Brf Bjäre VÄLKOMMEN TILL BRF BJÄRE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Brf Bjäre 2015-03-23 VÄLKOMMEN TILL BRF BJÄRE"

Transkript

1 VÄLKOMMEN TILL BRF BJÄRE

2 Innehållsförteckning 1. Första information till nyinflyttad Nycklar Namnskylt porttelefon och dörr Källarförråd Kabel-tv och internet Hemsida 2. Husets historia 3. Bostadsrättsförening så funkar det Föreningsstämma Styrelsen Valberedning Gemensamma begivenheter: Städdagar, mingel 3.1 Lägenheten - eget ansvarsområde Hemförsäkring Renovering Ventilation Badrummet Lägenhetsdörr Eldstad Brandvarnare Värme och vädring Balkongen El-centraler 4. Vårt hus en gemensam angelägenhet Fastighetsförvaltning Tvättstugor Bibliotek Anslagstavla Snickarboa Takterrass Trädgården Barnvagnsförråd Cykelgarage Garage Soprum och sophantering God grannsämja

3 Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Bjäre! Välkommen till ett fantastiskt hus med både historia och framtidsplaner, och en aktiv förening som målmedvetet verkar för att främja medlemmarnas intressen och välbefinnande. Som ny boende i vårt vackra funkishus på Östra Kristinelundsvägen 27 A-F hoppas vi att du kommer att trivas. Nycklar För nycklar till din lägenhet ansvarar du själv, föreningen har inte några extra nycklar. Det är praktiskt att förvara en nycklel hos någon du litar på. Ifall något skulle inträffa och föreningen behöver få tillgång till din lägenhet när du inte är tillgänglig t.ex. om du är bortrest kan du kontakta denna person som kan komma och öppna. Entrényckeln passar även dörrarna på baksidan, de brandsäkra dörrarna i källargången, till tvättstugorna, till snickarboa, till cykelförrådet, till soprummet och till takterrassen. Till garaget är det separat nyckel som du kan kvittera ut om du hyr garageplats eller vill förvara lådcykel eller liknande. Namnskyltar, porttelefon och portkod När du flyttar in ordnar styrelsen så att ditt namn sätts upp vid porttelefonen utanför din entré samt på tavlan i trapphuset. Föreningen kan hjälpa till med bokstäver till ditt namn på brevinkastet till din lägenhetsdörr. Alternativt kan ni köpa bokstäver hos en välsorterad låssmed om du har en modern säkerhetsdörr, eller på Byggfabriken om du har originaldörr. Huset har portkod. För närvarande är koden: Var rädd om koden och lämna inte ut den till för många. Hänvisa till porttelefonen i stället. Källarförråd Till varje lägenhet finns källarförråd. Ettorna har ett, alla andra lägenheter har två. Varje förråd är märkt med respektive lägenhetsnummer, se till att märka det/dem med ditt namn också. Förrådet låser du med ett hänglås. Tänk på att hålla källargångarna och trappuppgångarna fria från privategendom och skräp detta av brandsäkerhetsskäl och för att föreningens försäkringar ska gälla när de som bäst behövs! Kabel-tv och internet Föreningen har avtal med Canal Digital. I månadsavgiften ingår ett relativt stort antal analoga kanaler, inklusive danska DR1 och DR2. Vid problem med tv-mottagningen ring Canal Digital, tel Om ytterligare kanaler önskas kan Tele2 erbjuda detta via bredband. Huset är anslutet till fibernät via Tele2 med hastighet 100Mbit/s i båda riktningarna. Anslutning till internet ingår i månadsavgiften men du måste själv kontakta Tele2 för att teckna ett avtal. Vid problem med bredband ring Tele2, tel Hemsida Om du inte visste det innan: Brf Bjäre har en egen hemsida! Adressen är Här kan du läsa föreningens stadgar, nyheter från styrelsen, mer om huset, om genomförda renoveringar och mycket mer.

4 Husets historia Vårt vackra hus och grannhuset i vinkel ritades av arkitekt Mogens Mogensen och byggdes 1938 av byggmästaren Frans Bergquist. Rönneholm som fastigheterna kallades, lanserades stolt i en tidstypisk reklambroschyr; här gjorde man en insats att förena konstnärlig smak och hantverksmässigt arbete med tidens teknik. Redan från början fanns bil- och cykelgarage, med plats för 44 bilar vilken framsynthet! Vårt hus är ett praktexempel på den tidstypiska funktionalismen. På senare år har Kristinelundsvägen stängts av för genomfart, gång- och cykelbanor anlagts och lekplatsen rustats upp, vilket ytterligare bidragit till denna sköna oas mitt i Malmö. Trots att staden vuxit upp runt omkring oss, kan vi än idag lyda uppmaningen i reklambroschyren från 1938 att gå ut på våra balkonger och se, vilket panorama som utbreder sig för Edra blickar! Rönneholm drevs i nära sex decennier som hyreshus, med varierande intresse från dess olika ägare. För att se till att huset sköttes på ett bra sätt och bevara dess fina egenskaper, bildade hyresgästerna 1986 Bostadsrättsföreningen Bjäre. Sedan tog det ytterligare elva år av förhandlingar innan föreningen äntligen kunde förvärva huset den 15 december Huset består av 54 lägenheter. Av olika anledningar gick inte alla in och köpte sin lägenhet när huset förvärvades. Under tiden som gått har föreningen sålt de flesta hyresrätterna, men vi har fortfarande (dec 2014) tre hyresrätter, vilka representerar ett viktigt reservkapital. Bostadsrättsförening så funkar det! Brf Bjäre har som ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen. Det betyder att ta hand om och underhålla vart hus och våra lägenheter, så att de behåller och helst ökar sitt värde. Lika viktigt, trots att det inte står i stadgarna, är att främja medlemmarnas välbefinnande att ta hand om varandra och se till att alla som bor här har de bra. En bostadsrättsförening bygger på demokratiska principer som reglerar medlemmarnas rättigheter och skyldigheter, men det är medlemmarnas delaktighet och engagemang som levandegör dessa principer!

