Styrelsen har ordet. Göteborgsaktivisten Nr Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelsen har ordet. Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2. Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus"

Transkript

1 Göteborgsaktivisten Nr Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus Nu får vi väl börja säga att det är vinter ändå. Tiden går lika snabbt som alltid men snart är det dags att börja ducka för julstressen. I Göteborgsdistriktet har vi flera roliga och spännande evenemang planerade i december så till detta nummer av Aktivisten vill jag att ni tar fram kalendern och boka in lite datum. Nästa nummer av aktivisten kommer precis innan jul och därför om ni vill ha med något så är deadlinen redan den 1 4 december Må så gött! Styrelsen har ordet Året närmar sig sitt slut men ännu återstår en stor kampanj. För andra året är det nu dags för Brevskrivarmaraton. Det är en väldigt speciell känsla att veta att vi gör det här tillsammans med hela världen. Och det sker samtidigt deltog 78 länder och det samlades in namnunderskrifter. Det gav resultat, såklart. Vem kan stå emot en sådan enorm mängd människor som utövar påtryckning? Jabbar Savalan i Azerbajdzjan frigavs nästan omedelbart efter att kampanjen avslutats. I Ryssland där Natalia Estemirova mördades 2009 har man pressats till att starta en ordentlig undersökning. Filep Karma i Indonesien sitter visserligen fortfarande fängslad men han har fått nytt hopp efter att han fått besök av justitieministern. I år koncentrerar vi oss i Sverige på endast fem fall. Det ger förhoppningsvis fler namnunderskrifter per fall. På kampanjdagen den 8 december kommer vi i Göteborg att vara i Nordstan. Låt oss tillsammans få människorna att göra ett litet uppehåll i julklappsinköpen för att skriva under våra kort. Med tanke på den stora mängd människor som passerar Nordstadstorget en vanlig lördag så borde vi kunna få in ett riktigt stort antal namnunderskrifter. Göteborgsdistriktet har ett antal insamlingsbössor som finns på kontoret. De är alla märkta med en etikett i botten där det står Göteborgsdistriktet. Nu har det samlats alltfler bössor på kontoret som är omärkta. För att få lite ordning på det har styrelsen börjat med en inventering av insamlingsbössorna som finns på kontoret. Om ni har lånat en bössa från kontoret som har en sådan etikett så kan ni mejla mig numret på bössan så vi vet var de finns och att de finns. Skicka till Bössans nummer består av fyra siffror och står tryckt med röda siffror. Ni vet väl att ni alltid kan höra av er till styrelsen om ni har några synpunkter eller frågor? Nästa styrelsemöte är den 1 2 december. Tills dess tar vi gärna emot frågor och synpunkter till Roger Karlsson Distriktsstyrelsen

2 Vad händer i distriktet? Nästa Månadens Amnestymöte 6/1 2 Nästa månadens Amnestymöte är den 6 december kl i Hörsal Sappören, Sprängkullsgatan 25, Göteborg. Nästa månad är det grupp 11 8 i samarbete med utrikespolitiska föreningen som arrangerar mötet. Denna kväll kommer man belysa situationen i Uzbekistan tillsammans med journalisten Torgny Hinnemo. Hinnemo har under flera år arbetat som UD:s analytiker för de forna Sovjetstaterna och kommer under kvällen berätta om hans erfarenhet av landet baserat på 40års resande i området. Det är gratis inträde för alla de som är Amnesty medlemmar, för de som inte är medlemmar kostar det enbart 20kr. Ni som nu tar denna möjlighet och kommer till månadens amnestymöte ska föranmäla sig till: grupp11 Introduktionsmöte Om man nu under senare tid har fått upp ett nytt intresse för Amnesty internationals arbete och vill veta mer om hur man kan engagera sig på en lokal nivå så kommer det hållas ett introduktionsmöte torsdagen den 28 november klockan på kontoret här i Göteborg. Där kommer de som är intresserade få information i hur man kommer i kontakt med de grupper som man är intresserade av. För mer information kontakta Skriv för frihet Den 8 december är det den nationella kampanjdagen för Skriv för frihet som har ungefär samma utformning som förra året. Detta året har vi fått tillstånd att stå mitt i Nordstan under kampanjdagen. Efter idéerna som kom upp under planeringsmötet den 1 5 november så arbetas det vidare på hur den detaljerade utformningen på kampanjen kommer se ut. Alla grupper som vill vara med är välkomna att delta den 8 december. Det finns ett schema man kan anmäla sig på men om man först vill ha mer information om kampanjen så kan man kontakta Cecilia Kjellgren Ni är alla även välkomna på ett fixarmöte den 5 december där vi kommer ordna med material och likande inför den 8 december. Detta är även en chans för er som inte kundre komma på första planeringsmöter att få mer information om kampanjen. Kom till kontoret och umgås, vi drar igång runt , då ungdomsträffen varit igång innan dess. Här är adressen för att komma till schemat där du kan registrera dig:

