TEAMETS BAKGRUND. Kort om verksamheten under 2013.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TEAMETS BAKGRUND. Kort om verksamheten under 2013."

Transkript

1 Presentation av

2 TEAMETS BAKGRUND BMX Racing är en miljövänlig och spektakulär arenasport som är på uppgång i ute i världen och så även i Sverige. Grenen ingår numera i OS-programmet och gjorde succédebut i Peking, Kina 2008 och var med i London 2012 där succén var given. BMX Racing kommer att vara med på OS i Rio EDGE BMX Team startades av Janne och Jonas Franzén inför säsongen Teamet tävlar i BMX Racing både nationellt och internationellt och har genom deras företag, BMX Specialisten i Lerum, stöd av företaget BRG, som marknadsför Chase BMX cyklar i hela världen samt ytterligare fyra varumärken. Fram till 2012 har team-namnet varit Formula Team Sweden, men ändrades 2012 till EDGE BMX Performance Team. Teamets har flera samarbetspartner när det gäller branchprodukter och genom företaget BMX Specialisten har flera av de övriga samarbetspartnerna kunnat knytas till teamet som efter bästa förmåga, skall representera och promota dessa samarbetspartners samt deras varumärken och tjänster. Teamet samarbetar med ett antal företag/enskilda som hjälper till med cyklisternas utveckling, där ibland Dalblads Nutrition, Lerums Sportcentrum, Aktivitus Testklinik, PSIM idrottspsykologi. Kort om verksamheten under Teamet kommer under 2013 att vara representerat på ett flertal av de större tävlingarna i Sverige. Dessutom kommer de vara representerade på en hel del Norska och Danska tävlingar. Förutom de skandinaviska länderna så kommer större delen av teamet vara ute på flera av de EM deltävlingar som körs under året. Vid alla nordiska samt vid en del internationella tävlingar kommer teamet ha med sig en buss som kommer att vara strajpad med teaminfo, företags och varulogos. Det kommer att sättas upp ett teamtält för att skapa en depå area där teamet håller till och laddar mellan heaten, och här finns möjlighet till reklamplatser och eventuella presentationer. I anslutning finns BMX Specialisten med teambuss där produkter från företaget samt dess och teamets samarbetspartners marknadsförs. Här finns det naturligtvis möjlighet till uppvisning av nya produkter och eventuell representation från samarbetande företag.

3 TEAMSAMMANSÄTTNING är vi? Vilka Sportchef är Janne Franzén. Teamansvarig är Jonas Franzén Båda är ägare av BMX Specialisten i Lerum. Teamledare är Anders Boraie. Supportteam: Stödgruppen leds av Pernilla Boraie som vid behov har hjälp av fam. Franzén och fam. Johansson Fystränare: Ansvarig för teamets träningsprogram och tester är Ola Kjellman som är PT på Lerums Sportcentrum. Tillsammans med Jonas och Guilhem Caprili bygger han de individuella träningsprogrammen. Konditionstränare: Ansvarig för teamets kondition är Mattias Lundqvist som driver Aktivitus Testklinik & Coaching. Han testar cyklisternas syreupptagning, mjölksyretrösklar etc. och bidrar med individuella träningsråd. Nutrition: Martin Dalblad hjälper till med kostråd i allmänhet samt för tävling och träning i synnerhet. Martin driver företaget Dalblads Nutrition där man jobbar med kosttillskott på ett seriöst sätt. Han ser till att cyklisterna får i sig tillräckligt med riktig mat och andra näringsämnen i de fall det behövs. Mental träning: Margareta Hultman driver företaget PSIM, som jobbar idrottspsykologi och massage för idrottare. Hon hjälper cyklisterna med den mentala biten, både i gruppen, men också enskilt med varje cyklist Teamet har sin bas i Lerum, strax utanför Göteborg och består av 5 cyklister. Det är tre elitcyklister och två i expertklassen. Alla är ödmjuka, skötsamma och har god ordning på sig och sin utrustning. Kontrakt är undertecknade med cyklisterna för 2013 och alla måste vara dedikerade till sporten, ha en klar målsättning med sin idrott, sköta sin träning, kost och sömn samt rapportera sin träning i en träningsdagbok. De kommer alla att vara goda representanter för samtliga samarbetspartners. Inför 2013 har teamet tagit hjälp med den specifika bmxträningen och inlett ett samarbete med Go4Hit och den franska tränaren, Guilhem Caprili. Han hjälper cyklisterna med ett individuellt träningsprogram och meningen är att genomföra flera praktiska träningsläger hos honom, nere i Frankrike under året. Teamet jobbar målmedvetet med en plan för att utveckla cyklisterna mot en internationell karriär och träningsplan, tävlingsplan samt tester är anpassade för Svenska Cykelförbundets elitplan och därmed också ge cyklisterna erfarenheten och förmågan att klara tester etc. vid en framtida OS och landslagsuttagning.

4 TÄVLINGSPROGRAM 2013 Några av de tävlingar där teamet skall representera under Svenska Cupen. - SM i Märsta, 6/7. - Nordiska Mästerskapen, Norge 3/8. - EM deltävlingar. Frankrike, Tjeckien, Tyskland, Sverige, Lettland och Belgien - Succé Cup. Norge. - Några deltävlingar av Norska Cupen och Danska Landspokalen.

5 CYKLISTER

6 CYKLISTER Namn: Fredrik Johansson, 19 Klubb: Kungsbacka BMX Klubb Tävlat BMX sedan: 2006 Tidigare prestationer: Tävlingsklass 2013: Mål 2013: 2011: 5:a SM Elit, 5:a NM Junior Men 2012: 2:a SM Elit, 1:a NM Junior Men Elite Men Vinna SM, Finalplats vid NM, Komma till 1/8 och ¼ final på EM samt kvala in till världscupen. Namn: Jonas Franzén, 25 Klubb: Lerums CK Tävlat BMX sedan: 2001 Tidigare prestationer: U-SM titel, Flertalet pallplatser Svenska Cupen samt SM. Tävlingsklass 2013: Mål 2013: Elite Men / internationellt. Vinna SM, Finalplats vid NM, Komma till 1/2 och final på EM.