5 Föreningsstämma Varje år på våren håller föreningen sin ordinarie föreningsstämma. Detta är föreningens högsta beslutande organ och det är viktigt att alla känner att de har en rättighet, men också en skyldighet att närvara. På stämman rapporterar styrelsen om det gångna året och begär ansvarsfrihet för sitt arbete. Medlemmarna väljer då en ny styrelse för det kommande året och diskuterar hur vi kan göra vårt hus ännu trevligare. Varje bostadsrätt har en röst. Motion till stämman skall anmälas till styrelsen senast den 31 januari om inte styrelsen har medelat något annat. I föreningens stadgar kan du läsa mer om reglerna för föreningens verksamhet. Styrelsen Namnen på styrelsemedlemmarna hittar du på hemsidan och anslagstavlan i entrén till varje trappa. Det går alltid att lämna synpunkter, rapportera om skador med mera, antingen genom att använda kontaktformuläret på hemsidan eller genom att lägga en lapp i föreningens brevlåda i trappa F. Styrelsen är skyldig att upprätta ett medlemsregister med namn på alla som bor i huset. Vid uthyrning i andrahand krävs tillstånd av styrelsen, blankett för ansökan finns på föreningens hemsida. Styrelsen för också en förteckning över förråd och garageplatser. Förutom de formella uppdragen att sitta i styrelsen, finns det även många uppgifter som du själv kan ta tag i, allt efter lust och kompetens. Om du vill göra en insats för föreningen, hör av dig till styrelsen! Valberedningen Om du är intresserad av styrelsearbete, eller vill tipsa om någon annan medlem som du tycker skulle kunna platsa i styrelsen, hör i så fall av dig till valberedningen! Namnen på personer i valberedningen hittar du på hemsidan och anslagstavlan i entrén till varje trappa. De kan nås på e-postadressen: Gemensamma begivenheter: städdagar, mingel på takterrassen Två gånger om året hjälps vi åt att göra huset extra fint. Vi putsar och fejar i trappor och gångar, snyggar upp på gården och taket, ställer ut (eller in) trädgårdsmöblerna och tar en första (eller sista) gemensam fika för säsongen. Här igen är det både plikt och nöje att vara med! Till vårstädningen hyr föreningen in en container där vi alla kan passa på att slänga blandat grovavfall, inklusive elektronik, (men inte färg eller kemikalier). I slutet av sommaren är det tradition med ett mingelparty på vår underbara takterrass. Ett ypperligt tillfälle att lära känna dina grannar under trevliga former!

6 Lägenheten eget ansvarsområde Innanför våra lägenheters väggar slutar föreningens ansvar. Elektriciteten, toaletterna, vattenledningarna, elementen, golvet, väggarna, taket och fönstren allt ska vi hålla ordning på själva. Är du osäker på ansvarsfördelningen, var god kontakta styrelsen innan du beställer något arbete! Hemförsäkring med bostadsrättstillägg Från och med januari 2015 byter föreningen försäkringsbolag till Folksam. I denna försäkring inkluderas bostadsrättstillägg för alla medlemmar. Om ni är nöjda med Folksams försäkringsvillkor för bostadsrättstillägg finns med andra ord ingen anledning att ha bostadsrättstillägg i er privata hemförsäkring. Fördelen med ett kollektivt bostadsrättstillägg är att föreningen garanterat har ett försäkringsskydd för alla bostadsrätter. En annan styrka är att skadan regleras av ett och samma försäkringsbolag, oavsett om skadan uppstår i gemensamma utrymmen eller i respektive lägenhet. Renoveringar Skriftligt tillstånd från styrelsen krävs: Vid utbyte av entrédörr, värmeelement, ändring i bärande väggar, förändringar i elcentral, vvs-system och renovering av våtrum. Blankett finns på föreningens hemsida. Ritning samt uppgifter om entreprenör ska bifogas ansökan. Intyg att renovering följer gällande normer ska också medfölja. Skriftlig anmälan till styrelsen krävs: Vid förändringar i lägenhetens el-system och förändring av planlösning (dvs ingrepp i ej bärande väggar). Ritning och uppgift om hantverkare ska bifogas anmälan. Avrinning från taket sker via interna stuprör som är belägna i väggarna mellan lägenheterna. Tänk på detta om ni ska borra i dessa väggar. Ventilation Huset ventileras genom självdrag. I några av lägenhetens fönster finns en ventilationsspalt som alltid kan stå mer eller mindre öppen för tillförsel av frisk luft. I kök och badrum finns ventilationsöppningar där luften går ut. För att öka utsuget där t ex vid matlagning öppna ett fönster på motsatt sida av lägenheten. Det är förbjudet att koppla fläktar till ventilationsöppningarna utan tillstånd från styrelsen. En kolfilterfläkt ovanför spisen är att rekommendera! Låt badrumsdörren stå öppen en stund efter bad eller dusch, så att fukten torkas upp. Badrumsdörren ska ha en luftspalt längst ned. Badrummet De inbyggda badkaren har sitt avlopp under ett galler i golvet. Det krökta röret från kar till brunn måste vara i gott skick. För att komma åt och ersätta röret brukar man plocka bort ett par kakelplattor i den murade sidan av badkaret och sätta in en inspektionslucka. Det är viktigt att se till att vattenlåset inte blockeras av hårstrån, tvålrester och annat, annars är det risk att vattnet stiger under badkaret och läcker ner till lägenheten under. Om detta händer, blir du ansvarig för eventuella fuktskador som uppstår Vill du renovera ditt badrum, ta kontakt med styrelsen först! Ändras rördragning eller väggar vill vi dessutom ha en ritning över hur badrummet ska utformas och namn på hantverkaren som måste vara auktoriserad för arbeten i våtrum enligt BBV eller GVKs branschregler. Auktoriseringen krävs för att din hemförsäkring ska kunna täcka en eventuell vattenskada som

