Kommunikationsplattform åtgärdsplanering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunikationsplattform åtgärdsplanering"

Transkript

1 KOMMUNIKATIONSPLATTFORM Datum: Åtgärdsplaneringens kommunikatörsgrupp Maria Dackevall Wolf, Banverket och Vägverket Gunvor Edlund, Sjöfartsverket Agneta Hedenblad, Vägverket Anders Lundblad, Luftfartsstyrelsen Kommunikationsplattform åtgärdsplanering 1. Utgångspunkt och projektbeskrivning 1.1 Bakgrund: Infrastrukturens åtgärdsplanering Under 2008 har förberedelser genomförts inför en ny långsiktig plan för svensk infrastruktur Målet har varit att få ett första utkast till nationellt plandokument, med utgångspunkt i Näringsdepartementets inriktningsdokument, som presenterades den 30 september. Infrastrukturproposition meddelades hösten 2008 och planeringsdirektiv planeras till januari Utgångspunkter för arbetet har varit: Alla transportslag inbegrips, vilket förbättrar effektiviteten. Transportsystemen ska komplettera varandra och samverka. Samma grundförutsättningar.

2 2(21) Arbetet har genomförts av Vägverket, Banverket, Sjöfartsverket och Luftfartstyrelsen, gemensamt. Regionala systemanalyser har gjorts av länsstyrelserna i Stockholms, Västmanlands, Norrbottens, Västernorrlands och Jämtlands län. Regionala självstyrelseorgan och samverkansorgan har erbjudits att delta på samma sätt som länsstyrelserna. I det förberedande arbetet har verken och regionerna: Utvecklat en gemensam modell för systemanalys, De regionala analyserna har avrapporterats till verken, som genomfört de nationella systemanalyserna för gods- och persontransporter. Gemensamt förberett metoder för jämförbara, samhällsekonomiska bedömningar. Behandlat system för medfinansiering och strategisk miljöbedömning. Arbetet har genomförts i en gemensam projektorganisation. 1.2 Planeringsarbete Fas 2 Fas 2 i det gemensamma planeringsarbetet ska genomföras med analyserna till grund och med en anpassning till de ekonomiska ramar som fastställs av riksdagen i beslut om infrastrukturpropositionen. Antagandet är att trafikverken utifrån uppdraget föreslår en långsiktig nationell plan och länen samt de regionala självstyrelseorganen föreslår länsplaner. Redan innan regeringens direktiv kommer arbetar trafikverken inför den kommande gemensamma planeringen. Ambitionen är att bereda inför arbetet med den nationella transportplanen med utgångspunkt i den transportpolitiska propositionen och att huvuddragen i åtgärdsplanerna ska finnas framme när direktivet kommer. Utgångspunkten för aktiviteterna är att samtliga transportslag ska komplettera varandra för att på ett optimalt sätt stödja efterfrågat transportbehov och uppfylla de transportpolitiska målen. Planen ska innehålla gemensamma strategier för samtliga transportslag och effekter och samhällsnytta ska beskrivas samt sammantagna effekter för samhället beroende på såväl statliga, länsvisa som kommunala åtgärder kommer att redovisas översiktligt.

3 3(21) Förslaget till Nationell transportplan tas fram gemensamt av Banverket, Vägverket, Sjöfartsverket och Luftfartsverket. Arbetet ska bedrivas i nära samarbete sinsemellan och med de länsvisa planupprättarna. Ett fullständigt utkast av planen planeras att sändas ut på internremiss i respektive organisation senast den 15 april Upprättare av länstransportplaner kommer att få ta del av planutkastet. 2. Kommunikationsuppdraget fas 2. I åtgärdsplanerings fas 2 genomförs planeringen tillsammans med regionala självstyrelseorgan och län. Kommunikationen är en kritisk framgångsfaktor. Gestaltningen av arbetet i form och ton, bidrar till att förmedla bilden av samverkan och skapa förtroende för ett konstruktivt gemensamt planeringsarbete. Informationen ska ge stöd och energi för delprojekt och projektledning och stödja processen. Genom en entydighet i form och budskap förstärks projektets betydelse, internt, verksövergripande och externt. Kommunikationsstrategierna för åtgärdsplaneringens fas 2 är desamma som för tidigare fas men inriktar sig också nu på att genom dialog involvera fler aktörer, såsom regioner, län, näringsliv, kommuner, politiker m fl. Kommunikationens primära uppgift i denna fas är att skapa förståelse för de gemensamma förutsättningarna samt rätt förväntningar i planeringsarbetet, inom trafikverken, hos länsplaneupprättare, näringsliv och indirekt medborgare. I det arbetet måste en organisation med regionala kommunikatörer byggas upp som kan bistå arbetet med kommunikationen och också synkronisera det med den pågående hastighetsöversynen som pågår inom Vägverket och som påverkar åtgärdplaneringens satsningar. Verken ska gemensamt kommunicera arbetet med åtgärdsplanen, för att stödja dialogen med berörda intressenter och bidra i den allmänna debatten. Trafikverkens samarbete ska präglas av trovärdighet, öppenhet, lyhördhet, proaktivitet och förankring.

4 4(21) 3. Kommunikationsmål 3.1 Syfte Kommunikationen ska vara processdrivande och bidra till att synliggöra samarbetet och resultat och effekter av arbetet med åtgärdsplaneringen. Kommunikationen ska också bidra till att ställa rätt förväntningar på var planeringen kan åstadkomma Mål fas 1 Att skapa förtroende för ett konstruktiv gemensamt planeringsarbete. Att kommunicera för ökad kunskap om planeringsarbetet, hur det genomförs och vad det bidrar till Mål fas 2 Att kommunicera för rätt förväntningar på vad verken gemensamt har möjlighet att åstadkomma inom de givna ramarna. Att involvera regionala aktörer Kommunikationen ska bidra till en öppen process med länsplaneupprättare, näringsliv och indirekt medborgare. Planeringsprocessen ska kunna följas utifrån Att kommunikationen i hög grad ska bedrivas i dialogform 4. Förutsättningar värderingar kultur I grunden ska planeringsarbetet präglas av respekt för såväl medborgare som näringsliv i ett demokratiskt samhälle. Respekt och förståelse är en förutsättning för att kunna ta tillvara erfarenheter och de behov som varje delprojekt bär. Informationsarbetet ska präglas av att vi går i takt. Vi känner stolthet över att vara pionjärer i samverkan kring infrastrukturplanering och vi tar ansvar för att finna former för prioritering av åtgärder under lång tid.

5 5(21) 5. Strategier Lyhördhet i en föränderlig omvärld nödvändig dynamik och beredskap. Samordnad kommunikation och information i tid och innehåll. Kommunikationen ska vara begriplig Kommunikationen ska vara sann, öppen och inbjuda till dialog Göra projektet synligt och tydligt. Att involvera fler budbärare och regionala aktörer Att ge stöd för dialog och kommunikation på regional nivå 5.1 Viktiga budbärare fas 2 Primära grupper - I steg 2 har trafikverkens regionala representanter/direktörer (Banverket) en viktig uppgift att förmedla, lyssna och uttolka planeringens budskap inom sitt respektive område. Trafikverkens ledningar Planeringsråd (Verkens regionala representanter) Regsam (I gruppen finns representanter för Stockholms-, Västmanlands- Dalarnas- och Västra Götalands län, SKL, trafikverken och SIKA. Departementet är särskilt inbjudet. I Regsam diskuteras, koordineras och förankras olika frågor i åtgärdsplaneringen.) Kexgruppen (Alla län och regioner) Referensgruppen för långsiktig planering. (Omfattar representanter från departementet, berörda myndigheter, organisationer och intressentgrupper). Centrala bärighetsgruppen Regionala bärighetsgruppen Godstransportgruppen med godstransportföreträdare Turismgruppen - Företrädare för turismnäringen Gruppen för kollektivtrafik och långväga resor Vägverkets kundansvariga

6 6(21) 6. Budskap och målgrupper Under perioden av förberedelser för åtgärdsplaneringen, har målgruppsanalysen främst varit riktad internt och halvinternt dvs till berörda personer inom verken och övriga organisationer med anknytning till planeringsarbetet. I samband med inlämningen av rapporten och följande planeringsuppdrag flyttas fokus mot externa målgrupper. Budskapen är formulerade för att bidra till processen och skapa rätt förväntningar på arbetet. Budskapens innehåll i kortform: - Bättre miljö och ekonomi - Helhetssyn på trafiken - Samarbete ger bättre kvalitet - Drift och underhåll prioriteras Målgrupp: Projektet och trafikverken Budskap: Tillsammans planerar vi Sveriges vägar, järnvägar, sjöfart och luftfart för framtiden. Budskapet syftar till att skapa ett gemensamt synsätt inom projektgruppen, planeringsgrupp och att stödja det gemensamma förhållningssättet i ett brett infrastrukturarbete.