7 Teamcyklister CYKLISTER Namn: Victoria Boraie, 19 Klubb: Kungsbacka BMX Klubb Tävlat BMX sedan: 2004 Tidigare prestationer: Tävlingsklass 2013: Mål 2013: 2011: NM 5:a, Många bra insatser under året. 2012: NM 2:a, NM-mästare i Time trail. Damer Elit, Damer 17+ internationellt Till final vid EM. Utvecklas ytterligare när det gäller starter, teknik och tuffhet.

8 CYKLISTER SUPPORT TEAM Bröderna Karlsson kommer att,vid träning och tävling,stötta övriga teamet med sjukvård och massage samt fysträning och nutrition då de själva inte tävlar. Namn: Daniel Karlsson, 28 Klubb: Lerums CK Tävlat BMX sedan: 2008 Tidigare prestationer: Tävlingsklass 2013: Mål 2013: 2011: 4:a Svenska Cupen, 7:a USM 2012: 5:a på NM 17+, internationellt. Finalplats på NM. Utvecklas tekniskt. Namn: Markus Karlsson, 24 Klubb: Lerums CK Tävlat BMX sedan: 2008 Tidigare prestationer: Tävlingsklass 2013: Mål 2013: 2011: 8:a USM 2012: 11:a på NM 17+, internationellt. Utveckla styrka och teknik. Gå vidare från kvalheaten på EM

9 VAD INNEBÄR ETT SAMARBETE? Vad erbjuder vi? Möjlighet till er logotype eller varumärkeslogos på teamkläderna samt på träningskläder, team-jackor och övrigt promotionmaterial. Vi ger er möjlighet till att promota era produkter och ert företag på alla större BMX tävlingar eller andra event, antingen genom vår depå area eller med egen representation. Ert företag med varumärken finns med på alla officiella publiceringar, så som hemsidor, bloggar, twitter, samt vid reportage och bilder som införs på olika hemsidor. Teamet är också, när så är möjligt och avtalat, till förfogande vid eventuella mässor, företagsjippon eller marknadsförings event där utställning eller uppvisning kan genomföras. Använda teamet i er marknadsföring. Möjlighet till reklamplats på skåpbil som används vid event och tävlingar. Möjlighet till reklamplats på banderoller eller på beachflaggor. Hur kan ni hjälpa oss? Stöd med varor till cyklisterna. Specialpris på varor från sortimentet. I övrigt är vi lyhörda för alla förslag till stöd. Bidrag för framtagning av gemensamt promotionmaterial. Ekonomiskt stöd! Den stora kostnaden för teamets tävlingsverksamhet är cyklisternas träningskostnader, startavgifter, resor och boende i samband med träningsläger och tävlingar. Har ditt företag möjlighet att, i samarbete med BMX Specialisten, stödja teamet på olika sätt så som med t.ex. startavgifter, resebidrag och marknadsföringskostnader för teamets buss, tält och reklammaterial, kan vi säkert komma överrens om ett smidigt sätt att genomföra det. Teamet drivs i nära samarbete med företaget BMX Specialisten i Lerum HB. Företaget är momsregistrerat och innehar F-skattsedel. Därför kan alla samarbeten ske på helt företagsmässiga grunder års teamtröja

10 TEAMETS MÅLSÄTTNINGAR! Teamets kortsiktiga målsättning! Öka intresset och för teamet och dess samarbetspartners produkter eller tjänster. Hjälpa dessa cyklister att utveckla deras fysiska och tekniska kapacitet mot nationella och internationella framgångar. Öka intresset för Svensk BMX Racing och Svensk Cykelsport. Hur ska vi nå målen? Genom våra samarbetspartners har vi redan hjälp och stöd med träningsprogram och inplanerade tester för att succesivt utveckla cyklisternas fysiska kapacitet. Genom ytterligare samarbete har vi hjälp med nutrition och kosttillskott. Ytterligare en partner har tillkommit under 2012 för att hjälpa teamet med den mentala träningen. Genom årets samarbete med den franske tränaren, Guilhem Caprili, hoppas vi på en stor utveckling av cyklisterna, både gällande styrka, kondition och teknik. Samarbete med elitidrottscentrum Väst, har inletts och möjligheter till stöd och hjälp med utvärderingar och tester av cyklisternas rörelsemönster, styrka, kondition m.m. Finns att tillgå på det nya testcentret i Göteborg, KHP* Knyta ytterligare samarbetspartners till oss som på sikt kan ge de ekonomiska resurser som krävs för att träna och tävla ute på den internationella scenen. * Kunskapscentrum för Hälsa & prestationsutveckling. Teamets långsiktiga målsättning! Det övergripande långsiktiga målet är att möjliggöra en professionell satsning och utveckla team-cyklisterna till en internationell kapacitet som gör någon eller några aktuella för en svensk uttagning till Olympiska Spelen Öka intresset för teamet och dess samarbetspartners samt deras produkter och tjänster. Öka intresset för BMX RACING Att genom bmx lagets framgångar vara förebilder för och inspirera barn och ungdomar till utövande av en meningsfull fritidsaktivitet. True Champion or Cheat är ett utbildningsprogram för cyklister och stödpersonal, och som omfattar den nya internationella antidopingkoden. Samtliga av teamets aktiva och ledare har genomfört utbildningen.

11 SAMARBETSPARTNERS 2013 Dessa företag och varumärken är med från början under säsongen Det finns givetvis plats för ytterligare intresserade samarbetspartners som kan hjälpa till att stödja projektet och möjliggöra målsättningen att få ytterligare minst en svensk till OS 2016.

