A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)"

Transkript

1 Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) René Jaramillo (KD) Ulf Hedin (M) Stefan Bergström (FP) Rose-Marie Holmqvist (S) Ove Dahl, kommunchef Mårten Västerdal, kanslisekreterare Kristina Thorvaldsson, planeringschef, 162 Bertil Eifrém, processledare, Träregion Småland, 162 Gunnar Storbjörk (S) Kommunkansliet Justerade paragrafer (32)

2 Underskrifter Sekreterare Mårten Västerdal Ordförande Bo Frank Justerare Gunnar Storbjörk 2(32)

3 Bevis om anslag av protokoll s protokoll från sammanträdet är justerat Anslagsdag Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsförvaltningen Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom 3 veckor från anslagsdagen. Underskrift. Mårten Västerdal 3(32)

4 Förteckning över kommunstyrelsens arbetsutskotts ärenden den 2 april Information från ledamöter och ersättare i arbetsutskottet samt från kommunledningsförvaltningen 162 Information Träregion Småland Röstningsinstruktion till ombud vid ordinarie bolagsstämma med AB Regionteatern Blekinge-Kronoberg Röstningsinstruktion till ombud i ordinarie bolagsstämma med Växjö Teater AB Samrådsyttrande över detaljplan för Södra Rottne 1:3 m.fl., Växjö kommun 166 Samrådsyttrande över detaljplan Tallörten 10, Högstorp, Växjö kommun 167 Översyn av hjälpmedelscentral 168 Nystart av "experimenthusverksamhet" 169 Fastställande av särskilt pris för bostadsmark inom kvarteret Lågan i Växjö 170 Skrivelse om att bygga flytande scen i Växjösjön 171 Yttrande över planbesked Ekesås 1:1, Sandsbro, Växjö kommun 172 Yttrande över förslag till vattenskyddsområde för Åryds vattentäkt Yttrande över Miljödepartementets remiss av rapporten om klimatfärdplan 2050 Yttrande över Arbetsmarknadsdepartementets promemoria Permanent utvidgad målgrupp för etableringslagen 175 Motion om byggnation av bostadsrätter på Araby - Lars Edqvist (MP) 176 Motion om kollektivhus - Örjan Mossberg (V), Mikael Karlsson (V) 177 Motion om stadsnära odling - Lars Edqvist (MP) 178 Antagande av fördjupad översiktplan för Åryd Utdragsbestyrkande 4(32)

5 Redovisning av beslut i ärenden väckta genom medborgarförslag där beslutanderätten har överlåtits till nämnd, till och med 1 mars 2013 Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag som kommit in före 1 mars 2013 Redovisning av kommunfullmäktiges uppdrag till nämnder och styrelsen under 2012 Redovisning av inkomna och besvarade skrivelser av intresse samt inkomna inbjudningar och protokoll Utdragsbestyrkande 5(32)

6 161 Information från ledamöter och ersättare i arbetsutskottet samt från kommunledningsförvaltningen Ove Dahl, kommunchef, informerar om att upphandlingsenheten kommer att förstärkas med ytterligare personal. Utdragsbestyrkande 6(32)

7 162 Information Träregion Småland Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet noterar informationen till protokollet. Bertil Eifrém, processledare för Träregion Småland, presenterar handlingsprogramet för att göra Småland till en ledande träregion i Europa Bakom satsningen står länsstyrelserna och regionförbunden i Småland. Utdragsbestyrkande 7(32)

8 163 Röstningsinstruktion till ombud vid ordinarie bolagsstämma med AB Regionteatern Blekinge-Kronoberg Dnr KS/2013:10 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet ger ombudet i uppdrag att rösta för fastställelse av resultaträkningen och balansräkningen. Dispositioner beträffande bolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen. Ansvarsfrihet för styrelseledamöterna och verkställande direktören. Regionteatern Blekinge-Kronoberg har kallat Växjö kommun till ordinarie bolagsstämma i egenskap av delägare i bolaget. Övriga ägare är landstinget Blekinge samt landstinget Kronoberg. Kommunchefen har i en skrivelse den 21 mars redogjort för ärendet. Av skrivelsen framgår bland annat att Efter bokslutsdispositioner och skatt redovisar AB Regionteatern Blekinge-Kronoberg ett underskott på -452 tkr för Detta är i enlighet med fastställd budget. För 2011 redovisades ett överskott på 309 tkr. Bolagets soliditet uppgick vid årsskiftet till 53 %, en marginell försämring från föregående årskifte. Trots underskottet på -452 tkr har alltså soliditeten inte försämrats. Orsaken är att balansomslutningen (totala tillgångar) minskat med 958 tkr och uppgick till tkr ( tkr). För 2013 är budgeten underbalanserad med 263 tkr. Utdragsbestyrkande 8(32)

