undantogs från antagande i detaljplan för Okvista III, kan avstyckas till egen fastighet. Samhällsbyggnadsförvaltningen har upprättat köpeavtal där ca m² av Olhamra 1:14 överlåts till MELAB Entreprenad AB för kronor och med tillträde Fastighetsbildning för att avstycka markområdet skall sökas och bekostas av kommunen. Samhällsbyggnadsnämnden godkänner köpeavtal varigenom kommunen överlåter ca m² av fastigheten Olhamra 1:14 till MELAB Entreprenad AB för kronor och med tillträde Fastighetsbildning för att avstycka markområdet skall sökas och bekostas av kommunen. Tjänsteskrivelse Avtal med kartbilaga 4 (32)

5 4. Försäljning av ca 2728 m2 av Bällsta 2:18 och 2:19 i Fågelsångens företagspark AU 220. Dnr Arbetsutskottets förslag Samhällsbyggnadsnämnden godkänner upprättat avtal om försäljning av ca m² av Bällsta 2:18 och 2:19 i Fågelsångens företagspark till Flexit AB för kronor. Samhällsbyggnadsförvaltningen har upprättat köpeavtal för försäljning av ca m² av Bällsta 2:18 och 2:19 i Fågelsångens företagspark till Flexit AB med tillträde 1 juli Köpeskillingen är kronor, som skall betalas på tillträdesdagen. Kommunen ansöker om och bekostar avstyckning av det sålda området. På fastigheten ska en byggnad uppföras för Flexit AB:s verksamhet. Företaget säljer elektronisk mätutrustning som används i gruvor, tunnlar och liknande. Samhällsbyggnadsnämnden godkänner upprättat avtal om försäljning av ca m² av Bällsta 2:18 och 2:19 i Fågelsångens företagspark till Flexit AB för kronor. Förslag till köpeavtal 5 (32)

6 5. Försäljning av ca m² av Bällsta 2:18 och 2:19 i Fågelsångens företagspark AU 221. Dnr Arbetsutskottets förslag Samhällsbyggnadsnämnden godkänner upprättat avtal om försäljning av ca m² av Bällsta 2:18 och 2:19 i Fågelsångens företagspark till AB Svenska Shell för kronor under förutsättning att det finns ett underskrivet avtal. Samhällsbyggnadsförvaltningen har upprättat köpeavtal för försäljning av ca m² av Bällsta 2:18 och 2:19 i Fågelsångens företagspark till AB Svenska Shell med tillträde efter avstyckning. Köpeskillingen är kronor, som skall betalas på tillträdesdagen. Kommunen ansöker om och bekostar avstyckning av det sålda området. På fastigheten ska en bensinstation uppföras med tillhörande butiksdel. Drivmedelspumparna är i huvudsak tänkta att betjäna personbilar och lättare lastbilar. Förutom oktanig bensin och miljöklass1 diesel ska det också finnas utrymme för alternativa drivmedel som etanol (E85). Butiksdelen ska bestå av butik, personalutrymmen och lager och är tänkt att innehålla Shells eget koncept benämnt Select. Selectkonceptet består av kioskvaror, ett begränsat sortiment livsmedel, snabbmat, kaffe och kaffebröd samt bilprodukter och tillbehör. Det kan även bli aktuellt med en tvätthall med maskintvätt för personbilar. Samhällsbyggnadsnämnden godkänner upprättat avtal om försäljning av ca m² av Bällsta 2:18 och 2:19 i Fågelsångens företagspark till AB Svenska Shell för kronor. Köpeavtal med kartbilaga 6 (32)

7 6. Yttrande över motion angående utbyggnad av Väsbygårdens vårdboende AU 222. Dnr Arbetsutskottets förslag Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att anta samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande såsom sitt eget och överlämna detsamma till kommunstyrelsen. Kommunstaben anhåller om yttrande till kommunstyrelsen angående motion om utbyggnad av Väsbygårdens vårdboende. I motionen föreslås: att Söderbo byggs ut med 2x8 platser avseende demensboende att Apeln renoveras och byggs ihop med Söderbo. Samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande I kommunplan ligger ett uppdrag till samhällsbyggnadsnämnden att, under 2006, i samråd med socialnämnden utreda Väsbygårdens utvecklingsbehov. Om kommunfullmäktige så beslutar kan uppdraget utökas till att omfatta även utredning av motionens förslag. Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att anta samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande såsom sitt eget och överlämna detsamma till kommunstyrelsen. Yttrande daterat Motion daterad (32)

8 7. Lingsberg 1:26, Orrstigen 2, Lingsberg, ansökan om förhandsbesked för tillbyggnad av fritidshus AU 223. Syst f bygglov Arbetsutskottets förslag Samhällsbyggnadsnämnden meddelar positivt förhandsbesked att den sökta åtgärden kan tillåtas. Sökande Stellan Küller, Baldersgatan 15, Märsta Ansökan kom in den 8/ och avser förhandsbesked för tillbyggnad av fritidshus med 38 m². Det befintliga fritidshuset är cirka 70 m² och den sammanlagda ytan skulle därmed bli 108 m². Tidigare beslut Samma ansökan har behandlats tidigare i år. Samhällsbyggnadsnämnden meddelade då, den 22/3 2005, att åtgärden inte kunde tillåtas eftersom den strider mot kraven i planoch bygglagen. Sökanden har därefter skrivit brev till ordföranden och samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott beslutade den 25/ att uttala sig positiv till att pröva en ny ansökan om bygglov. Planer med mera Gällande planbestämmelser från 1955 anger fritidshus med en byggrätt på 45 m². Arbete pågår med en ny detaljplan. Remissyttranden Vid handläggningen av ansökan tidigare i år svarade myndighetsämnden för teknik och miljö: Vatten- och avloppssituationen är i hela området otillfredsställande och tidigare utredningar visar att lokala infiltrationer inte går att åstadkomma i området på grund av ökad föroreningsrisk för grundvattnet, svåra markförhållanden, tät bebyggelse, känslig omgivning (Angarnssjöängen) och befintliga fornlämningar. Fastigheten har avlopp med infiltration för bad- disk- och tvättvatten samt tank för avlopp från wc, båda avpassade för fritidshusbruk och med tillstånd från Bygglov bör inte beviljas innan kommunalt avlopp dragits fram till området. Yttrande från sakägare Grannar tillskrevs vid den tidigare handläggningen i år. Inga erinringar kom in. 8 (32)

9 Samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande Samhällsbyggnadsförvaltningen anser att åtgärden inte kan tillåtas förrän den nya planen färdigställts. Tillbyggnaden, som innebär att fritidshuset blir 108 m², strider mot gällande planbestämmelser från 1955, som anger en byggrätt på 45 m². VA-situationen är otillfredsställande och kommunalt avlopp bör avvaktas. Karta 9 (32)

