Brf Bjäre VÄLKOMMEN TILL BRF BJÄRE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Brf Bjäre 2015-03-23 VÄLKOMMEN TILL BRF BJÄRE"

Transkript

1 VÄLKOMMEN TILL BRF BJÄRE

2 Innehållsförteckning 1. Första information till nyinflyttad Nycklar Namnskylt porttelefon och dörr Källarförråd Kabel-tv och internet Hemsida 2. Husets historia 3. Bostadsrättsförening så funkar det Föreningsstämma Styrelsen Valberedning Gemensamma begivenheter: Städdagar, mingel 3.1 Lägenheten - eget ansvarsområde Hemförsäkring Renovering Ventilation Badrummet Lägenhetsdörr Eldstad Brandvarnare Värme och vädring Balkongen El-centraler 4. Vårt hus en gemensam angelägenhet Fastighetsförvaltning Tvättstugor Bibliotek Anslagstavla Snickarboa Takterrass Trädgården Barnvagnsförråd Cykelgarage Garage Soprum och sophantering God grannsämja

3 Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Bjäre! Välkommen till ett fantastiskt hus med både historia och framtidsplaner, och en aktiv förening som målmedvetet verkar för att främja medlemmarnas intressen och välbefinnande. Som ny boende i vårt vackra funkishus på Östra Kristinelundsvägen 27 A-F hoppas vi att du kommer att trivas. Nycklar För nycklar till din lägenhet ansvarar du själv, föreningen har inte några extra nycklar. Det är praktiskt att förvara en nycklel hos någon du litar på. Ifall något skulle inträffa och föreningen behöver få tillgång till din lägenhet när du inte är tillgänglig t.ex. om du är bortrest kan du kontakta denna person som kan komma och öppna. Entrényckeln passar även dörrarna på baksidan, de brandsäkra dörrarna i källargången, till tvättstugorna, till snickarboa, till cykelförrådet, till soprummet och till takterrassen. Till garaget är det separat nyckel som du kan kvittera ut om du hyr garageplats eller vill förvara lådcykel eller liknande. Namnskyltar, porttelefon och portkod När du flyttar in ordnar styrelsen så att ditt namn sätts upp vid porttelefonen utanför din entré samt på tavlan i trapphuset. Föreningen kan hjälpa till med bokstäver till ditt namn på brevinkastet till din lägenhetsdörr. Alternativt kan ni köpa bokstäver hos en välsorterad låssmed om du har en modern säkerhetsdörr, eller på Byggfabriken om du har originaldörr. Huset har portkod. För närvarande är koden: Var rädd om koden och lämna inte ut den till för många. Hänvisa till porttelefonen i stället. Källarförråd Till varje lägenhet finns källarförråd. Ettorna har ett, alla andra lägenheter har två. Varje förråd är märkt med respektive lägenhetsnummer, se till att märka det/dem med ditt namn också. Förrådet låser du med ett hänglås. Tänk på att hålla källargångarna och trappuppgångarna fria från privategendom och skräp detta av brandsäkerhetsskäl och för att föreningens försäkringar ska gälla när de som bäst behövs! Kabel-tv och internet Föreningen har avtal med Canal Digital. I månadsavgiften ingår ett relativt stort antal analoga kanaler, inklusive danska DR1 och DR2. Vid problem med tv-mottagningen ring Canal Digital, tel Om ytterligare kanaler önskas kan Tele2 erbjuda detta via bredband. Huset är anslutet till fibernät via Tele2 med hastighet 100Mbit/s i båda riktningarna. Anslutning till internet ingår i månadsavgiften men du måste själv kontakta Tele2 för att teckna ett avtal. Vid problem med bredband ring Tele2, tel Hemsida Om du inte visste det innan: Brf Bjäre har en egen hemsida! Adressen är Här kan du läsa föreningens stadgar, nyheter från styrelsen, mer om huset, om genomförda renoveringar och mycket mer.

4 Husets historia Vårt vackra hus och grannhuset i vinkel ritades av arkitekt Mogens Mogensen och byggdes 1938 av byggmästaren Frans Bergquist. Rönneholm som fastigheterna kallades, lanserades stolt i en tidstypisk reklambroschyr; här gjorde man en insats att förena konstnärlig smak och hantverksmässigt arbete med tidens teknik. Redan från början fanns bil- och cykelgarage, med plats för 44 bilar vilken framsynthet! Vårt hus är ett praktexempel på den tidstypiska funktionalismen. På senare år har Kristinelundsvägen stängts av för genomfart, gång- och cykelbanor anlagts och lekplatsen rustats upp, vilket ytterligare bidragit till denna sköna oas mitt i Malmö. Trots att staden vuxit upp runt omkring oss, kan vi än idag lyda uppmaningen i reklambroschyren från 1938 att gå ut på våra balkonger och se, vilket panorama som utbreder sig för Edra blickar! Rönneholm drevs i nära sex decennier som hyreshus, med varierande intresse från dess olika ägare. För att se till att huset sköttes på ett bra sätt och bevara dess fina egenskaper, bildade hyresgästerna 1986 Bostadsrättsföreningen Bjäre. Sedan tog det ytterligare elva år av förhandlingar innan föreningen äntligen kunde förvärva huset den 15 december Huset består av 54 lägenheter. Av olika anledningar gick inte alla in och köpte sin lägenhet när huset förvärvades. Under tiden som gått har föreningen sålt de flesta hyresrätterna, men vi har fortfarande (dec 2014) tre hyresrätter, vilka representerar ett viktigt reservkapital. Bostadsrättsförening så funkar det! Brf Bjäre har som ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen. Det betyder att ta hand om och underhålla vart hus och våra lägenheter, så att de behåller och helst ökar sitt värde. Lika viktigt, trots att det inte står i stadgarna, är att främja medlemmarnas välbefinnande att ta hand om varandra och se till att alla som bor här har de bra. En bostadsrättsförening bygger på demokratiska principer som reglerar medlemmarnas rättigheter och skyldigheter, men det är medlemmarnas delaktighet och engagemang som levandegör dessa principer!

5 Föreningsstämma Varje år på våren håller föreningen sin ordinarie föreningsstämma. Detta är föreningens högsta beslutande organ och det är viktigt att alla känner att de har en rättighet, men också en skyldighet att närvara. På stämman rapporterar styrelsen om det gångna året och begär ansvarsfrihet för sitt arbete. Medlemmarna väljer då en ny styrelse för det kommande året och diskuterar hur vi kan göra vårt hus ännu trevligare. Varje bostadsrätt har en röst. Motion till stämman skall anmälas till styrelsen senast den 31 januari om inte styrelsen har medelat något annat. I föreningens stadgar kan du läsa mer om reglerna för föreningens verksamhet. Styrelsen Namnen på styrelsemedlemmarna hittar du på hemsidan och anslagstavlan i entrén till varje trappa. Det går alltid att lämna synpunkter, rapportera om skador med mera, antingen genom att använda kontaktformuläret på hemsidan eller genom att lägga en lapp i föreningens brevlåda i trappa F. Styrelsen är skyldig att upprätta ett medlemsregister med namn på alla som bor i huset. Vid uthyrning i andrahand krävs tillstånd av styrelsen, blankett för ansökan finns på föreningens hemsida. Styrelsen för också en förteckning över förråd och garageplatser. Förutom de formella uppdragen att sitta i styrelsen, finns det även många uppgifter som du själv kan ta tag i, allt efter lust och kompetens. Om du vill göra en insats för föreningen, hör av dig till styrelsen! Valberedningen Om du är intresserad av styrelsearbete, eller vill tipsa om någon annan medlem som du tycker skulle kunna platsa i styrelsen, hör i så fall av dig till valberedningen! Namnen på personer i valberedningen hittar du på hemsidan och anslagstavlan i entrén till varje trappa. De kan nås på e-postadressen: Gemensamma begivenheter: städdagar, mingel på takterrassen Två gånger om året hjälps vi åt att göra huset extra fint. Vi putsar och fejar i trappor och gångar, snyggar upp på gården och taket, ställer ut (eller in) trädgårdsmöblerna och tar en första (eller sista) gemensam fika för säsongen. Här igen är det både plikt och nöje att vara med! Till vårstädningen hyr föreningen in en container där vi alla kan passa på att slänga blandat grovavfall, inklusive elektronik, (men inte färg eller kemikalier). I slutet av sommaren är det tradition med ett mingelparty på vår underbara takterrass. Ett ypperligt tillfälle att lära känna dina grannar under trevliga former!

6 Lägenheten eget ansvarsområde Innanför våra lägenheters väggar slutar föreningens ansvar. Elektriciteten, toaletterna, vattenledningarna, elementen, golvet, väggarna, taket och fönstren allt ska vi hålla ordning på själva. Är du osäker på ansvarsfördelningen, var god kontakta styrelsen innan du beställer något arbete! Hemförsäkring med bostadsrättstillägg Från och med januari 2015 byter föreningen försäkringsbolag till Folksam. I denna försäkring inkluderas bostadsrättstillägg för alla medlemmar. Om ni är nöjda med Folksams försäkringsvillkor för bostadsrättstillägg finns med andra ord ingen anledning att ha bostadsrättstillägg i er privata hemförsäkring. Fördelen med ett kollektivt bostadsrättstillägg är att föreningen garanterat har ett försäkringsskydd för alla bostadsrätter. En annan styrka är att skadan regleras av ett och samma försäkringsbolag, oavsett om skadan uppstår i gemensamma utrymmen eller i respektive lägenhet. Renoveringar Skriftligt tillstånd från styrelsen krävs: Vid utbyte av entrédörr, värmeelement, ändring i bärande väggar, förändringar i elcentral, vvs-system och renovering av våtrum. Blankett finns på föreningens hemsida. Ritning samt uppgifter om entreprenör ska bifogas ansökan. Intyg att renovering följer gällande normer ska också medfölja. Skriftlig anmälan till styrelsen krävs: Vid förändringar i lägenhetens el-system och förändring av planlösning (dvs ingrepp i ej bärande väggar). Ritning och uppgift om hantverkare ska bifogas anmälan. Avrinning från taket sker via interna stuprör som är belägna i väggarna mellan lägenheterna. Tänk på detta om ni ska borra i dessa väggar. Ventilation Huset ventileras genom självdrag. I några av lägenhetens fönster finns en ventilationsspalt som alltid kan stå mer eller mindre öppen för tillförsel av frisk luft. I kök och badrum finns ventilationsöppningar där luften går ut. För att öka utsuget där t ex vid matlagning öppna ett fönster på motsatt sida av lägenheten. Det är förbjudet att koppla fläktar till ventilationsöppningarna utan tillstånd från styrelsen. En kolfilterfläkt ovanför spisen är att rekommendera! Låt badrumsdörren stå öppen en stund efter bad eller dusch, så att fukten torkas upp. Badrumsdörren ska ha en luftspalt längst ned. Badrummet De inbyggda badkaren har sitt avlopp under ett galler i golvet. Det krökta röret från kar till brunn måste vara i gott skick. För att komma åt och ersätta röret brukar man plocka bort ett par kakelplattor i den murade sidan av badkaret och sätta in en inspektionslucka. Det är viktigt att se till att vattenlåset inte blockeras av hårstrån, tvålrester och annat, annars är det risk att vattnet stiger under badkaret och läcker ner till lägenheten under. Om detta händer, blir du ansvarig för eventuella fuktskador som uppstår Vill du renovera ditt badrum, ta kontakt med styrelsen först! Ändras rördragning eller väggar vill vi dessutom ha en ritning över hur badrummet ska utformas och namn på hantverkaren som måste vara auktoriserad för arbeten i våtrum enligt BBV eller GVKs branschregler. Auktoriseringen krävs för att din hemförsäkring ska kunna täcka en eventuell vattenskada som