3 Musik för frihet Den 9 december anordnar ESK-gruppen (grupp 7) en kväll för alla er som älskar musik och de mänskliga rättigheterna. Detta blir en fortsättning av kampanjdagen som hålls dagen innan. Den 9 december bjuder som sagt ESK-gruppen in alla till en kväll fylld av musik från olika liveband och artister för att tillsammans skapa en positiv förändring för människorättsförsvarare i världen. Det är gratis inträde och det finns fika att köpa på plats. Så drar nu med er era vänner och kom till Kulturhuset Oceanen, Stigbergstorget 8 där dörrarna öppnas runt klockan Positive Ladies Den 1 december är det Världsaidsdagen och detta kommer uppmärksammas av Amnesty International här i Göteborg. Den 1 december är en av 1 6 dagar av kampanj för att uppmärksamma könsrelaterade våld. Denna dag kommer kvinnorättsgruppen här i Göteborg anordna en minifilmfestival med filmer från flera delar av världen som uppmärksammar människor som kämpar för frågor som rör sexuellt våld i samband med konflikter, och att alla människor ska ha tillgång till sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Under dagen finns det även möjlighet att se fotoutställningen "Hidden from the View" som handlar om svårigheterna för kvinnor på den sydafrikanska landsbygden att få tillgång till HIV-behandling. Detta evenemang kommer hållas på Världskulturmuséet. Filmschema: Kvinnornas krig Pinoccio utan näsa XXY Still in the frontine Rätten till min kropp Positive Ladies Football Club Skriv fler insändare I månadens nummer av Insats kan man läsa om en efterlysning från vår presskreterare Elisabeth Löfgren omfler insändare om Amnesty. Vi uppmanar därför er i amnestygrupperna att börja skriva mer insändare och varför inte passa på nu inför skriv för frihet. För att hitta stöd till en insändare kan man kolla i årsrapporten eller använda sig av sökfunktionen på våran hemsida amnesty.se. Kontakta Elisabeth Löfgren om ni har några frågor kring insändare eller vill att någon läser igenom insändaren innan ni skickar in den.

4 Är du vår nästa styrelsemedlem? Distriktsstyrelsen samordnar amnesty-grupperna i Göteborg, bland annat genom att driva fundraisingprojekt, slussa in nya medlemmar, starta fler grupper, samordna kamanjer och på olika sätt stödja distriktets grupper. Är du intresserad att kandidera till distriktets styrelse eller du kankse känner någon du vill nominera? Vill du veta mer, hör av dig till eller till Johanna Edqvist, Vi söker en revisor till distriktet Valberedningen söker en revisor för nästa år. Är du intresserad eller vet du någon som kunde passa? Det är inte nödvändigt att vara ekonom, inte heller att vara medlem i Amnesty. Däremot måste man vara noggrann och pålitlig. Hör av dig till eller till Johanna Edqvist, Detta har hänt MR-dagarna Under MR-dagarna på Svenska Mässan fanns Amnesty International representerad både i monter samt seminarium. I montern fanns representanter från Göteborgsdistriktet som lugnt samsades med praktikanter från Stockholm och Malmö. Mässan var en fantastisk upplevelse där vår monter var väldigt populär, där vi ibland fick köer då det var ett stort intresse av att vara med i vår kampanj samt få mer information om vår organisation. Resultatet blev: nästan 200 nya medlemmar till nätverket Stoppa tvångsvräkningar, 600 vädjanden och flera intresserade av att gå med i Amnesty på olika sätt.