10 8. Lingsberg 1:34, Tjäderstigen 8, ansökan om bygglov för tillbyggnad av enbostadshus AU 224. Syst f bygglov Arbetsutskottets förslag Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att bevilja bygglov för den föreslagna åtgärden samt för de ändringar av bostadshuset som utförts av tidigare ägare. Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att inte ta ut några avgifter för de olovligt utförda åtgärder som utförts av tidigare ägare av fastigheten. Sökande Thomas Aronsson, Tjäderstigen 8, Vallentuna. Ansökan Inkom: avser tillbyggnad av bostadshuset med ett vardagsrum med byggnadsarea 36 kvadratmeter. Den befintliga byggnaden är 68 kvadratmeter. Den föreslagna komplementbyggnadens byggnadsarea är 18,6 kvadratmeter och är placerad cirka 1 meter från tomtgräns. Grannen har godkänt placeringen. Planer med mera Fastigheten ligger inom detaljplan B Enligt detaljplanen är största tillåten byggnadsarea 45 kvadratmeter och fritidsboende. Arbete pågår med att ta fram en ny detaljplan för området samt ansluta området till det kommunala VA-nätet. Samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande Av kommunen godkänd avloppsanläggning saknas. Fastighetsägaren framför att WC är anslutet till sluten tank och att övrigt avloppsvatten går till stenkista. Det befintliga bostadshuset saknar delvis bygglov, vilket framgår av protokoll från samhällsbyggnadsnämndens behandling av ärendet beträffande ansökan om bygglov i efterhand för olovligt utförda åtgärder. Samhällsbyggnadsnämnden beslöt om anstånd med avgörandet om bygglov i efterhand och eventuella avgifter till dess att arbetet med ny detaljplan är avslutat. Olovliga åtgärder har utförts av två tidigare ägare av fastigheten varav en troligen inte bor kvar i Sverige. För att avsluta ärendet på ett praktiskt sätt föreslår samhällsbyggnadsförvaltningen att bygglov beviljas för det aktuella ärendet och i efterhand för de tidigare olovligt 10 (32)

11 utförda åtgärderna samt att frågan om avgifter för olovligt utförda åtgärder avförs. Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att bevilja bygglov för den föreslagna åtgärden samt för de ändringar av bostadshuset som utförts av tidigare ägare. Beslutet fattas med stöd av plan- och bygglagen 8 kapitlet 11. Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att inte ta ut några avgifter för de olovligt utförda åtgärder som utförts av tidigare ägare av fastigheten. Tjänsteskrivelse Karta Situationsplan 11 (32)

12 9. Slumsta 1:5, Vasalundsvägen, ansökan om förhandsbesked om nybyggnad av ett enbostadshus samt avstycka en tomt kring detta AU 226. Syst f bygglov Som förhandsbesked enligt plan- och bygglagen kapitel 8 34 meddelas att den sökta åtgärden kan tillåtas eftersom den uppfyller kraven i plan- och bygglagen kapitel 2 och 3 med följande villkor: Ett enbostadshus får uppföras i högst 2 våningar, vindsvåning får inte inredas därutöver. Tillåten största byggnadsarea och bruttoarea är 250 respektive 300 kvadratmeter. Komplementbyggnader får sammanlagt uppföras med 80 kvadratmeter i 1 våning. Fastigheten skall anslutas till det allmänna VA-nätet genom avtal med Roslagsvatten AB. Avtal skall bifogas bygglovansökan. Nybyggnadskarta och erforderliga servitut för VA-ledningar skall redovisas i bygglovansökan. Sökanden upplyses om att förhandsbeskedet inte är ett bygglov utan att sådant måste sökas i vanlig ordning innan bygglovpliktiga åtgärder får påbörjas. Förhandsbeskedet är bindande i två år från dagen för beslutet. Enligt miljöbalken får inom strandskyddsområdet, som sträcker sig 100 meter från Lillsjöns strand och inåt, inga anordningar utföras eller åtgärder vidtagas som väsentligen försämrar livsvillkoren för djur- och växtarter. Sökande Thomas Wahlqvist och Marie Matsson, Trädgårdsvägen 5, Vallentuna. Ansökan Inkom: avser nybyggnad av ett enbostadshus samt avstycka en tomt om cirka 2500 kvadratmeter kring detta. Planer med mera Den föreslagna åtgärden är belägen: - Utanför detaljplanerat område. - Enligt kommunens kulturminnesvårdsprogram inom kulturhistoriskt värdefull helhetsmiljö. Remissyttranden - Roslagsvatten AB medger anslutning till det allmänna VA-nätet under förutsättning att avtal tecknas. 12 (32)

13 - Kulturnämnden avstyrker förslaget med hänvisning till att bebyggelsen påverkar den värdefulla miljön vid Lindholmens medeltida sätesgård. Yttrande från sakägare Ingen berörd granne har inlämnat yttrande. Samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande Ursprunglig ansökan avsåg en fastighet som till större delen låg inom strandskyddsområdet kring Lillsjön. Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott beslutade den 6 december att inga särskilda skäl fanns för att lämna dispens från strandskyddet men såg positivt på en placering utanför detta. återremitterades till samhällsbyggnadsförvaltningen för kommunicering med de sökande om ny placering av fastigheten utanför strandskyddsområdet. Samhällsbyggnadsförvaltningen bedömer att markförhållandena är sådana att en geoteknisk undersökning bör utföras före grundläggning. Samhällsbyggnadsförvaltningen bedömer att åtgärden under förutsättning att fastigheten ansluts till det gemensamma VA-nätet uppfyller kraven i plan- och bygglagen och därmed kan tillåtas. Tjänsteskrivelse Karta 13 (32)

14 10. Tuna 1:6, Frösunda, ansökan om förhandsbesked om nybyggnad av ett enbostadshus samt avstyckning av en tomt om cirka 2000 kvadratmeter kring detta AU 227. Syst f bygglov Arbetsutskottets förslag Som förhandsbesked enligt plan- och bygglagen kapitel 8 34 meddelas att den sökta åtgärden kan tillåtas eftersom den uppfyller kraven i plan- och bygglagen kapitel 2 och 3 med följande villkor: Ett enbostadshus får uppföras i 2 våningar, vindsvåning får inte inredas därutöver. Tillåten största byggnadsarea och bruttoarea är 250 respektive 300 kvadratmeter. Komplementbyggnader får sammanlagt uppföras med 80 kvadratmeter i 1 våning. Avloppsanläggningens placering och erforderliga servitut skall vara löst innan bygglov kan beviljas. Sökanden upplyses om att förhandsbeskedet inte är ett bygglov utan att sådant måste sökas i vanlig ordning innan bygglovpliktiga åtgärder får påbörjas. Förhandsbeskedet är bindande i två år från dagen för beslutet. Sökande Erik Mattssons dödsbo, Grindtorp Frösunda, Vallentuna. Ansökan Inkom: avser förhandsbesked om nybyggnad av ett enbostadshus samt avstycka en tomt om cirka 2000 kvadratmeter kring detta. Planer med mera Den föreslagna åtgärden är belägen: - Utanför detaljplanerat område och berörs inte av några riksintressen beträffande kulturminnesvård, naturvård, friluftsliv samt utanför Stockholm-Arlanda flygplats influensområde. - Enligt kommunens kulturminnesvårdsprogram inom helhetsmiljö med kulturhistoriskt värdefull struktur. Remissyttranden - Myndighetsnämnden för teknik och miljö tillstyrker ärendet. - Kulturnämnden avstyrker ärendet med hänvisning till att tomten ligger på en plats som inte är ett traditionellt byggnadsläge. Yttrande från sakägare Inget yttrande från berörd granne har inlämnats. 14 (32)

