Inbjudan. Hyundai Cup. Nynäshamn 30 augusti. Succén fortsätter!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Inbjudan. Hyundai Cup. Nynäshamn 30 augusti. Succén fortsätter!"

Transkript

1 Inbjudan Hyundai Cup Nynäshamn 30 augusti Succén fortsätter! CUP 2014

2 Huvudsponsorer Övriga sponsorer Finans i samarbete med DNB

3 Nynäshamns Segelsällskap inbjuder till Hyundai Cup augusti 2014 i Nynäshamn Sveriges mest omskrivna segeltävling går även detta år i Nynäshamn. Hyundai Cup utvecklas varje år och kombinationen med Nynäshamns unika kappseglingsvatten och kommunikation ända fram till kajen gör tävlingen unik på ostkusten. Pendeltåget tar timmen och med nya motorvägen är du vid Globen på ca 35 minuter. Möjlighet till sjösättning med trailer eller kran ökar tillgängligheten ytterligare. I Hyundai Cup tävlar alla på samma villkor och man använder sig av en så kallad jaktstart, där minsta båt får starta först. Syftet med jaktstarten är att de mindre båtarna inte skall komma i lä av de större samtidigt som man ser varandra på banan. Precis som tidigare år är det en Hyundai bil som utgör första pris. Välkommen till Nynäshamn. Programmet Fredag Regattaexpedition öppen för registrering. Lördag Regattaexpedition öppen för registrering Skepparmöte Varningssignal första start SRS-Flerskrov Varningssignal första start SRS-Enskrov ca Prisutdelning och regattafest i hamnen Klasser Kölbåt enligt SRS (fd. LYS) Flerskrovsbåt enligt SRS (fd LYS) Bana Banan är en kustnära distansbana på ca 28 NM enligt bana A, B, C eller D. Se sid 11. Vilken av banorna som kommer att gälla, meddelas på skepparmötet och anslås senast på tävlingens officiella anslagstavla. Anmälan Anmälan ska göras senast via webbanmälan till Nynäshamns Segelsällskap på eller på Anmälningsavgiften är: 595kr vid anmälan och betalning senast kr vid anmälan och betalning senast kr vid anmälan och betalning senast Betalning görs via postgiro eller bankgiro till NSS i samband med webbanmälan. Efteranmälan kan göras fram till och med fredag mot en anmälningsavgift om 1000 kr kontant till regattaexpedition.

4 Kansli Hamn och landfrågor Rikard Andersson E-post Segling och banfrågor John Holm E-post Seglarnas efterlängtade folkfest! Tävlingen som vänder sig till både amatörer och proffs. Förra årets tävling blev en succé var vi Sveriges snabbast växande segeltävling med 160 båtar och tävlingen blev till den folkfest vi hade hoppats på. Vi kommer under årets tävling att ha artister som spelar vid hamnen. Wallmans Salonger kommer att uppträda på lördagen efter prisutdelning. För de som inte är ute på havet finns det möjlighet att följa båtarna via telefon eller på storbildsskärmarna i hamnen. Det kommer även finnas en speaker på plats i land. Vill man följa racet till sjöss så har vi följebåtar för de intresserade. Tävlingsledare John Holm Logistik, information, pressansvarig Henrik Söderberg Marknadsföring Henrik Söderberg Nynäshamns Segelsällskap Strandvägen 26, Box NYNÄSHAMN Tel: Mail:

5 Vi är med dig hela vägen. Året om. KU39 Ecsta Le Sport Optimal prestanda vid hög fart, dynamiskt på sommarväglag med effektiv bromsverkan vid våta vägbanor. KH27 Solus ecowing Nytt för i år! Ecowing är utvecklat med miljön i fokus och har ett lågt rullmotstånd och låg ljudnivå.

6 vi vet vad som krävs. alandia testar vad andra lovar. UtrUstningen får inte svika till sjöss. Till sjöss måste du kunna lita på din utrustning. I alla lägen och i alla väder. Därför testar Alandia regelbundet produkterna som alla ombord förlitar sig på. Det är vårt sätt att bidra till ett tryggare och trevligare båtliv. Välkommen att ta del av resultaten från våra tester av bl.a. plottrar, flytvästar och tågvirken på alandia.se Fråga alltid Alandia först när det gäller båtförsäkringar. Ring oss på tel på båtägarens sida sedan Inbjudan till Hyundai 1. Regler 1.1 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med reglerna så som de är definierade i Kapp- seglingsreglerna (KSR) och med Appendix S samt SRS reglerna. 1.2 Deltagande båtar skall finnas med i SRS- tabell eller ha ett giltigt SRS-mätbrev utfärdat av SSF Kopia av mätbrev eller hänvisning till mätbrevsid, skall bifogas anmälan. Följande undantag kommer att tillämpas: Båt som inte uppfyller dessa krav kommer att tilldelas ett godtyckligt SRS-tal men kommer inte att räknas in i den totala prislistan. 1.4 En båt med ett alternativt SRS/SRSv-tal i SRS-tabellen, SRS-mätbrevet eller SRSv-mätbrevet för kappsegling utan undanvindssegel får anmälas utan sådana segel. Detta ska anmälas senast 48timmar före start till arrangören. 1.8 Tävlande ska följa SSF:s licensbestämmelser för reklam. 1.9 Alla båtar kan komma att, i enligt ISAF Regulation 20, föra reklam vald och tillhandahållen av arrangören En tävlande som har lämnat land ska ha på sig personlig flytutrustning. Den här regeln gäller inte vid kortvarigt byte eller justering av kläder eller personlig utrustning eller när den tävlande befinner sig i hamn eller under däck. Våtdräkter och torrdräkter är inte personlig flytutrustning. Detta ändrar KSR 40. En båt som bryter mot den här regeln kan varnas eller straffas på det sätt som protestkommittén finner lämpligt. 2. Villkor för att delta 2.1 Den person ombord som har ansvaret ska vara medlem av en klubb som är ansluten till sin nationella myndighet. 2.2 Varje deltagande båt ska vara ansvarsförsäkrad. 2.3 Tävlande deltar i regattan helt på egen risk. Se KSR 4, Besluta att kappsegla. Den arrangerande myndigheten accepterar inget ansvar för sak- eller personskador som någon råkat ut för i samband med eller före, under eller efter tävlingen.