9 164 Röstningsinstruktion till ombud i ordinarie bolagsstämma med Växjö Teater AB Dnr KS/2013:137 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet ger ombudet i uppdrag att rösta för fastställelse av resultat- och balansräkning. Disposition av bolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen. Ansvarsfrihet för styrelseledamöter och verkställande direktören. Växjö Teater AB har i kallat till ordinarie bolagsstämma. Kommunchefen har i en skrivelse den 19 mars redogjort för ärendet. Av skrivelsen framgår att bolaget för 2012 redovisar ett överskott på 65 tkr. För 2011 redovisades ett överskott på tkr varav tkr var reavinst vid försäljning av teaterbyggnaden, Tullen 17, till Växjö Fastighetsförvaltning AB. Verksamheten som tidigare bedrevs inom ramen för Växjö teater AB övertogs samtidigt av kulturförvaltningen. Sedan 1 juli 2011 har teaterbolaget ingen personal anställd och bedriver i praktiken ingen verksamhet. Till bolagsstämmans förfogande står balanserade vinstmedel på tkr. Enligt förslag till vinstdisposition utdelas tkr till aktieägaren Växjö kommun, vilket ungefär motsvarar reavinsten vid försäljning av teaterbyggnaden. Bolagets rörelsekapital var tkr per Utdragsbestyrkande 9(32)

10 165 Samrådsyttrande över detaljplan för Södra Rottne 1:3 m.fl., Växjö kommun Dnr KS/2013:179 Arbetsutskottets beslut Kommunstyrelsen tillstyrker detaljplanen och lämnar följande yttrande över samrådsförslaget till detaljplan för Södra Rottne 1:3 m.fl. i Rottne: Det aktuella området är angett som lämpligt för bebyggelse i den fördjupade översiktsplanen för Rottne som antogs Detaljplanen överensstämmer väl med översiktsplanens intentioner. Gatu- och grönstruktur I den fördjupade översiksplanen anges att grönstruktur i det aktuella området skall ha tydlig koppling till det närliggande utbyggnadsområdet Nybergs hage och befintlig struktur öster om Växjövägen. Detaljplanen föreslår två naturområden i områdets västra del. För att länka samman dessa till ett grönstråk bör det smala avsnittet av naturmark norr om Vinningevägen göras lika bred som Vinningevägen. Fastighetsrättsliga frågor Av genomförandebeskrivningen framgår inte om några befintliga bostadsfastigheter skall avstyckas och lösas in av kommunen för att tillskapa ny allmän platsmark som behövs för planens genomförande. Detta bör förtydligas i genomförandebeskrivningen. Stadsbyggnadskontoret har tagit fram ett samrådsförslag till detaljplan för Södra Rottne 1:3 m.fl. i Rottne som kommunstyrelsen fått för yttrande. Avsikten med planen är att möjliggöra enfamiljshus på området. Kommunchefen har i en skrivelse redogjort för ärendet och lämnat förslag till yttrande. Beslutsexpediering Byggnadsnämnden Utdragsbestyrkande 10(32)

11 166 Samrådsyttrande över detaljplan Tallörten 10, Högstorp, Växjö kommun Dnr KS/2013:180 Arbetsutskottets beslut Kommunstyrelsen tillstyrker planändringen och lämnar följande yttrande över samrådsförslaget till detaljplan för Tallörten 10 i Högstorp: Initiativet till planändringen för att möjliggöra för ny bostadsbebyggelse är positivt. Växjö kommuns översiktsplan ser en förtätning av staden som en möjlighet att utnyttja marken effektivt och att en blandning av bebyggelseformer i alla stadens delar ger förutsättningar till en socialt sammanhållen stad. En förtätning av bostäder, även tillsammans med handel, kontor etc., längs kollektivtrafikens linjedragning anses eftersträvansvärt. Enligt översiktsplanen ligger fastigheten i ett område där det finns risk för översvämning i samband med överbelastat ledningsnät. Översiktsplanen beskriver även att närheten till natur ger förutsättningar för god folkhälsa och ökat välbefinnande. Med beaktande av behovet av dagvatteninflitration och av gröna rekreativa miljöer bör andelen hårdgjort yta inom fastigheten begränsas och kvalitativa utemiljöer för vistelse och lek skapas. Även ett förtydligande angående bevarande av befintliga träd önskas. Om tomterna ska avstyckas bör en gemensamhetsanläggning för utfart, parkering och plats för sopkärl inrättas. Det innebär också att underhåll/drift bör finnas nedtecknat i korrekta andelstal. T.ex. gällande snöplogning och skötsel under vintern. Vad gäller ledningar för teknisk försörjning såsom vatten och avlopp kommer anslutningspunkterna att ligga i gatan. De fastigheter som inte har direktkontakt med gatan behöver få sina ledningar tryggade. Ledningsrätt är endast till för allmänna ledningar. För privata ledningar ska servitut anordnas alternativt gemensamhetsanläggning om ledningarna är gemensamma. Tele och el brukar lösas med abonnemangsavtal. Utdragsbestyrkande 11(32)

12 166 fortsättning Byggnadsnämnden har gett stadsbyggnadskontoret i uppdrag att upprätta en ny detaljplan för Tallörten 10. Samrådsförslaget till detaljplan för Tallörten 10 avser att riva den befintliga industribyggnaden på fastigheten och istället möjliggöra för uppförande av cirka 10 stycken rad- eller kedjehus. Kommunchefen har i en skrivelse den 21 mars redogjort för ärendet och lämnat förslag till yttrande. Beslutsexpediering Byggnadsnämnden Utdragsbestyrkande 12(32)

13 167 Översyn av hjälpmedelscentral Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen uppdrar åt kommunchefen att uppta överläggningar med landstinget Kronoberg angående en gemensam hjälpmedelscentral. Växjö kommun och landstinget Kronoberg har idag två separata centraler med hjälpmedel för människor med funktionsnedsättning. Utdragsbestyrkande 13(32)

14 168 Nystart av "experimenthusverksamhet" Dnr KS/2013:235 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen uppdrar åt tekniska nämnden, skol- och barnomsorgsnämnden och gymnasienämnden att inom befintlig budget utreda förutsättningarna för att starta ett "experimenthus" i Växjö centrum. Experimenthuset i Växjö lades ner för ca 7-8 år sedan. Efterfrågan på experimenthusets upplevelser har sedan dess ständigt efterfrågats. Kommunchefen har i en skrivelse den 13 mars redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att ett experimenthus skulle vara positivt både som ett komplement till skolornas ordinarie undervisning och som ett intressant turistmål. Lokalfrågan är viktig då en central placering i Växjö centrum är positivt inte minst ur tillgänglighetsynpunkt. Yrkanden Gunnar Storbjörk (S): Kommunstyrelsen uppdrar åt skol- och barnomsorgsnämnden och gymnasienämnden att inom befintlig budget utreda förutsättningarna för att starta ett "experimenthus" i Växjö centrum. Anna Tenje (M): Kommunstyrelsen uppdrar åt tekniska nämnden, skol- och barnomsorgsnämnden och gymnasienämnden att inom befintlig budget utreda förutsättningarna för att starta ett "experimenthus" i Växjö centrum. Beslutsordning Ordförande Frank ställer yrkandena mot varandra och finner att utskottet beslutar i enlighet med Anna Tenjes yrkande. Utdragsbestyrkande 14(32)

15 169 Fastställande av särskilt pris för bostadsmark inom kvarteret Lågan i Växjö Dnr KS/2013:151 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen fastställer särskilt pris för bostadsmark inom del fastigheten Växjö 9:37 och Växjö Lågan 21, bilaga 1. Priset för marken inom berörda områden beslutas bli kr. Reservationer Socialdemokraterna i arbetsutskottet reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Lågan fastigheter AB köpte under 2012 fastigheten Växjö Lågan 18 av Växjö kommunfastigheter AB. Lågan Fastigheter AB ligger nu i förhandling med fastighetsägaren till Lågan 22. För att kunna genomföra tänkt bostadsbebyggelse inom hela kvarteret önskar de nu köpa Växjö kommuns kvarvarande delar av kvarteret, ca m2. Kommunchefen har i en skrivelse den 18 mars redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår bland annat att kommunens försäljning är villkorat av att Lågan Fastigheter AB först köper fastigheten Lågan 22, då endast ägaren av denna fastighet har möjlighet att köpa kommunens mark i kvarteret. Yrkanden Gunnar Storbjörk (S): Kommunstyrelsen återremitterar ärendet. Bo Frank (M): Kommunstyrelsen fastställer särskilt pris för bostadsmark inom del fastigheten Växjö 9:37 och Växjö Lågan 21, bilaga 1. Priset för marken inom berörda områden beslutas bli kr. Beslutsordning Ordförande Frank ställer yrkandena mot varandra och finner att utskottet beslutar i enlighet med det egna yrkandet. Utdragsbestyrkande 15(32)

16 170 Skrivelse om att bygga flytande scen i Växjösjön Dnr KS/2011:647 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen besvarar skrivelsen med att kommunala bidrag för närvarande ej är aktuella på grund av det rådande ekonomiska läget. Ingemar Nordström har i en skrivelse till kommunstyrelsen föreslagit att Växjö kommun låter bygga en flytande scen i Växjösjön för orkestrar, körer och teateruppsättningar. Tekniska nämnden har i 110/2012 yttrat sig över förslaget. Av yttrandet framgår att bedömd investeringskostnad uppgår till ca kr, driftskostnad för att förvara, underhålla samt montera upp och ned scenen ca kr/år. Till detta kommer kostnader i samband med varje framträdande. Kulturnämnden har 15/2013 yttrat sig över förslaget. Av yttrandet framgår att nämnden inte ser något behov av den typ av scen som föreslås utan istället vill prioritera scenen i Linnéparken. Kommunchefen har i en skrivelse den 20 mars redogjort för ärendet. Utdragsbestyrkande 16(32)