15 Samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande Positivt förhandsbesked för två tomter på platsen meddelades på delegation Det aktuella ärendet avser ytterligare en tomt på grund av arvsskifte. Samhällsbyggnadsförvaltningen bedömer att den föreslagna åtgärden uppfyller kraven i plan- och bygglagen kapitel 2 och 3 och därför kan tillåtas. Som förhandsbesked enligt plan- och bygglagen kapitel 8 34 meddelas att den sökta åtgärden kan tillåtas eftersom den uppfyller kraven i plan- och bygglagen kapitel 2 och 3 med följande villkor: Ett enbostadshus får uppföras i 2 våningar, vindsvåning får inte inredas därutöver. Tillåten största byggnadsarea och bruttoarea är 250 respektive 300 kvadratmeter. Komplementbyggnader får sammanlagt uppföras med 80 kvadratmeter i 1 våning. Avloppsanläggningens placering och erforderliga servitut skall vara löst innan bygglov kan beviljas. Sökanden upplyses om att förhandsbeskedet inte är ett bygglov utan att sådant måste sökas i vanlig ordning innan bygglovpliktiga åtgärder får påbörjas. Förhandsbeskedet är bindande i två år från dagen för beslutet. Tjänsteskrivelse Karta 15 (32)

16 11. Kårsta-Gillberga 2:25, Björkholmen Kårsta, ansökan om förhandsbesked för tillbyggnad av enbostadshus AU 228. Syst f bygglov Arbetsutskottets förslag Som förhandsbesked enligt plan- och bygglagen kapitel 8 34 meddelas att den sökta åtgärden kan tillåtas eftersom den betraktas som en mindre avvikelse från detaljplanen för vilket samhällsbyggnadsnämnden får lämna bygglov enligt plan- och bygglagen 8 kap 11 Avloppsanläggningens placering och erforderliga servitut skall vara löst innan bygglov kan beviljas. Sökanden upplyses om att förhandsbeskedet inte är ett bygglov utan att sådant måste sökas i vanlig ordning innan bygglovpliktiga åtgärder får påbörjas. Förhandsbeskedet är bindande i två år från dagen för beslutet. Sökande Bo Andersson, Björkholmen 26, Vallentuna. Ansökan Inkom: avser tillbyggnad av den befintliga byggnaden med 80 kvadratmeter byggnadsarea i 1,5 våningsplan. Den befintliga byggnadsarean är cirka 50 kvadratmeter. Planer med mera Fastigheten ligger inom detaljplan B Enligt planen är tillåten byggnadsareal 90 kvadratmeter. Remissyttranden Myndighetsnämnden för teknik och miljö tillstyrker ansökan. Yttrande från sakägare Ingen berörd granne har framfört erinringar mot förslaget. Samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande Samhällsbyggnadsnämnden har tidigare medgivit något större avvikelser från byggrätten i området än i det aktuella ärendet. Som förhandsbesked enligt plan- och bygglagen kapitel 8 34 meddelas att den sökta åtgärden kan tillåtas eftersom den betraktas som en mindre avvikelse från detaljplanen för vilket samhällsbyggnadsnämnden får lämna bygglov enligt plan- och bygglagen 8 kap 11 Avloppsanläggningens placering och erforderliga servitut skall vara löst innan bygglov kan beviljas. 16 (32)

17 Sökanden upplyses om att förhandsbeskedet inte är ett bygglov utan att sådant måste sökas i vanlig ordning innan bygglovpliktiga åtgärder får påbörjas. Förhandsbeskedet är bindande i två år från dagen för beslutet. Tjänsteskrivelse Karta 17 (32)

18 12. Olhamra 1:81, Okvistavägen 28, ansökan om tidsbegränsat bygglov för uppställning av en kontorsbyggnad och försäljning av bilar AU 229. Syst f bygglov Arbetsutskottets förslag Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att bevilja bygglov för tillfällig åtgärd till och med Beslutet fattas med stöd av plan- och bygglagen 8 kapitlet 14. Sökande Jan-Erik Sjölie, Lindhemsvägen 54, Upplands-Väsby. Ansökan Inkom: Sökanden ansöker om att till och med få sälja begagnade bilar i gott skick på en yta av cirka 800 kvadratmeter samt uppställning av en före detta sommarstuga om 50 kvadratmeter att användas som kontor. Planer med mera Fastigheten ligger på före detta Okvista soptipp. Tippen är åtgärdad och marken är enligt detaljplan D avsedd för INDUSTRI. Samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande Samhällsbyggnadsförvaltningen bedömer att Okvista industriområde kan vara lämpligt även för försäljning av skrymmande varor, som till exempel bilar. Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att bevilja bygglov för tillfällig åtgärd till och med Beslutet fattas med stöd av plan- och bygglagen 8 kapitlet 14. Tjänsteskrivelse Situationsplan 18 (32)

19 13. Angarns-Örsta 5:1, Angarn, Haga, förhandsbesked om nybyggnad av två enbostadshus samt stycka fastigheten AU 230. Syst f bygglov Arbetsutskottet överlämnar ärendet till nämnden utan eget ställningstagande i avvaktan på myndighetsnämnden för teknik och miljös beslut. Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att inte medge två enbostadshus på fastigheten med hänvisning till att avloppsfrågan inte går att lösa för fler än ett. Åtgärden strider därmed mot plan- och bygglagen kapitel 2. Samhällsbyggnadsnämnden delegerar till Christer Sjöborg att efter positivt beslut i myndighetsnämnden för teknik och miljö beträffande avloppsfrågan meddela förhandsbesked enligt plan- och bygglagen kapitel 8 34 att ett enbostadshus får uppföras med hänvisning till att åtgärden uppfyller kraven i plan- och bygglagen kapitel 2 och 3 med följande villkor: Ett enbostadshus uppföras i 2 våningar, vindsvåning får inte inredas därutöver. Tillåten största byggnadsarea och bruttoarea är 250 respektive 300 kvadratmeter. Komplementbyggnader får sammanlagt uppföras med 80 kvadratmeter i 1 våning. Byggnader skall placeras minst 30 meter från väg 268. Avloppsanläggningens placering och erforderliga servitut skall vara löst innan bygglov kan beviljas. Erforderliga åtgärder mot trafikbuller från våg 268 skall redovisas i bygglovansökan. Den befintliga gång- och cykelvägen över fastigheten skall säkerställas med servitut eller liknande. Sökanden upplyses om att förhandsbeskedet inte är ett bygglov utan att sådant måste sökas i vanlig ordning innan bygglovpliktiga åtgärder får påbörjas. Förhandsbeskedet är bindande i två år från dagen för beslutet. Sökande Leif Gyllander, Angarn, Haga 2, Vallentuna. Ansökan Inkom: avser förhandsbesked om att uppföra två enbostadshus samt avstycka en tomt kring dessa om cirka 1700 kvadratmeter vardera. 19 (32)