7 annars kan bli mycket kostsam för dig personligen (detta har hänt). Ett absolut krav enligt våtrumsreglerna är att du byter golvbrunn och vi rekommenderar PURUS golvbrunn ODEN som både är säker och lättstädad. Efter byte av golvbrunn går det att ansöka om bidrag av föreningen men detta skall ha anmälts till styrelsen innan renoveringen. Eftersom föreningens avloppsrör är relinade (ett nytt plaströr är gjutet inuti de gamla järnrören) får inte vinkelslip eller annan varm metod användas för att kapa avloppsrören när ny golvbrunn installeras (då smälter plaströret). Vid stopp i avlopp ring Spolarna, tel Lägenhetsdörr Utsidan av dörren till lägenheten är en del av husets gemensamma miljö. Dörrarnas utseende ska inte ändras mer än nödvändigt. Om du vill installera en säkerhetsdörr, ta först kontakt med styrelsen, som har utarbetat riktlinjer för detta. En säkerhetsdörr ökar även brandskyddet och ljudisolerar från trapphuset. Eldstad Det är den boendes ansvar att underhålla eldstaden. När du flyttar in, kontrollera hur det ligger till med just din spis. Finns det ett aktuellt och giltigt ett utlåtande från sotarna efter godkänd provtryckning, går det bra att elda. Annars råder eldningsförbud! Om eldningsförbud föreligger måste du låta utföra en inspektion samt eventuella nödvändiga åtgärder innan braskvällarna kan fullbordas! När du eldar bör du tänka på att våra moderna fönster är så täta att du bör öppna ett fönster i lägenheten för att det inte ska uppstå ett undertryck som gör att det ryker in. För att installera kassett eller liknande i eldstaden krävs godkännande av stadsbyggnadskontoret samt av styrelsen. Brandvarnare Enligt lag ska varje lägenhet vara försedd med lämpligt antal fungerande brandvarnare. Var och en ansvarar för detta! Värme och vädring När du inte eldar i spisen, vill du ha lagom varmt i elementen! Vårt värmesystem reglerar värmen på så sätt att termostaterna på elementen stryper värmen när den nått 21. Om ett element känns kallt, trots att du vridit upp termostaten till maxläget, kolla rumstemperaturen på din termometer. Det ska vara 21 ± 1. När du vädrar, var god stäng av elementen, annars ökar värmeförbrukningen på ett onödigt sätt. Lämna inte lägenheten med fönster eller balkongdörren öppna! Värmen är föreningens i särklass dyraste driftspost, som vi alla kan påverka. Balkongen På din balkong kan du njuta av söderläget och med fördel odla soltåliga växter. Det ser härligt ut på framsidan med prunkande balkonglådor och hängväxter utmed fasaden! Se bara till att lådorna är väl förankrade och att inga föremål kan falla ner från balkongen. Det är inte tillåtet att göra hål i räcket eller i fasaden. Det är viktigt att balkongen och dräneringshålen i golvet hålls rena från löv och snö, så att regnvattnet kan rinna bort. El-centraler I källarplanet i varje trapphus finns en el-central, där mätare och huvudsäkring till din lägenhet finns. Huvudsäkringen är av den gamla sorten, dvs. en propp på 16 A. Om din huvudsäkring gått, måste du själv byta den.

8 Dörren till el-centralen är låst med ett kombinationslås. Koden är: Vårt hus en gemensam angelägenhet Vitsen med en bostadsrättsförening är att huset tillhör dem som bor där. Det gula huset vid parken är vårt hus och det kräver och förtjänar vår kärlek och omsorg. Föreningen betalar en fast kostnad till en fastighetsförvaltare för trappstädning, gräsklippning, sophantering och en viss allmän tillsyn. För andra reparationer och åtgärder anlitar styrelsen olika företag som känner huset väl och som är specialister inom sina områden. För detta betalar vi varje gång någonting ska fixas och ju mer vi själva kan hålla ordning, undvika skador och snabbt rapportera problem desto trevligare och billigare blir det att bo här! Är du osäker, prata med någon i styrelsen. Vårt hus är ett gemensamt projekt där många olika intressen måste sammanvägas, därmed kan huset inte vara statisk, utan lever och utvecklas. Styrelsen uppmuntrar för att boende ska komma med initiativ för att förbättra boendet för alla i huset. Fastighetsförvaltare Felanmälan och fastighetsjour sköts av vår tekniska förvaltare Severins. Felanmälan dagtid (8:00 17:00) Tel Akuta problem jourtid Tel Det är Severins som avgör om ärendet kan vänta till veckoronden eller om det behöver åtgärdas omgående. De avgör även om de kan lösa problemet själva eller behöver kontakta någon av de entreprenörer som föreningen har serviceavtal med. Severins debiterar per egen utryckning och bedömning av vem som skall betala åtgärden sker i enlighet med föreningens stadgar. Tvättstugor I källaren finns två tvättstugor, vardera utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Tvättstuga 2 är belägen mellan trappa D och E. Utanför tättstuga 1, mellan C och D, finns en bokningstavla där man bokar tvättid med en låsbar kolv som följer med lägenheten. Om ett bokat tvättpass inte har påbörjats inom en timme från starttiden får vem som helst använda det. Tänk på att elen stängs av automatiskt över natten. Tumlare och torkrum får man använda upp till en timmes tid efter avslutat tvättpass. Tvättstugorna är det gemensamma utrymme vi delar mest med varandra. Några enkla trivselregler: Tvätta inte BH med bygel löst i tvättmaskinen eftersom byglarna kan lossna och åstadkomma stopp och skador i tvättmaskinen (dyrt!) använd alltid tvättpåse. Tvätta inte mattor i maskinerna Färga inte kläder i maskinerna, färgrester kan förstöra för nästa person Städa efter dig och glöm inte att rengöra luddfiltret i torktumlaren eller gallret i rännan bakom tvättmaskinerna Slå inte av strömmen till maskinerna, det görs automatiskt på kvällen. Malmö har medelhårt vatten, använd rätt dosering för miljöns skull! Anmäl alltid direkt till fastighetskötaren om någon av tvättmaskinerna eller något annat är trasigt i tvättstugan!

9 Ett speciellt mangelrum med en varm- och kallmangel finns i samma korridor som tvättstuga 1. Bibliotek I mangelrummet finns ett litet bibliotek där man kan hämta och lämna böcker. Tänk på att hålla ordning och lämna det gärna i bättre skick än när ni kom. Anslagstavla Det finns en anslagstavla vid bokningen av tvättstugorna mellan trappa C och D. På denna anslår styrelsen information t.ex. årsberättelsen och protokollet från föreningsstämman. Det går även bra att sätta upp privata lappar som t.ex. säljes/sökes men glöm inte att datera lapparna. Varje städdag kommer alla lappar att tas bort. Snickarboa Mittemot tvättstuga 1 finns vår snickarboa. Här kan du pyssla och fixa utan att behöva ta din egen lägenhet i anspråk. Det finns en rejäl arbetsbänk, men verktyg tar du själv med. Glöm inte att städa efter dig och tänk på att det bor personer ovanför så för inte oväsen för sent på kvällarna. Om ni målar skall ni använda ventilationsfläkten. Takterrassen På femte våningen mellan trappa C och D finns en dörr på gårdssidan som leder ut till en takterrass. Använd samma nyckel som till entrédörrarna. Den plattbelagda terrassen med utemöbler på sommaren är en ljuvlig plats för solbadande, måltider och fester! Det finns en almanacka vid dörren där man kan göra reservationer. Respektera varandras bokningar men vi ser gärna att alla kan umgås på terrassen. Grillning med öppen eld är inte tillåten här (elgrill finns!). Resten av taket är än så länge förbjudet område: det är belagt med Derbigum, vilket inte är avsett att gå på. Då det saknas räcke måste taket vara lås och det är förbjudet att vistats där utan tillstånd. Trädgården Består av taket till garaget! Här ställer vi ut trädgårdsmöbler på sommaren och grillar när vädret tillåter! Det finns två piskställningar, en vid trappa A och en vid F. Gräset klipps av fastighetsskötaren. Odling av blommor uppmuntras men använd de befintliga krukorna, kontakta gärna styrelsen om ni har idéer. Barnvagnsförråd I varje entré finns ett barnvagnsförråd bakom skjutluckor. Det är i första hand avsett för barnvagnar, men i mån av plats kan det också användas för barncyklar. Cykelgarage Dörren till vårt stora låsbara cykelgarage finns i nedfarten till bilgaraget använd samma nyckel som till entrédörrarna. Garage Brf Bjäre har ett garage med 41 platser för bilar och motorcyklar. Garaget renoverades 2004 och har tillgång till spolplatta med kall- och varmvatten. För att minska risken för spridning av brand får endast följande förvaras i samband med garageplatsen: En uppsättning däck Cykel, moped, motorcykel eller liknande En hink med bilvådsprodukter Inget annat får förvaras i garaget utan tillstånd av styrelsen. Brandfarliga vätskor är

10 förbjudet att förvara i garaget. Tänk på stöldrisken när du förvara saker i garaget. Föreningen tar inte ansvar för dessa. Priser Bilplats: 400 kr/månad för boende i huset. 600 kr/månad för externa hyresgäster. MC/mopedplats: 300 kr/månad för boende i huset. 350 kr/månad för externa hyresgäster. I samtliga fall gäller tre månaders uppsägningstid och att boende i huset har företräde till lediga platser. Externa hyresgäster kan komma att sägas upp om det skulle uppstå en intern kö. Garageplatser är inte bundna till en viss lägenhet, det vill säga om en bostadsrätt säljs går platsen till nästa person i kön, inte till köparen. Om det finns möjlighet går det att hyra två platser men hushåll utan plats har förtur. Är du intresserad av en garageplats? Använd kontaktformuläret på hemsidan eller posta en intresseanmälan i föreningens brevlåda i trappa F! Felanmälan av garageporten ring: KONE, tel Soprum och sophantering Hushållsavfall slänger vi fortfarande i sopnedkasten, men pappkartong och papper, tidningar, glas, metall, plast, glödlampor, lysrör och batterier sorterar vi och slänger i soprummet bredvid garageporten. Kemikalier, färgburkar, elektronikskrot och andra grovsopor får man köra iväg till SYSAV:s återvinningsstation. Styrelsen jobbar med nytt miljörum beläget på marknivå. Detta ska även inrymma kärl för matavfall. God grannsämja Den goda grannsämjan vi har i huset har vi uppnått genom att visa varandra hänsyn och tala med varandra om det skulle vara något. Huset är ganska lyhört, så det är en god idé att inte ägna sig åt högljudda aktiviteter på olämpliga tider. Några riktlinjer: Borra och spika gör vi inte efter kl 20 på kvällen, innan kl 07 på vardagar och innan kl 09 på helger. Tänk på att inte gå med hårda skor på inomhus vartenda steg hörs ner till grannen inunder! Skulle du störas av en granne, tveka inte att ringa på och tala med honom eller henne.

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

VÄLKOMMEN till vårt hus!

VÄLKOMMEN till vårt hus! VÄLKOMMEN till vårt hus! Vi är alla glada för vårt fina hus och vi hoppas att Du också ska finna dig väl till rätta här och känna att du faktiskt är delägare i huset. Detta gör nämligen att man är rädd

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

Välkommen till BRF Jungfrun 21

Välkommen till BRF Jungfrun 21 Välkommen till BRF Jungfrun 21 Kommendörsgatan 24 & Sibyllegatan 26 Bild från Digitala Stadsm useet http://digitalastadsmuseet.stockholm.se/fotoweb/grid.fwx?archiveid=5000&search=(iptc187%20contains(ssmfö000262))

Läs mer

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 Information till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 För vår gemensamma trivsel har vi skrivit ned några riktlinjer för att vi alla skall trivas tillsammans i vår förening. Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5 Kära medlem, Att bo i bostadsrätt innebär många fördelar. Du har stor frihet att själv utforma ditt boende och många ser det som ett bra sätt att investera i sitt boende. Boendeformen innebär också att

Läs mer

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01 VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP Nu har du blivit medlem i en kooperativ bostadsrättsförening. Det är något alldeles speciellt med en bostadsrätt i HSB. Tillsammans

Läs mer

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bostadsrättsföreningen Gillesgården Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bra att bo i bostadsrätt bra att bo i Gillesgården Huvudprinciperna för vår bostadsrättsförening finns i våra stadgar.

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Styrelsen for Bostadsrättsföreningen Erik 2 har sammanställt denna information för att besvara vanliga frågor som uppkommer i föreningen. Förhoppningen är att

Läs mer

Välkommen till Brf Killingen 34

Välkommen till Brf Killingen 34 Välkommen till Brf Killingen 34 Vårt hus, byggt 1936, är ett klassiskt funkishus ritat av arkitekt Sture Frölén och uppfört av byggherre NW Carlsson. Sture Frölén blev känd för sina elegant utformade bostadshus

Läs mer

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Att bo i en bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi

Läs mer

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Trivselregler 2015-05-07 Sid 1 (5) Sid 1 (5) Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Styrelsen har satt ihop några enkla trivselregler för

Läs mer

Informationsblad. BRF Johannesfred 4

Informationsblad. BRF Johannesfred 4 1 (6) Informationsblad BRF Johannesfred 4 2 (6) Historik Initiativet till bildandet av bostadsrättsföreningen togs 1982, föreningen konstituerades 1982 och i december 1983 förvärvades huset av dåvarande

Läs mer

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34 1 Antenner: Brf. Vallen är ansluten till Sweden On Lines Kabel TV, vi har därför inga TV eller radio antenner på våra tak. Det är inte tillåtet att ha egna antenner eller paraboler på tak eller utanför

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Bostadsrättsföreningen HSB 10 Åsvid UPPSALA. Luthagsesplanaden 10 A och B Sturegatan 16 A och B. Informationsskrift 1 (7)

Bostadsrättsföreningen HSB 10 Åsvid UPPSALA. Luthagsesplanaden 10 A och B Sturegatan 16 A och B. Informationsskrift 1 (7) Bostadsrättsföreningen HSB 10 Åsvid UPPSALA 2010 Luthagsesplanaden 10 A och B Sturegatan 16 A och B Informationsskrift 1 (7) Information om HSB 10 ÅSVID Bo i bostadsrätt Du är medlem i bostadsrättsföreningen

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Nötskrikan 16

Bostadsrättsföreningen Nötskrikan 16 Bostadsrättsföreningen Nötskrikan 16 VÄLKOMMEN till vår förening Innehåll Kort om vår förening Kontakter och felanmälningar Taggar och nycklar Porttelefon Brandlarm/utrymning Tvättstugor Hushållssopor

Läs mer

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50 Trivselregler: För att alla hyresgäster ska kunna trivas så bra som möjligt har vi här sammanställt våra trivselregler. Detta är reglerna som gäller i Invectus fastigheter. Inflyttning: Inflyttningsdag

Läs mer

Till dig som flyttar in

Till dig som flyttar in Till dig som flyttar in Rev datum 2011-10-10 Välkommen till oss på Invectus... Ni kommer i kontakt med oss via: Telefon 044-21 91 91 Mejl Info@invectus.net Hemsida www.invectus.net Brev Invectus AB Box

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 1 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 Bifogat finner du uppdaterade trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt ordningsregler som alla boende är skyldiga att känna till och rätta

Läs mer

HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN

HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORSHAMMAREN 1-4 HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN Gemensamt boende är gemensam trevnad Rev 081118 1( 6) Innehåll: 1. Inledning 2. Styrelsen 3. Gemensamma utrymmen Tvättstugor Vindar

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER Välkommen till Balder Bra att veta om ditt boende Hyran - betala alltid i tid Hyran betalas i förskott varje månad, senast den sista dagen i månaden. Exempel: hyran för

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad 2015-03-11

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad 2015-03-11 Information om boendet och föreningen Uppdaterad 2015-03-11 Välkommen till Brf. Lillsjönäs 22-28 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 köpte i april 2008 fastigheten på Barrstigen i Bromma av Stockholmshem.

Läs mer

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27.

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. ORDNINGSREGLER Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. För vem gäller ordningsreglerna Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden Ansvar Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Ordningsreglerna gäller såväl bostadsrättshavare

Läs mer

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av Aroseken Bostäder. Vår förvaltare är Jörgen Källman tfn 021-17 91 14. Felanmälan Telefon till felanmälan är 021-17

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I

Läs mer

Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE

Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE Varför har vi regler? Ofta handlar regler om ting som är rena självklarheterna. Men det självklara är inte alltid självklart för alla. Därför behöver vi ibland

Läs mer

Välkommen till BRF Ekensbergs udde

Välkommen till BRF Ekensbergs udde Välkommen till BRF Ekensbergs udde (Flygfoto Stockholm/Nils-Åke Siversson, Stockholmskällan) Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde. När man

Läs mer

Välkommen. Kammakargatan 21. till. Brf.

Välkommen. Kammakargatan 21. till. Brf. Välkommen till Brf. Kammakargatan 21 VÄLKOMMEN Vi hälsar dig som är nyinflyttad välkommen till bostadsrättsföreningen Kammakargatan 21. I denna broschyr hittar du information om föreningen och annat som

Läs mer

Välkommen till. Brf Gubben Noak nr 6

Välkommen till. Brf Gubben Noak nr 6 Välkommen till Brf Gubben Noak nr 6 Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till brf Gubben Noak nr 6! I detta häfte hittar du lite information om föreningen samt annan information som kan vara till nytta

Läs mer

Brf Ingenjören 6 Blekingegatan 12, 12A, 12B Stockholm

Brf Ingenjören 6 Blekingegatan 12, 12A, 12B Stockholm Funderar du på att renovera din lägenhet? Som bostadsrättshavare har du många rättigheter, men även en del skyldigheter. Att äga en bostadsrätt innebär inte att du äger lägenheten. Det innebär medlemskap

Läs mer

Trivselregler Brf Leoparden 5

Trivselregler Brf Leoparden 5 Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt trivselregler. Dessa regler gäller inte bara dig som hyresgäst/bostadsrättshavare utan

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna.

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna. Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans

Läs mer

Kontakta styrelsen. Styrelsens medgivande krävs.

Kontakta styrelsen. Styrelsens medgivande krävs. Bohäfte I samband med att våra stadgar reviderades senast, på stämman 2005, skrevs ett Bohäfte med allmänna trivselregler för vår förening. Det är nu dags att uppdatera det bohäftet och nedan följer information

Läs mer

Trivselregler för BRF Hexametern 2

Trivselregler för BRF Hexametern 2 Trivselregler för BRF Hexametern 2 Kortfattad sammanställning för att informera föreningens medlemmar. Omfattar regler samt övrig viktig information. Vi är alla grannar, boende i samma hus, med olika livssituationer,

Läs mer

Boendeguide till Brf Björkslingan

Boendeguide till Brf Björkslingan Boendeguide till Brf Björkslingan Denna boendeguide innehåller information om vad Du som bostadsrättsinnehavare och boende i Brf Björkslingan bör känna till. Utöver denna skrift bör Du även ta del av de

Läs mer

Detta är en informationsfolder för dig som bor i Porfyren. I denna finns en stor del av vad du behöver veta som boende i vår förening

Detta är en informationsfolder för dig som bor i Porfyren. I denna finns en stor del av vad du behöver veta som boende i vår förening Brf Porfyren Detta är en informationsfolder för dig som bor i Porfyren. I denna finns en stor del av vad du behöver veta som boende i vår förening Styrelsen Rev 2015-01-13 Innehåll 1. Vår bostadsrättsförening:...

Läs mer

Välkommen till Facklan. Trivsel- och ordningsregler Information om vår bostadsrättsförening

Välkommen till Facklan. Trivsel- och ordningsregler Information om vår bostadsrättsförening Välkommen till Facklan Trivsel- och ordningsregler Information om vår bostadsrättsförening Allmän information Bostadsrättsföreningen HSB Facklan består av 60 stycken lägenheter och 4 stycken affärslokaler.

Läs mer

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN FÖR DEN GEMENSAMMA TREVNADEN gäller några allmänna regler för alla som bor i bostadsrättsföreningen Äppelgården. Att visa

Läs mer

Att bo i Brf Ställets Bygata

Att bo i Brf Ställets Bygata Hej och varmt välkommen till! Med denna broschyr vill styrelsen hälsa dig välkommen till vår förening och samtidigt passa på att lämna lite information om ditt nya boende. Informationen är svar på frågor

Läs mer

Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur

Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur det fungerar inom bostadsrättsföreningen. Bostadsrättsföreningen Som bostadsrättsinnehavare har du nyttjanderätten

Läs mer

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 1(6) Norrköping 2008-09-22 Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen grundades 1988 och består

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till nyinflyttade Augusti 2016 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Till föreningens medlemmar I den här skriften har vi samlat information och regler för att du som bor i föreningen

Läs mer

OBS! Tillåt ingen annan än boende i huset nyttja våra sopkärl och grovsoprum.

OBS! Tillåt ingen annan än boende i huset nyttja våra sopkärl och grovsoprum. Från A till Ö - Brf Nya Plogen 12 Alla vi medlemmar i bostadsrättsföreningen Nya Plogen 12 äger nu gemensamt, genom föreningen, vårt hus. Det innebär att vi alla måste vara delaktiga i skötsel och beslut

Läs mer

Välkommen till BRF Bonifacius

Välkommen till BRF Bonifacius Bostadsrättsföreningen Bonifacius Iliongränden 151, 224 72 Lund, Mail: styrelse@bonifacius.se http://www.bonifacius.se/ Välkommen till BRF Bonifacius Innehåll Hej och välkommen till Brf Bonifacius!...

Läs mer

Kvarteret Provisorn 4

Kvarteret Provisorn 4 Din fastighet Kvarteret Provisorn 4 Beläget på: Tulegatan 4-8, Kungstensgatan 17, Rådmansgatan 32, Birger Jarlsgatan 57-63. Regler gällande sopor, el, vatten etc finns i Ert kontakt då olika regler gäller

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP I STAFFANSTORP

VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP I STAFFANSTORP VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP I STAFFANSTORP Nu har du blivit medlem i en kooperativ bostadsrättsförening. Det är något alldeles speciellt med en bostadsrätt i HSB. Tillsammans med dina grannar äger

Läs mer

Inför kommande renoveringar

Inför kommande renoveringar December 2017 Till dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra Norrlandsgatan 38 A E Inför kommande renoveringar I slutet av november bjöd vi in dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra

Läs mer

Ordningsregler för Brf Facklan Haga rev 130520

Ordningsregler för Brf Facklan Haga rev 130520 Ordningsregler för Brf Facklan Haga rev 130520 Välkommen som medlem och granne! Följande skrift talar om vad du ska känna till om föreningen. 1. Allmänt 2. Andrahandsuthyrning 3. Badrum/Badrumsrenovering

Läs mer

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt ATT BO I HYRESRÄTT Information och tips för dig som bor i hyresrätt 2 I den här broschyren har vi samlat viktig information och tips för dig som bor i hyresrätt. Här beskrivs vad som är ditt ansvar och

Läs mer

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt ATT BO I HYRESRÄTT Information och tips för dig som bor i hyresrätt I den här broschyren har vi samlat viktig information och tips för dig som bor i hyresrätt. Här beskrivs vad som är ditt ansvar och vad

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen PLOGEN Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

ORDNINGSFÖRESKRIFTER

ORDNINGSFÖRESKRIFTER Brf FLAGGAN 1(6) A Allmänna ordningsföreskrifter Ansvar Trevnad Medlem i Brf Flaggan ska se till att boende i lägenheten och besökare respekterar dessa ordningsföreskrifter. Ta hänsyn till grannar och

Läs mer

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också

Läs mer

Information & trivselregler För boende i BRF Concordia i Gefle 2014-07-01

Information & trivselregler För boende i BRF Concordia i Gefle 2014-07-01 Information & trivselregler För boende i BRF Concordia i Gefle 2014-07-01 Allmänt BRF Concordia i Gefle bildades 2013 och är en liten förening med endast 25 bostadsrätter och 3 hyreslokaler, vilket betyder

Läs mer

Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll

Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll 2011-08-30, Rev L 1(7) Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll Innehållsförteckning 1 Styrelsen... 2 2 Vad kan jag få hjälp med?... 2 3 Hissar... 3 4 Städning av gemensamma utrymmen... 3 5 Hur skall

Läs mer

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se Välkommen till Bovärd Einar Markusson Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00 www.ragundahyreshus.se Att bo i hyresrätt har många fördelar Du behöver inte satsa pengar i boendet

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Vad händer om reglerna inte följs? Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift

Trivselregler för dig som bor i Vad händer om reglerna inte följs? Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

VÄRT ATT VETA OM BRF LINERO.

VÄRT ATT VETA OM BRF LINERO. Bostadsrättsföreningen Linero i Lund Uppdaterad 15 januari 2017 VÄRT ATT VETA OM BRF LINERO. Detta informationsblad ska försöka ge medlemmarna i bostadsrättsföreningen Linero en samlad information om bostadsrättsföreningens

Läs mer

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas.

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Trivselregler Välkommen till Bostadsrättsföreningen Roslagsskutan5 på följande sidor finns allmän information om hur föreningen fungerar och lite annat smått och gott som kan vara bra att känna till. Om

Läs mer

Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas.

Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Brf Blåvingen3 TRIVSELREGLER för Brf Blåvingen 3 Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Ansvar för ordningen Styrelsen har till uppgift att ta hand om den löpande

Läs mer

Välkommen till en schystare värd

Välkommen till en schystare värd Välkommen till en schystare värd Föllinge 2 Vi hoppas du ska trivas hos oss! Vi hoppas du ska trivas som hyresgäst hos oss. Om du har frågor eller funderingar som rör lägenheten, fastigheten eller utemiljön

Läs mer

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9 En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening som styrs enligt bostadsrättslagen. Medlemmarna äger och förvaltar hus, mark och gemensamma utrymmen gemensamt. En styrelse sköter det löpande arbetet och

Läs mer

Brf Karlavagnen 11. För ett trivsamt boende. Läs och spara informationen!

Brf Karlavagnen 11. För ett trivsamt boende. Läs och spara informationen! Brf Karlavagnen 11 1 Brf Karlavagnen 11 För ett trivsamt boende Läs och spara informationen! Bostadsrättsföreningen (Brf) Karlavagnen 11, kort historik Brf Karlavagnen 11 omfattar två hus, Vegagatan 17

Läs mer

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva TILL HSB:s Bostadsrättsförening ÖRBY SLOTT Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva Det är att äga hus och utemiljö tillsammans, att hjälpas åt att vårda den gemensamma egendomen. Att känna gemenskap,

Läs mer

Ordningsregler. BRF Skytten i Duvbo

Ordningsregler. BRF Skytten i Duvbo Ordningsregler BRF Skytten i Duvbo Senast reviderade 2011 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 2 A MEDLEMMARS ANSVAR OCH ÅTAGANDEN... 2 B SÄRSKILDA

Läs mer

Välkommen till Brf Riten på Bjurhovda

Välkommen till Brf Riten på Bjurhovda Välkommen till Brf Riten på Bjurhovda Att bo i bostadsrätt innebär att vi alla har ett gemensamt ansvar för vår förening. Vi hoppas att Ni skall trivas här och känna er delaktiga. Vad är en bostadsrättsförening?

Läs mer

Att bo i Brf Järngården

Att bo i Brf Järngården Att bo i Brf Järngården Inledning Du har valt att bo i bostadsrättsföreningen Järngården. Ett klokt val, men vad betyder det egentligen? Vad finns det för möjligheter inom föreningen? Vilka ordningsregler

Läs mer

Ordningsregler för Brf Assessorerna

Ordningsregler för Brf Assessorerna Ordningsregler för Brf Assessorerna Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i en bostadsrätt innebär gemensamt ansvar. Som medlem och hyresgäst i föreningen har du

Läs mer

Styrelsens konstituering

Styrelsens konstituering Styrelsens konstituering Efter val på föreningsstämman och konstituering har styrelsen följande utseende och ledamöterna följande ansvarsområden: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Styrelseledamot

Läs mer

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. April 2008. Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28. Fastighetshuset/Bostadsrättsbildning

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. April 2008. Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28. Fastighetshuset/Bostadsrättsbildning Handbok Tips, regler och bestämmelser April 2008 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 Innehåll 1. En handbok för föreningsmedlemmar 2. Om föreningen och huset 3. Allmänna ordningsregler 4. Förvaltning

Läs mer

2008-04-29. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! 1/7

2008-04-29. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! 1/7 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! 1/7 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Tegelviksgatan 37-39 116 41 Stockholm Brf Sofia Strand, Tegelviksgatan 39, 116 41 Stockholm Sida 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand!

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Ordningsreglerna gäller alla dessa: Delta och bidra

Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Ordningsreglerna gäller alla dessa: Delta och bidra Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Du har borätten till din lägenhet, men äger

Läs mer

Antenner / paraboler Antenner och paraboler får inte sättas upp inom bostadsområdet om skriftligt godkännande ej erhållits från styrelsen.

Antenner / paraboler Antenner och paraboler får inte sättas upp inom bostadsområdet om skriftligt godkännande ej erhållits från styrelsen. Från A till Ö i vår förening Andrahandsupplåtelse Om du vill hyra ut din lägenhet (så kallad andrahandsupplåtelse) måste du ha tillstånd av styrelsen. Lämna in din ansökan i god tid. Otillåten andrahandsuthyrning

Läs mer

en informationsskrift och stadgar för medlemmar i Brf Vattentornet 5

en informationsskrift och stadgar för medlemmar i Brf Vattentornet 5 A Ö en informationsskrift och stadgar för medlemmar i Brf Vattentornet 5 Brf Vattentornet 5 2(22) DennaskriftärsammanställdavJohanTaddesse,vidtidpunktenordförandeiföreningen. 2009 03 15 Stockholm Brf Vattentornet

Läs mer

ALLMA NNA REGLER FÖ R HSB:S BRF. ARBÖRRAREN

ALLMA NNA REGLER FÖ R HSB:S BRF. ARBÖRRAREN ALLMA NNA REGLER FÖ R HSB:S BRF. ARBÖRRAREN Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans

Läs mer

BRF Islandet Adolf. Fakta. Senast ändrad 2011-01-15. Välkommen som medlem i bostadsrättsföreningen Islandet Adolf

BRF Islandet Adolf. Fakta. Senast ändrad 2011-01-15. Välkommen som medlem i bostadsrättsföreningen Islandet Adolf BRF Islandet Adolf Fakta Senast ändrad 2011-01-15 Välkommen som medlem i bostadsrättsföreningen Islandet Adolf Vi hoppas att ni kommer att trivas i fastigheten och som medlem i vår förening. För att underlätta

Läs mer

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 1(6) Norrköping 2013-02-14 Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen grundades 1988 och består

Läs mer

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Fastställd av styrelsen 2014-01-22 2(8) Välkommen till Brf Morkullan! Brf Morkullan ligger mitt i centrala Malmö och har en lång historia. Husen

Läs mer

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen Att bo i bostadsrätt rättigheter och skyldigheter Att bo i bostadsrätt är förenat med både rättigheter och skyldigheter. Du bor i en bostadsrättsförening,

Läs mer

Trivselregler HSB 38 Domar

Trivselregler HSB 38 Domar 1 Trivselregler HSB 38 Domar För att alla ska trivas i vår förening och för att hålla ner kostnaderna följer här lite sammanfattad information och trivselregler: Ansvarsfördelning: Vem sköter vad? Broschyren

Läs mer

[INFORMATION BRF ERIKSBERG DALEN 7]

[INFORMATION BRF ERIKSBERG DALEN 7] 2009-2010 Information för boende Brf Eriksberg Dalen 7 [INFORMATION BRF ERIKSBERG DALEN 7] Eliegatan 4, 17273, Sundbyberg - Org nr. 715200-0373 Innehåll Innehåll... 2 Att bo i bostadsrätt... 3 Vårat hus...

Läs mer

Vill du veta mer om vad som gäller ditt boende i en bostadsrätt, exempelvis underhåll, ombyggnationer etc., kontaktar du styrelsen med dina frågor.

Vill du veta mer om vad som gäller ditt boende i en bostadsrätt, exempelvis underhåll, ombyggnationer etc., kontaktar du styrelsen med dina frågor. Antaget vid möte 2012-05-15 Välkommen till Brf Grisselmaren 1! Som medlem i Brf Grisselmaren 1 är du tillsammans med andra medlemmar delägare i fastigheten. I vår förening utgår vi ifrån en enkel punkt

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KUNGSHUSET TRE PORTALER

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KUNGSHUSET TRE PORTALER BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KUNGSHUSET TRE PORTALER Välkommen till Bostadsrättsföreningen Kungshuset Tre portaler! Januari 2012 Styrelsen har sammanställt en informationsfolder med fakta om föreningen och

Läs mer

BRF Islandet Adolf. Information till medlemmar. Dokumentet är senast uppdaterat 2015-02-27

BRF Islandet Adolf. Information till medlemmar. Dokumentet är senast uppdaterat 2015-02-27 BRF Islandet Adolf Information till medlemmar Dokumentet är senast uppdaterat 2015-02-27 Välkommen som medlem i bostadsrättsföreningen Islandet Adolf! Vi hoppas att ni kommer att trivas i fastigheten och

Läs mer

Till dig som är nyinflyttad

Till dig som är nyinflyttad Till dig som är nyinflyttad Välkommen till bostadsrättsföreningen Asplången 2. Hoppas du skall trivas i ditt nya boende. Förvaltare SBC är vår förvaltare. De har hand om den ekonomiska samt tekniska förvaltningen.

Läs mer