Välkommen till en ny säsong med AIA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till en ny säsong med AIA"

Transkript

1 Nummer Fanzine för medlemmar i Angel Island Army Fullsmockat AIA Fanzine med bland annat Ordförande elfberg har ordet Krönika signerat Reading Träffa de nya i styrelsen Kick-Off AIA på älgsafari... Och mycket mer! Välkommen till en ny säsong med AIA

2 På Angel Island Armys årsmöte den 28 maj valdes Linus Elfberg till ny ordförande i supporterklubben. Gratulerar till förtroendet som ordförande i Angel Island Army. Hur känns det att bli vald till ordförande? - Tackar! Det känns spännande och det ska bli en kul utmaning att utveckla supporterklubben ytterligare. Vad har du för förväntningar inför den kommande säsongen? - Först och främst hoppas jag på att det ska bli en fantastisk supportersäsong. Vi har redan nu under sommaren storsatsat med att lägga ut fyra bussresor för att vara med redan från start. Säsongen kan inte börja bättre än med ett Scandinavium fullsmockat med AIA:are! Som nykomlingar får vi väl rent sportsligt se oss lite som underdogs men med vårt stöd och med ett hungrigt lag där sammanhållning och hjärta står i fokus ska vi ta det första steget till att etablera oss i SHL på riktigt. Vad kommer Angel Island Army göra för att bli ännu bättre under den kommande säsongen? - Vi hoppas på att kunna genomföra ännu fler bortaresor där vi ska ge allt för att stötta vårt lag. Med många sydsvenska och skåneländska lag i serien finns alla möjligheter till detta. Vi har även ett par riktigt snygga nya souvenirer på gång som kommer färga vår värld lite ännu lite grönvitare. Med en hel del nya ansikten i styrelsen finns det gott om nya idéer och vi hoppas på att tillsammans med er medlemmar kunna genomföra dessa och utveckla vår förening ytterligare. Vi ses på ståplats!

3

4 Tour de SHL För mig som gästskribent är det svårt att inte använda mig av ovanstående rubrik några dagar efter att segraren korats i cykel-loppet Tour de France. I mina ögon ett lopp som tar evigheter att avgöras, men där varje liten händelse mitt eller i början av loppet kan vara avgörande. Är man inte med när tåget går oavsett var i loppet- så kan man vara tidigt avhängd. Alla i stallet har sina roller och samarbetar man inte så går det inte att ligga där långt framme. För Rögles del handlar det troligen inte om att aspirera på segern. Här gäller det att få vara med när starten går även nästa säsong, och få laget att prestera nästan över egen förmåga för att detta ska ske. Inga ögonväckande nyförvärv har skrivit på. Ingen super mega-stjärna som stänker in mål under en säsong. Här är det lagets karaktär som ska ge Rögle en ny biljett till nästkommande säsong. För fansens del tror jag mycket handlar om förståelsen av just detta. Vi kan gå till varje match med föresatsen att det kommer att bli en svår match och för varje seger vi tar så kan vi känna ren glädje. Vi ÄR inte hockeyns svar på Real Madrid där vi kan handla in vad vi önskar och sedan sitta och bus-vissla på läktaren när det inte blir 3 poäng. Vi i Rögle är något annat. Vi är knappast önskade av organisationen och aktiebolaget SHL. Vi kommer till balen i skitiga jeans och sneakers, och vi gör inte honnör mot överheten bara för att det heter SHL. Vi är där för att sno poäng i varje match ändå, och få sporten och vår klubb att erkännas som just den sak den är. Sport och Rögle BK. Den lille ska slå den store.

5 Erkänn att den utmaningen är kittlande. We don t give a fuck borde vara Rögles stående slogan så länge vi befinner oss i SHL. Jag hoppas nu att Rögle gjort scoutingen väl. Att det inte bara har handlat om att kolla i arkivet efter lättköpta varor. Tidigare Röglespelare, kopplingar till Leksand och Brynäs etc etc. Nu måste varje spelare visa karaktär och för mig är det en spelare som ger allt på isen i varje byte, visar passion och offer-vilja. Om detta inträffar så kommer vi Röglefans att vara i himlen, och då kommer vår hall på nytt att koka igen. Idag är klacken kraftigt decimerad mot hur det såg ut på 80- och delar av 90-talet. Rötterna går dock aldrig helt förlorade och det finns en tradition att skapa en högljudd stämning i vår ishall. Om vi kan fylla den lilla tårt-bit som är kvar med passionerade fans som verkligen själv vill bjuda till så kan det bli en säsong som man ser fram mot. Att SHL-organisationen ska bestämma om hur varje klubbs ishall ser ut i form av antalet ståplatser är inget annat än ett skämt. Jag kan bara göra en liknelse med Nord-Korea, och visst är det ironiskt att ishockeyns mecka finns i USA, och att man tror på fullt allvar att man med regler och paragrafer a la Nord-korea kan skapa något som heter sport i Sverige. Jag ser fram mot att träffa alla fans igen på sitt- och ståplats så ska vi tillsammans skapa en skön känsla av vi mot resten av världen. På bortaplan lär vi som vanligt dominera på läktaren när vi dyker upp. Den nya AIA styrelsen har redan tryckt på hockeyfeber-knappen, och det bokas redan resor till flera av bortamatcherna. Scandinavium första anhalt. Nu kör vi för fulla halsar och. Come on Rögle!

6 Glenn Petersson Vad fick dig att börja följa Rögle BK? Jag har alltid älskat sporten och egentligen började hela resan i Jonstorp men Rögle var alltid där med och sen när Jonstorp sålde sin själ till sin värsta rival HHC så var inte valet svårt! Vad tror du om den kommande säsongen? Jag tror vi kommer ha stabilare säsong men vi kommer nog tyvärr bli lite av en slagpåse men inte alls som senaste sejouren. Jag hoppas bli positivt överraskad! Vad fick dig att engagera dig i Angel Island Army? Gemenskapen, kärleken till klubben och sammanhållningen är den största faktorn till varför jag drogs till AIA och till varför jag älskar AIA så mycket! Vad hoppas du kunna bidra med i styrelsens arbete? Jag hoppas kunna förmedla mina idéer och tankar på ett positivt sätt för att behålla och förbättra den gemenskap, kärlek och sammanhållning som vi en gång haft och som vi har nu och som vi vill behålla hela klubbens historia. Vilket är ditt bästa Rögleminne? Moramatchen när vi går upp i sista matchen i Ängelholms Ishall. Rasmus Holm Vad fick dig att börja följa Rögle BK? Jag har följt Rögle BK på olika nivåer sedan jag var liten. Jag började gå på matcher tillsammans med familjen tidigt och skaffade sedan eget säsongskort på ståplats inför säsongen 11/12. För mig har det alltid varit farten i sporten och gemenskapen på läktaren som skapat kärleken till ishockey och Rögle BK.

7 Forts. Rasmus Holm Vad tror du om den kommande säsongen? Kommande säsong kommer bli en spännande utmaning för både laget på isen och för oss supportrar på läktaren. Vi måste alla visa den vackra del av våra hjärtan som är Rögle BK. Vi måste alla göra allt varje match! Vad fick dig att engagera dig i Angel Island Army? Ända sedan min första match på ståplats har jag känt mig som hemma bland de andra medlemmarna. Vi har en härlig gemenskap och vi har kul tillsammans. Att få vara medverkande i att skapa detta på en mer detaljerad nivå i styrelsen är jättespännande! Vad hoppas du kunna bidra med i styrelsens arbete? Jag vill framförallt bidra med ny energi och nya ideér. Min utgångspunkt rent geografiskt är Helsingborg. Jag hoppas kunna öka intresset för Rögle och AIA hos Helsingborgarna. Jag vet att där finns ett stort intresse. Det gäller bara att få ut folket till matcherna och få de mer engagerade för att skapa en magisk atmosfär varje match! Vilket är ditt bästa Rögleminne? Jag har en hel del härliga minnen från Rögle och AIA sedan många år tillbaka! Dock är mitt bästa minne inte så jättegammalt. Det är från 7-0 matchen mot Oskarshamn. Vi visste från början att att vi var tvungna att vinna med minst 5 mål för att gå förbi Möff i antal mål, och knipa den sista platsen i play-off serien. Glädjen och extasen på läktaren var helt sjuk!

8 Fredrik Larsson Vad fick dig att börja följa Rögle BK? Med en far och två farbrödrar som aktivt följ Rögle senaste 30 åren var det en omöjlighet för mig att inte dras in i Rögleandan. Som alla andra barn och ungdomar i Ängelholm har jag även testat på att spela, självklart i Rögle. Jag spelade från björnligan till U15. Vad tror du om den kommande säsongen? Den kommande säsongen tror jag kommer bli tuff. Jag har förra rundan i elitserien färskt i minne, det var en tuff säsong för alla röglesupporters. På pappret är vi långt ifrån ett topplag i år, men det är aldrig enkelt att komma ner till Ängelholm och ta poäng. Det är vår uppgift. Vårt supporterår har jag väldigt höga förväntningar på, flertalet resor är upplagda långt innan säsongstart och bussarna fylls allt eftersom. Vad fick dig att engagera dig i Angel Island Army? 2011 började jag fullt ut att gå på alla matcher, min första resa med AIA var Tingsryd borta. Relativt enkel seger med 1-7 och en brutalt kokande bortaklack. Innan dess har jag gått lite då och då. Jag har länge känt att man kan göra mer än jag gjort. Hjälpa Rögle alltså. Eftersom jag inte kan göra det på isen får det bli på läktaren. Vad hoppas du kunna bidra med i styrelsens arbete? Det jag kommer hjälpa till med inom styreslsen är resor, fester och olika evenemang. Vilket är ditt bästa Rögleminne? Mitt bästa rögleminne är första matchen mot Västerås nu i våras. Vi åkte med två minibussar. Vann matchen, härlig läktarmatch och ett jäkla disco hela vägen hem!

9 Mikael Pedersen Vad fick dig att börja följa Rögle BK? Ett gäng kompisar drog med mig till ishallen och sedan dess är jag fast. Vad tror du om den kommande säsongen? Kommande säsong är jag nöjd om de tar lite fina skalper och blir kvar i serien. Vi är trots allt nykomlingar. Vad fick dig att engagera dig i Angel Island Army? Jag har varit med länge och hoppas på att kunna förmedla lite kunskap om hur det fungerade förr i tiden. Vad hoppas du kunna bidra med i styrelsens arbete? Jag är gammal egen företagare så jag tror jag kan bidra med ett stort kontaktnät där vi eventuellt kan hitta lite sponsorer till våra bussresor under säsongen. Vilket är ditt bästa Rögleminne? Kort och enkelt svar - Håkan Persson! Annie Jönsson Vad fick dig att börja följa Rögle BK? Jag lärde känna en vän som följer Rögle och som jag sedan följde med och kollade på en match med. Vad tror du om den kommande säsongen? Jag tror det kommer bli tufft för Rögle men jag hoppas ändå på en slutspelsplats! Vad fick dig att engagera dig i Angel Island Army? Björn salmén presenterade mig för aia. Vad hoppas du kunna bidra med i styrelsens arbete? Att hålla ihop gruppen och att göra årets så bra som möjligt för alla i styrelsen och i föreningen. Vilket är ditt bästa Rögleminne? Mina största minnen är när Kenny Jönsson avtackades och när vi har dansat på isen efter det att Rögle har gått upp i högstaligan.

10 I supportrarnas ögon har Jakob "Jacke" Johansson alltid visat stort Rögle-hjärta och varit en fantastisk förebild. Angel Island Army vill därför visa sin uppskattning och tacka Jacke för sina 16 säsonger i Rögle. Angel Island Army hyllar Jacke genom att instifta ett pris i hans namn. "Jackes grönvita hjärtan" heter priset vilket ska tilldelas en person som under föregående säsong visat ett särskilt stort Rögle-hjärta samt engagemang kopplat till Rögle. Priset kan gå till en privatperson, spelare, ledare eller organisation som på något sätt har bidragit till Rögle genom sitt engagemang på läktaren, sitt ledarskap eller på något annat sätt lyft fram Rögle som klubb. Priset kommer att delas ut årligen i början av en ny säsong och juryn för priset är Angel Island Armys styrelse. Nomineringar till priset går bra att skicka till oss på styrelsen@aia.nu. I nomineringen vill vi gärna ha namn på personen samt en motivering till hur denna bidragit med sitt engagemang till Rögle. Angel Island Army Uppmärksammar Rögles juniorverksamhet. Detta genom att utse AIAs Junior. Genom denna gest hoppas AIA sporra Rögles juniorer till en positiv utveckling och visa att supportrarnas stöd inte enbart går till A-laget. I kriterierna för att bli årets junior ingår bland annat positiv hockeyutveckling under säsongen, ett stort Röglehjärta och att studierna ska skötas utifrån de förutsättningar som finns. I juryn ingår tränare samt representanter från AIA. Säsongen gick priset till Filip Karlsson.

11 AIA storsatsar på bussresor denna säsongen. Var med redan från början och sjung fram vårt Rögle BK även på bortaplan. Läs mer om våra resor på hemsidan: Under denna säsongen kommer vi att spela innebandy i Kungsgårdshallen varje matchfri söndag mellan klockan 19:00 och 20:00. Du som medlem i AIA är med helt kostnadsfritt. Läs mer på vår hemsida:

12 Till den första kvalmatchen i avgörandet mot Västerås åkte ett gäng AIA:are med minibuss som färdsätt upp till ABB Arena, Även känd som Rocklundahallen. Vid ett litet stopp på vägen upp till Västerås för att sträcka på benen bjöds det på älgsafari till pågarnas stora glädje. Sponsra Angel Island Army Vill du bidra till att Rögle skall få så bra stöd som möjligt? - Då är sponsring av AIAs bortaresor en perfekt lösning. Genom ert bidrag, stort som litet, kan vi rabattera resor så att fler kan följa med, och göra resor som vi inte annars skulle kunna göra. Ert bidrag kommer helt enkelt att betyda att vår älskade klubb kan få ett ännu bättre stöd vid bortamatcher. Om ni önskar få ert namn/företag exponerat på vår hemsida och via våra sociala medier inför den aktuella resan så ställer vi hemskt gärna upp på detta. Hur gör man då om man önskar bidra? Det är inte svårare än att ni kontaktar oss i styrelsen via mail så syr vi ihop en bra lösning tillsammans. styrelsen@aia.nu

13 En supporterförening för alla som håller på Rögle BK Benämningen AIA myntades runt 1989 av några av de mest inbitna Röglesupportrarna och har sedan dess varit förknippat med de som stöttar Rögle både hemma och borta. AIA har vid två tillfällen utnämnts till Sveriges bästa publik, vilket är en tradition vi vill förvalta väl. Vilka är Angel Island Army? Angel Island Army förknippas allt som oftast med klacken på ståplats men detta är inte hela sanningen. Våra medlemmar är av alla typer, gamla som unga och hittas runt om i hela hallen. Vad står Angel Island Army för? Angel Island Army har som mål att stötta Rögle i såväl medgång som i motgång. Spelarna ska alltid känna vårt verbala stöd i ryggen. Föreningens gamla motto Comis et Fortis sammanfattar väl vad vi står för och vad vi strävar efter att vara, trevliga och röststarka. Vad gör Angel Island Army? Som supporterförening till Rögle BK anordnar vi bland annat bussresor till bortamatcher. För våra medlemmars och supporterpublikens talan i samtal med klubben. Vi arrangerar träffar för våra ungdomar och diverse andra aktiviteter för samtliga medlemmar, bland annat en kick-off där det bjuds på livemusik, god mat och dryck. Vad får man som medlem i Angel Island Army? Som medlem i AIA bidrar du till att Rögle har en fantastisk atmosfär både hemma och borta. Föreningen organiserar bussresor landet över för sina medlemmar till riktigt bra priser. Som medlem har du också möjlighet att utnyttja diverse medlemsförmåner och rabatter hos våra samarbetspartners. Mer om dessa hittar du på vår hemsida. Du får givetvis även ett snyggt medlemskort och vårt fanzine. Hur blir jag medlem i Angel Island Army? Mer information om medlemskap och hur du betalar detta hittar du på vår hemsida: Du kan även kontakta oss via mail på styrelsen@aia.nu.

14 Kick-Off Ispremiären har gått av stapeln och vi har en ny spännande hockeysäsong alldeles kring hörnet. Och vad är då bättre än att fira in årets säsong med en ordentlig kick-off-fest med sveriges bästa supporterklubb? Årets kick-off-fest hålls på Lilla Krogen (Storgatan 9, Gamla El Greco) den 5 september. Här kommer det bjudas livemusik, god mat och dryck till det mycket överkomliga priset av 100kr. Anmälan till kick-offen gör du smidigt och enkelt direkt på hemsidan. Vi har abonnerat hela Lilla Krogen och har denna helt för oss själva från klockan 18 då vi samlas för att sedan slå oss ner vid borden och äta gott. Här bjuds på en god grillbuffé med alla dess tillbehör. Efter detta "minglar" vi och laddar upp inför den kommande säsongen med livemusik i världsklass! BAND: Nightmares besitter en låtarsenal som kan få vilken irländsk konstellation som helst att söka nytt medborgarskap. Lokala pågar från Ängelholms alla hörn bjuder på en fantastisk blandning av eget material och andra irländsk-inspirerade alster. Drängarna dyker upp under kvällen och kommer spela skiten ur PAsystemet på Lilla Krogen! Det är helt enkelt upplagt för en härlig kväll i gott sällskap och med go musik! Anmäler dig gör du på vår hemsida: Följ oss gärna via våra sociala medier Facebook.com/AngelIslandArmy Twitter.com/AngelIslandArmy Instagram.com/AngelIslandArmy

15 Nu har vi gjort det enklare än någonsin att betala sin medlemsavgift och för de bussresor vi anordnar. Besök vår hemsida och leta dig fram till fliken Medlem. Här hittar du mer information om vad som ingår i medlemskapet samt alla de erbjudanden och förmåner du kan ta del av som medlem i Angel Island Army. Under fliken Bli medlem betalar du snabbt och enkelt för ditt medlemskap med ditt bankkort. Medlemskapet kostar för vuxen 200kr, för Youngsters (födda 1997 eller senare) 100kr samt 400kr för familjemedlemskap (medlemskap för 2 vuxna samt youngsters under samma adress).

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig.

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Som vuxen och ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i Scoutkåren prioriteras högt. Med studier

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011-2012 för supporterföreningen 14-3 Örebro

Verksamhetsberättelse 2011-2012 för supporterföreningen 14-3 Örebro Verksamhetsberättelse 2011-2012 för supporterföreningen 14-3 Örebro Avser perioden 1 maj 2011 till 30 april 2012. Nära men inte riktigt ända fram! Efter kvalet förra säsongen och några på pappret bra värvningar

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

Fanzine Angel Island Army

Fanzine Angel Island Army Fanzine Angel Island Army Nummer 19 2018 Välkomna till en ny säsong med Sveriges bästa supporterförening! I årets fanzine hittar ni: Våra nya styrelseledamöter Krönikan av Reading Våra nya souvenirer och

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

ENKELT, ROLIGT OCH LÖNSAMT

ENKELT, ROLIGT OCH LÖNSAMT ENKELT, ROLIGT OCH LÖNSAMT Guldfemman är ett nytt och roligt sätt att tjäna pengar till föreningen samtidigt som ni skapar intresse runt seniorlaget. Utan kostnader får ni en hemsida hos oss, proffsigt

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång!

Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång! Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång! Som ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i scoutkåren prioriteras

Läs mer

SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY

SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY 2015/2016 TILLSAMMANS VÅGAR VI VÄXA Foto: Johan Eriksson T orsdagen den 18 december 2014, på kvällen, hände det något magiskt i Fisksätra Sporthall. Det var fullt på läktarna

Läs mer

TYRINGE HOCKEY. VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com

TYRINGE HOCKEY. VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com TYRINGE HOCKEY VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com VI HAR EN STOLT TRADITION GRUNDLÄGGANDE MÅL OCH POLICY Tyringe SoS bildades 1936 och har genom åren fostrat många duktiga spelare. Föreningen är

Läs mer

a SKAPAR INTRESSE a a

a SKAPAR INTRESSE a a ENKELT, ROLIGT OCH LÖNSAMT Guldfemman är ett nytt och roligt sätt att tjäna pengar till föreningen samtidigt som ni skapar intresse runt seniorlaget. Utan kostnader får ni en hemsida hos oss, proffsigt

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

ATT STÖTTA IFK. Partner 2014. Bohusläns bästa När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med en stor och framgångsrik ungdomsverksamhet.

ATT STÖTTA IFK. Partner 2014. Bohusläns bästa När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med en stor och framgångsrik ungdomsverksamhet. ATT STÖTTA IFK Älskar du fotboll och vill stötta en förening som satsar på ungdomarna? Välkommen till IFK Uddevalla. Bohusläns bästa När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med en stor och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017/2018

Verksamhetsberättelse 2017/2018 Verksamhetsberättelse 2017/2018 Supporterföreningen LuleåFans Verksamhetsåret 2017-05-01 -- 2018-04-31 Styrelsen Styrelsen har bestått av Stefan Baudin, ordförande Manne Ek, vice ordförande Sandra Ramke,

Läs mer

Personalföreningen Trikumo vänder sig till dig som är anställd på minst 40% i Borgholms kommun, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund.

Personalföreningen Trikumo vänder sig till dig som är anställd på minst 40% i Borgholms kommun, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Trikumo program 2011 Personalföreningen Trikumo vänder sig till dig som är anställd på minst 40% i Borgholms kommun, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Trikumo står för Trivsel, Kultur och Motion.

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp 214 Voice Camp Utvärdering 214 deltagare Voice Camp 55 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 2 Ja Nej Varför eller varför inte? För att jag har fått uppleva min dröm Lägret har varit roligt,

Läs mer

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Handledare: Johan Andersson Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Sammanfattning Steget från div 1 till elitspelare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014/2015

Verksamhetsberättelse 2014/2015 Verksamhetsberättelse 2014/2015 Supporterföreningen LuleåFans Verksamhetsåret 2014 05 01 2015 04 31 Styrelsen Styrelsen har bestått av Stefan Baudin, ordförande Toyne Ringwald, vice ordförande Sandra Ramke,

Läs mer

UNIKT KONCEPT: Träningsläger anpassat för ditt lag Laganpassat träningsläger på Rosvalla Nyköping Eventcenter 2011

UNIKT KONCEPT: Träningsläger anpassat för ditt lag Laganpassat träningsläger på Rosvalla Nyköping Eventcenter 2011 UNIKT KONCEPT: Träningsläger anpassat för ditt lag Laganpassat träningsläger på Rosvalla Nyköping Eventcenter 2011 SUPER CAMP Välkommen till Rosvalla Nyköping Eventcenter! Vi är ett av Skandinaviens största

Läs mer

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015 Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet Bröllop 2015 Ert Bröllop & Er fotograf En bröllopsdag är en av de lyckligaste dagarna i våra liv. Med er under den dagen vill ni

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Tävlingar på FB Arrangera tävlingar över FB och dela ut fina priser till de som faktiskt vinner. Detta fungerar väldigt effektivt i nuläget. ETT bra pris/gilla

Läs mer

RESAN. År 6. År 7. Målet i år 7 är att klara av nedanstående resa:

RESAN. År 6. År 7. Målet i år 7 är att klara av nedanstående resa: RESAN År 6 I år 6 är målet att du ska kunna kommunicera på mycket enkel franska. För att nå målet lär du dig ord och uttryck inom många olika områden, t.ex. familjen, djur, frukter, klockan, sporter och

Läs mer

SPONSORBROSCHYR. Innebandyglädje GÖTEBORG INNEBANDY Föreningen för alla

SPONSORBROSCHYR. Innebandyglädje GÖTEBORG INNEBANDY Föreningen för alla SPONSORBROSCHYR Innebandyglädje GÖTEBORG INNEBANDY Föreningen för alla ELIT - BREDD & ENGAGEMANG År 2007 började en ny era i för oss i Göteborg Innebandy. De två anrika föreningarna Björkekärrs IK och

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Lyssna, jag känner mig enormt glad och hedrad att jag får spendera den här tiden med dig just nu och att du tar dig tid

Läs mer

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling Sida2 BAS ABC Några grunder för BAS grupper i Lidköpings församling En BAS grupp är en grupp i församlingen. Där man på ett nära sätt kan träffas

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

Ideellt HJÄRTA. Kommersiellt HJÄRNA

Ideellt HJÄRTA. Kommersiellt HJÄRNA Ideellt HJÄRTA Kommersiellt HJÄRNA 2 Från 20 000 SEK Från 60 000 SEK Från 175 000 SEK Från 400 000 SEK Partnerstruktur Huvudpartners Det som ingår på en nedre partnernivå ingår också på alla övre nivåer.

Läs mer

Att vara idrottsförälder

Att vara idrottsförälder Att vara idrottsförälder Detta är ett studiematerial för er som är föräldrar till idrottande barn. För många barn är idrottsföreningen, näst efter hemmet och skolan, den viktigaste uppfostringsmiljön.

Läs mer

Hur man blir en av svensk fotbolls viktigaste spelare

Hur man blir en av svensk fotbolls viktigaste spelare Hur man blir en av svensk fotbolls viktigaste spelare Sverige älskar fotboll Inledning Hur mycket kan man älska fotboll? Mycket. Det finns en stor grupp svenska supportrar som följer våra landslag på

Läs mer

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Ungas sätt att göra skillnad Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Den 18-19 maj 2013 anordnade Nytänk den andra av de 4 inspirationsträffar som projektet kommer att hålla under

Läs mer

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01 Caroline Ullman & Johanna Lundberg i i i Hej! Vi har pratat med studenter som har gett oss tips på hur de vill bli informerade och kommunicera med er på ICA

Läs mer

Välkommen till en ny fantastisk säsong 2014-2015

Välkommen till en ny fantastisk säsong 2014-2015 Välkommen till en ny fantastisk säsong 2014-2015 Spelarmapp I denna mapp hittar Du all nödvändig information om föreningsavgifter, om jourveckor, vad Du får som medlem i föreningen samt olika åtagande.

Läs mer

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION BAKGRUND VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade

Läs mer

NALLEABONNEMANG 2015/2016

NALLEABONNEMANG 2015/2016 NALLEABONNEMANG 2015/2016 NALLEKONSERTER Våra älskade Nallekonserter flyttade givetvis med oss från Konserthuset till Malmö Live. Ett enkelt och trevligt sätt för generationer att umgås och en möjlighet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009-2010 för supporterföreningen 14-3 Örebro Avser perioden 22 nov 2009 till 30 april 2010.

Verksamhetsberättelse 2009-2010 för supporterföreningen 14-3 Örebro Avser perioden 22 nov 2009 till 30 april 2010. Verksamhetsberättelse 2009-2010 för supporterföreningen 14-3 Örebro Avser perioden 22 nov 2009 till 30 april 2010. Nu är vi på G! Det blev en smått hektisk start för oss då vi startade upp supporterföreningen

Läs mer

Ulricehamns IFK P-02

Ulricehamns IFK P-02 Ulricehamns IFK P-02 Föräldramöte 2015-02-19 Anders, Mikael, Fredrik, Bernt, Jerker och Mattias Ulricehamns IFK P-02 UIFK Ungdomskommitten 4U & Calle Vredin Föräldraengagemang/ Bemanning Fotbollssäsong

Läs mer

BIK Karlskoga ungdom

BIK Karlskoga ungdom BIK ungdom består idag av 9 lag med barn och ungdomar fördelade från team 07-08 som är ett gemensamt lag, sedan följer årskullarna varandra upp till team 99. Totalt finns ca xxxxx barn och ungdomar i BIK

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

2012 VILL DU VARA MED?

2012 VILL DU VARA MED? 2012 VILL DU VARA MED? Vad är Väsby Melodifestival? Väsby Melodifestival är Sveriges första melodifestival för personer med funktionsnedsättning inom LSS. Festivalen arrangeras av Upplands Väsby kommun,

Läs mer

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem.

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem. av 5 1 NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS Vårt första nyhetsbrev Jag hoppas att ni alla vet vid detta laget vad era ungdomar håller på med här i skolan efter lektionstid. Annars är det kanske tid att ni

Läs mer

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2013 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2013 Section 1, Part A Text 1 Meddelande för resenärer på perrong tre. Tåget mot Söderköping

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Övningar kommunikationsplattformen

Övningar kommunikationsplattformen Övningar kommunikationsplattformen Hisspitchen att prata om Scouterna på ett enhetligt sätt Hur visar vi bäst att Scouterna är aktiva, engagerande och äkta? Väcker du/vi associationer till spänning, gemenskap

Läs mer

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa Bakgrund År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade djurgårdare - ledare, idrottare, styrelser,

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo /

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / AIRNEWS #49 April 2014 Futurum I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / INLEDANDE ORD 1 Tanzania, en del av Afrika! En del av min en gång slutade jag fråga saker som jag undrade. livshistora!

Läs mer

Marknadskatalog. FC Helsingborg 2015-2016

Marknadskatalog. FC Helsingborg 2015-2016 Marknadskatalog FC Helsingborg 2015-2016 Resan har inletts Välkommen till FC Helsingborg, Skånes lag i Superligan. Vi i FC Helsingborg fortsätter vår resa mot vårt utsatta mål: klubbens första SM-guld.

Läs mer

VÄLKOMNA SÅ VÄLKOMNAR NI NYA MEDLEMMAR!

VÄLKOMNA SÅ VÄLKOMNAR NI NYA MEDLEMMAR! VÄLKOMNA SÅ VÄLKOMNAR NI NYA MEDLEMMAR! HEJ! Föreningen eller klubben är en av de viktigaste grundstenarna i Socialdemokraterna. Det är den verksamhet som de flesta av våra medlemmar möter i sitt vardagsengagemang.

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan 2015 05 29 Inga kommentarer Guide för Formel 1 resor till Spanien & Barcelona Om du inte har varit på Formel 1 resa till Spanien & Barcelona kommer

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Kl. 11 12 Kom och träffa Fredrik Zorro Åhlberg i M E ETING POINT och lär dig att zorra! Kl. 12:15 Vi visar damernas SM final på VIP hyllan

Kl. 11 12 Kom och träffa Fredrik Zorro Åhlberg i M E ETING POINT och lär dig att zorra! Kl. 12:15 Vi visar damernas SM final på VIP hyllan Program ABB Arena Syd Fredag 17 april Kl. 16 ABB Arena Syd slår upp portarna för årets MälarenergiCup Kl. 18 Circus Uthopia bjuder på show i M E ETING POINT Kl. 20 Circus Uthopia bjuder på show i M E ETING

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 2/2013

Fritidsnytt. Nr 2/2013 Fritidsnytt Nr 2/2013 Här kommer höstens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

Verksamhetsberättelse Örgryte Handbollssällskap 2018

Verksamhetsberättelse Örgryte Handbollssällskap 2018 Verksamhetsberättelse Örgryte Handbollssällskap 2018 Örgryte Handbollssällskap summerar nu sin tredje säsong. En säsong som resulterade i blandade resultat men framförallt ett glädjande avancemang för

Läs mer

UTBILDNINGEN. Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs 2011. Hur viktig är coachens kroppsspråk och verbala förmåga för lagets framgång?

UTBILDNINGEN. Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs 2011. Hur viktig är coachens kroppsspråk och verbala förmåga för lagets framgång? Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs 2011 ELITTRÄNAR UTBILDNINGEN Hur viktig är coachens kroppsspråk och verbala förmåga för lagets framgång? Av Michael Carlsson Handledare: Göran Lindblom 2011 05 14 1 Sammanfattning:

Läs mer

Förra säsongen köpte klubben en 2-Krona som vi hoppas kommer användas flitigt på sommarens kurser. Nu har vi en riktigt fin flotta med jollar!

Förra säsongen köpte klubben en 2-Krona som vi hoppas kommer användas flitigt på sommarens kurser. Nu har vi en riktigt fin flotta med jollar! Hej alla medlemmar och blivande, Vi i styrelsen vill önska alla välkomna till en ny segelsäsong i Hovenäset med extra mycket aktiviteter i sommar. Vi har en ny seglarskoleansvarig, Samuel Bohlin, som tillsammans

Läs mer

Hjälp oss att bygga fotbollsstaden Kramfors

Hjälp oss att bygga fotbollsstaden Kramfors Officiellt sponsorprogram för Kramfors-Alliansen Fotboll säsongen 2013 Hjälp oss att bygga fotbollsstaden Kramfors Kramfors-Alliansen. Vad tänker du när du hör det namnet? Är det dottern som under somrarna

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb

Helsingborgs Tennisklubb Sofia! Tack för att HTK fått vara delaktiga i en fantastisk karriär och hoppas inte vårt samarbete slutar här? Efter 16 år som proffs, 2 WTA-titlar och 20 ITF titlar i singel, rankad 29a som bäst i singel

Läs mer

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press.

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Att vara förälder i Världens bästa? Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Det finns inga givna svar på hur

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Låt kunderna göra jobbet!

Låt kunderna göra jobbet! Låt kunderna göra jobbet! Innehållsförteckning Inledning...4 Vad är referensprogrammet?...6 250 gånger 250-regeln...8 ABC-listan...10 Ha mig i åtanke...12 Bevara kontakten!...14 - Årsplan för utskick...16

Läs mer

Göteborg Hockey Club Spelar i Svenska Dam Hockey Ligan (SDHL) säsongen 2017/2018

Göteborg Hockey Club Spelar i Svenska Dam Hockey Ligan (SDHL) säsongen 2017/2018 Sponsorfolder Göteborg Hockey Club Spelar i Svenska Dam Hockey Ligan (SDHL) säsongen 2017/2018 Bli en del av en för Sverige helt unik satsning på ishockey: Göteborgs Hockey Clubs flick- och damsatsning

Läs mer

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.!

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.! assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning. Vi välkomnar människor som vill göra ett avstamp mot ett friskare och liv oavsett om det

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Skrivglädje i vardagen!

Skrivglädje i vardagen! glädje i vardagen! - distanskursen för dig som vill hitta skrivglädje i vardagen! Inspirationsbrev om drömmar Hej! Nu har du nått halvvägs in i kursen och viktigast är att du har startat upp ditt skrivande

Läs mer

Följ med på vår. framtidsresa!

Följ med på vår. framtidsresa! Följ med på vår framtidsresa! Detta är Halmstad Hockey! Ishockey är väldigt mycket för väldigt många. Framförallt är det något väldigt kul! Ishockey består av lek, träning och tävling. Den ger oss fysisk,

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Ännu en poäng med att ta tåget

Ännu en poäng med att ta tåget Ännu en poäng med att ta tåget Gå med i SJ Prio Bli medlem och få 1 000 poäng! Här kommer poängen Att du kan arbeta, sova, surfa och sträcka på benen när du reser med tåget, visste du förmodligen. Men

Läs mer

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se Steg 1 Grunden 0 Tre saker du behöver veta Susanne Jönsson www.sj-school.se 1 Steg 1 Grunden Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att

Läs mer

PARTNER- & SPONSOR- ERBJUDANDEN 2016

PARTNER- & SPONSOR- ERBJUDANDEN 2016 PARTNER- & SPONSOR- ERBJUDANDEN 2016 www.bombers.se VÅRT ERBJUDANDE SÄSONGEN 2015 Vi har under några år jobbat medvetet för att förbättra allt i föreningen från styrelse ner till verksamheten; ungdomslagen,

Läs mer

Verksamheten 15/16. VIK Support styrelse Säsong 15/16. Antal Medlemmar: 245 (+16)

Verksamheten 15/16. VIK Support styrelse Säsong 15/16. Antal Medlemmar: 245 (+16) Verksamhetsberättelse 2015-2016 Ordförande har ordet Äntligen är den här skitsäsongen över och vi kan med tillförsikt börja blicka mot nästa säsong och förhoppningsvis en ny era inom VIK Hockey. Det var

Läs mer

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du:

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du: Visst vill vi vara friska och hålla trivselvikten, men ibland hinner eller orkar man inte ta hand om sig själv så bra som man borde. I Hälsa Viktklubb får du den inspiration och motivation du behöver för

Läs mer

Nu är det dags för femkamp igen!!!

Nu är det dags för femkamp igen!!! Motorblocket Våren 2007 Nu är det dags för femkamp igen!!! Vi har beslutat att arrangera en femkamp i år också. Eftersom vi har begränsat med plats på vissa grenar så är antalet aktiva deltagare begränsat

Läs mer

Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin!

Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin! Nr 7163 november april 2007 2009 Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin! En nystartad barngrupp med teaterövningar mixade med sång! Björn Stoltz, Agneta Ljungström och Sylvi Viberg är ledare.

Läs mer

Vi är Talangfabriken. Bilaga till riktlinjer för spelare och föräldrar i Huddinge Hockeys Ungdomsverksamhet. Sid1

Vi är Talangfabriken. Bilaga till riktlinjer för spelare och föräldrar i Huddinge Hockeys Ungdomsverksamhet. Sid1 Sid1 Bilaga till riktlinjer för spelare och föräldrar i Huddinge Hockeys Ungdomsverksamhet. Vi är Talangfabriken. Dok.spelare/förälder bilaga riktlinjer version 3, 2014-05-28. Sida 2 Som de flesta vet

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Jag en individuell idrottare. 3. Träningsgruppen ett team

Jag en individuell idrottare. 3. Träningsgruppen ett team 3. Träningsgruppen ett team I din idrott tävlar ni oftast individuellt men tränar ofta i grupp. I träningsgruppen kan ni stödja och peppa varandra i med och motgång. Att man trivs och har kul i samband

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Lag Vi har i år två st lag i 9-manna serier plus att vi kommer låna ut spelare varje helg till P04 som spelar 11-manna.

Lag Vi har i år två st lag i 9-manna serier plus att vi kommer låna ut spelare varje helg till P04 som spelar 11-manna. Föräldramöte 180426 Organisationen för P-05 Ca 32 spelare och 6 ledare Lagansvarig: Micke Träningsansvarig: Johan/Sreten Materialansvarig: - Hemsidan/Administration: Carola, Johan och Micke Cup ansvarig:

Läs mer

Demokrati & delaktighet

Demokrati & delaktighet Demokrati & delaktighet Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen:

Läs mer

Inplaceringstest A1/A2

Inplaceringstest A1/A2 SVENSKA Inplaceringstest A1/A2 Välj ett ord som passar i meningen. Skriv inte det! Ring in bokstaven med det passande ordet! Exempel: Smöret står i kylskåpet. a) om b) på c) i d) från Svar c) ska ringas

Läs mer

Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt

Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt Klienternas utmärkande tankar om kliniken Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt En av kärnpunkterna till att kunderna tar hjälp av er klinik är att kiropraktik kort och gott har hjälpt dem. Som ni

Läs mer

Följande ungdomsspelare har mottagit ispiggen under åren:

Följande ungdomsspelare har mottagit ispiggen under åren: är en individuell umärkelse som delas ut en gång om året till en ungdomsspelare i Hisingen Hockey. instiftades av Åke Holmstedt 2005 och har delats ut sedan säsongen 2005/2006. Det är fritt fram för alla

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

PATRULLTID & PYJAMASBÖN

PATRULLTID & PYJAMASBÖN PATRULLTID & PYJAMASBÖN Till dig ledare Det viktigaste under lägret är kanske samlingen i den lilla gruppen/patrull? Här finns möjligheten att varje morgonen och kväll på ett särskilt sätt se varandra,

Läs mer

ATT STÖTTA IFK. Partner 2014. Bohusläns bästa När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med en stor och framgångsrik ungdomsverksamhet.

ATT STÖTTA IFK. Partner 2014. Bohusläns bästa När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med en stor och framgångsrik ungdomsverksamhet. ATT STÖTTA IFK Älskar du fotboll och vill stötta en förening som satsar på ungdomarna? Välkommen till IFK Uddevalla. Bohusläns bästa När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med en stor och

Läs mer

Handbok för lagledare i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening

Handbok för lagledare i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening Handbok för lagledare i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening Inledning Som lagledare eller vice lagledare i Korpen Stockholms seriespel får du denna handbok. Den har tagits fram som ett hjälpmedel

Läs mer

Äntligen blev det julshow! Jag tror hästarna hade längtat också för de taggade till ordenligt och såg så glada ut. Trots att showen började klockan

Äntligen blev det julshow! Jag tror hästarna hade längtat också för de taggade till ordenligt och såg så glada ut. Trots att showen började klockan Äntligen blev det julshow! Jag tror hästarna hade längtat också för de taggade till ordenligt och såg så glada ut. Trots att showen började klockan 13.00 så började de första gästerna droppa in vid kvart

Läs mer