20 Planer med mera Den föreslagna åtgärden är belägen: - Utanför detaljplanerat område. - Enligt kommunens kulturminnesvårdsprogram inom sammanhängande bebyggelse i kulturhistoriskt värdefullt område. Remissyttranden - Vägverket tillstyrker förslaget och framför att bygglov inte beviljas närmare väg 268 än 30 meter. Utfart samordnas med Angarns- Örsta 5:2. Erforderliga åtgärder mot buller bör utföras. - Kulturnämnden accepterar endast en tomt placerad i anslutning till gamla landsvägen. De övriga tomterna ligger för dominerande i kulturlandskapet vid Örsta gård och Angarnsjöängen. - Myndighetsnämnden för teknik och miljös arbetsutskott avstyrker förslaget till två eller tre enbostadshus på grund av att marken inte är lämplig för utsläpp av avloppsvatten. Myndighetsnämnden för teknik och miljö tillstyrker att tomten bebyggs med ett enbostadshus om avloppsfrågan löses på ett miljö- och hälsoriktigt sätt. Yttrande från sakägare Berörda grannar tillstyrker förslaget och framför att den befintliga gång- och cykelväg som löper över fastigheten utmed väg 268 och som bland annat underlättar för människorna som bor i Hagaområdet att komma till busshållplatsen vid Örsta gård skall behållas och säkerställas genom servitut eller liknande. Samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande Samhällsbyggnadsförvaltningen föreslår att samhällsbyggnadsnämnden delegerar till Christer Sjöborg att meddela positivt förhandsbesked under förutsättning att myndighetsnämnden tillstyrker nybyggnad av ett enbostadshus på fastigheten. Tjänsteskrivelse Karta Situationsplan. 20 (32)

21 14. Detaljplan för Centrumtomten öster om Mörbyvägen, utställning AU 231. Syst f plan Arbetsutskottets förslag Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att ställa ut detaljplanen för granskning. Detaljplanens syfte är att möjliggöra ny bostadsbebyggelse, parkeringshus samt att utöka ytorna för handel. Detaljplanen omfattar ca 30 lägenheter i ett flerbostadshus, ett parkeringsgarage ovan mark med ca 210 parkeringsplatser samt utökad butiksyta. Program för detaljplan för centrumtomten öster om Mörbyvägen var enligt samhällsbyggnadsnämndens beslut den 25 november utsänt för programsamråd t o m den 28 januari Inkomna yttranden framgår av samhällsbyggnadsförvaltningens redogörelse. Förslaget till detaljplan var enligt samhällsbyggnadsnämndens beslut den 30 augusti utsänt för samråd från den 29 september till den 4 november De inkomna yttrandena har sammanställts i en samrådsredogörelse. Samhällsbyggnadsförvaltningen har tagit fram plankarta med planbestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, redogörelse för programsamråd och samrådsredogörelse. Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att ställa ut detaljplanen för granskning. 1. Plankarta med planbestämmelser 2. Planbeskrivning 3. Genomförandebeskrivning 4. Samrådsredogörelse 21 (32)

22 15. Ansökan om planändring för Garns-Ekskogen 1:490 AU 232. Dnr Arbetsutskottets förslag Samhällsbyggnadsnämnden avslår begäran om ändring av gällande detaljplan för Garns-Ekskogen 1:490 innebärande att parkmark ändras till kvartersmark för bostadsändamål. Ansökan Jan Pettersson har ansökt om planändring inom sin fastighet Garns- Ekskogen 1:490 enligt ansökan med situationsplan. Ändringen skulle ge möjlighet att bilda fyra bostadsfastigheter om ca kvm med en byggrätt om 200 kvm byggyta plus 50 kvm carport/garage. En samfällighet skulle bildas för väg- och grönområde. Skälen enligt ansökan är bland annat att fastigheten inte brukas eller besöks av någon och att fastigheten ligger avsides i förhållande till fritidshusområdet. Enligt Jan Pettersson skulle ändringen medföra fördelar för boende i området, bland annat genom att en ny väg anläggs vilket skulle medföra att området intill Långsjön blir mer lätttillgängligt. Jan Pettersson har låtit utföra en geologisk undersökning som enligt sökanden visar att vattenförsörjning och avlopp går att ordna för de fyra tillkommande fastigheterna och att det inte finns några vattentäkter som riskerar att förorenas i området. Gällande planer och bestämmelser Inom Garns-Ekskogen 1:490 gäller strandskyddsbestämmelser inom 100 m från Långsjöns strand vilket innebär att ca halva fastigheten ligger inom strandskyddsomårdet. Fastigheten gränsar till Norrtälje kommun där strandskyddsområdet är utökat till 300 m från Långsjöns strand. I Vallentuna råder 300 m strandskydd utmed andra sidan av Långsjön. Fastigheten ligger inom detaljplaneområde D (0115-P93/0831) och är i sin helhet planlagd som parkmark. Genomförandetiden för detaljplanen är femton år och går ut Under genomförandetiden har alla fastighetsägare inom planområdet rätt att kräva att planen ska gälla oförändrat. Innan gällde en byggnadsplan fastställd för Garns-Ekskogen. Syftet med ändringen 1993 var att minska byggrätten för att motverka ökat permanentboende och därmed sammanhängande ökande förorening av dricksvatten och vattendrag. Fastigheten är inte upplåten för gemensamhetsanläggning, vilket övrig väg- och parkmark inom detaljplanen är. Hoven-Långsjöns 22 (32)

23 samfällighetsförening förvaltar således inte grönområdet inom Garns- Ekskogen 1:490. I samband med att byggnadsplanen fastställdes år 1963 förordnade länssyrelsen att allmän plats inom Ekskogen 1:3 (del av nuvarande Ekskogen 1:490) utan ersättning skulle upplåta all planlagd allmän plats. När Hoven-Långsjöns vägförening bildades år 1964 ingick grönområdet inom 1:490 i föreningens grönområde, men vid omprövningen 2002 uppläts inte fastigheten som grönområde av okänd orsak. Samhällsbyggnadsförvaltningens bedömning När byggnadsplanen utarbetades 1963 ansågs att området söder om Rialavägen skulle ingå i planområdet och att området skulle planläggas som allmän plats, park. Den avgränsning av planområdet och den avvägning som gjordes mellan vad som skulle vara allmän och enskild mark anser förvaltningen är lämplig även idag. Strandskyddsbestämmelser är till för det rörliga friluftslivet och för växt- och djurlivet utmed stränderna. I vilken omfattning människor vistas inom strandskyddsområdet är inte ensamt avgörande vid bedömning av om det finns skäl att upphäva strandskyddet. Orörd natur upplevs idag även från Långsjön, exempelvis är Långsjön vintertid en populär skridskosjö. Beslut om upphävande av strandskyddsbestämmelser i samband med detaljplaneläggning kan fattas av Länsstyrelsen om särkilda skäl finns. Beslutet kan överklagas av Naturvårdsverket. Samhällsbyggnadsförvaltningen anser inte att det finns särkilda skäl att upphäva strandskyddsbestämmelserna inom Garns-Ekskogen 1:490 och bedömer att Länsstyrelsen sannolikt inte skulle upphäva strandskyddsbestämmelserna inom fastigheten. Enligt samhällsbyggnadsförvaltningen är den av Jan Pettersson önskade planändringen inte lämplig främst med hänsyn till att strandskyddsbestämmelser gäller för cirka halva området och att området är detaljplanelagd parkmark. Förvaltningen anser även att det den önskade planändringen är olämplig på grund av att genomförandetiden för planen löper till , riksintresse för det rörliga frluftslivet föreligger och det finns risk för att det skulle medföra ökande förorening av vattendrag inom området Garns-Ekskogen. Samhällsbyggnadsnämnden avslår begäran om ändring av gällande detaljplan för Garns-Ekskogen 1:490 innebärande att parkmark ändras till kvartersmark för bostadsändamål. 1 Sökandens illustrationskarta 2 Översiktskarta 23 (32)