7 7(21) Målgrupp: Trafikverkens regionala representanter, regioner och län Budskap: Det finns givna investeringsramar att arbeta utifrån. vi satsar i första hand på det befintliga systemet. internt/externt perspektiv Prioritering av mindre projekt och smärre åtgärder samt drift och underhåll Budskapen syftar till att inom projektgruppen och trafikverken ge samma signaler till omvärlden för att så långt som möjligt få en entydighet i de planer som presenteras från regioner och län. Målgrupp Trafikverken, regioner, län, och näringsliv Budskap Medfinansiering av projekt är en möjlighet att åstadkomma mer. Budskapet syftar till att signalera nya möjligheter i planeringsarbetet Målgrupp Politiker, regioner, län, kommuner, näringsliv och medborgare Budskap Vi planerar med människor och näringsliv i fokus för att öka nyttan och med hänsyn till ekonomi och miljö Med en helhetssyn på infrastrukturen, ökar Sveriges konkurrenskraft. Budskapen syftar till att ge ett förtroende för ett gemensamt planeringsarbete och stimulera till engagemang.

8 8(21) 7. Genom vilka kanaler når vi olika målgrupper Etablera samarbete och välja effekter och kanaler. Primära målgrupper i planeringsarbetet Målgrupp Strategi Kanal Mål Ansvarig Verksledningar na Vägverket, Banverket, Sjöfartsverket, Luftfartsverket Lyfta samarbetet, öppenhet, trovärdighet effektivitet, synlighet, Möten m best Webb OH Slutrapport Känna till, positivt förtroende, göra: placera högt på agendan Projektledning grupp Projektgrupp, delprojektledar e + medarbetare grupp Planeringsråd Grupp Styrgrupp grupp Infoledn individ, grupp Informatörer, berörda projekt individ, grupp utveckling Öppenhet, stödjande, info processdrivand e, Dialog, energi Öppenhet, trovärdighet, synlighet Öppenhet, trovärdighet, effektivitet, synlighet Öppenhet, trovärdighet, delaktighet, synlighet Öppenhet, trovärdighet, delaktighet, synlighet, bidra med kunskap om Projektplats, Webb, möten, OH, nyhetsbrev, Slutrapport Projektplats, möten, OH, nyhetsbrev, webb, intranät, slutrapport Projektplats, möten, OH, nyhetsbrev, webb, intranät, slutrapport Möten, OH, webb, intranät, slutrapport Möten, OH, webb, intranät Veta, tycka, göra, Ambassadör för projektet Veta, Tycka, Göra: ambassadör för projektet Veta, tycka, göra: ambassadör för projektet Veta, tycka, göra: ambassadör för projektet Känna till, tycka, göra Projektledning Projektledning Projektledning

9 9(21) Medarbetare VV grupp Medarbetare BV grupp Medarbetare LS grupp Medarbetare SjöV Grupp Departement Individ planeringen Lyfta samarbetet Lyfta samarbetet Lyfta samarbetet Lyfta samarbetet Öppenhet, lyfta samarbetet Möten, OH, Infarten, Vägverkstidninge n vv.se Möten, OH, Knuten, Rallaren, banverket.se Intranät, webb luftfartsstyrelsen.se Ventilen (intranät), Fyren (webb), Sjörapporten (personaltidning) Info per e-post Känna till, tycka Känna till, tycka Känna till, tycka Känna till, tycka Förtroende för projektet, Känna till, tycka, göra, Förtroende för projektet och intresse Vägverksrepr i kommunikationsgrupp SV-informatör i kommunikationsgrupp BV-repr i kommunikationsgrupp LS-informatör i infogrupp

10 10(21) Primära målgrupper i planeringsarbetet Målgrupp Strategi Kanal Mål Ansvarig Berörda länsstyrelser + Regioner Kommunikativt nätverk, webb grupp Politiska beslutsfattare + tjm, regionalt grupp Politiska beslutsfattare+ tjm, riks grupp Öppenhet, ge underlag, samarbete, dialog, bidra till at arbetet genomförs i enlighet med planen Öppenhet, trovärdighet, Öppenhet, trovärdighet Regionala arenor, webb Möten, nationella arenor, webb Veta, Var processen befinner sig, ställa rätt förväntningar på planeringen Tycka: att uppgiften är viktig och att man bidrar Göra: föra dialoger med sina regionala aktörer och trafikverken Känna till: Det pågående planeringsarbetet Tycka: att uppgiften är viktig och att man bidrar Göra Bidra till innehållet i planen Känna till: Det pågående planeringsarbetet Tycka: att uppgiften är viktig och att man följer arbetet Göra Följa och stödja arbetet Branschorganisationer Lyfta samarbetet, E-post, ge Känna till, tycka, göra Berörd informatör,

11 11(21) grupp, individ Operatörer grupp, individ Övriga intressenter t ex SIKA, VTI, Rikstrafiken, tillsynsmynd grupp, individ Media Grupp, individ Medborgaren Alla, indirekt öppenhet, trovärdighet, ge underlag Lyfta samarbetet, öppenhet Öppenhet, trovärdighet Öppenhet, ge underlag, aktiva Öppenhet underlag till egna kanaler, webb E-post, ge underlag till egna kanaler, webb E-post, ge underlag till egna kanaler, webb Webb, pressmedd pressaktivitet vid slutrapport Webb, nyhetsmedia Förtroende och intresse för projektet Känna till, tycka Förtroende och intresse för projektet Känna till, tycka Förtroende och intresse för projektet, bidra Känna till, positivt förtroende Positivt förtroende kommunikationsgrupp Berörd informatör, kommunikationsgrupp, presschefer 8. Press, huvudprinciper för mediearbetet För att rätt hantera frågor från medias företrädare, är ägarskapet och tidsaspekten i projektet, centrala. Åtgärdsplaneringen har en verksövergripande styrning och organisation. Projektet arbetar med utgångspunkt från regeringens direktiv. Regeringen är uppdragsgivare och mottagare av projektets slutrapport. I regeringens direktiv till myndigheterna ges förutsättningar för arbetet i form av uppdrag, innehåll, avgränsning, form och resultat. Uppdraget har överlämnats till verkens GD som genom berörda planeringsdirektörer i rollen som beställare, har uppdragit genomförandet åt projektledarna. Projektledarna ansvarar för sammanhållning och styrning av projektet i sin helhet. Projektledarna har överlämnat delprojekten till delprojektledare som i sin tur har stöd av medarbetare. en är projektledningens kommunikativa stöd och består av kommunikatörer och pressfunktion.

12 12(21) Åtgärdsplaneringen som helhet drivs framåt genom flera faser. Fram till 30 september fokuseras på framtagning av metoder för nationell och regional systemanalys, strategisk miljöbedömning, medfinansiering, kalkyl och samhällsekonomi. Underlagen görs i delprojekt. Den 30 september överlämnas underlaget till regeringen. Förslaget som ligger till grund för regeringens kommande beslut om en långsiktig plan för svensk infrastruktur överlämnas våren I arbetet med åtgärdsplaneringen är det avgörande för helhetsbilden att inget verk gör sig till ensam talesperson. Talespersoner uttalar sig i kraft av sitt uppdrag/ägarskap i projektet. Det är också väsentligt att personer på rätt ansvarsnivå i samråd med pressfunktionen uttalar sig vid rätt tillfälle i det pågående arbetet. Projektet intar en proaktiv hållning till media genom att i öppenhet erbjuda basfakta och nyheter på webben. Här finns också kontaktuppgifter till talespersonerna. Åtgärdsplaneringens kommunikationsgrupp planerar och ger förutsättningar för att helhetsbilden av arbetet, oavsett kanal, drivs framåt och håller ihop. Rätt information, vid rätt tillfälle och i rätt kanal, är en grundförutsättning i en planerad kommunikation. Kommunikatörerna och presstjänstfunktionen arbetar nära tillsammans. Pressfunktionerna ansvarar för mediekontakterna. Frågeställning/fas Talesperson Förankring Övergripande frågor beträffande direktiv, avgränsning, form och resultat Frågor kring förberedelsearbetet samt projektet i stort och delprojekt Frågor i samband med inlämning av slutrapport Hänvisas till Näringsdepartementets pressfunktion Håkan Persson (projektledare BV) Peo Nordlöf (projektledare VV) Trafikverkens GD:ar alternativt Styrgruppens ordförande Katarina Norén BV, Lena Erixon VV, Anders Torbrand (LFS), Tage Info till verkens pressfunktioner, kommunikatörsgrupp, projektledning Info till projektledare, delprojektledare, verkens pressfunktioner, kommunikatörsgrupp Info till projektledare, verkens pressfunktioner, kommunikatörsgrupp

13 13(21) Frågor i samband med pågående planeringsarbete hösten 08 våren 09 Frågor i samband med metoder och modeller Edvardsson (SjöV) dessa kan utse regionala talespersoner Berörda projektledare/styrgruppens ordföranden Berörda projektledare/i samråd med delprojektledare Verkens pressfunktioner, kommunikatörsgrupp Verkens pressfunktioner, kommunikatörsgrupp Frågor om regionala planer Trafikverkens regionala representanter/ur planeringsrådet Verkens pressfunktioner i samråd med kommunikatörsgrupp Frågor i samband med inlämning av verkens förslag till regeringsbeslut våren -09 Verkens generaldirektörer i samverkan Verkens pressfunktioner, kommunikatörsgrupp Delprojektledare och informatörer utgör inte talespersoner i media. Projektledarnas roll och skedet i planeringsarbetet ska framhållas. Sakkunniga om metoder och modeller uttalar sig om sina specifika sakområden i samråd med kommunikatörsgruppen och projektledarna. Planeringsdirektörer/GD:ar uttalar sig då arbetet är klart och presenteras. Kommunikatörsgruppens roll är att med stöd av verkens pressfunktioner, erbjuda talespersoner coaching inför intervjuer, att skriva frågor och svar, följa medieutfallet, skriva genmälen, göra pressinbjudan och arrangera pressaktiviteter.

14 14(21) 9. Kanalval För att få fart på informationsarbetet under den tid förberedelserapporten skrivs, har distributionen av informationen byggts på följande förutsättningar: a) Gemensam grafisk form för dokument och information har verken tagit fram i samverkan. Mallar för dokumenten placeras i mappen Kommunikation, under rubriken Mallar, på den gemensamma projektplatsen. Samtliga delprojekt informeras om mallarna och hur de används. Följande dokument ska finnas i den gemensamma profilen: OH Rapport PM Minnesanteckningar/protokoll Nyhetsbrev (e-post) Form för gemensam webbplats på Internet b) Projektplats c) Möten och presentationsmaterial d) Internet gemensam sajt med övergripande info, länkar från varje myndighet e) Nyhetsbrev f) Befintliga kanaler Tiden fram till slutrapporten har varit knapp. Därför har en hörnsten i informationsutgivningen varit att använda verkens befintliga kanaler, t ex intranät, personaltidning, muntlig information i ledningsgrupper och informatörnätverk. g) Nätverk Under perioden läggs fokus vid att bygga upp ett nätverk för informationsansvariga i verken och myndigheterna. De berörda intervjuas om sin syn och sina önskemål om kommunikation i samband med den kommande planeringsfasen. Arbetet leder fram till en förankrad kommunikationsstrategi för planeringsfasen. h) Massmediautbildning och träning Genomförs för projektledningen primärt.

15 15(21) i) Produktion av rapport och OH-presentation j) Pressaktivitet vid överlämnandet av rapporten till regeringen vid lämpliga tillfällen k) Ge stöd i att producera underlag för att tydigt kommunicera nationell systemanalys, metoder och modeller inför kommande planeringsarbete l) Nätverksmöten med regionala representanter samt kommunikatörer inom trafikverken för att följa arbetet och fånga upp behov av kommunikation och arbetssätt m) Kommunikation av gemensamma budskap vad syftar planeringen till och hur arbetar vi? n) Regionala pressaktiviteter Kanalförteckningen kan kompletteras med en matris som kopplar budskap till kanal/aktivitet.

16 16(21) 10. Ansvarsfördelning organisation för kommunikation Kommunikatörsgruppen, som också utgörs av pressfunktioen, utgör den centrala funktionen för informationsutgivning och bidrar med input i projektet. Man fördelar arbetsuppgifterna inom gruppen med ansvar för: att planera och utföra informationsuppdrag inom ramen för projektet att driva på kommunikationsfokus i projektgruppen att skriva nyhetsbrev (distribution av projektadministration) att ge informationsstöd till delprojekten i samråd med projektledarna att etablera och uppdatera gemensam webb att ge/koppla på stöd vid mediakontakter att ge stöd vid framtagning av rapport att ta fram verks- myndighets och intressentövergripande informationstexter, förankrat med projektledningen att bistå med stöd av framtagning av presentationsmaterial i samband med möten att följa medias rapportering inom området, uppmärksamma projektledningen och vid behov skriva klargöranden eller genmälen att kartlägga viktiga informationsarenor att informera och söka information med anknytning till Samhällsbyggare i samverkan Informationsgruppens medlemmar ansvarar var och en för att publicera information i egna kanaler enligt överenskommelse i gruppen, att utgöra ett personligt stöd och bollplank i kommunikationsfrågor för sin egen projektledare att förankra med egen ledning och hålla den egna organisationen informerad genom gängse informationskanaler.

17 17(21) 11. Tidplan FAS 1 i kommunikationarbetet Jan-feb 08 Etablera samarbete Kommunikationsorganisation struktur, förankring och lansering Kommunikationsplattform Kommunikativt nätverk etableras Akuta informationsfrågor FAS 2 kommunikationarbetet Feb-sept 08 Välj effekter, välj kanaler Nyhetsbrev och webb Beslut plattform övergripande aktivitetslista Möten och kommunikativa nätverk Förbereda aktiviteter/informationsmaterial inför 30 september FAS 3 kommunikationarbetet 30 sept våren 09 Kommunicera externt Kommunikationsplanering, ge i stöd och råd samt genomföra kommunikation om planarbetet Vara behjälpliga med att kommunicera metoder och modeller och nationell systemanalys m.m. Bygga nätverk med trafikverkens regionala kommunikatörer för att få en fungerande kommunikationsprocess Centralt pressarbete Regionalt pressarbete

18 18(21) 12. Riskanalys SWOT (inspel från projektledning, delprojektledare, informatörer från samtliga verk) Styrka Vi har ett regeringsuppdrag, starkt stöd fr dep Uppdraget har hög prio i verken. Vi har förutsättningar att skapa en gemensam bild kring infrastrukturplaneringens process och innehåll Genom att info har en klar plats i projektledningen förbättras infostödet Vi har en samlad hög kompetens Vi har kommit en bit på väg Svaghet Orutin i att hantera externa kontakter Osäkerhet kring målgruppen? Dragkamp i regeringen, m cp. Likadant i opp, s mp. Många krafter vill nyttja utredningarnas fakta till sin fördel. Om projektet försvinner i myndighetsomstruktureringen? Hur lobbar man mot ledningen om det behövs? Hur ser det ut med fördelning damer/herrar i projektledning delprojekt? Vi vet för lite om varandra mellan verken Och vi är fyra tunga trafikverk vilket underlättar vårt genomslag Hot Att vi inte får ihop det hela, kommunikativt. Motsättningar mellan parterna. - Särintressen. Suboptimering mellan regioner och verk. Interna infoinitiativ som inte gått genom infogruppen. Lagringsyta och tidplan. Att vi internt i projektet jobbar dubbelt pga att vi inte känner till vad som händer, eller att saker ramlar mellan stolarna. Att vi i slutändan inte får ihop ett material som hänger ihop pga att vi varit okunniga om varandra. Att det blir svårt att förankra slutreslutatet om ledningarna inte Så många viljor Möjlighet Ge en stark bild av ett aktivt projekt Tydliggöra grunden för projektet, behovet av en starkare ekonomisk grund för vår verksamhet de kommande åren. Vi kan bidra till en sansad allmän diskussion om att optimera infrastruktur. Hela resan. Helhetssyn. att få stort gehör för arbetet både intern och externt Att vi får stort engagemang Att vi känner delaktighet Att vi uppfattas som öppna och positiva Att vi skapar förtroende Att vi undviker negativ pulicitet Ett bra slutreslutat Att tydligare kunna koppla pågående projekt i myndigheterna till den gemensamma planeringen.

