För att hålla kostnaderna så låga som möjligt hjälps vi gemensamt åt att städa och underhålla våra gemensamma utrymmen och ytor.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "För att hålla kostnaderna så låga som möjligt hjälps vi gemensamt åt att städa och underhålla våra gemensamma utrymmen och ytor."

Transkript

1 1 Information om samfällighetsföreningen Kremlan HISTORIK OMRÅDET - Vi tar det från början Bostadsrättsföreningen bildades i mars Entreprenadavtal träffades mellan byggföretaget ABV, numera NCC. Byggandet påbörjades därefter och de första boende flyttade in i maj I slutet av samma år var alla bostadshuset i Kremlan färdiga för inflyttning. Bostadshusen i Kremlan är av olika storlek från 2 rum och kök i ett plan, till 6 rum och kök i två plan. Från föreningens start och under byggtiden bestod styrelsen av representanter för kommunen och byggföretaget. På föreningsstämman i maj 1985 valdes representanter för de boende in i styrelsen. Några av de första viktiga frågorna för styrelsen och stämman att besluta om var att asfaltera gatan, förbättra lekplatserna och inreda kvartersgårdarna. Under åren som gått har vi inom föreningen diskuterat oss fram till en arbetsordning för hur vi gemensamt skall sköta gemensamma utrymmen i kvartersgårdarna, lekplatser och övriga grönytor. För att hålla kostnaderna så låga som möjligt hjälps vi gemensamt åt att städa och underhålla våra gemensamma utrymmen och ytor i maj gick bostadsrättsföreningen över till en samfällighetsförening, och husen friköptes. VIKTIGA TIDER I KREMLAN Föreningsstämma hålls varje år, senast i maj. På höst och vår har vi gemensamma städdagar. Ansvarig för arbetsfördelningen under dessa dagar är vår markgrupp, som har till uppgift att se till att lekparker, gemensamma områden såsom rabatter och gräsmattor, vårdas och är i gott skick. Närvaro under arbetspasset är självklart, då det ligger i allas intresse att vi vårdar och underhåller våra gemensamma egendomar.

2 2 Uppvärmning och ventilation: TIPS OM HUSETS SKÖTSEL Husen värms upp med elradiatorer, som är försedda med termostat. I hallen på nedre planet finns en termostat med inbyggt tidur, som kan styra eltillförseln till samtliga radiatorer i huset. I huspärmen från ABV, som varje bostadsrättsinnehavare har fått, återfinns under flik 6 en detaljerad instruktion om hur termostat med tidur kan inställas. Utöver elradiatorerna har varje hus försetts med en frånluftsvärmesystem. Värmeväxlaren som utgör hjärtat i systemet står i badrummet, och tar sin energi ur den uppvärmda inomhusluften via de frånluftsventiler som finns i kök, badrum och klädkammare. Växlaren värmer vattnet i tanken som förser huset med tappvarmvatten och det vatten som cirkulerar i en golvslinga i bottenplanet i ytterkant av huset. Närmare detaljer om systemet och förklaringar till manöverpanelens olika funktioner återfinns i huspärmen under flik 7. För att Du ska få bästa möjliga luftkomfort inomhus och kunna göra den energibesparing som värmesystemet ger möjlighet till redovisas här några viktiga tips och skötselråd: Luft tillförs rummen via springventiler i överkanten på vissa fönster. Se till att dessa ventiler alltid är öppna! Den uppvärmda luften i rummet sugs via frånluftsventilerna in i värmeväxlaren och utnyttjas där för att värma vattnet i cisternen. Det är viktigt att frånluftsventilerna är rena och rätt inställda. Rätt inställning av ventilerna garanterar rätt lufttillförsel till värmeväxlaren. Om ventilernas skruvbara tallrik vid rengöring rubbas ur sitt förinställda läge kontrollerar Du rätt inställning mot det luftflödesprotokoll som Du återfinner i din huspärm. Rengör filtret i värmeväxlaren och köksfläkten varje eller minst varannan månad. Rengör med diskmedel i ljummet vatten. Filtret i växlaren kommer Du åt genom att skruva loss den översta panelen på värmeväxlaren. Lossa skyddsplåten genom att skruva loss vingmuttrarna. Filtret sitter innanför luckan märkt filter. Kontrollera att det vertikala platsröret som leder bort kondensvatten från värmeväxlare övre del inte är igensatt och att backventilen (plastpluggen) sitter på plats i slangens nedre del. Om det blir stopp i kopparröret som leder bort kondensvattnet till duschavloppet, måste röret rensas. Prova med renstråd och/eller maskindiskmedel, kaustiksoda eller liknande och tillsätt varmt vatten.

3 3 Vrid säkerhetsventilen (blå, placerad under tanken) ett varv motsols en gång per år och låt vattnet rinna ett kort ögonblick. Om Du stänger av cirkulationspumpen till golvslingan på sommaren, se till att starta pumpen under ca 10 minuter några gånger under sommaren. Skoveln i pumphuset har annars en tendens att kärva vid start på hösten, om den har varit avstängd en längre tid. Den övre termostaten på värmeväxlarens panel skall inte ställas på ett högre värde vintertid än 50. Kompressorn kan skadas. (Tidigare rekommendation 55 ). Räcker inte varmvattnet får Du stötta med tillskottsvärme genom att vrida den undre termostaten från t ex 40 till 45 eller högre. Vattenutkastare: De flesta hus är utrustade med vattenutkastare, som sitter monterad på ytterväggens carport. Tag för vana att stänga av vattnet när Du inte utnyttjar det. Om vattnet står under tryck med en ansluten slang kan läckage uppstå. När höst och frosten kommer måste Du koppla bort slangen och kopplingsmunstycket för att undvika frostsprängning av ledningen. Vatten- och elförbrukning: Du betalar själv kostnaden för Din vatten- och elkonsumtion i huset i förhållande till Din förbrukning. Vatten kostnaden debiteras av föreningen efter uppskattad förbrukning under året. Avräkning sker mot avläst förbrukning i början av nästkommande år. Sophämning: Varje husägare svarar för sina hushållssopor och betalar avgift direkt till kommunens renhållningsentreprenör, som f n är Sita. Soporna töms normalt varje torsdag, då kärlet ställs ner vid Din uppfart, eller om du så väljer att betala en extra avgift för att det ska hämtas uppe vid dörren. Vår närmaste soptipp är Hagbytippen, där det finns särskilda stationer för olika typer av avfall. Återvinningsstation finns på Idrottsplatsens parkering. Har du andra frågor och miljöfarligt avfall, kontakta Kommunens Miljö- och Hälsoskyddskontor eller Tekniska kontor. Yttre och inre ändring av Ditt hus: Vill du göra inre förändringar är det upp till Dig själv. Kolla bara hur huset är byggt, så att du inte tar bort bärande väggar eller liknande. Vid yttre förändringar är det alltid bra att 1. Tala med Dina grannar. 2. Tala också med styrelsen 3. Därefter måste Du givetvis ansöka om myndighetstillstånd (bygglov).

4 4 Det kan ju vara så vad gäller punkt 1 och 2, att det är fler som är inne på samma tankar, och man kan göra ett gemensamt uppköp i stället för att man bara satsar själv. Ett exempel är våra balkonger som byggdes till Det kan finnas pengar att spara. Informationspärm: Varje husägare fick en pärm med skötselråd och anvisningar vid första inflyttningen. Säljer Du huset, se till att den nye ägaren får ta del av pärmen. Har Du slarvat bort den, låna av någon granne och kopiera. KVARTERSGÅRDARNA I området finns två kvartersgårdar, byggda som skyddsrum. Den östra med nr 16 och den västra med nummer 33. Hus med adress Möjavägen 3-23, 2-30 använder sig av Möjavägen 16. Möjavägen och Möjavägen använder sig av Möjavägen 33. Denna uppdelning är gjord för att underlätta att få tvättider och för att hålla ordning på städningen. I kvartersgården finns det förutom tvättstuga en bastu och samlingslokal (nr 16) och snickerirum (nr 33). Lokalerna får fritt utnyttjas av medlemmarna, men föreningen vill för allas trevnad att Du följer råden om bokning och städning. Lås alltid ytterdörren samt släck när du lämnar kvartersgården. Tvättstugan bokas med lås på bokningstavlan i kvartersgården när du använder tvättstugan. Lämna den i sådant skick som du själv vill finna den. Torka av maskinerna, gör rent filtren i tumlarna och sopa golvet. Avgift uttages för tvättningen. Myntinkast med anvisningar finns vid dörren till tvättstugan. Bastun bokas på almanacka som hänger på väggen vid trappan upp till övervåningen där bastun finns. Städa efter Dig. Försök att begränsa bastubadandet till högst en timme åt gången på attraktiva tider. Samlingslokal med pentry gemensamt för hela området finns i nr 16. Stolar och bord finns. Lokalen kan bokas för barnakalas och olika sammankomster, dock ej fester. Bokning sker på almanackan som hänger utanför dörren till salen. Stugvärden för kvartersgården Möjavägen 16 har nyckeln till lokalen, som normalt hålls låst. I lokalen finns också ett pingisbord. Ordningsregler för nyttjande av lokalen finns uppsatta på bokningslistan. Städning av kvartersgårdarna sker i samband med städdagarna under våren och hösten samt givetvis på eget initiativ. Trädgårdsredskap finns att låna i utrymmet längst till höger i övre Kvartersgården, Möjavägen nr 33. Anteckna på listan när du lånar något.

5 5 TRAFIK INOM OMRÅDET Trafik i området är uppdelad på två in- och utfarter för att minska genomfartstrafiken. Bor Du på nr 2-30 eller 3-31 använder Du den östra tillfarten från Blidövägen, och och använder infarten från Arholmavägen. Håll hastighetsbegränsningen inom området! Under de senaste åren har det har skett många in- och utflyttningar inom Kremlan och detta innebär att många barnfamiljer har tillkommit. Buskar och träd gör att sikten vid lekplatserna är begränsad, på sommaren cyklar ju också många barn härsan och tvärsan, och på vintern kan en och annan komma på pulka. Därför vill vi uppmärksamma alla som kör bil i området på att ta det försiktigt och verkligen hålla hastighetsbegränsningarna. Högsta tillåtna hastighet är max 15 km i timmen, så att det inte behöver inträffa något tråkigt eftersom många barn är i rörelse. Vid varje infart finns besöksparkering om vardera fyra platser. Ingen parkering ska normalt förekomma utanför kvartersgårdarna eller utmed Möjavägen. Använd carport och husuppfarten för biluppställning av Dina egna eller Dina gästers bilar. HUND OCH KATT Vi har i området tre lekplatser med varierande utrustning. För att barnen ska ha glädje av dem krävs att du som har hund eller katt håller dem därifrån, något som självfallet även gäller grannarnas gräsmattor, verandor, rabatter, uteplatser osv.