7 annars kan bli mycket kostsam för dig personligen (detta har hänt). Ett absolut krav enligt våtrumsreglerna är att du byter golvbrunn och vi rekommenderar PURUS golvbrunn ODEN som både är säker och lättstädad. Efter byte av golvbrunn går det att ansöka om bidrag av föreningen men detta skall ha anmälts till styrelsen innan renoveringen. Eftersom föreningens avloppsrör är relinade (ett nytt plaströr är gjutet inuti de gamla järnrören) får inte vinkelslip eller annan varm metod användas för att kapa avloppsrören när ny golvbrunn installeras (då smälter plaströret). Vid stopp i avlopp ring Spolarna, tel Lägenhetsdörr Utsidan av dörren till lägenheten är en del av husets gemensamma miljö. Dörrarnas utseende ska inte ändras mer än nödvändigt. Om du vill installera en säkerhetsdörr, ta först kontakt med styrelsen, som har utarbetat riktlinjer för detta. En säkerhetsdörr ökar även brandskyddet och ljudisolerar från trapphuset. Eldstad Det är den boendes ansvar att underhålla eldstaden. När du flyttar in, kontrollera hur det ligger till med just din spis. Finns det ett aktuellt och giltigt ett utlåtande från sotarna efter godkänd provtryckning, går det bra att elda. Annars råder eldningsförbud! Om eldningsförbud föreligger måste du låta utföra en inspektion samt eventuella nödvändiga åtgärder innan braskvällarna kan fullbordas! När du eldar bör du tänka på att våra moderna fönster är så täta att du bör öppna ett fönster i lägenheten för att det inte ska uppstå ett undertryck som gör att det ryker in. För att installera kassett eller liknande i eldstaden krävs godkännande av stadsbyggnadskontoret samt av styrelsen. Brandvarnare Enligt lag ska varje lägenhet vara försedd med lämpligt antal fungerande brandvarnare. Var och en ansvarar för detta! Värme och vädring När du inte eldar i spisen, vill du ha lagom varmt i elementen! Vårt värmesystem reglerar värmen på så sätt att termostaterna på elementen stryper värmen när den nått 21. Om ett element känns kallt, trots att du vridit upp termostaten till maxläget, kolla rumstemperaturen på din termometer. Det ska vara 21 ± 1. När du vädrar, var god stäng av elementen, annars ökar värmeförbrukningen på ett onödigt sätt. Lämna inte lägenheten med fönster eller balkongdörren öppna! Värmen är föreningens i särklass dyraste driftspost, som vi alla kan påverka. Balkongen På din balkong kan du njuta av söderläget och med fördel odla soltåliga växter. Det ser härligt ut på framsidan med prunkande balkonglådor och hängväxter utmed fasaden! Se bara till att lådorna är väl förankrade och att inga föremål kan falla ner från balkongen. Det är inte tillåtet att göra hål i räcket eller i fasaden. Det är viktigt att balkongen och dräneringshålen i golvet hålls rena från löv och snö, så att regnvattnet kan rinna bort. El-centraler I källarplanet i varje trapphus finns en el-central, där mätare och huvudsäkring till din lägenhet finns. Huvudsäkringen är av den gamla sorten, dvs. en propp på 16 A. Om din huvudsäkring gått, måste du själv byta den.

8 Dörren till el-centralen är låst med ett kombinationslås. Koden är: Vårt hus en gemensam angelägenhet Vitsen med en bostadsrättsförening är att huset tillhör dem som bor där. Det gula huset vid parken är vårt hus och det kräver och förtjänar vår kärlek och omsorg. Föreningen betalar en fast kostnad till en fastighetsförvaltare för trappstädning, gräsklippning, sophantering och en viss allmän tillsyn. För andra reparationer och åtgärder anlitar styrelsen olika företag som känner huset väl och som är specialister inom sina områden. För detta betalar vi varje gång någonting ska fixas och ju mer vi själva kan hålla ordning, undvika skador och snabbt rapportera problem desto trevligare och billigare blir det att bo här! Är du osäker, prata med någon i styrelsen. Vårt hus är ett gemensamt projekt där många olika intressen måste sammanvägas, därmed kan huset inte vara statisk, utan lever och utvecklas. Styrelsen uppmuntrar för att boende ska komma med initiativ för att förbättra boendet för alla i huset. Fastighetsförvaltare Felanmälan och fastighetsjour sköts av vår tekniska förvaltare Severins. Felanmälan dagtid (8:00 17:00) Tel Akuta problem jourtid Tel Det är Severins som avgör om ärendet kan vänta till veckoronden eller om det behöver åtgärdas omgående. De avgör även om de kan lösa problemet själva eller behöver kontakta någon av de entreprenörer som föreningen har serviceavtal med. Severins debiterar per egen utryckning och bedömning av vem som skall betala åtgärden sker i enlighet med föreningens stadgar. Tvättstugor I källaren finns två tvättstugor, vardera utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Tvättstuga 2 är belägen mellan trappa D och E. Utanför tättstuga 1, mellan C och D, finns en bokningstavla där man bokar tvättid med en låsbar kolv som följer med lägenheten. Om ett bokat tvättpass inte har påbörjats inom en timme från starttiden får vem som helst använda det. Tänk på att elen stängs av automatiskt över natten. Tumlare och torkrum får man använda upp till en timmes tid efter avslutat tvättpass. Tvättstugorna är det gemensamma utrymme vi delar mest med varandra. Några enkla trivselregler: Tvätta inte BH med bygel löst i tvättmaskinen eftersom byglarna kan lossna och åstadkomma stopp och skador i tvättmaskinen (dyrt!) använd alltid tvättpåse. Tvätta inte mattor i maskinerna Färga inte kläder i maskinerna, färgrester kan förstöra för nästa person Städa efter dig och glöm inte att rengöra luddfiltret i torktumlaren eller gallret i rännan bakom tvättmaskinerna Slå inte av strömmen till maskinerna, det görs automatiskt på kvällen. Malmö har medelhårt vatten, använd rätt dosering för miljöns skull! Anmäl alltid direkt till fastighetskötaren om någon av tvättmaskinerna eller något annat är trasigt i tvättstugan!