19 19(21) löpande varit informerade och fått chansen att reagera Att vi sprider olika budskap. Bristande tid. Hanterar vi miljöfrågorna rätt och aktivt? Ju öppnare vi är, desto större önskemål och krav får vi kring informationen. Kvaliteten hotad folk rycks åt alla håll Oganisationsformen är svår och ovan med fler delägare av projeket Resursbrist är ett tydligt hot. Vi kan åstadkomma kundnytta med bättre samordnade planer vilket ger en bättre trovärdighet. Fokusering! Vad gör vi totalt och på vilken nivå arbetar vi? Kan föra diskussioner för att åstadkomma något! Fokusering och kvalitet samt resurser i planeringarbetets fas 2. Kan ge möjlighet att knyta ihop ej namngivna objekt till en trovärdig helhet 13. Förankring av plattform aktivitetslista Kommunikationsplattformen tas fram av de utsedda projektinformatörerna från Vägverket, Banverket, Sjöfartsverket och Luftfartstyrelsen. Plattformen förankras med högsta informationsledning. Plattformen beslutas interimistiskt av projektledningen och det slutgiltiga beslutet tas av styrgruppen. Kommunikationsplattformen kan distribueras till alla berörda parter inom projektet och externt. 14. Aktivitetslista ( ) Aktivitetslistan uppdateras successivt under projekttiden. Aktivitet Tid Ansvarig Infogrupp etablerad, Januari Projektledning mötesrutiner, arbetsfördelning Information om påbörjat Januari Kommunikatörsgrupp infosamarbete till berörda verk/infofunktioner Startmöte infoarbete Januari Kommunikatörsgrupp projektledning

20 20(21) Presentationstext projekt intranät Januari, därefter löpande Kommunikatörsgrupp Gemensam grafiskt uttryck Januari-februari Kommunikatörsgrupp Dokumentmallar Januari-februari Kommunikatörsgrupp Allmän OH-presentation Januari-februari Kommunikatörsgrupp Start veckobrev Start januari, därefter Kommunikatörsgrupp utgivning veckovis eller Samordning VV-BVsamarbetsprojektet Januari - löpande Kommunikatörsgrupp Kommunikationsplattform, Januari Kommunikatörsgrupp faktainsamling Kommunikationsplattform, text Februari Kommunikatörsgrupp projektledning Kommunikationsplattform, beslut Beslut 11 april 2008 Styrgruppsbeslut april Kommunikationsplattform, April-maj Kommunikatörsgrupp lansering Etablera och underhålla gemensam webbsajt Mars, veckovis löpande Kommunikatörsgrupp projektledning Lansera gemensam webbsajt April Kommunikatörsgrupp Frågor och svar, Mars, löpande Kommunikatörsgrupp åtgärdsplaneringen Massmediautbildning 21 april Kommunikatörsgrupp kombinerad med kunskap om kommunikation av negativa budskap Delprojektledarmöte infostöd Mars, maj Kommunikatörsgrupp Karttjänst Publicerad 29 april Kommunikatörsgrupp/ Kartgrupp Underhåll av kommunikativt April-löpande nätverk enl målgruppsanalys Pressaktivitet överlämnande av förberedelserapport 30 september Kommunikatörsgrupp pressfunktioner Pressmeddelande 30 september Kommunikatörsgrupp pressfunktioner Utveckla systematisering för November december kommunikatörsgrupp frågor och svar 2008 Seminarier Vid behov Projektledning kommunikatörsgrupp

21 21(21) Underlag för artiklar, strategi, tajming Kommunicera metoder och modeller infostöd Produktion av presentationsmaterial anpassat för projektinterna målgrupper och som stöd för kommande process se ovan Bistå i kommunikationen kring nationell systemanalys Med anknytning till transportpolitiska mål + proposition Hösten 2008 som förberedelser för kommande arbete November/december 2008 Projektledning kommunikatörsgrupp Projektledning/kommunik atörsgrupp Bygga nätverk regionalt November/december Projektledning/kommunik atörsgrupp Planera kommande pressaktiviteter November/december Kommunikatörsgrupp/ pressfunktion Upphandla byrå December - januari Kommunikatörsgrupp VTI-dagarna 8-9 jan 09 Projektledning kommunikatörsgrupp Pressaktivitet i samband med inlämning Kommunikatörsgrupp/ pressfunktion

Kommunikationsplattform åtgärdsplanering

Kommunikationsplattform åtgärdsplanering KOMMUNIKATIONSPLATTFORM 1(14) Datum: Åtgärdsplaneringens kommunikatörs Maria Dackevall Wolf, Vägverket Gunvor Edlund, Sjöfartsverket Agneta Hedenblad, Vägverket Ingrid Jarnryd, Banverket Anders Lundblad,

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Tyresö kommun / 2015 2 (9) Innehållsförteckning Kommunikationspolicy för Tyresö kommun... 3 1 Krav på kommunikationsarbetet... 4 1.1 Tyresö kommuns kommunikation... 4 2 Grafisk profil...

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Tyresö kommun / 2011-12-15 2 (9) Innehållsförteckning Kommunikationspolicy för Tyresö kommun... 3 1 Krav på kommunikationsarbetet... 4 1.1 Tyresö kommuns kommunikation... 4 2 Grafisk

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS

Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS2015.0130 Innehållsförteckning 1. INLEDNING 3 2. GRUNDPRINCIPER FÖR VÅR KOMMUNIKATION 4 3. HUVUDFUNKTIONER FÖR VÅR KOMMUNIKATION 5 4. ÖVERGRIPANDE MÅL

Läs mer

2012-10-25. Statsrådsberedningen. Kommunikationspolicy för Regeringskansliet. Inledning. Därför ska Regeringskansliet kommunicera

2012-10-25. Statsrådsberedningen. Kommunikationspolicy för Regeringskansliet. Inledning. Därför ska Regeringskansliet kommunicera 2012-10-25 Statsrådsberedningen Förvaltningschefens kansli Kommunikationspolicy för Regeringskansliet Inledning Denna policy riktar sig till medarbetarna i Regeringskansliet och är vägledande i det dagliga

Läs mer

Kommunikationsstrategi för teknikförvaltningen 2011 2013

Kommunikationsstrategi för teknikförvaltningen 2011 2013 Kommunikationsstrategi för teknikförvaltningen 2011 2013 Inledning Med kommunikation kan vi styra verksamheten mot de mål som Tekniska nämnden anger och kommunikationsaspekten ska finnas med i alla beslut

Läs mer

Riktlinjer för Internkommunikation Stockholms läns landsting 2004

Riktlinjer för Internkommunikation Stockholms läns landsting 2004 Riktlinjer 1(6) Riktlinjer för Internkommunikation Stockholms läns landsting 2004 Kompletterande dokument till Kommunikationspolicy för Stockholms läns landsting 2004 Riktlinjer 2(6) Introduktion Internkommunikation

Läs mer

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun sid 1 (7) Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun Postadress: Kommunledningskontoret, informationsenheten, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 32 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post:

Läs mer

Informationspolicy. Allmänt

Informationspolicy. Allmänt Informationspolicy Allmänt Det är självklart och nödvändigt för Rättviks kommun att kunskap och spridning av information sker både inåt och utåt i den kommunala koncernen. Kommunen ska vara en föregångare

Läs mer

Ingrid Oikari Beslut: 2005-04-12 Miljömålsrådets kansli Ingrid.Oikari@naturvardsverket.se. Miljömålsrådets informations- och kommunikationsstrategi

Ingrid Oikari Beslut: 2005-04-12 Miljömålsrådets kansli Ingrid.Oikari@naturvardsverket.se. Miljömålsrådets informations- och kommunikationsstrategi Ingrid Oikari Beslut: 2005-04-12 Miljömålsrådets kansli Ingrid.Oikari@naturvardsverket.se Miljömålsrådets informations- och kommunikationsstrategi Innehåll: 1 BAKGRUND, SYFTE OCH UPPDRAG... 3 1.1 MILJÖMÅLSRÅDETS

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Norrbottens läns landsting 2014-2016

Kommunikationsstrategi för Norrbottens läns landsting 2014-2016 Kommunikationsstrategi för Norrbottens läns landsting 2014-2016 Kommunikation är en av ledningsprocesserna i landstinget. Landstinget ska vara en organisation med ett aktivt kommunikationsarbete och en

Läs mer

Övergripande kommunikation för omställningen av hälsooch sjukvården

Övergripande kommunikation för omställningen av hälsooch sjukvården Beslutad av: Diarienummer: Version: Plan Övergripande kommunikation för omställningen av hälsooch sjukvården Planen gäller för: Samtliga förvaltningar inom Västra Götalandsregionen Innehållsansvar: Koncernstab

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Innehåll Inledning 1 Övergripande mål 1 Principer 2 Ansvarsfördelning 3 Massmediekontakter 4 Marknadskommunikation 5 Kriskommunikation 5 Grafisk Profil 5 Kommunikationsstrategi 5 Inledning

Läs mer

Sydsvensk REGION BILDNING. Kommunikationsplan

Sydsvensk REGION BILDNING. Kommunikationsplan Sydsvensk REGION BILDNING Kommunikationsplan Kommunikationsplan Sydsvensk Regionbildning 2013-09-17 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 1 Projektmål... 2 2 Kommunikationsmål... 2 3 Målgrupper...

Läs mer

INFORMATIONS- POLICY

INFORMATIONS- POLICY INFORMATIONS- POLICY 2011-07-21 Inledning Utgångspunkten för vårt informationsarbete är att vi alla vill, kan och förväntas utbyta relevant information med varandra inom kommunorganisationen, med kommuninvånare

Läs mer

Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1

Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1 Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1 AVFALL SVERIGES KOMMUNIKATION SYFTAR TILL ATT öka kännedomen om svensk avfallshantering bland Avfall Sveriges målgrupper visa att branschen är framåtriktad och

Läs mer

Kommunikationspolicy för Svenska Skidskytteförbundet

Kommunikationspolicy för Svenska Skidskytteförbundet Kommunikationspolicy för Svenska Skidskytteförbundet Inledning Kommunikation handlar inte bara om att prata, det handlar också om att lyssna samt att kunna ta till sig information genom de olika kanaler

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy SID 1(6) Kommunikationspolicy PROGRAM PLAN RIKTLINJER Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(6) Helsingborgs stads styrdokument

Läs mer

Riktlinjer för information och kommunikation i Simrishamns kommun. Antagna av kommunstyrelsen den 17 juni 2015.

Riktlinjer för information och kommunikation i Simrishamns kommun. Antagna av kommunstyrelsen den 17 juni 2015. Riktlinjer för information och kommunikation i Simrishamns kommun. Antagna av kommunstyrelsen den 17 juni 2015. kontrasterna i en levande kommun gör alla dagar bättre ALLA ÄR KOMMUNIKATÖRER Information

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Kommunikationspolicy 2015

Kommunikationspolicy 2015 Kommunikationspolicy 2015 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Syfte 3. Kännetecken 4. Kommunikation som verktyg 5. Målgrupper 6. Riktlinjer och förhållningssätt 7. Ansvar Värmdö kommuns kommunikationspolicy

Läs mer

Bakgrund Svagheter Möjligheter Syfte och kommunikationsmål Övergripande kommunikationsmål:

Bakgrund Svagheter Möjligheter Syfte och kommunikationsmål Övergripande kommunikationsmål: Kommunikationsplan för Teknikcollege Gästrikland 2012-2013 Bakgrund Det regionala näringslivet och utbildningsanordnarna på gymnasie-, men också eftergymnasial nivå har tillsammans beslutat sig för att

Läs mer

norrstyrelsen Informationsfrågor vid bildandet av Region Norrland etapp 2

norrstyrelsen Informationsfrågor vid bildandet av Region Norrland etapp 2 norrstyrelsen rapport 2009: 32 Informationsfrågor vid bildandet av Region Norrland etapp 2 Förord Norrstyrelsen har bildats för att förbereda sammanslagningen av landstingen i Norrbottens, Västerbottens

Läs mer

Åtgärdsplanering Trafikverkens avrapportering. Redovisning Näringsdepartementet

Åtgärdsplanering Trafikverkens avrapportering. Redovisning Näringsdepartementet Åtgärdsplanering 2010-2020 Trafikverkens avrapportering Redovisning Näringsdepartementet 2008-10-10 Trafikverkens uppdrag Metod för Regional systemanalys Metod för Strategisk miljöbedömning Modeller och

Läs mer

Kommunikationspolicy. för Finspångs kommun

Kommunikationspolicy. för Finspångs kommun Kommunikationspolicy för Finspångs kommun Antagen av kommunfullmäktige den 27 april 2011 U N D E R R U B R I K Kommunikationspolicy Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33

Läs mer

Rubrik: Förordning (1997:263) om länsplaner för regional transportinfrastruktur. Länsstyrelsen upprättar planen om inte annat följer av 17 i

Rubrik: Förordning (1997:263) om länsplaner för regional transportinfrastruktur. Länsstyrelsen upprättar planen om inte annat följer av 17 i SFS nr: 1997:263 Departement/ myndighet: Näringsdepartementet Rubrik: Förordning (1997:263) om länsplaner för regional transportinfrastruktur Utfärdad: 1997-05-15 Ändring införd: t.o.m. SFS 2009:239 1

Läs mer

Ställningstagande om utveckling av infrastrukturplaneringen

Ställningstagande om utveckling av infrastrukturplaneringen STÄLLNINGSTAGANDE 2019-03-15 Vårt ärendenr: 1 (5) Sektionen för infrastruktur och fastigheter Emma Ström Ställningstagande om utveckling av infrastrukturplaneringen Sammanfattning SKL anser att anslagen

Läs mer

Katja Kamila 2012-03-30

Katja Kamila 2012-03-30 VÄSTMANLANDS KOMMUNER OCH LANDSTING Barn och unga i fokus Katja Kamila 2012-03-30 Checklista kommunikation Har du kontaktat informatörerna för att diskutera informationsbehoven? Finns det personalresurser

Läs mer

Kommunikationsplan. Medborgardialog för mandatperiod Region Skåne

Kommunikationsplan. Medborgardialog för mandatperiod Region Skåne Kommunikationsplan Medborgardialog för mandatperiod 2015-2018 Region Skåne Innehåll KOMMUNIKATIONSPLAN 1 MEDBORGARDIALOG FÖR MANDATPERIOD 2015-2018 1 REGION SKÅNE 1 1. BAKGRUND 4 2. ENHETENS UPPDRAG, SYFTE

Läs mer

Riktlinjer. Information och kommunikation. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2005-04-25

Riktlinjer. Information och kommunikation. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2005-04-25 Riktlinjer Information och kommunikation Mariestad Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2005-04-25 Datum: 2012-02-02 Dnr: Sida: 2 (8) Riktlinjer för information och kommunikation Kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

Kommunikationspolicy - ramar och förhållningssätt för kommunikationen i Hässleholms kommun

Kommunikationspolicy - ramar och förhållningssätt för kommunikationen i Hässleholms kommun www.hassleholm.se Kommunikationspolicy - ramar och förhållningssätt för kommunikationen i Hässleholms kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 2. Kännetecken för kommunikationen... 1 2.1 Öppen och

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy. Antagen av kommunstyrelsen den 29 augusti 2006

Informations- och kommunikationspolicy. Antagen av kommunstyrelsen den 29 augusti 2006 Informations- och kommunikationspolicy Antagen av kommunstyrelsen den 29 augusti 2006 INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY Bakgrund Det behöver tydliggöras att kommunens verksamhet bedrivs på uppdrag

Läs mer

Informationspolicyn ska revideras en gång per mandatperiod och däremellan vid behov uppdateras av informationsenheten på uppdrag av kommunstyrelsen.

Informationspolicyn ska revideras en gång per mandatperiod och däremellan vid behov uppdateras av informationsenheten på uppdrag av kommunstyrelsen. Informationspolicy Sollefteå kommun November 2007 Denna informationspolicy är ett övergripande dokument för Sollefteå kommuns informationsoch kommunikationsarbete. Informationspolicyn kommer efterhand

Läs mer

Kriskommunikationsplan Bräcke kommun

Kriskommunikationsplan Bräcke kommun Kriskommunikationsplan Bräcke kommun 1 Rev 2010-04-20 Rev 2010-06-07 Rev 2012-08-29 Bilaga 8 till Ledningsplan 22/2008 Kriskommunikationsplan - kommunikation i händelse av kris 1. Inledning och syfte Kriskommunikation

Läs mer

Informationspolicy för Salems kommun Antagen av kommunfullmäktige 2000-10-26

Informationspolicy för Salems kommun Antagen av kommunfullmäktige 2000-10-26 Informationspolicy för Salems kommun Antagen av kommunfullmäktige 2000-10-26 Förvaltningarnas arbete skall utvecklas och ge resultat i en högre effektivitet och bättre kommunikation med Salemsborna. Den

Läs mer

INFORMATIONPOLICY FÖR POLITIKER OCH TJÄNSTEMÄN I DALS-EDS KOMMUN

INFORMATIONPOLICY FÖR POLITIKER OCH TJÄNSTEMÄN I DALS-EDS KOMMUN DALS-EDS KOMMUN INFORMATIONPOLICY FÖR POLITIKER OCH TJÄNSTEMÄN I DALS-EDS KOMMUN Antaget av kommunfullmäktige 2005-03-23, 12 Godkänd av kommunfullmäktige efter översyn 2008-11-26 114 Innehållsförteckning

Läs mer

Goda råd kring kriskommunikation och informationssamverkan

Goda råd kring kriskommunikation och informationssamverkan 1(6) Goda råd kring kriskommunikation och informationssamverkan 80 procent av en kris är information och kommunikation 1. Hur väl en organisation lyckas hantera sin kommunikation är en av de viktigaste

Läs mer

Täby kommuns kommunikationsplattform

Täby kommuns kommunikationsplattform 1(8) KOMMUNSTYRELSEN Karin Öhlander Täby kommuns kommunikationsplattform Kommunikation är en grundförutsättning för att alla chefer och medarbetare ska kunna förstå kommunens mål och också kunna omsätta

Läs mer

Informations- och kommunikationsstrategi

Informations- och kommunikationsstrategi Kommunledningskontoret Sofia Magnusson, 0531-526003 sofia.magnusson@bengtsfors.se POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 2011-05-18 1(7) Informations- och v:\klk\stab\anna_sofia\policydokument\informations-

Läs mer

K om m u n i k a ti on s- och p å ve r k a n sp ol i cy

K om m u n i k a ti on s- och p å ve r k a n sp ol i cy Beslutad av: Regionfullmäktige, 2019-01-29 Diarienummer: RS 2017 04450 Giltighet: från 2019-03-01 till 2023-12-31 K om m u n i k a ti on s- och p å ve r k a n sp ol i cy 2 01 9 2 02 3 Policyn gäller för:

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningens synpunkter/förslag till ändringar är markerade med över- respektive understruken text

Vård- och omsorgsförvaltningens synpunkter/förslag till ändringar är markerade med över- respektive understruken text 1 (5) Vår handläggare Geza Simon Vård- och omsorgsförvaltningens synpunkter/förslag till ändringar är markerade med över- respektive understruken text Katrineholm kommuns kommunikationspolicy Policy ett

Läs mer

Intern kommunikationspolicy Arbetsförmedlingen

Intern kommunikationspolicy Arbetsförmedlingen Sida: 1 av 6 Intern kommunikationspolicy Arbetsförmedlingen Riktlinjer för hur arbetet med internkommunikation ska bedrivas i organisationen, samt principer för fördelning av ansvar. Inledning Kommunikation

Läs mer

Projektbeskrivning Nya Ostkustbanan 2014

Projektbeskrivning Nya Ostkustbanan 2014 Projektbeskrivning Nya Ostkustbanan 2014 2013-09-19 Projektbeskrivning Nya Ostkustbanan 2014 1. Inledning Mellan 2011-2013 pågår projekt Nya Ostkustbanan. Projektets övergripande syfte är att uppnå en

Läs mer

Informationspolicy för Svensk Elitfotboll samt anvisningar för informationsarbete

Informationspolicy för Svensk Elitfotboll samt anvisningar för informationsarbete Informationspolicy för Svensk Elitfotboll samt anvisningar för informationsarbete Innehållsförteckning Inledning... 3 Grundläggande principer... 3 Målgruppsanpassning... 3 Grafisk profil... 3 Planering

Läs mer

Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy

Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy Version 1.0 2013-08-27 Dnr 1308-0342-33 Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy Inledning... 2 Styrdokument för vår kommunikation... 2 Kommunikationens förhållningssätt... 2 Framgångsrik kommunikation...

Läs mer

Kommunikationspolicy. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad

Kommunikationspolicy. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Kommunikationspolicy Mariestads kommun Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2019-01-28 Innehållsförteckning Kommunikationspolicy... 3 Inledning... 3 Grundläggande värderingar... 3 Övergripande mål...

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy för Ånge kommun med Riktlinjer för information och kommunikation

Informations- och kommunikationspolicy för Ånge kommun med Riktlinjer för information och kommunikation Informations- och kommunikationspolicy för Ånge kommun med Riktlinjer för information och kommunikation All information och kommunikation ska vara: korrekt tydlig och begriplig trovärdig lättillgänglig

Läs mer

Älmhults kommuns kommunikationspolicy

Älmhults kommuns kommunikationspolicy Älmhults kommuns kommunikationspolicy Beslutad av Kommunfullmäktige 2014-12-15 Diarienummer: Dnr 2014/170-534 Gäller från 2014-12-15 Innehållsförteckning Inledning... 3 Koppling till andra interna styrdokument

Läs mer

1(9) Informationspolicy. Styrdokument

1(9) Informationspolicy. Styrdokument 1(9) Styrdokument 2(9) Styrdokument Dokumenttyp Policy Beslutad av Kommunfullmäktige 2011-08-31 104 Dokumentansvarig Kommunchefen Reviderad av 3(9) Innehållsförteckning Inledning...4 Vårt förhållningssätt

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens kommunikationsstrategi

Kultur- och fritidsnämndens kommunikationsstrategi TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2018-05-03 KFN 2018/0113 50661 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämndens kommunikationsstrategi Förslag till beslut Kultur-

Läs mer

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR LÄNSSTYRELSEN I VÄSTERNORRLAND

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR LÄNSSTYRELSEN I VÄSTERNORRLAND INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR LÄNSSTYRELSEN I VÄSTERNORRLAND LEDSTJÄRNOR All information och kommunikation ska präglas av kunskap om Länsstyrelsen och aktuell sakfråga. Detta ska ske genom

Läs mer

Policyn är antagen av KF 38/12 VÅREN 2012 VÅREN 2012

Policyn är antagen av KF 38/12 VÅREN 2012 VÅREN 2012 KOMMUNIKATIONSPOLICY Policyn är antagen av KF 38/12 VÅREN 2012 VÅREN 2012 KOMMUNENS MÅL, AKTIVITETER OCH BESLUT STRÄVAR MOT ATT NÅ DEN GEMENSAMMA ÖVERGRIPANDE VISIONEN FÖR ÅR 2020 DET GRÖNA OCKELBO VI

Läs mer

Informationspolicy för Övertorneå kommun

Informationspolicy för Övertorneå kommun Informationspolicy för Övertorneå kommun Fastställd av Kommunfullmäktige 2008-11-03 Innehållsförteckning 1. Inledning...1 2. Syfte...2 3. Övergripande målsättning...3 4. Riktlinjer för kommunens övergripande

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 STADSLEDNINGSKONTORET KOMMUNIKATIONSSTABEN Bilaga 2 DNR 050-2895/2010 SID 1 (5) 2011-06-22 KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 Detta program är ett långsiktigt måldokument där kommunfullmäktige

Läs mer

Regler för kommunikation

Regler för kommunikation Vår ref: Tobias Edoff Kommunikatör Datum: 2018-11-06 Regler för kommunikation 1. Inledning Reglerna tar sin utgångspunkt i Tranemo kommuns kommunikationspolicy KS/2018:629. 2. Syfte Syftet med reglerna

Läs mer

Kommunikationspolicy. policy. Diarie-/dokumentnummer: KS2018/0269

Kommunikationspolicy. policy. Diarie-/dokumentnummer: KS2018/0269 Kommunikationspolicy policy Diarie-/dokumentnummer: KS2018/0269 Beslut: Datum- Instans /År Beredande politiskt organ: Kommunstyrelsen Ersätter tidigare beslut 2015-12-10 KF 318 Giltighetstid: 2019-12-31

Läs mer

Kommunikationspolicy. Antagen av Kf 56/2015

Kommunikationspolicy. Antagen av Kf 56/2015 Kommunikationspolicy Antagen av Kf 56/2015 Innehåll Innehåll... 1 1. Kommunikation hjälper oss att utföra våra uppdrag... 2 2. Kommunikationsansvar... 2 3. Planerad kommunikation... 2 Checklista för att

Läs mer

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Policy Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG 2012/2013

KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG 2012/2013 KOMMUNIKATIONSPLAN Dnr: 110-2011 Handläggare: Anna Grill Beslutat datum: 2011-12-07 Styrande dokument Sakkod: 9 KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG 2012/2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Varför

Läs mer

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Kommunikationspolicy antagen av kommunfullmäktige 2016-06-08, 84 En kommunikationspolicy har framtagits eftersom det i samhället skett en betydande utveckling

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr F 06:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr F 06:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr F 06:1 Ks 82/2006 Dnr Ks 2013/68 Dnr Ks/K 2006.10109 Riktlinjer för information och kommunikation i Tomelilla kommun Detta dokument gäller all muntlig,

Läs mer

LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (6) Barn- & utbildningsförvaltningen DELRAPPORT KOMMUNIKATION

LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (6) Barn- & utbildningsförvaltningen DELRAPPORT KOMMUNIKATION LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (6) 2015-12-31 DELRAPPORT KOMMUNIKATION LULEÅ KOMMUN 2 (6) Innehåll Innehåll... 2 Bakgrund... 3 Syfte... 3 Metod... 3 Kommunikation... 4 Sammanfattning... 5 LULEÅ KOMMUN 3 (6)

Läs mer

Samverkan och dialog. PROJEKTil. Styrande dokument Måldokument Direktiv. Sida 1 (7)

Samverkan och dialog. PROJEKTil. Styrande dokument Måldokument Direktiv. Sida 1 (7) Styrande dokument Måldokument Direktiv PROJEKTil Sida 1 (7) Samverkan och dialog Sida 2 (7) Samverkan och dialog... 1 1. Grundläggande information... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Verksamhetsstrategi... 4 2

Läs mer

Projektmodell. 1. Riktlinjer projektmodell 1 (6) 2010-03-12

Projektmodell. 1. Riktlinjer projektmodell 1 (6) 2010-03-12 12 1 (6) Projektmodell Projektmodell Projektmodell... 1 1. Riktlinjer projektmodell... 1 2. Projektförutsättningar... 2 2.1 Uppdragsgivaren... 2 2.2 Direktiv... 2 2.3 Förstudie... 2 2.4 Beslut... 2 2.5

Läs mer

Projektplan Projekt Oberoende 2012 2014

Projektplan Projekt Oberoende 2012 2014 Projektplan Projekt Oberoende 2012 2014 Bakgrund: Projekt Oberoende är ett samverkansprojekt mellan Ungdomens Nykterhetsförbund (UNF), Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) och A Non Smoking Generation

Läs mer

Kommunikationsstrategi år 2014 2016. Samhällsbyggnadsförvaltningen

Kommunikationsstrategi år 2014 2016. Samhällsbyggnadsförvaltningen Kommunikationsstrategi år 2014 2016 Samhällsbyggnadsförvaltningen 1 juli 2014 Kommunikationsstrategi för samhällsbyggnadsförvaltningen Gäller till 31 december 2016 Inledning Med kommunikation kan vi styra

Läs mer

PROJEKTPLAN FÖR UTVECKLINGSPROJEKTET. Hur kan fullmäktige använda återredovisningen från nämnderna som styrinstrument?

PROJEKTPLAN FÖR UTVECKLINGSPROJEKTET. Hur kan fullmäktige använda återredovisningen från nämnderna som styrinstrument? PROJEKTPLAN FÖR UTVECKLINGSPROJEKTET Hur kan fullmäktige använda återredovisningen från nämnderna som styrinstrument? Hur kan fullmäktige använda återredovisningen från nämnderna som styrinstrument? Datum:

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet

Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet 2014-2018 Beslutad av förbundsstyrelsen i november 2014. Kommunikationsstrategin gäller förtroendevalda och medarbetare i Vårdförbundet. Kommunikationsstrategin

Läs mer

Kommittédirektiv. Kompetensinsatser gällande ny plan- och bygglag. Dir. 2010:55. Beslut vid regeringssammanträde den 12 maj 2010

Kommittédirektiv. Kompetensinsatser gällande ny plan- och bygglag. Dir. 2010:55. Beslut vid regeringssammanträde den 12 maj 2010 Kommittédirektiv Kompetensinsatser gällande ny plan- och bygglag Dir. 2010:55 Beslut vid regeringssammanträde den 12 maj 2010 Sammanfattning En särskild utredare ska underlätta införandet av en ny planoch

Läs mer

Plan för kommunikation

Plan för kommunikation Bilaga 2 Sida 1 (9) Dokumentnamn P0-SD-5011 Ansvarig part Konstruktör Eva Rosman Version 1.0 Versionsdatum 2016-02-29 Plan för kommunikation Projektledning/Kommunikation Fördjupande dokument GODKÄND 2016-02-29

Läs mer

Plan för kriskommunikation

Plan för kriskommunikation Plan för kriskommunikation Maj 2017 Plan för kriskommunikation Syfte Linnéuniversitets plan för kriskommunikation är kopplad till de planer som styr arbetet vid en kris respektive kommunikationsarbetet

Läs mer

Dokumentnamn: DokumentID Version:

Dokumentnamn: DokumentID Version: TJÄNSTESKRIVELSE Datum: Sida: 2012-09-21 1 (5) Dokumentnamn: DokumentID Version: Kommunikationspolicy Diarienr 1 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicyn är ett gemensamt förhållningssätt i informations-

Läs mer

Kommunikationsplan för nytt regeringsuppdrag med sociala insatsgrupper

Kommunikationsplan för nytt regeringsuppdrag med sociala insatsgrupper Christina Kiernan A001.937/2013 1 (8) Kommunikationsplan för nytt regeringsuppdrag med sociala insatsgrupper Christina Kiernan A001.937/2013 2 (8) 1 INLEDNING...3 1.1 Syfte med kommunikationsplanen...3

Läs mer

Instruktion till kommunikationsplan i E2B2

Instruktion till kommunikationsplan i E2B2 Instruktion till kommunikationsplan i E2B2 Varför kommunicera forskning? I beslutet som ni fått av Energimyndigheten står det att projektet ska kommuniceras enligt en kommunikationsplan som tas fram i

Läs mer

Riktlinjer för kommunikation för Norrtälje kommun

Riktlinjer för kommunikation för Norrtälje kommun 2018-02-10 Riktlinjer för kommunikation för Norrtälje kommun Inledning Kommunikation genomsyrar alla Norrtälje kommuns verksamheter. Varje dag har vi hundratals kontakter och möten. Oavsett om det är en

Läs mer

Kommunikationspolicy för Knivsta kommun KS-2012/679

Kommunikationspolicy för Knivsta kommun KS-2012/679 Göran Nilsson Ordförandens förslag Diarienummer Kommunstyrelsens ordförande Datum KS-2012/679 2012-08-20 Kommunstyrelsen Kommunikationspolicy för Knivsta kommun KS-2012/679 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunikationsplattform

Kommunikationsplattform 1(11) Kommunledningskontoret Kommunikation & tillväxt Malin Bergkvist Kommunikationsplattform för Kristianstads kommun, KS 2011/1002 2013-02-11 044-13 21 00 malin.bergkvist@kristianstad.se Kommunikationsplattform

Läs mer

N2014/1779/TE, m.fl. Trafikverket Borlänge. m.fl. 6 bilagor

N2014/1779/TE, m.fl. Trafikverket Borlänge. m.fl. 6 bilagor Regeringsbeslut III 4 Näringsdepartementet 2014-04-03 N2014/1779/TE, m.fl. se bilaga 1 Trafikverket 781 89 Borlänge m.fl. Fastställelse av nationell trafikslagsövergripande plan för utveckling av transportsystemet

Läs mer

Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle

Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle INNEHÅLL Övergripande om kommunikation... 3 Definitioner... 3 Information... 3 Kommunikation... 3 Relation... 3 Kommunikationens innehåll...

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategi 2015 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Sammanfattning 3. Bakgrund och syfte 4. Kommunikation som verktyg 5. Målgrupper 6. Kännetecken 7. Strategier 8. Kanaler 9. Tidplan 1 1.

Läs mer

Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar

Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar Vig23119439-1 ESLÖVS KOMMUN Carin Svensson 0413-621 71 Utlåtande 2011-12-01 Vård- och omsorgsnämnden,t. INVESTOR IN PEOPLE Informationsstrategi Vård och Omsorg Förslag till beslut Förvaltningen föreslår

Läs mer

Göteborgs Stads riktlinje för intern kommunikation ---- Ann-Sofie Hermansson Mathias Sköld

Göteborgs Stads riktlinje för intern kommunikation ---- Ann-Sofie Hermansson Mathias Sköld Handling 2017 nr 242 Göteborgs Stads riktlinje för intern kommunikation Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets förslag i tjänsteutlåtande

Läs mer

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande.

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. POLICY FÖR Kommunikation Antaget av Kommunfullmäktige Antaget 2018-05-07 52 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. Kommunikationschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Kommunikationsplan Samverkansprojektet Svensk geoprocess. 2014-04-09 Sida: 1 (9) Version PA

Kommunikationsplan Samverkansprojektet Svensk geoprocess. 2014-04-09 Sida: 1 (9) Version PA 2014-04-09 Sida: 1 (9) Kommunikationsplan samverkansprojektet Svensk geoprocess 2014-04-09 Sida: 2 (9) Innehåll 1 INFORMATIONSSPRIDNING 3 2 MÅLGRUPPER 3 2.1 PROJEKTINTERN KOMMUNIKATION 3 2.2 KOMMUNIKATION

Läs mer

Plan för kommunikation vägval utifrån Mittuniversitetets strategi

Plan för kommunikation vägval utifrån Mittuniversitetets strategi för kommunikation vägval utifrån Mittuniversitetets strategi Publicerad: Beslutsfattare: Anders Fällström, rektor Handläggare: Kicki Strandh, kommunikationschef Beslutsdatum: Giltighetstid: 2019-2023 Sammanfattning:

Läs mer

Kommunikationsplan år 2015

Kommunikationsplan år 2015 KOMMUNIKATIONSPLAN ÅR 2015 1 Kommunikationsplan år 2015 I God revisionssed i kommunal verksamhet 1 lyfter man fram öppenhet och kommunikation som ett grundläggande värde och förhållningssätt för den kommunala

Läs mer

POLISENS LEDARKRITERIER

POLISENS LEDARKRITERIER MÅL OCH RESULTAT Det innebär att styra och driva mot angivna mål och att se vad som gagnar på såväl kort som lång sikt. Ha god uthållighet och förmåga att ha målen i sikte även när händelseutvecklingen

Läs mer

Kommunikationsprogram för Stenungsunds kommun

Kommunikationsprogram för Stenungsunds kommun Kommunikationsprogram för Stenungsunds kommun 1 Innehåll Kommunikationsstrategi för Stenungsunds kommun... 1 Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Intressenter/målgrupper... 4 Kanaler... 5 Stenungsunds kommuns

Läs mer

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans 1 Bakgrund Juni 2012 ansöker landstingsfullmäktige om att få bilda region i Östergötland Maj 2013 startar Utveckling Östergötland arbetet med att:

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Fyrbodals kommunalförbund Kommunikationsstrategi 2019 2022 Version 1.0 Beslutat 2019-xx-xx Reviderad 2019-xx-xx Ansvarig: Morgan Ahlberg Innehåll Om kommunikationsstrategin... 3 Mål och syfte... 3 Målgrupper...

Läs mer

Kommunens författningssamling

Kommunens författningssamling 2009-10-14 Rev 2009-11-24 Rev 2010-05-20 Rev 2010-06-02 Kommunens författningssamling Kommunikationspolicy för Österåkers kommun Fastställd av Kommunfullmäktige den 14 juni 2010, 12. (dnr KS 2009:109 105)

Läs mer

Projekthandbok. administrativa utvecklingsprojekt

Projekthandbok. administrativa utvecklingsprojekt administrativa utvecklingsprojekt Dokumentet uppdaterat oktober 2018 Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte

Läs mer

Arbetsgivarverkets kommunikationsstrategi

Arbetsgivarverkets kommunikationsstrategi Version 1.0 2013-08-27 Dnr 1308-0342-33 Arbetsgivarverkets kommunikationsstrategi Inledning... 2 Styrdokument för vår kommunikation... 2 Huvudbudskapen genomsyrar all kommunikation... 2 Primära målgrupper...

Läs mer

Kommunikationsplan för ehälsalyftet

Kommunikationsplan för ehälsalyftet Kommunikationsplan för ehälsalyftet Om kommunikationsplanen Kommunikationsplanen gäller för projektet ehälsalyftet. Första versionen av denna plan togs fram i april 2016 och kommer att uppdateras efter

Läs mer

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte är

Läs mer

Yttrande över förslag till Kommunikationspolicy för Stockholms läns landsting

Yttrande över förslag till Kommunikationspolicy för Stockholms läns landsting HR, Service & Kommunikation HR- och kommunikationsdirektör Christina Hallberg 2017-11-23 ÄRENDE 12 Bilaga 1 YTTRANDE 1(2) Diarienummer 2017-10-26 LOC 1710-0978 LS 2016-0567 Informationssäkerhetsklass Öppen

Läs mer

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte är

Läs mer

Kommunikationspolicy för Nykvarns kommun

Kommunikationspolicy för Nykvarns kommun Kommunikationspolicy för Nykvarns kommun. Antagen av kommunfullmäktige 2013-12-19 Innehållsförteckning Inledning... 2 Definition... 2 Mål... 2 Intern kommunikation... 3 Extern kommunikation... 3 Förhållningssätt...

Läs mer

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25 RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25 ÖVERGRIPANDE RIKTLINJER Gislaveds kommuns kommunikation ska bidra till att nå och förverkliga våra mål och kommunens vision. I syfte att

Läs mer

3 Revidering av kommunikationspolicy

3 Revidering av kommunikationspolicy PROTOKOLL Arbetsutskottet 2016-01-14 3 Revidering av kommunikationspolicy Dnr 16-001 Sammanfattning Det är sex år sedan vår nuvarande kommunikationspolicy antogs av regionstyrelsen, närmare bestämt i november

Läs mer