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

Så här får du en bra inomhusmiljö

Så här får du en bra inomhusmiljö Så här får du en bra inomhusmiljö Fräsch luft och koll på avloppen Enkla, smarta tips kommer här! VENTILATION OCH AVLOPP Ventilation Rena ventiler Håll alla ventiler rena från damm och smuts. Torka av

Läs mer

VÄRME & VENTILATION I DIN LÄGENHET SÅ FUNGERAR DET

VÄRME & VENTILATION I DIN LÄGENHET SÅ FUNGERAR DET VÄRME & VENTILATION I DIN LÄGENHET SÅ FUNGERAR DET !! VÄRME Värmen i din lägenhet sätts på automatiskt när det blir kallt ute. Ju kallare det är ute ju varmare blir vattnet som skickas till elementen.

Läs mer

Skötselråd. Frånluftsvärmepump Nibe Fighter 310P

Skötselråd. Frånluftsvärmepump Nibe Fighter 310P BRF Taklöken Skötselråd Frånluftsvärmepump Nibe Fighter 310P Du som bostadsrättsägare i Brf Taklöken förutsätts sköta din frånluftsvärmepump själv. Om du inte utför regelbunden service på värmepumpen kan

Läs mer

Värmeanläggning IVT 590 BRF Ekvecklaren 2008(2015) Handledning för skötsel och underhåll

Värmeanläggning IVT 590 BRF Ekvecklaren 2008(2015) Handledning för skötsel och underhåll Värmeanläggning IVT 590 BRF Ekvecklaren 2008(2015) Handledning för skötsel och underhåll Anläggningen, pannan, har följande huvuddelar Frånluftsfläkt som suger luft via kanaler i huset. Värmepump som tar

Läs mer

Här har vi en fantastisk boendemiljö! Området är bilfritt och barnvänligt. Du kommer att bo lugnt

Här har vi en fantastisk boendemiljö! Området är bilfritt och barnvänligt. Du kommer att bo lugnt Välkommen till Mästersångaren samfällighetsförening. Här har vi en fantastisk boendemiljö! Området är bilfritt och barnvänligt. Du kommer att bo lugnt och naturnära, med Skogås centrum en kort promenad

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2007-09-13 Styrelsen Välkommen till Månstenen Syfte Samfällighetsföreningen Månstenen välkomnar Er till vårt område och hoppas att Ni kommer att trivas i vår förening.

Läs mer

Sätt in i den blå manualen Uppdat. 2013-06-08

Sätt in i den blå manualen Uppdat. 2013-06-08 Sätt in i den blå manualen Uppdat. 2013-06-08 Hej Medlemmar! Vi har gjort denna manual för att våra bostadsrätter ska få rätt underhåll. Det är även viktigt att vi försöker hålla ordning i området. Vi

Läs mer

Så fungerar din fjärrvärmecentral

Så fungerar din fjärrvärmecentral Avluftning värme Värmeväxlare värme Reglercentral Ställmotor värme Expansionskärl Tryckmätare Värmeväxlare varmvatten Reglerventil varmvatten Cirkulationspump Säkerhetsventiler Mätare Påfyllningsventil

Läs mer

Framsida BRF RYNNINGEHÖJDEN LÄGENHET. Brf Rynnningehöjden

Framsida BRF RYNNINGEHÖJDEN LÄGENHET. Brf Rynnningehöjden Framsida BRF RYNNINGEHÖJDEN Välkommen till LÄGENHET Brf Rynnningehöjden Lägenhetsmanual ALLMÄNNA RÅD Som medlemmar i BRF Rynningehöjden äger vi gemensamt de fastigheter som föreningen består av. Det är

Läs mer

IVT 570 ELEKTRO STANDARD

IVT 570 ELEKTRO STANDARD IVT 570 ELEKTRO STANDARD Skötselanvisning Art.nr. 9516909 Version 1 1 IVT 570 9516909 Innehåll Så här fungerar din värmepump... Sid 3 Värmepumpen från utsidan... Sid 4 Värmepumpen inuti... Sid 5 Så här

Läs mer

VÄLKOMMEN till vårt hus!

VÄLKOMMEN till vårt hus! VÄLKOMMEN till vårt hus! Vi är alla glada för vårt fina hus och vi hoppas att Du också ska finna dig väl till rätta här och känna att du faktiskt är delägare i huset. Detta gör nämligen att man är rädd

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget BRF FINNBERGET POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i föreningens stadgar gäller: Bostadsrättshavaren

Läs mer

Temperaturen i din lägenhet

Temperaturen i din lägenhet Temperaturen i din lägenhet Vad säger lagen om temperaturen i lägenheter Folkhälsomyndigheten rekommenderar att temperaturen i din lägenhet bör vara mellan 20 C och 23 C. Temperaturen ska aldrig vara under

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 Information till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 För vår gemensamma trivsel har vi skrivit ned några riktlinjer för att vi alla skall trivas tillsammans i vår förening. Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2017-10-11 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar er välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Här får

Läs mer

Använd vattenkokare när du ska koka vatten. Det går snabbt och du sparar energi.