12 KONTAKTA OSS Adresser och kontaktuppgifter. EDGE BMX Performance Team Hylternevägen 20, Floda Telefon Janne Jonas Anders E-post Teamsida EDGE BMX Performance

LANDSLAGET-BMX Resultatmål landslagstävlande: Mål landslagstävlande:

LANDSLAGET-BMX Resultatmål landslagstävlande: Mål landslagstävlande: LANDSLAGET-BMX 2018 Svenska Cykelförbundets inriktning att ta medaljer på internationella mästerskap är ett huvudmål med landslagsverksamheten 2018.Fokus ligger fortsatt på att utveckla elit, junior och

Läs mer

TWO WHEEL SPORTS BMX RACING TEAM. Information och ansökningshandlingar till TWO WHEEL SPORTS BMX Racing Team

TWO WHEEL SPORTS BMX RACING TEAM. Information och ansökningshandlingar till TWO WHEEL SPORTS BMX Racing Team TWO WHEEL SPORTS BMX RACING TEAM Information och ansökningshandlingar till TWO WHEEL SPORTS BMX Racing Team Janne Franzén 3/1/2014 Detta document innehåller information om TWO WHEEL SPORTS sponsorerbjudande

Läs mer

Vill du vara en del av BMX Specialistens BMX RACING TEAM?

Vill du vara en del av BMX Specialistens BMX RACING TEAM? 1 Vill du vara en del av BMX Specialistens BMX RACING TEAM? INTRODUKTION (Detta utvecklingsprogram är tillgängligt för cyklister i Skandinavien (Sverige, Danmark, Norge och Finland). Vill du vara en del

Läs mer

SVENSKA KANOTFÖRBUNDET. Uttagningskriterier för Senior- och U23-landslag inom sprint 2015

SVENSKA KANOTFÖRBUNDET. Uttagningskriterier för Senior- och U23-landslag inom sprint 2015 SVENSKA KANOTFÖRBUNDET Uttagningskriterier för Senior- och U23-landslag inom sprint 2015 ÖVERGRIPANDE a.) Aktiva till U23 och eller Senior ska nominera sig själva till laget (nominering innebär att man

Läs mer

KRITERIER FÖR UTTAGNINGAR HASTIGHET Seniorer - Juniorer SENIORER

KRITERIER FÖR UTTAGNINGAR HASTIGHET Seniorer - Juniorer SENIORER KRITERIER FÖR UTTAGNINGAR 2017 2018 HASTIGHET Seniorer - Juniorer SENIORER Svenskt deltagande Svenska Skridskoförbundet har för avsikt att delta vid världscuper och mästerskap under säsongen under förutsättningen

Läs mer

2016/2017 AFLODAL. Var med på vår resa mot världstoppen! SKI TEAM PRESENTATION PARTNERS

2016/2017 AFLODAL. Var med på vår resa mot världstoppen! SKI TEAM PRESENTATION PARTNERS 2016/2017 AFLODAL SKI TEAM Var med på vår resa mot världstoppen! PRESENTATION PARTNERS Bröderna Aflodal går på Mora skidgymnasium. Gustav 19 år ska börja fjärde året. Axel 17 år har just gått ut sitt första.

Läs mer

R I D S P O R T S AT S N I N G

R I D S P O R T S AT S N I N G Young Riders Academy RIDSPORTS AT SNI NG 2013 Young Riders Academy Young Riders Academy ger unga ryttartalanger en unik chans till utvecklingsmöjligheter inom hoppning eller dressyr på ett såväl sportsligt

Läs mer

Intervju med Max Salminen / SWE 33

Intervju med Max Salminen / SWE 33 Intervju med Max Salminen / SWE 33 Max Salminen - en lycklig svensk Finnjolleseglare, som firar med svenska flaggan, efter att han blivit världsmästare i Balatonsjön, Ungern i september 2017. Max, får

Läs mer

Vad gör Trialsektionen, adjungerande, förbundskaptenen och elitsatsningsansvarig egentligen?

Vad gör Trialsektionen, adjungerande, förbundskaptenen och elitsatsningsansvarig egentligen? Trialriksdagen 2015 Agenda Vad gör sektionen. Lars E VM, EM, NM, SM, Kalendern Peter Tilldelning Supervisor Peter Förbundskaptenen har ordet Lars N Elitsatsningen Cerry Datum att komma ihåg Lars E Informations

Läs mer

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 1 (7) Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 2019-20 Svensk ranking Svensk ranking på florett, sabel och värja för seniorer, juniorer och kadetter är ett system som rullas över säsongerna.

Läs mer

HASTIGHET - senior, junior och ungdom

HASTIGHET - senior, junior och ungdom UTTAGNINGSKRITERIER 2016-2017 HASTIGHET - senior, junior och ungdom Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier. 1. Målsättning Svenska Skridskoförbundets målsättning är att

Läs mer

Stefan Håkansson 28 år. Marcus Sundh 19 år

Stefan Håkansson 28 år. Marcus Sundh 19 år Stefan Håkansson har under sin korta tid i rallysporten redan satt sig i respekt med de talande resultaten och visat att han kan vara professionell i den här sporten. Stefan har en stark framåt anda och

Läs mer

KONVENT 13-14/

KONVENT 13-14/ KONVENT 13-14/10 2018 Ny förbundschef vem är jag? Jobbat länge i periferin av svensk pingis Ansvarig för marknadsföring, webb samt grafisk produktion vid VM i Halmstad Bidra med energi och entusiasm Utvecklingsfokuserad

Läs mer

Svensk Bordtennis - Landslag - Sporten

Svensk Bordtennis - Landslag - Sporten Svensk Bordtennis - Landslag - Sporten FRAMKANT - NYTÄNK - UTVECKLING Fokus ; Work in Progress och Pingisligan SBTF Konvent - Okt 13-14 - Mikael Andersson Micke Andersson - Sportchef Landslags identitet.