9 Ett speciellt mangelrum med en varm- och kallmangel finns i samma korridor som tvättstuga 1. Bibliotek I mangelrummet finns ett litet bibliotek där man kan hämta och lämna böcker. Tänk på att hålla ordning och lämna det gärna i bättre skick än när ni kom. Anslagstavla Det finns en anslagstavla vid bokningen av tvättstugorna mellan trappa C och D. På denna anslår styrelsen information t.ex. årsberättelsen och protokollet från föreningsstämman. Det går även bra att sätta upp privata lappar som t.ex. säljes/sökes men glöm inte att datera lapparna. Varje städdag kommer alla lappar att tas bort. Snickarboa Mittemot tvättstuga 1 finns vår snickarboa. Här kan du pyssla och fixa utan att behöva ta din egen lägenhet i anspråk. Det finns en rejäl arbetsbänk, men verktyg tar du själv med. Glöm inte att städa efter dig och tänk på att det bor personer ovanför så för inte oväsen för sent på kvällarna. Om ni målar skall ni använda ventilationsfläkten. Takterrassen På femte våningen mellan trappa C och D finns en dörr på gårdssidan som leder ut till en takterrass. Använd samma nyckel som till entrédörrarna. Den plattbelagda terrassen med utemöbler på sommaren är en ljuvlig plats för solbadande, måltider och fester! Det finns en almanacka vid dörren där man kan göra reservationer. Respektera varandras bokningar men vi ser gärna att alla kan umgås på terrassen. Grillning med öppen eld är inte tillåten här (elgrill finns!). Resten av taket är än så länge förbjudet område: det är belagt med Derbigum, vilket inte är avsett att gå på. Då det saknas räcke måste taket vara lås och det är förbjudet att vistats där utan tillstånd. Trädgården Består av taket till garaget! Här ställer vi ut trädgårdsmöbler på sommaren och grillar när vädret tillåter! Det finns två piskställningar, en vid trappa A och en vid F. Gräset klipps av fastighetsskötaren. Odling av blommor uppmuntras men använd de befintliga krukorna, kontakta gärna styrelsen om ni har idéer. Barnvagnsförråd I varje entré finns ett barnvagnsförråd bakom skjutluckor. Det är i första hand avsett för barnvagnar, men i mån av plats kan det också användas för barncyklar. Cykelgarage Dörren till vårt stora låsbara cykelgarage finns i nedfarten till bilgaraget använd samma nyckel som till entrédörrarna. Garage Brf Bjäre har ett garage med 41 platser för bilar och motorcyklar. Garaget renoverades 2004 och har tillgång till spolplatta med kall- och varmvatten. För att minska risken för spridning av brand får endast följande förvaras i samband med garageplatsen: En uppsättning däck Cykel, moped, motorcykel eller liknande En hink med bilvådsprodukter Inget annat får förvaras i garaget utan tillstånd av styrelsen. Brandfarliga vätskor är

10 förbjudet att förvara i garaget. Tänk på stöldrisken när du förvara saker i garaget. Föreningen tar inte ansvar för dessa. Priser Bilplats: 400 kr/månad för boende i huset. 600 kr/månad för externa hyresgäster. MC/mopedplats: 300 kr/månad för boende i huset. 350 kr/månad för externa hyresgäster. I samtliga fall gäller tre månaders uppsägningstid och att boende i huset har företräde till lediga platser. Externa hyresgäster kan komma att sägas upp om det skulle uppstå en intern kö. Garageplatser är inte bundna till en viss lägenhet, det vill säga om en bostadsrätt säljs går platsen till nästa person i kön, inte till köparen. Om det finns möjlighet går det att hyra två platser men hushåll utan plats har förtur. Är du intresserad av en garageplats? Använd kontaktformuläret på hemsidan eller posta en intresseanmälan i föreningens brevlåda i trappa F! Felanmälan av garageporten ring: KONE, tel Soprum och sophantering Hushållsavfall slänger vi fortfarande i sopnedkasten, men pappkartong och papper, tidningar, glas, metall, plast, glödlampor, lysrör och batterier sorterar vi och slänger i soprummet bredvid garageporten. Kemikalier, färgburkar, elektronikskrot och andra grovsopor får man köra iväg till SYSAV:s återvinningsstation. Styrelsen jobbar med nytt miljörum beläget på marknivå. Detta ska även inrymma kärl för matavfall. God grannsämja Den goda grannsämjan vi har i huset har vi uppnått genom att visa varandra hänsyn och tala med varandra om det skulle vara något. Huset är ganska lyhört, så det är en god idé att inte ägna sig åt högljudda aktiviteter på olämpliga tider. Några riktlinjer: Borra och spika gör vi inte efter kl 20 på kvällen, innan kl 07 på vardagar och innan kl 09 på helger. Tänk på att inte gå med hårda skor på inomhus vartenda steg hörs ner till grannen inunder! Skulle du störas av en granne, tveka inte att ringa på och tala med honom eller henne.

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bostadsrättsföreningen Gillesgården Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bra att bo i bostadsrätt bra att bo i Gillesgården Huvudprinciperna för vår bostadsrättsförening finns i våra stadgar.

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Styrelsen for Bostadsrättsföreningen Erik 2 har sammanställt denna information för att besvara vanliga frågor som uppkommer i föreningen. Förhoppningen är att

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Att bo i en bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi

Läs mer

Välkommen till Brf Killingen 34

Välkommen till Brf Killingen 34 Välkommen till Brf Killingen 34 Vårt hus, byggt 1936, är ett klassiskt funkishus ritat av arkitekt Sture Frölén och uppfört av byggherre NW Carlsson. Sture Frölén blev känd för sina elegant utformade bostadshus

Läs mer

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34 1 Antenner: Brf. Vallen är ansluten till Sweden On Lines Kabel TV, vi har därför inga TV eller radio antenner på våra tak. Det är inte tillåtet att ha egna antenner eller paraboler på tak eller utanför

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Trivselregler 2015-05-07 Sid 1 (5) Sid 1 (5) Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Styrelsen har satt ihop några enkla trivselregler för

Läs mer

Bostadsrättsföreningen HSB 10 Åsvid UPPSALA. Luthagsesplanaden 10 A och B Sturegatan 16 A och B. Informationsskrift 1 (7)

Bostadsrättsföreningen HSB 10 Åsvid UPPSALA. Luthagsesplanaden 10 A och B Sturegatan 16 A och B. Informationsskrift 1 (7) Bostadsrättsföreningen HSB 10 Åsvid UPPSALA 2010 Luthagsesplanaden 10 A och B Sturegatan 16 A och B Informationsskrift 1 (7) Information om HSB 10 ÅSVID Bo i bostadsrätt Du är medlem i bostadsrättsföreningen

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

Till dig som flyttar in

Till dig som flyttar in Till dig som flyttar in Rev datum 2011-10-10 Välkommen till oss på Invectus... Ni kommer i kontakt med oss via: Telefon 044-21 91 91 Mejl Info@invectus.net Hemsida www.invectus.net Brev Invectus AB Box

Läs mer

Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE

Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE Varför har vi regler? Ofta handlar regler om ting som är rena självklarheterna. Men det självklara är inte alltid självklart för alla. Därför behöver vi ibland

Läs mer

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50 Trivselregler: För att alla hyresgäster ska kunna trivas så bra som möjligt har vi här sammanställt våra trivselregler. Detta är reglerna som gäller i Invectus fastigheter. Inflyttning: Inflyttningsdag

Läs mer

Välkommen till BRF Ekensbergs udde

Välkommen till BRF Ekensbergs udde Välkommen till BRF Ekensbergs udde (Flygfoto Stockholm/Nils-Åke Siversson, Stockholmskällan) Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde. När man

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna.

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna. Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

Boendeguide till Brf Björkslingan

Boendeguide till Brf Björkslingan Boendeguide till Brf Björkslingan Denna boendeguide innehåller information om vad Du som bostadsrättsinnehavare och boende i Brf Björkslingan bör känna till. Utöver denna skrift bör Du även ta del av de

Läs mer

Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur

Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur det fungerar inom bostadsrättsföreningen. Bostadsrättsföreningen Som bostadsrättsinnehavare har du nyttjanderätten

Läs mer

Detta är en informationsfolder för dig som bor i Porfyren. I denna finns en stor del av vad du behöver veta som boende i vår förening

Detta är en informationsfolder för dig som bor i Porfyren. I denna finns en stor del av vad du behöver veta som boende i vår förening Brf Porfyren Detta är en informationsfolder för dig som bor i Porfyren. I denna finns en stor del av vad du behöver veta som boende i vår förening Styrelsen Rev 2015-01-13 Innehåll 1. Vår bostadsrättsförening:...

Läs mer

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans

Läs mer

HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN

HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORSHAMMAREN 1-4 HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN Gemensamt boende är gemensam trevnad Rev 081118 1( 6) Innehåll: 1. Inledning 2. Styrelsen 3. Gemensamma utrymmen Tvättstugor Vindar

Läs mer

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden Ansvar Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Ordningsreglerna gäller såväl bostadsrättshavare

Läs mer

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9 En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening som styrs enligt bostadsrättslagen. Medlemmarna äger och förvaltar hus, mark och gemensamma utrymmen gemensamt. En styrelse sköter det löpande arbetet och

Läs mer

Ordningsregler för Brf Facklan Haga rev 130520

Ordningsregler för Brf Facklan Haga rev 130520 Ordningsregler för Brf Facklan Haga rev 130520 Välkommen som medlem och granne! Följande skrift talar om vad du ska känna till om föreningen. 1. Allmänt 2. Andrahandsuthyrning 3. Badrum/Badrumsrenovering

Läs mer

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN FÖR DEN GEMENSAMMA TREVNADEN gäller några allmänna regler för alla som bor i bostadsrättsföreningen Äppelgården. Att visa

Läs mer

OBS! Tillåt ingen annan än boende i huset nyttja våra sopkärl och grovsoprum.

OBS! Tillåt ingen annan än boende i huset nyttja våra sopkärl och grovsoprum. Från A till Ö - Brf Nya Plogen 12 Alla vi medlemmar i bostadsrättsföreningen Nya Plogen 12 äger nu gemensamt, genom föreningen, vårt hus. Det innebär att vi alla måste vara delaktiga i skötsel och beslut

Läs mer

Trivselregler för BRF Hexametern 2

Trivselregler för BRF Hexametern 2 Trivselregler för BRF Hexametern 2 Kortfattad sammanställning för att informera föreningens medlemmar. Omfattar regler samt övrig viktig information. Vi är alla grannar, boende i samma hus, med olika livssituationer,

Läs mer

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också

Läs mer

Välkommen till Brf Riten på Bjurhovda

Välkommen till Brf Riten på Bjurhovda Välkommen till Brf Riten på Bjurhovda Att bo i bostadsrätt innebär att vi alla har ett gemensamt ansvar för vår förening. Vi hoppas att Ni skall trivas här och känna er delaktiga. Vad är en bostadsrättsförening?

Läs mer

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Fastställd av styrelsen 2014-01-22 2(8) Välkommen till Brf Morkullan! Brf Morkullan ligger mitt i centrala Malmö och har en lång historia. Husen

Läs mer

Ordningsregler. Ordningsregler är bestämmelser som jämte stadgarna styr vad man får och inte får göra som boende i bostadsrättsföreningen Aspkronan.

Ordningsregler. Ordningsregler är bestämmelser som jämte stadgarna styr vad man får och inte får göra som boende i bostadsrättsföreningen Aspkronan. Sida 1 av 6 Ordningsregler Ordningsregler är bestämmelser som jämte stadgarna styr vad man får och inte får göra som boende i bostadsrättsföreningen Aspkronan. Gemensamma utrymmen och gården Vi måste alla

Läs mer

Ordningsregler för Brf Assessorerna

Ordningsregler för Brf Assessorerna Ordningsregler för Brf Assessorerna Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i en bostadsrätt innebär gemensamt ansvar. Som medlem och hyresgäst i föreningen har du

Läs mer

Att bo i Brf Järngården

Att bo i Brf Järngården Att bo i Brf Järngården Inledning Du har valt att bo i bostadsrättsföreningen Järngården. Ett klokt val, men vad betyder det egentligen? Vad finns det för möjligheter inom föreningen? Vilka ordningsregler

Läs mer

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas.

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Trivselregler Välkommen till Bostadsrättsföreningen Roslagsskutan5 på följande sidor finns allmän information om hur föreningen fungerar och lite annat smått och gott som kan vara bra att känna till. Om

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KUNGSHUSET TRE PORTALER

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KUNGSHUSET TRE PORTALER BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KUNGSHUSET TRE PORTALER Välkommen till Bostadsrättsföreningen Kungshuset Tre portaler! Januari 2012 Styrelsen har sammanställt en informationsfolder med fakta om föreningen och

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Vad händer om reglerna inte följs? Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift

Trivselregler för dig som bor i Vad händer om reglerna inte följs? Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

2008-04-29. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! 1/7

2008-04-29. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! 1/7 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! 1/7 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen PLOGEN Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Ordningsregler. BRF Skytten i Duvbo

Ordningsregler. BRF Skytten i Duvbo Ordningsregler BRF Skytten i Duvbo Senast reviderade 2011 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 2 A MEDLEMMARS ANSVAR OCH ÅTAGANDEN... 2 B SÄRSKILDA

Läs mer

BRF Islandet Adolf. Fakta. Senast ändrad 2011-01-15. Välkommen som medlem i bostadsrättsföreningen Islandet Adolf

BRF Islandet Adolf. Fakta. Senast ändrad 2011-01-15. Välkommen som medlem i bostadsrättsföreningen Islandet Adolf BRF Islandet Adolf Fakta Senast ändrad 2011-01-15 Välkommen som medlem i bostadsrättsföreningen Islandet Adolf Vi hoppas att ni kommer att trivas i fastigheten och som medlem i vår förening. För att underlätta

Läs mer

Antenner / paraboler Antenner och paraboler får inte sättas upp inom bostadsområdet om skriftligt godkännande ej erhållits från styrelsen.

Antenner / paraboler Antenner och paraboler får inte sättas upp inom bostadsområdet om skriftligt godkännande ej erhållits från styrelsen. Från A till Ö i vår förening Andrahandsupplåtelse Om du vill hyra ut din lägenhet (så kallad andrahandsupplåtelse) måste du ha tillstånd av styrelsen. Lämna in din ansökan i god tid. Otillåten andrahandsuthyrning

Läs mer

ORDNINGSFÖRESKRIFTER

ORDNINGSFÖRESKRIFTER Brf FLAGGAN 1(6) A Allmänna ordningsföreskrifter Ansvar Trevnad Medlem i Brf Flaggan ska se till att boende i lägenheten och besökare respekterar dessa ordningsföreskrifter. Ta hänsyn till grannar och

Läs mer

Kvarteret Provisorn 4

Kvarteret Provisorn 4 Din fastighet Kvarteret Provisorn 4 Beläget på: Tulegatan 4-8, Kungstensgatan 17, Rådmansgatan 32, Birger Jarlsgatan 57-63. Regler gällande sopor, el, vatten etc finns i Ert kontakt då olika regler gäller

Läs mer

Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller.

Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller. ORDNINGSREGLER Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller. DET HÄR BÖR DU VETA Styrelsens uppgift är att

Läs mer

Allmän information till medlemmarna i Brf Pahl 10

Allmän information till medlemmarna i Brf Pahl 10 BRF PAHL 10 INFORMATION 1 (9) Allmän information till medlemmarna i Brf Pahl 10 Sophantering, grovsopor, returpapper Soprummet nås från en dörr i trapphuset i bottenplanet Borgmästargatan 10 B. Soprummet

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Ordningsreglerna gäller alla dessa: Delta och bidra

Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Ordningsreglerna gäller alla dessa: Delta och bidra Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Du har borätten till din lägenhet, men äger

Läs mer

Välkommen till BRF Bonifacius

Välkommen till BRF Bonifacius Bostadsrättsföreningen Bonifacius Iliongränden 151, 224 72 Lund, Mail: styrelse@bonifacius.se http://www.bonifacius.se/ Välkommen till BRF Bonifacius Innehåll Hej och välkommen till Brf Bonifacius!...

Läs mer

Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll

Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll 2011-08-30, Rev L 1(7) Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll Innehållsförteckning 1 Styrelsen... 2 2 Vad kan jag få hjälp med?... 2 3 Hissar... 3 4 Städning av gemensamma utrymmen... 3 5 Hur skall

Läs mer

Till dig som är nyinflyttad

Till dig som är nyinflyttad Till dig som är nyinflyttad Välkommen till bostadsrättsföreningen Asplången 2. Hoppas du skall trivas i ditt nya boende. Förvaltare SBC är vår förvaltare. De har hand om den ekonomiska samt tekniska förvaltningen.

Läs mer

Välkommen hem! Välkommen som hyresgäst! God service Trivsamma miljöer Bra standard. Trevliga grannar

Välkommen hem! Välkommen som hyresgäst! God service Trivsamma miljöer Bra standard. Trevliga grannar Välkommen hem! Välkommen som hyresgäst! Trevliga grannar God service Trivsamma miljöer Bra standard Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya hem! Välkommen som hyresgäst hos oss! Fördelen med hyresrätt är

Läs mer

Styrelsens konstituering

Styrelsens konstituering Styrelsens konstituering Efter val på föreningsstämman och konstituering har styrelsen följande utseende och ledamöterna följande ansvarsområden: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Styrelseledamot

Läs mer

ALLMA NNA REGLER FÖ R HSB:S BRF. ARBÖRRAREN

ALLMA NNA REGLER FÖ R HSB:S BRF. ARBÖRRAREN ALLMA NNA REGLER FÖ R HSB:S BRF. ARBÖRRAREN Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans

Läs mer

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. April 2008. Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28. Fastighetshuset/Bostadsrättsbildning

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. April 2008. Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28. Fastighetshuset/Bostadsrättsbildning Handbok Tips, regler och bestämmelser April 2008 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 Innehåll 1. En handbok för föreningsmedlemmar 2. Om föreningen och huset 3. Allmänna ordningsregler 4. Förvaltning

Läs mer

BRF Islandet Adolf. Information till medlemmar. Dokumentet är senast uppdaterat 2015-02-27

BRF Islandet Adolf. Information till medlemmar. Dokumentet är senast uppdaterat 2015-02-27 BRF Islandet Adolf Information till medlemmar Dokumentet är senast uppdaterat 2015-02-27 Välkommen som medlem i bostadsrättsföreningen Islandet Adolf! Vi hoppas att ni kommer att trivas i fastigheten och

Läs mer

Boendehandbok A-Ö. www.roslagsgatan36.se

Boendehandbok A-Ö. www.roslagsgatan36.se Välkommen till BRF Roslagsgatan 36! Vi vill med denna boendehandbok underlätta för dig som boende med svar på många av de frågor som kan tänkas dyka upp. Alla vill ha en så god boendemiljö som möjligt.

Läs mer

Välkommen till BRF Barnhuset 5

Välkommen till BRF Barnhuset 5 Välkommen till BRF Barnhuset 5 Nedan finner du information om bostadsrättsföreningen Barnhuset 5, inklusive ordningsregler. Bostadsrättsföreningen styrs i enlighet med föreningsstadgarna vilka kompletteras

Läs mer

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 1(6) Norrköping 2013-02-14 Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen grundades 1988 och består

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Charlottenburg

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Charlottenburg Välkommen till Bostadsrättsföreningen Charlottenburg Vi i styrelsen hälsar dig välkommen till Bostadsrättsföreningen Charlottenburg och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. För att underlätta

Läs mer

Adresser Brf Södersiluetten har följande adresser, Gotlandsgatan 67 + 69 samt Brännerigatan 7.

Adresser Brf Södersiluetten har följande adresser, Gotlandsgatan 67 + 69 samt Brännerigatan 7. Adresser Brf Södersiluetten har följande adresser, Gotlandsgatan 67 + 69 samt Brännerigatan 7. Andrahandsuthyrning Bostadsrättsinnehavaren får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen

Läs mer

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se Välkommen till Bovärd Einar Markusson Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00 www.ragundahyreshus.se Att bo i hyresrätt har många fördelar Du behöver inte satsa pengar i boendet

Läs mer

Anmäl till felanmälan om du får stopp i avloppet. Rensa golvbrunn i badrummet ofta så slipper du stopp och dålig lukt.

Anmäl till felanmälan om du får stopp i avloppet. Rensa golvbrunn i badrummet ofta så slipper du stopp och dålig lukt. Andra handsuthyrning Bostadsrättinnehavaren får hyra ut lägenheten i andra hand till annan om styrelsen ger sitt samtycke.samtycket begränsas i tid. Se mer informaton i stadgar 42 Avgifter Instats och

Läs mer

en informationsskrift och stadgar för medlemmar i Brf Vattentornet 5

en informationsskrift och stadgar för medlemmar i Brf Vattentornet 5 A Ö en informationsskrift och stadgar för medlemmar i Brf Vattentornet 5 Brf Vattentornet 5 2(22) DennaskriftärsammanställdavJohanTaddesse,vidtidpunktenordförandeiföreningen. 2009 03 15 Stockholm Brf Vattentornet

Läs mer

INFORMATION TILL NYINFLYTTADE

INFORMATION TILL NYINFLYTTADE INFORMATION TILL NYINFLYTTADE Varmt välkommen till Brf Måttbandet i Stockholm! Vi har här samlat information som ni kan tänkas behöva som nyinflyttade i Brf Måttbandet. Om det ändå skulle vara något ni

Läs mer

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! :

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! : TRIVSELREGLER för Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! : Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

V ä l k o m m e n t i l l. BRF Marieberg. Hur vi tar hand om vårt boende. Denna broschyr kan med fördel finnas i din HSB-pärm

V ä l k o m m e n t i l l. BRF Marieberg. Hur vi tar hand om vårt boende. Denna broschyr kan med fördel finnas i din HSB-pärm V ä l k o m m e n t i l l BRF Marieberg Hur vi tar hand om vårt boende Denna broschyr kan med fördel finnas i din HSB-pärm 1 Välkommen till Brf Marieberg Information om hur vi tar hand om vårt boende Brf

Läs mer

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Viktoriagatan 15 A med adress Viktoriagatan 15 C och D. Viktoriagatan 15 C D

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Viktoriagatan 15 A med adress Viktoriagatan 15 C och D. Viktoriagatan 15 C D Välkommen till Bostadsrättsföreningen Viktoriagatan 15 A med adress Viktoriagatan 15 C och D Viktoriagatan 15 C D C Innehåll 1 Välkomna! 1 Styrelsen 1 Stämman D 2 Stadgar 2 Fastigheten 3 Fastighetstekniska

Läs mer

Information till boende i Brf Verdandigården, 2015-03-21

Information till boende i Brf Verdandigården, 2015-03-21 Information till boende i Brf Verdandigården, 2015-03-21 Detta dokument har tagits fram i syfte att informera dig som medlem i Brf Verdandigården om vår förening, fastigheten och de regler som finns. Dokumentet

Läs mer

Boendeinformation för nyinflyttad Förråd Matavfall Cykelförvaring/skyddsrum/barnvagnsförvaring Felanmälan kontorstid vardagar 010-442 11 00 akuta

Boendeinformation för nyinflyttad Förråd Matavfall Cykelförvaring/skyddsrum/barnvagnsförvaring Felanmälan kontorstid vardagar 010-442 11 00 akuta VÄLKOMMEN till BRF Svalan 32-38 32 Informationsbrev till dig som är ny i huset, eller som redan bor här. 2015-02-01 Sida 1 Boendeinformation för nyinflyttad För att du som nyinflyttad skall känna dig välkommen

Läs mer

FRÅN A TILL Ö I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN PORFYREN

FRÅN A TILL Ö I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN PORFYREN FRÅN A TILL Ö I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN PORFYREN VÄLKOMMEN TILL PORFYREN! Styrelsen för bostadsrättsföreningen Porfyren hälsar dig välkommen till ditt nya boende och som delägare i föreningen. Vi hoppas

Läs mer

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 1(6) Norrköping 2008-09-22 Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen grundades 1988 och består

Läs mer

Trivselregler för boende i BRF Beckasinen 14.

Trivselregler för boende i BRF Beckasinen 14. Juli 2015 Trivselregler för boende i BRF Beckasinen 14. Det ligger i allas intresse att vi förvaltar vår fastighet på bästa sätt. Alla vill vi också ha en god grannsämja och ett kvalitativt boende. En

Läs mer

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler: Ansvar för trivseln Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

för Bostadsrättsföreningen Carolus Rex Org nr: 716408-8002

för Bostadsrättsföreningen Carolus Rex Org nr: 716408-8002 ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Carolus Rex Org nr: 716408-8002 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Bostadsrättsföreningen. Dalen. i Järfälla. Trivselregler. Trivselregler 2014-08-18.doc 1(6)

Bostadsrättsföreningen. Dalen. i Järfälla. Trivselregler. Trivselregler 2014-08-18.doc 1(6) Bostadsrättsföreningen Dalen i Järfälla Trivselregler Trivselregler 2014-08-18.doc 1(6) Innehåll 1. Kort om Dalen... 2 2. Andrahandsuthyrning... 3 3. Balkong... 3 4. Biltrafik... 3 5. Städdagar... 3 6.

Läs mer

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas!

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! TRIVSELREGLER för Brf Postiljonen 4 Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER för hyresgäst i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21

ORDNINGSREGLER för hyresgäst i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21 ORDNINGSREGLER för hyresgäst i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21 Det här bör du veta om föreningens Ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om föreningens löpande förvaltning

Läs mer

Dags för nytt badrum! Information inför stambytet

Dags för nytt badrum! Information inför stambytet Dags för nytt badrum! Information inför stambytet Vi gör det ännu bättre att vara göteborgare www.bostadsbolaget.se Varför byta stammar? Allt har en livslängd. För vattenledningar och avloppsrör räknar

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Lemansgatan 6, 8 & 10 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Topasberget. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Topasberget. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Topasberget Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KUNGSHUSET TRE PORTALER

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KUNGSHUSET TRE PORTALER BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KUNGSHUSET TRE PORTALER Välkommen till Bostadsrättsföreningen Kungshuset Tre portaler! September 2013 Styrelsen har sammanställt en informationsfolder med fakta om föreningen och

Läs mer

ORDNINGSREGLER för BRF Kompassrosen

ORDNINGSREGLER för BRF Kompassrosen ORDNINGSREGLER för BRF Kompassrosen Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Välkommen som hyresgäst!

Välkommen som hyresgäst! Välkommen som hyresgäst! Här informerar vi om vad som gäller när du är hyresgäst hos Ikano Bostad. Kontakta oss gärna om du undrar över något. Våra telefonnummer och adresser finns anslagna i din trappuppgång.

Läs mer

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail. Brf Reveljen 1 & 11 Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.com Mäklarinformation version 150110 På föreningens hemsida

Läs mer

Ombyggnad av lägenhet

Ombyggnad av lägenhet Bostadsrättsföreningen Geten 30 Ombyggnad av lägenhet I allmänhet kräver ombyggnad i lägenhet tillstånd av föreningen. När vitala delar av huset berörs vid en planerad ombyggnad i lägenhet skall styrelsen

Läs mer

Information om föreningen och vårt hus

Information om föreningen och vårt hus Information om föreningen och vårt hus Sidan 1 av 7 2007-01-20 1 Allmänt... 3 1.1 Fastigheten... 3 1.2 Föreningen och dess historia... 3 1.3 Underhåll och förvaltning... 3 1.4 Månadsavgift... 4 2 Säkerhet

Läs mer

Har Du frågor Har du funderingar över något som tas upp i A-Ö är du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har du funderingar över något som tas upp i A-Ö är du alltid välkommen att kontakta styrelsen. Brf Rösjön 5 sidor Bostadsrättsföreningen Rösjön i Sollentuna 2013-05-08 Allmän information från A - Ö (Utöver denna lista finns också:ordningsregler och föreningens stadgar) Ansvar för ordningen bostadsrättshavaren

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Stadsparken i Lund Ordningsregler A -- Ö Förslag för antagande av föreningsstämman 19 mars 2014

Bostadsrättsföreningen Stadsparken i Lund Ordningsregler A -- Ö Förslag för antagande av föreningsstämman 19 mars 2014 Bostadsrättsföreningen Stadsparken i Lund Ordningsregler A -- Ö Förslag för antagande av föreningsstämman 19 mars 2014 Inledning Brf Stadsparken i Lund bildades 1934 och inregistrerades 15 juni 1936. Föreningen

Läs mer

Välkommen till kv Gippen

Välkommen till kv Gippen Välkommen till kv Gippen Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av Aroseken Fastighet AB. Vår förvaltare heter Jörgen Källman tfn 021-17 91 14. Felanmälan Telefon till felanmälan är 021-17 91 04. Inpassering

Läs mer

ALLMÄN INFORMATION TILL BOENDE I BRF. ALPHYDDANS ROS

ALLMÄN INFORMATION TILL BOENDE I BRF. ALPHYDDANS ROS ALLMÄN INFORMATION TILL BOENDE I BRF. ALPHYDDANS ROS Brandsäkerhet Brandmyndigheten tillåter inte brandfarliga föremål på trapplanen. På grund av brandfaran och för att hålla alla utrymningsvägar öppna

Läs mer

Välkommen till BRF Stapelbädden 7

Välkommen till BRF Stapelbädden 7 Välkommen till BRF Stapelbädden 7 Först av allt vill vi hälsa dig varmt välkommen till vår förening Stapelbädden 7! Du har kanske redan hunnit skaffa dig en första överblick över våra fem bostadshus som

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LILL-JANS PLAN

VÄLKOMMEN TILL LILL-JANS PLAN VÄLKOMMEN TILL LILL-JANS PLAN Kära medlemmar, Denna folder vänder sig till nya såväl som befintliga medlemmar i Brf Lill-Jansplan 3. Att förfoga över en bostadsrätt i vår förening innebär både rättigheter

Läs mer

BRF Pelikanen 5 En guide för föreningens medlemmar

BRF Pelikanen 5 En guide för föreningens medlemmar BRF Pelikanen 5 En guide för föreningens medlemmar Guiden riktar sig till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Pelikanen 5. Om du som läser detta är nyinflyttad vill vi börja med att hälsa dig varmt

Läs mer

TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30

TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30 1 TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30 Bollspel på gården Bollspel är inte tillåtet inom föreningen. För allas trivsel ombedes spelarna att uppsöka närmaste fotbollsplan ex vid Lindeborgsskolan

Läs mer

3 AVGIFTER 4 3.1 VAD INGÅR I MÅNADSAVGIFTEN? 4 3.2 HUR OFTA BETALAS AVGIFTEN? 4 3.3 PANTSÄTTNINGSAVGIFT? 4 3.4 ÖVERLÅTELSEAVGIFT?

3 AVGIFTER 4 3.1 VAD INGÅR I MÅNADSAVGIFTEN? 4 3.2 HUR OFTA BETALAS AVGIFTEN? 4 3.3 PANTSÄTTNINGSAVGIFT? 4 3.4 ÖVERLÅTELSEAVGIFT? De vanligaste frågorna till BRF STÄMJÄRNET I det här dokumentet finner du de vanligaste frågorna som mäklare och de som vill flytta till vårt hus och förening ställer och de svar som vi då ger. Innehållsförteckning

Läs mer

Bra att veta för oss i Söderhus

Bra att veta för oss i Söderhus Bra att veta för oss i Söderhus 1. Vad är bostadsrätt? En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening utan vinstsyfte, som har till ändamål att i föreningens hus och till föreningens medlemmar, upplåta

Läs mer