17 171 Yttrande över planbesked Ekesås 1:1, Sandsbro, Växjö kommun Dnr KS/2013:222 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen tillstyrka att byggnadsnämnden prövar förfrågan från Växjö Stift om planläggning av Ekesås 1:1 och lämnar följande synpunkter: Enligt Översiktsplan, del Växjö stad är aktuell fastighet markerad som stadsbebyggelse vilket innebär att stöd finns för att påbörja planläggning. Vid en planläggning bör det undersökas om ny bebyggelse kan anslutas till kommunalt verksamhetsområde för vatten och avlopp. Vid en planläggning prövas skälen för upphävande av strandskydd. Det är då viktigt att det finns en naturinventering och en landskapsanalys som planläggningen baseras på. Växjö stift lämnat in en förfrågan om planläggning av fastigheten Ekesås 1:1 till byggnadsnämnden. Inom området finns ett antal arrendetomter och fritidshus som Växjö stift nu vill planlägga med 17 nya villatomter. Stadsbyggnadskontoret har valt att initialt hantera förfrågan med ett så kallat planbesked. Syftet är att tidigt ge sökanden besked om hur byggnadsnämnden ställer sig i frågan. Som stöd i planbeskedet har stadsbyggnadskontoret valt att inhämta synpunkter från bland annat kommunstyrelsen. Utdragsbestyrkande 17(32)

18 172 Yttrande över förslag till vattenskyddsområde för Åryds vattentäkt Dnr KS/2013:122 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen tillstyrker förslag till vattenskyddsområde för Åryds vattentäkt under förutsättning att synpunkter i nedanstående beaktas. Kommunstyrelsen välkomnar en uppdatering av vattenskyddsområdet med skyddsföreskrifter då skydd av vattentäkten i Åryd är önskvärt. För Åryds samhälle finns ett utställningsförslag på översiktsplan som väntas antas under våren Förslaget på inre och yttre vattenskyddsområde följer de avgränsningar på vattenskyddsområde som finns utpekat i förslaget på översiktsplan. I området finns pågående verksamhet i form av bildemontering och flisupplag. Det är önskvärt att dessa verksamheter får vara kvar på platsen, under förutsättning att deras verksamhet inte riskerar att påverka vattentäkten. I förslaget på översiktsplan för Åryd finns riktlinjer för verksamhetsområdet: Området lämpar sig för störande verksamheter. Bostäder är inte lämpligt i området. Verksamheter ska ta hänsyn till skyddsområdet för Åryds vattentäkt. Vid exempelvis brand eller andra olyckstillbud ska man kunna ta hand om utsläpp av kemikalier och extrema flöden så att inte den omgivande marken och vattnet skadas. Dagvattnet ska tas omhand inom respektive fastighet. Kommunstyrelsen bedömer att dessa riktlinjer är förenliga med vattenskyddsområdets förslag på bestämmelser. I förslaget till skyddsföreskrifter finns bestämmelser om schaktning och anläggningsarbeten (punkt 8), Tekniska förvaltningen bör överväga att förtydliga detta avsnitt med att tillstånd ska innehas för att anlägga vägar, skogsbilvägar och liknande i området. Utdragsbestyrkande 18(32)

19 172 fortsättning Tekniska förvaltningen har tagit fram förslag på uppdaterat vattenskyddsområde med skyddsföreskrifter för Åryds vattentäkt. Dricksvattnet produceras i ett grundvattenverk. Kommunchefen har i en skrivelse den 13 mars redogjort för ärendet och lämnat förslag till yttrande. Utdragsbestyrkande 19(32)

20 173 Yttrande över Miljödepartementets remiss av rapporten om klimatfärdplan 2050 Dnr KS/2013:81 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen lämnar yttrande i skrivelse daterad 26 mars 2013 som Växjö kommuns yttrande över Miljödepartements remiss av Naturvårdsverkets rapport Underlag till en färdplan för ett Sverige utan klimatutsläpp Växjö kommuns huvudsakliga synpunkter är att Sverige genom att förlägga majoriteten av utsläppsminskningen inom landet visar på globalt ansvarstagande, att utsläppsmål för 2030 och 2040 bör formuleras, och att styrmedel gentemot dessa införs. Vidare anser kommunen att energieffektivitet är ett viktigt område, trots att det på sikt bidrar till mindre direkta effekter på utsläppen. Växjö kommun anser att kommunala särkrav på byggnation måste få finnas kvar. Särkraven har inte lett till ökade kostnader i Växjö. Slutligen poängterar kommunen vilken betydelse bidragssystem som LIP och KLIMP haft för landets omställning. Kommunernas roll i omställningen är väsentlig, och med hjälp av investeringsbidrag kan omställningen bli kostnadseffektiv. Växjö kommun har erbjudits möjlighet att lämna ett yttrande över ett underlag för en färdplan över ett Sverige utan klimatutsläpp Underlaget har tagits fram av Naturvårdsverket på uppdrag av Miljödepartementet. Sveriges färdplan är en del av EUs färdplan som innebär minskade utsläpp med 80 % till Naturvårdsverket har i sitt underlag till färdplan för ett Sverige utan klimatutsläpp 2050 konstaterat att detta huvudsakligen måste uppnås genom kraftiga utsläppsminskningar inom Sverige. Vidare lägger man fram ett antal förslag, men konstaterar samtidigt att det är meningslöst att fastslå styrmedel för hela perioden fram till Kommunchefen har i en skrivelse den 18 mars redogjort för ärendet samt lämnat förslag till yttrande. Utdragsbestyrkande 20(32)

21 174 Yttrande över Arbetsmarknadsdepartementets promemoria Permanent utvidgad målgrupp för etableringslagen Dnr KS/2013:95 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen lämnar följande yttrande över promemorian Permanent utvidgad målgrupp för etableringslagen: Växjö kommun är väl bekant med de frågeställningar som ligger till grund för förslaget om en permanent lagändring och uppskattar att cirka 400 barn och 100 vuxna från Somalia, i närtid kommer att söka uppehållstillstånd som ett resultat av den nya rättstillämpning som gäller. Växjö kommun ser lagförslaget som en anpassning till den nya rättstillämpningen och är positiv till att målgruppen omfattas av de lagstadgade etableringsinsatser som erbjuds. Växjö kommun avstyrker förslaget om att anhöriga till personer som hunnit bli svenska medborgare inte ska omfattas av de etableringsinsatser som erbjuds enligt lagen om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare. Vi anser att den målgrupp som avses med det nya lagförslaget är ett specifikt undantag för en grupp av nyanlända invandrare, som i det närmaste kan betraktas som statslösa. Det är en grupp som kommunen bedömer är i behov av stora insatser vid sin etablering och därför, oavsett anknytningspersonens medborgarskap, ska erbjudas samma möjligheter. Arbetsmarknadsdepartementet har översänt promemorian Permanent utvidgad målgrupp för etableringslagen (DS 2013:5) till Växjö kommun för yttrande. I promemorian föreslås att anhöriga till flyktingar och andra skyddsbehövande ska omfattas av lagen om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare och att möjligheterna till anhöriganknytning förlängs från två till sex år från det att anknytningspersonen först togs emot i en kommun. Med anknytningsperson avses den person som den anhöriga hävdar anknytning till. Utdragsbestyrkande 21(32)

22 174 fortsättning I promemorian föreslås att anhöriga till anknytningspersoner som hunnit bli svenska medborgare, inte ska omfattas av insatser enligt lagen om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare. Som motiv för detta förslag anges att svenska medborgare bör behandlas lika, oavsett grunden för medborgarskapet. Nämnden för arbete och välfärd har i 31/2013 lämnat synpunkter på promemorians förslag. Kommunchefen har i en skrivelse den 25 mars redogjort för ärendet och lämnat förslag till yttrande. Utdragsbestyrkande 22(32)

23 175 Motion om byggnation av bostadsrätter på Araby - Lars Edqvist (MP) Dnr KS/2012:1017 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige besvarar motionen med att ägardirektiven för närvarande inte tillåter nyproduktion av bostadsrätter men att de kommunala bostadsbolagen ska pröva möjligheten att bygga ägarlägenheter. Lars Edqvist (MP) har i en motion föreslagit att kommunfullmäktige ger Växjö kommunföretag AB (VKAB) i uppdrag att bygga bostadsrätter eller ägarlägenheter i Araby för att minska utanförskapet. Växjö kommunföretag AB har i 19/2013 yttrat sig över motionen. Av yttrandet framgår att ägardirektiven inte tillåter att de kommunala bostadsbolagen producerar bostadsrätter. Däremot har man för avsikt att pröva möjligheten att bygga ägarlägenheter. Kommunchefen har i en skrivelse den 20 mars redogjort för ärendet. Av skrivelsen framgår bland annat att ägardirektiven uppmanar Växjöhem och Hyresbostäder till att pröva byggnation av ägarlägenheter. Detta har i ett tidigare fall prövats vid byggnationen av höghuset i kvarteret Alabastern, vilket dock föll på problematik kring tredimensionell fastighetsbildning. Yrkanden Anna Tenje (M): Kommunfullmäktige besvarar motionen med att ägardirektiven för närvarande inte tillåter nyproduktion av bostadsrätter men att de kommunala bostadsbolagen ska pröva möjligheten att bygga ägarlägenheter. Charlotta Svanberg (S) med instämmande av Carin Högstedt (V): Kommunfullmäktige beslutar att med ändring av ägardirektiven tillåta byggandet av bostadsrätter och därmed bifalla motionen. Utdragsbestyrkande 23(32)

24 175 fortsättning Beslutsordning Ordförande Frank ställer yrkandena mot varandra och finner att utskottet beslutar i enlighet med Anna Tenjes yrkande. Utdragsbestyrkande 24(32)