Läs mer

Cykelklubben Uni. LVG och MTB. Informationshäfte. Uppdaterad (6)

Cykelklubben Uni. LVG och MTB. Informationshäfte. Uppdaterad (6) Cykelklubben Uni LVG och MTB Informationshäfte 1 (6) Organisation Klubbens organisation och ingående personer finns beskriven på hemsidan. I huvuddrag är klubben organiserad enligt följande: Klubbstyrelse

Läs mer

HELSINGBORGS TENNISKLUBB TENNISKLUBBEN MED AKTIVT SAMHÄLLSENGAGEMANG FÖR HELA FAMILJEN

HELSINGBORGS TENNISKLUBB TENNISKLUBBEN MED AKTIVT SAMHÄLLSENGAGEMANG FÖR HELA FAMILJEN HELSINGBORGS TENNISKLUBB TENNISKLUBBEN MED AKTIVT SAMHÄLLSENGAGEMANG FÖR HELA FAMILJEN HELSINGBORGS TENNISKLUBB HISTORIA Grundades 1913 som en av Sveriges första tennisklubbar Tennisbanorna i Pålsjö Skog

Läs mer

Min tävlingssäsong 2013

Min tävlingssäsong 2013 Min tävlingssäsong 2013 2013 2013 har varit ett fantastiskt år för mig. Jag blev antagen till Sveriges Olympiska Kommittés Topp- och talangprogram, vann åtta mästerskapsmedaljer varav sex guld, tog studenten

Läs mer

Information inför internationella tävlingar

Information inför internationella tävlingar Information inför internationella tävlingar 2018-2019 Sveriges startkvot i världscupen 2018-2019 Damer: 5 startande Herrar: 5 startande Sveriges startkvot i IBU-cupen 2018-2019 Damer: 6 åkare Herrar: 5

Läs mer

LANDSLAGSPROGRAM OCH UTTAGNINGSKRITERIER MOUNTAINBIKE 2019

LANDSLAGSPROGRAM OCH UTTAGNINGSKRITERIER MOUNTAINBIKE 2019 LANDSLAGSPROGRAM OCH UTTAGNINGSKRITERIER MOUNTAINBIKE 2019 Uttagning sker senast 3 veckor före avresa till uppdrag (om ej annat kommunicerats). 4X 1-2 aug VM, Val di Sole (Italien) Antal Åkare: 1 Uttagning/urval

Läs mer

EURO CENTER (Nationella BADMINTON Centret)

EURO CENTER (Nationella BADMINTON Centret) EURO CENTER (Nationella BADMINTON Centret) EURO CENTER Bakgrund: Styrelsen i Svenska Badminton Förbundet beslöt år 2008 att det skulle startas upp ett Nationellt Badminton Center där de bästa svenska landslagsspelarna

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

Vägen till Landslaget

Vägen till Landslaget Svenska Judoförbundet Landslaget Vägen till Landslaget Uttagning riktlinjer för svenska Judoförbundets utvecklingstrupper Utvecklingstrupp Utvecklingstruppen är en del i Svenska judoförbundets landslagsprogram

Läs mer

Verksamhetsplan Falun-Borlänge SK säsongen

Verksamhetsplan Falun-Borlänge SK säsongen Verksamhetsplan Falun-Borlänge SK säsongen 2015-2016 Ver_150903_1.1 Inledning Falun-Borlänge Skidklubbs stora mål är att vara Sveriges ledande elitklubb år 2020. För att möta denna utmaning stödjer klubben

Läs mer

Lerums Cykelklubb. Tävla i BMX racing! Vad är det och hur går det till?

Lerums Cykelklubb. Tävla i BMX racing! Vad är det och hur går det till? Lerums Cykelklubb Tävla i BMX racing! Vad är det och hur går det till? Tävla i BMX. Vad är det? Det är tävling på en bana där starten sker på ett ställe och målet är på ett annat. På banan finns olika

Läs mer

Pressrelease Polaris Racing Team 2013 Östersund 2012-12-13. Nisse Källström Marcus Johansson AnnaCarin Karlsson

Pressrelease Polaris Racing Team 2013 Östersund 2012-12-13. Nisse Källström Marcus Johansson AnnaCarin Karlsson Pressrelease Polaris Racing Team 2013 Östersund 2012-12-13 Inför stundande säsong presenterar Polaris Team Sweden i år ett starkt gäng av både nya och gamla teamförare där samtliga har siktet högt att

Läs mer

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013.

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Sandra Nilsson Född 95 Meriter : Lag-SM medaljer på ponny Startat

Läs mer

Följande förslag har inkommet från Joakim Johansson, Honda Racing

Följande förslag har inkommet från Joakim Johansson, Honda Racing Följande förslag har inkommet från Joakim Johansson, Honda Racing Hej på er, Jag har en liten fundering om varför inte förare från våra grannländer får några SM-poäng? Nu när vi har en SM-serie som utvecklats

Läs mer

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SYNKRONISERAD KONSTÅKNING 2014-2015

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SYNKRONISERAD KONSTÅKNING 2014-2015 SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDET 2014-05 SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SYNKRONISERAD KONSTÅKNING 2014-2015 Vision: Svenska Konståkningsförbundets vision med elitverksamheten är att vara en

Läs mer

NYHETSBREV EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST VAD HAR TEAM CONTEST FÖR VISION OCH SYFTE?