Använd vattenkokare när du ska koka vatten. Det går snabbt och du sparar energi. När kylan har slagit till ordentligt är det normalt att elförbrukningen ökar men med några små enkla spartips kan man undvika att kostnaderna för hushållselen gör hål i plånboken. Köp en varm filt och

Läs mer

ORDNINGSFÖRESKRIFTER

ORDNINGSFÖRESKRIFTER Brf FLAGGAN 1(6) A Allmänna ordningsföreskrifter Ansvar Trevnad Medlem i Brf Flaggan ska se till att boende i lägenheten och besökare respekterar dessa ordningsföreskrifter. Ta hänsyn till grannar och

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2011-09-20 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Den här informationen

Läs mer

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Medlemsinformation Innehåll Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Föreningsstämma Styrelse Praktisk information Vicevärd Fastighetsskötare Med mera HSB Brf Linghem Trastsångsvägen 2-132

Läs mer

Senast reviderad: 2013-03

Senast reviderad: 2013-03 Välkomna till Vi vill hälsa dig välkommen som medlem till Brf Trädgården i Karlstad och hoppas att du kommer trivas här. Här kommer information som varje medlem bör känna till. Är det något du funderar

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

Det här dokumentet är ett resultat av styrelse och föreningsbeslut som fattats genom åren och är ett komplement till föreningens stadgar.

Det här dokumentet är ett resultat av styrelse och föreningsbeslut som fattats genom åren och är ett komplement till föreningens stadgar. För att alla ska trivas.. Föreningen har sedan den bildades haft som policy att de boende genom egna arbetsinsatser ska bidra till att hålla kostnaden för underhåll på en låg nivå. Detta medför att samtliga

Läs mer

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5 Kära medlem, Att bo i bostadsrätt innebär många fördelar. Du har stor frihet att själv utforma ditt boende och många ser det som ett bra sätt att investera i sitt boende. Boendeformen innebär också att

Läs mer

UPPSLAGSBOK - Brf Yxan

UPPSLAGSBOK - Brf Yxan UPPSLAGSBOK - Brf Yxan Här finns nästan allt du som bor i bostadsrätt behöver veta och i föreningens stadgar finns mer att läsa. Vi i Styrelsen 2011/2012 är Ordförande Daniel Carlsson Uppg. 15, 070-675

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i Föreningens stadgar gäller att Bostadsrättshavaren

Läs mer

Skötselanvisningar för din fjärrvärme.

Skötselanvisningar för din fjärrvärme. Skötselanvisningar för din fjärrvärme. Hur fungerar fjärrvärmecentralen i min villa? Vi tillverkar varmt fjärrvärmevatten vid vår stora panna. Vattnet går via nedgrävda ledningar till din bostad och in

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN 2016-07-02 I detta dokument hittar du dom regelverk som gäller för Brf Vitalis: - Ordningsregler - Regler för soprum - Regler för tvättstugorna - Regler för parkering och garage

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2019-01-16 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar er välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Här får

Läs mer

SKÖTSEL OCH STÄDNING GOLV LINOLEUMMATTA OLJADE ELLER SÅPADE TRÄGOLV STEN- OCH KLINKER

SKÖTSEL OCH STÄDNING GOLV LINOLEUMMATTA OLJADE ELLER SÅPADE TRÄGOLV STEN- OCH KLINKER SKÖTSEL OCH STÄDNING Bostadens material och ytskikt är i regel tåliga och lätta att hålla rena. De flesta materialleverantörer har omfattande dokumentation om materialens egenskaper i olika avseenden,

Läs mer

Att hyra sin bostad. - rättigheter och skyldigheter

Att hyra sin bostad. - rättigheter och skyldigheter Att hyra sin bostad - rättigheter och skyldigheter Hallå där! Oavsett var du bor är det viktigt att ha en bra boendemiljö. Det ska finnas rätt förutsättningar för att du ska kunna må bra i ditt hem. I

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

Widetech WA Portabel split

Widetech WA Portabel split Widetech WA-12000 Portabel split DRIFT OCH SKÖTSELINSTRUKTION Innehållsförteckning Sid Beskrivning av komponenter 3 Driftsfunktioner 4 Manöverpanelen 5 Installation och underhåll 6 Energibesparingstips

Läs mer

LUFTKONDITIONERING PORTABLA AGGREGAT DRIFT OCH SKÖTSEL INSTRUKTION

LUFTKONDITIONERING PORTABLA AGGREGAT DRIFT OCH SKÖTSEL INSTRUKTION DRIFT OCH SKÖTSEL INSTRUKTION Flipperice 0307 EG 1. FÖRSTA STARTEN Vi gratulerar till Ert val av FRAL luftkonditionering. UPPACKNING. FRAL s portabla luftkonditionering levereras i fabrikspackad kartong,

Läs mer

Värmesystem för hus i BRF Bronskatten

Värmesystem för hus i BRF Bronskatten Värmesystem för hus i BRF Bronskatten Detta är en handledning för värmesystemen i BRF Bronskattens hus som har en Nibe Fighter 310P värmepump. Notera att detta inte ersätter monterings- och skötselanvisningen.