24 16. Detaljplan för Ormsta 1:273 och 1:274 samt del av 1:415, godkännande AU 233. Syst f plan Arbetsutskottets förslag Detaljplan upprättad , redaktionellt ändrad , godkännes Detaljplanen överlämnas till kommunfullmäktige för antagande Detaljplanen var utställd för granskning från den 11 oktober till den 11 november Inkomna yttranden framgår av utlåtandet. Framtagandet av detaljplanen innebär en avvägning mellan det allmänna intresset att bygga ytterligare bostäder i ett område med god tillgång till kollektivtrafik och det enskilda intresset att behålla sin närmiljö oförändrad. Förvaltningen anser att detaljplanens utformning och innehåll är en rimlig avvägning mellan allmänna och enskilda intressen. I planbeskrivningen fanns skrivfel om solförhållandena på tomten och antalet reservparkeringsplatser. Uppgifterna har redovisats korrekt på illustrationerna och påverkar inte omgivande fastigheter. Skrivfelet har rättats redaktionellt. Komplettering av planbeskrivningen med hur asbest omhändertas är också redaktionell eftersom texten fanns med i utställningshandlingens samrådsredogörelse. Utbyggnaden av området inklusive ersättning av den befintliga utfarten mot Ormstavägen med en gångbana och återställande av allmän platsmark i befintligt skick är reglerat i ett exploateringsavtal. Exploateringsavtalet godkändes av samhällsbyggnadsnämnden den 16 december Detaljplan upprättad , redaktionellt ändrad , godkännes. Detaljplanen överlämnas till kommunfullmäktige för antagande. 1. Utlåtande 24 (32)

25 17. Upphävande av del av avstyckningsplan A133 inom Vallentuna-Åby 1:94, planuppdrag AU 234. Syst f plan Arbetsutskottets förslag Samhällsbyggnadsnämnden ger samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att upphäva avstyckningsplan A133 inom det på karta markerade området inom den kommunägda fastigheten Vallentuna- Åby 1:94. Kommunen avser att sälja en tomt för en automatstation för drivmedel nordost om rondellen där Arningevägen möter Angarnsvägen. Infart till automatstationen ska ske från en ny väg norr om rondellen som blir början på det som i riktlinjerna för centrala Vallentuna kallas Nya Lindholmsvägen. För att kunna genomföra planerad försäljning av tomt för automatstationen behöver östra delen av avstyckningsplan A133, beslutad , upphävas. Avstyckningsplanen medger avstyckning för bostadsändamål. En avstyckning för en automatstation skulle inte gå att genomföra eftersom det skulle strida mot avstyckningsplanen. Den del som är lämplig att upphäva är markerad på bilagd karta. Eftersom upphävandet är av begränsad betydelse, saknar betydelse för allmänheten och är förenligt med översiktsplanen föreslås enkelt planförfarande. Samhällsbyggnadsnämnden ger samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att upphäva avstyckningsplan A133 inom det på karta markerade området inom den kommunägda fastigheten Vallentuna- Åby 1:94. Karta 25 (32)

26 18. Ändring av detaljplan för delar av Vallentuna tätort för införande av kommunalt huvudmannaskap, godkännande AU 236. Syst f plan Arbetsutskottets förslag Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att godkänna detaljplaneändringen. Samhällsbyggnadsnämnden överlämnar detaljplaneändringen till kommunfullmäktige för antagande. Förslag till ändring av detaljplan för delar av Vallentuna tätort för införande av kommunalt huvudmannaskap har varit utställd för granskning under tiden till Tre yttranden utan synpunkter på planförslaget har inkommit under utställningstiden. Samhällsbyggnadsförvaltningen har upprättat ett utlåtande. Under utställningstiden har en del fastighetsägare hört av sig per telefon och ställt frågor om innebörden av planändringen för deras del. Det har även framkommit att Bällsta 2:69 och Bällsta 2:73 borde stå med bland fastigheter som delvis innehåller allmän plats i genomförandebeskrivningen. Efter utställningen föreslås följande redaktionella ändring: Bällsta 2:69 och Bällsta 2:73 läggs till i genomförandebeskrivningens uppräkning av fastigheter som delvis innehåller mark planlagd som allmän plats. Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att godkänna detaljplaneändringen. Samhällsbyggnadsnämnden överlämnar detaljplaneändringen till kommunfullmäktige för antagande. 1. Utlåtande 26 (32)

27 19. Bällsta 2:392, ansökan om planändring AU 237. Syst f plan Arbetsutskottets förslag Samhällsbyggnadsnämnden ställer sig positiv till att ändra detaljplanen så att tillåten byggnadshöjd på del av fastigheten Bällsta 2:392 blir 10 respektive 11 meter. Samhällsbyggnadsnämnden ställer sig också positiv till att vid en planändring pröva möjligheten att fastighetsgränsen på östra sidan flyttas cirka 3 meter österut. Barken Invest AB, Box 79, Vallentuna, har framfört önskemål om att på del av fastigheten Bällsta 2:392 öka byggnadshöjden till 10 respektive 11 meter. Fastigheterna norr om Bällsta 2:392 ligger flera meter högre än Bällsta 2:392 och har den tillåtna byggnadshöjden. I detaljplanen har till- och frånfartsmöjligheterna blivit näst intill omöjliga. Därför har Barken Invest AB erbjudits ett servitut för att kunna ha utfart via kommunens serviceväg norr om fastigheten. Den vägen har anlagts väldigt högt och för att kunna vara säker på att lastbilar med släp kan komma ut den vägen vid dåligt väglag önskar Barken Invest AB få en gränsjustering på cirka tre meter öster om sin fastighet. Detta möjliggör en längre slänt och lite rakare uppfart så att lastbilar kan ha lite högre fart när de lämnar fastigheten. Handlingar Brev Karta 27 (32)

28 20. Detaljplan för Olhamra 1:53, Påtåker, programsamråd 28 (32)