NYHETSBREV EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST VAD HAR TEAM CONTEST FÖR VISION OCH SYFTE? NYHETSBREV ÅRG ÅNG 1, NUM ME R 1 2012-01-12 I DET HÄR NUMRET: PRESENTATION AV TEAM CONTEST MARCUS NYMAN 3 2 EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST Team Contest har redan i starten av sitt andra verksamhetsår

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Vi började året den 7 januari med en klubbtävling som Sören Sandgren ordnade Vi kallade den Emfab Tomtetrial och blev sponsade av Emfab som stod

Läs mer

Golfen i OS. RIO DE JANEIRO, AUGUSTI 2016

Golfen i OS. RIO DE JANEIRO, AUGUSTI 2016 Golfen i OS. RIO DE JANEIRO, AUGUSTI 2016 Jakten på medaljer. 2016 tar golfen plats på världens största idrottsliga scen OS i Rio de Janeiro. Den 11 augusti 2016 slås det första olympiska golfslaget sedan

Läs mer

DET HÄR ÄR VI: ÖMK Rundbana Box 213 Orgnr. 889601-5487 891 25 Örnsköldsvik BG: 5533-1037

DET HÄR ÄR VI: ÖMK Rundbana Box 213 Orgnr. 889601-5487 891 25 Örnsköldsvik BG: 5533-1037 DET HÄR ÄR VI: Örnsköldsviks Motor Klubb (ÖMK) är en förening med gamla anor. Isracingen kom till Örnsköldsvik i slutet av 30-talet, sedan dess har det funnits aktiva tävlingsförare i trakten. 1968 presenterade

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2017 -

Läs mer

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier för säsongen för Short Track - Senior 2015-2016 1. Målsättning Svenska

Läs mer

Datum 2013-04-15. att beslutet gäller under förutsättning att Fyrisfjädern vinner upphandlingen av Nationellt badminton center

Datum 2013-04-15. att beslutet gäller under förutsättning att Fyrisfjädern vinner upphandlingen av Nationellt badminton center KS 7 7 MAJ 2013 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Roger Jo Linder Datum 2013-04-15 Diarienummer KSN-2013-0591 Kommunstyrelsen Nationellt Badminton Center Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta

Läs mer

Sportchef Träningskommitté

Sportchef Träningskommitté Sportchef Träningskommitté Hålla ordning och organisera MSS Träningar Träningskommittén Sportchef Lagkaptener Tränare Klassrepresentant, Optimist/Laser etc. Rådgivare Simon Landenstad, Sportchef MSS Emelie

Läs mer

Framtidens tävlingsprogram och värdetävlingar förslag att tycka till om

Framtidens tävlingsprogram och värdetävlingar förslag att tycka till om Framtidens tävlingsprogram och värdetävlingar förslag att tycka till om Bakgrund och syfte Internationella orienteringsförbundet (IOF) har tagit fram en plan för hur den internationella tävlingskalendern

Läs mer

Information om Marathonlandslaget 2016

Information om Marathonlandslaget 2016 Information om Marathonlandslaget 2016 Förändringar i ledarteamet Danny Hallmén fortsätter som ansvarig förbundskapten, medan Björn Granstedt har valt att inte fortsätta som assisterande förbundskapten.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2015 -

Läs mer

Barnen ska träna på att utveckla ett bra beteende men också individuell skicklighet.

Barnen ska träna på att utveckla ett bra beteende men också individuell skicklighet. Protokoll, föräldramöte 2019 01 06, (Daniels presentation bilagd) Daniel Lagesson presenterade sig för deltagande föräldrar. Daniel har tränat juniorer och vuxna tidigare och nu senast i Hisingen där han

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver 5 2016-10-30 INLEDNING Målet ska vara att utveckla verksamheten för barn, ungdomar och vuxna för cykling - Mountainbike, Landsväg och Motion. Åtgärder för att få fler

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1 (5) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 12 2013 2013-12-04 (18.30-21.00) Telefon Deltagare SVEMO Fredrik Hansson Patrik Marklund Rikard Sthillert Anja Rauch Gäster Robin Ericsson Johnnie Silfverhielm Sammankallande

Läs mer

PROTOKOLL ROADRACING SEKTIONSMÖTE

PROTOKOLL ROADRACING SEKTIONSMÖTE 1 (7) PROTOKOLL ROADRACING SEKTIONSMÖTE 05-2013 2013-05-22 (19.00-22.00) Deltagare SVEMO Fredrik Hansson Patrik Marklund Rikard Sthillert Anja Rauch Sammankallande Ledamot Ledamot Koordinator Gäster Robin

Läs mer

Trångsvikens IF. Policy för aktiva i Trångsvikens IF

Trångsvikens IF. Policy för aktiva i Trångsvikens IF Trångsvikens IF Policy för aktiva i Trångsvikens IF Träna tillsammans med andra aktiva från TIF när TIF har sina träningar, så ofta som möjligt. Vara med på tävlingar som TIF arrangerar, Waplan spelen,

Läs mer

KRITERIER FÖR UTTAGNINGAR SHORT TRACK Seniorer - Juniorer SENIORER

KRITERIER FÖR UTTAGNINGAR SHORT TRACK Seniorer - Juniorer SENIORER KRITERIER FÖR UTTAGNINGAR 2017 2018 SHORT TRACK Seniorer - Juniorer SENIORER Svenskt deltagande Svenska Skridskoförbundet har för avsikt att delta vid världscuper och mästerskap under säsongen under förutsättningen

Läs mer

Verksamhetsidé - VOIB

Verksamhetsidé - VOIB Verksamhetsidé - VOIB VOIB ansvarar för all landslagsverksamhet för svenska badmintonspelare. VOIB ska tillse bästa förutsättningar för landslagsspelare i kvalitetssäkrade miljöer och tillsammans med individen

Läs mer

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN HANDLINGSPLAN 2011 INLEDNING Vid 2010 års förbundsmöte fick styrelsen i uppdrag att se över castingsportens organisation och arbeta för en förändring. Med anledning av det då stundande världsmästerskapet

Läs mer

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020 Idrott hela livet 1 Introduktion Detta dokument beskriver Riksveterankommitténs mål och vision för verksamheten 2014-2020 samt aktiviteter för att nå dit. Vi

Läs mer

Uttagningsregler i kanotslalom 2013

Uttagningsregler i kanotslalom 2013 Uttagningsregler i kanotslalom 2013 Plats Uttagningstävlingar år 2013 Lissfors 3-5 maj. Reservplats är Hosjöholmen. Inbjudna och arrangör Uttagningstävlingarna är öppna tävlingar. Det blir relativt svåra

Läs mer

Uttagningskriterier Svensk Freestyle WC-landslaget 2012/2013

Uttagningskriterier Svensk Freestyle WC-landslaget 2012/2013 Uttagningskriterier Svensk Freestyle WC-landslaget 2012/2013 Inledning: Laguttagning i allmänhet och i en liten sport som puckelpist i synnerhet skapar utrymme för frågor, ifrågasättanden etc. Syftet med

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Uttagningsregler i kanotslalom 2013

Uttagningsregler i kanotslalom 2013 Uttagningsregler i kanotslalom 2013 Plats Uttagningstävlingar år 2013 Lissfors 3-5 maj. Reservplats är Hosjöholmen. Inbjudna och arrangör Uttagningstävlingarna är öppna tävlingar. Det blir relativt svåra

Läs mer

Övergripande mål! Verksamhetsplan

Övergripande mål! Verksamhetsplan Övergripande mål! Ett förbund där utbyte av kompetens mellan våra idrotter sker, och som har trevligt tillsammans. Ett förbund som har ett utbildningsmaterial för alla idrotter Ett förbund med sex levande

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1 (5) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 10 2013 2013-10-19 (10.00-17.00) Deltagare SVEMO Fredrik Hansson Rikard Sthillert Anja Rauch Gäster Magnus Granstedt Robin Ericsson Daniel Corin-Stig Sammankallande

Läs mer

Landslagsaktiviteter Parasimning 2018

Landslagsaktiviteter Parasimning 2018 2018-04-09 Landslagsaktiviteter Parasimning 2018 Landslaget och satsning mot EM i Irland 2018 Tävlingsmässigt 2018 ligger fokus riktat mot EM i Dublin, Irland Klassning 2018 att genomföra all klassning

Läs mer

LANDSLAGSPROGRAM OCH UTTAGNINGSKRITERIER MOUNTAINBIKE 2018

LANDSLAGSPROGRAM OCH UTTAGNINGSKRITERIER MOUNTAINBIKE 2018 LANDSLAGSPROGRAM OCH UTTAGNINGSKRITERIER MOUNTAINBIKE 2018 Uttagning sker senast 3 veckor före avresa till uppdrag (om ej annat kommunicerats). 4X 4-9 juli VM, Val di Sole (Italien) Antal Åkare: 1 DHI

Läs mer

24H COTA USA 2018 År 2018 är huvudmålet 24-timmars i USA tillsammans med Lestrup Racing Team.

24H COTA USA 2018 År 2018 är huvudmålet 24-timmars i USA tillsammans med Lestrup Racing Team. Häng med på vår resa in i svensk racings elit, STCC och upplev motorsportvärlden från insidan 24H COTA USA 2018 År 2018 är huvudmålet 24-timmars i USA tillsammans med Lestrup Racing Team. Samarbete Ett

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 STYRELSE OCH ANDRA UPPDRAG Ordförande: Vice Ordförande: Kassör: Sekreterare: Ledamot: Suppleanter: Ungdomsledare/ansvarig: Utbildningsledare: Tävlingsansvarig LVG Tävlingsansvarig

Läs mer

Stöd Paracykel.se i arbetet att:

Stöd Paracykel.se i arbetet att: Stöd Paracykel.se i arbetet att: Bibehålla och utveckla det arbete som startade 2013 med projekt Paracykel. Fortsatt kunna erbjuda prova-på aktiviteter, motionsaktiviteter med tillgång till cyklar, lokaler,

Läs mer

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK SENIOR och JUNIOR

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK SENIOR och JUNIOR UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2014-2015 - SENIOR och JUNIOR Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier för säsongen för Short Track - Senior 2014-2015 En generell beskrivning

Läs mer

ELITBIDRAG RUTINER I SAMBAND MED ELITBIDRAG

ELITBIDRAG RUTINER I SAMBAND MED ELITBIDRAG ELITBIDRAG RUTINER I SAMBAND MED ELITBIDRAG Detta häfte riktar sig till dig som är aktiv i KFUM Örebro Friidrott och erhåller elitbidrag. I häftet återfinns de regler, rättigheter och skyldigheter som

Läs mer

Kursen idrottsspecialisering 1 omfattar punkterna 1 2 och 4 7 under rubriken Ämnets syfte.

Kursen idrottsspecialisering 1 omfattar punkterna 1 2 och 4 7 under rubriken Ämnets syfte. SPECIALIDROTT Ämnet specialidrott möjliggör en utveckling av den idrottsliga förmågan mot elitnivå inom en vald idrott. Det behandlar metoder och teorier för prestationsutveckling mot elitnivå. Undervisningen

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 1 (6) Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 2018-19 (Beslutade av Svenska Fäktförbundets styrelses landslagskommitté den 20 juni 2018) Svensk ranking Svensk ranking på florett, sabel

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE TRIAL NR3 2015-02-26

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE TRIAL NR3 2015-02-26 1 (6) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE TRIAL NR3 2015-02-26 2015-02-26 (20.00-22.00) Telefonmöte Deltagare SVEMO Jonas Bergqvist Lars Edvardsson Anders Tibbling Nils Granath Gäster Peter Folkeson Arne Hedin Magnus

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

Vi har totallösningar från start till mål!

Vi har totallösningar från start till mål! Bohlin Racing (BR) Motorsport AB som ägs av Lennart Bohlin har sysslat med racing i över 50 år. Världsmästare i Superkart och senast 2012 segrare i Swedish GT, GTB klassen, är några av meriterna. Familjen

Läs mer

Tränings- och Tävlingsgrupp 13 år och äldre (födda 02 och tidigare):

Tränings- och Tävlingsgrupp 13 år och äldre (födda 02 och tidigare): Tränings- och Tävlingsgrupp 13 år och äldre (födda 02 och tidigare): HT (15 veckor) 1tim/vecka HT (15 veckor) 2tim/vecka (+ fysträningsspass och teori) VT (17 veckor) 1 tim/ vecka VT(17veckor) 2 tim/vecka

Läs mer

SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET

SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Senast uppdaterad: 2018-08-31 INLEDNING I detta dokument presenteras Svenska Kälksportförbundets verksamhetsplan för verksamhetsåret 2018-2019. Den

Läs mer

Eskilstuna Gymnastikförening. Verksamhetsplan 2018

Eskilstuna Gymnastikförening. Verksamhetsplan 2018 Eskilstuna Gymnastikförening Verksamhetsplan 2018 Syfte Eskilstuna Gymnastikförening vill genom gymnastiken medverka till rörelseglädje, god hälsa, gemenskap och ett livslångt intresse för gymnastik hela

Läs mer

Kvalkriterier och tävlingar för svenska landslaget på kortdistans 2019

Kvalkriterier och tävlingar för svenska landslaget på kortdistans 2019 Kvalkriterier och tävlingar för svenska landslaget på kortdistans 2019 Svensk Triathlon 2020 och dess medlemsföreningar arbetade under hösten 2016 fram ett styrdokument och en strategi mot 2020. Strategin

Läs mer

Team Red Dragon Övergripande projektplan och mål

Team Red Dragon Övergripande projektplan och mål Team Red Dragon Team Red Dragon Övergripande projektplan och mål Utveckla och fördjupa samarbetet med Upplands och Västmanlands Cykelförbund Skapa en brygga mellan Team Red Dragon och cykelklubbarna i

Läs mer

Vi samarbetar med Omni4 som har fysioterapeuter och sjukgymnaster i våra lokaler.

Vi samarbetar med Omni4 som har fysioterapeuter och sjukgymnaster i våra lokaler. Nacka Dojo grundades 1982 av Ingemar Sköld, 9 dan i Sport Ju- Jutsu - På japanska betyder dojo en lokal där man tränar Vi är en av Nackas framgångsrikaste idrohsföreningar År 2010 valdes vi Kll Årets klubb

Läs mer

IBF Gagnefs sponsorpaket ska locka fler företag och sponsorer till föreningens sponsornätverk.

IBF Gagnefs sponsorpaket ska locka fler företag och sponsorer till föreningens sponsornätverk. Sponsorpaket Sponsringsarbetets syfte och mål: IBF Gagnef har sedan 2008 verkat för Gagnefs invånare och företagare. IBF Gagnefs breda förankring hembygden gör klubben till en bra samarbetspartner för

Läs mer

Malmö Kappsimningsklubb

Malmö Kappsimningsklubb Malmö Kappsimningsklubb arrangerar SM/JSM i simning & SM i parasimning 28 juni 2juli, Lindängsbadet SM-veckan i Malmö 2019 SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF) i samarbete Specialidrottsförbunden,

Läs mer

Ett stort tack till dig och ditt företag som har stöttat och gett mig möjlighet att utvecklas och prestera under säsongen 2012.

Ett stort tack till dig och ditt företag som har stöttat och gett mig möjlighet att utvecklas och prestera under säsongen 2012. Ett stort tack till dig och ditt företag som har stöttat och gett mig möjlighet att utvecklas och prestera under säsongen 2012. Min säsong 2012 Jag skulle vilja säga att min säsong har varit helt fantastisk.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2018 -

Läs mer

Mål och inriktning. Version 3.0, uppdaterad

Mål och inriktning. Version 3.0, uppdaterad Mål och inriktning Vår huvudmålsättning är att erbjuda kvalificerad träning, där alla har möjlighet att utvecklas i sin egen takt och efter sina egna mål, från nybörjare i skridskoskolan till tävlingsåkare

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan Styrelsen: 2014 Lars-Ola Särkimukka, Kiruna Ingela Andersson, Skyllberg Jan Kårström, Stockholm Kenneth Holmberg, Hallstahammar avgick 21 januari 2014 Örjan Eliasson,

Läs mer

LICENSED 1080 PERFORMANCE SPECIALIST

LICENSED 1080 PERFORMANCE SPECIALIST MOVEMENT SYSTEMS LICENSED 1080 PERFORMANCE SPECIALIST MOVEMENT IS THE ESSENCE OF PERFORMANCE Som Licensierad 1080 Performance Specialist kommer du ha en unik förmåga att kunna analysera och förstå funktionell

Läs mer

Svenska Bordtennisförbundet UEM/JEM-information & direktiv

Svenska Bordtennisförbundet UEM/JEM-information & direktiv Svenska Bordtennisförbundet - 2019 UEM/JEM-information & direktiv Bästa supporter av svensk ungdomspingis, Följande dokument har ett uttalat syfte och omfattar en del nya direktiv kring SBTF:s ungdomssatsningar.

Läs mer

Protokoll längdrådsmöte

Protokoll längdrådsmöte Quality Airport Hotel Arlanda 2014 05 26 Protokoll längdrådsmöte Närvarande: Cathrine Engman Göran Nilsson Karin Ersson (via telefon) Joakim Abrahamsson (via telefon) Johan Sares Lars Selin (via telefon)

Läs mer

1.Allmänt Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4

1.Allmänt Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4 Verksamhetsplan 2014 Innehållsförteckning 1.Allmänt... 3 2.Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4 3. Utbildning/Utveckling... 4 4.Klubbmästerskap... 4

Läs mer

Preliminära regler - Uttagningar till landslaget år

Preliminära regler - Uttagningar till landslaget år Preliminära regler - Uttagningar till landslaget år 2013-2016 Definitiva regler beräknas vara klara 15 december 2015 Plats Lissfors 3-5 maj 2013. Reservplats är Hosjöholmen. Inbjudna och arrangör Uttagningstävlingarna

Läs mer

1.1. Tävling... 2. 1.1.1. Avbrytande av tävlingsomgång... 2. 1.1.2. Antal tävlande Svenskt Mästerskap/Svenskt Riksmästerskap UT...

1.1. Tävling... 2. 1.1.1. Avbrytande av tävlingsomgång... 2. 1.1.2. Antal tävlande Svenskt Mästerskap/Svenskt Riksmästerskap UT... Sida 1 av 6 Version 6 - September 2010 Följande handling beskriver alla avsteg/tillägg som vi inom Sveriges Modellflyg Förbund VO Elit inom klassen F3A (konstflyg) beslutat oss för att göra. Denna handling

Läs mer

Riksidrottsgymnasiet. Racing

Riksidrottsgymnasiet. Racing Riksidrottsgymnasiet Racing Framtidens racingförare ska utbildas Målet med Riksidrottsgymnasiet Racing i Mjölby är att utbilda talangfulla förare och ge dem förutsättningar att kunna bli morgondagens internationella

Läs mer

Team 2014. Glädje-Gemenskap-Engagemang SGF, Projekt Handigolf Riks 2013-2015

Team 2014. Glädje-Gemenskap-Engagemang SGF, Projekt Handigolf Riks 2013-2015 Team 2014 Glädje-Gemenskap-Engagemang SGF, Projekt Handigolf Riks 2013-2015 Team 2014 Glädje-Gemenskap-Engagemang SGF, Projekt Handigolf Riks 2013-2015 Goda exempel, aktiviteter, 1. Kontaktnät/Marknadsföring/Rekrytering/

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Sida 1 Svenska Biljardförbundet Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Dessa regler kompletterar Svenska Biljardförbundets grengemensamma tävlingsbestämmelser. Där dessa två står i konflikt, har det

Läs mer

Svensk Friidrotts Ungdomsråds. Verksamhetsinriktning 2011

Svensk Friidrotts Ungdomsråds. Verksamhetsinriktning 2011 Svensk Friidrotts Ungdomsråds Verksamhetsinriktning 2011 Omslag Andreas Rydberg, stavhopp, Världsungdomsspelen 2010 Foto: John-Eric Ericsson Utgivare Svensk Friidrotts Ungdomsråd ungdomsradet@ungfriidrott.se

Läs mer

Simhopp - landslaget 2018

Simhopp - landslaget 2018 Vad krävs av en landslagshoppare? Simhopp - landslaget 2018 En landslagsaktiv i simhopp är en elitidrottsman/elitidrottskvinna och behöver därför leva som en sådan. Vi strävar efter att simhopparna ska

Läs mer

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 STYRELSEN har under verksamhetsåret haft följande sammansättning: Ronnie Rosberg. Ordförande Klara Svensson. Sekreterare Thomas Lundin.

Läs mer

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben Föräldrabrottning en Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se en Se äldre/duktigare träna Regler samma oavsett ålder? Skicka fler tränare på utbildningar så att alla känner trygghet. Distriktsförbundet

Läs mer

Simhopp - landslaget 2019

Simhopp - landslaget 2019 Vad krävs av en landslagshoppare? Simhopp - landslaget 2019 En landslagsaktiv i simhopp är en elitidrottsman/elitidrottskvinna och behöver därför leva som en sådan. Vi strävar efter att simhopparna ska

Läs mer

Florett: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen

Florett: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen Florett: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen 2016-17 Svenska Fäktförbundet: Fastställd av styrelsens landslagskommitté 2016-08-18 Svensk ranking Svensk ranking på florett och värja för kadetter,

Läs mer

Så här fungerar landslagsverksamheten

Så här fungerar landslagsverksamheten Så här fungerar landslagsverksamheten Nu är den nya landslagsorganisationen på plats. Och kanske undrar du hur den är tänkt att fungera? Här förklarar landslagsledningen ramarna för landslagets aktiviteter.

Läs mer

Talangutveckling. Examensarbete Pernilla Bjuhr

Talangutveckling. Examensarbete Pernilla Bjuhr Talangutveckling Examensarbete 2014-2015 Pernilla Bjuhr Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1Syfte... 1 2. Upplägg med Östgötateamet... 2 2.1Kriterier för att vara med i Östgötateamet fälttävlan...

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSBOKSLUT

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSBOKSLUT VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSBOKSLUT STOCKHOLMS CASTINGFÖRBUND/ CASTING REGION ÖST FÖR VERKSAMHETSÅRET 2009 01 01 2009 12 31 Sida 1 av 5 STOCKHOLMS CASTINGFÖRBUND/CASTING REGION ÖST VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Läs mer

kan komma att få fullt finansierat uppdrag. kan ges möjlighet att delta mot en egenavgift. kan komma att få delar av aktiviteten finansierad.

kan komma att få fullt finansierat uppdrag. kan ges möjlighet att delta mot en egenavgift. kan komma att få delar av aktiviteten finansierad. UTTAGNINGSKRITERIER 2016-2017 SHORT TRACK - senior och junior Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier 1 Målsättning Svenska Skridskoförbundets målsättning är att arbeta kontinuerligt

Läs mer

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B Golfsäsongen 2012 HUDIKSVALLS G O L F K LU B B Välkommen till säsongen 2012 Vintern är äntligen över och golfsäsongen drar igång. Årets program är fullt av aktiviteter som vi hoppas skall vara roliga och

Läs mer

AUDI FIS SKI CROSS WORLD CUP IDRE FJÄLL januari worldcupidrefjall.com

AUDI FIS SKI CROSS WORLD CUP IDRE FJÄLL januari worldcupidrefjall.com AUDI FIS SKI CROSS WORLD CUP IDRE FJÄLL 12-14 januari 2018 VÄLKOMMEN TILL IDRE FJÄLL Idre Fjäll är en stiftelse, bildad 1965 av dåvarande Idre kommun och Friluftsfrämjandet, med uppdraget att skapa arbete

Läs mer