Läs mer

Brf Solhörnet Frågor & Svar

Brf Solhörnet Frågor & Svar Brf Solhörnet Frågor & Svar Avgiften Vad ingår i avgiften? - I avgiften ingår värme och sophämtning. - Föreningen debiterar varm- och kallvatten med sk individuell mätning, dvs att du betalar endast för

Läs mer

TORPGLÄNTANS UPPSLAGSBOK. Här finns nästan allt du som bor i bostadsrätt behöver veta.

TORPGLÄNTANS UPPSLAGSBOK. Här finns nästan allt du som bor i bostadsrätt behöver veta. TORPGLÄNTANS UPPSLAGSBOK Här finns nästan allt du som bor i bostadsrätt behöver veta. Sammanfattning 2 HSB... 3 Styrelsen... 3 Ekonomi... 3 Skötsel av fastigheten inomhus... 3 Allmänt... 3 Vattenskada

Läs mer

Bostadsrättsföreningen. Dalen. i Järfälla. Trivselregler. Trivselregler 2014-08-18.doc 1(6)

Bostadsrättsföreningen. Dalen. i Järfälla. Trivselregler. Trivselregler 2014-08-18.doc 1(6) Bostadsrättsföreningen Dalen i Järfälla Trivselregler Trivselregler 2014-08-18.doc 1(6) Innehåll 1. Kort om Dalen... 2 2. Andrahandsuthyrning... 3 3. Balkong... 3 4. Biltrafik... 3 5. Städdagar... 3 6.

Läs mer

Nyttjande- och trivselregler för medlemmar i Brf Fågelbro 6, Värmdö 2010-02-22

Nyttjande- och trivselregler för medlemmar i Brf Fågelbro 6, Värmdö 2010-02-22 Nyttjande- och trivselregler för medlemmar i Brf Fågelbro 6, Värmdö 2010-02-22 Uppvärmning Husen ska under alla tider på året vara uppvärmda till minst 10 grader Celsius för att undvika allvarliga frysskador

Läs mer

Energirapport. med energitips. Fastighetsbeteckning: Sicklaön 51:9. Skurusundsvägen 11/ Nacka. Besiktigad av (certnr): Tony Österman (5376)

Energirapport. med energitips. Fastighetsbeteckning: Sicklaön 51:9. Skurusundsvägen 11/ Nacka. Besiktigad av (certnr): Tony Österman (5376) Energirapport med energitips Datum för besiktning: 2015-10-08 Fastighetsbeteckning: Sicklaön 51:9 Adress/ort: Skurusundsvägen 11/ Nacka Besiktigad av (certnr): Tony Österman (5376) Företag: Eklund & Eklund

Läs mer

BRF Förbindelsevägen 4-77

BRF Förbindelsevägen 4-77 Informationspärm I denna pärm samlar ni all information om bostadsrätten, t.ex. ordningsregler, hur värmen och varmvattenberedaren fungerar, vad man skall åtgärda själv och vad föreningen åtgärdar i och

Läs mer

Handhavande stationshus Uppsala Östra

Handhavande stationshus Uppsala Östra UPSALA-LENNA JERNVÄG Handhavande stationshus Uppsala Östra Gäller fr. o. m. 2012-04-04 ULJH 053 2 ULJH 053 Förteckning över ändringstryck Nr 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Gäller fr. o. m. Ändringstryck Infört

Läs mer

Hamra Boendeinformation för SCA Personalstiftelsernas gäster

Hamra Boendeinformation för SCA Personalstiftelsernas gäster Hamra Boendeinformation för SCA Personalstiftelsernas gäster Välkommen till SCA Personalstiftelsernas stugor och stuglägenheter i Hamra! I denna information finns bland annat tips och rekommendationer

Läs mer

Provsidor. Kök. 3.1 Kylskåp och frys TIPS. I de flesta kylskåp finns det automatisk avfrostning, så kylskåpet

Provsidor. Kök. 3.1 Kylskåp och frys TIPS. I de flesta kylskåp finns det automatisk avfrostning, så kylskåpet 3 Kök 3.1 Kylskåp och frys Den som bor i lägenheten ansvarar för att kylskåpet samt frysen fungerar sakenligt och inte förorsakar risk för vattenskada eller eldsvåda. I de flesta kylskåp finns det automatisk

Läs mer

Instruktion för drift och skötsel av Minimaster

Instruktion för drift och skötsel av Minimaster V entilationssystemet vi har i våra lägenheter är Minimaster som är avsett för bostadsventilation med värmeåtervinning. För att bibehålla god funktionen och energispareffekt behövs en viss skötsel av värmeåtervinningsaggregatet.

Läs mer

Försäljning genom. Service telefon 026-13 13 30

Försäljning genom. Service telefon 026-13 13 30 Försäljning genom. Service telefon 026-13 13 30 1 10 9 2 INSTRUKTION MJUKGLASSMASKIN Daglig drift & skötsel På morgonen: 1. Tryck på STOP knappen, sedan på PRODUKTIONS knappen. 2. När maskinen stannat

Läs mer

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN FÖR DEN GEMENSAMMA TREVNADEN gäller några allmänna regler för alla som bor i bostadsrättsföreningen Äppelgården. Att visa

Läs mer

DIN FJÄRRVÄRMECENTRAL

DIN FJÄRRVÄRMECENTRAL DIN FJÄRRVÄRMECENTRAL I denna handbok får du bland annat veta hur din fjärrvärmecentral fungerar, hur du kontrollerar trycket och luftar av elementen. I slutet finns också ett kortare felsökningsavsnitt

Läs mer

Välkomna till Brf. Furumossen

Välkomna till Brf. Furumossen Välkomna till Brf. Furumossen En liten lathund för dig som flyttar in i Furumossen. Lägenhetsnycklar och Tv-nyckel har ni övertagit av den eller de ni köpt er bostadsrätt från. Lägenhetsnyckeln går även

Läs mer

AB Hörnstenen. Adressändring, el & telefon

AB Hörnstenen. Adressändring, el & telefon AB Hörnstenen Vi är ett familjeägt fastighetsbolag med verksamhet i Stockholm och Skåne. Företaget är medlem i Fastighetsägarna Sverige. I denna broschyr finns generell information som gäller samtliga

Läs mer

ATT RENOVERA SIN LÄGENHET

ATT RENOVERA SIN LÄGENHET UTKAST 180419 TK ATT RENOVERA SIN LÄGENHET I HSB BRF MELLANGÅRDEN I PARTILLE Version 1 2018-04-19 Att renovera sin lägenhet Att renovera sin lägenhet är ett effektivt sätt att öka inte bara sin trevnad

Läs mer

Brf Barabo. Ventilation. Lund 2011-04-08

Brf Barabo. Ventilation. Lund 2011-04-08 Brf Barabo Ventilation Lund 2011-04-08 I vårt hus fungerar ventilationen enligt självdragsprincipen. Vi har alltså inga centralfläktar som suger ut luft från badrum och kök. Självdrag uppkommer dels genom

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

2006-09-29 Sidan 1 av 6 Boendepärmen

2006-09-29 Sidan 1 av 6 Boendepärmen 2006-09-29 Sidan 1 av 6 Gemensamhetsutrymmen Tvättstugorna Vi har två tvättstugor på vårt område, en i varje PLUS. Tvättstugorna är avgiftsfria och bokas med speciell cylinder märkt med lägenhetsnumret.

Läs mer

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar?

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Medlemsinformation Innehåll Historik Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Så fungerar vår bostadsrättsförening Bra att veta Gemensamma insatser Hemförsäkring Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal

Läs mer

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av Aroseken Bostäder. Vår förvaltare är Jörgen Källman tfn 021-17 91 14. Felanmälan Telefon till felanmälan är 021-17

Läs mer

Föreningsinformation Brf. Bollstanäs September 2010 www.brf-bollstanas.se

Föreningsinformation Brf. Bollstanäs September 2010 www.brf-bollstanas.se Föreningsinformation Brf. Bollstanäs September 2010 www.brf-bollstanas.se Nya styrelsen 2010-2011 På föreningsstämman (årsmötet) som avhölls i föreningslokalen Gläntan i maj valdes föreningens styrelse

Läs mer

Skötselanvisningar för din fjärrvärmecentral

Skötselanvisningar för din fjärrvärmecentral Skötselanvisningar för din fjärrvärmecentral Så här fungerar fjärrvärme centralen i din villa Vi producerar varmt fjärrvärmevatten vid vår stora panna. Vatt net går via nedgrävda led ningar till din bostad

Läs mer

Trivselregler för dig som är medlem (boende) i bostadsrättsföreningen Atle 2

Trivselregler för dig som är medlem (boende) i bostadsrättsföreningen Atle 2 Trivselregler för dig som är medlem (boende) i bostadsrättsföreningen Atle 2 För att uppnå en trevlig miljö och ett öppet klimat mellan oss boende i föreningen har styrelsen upprättat detta dokument. Du

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 2015-10-09 Fastighetsbeteckning: Nedra Glumslöv 2:164 Adress/ort: Lindormsvägen 10, Glumslöv Besiktigad av (certnr): Mattias Ebenmark (5444)

Läs mer

SKÖTSEL AV FOCUS-ACKTANKARNA. 17 FRÅGOR OCH SVAR 2010

SKÖTSEL AV FOCUS-ACKTANKARNA. 17 FRÅGOR OCH SVAR 2010 SKÖTSEL AV FOCUS-ACKTANKARNA. 17 FRÅGOR OCH SVAR 2010 RÖTT: viktigt. GRÖNT: ekonomi. Fråga 1: Hur stänger jag av vattnet om det blir en läcka nånstans? Svar: Huvudkranen sitter cirka 10-30 cm över golvet.