29 21. Månadsuppföljning nr 11 för samhällsbyggnadsnämnden och myndighetsnämnden för teknik och miljö år 2005 Dnr Samhällsbyggnadsnämnden/myndighetsnämnden för teknik och miljö godkänner för sina respektive verksamheter kontorets månadsuppföljning samt överlämnar den till kommunstyrelsen. Samhällsbyggnadsförvaltningen har följt upp årets budget och gjort en prognos över utfallet efter elva månader. Resultatprognos för året: Sammanfattningsvis bedöms verksamheterna inom samhällsbyggnadsnämndens och myndighetsnämnden för teknik och miljös verksamhetsområden exklusive resultatenheter att kunna bedrivas inom tilldelad ram. Budgetutfallet för samhällsbyggnadsnämndens verksamhet exklusive resultatenheter visar oförändrat på plus c:a 1,4 miljoner. En stor del av avvikelsen beror dock på senareläggning av vissa åtgärder såsom till exempel: Ändrat huvudmannaskap med anledning av att Vallentuna Vägförening upphört. Va-utredning för omvandlingsområden. Övertagande av vägar och gc-vägar inom Bällstaberg och Bällstalund. Taxorna för bygglov och miljötillsyn har höjts och budgetutfallet för intäkterna bidrar till det positiva resultatet. Resultatenheten TuFa:s årsprognos efter november månad redovisar ett överskott på ca 677 tkr vilket är plus 228 tkr mot oktobers prognos. Det ökade överskottet beror främst på att den fortsatt ovanligt milda hösten, som nu har övergått i en ovanligt mild vinter, positivt har påverkat budgeten för mediaförsörjningskostnaderna ( el, vatten, olja). Resultatenheten Avfallshantering:s årsprognos visar oförändrat på ett mindre budgetunderskott. Verksamhetens kostnader täcks budgetmässigt över åren helt med externa avgifter. Under 2005 har ombudgeterade medel från tidigare års överskott tagits i anspråk. För att få kostnadstäckning 2006 har beslut fattats om höjda avgifter från (32)

30 Resultatprognos för de olika enheterna i tkr: Myndighetsnämnden för teknik och miljö - 20 Samhällsbyggnadsnämnd exklusive resultatenheter Avfallshantering - 26 TuFa (städverksamheten ingår i TuFa I tjänsteskrivelse finns beskrivningar av utfallet mot nettobudget på blocknivå. Tjänsteskrivelse daterad Budgetuppföljning, blocknivå, sid.1 Investerings redovisning, sid (32)

31 22. Stockholmsvägen ombyggnad av södra delen projektering och ombyggnad, information Dnr (32)

32 23. Anmälningar Meddelas och läggs till handlingarna 2. Protokoll KS 141,142, 143, 144, Chefen för samhällsbyggnadsnämnden Förlängning av avtal angående parkeringsövervakning i Vallentuna kommun Servitutsavtal, två st garage och P-platser (Tunagaraget och Tärningen) 7. Chefen för plan- och exploatering 12. Miljö och bygglov/marita Widehagen, Christer Sjöborg Bygglov enligt lista Skrivelser Länsstyrelsens beslut angående överklagande av bygglov för golfbana på Lövsättra 1:1. Länsstyrelsen upphäver beslutet om bygglov. Länsstyrelsens beslut angående överklagande av bygglov för enbostadshus och maskinhall på Målsta 1:11. Länsstyrelsen avslår överklagandena. 32 (32)

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 192 omedelbart justerad Ordförande

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 192 omedelbart justerad Ordförande Samhällsbyggnadsnämnden 20 december 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 22 maj 2006

KALLELSE. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 22 maj 2006 Samhällsbyggnadsnämnden 22 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna Måndagen den 22 maj 2006, kl 19.00. Olle Wallin, samhällsbyggnadschef

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-11-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Upphävande av avstyckningsplan 307 samt del av detaljplan 1368 inom fastigheten Båtbyggartorp S:1

Upphävande av avstyckningsplan 307 samt del av detaljplan 1368 inom fastigheten Båtbyggartorp S:1 Granskningshandling november 2013 normalt planförfarande PBL 2010:900 tillämpas Upphävande av avstyckningsplan 307 samt del av detaljplan 1368 inom fastigheten Båtbyggartorp S:1 PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 14 maj 2002 kl 16.00 19.00

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 14 maj 2002 kl 16.00 19.00 Kulturnämndens arbetsutskott 14 maj 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Detaljplan för Läderlappen 5 m.fl. i Eslöv, Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Läderlappen 5 m.fl. i Eslöv, Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Läderlappen 5 m.fl. i Eslöv, Eslövs kommun, Skåne län Rektangel markerar planområdets läge PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG , rev

ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2015-05-25, rev. 2016-01-12 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Upphävande av del av byggnadsplan för Håtö 2:4 berörande Håtö 2:1, 2:4, 2:79, 2:80, 2:81, 2:85 och 2:86

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 14 november 2006

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 14 november 2006 Samhällsbyggnadsnämnden 14 november 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 14 november 2006 kl. 19.00 Olle Wallin, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 6 juli 2006, kl

Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 6 juli 2006, kl Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 6 juli 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 6 juli 2006, kl 09.00 10.05 Elwe Nilsson

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203 DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB Antagandehandling 2014-05-15 Dnr 2013/0357 KS.203 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 3 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 19 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 19 september

Läs mer

Hedesunda Prästbord 4:17, Gamleområdet

Hedesunda Prästbord 4:17, Gamleområdet P L AN- OCH GENOMFÖR AN DEBE S KRIVNII NG 2010-11-09 Antagen: 2011-01-26 Revideringsdatum: 2011-01-03 Laga kraft: 2011-02-24 Dnr: 10BMN341 Handläggare: Emma Svedberg Hedesunda Prästbord 4:17, Gamleområdet

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län Dnr 788/2017-PDP GRANSKNINGSHANDLING Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län 1 HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Ändring av planbestämmelser

Läs mer

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. 1 GG-arkitekter i Piteå Planbeskrivning Utställningshandling Detaljplan för JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. Upprättat av GG-arkitekter i Piteå 1 2 JAKOB-LARSAGÄRDAN

Läs mer

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad ANTAGANDEHANDLING BYGGNADSKONTORET EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad Byggnadskontoret 2010-03-24 Planområde 1 ANTAGANDEHANDLING EKETÅNGA 2:19, del av. (Vid Svanhallavägen.) Söndrum,

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL 1 (5) ANTAGANDEHANDLING Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen omfattas av följande handlingar: - Fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22) Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.10 Beslutande Övriga deltagande Birgit Åhlund (C), ordförande Jan Kerbosch (M) Anette Håkansson (FP)

Läs mer

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006 arbetsutskott 27 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 27 april

Läs mer

DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632

DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632 DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4

Läs mer

(Sylta 1:5) Planbeskrivning. Upphävande av del av. Kungsängen Upplands-Bro kommun. Förenklat förfarande

(Sylta 1:5) Planbeskrivning. Upphävande av del av. Kungsängen Upplands-Bro kommun. Förenklat förfarande 2018-10-08 Samhällsbyggnadskontoret Antagen av Kommunstyrelsen 2018-09-05 123 Laga kraft 2018-10-02 KS 17/0307 Kungsängen Upplands-Bro kommun 8911U Förenklat förfarande Översiktskarta med planområdet markerat

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska och tekniska åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen för Eds Allé.

Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska och tekniska åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen för Eds Allé. Antagandehandling enligt PBL 1987:10 uppr. aug 2012 rev. maj 2013 Detaljplan för Eds Allé GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska och tekniska åtgärder

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Redaktionellt ändrad 25 januari 2019 Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 Redaktionellt ändrad

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Träklubban. Planområde. Antagandehandling

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Träklubban. Planområde. Antagandehandling Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Träklubban Planområde 2015-10-20 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta och bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN Antagandehandling HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2002-02-20 Laga kraft 2002-03-27

Läs mer

Antagandehandling. Detaljplan för Kvarteret Hällristningen. Inom kommundelen Glömsta, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Antagandehandling. Detaljplan för Kvarteret Hällristningen. Inom kommundelen Glömsta, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN PL 2011/9,318 0126K-15644 Antagandehandling Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Kartan visar planområdets utbredning med vit streckad linje. Blå linjer är fastighetsgränser. Detaljplan för Kvarteret

Läs mer

Ändring av del av detaljplan 66 för fastigheten Björknäs 1:768 på Björknäsplatån i Nacka kommun

Ändring av del av detaljplan 66 för fastigheten Björknäs 1:768 på Björknäsplatån i Nacka kommun 1 (5) SAMRÅDSHANDLING Dnr MSN 2016/18-214 Standardförfarande Ändring av PLANBESTÄMMELSER OCH PLANBESKRIVNING Ändring av del av detaljplan 66 för fastigheten Björknäs 1:768 på Björknäsplatån i Nacka kommun

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för. Tillägg till planbeskrivningar och planbestämmelser

Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för. Tillägg till planbeskrivningar och planbestämmelser 1 (7) Datum Dnr 2017-01-02 2013-306 Samrådshandling Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för Moningssand å fastigheten Böle 3:2 m. fl. (1965-10-30) Ändring och utvidgning av byggnadsplan

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/6 Planområdet G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling, 2009-12-14, reviderad 2010-07-14 Laga kraft, 2010-08-30 DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands

Läs mer

F ASTIGHETS- PLAN. Haga 3 F PLANBESKRIVNING

F ASTIGHETS- PLAN. Haga 3 F PLANBESKRIVNING KS 20.208 202-07-03 F ASTIGHETS- PLAN PLANBESKRIVNING Haga 3 OMFATTANDE FASTIGHETERNA ORMSTA :8, :56-57, :99-04, :36, :238-24, :260-26, :445, :475, SAMT DELAR AV FASTIGHETERNA ORMSTA :48 OCH :08 I VALLENTUNA

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30 Kulturnämndens arbetsutskott 9 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30 Lars-Bertil Ohlsson (kd),

Läs mer

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-09-21 NORMALT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik Tjörns Kommun, Västra Götaland 2/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad

Läs mer

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE 1(8) Ändring av detaljplan för Område vid Lågedammsbadet för bowling, bad och gym (Hörby 41:5, del av, och Bergshamra 1, del av) Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med ändringen av

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län GRANSKNINGSHANDLING 2014-09-10 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning Bildkälla: Infovisare Mörbylånga 1 (2) Innehåll Förutsättningar 3 Bakgrund 3 Tillägg till detaljplanen 3 Planprocessen 3 Planens

Läs mer

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning Bildkälla: Infovisare Mörbylånga 1 (2) Innehåll Förutsättningar 3 Bakgrund 3 Tillägg till detaljplanen 3 Planprocessen 3 Planens

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

DETALJPLAN FÖR TENNBRICKAN 2, HELENELUND. Laga kraft 2013-08-23 Dnr 2008/524 KS.203 Nr 628

DETALJPLAN FÖR TENNBRICKAN 2, HELENELUND. Laga kraft 2013-08-23 Dnr 2008/524 KS.203 Nr 628 DETALJPLAN FÖR TENNBRICKAN 2, HELENELUND Laga kraft 2013-08-23 Dnr 2008/524 KS.203 Nr 628 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 3 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2011-09-05, rev 2011-12-12 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 TILLÄGG till detaljplan för del av fastigheten Oxhalsö 2:112 i Blidö församling Dnr 11-30.214 Ks 11-69

Läs mer

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun 1 (5) ANTAGANDEHANDLING MSN 2012/72-214 Tillägg till PLANKARTA, PLANBESTÄMMELSER OCH PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön,

Läs mer

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2008-03-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 25 mars 2008 kl.

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL

PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL 1 (5) Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen omfattas av följande handlingar: - Tillägg till plankarta

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

NY BILD HÄRÖN DETALJPLAN FÖR DALBERGEN HÄRÖN 1:4 M.FL. FISKELÄGET HÄRÖN

NY BILD HÄRÖN DETALJPLAN FÖR DALBERGEN HÄRÖN 1:4 M.FL. FISKELÄGET HÄRÖN NY BILD HÄRÖN DETALJPLAN FÖR DALBERGEN HÄRÖN 1:4 M.FL. FISKELÄGET HÄRÖN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING NORMALT PLANFÖRFARANDE (ANTAGANDEHANDLING, 2012-06-20) Tjörns Kommun, Västra Götaland INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Detaljplan för Myggenäs 12:3 samt del av 12:139 ALMÖ LIVS Tjörns Kommun, Västra Götaland

Detaljplan för Myggenäs 12:3 samt del av 12:139 ALMÖ LIVS Tjörns Kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-0-04 NORMALT PLANFÖRFARANDE (UTSTÄLLNINGSHANDLING) Detaljplan för Myggenäs 12: samt del av 12:19 ALMÖ LIVS Tjörns Kommun, Västra Götaland INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Kroken 2:18

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Kroken 2:18 DNR: 2014/KS0146 SAMRÅDSHANDLING, UPPRÄTTAD 2015-04-23 Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Kroken 2:18 Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan för Lödöse samhälle i Lödöse kommun av

Läs mer

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Husensjö 9:48, Gustavslund Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till en utbyggnad

Läs mer

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/71.318 0126K-15642 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Detaljplan för Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund PBL 2010:900

Läs mer

PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN

PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Fastighetsförteckning

Läs mer

Tillägg till stadsplan för kv Trädgården m.fl (Fatburen 1), Huddinge kommun

Tillägg till stadsplan för kv Trädgården m.fl (Fatburen 1), Huddinge kommun DATUM DIARIENR 2015-02-19 1 (6) Tillägg till planbeskrivning - antagandehandling Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Tillägg till plankarta med bestämmelser 1 Tillägg till

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för Klippan 3:128 och 3:129 m fl i Klippans tätort och kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande Samhällsbyggnadsnämnden 13 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna

Läs mer

Ändring av Detaljplan 66 för fastigheten Björknäs 1:768 på Björknäsplatån

Ändring av Detaljplan 66 för fastigheten Björknäs 1:768 på Björknäsplatån 2016-03-31 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2016/18-214 Standardförfarande Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Ändring av Detaljplan 66 för fastigheten Björknäs 1:768 på Björknäsplatån Förslag till beslut Miljö-

Läs mer

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser.

