Juridiska förutsättningar för kommunikation i Poosty

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Juridiska förutsättningar för kommunikation i Poosty"

Transkript

1 4 april 2012 Juridiska förutsättningar för kommunikation i Poosty Per Furberg 1 och Erik Sandström 2 1. Bakgrund Vi har blivit ombedda av Poosty AB att kommentera de juridiska förutsättningarna för att ersätta traditionell post respektive e-post med kommunikation via e-tjänsten Poosty. Som underlag för våra kommentarer har vi tagit del av en skriftlig presentation av tjänsten samt provat tjänsten. 2. Inledning Elektroniska handlingar såsom e-brev är sedan länge de huvudsakliga bärarna av skriftlig kommunikation. När ett avtal ska tecknas eller en annan formell handling upprättas sker det dock ofta på papper. Det kan ge intryck av att pappersdokumentation och underskrift är ett krav för giltighet. Med undantag för vissa särskilda rättshandlingar, t.ex. köp av fast egendom, finns emellertid normalt inga hinder mot att avtal sluts med elektroniska rutiner (med eller utan underskrift). Två parter kan t.ex. ingå ett avtal genom att den ena parten skickar ett erbjudande i ett e-brev och den andra parten svarar att den accepterar erbjudandet. Detta innebär inte att alla elektroniska rutiner alltid är lämpliga, och det finns andra rättsliga krav att beakta än ett avtals giltighet. Datainspektionen har t.ex. angett att känsliga personuppgifter inte får skickas okrypterade över Internet. För sådan kommunikation skulle vanlig e-post 1 Per Furberg, advokat och delägare i Setterwalls Advokatbyrå, arbetar med IT-rättsliga frågor, specialiserad på bl. a. frågor om e-legitimationer, elektroniska underskrifter, elektronisk dokumenthantering och elektroniska betalningar. Han är särskilt inriktad på rättsfrågor och tekniska frågor rörande IT-infrastruktur och hur de skall kunna samordnas så att gällande rätt kan tillämpas utan en omfattande särreglering. Per Furberg har anlitats som expert i en rad statliga utredningar och har utarbetat förslag till författningsändringar på det IT-rättsliga området. 2 Erik Sandström, jur. kand., är verksam i Setterwalls Advokatbyrås TMT-grupp (teknologi, media och telekom) och är specialiserad på frågor om IT-rätt och allmän avtalsrätt. Han arbetar huvudsakligen med att granska och upprätta kommersiella avtal och biträder regelbundet klienter med rådgivning i anslutning till avtalsförhandlingar. Han har också erfarenhet av juridisk rådgivning till både privat och offentlig sektor i samband med etablerandet av nya IT-infrastrukturer och andra teknologiorienterade projekt. [SW /8]

2 2 därmed inte vara lämplig och detsamma skulle kunna hävdas beträffande annan känslig information t.ex. uppgifter som omfattas av författningsreglerad eller kontraktuell sekretess. Metoden för förmedling av ett meddelande måste alltså övervägas. Samma juridiska behov uppkommer oavsett om kommunikation är elektronisk eller pappersbaserad. Kommunikationen ska (i) (ii) (iii) inte kunna läsas av obehöriga (insynsskydd), komma rätt mottagare till handa och var utställd av angiven avsändare (identifiering och underskrift), samt kunna kvitteras och i övrigt dokumenteras (spårbarhet). Mot denna bakgrund kommenterar vi de juridiska förutsättningarna för att ersätta de vanliga metoderna för skriftlig kommunikation (post och e- post) med krypterad e-post i den form som införts i tjänsten Poosty. 3. Juridiska förutsättningar 3.1 Insynsskydd Krav på insynsskydd kan följa av författning eller avtal. Kraven kan exempelvis innebära att vissa uppgifter inte får röjas för tredje man eller att uppgifterna ska skyddas mot obehörig åtkomst. Och även när det inte finns någon rättslig skyldighet kan det vara lämpligt att skydda uppgifter som kommuniceras mot oönskad insyn. Vilken nivå av insynsskydd som är lämplig får bedömas med hänsyn till innehållet i meddelandet. Ett vykort har ett mycket svagt insynsskydd och lämpar sig därför inte för känslig information. Ett förslutet brev har ett bättre insynsskydd, men om det skickas med post riskerar det att öppnas, läsas och återförslutas av någon obehörig. Trots detta anses denna säkerhetsnivå oftast vara tillräcklig även för känslig information. Detta beror sannolikt på praktiska överväganden. E-brev hanteras vanligtvis i skyddade miljöer när de upprättas och avsänds och efter att de har mottagits hos adressaten. Under förmedlingen via Internet eftersätts detta skydd emellertid oftast genom att e-post brukas utan kryptering och identifiering av avsändare och mottagare. Datainspektionen har därför i olika sammanhang, med hänvisning till personuppgiftslagens krav, konstaterat att okrypterad e-post inte kan ersätta förslutna brev.

3 3 Okrypterad e-post kan i flera avseenden jämföras med vykort. Ett meddelande som skickas via vykort kan läsas av en nyfiken brevbärare; ett okrypterat e-brev kan på motsvarade sätt läsas av de personer som administrerar de s.k. mailservrar som e-brevet passerar under dess väg till mottagaren. För e-brev krävs möjligen ett större mått av aktivitet för obehörig insyn, men antalet personer som e-brevet passerar är ofta betydligt högre. Ett e-brev kan passera en rad servrar även i olika länder innan det når fram till mottagaren. I anslutning till varje sådan server kan personer välja att ta del av e-brevet. Okrypterade e-brev och vykort är sårbara även vid intrångssituationer. Detsamma gäller emellertid även för förslutna brev. Om en tjuv respektive en hackare får tag i ett brev, vykort eller okrypterat e-brev kan det läsas utan hinder. Krypterad e-post ger från ett sådant perspektiv ett väsentligt bättre skydd, inte bara i jämförelse med vykort och okrypterad e-post utan även i jämförelse med förslutna brev. Varken den som administrerar en mailserver IT-miljöns brevbärare eller hackaren som får tag i meddelandet genom en attack, kan läsa meddelandet utan att knäcka det kodspråk som krypteringen innebär. Krypterad e-post motsvaras i den traditionella miljön snarast av de kodmeddelanden som används i underrättelsesammanhang, även om samma extrema säkerhetsnivå inte upprätthålls. Krypterad e-post skapar således bättre förutsättningar för kommunikation av uppgifter som inte får avslöjas för tredje man, vare sig det handlar om uppgifter för vilka sekretesskyldighet råder eller uppgifter som personuppgiftslagen definierar som känsliga. Känsliga personuppgifter bör, som nämnts, enligt uttalanden från Datainspektionen inte skickas okrypterade över Internet. Från ett juridiskt perspektiv finns det därför fördelar med ett sådant insynsskydd som krypterad e-post ger, särskilt som detta skydd kan ge en säkerhetsnivå som endast i speciella undantagsfall har ansetts realistisk i den traditionella miljön. 3.2 Identifiering Identifiering i Poosty kan avse både avsändare och mottagare. Härvid kan noteras att möjligheten att bestämma en avsändares identitet ofta är avgörande för fungerande kommunikation särskilt vid juridisk relevant sådan. Ett avtal sluts exempelvis genom parternas viljeyttringar. Om det inte kan fastställas vilka som lämnade viljeyttringarna kan det inte heller fastställas om avtal föreligger.

4 4 Beträffande identifiering av mottagaren kan noteras att insynsskyddet skulle vara av begränsat värde om det inte gick att veta att meddelandet kommer rätt mottagare tillhanda. I den traditionella miljön kan detta säkerställas med rekommenderad post, vid vilken mottagaren måste legitimera sig för att få ut brevet. För kommunikation men vanlig post ger adresseringen ett visst skydd, men skyddet blir begränsat om brevet skickas till en adress som många personer har anknytning till (t.ex. ett kontor). Även i IT-miljön ger adresseringen ett grundläggande skydd. För e-post gäller också ofta att e-postkontot är personligt med krav på lösenordsinloggning. En sådan säkerhetsnivå är många gånger tillräcklig men för meddelanden med känslig information finns ofta behov av starkare identifiering för att säkerställa att endast den avsedda personen tar del av meddelandet. Sådana behov eftersätts dock regelbundet med hänsyn till tekniska begränsningar. I Poosty kan identifiering av en mottagare ske antingen med s.k. enfaktors-lösenord eller med s.k. tvåfaktors-lösenord. Den sistnämnda metoden innebär att mottagaren förutom sitt vanliga lösenord måste uppge en kod som skickas med sms till mottagarens mobilnummer. En avgörande fördel är att avsändaren väljer identifieringsnivå och kan anpassa skyddet efter innehållet i meddelandet. Identifieringen av mottagare ger också en avsändare bättre möjlighet att visa att ett skickat meddelande faktiskt kommit den avsedda mottagaren till handa. Tillsammans med funktioner för kvittens (se vidare under spårbarhet nedan) kan detta fylla en viktig juridisk funktion vid eventuell tvist om ett meddelande nått fram till en person i rätt tid. 3.3 Underskrift Som redovisats ovan finns det normalt inga hinder mot att sluta avtal utan underskrift eller skriftliga bevis i övrigt. För avtal av mer än ringa betydelse är det emellertid en god vana att befästa överenskommelsen i skrift och genom underskrift eller på annat sätt dokumentera att parterna accepterat innehållet. Även när detta inte är ett krav fyller det en juridisk funktion när avtalet och dess innehåll behöver bevisas. En underskrift ger därvid en dokumentation som, till skillnad från en identifiering, är direkt bunden till ett visst innehåll. Syftet med underskriften är att binda ett visst subjekt (den som skriver under) till innehållet, säkra bevisning om att dokumentets innehåll inte förändrats samt, ibland, säkra bevisning om tidpunkten för undertecknandet och skydda innehållet mot förfalskning.

5 5 Här uppfattas pappersunderskrift som en trygg och säker metod. Christina Ramberg, professor i civilrätt vid Stockholms universitet, har emellertid konstaterat att de ovan nämnda syftena med underskrift sällan tillgodoses på ett tillfredsställande sätt med en pappersunderskrift: Om den undertecknande personen inte samtidigt identifierar sig, kan inte motparten känna sig trygg om att underskriften härrör från rätt person. En namnteckning är enkel att förfalska, i synnerhet om själva signeringen inte sker i motpartens närvaro. Den omständigheten att ett dokument skrivits under med en namnteckning säkerställer inte att dokumentets text är oförändrad. Det är t ex tämligen enkelt att ändra en datum- eller pris-angivelse. (Digitala signaturer, Juridisk Tidskrift 1996/97 s ). Från ett juridiskt synsätt kan en elektronisk underskrift därför ha flera fördelar i jämförelse med en pappersunderskrift. En elektronisk underskrift kan t.ex. bindas till hela innehållet och därför ge ett bättre förfalskningsskydd. Har texten ändrats efter det elektroniska undertecknandet framgår detta vid en kontroll av underskriften. Vidare kan en elektronisk underskrift kombineras med elektronisk identifiering på ett sätt som gör att en avtalspart, även när avtal sluts på distans, kan känna sig trygg på att det är rätt person som undertecknar avtalet. I detta sammanhang kan dock noteras att de nya funktioner som IT-miljön erbjuder delvis har minskat behovet av underskrifter. Det går nämligen ofta att säkra bevis på andra sätt. Som exempel kan nämnas att det vid användning av Poosty ofta är möjligt att även när underskrift inte används skapa bevisning om att innehållet i ett meddelande har skickats av en viss person, med hänvisning till att avsändaren var tvungen att logga in för att kunna skicka meddelandet. Detsamma gäller för traditionell e-post om e-postkontot kan kopplas till en individ, men identifieringen och därmed bevisningen är då vanligtvis svagare. Det är svårare att åstadkomma samma bevisning i den traditionella miljön. Om en person visar sin fysiska legitimation i samband med att han eller hon muntligen accepterar ett avtal (utan att skriva under) krävs det sannolikt vittnesuppgifter för att koppla identifieringen (legitimeringen) till avtalet. Här har alltså IT-miljön tillfört enkla sätt att säkra bevisning om en rättshandling utan att underskrift ens behöver användas. Att sådana rättshandlingar med några få undantag är giltiga, har konstaterats ovan. Även om IT-miljön på nämnda sätt erbjuder flera nya sätt att säkra bevisning är en elektronisk underskrift ofta ett bra alternativ genom att den på ett allmänt vedertaget sätt indikerar att avsändaren anser att innehållet föreligger i slutlig form och ansluter sig till det så som framgår av sammanhanget.

6 6 3.4 Spårbarhet För en avsändare av ett meddelande kan det vara viktigt att få veta att meddelandet kommer mottagaren till handa. Brev som skickas med vanlig post kan i detta syfte följas upp med ett telefonsamtal eller liknande, men i vissa fall är sådan uppföljning inte praktiskt möjlig eller så vill mottagaren inte medverka. Om avsändaren vill säkerställa bevis om mottagande får rekommenderad post istället användas. De funktioner för läskvitto som Poosty erbjuder kan jämföras med rekommenderad post. Genom kvittensen får avsändaren ett bevis på att mottagaren har tagit del av meddelandet. Har avsändaren dessutom begärt tvåfaktors-inloggning (se ovan) finns ytterligare dokumentation om att det är rätt mottagare som tagit del av meddelandet. Säker elektronisk e-post så som Poosty kan dessutom erbjuda en spårbarhet som är svår att efterskapa i den traditionella miljön: bevis om vad som har skickats. I Poosty sparas en låst kopia av det meddelande som skickats, vilket kan användas som bevisning om innehållet i meddelandet. 4. Slutord Juridiska krav är sällan ett hinder mot att införa elektroniska rutiner; endast för ett fåtal särskilda rättshandlingar, t.ex. köp av fast egendom, finns formkrav som begränsar den rättsliga effekten av elektronisk kommunikation. Det är alltså inte juridiken som är det främsta skälet till att pappersbaserade rutiner regelmässigt används när ett avtal ska tecknas eller annan formell handling upprättas. Begränsningar har istället funnits i anslutning till den tekniska infrastrukturen, men där har den snabba tekniska utvecklingen gjort att elektroniska rutiner i många fall säkrar bevisning och uppfyller andra juridiska behov på ett bättre sätt än pappersbaserade. Från juridiska utgångspunkter är elektroniska rutiner därför inte bara försvarbara utan ofta till och med att föredra. Elektronisk kommunikation ska dock inte användas utan urskiljning. Detsamma gäller visserligen för pappersbaserad kommunikation men där görs överväganden om risker ofta vanemässigt. Att känslig information inte bör skickas med vykort behöver inte framhållas men att samma information kanske inte bör skickas med okrypterad e-post är för många inte lika självklart. I IT-miljön gäller alltså på samma sätt som i den traditionella miljön att olika typer av information kräver olika nivåer av kommunikationssäkerhet.

7 7 Krypterad e-post ger från ett sådant perspektiv väsentliga förbättringar i jämförelse med vanlig e-post och är också att föredra vid kommunikation av uppgifter som inte får avslöjas för tredje man. Användning av krypterad e-post kan därtill medföra en förbättring även i jämförelse med vanlig post, där den kommunicerade informationen är läsbar för vem som helst som öppnar försändelsen. När kryptering kompletteras med identifiering av mottagaren och kvitto på mottagandet, skapas bättre spårbarhet och bättre möjligheter att visa att ett skickat meddelande faktiskt kommit rätt mottagare till handa. Identifiering av avsändaren ger därtill mottagaren bevisning om att viss person står bakom innehållet i meddelandet. En elektronisk underskrift skapar i detta avseende ytterligare bevisning och ger samtidigt avsändaren ett skydd mot förfalskning. E-post med funktioner för kryptering, identifiering och underskrift har således juridiska fördelar i jämförelse med vanlig e-post och många gånger också i jämförelse med traditionell post. Ovan har detta genomlysts utifrån svensk rätt men nämnda fördelar kan i väsentliga delar förväntas gälla även i andra rättsordningar. Elektroniska rutiner för avtalsslut m.m. kan vanligtvis användas också i internationella sammanhang, och behov av insynsskydd, identifiering och underskrift är inte unikt för den svenska rättsordningen.

Riktlinjer för informationssäkerhet

Riktlinjer för informationssäkerhet Riktlinjer för informationssäkerhet Säkrare elektronisk kommunikation - Tvåfaktorautentisering - Kryptering och signering av e-post - Elektronisk signering av dokument Fastställda av: Säkerhetschef 2014-03-09

Läs mer

Posthantering och annan överföring av sekretessbelagd och integritetskänslig information

Posthantering och annan överföring av sekretessbelagd och integritetskänslig information Koncernkontoret Enheten för informationssäkerhet informationssakerhet@skane.se Datum: 2012-11-05 Dnr: Dokumentförvaltare: Enheten för informationssäkerhet Koncernkontoret Dokumentets status: Beslutat Dokumentid:

Läs mer

Riktlinjer för informationssäkerhet

Riktlinjer för informationssäkerhet UFV 2014/389 Riktlinjer för informationssäkerhet Säkrare elektronisk kommunikation - Tvåfaktorautentisering - Kryptering av e-post - Elektronisk signering av dokument Fastställd av: Säkerhetschef 2014-

Läs mer

Företagens användning av ID-tjänster och e-tjänster juridiska frågor

Företagens användning av ID-tjänster och e-tjänster juridiska frågor Företagens användning av ID-tjänster och e-tjänster juridiska frågor Per.Furberg@Setterwalls.se Per Furberg advokat Sekreterare/expert i olika utredningar 1988 1998 http://www.setterwalls.se F.d. rådman

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hantering av patientuppgifter via e-post

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hantering av patientuppgifter via e-post Datum Diarienr 2011-12-12 750-2011 Landstingsstyrelsen Landstinget Blekinge 371 81 Karlskrona Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hantering av patientuppgifter via e-post Datainspektionens beslut

Läs mer

Regelverk. Infrastrukturen för vidareförmedling av grundläggande uppgifter om företag. Bilaga D. Personuppgiftsbiträdesavtal. Version: 2.

Regelverk. Infrastrukturen för vidareförmedling av grundläggande uppgifter om företag. Bilaga D. Personuppgiftsbiträdesavtal. Version: 2. Regelverk Infrastrukturen för vidareförmedling av grundläggande uppgifter om företag Bilaga D Personuppgiftsbiträdesavtal Version: 2.0 Innehållsförteckning 1 Allmänt om personuppgiftsbiträdesavtal... 1

Läs mer

Anslutningsavtal. inom Identitetsfederationen för offentlig sektor. för Leverantör av eid-tjänst

Anslutningsavtal. inom Identitetsfederationen för offentlig sektor. för Leverantör av eid-tjänst 1 (7) Anslutningsavtal för Leverantör av eid-tjänst inom Identitetsfederationen för offentlig sektor 2 (7) 1. Avtalsparter Detta anslutningsavtal ( Avtalet ) har träffats mellan 1. E-legitimationsnämnden,

Läs mer

Seminariespår 3. Elektronisk signering nuläge, nyläge och ambitionsnivå

Seminariespår 3. Elektronisk signering nuläge, nyläge och ambitionsnivå Seminariespår 3 Elektronisk signering nuläge, nyläge och ambitionsnivå Seminariespår 3 - Upplägg Introduktion Nils Fjelkegård, E-legitimationsnämnden E-tjänsternas behov av elektroniska underskrifter,

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hantering av patientuppgifter via e-post

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hantering av patientuppgifter via e-post Datum Diarienr 2011-12-12 749-2011 Capio S:t Görans Sjukhus 112 81 Stockholm Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hantering av patientuppgifter via e-post Datainspektionens beslut Datainspektionen

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter Datum Diarienr 2013-05-08 646-2012 Socialnämnden i Halmstad kommun Box 230 301 06 Halmstad Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter Datainspektionens

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Kristdemokraternas medlemsregister

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Kristdemokraternas medlemsregister Datum Diarienr 2014-03-31 1293-2013 Kristdemokraterna Box 2373 103 18 STOCKHOLM Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Kristdemokraternas medlemsregister Datainspektionens

Läs mer

Behörighetsanmälan för Alectas internetkontor Företag

Behörighetsanmälan för Alectas internetkontor Företag Behörighetsanmälan för Alectas internetkontor Företag * Obligatorisk uppgift Vi anmäler oss till internetkontoret för första gången. Vi vill byta behörighetsansvarig. Vi vill lägga till eller ta bort kundnummer.

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter Datum Diarienr 2013-05-08 1552-2012 Socialnämnden i Norrköpings kommun Rådhuset 601 81 Norrköping Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter Datainspektionens

Läs mer

Stadsövergripande policy om skyddade personuppgifter med riktlinjer till nämnder och bolag

Stadsövergripande policy om skyddade personuppgifter med riktlinjer till nämnder och bolag STADSLEDNINGSKONTORET JURIDISKA AVDELNINGEN BILAGA SID 1 (5) Stadsövergripande policy om skyddade personuppgifter med riktlinjer till nämnder och bolag Inledning Inom stadens verksamheter hanteras en stor

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)- Pensionsmyndighetens webbtjänst Dina Pensionssidor

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)- Pensionsmyndighetens webbtjänst Dina Pensionssidor Beslut Diarienr 1 (8) 2016-03-18 2671-2014 Pensionsmyndigheten Box 38 190 100 64 Stockholm Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)- Pensionsmyndighetens webbtjänst Dina Pensionssidor Datainspektionens

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL Beslut Dnr 2008-09-09 685-2008 Produktionsnämnden för vård och bildning Uppsala kommun 753 75 UPPSALA Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL Datainspektionens beslut Datainspektionen

Läs mer

Instruktion för elektronisk signering av dokument

Instruktion för elektronisk signering av dokument Instruktion för elektronisk signering av dokument Innehåll 1. Inledning... 2 2. Arbetsflöde... 2 2.1 Inför signering... 2 2.2 Vid signering... 2 3. Signering av pdf-dokument... 2 Steg 1 - Förbered för

Läs mer

Allmänna villkor för Alectas internetkontor för företag

Allmänna villkor för Alectas internetkontor för företag Allmänna villkor för Alectas internetkontor för företag 1. Allmänt 1.1. Alectas internetkontor för företag ger företag som är kunder hos Alecta ( Företag ) en överblick över de anställdas försäkringsuppgifter

Läs mer

Advokatbyrån Gulliksson AB:s allmänna villkor (2013:1)

Advokatbyrån Gulliksson AB:s allmänna villkor (2013:1) Advokatbyrån Gulliksson AB:s allmänna villkor (2013:1) 1. Allmänt 1.1 Om Advokatbyrån Gulliksson AB Advokatbyrån Gulliksson AB, org. nr 556 733 5319 (Gulliksson) är ett svenskt registrerat aktiebolag som

Läs mer

Tillsyn enligt kreditupplysningslagen (1973:1173) och personuppgiftslagen (1998:204)

Tillsyn enligt kreditupplysningslagen (1973:1173) och personuppgiftslagen (1998:204) Datum Diarienr 2011-10-04 1823-2010 AAA Soliditet AB Box 1396 171 27 SOLNA Tillsyn enligt kreditupplysningslagen (1973:1173) och personuppgiftslagen (1998:204) Datainspektionens beslut IT-säkerhet Datainspektionen

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL Beslut Dnr 2008-09- 09 810-2008 Utbildningsnämnden i Skövde kommun 541 83 SKÖVDE Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL Datainspektionens beslut Datainspektionen konstaterar att

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datum Dnr 2008-06-23 473-2008 Stadsdelsnämnden Södra Innerstaden, Malmö stad Box 7070 200 42 Malmö samt via e-post och fax sodrainnerstaden@malmo.se 040-346460 Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen

Läs mer

Villkor. Allmän information. S&A Sverige AB 556678-2677, september 2015

Villkor. Allmän information. S&A Sverige AB 556678-2677, september 2015 Villkor S&A Sverige AB 556678-2677, september 2015 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren) som

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) behandling av personuppgifter om personer som hämtar ut postpaket

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) behandling av personuppgifter om personer som hämtar ut postpaket Beslut Dnr 2008-04-11 476-2007 Posten AB 105 00 STOCKHOLM Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) behandling av personuppgifter om personer som hämtar ut postpaket Datainspektionens beslut Datainspektionen

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Vänsterpartiets medlemsregister

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Vänsterpartiets medlemsregister Datum Diarienr 2014-03-31 1288-2013 Vänsterpartiet Box 12660 112 93 STOCKHOLM Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Vänsterpartiets medlemsregister Datainspektionens beslut

Läs mer

Dessa riktlinjer utgör en del av kommunens Informations- och kommunikationsstrategi samt kommunens e-poststrategi och fastställs av Kommunstyrelsen.

Dessa riktlinjer utgör en del av kommunens Informations- och kommunikationsstrategi samt kommunens e-poststrategi och fastställs av Kommunstyrelsen. Fastställd av KS 120 Den 11 september 2001 Sida 1:1 Dessa riktlinjer utgör en del av kommunens Informations- och kommunikationsstrategi samt kommunens e-poststrategi och fastställs av Kommunstyrelsen.

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Beslut Dnr 2008-02-25 1161-2007 Apoteket AB 118 81Stockholm Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datainspektionen konstaterar följande. Apoteket AB (Apoteket) saknar rutiner för systematiska

Läs mer

Behörighet i Alectas internetkontor - Ombud

Behörighet i Alectas internetkontor - Ombud Behörighet i Alectas internetkontor - Ombud Nyanmälan. Vi anmäler oss till internetkontoret för första gången. Byte av behörighetsansvarig. Avregistrera nuvarande behörighetsansvarig (i samband med byte

Läs mer

Datum: 2011-02-10 Version: Författare: Christina Danielsson Senast ändrad:

Datum: 2011-02-10 Version: Författare: Christina Danielsson Senast ändrad: I N T E R N T Säkerhetskrav på extern part För enskild individs direktåtkomst till Datum: 2011-02-10 Version: Författare: Christina Danielsson Senast ändrad: Dokumentnamn: Säkerhetskrav på extern part

Läs mer

Juridik och informationssäkerhet

Juridik och informationssäkerhet 2 KAPITEL Juridik och informationssäkerhet Sammanfattning Information som hanteras i socialtjänstens hemtjänstverksamhet (hemtjänst) och i kommunal hälso- och sjukvård (hemsjukvård) innehåller känsliga

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (6) meddelad i Stockholm den 5 juni 2012 KLAGANDE Försäkringskassan 103 51 Stockholm MOTPART Datainspektionen Box 8114 104 20 Stockholm ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Kammarrätten

Läs mer

Anders Brogren Sankt Lars kyrkogata 4 Falkenberg

Anders Brogren Sankt Lars kyrkogata 4 Falkenberg Anders Brogren Sankt Lars kyrkogata 4 Falkenberg Till Svenska kyrkans överklagandenämnd Svenska kyrkans ansvarsnämnd för biskopar Anmälan ang. vägran att utlämna handling I sin s.k. blogg skriver komminister

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av personuppgifter i e-post

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av personuppgifter i e-post Datum Diarienr 2011-12-12 757-2011 Socialnämnden Lunds Kommun 221 00 Lund Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av personuppgifter i e-post Datainspektionens beslut Datainspektionen

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av personuppgifter i e-post

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av personuppgifter i e-post Datum Diarienr 2011-12-12 756-2011 Socialnämnden Sundsvalls kommun 851 85 Sundsvall Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av personuppgifter i e-post Datainspektionens beslut Datainspektionen

Läs mer

Datainspektionens beslut

Datainspektionens beslut Beslut 2007-12-20 D n r 998-2007 Datainspektionen Er beteckning 41791-2007 Försäkringskassan 103 51 Stockholm Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftsiagen (1998:204) Datainspektionens beslut 1. Rutiner

Läs mer

Datainspektionens tillsyn av länsstyrelsernas elektroniska förvaltning

Datainspektionens tillsyn av länsstyrelsernas elektroniska förvaltning Bilaga 1 Datainspektionens tillsyn av länsstyrelsernas elektroniska förvaltning Datainspektionen granskade under år 2010 Länsstyrelsen i Västra Götalands hantering av personuppgifter i den elektroniska

Läs mer

INFORMATIONSSKRIFT OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER LEVERANTÖRER, UNDERLEVERANTÖRER OCH SAMARBETSPARTNERS

INFORMATIONSSKRIFT OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER LEVERANTÖRER, UNDERLEVERANTÖRER OCH SAMARBETSPARTNERS INFORMATIONSSKRIFT OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER LEVERANTÖRER, UNDERLEVERANTÖRER OCH SAMARBETSPARTNERS 1 Inledning För att kunna uppfylla avtal ( Avtalet ) mellan din arbetsgivare/ditt företag ( Motparten

Läs mer

Säkerhet vid behandling av personuppgifter i forskning

Säkerhet vid behandling av personuppgifter i forskning Säkerhet vid behandling av personuppgifter i forskning Magnus Bergström IT-säkerhetsspecialist magnus.bergstrom@datainspektionen.se www.datainspektionen.se Först några ord om informationssäkerhet Organisationens

Läs mer

Sammanfattning av riktlinjer

Sammanfattning av riktlinjer Sammanfattning av riktlinjer INFORMATIONSSÄKERHET FÖR ANVÄNDARE inom Luleå kommunkoncern 2015-03-04 Informationssäkerhet för användare beskriver hur Luleå kommun hanterar den information som används i

Läs mer

Identifieringstjänst SITHS. - Beskrivning och tjänstespecifika villkor

Identifieringstjänst SITHS. - Beskrivning och tjänstespecifika villkor Identifieringstjänst SITHS - Beskrivning och tjänstespecifika Innehåll 1. INLEDNING... 2 2. BAKGRUND... 2 3. REFERENSER... 2 4. TERMER OCH BEGREPP... 2 5. BESKRIVNING AV TJÄNSTEN... 3 5.1 Övergripande

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal

Personuppgiftsbiträdesavtal Personuppgiftsbiträdesavtal Uthyrare AB med org.nr XXXXXX-XXXX, Adress, 123 45 X-stad, och motpartens namn, org.nr. XXXXXX-XXXX, Adress, 123 45 X-stad har denna dag träffat följande [Titel/dokumentnamn]

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Detta personuppgiftsbiträdesavtal, nedan Avtalet, har träffats mellan 1. Underentreprenör, nedan Personuppgiftsansvarig och 2. Bellmans åkeri & entreprenad AB, 556402-9006,

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) personuppgiftsbehandling i anslutning till Pliktverkets e-tjänst för lämplighetsundersökning

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) personuppgiftsbehandling i anslutning till Pliktverkets e-tjänst för lämplighetsundersökning Datum Diarienr 2009-12-18 513-2009 Pliktverket Att: Karolinen 651 80 KARLSTAD Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) personuppgiftsbehandling i anslutning till Pliktverkets e-tjänst för lämplighetsundersökning

Läs mer

ASBRA - Dataskyddspolicy

ASBRA - Dataskyddspolicy Vi värnar om skyddet av dina enskilda rättigheter och dina personuppgifter. Den här Dataskyddspolicyn beskriver hur vi samlar in, använder, lagrar och delar personuppgifter. Policyn är ett komplement till

Läs mer

E-legitimationsnämnden Nils Fjelkegård 171 94 SOLNA. Stockholm 2012-09-03

E-legitimationsnämnden Nils Fjelkegård 171 94 SOLNA. Stockholm 2012-09-03 E-legitimationsnämnden Nils Fjelkegård 171 94 SOLNA Stockholm 2012-09-03.SE:s svar på E-legitimationsnämndens remiss av utkast till regelverk.se har tagit del av E-legitimationsnämndens remiss daterad

Läs mer

KONCERNSEKRETESSAVTAL

KONCERNSEKRETESSAVTAL KONCERNSEKRETESSAVTAL Mellan Adven Sweden AB, (556726-7512r), med Dotterbolag (Adven Swedenkoncernen) och 113 46 Stockholm (Nedan kallad Adven) Org.nr: (nedan kallad Företaget) har denna dag träffats följande

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal

Personuppgiftsbiträdesavtal Personuppgiftsbiträdesavtal Detta Personuppgiftsbiträdesavtal ( Personuppgiftsbiträdesavtalet ) gäller mellan EgenSajt Sverige AB, org.nr. 556878-7773 ( EgenSajt ) och Kunder som valt att ingå detta Personuppgiftsbiträdesavtal

Läs mer

Antagen av kommunstyrelsen 2003-03-18 Reviderad 2011-05-31

Antagen av kommunstyrelsen 2003-03-18 Reviderad 2011-05-31 REGLER OCH RUTINER FÖR POST OCH E-POST Antagen av kommunstyrelsen 2003-03-18 Reviderad 2011-05-31 2 Allmän handling En handling kan beskrivas som någonting som innehåller information av något slag. Vanligen

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL. Detta personuppgiftsbiträdesavtal har träffats mellan följande parter.

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL. Detta personuppgiftsbiträdesavtal har träffats mellan följande parter. PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Detta personuppgiftsbiträdesavtal har träffats mellan följande parter. Personuppgiftsansvarig: (Vårdgivarens namn, org.nr samt i förekommande fall ansvarig nämnd eller styrelse

Läs mer

Postadress Telefon E-post Organisationsnummer Box 22523, 104 22 Stockholm 08-617 98 00 sakint@sakint.se 202100-5703

Postadress Telefon E-post Organisationsnummer Box 22523, 104 22 Stockholm 08-617 98 00 sakint@sakint.se 202100-5703 Uttalande SÄKERHETS- OCH INTEGRITETSSKYDDSNÄMNDEN 2012-03-28 Dnr 114-2011 Försvararsamtal BAKGRUND Enligt lagen (2007:980) om tillsyn över viss brottsbekämpande verksamhet (tillsynslagen) har Säkerhets-

Läs mer

PM 2015:127 RVI (Dnr /2015)

PM 2015:127 RVI (Dnr /2015) PM 2015:127 RVI (Dnr 159-1175/2015) Förslag till föreskrifter om allmänna råd om behandling av personuppgifter och journalföring i hälso- och sjukvården Remiss från Socialstyrelsen Remisstid den 1 september

Läs mer

Hantering av personuppgifter inom MWA AB

Hantering av personuppgifter inom MWA AB Hantering av personuppgifter inom MWA AB 1. INLEDNING Denna informationstext förklarar hur MWA AB hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Informationen vänder sig till dig som Arbetar

Läs mer

Kameraövervakning inomhus i skolor

Kameraövervakning inomhus i skolor Kameraövervakning inomhus i skolor Checklista för dig som ska sätta upp kameror Kameraövervakningslagen innehåller en samlad reglering av kameraövervakning. Syftet med lagen är att tillgodose behovet av

Läs mer

Tillsyn - äldreomsorg

Tillsyn - äldreomsorg Datum Diarienr 2011-12-07 876-2010 TioHundranämnden Box 801 761 28 Norrtälje Tillsyn - äldreomsorg Datainspektionens beslut Datainspektionen konstaterar att TioHundranämnden i strid med 6 lagen om behandling

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FLEXSPAR 2010-12-28 1.PARTER

ALLMÄNNA VILLKOR FLEXSPAR 2010-12-28 1.PARTER ALLMÄNNA VILLKOR FLEXSPAR 2010-12-28 1.PARTER Parter är Avida Finans AB, nedan kallad Avida, och den eller de som tecknat avtal med Avida om Avidas tjänster och för vilken respektive ett konto förs, nedan

Läs mer

Överenskommelse om myndighetssamverkan

Överenskommelse om myndighetssamverkan Överenskommelse om myndighetssamverkan för effektiv informationsförsörjning inom området för ekonomiskt bistånd 2 1. PARTER Denna överenskommelse om myndighetssamverkan har ingåtts mellan de uppgiftslämnande

Läs mer

4 Standardavtal i elektronisk miljö

4 Standardavtal i elektronisk miljö 4 Standardavtal i elektronisk miljö Fredrik Roos, advokat och delägare, Setterwalls Advokatbyrå Produkt- och tjänsteleverantörer erbjuder sina kunder och användare möjligheten att snabbt och enkelt, genom

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Arbetslöshetskassornas samorganisation (SO)

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Arbetslöshetskassornas samorganisation (SO) Datum Diarienr 2013-04-17 1822-2012 Arbetslöshetskassornas samorganisation, SO Box 1110 111 81 Stockholm Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Arbetslöshetskassornas samorganisation (SO) Datainspektionens

Läs mer

ANVÄNDNING AV E-POST INOM SOCIALVÅRDEN

ANVÄNDNING AV E-POST INOM SOCIALVÅRDEN DATAOMBUDSMANNENS BYRÅ ANVÄNDNING AV E-POST INOM SOCIALVÅRDEN Uppdaterad 15.09.2010 www.tietosuoja.fi 2 ANVÄNDNING AV E-POST INOM SOCIALVÅRDEN Avsikten med denna instruktion är att ge rekommendationer

Läs mer

Betänkandet Uppgiftslämnarservice för företagen (SOU 2015:33)

Betänkandet Uppgiftslämnarservice för företagen (SOU 2015:33) Yttrande Diarienr 1 (5) 2015-10-28 1216-2015 Ert diarienr N2015/3074/FF Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Betänkandet Uppgiftslämnarservice för företagen (SOU 2015:33) Datainspektionen har granskat

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL 1 Microsoft AB ( Microsoft ), Box 27, 164 93 KISTA och ( Personuppgiftsbiträdet ) har denna dag träffat följande PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Bakgrund Personuppgiftslagen ställer krav på skriftligt avtal

Läs mer

Hantering av personuppgifter inom MWP AB

Hantering av personuppgifter inom MWP AB Hantering av personuppgifter inom MWP AB 1. Inledning Denna informationstext förklarar hur MWP AB hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Informationen vänder sig till dig som Arbetar

Läs mer

Personuppgifter hos SVEA Sverige Group AB

Personuppgifter hos SVEA Sverige Group AB Personuppgifter hos SVEA Sverige Group AB 1. Inledning vad är personuppgifter? Med "personuppgifter" avses all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet.

Läs mer

V I L L KOR. Sida 1 av 5

V I L L KOR. Sida 1 av 5 V I L L KOR S E P A C O R E D I R E C T D E B E T, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) f ö r K o n s u m e n t / I c k e - k o n s u m e n t Sida 1 av 5 Villkor för SDD Core utgörs

Läs mer

Skolorna visar brister i att hantera personuppgifter

Skolorna visar brister i att hantera personuppgifter Skolorna visar brister i att hantera personuppgifter www.datainspektionen.se Checklista för skolor Personuppgiftslagen (PuL) innehåller en rad bestämmelser som är viktiga att känna till för skolor som

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av personuppgifter i e-post

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av personuppgifter i e-post Datum Diarienr 2011-12-12 755-2011 Socialnämnden Södertälje Kommun 151 89 Södertälje Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av personuppgifter i e-post Datainspektionens beslut Datainspektionen

Läs mer

Gällande ordning Enligt 3 personuppgiftslagen (1998:204) definieras samtycke som:

Gällande ordning Enligt 3 personuppgiftslagen (1998:204) definieras samtycke som: Vägledande uttalande Vägledande uttalande om frågan om samtycke till att ta emot obeställd reklam när samtycket ges innebörden att även gälla mottagandet av sådan reklam från en tredje part med vilken

Läs mer

POSTENS TJÄNSTEVILLKOR FÖR RIKTIGA VYKORT PÅ POSTEN.SE

POSTENS TJÄNSTEVILLKOR FÖR RIKTIGA VYKORT PÅ POSTEN.SE POSTENS TJÄNSTEVILLKOR FÖR RIKTIGA VYKORT PÅ POSTEN.SE 1. Allmänt 1.1 Posten Meddelande AB (nedan kallat Posten) erbjuder myndig konsument och företag tjänsten Riktiga vykort (hädanefter kallad tjänsten)

Läs mer

Känsliga uppgifter 6. Personnummer på klasslistor 8. Uppgifter om familjemedlemmar 8. Bevarande av uppgifterna 10. Innehållsförteckning.

Känsliga uppgifter 6. Personnummer på klasslistor 8. Uppgifter om familjemedlemmar 8. Bevarande av uppgifterna 10. Innehållsförteckning. Innehållsförteckning Syftet 2 Personuppgiftslagen (1998:204) 3 Behandling av personuppgifter för administrativa ändamål 6 Känsliga uppgifter 6 Personnummer på klasslistor 8 Uppgifter om familjemedlemmar

Läs mer

Tillsynsbeslut; omdömen om elever

Tillsynsbeslut; omdömen om elever 20 Datum Diarienr 2010-05-03 986-2009 Enköpings kommun Nämnden för förskola och grundskola 745 80 Enköping Tillsynsbeslut; omdömen om elever Datainspektionens beslut 1. Datainspektionen konstaterar att

Läs mer

E-tjänster - juridiska lösningar för kommuner och landsting

E-tjänster - juridiska lösningar för kommuner och landsting E-tjänster - juridiska lösningar för kommuner och landsting Det behövs en helhetssyn - hur göra tekniska standarder och säkerhetslösningar, förvaltningspolitiska analyser och strävanden, rättsteoretiska

Läs mer

2011-11-02. E-legitimationer. Jonas Wiman. LKDATA Linköpings Kommun. jonas.wiman@linkoping.se

2011-11-02. E-legitimationer. Jonas Wiman. LKDATA Linköpings Kommun. jonas.wiman@linkoping.se E-legitimationer Jonas Wiman LKDATA Linköpings Kommun jonas.wiman@linkoping.se 1 Många funktioner i samhället bygger på möjligheten att identifiera personer För att: Ingå avtal Köpa saker, beställningar

Läs mer

ARBETSDOMSTOLEN Dom nr 38/13 Mål nr A 77/12

ARBETSDOMSTOLEN Dom nr 38/13 Mål nr A 77/12 ARBETSDOMSTOLEN Dom nr 38/13 Mål nr A 77/12 Fråga om ett bolag gjort sig skyldigt till förhandlingsvägran och därvid bl.a. om bolaget anmält förhinder. Postadress Telefon Expeditionstid Box 2018 08-617

Läs mer

Mina meddelanden Förmedling av elektronisk post för myndigheter i Sverige

Mina meddelanden Förmedling av elektronisk post för myndigheter i Sverige Mina meddelanden Förmedling av elektronisk post för myndigheter i Sverige Teknisk översikt för brevlådeoperatörer Version 1.2 Mina meddelanden är en myndighetsgemensam e-posttjänst förvaltad av Skatteverket

Läs mer

Behörighet i Alectas internetkontor - Ombud

Behörighet i Alectas internetkontor - Ombud Behörighet i Alectas internetkontor - Ombud Nyanmälan. Vi anmäler oss till internetkontoret för första gången. Byte av behörighetsansvarig. Avregistrera nuvarande behörighetsansvarig (i samband med byte

Läs mer

Europe a n Com m ission Youth in Action E-form 2012 Guidelines

Europe a n Com m ission Youth in Action E-form 2012 Guidelines Europe a n Com m ission Youth in Action E-form 2012 Guidelines ecdc. eu I. Inledning Sedan september 2011 används onlineansökningsformulär inom programmet Ung och Aktiv i Europa. Den projektansvarige som

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL 1 (6) Beslut Dnr 2008-09-09 730-2008 Utbildningsnämnden Göteborgs stad Box 5428 402 29 Göteborg Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL Datainspektionens beslut Ärendet avslutas.

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Beslut Dnr 2006-12-12 1896-2005 Landstingsstyrelsen Landstinget i Värmland 651 82 Karlstad (er beteckning LK/052693) Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datainspektionens beslut

Läs mer

2.3 För att ditt medlemskap skall beviljas måste du vara över 18 år och vara registrerad kund på Webbplatsen

2.3 För att ditt medlemskap skall beviljas måste du vara över 18 år och vara registrerad kund på Webbplatsen ALLMÄNNA VILLKOR FÖR SVENSKA SPELS MEDLEMSTJÄNSTER 1. ALLMÄNT 1.1 Detta avtal fastställer villkoren ( Allmänna Villkor ) för AB Svenska Spels ( Svenska Spel ) tillhandahållande av interaktiva tjänster

Läs mer

1 (5) Säkerhetsskyddsplan för Motala kommun Antagen av kommunstyrelsen 2009-11-17, 286

1 (5) Säkerhetsskyddsplan för Motala kommun Antagen av kommunstyrelsen 2009-11-17, 286 1 (5) Säkerhetsskyddsplan för Motala kommun Antagen av kommunstyrelsen 2009-11-17, 286 2 (5) 1. Omfattning och syfte Enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627) och säkerhetsskyddsförordningen (1996:633) ska

Läs mer

PERSONUPPGIFTSLAGEN (PUL)

PERSONUPPGIFTSLAGEN (PUL) 1 (6) PERSONUPPGIFTSLAGEN (PUL) Lagens ikraftträdande PUL trädde ikraft den 24 oktober 1998 och genom PUL:s införande upphävdes 1973-års datalag. För behandling av personuppgifter, som påbörjats före den

Läs mer

C. Mot bakgrund av ovanstående har Parterna ingått detta Avtal.

C. Mot bakgrund av ovanstående har Parterna ingått detta Avtal. BILAGA 1 - PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Detta personuppgiftsbiträdesavtal ( Avtalet ) har träffats mellan [Avtalspart 1], org.nr [nummer], med adress [adress], ( Personuppgiftsbiträde ) och [Avtalspart

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal

Personuppgiftsbiträdesavtal DNR 13-125/2325 SID 1 (9) Bilaga 9 Personuppgiftsbiträdesavtal Upphandling av ett helhetsåtagande avseende IT-stöd för pedagogiskt material inom Skolplattform Stockholm DNR 13-125/2325 SID 2 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

E-postpolicy för företag och organisationer Sammanställt av Azenna Advox AB

E-postpolicy för företag och organisationer Sammanställt av Azenna Advox AB E-postpolicy för företag och organisationer Sammanställt av Azenna Advox AB Författare: Stefan Sjödin Datum: 2002-05-12 Granskare: Jan Blomqvist Granskningsdatum: 2002-05-14 Adress: Azenna Advox AB Esplanaden

Läs mer

Birgit Johansson Justitiedepartementet STOCKHOLM. Bilagt översänds svar på enkäten angående EG-direktivet om personuppgifter.

Birgit Johansson Justitiedepartementet STOCKHOLM. Bilagt översänds svar på enkäten angående EG-direktivet om personuppgifter. Birgit Johansson 2001-03-30 Justitiedepartementet 103 33 STOCKHOLM R 7462/2001 Bilagt översänds svar på enkäten angående EG-direktivet om personuppgifter. SVERIGES ADVOKATSAMFUND Elisabet Fura-Sandström

Läs mer

Bedragarens mål Att få den anställda att föra över medel eller information till bedragaren.

Bedragarens mål Att få den anställda att föra över medel eller information till bedragaren. Säkerhetsenheten Informationssäkerhet Christian Nähl 2019-01-22 Vanliga bedrägerier så skyddar du dig Här är en lista på några av de vanligaste typerna av bedrägeri. Du får råd och tips om hur du undviker

Läs mer

Allmänna villkor för ViaSpar Finans AB ViaSparkonto Företag 2016

Allmänna villkor för ViaSpar Finans AB ViaSparkonto Företag 2016 Allmänna villkor för ViaSpar Finans AB ViaSparkonto Företag 2016 1. Allmänt Parter är ViaSpar Finans AB, nedan kallat ViaSpar, org nr 559010-8816, Holländargatan 27, 11359 Stockholm, tel: 08 12 44 60 10,

Läs mer

Säkra medborgartjänster med BankID Robert Carlsson Finansiell ID-Teknik BID AB

Säkra medborgartjänster med BankID Robert Carlsson Finansiell ID-Teknik BID AB Säkra medborgartjänster med BankID 2007-05-10 Robert Carlsson robert.carlsson@bankid.com Finansiell ID-Teknik BID AB e-legitimation idag Var står BankID och e-legitimation idag? BankID är en e-legitimation

Läs mer

Anslutningsavtal. inom identitetsfederationen för offentlig sektor. för leverantör av eid-tjänst

Anslutningsavtal. inom identitetsfederationen för offentlig sektor. för leverantör av eid-tjänst 1 (8) Anslutningsavtal för leverantör av eid-tjänst inom identitetsfederationen för offentlig sektor 2 (8) 1. Avtalsparter Detta anslutningsavtal ( Avtalet ) har träffats mellan 1. E-legitimationsnämnden,

Läs mer

Kameraövervakning inomhus i skolor

Kameraövervakning inomhus i skolor Barn- och utbildningsförvaltningen Kameraövervakning inomhus i skolor Kameraövervakningen får bedrivas om huvudmannen i det enskilda fallet har bedömt att övervakningsintresset väger tyngre än integritetsintresset.

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Socialdemokraternas medlemsregister

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Socialdemokraternas medlemsregister Datum Diarienr 2014-03-31 1287-2013 Socialdemokraterna 105 60 STOCKHOLM Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Socialdemokraternas medlemsregister Datainspektionens beslut

Läs mer

Cirkulärnr: 2001:53 Diarienr: 2001/0985 Handläggare: Kerstin Wiss Holmdahl Sektion/Enhet: Civilrättssektionen Datum: 2001-04-30 Mottagare:

Cirkulärnr: 2001:53 Diarienr: 2001/0985 Handläggare: Kerstin Wiss Holmdahl Sektion/Enhet: Civilrättssektionen Datum: 2001-04-30 Mottagare: Cirkulärnr: 2001:53 Diarienr: 2001/0985 Handläggare: Kerstin Wiss Holmdahl Sektion/Enhet: Civilrättssektionen Datum: 2001-04-30 Mottagare: Kommunstyrelsen Kommunledning Juridik Inköp IT Ekonomi Kommunala

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR. 1. Allmänt. 2. Tjänsten och villkor för tillträde till denna

ANVÄNDARVILLKOR. 1. Allmänt. 2. Tjänsten och villkor för tillträde till denna ANVÄNDARVILLKOR 1. Allmänt 1.1 Dessa användarvillkor ( Användarvillkoren ) gäller när du som användare ( Användare ) ingår avtal ( Avtalet ) med M.C. WITTE of Sweden AB, org. nr 556871-4298, med adress

Läs mer

SAMSET dagsläget sommaren 2003

SAMSET dagsläget sommaren 2003 SAMSET dagsläget sommaren 2003 Behovet av elektronisk identifiering och underskrifter Medborgarna och företag ett har stort behov av att kunna ta kontakt med myndigheter snabbt och enkelt. Med Internet

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL 1 (6) Beslut Dnr 2008-09-09 1310-2007 Bildningsnämnden Upplands-Bro kommun 196 81 Kungsängen Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL Datainspektionens beslut Datainspektionen konstaterar

Läs mer

Svensk e-legitimation Hearing om regelverksremiss

Svensk e-legitimation Hearing om regelverksremiss Svensk e-legitimation Hearing om regelverksremiss 2012-09-13 Erik Sandström Biträdande jurist T: +46 8 598 891 43 M: +46 703 791 981 E: erik.sandstrom@setterwalls.se 1 Leverantören ansvarar för hela leveranskedjan,

Läs mer

Juridisk vägledning för införande av e-legitimering och e-underskrifter

Juridisk vägledning för införande av e-legitimering och e-underskrifter Juridisk vägledning för införande av e-legitimering och e-underskrifter E-legitimationsdagen 2018 Per Furberg 2018-02-02 Utgångspunkter Det behövs 1. ett sammanhållet e-legitimationssystem Det blev olika

Läs mer

Intern åtkomst till känsliga personuppgifter hos försäkringsbolag. Datainspektionens rapport 2010:2

Intern åtkomst till känsliga personuppgifter hos försäkringsbolag. Datainspektionens rapport 2010:2 Intern åtkomst till känsliga personuppgifter hos försäkringsbolag Intern åtkomst till känsliga personuppgifter hos försäkringsbolag. Pris 53 kr, inklusive moms. Tryckt hos Intellecta infolog i Solna, oktober

Läs mer

Checklista. För åtkomst till Svevac

Checklista. För åtkomst till Svevac Checklista För åtkomst till Svevac Innehållsförteckning 1 Inledning 2 2 Inloggning/autentisering i Svevac 2 3 Målet sammanhållen vaccinationsinformation 3 4 Säkerhetstjänsten 3 5 Detta är HSA 3 6 Detta

Läs mer

Lösenordsregelverk för Karolinska Institutet

Lösenordsregelverk för Karolinska Institutet Lösenordsregelverk för Karolinska Institutet Dnr 1-213/2015 Version 2.0 Gäller från och med 2015-05-18 Sida 2 av 7 Lösenordsregelverk för Karolinska Institutet - Sammanfattning Syfte Det övergripande syftet

Läs mer