Läs mer

Varmvattenberedare Carat Opal 2000SL

Varmvattenberedare Carat Opal 2000SL INSTALLATIONSGUIDE för montering av Varmvattenberedare Carat Opal 2000SL Carat Opal 2000SL Emaljerad varmvattenberedare Carat Opal 2000SL passar för Fritidshuset Villan Det mindre boendet Carat Opal 2000SL

Läs mer

Julinfo från Brf Järnåldern

Julinfo från Brf Järnåldern Årsavgift Julinfo från Brf Järnåldern Styrelsen har beslutat att det inte blir någon höjning av årsavgiften vid årsskiftet 2014-2015. Utedagar 2015 Följande dagar träffas vi för att göra fint på våra gårdar

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

INFORMATION OM VATTEN, VÄRME OCH AVLOPP I SAMFÄLLIGHETEN

INFORMATION OM VATTEN, VÄRME OCH AVLOPP I SAMFÄLLIGHETEN INGÅR I HUSPÄRMEN FLIK 5 2010-02-07 1(6) INFORMATION OM VATTEN, VÄRME OCH AVLOPP I SAMFÄLLIGHETEN 1. KORT BESKRIVNING AV SYSTEMET Hetvatten distribueras av Södertörns Fjärrvärme AB till vår undercentral.

Läs mer

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsregler är vår gemensamma överenskommelse om hur vi skall bete oss gentemot varandra. Det är därför viktigt att alla följer dem. Ordningsreglerna är inte

Läs mer

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Viktoriagatan 15 A med adress Viktoriagatan 15 C och D. Viktoriagatan 15 C D

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Viktoriagatan 15 A med adress Viktoriagatan 15 C och D. Viktoriagatan 15 C D Välkommen till Bostadsrättsföreningen Viktoriagatan 15 A med adress Viktoriagatan 15 C och D Viktoriagatan 15 C D C Innehåll 1 Välkomna! 1 Styrelsen 1 Stämman D 2 Stadgar 2 Fastigheten 3 Fastighetstekniska

Läs mer

Användarmanual för kyl och frys aggregat

Användarmanual för kyl och frys aggregat 2013-02-27 Användarmanual för kyl och frys aggregat Instruktions manual för kommersiella aggregat För ett korrekt användande av aggregat fyllda med köldmedium måste denna manual läsas igenom ordentligt

Läs mer

Välkommen till. Brf Gubben Noak nr 6

Välkommen till. Brf Gubben Noak nr 6 Välkommen till Brf Gubben Noak nr 6 Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till brf Gubben Noak nr 6! I detta häfte hittar du lite information om föreningen samt annan information som kan vara till nytta

Läs mer

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9 En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening som styrs enligt bostadsrättslagen. Medlemmarna äger och förvaltar hus, mark och gemensamma utrymmen gemensamt. En styrelse sköter det löpande arbetet och

Läs mer

Anteckningar från HSB Södra vägens budget & informationskväll, 27 november 2013!

Anteckningar från HSB Södra vägens budget & informationskväll, 27 november 2013! Anteckningar från HSB Södra vägens budget & informationskväll, 27 november 2013! Till denna kväll kom 27 personer, styrelsen inkluderad. Lars presenterade styrelsen och hur kvällen är upplagd. *Maggan

Läs mer

Frågor & Svar samt Spartips

Frågor & Svar samt Spartips Gårdstensbostäder presenterar Frågor & Svar samt Spartips om individuell mätning Juni 2010 Installation av individuell mätning finns nu snart i hela Gårdsten. Denna folder förklarar en del frågor som du

Läs mer

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50 Trivselregler: För att alla hyresgäster ska kunna trivas så bra som möjligt har vi här sammanställt våra trivselregler. Detta är reglerna som gäller i Invectus fastigheter. Inflyttning: Inflyttningsdag

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Datum: 2015-12-23 Allmänt I bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2 vill vi att alla skall trivas och finna sig till

Läs mer

Skötselanvisning. FTX typ s10. Du har valt ventilationsvzirmeväxlare FTX 510. Om du läser igenom den h2ir informalionen. 95-Maj

Skötselanvisning. FTX typ s10. Du har valt ventilationsvzirmeväxlare FTX 510. Om du läser igenom den h2ir informalionen. 95-Maj Skötselanvisning FTX typ s10 Du har valt ventilationsvzirmeväxlare FTX 510. Om du läser igenom den h2ir informalionen och följer skötselanvisningen kommer aggregatet att fungera både störn ingsfritt och

Läs mer

Drift och skötsel av fläktsystem inklusive återvinning.

Drift och skötsel av fläktsystem inklusive återvinning. Dokumentet sparas i er HSB pärm. november 2011 Om ni saknar en sådan pärm vänligen kontakta vice värden (VV). Drift och skötsel av fläktsystem inklusive återvinning. Bakgrund Fläktsystemet ovanför spisen

Läs mer

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan 2 Varmt välkommen till bostadsrättföreningen Stenhällan i Vallentuna. Vi hoppas Ni kommer att trivas med Er lägenhet och med Era

Läs mer

HSB BRF Strandens fakta dokument. Information till boende i föreningen. Ersätter Välkommen till Stranden. 2016-05-16 1 (10)

HSB BRF Strandens fakta dokument. Information till boende i föreningen. Ersätter Välkommen till Stranden. 2016-05-16 1 (10) HSB BRF Strandens fakta dokument. Information till boende i föreningen. Ersätter Välkommen till Stranden. 2016-05-16 1 (10) Innehåll Aktiviteter sida 4 Anslagstavla sida 4 Biltvätt sida 4 Brandvarnare

Läs mer

BRUKSANVISNING. Kyl/frys. VIKTIGT! Läs bruksanvisningen innan produkten tas i bruk!

