VERKSAMHETSBERÄTTELSE Avdelning Västra Götaland

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012. Avdelning Västra Götaland"

Transkript

1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Avdelning Västra Götaland

2 Innehållsförteckning 1. Ordförande har ordet Ledning och organisation Medlemsutveckling Uppföljning av kongressens strategier Lokala mål/övrig verksamhet Revisionsberättelse Kostnadssammanställning Styrelsens underskrifter (38)

3 1. Ordförande har ordet Vårdförbundet avdelning Västra Götaland lägger ytterligare ett verksamhetsår till handlingarna. År 2012 kommer att ha rubriken arbetstider överst på listan, utöver lön, arbetsmiljö och alla andra villkorsfrågor som är så oerhört viktiga för ett fackligt yrkesförbund. Västra Götalands motion om arbetstider har antagits av kongressen. Inom ramen för HÖK 11 pågår ett nationellt partsgemensamt arbete avseende arbetstider. Detta arbete kommer att pågå under 2013 och För att hålla tryck i frågan under pågående arbete har Vårdförbundet nationellt beslutat att inte skriva på några nya arbetstidsavtal, vilket lett till en livlig diskussion på många håll, både hos arbetsgivare, medlemmar och förtroendevalda. Marita Tenggren Avdelningens utåtriktade arbete bidrar till kunskapsöverföring genom kollegiala mötesplatser för medlemmar, utbildningar för förtroendevalda, men också uppsökande och kunskapsförmedlande arbete i kommuner, landsting och privata verksamheter. Avdelningens ändamål och syfte är att genom sin verksamhet stärka medlemmarnas ställning i vården och förbättra deras villkor. Verksamhetsåret har i hög grad handlat om att försvara våra kollektivavtal och våra medlemmars arbetsmiljö. Arbetsmiljöverket har varit en flitigt använd samarbetspartner under 2012, inte minst avseende överbeläggningsproblematiken som varit högst påtaglig i nästan alla våra förvaltningar. Vi har satt tydliga spår i samhällsdebatten om hur man värderar kvinnodominerade grupper med akademisk utbildning. Förhoppningsvis har denna argumentation bidragit till att politikerna i Västra Götalandsregionen åter igen riktar pengar till lönediskriminerade grupper, vilket till största delen är Vårdförbundets medlemmar. Styrkan i Vårdförbundet är att vi är en idéburen organisation, där engagemang, professionalism och nytänkande måste prägla allt vi gör. Att vi både är en politiskt oberoende facklig organisation och ett yrkesförbund ger oss en enorm styrka, men det förutsätter att vi är många som håller ihop och drar år samma håll. Det är enormt viktigt att vi tar diskussionen om medlemskapets värde i alla sammanhang där möjligheten ges. Ett stort tack till alla som på ett positivt sätt har bidragit under året och hoppas att ni vill vara med och kämpa vidare under Marita Tenggren avdelningsordförande 3 (38)

4 2. Ledning och organisation Avdelningen Avdelning Västra Götaland är med sina ca medlemmar Vårdförbundets största lokala avdelning. Avdelnings kansli ligger centralt i Göteborg. Avdelningsstyrelsen består av ordförande, två vice ordföranden och åtta ledamöter, vilka leder avdelningens verksamhet mellan representantskapen. På avdelningens kansli i Göteborg sitter förutom avdelningsstyrelsen anställda administratörer och förbundsombudsmän. Lokala valkretsar Avdelningen är indelad i 14 valkretsar. Valkretsarna 1-10 är Västra Götalands 49 kommuner, primärvård, Kungälvs sjukhus, Alingsås lasarett, Frölunda specialistsjukhus, Angereds närsjukhus, statlig och privat verksamhet samt universitet och högskolor. Valkretsarna är regionens fyra största sjukhus: Sahlgrenska Universitetssjukhuset, NU-sjukvården, Skaraborgs sjukhus och Södra Älvsborgs sjukhus. De lokala valkretsarna håller årliga möten mellan januari och maj. På dessa möten väljs ombud till avdelningens representantskap som är avdelningens årsmöte. Representantskapet Representantskapet är avdelningens högsta beslutande organ och består av avdelningsstyrelsen ledamöter och sammanlagt 100 ombud från avdelningens valkretsar. Representantskapsombuden fastställer avdelningens verksamhet för nästkommande år samt granskar och utvärderar avdelningens verksamhet för den gångna året. De väljer också avdelningens styrelse, valberedning, revisorer och kongressombud. Stöd till förtroendevalda Avdelningsstyrelsen valde liksom föregående år att dela kontaktmannaskapet gentemot de olika arbetsgivarområdena mellan sig. I frågor som uppstått i verksamheten av politisk natur där djupare kunskaper om det specifika området krävs, bland annat frågor om löneprocessen och relationer med arbetsgivaren, har stöd getts till förtroendevalda samordnare i kommunerna/förvaltningarna av den kontaktperson från avdelningsstyrelsen som utsetts för området. De har också bistått förtroendevalda och medlemmar i allmänna frågor och enskilda medlemsärenden. I avdelningen har vi funktionerna TGF och TGO. TGF står för tillgänglig förtroendevald och innebär att en förtroendevald finns tillgänglig på ett fast telefonnummer på avdelningens kansli. TGF ger råd i fackliga frågor. TGO står för tillgänglig ombud man och innebär att en av avdelningens ombudsmän finns tillgänglig för att ge stöd till förtroendevalda och medlemmar i specifika fackliga och arbetsrättsliga frågor. 4 (38)

5 Avdelningsstyrelsen Marita Tenggren ordförande Haide Gårdlind Mellgren vice ordförande Anne Karin Höglund vice ordförande Ann-Catrin Ahlgren ledamot Anna Aldeborg ledamot Mariette Björk ledamot Marianne Brindbergs ledamot Anna-Karin Davidsson ledamot Tina Kall ledamot Eva Paxlind ledamot Robin Åberg ledamot Avdelningsrevisorer Brith Holm Martin Håland Valberedningen Ellinor Johansson Magnus Hanson Angelica Neville Ingela Olsson Christina Samstrand Pernilla Stenborg Nielsen Caroline Tigerberg Per Åkesson Anställda Ida Eklöf Eva Gentz Marie Gerahty Britt Grönvik Anette Johansson Rigmor Jonsson Jennie Karnblad (t.o.m ) Ulrika Kaspersson Jan Landén Lisa Laurits Mattias Lindström Torbjörn Severin Ola Sjöholm Lars Swantesson 5 (38)

6 3. Medlemsutveckling I december 2012 uppgick Vårdförbundets medlemsantal till medlemmar. Det är en minskning med medlemmar jämfört med december Avdelning Västra Götaland hade i december medlemmar. Det är en minskning med 284 medlemmar jämfört med december Vi har 139 yrkesverksamma och 137 pensionärsmedlemmar färre än förra året. Antal medlemmar i Västra Götaland Antal medlemmar i Vårdförbundet Antal medlemmar per medlemskategori i Västra Götaland Student Pensionär Ej anställd Anställd, ej förhandlingsbar Anställd, förhandlingsbar Totalt Antal medlemmar per yrkeskategori i Västra Götaland Barnmorska Biomedicinsk analytiker Röntgensjuksköterska Sjuksköterska Chef Student Pensionär Övrig Totalt (38)

7 4. Uppföljning av kongressens strategier För att ta ett steg mot Vision 2018 för hälsa och helhet så antog kongressen 2011 fyra strategier för kongressperioden: Vi väcker en genusdebatt om värderingen av välfärdens kunskapsområden. Vi ska arbeta för att kompetensutveckling och specialistutbildning sker inom ramen för anställningen. Vi ska utveckla och använda kunskap om hälsoeffekter för en hälsosam vårdmiljö. För att uppnå en nollvision för vårdskador ska vi samarbeta med andra. 4.1 Strategi: Vi väcker en genusdebatt om värderingen av välfärdens kunskapsområden Lokalt mål/inriktning - förväntat resultat Ett förväntat resultat är att behovet av värderingsförändring ska bli en valfråga 2014, vilket kräver ett målmedvetet arbete för att detta ska bli möjligt. Ett annat resultat ska vara ett eget AB för vården senast Beskrivning av aktiviteterna Det viktiga i denna strategi är värdeförändringen vi arbetar för. Det är denna värderingen som ligger till grund både för våra otidsenliga arbetstider och att vi är felvärderade som akademisk grupp. Avdelningen har under året haft två arrangemang tillsammans med TCO där genusfrågan uppmärksammades: Internationella kvinnodagen och HBTQ-festivalen. Styrelseledamot Eva Paxlind var ansvarig för dessa arrangemang. Internationella kvinnodagen i samarbete med TCO gav publikrekord! Uppslutningen till Genus Genus är ett begrepp som används för att förstå och urskilja de föreställningar, idéer och handlingar som sammantagna formar människors sociala kön. Genus ger uttryck för de värderingar, attityder och erfarenheter om kvinnor och män som finns i samhället. Genus är inte statiskt utan förändras ständigt och ser olika ut i olika kulturer, tidsepoker och i olika delar av världen. Genus är ett nyckelbegrepp för att förstå hur ojämställdhet och jämställdhet uppstår. Vi skapar genus ständigt, både i skola, arbetsliv och övrigt i samhället. Uppdelning i kvinnligt och manligt är en mycket stark kategorisering, som vi alla gör, oftast utan att vara medvetna om det. Frågan blir om det resulterar i ojämställdhet eller jämställdhet. Kön är något man föds med, men genus är något man formas till. Yvonne Hirdman 7 (38)