5 Stoppa tvångsvräkningar Nu börjar kampanjen mot tvångsvräkningar gå mot sitt slut men arbetet för att stoppa dessa brott mot de mänskliga rättigheterna fortsätter. Här i Göteborg kan vi stolt gå ut med att vi har samlat in nästan 3500 underskrifter och nu under MR-dagarna kommit upp i en siffra på över 200 nya medlemmar i nätverket Stoppa tvångsvräkningar. Men som sagt, arbetet fortsätter och om du inte har gått med i nätverket så kan du göra detta nu på en gång genom att leta dig till följande adress: Insamlingstävlingen Ställningen i tävlingen för november är nästan oförändrad sedan oktober. Det innebär att grupp 54 finns kvar i ledningen. Den totala summan kr är imponerande. Tävlingen fortsätter och pågår t o m februari så det finns möjligheter att klättra i tabellen. Det kan man göra genom att samla in pengar på valfritt sätt. Betala in pengarna på Göteborgsdistriktets plusgiro Tack för alla bidrag och lycka till!

6 Ungdomsdelen Nästa ungdomsträff Nästa ungdomsträff är den 5 december klockan Alla ungdomsgrupper är då välkomna på en workshop inför skriv för frihet-kampanjen. Kampanjen kommer att dels uppmärksammas i Nordstan av flera grupper i Göteborg och sen fortsätta ute på skolorna runt om i Göteborg, så kom och inspireras, planera och tyck till. Fika bjuds det på som alltid. Utbildningar A som i Amnesty Vill du lära dig mer om hur Amnesty fungerar? Hur vi arbetar med mänskliga rättigheter? eller vem som egentligen fattar besluten i organisationen? Ta chansen och gå kursen A som i Amnesty. Gå in på för anmälan och mer inforation. Tid: Plats: Sensus, Göteborg, Drottninggatan 40, vån 4. Projktledarutbildning Vill du utveckla dina kunskaper i ledarskap? Du kanske är en kreativ person med flera idéer som har svårt att finna en metod eller möjlighet att genomföra dessa. Om du är en sådan person och aktiv inom Amnesty bör du anmäla dig till vårens projektledarutbildning. Du får lära dig hur man skapar projektplan, sätter rätt sorts mål och hur man mobiliserar och genomför idén. Denna utbildning inleds med en kurs helgen den januari och har sista utbildningshelgen den april. Är du intresserad av att veta mer kan du antingen kontakta Susanna Warhammar ) eller gå in på denna sida:

7 Månadens grupp i fokus Kvinnorättsgruppen Här kommer en introduktion till kvinnorättsgruppen baserad på en intervju med gruppmedlemmen Erika Edquist. Gruppen arbetar med kvinnors rättigheter. Det är ett väldigt brett spektra där fokuset varierar i perioder beroende på vad som är aktuellt. Gruppen har nu satsat på fler utåtriktade aktiviteter då de känner att de är bra på detta och har inspirationen till det. De har bland annat arrangerat seminarium, filmvisningar och deltagit vid internationella kampanjer. De är inte alltid de arbetar med ett enskilt fall men just nu jobbar de utöver de externa aktiviteterna för en kvinna i Egypten. De träffas varannan vecka och är då ca 5 stycken som kommer på mötena men då gruppen består ungefär dubbelt så många varierar detta antal från gång till gång. Det bästa med gruppen enligt Erika är att det finns ett otroligt engagemang och man finner lätt inspiration till arbetet när man kommer till mötena. Hon menar att det finns en otroligt stark kärna i gruppen och allting löser sig alltid till det bästa. Just nu ordnar gruppen med det sista inför 1 december, minifilmfestivalen. Samtidigt ligger nu gruppen i uppstarten inför 8 mars och vårens kampanj för sexuella och reproduktiva rättigheter. Erika berättar att det som utmärker kvinnorättsgruppen är att de är en specialgrupp som har ett starkt fokus, är väldigt drivna och har en härlig gemenskap. Hon poängterar även för de som är intresserade att gruppen alltid välkomnar fler aktiva medlemmar och vill gärna se mer samarbeten med andra grupper så tveka inte att kontakta dem om ni i andra grupper har idéer.

INSATS AUGUSTI 2014 3 AKTIVISTSEMINARIET 4 TORTYRKAMPANJEN 6 DÖDSSTRAFFSAKTION

INSATS AUGUSTI 2014 3 AKTIVISTSEMINARIET 4 TORTYRKAMPANJEN 6 DÖDSSTRAFFSAKTION INSATS AUGUSTI 2014 #8 Salvadorianska aktivister demonstrerar utanför Högsta Domstollen i San Salvador för Beatriz rätt till laglig abort. 2 REKRYTERINGSMÖTEN Under perioden 22 september-5 oktober uppmanar

Läs mer

DISTRIKTSSTYRELSEGUIDEN

DISTRIKTSSTYRELSEGUIDEN November December Januari * Ordförandekonferens * Föreningsårsmöten * Bokslut & revision Februari * Föreningsårsmöten * Medlemsrapportering klar 28 februari * Planeringskonferens * Bokslut & revision *

Läs mer

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se Förtroendevalda SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS FÖRTROENDEVALDA SSU-klubbens förtroendevalda är de som

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet?

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Den här handboken är ett PEPP-PAKET som inspirerar och guidar dig från början till slut! PEPP-PAKETET innehåller Introduktion... 3

Läs mer

Bygg ett konvent som inte kraschar

Bygg ett konvent som inte kraschar Bygg ett konvent som inte kraschar En trevlig manual i att arrangera konvent skriven av arrangörerna till lajvkonventet Prolog 2009 Innehåll Introduktion 3 Börja här 4 Praktiskt 5 Program 7 Ekonomi 9 Marknadsföring

Läs mer

Insats JUNI 2014. 3 Aktivistportal Nu finns en ny sida för alla aktiva inom Amnesty där ni hittar allt ni kan behöva för er verksamhet,

Insats JUNI 2014. 3 Aktivistportal Nu finns en ny sida för alla aktiva inom Amnesty där ni hittar allt ni kan behöva för er verksamhet, Insats JUNI 2014 #6 Pridefestival i Jönköping den 17 maj. Foto: Lena Clarin 3 Aktivistportal Nu finns en ny sida för alla aktiva inom Amnesty där ni hittar allt ni kan behöva för er verksamhet, som kampanjinformation,

Läs mer

distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP

distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP innehåll 4 Stöd till klubbar och kommuner DEL 1 5 Organisera ert stöd 7 Nyckelpersoner DEL 2

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

Information för och av dem som arbetar för Röda Korset Sverige - Norra Norrland. Kulturveckan i Gällivare. Sidan 10. Foto: Torbjörn Kjellsson

Information för och av dem som arbetar för Röda Korset Sverige - Norra Norrland. Kulturveckan i Gällivare. Sidan 10. Foto: Torbjörn Kjellsson Rödakorsbladet Nr 4/4 November 2010 Information för och av dem som arbetar för Röda Korset Sverige - Norra Norrland MR-dag Kulturens Hus Luleå Foto: Richard Renberg Kulturveckan i Gällivare. Sidan 10.

Läs mer

klubbmaterial AKTIVITETER DEMOKRATI OCH EKONOMI AKTIVA FÖRTROENDEVALDA MEDLEMMAR SSU:S KLUBBMATERIAL 2015 DEMOKRATI OCH EKONOMI 1

klubbmaterial AKTIVITETER DEMOKRATI OCH EKONOMI AKTIVA FÖRTROENDEVALDA MEDLEMMAR SSU:S KLUBBMATERIAL 2015 DEMOKRATI OCH EKONOMI 1 klubbmaterial AKTIVITETER DEMOKRATI OCH EKONOMI AKTIVA FÖRTROENDEVALDA MEDLEMMAR SSU:S KLUBBMATERIAL 2015 DEMOKRATI OCH EKONOMI 1 SSUKLUBBENS DEMOKRATI OCH EKONOMI Detta häfte beskriver hur SSUklubben

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

Center-kontakt Medlemsblad för centerpartiets kommunkrets 2012 ULRICEHAMN Nr: 2

Center-kontakt Medlemsblad för centerpartiets kommunkrets 2012 ULRICEHAMN Nr: 2 Center-kontakt Medlemsblad för centerpartiets kommunkrets 2012 ULRICEHAMN Nr: 2 INNEHÅLL: 1. Framsidan Tingsholms- och Stenbockskolan 2. Distriktet: Roland Karlsson 3. Kommunkretsen: Bengt Leander 4. Porträttet:

Läs mer

En skrift om vad som engagerar och motiverar oss. Drivkrafter. Att stimulera och stödja ideellt engagemang

En skrift om vad som engagerar och motiverar oss. Drivkrafter. Att stimulera och stödja ideellt engagemang En skrift om vad som engagerar och motiverar oss Drivkrafter 2 Inledning Vad driver volontärer att engagera sig ideellt? Och hur kan vi som volontärsamordnare skapa förutsättningar för volontären att upptäcka

Läs mer

OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN

OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN Foto: Mostphotos Metodbok Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer i Sverige och i världen.

Läs mer

ATT VARA SOM EN BLÄCKFISK EN PROJEKTKOORDINATORS UPPLEVELSER AV ATT STARTA UPP OCH IMPLEMENTERA ÄLDREOMSORG PÅ DISTANS

ATT VARA SOM EN BLÄCKFISK EN PROJEKTKOORDINATORS UPPLEVELSER AV ATT STARTA UPP OCH IMPLEMENTERA ÄLDREOMSORG PÅ DISTANS ATT VARA SOM EN BLÄCKFISK EN PROJEKTKOORDINATORS UPPLEVELSER AV ATT STARTA UPP OCH IMPLEMENTERA ÄLDREOMSORG PÅ DISTANS Jenny Husell ABSTRAKT Att arbeta som projektassistent, innebär många möten med människor

Läs mer

Nära dig. Norrbotten. Guldnappen 2012. En tidning till dig som är medlem i Unionen

Nära dig. Norrbotten. Guldnappen 2012. En tidning till dig som är medlem i Unionen Nära dig No: 1-2012 Norrbotten En tidning till dig som är medlem i Unionen I detta nummer : Vårens kurser och aktiviteter sidan 5-8 Unionens ledarskapsprogram sidan 9 Vikten av ett fast jobb sidan 3 Bli

Läs mer

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser 14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser Ett stort TACK till alla er som varit med och delat med er av era erfarenheter från Ellen,

Läs mer

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald?

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald? SLUTRAPPORt Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald Ungt inflytande 2014 SLUTRAPPORT Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald? 1 Innehåll FÖRORD...2 BAKGRUND - EN LEVANDE STAD

Läs mer

Starthäfte för lärare

Starthäfte för lärare Starthäfte för lärare Vi tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet. För dig som är intresserad av UF-företagande! Den här häftet är till för dig som är lärare. Vi vill på

Läs mer

Hanna Jonsson. www.lsu.se Beställ denna bok:www.lsu.se

Hanna Jonsson. www.lsu.se Beställ denna bok:www.lsu.se Hanna Jonsson Skribent: Hanna Jonsson Projektledare & redaktör: Johan Welander, LSU Layout: Gillbring Grafisk Design Illustrationer: Torgeir Husby Korr: Helena Lindh Omslagsidé: Torgeir Husby Omslagsfoto:

Läs mer

Nu blir vi yngre! Utveckling av barn- och ungdomsverksamhet inom hembygdsrörelsen i Jämtland Härjedalen

Nu blir vi yngre! Utveckling av barn- och ungdomsverksamhet inom hembygdsrörelsen i Jämtland Härjedalen Nu blir vi yngre! Utveckling av barn och ungdomsverksamhet inom hembygdsrörelsen i Jämtland Härjedalen Inledning Bakgrunden till denna förstudie är det föryngringsarbete som påbörjats genom Heimbygdas

Läs mer

SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se a v ti k A SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 AKTIVA De aktiva är de som arrangerar aktiviteter i SSU-klubben och bär

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

..den fortsatta tiden

..den fortsatta tiden Verksamhetsrapport från 2007..den fortsatta tiden Om engagemang efter ett år på Röda Korsets folkhögskola. Innehåll Förord 3 Statistik 4 Sammanfattning 8 Intervjuer 10 Emilia Erixon Bodil Markendahl Lisa

Läs mer

LÄRARFACKLIGT. Vi hyllar lärare och kunskap. Nobeldagen:

LÄRARFACKLIGT. Vi hyllar lärare och kunskap. Nobeldagen: Finns det positiva exempel jag kan lära utav? LÄRARFACKLIGT NR 10 FÖR DIG SOM ÄR OMBUD I LÄRARFÖRBUNDET DECEMBER 2014 Nobeldagen: Vi hyllar lärare och kunskap På Nobeldagen hyllar vi alla lärare genom

Läs mer

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg Juni 2014 Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg 1 2 Inledning Förbundsmötet 2012 var Visions första förbundsmöte. Då gick vi från att vara en ny version av SKTF till att vara Vision Sveriges nyaste fackförbund

Läs mer

Så här kan DU också starta företag

Så här kan DU också starta företag Så här kan DU också starta företag there is no passion to be found playing small, in settling for a life that is less than the one you are capable of living. Så här kan du också starta företag Marlena

Läs mer

Bankuellt Nr 10 Januari 2014

Bankuellt Nr 10 Januari 2014 Bankuellt Nr 10 Januari 2014 BankNytt till dig som bor i Bergslagen Christer Trägårdh VD Vi har faktiskt varit med om ytterligare en historisk händelse. Den förra var att vi öppnade kontor i Storfors (som

Läs mer