Bostadsrättsföreningen Kinnekulle Viloplatsen 4 O, Göteborg VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KINNEKULLE!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bostadsrättsföreningen Kinnekulle Viloplatsen 4 O, 416 70 Göteborg VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KINNEKULLE!"

Transkript

1 VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KINNEKULLE! Styrelsen för Brf Kinnekulle vill å föreningens vägnar hälsa Dig hjärtligt välkommen som medlem och som bostadsrättsinnehavare i vår förening. Här följer lite information som kan underlätta ditt boende i föreningen! Bakgrund Sedan 28 februari 1997 äger Brf Kinnekulle fastigheten Bagaregården 8:13 och upplåter lägenheter med både bostadsrätt och hyresrätt. Det finns för närvarande några hyreslägenheter i fastigheten. Före 28 februari 1997 ägde Bostads AB Poseidon fastigheten och upplät denna till Kinnekulle Ekonomisk förening, som i sin tur upplät lägenheterna med kooperativ hyresrätt till de boende. Denna form av boende var en försöksverksamhet och Kinnekulle Ekonomisk förening var det pilotprojekt som var mest framgångsrikt. Den ekonomiska föreningen bildades i slutet av 1989 och från 1 april 1990 till 28 februari 1997 hyrde den fastigheten Bagaregården 8:13. Den kooperativa hyresrätten innebar att hyresgästerna betalade en insats när de flyttade in, som de sedan fick tillbaka när de flyttade. Då det inte verkade finnas någon framtid för den formen av boende tog föreningens medlemmar beslutet att undersöka möjligheten att köpa fastigheten av Poseidon och omvandla boendeformen till bostadsrätt. Som Du redan förstått lyckades vi genomföra detta och har nu glädjen att hälsa Dig välkommen till vår bostadsrättsförening! Gamla anor Redan 25 februari 1919 startar historien om vår fastighet. Då registrerades nämligen Ritning till nybyggnad å tomt No 9 i 8:de roten i Göteborg. Denna ritning finns arkiverad på Stadsmuseet. Ritningen berör den del av fastigheten som idag har adress Härlandavägen 10. Fastigheten har av Riksantikvarieämbetet klassats som rikshistoriskt värdefull miljö. Inga ingrepp får göras på fasader och i trappuppgångar. I lägenheterna eller lokalerna får inte pärlspont, de gamla originaldörrarna (skall finnas minst en i varje lägenhet) och gamla skänkar och garderober tas bort. Renoveringen 1990 genomfördes i samarbete med Historiska museet. Nyrenoverat I samband med bildandet av Kinnekulle Ekonomisk förening 1989 gjordes också en mycket omfattande renovering och ombyggnad av fastigheten. Denna genomfördes av F. O. Petterson & Söner Byggnads AB. Informationsmaterial 1 (8)

2 Efter renoveringen och ombyggnaden omfattar fastigheten 76 lägenheter och 5 lokaler (varav en är vår föreningslokal). Det finns lägenheter om 1 till 5 rum och kök. Styrelsen Styrelsen för Brf Kinnekulle består normalt av 7 ledamöter. Lista över dessa finns uppsatt i varje trappuppgång. Styrelsemöten Styrelsen sammanträder normalt kl , tredje måndagen i varje månad, i föreningslokalen på Viloplatsen 4 O. Frågor eller förslag till styrelsen lämnas antingen i föreningslokalens brevlåda eller direkt till ordföranden. Det finns även möjlighet till kontakt via mail: Brf_kinnekulle@hotmail.com Styrelseprotokoll Informationsblad från styrelsemötena kopieras och delas ut i brevlådorna. Gården allmänt Vår gård är till för samvaro och lek. Alla är välkomna att använda de soffor och bord som står ute under sommarhalvåret, men reservera inte borden för lång tid i förväg. På gården finns buskar och träd samt planteringar. Var och en får plantera blommor i de rabatter som finns i anslutning till trappuppgångarna, eller i krukor som placeras utanför trappuppgångarna. Tänk på vad du planterar man får inte plantera giftiga växter! De trappuppgångar som har en plantering utanför dörren, ansvarar för att planteringen sköts om och ser trevlig ut. Man får inte ta bort befintliga buskar och blommor i rabatterna, utan att fråga styrelsen om lov. Vi har en plantering med vinbärsbuskar som främst är avsedd för gårdens barn. Det är inte tillåtet att plocka blommor ur de gemensamma rabatterna eller bryta kvistar av träd och buskar. Föräldrar uppmanas att se till att deras barn inte klättrar i träden, på cykelhusen och på piskställningen. Förutom att husen och träden skadas är den främsta orsaken att barnen kan komma till skada. Föräldrar ansvarar för sina barn. Grillning Det är tillåtet att grilla på gården men man måste tänka på följande: Använd inte låga grillar på gräsmattan eftersom den då bränns sönder. Informationsmaterial 2 (8)

3 Du ansvarar för din grill, det vill säga lämna den inte utan uppsikt så länge den är varm. Barnen ser ingen skillnad på en varm eller en kall grill. Låt inte barn sköta eller vakta grillen, det är vuxnas ansvar. Töm ej ut kol i buskagen utan i påsar och släng det bland avfallet när det svalnat. Lämna inte tändvätska, tändstickor, flaskor, glas, knivar, plastpåsar och andra saker som kan vara farliga för barn obevakade på gården. Efter avslutad grillning eller gårdsfest skall gården lämnas i det skick den hade innan. Ta in grillen när den har svalnat, låt den inte stå och skräpa på gården när den inte används! Fester Man är välkommen att ha fest på gården men tänk på att de flesta lägenheter har sovrum in mot gården. Särskilt varma sommarkvällar har alla rätt att kunna sova med fönstret öppet utan att behöva väckas av prat och skratt. Efter kl får det inte förekomma några störningar oavsett om man har fest på gården eller i sin lägenhet tänk på att informera dina grannar (även de som bor i trappuppgångarna bredvid) om att du tänker ställa till med fest så att de vet om att det kan bli lite högljutt. Leksaker Det är varje förälders ansvar att plocka in leksakerna efter sina barn. De skall ej ligga på gångarna utan får, när de ej används, hållas i sandlådeområdet. Trasiga leksaker skall slängas. Trappstädning De boende ansvarar själva för städningen av trapphus, gemensamma utrymmen samt gården. Städningen av trapphus och gemensamma utrymmen sker enligt ett på förhand uppgjort schema. I varje trappuppgång finns ett sk trapphusombud som ansvarar för att det finns städmateriel och för det städschema som gäller just dig. Trapphusombudet har en nyckel som ger tillgång till förrådet i källaren på Viloplatsen 4 P, där det finns säckar, borstar, rengöringsmedel och diverse annan utrustning. Byt gärna vecka med någon granne om du får förhinder en vecka. Gårdsstädning Vi har gemensam gårdsstädning en gång på våren och en gång på hösten. Deltagande i gårdsstädningen är obligatoriskt. Om man inte kan delta förväntas man själv ta kontakt med styrelsen och meddela detta, samt åta sig ett uppdrag som utföres på själv vald tid dock före den gemensamma städdagen. Vid städtillfällena sker reparation av gårdens detaljer, exempelvis staket samt utemöbler och diverse trädgårdsarbete. På våren tar man ut trädgårdsmöblerna och på hösten sätter man in dem. Vid sommarstädningen är det framförallt träd- Informationsmaterial 3 (8)

4 gårdsarbete som utförs, samt målning och underhåll av lekplatsen. Vad som behöver göras avgörs från gång till gång. Klippning av gräsmattorna inne på gården och ut mot Härlandavägen sköter vi själva om styrelsen gör upp ett gräsklippningsschema som bygger på att gräset klipps varje vecka. Gräsklippningsschemat delas ut till varje lägenhet och sätts dessutom upp i pappersåtervinningsrummet. Tycker man att gräset ser för långt ut ändå, är det fritt fram att greppa gräsklipparen och göra något åt saken! Det är också varmt välkommet att rensa rabatter, och ta bort gräs mellan stenarna när detta ser ut att behövas. Allt man gör bidrar till skötseln av sitt boende och ju fler som drar sitt strå till stacken, desto mer kan vi pressa våra boendekostnader. Sophantering Vi sorterar biologiskt avfall från övrigt restavfall. Det biologiska avfallet slängs i de speciella bruna papperspåsarna endast och nya påsar hittar man i pappersåtervinningsrummet. Lägg tidningspapper eller hushållspapper i botten på papperspåsen, så går den inte sönder. Sopnedkasten är försedda med lås och för att öppna luckorna använder du din lägenhetsnyckel. Från och med mitten på mars 1999 separerar vi biologiskt avfall från övrigt restavfall. Det finns båda typerna av sopnedkast i varje port. Om ett sopnedkast är fullt släng i annat sopnedkast då nyckeln fungerar överallt. Anledningen till att vi separerar biologiskt avfall från övrigt restavfall är dels för att värna om miljön och dels för att sänka våra sophämtningskostnader. Återvinningsrum Både pappersåtervinningsrum och grovsoprum finns i porten mellan Härlandavägen 10 S och Härlandavägen 10 A. Lägenhetsnyckeln används för att låsa upp dörren. I pappersåtervinningsrummet slänger man enbart papper och tidningar. EJ kartonger, presentpapper, mjölkkartonger, wellpapp, plastpåsar, cellplast etc. Det skall slängar i grovsoprummet! I grovsoprummet slänger man skrymmande brännbart skräp som inte kan slängas i sopnedkasten. Stora kartonger skall vikas ihop. Det finns information i grovsoprummet om vad som får slängas här. Mindre elektriskt avfall slängs i separat bur. Det underlättar om man klipper av eventuell kabeln. Det är mycket viktigt att dessa regler följs. Annars tömmer inte renhållningverket kärlen. Styrelsen måste då ta ett beslut om vi skall behålla denna resurs som det innebär med att ha ett grovsoprum. Informationsmaterial 4 (8)

5 Vid återvinningsstationen i korsningen Bagaregårdsgatan-Landerigatan kan man lämna mjölkkartonger, glas, plast, metall, och batterier. Styrelsen rekommenderar att man i första hand ska slänga detta återvinningsbara avfall där Miljöfarligt avfall får absolut inte ställas i återvinningsrummen utan skall lämnas vid en miljöstation. Tvättstugor Två eller tre trapphus delar på en tvättstuga. Varje lägenhet har ett tvättlås undantaget de som bor i uppgång 4 P och 4 Q, som bara har tillgång till stortvättstugan (de har två). Om någon skaffar ett extra tvättlås, kommer detta att borras bort och om lägenhetsinnehavaren i fråga skaffar sig nytt extra tvättlås, riskerar denne att förlora rätten att tvätta i de gemensamma tvättstugorna. Tvättstugan bokas med tvättlås och ingenting annat. Tvättlåset kan även användas vid stortvättstugan på Viloplatsen 4 P. När tvättiden är slut, parkera tvättlåset i nedersta raden om du inte bokar en ny tid med en gång! Tvättiderna är 8-12, och Efter användning av tvättstugan återställer man den i det skick man själv önskar finna den, med andra ord man sopar och tvättar av innan man lämnar den! Cykel- och barnvagnshus De två små husen som finns på gården inrymmer utrymme för att ställa cyklar, barnvagnar och mopeder. Lägenhetsnyckeln fungerar hit. Cykelparkering Cyklar parkeras i gårdshusen alternativt i cykelförrådet i källaren eller vid cykelställen. De får ej parkeras vid piskställningen, staket, stuprör eller i portarna. Motorfordon Motorcyklar är förbjudna inne på gården. Parkering av bilar Parkering på gatan sker enligt de skyltar som gatubolaget satt upp. Parkeringstillstånd erfordras. Det är förbjudet att parkera utanför grovsoprummet. På hörnet Bagaregårdsgatan/Härlandavägen är parkeringen reserverad för företaget Andiamo vardagar 7:00 17:00. Överiga tider går det bra att parkera är. Portar och dörrar Se till att portarna ut mot gatan stängs och går i lås efter passage. Det är viktigt att dessa är stängda och låsta dels för att förhindra obehöriga att ta sig in på gården (minska riskerna för stölder och förstörelse) och dels för att förhindra att gårdens barn kan komma ut på gatorna. Använd inte Bagaregårdsgatan 5 I som en genomgångsport. De boende störs av att obehöriga passerar genom trappuppgången. Informationsmaterial 5 (8)

6 Behöver man ställa upp portarna för att ta in eller ut skrymmande saker, är det lämpligast att öppna den del som normalt inte öppnas (man låser upp med lägenhetsnyckeln). Lägger man stenar som dörrstoppar, hänger sig dörrarna snett på grund av sin tyngd och de blir problem att stänga dem. Dörrarna in till trappuppgångarna skall vara stängda på kvällar och nätter, när det regnar och när det är kallt ute. Detta för att förhindra obehöriga att komma in i trapporna, för att de tar skada av fukt (vilket innebär ökade kostnader eftersom de behöver lagas och målas) samt att det är onödigt att elda för kråkorna. Om anslag behöver sättas upp på portarna använd de plastfickor som är uppsatta! Undvik tejp och häftstift, eftersom de förstör portarna och målningen. Flaggning Flaggan förvaras i en tygpåse i Pappersåtervinningsrummet då den inte används. Det är bara att hämta flaggan och hissa den när man så önskar. Tänk på att ta ned den igen samma dag och hissa vimpeln igen! Föreningslokal Föreningen har en föreningslokal, på Viloplatsen 4 O (bv). Denna kan lånas kostnadsfritt på dagtid och kvällar, samt hyras för övernattning för 100 kr/rum/natt. Nyckel och kvittenslapp finns att hämta hos varje styrelsemedlem. Bokningslista finns i uppgång 6L. Observera att hyra av lokalen går före lån dagtid. Här finns två övernattningsrum som kan hyras oberoende av varandra med 3 sängplatser, två handfat samt dusch i varje rum. Toalett och kök är gemensamt. Vill man låna eller hyra föreningslokalerna för att ha fest i måste man ta hänsyn till de som bor runtomkring samt ovanför. Alltså inga röjarfester med hög musik efter kl Man lämnar föreningslokalen i det skick man fick den städad och i god ordning. Gör man sönder något, ersätter man detta. Ej städad lokal debiteras med 200 Kr Fastighetsskötare Styrelsens ledarmöter ansvarar veckovis för kontroll av fastigheten, se schema i trappuppgången. Fastighetsskötare finns men kan endast kontaktas av styrelsen. Vid akuta problem kontakta veckoansvarig i styrelsen. I annat fall lägg ett meddelande i föreningsbrevlådan, mittemot stortvättstuga där ett block och penna finns. Brevlådan töms en gång i veckan. När man lägger lappen i brevlådan är det viktigt att skriva vem det är som gör anmälan (namn, lägenhetsnummer och telefonnummer). Informationsmaterial 6 (8)

7 Veckoansvarig tar hand om problem som uppstår i gemensamma utrymmen. Det är viktigt att anmäla exempelvis läckor på vinden, trasiga lampor, trasig utrustning i tvättstugorna, tröga dörrar och krångliga portlås så fort som möjligt. Andrahandsuthyrning Man får hyra ut sin lägenhet i andra hand om man får jobb eller skall studera på annan ort eller provsambo under en kortare tid. För få hyra ut krävs att man i god tid skickar en ansökan om tillåtelse att hyra ut i andra hand till styrelsen, där man anger varför man vill hyra ut i andra hand samt hur lång tid det handlar om. Det skall även finnas ett intyg med från arbetsgivaren eller skolan som styrker uppgifterna. När andrahandshyreskontrakt har tecknats med andrahandshyresgästen, skall kopia skickas till styrelsen. Om man inte skickar in en ansökan om att få hyra ut i andra hand till styrelsen och det kommer fram att man olovligen har hyrt ut sin lägenhet i andra hand, har föreningen rätt att förverka lägenheten. Detta innebär att bostadsrättsinnehavaren förlorar rätten till lägenheten och att föreningen säljer den. Var noga med att informera en eventuell andrahandshyresgäst om att denne övertar Dina åtaganden i föreningen dvs. trappstädning, deltagande i gårdsstädning mm. Annars kan Du som lägenhetsinnehavare råka illa ut. Värmesparsystem För ett par år sedan installerade vi ett värmesparsystem. Detta innebär att man installerade sensorer i frånluftskanalerna på några ställen i fastigheten. Sensorerna känner av vilken genomsnittlig temperatur fastigheten har och styr sedan hur varmt vatten som skall skickas ut till elementen. Genom att känna av hur varmt det är i lägenheterna och skicka ut så varmt vatten att temperaturen bibehålls, sparar vi stora kostnader för uppvärmningen särskilt förmånligt blir det om det är soligt ute, eftersom solen hjälper till att värma även kalla dagar mitt i vintern! (Tidigare hade vi en sensor som satt utomhus på skuggsidan och så fort det blev svalare utomhus, skickades 60-gradigt vatten ut i elementen oavsett om det behövdes eller inte). Om du upplever det som kallt i din lägenhet mät temperaturen mitt i rummet och tag sedan kontakt med styrelsen. Vi har ställt in systemet så att den genomsnittliga temperaturen i fastigheten skall överstiga 21,5 grader. Övrigt Tänk på att Du nu bor i en bostadsrätt det innebär att man tar avsevärt mycket större ansvar för sitt boende än som boende i hyresrätt! Allt som skall och behöver göras är det vi själva som betalar och vill vi hålla våra boendekostnader låga och hålla vår fastighet och gården i fint skick måste vi alla hjälpas åt genom att städa, Informationsmaterial 7 (8)

8 underhålla och vara försiktiga med det som finns oavsett om det är tvättstugan, verktyg, trädgårdsmöbler eller grönskan på vår gård. Det är av största vikt att ni kontrollerar er hemförsäkring, eventuellt behöver den kompletteras för att täcka sådana skador som uppkommer om t.ex. toaletten spricker. Frågor Vi hoppas att du är nöjd med Din nya lägenhet, Din trappuppgång, Dina grannar och med Din gård och att Du kommer att trivas! Har Du några frågor rörande fastigheten, gården eller föreningen är Du välkommen att kontakta någon i styrelsen. Styrelsen för Brf Kinnekulle Informationsmaterial 8 (8)

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur

Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur det fungerar inom bostadsrättsföreningen. Bostadsrättsföreningen Som bostadsrättsinnehavare har du nyttjanderätten

Läs mer

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 Information till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 För vår gemensamma trivsel har vi skrivit ned några riktlinjer för att vi alla skall trivas tillsammans i vår förening. Bostadsrättsföreningen

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bostadsrättsföreningen Gillesgården Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bra att bo i bostadsrätt bra att bo i Gillesgården Huvudprinciperna för vår bostadsrättsförening finns i våra stadgar.

Läs mer

Trivselregler Brf Nyboda 1

Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselreglerna kompletterar föreningens stadgar. Uppdaterade juni 2016 Våra trivselregler finns för att föreningen ska fungera till allas trevnad. Även för att undvika missförstånd

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen PLOGEN Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad Välkommen till Brf Midgård i Karlstad hem.bredband.net/mid 2010-06-22 Brf Midgård i Karlstad 2010/2011 hem.bredband.net/mid Ordförande Sekreterare Ledamot Kristina Dedorson Johanna Andersson Nils Lidén

Läs mer

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad 2015-03-11

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad 2015-03-11 Information om boendet och föreningen Uppdaterad 2015-03-11 Välkommen till Brf. Lillsjönäs 22-28 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 köpte i april 2008 fastigheten på Barrstigen i Bromma av Stockholmshem.

Läs mer

HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN

HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORSHAMMAREN 1-4 HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN Gemensamt boende är gemensam trevnad Rev 081118 1( 6) Innehåll: 1. Inledning 2. Styrelsen 3. Gemensamma utrymmen Tvättstugor Vindar

Läs mer

Välkommen till Brf. Nattsländan!

Välkommen till Brf. Nattsländan! Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Välkomstbrev - version 1.2 2019-01-10 Sid 1 (5) Välkommen till Brf. Nattsländan! Vi vill hälsa dig varmt välkommen som medlem till bostadsrättsföreningen

Läs mer

Det här dokumentet är ett resultat av styrelse och föreningsbeslut som fattats genom åren och är ett komplement till föreningens stadgar.

Det här dokumentet är ett resultat av styrelse och föreningsbeslut som fattats genom åren och är ett komplement till föreningens stadgar. För att alla ska trivas.. Föreningen har sedan den bildades haft som policy att de boende genom egna arbetsinsatser ska bidra till att hålla kostnaden för underhåll på en låg nivå. Detta medför att samtliga

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen! ORDNINGSREGLER FÖR BRF TANTOTORGET Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stureparken 2 fastställda av styrelsen den 10 november 2010 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen samt

Läs mer

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5 Kära medlem, Att bo i bostadsrätt innebär många fördelar. Du har stor frihet att själv utforma ditt boende och många ser det som ett bra sätt att investera i sitt boende. Boendeformen innebär också att

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna.

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna. Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Trivselregler 2015-05-07 Sid 1 (5) Sid 1 (5) Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Styrelsen har satt ihop några enkla trivselregler för

Läs mer

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden Ansvar Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Ordningsreglerna gäller såväl bostadsrättshavare

Läs mer

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Att bo i en bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Starrbäcken 2 fastställda av styrelsen den 10 mars 2016

Trivsel- och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Starrbäcken 2 fastställda av styrelsen den 10 mars 2016 Brf Starrbäcken 2 Trivsel- och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Starrbäcken 2 fastställda av styrelsen den 10 mars 2016 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt ordningsregler som alla boende är skyldiga att känna till och rätta

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I

Läs mer

Brf Ferlinsgatan. Fastighetsskötare Om du vill komma i kontakt med fastighetsskötaren finner du hans telefonnummer på anslagstavlan i trapphusen.

Brf Ferlinsgatan. Fastighetsskötare Om du vill komma i kontakt med fastighetsskötaren finner du hans telefonnummer på anslagstavlan i trapphusen. Brf Ferlinsgatan Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur det fungerar inom bostadsrättsföreningen. November 2016 Bostadsrättsföreningen Som bostadsrättsinnehavare

Läs mer

Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas.

Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Brf Blåvingen3 TRIVSELREGLER för Brf Blåvingen 3 Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Ansvar för ordningen Styrelsen har till uppgift att ta hand om den löpande

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Fastställd av styrelsen 2014-01-22 2(8) Välkommen till Brf Morkullan! Brf Morkullan ligger mitt i centrala Malmö och har en lång historia. Husen

Läs mer

Kvarteret Provisorn 4

Kvarteret Provisorn 4 Din fastighet Kvarteret Provisorn 4 Beläget på: Tulegatan 4-8, Kungstensgatan 17, Rådmansgatan 32, Birger Jarlsgatan 57-63. Regler gällande sopor, el, vatten etc finns i Ert kontakt då olika regler gäller

Läs mer

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler: Ansvar för trivseln Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34 1 Antenner: Brf. Vallen är ansluten till Sweden On Lines Kabel TV, vi har därför inga TV eller radio antenner på våra tak. Det är inte tillåtet att ha egna antenner eller paraboler på tak eller utanför

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

OM SOPOR. Dessutom betalar vi för varje kilo sopor vi slänger i soptunnorna och om vi blir bättre på att sortera kan också de kostnaderna minskas.

OM SOPOR. Dessutom betalar vi för varje kilo sopor vi slänger i soptunnorna och om vi blir bättre på att sortera kan också de kostnaderna minskas. OM SOPOR Den här gången handlar hela informationsbladet om sopor och sophantering. Den här informationen gäller alla boende, både hyresgäster och bostadsrättsinnehavare. Vi har alla precis lika stor skyldighet

Läs mer

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsregler är vår gemensamma överenskommelse om hur vi skall bete oss gentemot varandra. Det är därför viktigt att alla följer dem. Ordningsreglerna är inte

Läs mer

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också

Läs mer

VÄLKOMMEN till vårt hus!

VÄLKOMMEN till vårt hus! VÄLKOMMEN till vårt hus! Vi är alla glada för vårt fina hus och vi hoppas att Du också ska finna dig väl till rätta här och känna att du faktiskt är delägare i huset. Detta gör nämligen att man är rädd

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING TRIVSELREGLER November 2015 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 ALLMÄN INFORMATION 3 ANDRAHANDSUTHYRNING... 3 BILTVÄTT... 3 CYKLAR OCH BARNVAGNAR... 3 DÖRRAR/LÅS... 3 GRILLNING... 3 NYCKLAR/KODBRICKA...

Läs mer

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta Välkommen till HSB Brf Rönnen Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta 2 Innehåll sidan Välkommen till... 3 Rönnens styrelse... 4 Information om försäkring...

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER Välkommen till Balder Bra att veta om ditt boende Hyran - betala alltid i tid Hyran betalas i förskott varje månad, senast den sista dagen i månaden. Exempel: hyran för

Läs mer

Välkommen till BRF Bonifacius

Välkommen till BRF Bonifacius Bostadsrättsföreningen Bonifacius Iliongränden 151, 224 72 Lund, Mail: styrelse@bonifacius.se http://www.bonifacius.se/ Välkommen till BRF Bonifacius Innehåll Hej och välkommen till Brf Bonifacius!...

Läs mer

Detta innebär att styrelsen har ansvaret för att det är ordning och reda både i och utanför husen.

Detta innebär att styrelsen har ansvaret för att det är ordning och reda både i och utanför husen. Trivselregler Dethärbörduvetaomföreningenstrivselregler Ansvar för ordningen Allaärskyldigaatträttasigefterordningsreglerna.Attboibostadsrättinnebärett gemensamtansvar.sommedlemiföreningenharduintebararättentillenbostadi

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Sta~eliusbladet. Nr2. En tidig höstbild som Janene Brandt tagit utanror Hg 49-51. Medan vi sover skapa spindlar konst!

Sta~eliusbladet. Nr2. En tidig höstbild som Janene Brandt tagit utanror Hg 49-51. Medan vi sover skapa spindlar konst! Sta~eliusbladet 2015 Nr2 Ansvarig ulgivare: KedaIdör.: ADita LjungsIrom,. Hg 47 Medan vi sover skapa spindlar konst! En tidig höstbild som Janene Brandt tagit utanror Hg 49-51 Öppet hus på expeditionen

Läs mer

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av Aroseken Bostäder. Vår förvaltare är Jörgen Källman tfn 021-17 91 14. Felanmälan Telefon till felanmälan är 021-17

Läs mer

Trivselregler Brf Leoparden 5

Trivselregler Brf Leoparden 5 Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt trivselregler. Dessa regler gäller inte bara dig som hyresgäst/bostadsrättshavare utan

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ejdern. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ejdern. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Ejdern Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans

Läs mer

Din guide till Brf. Björken

Din guide till Brf. Björken Din guide till Brf. Björken Till dig som är ny medlem i Brf. Björken Styrelsen önskar dig varmt välkommen som ny medlem i Brf. Björken! Genom denna skrift hoppas vi att du snabbare skall komma in i hur

Läs mer

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen

Läs mer

SOPHANTERING Vi har det bra! Viktigt att vi sorterar rätt! Kretsloppet; Renova; HA Recycling Seka Miljöteknik Så här fungerar vår sophantering.

SOPHANTERING Vi har det bra! Viktigt att vi sorterar rätt! Kretsloppet; Renova; HA Recycling Seka Miljöteknik Så här fungerar vår sophantering. SOPHANTERING Vi har det bra! Som bostadsfastighet mitt i centrum har vi en fantastiskt bra sophantering där vi kan bli av med nästan allt som vi genererar i fastigheten utom stora skrymmande saker, bilbatterier,

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN!

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST! I den här broschyren har vi samlat information som är viktigt för dig som hyresgäst hos oss att känna till. Vi vill att

Läs mer

Välkommen till BRF Barnhuset 5

Välkommen till BRF Barnhuset 5 Välkommen till BRF Barnhuset 5 Nedan finner du information om bostadsrättsföreningen Barnhuset 5, inklusive ordningsregler. Bostadsrättsföreningen styrs i enlighet med föreningsstadgarna vilka kompletteras

Läs mer

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler.

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas.

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Trivselregler Välkommen till Bostadsrättsföreningen Roslagsskutan5 på följande sidor finns allmän information om hur föreningen fungerar och lite annat smått och gott som kan vara bra att känna till. Om

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Tegelviksgatan 37-39 116 41 Stockholm Brf Sofia Strand, Tegelviksgatan 39, 116 41 Stockholm Sida 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand!

Läs mer

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad Information om boendet och föreningen Uppdaterad 2017-06-14 Välkommen till Brf. Lillsjönäs 22-28 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 grundades 2007 och köpte, i april 2008, fastigheten på Barrstigen

Läs mer

Informationsblad. BRF Johannesfred 4

Informationsblad. BRF Johannesfred 4 1 (6) Informationsblad BRF Johannesfred 4 2 (6) Historik Initiativet till bildandet av bostadsrättsföreningen togs 1982, föreningen konstituerades 1982 och i december 1983 förvärvades huset av dåvarande

Läs mer

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. Trivselregler Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I Brf Årstiden förutsätter vi att medlemmarna hjälper till

Läs mer

Boendeguide till Brf Björkslingan

Boendeguide till Brf Björkslingan Boendeguide till Brf Björkslingan Denna boendeguide innehåller information om vad Du som bostadsrättsinnehavare och boende i Brf Björkslingan bör känna till. Utöver denna skrift bör Du även ta del av de

Läs mer

Gökenbladet. November 2009

Gökenbladet. November 2009 Gökenbladet November 2009 Information från styrelsen Brandvarnare Det är varje medlems ansvar att se till att bostaden har en brandvarnare. Styrelsen tycker ändå att det är så viktigt att alla har brandvarnare

Läs mer

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 1 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 Bifogat finner du uppdaterade trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! :

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! : TRIVSELREGLER för Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! : Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER för hyresgäst i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21

ORDNINGSREGLER för hyresgäst i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21 ORDNINGSREGLER för hyresgäst i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21 Det här bör du veta om föreningens Ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om föreningens löpande förvaltning

Läs mer

Inga regler kan ersätta hänsyn

Inga regler kan ersätta hänsyn Inga regler kan ersätta hänsyn Vi har här samlat några tips och råd som kan underlätta ditt boende och öka trivseln mellan såväl människor som djur. Dessa tips byggerpå både lagar och förordningar samt

Läs mer

Vill du veta mer om vad som gäller ditt boende i en bostadsrätt, exempelvis underhåll, ombyggnationer etc., kontaktar du styrelsen med dina frågor.

Vill du veta mer om vad som gäller ditt boende i en bostadsrätt, exempelvis underhåll, ombyggnationer etc., kontaktar du styrelsen med dina frågor. Antaget vid möte 2012-05-15 Välkommen till Brf Grisselmaren 1! Som medlem i Brf Grisselmaren 1 är du tillsammans med andra medlemmar delägare i fastigheten. I vår förening utgår vi ifrån en enkel punkt

Läs mer

Välkommen till BRF Ekensbergs udde

Välkommen till BRF Ekensbergs udde Välkommen till BRF Ekensbergs udde (Flygfoto Stockholm/Nils-Åke Siversson, Stockholmskällan) Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde. När man

Läs mer

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ordningsregler För bostadsrättsföreningen Kista Ängar 2. Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN

ORDNINGSREGLER BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN Det här bör du veta om föreningens ordningsregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Vi är måna om att du trivs hos oss!

Vi är måna om att du trivs hos oss! Vi är måna om att du trivs hos oss! Här har vi samlat regler och råd om ditt boende. Den täcker det mesta, men är samtidigt kortfattad. Tanken är att du snabbt och enkelt ska hitta svaren du söker. Kontaktuppgifter

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till nyinflyttade Augusti 2016 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Till föreningens medlemmar I den här skriften har vi samlat information och regler för att du som bor i föreningen

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Lemansgatan 6, 8 & 10 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Ordningsreglerna gäller alla dessa: Delta och bidra

Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Ordningsreglerna gäller alla dessa: Delta och bidra Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Du har borätten till din lägenhet, men äger

Läs mer

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva TILL HSB:s Bostadsrättsförening ÖRBY SLOTT Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva Det är att äga hus och utemiljö tillsammans, att hjälpas åt att vårda den gemensamma egendomen. Att känna gemenskap,

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Styrelsen for Bostadsrättsföreningen Erik 2 har sammanställt denna information för att besvara vanliga frågor som uppkommer i föreningen. Förhoppningen är att

Läs mer

V ä l k o m m e n t i l l. BRF Marieberg. Hur vi tar hand om vårt boende. Denna broschyr kan med fördel finnas i din HSB-pärm

V ä l k o m m e n t i l l. BRF Marieberg. Hur vi tar hand om vårt boende. Denna broschyr kan med fördel finnas i din HSB-pärm V ä l k o m m e n t i l l BRF Marieberg Hur vi tar hand om vårt boende Denna broschyr kan med fördel finnas i din HSB-pärm 1 Välkommen till Brf Marieberg Information om hur vi tar hand om vårt boende Brf

Läs mer

ORDNINGSREGLER för BRF Kompassrosen

ORDNINGSREGLER för BRF Kompassrosen ORDNINGSREGLER för BRF Kompassrosen Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Topasberget. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Topasberget. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Topasberget Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Välkommen till en schystare värd

Välkommen till en schystare värd Välkommen till en schystare värd Aspås och Rödön 2 Vi hoppas du ska trivas hos oss! Vi hoppas du ska trivas som hyresgäst hos oss. Om du har frågor eller funderingar som rör lägenheten, fastigheten eller

Läs mer

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27.

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. ORDNINGSREGLER Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. För vem gäller ordningsreglerna Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

Sommarmeddelande. Från styrelsen RB Bostadsförening SKÄRAN

Sommarmeddelande. Från styrelsen RB Bostadsförening SKÄRAN Sommarmeddelande Från styrelsen RB Bostadsförening SKÄRAN Vi i styrelsen vill tacka för att vi fick Ert fortsatta förtroende. Vi vill passa på att önska alla en trevlig sommar och lämna lite information.

Läs mer

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER BRF BELLEVUE PARK

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER BRF BELLEVUE PARK ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER BRF BELLEVUE PARK Styrelsen Trivselregler Brf Bellevue Park Ansvar för ordningen. Alla bostadsrättshavare och föreningens hyresgäster ansvarar för ordningen och medverkar till

Läs mer

Välkommen till en schystare värd

Välkommen till en schystare värd Välkommen till en schystare värd Föllinge 2 Vi hoppas du ska trivas hos oss! Vi hoppas du ska trivas som hyresgäst hos oss. Om du har frågor eller funderingar som rör lägenheten, fastigheten eller utemiljön

Läs mer

Levertinsgatan 1, Stockholm Kontakt Tommy Sörstrand tel e-post

Levertinsgatan 1, Stockholm Kontakt Tommy Sörstrand tel e-post VÄLKOMSTBREV Grattis till din nya lägenhet och välkommen till Brf Kristinebergsstrand! Vi hoppas att du ska trivas hos oss. Här kan du läsa om vad som är viktigt att tänka på och bra att känna till, som

Läs mer

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Medlemsinformation Innehåll Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Föreningsstämma Styrelse Praktisk information Vicevärd Fastighetsskötare Med mera HSB Brf Linghem Trastsångsvägen 2-132

Läs mer

Trivselregler i brf Måsängen

Trivselregler i brf Måsängen Trivselregler i brf Måsängen Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans kan vi skapa ett

Läs mer

NÄR DU ARBETAR FÖR OSS...

NÄR DU ARBETAR FÖR OSS... NÄR DU ARBETAR FÖR OSS... Information till dig som utför arbete på uppdrag av Helsingborgshem HEJ ENTREPRENÖR! Vi hoppas att du känner dig välinformerad och trygg med de riktlinjer och förhållningssätt

Läs mer

Ombyggnad av lägenhet

Ombyggnad av lägenhet Bostadsrättsföreningen Geten 30 Ombyggnad av lägenhet I allmänhet kräver ombyggnad i lägenhet tillstånd av föreningen. När vitala delar av huset berörs vid en planerad ombyggnad i lägenhet skall styrelsen

Läs mer

Välkommen till BRF Jungfrun 21

Välkommen till BRF Jungfrun 21 Välkommen till BRF Jungfrun 21 Kommendörsgatan 24 & Sibyllegatan 26 Bild från Digitala Stadsm useet http://digitalastadsmuseet.stockholm.se/fotoweb/grid.fwx?archiveid=5000&search=(iptc187%20contains(ssmfö000262))

Läs mer

Välkommen till BRF Stapelbädden 7

Välkommen till BRF Stapelbädden 7 Välkommen till BRF Stapelbädden 7 Först av allt vill vi hälsa dig varmt välkommen till vår förening Stapelbädden 7! Du har kanske redan hunnit skaffa dig en första överblick över våra fem bostadshus som

Läs mer

Information för nyinflyttade

Information för nyinflyttade Information för nyinflyttade BRF Tors Mur Välkommen till Västeråsgatan 3! Vi i styrelsen för bostadsrättsföreningen Tors Mur vill hälsa er välkommen till oss. Vi hoppas att ni snabbt ska finna er tillrätta

Läs mer