8 firandet av 8 mars var stor i år. På eftermiddagen genomförde Vårdförbundet en manifestation i centrala Göteborg. 15:51 var det samling på Drottningtorget för att symbolisera att efter detta klockslag arbetar kvinnor gratis. På väg genom staden, till det gemensamma firandet på Burgårdens konferenscentrum, delades 85-kronor ut. Allt för att synliggöra lönediskrimineringen av kvinnor och kvinnodominerade yrken. Ungefär 450 personer kom till TCO-arrangemanget, av dessa var det över 160 medlemmar i Vårdförbundet. Så många har vi aldrig tidigare samlats på Internationella kvinnodagen och därmed satte vi nytt rekord. Övriga deltagare var medlemmar från Fackförbundet ST, Vision och Lärarförbundet. Carin Götblad, länspolismästare i Stockholms län, berättade om sitt arbete för att skapa jämställda arbetsplatser. Hon delade med sig av sitt engagemang och sin övertygelse att människor har förmåga att utvecklas. Hon berättade om sina erfarenheter och inspirerade till att våga sig på okonventionella och kreativa lösningar i arbetet för jämställdhet. Tasso Stafilidis och Helen Sandgren Åström framförde sånger av Jacques Brel och Vladimir Vysotskij samt föreställningen Kärlekens pris. Duon hade förmågan att röra och beröra runt frågor om kärlek, liv och död. Framträdandet var både gripande och tänkvärt och en bra avslutning på dagen. HBTQ-festivalen den 30 maj 3 juni hölls för sjätte året i rad i Göteborg. Vårdförbundet var med för andra gången och Eva Paxlind ansvarade för planering och arrangemang. Denna gång genomfördes två egna välbesökta seminarier. Robin Åberg, styrelseledamot i avdelning Västra Götaland, talade vid ett av Vårdförbundets två seminarier, Lön och kön. Ett seminarium som tog upp frågor som: Vad har låga löner i kvinnodominerade yrken med HBTQ-frågor att göra? Har vi i Sverige ett jämställt samhälle idag? Vi i Vårdförbundet har mycket att lära av HBTQ-rörelsen utifrån hur de har lyckats med till exempel samkönade äktenskap, adoption och insemination, sa Robin. Han berättade att hans eget intresse för jämställdhet väcktes av en ilska och frustration när han som sjuksköterska och man insåg hur ojämnställd vården är. Vårdförbundets andra seminarium hade rubriken Vårdmöte - ett samtal om och med HBTQ-personers möte med vården och leddes av Annika Wåhlin från Vårdförbundets förbundsstyrelse. Seminariets panel bestod av HBTQ-seniorer, yrkesverksamma sjuksköter- Internationella kvinnodagen Internationella kvinnodagen instiftades 1910 vid den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen på initiativ av Clara Zetkin antog FN en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag. Internationella kvinnodagen inträffar den 8 mars varje år och uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Hbtq och lhbtq Hbtq är ett samlingsnamn och en förkortning för homosexuell, bisexuell, transpersoner och queer. Nedan finns flera ord beskrivna. Dessa är kopplade till identiteter och normer. Lhbtq är en förkortning för lesbisk, homosexuell, bisexuell, transpersoner och queer. 8 (38)

9 Avdelningsordförande i Norrbotten, Katarina Johansson, förbundsombudsman Torbjörn Severin och styrelseledamot Anki Ahlgren besöker HBTQ-festivalen i Göteborg. skor och en barnmorska. De inledde samtalet genom att berätta om ett möte i vården utifrån temat för dagen. Det blev både engagerande och livligt och de drygt 50 deltagarna i publiken bidrog med spännande frågor. På frågan hur Vårdförbundet jobbar med HBTQ svarade Annika Wåhlin att vi arbetar arbetar för mångfald i vården utifrån ett genusperspektiv. Vi hade ett tält i Regnbågsparken gemensamt med fyra andra TCO-förbund; Lärarförbundet, Vision, Polisförbundet och ST. Vi hade trevliga aktiviteter i tältet med frågetävling och fördomsstol. Representanter från Vårdförbundet deltog i aktionen To Russia with love, som anordnades på fredagen i Trädgårdföreningens lilla växthus under HBTQ-festivalen. Det var föreningen Slöjd i väst som sydde en jättelik Matrjosjka (rysk docka) i form av ett lapptäcke i regnbågens alla färger. Matrjosjkan kommer att aktionernas ut till förmån för Guyrussia som driver på för att skapa rättigheter för HBTQ-personer i Ryssland. Homosexualitet avkriminaliserades först 1993 i Ryssland. Nyligen har man infört ny lagstiftning som försvårar livet för HBTQ-personer och Prideparader stoppas. Angelica Neville och Robin Åberg från Vårdförbundet var med och broderade för mänskliga rättigheter i vårt grannland i öster. Festvalen avslutades med Regnbågsparaden den 3 juni. Ca 50 personer från Vårdförbundet deltog i paraden, en manifestation för allas lika värde. I spetsen för Vårdförbundet tågade tre ordföranden, Sineva Ribeiro, förbundsordförande, Katarina Johansson, avdelningsordförande i Norrbotten och Marita Tenggren, avdelningsordförande i Västra Götaland. Vårt motto Vårdförbundet oavsett vem du älskar syntes väl! Paraden gick från Operan till Götaplatsen. Därefter stor musikfest för alla paraddeltagarna 9 (38)

10 på Stora scenen på Liseberg med fri entré. Den 6 december inbjöds medlemmar till en förläsning med Anna Westerståhl med tema Lhbtq-frågor i hälso- och sjukvården betydelsen av kunskap och bemötande. Anna arbetar som distriktsläkare på vårdcentralen Hemlösa och som lärare och forskare på Enheten för allmänmedicin vid Sahlgrenska Akademin. Anna talade bland annat om normer och begrepp, om vad som anses normalt och godtagbart och det som omges av tystnad eller utsätts för patologisering eller kriminalisering. I hierarkiska strukturer skapar en vi och domkänsla, utanförskap och marginalisering. Eftermiddagen fylldes av klokskap, dialog och intressanta frågor. Från Vårdförbundet deltog förbundsombudsman Torbjörn Severin och styrelseledamot Eva Paxlind. Efter förläsningen fanns det möjlighet för dialog och frågor. Intresset för förläsningen var mycket stor och det blev fullbokat inom en dag. Avdelningen kommer eventuellt ordna en ny föreläsning under Valkrets 8 och valkrets 14 valde genus som tema för sitt gemensamma årsmöte. De hade bjudit in Tage och Lisa från RFSL i Borås, som pratade om normer och fördomar i mötet med vården. Medlemmarna ställde frågor och diskuterade olika händelser som Lisa och Tage berättade om. Många var engagerade och fick tänka till kring det vi gör och uttrycker varje dag. Genusfrågor har varit tema på ett flertal förtroendevaldträffar i Borås; vad innebär det för oss och vad vi kan göra som förtroendevalda? Förtroendevalda har arbetat aktivt med denna fråga och har tillsammans med Kommunal, Lärarförbundet och arbetsgivaren arbetat för ökad kunskap om genus. Hela förvaltningen har påbörjat ett arbete som skall fortsätta under 2013 då alla arbetsgrupper skall gå igenom materialet Fritt fram för en god arbetsmiljö. För medlemmarna På Södra Älvsborgs sjukhus i Borås och Skene anordnades i april en utbildningsdag där Robin Åberg från avdelningsstyrelsen pratade genusperspektiv och lärde oss om varför våra yrkesroller är som de är inom vården och att de är svåra att förändra men väl värt att alltid försöka. Studentuppropet Inte under , där studenter i hela landet har gått samman och vägrat låga ingångslöner, har haft stor genomslag både i media och bland folk. Göteborgsstudenterna var först ut att kräva i ingångslön när de startade sin manifestation för högre ingångslöner vid Sahlgrenska universitetssjukhuset den 24 april. Drygt 150 sjuksköterskestudenter marscherade från Sahlgrenska via Linnégatan och Parkgatan till Gustav Adolfs torg. Den 1 juni var det dags för ytterligare en manifestation utanför Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Från Vårdförbundet pratade Anne Karin Höglund, vice ordförande i avdelning Västra Götaland. I sitt tal jämförde hon den kamp som studenterna gör just nu med den fackliga rörelsens arbete genom tiderna. Anne Karin påminde om de fackliga värdena som vi idag tar för givet, såsom semester, arbetstidslagen, lagen om anställningsskydd och medbestämmandelagen. Nu vill våra studenter ha lön för 10 (38)

11 Studenter manifesterar för högre lön på Järntorget i Göteborg den 24 oktober sitt livsviktiga och kvalificerade arbete som sjuksköterska och den kampen stödjer Vårdförbundet. Årets sista manifestation den 24 oktober hölls runt om i hela landet. I Göteborg samlades studenterna utanför Sahlgrenska Universitetssjukhusets entré och under poliseskort tågade det ca 100 personer ner till Järntorget. Under ledning av bl.a. Cie Rosenqvist och Stina de Frumerie ropades det ut att studenterna inte tar en anställning under På Järntorget talade studenterna om värdet av deras kunskap. Första talaren Stina de Frumerie lyfte fram hur arbetsgivaren har gjort allt för att undvika att betala för sjuksköterskors kunskap under den gångna sommaren. Övertid och bemanningspersonal har använts istället för att betala den lön som nya sjuksköterskor i yrket sagt är lägsta lön. Vi står inför ett generationsskifte. År 2014 går de sista 40-talisterna i pension och de står för en stor del av arbetskraften i vården idag. Behovet av vård ökar i takt med det stigande antalet äldre i samhället. För att klara framtidens vård behövs sjuksköterskor. För att rekrytera sjuksköterskor krävs en lön som motsvarar vår kompetens, sa sjuksköterskestudenten Cie Rosenqvist från Göteborgs universitet. Hon poängterade noga vilket fantastiskt yrke sjuksköterska är. Men smolken i glädjebägaren är lönen och förutsättningarna som ges för att göra ett bra arbete. Vårdförbundet gick med i tåget och gav studenterna stöd i sin fortsatta kamp för jämställda löner. Verkligt resultat När vårdförbundet tillsammans med andra TCO-förbund hade en mötesplats i samband med HBTQ-festivalen gavs möjlighet för både förtroendevalda och medlemmar 11 (38)

12 att diskutera genus i förhållande till vårdens förutsättningar, - både som personal och som patient. Vårdförbundets seminarium Vårdmöte-ett samtal om och med HBTQ-personers möte med vården med mötesledare Annika Wåhlin, var välbesökt och både Vårdförbundets medlemmar och andra deltagare deltog i en livlig diskussion. Vårdförbundet har också genom olika medier, insändare i tidningar, på vår hemsida och facebook bidragit till en samhällsdebatt där bland annat frågan hur våra medlemmars bidrag till välfärdens kunskapsområde ska värderas, har diskuterats. Studentuppropet satt också värderingsfrågan på agendan. När uppropet spred sig genom landet och flera kommuner och landsting fick ändra sina ingångslöner, aktualiserades åter igen frågan om hur våra professioner värderas. Analys och utvärdering av resultat Arbetet med genusfrågor är ständigt pågående. Det innefattar både att vården ska ha ett mångfaldsperspektiv och att Vårdförbundets fyra professioner ska värderas utifrån sitt bidrag till vården och dens utveckling, inte som en tärande kvinnodominerad verksamhet. Vårdförbundet vill genom att hålla en samhällsdebatt levande, och genom dialog med våra folkvalda tillika våra arbetsgivare skapa en rätt värdering av våra fyra professioner. Det är ett långsiktigt arbete och det kommer fortsätta under Illustration Lars Duvander 12 (38)

13 4.2 Strategi: Vi ska arbeta för att kompetensutveckling och specialistutbildning sker inom ramen för anställningen Lokalt mål/inriktning - förväntat resultat -- Att fortsätta arbetet för att våra fyra yrkesgrupper ska få kompetensutveckling och specialistutbildning inom ramen för anställning. -- Att det i framtiden ska var lika naturligt med fort- och vidareutbildning inom ramen för anställningen för våra medlemmar som det är för andra yrken inom vården. Det förväntade resultatet i Västra Götaland handlar om ett fortsatt arbete för betald specialistutbildning och att våga prioritera ett strategiskt område, exempelvis äldres vård och hälsa. Beskrivning av aktiviteterna Frågan om våra medlemmars möjlighet till specialistutbildning och vårdens krav på densamma har lyfts i många olika sammanhang och forum där vi möter arbetsgivaren, både nationellt och lokalt. Västra Götalandsregionen har inför de kommande tre åren avsatt öronmärkta pengar till specialistutbildning för Vårdförbundets medlemmar. I samtal med personalrepresentanter i kommunerna har vikten av specialistkompetens betonats och diskuterats så ofta som möjligt. Detta då allt mer avancerad vård flyttas ut från sjukhusen och blir kommunernas ansvar. Biomedicinska analytiker uppmärsammades den 12 april med en medlemsdag i framtidens tecken. Framtidens vårdutbildningar och Vad innebär digitaliseringar och varför först nu i vården? var några av ämnena som togs upp till diskussion. Bo Samuelsson, professor emeritus i transfusionsmedicin och Lars Lindsköld, systemägare av Bild- och funktionsregistret och projektledare för DigiBildLab 2.0 HSA/ VGR, föreläste om den digitala världens möjligheter inom patologin. Att radiologin är digitaliserad är i dag en självklarhet, men inom patologin är resan knappt påbörjad. I Kalmar finns världens enda helt digitaliserade patologiska laboratorium. Den nya tekniken kan skapa team på distans. Genom att sitta spridda över hela landet/världen och genomföra utbildning, erfarenhetsutbyte, kollegial granskning och därigenom få På medlemsdag i Göteborg för biomedicinska analtiker berättade Lars Lindsköld och Bo Samuelsson bland annat om digitaliseringar i vården. Intressant och rolig dag tyckte deltagarna. 13 (38)

14 ökad patientsäkerhet, ges stora möjligheter att utveckla patologin. Den brist som finns på patologer och de ökade kraven från en förändrad patientgrupp gör att man sneglar på biomedicinska analytikers kompetens. Genom digitalisering av patologin ökar möjligheterna för biomedicinska analytiker att vara den yrkesgrupp som arbetar med framtagning av data, vilket bidrar till en effektivisering av vården. På Alingsås lasarett har Vårdförbundet under flera år arbetat för att våra medlemmar ska få möjlighet till kompetensutveckling på arbetstid. Resultatet har under 2012 varit att arbetsgivaren satsat på fler internutbildningar för att nå en större grupp. Enstaka medlemmar har fått gå en 7,5 poängs utbildning på högskolan under arbetstid. Arbetsgivaren gör inför varje nytt verksamhetsår en inventering av behovet av specialistsjuksköterska. Det har resulterat i att fyra sjuksköterskor varje år gått en vidareutbildning utifrån behovet av kompetens. Primärvården har i samband med de stora omorganisationer efter det fria vårdvalet infördes fått en möjlighet att använda avsatta omställningsmedel till utbildning. Det har gjort att fler än tidigare har haft möjlighet att vidareutbilda sig. Det har också börjat utkristalisera sig en praxis, där vidareutbildade efter fullgjorda studier får ett fast lönepåslag. Det låter som en självklarhet, men har inte tidigare varit möjligt. I NU-sjukvården har flera sjuksköterskor med specialistkompetens inom sitt område haft föreläsningar för kollegor och övrig personal. I valkrets 8 har frågan om betald kompetensutveckling varit aktuell under hela året. Det har varit möte med samordnaren, förtroendevalda skolsköterskor, skolsköterskor och MLAS under året. På mötena diskuterades hur Vårdförbundet och anställda tillsammans kan jobba med frågor specifika för skolhälsovården, både inom grundskolan och gymnasieskolan. Vårdförbundet har fortsatt denna dialog under årets förtroendevaldträffar. På hösten deltog styrelseledamot Robin Åberg på ett medlemsmöte för att diskutera Vårdförbundets arbete för våra professioner i kommunerna. Samordnare träffade tillsammans med utvecklingsenheten Högskolan i Borås för att diskutera de ökade kraven inom vården. Vårdförbundet betonade vikten av specialistkompetens och att vi kan söka vidareutbildningar på högskolan i närområdet. Vi var överens om att samarbetet med högskolorna i dessa frågor måste öka. Kurser som förskrivningsrätt, diabetes, palliativ vård, och smärta diskuterades också. På förtroendevaldträffar och i samverkan har vikten av kompetens för en god och säker vård och medlemmarnas möjligheter till vidareutbildning varit ständigt återkommande teman. På Sahlgrenska Universitetssjukhuset har förtroendevalda även under 2012 fortsatt att aktivt driva akademiseringsfrågorna. Under hösten har de arbetat i grupper med olika teman bland annat om karriärvägar, akademisk kompetensutveckling, vårdmiljö och arbetstider. Under vecka 47 besökte de Mölndals sjukhus, Sahlgrenska sjukhuset och Östra sjukhuset för att presenterna sitt arbete. Det sammanlagda antalet besökare översteg fyrahundra! Syftet med detta arbete var bland annat att påverka våra profes- 14 (38)

15 sioners karriärvägar. Här fanns ett gediget faktaunderlag, visioner, mål och vunna framgångar. Kompetensutveckling och specialistutbildning inom ramen för anställningen har varit tema i ett antal debattartiklar i tidningar runt om i regionen. Förtroendevalda har också varit med i olika radioprogram där frågan debatterats. Verkligt resultat Förtroendevalda har i samtal med politiker och arbetsgivare betonat vikten av kompetensutveckling och specialistutbildning. Diskussioner har förts på arbetsplatserna, vilket bidragit till en ökad insikt bland våra medlemmar. Genom att coacha medlemmar till att vidareutbilda sig har kraven på cheferna ökat. På flera arbetsplatser, där det har framkommit att det finns ett stort behov av vidareutbildning/specialisering, har vi kunnat utverka kompetensutveckling på arbetstid. Västra Götalandsregionen har gjort en riktad satsning på specialistutbildningar. Under 2013 kommer 15 miljoner kronor att användas till detta ändamål och en fortsatt satsning för är planerat. Västra Götalandsregionen gjorde under perioden en satsning på jämställda löner, men dessa satsningar har givit knappt mätbara resultat, vilket Vårdförbundet påtalat överallt där möjligheten givits. Detta har med all sannolikhet bidragit till att politikerna nu under avsätter ytterligare 50 miljoner kronor varje år till jämställda löner och för att rätta till oskäliga skillnaden i lönestrukturen inom hälsa och sjukvård. Analys och utvärdering av resultat Avdelningsstyrelsen har i sin analys sett att kompetensutveckling och specialistutbildning inom ramen för anställning är ett långsiktigt arbete. Detta är ett arbete som även fortsättningsvis bör var ett prioriterad område för Vårdförbundet. Vi har lyckats nå tillfälliga framgångar, men det saknas en allmängiltighet och en långsiktighet i frågan. Det blir lösningar för stunden när det visar sig att det saknas viss kompetens istället för en långsiktig planering. Det är en utmaning att komma fram till långsiktigt hållbara lösningar då det i nuläget saknas en bra struktur för kompetensutveckling för våra fyra professioner. Om det i framtiden ska var lika naturligt med fort- och vidareutbildning inom ramen för anställning för våra medlemsgrupper som det är för andra vårdyrken, krävs nytänkande och att frågan hålls vid liv. 15 (38)

16 4.3 Strategi: Vi ska utveckla och använda kunskap om hälsoeffekter för en hälsosam vårdmiljö Lokalt mål/inriktning - förväntat resultat -- Att skapa samhällsdebatt kring Vårdförbundets fyra professioners villkor. -- Att ge en ökad kunskap i villkorsfrågorna, både bland medlemmar, politiker och allmänhet. Vi vill genom en ökad kunskap om vilka hälsoeffekter en dålig vårdmiljö ger, skapa en konstruktiv diskussion om våra villkorsfrågor. På så vis kan vi åstadkomma förändringar som ger möjlighet till ett hållbart och utvecklande arbetsliv. Beskrivning av aktiviteterna Under året har Vårdförbundet fortsatt arbetet för en hälsosam arbetstid. Nationellt pågår samtal om en ny och mer ändamålsenlig skrivning av Allmänna Bestämmelser (AB). Där riktar Vårdförbundet i första hand in sig på skrivningarna kring arbetstider. Så som AB är utformat i dag ger den inget stöd för en hälsosam arbetstid. Som en fortsättning på utvecklingsarbetet i samband med Kecklunds forskningsrapport angående hälsosam arbetstid har Vårdförbundet utvecklat och använt befintlig kunskap för en fortsatt diskussion. För att skapa en ökad tyngd i arbetstidsfrågan nationellt enades man i Vårdförbundet om att inte teckna några nya arbetstidsavtal under året. Det har varit en bidragande orsak till att centrala samtal har kommit i gång mellan Vårdförbundet och och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) i arbetstidsfrågan. För primärvården har det lett till att vi inte tecknade ett nytt flextidsavtal när arbetsgivaren sa upp de gamla avtalen. Information till medlemmarna i primärvården har varit en prioriterad fråga, mycket på grund av de stora förändringar som blivit i samband med omorganisationen. I primärvårdsområde 1 och 2 ledde det till en rad medlemsmöten. Tanken var att Ingela Olsson och Jeanette Ros Martinsson som nyvalda samordnare för Vårdförbundet i primärvårdsområdena skulle besöka vårdcentralerna i sina SKL, HÖK och AB SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, är en arbetsgivar- och intresseorganisation för landets alla kommuner, landsting och regioner. Medlemmar i SKL är Sveriges 290 kommuner och 20 landsting inklusive regionerna Gotland, Halland, Skåne och Västra Götaland. SKL driver medlemmarnas intressen och erbjuder dem stöd och service. HÖK, Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor, gäller för anställda i kommun, landsting eller stiftelse/ bolag med kommunala avtal (Pacta). Avtalet sätter avtalsramarna för anställningsvillkor. HÖK innehåller förhandlingsprotokoll, löneavtal och allmänna anställningsvillkor samt förslag till lokalt löneavtal (LOK). HÖK fastställer de grundläggande principer som ska gälla vid lönesättning och löneöversyn. Det reglerar obekväm arbetstid, semester, sjukledighet, föräldraledighet, jour och beredskap m.m. En viktig del av HÖK är kollektivavtalet Allmänna bestämmelse (AB). I AB finns de villkor som är kopplade till anställningen: semester, arbetstid, ledighet, föräldraledighet, sjuklön, uppsägning med mera. 16 (38)

17 Illustration Lars Duvander samordningsområden. Det ska kännas lättare att kontakta Vårdförbundet lokalt när de vet vilka vi är. Sammanlagt blev det 30 möten under hösten där Vårdförbundet inhämtade information om arbetsmiljön på de olika vårdcentralerna samt rekryterade och coachade förtroendevalda. Vi blev väl mottagna på alla vårdcentraler av både arbetsgivare och medlemmar. Fokus blev på arbetsmiljö och arbetstider. Det finns ett stort engagemang och en god kommunikation med medlemmarna på vårdcentralerna. Vi kommer att fortsätta ge medlemmar aktuell information om det vårdförbundet arbetar med just nu lokalt, regionalt och på central nivå, bland annat via månadsbrev och e-post. Ta rastkampanjer har arrangerats runt om i avdelningen under hela året. Värdet av rast, både ur ett hälsoperspektiv och utifrån patientsäkerheten, har dískuterats på ett flertal medlemsmöten. På Skaraborgs sjukhus har strategin hälsosam vårdmiljö tillika hälsosamma arbetstider diskuterats på Vårdförbundets utbildningar för förtroendevalda. De har i sin tur tagit med Vårdförbundets tankar och idéer vidare ut i sina respektive arbetsgrupper för fortsatt dialog. Resultatet har blivit att de flesta av medlemmarna, som tidigare såg individuella scheman som allenarådande, nu har vänt. På många arbetsplatser diskuteras om man ska återgå till fasta scheman för att få en mer dräglig vårdmiljö. Medlemmarna börjar också se Vårdförbundets dilemma i att hävda att vår kunskap och kompetens ska värderas och ses som unik när vi inte är beredda på att arbeta mer 17 (38)

18 verksamhetsinriktat. Våra medlemmar har även börjat ifrågasätta flextidsavtalet då man sett att man faktiskt ger av sin egen tid till arbetsgivaren. Denna tid får de aldrig tillbaka, vare sig i tid eller pengar. På Alingsås lasarett har vi bjudit in politiker, att gå en dag i mina skor och visat våra medlemmars verklighet. Vår arbetsmiljö är komplex och vi fick möjlighet att visa på den stora skicklighet och kompetens som krävs i våra yrken. I samband med besöken har vi kunnat skapa dialog kring vår professioner, löner, patientsäkerhet, vårdmiljö och arbetstider. Denna inbjudan var populär och vi har haft flera politiker som besökt oss på både akutmottagning och avdelningar. Även andra verksamheter i olika förvaltningar och flera kommuner har bjudit in politiker på liknande vis. På Kungälvs sjukhus har man uppmärksammat arbetstidsfrågan med föreläsningar om stress, sömn och hälsosamma arbetsscheman. Under vecka 42 uppmärksammade Vårdförbundet arbetstider över hela landet och även så i Västra Götaland. Med fem olika teman, ett för varje dag i veckan, ville vi främja hälsosammare arbetstider och en bättre balans mellan yrkes- och privatliv. I NU-sjukvården var det möten både i Uddevalla och på NÄL, Det bjöds på lunch samt italiensk buffé och medlemmar diskuterade vårdmiljö, arbetstid och rast tillsammans med förtroendevalda och styrelseledamöter. På Sahlgrenska Universitetssjukhuset fanns förtroendevalda på plats på alla tre sjukhusen, där man delade ut rastknappar och broschyren Rast - Ja tack. Materialet hade en strykande åtgång och det var många som stannade för att prata och diskutera. Vårdförbundet syntes och fick ut budskapet om vikten av rast till över tusen personer de aktuella dagarna. Arbetstidsfrågan har också uppmärksammas i skyddskommittéer, när vi följer ohälsotal bland våra medlemmar, i samarbeten med företagshälsovården samt när vi granskar och utvärderar medarbetarenkäter tillsammans med företagshälsåvården. Verkligt resultat För att skapa en ökad tyngd i arbetstidsfrågan nationellt enades man i Vårdförbundet om att inte teckna några nya arbetstidsavtal under året. Det har varit en bidragande orsak till att centrala samtal har kommit i gång mellan Vårdförbundet och SKL i arbetstidsfrågan. För primärvården har det lett till att vi inte tecknade ett nytt flextidsavtal när arbetsgivaren sa upp de gamla avtalen. Arbetstid och arbetsmiljö har därför varit ett givet tema när förtroendevalda och medlemmar i primärvården har samlats. Vårdförbundet har besökt många arbetsplatser för att diskutera när och hur vår kompetens ska användas. Våra yrkesgrupper ska ha rätt kompetens på rätt plats vid rätt tid! I många verksamheter behövs vår kunskap dygnet runt. Det innebär att det vid nattarbete och rotation måste finnas möjlighet till återhämtning och omställning i de arbetstidscheman som tas fram i verksamheterna. 18 (38)

19 Analys och utvärdering av resultat Att SKL äntligen ville sätta sig och samtala om arbetstidsfrågan och AB känns som en stor seger. Det har tidigare varit en icke-fråga hos SKL. I våra möten med politiker önskade vi uppnå en ökad förståelse för förutsättningarna för våra yrkesgrupper. Eftersom våra medlemmar behövs dygnet runt är det viktigt att det finns förutsättningar för vila och återhämtning mellan arbetspassen, så att det arbete vi bedriver inte blir till skada vare sig för den enskilde medarbetaren eller för patienten. Arbetstider och säker vård är två frågor som hänger samman. Det är därför av största vikt att fortsätta aktualisera frågan. Kunskap vi fått genom arbetet för en hälsosam arbetstidsförläggning har våra medlemmar kunnat ta del av, bland annat vid tecknande av individuella arbetstidsavtal och beredskapsavtal för enhetschefer i kommunerna. Våra medlemmar har varit aktiva i debatten, både i lokala medier och i möten med arbetsgivaren. Det viktiga nu är att vi kan hålla frågan aktuell så att det blir möjligt att nå en överenskommelse om ändringar i AB. Detta kan främja en god och hälsosam arbetsmiljö för våra medlemmar. En helt ny primärvårdsorganisation har ställt stora krav på förtroendevalda och administratörer. Ett stort arbete har lagts ned för att ge alla medlemmar stöd och information. Den 1 januari blev fem förvaltningar en. Det tillsammans med att arbetsgivaren sa upp flextidsavtalet har gjort att arbetstid och arbetsmiljö har varit återkommande tema på många möten, både med arbetsgivaren och medlemmarna. Arbetet för en mer hälsosam arbetstid för våra ambulanssjuksköterskor som pågått under året har satt spår utanför regionens gränser. Bristerna i deras arbetstidsförläggning har uppmärksammats. Det har inte bara lett till bättre arbetstider, utan också en ändring i hur man ser på lönesättning. Lön har tidigare satts utifrån att de arbetade obekväma arbetstider och inte utifrån kompetens. Ett föråldrat och otidsenligt synsätt som inte kan vara gällande i dag. De specialistsjuksköterskor som bemannar ambulanserna kan redan i första mötet med patienten göra en bedömning och vid behov starta avancerad behandling. En arbetstid som läggs så att det ger positiva hälsoeffekter för medlemmarna ger inte bara våra medlemmar en möjlighet att arbeta ett helt arbetsliv i vården, utan det skapar också en säkrare och bättre vård. 19 (38)

20 4.4 Strategi: För att uppnå en nollvision för vårdskador ska vi samarbeta med andra Lokalt mål/inriktning - förväntat resultat Vårt mål är att arbeta för en nolltolerans mot vårdskador så att varje individ kan känna sig trygg och säker i vården. Det förväntade resultatet är att säkerhetskulturen blir en del i vardagen och att man ges rätta förutsättningar att arbeta utifrån den. Det förväntade resultatet är att kompetens och kunskap ska stå högt på arbetsgivarens agenda och att detta stimulerar våra medlemmar till att fortsatta utveckla säker vård. Vi önskar också att reflektionssamtal blir en del av arbetsdagen som vilken annan naturlig rutin som helst. Beskrivning av aktiviteterna Lite vård kan väl aldrig skada? Jo, just så kan det vara och för att uppmärksamma detta genomförde Vårdförbundet på lördagen den 31 mars manifestationer för en säker vård i Göteborg och Borås. Vädret var inte det bästa, men skarorna som mötte upp värmdes av sol och engagemang. Manifestationen i Göteborg inleddes på Götaplatsen med tal av avdelningsordförande Marita Tenggren Hon talade om hur en säker vård kan ges om bara förutsättningarna finns. Mossiga hierarkier, tid för reflektion och bra rutiner var några av de ämnen som togs upp. Om vår kunskap används fullt ut blir vården bättre och säkrare. Manifestationen gick sedan vidare langs Avenyn. Medlemmar gick ut från leden och delade ut vykort. Göteborgarna gav tummen upp och ett värmande stöd langs vägen. På Gustav Adolfs Torg tog förbundsordförande Sineva Ribeiro ordet och berättade om sin egen personliga erfarenhet av när rätt vård och kunskap kunde göra att livet blev sig likt igen. Sineva gjorde i sitt tal en jämförelse med att trafiken ju antagit en nollvision och att det byggs rondeller överallt i världen för att förhindra trafikskador. Tänk om vården kunde anta en liknande nollvision och bygga vårdrondeller för att undvika vårdskador. Västnytt var på plats och intervjuade. Vårdförbundet fick tillfälle att lyfta frågor som specialistkunskapens värde och villkorsfrågor som arbetstider, lön och arbetsmiljö. I Borås gjorde man en manifestation på Stora torget. Vita kors fick symbolisera några av dem som dött till följd av vårdskador i Västra Götaland. Många människor med vägarna förbi torget stannade och uppmärksammade installationen. De fick sig en pratstund, information och vykort om Vårdförbundets syn på säker vård. Borås tidning var där och gjorde ett reportage. Den samlade bilden av dagen var ett stort genomslag i media och utrymme för våra frågor i det offentliga rummet. En konstruktiv diskussion om säker vård för att få till stånd den värdeförskjutning som vi arbetar för. Vad vill vi ha säker vård! Vad vill vi ge - säker vård! 20 (38)

21 I tåg för säker vård med Sineva Ribeiro och Marita Tenggren i täten. I valkrets 8 har Vårdförbundet i två stadsdelar initierat ett arbete med organisationen för HSL personalen. Man har i dialog med arbetsgivaren, FSA och LSR framfört att man vill att man ser över arbetsmiljö, rutiner, scheman, arbetsbelastning, villkor, lönekriterier, patientansvar och lika villkor och förutsättningar för alla sjuksköterskor inom förvaltningen. En förvaltning har påbörjat arbetet under hösten, den andra börjar under våren för att fortsätta under Ytterligare en förvaltning har slutfört arbetet med detta. Diskussioner kring ämnet har förts på förtroendevaldsträffar och medlemsmöten. Södra Älvsborgs sjukhus i Borås och Skene har jobbat med informationsfoldern Patientsäkerhetslagen vad betyder den för oss? Alla förtroendevalda har fått materialet och haft möjlighet att gå igenom och diskutera kring det. Vårdförbundet har också deltagit i utbildning av avvikelsesystemet kopplat till säker vård och bland annat betonat vikten av att skriva avvikelser. NU-sjukvården har vid samtal med chefer och ledare lyft fram vikten av reflektionstid för våra medlemmar både kopplat till säker vård likväl som god arbetsmiljö. Vårdförbundets framtagna kort gällande reflektionstid har delats till stora delar av organisationen och använts på ett antal avdelningar med god effekt. På Alingsås lasarett har Vårdförbundet under 2012 varit mycket aktiv i frågan kring patientsäkerhetsarbetet. Tillsammans med arbetsgivaren har de verkat för att sprida kunskap om patientsäkerhetsfrågor. Förtroendevalda har hållit diskussionen levande i sina respektive verksamheter genom information och dialog. Tillsammans har vi 21 (38)

22 minskat vårdskadorna vad gäller vårdrelaterade infektioner och trycksår. Inom fallområdet ser vi en ökning. Kartläggning om orsaker till detta pågår. Alingås lasarett planerar för att bygga framtidens närsjukhus där patientsäkerhetsfrågor och förebyggande av vårdskador är viktiga delar i lokalplaneringen. Dialog förs med politiker relaterat till den ansträngda ekonomin, vad det kan ge för konsekvenser i form av vårdskador relaterat till överbeläggningar, utlokaliserade patienter och tidsbrist. Vårdförbundet på Skaraborgs sjukhus (SkaS) fortsätter ihärdigt att arbeta för en nollvision och kräver att en risk och konsekvensanalys måste göras ur både patient- och arbetsmiljöhänseende vid alla förändringar i verksamheten. Resultat blev att Vårdförbundet deltagit i en arbetsgrupp tillsammans med chefsjuksköterskan och SkaS arbetsmiljöstrateg för att få fram en hållbar blankett och en strategi för hur sådana risk- och konsekvens analyser bör göras med hänsyn till båda perspektiven. Men går de att förena? Detta arbetet är ännu inte avslutat. Vårdförbundet deltog också med bokbord och information om vår verksamhet som enda fackförbund på SkaS årliga patientsäkerhets- och kvalitetsdag Verkligt resultat Man har under året arbetat aktivt med patientsäkerhet både i kommuner och regionförvaltningar. Förtroendevalda och medlemmar har varit aktiva i de olika manifestationerna och i olika medier. Patientsäkerhetsfrågan har engagerat allmänheten, och vi har upplevt ett brett stöd när vi påpekat vikten av välutbildade medlemmar. Diskussionen om den ökande bristen på specialistsjuksköterskor och biomedicinska analytiker i förhållande till riskerna för vårdskador, har varit naturlig i sammanhanget och ofta återkommande. Utifrån ett regionperspektiv har Vårdförbundet tillsammans med övriga fackförbund och arbetsgivaren skapat ett dialogforum med Arbetsmiljöverket och Socialstyrelsen. Tanken är att där aktivt arbeta med arbetsmiljö och patientsäkerhet. Analys och utvärdering av resultat Alla som arbetar inom vården har ett eget ansvar för säker vård. Vårdens säkerhet är dock inte bara en fråga för individen, utan handlar även om villkor och förutsättningar för att utöva sitt yrke, kompetensutveckling och kunskapsförsörjning, både inom det egna kunskapsområdet och i frågor om system och organisation. I och med att den nya patientsäkerhetslagstiftningen infördes 1 januari 2011 påbörjades en intensiv och engagerande debatt både nationellt och lokalt. Utbildningsinsatser påbörjades för att fortsätta under 2012 då frågan i allra högsta grad är aktuell då fortfarande många personer dör av vårdskador. Överbeläggningar har snarare blivit en normalsituation än ett undantag på våra förvaltningar. Utifrån detta har det blivit än viktigare att betona att om vår kunskap används fullt ut ger det säker vård och räddar liv. Arbetsmiljöverket har använts flitigt senaste året för att få ordning på arbetsmiljön. Som alla vet har man inte nått ända fram trots den lagstiftning som råder. 22 (38)

23 5. Övrig verksamhet Årsmöten lokala valkretsar Avdelning Västra Götaland har 14 valkretsar. På valkretsarnas årliga möten samlas medlemmar inom valkretsen för att välja ombud till avdelningens representantskap. Varje valkrets har en valberedning som förbereder val av representantskapsombud, ordinarie och ersättare, genom att ta fram och föreslå kandidater till dessa uppdrag. Förtroendevalda fortsatte traditionen att skapa guldkant på valkretsarnas årsmöten och de har genom åren blivit uppskattade mötesplatser för medlemmarna. Eftersom det förrättas val vid mötena är det viktigt ur demokratisynpunkt att många medlemmar deltar. Valkretsernas årsmöten med guldkant Valkrets 1 årliga möte hölls i lokal på Smögenbryggan där man bjöds på mat och Catarina Johannesson och Marie Lindberg spelade. Valkrets 2 serverades exotisk tallrik från Axels Chark och Tina Kall från avdelningsstyrelsen informerade om aktuellt från Vårdförbundet. Valkrets 3 underhölls av Görhan Hellström i teaterföreläsningen Time Out som handlade om vardagens fyra K: Klockan, Kalenden, Karriären och Kroppen. Föreställningen lockade fram många skratt och eftertanke. Valkrets 4 Rallysportsprofilen Tina Törner pratade om stress i vardagen. Valkrets 5 inbjöd medlemmarna till en kväll med bowling och buffè. Valkrets 6 samlades i Missionskyrkan i Alingsås där man fick lyssna på en föreläsning av Jim Thuresson som handlade om attityder, inställningar, mentala bilder och att bygga självförtroende. Medlemmarna uppskattade föreläsningen och fick med sig många tankar om hur det går att påverka sin arbetsmiljö. Valkrets 7 diskuterade palliativ vård och vård i livets slutskede och likheter/olikheter mellan kommunerna. Därefter bjöd på smörgåstårta, kaffe och kladdkaka. Valkrets 8 och valkrets14 Inbjöd till föreläsning av RFSL som tog upp bemötande och diskrimineringsgrunder. Lyxig buffe med kaffe och kaka avslutade det hela. Valkrets 9 fick lyssna till Evy Palm som berättade om sin löparkarriär och medverkan i Mästarnas Mästare. Man hade även konstutställning med lotteri. Valkrets 10 hade inbjudit styrelseledamot Marianne Brindbergs och det bjöds på mat, kaffe och kaka. Valkrets 11 bjöd på mat och underhållning med ståupp komikern Ove Haugen. Valkrets 12 bjöd in medlemmar till Folkets Hus i Vänersborg och en god buffè samtidigt som man underhölls av Örjan Torstensson mer känd som Hingsten från Fjällbacka. Valkrets 13 hölls på en ambulansstation i Skövde där alla fick en rundvandring på stationen och sedan intogs en buffè. 23 (38)

24 Yrkesdagarna Vårdförbundet uppmärksammade den Internationella biomedicinska analytikerdagen genom att bjuda in medlemmar till en utbildningsdag på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborg den 12 april. Tema för dagen var bland annat Framtidens vårdutbildningar och digitaliseringar i vården, läs mer s Vårdförbundet i Borås uppmärksammade barnmorskorna och sjuksköterskorna på Internationella barnmorskedagen respektive den Internationella Sjuksköterskedagen med att bjuda in medlemmar till en filmkväll Tala film Tala liv. För barnmorskorna visades den amerikanska dramakomedin Juno som handlade om en oönskad tonårsgraviditet. Den unga tjejens etiska dilemma är att behålla eller inte behålla barnet. Vad händer? Vilket stöd får hon av familj, samhäll och sjukvården? För sjuksköterskorna visades Allt för min syster, en film om en familj som kämpar för att hålla ett av barnen vid liv. Dottern får leukemi och för att rädda henne föder mamman ytterligare ett barn som används som donator. Efter filmarna fanns det tid för diskussioner kring etiska frågeställningar. Värdavdelning för Capio Avdelning Västra Götaland är värdavdelning för Capiokoncernen. Capio bedriver sjukvård i fem länder: Sverige, Norge, Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Capio i Sverige är uppdelat i tre affärsområden: Capio Närsjukvård, Capio Specialistkliniker och Capio Sjukhus. Capio har växt mycket snabbt under 2012 och kommer att ha >4500 anställda i Sverige nästa år. Koncernen har nu 3,3 % av all närsjukvård i landet efter att ha köpt Carema Närsjukvård. Vårdförbundets kontaktperson Eva Paxlind började 2012 med att informera alla Vårdförbundets medlemmar via mejl om möjlighet att nominera och uppmanade att komma in med intresseanmälan till uppdrag som Vårdförbundets representant i bolagsstyrelsen. Vårdförbundets representant i bolagsstyrelsen, Åsa Jungwallius, skulle sluta sin anställning och därmed lämna sitt uppdrag som styrelseledamot i koncernstyrelsen. I detta uppdrag ingår också att delta i koncernfackligt råd, European Works Council, som är ett samverkansforum som samlar fackliga representanter från Capios verksamheter i Europa med syfte att erbjuda ett forum för information och samråd om frågor rörande företagets utveckling och resultat samt framtidsutsikter. Den 20 februari var valet genomfört och medlemmarna i Sverige informerades om att Julia Turner är Vårdförbundets nya representant. Förtroendevalda inom Capio träffades den 5-6 september i Stockholm för utbyte av erfarenheter om året som gått. Vi diskuterade vårdmiljö, om relationen mellan verksamhetsmål och befintliga resurser är realistiska och om hur Vårdförbundets förtroendevalda använder sitt inflytande. Löneavtalen diskuterades och alla närvarande delgav sina erfarenheter från löneöversyn Dag ett avslutades med att vi fick en intressant rapport av Julia Turner om uppdraget i bolagsstyrelsen. Det var givande dagar och vi bestämde att träffas om ett år igen! I början av 2013 kommer Vårdförbundet och Capio med VD Thomas Berglund att samla alla förtroendevalda till informationsträff. 24 (38)

Vårdförbundet, avdelning Kalmar läns. Verksamhetsinriktning för 2012. kopplat till. kongressens strategier 2011 2014. Budget 2012

Vårdförbundet, avdelning Kalmar läns. Verksamhetsinriktning för 2012. kopplat till. kongressens strategier 2011 2014. Budget 2012 Vårdförbundet, avdelning Kalmar läns Verksamhetsinriktning för 2012 kopplat till kongressens strategier 2011 2014 Budget 2012 1 Vi väcker en genusdebatt om värderingen av välfärdens kunskapsområden Omvärldsspaning

Läs mer

Välkommen till avdelningsråd December 2018, Ronneby Brunn

Välkommen till avdelningsråd December 2018, Ronneby Brunn Välkommen till avdelningsråd December 2018, Ronneby Brunn 2018-12-05 1 Dagens innehåll Vad gör vi här? Nationellt i Vårdförbundet och omvärlden Summering av året 2019 tänk och mötesplan 12.15 LUNCH 13.00

Läs mer

Hög tid för jämställda och hälsosamma villkor i vården!

Hög tid för jämställda och hälsosamma villkor i vården! Hög tid för jämställda och hälsosamma villkor i vården! Avtalsrörelse 2019 Det här vill Vårdförbundet med avtalsrörelsen 2019 Vårdförbundet förhandlar just nu om det centrala kollektivavtalet med Sveriges

Läs mer

Årsrapport. Årsrapport. Innehåll. Jämtland Roger Bergebo. 1. Sammanfattning 2. Måluppföljning...

Årsrapport. Årsrapport. Innehåll. Jämtland Roger Bergebo. 1. Sammanfattning 2. Måluppföljning... Årsrapport VÅRDFÖRBUNDET Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2018-01-19 Jämtland 1 Roger Bergebo Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning 2. Måluppföljning......1... 2 2.1 Hälsa och

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare Västmanland Jani` Stjernström

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare Västmanland Jani` Stjernström Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2016-01-12 2019-01-17 Västmanland Jani` Stjernström Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Måluppföljning... 3 3. Effekt... 7

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2016-01-12 2018-01-24 Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Måluppföljning... 2 3. Effekt... 3 4. Goda exempel... 5 5. Risker...

Läs mer

Handlingar till personalutskottets sammanträde i Vänersborg den 15 januari 2013

Handlingar till personalutskottets sammanträde i Vänersborg den 15 januari 2013 Handlingar till personalutskottets sammanträde i Vänersborg den 15 januari 2013 FÖREDRAGNINGSLISTA Sammanträde med personalutskottet 15 januari 2013 Plats: Blå salongen, residenset, Vänersborg Tid: Kl.

Läs mer

Vårdförbundet avdelning Blekinge

Vårdförbundet avdelning Blekinge Vårdförbundet avdelning Blekinge Verksamhetsberättelse 20140101-20140507 Ledning och organisation Avdelningsstyrelse Avdelningsordförande Vice ordförande Styrelseledamot Styrelseledamot Styrelseledamot

Läs mer

den professionella identiteten och förändra värderingen av yrket i samhället.

den professionella identiteten och förändra värderingen av yrket i samhället. Redo för framtiden Grattis, snart tar du examen och lämnar livet som student för att arbeta i ditt nya yrke. Du har ett spännande arbetsliv framför dig inom ett fantastiskt yrke som är självständigt, ansvarsfullt

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2015-11-12 2016-02-29 Skåne 1.0 Mats Runsten

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2015-11-12 2016-02-29 Skåne 1.0 Mats Runsten Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2015-11-12 2016-02-29 Skåne 1.0 Mats Runsten Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Måluppföljning... 2 3. Effekt... 3 4. Goda

Läs mer

Vi är Vision. mål och hjärtefrågor. Förutsättningar för chefs och ledarskap. Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje.

Vi är Vision. mål och hjärtefrågor. Förutsättningar för chefs och ledarskap. Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje. Beslut, förbundsmötet 2016 Vi är Vision mål och hjärtefrågor Förutsättningar för chefs och ledarskap Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje Löner och villkor Framtidens arbetsliv Fair Union Vi är Vision är

Läs mer

Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö

Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö 2 En hälsosam vårdmiljö är en god arbetsmiljö där hälsa samt god och säker vård uppnås. Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö Idén om en hälsosam vårdmiljö

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2014-12-29 2015-01-12 Värmland 0,5 ES/EA

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2014-12-29 2015-01-12 Värmland 0,5 ES/EA Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2014-12-29 2015-01-12 Värmland 0,5 ES/EA Årsrapport Avdelning Värmland Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Måluppföljning... 2 3. Effekt...

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare Gävleborg 1 Anna Bergström

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare Gävleborg 1 Anna Bergström Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2016-01-04 2016-04-07 Gävleborg 1 Anna Bergström Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Måluppföljning... 3 3. Effekt... 5 4.

Läs mer

Välkomna till vårinternatet Avdelningsråd, Blekinge 1

Välkomna till vårinternatet Avdelningsråd, Blekinge 1 Välkomna till vårinternatet 2017 2017-01-31 Avdelningsråd, Blekinge 1 Vad kommer vi att samtala kring, få kunskap och information om och öva på under dagarna 08.30 Reflektion från gårdagen 09.00 Incheckning

Läs mer

SOMMAREN 2012 En undersökning om bemanningssituationen och dess konsekvenser

SOMMAREN 2012 En undersökning om bemanningssituationen och dess konsekvenser SOMMAREN 2012 En undersökning om bemanningssituationen och dess konsekvenser 2012-09-06 Martin Östberg 2 (8) Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Genomförande... 5 3 Bemanningssituationen under

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare A. Bergström

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare A. Bergström Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2016-01-12 2019-01-21 1 A. Bergström Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Måluppföljning... 3 3. Effekt... 3 4. Goda exempel...

Läs mer

Arbetsmiljöenkät, Akademiska Sjukhuset. Vårdförbundet Avdelning Uppsala

Arbetsmiljöenkät, Akademiska Sjukhuset. Vårdförbundet Avdelning Uppsala Arbetsmiljöenkät, Akademiska Sjukhuset Vårdförbundet Avdelning Uppsala Akademiska - ett stort sjukhus, med stora problem Vårdförbundets arbetsmiljöenkät visar att pressen på Akademiska Sjukhusets sjuksköterskor

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2014-12-29 2015-01-12 Södermanland 1 Ulla Jordán

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2014-12-29 2015-01-12 Södermanland 1 Ulla Jordán Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2014-12-29 2015-01-12 Södermanland 1 Ulla Jordán Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Måluppföljning... 3 3. Effekt... 4 4.

Läs mer

Vi är Vision! Juni 2016

Vi är Vision! Juni 2016 Vi är Vision! Juni 2016 2 Inledning Under några år har vi tillsammans byggt Vision och vi har varit framgångsrika. Allt fler väljer att bli medlemmar i Vision. Vi växer för varje dag som går. Bilden och

Läs mer

Vård i världsklass för alla

Vård i världsklass för alla Vård i världsklass för alla Vård i världsklass för alla Det här är Vårdförbundets valmanifest med konkreta reformförslag riktat till landets politiker. Vi är ett växande yrkesförbund som samlar över 114

Läs mer

När vården flyttar hem. Den kommunala hälso- och sjukvårdens sjuksköterska i vårdens paradigmskifte

När vården flyttar hem. Den kommunala hälso- och sjukvårdens sjuksköterska i vårdens paradigmskifte När vården flyttar hem Den kommunala hälso- och sjukvårdens sjuksköterska i vårdens paradigmskifte Arbetsgrupp Robin Åberg Marianne Brindbergs Tina Kall Haide Gårdlind Mellgren Rapporten: När vården flyttar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR VISION GÖTEBORG

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR VISION GÖTEBORG VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR VISION GÖTEBORG INLEDNING OCH ÖVERGRIPANDE MÅL Vår verksamhetsplan för 2017 grundar sig i rapporten Vi är Vision och de hjärtefrågor som förbundsmötet 2016 beslutade om. Vi har

Läs mer

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda På arbetsplatser där det finns förtroendevalda har Vårdförbundet fler medlemmar. Genom att utse förtroendevalda på arbetsplatsen skapar vi bättre

Läs mer

Delta i valet av förtroendevald En självklar rättighet!

Delta i valet av förtroendevald En självklar rättighet! Delta i valet av förtroendevald En självklar rättighet! Möten mellan medlemmar är en viktig del av Vårdförbundets organisation. Som medlem med stort inflytande medverkar du i en demokratisk process som

Läs mer

Samtal om framtiden mot ny vision för Vårdförbundet

Samtal om framtiden mot ny vision för Vårdförbundet VÅRDFÖRBUNDET Samtal om framtiden mot ny vision för Vårdförbundet Förslag på frågor för dialog med medlemmar Hej förtroendevald! I Vårdförbundet arbetar vi tillsammans för att påverka hur våra yrken, vården

Läs mer

Helheten. Ja! Kanske lite för lite om hur vi kan arbeta med hälsosam arbetsmiljö, en tydligare röd tråd mellan vår hälsa och patientens hälsa.

Helheten. Ja! Kanske lite för lite om hur vi kan arbeta med hälsosam arbetsmiljö, en tydligare röd tråd mellan vår hälsa och patientens hälsa. Helheten Kan ni ställa er bakom den föreslagna politiken? Ja! Medlemstilltal Om vi inte arbetar mycket med detta och själva är engagerade och är ledare kommer det vara svårt att implementera. Vi måste

Läs mer

Redogörelsetext för Huvudöverenskommelse HÖK 19 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård

Redogörelsetext för Huvudöverenskommelse HÖK 19 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård Redogörelsetext för Huvudöverenskommelse HÖK 19 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård Inledning Parterna i Huvudöverenskommelsen är Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Sobona Kommunala företagens

Läs mer

I propositionen till kongressen 2014 beskrevs:

I propositionen till kongressen 2014 beskrevs: Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö antogs av kongressen 2011 med stort och brett engagemang. Idén om en hälsosam vårdmiljö samlade och ersatte då tidigare program och idéer inom området hälsosam

Läs mer

Årsmöte 2018 Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2018 Årsmöteshandlingar Årsmöte 2018 Årsmöteshandlingar Vårdförbundet avdelning Västra Götaland Fredag 5 oktober 2018, Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg Föredragningslista Förslag till beslut 1. Årsmötet öppnas 2. Prövning

Läs mer

Gemenskap ger styrka

Gemenskap ger styrka Välkommen till Seko Gemenskap ger styrka Varmt välkommen till Seko! Som medlem hos oss står du starkare på din arbetsplats. Starkare tack vare att vi är många. Det är det som gör att vi kan ställa krav

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 AVDELNING GOTLAND Senast ändrad 2010-09-14 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009.docx liekl 1 (13) Ordförande har ordet Verksamhetsåret 2009 har varit utmanande och samtidigt utvecklande

Läs mer

REPRESENTANTSKAP 2014-03-08. Vårdförbundet avdelning Västra Götaland

REPRESENTANTSKAP 2014-03-08. Vårdförbundet avdelning Västra Götaland REPRESENTANTSKAP 2014-03-08 Vårdförbundet avdelning Västra Götaland Vårdförbundet avdelning Västra Götaland Representantskap 2014-03-08 Punkt 8 Föredragningslista 1. Representantskapet öppnas Sidhänvisning

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING VERKSAMHETSBERÄTTELSE

SAMMANSTÄLLNING VERKSAMHETSBERÄTTELSE SAMMANSTÄLLNING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008-2010 AVDELNING ÖREBR 1 PROFESSION Vi ska gemensamt påverka och utveckla våra yrken. Därför ska vi också vara med och påverka och utveckla utbildningarna. Utifrån

Läs mer

DIK:S STADGA. Antagen av DIK:s kongress 25 november 2012 DIK

DIK:S STADGA. Antagen av DIK:s kongress 25 november 2012 DIK DIK:S STADGA Antagen av DIK:s kongress 25 november 2012 DIK DIK organiserar akademiker utbildade inom dokumentation, information, kommunikation och kultur. Verksamheten utgår från DIK:s professioner. DIK

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2015-01-05 2015-01-09 Uppsala 1 Monhed

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2015-01-05 2015-01-09 Uppsala 1 Monhed Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2015-01-05 2015-01-09 Uppsala 1 Monhed Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Måluppföljning... 3 3. Effekt... 4 4. Goda exempel...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 FÖR VISION GÖTEBORG

VERKSAMHETSPLAN 2016 FÖR VISION GÖTEBORG VERKSAMHETSPLAN 2016 FÖR VISION GÖTEBORG INLEDNING OCH ÖVERGRIPANDE MÅL Vår verksamhetsplan för 2016 grundar sig i rapporten Vi bygger Vision nu tar vi nästa steg! och de hjärtefrågor som förbundsmötet

Läs mer

Redogörelsetext för Huvudöverenskommelse HÖK 16 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård

Redogörelsetext för Huvudöverenskommelse HÖK 16 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård Redogörelsetext för Huvudöverenskommelse HÖK 16 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård Inledning Bakgrund Den 1 december 2016 enades parterna om en ny Huvudöverenskommelse, HÖK 16, för OFRs förbundsområde

Läs mer

Centrala parters syn på förutsättningar för en väl fungerande arbetstidsförläggning

Centrala parters syn på förutsättningar för en väl fungerande arbetstidsförläggning 2018-01-11 Bilaga 5 a till HÖK 16 Centrala parters syn på förutsättningar för en väl fungerande arbetstidsförläggning Syfte Syftet med denna bilaga är att stödja arbetet med en väl fungerande arbetstidsförläggning.

Läs mer

Kompetensutveckling

Kompetensutveckling Kompetensutveckling 2017-10-16 1 HÖK 16 övriga anteckningar Kompetensutveckling 2. Parterna konstaterar att bilagan Kompetensutvecklingsavtal till ÖLA 00 fortsätter att gälla till annat överenskoms. 3.

Läs mer

VÅRDFÖRBUNDET Årsmöteshandlingar

VÅRDFÖRBUNDET Årsmöteshandlingar VÅRDFÖRBUNDET Årsmöteshandlingar Avdelning Södermanland onsdag 3 oktober kl.18.00 Best Western Plaza Hotel, Eskilstuna Förslag till föredragningslista årsmöte 2018 1. Mötets öppnande 2. Prövning att mötet

Läs mer

Nu snackar vi! Heltidsarbete som norm FÖR DIN LÖN, DIN TRYGGHET OCH DIN FRAMTID

Nu snackar vi! Heltidsarbete som norm FÖR DIN LÖN, DIN TRYGGHET OCH DIN FRAMTID Nu snackar vi! Heltidsarbete som norm FÖR DIN LÖN, DIN TRYGGHET OCH DIN FRAMTID Innehåll Vanliga ord 6 Heltidsarbete som norm 8 Håll utkik! I materialet hittar du några symboler. Dessa är framtagna för

Läs mer

Dialog om Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö

Dialog om Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö Dialog om Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö Idéns upplägg Förslaget till ny idé om hälsosam vårdmiljö består av två delar. Den första delen är en inledning där följande finns med: Vårdförbundets

Läs mer

HÖK11, LOK11 och årlig löneöversyn

HÖK11, LOK11 och årlig löneöversyn VÅRDFÖRBUNDET avdelning Västra Götaland HÖK11, LOK11 och årlig löneöversyn Checklista för förtroendevald med mandat att förhandla lön JL, RJ, GE, OS 2011-05-09 Viktigt angående LOK 11 Våren 2011 träffade

Läs mer

Lönsamt Inför lönesamtalet

Lönsamt Inför lönesamtalet Lönsamt Inför lönesamtalet Vårdförbundets lönestrategi är individuell löne sättning och lokal lönebildning. Det innebär att din lön ska vara individuell och baseras på din kunskap, kompetens, erfarenhet

Läs mer

Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården

Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården TJÄNSTEUTLÅTANDE Stockholms låns landsting g o k t o b e r 2 0 1 7 s förvaltning LSF Kansli Lena Halvardson Rensfelt s personalutskott Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR VISION GÖTEBORG

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR VISION GÖTEBORG VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR VISION GÖTEBORG INLEDNING Vår verksamhetsplan för 2015 grundar sig i rapporten Vi bygger Vision nu tar vi nästa steg! och de hjärtefrågor som förbundsmötet 2014 beslutade om. Vi

Läs mer

Öppen skrivelse Arbetssituationen på Akutmottagningen i Huddinge och behovet av akuta åtgärder

Öppen skrivelse Arbetssituationen på Akutmottagningen i Huddinge och behovet av akuta åtgärder Till: Sjukvårdsminister Gabriel Wikström, gabriel.wikstrom@regeringskansliet.se Hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink Sjukvårdslandstingsrådet Marie Ljungberg Schött Personallandstingsrådet

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Det handlar om dina förutsättningar, din utveckling och din lön. Du ska ha möjlighet att få en

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Avdelning Västra Götaland Innehållsförteckning 1. Ordförande har ordet...3 2. Ledning och organisation...4 3. Medlemsutveckling...7 4. Uppföljning av kongressens strategier...8

Läs mer

Underlag vision. Kongressombuden November 2008

Underlag vision. Kongressombuden November 2008 Till Kongressombuden November 2008 Underlag vision Underlag till Extra kongressen 2009 På kongressen 2008 behandlas visionen i gruppsittningen och yrkanden har bearbetats av redaktionsutskotten. Ett nytt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 Vårdförbundet Avdelning Skåne Senast ändrad 2010-02-09 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 bil1.doc piarn 1 (56) Ordförande har ordet 2009 har varit ett år där den ekonomiska krisen i

Läs mer

Verksamhetsberättelse. 2010 Avdelning Västernorrland

Verksamhetsberättelse. 2010 Avdelning Västernorrland Verksamhetsberättelse 2010 Avdelning Västernorrland Ordförande har ordet Ännu ett år har passerat. Tiden bara rusar iväg. Vi i Västernorrland känner fortfarande av det bistra ekonomiska läget. Att budget

Läs mer

Ledamot i avdelningsstyrelse

Ledamot i avdelningsstyrelse Ledamot i avdelningsstyrelse Inledning Du som är avdelningsstyrelseledamot är en idéburen ledare och demokratiskt vald av medlemmar vid ett årsmöte. Tillsammans med de andra i styrelsen leder, samordnar

Läs mer

Lönesamtalet. Att tänka på

Lönesamtalet. Att tänka på Lönesamtalet Att tänka på Bakgrund Sedan slutet av 1980-talet är individuell lönesättning Vårdförbundets lönestrategi. Individuell lönesättning och utvecklingssamtal stämmer bättre med vår syn på kunskap

Läs mer

Förhandlingsordning Vårdförbundet Avdelning Uppsala

Förhandlingsordning Vårdförbundet Avdelning Uppsala Förhandlingsordning Vårdförbundet Avdelning Uppsala Antagen av styrelsen 2017-01-19 Inledning Förhandlingsordningen är utformad utifrån gällande arbetsrättsliga lagar och kollektivavtal. Vårdförbundets

Läs mer

Stadgar antagna vid kongressen 2014

Stadgar antagna vid kongressen 2014 Stadgar antagna vid kongressen 2014 1. Vårdförbundets grundläggande värderingar och ändamål Vårdförbundet är ett yrkesförbund som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Läs mer

Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö

Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö Helheten Kan ni ställa er bakom den föreslagna politiken? Medlemstilltal Balans mellan arbetsmiljö och vårdmiljö Saknas någon politik? Vilken? Övriga medskick

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Årsmöte Årsmöteshandlingar

Årsmöte Årsmöteshandlingar Årsmöte 2017 - Årsmöteshandlingar Vårdförbundet avdelning Västra Götaland Lördag 14 oktober 2017, Bohusgården Nordens Väg 6 Uddevalla Årsmöte 2017, Vårdförbundet Avdelning Västra Götaland 1 (10) Föredragningslista

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Årsmöte Vårdförbundet avdelning Stockholm. Onsdagen den 9 oktober kl

Årsmöte Vårdförbundet avdelning Stockholm. Onsdagen den 9 oktober kl Årsmöte 2019 Vårdförbundet avdelning Stockholm Onsdagen den 9 oktober kl. 16.30 20.30 på Norra Latin, Drottninggatan 71 B Avprickning kl. 16.30, mingel och buffé kl. 17.00 Mötet pågår mellan kl. 18.00

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare Jämtland 1 Roger Bergebo

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare Jämtland 1 Roger Bergebo IL RDFÖRBUNDET Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2016-01-12 2017-01-19 Jämtland 1 Roger Bergebo Årsrapport Innehåll Innehåll 1 1. Sammanfattning 2 2. Måluppföljning 2

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Hur ska kommuner, landsting & regioner attrahera framtidens ekonomer? En rapport från SKTF. Samtal pågår. men dialogen kan förbättras!

Hur ska kommuner, landsting & regioner attrahera framtidens ekonomer? En rapport från SKTF. Samtal pågår. men dialogen kan förbättras! Hur ska kommuner, landsting & regioner attrahera framtidens ekonomer? En rapport från SKTF Samtal pågår men dialogen kan förbättras! En undersökning kring hur ekonomer uppfattar sin situation angående

Läs mer

Sahlgrenska Universitets sjukhuset. chefspolicy

Sahlgrenska Universitets sjukhuset. chefspolicy Sahlgrenska Universitets sjukhuset chefspolicy Reviderad 2002 Denna chefspolicy är ett av flera policydokument som finns som ett stöd för att leda arbetet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Den anger

Läs mer

DELEGERINGSORDNING. Vårdförbundet Avdelning Gävleborg

DELEGERINGSORDNING. Vårdförbundet Avdelning Gävleborg DELEGERINGSORDNING Vårdförbundet Avdelning Gävleborg Antagen av styrelsen den 15 december 2015 Skapad den Senast ändrad den Författare 2015-11-19 2015-12-17 Vinita Thyberg Förbundsombudsman Delegeringsordning

Läs mer

VÅRDFÖRBUNDET Årsmöteshandlingar

VÅRDFÖRBUNDET Årsmöteshandlingar VÅRDFÖRBUNDET Årsmöteshandlingar Avdelning Södermanland Söndag 24 september kl.18:00 Pelles Lusthus, Nyköping Förslag till föredragningslista årsmöte 2017 1. Mötets öppnande 2. Prövning att mötet utlysts

Läs mer

FÖRHANDLINGSORDNING För förtroendevalda inom Privat/Statlig verksamhet samt Kyrkans avtalsområde

FÖRHANDLINGSORDNING För förtroendevalda inom Privat/Statlig verksamhet samt Kyrkans avtalsområde FÖRHANDLINGSORDNING För förtroendevalda inom Privat/Statlig verksamhet samt Kyrkans avtalsområde Vårdförbundet avdelning Halland Antagen av styrelsen Sida 1 av 5 Inledning Vårdförbundet avdelning Halland

Läs mer

Välkommen till Seko!

Välkommen till Seko! Välkommen till Seko! Gemenskap ger styrka Varmt välkommen till Seko! Som medlem hos oss står du starkare på din arbetsplats. Starkare tack vare att vi är många. Det är det som gör att vi kan ställa krav

Läs mer

RAPPORT. Eget företagande. Enkätundersökning bland medlemmar i Vårdförbundet. Resultatredovisning VÅRDFÖRBUNDET. www.vardforbundet.

RAPPORT. Eget företagande. Enkätundersökning bland medlemmar i Vårdförbundet. Resultatredovisning VÅRDFÖRBUNDET. www.vardforbundet. RAPPORT VÅRDFÖRBUNDET www.vardforbundet.se Eget företagande Enkätundersökning bland medlemmar i Vårdförbundet Resultatredovisning I sin rapportserie presenterar Vårdförbundet resultat från särskilda undersökningar

Läs mer

Med engagemang och ansvar ger vi varje dag service med god kvalitet till Malmöborna. Personalpolicy

Med engagemang och ansvar ger vi varje dag service med god kvalitet till Malmöborna. Personalpolicy Med engagemang och ansvar ger vi varje dag service med god kvalitet till Malmöborna. Personalpolicy Med engagemang och ansvar ger vi varje dag service med god kvalitet till Malmöborna. Personalpolicy Innehåll

Läs mer

Wä-Skepparslöv VERKSAMHETSPLAN och BUDGET 2019

Wä-Skepparslöv VERKSAMHETSPLAN och BUDGET 2019 Wä-Skepparslöv VERKSAMHETSPLAN och BUDGET 2019 1 SPF Seniorernas värdegrund (antagen av kongressen 2017) SPF Seniorerna är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation. Vi värnar om varje

Läs mer

Kartläggning inför löneförhandling Har jobbat deltid 35%

Kartläggning inför löneförhandling Har jobbat deltid 35% Kartläggning inför löneförhandling Har jobbat deltid 35% Kontakt: Anna-kari Modin Kontakt på Novus: Per Fernström Datum: 13 februari 2019 1 1 Novus 2019. All rights reserved. www.novus.se Bakgrund & Genomförande

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

Lönekartläggning behövs!

Lönekartläggning behövs! SKTFs utökade undersökning om personalchefers syn på lönekartläggning. Lönekartläggning behövs! (Uppdaterad version) Mars 28 2 Inledning SKTF har under många års tid hävdat, och jobbat för, att lönekartläggning

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Vårt engagemang gör idéer till verklighet Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköpings kommun linkoping.se Vårt engagemang gör idéer till verklighet Vår

Läs mer

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-15 Dnr 1502570 1 (5) Personalnämnden Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Ordförandens

Läs mer

Redogörelse för nyheter och förändringar i HÖK 11 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård

Redogörelse för nyheter och förändringar i HÖK 11 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård 2011-04-18 Redogörelse för nyheter och förändringar i HÖK 11 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård Denna redogörelse omfattar nyheter och förändringar i HÖK 11. Därutöver ges en mer utförlig beskrivning

Läs mer

EN UNDERSÖKNING OM BEMANNINGSSITUATIONEN INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN SOMMAREN 2013

EN UNDERSÖKNING OM BEMANNINGSSITUATIONEN INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN SOMMAREN 2013 EN UNDERSÖKNING OM BEMANNINGSSITUATIONEN INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN SOMMAREN 2013 Konsekvenser och lärdomar inför framtiden 2013-10-01 Jonas Vallgårda VÅRDFÖRBUNDET Adolf Fredriks Kyrkogata 11, Box 3260

Läs mer

Protokoll Årsmöte Vårdförbundet Student 2015-05-10. 1. Årsmötet öppnas Vårdförbundet students ordförande Daniel Larsson öppnade årsmötet.

Protokoll Årsmöte Vårdförbundet Student 2015-05-10. 1. Årsmötet öppnas Vårdförbundet students ordförande Daniel Larsson öppnade årsmötet. liur VÄRDFÖRBUNDET Protokoll Årsmöte Vårdförbundet Student 2015-05-10 1. Årsmötet öppnas Vårdförbundet students ordförande Daniel Larsson öppnade årsmötet. 2. Val av mötesordförande Årsmötet valde Gunilla

Läs mer

Grundutbildning för förtroendevalda.

Grundutbildning för förtroendevalda. förtroendevalda. Nyvalda förtroendevalda Styrelseledamöter 3 + 3 + 2 dagar (8 dagar) Antal deltagare: ca 20 Ge kunskap som vägledning i vårt gemensamma uppdrag, utveckla och stärka yrket samt främja den

Läs mer

Landstingsstyrelsens personalutskott

Landstingsstyrelsens personalutskott PROTOKOLL 2012-12-18 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Marianne Hammarström Landstingsstyrelsens personalutskott Tid Tisdagen den 18 december, kl. 09.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Bondegatan 21, 2 tr SE-116 33 Stockholm, Sweden Vxl +46 8 410 328 50 www.familjenpangea.se. Kommunikationsplattform 2012-2014

Bondegatan 21, 2 tr SE-116 33 Stockholm, Sweden Vxl +46 8 410 328 50 www.familjenpangea.se. Kommunikationsplattform 2012-2014 Bondegatan 21, 2 tr SE-116 33 Stockholm, Sweden Vxl +46 8 410 328 50 www.familjenpangea.se Kommunikationsplattform 2012-2014 Vårdförbundet 2 Innehåll Bakgrund Målgrupper Budskap Kommunikationsstrategi

Läs mer

Kunskapens krona SULF:s lönepolitiska. program. SULF:s kongress 2018 Bilaga 17. Förbundsstyrelsens proposition

Kunskapens krona SULF:s lönepolitiska. program. SULF:s kongress 2018 Bilaga 17. Förbundsstyrelsens proposition SULF:s kongress 2018 Bilaga 17 Förbundsstyrelsens proposition Kunskapens krona SULF:s lönepolitiska program SULF:s lönepolitiska program vänder sig både inåt, som en samlande kraft för organisationen,

Läs mer

Val av förtroendevald på arbetsplatsen Delta i valet av förtroendevald en självklar rättighet!

Val av förtroendevald på arbetsplatsen Delta i valet av förtroendevald en självklar rättighet! Avdelning Östergötland Sid 1 (6) Val av förtroendevald på arbetsplatsen Möten mellan medlemmar är en viktig del av Vårdförbundets organisation. Som medlem med stort inflytande medverkar du i en demokratisk

Läs mer

Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården 19 LS

Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården 19 LS Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården 19 LS 2017-0342 1 (3) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-11-01 LS 2017-0342 Landstingsstyrelsen Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting. verksamhet som angår oss alla

Sveriges Kommuner och Landsting. verksamhet som angår oss alla Sveriges Kommuner och Landsting verksamhet som angår oss alla Det som får samhället att fungera Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, är en medlemsorganisation för alla kommuner, landsting och regioner

Läs mer

Varför vill Region Skåne omförhandla sina arbetstidsavtal?

Varför vill Region Skåne omförhandla sina arbetstidsavtal? Nedanstående material har skickats ut från Region Skåne till Vårdförbundet, anställda, och chefer på SUS (Vårdförbundets anmärkning) Region Skånes frågor och svar om arbetstidsavtal. Varför vill Region

Läs mer

Kunskapens krona. Förslag till lönepolitiskt program. Motions- och propositionsdialogen

Kunskapens krona. Förslag till lönepolitiskt program. Motions- och propositionsdialogen Proposition Kunskapens krona. Förslag till lönepolitiskt program Motions- och propositionsdialogen Föreliggande dokument är ett utkast avsett att ge förbundsstyrelsen möjligheten att inför kongressen kunna

Läs mer

Vision Södertäljeavdelningen. Verksamhetsplan 2017

Vision Södertäljeavdelningen. Verksamhetsplan 2017 Vision Södertäljeavdelningen Verksamhetsplan 2017 Södertälje en del av världen I Södertälje kan vi verkligen känna av att vi är en del av världen på så många sätt. Södertälje har tagit ett stort ansvar

Läs mer

sulf:s lönepolitiska program Kunskapens krona /Sveriges universitetslärare och forskare

sulf:s lönepolitiska program Kunskapens krona /Sveriges universitetslärare och forskare sulf:s lönepolitiska program Kunskapens krona /Sveriges universitetslärare och forskare Kunskapens krona SULF:s lönepolitiska program 2019-2024 SULF:s vision, antagen av kongressen 2015, är tydlig i skrivningarna

Läs mer

MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2014

MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2014 MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2014 A Städning i offentliga lokaler Motionär: Anna Fjellman, Konsument och medborgarservice När en städfirma upphandlas för att städa på våra arbetsplatser som kontor, skolor

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 sektion 37 idrottsförvaltningen

Verksamhetsplan 2017 sektion 37 idrottsförvaltningen Stockholms stad Sekt: idrottsförvaltningen Verksamhetsplan 2017 sektion 37 idrottsförvaltningen INLEDNING Sektion 37 inom Vision Stockholmsavdelningen verkar för att öka medlemmarnas själv- och medbestämmande

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Lönepolitik? Statistik för ditt yrke? Hjärtefråga lön? På vision.se/lon hittar du till allt som rör din lön. Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av

Läs mer

Samlat GRepp. Samlat GRepp på. Hållbart arbetsliv blev en GRymt bra dag! 4 april 2007 på Storan

Samlat GRepp. Samlat GRepp på. Hållbart arbetsliv blev en GRymt bra dag! 4 april 2007 på Storan Samlat GRepp Samlat GRepp på 4 april 2007 på Storan Hållbart arbetsliv blev en GRymt bra dag! Vi vill tacka alla som deltog under konferensen den 4 april på Stora teatern det blev en kanondag! Dagen började

Läs mer

Jämställdhetsplan för Västerbotten

Jämställdhetsplan för Västerbotten Jämställdhetsplan för Västerbotten Män och kvinnor ska ha samma rättigheter och möjligheter. Både män och kvinnor ska känna sig trygga, ha möjlighet att göra karriär och få vara nära sina barn: självklarheter

Läs mer

FÖRHANDLINGSORDNING För förtroendevalda inom SKL/Pactas avtalsområde

FÖRHANDLINGSORDNING För förtroendevalda inom SKL/Pactas avtalsområde FÖRHANDLINGSORDNING För förtroendevalda inom SKL/Pactas avtalsområde Vårdförbundet avdelning Halland Antagen av styrelsen Sida 1 av 5 Inledning Vårdförbundet avdelning Halland har ansvaret för den lokala

Läs mer

Årsmötet öppnades den 7/9 med val av avdelningsstyrelse och valberedning via webbröstning.

Årsmötet öppnades den 7/9 med val av avdelningsstyrelse och valberedning via webbröstning. Föredragningslista Årsmötet öppnades den 7/9 med val av avdelningsstyrelse och valberedning via webbröstning. Förslag till beslut 1. Årsmötet återupptas 2. Prövning att mötet kallats i behörig - att mötet

Läs mer