KALLELSE TILL ÅRSMÖTE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALLELSE TILL ÅRSMÖTE"

Transkript

1 KALLELSE TILL ÅRSMÖTE Samtliga medlemmar i Växjö Allmänna Idrottssällskap hälsas välkomna till årsmöte i Torpet lördagen den 13 mars 2010 kl. 14:00. Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar bjuder föreningen på enkel förtäring, Förslag från medlem ska vara styrelsen tillhanda senast 4 veckor före årsmötet. Förslag till föredragningslista: 1. Årsmötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Fråga om mötets behöriga utlysande 4. Fastställande av föredragningslista 5. Utdelning av utmärkelser 6. Val av ordförande för mötet 7. Val av sekreterare för mötet 8. Val av protokolljusterare och rösträknare 9. Behandling av styrelsens och sektionernas verksamhetsberättelser för Behandling av styrelsens och sektionernas balans - och resultaträkningar Behandling av revisorernas berättelser för Fråga om ansvarsfrihet för styrelsens och sektionernas förvaltning under Fastställande av medlemsavgifter för Fastställande av styrelsens och sektionernas verksamhetsplaner och budget för Fastställande av föreningens alkohol- och drogpolicy samt policyn för etik och moral samt jämställdhet och integration 16. Val av föreningens ordförande för en tid av ett år 17. Val av tre styrelseledamöter för en tid av två år 18. Val av två styrelsesuppleanter för en tid av ett år 19. Val av två stugfogdar för en tid av två år 20. Val av två revisorer och två revisorssuppleanter för en tid av ett år 21. Val av valberedning och sammankallande sektion för Val av ombud till Bingoalliansen och Växjö föreningsråd samt Hälsoarena Fylleryd, och Fylleryds vägsamfällighet 23. Val av ombud till årsmöten med Smålands Bowling-, Bågskytte-, Cykel-, Dragkamp-, Friidrotts-, Gång-, Orienterings- och Skidförbund 24. Fråga om godkännande av sektionsstyrelser 25. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner 26. Övriga frågor 27. Mötet avslutas V Ä L K O M N A!

2 Ordföranden har ordet Mitt första år som ordförande för Växjö Allmänna Idrotts-Sällskap är snart till ända. Ett år går snabbt då vi tittar i backspegeln och mycket händer utan att vi direkt reflekterar över det. På det personliga planet har jag haft det tufft då jag stora delar av sommaren vårdades på sjukhus och hösten har gått i rehabiliteringens tecken. I föreningen VAIS har mycket hänt men vi tycker att det gått i gamla hjulspår. VAIS-torpet är navet i flersektionsföreningen. Torpet har varit i föreningens ägo i mer än 50 år!! År 1958 inköptes det gamla dagsverkstorpet Nyadal av biskopen och mycket har utspelats i och runt torpet under dessa år. Hur många människor har genom åren gått tipspromenader om söndagarna i Fyllerydskogen med VAIS-torpet som mål? Hur många orienteringstävlingar har haft sin målgång vid Torpet? Hur många liter kaffe har kokats i VAIS-torpet genom åren? Hur många kilon har svettats bort i bastun? Frågorna kan radas upp i det oändliga så visst händer det saker i den grå vardagen. Organisationen runt VAIS-torpet flyter idag perfekt. Våra stugfogdar och deras medhjälpare ska sträcka på sig för här har huggits ved för decennier framöver, Torpet har målats, uthyrningen har ökat, intresset för tipspromenader ökar etc, och alltid är det snyggt och prydligt runt VAIStorpet. Ett signum för VAIS-torpet är dess tipspromenader som alltid bjuder på omväxlande banor och kniviga frågor. Organisationen med tipspromenaderna är perfekt och en stor eloge till de ansvariga för promenaderna. Det gamla dagsverkstorpet är en tillgång inte bara för föreningen Växjö AIS utan också för alla motionärer och friluftsälskare i Växjö med omnejd. Jag blev medlem i Växjö AIS i början av 1980-talet och blev snabbt engagerad i föreningsarbetet med bl a uppdrag i huvudstyrelsen i åtta år och sedan som ordförande för orienteringssektionen under åtta år. Andra hälften av 1990-talet bodde vår familj i Tingsryd och när vi återkom till Växjö ett år in på det nya seklet kom jag att veckopendla till Blekinge där jag nu hade min arbetsplats, så kontakten med VAIS var som betalande men passiv medlem. Då jag nu är pensionär känns det tryggt att rötterna i VAIS fanns kvar, men vad har hänt i föreningen sedan jag kom med i början av 1980-talet och idag. Mina känslor för VAIS-torpets betydelse för föreningen har jag redan redovisat, men för sektionerna: Idag har bågskyttesektionen ungefär lika många aktiva som de hade på 80-talet och den sektionen lyckas fortfarande värva ungdomar till sin väl fungerande verksamhet. Dragkampssektionen har en aktivitet och framtidstro som jag hoppas ska smitta av sig på hela föreningen. Här finns ett drag som inte fanns på 80-talet.

3 I skidsektionen bedrivs i huvudsak motionsverksamhet men ingen organiserad ungdomsverksamhet. På 80-talet kunde vi uppleva flera vita vintrar i rad och sektionen hade ungdomsverksamhet och en mycket bredare verksamhet än idag, men de som är kvar kämpar så det glöder i Lidingölopp, Vasalopp, Göteborgsvarv etc Orienteringssektionen har idag precis som skidor motionsverksamhet och ingen ungdomsverksamhet. De arrangerar tillsammans med närliggande klubbar motionstävlingar både vår och höst. När jag kom med i sektionen på 80-talet var vi runt 350 medlemmar och vid femdagarstävlingen i Blekinge hade VAIS 94 startande! Kommer jag att få uppleva det igen? I gångsektionen finns det medlemmar som är elitsatsande och som syns i media då de gör fina prestationer, så var det även på 80-talet. Jag hoppas att sektionen kan locka ungdomar att satsa på gång. Sporten behöver det. Bowlingssektionen har ett lag med i serieverksamhet men har få ungdomar. Det fanns flera lag på 80-talet. Sektionen sköter tillsammans med orienteringssektionen de populära tipspromenaderna. Cykelsektionen är vår minsta sektion och var så även på 80-talet. Sammanfattningsvis är det stora problemet för vår förening det låga medlemstalet och den ökande medelåldern. Visserligen tycker jag, att det är viktigt med motion för hälsan och det allmänna välbefinnandet och att motionerandet ska pågå till sista andetaget, MEN vi måste ha en återväxt. Hur detta ska gå till har jag däremot inget recept på. Helt klart är att en ideell förening har svårt att hävda sig i vår kommersiella tid, men på något sätt tror jag ändå att vår förening ska ha en dragningskraft för att locka till sig flera medlemmar och företrädesvis ungdomar. Ett led i dessa förhoppningar är alliansen Hälsoarena Fylleryd där VAIS är en av många partner som vill marknadsföra idrottsplatsen Fylleryd. Här bör det finnas personer som får upp ögonen för VAIS med klubblokal mitt i Fyllerydsskogen. Tack för ordet! Lars-Göran Ahl

4 FÖRENINGSSTYRELSENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2009 STYRELSEN Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleanter Lars-Göran Ahl Jörgen Karlsson Andreas Larsson Börje Johnsson Lars Jansson Juan Manuel Dieguez Patrik Agardh Ulf Peter Sjöholm Göran Sjöbeck Stugfogdarna Sören Martinsson, Anders Paulin, Per Sundberg och Ulf Pettersson har deltagit i styrelsens sammanträden. Sören Martinsson har ansvarat för uthyrningen av VAIS-torpet. Representanter Föreningsråd och Bingoallians Ulf Peter Sjöholm Fylleryds vägsamfällighet Allan Isaksson Hälsoarena Fylleryd Ord Lars-Göran Ahl Suppl Per Sundberg Sammanträden Föreningsstyrelsen har haft 11 protokollförda sammanträden. Årsmöte Lördagen den 8 mars 2009 höll föreningen årsmöte i VAIS-torpet. Mötesordförande var Lars-Göran Ahl. Vid mötet deltog 22 medlemmar. Daniel Sundberg belönades med ett stipendium på 500 kronor för ett bra arbete i bågskyttesektionen. Gångaren Tomaz Magnusson fick föreningens stimulanspris för fina idrottsprestationer under verksamhetsåret. Åke Salomonsson utnämndes på styrelsens förslag till hedersmedlem nummer 21. Medlemmar Föreningen har totalt 353 medlemmar mot 351 föregående år. Vår största sektion är skidor/löpning. Bastubad på VAIS-torpet Antalet bastubad under året är 1462 hos herrarna och 275 hos damerna.

5 Avstämning av aktivitets- och tidsplanen i verksamhetsplanen VAIS - medlem har tryckts och utdelats/skickats till alla medlemmar i samband med kallelsen till föreningens årsmöte i mars. Vår- och höststädning genomfördes 25 april och 24 oktober. Deltagarantalet borde vara större vid dessa gemensamma städdagar som huvudsakligen sköts av skidsektionen och stugfogdarna. Tidpunkten för dessa städdagar och VAIS-dagen bör ingå i alla sektioners verksamhetsplanering för det nya året. Den nya cykelleden runt Växjö invigdes med pompa och ståt söndagen den 8 juni 2008 då kommunalrådet Gunnar Elm klippte invigningsbandet vid VAIS-torpet. Detta verksamhetsår (2009) anordnade orienteringssektionen ett succéartat cykeltrim på cykelleden och under sommarhalvåret såldes 500 bildtrimspaket! VAIS-dagen skulle genomförts första helgen i november men när frågan diskuterades i föreningsstyrelsen var intresset klent. Alla hade fjolåret regniga VAIS-dag i minnet så årets planerade VAIS-dag blev inställd. Till nästa verksamhetsår föreslår vi att VAIS-dagen läggs tidigare på hösten. ( Se Verksamhetsplan 2010 ) Reklamrampen Vi har fått reklamplatser för Löwex och Volvo Braås. Policy för etik, jämställdhet och integration Vid föreningsårsmöte mars 2009 antogs förenigens policy för etik, jämställdhet och integration, detta policydokument har också antagits av alla sektionerna och är numera en självklarhet för vår förening. Dokumentet kan ses i sin helhet på annan plats i VAIS-medlem. Policy för alkohol och droger För tre år sedan antog Växjö AIS ett policydokument angående alkohol och droger. Dokumentet antogs på föreningens årsmöte och på alla sekt ioners årsmöten och ska gälla även för Hemsidan Ansvarig för Växjö AIS hemsida har Andreas Larsson varit. Det är viktigt att alla sektioner lägger in information om vad som händer i sektionerna. Det kommer att finnas länkar till hemsidan från/till Hälsoarena Fylleryd. Varje sektion bör ha en ansvarig för uppdatering så att den känns aktuell.

6 Information från Smålandsidrotten Vid föreningsstyrelsens ordinarie möte den 13 januari deltog Emma Nilsson från Smålandsidrotten. Emma berättade på vilket sätt föreningen kunde ta hjälp av henne vad gällde planering och olika utbidningar. Hälsoarena Fylleryd Förra året bildades paraplyorganisationen Hälsoarena Fylleryd, föreningen är en allians avklubbar som har sin verksamhet i och runt Fyllerydsskogen Följande föreningar ingår: Friluftsfrämjandet, Glasrikets Golfklubb, SMU i Växjö, Sandsbro AIK, Värends Scoutkår, Växjö AIS, Växjö Norra IF, Växjö OK och ytterligare organisationer är på väg att ansluta sig till alliansen. Målet för Hälsoarena Fylleryd är ett närmare samarbete mellan klubbarna i Fylleryd samt att utveckla och synliggöra de olika klubbarnas verksamhet. Lars-Göran Ahl och Per Sundberg representerar VAIS i denna organisation. I mars gjordes en studieresa till Fyn för att hitta idéer där som skulle kunna överföras till Växjö, och för kommande år har Växjö kommun avsatt pengar för att utveckla Fylleryd genom Hälsoarena Fylleryd. Se vidare Tipspromenaderna Tipspromenaderna har genomförts på ett föredömligt sätt av sektionerna för bowling och orientering. Antalet deltagare har som vanligt växlat med vädret, men i snitt har vi haft 84 personer. Totalt har 1941 lämnat in tävlingskort och det är i samma nivå som Fikabröd och kaffe har också gett ett bra tillskott. Årets banläggare får ett kollektivt beröm för trevliga, ovanliga och roliga tipsrundor. Frågorna får mycket varierande kommentarer, där några tycker att frågorna är för svåra, andra tycker att det är för lite naturfrågor, ytterligare någon tycker att alternativen till frågorna är oklara etc. En sak är dock klar och det är att frågorna ger underlag för diskussioner bland kompisar och hemma runt köksbordet, Årets banläggare får gemensamt beröm för trevliga, ovanliga och roliga rundor. Frågorna får varierande kommentarer. Många tycker de är svåra, men roliga. Ibland diskuteras frågealternativen livligt och någon går hem som dagens segrare i familjen.

7 Vi märker att det uppskattas att det är ny sträckning på rundan varje gång och det är vår grej, som vi bör hålla fast vid. Föreningsstyrelsen vill framföra ett jättestort tack till bowling och orientering för den fina PR ni gör för VAIS och ett speciellt tack till Ejvor Cederling som i flera år har hållit i trådarna för våra promenader. VAIS - Torpet 2009 Stugfogdarna rapporterar: Vårstädningen ägde rum lördagen den 25 april. Höststädningen ägde rum lördagen den 14 oktober. Utomhusförvaringen för ved har utökats. Även vedförrådet har fyllts på rejält och bör räcka i minst 10 år. Torpet och förrådsbyggnaden har målats utvändigt. Nytt tak har uppförts över skylten VAIS-torpet och en ny skylt med VAIS logotypen pryder Torpet. Skoterförrådet är färdigrenoverat och vissa elinstallationer är gjorda i vallaboden. Sokeln till soluret är färdigrenoverat och soluret kommer att installeras till våren. Ny elradiator alt. värmepumpar diskuterats till herrbastun men är inte ekonomiskt försvarbart. En eloge ger vi till Åke Salomonsson som bonat golvet i torpet och herrarnas omklädningsrum, samt gjort merparten av målningsarbetet. Föreningsstyrelsen vill framföra ett varmt tack till stugfogdarna för deras engagemang och ett speciellt tack till Sören Martinsson som fixat all ved. Ekonomi Föreningen fick statliga och kommunala bidrag till driften av egen anläggning och för den ungdomsverksamhet samt de investeringar som genomförts av olika sektioner. En detaljerad ekonomisk information ges i den separata ekonomiska redovisningen. Tävlingsresultat och arrangemang Här hänvisas till sektionernas egna verksamhetsberättelser.

8 Slutord Att arbeta i en idrottsförening som Växjö Allmänna Idrotts-Sällskap är trevligt och stimulerande. Alla och envar gör sitt. Enkel men klar ideologi. Till sist några ord om Växjö AIS:s och svensk breddidrottsrörelses framtid. Morgondagens idrott handlar inte om hur vi bolagiserar oss eller organiserar oss. Nej, vi står och faller med den ideella ledaren som är den drivande kraften i svensk folkrörelse i allmänhet och idrottsrörelsen i synnerhet. Med andra ord Växjö AIS står och faller med alla de människor som på olika sätt ställer upp på olika uppgifter inom vårt VAIS och till alla dessa människor framför styrelsen ett stort och innerligt tack. Framtiden är vår!! Lars-Göran Ahl Börje Johnsson Patrik Agardh Jörgen Karlsson Juan Manuel Dieguez Lars Jansson Andreas Larsson

9 Policydokument Etik och moral samt Jämställdhet och Integration Växjö AIS är en flersektionsförening med både elit- och breddidrott. I flertalet av sektionerna är verksamheten inriktad mot att i första hand ge ungdomar och vuxna tillfällen till fysisk aktivitet där hälsa, trivsel och välbefinnande är normgivande även om prestation och tävlings-resultat tjänar som en sporre. Vi vill bedriva vår verksamhet så att medlemmarna kan ställa sig bakom följande policydokument. Att alla som vill, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning får delta. Att verksamheten bedrivs på ett sådant sätt att kamratskap, respekt, hänsyn och rent spel är vägledande Att vi arbetar mot alla former av mobbning, rasism och sexuella trakasserier Att de som deltar får vara med och bestämma och ta ansvar för verksamheten Att kvinnor och män, flickor och pojkar ges lika möjligheter att delta i verksamheten Att arbeta för att såväl kvinnor som män är representerade i styrelser och kommittéer Att arbetsformer och fördelning av uppdrag utformas så att kvinnor och män får lika möjligheter att medverka Att skapa möjligheter för funktionshindrade att kunna delta i verksamheten

10 Alkohol- och drogpolicy för Växjö AIS Allmänna Riktlinjer Denna Alkohol- och drogpolicy beskriver hur vi vill ha det i vår förening. Vi arbetar aktivt för att skapa miljöer för att alkohol, dopning, droger och tobak inte ska förekomma i vår förening. Droger i olika former är negativt för idrotten. Vi ställer oss bakom samhällets mål att minska alkoholkonsumtionen och framför allt att senarelägga ungdomars alkoholdebut. En medlem som bryter mot föreningens Alkohol och drogpolicy ska vi hjälpa genom att prata med och inte om medlemmen. Avsteg ifrån Alkohol- och drogpolicyn anmäls omedelbart till huvudstyrelsen som avgör vidare åtgärder. Varje år ses vår Alkohol- och drogpolicy över och revideras om det behövs. Ledare Som ledare är man en förebild och ska föregå med gott exempel. Man har ett ansvar mot barn och ungdomar i föreningen. Man ska informera barnen och ungdomarna om föreningens alkohol- och drogpolicy. Vi tar upp innehållet i föreningens alkohol- och drogpolicy på våra ledarutbildningar Barn/ungdomar För barn och ungdomar under 18 år gäller nolltolerans för alkohol. Doping och droger får aldrig förekomma på våra träningar, träningsläger eller tävlingar. Föräldrar/Andra vuxna Föräldrar ska informeras om innehållet i föreningens alkohol- och drogpolicy. Om barn eller ungdomar bryter mot föreningens alkohol- och drogpolicy skall föräldrarna informeras. Våra idrottsstjärnor ska föregå med gott exempel och har ett ansvar mot barn och ungdomar. Vi har nolltolerans för alkohol, dopning och droger i samband med tävlingar, träningar och träningsläger. När man har klubbdräkten på sig representerar man klubben och det innebär att vara en god representant för klubben, både under och vid sidan av idrottsaktiviteten. Vais-torpets lokaler. Vi har rökfria lokaler. Ingen försäljning av alkoholhaltiga drycker får förekomma vid träningar, tävlingar eller vid läger på torpet.

11 Föreningsstyrelsens verksamhetsplan för år 2010 Mål Föreningsstyrelsen skall verka för att VAIS skall vara till för alla som är intresserade av bowling, bågskytte, cykel, dragkamp, gång, orientering, skidor, löpning med mera. Idrottsverksamheten bedrivs av sektionerna. Allmänna sektionen är till för dem som är hedersmedlemmar, de som löst ständigt medlemskap, passiva och stödjande medlemmar samt de som inte vill tillhöra en speciell sektion. Ett medlemskap i VAIS skall ge rätt att delta i alla sektioners verksamhet och bli behandlad som en fullvärdig sektionsmedlem. Föreningsstyrelsen ska arbeta med gemensam information, aktiviteter, samordna ansökningar om stöd för verksamheten gentemot kommun och stat, ge stöd för sektionerna och ansvara för VAIS-torpets drift och underhåll. Föreningsstyrelsen ska också representera föreningen vid externa och interna uppvaktningar mm. Strategi Föreningsstyrelsen ska förutom av ordförande bestå av företrädare från alla sektionerna varav 6 ordinarie och 2 suppleanter. Gemensamma aktiviteter, som VAIS-dagen, vår- och höststädning av torpet, ska arrangeras. VAIS-torpets stugfogdar har ansvar för den löpande skötseln samt uthyrning. Organisation Föreningsstyrelsen kallar till möten, aktiviteter, gemensamma sammankomster. Aktivitets- och tidsplan VAIS-medlem trycks och distribueras till alla medlemmar i samband med föreningens årsmöte den 13 mars. Vårstädning av torpet äger rum 24 april. VAIS-dagen arrangeras den 5 september. Höststädning av torpet den 23 oktober. Föreningsstyrelsen bör uppmuntra alla i såväl sektionsstyrelser som föreningsstyrelsen att delta i utbildningar. Föreningsstyrelsen bjuder in ordförande, sekreterare och kassör i varje sektion till en informationskväll under våren. Fler företag ska lockas att använda vår reklamramp under året. Hemsidan ska uppdateras kontinuerligt. Varje sektion svarar för sin hemsida. Utbildning av ansvariga sker en gång per år. Utreda förutsättningarna för att utveckla området kring VAIS-torpet Budget Intäkterna utgörs av medlemsavgifter, kommunala bidrag, reklam, uthyrning mm. ca 110 kkr VAIS-torpets elström, sopor, underhåll, telefon, försäkring mm. ca 85 kkr Övriga utgifter för administration, uppvaktningar, möten, annonser, information mm. ca 25 kkr Framtiden VAIS-torpet är en av inkörsportarna till Hälsoarena Fylleryd och är basen för de flesta sektionernas verksamhet. Under 2010 ska vi försöka utveckla området kring Torpet i samarbete med Hälsoarena Fylleryd.

12 Bowling Verksamhetsberättelse 2009 Styrelsen för Bowlingsektionen avger följande verksamhetsberättelse 2009 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Övriga ledamöter Lars Janson Per-Lennarth Björn Tom Lindkvist Kim Helmersson, Ulf Helmersson Noterbart I vanlig ordning har säsongen flutit på med en rak serie som sträcker sig över årsskiftet med tre grupper i vår serie. Vi har fått en lika bra start på säsongen 2009/2010 som förra. I lågkonjunkturens tecken har vi ett sjunkande medlemsantal och ett minskade antal deltagande vid träningarna med detta som facit så har vi bara ett lag i seriespel. Men likväl håller vi oss i övre halvan av tabellen. Detta år har vi haft hand om tipspromenaden tillsammans med orientering där vi fått ett uppsving åter igen på antalet promenerande det är inspirerande och se hur många stammisar vi faktiskt har som kommer varje söndag. Tack till er som hjälpt till hoppas på lika bra Möten Under året har vi samlats vid 4 st. protokollförda styrelsemöten samt årsmötet. I samband med träning och tävling har medlemmarna fått information om verksamheten. Träningsverksamhet Träningen har utförts i Växjö Bowlinghall, Västergatan. Under följande tider. Tisdagar kl. 20,00-21,00 Fredagar kl. 17,00-18,00

13 Tävlingsverksamhet A-lagets åttamanna lag med reserv spelar i division 3 Sydöstra Götaland. Individuellt Klubbmästerskapet spelades i Olofström vann gjorde Jörgen Femzén god tvåa Per-Lennarth Björn trea kom nyförvärvet Mikael Cederström. Damklassen vann Malin Femzén före Pernilla Bergqvist. Vais-Cupen vann Malin Femzén med ett bländande spel och final motståndare var pappa Jörgen Femzén och Bengt-Åke Lindskog. Under lottningen intogs fralla med kaffe. Ulf Helmersson och Jörgen Femzén har deltagit i SM utan någon framskjuten placering. I Hudiksvall tävlade man i 32 series match Lars Janson, Ulf Helmersson och Kim Helmersson. Sen åkte man till Getinge och spelade bra, placerade sig så att man hamnade bland framlottad vinnare. Ekonomin Intäkter har varit egenavgifter, bingolotter, tipspromenaden samt sponsorer. Kostnader har till största delen varit banhyror för träning och matcher, klubbmästerskap och cupen. För övrigt har utgifterna varit resor till bortamatcher. Ekonomin har varit tillfredställande. Slutord VAIS-dagen ställdes in under hösten tyvärr var det dubbel bokat med skogensdag. Men vi fanns på plats och visade upp oss ändå och sålde mycket fika. Bowlingsektionen hälsar alla övriga VAIS-medlemmar välkomna ner under träningstid och prova på. Detta sammanfattar nog säsongen rätt bra det blir inte mycket mer rader efter som vi har fullt upp med att hålla ett lag i spel. Styrelsen tackar för förtroendet för året som gott.

14 Bågskytte Verksamhetsberättelse för 2008 Styrelse Sektionsstyrelsen har under året haft följande sammansättning. Ordförande Börje Johnsson Sekreterare Leif Svensson Kassör Tomas Lundh Ledamöter Åsa Sundberg, Mats Fredriksson Revisor Åsa Johnsson Revisorsuppleant Åke Reinholtz Vår vision Växjö AIS Bågskyttar är en förening dit man gärna kommer och deltar i de aktiviteter som anordnas. Här finns utbildade ledare och materiel som möjliggör utveckling av skyttar och individer. Verksamhetens mål Sektionen bedriver utbildning och träning i bågskytte samt deltar i tävlingar samt arrangerar i förekommande fall egna tävlingar. Vi skall vara till för gamla och nya medlemmar och deltagare i PR-arrangemang. Vi har också ett engagemang mot huvudstyrelsen och övriga sektioner. Årsmöte Söndagen den 27 januari höll sektionen sitt årsmöte på VAIStorpet. Styrelsen har sedan haft åtta protokollförda sammankomster under verksamhetsåret. Mötena har varit förlagda vid VAIStorpet och i träningslokalen på Västerled. Träningen Inomhus tränar vi under januari till april samt från oktober till december. Inomhusträningen bedrivs i gymnastiksalen på Västerled där vi har tre tider under veckan. Tiden på måndagar är speciellt avsatt för ungdomsträning, medan träningen på torsdagar och lördagar är för juniorer och vuxna. Utomhus tränar vi under maj till september. Utomhusträningen bedrivs på vår bana i anslutning till VAIStorpet.

15 Ungdomar och utbildning Ungdomsträningen har bedrivits i två grupper, en träningsgrupp där vi bland annat tagit emot nybörjare, samt en fortsättningsgrupp / tävlingsgrupp med de ungdomar som är inriktade på tävlingsverksamhet deltar. Vi har ca 25 aktiva ungdomar och många kommer på alla träningar. Flera ungdomar har under året deltagit vid ett antal tävlingar runt om i distriktet. Året inleddes med deltagande i distriktets korrespondensserie Östersjökorren. Vi har även haft ungdomar som deltagit i flera tävlingar, både inomhus tavla och i alla discipliner under utomhussäsongen. För första gången på många år deltar Växjö AIS i en nationell korrespondensserie i inomhusbågskytte. En serie för ungdomar och en lagtävling för vuxna klassiska skyttar. Egna tävlingar Vi har under året arrangerat ett klubbmästerskap i inomhusbågskytte. Tävlingen genomfördes den 10 april och markerade avslutningen på inomhussäsongen. Vi hade ett stort deltagarantal med ca 20 skyttar och en publik. Vi sköt en enkel inomhusrond med 30 pilar på 12 meter för de unga skyttarna och på 18 meter för de äldre skyttarna. Tävlingar I övrigt har både vuxna och ungdomar deltagit i ett flertal tävlingar under året med utmärkt resultat. Dan Petersson tog en guldmedalj i SM i Jaktbågskytte. Skyttarna i föreningen erövrade också flera medaljer i DM under året. Förvaltning av våra resurser Vi har byggt sju nya tavelställningar på utomhusbanan som ersätter de gamla lappade och lagade ställningarna. Ny tretex fyller alla ställningarna och det är ett stort lyft jämfört med vad vi hade innan. Inomhus byggde vi också nya tavlor med samma typ av material som vi har utomhus med tretex i en kraftig tavelstomme. Skillnaden är att inomhus har vi ställningarna på hjul för att vi ska kunna förvara dem i ett förrådsutrymme.

16 Framtiden Vi ser det som viktigt att kunna behålla de skyttar som vi utbildat och att de kommer ut och börjar tävla. Styrelsearbetet och engagemanget i föreningen skall utvecklas positivt. Vi skall vårda och värna vår föreningsverksamhet genom att utbilda ledare och knyta till oss föräldrar som vill arbeta aktivt i föreningen. Övriga aktiviteter Vi har genomfört ett antal provapå aktiviteter. De är ett bra sätt att sprida kunskap om bågskytte och om oss själva. Slutord Det blev ett bra år och vi har goda förutsättningar för ett gott nytt bågskytteår Växjö den 22 januari 2009

17 Dragkamp Förord Efter ett händelserikt år med många framgångar kan vi med glädje se tillbaka på dragkampsäsongen 2009 med VAIS dragkamp. Under året har det tillkommit ett antal nya personer som är med och tränar och det gör att det känns extra kul inför nästa år. Styrelse 2009 Ordförande: Johan Håkansson Kassör: Axel Sund Sekreterare: Tore Davidsson Ledamot: Patrik Agardh Ledamot: Maria Borghem Suppleant: Roger Davidsson Suppleant: Erik Arvidsson Vi har haft 10 protokollförda möten. Medlemsantalet Medlemsantalet för 2009 är , ÅF. Upptaktsmöte på ÅF:s kontor där Peter jobbar. På upptaktsmötet bestämde vi träningstider. Efter mötet blev det rundpingis i källaren med efterföljande dusch & bastu. Sedan cyklade vi hem till Peter och spelade Guitarhero , Dragkampens fixardag. Plöjning, målning, städning och allt annat fix och trix stod på programmet. Tobias Rejdvik bakom ratten. Foto: Erik Arvidsson

18 , Den årliga kräftskivan på Vaistorpet. Enligt traditionen började dagen med en cykeltur runt Växjö , Fixardag i dragkampsboden. Vi fixade till den gamla träningsplanen. Därefter inflyttningsfest hos Ina på kvällen , Filmpremiär av dragkampsfilmen Release me. Platsen var ÅF, där blev vi insläppta av en okänd person som tyckte vi såg snälla ut , Fixardag för träningsbanor. Foto: Maria Borghem Maria och Erik lagade träningsbanorna i träsket , Årsfest. God mat, trevligt sällskap och Storbandet rockade fett. Årets hjälte Alexander Berg , Glöggkväll. Här satt vi och diktade ihop denna historia.

19 Ekonomi , Stena. Några pallars sorteringsarbete av småsmå plastfickor som knappt väger något alls , Stena. Sorteringsarbete av storstora rejäla pappersbuntar som var förpackade i plast. Detta var ett jobb som vi gillade bättre än de tidigare sorteringtillfällena , Sörens kalas ger ett bidrag till dragkampen. Storbandet underhöll på kalaset , Arbete i orkesterdiket vid Karl-Oskardagarna. Här tjänade vi grova pengar , Nattvandring i Växjö, Centrum. Erik, Johan och Ina. Foto: Maria Borghem , Nattvandring i Växjö, Teleborg. Foto: Automatisk tidsinställning? Axel, Alex, Putte och Tore.

20 Rekrytering , Idrottslyftets uppföljningsträff på Best Western Hotel Royal Corner. Maria och Johan var på uppföljningsträff för idrottslyftet , Fagrabäckskolan årskurs 9 klass g, h, i Cirka 60 elever hade samlats på Vaistorpet. Ditte räknade in dem. Vi presenterade oss och berättade att dragkamp är en sektion inom Växjö AIS. De tre klasserna delade upp sig i 6 lag. Det blev 2 jämna lag per klass. Alla fick först prova att dra en vikt i topp själva innan vi började visa lite mer teknik. Detta gjorde vi för att lagen själva skulle börja tänka dragkamp. Efter detta så hade vi förberett 3 stationer med instruktörer. En station med fast lina med kraftmätare för att se uppmätt tryck i kilogram. Station nr. 2 med en wire som förband 2 rep via 2 linhjul. En tredje station där laget fick dra en vikt i en dragkampsställning. Som avslutning fick lagen dra ett drag på fri lina mot sina klasskompisar , Fagrabäckskolan årskurs 9 klass d, e, f Dessa tre klasser hade också ca 60 elever sammantaget. Ola räknade in dem. Vi presenterade Växjö AIS. Klasserna delade upp sig i 6 lag som tidigare klasser. Först provade lagen att dra en vikt i topp själva. Sedan delade vi upp lagen på stationerna. Som avslutning fick även dessa 3 klasser dra ett drag på fri lina mot sina klasskompisar , Fagrabäckskolan årskurs 9 klass a, b, c Åter igen tre klasser med ca 60 elever sammantaget. Ditte räknade in dem. Vi presenterade Växjö AIS. Klasserna delade upp sig i 6 lag som tidigare klasser. Först provade lagen att dra en vikt i topp själva. Sedan delade vi upp lagen på stationerna. Som avslutning fick även dessa 3 klasser dra ett drag på fri lina mot sina klasskompisar. Det blev som sagt samma upplägg med samtliga niondeklassare från Fagrabäckskolan och det funkade bra , Vederslövs skola årskurs 5 & 6. Eleverna kom till Vaistorpet strax före middag och dom hade med sig korv som värmdes vid Vaistorpets grillplats. Under tiden som alla satt i ring runt elden skickade vi runt lite dragkampsprylar såsom dragkampskängor, ankarväst och en kådaburk. När alla var mätta och glada gick vi ner till träningsplatsen för dragkamp. Klasserna fick själva dela in sig i 2 grupper. De var 16st elever och av dessa blev det 1st 8-mannalag med tjejer och 1st 8-mannalag med killar. Efter en liten genomgång av teknik och startmoment fick de båda lagen turas om att dra olika vikter i topp. Sedan var det dags att dra några drag på fri lina mot varandra på tävlingsplanen. Som avslutning blev det ny lagindelning där resultatet blev 2st mixedlag(4tjejer+4killar). Vid de sista dragen fick de som ville prova på lite kåda också.

21 En rolig eftermiddag där eleverna ställde massor med bra frågor och hade en del egna teorier såsom får man inte fäste spelar det ingen roll om man är stark , Växjö HF tränar dragkamp på Vaistorpet. Denna gången skrapade vi ihop riktiga kängor till alla som var med och drog. Så det blev lite mer riktig dragkamp jämfört med när alla har gympadojor , Arbetslösa ungdomar 20-25år provar dragkamp på Vaistorpet , Växjö Lakers 98:or tränar dragkamp på Vaistorpet. Oboj va Lakers 98:or drog ikväll på Vaistorpet dom va rent hiskeliga. Det var en som hade sett dragkamp i Smålandsposten för nån vecka sedan, han hade för sig att dom kom från Älmhult. Det uttalandet skulle jag vilja utnämna till "dagens kommentar". Utbildning , Startdatum för vår studiecirkel En vinnande styrelse. Vi har haft 4 träffar för att stärka vårt samarbete i styrelsen. Träning , Träningsstart utomhus på Vaistorpet , Dragkampsträning mot Rogers häck , Träningsläger på Hagöns camping i Halmstad. Detta träningsläger var Rogers briljanta idé. Vi får hoppas att det blir ett nytt läger nästa år.

22 , Malmös dragkampare kom till Vaistorpet för att träna med oss. Uppvärmning i ring med medicinboll. Tävlingar , Distriktstävling i Unnaryd. I Unnaryds sandbanor , Distriktstävling i Hovmantorp. Äggadraget hette den tävlingen , Distriktstävling på Vaistorpet. I 500kg-klassen lyckades vi komma på en finfin femteplats.

23 , Elit1 i Unnaryd , Elit4 i Hovmantorp. Här vann vi matcher så det stod härliga till.

24 , SM utomhus i Malmö , Elit5 i Boxholm. Foto: Maria Borghem Efter tävlingen blev det pizza-bankett enligt urgammal Vaistradition.

25 Gång STYRELSE Ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamöter: Suppleant: Revisor: Christer Svensson Fredrik Svensson Jörgen Karlsson Thomaz Magnusson och Måd Thorssell Eva-Maria Pap Freddy Lundqvist Medlemmar Vid årets slut hade sektionen 11 medlemmar. Trots att vi tappat ett par medlemmar har vi med familjen Gustavsson ökat medlemsskaran med en medlem från 10 till 11. Av de 11 är hela 10 aktiva tävlingsgångare! Veteranombud Christer har hand om veteranfrågor och är kontaktman för Sveriges gång veteraner (över 35 år). På förbundets hemsida finns det numera en avdelning för veteraner. En nyhet som Christer var med om att instifta för året är införandet av klubbtävling över de fyra veteran SM under året. De tre första i varje klass vid årets VSM-tävlingar får poäng enligt Vais veteranerna samlade ihop 24 poäng under året som gick och kom med det tvåa av sjutton klubbar, fördelat på 12 poäng på inne SM och 12 poäng på lång SM. Christer har tillsammans med Birger Fält tagit fram en statistiklista över svenska rekord för veteraner på flertal distanser från D+H35 och uppåt i fem års intervaller. Listan kommer att utökas under kommande år. Representant i Smålands gång- och Vandrarförbunds Styrelse Jörgen Karlsson, kassör, Christer Svensson, Eva-Maria Pap och Måd Thorssell ledamöter och Fredrik Svensson i valberedningen. Årsmöte Sektionen höll sitt årsmöte onsdagen den 18 januari klockan hemma hos Jörgen Karlsson. Sammanträden Gångsektionsstyrelsen har haft 4 stycken protokollförda sammanträden, förlagda hemma hos medlemmarna (Jörgen, Christer, Fredrik och hos Eva- Maria).

26 Utmärkelser Vid Svenska gång och vandrarförbundets årsmöte i Eskilstuna, som firade 350 år, erhöll två Vaisare utmärkelser. Christer Svensson fick förbundets näst högsta utmärkelse. Nämligen förtjänsttecken i guld och Jörgen Karlsson blev belönad med förtjänsttecken i silver. Vid Vais årsmöte i mars fick Thomaz Magnusson stimulanspris i form av en tennbägare. Uppvaktningar, representation mm Vid Smålands Gång- och Vandrarförbunds årsmöte den 25 mars på Vaistorpet representerade Jörgen Karlsson, Fredrik Svensson, Eva-Maria Pap, Thomaz Magnusson och Christer Svensson Växjö AIS. Arne Lundblad utsågs till mötesordförande. Christer och Jörgen var på Svenska gång- och vandrarförbundets årsmöte i Göteborg den fjärde april. Christer Svensson var på gångsupporters årsmöte i Göteborg den fjärde april (direkt efter SGVF: s årsmöte). Christer var på Svenska gång- och vandrarförbundets 75 årsjubileum i Eskilstuna på lördagskvällen den fjärde april. Jörgen Karlsson var på Smålands Idrottsförbunds årsmöte i Kalmar. Christer, Måd och Thomaz tittade på VM i Berlin i friidrott och såg gångens 50 km. Ulf-Peter var svensk ledare åt Monica under hennes 20 km som drickalangare. Christer och Måd lyssnade på: Är vi i föreningslivet så bra som vi tror? En föreningsträff som Växjö kommun och Smålandsidrotten höll i den 21 oktober. Christer och Måd städade dambastun i november. Fredrik, Eva-Maria, Thomaz, Måd, Christer och Jörgen gick på Vaisjulbord i december. Fest Jörgen, Måd och Christer gick på dragkamparnas kräftskiva vid Vaistorpet i augusti. Det är alltid trevligt tillsammans med dragarna. Christer var en av dem som provade på att kasta bildäck under kvällens gång. Trots att han fuskade och tog ett kärringdäck (modell mindre) flög han själv längre än vad däcket gjorde! Christer och Måd var på dragkampssektionens 41 års fest den 21 november i Växjö Rugbylokaler. Lördagen den 12: e december hade Christer sitt 40 års kalas på Vaistorpet. Kenneth och Maggan stod för menyn. Göran Johansson höll ett uppskattat

27 tal liksom före detta ordföranden i Växjö LK gjorde (Lars Thorstensson). Birger Fält från Svenska Gångförbundet passade på att titta på lämplig SM bana senare i höst i Växjö innan festen. Birger, höll även han ett uppskattat tal. Han kommer att kontrollmäta tävlingsbanan i sommar. Peter Månsson Växjö LK med förflutet som bågskytt i Vais höll både tal och vann sko tävlingen tillsammans med sin Birgitta. Sist ut bland talarna var höjdhopparen Nils-Bertil Nevrup från Älmhult. Övriga Vaisare som förgyllde kvällen var Fredrik, Eva-Maria, Jörgen, Arne och Måd. Motioner Växjö AIS hade med två (av tre stycken) motioner till SGVF: s förbundsmöte den 4 april i Eskilstuna. Dels att införa SM på 30 km och att det ska finnas prispall på SM 50 km. Även om motionerna inte gick igenom vilket vi hade på känn så har det väckt debatt. På de senaste 15 åren har det funnits en tillgänglig prispall till medaljörerna vid 2-3 tillfällen. Det finns för få tävlingar på långa distanser håller förbundet med om. Men då det finns för få arrangörer och gångare röstades förslaget ner om att införa en SM tävling ytterligare. Christer samlar material Christer Svensson har för 19: e året samlat tidningsurklipp om VAIS ur Smålandsposten. Står det om någon Vaisare i en annan tidning än Smålandsposten tar Christer Svensson tacksamt emot detta (vilket händer allt för sällan). Originalen finns på Kronobergsarkivet i Växjö och kopior i vaistorpet. När Christer fyllde 40 år fick han en helsida om sig själv att klippa ut. I år blev det 25 sidor att klistra in. Webbansvarig Christer Svensson är sektionens webbansvarig. Antal besökare har ökat kraftigt på Vais hemsida efter att Christer aktivt börjat lägga in nyheter. Christer har lagt in över 450 nyhetsnotiser och besökarna har ökat från 3-4 om dagen till om dagen. Ekonomi Sektionen klipper gräset mellan Vaistorpet och bastun. Ett uppdrag som Jörgen, Fredrik och Christer har delat på även i år. Vi säljer bingolotter och julkalendrar. Beträffande ekonomin hänvisas till den ekonomiska berättelsen. Tävlingsarrangemang Årets första arrangemang var inomhus DM i Tipshallen den 6/3. Där herrarna gick 5000 m, damerna 3000 m och veteranerna 3000 m. Några av oss dubblerade med att gå både senior och veteranklass. Vi arrangerade för första gången på tio år en nationell gångtävling. Det blev stor succé med stora delar av den svenska eliten som tävlade. Vi döpte tävlingen till Tusenfotagången som vi hade på Värendsvallens 400 m bana den 25 juli. Distanser var tre timmars gång och en engelsk mil. Smålandsposten fanns på plats och bland funktionärerna tog vi hjälp av

28 Johan Håkansson från dragkamps sektionen. Ato Ibanéz Eskilstuna slog inte mindre än fyra svenska rekord i Växjö. Glädjande var att hela sex gångare lyckades avverka m. Andreas Gustavsson GK Steget, Göteborg, kvalade in till VM i Berlin senare i sommar på sin prestation i Växjö. På en engelsk mil slog sju av tio personbästa. Lång DM 50 km den 24/10 (veteraner 35 km) inlagd som distanstävling där du får gå så långt du vill från 5-50 km. Damerna gick 3 km och våra nya ungdomar gick 2 km. Klubbmästerskap på 3000 m i tipshallen för 19: e året i följd, den 22 december med handikapp start. Där den med snabbast tid under året startar sist. Tipshallen såg dagens ljus för 19 år sedan. Det lär inte vara många andra än Vais gångarna som har tävlat och tränat i tipshallen så många år. Dessutom arrangerade vi Karl-Erik Svenssons minneslopp tillsammans med Smålands gångförbund i tipshallen lördagen den femte december på 1, 2 och 3 engelska miles. Träningsverksamheten Vi tränar inomhus från november till mars i tipshallen på tisdagar klockan Växjö LK har timmen före oss på tisdagar. Vi tränar på deras tid och de på vår tid. Numera är tipshallen stängd för obehöriga varvid det behövs nyckel för att komma in. De flesta i sektionen har varsin tagg för att komma in i den varma hallen när det är kallt ute. Är det kallt ute blir det inte vidare varmt heller i hallen har vi kunnat konstatera åtskilliga ggr. Tävlingsresultat Föreningens gångare har gjort 97 starter i olika tävlingar inom och utom distriktet. Det är en ökning med 25 starter mot ifjol. Av dessa har 16 stycken varit utomlands, 3 mer än ifjol. Christer Svensson var värst med 27 starter. Fredrik Svensson Ett ok år för Fredrik med fyra SM medaljer, NM medalj, tre landslagsuppdrag, två VSM guld, flera (8) smålandsrekord på bana. Den bästa tiden var från SM m på 45.19,97 där det blev brons. Christer Svensson Gjorde årsdebut i Vila Nova de Gaia, Portugal, den 21/2, på 50 km. I ett blåsigt Portugisiskt mästerskap på en strandpromenad längs havet kom Christer fyra på 4: Andra 50 km för året den 28: e mars i Dudince Slovakien gick Christer sin snabbaste femmil sedan SM i Borås 2002 på 4: Det gav en trettonde plats av fyrtiofem. Tredje femmilen för året i Stockton-on-Tees i England var samtidigt den

29 100: e tävlingen utomlands för Christer. En andra plats på 4:47.28 av tjugoen gångare, i norra England, i en gammal fin park (Ropners Park som avverkades 45 ½ varv då varvet mätte 1095 m). Veckan före Stockton gick Christer Belgrad maraton i Serbien på 4: Tusenfotagången på hemmaplan är den tävling som Christer är mest nöjd med under året där han slog sina gamla personbästa på 25 och m och var nära att även klara det på m där sluttiden blev 2: En timmes gången i Odense med nytt pers på m är en annan höjdare under året. Thomaz Magnusson Tog 2 medaljer i Huddinge på VNM. Vann silver i lag på SM i Eskilstuna på m tillsammans med bröderna Svensson. Vann även två silver på VSM i H på 3000 m i årets första tävling blev tidsmässigt den bästa för året. Ulf-Peter Sjöholm Har varit flitigare på tävlingsbanan i år med vassare tider än ifjol över lag. Starka tider både på kort (Dublin 3 km på 17.10) och långt (tusenfotagången m på 3:03.28,4). Förbättrade sitt årsbästa på 3000 m på KM till Vann veteranklasser i Stockholm jubileumsgång i Farsta och Kristineberg på 5 km resp m. Vann ett SM silver i lag inomhus tillsammans med bröderna Svensson. Tog DM brons i Kalmar på 10 km. Eva-Maria Pap Evas första hela tävlingssäsong med personbästa i nästan alla tävlingar hon ställde upp i. Hon tog två silver (inomhus 3000 m och 10 km) på VSM. Vann två DM guld under året på 3 och 5 km. I Karl-Erik Svenssons minneslopp på 2 engelska mile gjorde Eva årets bästa tid när hon gick på vilket motsvarar på 3000 m. Måd Thorssell Vann ett VSM guld inomhus i Göteborg på 3000 m i K60. Hon vann även DM inomhus på 3000 m. bra tid på KM 3000 m med Arne Lundblad Tog brons i H50 klassen inomhus på VDM på Han gick Tusenfotagången 1609,3 m på efter att ha räknat varv i tre timmar på tre timmars. Fanny Gustavsson Gjorde tävlingsdebut som tävlingsgångare 24 oktober på DM vid Vaistorpet, gick 2 km på Första inomhustävlingen var i tipshallen på Karl-Erik Svenssons minneslopp på en engelsk mile. Fanny gick 1609 m på Utanför KM gick hon 1500 m på den 22 december.

30 Lucas Gustavsson Gjorde tävlingsdebut som tävlingsgångare 24 oktober på DM vid Vaistorpet, gick 2 km på Första inomhustävlingen var i tipshallen på Karl-Erik Svenssons minneslopp på en engelsk mile. Som kronan på verket vann Lucas KM 3000 m på Tomas Gustavsson Gjorde tävlingsdebut som tävlingsgångare 24 oktober på VDM vid Vaistorpet, gick 5 km på Första inomhustävlingen var i tipshallen på Karl-Erik Svenssons minneslopp på två engelska mile på och det blev en andra plats på KM med tiden Vaisare representerar SVERIGE, Landskampsuppdrag (3 st.) Fredrik representerade Sverige tjeckiska Podebrady. Fredrik kom 20: e av 51 i tävlingen och på 14: e plats i landskampen på ( ). I lagtävlingen segrade Slovakien före Italien, Frankrike, Sverige, Tjeckien, Vitryssland, Litauen, Irland och Schweiz. OBS: Varvet var förlängt med 2,86 m. Första varvet var därmed ca 946 m på 20 km och ca 974 m på 10 km. Varje 5 km motsvarade ca 5014 m utom första 5 km på 20 km som var ca 4957 m och på 10 km ca 4986 m. I nordiska landskampen i Ballerup m gick Fredrik för Sverige och Christer Svensson för Växjö AIS. Tredje landslagsuppdraget för Fredrik under året var Lettlands landskampen i Toukums där Fredrik blev DQ halvvägs på 20 km. Träningsläger Fredrik var på helgläger i Eskilstuna 30/1-1/2 med landslaget. Senior Mästerskap

31 Nordiska Mästerskapen: Ett silver I danska Ballerup ägde årets NM rum på m bana i september. Två ggr regnade det i Danmark under hösten. Bägge gångerna tävlade bröderna Svensson på ett mästerskap. Det första var på NM (det andra SM i Köpenhamn). Trots regnandet var det ett intressant lopp där vi var 8 stycken som krigade om andra platsen i flera varv. Fredrik tog till slut silver på 1:35.48,74 och Christer blev femma på 1:37.32,54 Svenska mästerskapen: Ett guld, tre silver och tre brons. Vid inne SM 5000 m i Göteborg stod fyra Vaisare på startlinjen. Fredrik tog silver på 22.23,9. Christer kom fyra på 22.52,7. Ulf-Peter kom tolva, efter att ha gått om Thomaz på slutet, på 28.48,1 och Thomaz blev trettonde man på 29.16,5. Vi tog silver i lagtävlingen efter hemmaklubben GK Steget på 1:14.04,7. I laget ingick Fredrik, Christer och Ulf-Peter (de tre främsta ind.) Stora SM i Eskilstuna den 4-5 juli. På Ekängens Friidrottsarena tog vi silver i lagtävlingen över m efter hemmaklubben Eskilstuna FIF. I Vais laget ingick Fredrik och Christer Svensson som kompletterades av Thomaz Magnusson. Individuellt kom Fredrik på bronsplats med tiden 45.19,97. Fredrik var bara 18 sek från silverplatsen. Christer blev fyra på 47.41,51 efter en hård kamp med junioren Anders Hansson från Borås, som kan bli svår att slå i framtiden. Thomaz kom nia på 59.40,76. Thomaz tappade en placering på slutet då tredje gubben i Eskilstuna FIF gick förbi. Det gäller att orka ladda om batterierna för mindre än 24 h senare väntade söndagens 20 km lopp. Två milen ägde rum på Djurgårdens fritidsområde en km från själva arenan. Placeringarna på topp fyra blev samma som på milen. Fredrik var på nytt nära silver men fick ge sig och blev trea på 1: Christer gick min snabbare på andra halvan när han blev fyra på 1: Thomaz gick in på sin bästa placering på en SM tävling när han blev femma på 2: Vais var tyvärr enda startande lag men vi klarade galant stipulationstiden för ensamstartande lag och fick inofficiella SMtecken. Lång SM gick i Valbyparken i Köpenhamn, Danmark 3: e oktober över 50 km. För sjunde gången avgjordes SM i Valbyparken, denna gång i tuffa förhållanden med blåst och kylande regn precis som i Stockholm förra året. Fredrik vann sitt åttonde SM guld på 50 km på tio år då han vann på 4:18.57 ( ). Christer tog sitt sjätte silver på 50 km och 14: e medaljen totalt (rekord) på 18 år. Detta var tredje året i rad som Fredrik och Christer tog en dubbelseger. Denna gång gick Christer på 4:44.37 ( :00.52). Thomaz bröt efter 30 km på 3:47.13 (1: : :27.38).

32 Distriktmästerskap: Fyra guld, två silver och tre brons bland herrarna och tre guld och två silver för våra damer. Som vanligt gick inne DM i tipshallen där det blev trippel Vais på pallen genom Fredrik, Christer och Thomaz i nämnda ordning på 5000 m. Damernas 3000 m vanns av Måd före Eva-Maria. Kalmar stod värd för DM på 5 och 10 km. Damernas 5 km tog Eva-Maria sitt första DM tecken. Fredrik vann herrloppet över milen där Ulf-Peter knep bronset. 20 km avgjordes i Påryd där Fredrik och Christer hängde ihop i nitton km innan Fredrik avgjorde till sin fördel. Thomaz blev här trea. Christer vann 50 km vid Vaistorpet på hösten. Under tiden Christer gick sina tio varv hann Eva- Maria med att vinna 3 km före Måd. Här gick Lucas och Fanny sina första DM tävlingar där bägge vann 2 km. Klubbmästare: Lucas Gustavsson Rekord många Vaisare ställde upp på årets sista tävling som alltid är KM. Trots att regerande mästaren Arne inte kom till start var vi tio som tävlade varav nio Vaisare. Fredrik Sandmer från Borås var den tionde som tog tåget till Växjö för att få tävla två dagar före julafton, starkt gjort. Våra nya medlemmar Gustavsson var i en klass för sig. Lucas gick så fort att varvräknarna inte han med utan skickade ut honom på ytterligare ett varv. Men vi räknade snabbt ut att Lucas vann före pappa Tomas. Därefter var det desto jämnare. Ulf-Peter knep tredje platsen före Måd. Vårt KM avgörs med handicapstart där den med långsammast årsbästa startar först. Om alla tangerar sitt årsbästa kommer vi alla samtidigt i mål. Distansen är alltid 3000 m. Av de nitton KM som har arrangerats i obruten följd är Christer den gjort flest starter, hela 18 stycken. Veteranmästerskap Världsmästerskapen Ett brons I Lahti Finland tog Christer Svensson på en bra tid för honom brons i H35 på 10 km efter att ha legat fyra länge och väl på Det var Sveriges enda gångmedalj på VVM. Europamästerskapen: Ett silver Christer tog silver i H35 på 30 km i Århus Danmark på 2: Christer hade en hård batalj med tysken Steffen Bosch om segern. Christer var loss vid 20 km men orkade inte fullfölja utbytningsattacken. En anmärkningsvärd prestation i sig då han gick ett 24 h lopp veckan före. Nordiska Mästerskapen: Två guld och två silver Helgen juni var extrem varm då VNM hölls i Huddinge m gick sent på fredags kvällen vilket var tur för oss gångare då temperaturen hade gått ner en aning. Men på 10 km som gick mitt på söndagen var det över 30 grader i skuggan. Fast någon skugga fanns inte att tala om. Christer vann 5000 m och 10 km i H40 medan Thomaz kom två i H35 där vi startade samtidigt.

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 2 veckor före Årsmötet. Klubbens verksamhets-

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

26 augusti På skyttesport SM erövrade föreningen en bronsmedalj i grovpistolens lagtävling. Mikael A, Pasi T och Ulf C ingick i laget

26 augusti På skyttesport SM erövrade föreningen en bronsmedalj i grovpistolens lagtävling. Mikael A, Pasi T och Ulf C ingick i laget agar Avdelningar Senaste nytt Föreningen Luftpistolskytte på söndagar 1600 och torsdagar kl 1730 Klubbens träningar & tävlingar 14 december Externa Årets glöggskjutning avgjordes efter säskjutning mellan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

Västergötlands Golfförbund Sida 1(10) Höstårsmöteshandlingar 17 november 2018

Västergötlands Golfförbund Sida 1(10) Höstårsmöteshandlingar 17 november 2018 Sida 1(10) Höstårsmöteshandlingar 17 november 2018 Sida 2(10) 1. Mötets öppnande Höstårsmöte 2018-11-17 Föredragningslista 2. Upprop, fullmaktsgranskning och fastställande av röstlängd av den av FS upprättande

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2016-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN 2018 Värdegrund Målsättning Tävlingsverksamhet Anläggningar Ambassadörsskap ANDT-policy Inriktning enligt RF:s Strategi 2025 Inledning 2017 års verksamhet innebar att besökarantalet

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13

SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13 SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13 RALLY DAGORDNING 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd vid mötet. 3. Godkännande av kallelsen till årsmötet. 4. Godkännande av dagordning. 5. Val av ordförande för

Läs mer

FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016

FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 Styrelsen för föreningen Jaktskyttarna i Trollhättan lämnar följande verksamhetsberättelse för tiden 2016-01-01 till 2016-12-31. Styrelse Namn Roll

Läs mer

KALLELSE TILL GVSK:s ÅRSMÖTE 2015

KALLELSE TILL GVSK:s ÅRSMÖTE 2015 KALLELSE TILL GVSK:s ÅRSMÖTE 2015 Välkomna på Årsmöte 2015 den 5:e Mars. Återigen träffas vi på Ströms konferensavdelning, Kungsgatan 27 i Göteborg Tider: Årsmöte start: 18:30 Vi vill att alla anmäler

Läs mer

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd Södra Motorcykelförbundet Protokoll fört vid Södra Motorcykelförbundets Årsmöte Lördagen den 24 februari 2018 Vrigstads Värdshus, Vrigstad 1 Årsmötets öppnande Ordförande Roger Karlsson hälsade alla delegater,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2014-2015 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Leif Daggert Vice ordförande: Stefan Johansson Peter Johansson Kassör:

Läs mer

HCF. HÄLSINGLANDS CYKELFÖRBUNDs VERKSAMHETSBERÄTTELSE

HCF. HÄLSINGLANDS CYKELFÖRBUNDs VERKSAMHETSBERÄTTELSE HCF HÄLSINGLANDS CYKELFÖRBUNDs VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 FÖREDRAGNINGSLISTA Vid HÄLSINGLANDS CYKELFÖRBUNDS ÅRSMÖTE 2009. Söndagen den 21 februari 2010 kl.12.00 Utdelningar av utmärkelser Höghammarhallen,

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet KALLELSE TILL ÅRSMÖTE SMÅLANDS JUDOFÖRBUND När: Söndagen den 3 mars 2013 Kl 11:30, Västbo Judoklubbs dojo, Ringvägen 7, 33236 Gislaved Föredragslista för Smålands judoförbunds årsmöte 2013-03-03 1 Mötet

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

torsdagen den 15 mars kl. 18:30

torsdagen den 15 mars kl. 18:30 Medlemsblad och inbjudan till årsmötet 2018 Medlemmar i föreningen Jaktskyttarna Trollhättan kallas härmed till ordinarie årsmöte torsdagen den 15 mars kl. 18:30 Mötet hålls i klubblokalen på Hultet. Mötesförhandlingar

Läs mer

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27 Verksamhetsberättelse 2007 2 GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27 Gotlands Idrottshistoriska Förenings medlemmar inbjudes härmed till årsmöte torsdag 27 mars 2008 kl 18.30 i Polishuset i Visby.

Läs mer

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 1 Inledning... 3 Åretsförening 2014/15... 3 Styrelsen 2015/16... 4 Ekonomi... 4 Information... 5 Kompetensutveckling... 5 Det sportsliga... 5 Studio

Läs mer

Barsebäck Golf & Country Club

Barsebäck Golf & Country Club Barsebäck Golf & Country Club Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-12-22 Innehåll Inledning...3 Värdegrund...3 Visioner och mål...3 Medlemskap...3 Träning och tävling...4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

Protokoll från Årsmöte 2007

Protokoll från Årsmöte 2007 Protokoll från Årsmöte 2007 Mötesdata Tid: Onsdagen den 13 juni 2007 kl. 19:00 Plats: Skidgården Hackefors 1 Mötet öppnas Vice ordförande Torgny Andersson förklarade mötet öppnat och hälsade de 35 närvarande

Läs mer

Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se, 08-81 90 70

Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se, 08-81 90 70 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen får härmed avge följande redovisning för förvaltningen under räkenskapsåret 2007-09-01 - - 2008-08-31 KANSLI Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se,

Läs mer

GULDKLUBBEN

GULDKLUBBEN GULDKLUBBEN 2008-03-15 Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed till årsmöte lördag 15 mars 2008 kl 10.00 i Hansa Utbildnings lokaler, Bredgatan 4, Visby. PROGRAM 10.00-10.15 Samling, kaffe och bulle 10.20

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 IBF Borlänge Verksamhetsåret 2014-2015 Medlemmar Antalet medlemmar i föreningen under året har uppgått till 571 st. Fördelningen är 77 st. ledare, lagföräldrar, styrelse samt

Läs mer

1 Årsmötets öppnande samt godkännande av dagordning (eventuella fullmakter lämnas in)

1 Årsmötets öppnande samt godkännande av dagordning (eventuella fullmakter lämnas in) ÅRSMÖTE PROTOKOLL 2017 Möte 2017-10-25 Distriktet Sportfiskarna - Stockholm 1 Årsmötets öppnande samt godkännande av dagordning (eventuella fullmakter lämnas in) Leif Andersson hälsade samtliga närvarande

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (5) Styrelsemötesprotokoll Plats: Åled, 2014-09-08, kl. 18.00 Deltagare: Peter Höglund Morgan Engdahl Monica Ledel Ordförande Kassör Sekreterare Jonas Mattsson-Frost Ledamot Pernilla Engdahl Ledamot

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK)

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 21 mars 2013, kl 19.00 Klädsel: Vanliga kläder, ej Gi Alla medlemmar och målsmän till medlemmar under

Läs mer

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Seglingssektionen har detta år haft sitt verksamhetsår från den 1 april till den 31 december vilket således är den period som omfattas av denna verksamhetsbeskrivning.

Läs mer

Årsmöteshandlingar. Hälla GK

Årsmöteshandlingar. Hälla GK Årsmöteshandlingar Hälla GK till årsmöte den 31 mars 2009 Innehåll Verksamhetsberättelse 2009 Händelser under året Årsredovisning med förvaltnings- och revisionsberättelse Verksamhetsplan 2010 Budgetförslag

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse För Nya Skellefteå Squashklubb omfattande tiden 2014-07-01 2015-06-30. Styrelsens sammansättning Jan Kaiding Ulf Andren Malin Forsmark Tomas Widmark Mikael Åström Ann Holmberg Gunnar

Läs mer

Närvarande: Lars-Åke Brincner, Gert Karlsson, Peter Olsson, Matthias Gneupel, Lisbeth Nygaard Karlsson.

Närvarande: Lars-Åke Brincner, Gert Karlsson, Peter Olsson, Matthias Gneupel, Lisbeth Nygaard Karlsson. Protokoll styrelsemöte 25/11 2012 Hotell Amigo Emmaboda Närvarande: Lars-Åke Brincner, Gert Karlsson, Peter Olsson, Matthias Gneupel, Lisbeth Nygaard Karlsson. Anmält förhinder Janne Larsson, Magnus Stenberg,

Läs mer

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Övergripande mål Öka medlemsantalet Öka deltagandet i olika arrangemang och då i synnerhet tävlingar Förbättra tävlingsresultat, från fler medlemmar Sprida

Läs mer

HKK-NYTT Januari 2011

HKK-NYTT Januari 2011 HKK-NYTT Januari 2011 Hej HKK:are! Förra året avslutades med en bra luciaträff med stort deltagande trots isläget. Seglarna har just haft pubkväll där planerna smidits och bedrifterna målats ut. Nu siktar

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

Under verksamhetsåret har följande personer varit verksamma i styrelsen:

Under verksamhetsåret har följande personer varit verksamma i styrelsen: Verksamhetsberättelse för Svenska Hästskokastarförbundet 2013 Sv Hkf Svenska Hästskokastarförbundet består av 3 förbund Gotlands Hästskokastarförbund, Smålands Hästskokastarförbund och Blekinge Hästskokastarförening.

Läs mer

RUJK 2015. Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK

RUJK 2015. Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK RUJK 2015 Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK Ungdomskommitténs aktiviteter under årsmötet Lördag Presentation av Ungdomsverksamheten

Läs mer

Årsberättelse för verksamhetsåret 2004

Årsberättelse för verksamhetsåret 2004 Idrottssällskapet Göta Friidrottssektionen Årsberättelse för verksamhetsåret 2004 Styrelsen för friidrottssektionen får härmed avge följande verksamhetsberättelse: Styrelsen har 2004 haft följande sammansättning:

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2003 Januari Annonsprojekt På initiativ av ITF sektionens styrelse inleddes ett annonsprojekt för sektionens klubbar i tidningen Fighter

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

Protokoll fört vid ÅRSMÖTE med SMKF:s sektion för Modern Femkamp 2010-01-24. Uppsala Garnison, Uppsala 09.00 10.30

Protokoll fört vid ÅRSMÖTE med SMKF:s sektion för Modern Femkamp 2010-01-24. Uppsala Garnison, Uppsala 09.00 10.30 SMKF/ Modern Femkamp 2010-01-26 Protokoll fört vid ÅRSMÖTE med SMKF:s sektion för Modern Femkamp 2010-01-24. Uppsala Garnison, Uppsala 09.00 10.30 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordföranden Johan Hederstedt hälsade

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2013 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00.

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. Dagordning Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande att leda mötet 3. Styrelsens anmälan om sekreterare för mötet 4. Justering av röstlängd 5. Val

Läs mer

Årsmöte 10 september 2018 Jarlabergs Bordtennisklubb

Årsmöte 10 september 2018 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 1 september 218 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 1 september 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av protokolljusterare och rösträknare.

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att

Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att Alla är välkomna att vara med i GSK utifrån sina egna förutsättningar. Vi strävar efter bredd men tar också

Läs mer

Årsmöte VMK sida 1(6)

Årsmöte VMK sida 1(6) Årsmöte VMK 2014-03-09 sida 1(6) Dagordning VMK årsmöte 2014 1. Fråga om mötets behöriga utlysande 2. Val av a) Ordförande b) sekreterare för mötet 3. Val av två justeringsmän att jämte ordförande justera

Läs mer

Månadsbrev - Järfälla konstsim

Månadsbrev - Järfälla konstsim Månadsbrev - Järfälla konstsim JUNI Sommaruppvisning Junior SM & SM Junior EM Månadsbrev Vårterminen har lidit mot sitt slut och det är nu äntligen dags för sommar! Vi hoppas att alla har haft en härlig

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 SKOGHALLS CK HAMMARÖ. Nordiska mastermästerskapen i Sunne 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 SKOGHALLS CK HAMMARÖ. Nordiska mastermästerskapen i Sunne 2016 Styrelsen för Skoghalls CK-Hammarö får härmed avge Verksamhetsberättelse för 2016 Inledning Nu har 70-åringen åter lagt ett verksamhetsår bakom sig. En pigg och vital 70 årig som alltid lyckas ta fram

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Närvarande: Kårstyrelsen: Jessica Andersson, Ulla Andersson och Anne Norstedt Revisorer: Gunnel Källstedt Stugkommittén: Thor Andersson och

Läs mer

http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se

http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 1(7) (2005-12-31 2006-12-31) http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se Brattvalls jaktskytteklubb c/o Roland Johansson Gullsjöäng 10 911 91 Vännäs Postgiro: 403047-4 2(7) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2006 Styrelsen

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken)

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) INBJUDAN / KALLELSE Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Tid: 2018-03-14 Kl 18.00 Plats: Anmälan: Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) Senast 2018-03-07 till mail annika.floren@tele2.se

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ireortens Biodlarförenings årsmöte 2013 Plats: Ire Naturskola Närvarande: Stig Boklund Bengt Eriksson Mogens Vedel Åke Månsson Lars Nilsson Nils-Erik Svensson Göran Åstrand Anna Erlandsson

Läs mer

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen)

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) 1 INLEDNING 1.1 SYFTE Syftet med organisationsguiden (guiden) är att ge föreningens medlemmar och funktionärer en samlad information om hur föreningen

Läs mer

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året.

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året. TÄVLINGAR 2012 24 Mars Våffelracet 15 April RS och FRS Sprintcupen 17 Maj Torsdagsrally Sprintcupen 21 Juli Midnattssolsrallyt 3 Aug. Kvällsrally 18 Aug Kräftracet 1 Sept Rally EMK Kannan 20 Okt Sprintcupen

Läs mer

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen.

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen. Alliansen Varbergs Boulehall Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014 kl. 17.00 i Boulodromen.se DAGORDNING: 1 Parentation 2 Mötets öppnande 3 Frågan om mötet kallats

Läs mer

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D Stockholms SS Nyhetsbrev November 2011 Kära schackförälder, året går mot sitt slut och det börjar bli dags att avrunda höstterminen med några punkter. Eftersom vi hittills inte hunnit skicka några nyhetsbrev

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1 BTK Kävlinge Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-06-11 Version 1.1 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Visioner och mål... 3 Medlemskap... 3 Träning och tävling... 4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justeringsmän 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Genomgång av verksamhetsberättelse

Läs mer

www.brastadgolfcenter.nu/golfklubb Ordinarie årsmöte, Brastad GK Plats: Stångenäs AIS klubbstuga Datum 2009-02-14 Tid: 13:00 Förslag till dagordning 1 Öppnande 2 Fastställande av röstlängd 3 Fastställande

Läs mer

Trollbäckens IP den 4 maj, Månadsbrev maj, 2017

Trollbäckens IP den 4 maj, Månadsbrev maj, 2017 Trollbäckens IP den 4 maj, 2017 Månadsbrev maj, 2017 Äntligen känns det som om sommaren är i antågande, åtminstone de senaste dagarna. Jag är full av optimism inför framtiden och något säger mig att den

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

HÖREDA GIF VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 INLEDNING

HÖREDA GIF VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 INLEDNING HÖREDA GIF Verksamhetsberättelse 2017 HÖREDA GIF VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 INLEDNING Höreda GIF har även under 2017 haft ett aktivt år. Föreningen har haft ett A-lag i division fem där man spelade till

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019

Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019 Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019 Föreningens övergripande målsättning ska enligt stadgarna bedriva kanotsport i enlighet med idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund.

Läs mer

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap.

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap. Föräldraföreningens stadgar STADGAR För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening Antagna vid konstituerande årsmöte den 2011-09-29 1 Ändamål Martinskolans och Martingårdarnas föräldraförening

Läs mer

Stadgar för Föräldraföreningen vid Rudolf Steinerskolan i Göteborg

Stadgar för Föräldraföreningen vid Rudolf Steinerskolan i Göteborg Stadgar för Föräldraföreningen vid Rudolf Steinerskolan i Göteborg 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Föräldraföreningen vid Rudolf Steinerskolan i Göteborg. Föreningen har sitt säte i Göteborg.

Läs mer

Verksamhetsbera ttelse 2013

Verksamhetsbera ttelse 2013 Verksamhetsbera ttelse 2013 Verksamhetsberättelse avseende verksamhetsåret 2013-01-01 2013-12-31 för Postens Kamratklubb, Lund. Styrelse Under verksamhetsåret har styrelsen haft följande sammansättning:

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 2 (7) Verksamhetsberättelse 2014 2015 Fridhem/Urnan Bordtennisklubb Id-nr 0605-30707, Organisationsnummer 885001-4476 Styrelsen för Fridhem/Urnan BTK får härmed lämna nedanstående

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2003 CK HYMER VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2003 1 oktober 2002-30 september 2003 Styrelsen för verksamhetsåret Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamot Ledamot Ledamot Suppleant

Läs mer

Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 17 mars Dag och tid Onsdag den 13 februari klockan Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm.

Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 17 mars Dag och tid Onsdag den 13 februari klockan Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm. Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 17 mars 2013. Dag och tid Onsdag den 13 februari klockan 15.30. Plats Närvarande Återbud Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm. Camilla Roa Cortés Daniel

Läs mer

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Föredragningslista Västerås Idrottsallians årsmöte 2014-03-18 1. Mötets öppnande 2. Upprop av ombud och godkännande av fullmakter 3. Fastställande av föredragningslista

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd

Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd Årsmöteshandlingar 2004 Linköpings scoutråd Sid 1 (6) Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd Linköpings scoutråd kallar till ordinarie årsmötesförhandlingar. Datum: Torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00.

Läs mer

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015-01-01 2015-12-31 Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015 Östra Stranden i Halmstad ekonomisk förening, org.nr 769609 7620 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten 2016 Juniorkommittén 2016 Ronny Strand Peter Thelin Petra Sjöberg Benny Garman Stefan Ryberg Magnus Norgren Ordförande Sammankallande Utbildning, Träningsansvarig,

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Järfälla Fäktklubb Verksamhetsplan för 2019

Järfälla Fäktklubb Verksamhetsplan för 2019 Järfälla Fäktklubb Verksamhetsplan för 2019 Allmänt Klubben skall verka för att sprida fäktkonsten i Järfälla med omnejd. Klubben satsar i första hand på en bred ungdomsverksamhet men också på motionsträning

Läs mer

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10 Årsmöte West Coast Jitterbugs 19 oktober 212 Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.1 1 Fastställande av röstlängd Medlemmar som betalat medlemsavgiften prickas

Läs mer

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Inledning Åsarna IK är en välkänd idrottsklubb inom längdskidåkningen och bedriver verksamhet för både barn, ungdomar, motionärer och elitåkare. Förutom

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 Listan baseras på Landslagsmeriter, seriematch prestationer, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer.

Läs mer

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017 www.itfsverige.se Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / 20-23 april 2017 Söndag 23 april kl. 17.45 Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från dagens tävlingar: Bloggen uppdateras av: Petra Dydiszko

Läs mer

Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 2 mars 2014.

Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 2 mars 2014. Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 2 mars 2014. Dag och tid: Söndag den 2 mars klockan 15.30. Plats: Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm. Närvarande Camilla Roa Cortés Daniel Häggqvist Hanse

Läs mer

Ulricehamns IFK P-02

Ulricehamns IFK P-02 Ulricehamns IFK P-02 Föräldramöte 2015-02-19 Anders, Mikael, Fredrik, Bernt, Jerker och Mattias Ulricehamns IFK P-02 UIFK Ungdomskommitten 4U & Calle Vredin Föräldraengagemang/ Bemanning Fotbollssäsong

Läs mer

Bredsjö. Folkets Hus Förening

Bredsjö. Folkets Hus Förening Verksamheten 2006 Bredsjö Folkets Hus Förening Alla andelsägare i Bredsjö Folkets Hus förening kallas härmed till årsmöte 6 mars kl 18.30 i Bredsjö Folkets Hus. Vi bjuder på fika! DAGORDNING VID ÅRSMÖTE

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1 ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1 Kallelse till Årsmöte Datum: Torsdagen den 26 april 2012 Tid: 18.00 Plats: Åsundsholm Förslag till dagordning 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga

Läs mer

senast den 4 september 2006

senast den 4 september 2006 Till Sunda Takters medlemmar Härmed kallas du till årsmöte med STs idrottsförening SUNDA TAKTER Torsdagen den 7 septemberl 2006 kl 14.00 i Lönnkrogen. Vi bjuder även på lite att äta därför är det viktigt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Inbjuder till 45:e årsmötet Fredag den 22 februari 2013 Kl 18.00 45-årsjubiléumsfest Kl 19.00 Lokal: Polarisgården Varmt välkomna! 2 3 DAGORDNING FÖR TORNETRÄSK FRITIDSFÖRENING

Läs mer