BRUKSANVISNING. Kyl/frys. VIKTIGT! Läs bruksanvisningen innan produkten tas i bruk! BRUKSANVISNING Kyl/frys VIKTIGT! Läs bruksanvisningen innan produkten tas i bruk! Kära kund! Gratulerar till ditt nya CYLINDA-skåp. Det är viktigt att du använder din maskin rätt och sörjer för normal

Läs mer

MANUAL VANCOUVER MANUAL VANCOUVER

MANUAL VANCOUVER MANUAL VANCOUVER 1 MANUAL VANCOUVER TACK 2 för att du har valt ett spabad från Svenska Badrumsinredningar AB. Läs noggrant igenom denna manual och spara den för framtida bruk. INNEHÅLL Viktigt att veta inför uppstart...

Läs mer

Widetech WA-9000 Portabelt kylaggregat

Widetech WA-9000 Portabelt kylaggregat Widetech WA-9000 Portabelt kylaggregat DRIFT OCH SKÖTSELINSTRUKTION Innehållsförteckning Sid Beskrivning av komponenter 3 Driftsfunktioner 4 Manöverpanelen 5 Installation 6 Underhåll 7 Energibesparingstips

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

[INFORMATION BRF ERIKSBERG DALEN 7]

[INFORMATION BRF ERIKSBERG DALEN 7] 2009-2010 Information för boende Brf Eriksberg Dalen 7 [INFORMATION BRF ERIKSBERG DALEN 7] Eliegatan 4, 17273, Sundbyberg - Org nr. 715200-0373 Innehåll Innehåll... 2 Att bo i bostadsrätt... 3 Vårat hus...

Läs mer

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! För Dig, Dina grannar, Vår bostadsrättsförening Var och en som bor i huset ingår i en gemenskap. Ge den hjälp som du kan! Begär den hjälp som du behöver!

Läs mer

Brf Vimpeln 20. Information från styrelsen 2012-01-28

Brf Vimpeln 20. Information från styrelsen 2012-01-28 Information från styrelsen 2012-01-28 Brf Vimpeln 20, vilka är det? Alla vi medlemmar äger tillsammans föreningen och fastigheten, det betyder att vi alla får dela på kostnaderna som uppstår genom naturligt

Läs mer

Platsen för placering av äggkläckningsapparaten bör vara så pass ventilerad och torr så att temperaturen är konstant ca 17-23 C.

Platsen för placering av äggkläckningsapparaten bör vara så pass ventilerad och torr så att temperaturen är konstant ca 17-23 C. Innan användning. Innan maskinen används för första gången, ta del av denna bruksanvisning, teknisk data, och kontrollera att följande är med: bruksanvisning termometer (Fahrenheit) metalllåda för termometer

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Ventilation. För boende i äldre byggnader

Ventilation. För boende i äldre byggnader Ventilation För boende i äldre byggnader Luften i gamla hus Du kan själv påverka Luften kommer in I många gamla byggnader sköter de boende själva genom otätheter luft och ventilation. Det styrs med fläktar,

Läs mer

Att bo i bostadsra tt

Att bo i bostadsra tt Att bo i bostadsra tt Vi hoppas att denna information ska vara till nytta för dig som boende i bostadsrättsföreningen Röbäckshus 5. Vad är en bostadsrätt? Att bo i bostadsrätt innebär kort sagt att du

Läs mer

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning AVFUKTARE DH10M Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning Innehåll Lägg vänligen tid på läsa denna manual noggrant och spara den för senare användning. Sida Specifikationer

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

1 PRODUKT BESKRIVNING... 2 2 GENERELLA SÄKERHETSINSTRUKTIONER...5 3 UPPSTART... 7 4 ANVÄNDNING... 9 5 FELSÖKNING... 10 6 SERVICE OCH UNDERHÅLL...

1 PRODUKT BESKRIVNING... 2 2 GENERELLA SÄKERHETSINSTRUKTIONER...5 3 UPPSTART... 7 4 ANVÄNDNING... 9 5 FELSÖKNING... 10 6 SERVICE OCH UNDERHÅLL... 1 PRODUKT BESKRIVNING... 2 1.1 ANVÄNDNING...2 1.2 KOMPONENTER...2 1.3 GENERELL BESKRIVNING...3 1.4 TEKNISK DATA FÄRGPUMP...3 1.5 BESKRIVNING AV...4 2 GENERELLA SÄKERHETSINSTRUKTIONER...5 2.1 ANVÄNDARE...5

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

Till dig som flyttar in

Till dig som flyttar in Till dig som flyttar in Rev datum 2011-10-10 Välkommen till oss på Invectus... Ni kommer i kontakt med oss via: Telefon 044-21 91 91 Mejl Info@invectus.net Hemsida www.invectus.net Brev Invectus AB Box

Läs mer

Fredriksberg. Information till boende. Systematiskt Brandskyddsarbete Bilaga 2

Fredriksberg. Information till boende. Systematiskt Brandskyddsarbete Bilaga 2 Information till boende Tre av fyra brandskador inträffar i bostäder. Närmare 100 personer dör i bostadsbränder varje år, många på grund av att säkerhetsutrustning saknas. I regel är det slarv som förorsakar

Läs mer

Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22

Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22 Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22 Brf Västgötagatan 22 förvärvade huset 2001 Det finns 36 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler inom fastigheten Att bo i en bostadsrätt är i vissa frågor annorlunda

Läs mer

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans

Läs mer