1 (8) BMC Årsbudget 2005 med strategisk långsiktsplanering Bildmedicinskt centrum i Östergötland

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1 (8) BMC-2004-00067. Årsbudget 2005 med strategisk långsiktsplanering 2005-2007. Bildmedicinskt centrum i Östergötland"

Transkript

1 1 (8) BMC Årsbudget 2005 med strategisk långsiktsplanering Bildmedicinskt centrum i Östergötland

2 (8) Årsbudget 2005 med strategisk långsiktsplanering Bildmedicinskt centrum i Östergötland Bildmedicinskt centrum (BMC) bildades 1 januari Ingående verksamheter är Röntge n- klinikerna på länets tre sjukhus med satellitmottagningar samt medicinsk teknisk verksamhet för hela länet placerade vid de tre sjukhusen. Verksamheten är internsäljande med intäktsfinansiering från kärnverksamheterna. Den ekonomiska omslutningen är c:a 290 mkr och antalet anställda är c:a 360 personer. Förutsättningarna inför år 2004 var tämligen svåra att överblicka. Vilken konsekvens omstruktureringen och prioriteringen av hälso- och sjukvården skulle få på behovet av röntge n- undersökningar var svårt att bedöma. Det gäller såväl omfattning som fördelningen i länet. Resultatet har, så här långt, inneburit en i stort sett oförändrad total omfattning på röntge n- verksamheten. Viss osäkerhet i förutsättningarna kvarstår även inför Prisnivån mot beställande enheter var oförändrad 2004 jämfört med Till 2005 tillåts en prishöjning på 1,8 %, baserat på kostnadsökningar orsakade av investeringar. Detta medför i praktiken ett krav på kostnadsreducering på 4-5% på två år för att möta kostnadsökningar inom löner och omkostnader. Röntgenfilialen i Kisa öppnades inte efter sommarstängningen 2004 och undersökningarna som tidigare utförts där omfördelades till andra enheter som ett led i kostnadsreduceringen. Stängningen av röntgenfilialen i Kisa var första steget i arbetet med att utnyttja resurserna i form av röntgenutrustningar och lokaler effektivare. Detta arbete kommer att fortsätta under budgetperioden. Under 2005 kommer ytterligare minst två röntgenlab att stängas och de utförda undersökningarna fördelas på de återstående röntgenlaben. Den ekonomiska utvecklingen kan komma att snabba på denna process. Den samlade bedömningen av intäkter och kostnader för de i BMC ingående enheterna gör att totalt budgeteras ett noll-resultat för Under de senaste åren har en ökad volym inom området klinisk mammografi inneburit svårigheter att hålla önskvärt tidsintervall vad gäller mammografiscreening. En lokalmässig separering av screeningen från den kliniska mammografin i Linköping innebär ökad kapacitet så att adekvata tidsintervall för mammografiscreening kan hållas. Bilddiagnostik strävar allt mer bort från joniserande strålning mot andra metoder såsom ultraljud och MR (magnetisk resonanstomografi). Samtidigt utnyttjas modern datortomografiteknik i större utsträckning i de fall den är skonsammare för patienten och leder till snabbare och korrektare diagnostik. Ett exempel är tjocktarmsundersökningar som i ökad omfattning görs med datortomograf. Med de senaste årens investeringar (senast i form av datortomografer i

3 (8) Motala och vid CMIV i Linköping samt MR-kamera vid CMIV i Linköping och i Norrköping) bedöms kapaciteten inom dessa områden som god i länet. Vid bildandet av BMC hade de tre röntgenklinikerna egna prislistor vilket har inneburit att en och samma undersökning har kostat olika mycket för remittenten beroende på var den utförts. Till 2005 kommer en gemensam, viktad prislista att tillämpas och inför 2006 kommer prisbilden att ses över baserat på processkartläggning och kalkyler. Medicinsk teknik kommer att fortsätta arbetet med enhetliga och länsövergripande avtal. Dessa kommer att vara av karaktären funktionsavtal. I samband med detta kommer också servicen för anestesi- och operationscentrum bli enhetlig i länet, i och med att viss verksamhet - inklusive personal - överförs från LFÖ till medicinsk teknik. Ett område som förväntas få stor betydelse vid diagnostik och behandling av olika cancerfo r- mer är undersökning med CT-PET. Metoden är en kombination av två tekniker (datortomografi och positron emissionstomografi) som ger såväl anatomisk som funktions information i samma bild. Investeringen finns upptagen i investeringsplanen för att anskaffas under Diskussioner pågår om samverkan med en extern intressent om försörjning av kortlivade radioaktiva isotoper som krävs vid PET undersökning. Diskussionerna inbegriper även etablerande av en cyklotron i Linköping för tillverkning av dessa isotoper. Nedan redovisas budget för 2005 enligt BMC s styrkort. Vision för BMC Rätt bildmedicinsk/medicinteknisk åtgärd genomförd vid rätt tidpunkt. Perspektiv: Patient/kund Vi ska ge bra bemötande och information till våra patienter och samarbetspartner Våra åtgärder skall baseras på evidens och karaktäriseras av god service och mycket goda resultat Variationen i väntetid mellan sjukhus ska minimeras Att vi kan redovisa kvalitet avseende tillgänglighet, bemötande, information och medicinska resultat samt kan redovisa jämförelser med andra Att vi har nöjda kunder och uppfyller ingångna avtal Nyckeltal 1: Andel av våra patienter som anser att de fått god vård och behandling. Målvärde: 90% Resultat 2004: 84% Handlingsplan: Förbättrad information för patient & remittent på hemsidan. Förbättrad kallelserutin. Information om faktiska väntetider för olika undersökningstyper.

4 (8) Nyckeltal 2: Medelväntetiden för tidsbeställda undersökningar ska maximalt vara tre veckor (21 dagar). Målvärde: Medelväntetiden < 21 dagar Resultat september 2004: 29 dagar Handlingsplan: Förbättra processen från remiss via undersökningsplanering och genomförande. Genomföra processkartläggningar som leder till standardisering av undersökningstyper med stor volym. Nyckeltal 3: Överensstämmelse mellan preliminärsvar och definitivsvar. Resultat 2004: ca 99% Handlingsplan: Vid större avvikelser utarbetas nya rutiner som dokumenteras i PM- form. Införande av feedbacksystem. Nyckeltal 4: Andel uppfyllda avtal. Resultat: Pågår Handlingsplan: Genomföra kundenkät om avtalsuppfyllelse. Tillskapa web-baserad uppföljning för remittenter på Lisa i form av en Power-play kub. Perspektiv: Process Våra processer ska vara effektiva, dokumenterade och ständigt förbättras Vi ska medverka till att öka processorientering i organisationen Vi ska ha en fungerande avvikelsehantering Vi ska verka för att förvalta all medicinteknisk utrustning Att enheter redovisar sina processers kvalitet och kan jämföra detta med andra Att enheterna arbetar enligt landstingets nya patientsäkerhetssystem Att enheterna genomför processkartläggning för att förbättra processerna genom standardiserade rutiner och metoder Att vi har en funktionell dokumenthantering och ett RIS-PACS stöd Nyckeltal 1: Antal genomförda processkartläggningar årligen. Målvärde: 3 Resultat 2004: Åtta processkartläggningar startade Handlingsplan: Starta årligen minst 3 grupper för processkartläggning av 3 utvalda processer över länet. Utveckling av gemensam dokumenthantering. Nyckeltal 2: Aktuella avvikelser från röntgenklinikerna ska vara införda i Synergi. av avvikelser där andra enheter är inblandade. Resultat: Pågår Handlingsplan: Införande av IT-stöd och anpassning av Tilda (röntgenklinikerna avvikelsehanteringssystem) mot Synergi avvikelsehantering.

5 (8) Nyckeltal 3: Jämförelser med riksgenomsnitt i NYSAM. Målvärde: Bättre än riksgenomsnitt Resultat: Saknas för 2004 Handlingsplan: Användning av NYSAM. Välja ut relevanta parametrar för jämförelse och genomför sådan jämförelse under Nyckeltal 4: Granskning sker över länet oavsett undersökningsort. Målvärde: 3 undersökningstyper Resultat: Saknas för 2004 Handlingsplan: Gemensam Conrad3 databas installeras. Rutiner för vilka bilder och när de ska granskas över länet utarbetas. Nyckeltal 5: Andel medicintekniska utrustningar som förvaltas av MT. Resultat: I Norrköping förvaltas utrustningen av medicinsk teknik sedan tidigare. Andelen av total utrustning är inte mätt. Handlingsplan: Tid och aktivitetsplan tas fram för förvaltande av medicinteknisk utrustning. Perspektiv: Medarbetare BMC ska vara en attraktiv arbetsplats Våra medarbetare är motiverade och ges förutsättningar att arbeta mot verksamhetens mål Medarbetarna ska ges utrymme att både utveckla sitt eget kunnande och hela organisationens arbetssätt Vi ska ha friska medarbetare som trivs i sitt arbete Att medarbetare har regelbundet POU samtal med sin chef innefattande individuell utvecklingsplan Att våra medarbetare aktivt deltar i verksamhetsutveckling Att vi har uppdaterad arbetsmiljöplan med fokus på arbetstillfredsställelse och hälsa Att vi har ett högt frisktal på alla enheter genom åtgärder som främjar fysisk och mental hälsa Nyckeltal 1: Andel medarbetare som har en individuell utvecklingsplan. Resultat; Mäts i personalenkäten 2005 Handlingsplan: PoU-samtal med individuell utvecklingsplan. Nyckeltal 2: Befattningsutvecklingsplan för alla yrkesgrupper på alla enheter. Resultat: Pågår Handlingsplan: Ta fram befattningsutvecklingsmodeller tillsammans med företrädare för medarbetarna.

6 (8) Nyckeltal 3: Samtliga enheter arbetar med arbetsmiljöplan innehållande arbetstillfredsställelse och hälsa på alla enheter. Resultat: Pågår Handlingsplan: Centrumgemensam arbetsmiljöpolicy med mall för enheternas arbetsmiljöplan utarbetas. Nyckeltal 4: Frisktal (%) på samtliga enheter. Målvärde: >95% Resultat: 95,2 % (augusti 2004) Handlingsplan: Öka frisktalet genom att följa landstingets handlingsplan med rehabilitering och prevention. Perspektiv: Utveckling/framtid Forskning ska utnyttjas som stöd för verksamhetsutvecklingen Gränsöverskridande utvecklingssamarbete ska stimuleras Ständig kvalitetsförbättring genom metodutveckling Att fungerande system finns för registrering/beslut och uppföljning av LFOU Att vi samverkar med CMIV och andra centra Att tid och resurser avsätts för medarbetare till forsknings och utvecklingsprojekt Att ha en väl fungerande omvärldsbevakning Nyckeltal 1: Antal publicerade artiklar. Målvärde: >17 st (17=medel ) Resultat: 4 st rapporterade okt Handlingsplan: LFOU-uppföljning. Uppmuntra och stödja medarbetare till deltagande i forskningsprojekt. Nyckeltal 2: Utnyttjandegrad av tilldelad ALF-tid. Resultat: 4 veckor av 17 rapporterat okt Handlingsplan: LFOU-uppföljning. ALF-tid avsätts för aktuella personer och projekt. Nyckeltal 3: Utnyttjad andel av utvecklingsresurser. Målvärde: 1% av omslutningen avsätts till utveckling (utbildning, deltagande i konferenser, seminarier, studiebesök, strategigenomgångar mm) Resultat: >1% för 2004 Handlingsplan: Deltagande i konferenser, utbildningar och kongresser nationellt och internationellt.

7 (8) Nyckeltal 4: Omvärldsanalys för del av verksamheten. Målvärde: 3 delområden. Resultat: 1 (Genomfört PET-seminarium med inbjudna nationella och internationella kompetenser). Handlingsplan: Genomföra och dokumentera årlig händelser. Bevaka konferenser och kongresser. Nyckeltal 5: Antal gemensamma verksamhetsprojekt med andra centra. Målvärde: 3 Resultat: 5 (Gastroskopi tillsammans med kirurgi & medicin och skelett tillsammans med ortopedi & primärvård. Samarbete med HPK ang. fmri. Thoraxrad samarbetar med hjärtcentrum ang. MR hjärta. Röntgen i Linköping har ett nära samarbete med Fysiologiska kliniken - Nuklearmedicin) Handlingsplan: Utveckla samarbetet med andra centrum och CMIV. Perspektiv: Pro duktion/ekonomi Vi har en ekonomi som ger oss handlingsfrihet Alla enheter har avtal med balans mellan åtagande och resurstilldelning Vår verksamhet är kostnadseffektiv Vi har ekonomiskt medvetna medarbetare Att vi har balanserat ekonomiskt resultat på alla enheter och ett eget kapital på 2% Att produktion och ekonomiskt resultat följs upp och redovisas för alla månadsvis Att ha gemensamma riktlinjer som grund för personalekonomiska beslut Kostnadsjämförelse med sig själv och andra Nyckeltal 1: Gemensam prislista Målvärde: Gemensam prislista from Omarbetade och uppdaterade priser from Resultat: Gemensam prislista är framarbetad och gäller from 1/ Handlingsplan: Arbete med processkartläggning, KPP och omarbetad och uppdaterad prislista under Nyckeltal 2: Balanserat ekonomiskt resultat. Målvärde: 0 Resultat: Prognosticerat resultat för 2004 är -2,0 mkr Handlingsplan: Månatlig uppföljning för snabb reaktion på avvikelse. Sammanställa och sprida riktlinjer för gemensamma personalekonomiska beslut. Samverkansprojekt inom strategiska områden, med inriktning på effektivisering och rationalisering, är inrättade och uppstartade under hösten Nyckeltal 3: Eget kapital 2% Målvärde: 6 Mkr Resultat: Prognos 2004 är 1,4 mkr Handlingsplan: Balanserat ekonomiskt resultat

8 (8) Nyckeltal 4: Medelpris för vanligaste undersökningar/timpris Målvärde: < Sverigesnitt Resultat: Jämförelsestudier med Lund, Uppsala, Örebro och KS ger indikation på att nuvarande priser ligger i ett mittensegment Handlingsplan: Jämförelsevärde för kostnader med övriga representativa enheter utanför LiÖ tas fram. Bildmedicinskt centrum i Östergötland föreslår landstingsdirektören besluta att godkänna i styrkortet angiven vis ion, strategier, framgångsfaktorer och handlingsplaner Bildmedicinskt centrum i Östergötland föreslår Landstingsstyrelsen besluta att godkänna investeringar med sammanlagt 32,0 mkr 2005, 30,5 mkr 2006 och 32,0 mkr Att godkänna de i bilaga två särskilt angivna investeringsobjekten som överstiger 500 tkr eller är av strategisk karaktär Bildmedicinskt centrum i Östergötland Lars Baldetorp Centrumchef Bilagor: Budgeterad resultat och balansräkning för 2005 Investeringsplan Personalbehov 2005 Strategiskt kompetensutvecklingsbehov 2005

Åtagande bilddiagnostisk verksamhet

Åtagande bilddiagnostisk verksamhet 2009-05-25 1 Åtagande bilddiagnostisk verksamhet Inledning Röntgenklinikerna i Östergötland tillhandahåller bilddiagnostisk verksamhet inklusive mammografiscreening och interventionell behandling samt

Läs mer

RMPG Medicinsk diagnostik inom den sydöstra sjukvårdsregionen Ett övergripande råd för värdeskapande användning av medicinsk diagnostik.

RMPG Medicinsk diagnostik inom den sydöstra sjukvårdsregionen Ett övergripande råd för värdeskapande användning av medicinsk diagnostik. Bilaga 1 Årsrapport 2016 RMPG Medicinsk diagnostik inom den sydöstra sjukvårdsregionen Ett övergripande råd för värdeskapande användning av medicinsk diagnostik. Syfte RMPG medicinsk diagnostik ska eftersträva

Läs mer

Delårsrapport jan-mars 2008 Bildmedicinskt centrum i Östergötland

Delårsrapport jan-mars 2008 Bildmedicinskt centrum i Östergötland Delårsrapport jan-mars Bildmedicinskt centrum i Östergötland Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier Framgångsfaktorer

Läs mer

Landstingsstyrelsen. Årsbudget 2005 och strategisk långtidsplan 2005-2007 2004-11-15 REC-2004-00003 1

Landstingsstyrelsen. Årsbudget 2005 och strategisk långtidsplan 2005-2007 2004-11-15 REC-2004-00003 1 2004-11-15 REC-2004-00003 1 Landstingsstyrelsen Årsbudget 2005 och strategisk långtidsplan 2005-2007 Inledning Resurscentrum bildades den 1 april 2004 med uppgift att vara ett strategiskt ledningsstöd

Läs mer

Kirurgi- och onkologicentrum i Östergötland. Årsbudget

Kirurgi- och onkologicentrum i Östergötland. Årsbudget Kirurgi- och onkologicentrum i Östergötland Årsbudget 2005 1 ÅRSBUDGET 2005 FÖR KIRURGI- och ONKOLOGICENTRUM i ÖSTERGÖTLAND Under det gångna året har Kirurgi- och onkologicentrum i Östergötland ( KC) arbetat

Läs mer

Delårsrapport januari-oktober 2007 Bildmedicinskt centrum i Östergötland

Delårsrapport januari-oktober 2007 Bildmedicinskt centrum i Östergötland Delårsrapport januari-oktober 2007 Bildmedicinskt centrum i Östergötland Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier

Läs mer

Budget 2014 Landstingets kansli

Budget 2014 Landstingets kansli Budget 2014 Landstingets kansli Vision För ett bra liv i ett attraktivt län Verksamhetsidé: Genom ledning, stöd och service skapar vi tillsammans förutsättningar för största möjliga välfärd för invånarna.

Läs mer

Delårsrapport jan-aug 2008 Bildmedicinskt centrum i Östergötland

Delårsrapport jan-aug 2008 Bildmedicinskt centrum i Östergötland Delårsrapport jan-aug 2008 Bildmedicinskt centrum i Östergötland Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier Framgångsfaktorer

Läs mer

Det balanserade styrkortet

Det balanserade styrkortet Det balanserade styrkortet ett exempel på intern uppföljning Sandra Hall, administrativ assistent 2010 11 10 Det balanserade styrkortet, BSC En metod och en styrfilosofi för att styra organisationer och

Läs mer

Diagnostikcentrum i Östergötland verksamhetsplan 2011 inklusive årsbudget

Diagnostikcentrum i Östergötland verksamhetsplan 2011 inklusive årsbudget Diagnostikcentrum i Östergötland verksamhetsplan 2011 inklusive årsbudget 1 Innehållsförteckning 1. Vision och verksamhetsidé 3 2. Medborgar - kundperspektivet 4 3. Processperspektivet 5 4. Medarbetarperspektivet

Läs mer

Budget 2014 Verksamhetsstöd och service

Budget 2014 Verksamhetsstöd och service Till Landstingsdirektören CIRKULÄR E1213 Budget 2014 Verksamhetsstöd och service Vision För ett bra liv i ett attraktivt län Verksamhetsidé: Vår verksamhetsidé är att genom samverkan tillgänglighet och

Läs mer

Kostnadsutvecklingstakten inom ADH sjukvård uppgår till 2,2 % jämfört med samma period föregående år.

Kostnadsutvecklingstakten inom ADH sjukvård uppgår till 2,2 % jämfört med samma period föregående år. 01054 Datum -03-09 01054 MÅNADSRAPPORT FEBRUARI Nämnd: DN Ambulans, diagnostik och hälsa (ADH) Period: Jan-Feb Kort sammanfattning Resultatet för perioden januari februari för förvaltningen Ambulans, diagnostik

Läs mer

Delårsbokslut 04, 2004 Rättspsykiatriskt centrum i Östergötland

Delårsbokslut 04, 2004 Rättspsykiatriskt centrum i Östergötland Rättspsykiatriska regionkliniken i Vadstena 2004-05-24./. 1 (5) Landstingsstyrelsen 581 91 LINKÖPING Delårsbokslut 04, 2004 Rättspsykiatriskt centrum i Östergötland Medborgare/kund Rättspsykiatriskt centrum

Läs mer

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2015-05-13 Dnr 15LS1947 BALANSERAT STYRKORT 2016 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstinget använder balanserad styrning/balanserat styrkort

Läs mer

Delårsrapport 03/2008 Hälso- och sjukvårdsnämnden

Delårsrapport 03/2008 Hälso- och sjukvårdsnämnden BESLUTSUNDERLAG 1(5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Delårsrapport 03/2008 Hälso- och sjukvårdsnämnden De månatliga delårsrapporterna utgår från det balanserade styrkortet. I denna rapport redovisas data i

Läs mer

Årsredovisning 2007 Bildmedicinskt centrum i Östergötland

Årsredovisning 2007 Bildmedicinskt centrum i Östergötland Årsredovisning 2007 Bildmedicinskt centrum i Östergötland Landstingsstyrelsens ordförande Marie Morell inviger den nya PET/CT utrustningen på US den 19 september 2007. 2008-02-29 sidan 2 av 25 Innehållsförteckning

Läs mer

Årsbudget 2002 och strategisk långtidsplan 2002-2004

Årsbudget 2002 och strategisk långtidsplan 2002-2004 05-08-01 Adm-2001-00016 1 Landstingsstyrelsen Årsbudget 2002 och strategisk långtidsplan 2002-2004 Inledning Under år 2001 har arbetet med att utveckla AdmTjänst pågått utifrån de fem perspektiv som fastställts

Läs mer

Innovationsarbete inom Landstinget i Östergötland

Innovationsarbete inom Landstinget i Östergötland 1 (5) Landstingsstyrelsen Innovationsarbete inom Landstinget i Östergötland Bakgrund Innovationer har fått ett allt större politiskt utrymme under de senaste åren. Utgångspunkten är EUs vision om Innovationsunionen

Läs mer

Förvaltningsberättelse för prognos 04 2003 för Centrum för Psykiatri och Samhällsmedicin

Förvaltningsberättelse för prognos 04 2003 för Centrum för Psykiatri och Samhällsmedicin Förvaltningsberättelse för prognos 04 2003 för Centrum för Psykiatri och Samhällsmedicin Till Landstingsstyrelsen i Östergötlands län Balanserat styrkort för CPS Övergripande strategier Ekonomi Kund Process

Läs mer

ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT. Målrelaterad ersättning inom specialistvården. Nätverkskonferensen 2012

ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT. Målrelaterad ersättning inom specialistvården. Nätverkskonferensen 2012 ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT Målrelaterad ersättning inom specialistvården Nätverkskonferensen 2012 kerstin.petren@lul.se niklas.rommel@lul.se LANDSTINGET I UPPSALA LÄN 2012 Uppsala medelstort landsting:

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Folktandvården

Patientsäkerhetsberättelse för Folktandvården Patientsäkerhetsberättelse för Folktandvården År 2012 Datum och ansvarig för innehållet 2013-02-25 Annika Kahlmeter Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Innehållsförteckning Sammanfattning

Läs mer

Bild- och funktionsmedicin

Bild- och funktionsmedicin Informerande dokument Information Sida 1 (5) Bild- och funktionsmedicin Division Länssjukvård Välkommen till Bild- och funktionsmedicin, Region Norrbotten 2018-08-09 Maria Bergkvist Annika Oja Sida 2 (5)

Läs mer

Strategi för digital utveckling

Strategi för digital utveckling Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Strategi Utvecklings- och 6 kommunikationsavdelningen Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Henrik Svensson Landstingsstyrelsen 2018-05-22

Läs mer

Löpande granskning av intern kontroll Utveckling av styrkort

Löpande granskning av intern kontroll Utveckling av styrkort Revisionsrapport Löpande granskning av intern kontroll Utveckling av styrkort Landstinget Gävleborg Lars-Åke Ullström Hanna Franck Oktober 2011 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1. Inledning...

Läs mer

Framtidens bästa primärvård. Region Östergötland

Framtidens bästa primärvård. Region Östergötland Framtidens bästa primärvård Utmaningar för Östergötlands primärvård Alla har inte välfungerande vårdcentral nära Olikheter i kvalitet och trygghet för patienter Låg patientnöjdhet 60 tillsvidareanställda

Läs mer

För att minska miljöpåverkan skall antalet körda mil i tjänsten minska jämfört med 2014 och fler möten genomföras på distans via IT-lösningar.

För att minska miljöpåverkan skall antalet körda mil i tjänsten minska jämfört med 2014 och fler möten genomföras på distans via IT-lösningar. Sida 1(8) Detaljbudget 2015 Hälsan och Stressmedicin 1. Sammanfattning Hälsan och Stressmedicins uppdrag är att bedriva företagshälsovård för Västra Götalandsregionens förvaltningar och bolag samt att

Läs mer

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. Ledningskansliet

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. Ledningskansliet ÖREBRO LÄNS LANDSTING Ledningskansliet Riktlinjer för internationellt engagemang 2011-2014 2 Riktlinjer för internationellt engagemang Inledning Landstingsfullmäktige antog i juni 2003 en policy för Örebro

Läs mer

Best Service Verksamhetsplan & Budget 2019

Best Service Verksamhetsplan & Budget 2019 Beslutad Årsmöte 2019-03-20 Sida 1 av 5 Best Service Verksamhetsplan & Budget 2019 Beslutad Årsmöte 2019-03-20 Sida 2 av 5 Verksamhetsplan Under 2017 tog SKL beslut att säga upp nätverket Best Service

Läs mer

Rekonstruktionscentrum. Årsredovisning 2002. www.lio.se

Rekonstruktionscentrum. Årsredovisning 2002. www.lio.se Rekonstruktionscentrum Årsredovisning 2002 www.lio.se Presentation av Rekonstruktionscentrum Rekonstruktionscentrum (RC) är ett av Universitetssjukhusets (US) centra. Följande enheter ingår i RC: Fotoavdelningen,

Läs mer

Årsredovisning 2008 Bildmedicinskt centrum i Östergötland

Årsredovisning 2008 Bildmedicinskt centrum i Östergötland Årsredovisning 2008 Bildmedicinskt centrum i Östergötland Bildtext: Exempel på bild från CMIV:s datortomograf som gav Lennart Nilsson Award till Anders Persson 2009-02-27 sidan 2 av 23 Innehållsförteckning

Läs mer

Budgetskrivelse för PE 022 Barn- och Kvinnocentrum i Östergötland 2004

Budgetskrivelse för PE 022 Barn- och Kvinnocentrum i Östergötland 2004 Budgetskrivelse för PE 022 Barn- och Kvinnocentrum i Östergötland 2004 I och med den länsövergripande omorganisationen har gemensamt styrkort för Barn- och Kvinnocentrum ännu inte utarbetats. Ett balanserat

Läs mer

till Landstingsstyrelsen överlämna förvaltningens förslag till yttrande.

till Landstingsstyrelsen överlämna förvaltningens förslag till yttrande. JUL Hälso- och sjukvårdsnämnden ^ S^^S STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING HÄLSO- OCH 1 (5) SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-04-24 p 16 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTÄNDE Handläggare: Yvonne Lettermark Ankom

Läs mer

Riktlinje över remissrutiner inom LiÖ

Riktlinje över remissrutiner inom LiÖ över remissrutiner inom LiÖ Inledning Med remiss avses handling om patient som utgör beställning av tjänst eller begäran om övertagande av vårdansvar. Remiss omfattar således även remisser till olika laboratorium

Läs mer

Hur styrs landstinget..

Hur styrs landstinget.. Hur styrs landstinget.. 11.10-11.45 Landstingsplan, uppdrag, över- underskott, prioriteringar (Karin Jonsson) 11.45-12.00 Ledningssystem (Roland Frisdalen) Lunch 12.40-13.00 Investeringar, upphandling

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Medicinsk fysik och teknik Sörmland

Kvalitetsbokslut 2014. Medicinsk fysik och teknik Sörmland Kvalitetsbokslut 2014 Medicinsk fysik och teknik Sörmland Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 3 Trygga patienter... 4 Kunderfarenheter... 4 Smidig resa genom vården... 4 Tillgänglighet...

Läs mer

Möjligheternas hus Bild- och interventionscentrum Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Möjligheternas hus Bild- och interventionscentrum Sahlgrenska Universitetssjukhuset Möjligheternas hus Bild- och interventionscentrum Sahlgrenska Universitetssjukhuset Vem är framtidens patient? Vad kommer sjukvården att kunna göra för honom eller henne? Vilken teknik och vilka lokaler

Läs mer

Regionstyrelsen 15 april 2019

Regionstyrelsen 15 april 2019 Regionstyrelsen 15 april 2019 Ekonomisk information Månadsrapport mars (prel) Årsredovisning 2018 Årsredovisning 2018 (beslutsärende) 2019-04-15 10 Resultat +65 mnkr jämfört budget +103 mnkr Resultat är

Läs mer

Delårsbokslut 10, 2004 Rättspsykiatriskt centrum i Östergötland

Delårsbokslut 10, 2004 Rättspsykiatriskt centrum i Östergötland Rättspsykiatriska regionkliniken i Vadstena 2004-11-18./. 1 (5) Landstingsstyrelsen 581 91 LINKÖPING Delårsbokslut 10, 2004 Rättspsykiatriskt centrum i Östergötland Medborgare/kund Rättspsykiatriskt centrum

Läs mer

Produktionsplanering

Produktionsplanering www.pwc.se Revisionsrapport Produktionsplanering Anders Larsson Certifierad kommunal revisor Matti Leskelä Region Östergötland 25 februari 2015 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning...

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2009 BILDMEDICINSKT CENTRUM I ÖSTERGÖTLAND. Det virtuella obduktionsbordet vid CMIV

ÅRSREDOVISNING 2009 BILDMEDICINSKT CENTRUM I ÖSTERGÖTLAND. Det virtuella obduktionsbordet vid CMIV ÅRSREDOVISNING 2009 BILDMEDICINSKT CENTRUM I ÖSTERGÖTLAND Det virtuella obduktionsbordet vid CMIV INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Produktionsenhetschefens reflektion 3 Presentation av produktionsenheten

Läs mer

Landstingets Riskhantering i Östergötland

Landstingets Riskhantering i Östergötland Årsredovisning 2001 www.lio.se PRESENTATION Med riskhantering menas det samlade arbetet inom landstinget i Östergötland som ur ett landstingsledningsperspektiv genomförs för att förhindra och förebygga

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 för Kunskapscentrum för Kommunal Hälso- och Sjukvård (KKHS) vid Högskolan Dalarna (HDa)

Verksamhetsplan 2016 för Kunskapscentrum för Kommunal Hälso- och Sjukvård (KKHS) vid Högskolan Dalarna (HDa) Verksamhetsplan 2016 för Kunskapscentrum för Kommunal Hälso- och Sjukvård (KKHS) vid Högskolan Dalarna (HDa) Sida 1 Uppdrag Kunskapscentrum startade 2010 för att stödja den kommunala hälso- och sjukvården.

Läs mer

Enhetens namn: Östersunds Städ och Hemservice

Enhetens namn: Östersunds Städ och Hemservice Östersunds kommuns kvalitetspris Återföringsrapport 2008-10-03 Enhetens namn: Östersunds Städ och Hemservice Sammanfattande bedömning Östersunds Städ och Hemservice arbetar med kundorienterad verksamhetsutveckling

Läs mer

Svar på medborgarförslag från Anna Tjäder Att landstinget utreder möjligheten att inrätta en specialiserad stressmottagning.

Svar på medborgarförslag från Anna Tjäder Att landstinget utreder möjligheten att inrätta en specialiserad stressmottagning. Svar på medborgarförslag från Anna Tjäder Att landstinget utreder möjligheten att inrätta en specialiserad stressmottagning. (LiÖ 2012-2095) Anna Tjäder har inkommit med ett medborgarförslag där hon föreslår

Läs mer

Internationell strategi

Internationell strategi LANDSTINGET I VÄRMLAND PM Ulla Höglund 2011-11-0306-14 LK/110273 Internationell strategi 2011 2014 Landstinget i Värmland påverkas alltmer av sin omvärld. EU-direktiv och förordningar, rörligheten för

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 för Kunskapscentrum för Kommunal Hälso- och Sjukvård (KKHS) vid Högskolan Dalarna (HDa)

Verksamhetsplan 2014 för Kunskapscentrum för Kommunal Hälso- och Sjukvård (KKHS) vid Högskolan Dalarna (HDa) Verksamhetsplan 2014 för Kunskapscentrum för Kommunal Hälso- och Sjukvård (KKHS) vid Högskolan Dalarna (HDa) Högskolan Dalarna Sida 1 Uppdrag Kunskapscentrum startade 2010 för att stödja den kommunala

Läs mer

Anmälan av slutlig budget 2017 för Stockholms läns landsting

Anmälan av slutlig budget 2017 för Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2016-11-16 Landstingsstyrelsen Anmälan av slutlig budget 2017 för Stockholms läns landsting Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl

Läs mer

Delårsbokslut 07/2004 Hälso- och sjukvårdsnämnden

Delårsbokslut 07/2004 Hälso- och sjukvårdsnämnden 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Delårsbokslut 07/2004 Hälso- och sjukvårdsnämnden Delårsrapporten utgår från det balanserade styrkortet. I denna rapport redovisas data i ekonomiperspektivet. Övriga nyckeltal

Läs mer

Samverkan för utveckling av hälsooch sjukvård samt omsorg i Blekinge. Landstingsdirektörens stab, planeringsenheten Januari 2018 Ärendenr 2018/00182

Samverkan för utveckling av hälsooch sjukvård samt omsorg i Blekinge. Landstingsdirektörens stab, planeringsenheten Januari 2018 Ärendenr 2018/00182 Samverkan för utveckling av hälsooch sjukvård samt omsorg i Blekinge Landstingsdirektörens stab, planeringsenheten Januari 2018 Ärendenr 2018/00182 Innehållsförteckning Vårdsamverkan/Fördjupad samverkan

Läs mer

En trygg sjukvård för alla äldre. Sjukvården i Kalmar län har Sveriges kortaste väntetider och nöjdaste patienter. Vi har visat att det gör skillnad

En trygg sjukvård för alla äldre. Sjukvården i Kalmar län har Sveriges kortaste väntetider och nöjdaste patienter. Vi har visat att det gör skillnad En trygg sjukvård för alla äldre. Sjukvården i Kalmar län har Sveriges kortaste väntetider och nöjdaste patienter. Vi har visat att det gör skillnad vem som styr landstinget. Nu vill vi gå vidare och satsa

Läs mer

Till Hälso och sjukvårdsnämnden

Till Hälso och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvård DATUM DIARIENR 2010-04-05 HN-HOS10-123 Till Hälso och sjukvårdsnämnden RAPPORT åtgärder vidtagna i samband med Lex Maria-ärende samt beskrivning av aktuella generella åtgärder inom

Läs mer

Uppdrag Värdegrund och vision Balanserad verksamhetsstyrning

Uppdrag Värdegrund och vision Balanserad verksamhetsstyrning Styrkort SkaS 2014 Uppdrag Skaraborgs Sjukhus uppdrag är att tillhandahålla specialistsjukvård för befolkningen i sitt närområde, och i tillämpliga delar för befolkningen som helhet i ett regionperspektiv.

Läs mer

Ram för Hälso- och sjukvårdnämnden

Ram för Hälso- och sjukvårdnämnden Budget Budget HSN HSN 2015 2015 Ram för Hälso- och sjukvårdnämnden mkr Utgångsläge budget 2014 3 690 Beslut om omfördelningar i LTF - nationell satsning Skandionkliniken 2,5 - driftkostnader för Pet MR

Läs mer

6. Balanserade styrkort och konkurrensmedelsmix

6. Balanserade styrkort och konkurrensmedelsmix 6. Balanserade styrkort och konkurrensmedelsmix 6.1. Balanserade styrkort 6.1.1. Strategiska mål Fyll i de strategiska målen för er organisation i det balanserade styrkortet nedan. 6.1.2. Avgörande framgångsfaktorer

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik 2014-12-19 Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Dag Fredagen den 19 december 2014 Tid Kl 10:00 15:00 Plats Närvarande Telefonmedverkan Anmält förhinder Hotell Högland, Nässjö Robert

Läs mer

Effektiv avvikelse- och riskhantering skapar mer fokus på åtgärder Exempel på arbeten från Landstinget i Östergötland och Region Skåne

Effektiv avvikelse- och riskhantering skapar mer fokus på åtgärder Exempel på arbeten från Landstinget i Östergötland och Region Skåne Effektiv avvikelse- och riskhantering skapar mer fokus på åtgärder Exempel på arbeten från Landstinget i Östergötland och Region Skåne Anna Gunnarsson, Landstinget i Östergötland Eva Hellman, Landstinget

Läs mer

Yttrande över revisorernas granskning av landstingets budgetprocess

Yttrande över revisorernas granskning av landstingets budgetprocess Landstingsdirektörens stab Ekonomienheten TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (1) Datum 2018-01-22 Diarienummer 170267 Landstingsfullmäktige Yttrande över revisorernas granskning av landstingets budgetprocess Förslag

Läs mer

Budgetunderlag 2014-2016 PVN

Budgetunderlag 2014-2016 PVN Hälso- och sjukvårdsförvaltningen D A T U M D I A R I E N R 2013-03-08 PVN-HSF13-029 Budgetunderlag 2014-2016 PVN Nämndens reaktion på budgetramen I anvisningarna till budgetunderlaget står att landstinget

Läs mer

internationell strategi 1

internationell strategi 1 Internationell strategi internationell strategi 1 Internationell strategi Bakgrund Vi lever idag i ett globaliserat samhälle där ländernas gränser suddas ut. Fler reser, studerar eller bor i andra länder,

Läs mer

Löpande granskning av intern kontroll Omställningsarbetet inom Division Primärvård (PM2)

Löpande granskning av intern kontroll Omställningsarbetet inom Division Primärvård (PM2) Revisionsrapport Löpande granskning av intern kontroll Omställningsarbetet inom Division Primärvård (PM2) Landstinget Gävleborg Lars-Åke Ullström Hanna Franck Larsson Emil Ring Oktober 2012 Innehållsförteckning

Läs mer

Roller och Ansvar - Medicinsk Teknik

Roller och Ansvar - Medicinsk Teknik Styrande dokument Rutindokument Rutin Kvalitetshandbok för medicintekniska produkter och tjänster Del 2 Sida 1 (7) Roller och Ansvar - Medicinsk Teknik Sida 2 (7) Innehållsförteckning Roller och Ansvar

Läs mer

Projekt Integrativ medicin inom Region Skåne

Projekt Integrativ medicin inom Region Skåne Region Skåne Direktiv Datum 2009-06-08 Dnr Projektdirektiv Projekt Integrativ medicin inom Region Skåne Organisatorisk enhet Projektbeställare Projektledare Koncernledning Rita Jedlert Hans Du Rietz Datum

Läs mer

28 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2017 RS160019

28 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2017 RS160019 28 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2017 RS160019 Ärendet Regeringen och SKL har gjort en överenskommelse om att under 2015-2018 genomföra en nationell satsning på att korta väntetider

Läs mer

21 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2016 RS160019

21 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2016 RS160019 21 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2016 RS160019 Ärendet Regeringen och SKL har gjort en överenskommelse om att under 2015-2018 genomföra en nationell satsning på att korta väntetider

Läs mer

FÖRSLAG 2016:102 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Anmälan av slutlig budget 2017 för Stockholms läns landsting

FÖRSLAG 2016:102 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Anmälan av slutlig budget 2017 för Stockholms läns landsting FÖRSLAG 2016:102 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Anmälan av slutlig budget 2017 för Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting 58 Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 9/2016 Tisdagen den 22

Läs mer

Balanserat styrkort Regionstyrelsen. Fastställt i Regionstyrelsen Dnr 18RS2137

Balanserat styrkort Regionstyrelsen. Fastställt i Regionstyrelsen Dnr 18RS2137 Balanserat styrkort Regionstyrelsen Fastställt i Regionstyrelsen 2019-08-29 Dnr 18RS2137 Balanserat styrkort Regionstyrelsen Regionstyrelsen är Region Västernorrlands ledande politiska förvaltningsorgan.

Läs mer

KVALITETSPOLICY FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN I LANDSTINGET SÖRMLAND

KVALITETSPOLICY FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN I LANDSTINGET SÖRMLAND DATUM DIARIENR 1999-03-26 VOS 99223 KVALITETSPOLICY FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN I LANDSTINGET SÖRMLAND Inledning Denna policy utgör en gemensam grund för att beskriva, följa upp och utveckla kvaliteten,

Läs mer

Frågor och information 16 april

Frågor och information 16 april Frågor och information 16 april Vårdplatser och kompetensförsörjning - Utskrivningsklara patienter - Avtal om externa vårdplatser Organisationsarbetet - Närsjukvård och länsverksamheter - Länskliniker

Läs mer

Delårsrapport period 03 2006 inkl styrkortsuppföljning. Resurscentrum

Delårsrapport period 03 2006 inkl styrkortsuppföljning. Resurscentrum -04-21 LiÖ -03 1 (8) Delårsrapport period 03 inkl styrkorts Resurscentrum Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier

Läs mer

Stockholms läns sjukvårdsområde

Stockholms läns sjukvårdsområde Diarienummer Ägardirektiv Stockholms läns sjukvårdsområde Gäller för Stockholms läns sjukvårdsområde Antagen av landstingsfullmäktige 2017-06-13, LS 2015-0385, ändrad av landstingsfullmäktige 2017-12-05,

Läs mer

2 Fördjupad samverkan

2 Fördjupad samverkan Regionalt avtal mellan Region Skåne och Lunds universitet om samarbete om grundutbildning av läkare, medicinsk forskning och utveckling av hälso- och sjukvården 1 Region Skåne och Lunds universitet träffar

Läs mer

Lean Healthcare. Strategiska staben

Lean Healthcare. Strategiska staben Lean Healthcare Strategiska staben En dag på Universitetssjukhuset i Lund 870 inneliggande patienter 2 900 patienter besöker olika mottagningar varav 180 uppsöker akut mottagningen 710 patienter röntgas

Läs mer

Förvaltningsberättelse - Delårsbokslut 2003-04 för Produktionsenhet Meditrina Östergötland

Förvaltningsberättelse - Delårsbokslut 2003-04 för Produktionsenhet Meditrina Östergötland Produktionsenhet Meditrina Östergötland Maj 2003 Till Landstingsstyrelsen i Östergötlands läns landsting Förvaltningsberättelse - Delårsbokslut 2003-04 för Produktionsenhet Meditrina Östergötland Verksamheten

Läs mer

Hur man kvalitetssäkrar en röntgenklinik. Liselotte Joelson 2013-10-09

Hur man kvalitetssäkrar en röntgenklinik. Liselotte Joelson 2013-10-09 Hur man kvalitetssäkrar en röntgenklinik Lärandemål Få förståelse för hur ett kvalitetssystem är uppbyggt Förstå hur kvalitetssäkringen fungerar i praktiken Hur kan man själv bidra till att upprätthålla

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 för Kunskapscentrum för Kommunal Hälso- och Sjukvård (KKHS) vid Högskolan Dalarna (HDa)

Verksamhetsplan 2015 för Kunskapscentrum för Kommunal Hälso- och Sjukvård (KKHS) vid Högskolan Dalarna (HDa) Verksamhetsplan 2015 för Kunskapscentrum för Kommunal Hälso- och Sjukvård (KKHS) vid Högskolan Dalarna (HDa) Högskolan Dalarna, 2014-11-10 Sida 1 Uppdrag Kunskapscentrum startade 2010 för att stödja den

Läs mer

God ekonomisk hushållning Planering och uppföljning Hur finansieras landstingets verksamhet? Kostnader och kostnadsutveckling.

God ekonomisk hushållning Planering och uppföljning Hur finansieras landstingets verksamhet? Kostnader och kostnadsutveckling. God ekonomisk hushållning Planering och uppföljning Hur finansieras landstingets verksamhet? Kostnader och kostnadsutveckling 11 maj 2015 Målstyrning i landstinget Landstingets övergripande mål Medborgare

Läs mer

Dnr NiF Vårdcentralen Skärblacka Närsjukvården i Finspång Verksamhetsplan 2014

Dnr NiF Vårdcentralen Skärblacka Närsjukvården i Finspång Verksamhetsplan 2014 -11-15 Dnr NiF -66 Vårdcentralen Skärblacka Närsjukvården i Finspång Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet 4 Ekonomiperspektivet

Läs mer

Månadsrapport maj (mall från RH riktlinjer för uppföljning)

Månadsrapport maj (mall från RH riktlinjer för uppföljning) 01054 Datum -06-09 01054 Månadsrapport maj (mall från RH riktlinjer för uppföljning) MÅNADSRAPPORT MAJ Nämnd: DN ADH (Ambulanssjukvård och Medicinsk diagnostik) Period: Jan-Maj Kort sammanfattning Resultatet

Läs mer

Investeringsplan inför budgetåret Helsingborgs lasarett

Investeringsplan inför budgetåret Helsingborgs lasarett Investeringsplan inför budgetåret 2020-2022 Helsingborgs lasarett Övergripande för kommande planperiod och resumé beslut 2018 1. Bygginvesteringar 2018 - Sammanfattning I Helsingborg är det som tidigare

Läs mer

Ekonomiskt utfall och prognos

Ekonomiskt utfall och prognos 1 Ekonomiskt utfall och prognos Utfall per augusti +62,6 mnkr +51,5 mnkr i förhållande till budget Prognos +1,4 mnkr -15,3 mnkr i förhållande till budget Finansiella intäkter och AFA genererar positivt

Läs mer

Blekingesjukhuset. Hälso- och sjukvårdsnämnden

Blekingesjukhuset. Hälso- och sjukvårdsnämnden 1 Blekingesjukhuset Hälso- och sjukvårdsnämnden 2014-06-26 2 Vårdproduktion Jan-Maj 2012-2014 2012 2013 2014 Diff - Antal Diff - Procent Vårdtillfällen 9873 10250 10192-58 -0,6% Vårddagar 59016 61380 60407-973

Läs mer

Landstingets svåra ekonomiska läge

Landstingets svåra ekonomiska läge Landstingets svåra ekonomiska läge 2015-09-18 Allvarligt ekonomiskt läge Bokslut 2014: -223 mnkr Specialiserade vården -292 mnkr, Hälsocentraler -17 mnkr Förväntade kostnadsökningar på nödvändiga utgifter:

Läs mer

Delårsrapport jan-augusti 2007 Bildmedicinsk centrum i Östergötland

Delårsrapport jan-augusti 2007 Bildmedicinsk centrum i Östergötland Delårsrapport jan-augusti 2007 Bildmedicinsk centrum i Östergötland DNR BMC 2007-00083 Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-12-18 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 11 december 2013 kl. 9.00-11.45 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Strategi för systematisk uppföljning och granskning av hälso- och sjukvården i Stockholms läns landsting

Strategi för systematisk uppföljning och granskning av hälso- och sjukvården i Stockholms läns landsting 1 (9) Ledning och styrning Strategisk enhet Handläggare Henrik Gaunitz Telefon 08-123 132 92 E-post henrik.gaunitz@sll.se Strategi för systematisk uppföljning och granskning av hälso- och sjukvården i

Läs mer

Revisionsberättelser och granskningsrapporter 2007

Revisionsberättelser och granskningsrapporter 2007 LANDSTINGS- REVISORERNA Revisionsberättelser och granskningsrapporter 2007 med sammanfattning av yrkesrevisorernas årsrapporter för nämnder, styrelser och bolag April 2008 RK 200706-48

Läs mer

Syftet med ett balanserat styrkort för Närvården är att. Skapa en gemensam vision och gemensamma mål för Närvården

Syftet med ett balanserat styrkort för Närvården är att. Skapa en gemensam vision och gemensamma mål för Närvården Balanserat styrkort Vår verksamhetsidé ska stärka samverkan mellan primärvård, privat vård, kommunal vård och sjukhusvård för att försäkra vårdtagaren till en god och säker vård. Syftet med ett balanserat

Läs mer

Skånes universitetssjukvård ekonomiska handlingsplaner förvaltningsgemensamma staber 2016

Skånes universitetssjukvård ekonomiska handlingsplaner förvaltningsgemensamma staber 2016 Skånes universitetssjukvård ekonomiska förvaltningsgemensamma staber 2016 Bakgrund Delar av SUS administrativa arbete organiseras huvudsakligen under fem förvaltningsgemensamma staber nämligen stab forskning

Läs mer

Region Östergötland. Kortfakta om uppdrag och verksamheter

Region Östergötland. Kortfakta om uppdrag och verksamheter Kortfakta om uppdrag och verksamheter 2016-06-13 Östergötland Östergötland är det fjärde största länet i Sverige, sett till antal invånare. Det finns cirka 442 000 invånare i länet. I Östergötland finns

Läs mer

Balanserat styrkort 2017 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2017 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2017 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2016-05-12 Dnr 16LS3265 BALANSERAT STYRKORT 2017 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstingsstyrelsen är Landstinget Västernorrlands ledande

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse. för. Hälsocentralen i Näsum

Patientsäkerhetsberättelse. för. Hälsocentralen i Näsum Patientsäkerhetsberättelse för Hälsocentralen i Näsum Datum och ansvarig för innehållet 2014-02-13 Maria Theandersson, Platschef Lideta Hälsovård Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Handlingsplan för ett införande av standardiserat vårdförlopp i cancervården 2015

Handlingsplan för ett införande av standardiserat vårdförlopp i cancervården 2015 Handlingsplan för ett införande av standardiserat vårdförlopp i cancervården 2015 Bilaga till beslutsunderlag för Region Jönköpings län att införa standardiserat vårdförlopp i cancervården enligt överenskommelse

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2011 Samrehabnämnden 1 Samrehabnämnden Brukar/medborgarperspektiv Grunduppdrag Samrehabnämnden ska bedriva och utveckla rehabilitering och habilitering avseende arbetsterapi, sjukgymnastik

Läs mer

Åtgärdsarbetet en presentation av första delen. 8 april 2015

Åtgärdsarbetet en presentation av första delen. 8 april 2015 Åtgärdsarbetet en presentation av första delen 8 april 2015 Resultatet av fas 1 - det här berättar vi idag Bakgrund historien Uppgiften Vad nulägesanalysen visar Slutsatser Ekonomisk beräkning utifrån

Läs mer

Revisionsrapport. Landstinget Gävleborg. Uppföljning höftfrakturer, efterlevnad av nationella riktlinjer. Lars-Åke Ullström

Revisionsrapport. Landstinget Gävleborg. Uppföljning höftfrakturer, efterlevnad av nationella riktlinjer. Lars-Åke Ullström Revisionsrapport Uppföljning höftfrakturer, efterlevnad av nationella riktlinjer Landstinget Gävleborg Lars-Åke Ullström Oktober 2012 1 Innehållsförteckning Sammanfattning och revisionell bedömning...

Läs mer

Välkommen till USÖ Det personliga universitetssjukhuset

Välkommen till USÖ Det personliga universitetssjukhuset Välkommen till USÖ Det personliga universitetssjukhuset Välkommen till det personliga universitetssjukhuset USÖ är ett personligt universitetssjukhus med uppdrag att bedriva avancerad sjukvård, forskning

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag till landstingsdirektören

Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag till landstingsdirektören Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag till landstingsdirektören inför 2008 Hälso- och sjukvårdsnämnden ger följande uppdrag till landstingsdirektören som ytterst ansvarig tjänsteman för hälso- och sjukvården.

Läs mer

Kortare väntetider i cancervården - överenskommelse mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting 2015 (Dnr 14/6942)

Kortare väntetider i cancervården - överenskommelse mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting 2015 (Dnr 14/6942) Tjänsteskrivelse 1(2) 2015-02-17 RJL 2015/378 Folkhälsa och sjukvård Therese Eklöv Nämnden för folkhälsa och sjukvård Kortare väntetider i cancervården - överenskommelse mellan staten och Sveriges Kommuner

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2006:82 1 (7) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Investering i magnetröntgenkamera (MR) till Norrtälje sjukhus Föredragande landstingsråd: Dag Larsson Ärendet Norrtälje sjukhus inom TioHundra

Läs mer

Avtal om att inrätta ett medicintekniskt centrum med Karolinska Institutet och Kungliga Tekniska högskolan

Avtal om att inrätta ett medicintekniskt centrum med Karolinska Institutet och Kungliga Tekniska högskolan TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (5) s förvaltning SLL Forskning och innovation Jan Andersson 2017-09-25 s forskningsberedning Avtal om att inrätta ett medicintekniskt centrum med Karolinska Institutet och Kungliga

Läs mer