25 176 Motion om kollektivhus - Örjan Mossberg (V), Mikael Karlsson (V) Dnr KS/2012:991 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige besvarar motionen med att det nya bostadskösystemet kommer att ge en bild av hur efterfrågan på kollektivboende ser ut. Om efterfrågan är tillräckligt stor kommer byggnation av hus med gemensamhetsutrymmen att prövas. Örjan Mossberg (V) och Mikael Karlsson (V) har i en motion föreslagit att Växjö kommunföretag AB får i uppdrag att fånga upp intresset för boende i kollektivhus och att bygga kollektivhus i Växjö. Växjö kommunföretag AB har i 18/2013 yttrat sig över motionen. Av yttrandet framgår bland annat att om det finns intresse för hus med gemensamsamhetsutrymmen, så kommer man att pröva byggnation av sådana. Kommunchefen har i en skrivelse den 20 mars redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår bland annat att det nya bostadskösystemet innebär en ökad möjlighet att undersöka efterfrågan av olika boendeformer eller andra bostadsalternativ, däribland efterfrågan på boende i kollektivhus. Yrkanden Carin Högstedt (V) med instämmande av Gunnar Storbjörk (S): Kommunfullmäktige beslutar att med bifall till motionen uppdra till VKAB att fånga upp intresset för kollektivhusboende och om det finns verkställa byggande. Bo Frank (M): Kommunfullmäktige besvarar motionen med att det nya bostadskösystemet kommer att ge en bild av hur efterfrågan på kollektivboende ser ut. Om efterfrågan är tillräckligt stor kommer byggnation av hus med gemensamhetsutrymmen att prövas. Utdragsbestyrkande 25(32)

26 176 fortsättning Beslutsordning Ordförande Frank ställer yrkandena mot varandra och finner att utskottet beslutar i enlighet med det egna yrkandet. Utdragsbestyrkande 26(32)

27 177 Motion om stadsnära odling - Lars Edqvist (MP) Dnr KS/2012:1047 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att se över möjligheterna att vidareutveckla den stadsnära odlingen. Motionen anses därmed besvarad. Lars Edqvist (MP) har i en motion föreslagit att Växjö kommun ska vidareutveckla stadsjordbruket i Ekobacken och utvidga det till bostadsområden, skolor och andra lämpliga områden i Växjö. Motionären menar att en vidareutveckling av stadsjordbruk inom lämpliga områden i Växjö kan ge pedagogiska effekter, skapa nya besöksmål och vara inspiration till närodling i olika bostadsområden. Tekniska nämnden har i 7/2013 yttrat sig över motionen. Nämnden menar att det är positivt att kommunal och privata stadsodlingsprojekt utvecklas inom lämpliga områden. Däremot anser man inte att förslaget i motionen ligger inom tekniska nämndens ansvarsområde. Kommunchefen har i en skrivelse den 19 mars redogjort för ärendet. Av skrivelsen framgår att kommunledningsförvaltningen ser mycket positivt på motionens intentioner att Växjö kommun ska arbeta för att vidareutveckla stadsodlingar av olika slag som t ex Östrabobacken, bostadsområden och andra lämpliga områden i Växjö. Det väver samman alla hållbarhetsaspekter; sociala, ekonomiska och ekologiska och kan vara positivt för grönstruktur och tillgänglighet. Det kan också innebära minskade kostnader för fastighetsägare och t.o.m. öka fastighetsvärdet. Utdragsbestyrkande 27(32)

28 178 Antagande av fördjupad översiktplan för Åryd Dnr KS/2011:984 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige antar Översiktsplan, del Åryd och ersätter motsvarande del i Översiktsplan Växjö kommun Planeringskontoret har under 2011 och 2012 arbetat med en ny översiktsplan för Åryd. Under samråd och utställning har det varit möjligt att lämna synpunkter på förslaget. Översiktsplanen ska nu antas av kommunfullmäktige. Kommunchefen har i en skrivelse den 22 mars redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att de förändringar som gjorts av utställningshandlingen jämfört med antagandehandlingen främst rör text och layout av dokumentet. De ställningstaganden som fanns i utställningsförslaget kvarstår. Översiktsplan, del Åryd ersätter motsvarande kapitel i översiktsplan Växjö kommun som antogs Utdragsbestyrkande 28(32)

29 179 Redovisning av beslut i ärenden väckta genom medborgarförslag där beslutanderätten har överlåtits till nämnd, till och med 1 mars 2013 Dnr KS/2013:266 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige godkänner redovisningen. Enligt Arbetsformer för nämnder och styrelser i Växjö kommun ska beslut i ärenden väckta genom medborgarförslag där beslutanderätten överlåtits till nämnd eller styrelse, redovisas till kommunfullmäktige i april och oktober. Kommunchefen har i en skrivelse den 25 mars lämnat en förteckning över beslut fattade i ärenden väckta genom medborgarförslag. Utdragsbestyrkande 29(32)

30 180 Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag som kommit in före 1 mars 2013 Dnr KS/2013:267 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige godkänner redovisningen av obesvarade motioner och medborgarförslag. Kommunledningsförvaltningen redovisar nedan en förteckning över obesvarade motioner och medborgarförslag som kommit in före den 1 mars Enligt kommunfullmäktiges arbetsordning ska en sådan redovisning presenteras vid fullmäktiges sammanträden i april och oktober. Kommunchefen har i en skrivelse den 25 mars lämnat en förteckning över obesvarade motioner och medborgarförslag. Utdragsbestyrkande 30(32)