7 Cup, 30 augusti 2014 i Nynäshamn 3. Anmälan 3.1 Anmälan ska göras senast via webbanmälan till Nynäshamns Segelsällskap på eller på www. hyundaicup.se 3.2 Anmälan ska innehålla uppgifter om båtnamn, segelnummer, båttyp, båtklubb, skeppare, adress, telefon hem och till båt, mailadress, mätetal, förklaring samt eventuellt SRS- mätbrev. 3.3 Anmälningsavgiften är: 595kr vid anmälan och betalning senast kr vid anmälan och betalning senast kr vid anmälan och betalning senast Betalning görs via postgiro eller bankgiro till NSS i samband med webbanmälan. Efteranmälan kan göras fram till och med fredag mot en anmälningsavgift om 1000kr kontant till regattaexpedition. 4. Registrering och besiktningskontroll 4.1 Registrering ska göras på tävlingsexpeditionen senast lördagen den 30 augusti. 4.2 Mätbrev ska om så erfordras visas upp innan en båt kappseglar. 5. Seglingsföreskrifter 5.1 Seglingsföreskrifterna lämnas ut i samband med registreringen. 6. Tidsprogram 6.1 Fredag Regattaexpedition öppen för registrering. Lördag Regattaexpedition öppen för registrering Skepparmöte Varningssignal första start SRS-Flerskrov Varningssignal första start SRS-Enskrov ca Prisutdelning och regattafest i hamnen 7. Genomförande 7.1 Hyundai Cup genomförs med så kallad jaktstart (omvänd SRS)., där minsta båt får starta först. Startlistan med de individuella starttiderna meddelas skriftligt vid skepparmötet. Resultat beräknas som Time on Time, dvs seglad tid multiplicerat med SRS-tal. 8. Kappseglingsområde 8.1 Kappseglingarna genomförs på kustnära vatten utanför Nynäshamn 9. Banan 9.1 Banan är en kustnära distansbana enligt bana A, B, C eller D. Vilken av banorna som kommer att gälla, meddelas på skepparmötet och anslås senast på tävlingens officiella anslagstavla. 10. Protester och straff ersätts med att en båt får ta ett ensvängsstraff när den brutit mot en eller flera regler i del 2 i samma händelse medan den kappseglar. 12. Priser 12.1 Priser Hyundai Cup, Hyundai i10 till bästa enskrovsbåt. Pris till bästa flerskrovsbåt Pris bästa HSB-båt Bästa Fastighetsbåt (Restate Race) Bästa Tjejbåt Bertils specialpris Det kommer också att lottas ut ett antal priser st kappsegling är planerad.

8

9 Vi har kompetensen helhetssynen och engagemanget! För stort, för litet eller kanske för svårt? Tycker inte vi! För när det handlar om att bygga nya hus, bygga om befintliga byggnader, flytta till nya lokaler eller att bygga om nuvarande utrymmen, kan du räkna med oss. Vi brinner för kvalificerad projektledning i alla dess former. Erfator erbjuder projekt-, bygg- och projekteringsledning inom affärsområdena bygg, fastighet, installation, energi och infrastruktur. Med bred kompetens, helhetssyn och engagemang leder vi projekt på ett kostnadseffektivt och strukturerat sätt för att uppfylla kundens mål och förväntningar från idé till förvaltning Välkommen till oss! För mer information, kontakta: Tel

10 Bilaga till inbjudan Regattamiddag Lördag klockan anordnas Regattamiddag i direkt anslutning till gästhamnen. Upplysningar: John Holm, , Henrik Söderberg, , Information På vår hemsida (www.nhss.se) hittar du all information som t ex kartor, hur och var man kan sjösätta eller lägga båten, var man kan bo eller generell information om Nynäshamn. Skulle du ända sakna någon input är du välkommen att kontakta någon av oss ovan. Banan Banan är en kustnära distansbana på ca 28 NM enligt bana A, B, C eller D. Se nästa sida. Vilken av banorna som kommer att gälla, meddelas på skepparmötet och anslås senast på tävlingens officiella anslagstavla.

11 A B C D

12 Utdrag ur: Hur OS Hamnade i Nynäshamn av Jan Pettersson började Sverige att förbereda sig för en ansökan om att arrangera de Olympiska spelen 1912 och när man kom till Olympiska internationella kommitténs kongress i Berlin 1909 hade man redan förberett platscen för ett nytt stadion och säkrat den största delen av finansieringen. Omröstningen av Olympiaden skulle hållas stod mellan Tyskland och Sverige. Tysklands Kaiser Wilhelm hade personligen önskat att Olympiaden skulle hållas i Berlin och hade lovat att finansiera den. Men efter en del diskussioner så vann Sverige enhälligt omröstningen den 28 majs edan det visade sig att man var bättre förberedda och lovade att stödja Tysklands ansökning om att arrangera 1916 års spel Man beslutade att flytta den årliga Sandhamnsregattan så att den låg i anslutning till den Olympiska regattan och gjorde den till en internationell regatta. På så sätt kunde man vara säker på att det skulle bli ordentligt med anmälda båtar. Man diskuterade vilka klasser som skulle tillåtas att delta i den Olympiska regattan. I Ryde skulle man ha seglat i de internationella 6, 7, 8, 12 och 15m klasserna. KSSS ansåg med viss rätt att den internationella 15m klassen var för stor för att på ett bra sätt hanteras av amatörer. En internationell 15mR jakt är ca 23 meter lång, har ett deplacement på 30 ton och drygt 400m2 segel. I stället beslöt man att segla i 6, 8, 10 och 12mR klassen. Varje land fick delta med två båtar i varje klass. Man beslöt även hur uttagningsseglingarna skulle gå till ifall fler svenska båtar än två ville delta i varje Olympisk klass. Uttagningsseglingar skulle hållas på både väst och ostkust. Det diskuterade livligt om var man skulle segla. Normalt höll man de stora seglingarna i Sandhamn, men efter som man ville ge publiken möjligheten att titta på seglingarna så beslutade man att ha dem i Nynäshamn. Det fanns bra kommunikationer från Stockholm och goda inkvarterings- och bespisningsmöjligheter. Seglingsprogrammet antogs av den internationella olympiska kommittén under dess möte i Budapest i maj 1911 Olympiska Spelen. I anslutning till de Olympiska spelen anordnade K.S.S.S. en internationell kappseglingsvecka vid Stockholm, hvarvid Olympiska seglingar förekomma lördagen den 20, söndagen 21 och måndagen den 22 juli med banor i Nynäshamn. Anmälningstiden utgår den 20 juni Kapseglingarna anordnas för 6-, 8-, 10-, och 12-metersklasserna. Inom hvarje klass få från varje nation anmälas högst 2 yachter. (Ingen anmälningsafgift) Pris i varje klass: 1:a pris Olympiskguldmedalj till rorsman och förgyllda olympiska silfvermedaljer till besättningen. 2:a pris: Olympiska

13 silfvermedaljer till rorsman och besättning. 3.e pris: Olympiska bronsmedaljer till rorsman och besättning. Vandringspris för 6-meters-klassen: Franska regeringens pris till ägaren af segrande yacht i sagda klass. (Innehavare: F. D. Mc Meeckin, Storbritanien).Extrapris för 12meters-klassen: Olympisk guldmedalj istället för förgylld Olympisk sillvermedalj till närmsta man á första pristagare. För kapseglingarna gälla de internationella seglings- och mätningsreglerna. Rorsman och hvarje medlem af besättningen skall vara amatör. I hvarje klass förekomma 2 seglingar med följande poängberäkning: 1:a plats = 7 poäng. 2:a plats = 3 poäng 3:e plats = 1 poäng Samt eventuellt en omsegling mellan yachter med lika poängtal. Programmet och närmare bestämmelser för så väl den internationella veckan som för de Olympiska kappseglingarna komma att utsändas af och kunna rekvireras från K.S.S.S Om anmälan till de olympiska seglingarna, från tidningen Segling september 1911 Nya EVO Race+ TM self tailing vinsch i storlekarna 40, 45, 50 och 55. Lättare än standard EVO, svart eloxerad aluminium och kolfiberinlägg. Inga verktyg behövs vid service vilket gör den lätt att underhålla. Lewmar Racing block och Racing vagnar är tillverkade för att vara så starka som möjligt med så låg vikt som möjligt. Minimal friktion med högeffektiva torlonstavar och delrinkulor. Tråkigt nog så har anmälningstiden till regattan 1912 gått ut för länge sedan och programmet går inte längre att beställa från K.S.S.S men alla rekommenderas att gå in på så att ni inte missar 2012 års regatta också. Läs mer på och

14 Strand Hamnkontor/ Tävlingssekretar WC P

15 promenad TÄVLINGS- OMRÅDET Station Buss och tåg mot Stockholm P iat P WC Centrum 350 m P Färjeterminal

16 Regattamiddag Lördag klockan anordnas Regattamiddag i direkt anslutning till gästhamnen. Upplysningar: Gunilla Djupfeldt: Eva Joelsson, NSS Kansli: Henrik Söderberg: Information På vår hemsida (www.nhss.se) hittar du all information som t ex kartor, hur och var man kan sjösätta eller lägga båten, var man kan bo eller generell information om Nynäshamn. Skulle du ända sakna någon input är du välkommen att kontakta någon av oss ovan.

17 SUCCÉ Vårt DREAMTEAM står redo! Mer info: EMS Stockholm, Göteborg, Luleå, ÅF Arboga: Blidsberg: Config AB Linnarsson i Blidsberg Kalmar: Truck & Maskin Mariestad: Mariestad Maskin & Energi Orsa: Maskin & Truckservice Ringarum: Lögenäs Maskin Sollefteå: Ramsele Maskin Staffanstorp: Offes Trading

18 Succé för nya Hyundai Santa Fe! Välkommen att provköra nya Hyundai Santa Fe hos oss! Nya Santa Fe: kr eller kr/mån. Ibland behöver man en riktigt tålig bil. En bil att ställa krav på i vardagen. Nya Hyundai Santa Fe är en sådan bil, och ännu mycket mer. För inte bara kommer Santa Fe bära dig dit du vill - den kommer att göra det i total komfort. För med en uppsjö lyxig utrustning redan utan extra tillval blir resan garanterat behaglig. Dessutom ingår Sveriges mest generösa nybilsgaranti med fri körsträcka i fem år. Så varför vänta? Exempel på tillgänglig utrustning: Eluppvärmt baksäte Eluppvärmd ratt Xenonljus Öppningsbart panoramatak Navigation Backkamera Filhållningssystem Aktiv parkeringsassistans Bluetooth med röststyrning och streaming av musik 5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka 5 års Vägassistans 5 års Serviceassistans 5 års Lackgaranti 3 års Vagnskadegaranti 12 års Rostskyddsgaranti Bränsleförbrukning vid blandad körning: (man/aut) 6,1-6,8 l/100 km, CO g/km. Bilen på bild är extra utrustad. Finansieringsförslag via Hyundai finans: 5,95% ränta (per ), 36 mån, 30% kontant eller inbytes bil, 44% restvärde, eff. ränta 6,55%.

19 PRISER Priser Hyundai Cup Hyundai i10 till bästa enskrovsbåt. Pris till bästa flerskrovsbåt Pris bästa HSB-båt Bästa Fastighetsbåt (Restate Race) Bästa Tjejbåt Bertils specialpris Det kommer också att lottas ut ett antal priser. HSB båt 1. Minst hälften av besättningen är HSB anställd 2. Skepparen är HSB anställd 3. Besättningen representerar en HSB brf 4. Någon i besättningen har ett rikstäckande ramavtal med HSB Inköp Tjejbåt 1. Mer än 50% av besättningen skall vara tjejer Restate båt 1. Minst hälften av besättningen är anställd på bolag i fastighetsbranschen. 2. Skepparen är anställd på bolag i fastighetsbranschen. 3. Besättningen uppfyller HSBs kriterier. 4. Med fastighetsbranschen avses bolag som äger eller jobbar med fastigheter. ex. banker, försäkringsbolag och konsult /tjänsteföretag där personer som ovan jobbar med fastigheter.

20 Nynäshamns Segelsällskap 2015 firar Nynäshamns Segelsällskap 100 år och då kommer det att firas på många olika sätt, vi kommer bl.a. att anordna olika seglartävlingar under jubileumsåret. Så vik någon/några veckor i Nynäshamn och fira med oss. Många av de tidiga entusiasterna var utflyttade Stockholmare som följde med Telegrafverkets utflyttning till Nynäshamn. Sällskapet hade från början årliga segel- och motorbåtstävlingar. I många år hade man samseglingar bl.a. med Segelsällskapet Gäddviken. Under 1989 blev så dagens vackra och ändamålsenliga klubbhus och kajanläggning klar. Tillsammans med en stor mängd bryggor i både Fagerviken och Trehörningsviken, samt vår klubbholme Lacka finns en utmärkt grund för att uppfylla sällskapets ändamål; att verka för ett aktivt båtliv för medlemmar i alla åldrar. I Nynäshamn har kappsegling funnits och utvecklats i mer än hundra år. År 1912 arrangerades de Olympiska Seglingarna på Gårdsfjärdens banor där publiken kunde följa spänningen från den vackra Strandvägen. Många av kappseglingarna går idag på samma vatten, men en del förläggs på de lite friare banorna strax söder därom. Nynäshamn, kappseglarens dröm. Förutom de utmärkta vatten vi har så utgör vår klubbanläggning basen för och grunden för lyckosamma större arrangemang. Ett väl fungerande klubbhus med bemannat kansli och servicelokaler gör att en regatta alltid kan bli lyckosam.

21 Hyundai Cup-erbjudande på Nynäs Havsbad! Våra funktionärer är rutinerade och trivs i sina roller vilket garanterar det mesta. VÄLKOMNA TILL NYNÄSHAMN, NYNÄSHAMNS SEGELSÄLLSKAP OCH ÅRETS HYUNDAI CUP! På ön Trehörningens södra udde, direkt vid havet och På ön Trehörningens södra udde, direkt vid havet och med egen gästhamn, väntar förstklassigt boende, god mat med egen gästhamn, väntar förstklassigt boende, god mat och Havspaviljongens sköna spa-anläggning. och Havspaviljongens sköna spa-anläggning. För Hyundai Cup-deltagare erbjuder vi övernattning i i För Hyundai Cup-deltagare erbjuder vi övernattning delat dubbelrum, frukost och badentré för 695 kr per person. delat dubbelrum, frukost och badentré för 695 kr per person. För enkelrum tillkommer 200 kr. Uppge Hyundai Cup För enkelrum tillkommer 200 kr. Uppge Hyundai Cup vid bokningen. Välkommen! vid bokningen. Välkommen! Strandgårdsvägen Strandgårdsvägen 9, 9, 9, Nynäshamn. Nynäshamn. Tel Tel

22 Seglargränd 2-4, Nynäshamn (gästhamnen)

23 Skillnaden mellan dröm och verklighet är en bra finansieringslösning! En perfekt bilaffär beror till stor del på hur finansieringslösningen ser ut. Hyundai Finans ger dig möjlighet att äga eller hyra den Hyundai som passar just dina önskemål och krav. Just nu! Hyundai Santa Fe från kronor per månad inkl. bilförsäkring! Finansieringen avser en Hyundai Santa Fe, 2,2 CRDi-R 4WD, pris från :-. Avbetalning med 36 månaders löptid och anpassat restvärde motsvarande 44% av bilens pris. Inbyte/kontantinsats 30% och ränta f.n. 5,95%. Effektiv ränta 6,9% inkl. avgifter. Vill du veta mer? Besök oss på Eller fråga din återförsäljare. Hyundai Finans är resultatet av ett samarbete mellan Hyundai Sverige och DNB Finans. Hyundai erbjuder inte bara en bil med högsta komfort och säkerhet utan ett helt koncept där en bra finansiering är en självklarhet.

24 Happenings på Kroken under Hyundai Cup. Nu har vi öppnat Nya Restaurang Kroken. Vi har sparat det bästa från tidigare; atmosfären, fotogenlamporna & glädjen. Byggt en större Bar, en Pelle P butik och utvecklat menyn som vi kallar Husman/ Bistro, mat på bra råvaror tillagad med stor omsorg. På Kroken äter ni allt från Toast Skagen till Biff Rydberg. Välkomna! Fre 29/8 Livemusik Mat och dryck Öppet till Lör 30/8 Frukost Regattamiddag Livemusik Öppet till Sön 31/9 Frukost Restaurang Kroken Gästhamnen i Nynäshamn Fiskargränd Nynäshamn Tel

25 Detta händer också! Fredag (i samband med båtarnas ankomst): Musik på bryggan Servering av mat Öltält Lördag: Se tävlingen live från följebåten, finns även matservering ombord Följ racet från land via storbilds tv eller via din smartphone Speaker i hamnen refererar start och målgång Matservering hela dagen Öltälten öppna hela dagen Musik på bryggan - uppträdande av Wallmans Salonger + känd artist. Bryggdans på kvällen Här är ett axplock av övriga aktiviteter som sker i Nynäshamn den 31 augusti Skärgårdsdag med marknad, ting och uppträdanden Tävla i Båtracet Träffa Nynäshamns föreningar Bruks och IPO SM 2014 Mer info om aktiviteter och boende i Nynäshamn finns hos Turistbyrån, telefon ,

26 TransakTion-BosTadsräTT-FörvalTning KONSULTVERKSAMHETEN I DET NYA BOLAGET Ombildning till bostadsrätt Bostadsrätt i nyproduktion z Mäkleri z z Ladda ner appen Restate på App Store Via mobilkameran kan du se vilka bostadsrätter, som är till salu i din omgivning Du kan se värdet och kostnaderna om en angiven hyreslägenhet ombildas till bostadsrätt Fastighetsförvaltning Få information om ombildning till bostadsrätt med mera DE TRE BOLAGEN % av ombildningarna till bostadsrät i Sverige 25 st anställda Resultat 20 Mkr Fastighetsförvaltning Kungsgatan 26, Stockholm Tel: E-post: Vandringspris om bästa båt i fastighetsbranschen byter namn till Vandringspris Bästa Båt i Fastighetsbranschen HSB - där möjligheterna bor Sveriges största bostadsorganisation, med medlemmar. Bygger, finansierar och förvaltar HSB-medlemmarnas hem.

27 Konferens i Nynäshamn Ett stenkast från Stockholm, med naturen som granne anläggning där möjligheterna bor. Här har vi skapat en glamourös Manhattanbar mitt i skärgården. Trafiken Ett stenkast från Stockholm, med naturen som granne Konferens i Nynäshamns vackra skärgård, i Nynäshamn finner ni en konferenssnabbt och smidigt från Stockholm på 35 minuter anläggning där möjligheterna bor. Här har vi skapat en är inte lika tät som på Manhattan, så du kan ta dig Konferens i Nynäshamns vackra skärgård, i Nynäshamn finner ni en konferens- här finns förstås ett stort utbud av goda färgglada Cocktails. snabbt och smidigt från Stockholm på 35 minuter anläggning där möjligheterna bor. Här har vi skapat en med Ett stenkast den nybyggda från Stockholm, motorvägen. med naturen Baren rymmer som granne 130 glamourös Manhattanbar mitt i skärgården. Trafiken Ett i Nynäshamns stenkast från vackra Stockholm, skärgård, med finner naturen ni en som konferens- granne med den nybyggda motorvägen. Baren rymmer 130 glamourös Manhattanbar mitt i skärgården. Trafiken Konferens Ett sköna stenkast sittplatser från och Stockholm, loungen i Nynäshamn med 300 minglande naturen som gäster granne och är inte lika tät som på Manhattan, så du kan ta dig Konferens i Nynäshamns vackra skärgård, Nynäshamn finner ni en konferens- här finns förstås ett stort utbud av goda färgglada Cocktails. snabbt och smidigt från Stockholm på 35 minuter anläggning glamourös Manhattanbar där möjligheterna mitt bor. i skärgården. Här har vi skapat Trafiken med den nybyggda motorvägen. Baren rymmer 130 glamourös Konferens Ett är inte Manhattanbar mitt i skärgården. Trafiken stenkast lika från tät som Stockholm, på Manhattan, i Nynäshamn med naturen så du som kan granne ta dig sköna sittplatser och loungen 300 minglande gäster och är inte lika tät som på Manhattan, så du kan ta dig Konferens i anläggning Nynäshamns där vackra möjligheterna skärgård, i Nynäshamn bor. finner Här ni har en vi konferens- skapat en sköna sittplatser och loungen 300 minglande gäster och är i snabbt inte lika Nynäshamns och tät smidigt som på vackra skärgård, från Manhattan, Stockholm så finner ni på du en 35 kan konferenssnabbt minuter ta dig här finns förstås ett stort utbud av goda färgglada Cocktails. snabbt anläggning med den och nybyggda smidigt där möjligheterna motorvägen. från Stockholm bor. Här Baren på har rymmer 35 minuter vi skapat 130 en Ett Konferens med stenkast från Stockholm, med naturen som granne glamourös sköna den sittplatser nybyggda Manhattanbar och loungen motorvägen. i Nynäshamn mitt 300 i skärgården. minglande Baren rymmer gäster 130 Trafiken och i sköna Nynäshamns vackra skärgård, finner ni en konferenssnabbt och smidigt från Stockholm på 35 minuter är här inte finns sittplatser lika förstås tät ett och som stort loungen på utbud Manhattan, av 300 goda minglande färgglada gäster så du kan Cocktails. och ta dig anläggning Ett här där möjligheterna bor. Här har vi skapat en stenkast finns förstås och från ett smidigt Stockholm, stort utbud av från Stockholm med goda naturen färgglada på som Cocktails. 35 minuter granne glamourös Manhattanbar mitt i skärgården. Trafiken med i Nynäshamns den nybyggda vackra motorvägen. skärgård, finner Baren ni rymmer konferenssnabbt Konferens i Nynäshamn 130 är inte lika tät som på Manhattan, så du kan ta dig sköna anläggning sittplatser där möjligheterna och loungen 300 bor. minglande Här har vi gäster skapat och en här glamourös finns förstås Manhattanbar ett stort utbud mitt av goda i skärgården. färgglada Cocktails. Trafiken med Ett är inte stenkast den lika nybyggda tät från som Stockholm, motorvägen. på Manhattan, med naturen Baren så du rymmer som kan granne ta dig 130 sköna i Konferens Nynäshamns sittplatser och smidigt vackra och loungen skärgård, från i Nynäshamn Stockholm 300 finner minglande ni på en 35 konferenssnabbt och smidigt från i Nynäshamn Stockholm på 35 minuter gäster minuter och här med anläggning finns den förstås nybyggda där möjligheterna ett stort motorvägen. bor. Här utbud av goda Baren har färgglada rymmer vi skapat Cocktails. 130 en glamourös 400 bäddar Manhattanbar - 45 mötesrum - mitt 35 minuter i skärgården. från Stockholm sköna sittplatser och loungen 300 minglande gäster Trafiken och Ett stenkast från Stockholm, med naturen som granne här är inte finns lika förstås tät ett som stort på utbud Manhattan, av goda färgglada så du kan Cocktails. ta dig i Nynäshamns vackra skärgård, finner ni en konferenssnabbt och smidigt från Stockholm på 35 minuter Konferens med anläggning där möjligheterna bor. Här har vi skapat en 400 den bäddar nybyggda - 45 mötesrum motorvägen minuter Baren från rymmer Stockholm 130 glamourös Manhattanbar mitt i skärgården. Trafiken Ett sköna stenkast sittplatser från och Stockholm, loungen med 300 minglande naturen som gäster granne och här är inte lika tät som på Manhattan, så du kan ta dig i Nynäshamns finns förstås vackra ett stort skärgård, utbud av goda finner färgglada ni en konferenssnabbt och smidigt från Stockholm på 35 minuter Cocktails. anläggning där möjligheterna bor. Här har vi skapat en med 400 den bäddar nybyggda - 45 mötesrum motorvägen minuter Baren från rymmer Stockholm 130 glamourös Manhattanbar mitt i skärgården. Trafiken sköna sittplatser och loungen 300 minglande gäster och är inte lika tät som på Manhattan, så du kan ta dig här 400 finns bäddar förstås - 45 ett mötesrum stort utbud - 35 av minuter goda färgglada från Stockholm Cocktails. 400 bäddar - 45 mötesrum - 35 minuter från Stockholm med den nybyggda motorvägen. Baren rymmer 130 Utsiktsvägen 10, Nynäshamn, ring Läs mer på Utsiktsvägen 10, Nynäshamn, ring Läs mer på Utsiktsvägen 10, Nynäshamn, ring Läs mer på Utsiktsvägen 10, Nynäshamn, ring Läs mer på Utsiktsvägen 10, Nynäshamn, ring Läs mer på sköna sittplatser och loungen 300 minglande gäster och här finns förstås ett stort utbud av goda färgglada Cocktails. 400 bäddar - 45 mötesrum - 35 minuter från Stockholm Utsiktsvägen 10, Nynäshamn, ring Läs mer på 400 bäddar - 45 mötesrum - 35 minuter från Stockholm Utsiktsvägen 10, Nynäshamn, ring Läs mer på 400 bäddar - 45 mötesrum - 35 minuter från Stockholm Drömplatsen för sjöbusar & landkrabbor! Med härlig utsikt över Mysingen ligger Skärgårdshotellet endast några minuters promenad till Nynäshamn centrum och havet. Välkommen!

28 Nynäshamn - Seglarnas plats! Seglare har i alla tider valt att komma till Nynäshamn. Några har vilat i hamnen efter tuff segling i ytterskärgården. Vissa har njutit på uteserveringar eller fyndat lokala läckerheter som choklad, kryddor och öl. En del har valt Nynäshamn på grund av närheten till huvudstaden och väldigt många har upptäckt hur enkelt det är att bunkra här. En gång i tiden kom man till och med hit för att segla i de Olympiska Spelen! På senare år har seglarna också valt Nynäshamn för vår automatiska båtbottentvätt, den nyrenoverade serviceanläggningen i gästhamnen och det läckra aktivitetsutbudet. Barnen, de vill såklart hit till vårt stora, nya lekskepp! Oavsett om man kommer för att bunkra, laga segel, käka räkor eller vinna bilar så säger vi; Varmt välkommen!

Att arrangera en pingistävling HANDBOK FÖR TÄVLINGSARRANGÖRER

Att arrangera en pingistävling HANDBOK FÖR TÄVLINGSARRANGÖRER Att arrangera en pingistävling HANDBOK FÖR TÄVLINGSARRANGÖRER Förord Det här materialet har framställts för att underlätta för dig och din förening att arrangera en bordtennistävling. Materialet är avsett

Läs mer

Neptunkryssarförbundets funktionärer

Neptunkryssarförbundets funktionärer Neptunkryssarförbundets funktionärer Avgifter 2008 Medlemsavgift: 200 kr Båtavgift: 100 kr Postgironummer: 27 08 91-5 Organisationsnr: 889202-1901 Fram- och baksida SM 2008 i Nynäshamn Foto: Mats Åhlander,

Läs mer

ANNONS En bilaga från SKD Konferensservice AB för dig som vill lyckas med möten och konferenser ANNONS

ANNONS En bilaga från SKD Konferensservice AB för dig som vill lyckas med möten och konferenser ANNONS ANNONS En bilaga från SKD Konferensservice AB för dig som vill lyckas med möten och konferenser ANNONS lyckade möten navigera rätt på konferenshavet Konferera utomlands Sidan 4 Rival - ny stjärna på Stockholms

Läs mer

13 JUNI ÅRETS SVETTIGASTE FOLKFEST! KARLSTADSTADSLOPP.SE FACEBOOK.COM/KARLSTADSTADSLOPP

13 JUNI ÅRETS SVETTIGASTE FOLKFEST! KARLSTADSTADSLOPP.SE FACEBOOK.COM/KARLSTADSTADSLOPP 13 JUNI VÄLJ MELLAN 10 & 21 KM ÅRETS SVETTIGASTE FOLKFEST! KARLSTADSTADSLOPP.SE FACEBOOK.COM/KARLSTADSTADSLOPP Karlstad är upplevelser I Karlstad är det alltid något på gång. Musikfestivalen Putte i parken

Läs mer

KMK. nytt NR 4 DECEMBER 2007

KMK. nytt NR 4 DECEMBER 2007 KMK nytt K U N G L I G A M O T O R B Å T K L U B B E N NR 4 DECEMBER 2007 KMKnytt är en föreningstidning utgiven av KUNGLIGA MOTORBÅT KLUBBEN Torstenssonsgatan 9, 114 56 Stockholm Tel 08-661 23 03 Fax

Läs mer

Oxelösund. Sommar 2015. visitoxelosund.se

Oxelösund. Sommar 2015. visitoxelosund.se Oxelösund Sommar 2015 Innehåll 12 Barnens Oxelösund Aktiviteter för unga 6 Bengt Sundelin 4 Folkfesten 2015 Josefin Olsson Världsmästare från OXSS 14 Skärgårdsvåfflan 16 Hitta rätt i Oxelösund Nytt besoksmal

Läs mer

God Jul och Gott Nytt År! SOMMAREN... ...VINTER, ...som gick blev lång och trevlig. En och annan hade kanske ännu kortbrallorna på när masten

God Jul och Gott Nytt År! SOMMAREN... ...VINTER, ...som gick blev lång och trevlig. En och annan hade kanske ännu kortbrallorna på när masten Nr. 6. December 2006. Årgång 78. SOMMAREN......som gick blev lång och trevlig. En och annan hade kanske ännu kortbrallorna på när masten skulle av. Och undantaget den lilla köldknäppen vi fick så verkar

Läs mer

Uppropet från framsidan Sjöräddningssällskapet Box 5025 426 05 Västra Frölunda 077-579 00 90 info@ssrs.se 90 05 00-0 900-5000

Uppropet från framsidan Sjöräddningssällskapet Box 5025 426 05 Västra Frölunda 077-579 00 90 info@ssrs.se 90 05 00-0 900-5000 Blif medlem! Uppropet från framsidan är från vår föreningsstart 1907. Och behovet av medlemmar i föreningen Sjöräddningssällskapet har inte minskat, tvärtom! Båt- och sjöliv är en folkrörelse, och med

Läs mer

BRUNNAREN. Medlemstidning för Segelsällskapet Brunnsviken nr 3 2012

BRUNNAREN. Medlemstidning för Segelsällskapet Brunnsviken nr 3 2012 BRUNNAREN Medlemstidning för Segelsällskapet Brunnsviken nr 3 2012 Fotogalleri i Brunnaren? Detta är en seglare som någon mött någon gång i disigt väder i Lännerstasundet. Nog vore det trevligt om du kunde

Läs mer

Månadskostnad vid företagsleasing 5 925 SEK (alla företagspriser ExKl moms). Grundpris 540 000 sek, första förhöjd hyra 100 000 sek, restvärde 52%,

Månadskostnad vid företagsleasing 5 925 SEK (alla företagspriser ExKl moms). Grundpris 540 000 sek, första förhöjd hyra 100 000 sek, restvärde 52%, S A M M A N F Ö R I D R O T T, K U L T U R O C H N Ä R I N G S L I V 2 014 the key to an extraordinary life is quite literally a key. the absolute opposite of Ordinary introducing the new ghibli from 675

Läs mer

PENGAR I TJUST. En tidning om guldkant och vardag från Tjustbygdens Sparbank Nummer 1 2010

PENGAR I TJUST. En tidning om guldkant och vardag från Tjustbygdens Sparbank Nummer 1 2010 En tidning om guldkant och vardag från Tjustbygdens Sparbank Nummer 1 2010 Frukost hos direktör Sjöholm Nätfynd skapade företagssuccé Banken öppen dygnet runt 200 000 kr till fem föreningar Tofvehult trea

Läs mer

SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN

SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN INNEHÅLL Sida 3 Sida SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR 4 FLYGBILJETTER 1. Beställ i god tid Sida 10 2. Res utanför högsäsongen här är det billigast

Läs mer

Flerskrovsbladet. Sveriges catamaran- och trimaranseglare. Nr 2 Juni 2009. Nr 2 Juni 2009

Flerskrovsbladet. Sveriges catamaran- och trimaranseglare. Nr 2 Juni 2009. Nr 2 Juni 2009 Flerskrovsbladet Nr 2 Juni 2009 Nr 2 Juni 2009 www.multihulls.org Sveriges catamaran- och trimaranseglare SCTS OFFICIELLT STYRELSE Ordförande Mats Leander Rönnvägen 16 181 46 Lidingö 070-581 07 68 mats.leander@teliasonera.com

Läs mer

Ungas syn på boende En netnografisk studie av 2,5 miljoner blogginlägg

Ungas syn på boende En netnografisk studie av 2,5 miljoner blogginlägg Ungas syn på boende En netnografisk studie av 2,5 miljoner blogginlägg ungas syn på boende 1 Innehåll inledning 3 ny metod för att söka svar: netnografi 4 Fyra ungdomsgrupper 5 Är det bara Stureplan som

Läs mer

Gullbringa Golf- & Country Club Nr 2 April 2008. Fokus på Banan Möte med Graham crisp Nyheter i shop och på range

Gullbringa Golf- & Country Club Nr 2 April 2008. Fokus på Banan Möte med Graham crisp Nyheter i shop och på range Gullbringa Golf- & Country Club Nr 2 April 2008 Fokus på Banan Möte med Graham crisp Nyheter i shop och på range Klöverbladet Nr2/2008 1 Ledare Per Nilsson, ordförande Innehåll Ledare... 2 Från redaktionen...3

Läs mer

God Jul Gott NYTT ÅR. www.golf.se/tjornsgk. Budgetmötet 3 Utveckling av banan 5 Ny slope fler slag 6 Sponsorgolfen i bild 8 KM-mästare 11 Krönika 14

God Jul Gott NYTT ÅR. www.golf.se/tjornsgk. Budgetmötet 3 Utveckling av banan 5 Ny slope fler slag 6 Sponsorgolfen i bild 8 KM-mästare 11 Krönika 14 Medlemstidning för Tjörns Golfklubb Nr 4 Dec. 2007 & God Jul Gott NYTT ÅR Ur innehållet: Budgetmötet 3 Utveckling av banan 5 Ny slope fler slag 6 Sponsorgolfen i bild 8 KM-mästare 11 Krönika 14 www.golf.se/tjornsgk

Läs mer

Tre nya elbilar på SHE. SHEs Miljöpris 2014. Årets SHE-dag, kuponger i tidningen JULI 2014. Kenneth Mårtensson, vd Sala-Heby Energi AB

Tre nya elbilar på SHE. SHEs Miljöpris 2014. Årets SHE-dag, kuponger i tidningen JULI 2014. Kenneth Mårtensson, vd Sala-Heby Energi AB Tre nya elbilar på SHE SHEs Miljöpris 2014 Kenneth Mårtensson, vd Sala-Heby Energi AB Årets SHE-dag, kuponger i tidningen JULI 2014 JULI 2014 1 SHE-koncernen I huvudet på VD! För ett år sedan skrev jag

Läs mer

Förföriska Färöarna. Vidunderliga vyer Sagolika scenerier Unika upplevelser. Jennie & ix35. Knivskarpa koreaner. NYA i10 STOR & LITEN

Förföriska Färöarna. Vidunderliga vyer Sagolika scenerier Unika upplevelser. Jennie & ix35. Knivskarpa koreaner. NYA i10 STOR & LITEN Förföriska Färöarna Vidunderliga vyer Sagolika scenerier Unika upplevelser Aha! Jennie & ix35 Knivskarpa koreaner NYA i10 STOR & LITEN Skillnaden mellan dröm och verklighet är en bra finansieringslösning!

Läs mer

DISTRIKTSSTYRELSEGUIDEN

DISTRIKTSSTYRELSEGUIDEN November December Januari * Ordförandekonferens * Föreningsårsmöten * Bokslut & revision Februari * Föreningsårsmöten * Medlemsrapportering klar 28 februari * Planeringskonferens * Bokslut & revision *

Läs mer

LATHUND FÖR UTSTÄLLARE

LATHUND FÖR UTSTÄLLARE LATHUND FÖR UTSTÄLLARE Vi ses på Stockholmsmässan! Den här informationen vänder sig till utställare och monterbyggare på MC Mässan 2015. För fullständig information besök www.mcmassan.se Deadlines 3 Beställ

Läs mer

samköpt - nyheter & information om våra avtal NR 1 2010 Resebyråupphandlingen klar - valet föll på Ticket Affärsresor Affärsområde Bilar byter förare

samköpt - nyheter & information om våra avtal NR 1 2010 Resebyråupphandlingen klar - valet föll på Ticket Affärsresor Affärsområde Bilar byter förare NR 1 2010 samköpt - nyheter & information om våra avtal Resebyråupphandlingen klar - valet föll på Ticket Affärsresor Affärsområde Bilar byter förare LRF Konsult väljer grön el ice.net - mobilt bredband

Läs mer

ÅRSBOK KARLSTAD GOLFKLUBB

ÅRSBOK KARLSTAD GOLFKLUBB ÅRSBOK 2015 KARLSTAD GOLFKLUBB Vi är Karlstad Golfklubb den leende golfklubben! Karlstad Golfklubb Karlstad GK Höja 510, 655 92 Karlstad Bankgiro 612-0216 Postgiro 29 83 78-1 Kansli...86 63 53 Klubbchef...86

Läs mer

NYHETER OCH INFORMATION FRÅN HANTVERKSDATA KUNDKONTAKTEN NR 01:2010. Kundkontakten. Tips & Nyheter i: Entré. Bilanco. Bilglas & Planglas.

NYHETER OCH INFORMATION FRÅN HANTVERKSDATA KUNDKONTAKTEN NR 01:2010. Kundkontakten. Tips & Nyheter i: Entré. Bilanco. Bilglas & Planglas. NYHETER OCH INFORMATION FRÅN HANTVERKSDATA KUNDKONTAKTEN NR 01:2010 Kundkontakten Tips & Nyheter i: Entré Bilanco Bilglas & Planglas Målerikalkyl KUNDKONTAKTEN NR 01:2010 Välkommen till nya Kundkontakten!

Läs mer

Vill bo nära naturen och nära staden...

Vill bo nära naturen och nära staden... Vill bo nära naturen och nära staden... Älska Säffle! Älska Säffle 1 Välj dina egna vägar. 2 Älska Säffle Allt nära Är du en av många människor som bär på en dröm om ett bra boende? Vill bo nära naturen

Läs mer

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar.

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Jag hoppas att boken ger dig nya perspektiv på hur du på bästa sätt kan ta vara

Läs mer

INTRODUKTION. Ditt eget boende ditt eget val. www.bildabostad.se

INTRODUKTION. Ditt eget boende ditt eget val. www.bildabostad.se Ditt eget boende ditt eget val INTRODUKTION Att ombilda en hyresfastighet till bostadsrätter innebär stora förändringar på flera sätt. Med rätt vägledning och hjälp behöver det dock inte vara krångligt,

Läs mer

Bygg ett konvent som inte kraschar

Bygg ett konvent som inte kraschar Bygg ett konvent som inte kraschar En trevlig manual i att arrangera konvent skriven av arrangörerna till lajvkonventet Prolog 2009 Innehåll Introduktion 3 Börja här 4 Praktiskt 5 Program 7 Ekonomi 9 Marknadsföring

Läs mer

KLOK BOKEN. Åtta kapitel med samlade råd och tips om vardagsekonomi

KLOK BOKEN. Åtta kapitel med samlade råd och tips om vardagsekonomi KLOK BOKEN Åtta kapitel med samlade råd och tips om vardagsekonomi lindorff.se Den här boken är producerad av Lindorff Sverige tillsammans med Syre AB. Illustrationerna är gjorda av Helene Gedda och texterna

Läs mer

Nr4 2011 December Årgång 34. www.uss.nu

Nr4 2011 December Årgång 34. www.uss.nu MEDLEMSTIDNING FÖR UPSALA SEGEL SÄLLSKAP USS 4 Nr4 2011 December Årgång 34 www.uss.nu Om du befinner dig här, är vi snart där. Vi har 1800 frivilliga sjöräddare beredda att rycka ut inom 15 minuter i alla

Läs mer

Pieplows växlar upp. s 8. där Malmö möter havet. Sommarlovsmorgon i marinan s 4. Passion för kalkon s 5. JM satsar på smarta kvadrat s 6

Pieplows växlar upp. s 8. där Malmö möter havet. Sommarlovsmorgon i marinan s 4. Passion för kalkon s 5. JM satsar på smarta kvadrat s 6 Ett nyhetsbrev från Öresundsregionens mest expansiva område där Malmö möter havet Pieplows växlar upp s 8 Sommarlovsmorgon i marinan s 4 Passion för kalkon s 5 JM satsar på smarta kvadrat s 6 N u m m e

Läs mer