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser. Dnr P 414 PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2007-03-09 Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser Uddevalla kommun ILLUSTRATION 12 nya parkeringsplatser varav 1 är handikappanpassad

Läs mer

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertsen

Läs mer

B E S K R I V N I N G

B E S K R I V N I N G NACKA KOMMUN OB 21 (handling 2) Planenheten Dnr ONB 44/2001 213 B E S K R I V N I N G Områdesbestämmelser för södra Boo, del av Backeböl i Nacka kommun. Område N, Boo strandväg m.fl. och område P Dalvägen

Läs mer

Förhandsbesked för nybyggnad av ett enbostadshus, garage, gäststuga och stall på fastigheten Sunderbyn 26:27 Ärendenr L

Förhandsbesked för nybyggnad av ett enbostadshus, garage, gäststuga och stall på fastigheten Sunderbyn 26:27 Ärendenr L 218 Förhandsbesked för nybyggnad av ett enbostadshus, garage, gäststuga och stall på fastigheten Sunderbyn 26:27 Ärendenr L 2016 713 Miljö och byggnadsnämndens beslut Miljö och byggnadsnämnden beslutar

Läs mer

Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun

Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun 1 Antagandehandling Dnr Ädh 1598/2013 Dnr planmodul: P 13/0020 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 23 januari

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelsen Dnr: LKS 11/253/214 Datum: 2011-11-04 SAMRÅDHANDLING Detaljplan för BANSVIKSBROTTET Del av Kronberget 1:82, GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fillsta 1:30,1:33 m.fl. Komplettering av bostadsbebyggelse i södra delen av Fillsta Östersunds kommun

Detaljplan för fastigheterna Fillsta 1:30,1:33 m.fl. Komplettering av bostadsbebyggelse i södra delen av Fillsta Östersunds kommun Detaljplan för fastigheterna Fillsta 1:30,1:33 m.fl. Komplettering av bostadsbebyggelse i södra delen av Fillsta Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 2019/2009 Dnr planmodul: P 09/0024 UTLÅTANDE Detaljplanen har

Läs mer

Detaljplan för MALÖN 1:28 OCH 1:43

Detaljplan för MALÖN 1:28 OCH 1:43 Detaljplan för MALÖN 1:28 OCH 1:43 Orust kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING (UTSTÄLLNINGSHANDLING) Upprättad 2012-08-25 BO-HUS-PLAN AB Arkitekt Boo Widén ORUST KOMMUN Verksamheten för

Läs mer

i Mariestad Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning juni 2018

i Mariestad Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning juni 2018 Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING juni 2018 Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors i Mariestad PLANBESKRIVNING - Upphävande av detaljplan för Sprinten samt del av stadsplan

Läs mer

U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G

U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G 2009-05-28 Genomförandebeskrivning: Drivbänken FABO (Utställningshandling) 1(5) U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G Detaljplan för del av Kv Drivbänken (f.d. Möllevägsskolan) Falkenbergs kommun Hallands

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Sydöstra delen av Gertrudsviks Sjöstad (C309) Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2014-04-17 Antagen: 2014-04-28 Laga Kraft:

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (8) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Christer Ahlén (M) vice

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG ANTAGANDEHANDLING

SAMRÅDSFÖRSLAG UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-09-05 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-02-16 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för fastigheten HARG 47:1och del av HARG s:9 i Vätö församling Dnr 08-10221.214 Ks 08-1451 POSTADRESS BESÖKSADRESS

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling Antagandehandling 2009-10-27 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Förskolan Vilda Tilda, del av Grössbyn 1:82 Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län Enkelt Planförfarande 1 Enkelt Planförfarande

Läs mer

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun DATUM DIARIENR 2015-04-10 1 (6) Tillägg till planbeskrivning-antagandehandling Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Tillägg till plankarta med bestämmelser Fastigheten Lodjuret

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-03-13 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-XX-XX XX Dnr: BN 2016-954 Granskningshandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden,

Läs mer

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, plankarta i ett blad med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018

Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018 Ola Andreasson Stadsarkitekt 2018-11-27 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor

Läs mer

Ändring av detaljplan för Kv. Cykelstyret, Bråstorp, Motala kommun

Ändring av detaljplan för Kv. Cykelstyret, Bråstorp, Motala kommun ANTAGANDEHANDLING ÄDP 29 Handlingen består av: Tillägg till planbestämmelser Beskrivning till ändring av detaljplan Genomförandebeskrivning till ändring av detaljplan Utlåtande Ändring av detaljplan för

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

1/5 ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad Ulricehamns kommun Västra Götalands län. Dnr 2006.

1/5 ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad Ulricehamns kommun Västra Götalands län. Dnr 2006. 1/5 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad Ulricehamns kommun Västra Götalands län Dnr 2006.0534 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2007-11-22 1. INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun UPPRÄTTAD: Diarienr: MN 2016/56 STANDARDFÖRFARANDE PLANUPPDRAG SAMRÅD Granskning ANTAGANDE LAGAKRAFT Plan-

Läs mer

Attefallsåtgärder. Attefallshus - Komplementbostadshus/komplementbyggnad Högst 25 kvadratmeter byggnadsarea

Attefallsåtgärder. Attefallshus - Komplementbostadshus/komplementbyggnad Högst 25 kvadratmeter byggnadsarea Attefallsåtgärder Från den 2 juli 2014 ändrades plan- och bygglagen så att fler åtgärder blev bygglovsbefriade för en- och tvåbostadshus. Allt som tidigare var tillåtet utan bygglov är fortfarande det.

Läs mer

Ändring av detaljplan för BRANÄSBERGET VARGEN OCH BJÖRNEN. Torsby kommun, Värmlands län

Ändring av detaljplan för BRANÄSBERGET VARGEN OCH BJÖRNEN. Torsby kommun, Värmlands län Ändring av detaljplan för BRANÄSBERGET VARGEN OCH BJÖRNEN Torsby kommun, Värmlands län 1 1 Tillägg till PLANBESKRIVNING 1.1 HANDLINGAR Plan- och genomförandebeskrivning Plankarta med planbestämmelser Fastighetsförteckning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Byggnadsnämnden 2005-12-15 1(12) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund 2005-12-15 kl 15.00 15.35 Beslutande Roland Larsson (c) ordförande Bengt Averin (s) Lennart Lindvall

Läs mer

Detaljplan för bostäder och verksamheter inom Nol 3:72 m fl. Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för bostäder och verksamheter inom Nol 3:72 m fl. Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för bostäder och verksamheter inom Nol 3:72 m fl. Ale kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Beslut Godkänd av Samhällsbyggnadsnämnden 2013-03-21 Antagen av Kommunfullmäktige 2013-05-27

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

BEBYGGELSEUTVECKLING. bebyggelseutveckling. ÖP 2012, Översiktsplan för Härryda Kommun

BEBYGGELSEUTVECKLING. bebyggelseutveckling. ÖP 2012, Översiktsplan för Härryda Kommun BEBYGGELSEUTVECKLING bebyggelseutveckling REKOMMENDATIONER ÖP 2012, Översiktsplan för Härryda Kommun 135 Tolkning av begrepp i Plan- och bygglagen En ny Plan- och bygglag (2010:900), PBL började gälla

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-04-09 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-04-17 95 Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: BN 2011-1150 Antagandehandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra

Läs mer