31 181 Redovisning av kommunfullmäktiges uppdrag till nämnder och styrelsen under 2012 Dnr KS/2013:245 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige noterar uppföljningen i protokollet. Nämnder, kommunstyrelsen och kommunala bolag har i samband med sina respektive bokslut lämnat en redovisning över vilka uppdrag som de fått av kommunfullmäktige under Utöver dessa uppdrag så har även äldre uppdrag som ännu inte är verkställda redovisats. Kommunstyrelsen har en uppsiktsplikt över verkställigheten av kommunfullmäktiges beslut vilket är bakgrunden till denna uppföljning. Kommunkansliet har gjort en sammanställning av kommunfullmäktiges uppdrag baserad på redovisningen från nämnder och bolag. Kommunkansliet har även gått igenom samtliga uppdrag som kommunfullmäktige gav under 2012 och stämt av detta mot nämndernas redovisningar. Miljö- och hälsoskyddsnämnden, byggnadsnämnden och överförmyndarnämnden har inte redovisat några enskilda nya eller äldre uppdrag från kommunfullmäktige. Utdragsbestyrkande 31(32)

32 182 Redovisning av inkomna och besvarade skrivelser av intresse samt inkomna inbjudningar och protokoll Dnr KS/2013:255 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner redovisningen. Kommunkansliet har i en skrivelse den 27 mars redogjort för inkomna och besvarade skrivelser av intresse samt inkomna inbjudningar och protokoll. Utdragsbestyrkande 32(32)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric

Läs mer

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S)

Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00-11:10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson

Läs mer

A-salen, kommunhuset

A-salen, kommunhuset Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:15 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) 194-199, 201-214 Charlotta Svanberg (S) 194-211, 213-214 Per Schöldberg (C) 194-198, 200-214 Anna Tenje (M) 194-197, 199-214

Läs mer

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400 Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 9:00 11:15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg

Läs mer

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Plats A-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Anna Hultstein (M) Malin Adell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10 Tid och plats A-salen klockan 10.00 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C) ordförande Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Cheryl Jones Fur (MP) Tomas Thornell (S)

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), Tony Lundstedt (S), 18 21

Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), Tony Lundstedt (S), 18 21 Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), 11 17 Tony

Läs mer

A-salen. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S)

A-salen. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP) Plats A-salen Tid Kl. 10:00 11:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17 Tid och plats A-salen klockan 09.30 11.20 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) 1:e vice ordförande Anna Tenje (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Eva Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän 15.10-16.30, C-salen Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Charlotta Svanberg

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Charlotta Svanberg Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 11.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M), ordförande Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S) Tid och plats VKABs sammanträdesrum, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker Tid och plats Utvandrarnas hus, Växjö, kl. 15.30-15.40 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M) Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Ulf Hedin (M) Patric

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Nils Fransson (FP)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Nils Fransson (FP) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:05 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Nils Fransson (FP) Övriga

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S)

A-salen, kommunhuset. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-04. Klockan 10.00 i A-salen. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-04. Klockan 10.00 i A-salen. Åsa Karlsson Björkmarker Plats och tid Beslutande Ledamöter Klockan 10.00 i A-salen Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10:00-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-09.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Ulla Svensson (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Tjänstepersoner Justering Justerare

Läs mer

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) René Jaramillo (KD) Åsa Karlsson Björkmarker (S)

A-salen, kommunhuset. Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) René Jaramillo (KD) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-13. Klockan 10.00 i A-salen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-13. Klockan 10.00 i A-salen Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Klockan 10.00 i A-salen Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Anna Tenje (M) Catharina

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 9.15 11.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bert Sundström (S), ordförande Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen Tid Kl. 13.30 14.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S)

A-salen, kommunhuset. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 11.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30.

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Lena Wibroe (M)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Lena Wibroe (M) Plats C-salen, kommunhuset Tid Kl. 13:30 15:20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden

Miljö- och byggnadsnämnden 1 (15) Plats och tid Trossen i Färjestaden, klockan 9.00 12.00 Beslutande Günter Ruchatz (M), ordf Jimmy Odenäng (M) Johan Sigvardsson (C) Anne Wilks (MP) Per-Olof Johansson (S) Bertil Johansson (S) Henriette

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.05 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 7 februari 2018 i A-salen, kl. 09:00-11:53 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Göran Kannerby (KD) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Tony Lundstedt (S) Anders Mårtensson (V) Catharina Carlsson (M) Annika Stacke (FP)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Tony Lundstedt (S) Anders Mårtensson (V) Catharina Carlsson (M) Annika Stacke (FP) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats D-salen, kl. 08:30-12:24 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

Sophie Nygren Sofia Westergren (M) Bo Pettersson (S) sekreterare ordförande justerare

Sophie Nygren Sofia Westergren (M) Bo Pettersson (S) sekreterare ordförande justerare KOMMUNSTYRELSEN Tid: 16:30-16:40 Plats: Skeppet Beslutande Sofia Westergren (M), ordförande Bo Pettersson (S), vice ordförande Gunnar Lidén (M) ersätter Linda Ekdahl (M), jäv 59, 61 Roger Andersson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2.

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. KALLELSE Kommunstyrelsen 2016-12-14 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. Tid och plats tisdagen den 20 december 2016 kl. 15.30 (i samband

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 11.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13:30 15.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats Omsorgsförvaltningens stora konferensrum, kl. 15:10-15:25 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Anna Zelvin (KD), 1:e vice ordförande Julia Berg (S), 2:e vice ordförande Benny Johansson

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Lennart Adell Kind (L)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Lennart Adell Kind (L) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD) Plats C-salen, kommunhuset Tid Kl. 13:30 13:55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordf. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16 2014-04-16 1(6) Plats och tid Ekströmska i kv Värjan klockan 09.00-12.25, 13.30-15.00 Beslutande Magnus Johansson (MP) Ann-Sofie Wågström (S) Eva Alström (S) Ingerth Haglund (S) Nicklas Karlsson (S) Birgitta

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Ärendet som beskrivs nedan gäller Antagande av detaljplan för Mörby Centrum

Ärendet som beskrivs nedan gäller Antagande av detaljplan för Mörby Centrum Ärendet som beskrivs nedan gäller Antagande av detaljplan för Mörby Centrum Det behandlades den 19 april 2010 i Danderyds Kommunfullmäktige. Partiernas ställningstagande innebär i praktiken, att......

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M)

A-salen, kommunhuset. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-12.00 Beslutande Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson (S) Anna-Karin Skatt-Holmlind (S) Berndt Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Anna Hultstein (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (FP) Therese Graesén (S) 2 13 Jonas Danielsson

Läs mer

Motion om byggklara tomter utanför Falkenbergs tätort. (AU 38) KS 2014-349

Motion om byggklara tomter utanför Falkenbergs tätort. (AU 38) KS 2014-349 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-03-10 66 Motion om byggklara tomter utanför Falkenbergs tätort. (AU 38) KS 2014-349 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-03-29, kl. 08:00-12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Tid och plats A-salen, kl. 13:30 13:45 Beslutande Ledamöter Anna Tenje (M), ordförande Catharina Winberg (M) Tony Lundstedt (S) Pernilla Tornéus (M) Ulf Hedin (M) Eva Johansson (C) Cheryl Jones Fur (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09 Tid och plats C-salen klockan 13.30-14.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S), 103, 108, 114, 104, 115 Ann-Christin Eriksson (V), 105-107, 109-113 Ulf Hedin (M) Oliver

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VKAB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VKAB Tid och plats Sammanträdesrum, kl. 14.00-16.10 Beslutande Ledamöter Catharina Winberg (M), Ordförande Maria Carlsson (S), 1:e vice ordförande Tobias Adersjö (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-06-09. kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-06-09. kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum Tid och plats Beslutande Ledamöter kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S), 83-91 Martin Edberg (S),

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24 PROTOKOLL Tekniska nämnden 22-24 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 6 mars 2012 22 Granskning, detaljplan för idrott m m vid Mjörngatan 23 Remiss plansamråd, bostäder vid Simmenäsvägen

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Runnabönning, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 13.00-13.30 Beslutande M Margareta Lövgren, 71 M Pär-Erik Johansson tjänstgör för Margareta Lövgren, 72

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-04-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 april 2014, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid

Läs mer

Tid: Tisdagen den 1 oktober 2013 kl. 13:15-14:40

Tid: Tisdagen den 1 oktober 2013 kl. 13:15-14:40 2013- Kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskott Tid: Tisdagen den 1 oktober 2013 kl. 13:15-14:40 Plats: Stigbygeln Beslutande: Lennart Holmlund (S), ordförande Anders Ågren (M), vice ordförande

Läs mer

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 15.30 15.55 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Sture Pettersson (S) Ledamot Therése Weckström (S) Ledamot

Läs mer

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP)

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset kl 15.00 16.25 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Rune Skogsberg (C) 1:e vice ordförande Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande Anette

Läs mer

Motion om att beslut gällande mottagning av ensamkommande barn/ungdomar mm ska ske i kommunfullmäktige. KS

Motion om att beslut gällande mottagning av ensamkommande barn/ungdomar mm ska ske i kommunfullmäktige. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-08-23 246 Motion om att beslut gällande mottagning av ensamkommande barn/ungdomar mm ska ske i kommunfullmäktige. KS 2015-125. KS, KF Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Ändring av bolagsordningar för samtliga bolag inom Armada Fastighets AB

Ändring av bolagsordningar för samtliga bolag inom Armada Fastighets AB ÖSTERÅKERS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT 2013-03-20 AU 6:22 Dnr. KS 2013/94-107 Utdrag: akten, KS Ändring av bolagsordningar för samtliga bolag inom Armada Fastighets AB Ärende

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer