KVALITETSREDOVISNING 2005

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KVALITETSREDOVISNING 2005"

Transkript

1 KVALITETSREDOVISNING 2005 Södra skolan Rektor Maud Szigeti Bitr.rektor Birgitta Wessman Adress Strandvägen 18 Postadress Motala Telefon , Fax E-post Barn/elever Personal Förskoleklass 44 Skolledning 2 År Skolassistent 1 År Lärare 43 År Förskollärare 3,5 Fritidshem 150 Fritidspedagog/barnskötare 8,5 Integrerad flyktinggrupp 10 Elevassistenter 5,75 Elevsamordnare 1 Studievägledare 1 Vaktmästare Skolvärd Flyktinggrupp Resurspedagog 1,5 1, Presentation av vår verksamhet Södra skolan är beläget i Motalas södra del med utsikt över Motala Ström och vackert inbäddad bland sto-ra lummiga träd. Skolbyggnaderna påminner om olika epoker i skolans historia. Det äldsta skolhuset byggdes 1913 och det yngsta Södra skolan är placerad mellan ett friluftsområde, där eleverna kan följa naturens växlingar, samt vid Göta Kanal och Motala Ström som ger elever i alla åldrar möjlighet att ta del av den lokala historien. Södra skolan har en verksamhet från förskoleklass till och med skolår 9 och antalet elever är cirka 625. I enheten ingår också fritidshem för barn i åldrarna 6-12 år där 150 barn har tillsyn. De lägre åldrarna F-3 är delade i två avdelningar och två arbetslag. År 4-6 består av ett arbetslag och år 7-9, som är fyrparallelligt, är indelade i tre arbetslag i respektive årskurs. Totalt finns på skolan sex arbetslag. Södra skolan ingår i ett större upptagningsområde, område Söder, där det ingår flera förskolor och två F-6 skolor. Vår skola möter alla dessa elever i år 7-9. På skolan har vi många lärare med lång erfarenhet och hög kompetens. Detta i kombination med en nyutbildad yngre generation gör att vi har en mycket hög kvalité på vår undervisning. Vi tar vara på varandras kompetenser och erfarenheter, vilket skapar förutsättningar för en lärande organisation. Vår vision är att arbeta i ett F-9 perspektiv där vi alla aktivt arbetar med värdegrundsfrågor både när det gäller kunskap och människosyn och där vi sätter elevernas bästa i centrum. I skolan för vi en levande diskussion i ett F-9 perspektiv om hur vi på bästa sätt kan bemöta varje enskild elevs behov. Dokument skapas där både elev, föräldrar och pedagoger konkret kan följa en enskild elevs framsteg. I olika teman och projekt ger vi ökad livskunskap. När varje elev har stark självkänsla, känner lust att lära, tar ansvar för sitt lärande och känner att de har inflytande över sin utbildning då har vi lyckats. Vi har en väl fungerande verksamhet och beredskap när det gäller att bemöta elevers olikheter och för att förhindra all form av utanförskap. Skolan har en plan för hur eleverna utifrån olika åldrar ges möjlighet till att ute i samhället göra studiebesök som anknyter till kursplanernas arbetsområden. Kommunens utvärderingsklocka är ett mätinstrument för att se hur vi lyckas med att nå måluppfyllelsen både lokalt och nationellt.

2 Viktiga lokala händelser under 2005 Integrerad lästimme F-3 och år 4-6. En läs- och skrivverkstad är i gång på fritids vilket resulterat i en skoltidning. Webbtidning för år F-6 har införts. Ett bibliotek har byggts upp för år F-6. En modern datasal har inrättats i år 7-9. Förbättrad verksamhet inom fritidshemmet vilket gjort att föräldrar och barn är nöjda. Två personer har genomgått ART-utbildning och arbetar med elevgrupper i alla åldrar. Tre hälsoombud finns på skolan. Alla sötsaker har kraftigt reducerats i hela skolans verksamhet. Upprustning har skett av skolgård och skolbyggnader. Personal har fått körutbildning för minibuss. Skolskjuts bedrivs i egen regi. En miljöstation har installerats och personal fått utbildning i källsortering. EKONOMI/RESURSER Södra skolan hade under budgetåret 2005 en budget på tkr Bokslutet blev tkr och visar på ett överskott på 189 tkr. Målet för skolan är att få ut maximal utdelning till lägsta kostnad. Detta har vi lyckats med i år genom ökad medvetenhet hos all personal. PERSONAL Det finns behörig personal på samtliga tillsvidareanställda tjänster. Vi har en professionell personal i en lärande organisation. Det finns arenor för möten mellan personal F-9 och vi har en levande debatt i ett helhetsperspektiv. Skolan har en rektor och en biträdande rektor som tillsammans med arbetslagsledare bildar en ledningsgrupp. Där diskuteras skolfrågor som leder till fortsatt utveckling av verksamheten. Personaltätheten har ökat med en resurspedagog i år 7-9 och = 0,5, extra lärarresurs inom F-3. På skolan finns, tack vare arbetsmarknadspolitiska åtgärder, två biblioteksassistenter, en dramapedagog, och en extra vaktmästare samt två personer för datorsupport. RESULTAT - MÅLUPPFYLLELSE- NATIONELLA MÅL-ANALYS Nationellt mål: Normer och värden Södra skolan arbetar efter de nationella, kommunala och lokala styrdokumenten. Mål: Vi har en skola där alla känner sig trygga, respekterar varandra och tar ansvar för sin egen och andras arbetsmiljö. Ingen kränkande handling förekommer såsom mobbing, handgemäng, rasism eller sexuella trakasserier. Alla reagerar vid oönskat beteende. Alla är rädda om skolmiljön. Alla känner till och följer våra handlingsplaner. Alla i skolan använder ett vårdat språk. Alla i skolan följer de gemensamma regler vi har. Vi arbetar mot målet genom: Att ha bra samarbete med hemmen. Förebyggande aktiviteter såsom introduktionsdagar, temadagar, samtal, grupparbeten, klassråd och faddersystem samt samarbete mellan olika åldrar inom år F-6. Att ha stödkamrater, elevsamordnare, närpolis, mobbingteam. Att de vuxna är goda föredömen. Att vara lyhörd och bry oss om eleverna. Inför utvecklingssamtal använda de dokument som tagits fram.

3 Att kontinuerligt revidera och arbeta fram nya handlingsplaner. Att bilda nya klasser i förskoleklass, år 4 och år 7. Bildningsnämndens prioriterade mål: Ett hälsobefrämjande arbete Fortsätta med att cykla eller promenera till olika studiebesök. Erbjuda kurser i hälsa under elevens val d.v.s. fördjupningstid. Diskutera vikten av god hälsa i klasserna. Ha integrerade temadagar i friskvård och livsstil. Föreläsningar i stresshantering för personal. Lärarna informerar föräldrarna om möjligheten att starta en gående skolbuss. Ha förändrat sortimentet i cafeterian i hälsans tecken och håller den stängd under lunchtid för att få ökat antal elever som äter lunch på skolan. Att erbjuda sund kost för eleverna under skoltid. Nationellt mål: Kunskaper Att ha en god miljö för utveckling och lärande. Målet är uppnått när eleven: Tar ansvar för sitt lärande. Känner lust att lära. Har självkänsla. Ha kompetenta och utbildade pedagoger. Ha ett arbetssätt och metoder som skapar en helhet. Elever och lärare planerar och utvärderar det pedagogiska arbetet tillsammans. Varje elev möts på sin utvecklingsnivå. Eleverna möter ett utforskande och ämnesövergripande arbetssätt. Ha ett flexibelt och varierande arbetssätt. Förutom de nationella proven görs tester vid behov i basämnena år 7,8 och 9. Bildningsnämndens prioriterade mål: Läskunnighet och lusten att lära Läskunnighet Arbeta utifrån vår handlingsplan gällande läskunnighet år F-6. Ha lästimme i år F-6. Använda Better Reading Partnership år 3 9. Investera i lättlästa böcker för olika åldrar. Göra stora investeringar i biblioteket. Ha en handlingsplan för bibliotekskunskap. Använda tid för litteraturläsning på olika sätt. Ha ett eget träningsprogram för elever i behov av särskilt stöd. Satsa på engelsk litteratur med olika svårighetsgrader som är tillgänglig i biblioteket för eleverna. Genomföra DLS-tester år 3, 6 och 9. Lusten att lära Lärarnas mål är att hitta nya arbetsmetoder så att alla elever lyckas i sitt lärande. Läraren påverkar och hjälper eleven att hitta rätt kunskapsnivå. Läraren hjälper eleven att sätta mål för att kunna välja olika metod. Motivera syftet om vikten om att lära för livet. Medvetandegöra eleverna om sin förmåga att lära sig. Individanpassad undervisning. Ha flexibla grupperingar efter behov, ej åldrar. Varierande arbetssätt som varvar teori och praktik ex praktisk matematik i slöjd och hemkunskap. Ge tid då eleven själv kan bestämma vad den behöver träna på. Tydliggöra målen för eleverna för att motivera dem.

4 Nationellt mål: Elevernas ansvar och inflytande Vi har en skola där eleven känner ansvar för sitt lärande och sin arbetsmiljö samt har inflytande över sin utbildning. Eleven har inflytande över sin utbildning. Varje klass har ett aktivt klassråd. Ett fungerande elevråd finns. Eleverna är med och planerar och utvärderar sitt arbete utifrån sin förmåga. Eleverna tillsammans med personal har städområden både ute och inne. Eleverna i år 8 är delaktiga i arbetet med uppfräschning av sina klassrum. Utgå ifrån målkriterier som är kända så att eleven kan sätta upp mål. Genomföra verksamhetsområdet Bildnings enkätundersökning i år 2, 5 och 8. Bildningsnämndens prioriterade mål: Demokrati Arbeta med Lions Quest materialet Tillsammans. Träna tillvägagångssättet i demokratiska möten enligt vår plan för elevinflytande. Arbetar för att både föräldrar och elever känner sig delaktiga i skolarbetet. Skapa valmöjligheter för eleven utifrån givna ramar. Eleverna påverkar arbetssättet. Nationellt mål: Skola och hem Vi har en skola där elever och föräldrar känner sig nöjda och delaktiga. Förväntansdokumenten är underskrivna av elev, föräldrar och lärare samt är förankrade hos alla. Det råder en öppenhet mellan föräldrar och personal så att det skapas förutsättningar för elevens utveckling och lärande. Samarbeta och fortlöpande informera föräldrar för att göra dem delaktiga, om elevens skolsituation. Utvecklingssamtal samt föräldramöten minst två gånger per läsår. Hålla skolan öppen för spontana föräldrabesök. Använda gemensamma mallar från F-klass till år 9 där både kunskapsmål och värdegrundsfrågor ligger som grund för samtalen mellan elev, lärare och förälder. Ha skolråd regelbundet under läsåret. I den årliga föräldraenkäten mäta hur föräldrarna upplever sin delaktighet och sitt samarbete med skolan. Nationellt mål: Övergång och samverkan Varje elev känner igen sig i sin skolsituation F-9. personal från förskoleklass, skola och fritidshem samverkar så att det berikar elevens lärande. Handlingsplaner finns för överlämnande mellan förskola/dagbarnvårdare-förskoleklass/fritidshem, år 3-4, samt år 6-7. Ha individuella elevkort som följer eleven under hela skoltiden. En gemensam handlingsplan finns för hela området för att kunskaper och erfarenheter skall följa barn och elever som en röd tråd genom verksamheten.

5 Ha tid avsatt för samplanering i år F-6. Nätverk finns mellan grundskolan och gymnasiet. Nationellt mål: Skolan och omvärlden Varje elev ska få inblick i närsamhället och dess arbets-, förenings- och kulturliv. Varje elev har tillräcklig kunskap och erfarenhet för att ta ställning till frågor som rör den egna framtiden. Skapa kontakter med föreningar inom olika samhällsområden. Ha en handlingsplan för kulturella arrangemang för eleverna i olika åldrar. Ha en handlingsplan där eleverna år F-9 får göra besök i omvärlden. Arbeta med det studie- och yrkesvägledningsprogram som finns framtaget i Område Söder. Använda det nätverk mellan olika företag som byggts upp inom Södra skolans närområde och i vår skola. År 7 har en verksamhet som innebär att eleven får ta del av skolans övriga yrkesområden. År 8 och 9 har två veckors praktisk arbetslivsorientering. Vi nyttjar föreläsare som polis, fältassistenter etc. och har kontakter med olika institutioner. Bildningsnämndens prioriterade mål: Kultur Ha ämnesövergripande temadagar. Ha allaktivitetsdag med olika inslag som ex teater-, musikverkstad m.m. Eleverna får lära sin lokalhistoria samt göra stadsvandringar. Våra kulturombud ombesörjer att eleverna dels deltar i vo Bildnings centrala arrangemang dels ett som skolan erbjuder. Följa den handlingsplan för studieresor som finns för de olika åldrarna. Personalen har haft kompetensutveckling i ämnet Att möta andra kulturer. Eleverna har tillgång till litteratur som handlar om andra kulturer, moraliska, etiska, etniska och demokratiska värderingar. Nationellt mål: Bedömning och betyg Eleven tar ansvar för sina studier och kan själv bedöma sina resultat och arbetsprestationer. Målet är nått när: Alla elever har minst betyget Godkänd i alla ämnen. Ha brutit ner och konkretiserat kursplaner och betygskriterier så att elever och föräldrar vet hur långt eleven nått i sin kunskapsinhämtning. Ha samlat personalresurser med olika kompetenser som arbetar i flexibla team utifrån elevens uppkomna behov.. Ha en uppbyggd organisation för att kunna bemöta eleven på rätt nivå och bättre kunna hjälpa elever i behov av särskilt stöd. Extra tid ges till elever som är i behov av stöd och stimulans. Pedagoger skapar alternativa möjligheter för elever som av någon anledning ej nått kunskapsmålen. Resultat enkät år 2 Instämmer alltid eller ibland % Jag får vara med och ta ansvar för det jag ska lära mig i skolan Jag tycker att de vuxna i skolan lyssnar på vad jag tycker Jag trivs i skolan

6 Det är ett glädjande resultat. Vi fortsätter som vi gör. Resultat enkät år 5 Instämmer helt eller delvis % Jag är med och tar ansvar för vad jag ska lära mig i skolan Jag känner att de vuxna i skolan lyssnar på vad jag tycker Jag trivs i skolan Inga stora variationer mellan åren. Snittet ligger på 91%. Resultat enkät år 8 Instämmer helt eller delvis % Jag är med och tar ansvar för vad jag ska lära mig i skolan Jag känner att de vuxna i skolan lyssnar på vad jag tycker Jag trivs i skolan Lite ojämna resultat genom åren. Vi behöver arbeta aktivt med elevinflytande tillsammans med pedagogerna. Andel föräldrar som svarat Resultat föräldraenkät mycket bra eller bra % Hur tycker du att samverkan mellan hem och förskola/skola fungerar idag? År År År Vi håller ungefär samma procentsatser genom åren. Fortsätter att försöka förbättra samverkan genom information och dialog. Resultat nationella mål år 5 Andel elever som uppnått målen % Svenska Matematik Engelska Slutbetyg år 9 Andel elever som uppnått målen % Svenska 88,5 93,6 96,3 96,5 89,1 Matematik 89,8 93,1 94,6 92,2 90,1 Engelska 90,7 95,1 96,3 93,0 93,1 År 5 håller jämn kvalité genom åren framförallt när det gäller svenska. Däremot varierar matematik, betydligt bättre resultat, och engelska, betydligt sämre resultat. Detta innebär, att de satsningar vi gjort måste fortsätta för att få en jämn och hög kvalité. För år 9 fortsätter resultaten att sjunka efter en topp Detta måste analyseras. Kan vi få råd och stöd från det nätverksarbete Växtkraft Mål 3 som pågår. Vi måste arbeta aktivt för att vända den negativa trenden och förbättra resultaten igen.

7 RESULTAT/FÖRBÄTTRINGSÅTGÄRDER UNDER 2005 All personal har genomgått Lions Quest utbildning. Ett ökat samarbete mellan olika ålderskategorier har kommit igång i år F-6 samt år 7-9 inom ramen för elevens val. Startat läsgrupper i årf-6. Fortsatt kompetensutbildning i ämnesnätverk år 7-9. Utvecklingsgrupper i ett F-9 perspektiv i form av processgrupper inom olika ämnesområden. En medveten marknadsföring av skolan genom personal, samt kontinuerlig revidering och uppdatering av hemsida, webbtidning m.m. Upprättat en miljöstation och utbildat personal i källsortering. Handlingsplan upprättats för ett hälsofrämjande arbete. Hopprepsprojektet är i gång år F-6. UTVECKLINGS-/FÖRBÄTTRINGS- ÅTGÄRDER UNDER 2006 Arbetet med ökad måluppfyllelse ska fortsätta. Fortsätta att utveckla samverkan mellan personalen i förskoleklass, skola och fritidshem. Upprätta en handlingsplan för läskunnighet år F-3. Vidareutveckla webbtidning i år 7-9. Fortsätta arbete i utvecklingsgruppen. Genomföra och vidareutveckla individuella utvecklingsplaner för varje elev.

KVALITETSREDOVISNING 2007

KVALITETSREDOVISNING 2007 KVALITETSREDOVISNING 2007 Södra skolan Rektor Birgitta Wessman Bitr rektor Pernilla Sandell Adress Strandvägen 18 Postadress 591 36 Motala Telefon 0141-225622, 225621 0141-225625 birgitta.wessman@motala.se

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING 2005

KVALITETSREDOVISNING 2005 KVALITETSREDOVISNING 2005 Norra skolan Rektor Jimmy Szigeti Bitr.rektor Marianne Henriksson Adress Lasarettsg 17 Postadress 591 35 Motala Telefon 0141-22 34 80, 225161 Fax 0141-508 54 E-post jimmy.szigeti@motala.se

Läs mer

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 2015 har 10 åringen nått statens och våra mål men framförallt sina egna och har tagit ansvar för sin egen utveckling med stöd av vuxna. 10 åringen tror på sig själv

Läs mer

Smålandsstenars skolområde Arbetsplan

Smålandsstenars skolområde Arbetsplan Smålandsstenars skolområde Arbetsplan 2004-2005 1. Elevernas kunskaper - intresse och lust att lära med särskilt fokus på språk och matematik. Allt arbete ska syfta till att på ett lustfyllt sätt skapa

Läs mer

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan Lokal Arbetsplan 2011 F-klass och grundskolan NORMER OCH VÄRDEN Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck

Läs mer

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2016/2017 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS SKOLANS LEDORD HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS VISION Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 Innehållsförteckning Sid 3 Presentation av arbetssätt Sid 4 utifrån LGR 11 Sid 4 Normer och värden Kunskaper Sid 6 Elevers ansvar och inflytande

Läs mer

Lokal arbetsplan för Knutsbo skola 2010/2011. 1 Normer och värden

Lokal arbetsplan för Knutsbo skola 2010/2011. 1 Normer och värden Lokal arbetsplan för Knutsbo skola 2010/2011 1 Normer och värden 1:1 Mål för eleven Skolan ska sträva efter att varje elev respekterar andra människors egenvärde. Varje elev är väl förtrogen med skolans

Läs mer

Arbetsplan för Bergkvara skola Läsåret 10/11

Arbetsplan för Bergkvara skola Läsåret 10/11 Datum 2010-06-02 Arbetsplan för Bergkvara skola Läsåret 10/11 Postadress Besöksadress Telefon Telefax E-post Plusgiro Torsås kommun Box 503 385 25 TORSÅS Torsskolan Allfargatan 38 www.torsas.se 0486-33100

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING 2007/08

KVALITETSREDOVISNING 2007/08 KVALITETSREDOVISNING 2007/08 Bergsätter Rektor Carina Berger Svensson Adress Duvedalsg 17 Postadress 591 61 Motala Telefon 0141-225761 Fax 0141-50982 E-post carina.berger.svensson@motala.se Barn/elever

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008 Kvalitetsredovisning STJÄRNEBOSKOLAN Skolan ligger vid norra infarten till Kisa, mellan Kisasjön och ett närliggande skogsområde. I detta skogsområde finns skolans uteklassrum

Läs mer

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan Färsingaskolan Lokal arbetsplan för Färsingaskolan 2013 Inledning Från och med augusti 2013 har Sandbäcksskolan åk 4-9 flyttat till Färsingaskolan som nu är en 4-9 skola med ca 400 elever. Verksamheten

Läs mer

Arbetsplan för Bryngelstorpskolans förskoleklass läsåret 2011/2012

Arbetsplan för Bryngelstorpskolans förskoleklass läsåret 2011/2012 Arbetsplan för Bryngelstorpskolans förskoleklass läsåret 2011/2012 Bryngelstorpskolans förskoleklass Förskoleklassen har sina två hemvist på Norrgården och Sörgården i Bullerbyn. Bullerbyn ligger längst

Läs mer

Arbetsplan tillsammans når vi målen -

Arbetsplan tillsammans når vi målen - 1 Arbetsplan 0910 Gribbylunds kommunala F-9 skola - tillsammans når vi målen - Vår gemensamma värdegrund handlar om Jämlikhet, Trygghet, Ansvar och Hänsyn. Dessa ord har mångskiftande betydelse beroende

Läs mer

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 151013 Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 Läsåret 2015/2016, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

2. Övergripande mål och riktlinjer

2. Övergripande mål och riktlinjer 2. Övergripande mål och riktlinjer I de övergripande målen anges de normer och värden samt de kunskaper som alla e lever bör ha utvecklat när de lämnar grundskolan. en anger inriktningen på skolans arbete.

Läs mer

Lokal målplan Svenska Skolan i Wien och Lönnerberga der Bilingualer Kindergarten

Lokal målplan Svenska Skolan i Wien och Lönnerberga der Bilingualer Kindergarten Svenska Skolan i Wien Scheibelreitergasse 15 AT-1190 Wien Tel... +43-(0)1-320 79 80 E-Mail... svenskaskolan@svenskaskolan.at Website... www.svenskaskolan.at ZVR-Zahl 972744415 Wien 10 september 2018 Lokal

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8 Skolplan Innehållsförteckning Inledning 3 Riktlinjer 4 Kvalitetssäkring 5 Verksamhetsbeskrivning 6 Normer och värden 7 Kunskaper 8 Elevens ansvar och inflytande 11 Skola och hem 12 Övergång och samverkan

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Kvalitetsarbete i fritidshem

Kvalitetsarbete i fritidshem Kvalitetsarbete i fritidshem Gäller för verksamhetsåret: 2015-2016 Enhet: Grevåkerskolans fritidshem Fritidshem Grevåkerskolans fritids- Baronen och Greven Ort Hammerdal Ansvarig rektor Birgitta K Lindberg

Läs mer

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2015/2016 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All planering och alla aktiviteter

Läs mer

Ämnesområde Likabehandlingsplan

Ämnesområde Likabehandlingsplan Ämnesområde Likabehandlingsplan Syftet med planen är: Alla elever har rätt att utvecklas och lära i en trygg miljö och bemötas med respekt. Skolan och fritidshemmet ska vara fria från diskriminering, trakasserier

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Kronbergsskolans rektorsområde

Kronbergsskolans rektorsområde Kronbergsskolans rektorsområde Boviks skola Lilla Kronbergsskolan Kronbergsskolan Arbetsplan Organisation Miljö och hälsa Skolans inriktning Profil Värdegrund Demokrati Livslångt lärande ORGANISATION Inom

Läs mer

Arbetsplan för Rösjöskolan Lpo94

Arbetsplan för Rösjöskolan Lpo94 Arbetsplan för Rösjöskolan Lpo94 Arbetsplan för Rösjöskolan Lpo94 Normer och värden Skolan skall sträva efter att varje elev utvecklar sin förmåga att göra och uttrycka medvetna etiska ställningstaganden

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning för Gärde skola och fritidshem 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Innehåll Utbildningsinspektion i Vara kommun Larvs och Tråvads skolor Dnr 53-2005:1524 Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Lokal arbetsplan. Bollstanäs skola. Läsåret 2009/2010. Bollstanäs skola. Stora vägen Upplands Väsby

Lokal arbetsplan. Bollstanäs skola. Läsåret 2009/2010. Bollstanäs skola. Stora vägen Upplands Väsby Bollstanäs skola Stora vägen 80 194 68 Upplands Väsby Lokal arbetsplan Bollstanäs skola Läsåret 2009/2010 Arbetsplan/verksamhetsplan 2009/10 grundskola för Bollstanäs Inledning Skolans organisation Bollstanäs

Läs mer

Barn- och utbildningsplan för Staffanstorps kommun

Barn- och utbildningsplan för Staffanstorps kommun FÖRFATTNING 7.7 Antagen av kommunfullmäktige 106/08 Reviderad av barn- och utbildningsnämnden 5/10 Barn- och utbildningsplan för Staffanstorps kommun Om barn- och utbildningsplanen Barn- och utbildningsplanen

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Kvalitetsredovisning för förskola, förskoleklass, grundskola, skolbarnsomsorg och särskola 2005

Kvalitetsredovisning för förskola, förskoleklass, grundskola, skolbarnsomsorg och särskola 2005 Avdelningen förskola-skola Enskede-Årsta stadsdelsförvaltning Handläggare: Katarina Höök Tfn: 508 14 021 Tjänsteutlåtande Sid 1 (6) 2006-05-30 Enskede-Årsta stadsdelsnämnd Kvalitetsredovisning för förskola,

Läs mer

Utbildningsinspektion i Edenryds och Gualövs skolor Förskoleklass och grundskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Edenryds och Gualövs skolor Förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Utbildningsinspektion i Bromölla kommun Edenryds och Gualövs skolor Dnr 53-2006:1437 Utbildningsinspektion i Edenryds och Gualövs skolor Förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Innehåll Inledning...1

Läs mer

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Arbetsplan 2017/2018 Adolfsbergsskolan F-6 inklusive fritidshem Inledning I denna arbetsplan

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017 Resultatprofil Ängbyskolan Läsåret 2016/2017 Vad är en resultatprofil I resultatprofilen redovisas respektive skolas organisation, antal elever och pedagogisk personal, resultat som uppnåtts hos eleverna

Läs mer

Arbetsplan. Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa. Ållebergsskolan. Grundsärskola. Läsår 2010 / 2011.

Arbetsplan. Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa. Ållebergsskolan. Grundsärskola. Läsår 2010 / 2011. Arbetsplan Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa Ållebergsskolan Grundsärskola Läsår 2010 / 2011 Charlotta Robson Rektor Innehållsförteckning Del 1 Enhet Kyrkerörs vision Del

Läs mer

Lokal arbetsplan. Eda gymnasieskola

Lokal arbetsplan. Eda gymnasieskola Lokal arbetsplan Eda gymnasieskola Innehållsförteckning Vision... 3 Ledningsdeklaration... 3 Gymnasieskolans styrdokument... 3 Läroplanens mål och riktlinjer... 4 Normer och värden... 4 Elevernas ansvar

Läs mer

Utbildningsinspektion i Bruksskolan, grundskola F 5

Utbildningsinspektion i Bruksskolan, grundskola F 5 Utbildningsinspektion i Munkedals kommun Bruksskolan Dnr 53-2005:1528 Utbildningsinspektion i Bruksskolan, grundskola F 5 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande bedömning...2

Läs mer

Pedagogisk planering. Verksamhetsåret 2018/19. Förskolan Lyckan. Nattis

Pedagogisk planering. Verksamhetsåret 2018/19. Förskolan Lyckan. Nattis Förskoleverksamheten Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2018/19 Förskolan Lyckan Nattis 1 Innehållsförteckning Förskoleverksamhetens vision sidan 3 Inledning och Förutsättningar sidan 4 Normer och värden

Läs mer

Arbetsplan/verksamhetsplan 2010/11 fritidshem, förskoleklass, grundskola för Väsby skola

Arbetsplan/verksamhetsplan 2010/11 fritidshem, förskoleklass, grundskola för Väsby skola Arbetsplan/verksamhetsplan 2010/11 fritidshem, förskoleklass, grundskola för Väsby skola Inledning Väsby skola är en del av området Väsby Centrala. Väsby skolas ledning består av en rektor, och en biträdande

Läs mer

Skolplanen är ett politiskt måldokument. Den bygger på skollag, läroplan, tidigare skolplaner, lärdomar och slutsatser från utvärderingar samt bedömni

Skolplanen är ett politiskt måldokument. Den bygger på skollag, läroplan, tidigare skolplaner, lärdomar och slutsatser från utvärderingar samt bedömni Skolplan En strategisk plan för utvecklingen av Nordmaling 2004-2008 Skolplanen är ett politiskt måldokument. Den bygger på skollag, läroplan, tidigare skolplaner, lärdomar och slutsatser från utvärderingar

Läs mer

Österfärnebo skolas arbetsplan

Österfärnebo skolas arbetsplan Österfärnebo skolas arbetsplan 2017-2018 MEDBORGARE Normer och värden Alla elever och vuxna ska känna sig respekterade och väl behandlade på Österfärnebo skola. et är nått när resultatet på kommunens enkät

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2005/2006 Dalhem, Barlingbo, Endre

Kvalitetsredovisning 2005/2006 Dalhem, Barlingbo, Endre 1(8) Barn- och utbildningsförvaltningen Kvalitetsredovisning 2005/2006 Dalhem, Barlingbo, Endre Förskoleklass-grundskola-fritidshem (sid 1-5) Förskola (sid 6-8) Beskrivning av verksamheten Dalhem, Barlingbo

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING 2007/08

KVALITETSREDOVISNING 2007/08 KVALITETSREDOVISNING 2007/08 Norra skolan Rektor Pär Höckert Rektor Marianne Henrikson Adress Lasarettsgatan 17 Postadress 591 35 Motala Telefon 0141-223480, 225161 0141-50854 par.hockert@motala.se marianne.henrikson@motala.se

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Datum 140826 1 (8) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2015-2016 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under

Läs mer

Arbetsplan förskoleklass

Arbetsplan förskoleklass Arbetsplan förskoleklass Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Handledning av skolans specialpedagog

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret 2015-2016 Fryxellska skolan

Lokal arbetsplan Läsåret 2015-2016 Fryxellska skolan Lokal arbetsplan Läsåret 2015-2016 Fryxellska skolan Fryxellska - en skola där professionalitet och kreativitet skapar ansvarstagande elever redo för framtiden Kunskap och kompetens Bakgrund tolkning av

Läs mer

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 2014-06-03 1. GRUNDFAKTA Stadsskogsskolan 1 191 elever, 113 pojkar och 78 flickor 42 med annat modersmål 22 lärare Andel lärare med högskoleexamen

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Hjulsbroskolan

LOKAL ARBETSPLAN Hjulsbroskolan LOKAL ARBETSPLAN 2005-2006 Reviderad 2005-09-28 0(12) Presentation av med förskoleklasser, skola och fritidshem har ca 310 elever i åldrarna 6-12 år. Vårt läge nära skogen och Stångån erbjuder unika möjligheter

Läs mer

Arbetsplan Stenåsenskolan Kils kommun 2016/2017

Arbetsplan Stenåsenskolan Kils kommun 2016/2017 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Niclas Larsson, niclas.larsson@kil.se 2016-10-12 Arbetsplan Stenåsenskolan Kils kommun 2016/2017 KIL1000, v1.0, 2013-06-14 Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Likabehandlingsplan för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2014-2015 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under året har föräldrarådet träffats. Vi

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Onsjöskolan Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Läsåret 2018/2019 Vänersborg hösten 2018 Onsjöskolans likabehandlingsplan Onsjöskolans likabehandlingsplan omfattar såväl arbetet med likabehandling,

Läs mer

Arbetsplan/Verksamhetsplan 2012

Arbetsplan/Verksamhetsplan 2012 UTBILDNINGSNÄMNDEN ÅRSTADALSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (8) 2011-11-04 Handläggare: Birgitta Fagerlund Telefon: 076-12 22 210 Arbetsplan/Verksamhetsplan Inledning Ledningsorganisation Årstadalsskolan

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse! För att nå

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2014-15 Verksamhetsplan läsåret 2015-16. Göran Åkerberg rektor

Kvalitetsredovisning läsåret 2014-15 Verksamhetsplan läsåret 2015-16. Göran Åkerberg rektor Kvalitetsredovisning läsåret 2014-15 Verksamhetsplan läsåret 2015-16 Göran Åkerberg rektor Kunskap och lärande Var är vi? Hur gör vi? Delaktighet och inflytande Vart ska vi? Hur blev det? Normer och värden

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete [Skriv text] Systematiskt kvalitetsarbete 2012-2013 Grundsärskolan Rektor 2 Innehåll 1 Redovisning av särskilda insatser och åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning och effekter av dessa som genomförts

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Kvalitetsredovisning 2008 Rosentorps platschefsområde Vellinge Rosentorpskolan Trädgårdsgatan 23521Vellinge 1 Kvalitetsredovisning för 2008, Rosentorpskolans platschefsområde, Grundfakta om Rosentorpskolans

Läs mer

Innehå llsfö rteckning

Innehå llsfö rteckning 1 Innehå llsfö rteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Utveckling och lärande 5. Läroplansmål Barns inflytande 6. Läroplansmål Förskola och hem 7. Läroplansmål

Läs mer

Kvalitetsrapport Fritidshem

Kvalitetsrapport Fritidshem Kvalitetsrapport Fritidshem Fritidshemmets namn Rektor.. 1. Beskrivning av verksamheten 2 En kort presentation av fritidhemmet, t.ex. text från Om Fritidshemmet på er hemsida. Beskriv kortfattat organisation:

Läs mer

Arbetsplan för 1-6 Stigens Friskola Läsåret 2016/2017

Arbetsplan för 1-6 Stigens Friskola Läsåret 2016/2017 Arbetsplan för 1-6 Stigens Friskola Läsåret 2016/2017 Arbetsplan läsåret 2016/2017 Normer och värden: Lgr 2011 säger att skolan aktivt och medvetet ska påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles

Läs mer

Plan för verksamheten 2014/2015 Wallerska skolan

Plan för verksamheten 2014/2015 Wallerska skolan Plan för verksamheten 2014/2015 Wallerska skolan Innehållsförteckning 1. Inledning och förutsättningar 2. Normer och värden/ det goda mötet 3. Kunskaper, betyg och bedömning 4. Barn i behov av stöd 5.

Läs mer

Kvalitetsrapport Vedevågs skola

Kvalitetsrapport Vedevågs skola Kvalitetsrapport Vedevågs skola 2015-2016 1 Innehåll 1. GRUNDFAKTA... 4 2. RESULTAT... 5 2.1 Normer och värden... 5 2.2 Måluppfyllelse i arbetet med kursplanernas mål... 6 2.3 Elevinflytande och demokrati

Läs mer

Verksamhetsplan för Brännebro skola 2013/2014

Verksamhetsplan för Brännebro skola 2013/2014 Det är roligt att få lagom utmaningar. Då vill man göra sitt bästa. Det är roligt att lära sig nya saker. Vi lär av varandra. Det är roligt att känna att man lyckas. Det gör man när man får utvecklas i

Läs mer

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor Brattfors skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2013 2014 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Arbetsplan för Noltorpsskolans grundsärskola Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Noltorpsskolans grundsärskola Läsåret 2014/2015 Arbetsplan för Noltorpsskolans grundsärskola Läsåret 2014/2015 Barn- och ungdomsförvaltningens vision: Lust att lära Lärande Vi sätter Lärandet i centrum för barn, elever, medarbetare och ledare Samskapande

Läs mer

Sid 1 (6) Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Bromstensskolan

Sid 1 (6) Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Bromstensskolan Sid 1 (6) Bromstensskolan Bromstensskolan, en modell för ett integrerat mångkulturellt samhälle där lärandet sätts i centrum och där alla känner trygghet, delaktighet och lust att lära. Bromstensskolan

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet fungerar under läsåret samt beskriva hur vi

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING 2007

KVALITETSREDOVISNING 2007 KVALITETSREDOVISNING 2007 Karlslund Rektor Eva-Lott Petersson Grierson Adress Borensvägen 135 Postadress 591 62 Motala Telefon 0141-225935 Fax 0141-57345 E-post evalott.petersson@motala.se Barn/elever

Läs mer

Kvalitetsredovisning för Fasanens förskola läsåret 2007/2008

Kvalitetsredovisning för Fasanens förskola läsåret 2007/2008 Kvalitetsredovisning för Fasanens förskola läsåret 2007/2008 1. Inledning Fasanens förskola är den äldsta förskolan i Skurup. Den byggdes 1971 med två avdelningar efter två år byggdes den ut till fyra

Läs mer

Verksamhetsplan Vimarskolan Förskoleklass - åk 6/fritidshem

Verksamhetsplan Vimarskolan Förskoleklass - åk 6/fritidshem Vimarskolan Förskoleklass - åk 6/fritidshem Vi har höga förväntningar på våra barn/elever och på oss själva! Vi synliggör hela lärmiljön. Vi uppmuntrar nyfikenhet och vetgirighet genom att arbeta med

Läs mer

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN skolan Vi vet vart vi ska. Vi utvärderar, analyserar och förändrar. Utnyttja alla våra sinnen. Lär oss på olika sätt. Är tydliga! Gör våra elever medvetna om målen.

Läs mer

Sid 1 (8) Dnr Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Östermalmsskolan

Sid 1 (8) Dnr Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Östermalmsskolan Sid 1 (8) Östermalmsskolan Verksamhetsbeskrivning Östermalmsskolan är en kommunal grundskola i Stockholms innerstad. Det är en F 6 skola med integrerad skolbarnsomsorg t.o.m. skolår 3 och fristående fritidsklubb

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING

KVALITETSREDOVISNING Utbildning KVALITETSREDOVISNING Klågerupskolan F-5 2007 2008-02-06 Klågerupskolan F-5 Enligt Förordning (1997:702) om kvalitetsredovisning inom skolväsendet skall varje kommun senast den 1 maj varje år

Läs mer

Lokal arbetsplan 2013/2014. Rensbackens förskola

Lokal arbetsplan 2013/2014. Rensbackens förskola Lokal arbetsplan 2013/2014 Rensbackens förskola Rensbackens förskola arbetar för att erbjuda en god omsorg och trygghet. Vi tar tillvara både inne- och utemiljön på ett medvetet sätt. Miljön är formad

Läs mer

Skolplanen. Uppdrag. kommunalt styrdokument

Skolplanen. Uppdrag. kommunalt styrdokument Skolplan 2009 2 Skolplanen kommunalt styrdokument Enligt skollagen ska det i varje kommun finnas en skolplan som visar hur kommunens skolverksamhet ska formas och utvecklas. Av skolplanen ska framgå hur

Läs mer

Förskolechef Beskrivning av förskolan

Förskolechef Beskrivning av förskolan Kvalitetsanalys för (Da Vinciskolan) läsåret 2011/12 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna kvalitetsanalys

Läs mer

Sammanfattning av styrdokument, Skolinspektionens bedömningsunderlag och Allmänna Råd för FRITIDSHEM

Sammanfattning av styrdokument, Skolinspektionens bedömningsunderlag och Allmänna Råd för FRITIDSHEM Arbetsmaterial för Sandviksskolan och Storsjöskolan 2015-08-11 Sammanfattning av styrdokument, Skolinspektionens bedömningsunderlag och Allmänna Råd för FRITIDSHEM Innehållsförteckning Fritidshem - Skolverket

Läs mer

Hedskolans. lokala arbetsplan. Besök vår hemsida. rundskola, Förskoleverksmahet Hedskolan. Barn, utbildning och kultur Grundskola

Hedskolans. lokala arbetsplan. Besök vår hemsida. rundskola, Förskoleverksmahet Hedskolan.  Barn, utbildning och kultur Grundskola Hedskolans lokala arbetsplan Besök vår hemsida www.gellivare.se Barn, utbildning och kultur Grundskola rundskola, Förskoleverksmahet Hedskolan INNEHÅLLSFÖRTECKNING Oktober 2007 Reviderad 2011 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Reviderad Bild :www.microsoft.se. Plan för elevers och föräldrars delaktighet och inflytande. Sjukhusundervisning

Reviderad Bild :www.microsoft.se. Plan för elevers och föräldrars delaktighet och inflytande. Sjukhusundervisning Reviderad 130625 Bild :www.microsoft.se Plan för elevers och föräldrars delaktighet och inflytande Innehållsförteckning 1. Syfte: 3 2. Vision: 3 3. Mål: 3 4. Aktiviteter elever 3 4.1. BARNKLINIKEN Fel!

Läs mer

Likabehandlingsplan/ plan mot kränkande behandling och diskriminering för Ljungfälle grundsärskola och fritidshem Läsåret

Likabehandlingsplan/ plan mot kränkande behandling och diskriminering för Ljungfälle grundsärskola och fritidshem Läsåret Likabehandlingsplan/ plan mot kränkande behandling och diskriminering för Ljungfälle grundsärskola och fritidshem Läsåret 2016-2017 Annika Sandberg, rektor 0470-43690 1 Innehållsförteckning Sid 1. Vår

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan LOKAL ARBETSPLAN Grundskolan Läsåret 2012/2013 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever/barn! För att nå vad

Läs mer

Lovisedalsskolan RO Skolplan

Lovisedalsskolan RO Skolplan L Ä SÅR 2017/2018 Lovisedalsskolan RO Skolplan Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Vision... 3 Nationella mål... 4 Prioriterade mål och indikatorer... 4 Lovisedalsskolan RO, Skolplan 2(8) Vårt

Läs mer

All personal arbetar efter de nationella och lokala mål som finns för verksamheten.

All personal arbetar efter de nationella och lokala mål som finns för verksamheten. Grundsärskolans verksamhetsplan Mål och riktlinjer All personal arbetar efter de nationella och lokala mål som finns för verksamheten. Skollagen Läroplaner och kursplaner FN:s barnkonvention Bildningsnämndens

Läs mer

2010-08-11. Kvalitetsredovisning för. Munkedals rektorsområde

2010-08-11. Kvalitetsredovisning för. Munkedals rektorsområde Kvalitetsredovisning för Munkedals rektorsområde 2009 Innehållsförteckning 2. Grundfakta och förutsättningar på enheten såsom; 3 2.1 Styrning och ledning 3 2.2 Personaltäthet, gruppers storlek och sammansättning,

Läs mer

Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011

Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011 Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011 Volymer och nyckeltal Elevgrupp/åk Antal elever Antal lärare, heltidstjänster förskoleklass 9 0,6 100% 1 9 1,0 100% 2 9 1,0 100% 3 16 1,0 100%

Läs mer

ORGANISATION. F-KLASS- ÅR 2 9 ELEVER ÅR 3- ÅR 6 19 ELEVER FRITIDS 5 inskrivna och 6 skolskjutsbarn FÖRSKOLAN 15 barn 1-5 år

ORGANISATION. F-KLASS- ÅR 2 9 ELEVER ÅR 3- ÅR 6 19 ELEVER FRITIDS 5 inskrivna och 6 skolskjutsbarn FÖRSKOLAN 15 barn 1-5 år Rusksele skola ORGANISATION F-KLASS- ÅR 2 9 ELEVER ÅR 3- ÅR 6 19 ELEVER FRITIDS 5 inskrivna och 6 skolskjutsbarn FÖRSKOLAN 15 barn 1-5 år lärare 2,2 tjänster inkl slöjd 13 elever / lärare Fritidspersonal

Läs mer

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015 Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016 Upprättad i juni 2015 Vi ska bli bäst! 2017 ska Vimmerby vara bland de tio bästa skolkommunerna. För Vimmerby kommuns barn och elever innebär

Läs mer

Verksamhetsplan Läsåret 2016/2017

Verksamhetsplan Läsåret 2016/2017 Verksamhetsplan Läsåret 2016/2017 Grundsärskolan Nora kommun Verksamhetsplan grundsärskolan Nora kommun 2016-2017 1. Inledning 1.1 Vision Alla elever ska ges förutsättningar till en allsidig utveckling

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kristinelundskolan 2016 Kristinelundskolans plan samt det förebyggande arbete för en god och trygg arbetsmiljö för våra elever bygger på gällande lagstiftning.

Läs mer

Augusti Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem

Augusti Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem Augusti 2016 Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Verksamhetsidé sid. 2 2. Förutsättningar sid. 2 3. Enhetens årshjul sid. 3 4. Utvecklingsarbete sid. 4 1. Läroplansmål

Läs mer

Barn och Utbildning Leif Hansson, rektor. Lokal arbetsplan Stålvallaskolan, Lesjöfors Åk 6-9

Barn och Utbildning Leif Hansson, rektor. Lokal arbetsplan Stålvallaskolan, Lesjöfors Åk 6-9 Lokal arbetsplan 2018-2019 Stålvallaskolan, Lesjöfors Åk 6-9 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkningen av skolan kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever ska inhämta

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Barn och utbildning Sten-Åke Eriksson Rektor Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.1.1 Måluppfyllelse...

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2005/2006

Kvalitetsredovisning 2005/2006 2006-09-30 Kvalitetsredovisning Klöverskolan Rektor Gunilla Söder Johansson 0224-55650. (Från och med hösten 2006: chef för elevhälsan Britt Wallin 0224-55432) Beskrivning av verksamheten per 15 oktober

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer