Plats och tid Ragnvald, Messingen, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 19 november 2014, klockan, klockan 17:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Ragnvald, Messingen, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 19 november 2014, klockan, klockan 17:30-18.40"

Transkript

1 Social- och äldrenämnden Plats och tid Ragnvald, Messingen, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 19 november 2014, klockan, klockan 17: Beslutande Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordf. Lena Kanström (M), v. ordf. Ann-Christin Martens (S) 2:e v. ordf. Christina H Gardos (M) Margareta Hamark (FP) 67-79, 81 Gunilla Eriksson (S) Joakim Holmström (MP) Yadollah Biglari (V) Leif Bejhed (V) tjg. ers Charlotte Rantanen (KD) tjg. ers. Karin Hemph (FP) tjg. ers. 80 Ersättare: Ingabrit Halldén (M) Michelle Khan (M) Börje Norberg (S) Övriga deltagande Stina Strid Hovmöller, tf chef Äldreoch omsorgsenheten/-kontoret Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Carin Erlandh Engman, Kvalitets- och utvecklingsledare Joel Kannisto Sand, nämndsekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Christina H Gardos (M) Torsdagen den 20 november 2014, kanslienheten, plan 6 kommunhuset Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Social- och äldrenämnden Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kanslienheten, Stöd & process Underskrift...

2 Social- och äldrenämnden Informations- och frågestund Social- och äldrenämnden noterar informationen till protokollet. Information från Äldre- och omsorgsavdelningen/-kontoret Stina Strid Hovmöller, tf chef Äldre- och omsorgsenheten/-kontoret, informerar om förebyggande arbete med fallskador för äldre. Information från ordförande Ordförande Maria Fälth (KD) informerar om sina erfarenheter som praktikant på kommunens biståndsenhet för äldre och funktionshindrade. Social- och äldrenämnden noterar informationen till protokollet.

3 Social- och äldrenämnden Meddelanden Social- och äldrenämnden godkänner redovisningen av meddelanden. 1. Utdrag ur kommunstyrelsens protokoll 154 Strategisk lokalförsörjningsplan (KS/2012:365) 2. Utdrag ur kommunstyrelsens protokoll 162 Kundvalskontoret utveckling i nya organisationsformer, ny ledningsstruktur (KS/2014:343) 3. Rapport från KSL - Samarbete och lokala överenskommelser mellan kommunerna och Arbetsförmedling i Stockholms län, 2014 Social- och äldrenämnden godkänner redovisningen av meddelanden.

4 Social- och äldrenämnden Redovisning av delegationsbeslut Social- och äldrenämnden godkänner redovisningen av delegationsbeslut. Social- och äldrenämnden har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän i enlighet med nämndens delegationsordning. Dessa beslut ska redovisas till social- och äldrenämnden. Redovisningen innebär inte att social- och äldrenämnden omprövar eller fastställer delegationsbesluten. Däremot får social- och äldrenämnden återta lämnad delegering eller föregripa ett beslut i ett enskilt ärende av den som fått beslutanderätten genom att själv ta över ärendet. För perioden september till oktober 2014 kan inte en fullständig redovisning av delegationsbeslut rapporteras till nämnden, vilket beror på övergången till ett nytt verksamhetssystem. Tf chef äldre- och omsorgsenheten/-kontoret 01. Förteckning över mottagningsattestanter för Social- och äldrenämnden Diarienummer: SÄN/2014:38 Beslutsdatum: Förteckning över mottagningsattestanter för Social- och äldrenämnden Diarienummer: SÄN/2014:38 Beslutsdatum: Resultatenhetschef Väsby välfärd 03. Samverkansavtal med kvinnojouren Klara Diarienummer: SÄN/2014:266 Beslutsserie: SÄN delegation/2014:27 Beslutsdatum:

5 Social- och äldrenämnden Sekretess Ordförande Social- och äldrenämnden Omedelbart omhändertagande enligt LVU 6 Beslutsdatum: Fullmakt i LVM-mål Beslutsdatum: Protokoll från Social- och äldrenämndens individutskott Protokoll från Social- och äldrenämndens individutskott Social- och äldrenämnden godkänner redovisningen av delegationsbeslut.

6 Social- och äldrenämnden Bostad Först (SÄN/2014:349) Social-och äldrenämnden ger Väsby välfärd i uppdrag att utreda förutsättningar för införande av Bostad Först i enlighet med den inriktning som föreslås. Sammanfattning av ärendet Bostad Först har sitt ursprung i USA där benämningen är Housing first. Modellen innebär att bostadslösa med omfattande social problematik i kombination med alkohol och/eller drogberoende erbjuds bostad utan krav på behandling för sitt missbruk. Bostad Först utgår från en tanke om att människor behöver ett tryggt eget boende för att kunna motiveras till att kunna göra något åt sina livsproblem. Det konventionella hemlöshetsarbetet bygger på ett motsatt synsätt, nämligen att vissa grundkrav såsom drogfrihet och deltagande i behandling är en förutsättning för egen bostad. Ärendet beskriver den målgrupp som kan komma ifråga för modellen liksom vinster och risker med ett införande. Modellen är kontroversiell då den inte ställer krav på behandling och eventuellt andra insatser vilket kräver samsyn, acceptans och förankring hos alla inblandade. Social-och äldrenämnden ger Väsby välfärd i uppdrag att utreda förutsättningar för införande av Bostad Först i enlighet med den inriktning som föreslås. Beslutsunderlag 1. Utvärdering av Bostad Förstprojektet i Helsinborg. Slutrapport från år Dokumentation från konferens år 2012 om Bostad först-arrangör Lunds universitet. 3. Exempel på Bostad Först från Malmö Stad, Örebro och Stockholm.

7 Social- och äldrenämnden Överenskommelser mellan kundvalskontoret och Väsby Välfärd avseende verksamheter enligt lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och socialtjänstlagen (SoL) 2015 (SÄN/2014:250) Ärendet stryks från dagordningen.

8 Social- och äldrenämnden Beställning av ny bostad med särskild service enligt LSS (SÄN/2014:314) 1. Social- och äldrenämnden beställer en ny gruppbostad om fem platser. 2. Social- och äldrenämnden godkänner kundvalskontorets behovsanalys för beställning av ny bostad med särskild service enligt LSS. 3. Beställningen skickas vidare till kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott. Kundvalskontoret har tidigare gjort en behovsanalys av behovet att ersätta inte fullvärdiga gruppbostäder enligt Lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Behovet av platser på gruppbostäder enligt LSS har ökat och därför har kommunen varit tvungen att köpa platser utanför kommunen. Det har genererat i ökade kostnader samtidigt som den enskilde måste flytta från sin hemkommun. Utifrån dessa kriterier ser kundvalkontoret ett behov av att utöka antal platser men en gruppbostad om fem platser inom kommunen. I uppföljningen av lokalförsörjningsplanen görs prognosen att behovet av boendeplatser kommer att öka med 2-3 platser årligen. Behovet av ny gruppbostad är omedelbar och planeringen behöver hanteras parallellt med tidigare beställning av gruppbostäder. 1. Social- och äldrenämnden beställer en ny gruppbostad om fem platser. 2. Social- och äldrenämnden godkänner kundvalskontorets behovsanalys för beställning av ny bostad med särskild service enligt LSS. 3. Beställningen skickas vidare till kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott. Beslutet skickas till: Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott Chef för kontoret för samhällsbyggnad

9 Social- och äldrenämnden Uppföljning av hemtjänst enligt LOV, 2014 (SÄN/2014:359) Social- och äldrenämnden noterar informationen till protokollet. Kundvalskontoret genomförde i augusti 2014 en avtalsuppföljning hos utförarna av hemtjänst. Det finns 19 utförare av hemtjänst i Upplands Väsby. Uppföljningen har genomförts i enkätform som skickats till respektive chef för utförarna. Platsbesök har utförts för kontroll av den sociala dokumentationen. Resultatet från uppföljningen visar ett gott resultat där alla utom en utförare fick godkänd uppföljning. Den utförare som inte blev godkänd ska inkomma enligt rutin med en åtgärdsplan inom två veckor. Utförarna har god utbildning, kompetens och en god kvalitet generellt. I den sociala dokumentationen finns det mindre brister hos en del utförare och dessa ska åtgärdas enligt rapportens förbättringsplan. Resultatet av uppföljningen redovisas i 19 rapporter från Stratsys. Social- och äldrenämnden noterar informationen till protokollet. _

10 Social- och äldrenämnden Kvalitetsbarometern LSS 2014 (SÄN/2014:335) Social- och äldrenämnden noterar informationen till protokollet. Kundvalskontoret har genomfört brukarundersökningen Kvalitetsbarometern LSS. Undersökningen ägde rum under maj-juni i år och genomfördes i samarbete med extern konsult, Utredningsspecialisten. Kvalitetsbarometern LSS har tidigare genomförts år Syftet med undersökningen har varit att belysa hur vuxna personer med funktionsnedsättning upplever kvalitén i våra gruppbostäder, servicebostäder och daglig verksamhet. I denna undersökning har även Lokevägen som är ett särskilt boende för personer med psykisk ohälsa inkluderats. Den dagliga verksamheten fick det bästa omdömet från deltagare och deras företrädare. I boendena var omdömena också positiva, men i något lägre grad än den dagliga verksamheten. Jämfört med 2012 hade dock omdömena blivit klart med positiva, medan omdömena i den dagliga verksamheten var oförändrade eller marginellt försämrats. I undersökningen omvandlas givna omdömen till ett indexvärde där referensvärdet för god kvalitet motsvaras av värdet 1,00 (=lägst nivå). Ett värde över referensvärdet innebär att en majoritet svarat positivt i den undersökta aspekten. De enheter som befanns sig under värdet 1,00 har fått i uppdrag att göra en analys och utifrån analysen skriva en handlingsplan som ska vara kundvalskontoret tillhanda senast den 30 november Konsultrapporten från Utredningsspecialisten bifogas som bilaga till tjänsteutlåtandet där social- och äldrenämnden kan ta del av undersökningen i sin helhet. I samband med undersökningen har Utredningsspecialisten genomfört en fördjupas analys kring eventuella skillnader i kvalitetsupplevelsen mellan män och kvinnor i verksamheterna. Tanken med genusanalysen är vi ska kunna arbeta vidare med en genusplan.

11 Social- och äldrenämnden Social- och äldrenämnden noterar informationen till protokollet.

12 Social- och äldrenämnden Uppföljning av Hedvigsgården (SÄN/2013:276) 1. Social- och äldrenämnden noterar informationen till protokollet. 2. Social- och äldrenämnden beslutar att Väsby välfärd ska inkomma med redovisning hur verksamheten avser att bemanna vård- och omsorgsboende avseende chefskapet, senast den 5 december. Äldre- och omsorgsenheten har i överenskommelsen för 2014 haft krav på utökning av chefer på Väsby välfärds äldreboenden. Under året har Väsby välfärd inkommit med svar. Äldre- och omsorgsenheten har inte ansett kraven som uppfyllda. Äldre- och omsorgsenheten uppmanade Väsby välfärd att upprätta en handlingsplan med riskanalys avseende chefskapet för semesterperioden juniaugusti. Den handlingsplanen har Äldre- och omsorgsenheten följt upp den 30 september. 1. Social- och äldrenämnden noterar informationen till protokollet. 2. Social- och äldrenämnden beslutar att Väsby välfärd ska inkomma med redovisning hur verksamheten avser att bemanna vård- och omsorgsboende avseende chefskapet, senast den 5 december.

13 Social- och äldrenämnden Kvalitetsgarantier för dagverksamhet och daglig sysselsättning enligt socialtjänstlagen samt daglig verksamhet enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (SÄN/2013:287) Social- och äldrenämnden fastställer kvalitetsgarantierna för dagverksamhet och daglig sysselsättning enligt socialtjänstlagen samt daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade Sammanfattning av ärendet En kvalitetsgaranti är en av kommunen offentligt deklarerad standardnivå där standarden beskriver vad medborgarna kan förvänta sig av kommunens tjänster utifrån befintliga resurser, metoder, organisation och kompetens. Kundvalskontoret har tagit fram tre kvalitetsgarantier som avser dagverksamhet och daglig sysselsättning enligt socialtjänstlagen samt daglig verksamhet enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Dessa kvalitetgarantier ska tydliggöra för kunderna vad de kan förvänta sig av verksamheterna. Uppföljning av kvalitetsgarantierna ska ske under 2015 genom stickprov och därefter redovisas resultatet till social- och äldrenämnden. Social- och äldrenämnden fastställer kvalitetsgarantierna för dagverksamhet och daglig sysselsättning enligt socialtjänstlagen samt daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade

14 Social- och äldrenämnden Inventeringsrapport om personer med psykisk ohälsa 2014 (SÄN/2014:132) Social- och äldrenämnden godkänner inventeringsrapporten om personer med psykisk ohälsa Sammanfattning av ärendet Utifrån 2014 års överenskommelse om stöd till riktade insatser inom området psykisk ohälsa har äldre- och omsorgsenheten-/kontoret genomfört en inventering av personer med psykisk funktionsnedsättning. Sammanlagt 223 personer har inventerats genom case-finding metodik. Resultatet visar både på områden som behöver vidareutvecklas och områden där det pågående arbetet fungerar väl. Utifrån de utvecklingsområden som finns har ett förslag till handlingsplan upprättats. I denna ingår att stärka arbetet kring samverkan och samordnad individuell plan (SIP), göra en översyn av kommunens skriftliga information för målgruppen, utveckla sysselsättningsverksamheten, ordna fler boendemöjligheter inom kommunen samt samverka med andra myndigheter och intresseorganisationer i utvecklingsarbetet. Social- och äldrenämnden godkänner inventeringsrapporten om personer med psykisk ohälsa 2014.

15 Social- och äldrenämnden Ej verkställda beslut enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) per den 30 september 2014, kvartal 3 (SÄN/2014:115) 1. Social- och äldrenämnden godkänner rapporten ej verkställda gynnande beslut enligt SoL och LSS per den 30 september Social- och äldrenämnden vidarebefordrar rapporten till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) samt till kommunens revisorer och kommunfullmäktige Kommunens socialnämnd är skyldig att anmäla till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, (enligt 4 kap 1 och rapportering enligt 16 kap 6f SoL, samt 9 och rapportering enligt 28f-g LSS) om en beviljad insats inte har verkställts inom tre månader. Nämnden ska på motsvarande sätt även rapportera om en insats har avbrutits och inte verkställts på nytt inom tre månader. Om IVO bedömer att insatsen inte verkställts inom en skälig tid har de skyldighet att ansöka hos förvaltningsrätten om utdömande av en särskild avgift. Rapporteringen ska ske på individnivå en gång per kvartal. Nämnden får ta del av en sammanställning över ej verkställda beslut enligt SoL och LSS, samt rapportering av beslut som verkställts men som tidigare rapporterats som ej verkställda. Kvartal Beslut Ej verkställda beslut Numera verkställda beslut eller avslut av ärendet av annan anledning 1 SoL LSS SoL 21 8 LSS SoL LSS 5 3

16 Social- och äldrenämnden Social- och äldrenämnden godkänner rapporten ej verkställda gynnande beslut enligt SoL och LSS per den 30 september Social- och äldrenämnden vidarebefordrar rapporten till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) samt till kommunens revisorer och kommunfullmäktige Beslutet skickas till: Inspektionen för vård och omsorg, IVO Kommunfullmäktige Kommunens revisorer

17 Social- och äldrenämnden Samrådsyttrande över detaljplan för östra Vilunda inom Fyrklövern (SÄN/2014:373) Social- och äldrenämnden antar yttrandet som sitt eget och överlämnar det till byggnadsnämnden. Detaljplanen för östra Vilunda inom Fyrklövern är en av flera pågående detaljplaner inom programområdet Fyrklövern som syftar till en levande stadskärna genom förtätning av bostäder och verksamheter. Planområdet består av ca 2,56 ha och planeras bestå av tre kvarter med möjlighet till radhusbebyggelse och flerbostadsbebyggelse i upp till åtta våningar. Detaljplanen omfattar ca 300 bostäder. Inom planområdet möjliggörs även för en förskola och vårdboende samt en redan befintlig skola. Området gränsar till Väsby centrum och har närhet till service och god kollektivtrafik. Området överskrider bullerriktvärdena och därför ställs extra stora krav på ljudmiljön inomhus. Äldre- och omsorgsenheten/-kontorets yttrande Äldre- och omsorgsenheten-/kontoret är positiv till etablering av nya bostäder i östra Vilunda inom Fyrklövern och ser det som lämpligt att inom området även planera för en bostad med särskild service enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Social- och äldrenämnden antar yttrandet som sitt eget och överlämnar det till byggnadsnämnden Beslutsunderlag 1. Detaljplan för östra Vilunda inom Fyrklövern, Upplands Väsby kommun. BN/2014:283

18 Social- och äldrenämnden Detaljplanen kan ses i helhet: /Planbeskrivning.pdf Beslutet skickas till: Byggnadsnämnden

19 Social- och äldrenämnden Samverkansavtal mellan länets kommuner och lärosäten med vårdutbildningar på högskolenivå i Stockholms län om den verksamhetsförlagda utbildningen (SÄN/2014:375) 1. Social- och äldrenämnden avslår rekommendationen att teckna samverkansavtal. 2. Social- och äldrenämndens förslag till svar lämnas till Kommunstyrelsen för beslut. Anmälan om jäv Margareta Hamark (FP) anmäler jäv. Margareta lämnar sammanträdet. Social- och äldrenämnden kallar in Karin Hemph (FP) som ersättare. Behov av personal med högskoleutbildning ökar inom kommunal vård och omsorg. Boende på särskilda boendeformer kräver mera hälso- och sjukvårdsinsatser. Sociala välfärdsberedningen beslutade den 2 februari 2013 att uppdra åt KSLkansliet att tillsammans med Centrum för klinisk utbildning (CKU) ta fram förslag på ett länsövergripande avtal om verksamhetsförlagd utbildning (VFU). CKU har ett länsövergripande samordningsansvar för VFU avseende högskoleutbildningar inom vård och omsorg. CKU ser att behovet av kliniska utbildningsplatser ökar och önskar avtal med kommunerna om praktikplatser. Syftet med avtalet är att stärka den verksamhetsförlagda utbildningens kvalitet, bidra till vårdgivarnas kompetensutveckling och stimulera till gemensamma forsknings- och utvecklingsarbeten. Förslaget till samverkansavtal ställer många krav på kommunens åtagande kring hanteringen av studerande och praktikplatser. Ett undertecknande av samverkansavtalet skulle ställa krav på en administrativ organisation inom kommunen som skulle innebära minst en tjänst på 50%. Den ersättning som kommunen skulle få för att ta emot studerande skulle inte täcka de kostnaderna.

20 Social- och äldrenämnden Åtaganden från respektive högskola står inte i paritet till vad kommunen skulle behöva ställa upp med. I det ursprungliga förslaget fanns det med att högskolorna skulle bistå verksamheterna med en AKA = adjungerad klinisk adjunkt som handledare. Detta finns inte längre med. Detta anser vi är en förutsättning för att en god samverkan skall kunna ske. Äldre- och omsorgsenheten/kontoretanser att i dagsläget skulle ett samverkansavtal inte vara gynnsamt för kommunen utan bara skapa merkostnader och ökad administration. Kommunen bör inte teckna samverkansavtal med de i avtalsförslaget nämnda lärosätena. Det bör dock betonas att äldre- och omsorgsenheten/kontoret även utan detta avtal ställer sig mycket positiva till att ta emot studeranden från alla olika typer av vårdutbildningar, inte bara på högskolenivå och anser att detta kan ske även utan bindande avtal. Upplands Väsby kommun tar redan idag emot studerande från olika vårdutbildningar och detta är en positiv del av verksamheten då detta på sikt är en bra väg att intressera och rekrytera nya medarbetare. Väsby välfärds särskilda boenden samverkar med FoU, universitet och högskolor för att utvecklas till utvecklingsäldreboenden. Syftet är att få forskning och praktik att öka kvalitén och göra våra gruppboenden mer attraktiva för våra nuvarande och framtida kunder samt medarbetare. En omvårdnadsforskare från FoU har knutits till utvecklingsarbetet för att stödja medarbetarna i att bereda vägen för en god salutogen miljö, både för kunder, medarbetare och studenter. Väsby välfärds samverkanspartners är förnärvarande; Ersta-Sköndal högskola, Röda korsets sjuksköterskeskola, Medlearn gymnasieskola (vuxna), Consensum gymnasieskola (ungdomar) 1. Social- och äldrenämnden avslår rekommendationen att teckna samverkansavtal 2. Social- och äldrenämndens förslag till svar lämnas till Kommunstyrelsen för beslut Beslutet skickas till: Kommunstyrelsen

21 Social- och äldrenämnden Lyckta dörrar Social- och äldrenämnden stänger dörrarna för sekretessärenden.

Plats och tid Ragnvald, Messingen, Love Almqvists torg 1 Måndagen den 24 mars 2014, klockan 18:

Plats och tid Ragnvald, Messingen, Love Almqvists torg 1 Måndagen den 24 mars 2014, klockan 18: Social- och äldrenämnden 2014-03-24 1 Plats och tid Ragnvald, Messingen, Love Almqvists torg 1 Måndagen den 24 mars 2014, klockan 18:00-18.40 Beslutande Ledamöter: Maria Fälth (KD) ordf. Lena Kanström

Läs mer

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-02-24 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Måndagen den

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Social- och äldrenämnden

Sammanträdesprotokoll. Social- och äldrenämnden Social- och äldrenämnden 2016-08-24 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Onsdagen den 24 augusti 2016, klockan 18.00-19.40 Ledamöter: Ann Christin Martens (S), ordförande

Läs mer

Tommy Åsbacka, avdelningschef Jenny Magnusson, nämndsekreterare. Lars-Göran Sörqvist (M)

Tommy Åsbacka, avdelningschef Jenny Magnusson, nämndsekreterare. Lars-Göran Sörqvist (M) Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-10-14 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Tisdagen den

Läs mer

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare Produktionsstyrelsen 2012-05-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 15 maj 2012, klockan 19:00-21.40 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Thomas Thunblom, KSB Erik G. Olsson, KSB Fredrik Drotte, KSB, 4 Elisabet Eriksson, KSB, 1-4 Sara Hugosson, sekr, S&P. Hanna Anagrius (V)

Thomas Thunblom, KSB Erik G. Olsson, KSB Fredrik Drotte, KSB, 4 Elisabet Eriksson, KSB, 1-4 Sara Hugosson, sekr, S&P. Hanna Anagrius (V) Byggnadsnämnden 2016-01-19 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 19 januari, 2016, klockan 18:00-19:11 Ledamöter: Olli Hakala (M), ordförande Halina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Social- och äldrenämnden 2012-03-26 1

Sammanträdesprotokoll. Social- och äldrenämnden 2012-03-26 1 Social- och äldrenämnden 2012-03-26 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, rum Alfven Måndag den 26 mars 2012, klockan 18:00-19.50 Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Lena Kanström

Läs mer

Protokoll 2013-08-27

Protokoll 2013-08-27 2013-08-27 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-08-27, klockan 13:30 14:25 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Agneta Eriksson (S) Barbro Backlund (FP) Mats

Läs mer

Social- och äldrenämnden

Social- och äldrenämnden Social- och äldrenämnden 2012-09-24 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, rum Estrid Måndag den 24 september 2012, klockan 17.15-17.50 Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Lena

Läs mer

Bevis om tillkännagivande av protokoll

Bevis om tillkännagivande av protokoll 1(9) Plats och tid Beslutande Hjässan Solgården, tisdagen den 26 februari 2019 kl 09:00-12.00. Sammanträdet ajournerades mellan 10:00-10:15. Ledamöter och tjänstgörande ersättare Johan Kollberg (S), Ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Yxningen, kommunhuset kl. 08:30 10:10 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Carin Palm (S) för Kenneth Axelsson, (M) Astrid-Marie Jonsson (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2012-12-12 1

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2012-12-12 1 Produktionsstyrelsen -12-12 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists Torg 1, lokal: Ragnvald Onsdagen den 12 december, klockan 18.00-19.10 Ledamöter: Erik Palmstierna (M), ordförande Kent Hjalmarsson

Läs mer

Samverkansavtal mellan länets kommuner och lärosäten med vårdutbildningar på högskolenivå i Stockholms län om den verksamhetsförlagda utbildningen

Samverkansavtal mellan länets kommuner och lärosäten med vårdutbildningar på högskolenivå i Stockholms län om den verksamhetsförlagda utbildningen REKOMMENDATION 2014-06-12 Dnr: KSL/13/0045-37 Gunilla Hjelm-Wahlberg För kännedom: Socialnämnd eller motsvarande Förvaltningschef inom socialtjänsten eller motsvarande Kommunstyrelserna i Stockholms län

Läs mer

Redovisning av delegationsbeslut

Redovisning av delegationsbeslut Tjänsteutlåtande Nämndsekreterare 2015-08-21 Jenny Magnusson 08-590 971 85 Dnr: Jenny.Magnusson@upplandsvasby.se Redovisning av delegationsbeslut Förslag till beslut Social- och äldrenämnden Social- och

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare Kommunstyrelsens välfärdsutskott 2015-04-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Lundström Torsdagen den 16 april 2015, klockan 14:00 15:50 Ledamöter: Mathias Bohman (S),

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Handläggare Carina Karlsson 08-523 033 92. carina.karlsson@sodertalje.se

Handläggare Carina Karlsson 08-523 033 92. carina.karlsson@sodertalje.se Södertä1je U kommun l (2) 2014-08-21 Tjänsteskrivelse Kontor Social- och omsorgskontoret Handläggare Carina Karlsson 08-523 033 92 carina.karlsson@sodertalje.se Äldreomsorgsnämnden Samverkansavtal mellan

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll arbetsutskott 44-52 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 14:00-15:45 Paragrafer 44-52 Beslutande Micaela Kronberg Thor (M) ordf Pär-Göran Björkman (S) v ordf Ingela

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 24 april Tid: 15.30 18.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26, klockan 08.00 Paragrafer: 25-31 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén (C) Anne Landar-Ohlsson

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Anders Wälivaara (KD) Camilla Mattila (S) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Wälivaara (KD) Camilla Mattila (S) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdag 15 augusti 2018, kl 13:00 14:00 Beslutande Anders Wälivaara (KD) Ulf Zakariasson (-) Gunnar Björk (M) Östen Lejon (C) Hans Palo (S) Monika Krypsjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2012-05-22 1 Plats och tid Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby kommun Tisdagen den 22

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-10:00 Beslutande Åsa Johansson (S) Leif Andersson (V) Sten-Inge Olsson (S) tj ers Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Ersättare Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjrättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2010-08-25 1 Plats och tid Familjerättsbyrån, Industrivägen 2, Plan 3 Onsdagen den 25 augusti 2010, klockan

Läs mer

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 14.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Olof Nilsson (S), ersättare

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 21 juni 2011, kl. 15.00-15.10 i Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Lennart Nilsson (M) Jan Runesten (M) Lena Gerby (M) Jan-Eric

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-06 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-04-29. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-04-29. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP), tjg

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid. Tisdagen den 27 september 2016 kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid. Tisdagen den 27 september 2016 kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid Tisdagen den 27 september 2016 kl.18.30 20.20 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (L) Conny Bäck (S) Anders Widesjö

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Socialnämnden (15) Ajournering

Socialnämnden (15) Ajournering Socialnämnden 2016-08-25 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00 16.30 Ajournering 15.35 15.40 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Daniel Hjelm (S) AnnCharlotte Eskel (S) Jan

Läs mer

Protokoll Socialnämnden SN 2014/109. Socialnämnden. Justeras: Plats och tid Åbytorp, klockan 16:30

Protokoll Socialnämnden SN 2014/109. Socialnämnden. Justeras: Plats och tid Åbytorp, klockan 16:30 Protokoll 2014-10-01 Socialnämnden Socialnämnden Plats och tid Åbytorp, 2014-10-01 klockan 16:30 Beslutande Gunnel Kask S Ordförande Lars Malmberg S Sölve Persson S Agneta Eriksson S Mats Gullberg S Gun-Britt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1 Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Onsdagen den 15 oktober 2014, klockan 19:00-21:15 Ledamöter: Erik Palmstierna (M), ordförande

Läs mer

Datum. ... Eva Saaw. ... Roger Eklund. ... Lena Jonsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden

Datum. ... Eva Saaw. ... Roger Eklund. ... Lena Jonsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Jonny

Läs mer

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2016-04-13 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Ragnvald Onsdagen den 13 april 2016, klockan 08:30-10:08 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordförande Mathias Bohman (S) Lars

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad Kommunstyrelsens utskott för integration och 2016-09-08 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Dragonvägen 86, lokal: Blå rummet Torsdag den 8 september 2016, klockan 09:00-11.00 Ledamöter: Ibrahim Abdallah

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

Protokoll 2015-02-26. Socialnämnden SN 2014/609. Socialnämnden. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2015-02-26 klockan 16:30

Protokoll 2015-02-26. Socialnämnden SN 2014/609. Socialnämnden. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2015-02-26 klockan 16:30 Protokoll 2015-02-26 Socialnämnden Socialnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2015-02-26 klockan 16:30 Beslutande Gunnel Kask S Ordförande Margareta Engman M 1:e vice ordförande Carina Riberg MP

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) Socialnämnden 2016-03-17 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-17.00 Sammanträdet startar med studiebesök i nya solrummet på Björkhagsgården Ajournering 16.15-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 17 december 2014 kl 14.00-16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Jim Lindberg (s) Marianne Nilsson (m) Gull-Britt Sandefors (c) Charlotta Book (s)

Läs mer

Eva Assarsson, kanslichef, stöd & process Emma Kaumheimer, sekr. stöd & process

Eva Assarsson, kanslichef, stöd & process Emma Kaumheimer, sekr. stöd & process Valnämnd 2014-05-12 1 Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 12 maj 2014, klockan 17:00-17:14 Beslutande Ledamöter: Jan Eckert (M), ordförande Olof Granström (KD), vice ordförande Bülent

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2012-12-11 1 Plats och tid Kommunhuset i Sigtuna, Södergatan 20, Märsta, lokal: Skölden Tisdagen den 11

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-12-05, kl. 18:31-19:05 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Krister

Läs mer

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats 15 november 2018, kl. 13:00-14:30 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp Paragrafer 98-102 Utses att justera Agnetha Andersson (V) Beslutande Ledamöter Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

Socialförvaltningen, stadshuset, Flen

Socialförvaltningen, stadshuset, Flen 49 Plats och tid Sal Flen Kl 10:00-12:35 Beslutande Daniel Ljungkvist (S), ordförande Roger Tiefensee (C), 1:e vice ordförande Inger Andersson (V), 2:e vice ordförande Amanda Nääf (MP) Sten Elofson (S)

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl 14.00-17.00 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Barbro Andersson (S) för Hans Andersson (S) Marie Oskarsson

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 15.50 ande Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S)

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson (S)

Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson (S) Tid och plats 21 augusti 2018, kl. 13:00-16:00 i Kommunhuset, OBS: B-salen, Tierp Paragrafer 229-231 Utses att justera Sara Sjödal Beslutande Ledamöter Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Eva Dahlgren, KVK Stina Strid Hovmöller, KVK Sara Östberg, S & P, nämndsekr. Gunilla Eriksson (S) Social- och äldrenämnden

Eva Dahlgren, KVK Stina Strid Hovmöller, KVK Sara Östberg, S & P, nämndsekr. Gunilla Eriksson (S) Social- och äldrenämnden Social- och äldrenämnden 2012-01-30 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Messingen, Industrivägen 20 b, rum Nielsen Måndag den 30 januari 2012, klockan 17:00-17.55 Ledamöter: Maria Fälth (KD),

Läs mer

Individnämnden protokoll

Individnämnden protokoll Datum: onsdag 12 december 2018 Tid: 17:00-18:00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: fredag 14 december 2018 Paragrafer: 93-99 Utses att justera: Fredrik Enström (C) Underskrifter: Sekreterare Ingela Flodin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

Datum. ... Harriet Holst-Eklund. ... Börje Eriksson. ... Hans Andersson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Harriet Holst-Eklund. ... Börje Eriksson. ... Hans Andersson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-18.58 ande Övriga deltagare Börje Eriksson (S), ordf Annika Duàn (S), vice ordf Hans Andersson (S) Tina Linder (S) Åsa

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 12-16 2 12 Delegerad beslutanderätt...4 13 Ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar m m Ersättningar till kontaktfamiljer och kontaktpersoner samt

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.00 Ajournering 15.05-15.15 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Linda

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Tryffeln Paragrafer 457-461 kl. 09:00-12:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna (MP) (vice

Läs mer

Socialnämnden 2015-09-10

Socialnämnden 2015-09-10 100 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 2 101 Budgetuppföljning med delårsredovisning... 3 102 Delgivningar... 4 103 Internkontroll... 5 104 Verksamhetsinformation... 6 105 Rapport

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Lena Kandergård (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M),

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, kl 13.15-14.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Behxhet Ukelli (S) Ingalill Hedblom (S) Gina Lisegran (S) ersättare Abdul Qorbani (S) ersättare Birgitta

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.10 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 26 augusti 2013 Tid: 15.30 19.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 29 augusti 2013 Paragrafer: 71-81 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Socialnämnden (18)

Socialnämnden (18) Socialnämnden 2014-05-19 1(18) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Margareta Ivarsson (C) ordförande Kent Hakefelt (FP) Anders Westerlind (M) Anita Gustafsson (M) Birgitta

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/11 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Pernilla Ekelund (FP), tjänstgörande ersättare för Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30 Plats och tid: 429, 2019-03-19, kl. 14:00-15:30 Beslutande: Ingela Sylwander (M) Sonny Rosén (L) Pia Radil (S) Katrina Dakouri (M) Wiveca Britzén (M) Mikael von Krassow (S) Maths Kjellin (M) Rose-Marie

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 Sida 1 (16) Plats och tid Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:30 Beslutande Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ulla Jinneland

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 15.00 15.50. Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordf. Eva Olofsson (C), vice ordf. Stefan Pettersson (M) Ingrid Ekström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Göteborgsvägen 7, Bruket kl. 16:30-20:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S) (ordförande) Margareta Krakowski (L) (vice ordförande)

Läs mer

Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 25 augusti 2014, klockan 18:00-18:30

Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 25 augusti 2014, klockan 18:00-18:30 Valnämnd 2014-08-25 1 Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 25 augusti 2014, klockan 18:00-18:30 Beslutande Ledamöter: Jan Eckert (M), ordförande Olof Granström (KD), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(11)

Sammanträdesprotokoll 1(11) Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Öjersbo konferens, 16.30-18.15 ande Övriga närvarande Lennart Skansfors (C), ordförande, Inga-Stina Hesselius (S), vice ordförande, Torsten Jansson (S), Åke Andersson

Läs mer

Plats och tid Estrid, Messingen, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 15 oktober 2014, klockan 18:

Plats och tid Estrid, Messingen, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 15 oktober 2014, klockan 18: Social- och äldrenämnden 2014-10-15 1 Plats och tid Estrid, Messingen, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 15 oktober 2014, klockan 18:00-19.30 Beslutande Ledamöter: Maria Fälth (KD) ordf. Lena Kanström

Läs mer

Bevis om tillkännagivande av protokoll

Bevis om tillkännagivande av protokoll 1(9) Plats och tid Hjässan Solgården, tisdagen den 26 mars 2019 kl 09:00-11.00 Sammanträdet ajourneras mellan 10.00 10.15 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Johan Kollberg

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 28 augusti 2013 kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Per-Magnus Pettersson (m)

Läs mer

K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2014-12-16. Tid och plats 17.30 Väsbygården

K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2014-12-16. Tid och plats 17.30 Väsbygården K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2014-12-16 Tid och plats 17.30 Väsbygården Kallade tjänstemän Gunilla Åhlander, socialchef Monika Fernlund, avdelningschef Inger Jakobsson, avdelningschef Vildana Zorlak, avdelningschef

Läs mer

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-03-04 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvist torg 1. Lokal: Lundström. Onsdagen den 4 mars, klockan 8:30-10.00 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordf. Mathias

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer