Nr 1 mars/april HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, HANDEN , fax (Administration och förvaltning).

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nr 1 mars/april 2009. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning)."

Transkript

1 Nr 1 mars/april 2009 Viktiga telefonnummer och webbsida brf.tellus@brftellus.se Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet under andra torsdagen i månaden kl HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, HANDEN , fax (Administration och förvaltning). HSB Kundservice/Felanmälan Du kan även gå in på Under rubriken tjänster finner Du rubriken Felanmälan via webb/teknisk förvaltning. Klicka där. Välj namnet på Din bostadsrättsförening och gör därefter Din anmälan. Störningsjour Anticimex Skadedjursbekämpning (kostnadsfri hjälp) Uppge försäkringsnummer *1, Brandkontoret Hissjouren HSB Jour (vid akuta fel som inte kan vänta till vardagen därpå) Nästa nummer av Satelliten utkommer under juni Du är alltid välkommen med Dina textbidrag eller synpunkter till redaktionen för Satelliten via Föreningsexpeditionen, Lejonets gata 383, HANINGE eller via brf.tellus@ownit.nu Vill Du ha med något i nästa nummer av Satelliten är sista dag för inlämning av material den 25 maj Viktiga telefonnummer Välkommen till Årsstämman 23 april Motion om kollektivt bostadsrättstillägg Energiprojektet Häng inte på onödigt i nyckeltuben P-tillstånd för entreprenörer eller vid flyttning Handikapp-tillstånd gäller ej inom brf Tellus Behöver Du Din P-plats? Flera står på kö nu Anslagstavlan Drabbad av inbrott eller skadegörelse Ring Polisen Köp inga billighetskranar! Tips vid inläggning av laminatgolv Varning till renoverare! Värmerör i golvet Köp säkerhetsdörr och betala på hyran! Röj i din källare Gnällspiken Kameraövervakning i garaget Föreningslokal finns på Lejonets gata 383, för privata tillställningar av familjekaraktär. Hyra 150:- per 12-timmarspass ( , ). Debiteras via din hyresavi. För visning och frågor, tv Mikael Andersson För webb-bokning Kontakta micke.andersson@brftellus.se för användaruppgifter. Bokning kan även ske via HSB, , fax Bastu finns på Lejonets gata 384. Kostnad 30:- per besök. Debiteras på din hyresavi. För visning och frågor, tv Mikael Andersson Elektronisk bokningstavla finns innanför dörren på kv plan. Använd din APTUS-bricka. Den både öppnar dörren och används för bokning av tid. För webb-bokning Kontakta micke.andersson@brftellus.se för användaruppgifter. Träningslokal finns på Lejonets gata 385. Kostnad 700:-/år. Debiteras på din hyresavi. För behörighet ring HSB , eller Mikael Andersson För visning och frågor om gymmet, Jimmy Åbom Använd din APTUS-bricka. Den öppnar dörren.

2 Välkommen till Årsstämman 23 april Du är välkommen till HSB brf Tellus ordinarie stämma som äger rum torsdagen den 23 april 2009, kl Stämman äger rum i Brandbergsskolans matsal, på Norra Kronas gata 429 intill Brandbergens centrum. Du kommer att få en särskild kallelse om det och vi hoppas att det skall gå bra att hitta dit. Vi skall under kvällen behandla årsredovisningen för tiden som Du får i brevlådan inom en månad. Vi skall också som brukligt klara av en hel del frågor på dagordningen, bland annat erforderliga val till styrelse, samt välja revisorer och andra förtroendevalda. Hoppas vi får en trevlig kväll tillsammans. Varmt välkommen! önskar styrelsen genom Frans Ibsen Ordförande HSB Felanmälan via Webb Du kan felanmäla hos HSB Kundservice , men Du kan även gå in på HSBs hemsida se/stockholm Under rubriken tjänster finner Du rubriken Felanmälan via webb/teknisk förvaltning. Klicka där. Välj namnet på Din bostadsrättsförening och gör därefter Din anmälan.

3 Bostadsrättstillägg Försäkringsskydd för alla from 2010? När man har bostadsrätt är det viktigt att inte bara ha hemförsäkring. Man måste även skaffa sig ett skydd för de delar i lägenheten som man har underhålls- och reparationsansvar för enligt stadgarna det vill säga, kombinera sin hemförsäkring med ett bostadsrättstillägg. Bakgrund Utgångspunkten är att var och en har ett underhållsansvar som skall omfattas av ett extra försäkringsskydd. Att ha det extra skyddet är mycket viktigt eftersom en vanlig hemförsäkring endast täcker lösöre, dvs möbler och bohag i bostaden om det till exempel skulle uppstå en brand- eller vattenskada. Samtidigt har varje medlem ansvaret för allt inre underhåll i lägenheten, och skulle en skada inträffa, så täcker husets försäkring normalt endast fastighetens stomme, medan du som medlem får svara för alla ytskikt och tätskikt i lägenheten som till exempel, tapeter, kakel, målning, golv. Skulle till exempel ett avloppsrör i köket läcka så att det blir skador i golvet, så åtgärdar husets försäkring undergolvet medan du får svara för golvmaterialet. Och om du själv skulle vara orsak till skadan så drabbas du kanske dessutom av husets självrisk, om du varit vållande eller försumlig. Det kan då bli fråga om belopp på ett basbelopp det vill säga drygt :-. Detta kan du också kan försäkra dig mot via bostadsrättstillägget och självrisken blir då 2.000:- i stället. Bostadsrättstillägg för alla from Var och en skall alltid se till att ha en hemförsäkring för sitt lösöre mm. Och det är du som väljer vilket hemförsäkringsbolag du önskar! Men ett bostadsrättstillägg kan tecknas enskilt av var och en, eller gemensamt av bostadsrättsföreningen och då gäller för alla medlemmar. Ett bostadsrättstillägg via föreningen kan du kombinera med vilken hemförsäkring som helst. Att privat teckna ett enskilt bostadsrättstillägg kostar omkring 150:- 250:-/år beroende på vilket hemförsäkringsbolag man har valt. Om bostadsrättsföreningen i stället tecknar bostadsrättstillägget kostar det 100:- 150:- /per lgh och år. Styrelsen ser en stor trygghet för alla om alla medlemmar har ett bra försäkringsskydd för sina lägenheter. Styrelsen föreslår därför stämman den 23 april 2009, i en egen motion, att besluta om att införa kollektivt bostadsrättstillägg i föreningen. Fundera på vad du tycker om det och rösta på stämman. Styrelsen genom Frans Ibsen Ordförande

4 Energiprojektet Det s.k. energiprojektet kommer efter flera års planering att genomföras, med början under år Fullt genomfört, beräknas investeringskostnaden till 23 miljoner kronor, och återbetalningstiden beräknas till år. Av totalkostnaden kan 6 miljoner sägas vara underhåll som föreningen inom nära framtid ändå blivit tvungen att genomföra, nämligen utbyte av tätningslister som stämman fattat beslut om, byte av pumpar i värme- och VVC-system, rengöring av ventilationskanaler, Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) med injustering av luftflöden och utbyte av samtliga stamventiler inkl. asbestsanering. Återbetalningstiden är med tanke på ränteläget och ovisshet om framtida energipriser något vansklig att beräkna. Dessutom är den exakta årliga besparingen inte känd ännu. En första presentation av energiprojektet genomfördes i form av ett Öppet hus i föreningslokalen på Lejonets gata 383. Nyckeltuben i dörren Häng inte på för mycket prylar på nyckelknippan! Nu är det dags för Energiprojektet och vill vi be Dig som hängt på tex öl-öppnare och prydnadssaker på nyckelknippan i tuben, att ta bort sådant onödigt. Problemet är att nyckelknippan ej går att få ut genom tuben för serviceteknikern. Då blir ju heller inte jobbet gjort. Tänk också på att nyckeltuben endast skall användas när det är aviserade lägenhetsarbeten. Av säkerhetsskäl skall nyckeln aldrig förvaras permanent i tuben.

5 P-tillstånd för entreprenörer eller vid flyttning Om Du till exempel anlitar hantverkare som behöver ha servicebil intill porten, eller kanske skall flytta, behöver Du tillfälligt parkeringstillstånd. Saknas P-tillstånd riskerar Du P-böter. Tillfälligt P-tillstånd kan Du få kostnadsfritt av föreningen via HSB-kontoret, Sleipnervägen 115, Handen. Det går bra att ringa och beställa P-tillståndet. Uppge bilens registreringsnummer. Var ute i så god tid som möjligt så Du hinner att få Ditt P-tillstånd. Tänk också på att informera den Du anlitar att parkera fordonet så det absolut inte hindrar för utryckningsfordon. Handikapptillstånd gäller ej inom föreningens markområde Inom föreningen finns inga särskilda handikapp-parkeringar. Handikapptillstånd gäller ej heller inom föreningens markområde. Skall någon komma som gäst är det viktigt att veta att handikapp-tillstånd ej heller gäller på besöksparkeringen på Lejonets gata. Betalningsplikt gäller för alla gäster. Behöver Du Din P-plats? Flera står på kö nu Vi har en längre tid haft brist på lediga P-platser. Om Du hyr P-plats eller garage och vet med Dig att Du inte längre behöver bilplatsen? - tag då kontakt med HSB, , så ordnar de med upphörande av platsen samtidigt som Du hjälper någon som står på tur i kön.

6 Anslagstavlan Vill Du byta, köpa eller sälja? - Annonsera på anslagstavlan! På Anslagstavlan i Satelliten kan du som medlem i HSB brf Tellus annonsera gratis. Medlemstidningen Satelliten utkommer fyra gånger om året. Kanske du behöver en originalkökslucka och kanske någon annan granne samtidigt just skall slänga ut sitt kök och bygga nytt? Kanske du har en originalinnerdörr som du inte behöver och någon annan saknar den? Vill Du lämna annonsmaterial? Kontakta Satellitens redaktion via HSB-kontoret Drabbad av skador och inbrott Kontakta polisen Om Du drabbas av inbrott i tex källaren är det viktigt att Du anmäler detta till polisen. Ring telefon polisen och anmäl. Även om många inbrott aldrig klaras ut, är det viktigt att anmäla alla inbrott till polisen. Polisen har då lättare att lägga pussel och Du ökar sannolikt chansen att brottet klaras ut. Viktigt är också att polisens resurser sammanhänger med inkomna anmälningar. Ingen statistik = inga brott = inga poliser!

7 Köp inga billighetskranar! Köp rejäla blandare av de mest kända märkena. Föreningens standard är blandare av märket FMM. Dessa blandare byter dessutom föreningar packningar på utan extra avgift, just för att ha ett system som fungerar och som inte medför olägenheter för grannarna. På förekommen anledning vill styrelsen avråda ifrån att ni köper billigaste sorten av blandare till kök eller badrum. Det finns nämligen blandare som ser mycket fina ut på utsidan, men som har råa gjutytor på insidan och dåliga stängningsventiler och packningar som medför tjut och tryckstötar. Det finns även blandare som släpper igenom kallvatten och trycker undan varmvattnet. Väljer man udda blandare så kan det även bli problem med service och reservdelar, vilket man i så fall får svara för själv. Öppet- och telefontider på HSB Förvaltningskontor Sleipnervägen 115, HANDEN Tel , fax september - 15 maj Måndag Onsdag samt Torsdag samt Fredag Vid akuta fel under helgerna, som inte kan vänta till vardagen därpå, HSB Jouren

8 Tips vid inläggning av laminatgolv Vi vill passa på att skicka med ett litet tips ifrån våra förvaltare angående de alltmer populära laminatgolven eller klick-golven. Dessa golv medför att det blir en högre ljudnivå i lägenheten än vinylgolven. Det medför tyvärr ofta att ljudet blir störande och går vidare ned till ev granne under. För att undvika ljud lägger man alltid en typ av skumplastduk under laminatgolvet, men vad man nästan alltid missar är en detalj när man sätter dit golvsockeln. När golvsockeln trycks ned mot golvet och skruvas eller spikas fast i väggen uppstår en ljudbrygga som ger oönskade resonansljud. Detta löser Du mycket enkelt genom att först sätta fast en självhäftande sk damm-tätningslist av skumgummi på undersidan av golvsockeln ned mot golvet innan Du sätter fast sockeln. Både Du och grannen får då bättre/lägre ljudnivå på detta enkla vis. Lycka till! Varning Värmerör i golv och under dörrtrösklarna! Om Du står i begrepp att renovera Din lägenhet så gäller största försiktighet! Speciellt vid läggning av nytt golv eller montering av dörrtrösklar eller sk handikapptrösklar. Detta beror på att värmerören mellan de olika rummen går i golvet (under trösklarna) och ut och in genom dörrhålen mellan rummen och inte utefter ytterväggarna! Du kan därför inte skruva eller spika nedåt i golvet. Risken för vattenskador är uppenbar! Därför kan Du inte heller skruva fast underlag hur som helst i golvet om Du tex skulle vilja lägga klinkers i något rum. Om Du förorsakar vattenskador är det Du själv som är ansvarig och får stå för kostnaden. Om Du anlitar hantverkare är det på Ditt ansvar att Du även informerar dem om att det absolut inte går att skruva eller spika i golven, om man inte först har tagit reda på var värmerören går i golvet.

9 Säkerhetsdörrar Köp inte säkerhetsdörrar vid dörren! förlängt avtal 2009 om medlemspris Det förekommer då och då att lycksökare och andra säljer säkerhetsdörrar och låsdetaljer mm genom dörrknackning. Vi kan inte rekommendera sådana köp. Gäller det säkerhet så har vi i bostadsrättsföreningen ett mycket bättre alternativ. Köp en riktig säkerhetsdörr och betala den i lugn och ro under tre år på din månadsavgift för lägenheten. HSB brf Tellus har ett avtal om medlemserbjudande med BC-Bygg AB tel Avtalet är förlängt för Priser 2009 Säkerhetsdörrarna är av märket Daloc och är ståldörrar i mahognyliknande utförande. Normal standard kostar :- och dörr av den nya EU-standarden (med extra låsreglar upptill och nedtill i framkant) kostar :-. Allt levereras och monteras fullt färdigt på plats och borttransport av gamla dörren ingår. Moms ingår i priset. Priserna bedöms ligga ca 25 30% lägre än vad man erbjuds som enstaka kund. Betala via månadsavgiften Från bostadsrättsföreningens sida har även ett finansieringsalternativ kopplats till erbjudandet. Vill Du inte betala kontant, kan Du få dörren betald av föreningen genom påslag på hyran under tre år. Kostnaden blir då, beroende på dörr, ca 400:- per månad inklusive 5% ränta och uppläggningsavgift. Beställningsblankett finns hos HSB-kontoret i Midgård, tel Vill du köpa säkerhet, så skall du så klart köpa säkert också! Med vänlig hälsning Styrelsen

10 Röj Din källare maj Snart är det dags för vårens källarröjning. Ta chansen! Töm Ditt källarförråd eller rensa i utrymmena i lägenheten. Underlätta även för Dig själv och Dina grannar och för brandsäkerhetens skull genom att kasta bråte som olovligen ställts i källargångar och andra allmänna utrymmen, som till exempel trasiga pulkor, kartonger och annat skräp. Stort tack på förhand till dig som hjälper till med det! Vi ställer som vanligt ut två containrar, De kommer att stå utställda under tiden maj vid vändplanerna på: Tvillingarnas gata 318 och Lejonets gata Då får Du kasta blandade prylar. Vi har kommit överens med renhållningsverket SRV att de sorterar lassen. Men... Du får inte kasta elektronik, kyl, frys, spis, tvättmaskin, micro, miljöfarligt avfall eller färg och liknande i containern. Lycka till! 10 källaren är inget grovsoprum Vi brukar undvika gnällspikar men nu kommer det tyvärr en sådan. En genomgång har nämligen gjorts av de allmänna utrymmena och källargångarna... och vad hittade vi väl där? Jo, mycket bråte som egentligen skulle ha burits till soprummet i stället. Av brandsäkerhetsskäl får ingenting förvaras i allmänna utrymmen som trapphus och källargångar. Styrelsen vädjar nu till dig som känner med dig att du ställt grejor som du skall bära till soprummet sedan att nu göra slag i saken och gå iväg med rasket till miljöhus eller grovsoprum beroende på vad det är. Släng eller ta vara på dina saker snarast. Om inte annat kan du passa på att slänga sakerna när containern kommer maj.

11 Kameraövervakning i garaget För vår trygghets skull installeras kameraövervakning i garaget. Det är viktigt att Du som har behörigt tillträde till garaget skall känna till det. Skyltning har även gjorts så att ev objudna gäster får klart för sig att de inte är ostörda. Varmgaraget är redan klart och inom kort blir även installationen klar i kallgaraget. Träffa styrelsen Du kan träffa styrelsens representanter andra torsdagen i månaden mellan kl Då kan du till exempel fråga något, eller personligen framföra dina synpunkter och idéer till styrelsen för HSB brf Tellus. Du kan också nå styrelsen via mail, brf.tellus@brftellus.se Föreningsexpeditionen ligger på Lejonets gata 383 Varmt välkommen! STYRELSEN 11

12 12 Styrelsen önskar alla medlemmar

I detta nr bl a: Styrelsen önskar alla medlemmar en. Nr 1 mars 2008

I detta nr bl a: Styrelsen önskar alla medlemmar en. Nr 1 mars 2008 Nr 1 mars 2008 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet första torsdagen i månaden kl 18.30 20.00. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret

Läs mer

Nr 3 oktober 2008. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning).

Nr 3 oktober 2008. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning). Nr 3 oktober 2008 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet under andra torsdagen i månaden kl 18.30 12.00 med början 2008-10-09.

Läs mer

Styrelsen önskar alla en trevlig höst! Vi behöver en ansvarig för vårt gym!

Styrelsen önskar alla en trevlig höst! Vi behöver en ansvarig för vårt gym! Nr 3 oktober 2007 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet första torsdagen i månaden kl 18.30 20.00. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret

Läs mer

Nr 2 Juni 2009. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning).

Nr 2 Juni 2009. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning). Nr 2 Juni 2009 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.se brf.tellus@brftellus.se Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet 2:a torsdagen i månaden kl 18:00-19:00, dock ej under sommaren

Läs mer

Nr 1 mars 2007 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition HSBs brf Tellus, HSB-kontoret En Glad

Nr 1 mars 2007 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition HSBs brf Tellus, HSB-kontoret En Glad Nr 1 mars 2007 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet första torsdagen i månaden kl 18.30 20.00 HSBs brf Tellus, HSB-kontoret

Läs mer

se sid 7! Nr 4 december 2008 HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning).

se sid 7! Nr 4 december 2008 HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning). Nr 4 december 2008 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet under andra torsdagen i månaden kl 18.00 19.00. HSBs brf Tellus,

Läs mer

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År! Nr 4 December 2009 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.se brf.tellus@brftellus.se Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet 2:a torsdagen i månaden kl 18:30-20:00 HSB ServiceCenter Förvaltning

Läs mer

Trevlig sommar! Styrelsen önskar alla en. Nr 2 juni 2007

Trevlig sommar! Styrelsen önskar alla en. Nr 2 juni 2007 Nr 2 juni 2007 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet första torsdagen i månaden kl 18.30 20.00. OBS! sommarstängt. Öppnar

Läs mer

Nr 3 september 2009. HSB ServiceCenter Förvaltning och Felanmälan E-post:servicecenter@stockholm.hsb.se 08-785 35 00

Nr 3 september 2009. HSB ServiceCenter Förvaltning och Felanmälan E-post:servicecenter@stockholm.hsb.se 08-785 35 00 Nr 3 september 2009 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.se brf.tellus@brftellus.se Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet 2:a torsdagen i månaden kl 18:00-19:00 HSB ServiceCenter Förvaltning

Läs mer

I detta nr bl a: Styrelsen önskar alla medlemmar en. Nr 4 december 2007

I detta nr bl a: Styrelsen önskar alla medlemmar en. Nr 4 december 2007 Nr 4 december 2007 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet första torsdagen i månaden kl 18.30 20.00. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret

Läs mer

glad och solig sommar! alla boende tillönskas en

glad och solig sommar! alla boende tillönskas en Nr 2 juni 2008 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet under första torsdagen i månaden kl 18.00 19.00 med början 2008-09-11

Läs mer

Bostadsrättföreningen BALDER. Årsredovisning för verksamhetsåret 2012-05-01-2013-04-30

Bostadsrättföreningen BALDER. Årsredovisning för verksamhetsåret 2012-05-01-2013-04-30 Bostadsrättföreningen BALDER Årsredovisning för verksamhetsåret 2012-05-01-2013-04-30 HSB bostadsrättsförening Balder i Haninge K A L L E L S E Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening BALDER i Haninge kallas

Läs mer

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Söderbysjön!

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Söderbysjön! Välkommen till Bostadsrättsföreningen Söderbysjön! Varmt välkommen till vår förening! Vi hoppas att du ska trivas här hos oss! Här har vi samlat lite information som vi tror att du kan ha nytta av som

Läs mer

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt ordningsregler som alla boende är skyldiga att känna till och rätta

Läs mer

Välkommen till Brf. Nattsländan!

Välkommen till Brf. Nattsländan! Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Välkomstbrev - version 1.2 2019-01-10 Sid 1 (5) Välkommen till Brf. Nattsländan! Vi vill hälsa dig varmt välkommen som medlem till bostadsrättsföreningen

Läs mer

Vindkraftsplanerna lagda på framtiden. Individuell mätning av el i lägenheten

Vindkraftsplanerna lagda på framtiden. Individuell mätning av el i lägenheten Vindkraftsplanerna lagda på framtiden Som styrelsen informerade om på årsstämman 2012 pågick en utredning om föreningen skulle köpa andelar i vindkraftverk och på så sätt få miljövänlig el till ett bra

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Information för medlemmar i BRF Rudan 11

Information för medlemmar i BRF Rudan 11 20190101 Information för medlemmar i BRF Rudan 11 BRF Rudan 11 Föreningen bildades under 2006 då Svea fastigheter sålde fastigheten till hyresgästerna. Föreningen har idag 38 lägenheter samt sju butikslokaler.

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

BRF TIMOTEJEN

BRF TIMOTEJEN BRF TIMOTEJEN 2011-03-14 VAD ÄR EN BOSTADSRÄTTSFÖRENING? En bostadsrättsförening (brf) är en ekonomisk förening en sorts bostadsföretag med syfte att upplåta lägenheter med bostadsrätt, på obestämd tid.

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

Trivselregler Brf Nyboda 1

Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselreglerna kompletterar föreningens stadgar. Uppdaterade juni 2016 Våra trivselregler finns för att föreningen ska fungera till allas trevnad. Även för att undvika missförstånd

Läs mer

BRF NIPFJÄLLET 10 ORG.NR

BRF NIPFJÄLLET 10 ORG.NR VATTENSKADOR BRF NIPFJÄLLET 10 A. ALLMÄNT Vårt kallvatten levereras av Stockholm vatten och varmvattnet kommer från Fortum till både fjärrvärme och varmvatten i kranarna. All vattenförbrukning faktureras

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD TILLSAMMANS är vi över en halv miljon medlemmar. Du som bor i HSB är i gott sällskap. Cirka 345 000 av medlemmarna bor i HSBs bostadsrättsföreningar,

Läs mer

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Några av fördelarna du får som HSB-medlem Centrala avtal som sänker kostnader Tack vare att vi är så många i HSB kan vi teckna förmånliga avtal

Läs mer

VÄLKOMMEN till vårt hus!

VÄLKOMMEN till vårt hus! VÄLKOMMEN till vårt hus! Vi är alla glada för vårt fina hus och vi hoppas att Du också ska finna dig väl till rätta här och känna att du faktiskt är delägare i huset. Detta gör nämligen att man är rädd

Läs mer

Flera nyinflyttade har kommit till vårt hus under våren. Vi hälsar alla nya medlemmar välkomna och hoppas ni ska trivas.

Flera nyinflyttade har kommit till vårt hus under våren. Vi hälsar alla nya medlemmar välkomna och hoppas ni ska trivas. 1 Föreningens webbplats http://www.gbghus45.se Hej! Hoppas ni alla har njutit av den fina sommaren. Nu ser vi fram emot en fin höst. Tillsammans med Riksbyggen är ambitionen alltid att göra vårt bästa

Läs mer

www.brftellus.se Hitta rätt i HSBs brf Tellus Vår bostadsrättsförening

www.brftellus.se Hitta rätt i HSBs brf Tellus Vår bostadsrättsförening Spara denna årsredovisning, den tillhör lägenheten och du kan behöva den vid försäljning och kontakt med din bank. Hitta rätt i HSBs brf Tellus Vår bostadsrättsförening 2016 www.brftellus.se Översiktskarta

Läs mer

Vad innebär det att bo i bostadsrätt?

Vad innebär det att bo i bostadsrätt? Vad innebär det att bo i bostadsrätt? Vad är en bostadsrätt? Äger jag min lägenhet? Många som köpt en bostadsrätt tror också att de äger lägenheten. Onekligen lätt att tro, med tanke på priset man får

Läs mer

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Fastställd av styrelsen 2014-01-22 2(8) Välkommen till Brf Morkullan! Brf Morkullan ligger mitt i centrala Malmö och har en lång historia. Husen

Läs mer

Välkommen till BRF Ekensbergs udde

Välkommen till BRF Ekensbergs udde Välkommen till BRF Ekensbergs udde (Flygfoto Stockholm/Nils-Åke Siversson, Stockholmskällan) Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde. När man

Läs mer

Brf Geväret. www.brfgeväret.se. Västeråshus nr. 6. Tel: 073-787 72 00 info@brfgevaret.se

Brf Geväret. www.brfgeväret.se. Västeråshus nr. 6. Tel: 073-787 72 00 info@brfgevaret.se Brf Geväret Västeråshus nr. 6 www.brfgeväret.se Tel: 073-787 72 00 info@brfgevaret.se Lägenhetspärm Brf Geväret, Västeråshus nr 6 Att tänka på... 3 Vad innebär bostadsrätt... 3 Nyttjanderätten kan förverkas...

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Inred med Svenska Bostäders stilval och tillval

Inred med Svenska Bostäders stilval och tillval Personligare hem Inred med Svenska Bostäders stilval och tillval Nu gör vi det enklare för dig att sätta din personliga prägel på din lägenhet. Genom Svenska Bostäders stilval och tillval kan du inreda

Läs mer

Brf Vindsslottet Januari 2008

Brf Vindsslottet Januari 2008 Nyhetsbrev januari 2008 Hänglås garage De hänglås som ni har idag till garageburarna måste lämnas tillbaka till Sollentuna hem enligt tidigare information från Sollentunahem. Du kan kvittera ut ett nytt

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

INRED MED SVENSKA BOSTÄDERS STILVAL OCH TILLVAL

INRED MED SVENSKA BOSTÄDERS STILVAL OCH TILLVAL INRED MED SVENSKA BOSTÄDERS STILVAL OCH TILLVAL PERSONLIGARE HEM Vi gör det enkelt för dig att sätta din personliga prägel på din lägenhet. Genom Svenska Bostäders stilval och tillval kan du inreda lägenheten

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01 VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP Nu har du blivit medlem i en kooperativ bostadsrättsförening. Det är något alldeles speciellt med en bostadsrätt i HSB. Tillsammans

Läs mer

I samband med årsmötet finns även möjlighet att ställa frågor till styrelsen. Inkomna motioner skall behandlas av stämman.

I samband med årsmötet finns även möjlighet att ställa frågor till styrelsen. Inkomna motioner skall behandlas av stämman. Inbjudan Föreningens årsstämma kommer i år att hållas på Mornington Hotell, Norrbyvägen 30, Tisdagem den 21 Maj 2018. Det kommer att vara affischerat i entrén. Konferenslokalen är högst upp! Agenda för

Läs mer

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Alla hus åldras och behöver renoveras Vid en badrumsombyggnad får badrum och el-installationer en ny modern standard

Läs mer

Välkommen till BRF Bonifacius

Välkommen till BRF Bonifacius Bostadsrättsföreningen Bonifacius Iliongränden 151, 224 72 Lund, Mail: styrelse@bonifacius.se http://www.bonifacius.se/ Välkommen till BRF Bonifacius Innehåll Hej och välkommen till Brf Bonifacius!...

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 2013 i november VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 Vår förening bildades 1978 och den består av 84 lägenheter som samtliga är bostadsrätter. Att bo i bostadsrätt. Att köpa en bostadsrätt

Läs mer

Sommarmeddelande. Från styrelsen RB Bostadsförening SKÄRAN

Sommarmeddelande. Från styrelsen RB Bostadsförening SKÄRAN Sommarmeddelande Från styrelsen RB Bostadsförening SKÄRAN Vi i styrelsen vill tacka för att vi fick Ert fortsatta förtroende. Vi vill passa på att önska alla en trevlig sommar och lämna lite information.

Läs mer

Levertinsgatan 1, Stockholm Kontakt Tommy Sörstrand tel e-post

Levertinsgatan 1, Stockholm Kontakt Tommy Sörstrand tel e-post VÄLKOMSTBREV Grattis till din nya lägenhet och välkommen till Brf Kristinebergsstrand! Vi hoppas att du ska trivas hos oss. Här kan du läsa om vad som är viktigt att tänka på och bra att känna till, som

Läs mer

Senast reviderad: 2013-03

Senast reviderad: 2013-03 Välkomna till Vi vill hälsa dig välkommen som medlem till Brf Trädgården i Karlstad och hoppas att du kommer trivas här. Här kommer information som varje medlem bör känna till. Är det något du funderar

Läs mer

Hemförsäkring. Vara behjälplig vid storskada. Trygghet för Bostadsrättsföreningen 20 40% saknar hemförsäkring Trygghet för den boende

Hemförsäkring. Vara behjälplig vid storskada. Trygghet för Bostadsrättsföreningen 20 40% saknar hemförsäkring Trygghet för den boende Information angående Hemförsäkring samt Bostadsrättsförsäkring- Skadeförebyggande Denna information hade försäkringsmäklarna Kent Nilsson och Robert Carlsson, Willis på Boende informationen den 3 december

Läs mer

PW Bad & Bygg AB. Under stambytet

PW Bad & Bygg AB. Under stambytet Under stambytet Det praktiska arbetet med stambytesprojektet börjar med att vi noggrant dokumenterar och fotograferar de utrymmen vi skall arbeta i så att vi vet hur det ser ut före arbete påbörjas. Detta

Läs mer

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta Välkommen till HSB Brf Rönnen Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta 2 Innehåll sidan Välkommen till... 3 Rönnens styrelse... 4 Information om försäkring...

Läs mer

Välkommen som hyresgäst hos oss!

Välkommen som hyresgäst hos oss! Välkommen som hyresgäst hos oss! Information till dig som bor hos Hässlehem Vi på Hässlehem hälsar dig välkommen till ditt nya hem samt till oss som bostadsföretag. I denna folder har vi samlat en del

Läs mer

Vi på Berget. Under våren har styrelsen fortsatt arbetet med att förbättra i föreningen. SRV levererar nya sopbehållare: 27 aug

Vi på Berget. Under våren har styrelsen fortsatt arbetet med att förbättra i föreningen. SRV levererar nya sopbehållare: 27 aug Informationsblad nr.2 & 3 Aug 2015 Vi på Berget I detta nummer Första sidan Styrelsen informerar Viktiga datum 2015 Sortering av matavfall Sid 2 Bergets dag Ansvarsområden Sid 3-4 Stämmoprotokoll 2015

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

LAG OCH BOSTADSRÄTT BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GLÄDJEN

LAG OCH BOSTADSRÄTT BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GLÄDJEN LAG OCH BOSTADSRÄTT BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GLÄDJEN VAD ÄR EN BOSTADSRÄTTSFÖRENING? En sorts ekonomisk förening Medlemmarna äger sitt hus gemensamt Egna stadgar 1 MEDLEMMAR I BRF Betalar en insats Har andel

Läs mer

Kontakta gärna Hazze Molin, telefon 08-767 03 55, om det är någon ytterligare information du efterfrågar i pappersformat.

Kontakta gärna Hazze Molin, telefon 08-767 03 55, om det är någon ytterligare information du efterfrågar i pappersformat. Hej! Här kommer en sammanställning av den information som vi har publicerat på www.korvetten.se sedan förra utdraget som skickades ut den 2010-07-02. Hemsidan innehåller dock en mängd information i fasta

Läs mer

Stambyte och nytt badrum

Stambyte och nytt badrum Stambyte och nytt badrum 1 2 Vad händer vid stambytet? I huset du bor i eller är på väg att flytta till så börjar rörstammar och vattenledningar bli gamla. De har slitits under årens lopp och måste nu

Läs mer

KALLELSE FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE FÖRENINGSSTÄMMA Du och övriga medlemmar i HSB:s bostadsrättsförening Vilunda i Upplands Väsby kallas härmed till ordinarie föreningsstämma. Dag: Måndag den 25 april 2016 Tid: 18:45 (registrering

Läs mer

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 Information till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 För vår gemensamma trivsel har vi skrivit ned några riktlinjer för att vi alla skall trivas tillsammans i vår förening. Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan 2 Varmt välkommen till bostadsrättföreningen Stenhällan i Vallentuna. Vi hoppas Ni kommer att trivas med Er lägenhet och med Era

Läs mer

Dags för nytt badrum! Information inför stambytet

Dags för nytt badrum! Information inför stambytet Dags för nytt badrum! Information inför stambytet Vi gör det ännu bättre att vara göteborgare www.bostadsbolaget.se Varför byta stammar? Allt har en livslängd. För vattenledningar och avloppsrör räknar

Läs mer

Trivselregler Brf Leoparden 5

Trivselregler Brf Leoparden 5 Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt trivselregler. Dessa regler gäller inte bara dig som hyresgäst/bostadsrättshavare utan

Läs mer

Information från A-Ö för alla boende

Information från A-Ö för alla boende Information från A-Ö för alla boende Uppdaterad augusti 2013 Välkommen till Söderby 2:14 Vi har sammanställt allmän information för alla boende i området. Helt enkelt ett litet ABC för alla oss som bor

Läs mer

Handbok för boende i brf Beda

Handbok för boende i brf Beda Handbok för boende i brf Beda Grundinformation Brf Beda bildades 2001 Katarina Bangata 61, 116 42 Stockholm Fastighetsbeteckning: Vitbetan 33 Organisationsnummer: 769606 6765 www.brfbeda.se Förvaltare

Läs mer

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34 1 Antenner: Brf. Vallen är ansluten till Sweden On Lines Kabel TV, vi har därför inga TV eller radio antenner på våra tak. Det är inte tillåtet att ha egna antenner eller paraboler på tak eller utanför

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Att bo i en bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi

Läs mer

KALLELSE Till Extra Föreningsstämma Bostadsrättsförening Paradis i Göteborg

KALLELSE Till Extra Föreningsstämma Bostadsrättsförening Paradis i Göteborg AKTUELLT maj 2017 Extrastämma 30/5 kl. 18 KALLELSE Till Extra Föreningsstämma Bostadsrättsförening Paradis i Göteborg Dag: tisdagen den 30/5 2017 klockan: 18.00Plats: Föreningslokal Vattugatan 6 DAGORDNING

Läs mer

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten.

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. Trivsel/Ordningsregler 1(6) Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. 1. Stadgar. Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla skall trivas. 2. Ansvar för ordningen. Som medlem

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

Tips och råd för dig som väljer att packa själv

Tips och råd för dig som väljer att packa själv SIDA 1/2 Tips och råd för dig som väljer att packa själv 1 2 3 FAST INREDNING Ta ned skåp och hyllor som är fastmonterade på väggen. Ta hand om eventuella nycklar, de är ditt ansvar. 4 5 SKRYMMANDE MÖBLER

Läs mer

RENOVERING. VEMS ÄR ANSVARET? OVE SCHRAMM 9 APRIL 2013

RENOVERING. VEMS ÄR ANSVARET? OVE SCHRAMM 9 APRIL 2013 RENOVERING. VEMS ÄR ANSVARET? OVE SCHRAMM 9 APRIL 2013 2013-04-09 HSB Riksförbund Sid 2 ANSVAR Vem ansvar för renoveringen i lägenheten? VEM ANSVARAR? BOSTADSRÄTTSLAGEN 7 KAP 12 Bostadsrättshavarens ansvar

Läs mer

Välkommen till Brf Riten på Bjurhovda

Välkommen till Brf Riten på Bjurhovda Välkommen till Brf Riten på Bjurhovda Att bo i bostadsrätt innebär att vi alla har ett gemensamt ansvar för vår förening. Vi hoppas att Ni skall trivas här och känna er delaktiga. Vad är en bostadsrättsförening?

Läs mer

Undvik störande vattenspolning samt användande av badkar och dusch mellan klockan 22.00-07.00.

Undvik störande vattenspolning samt användande av badkar och dusch mellan klockan 22.00-07.00. För allas trivsel Visa hänsyn till dina grannar och anpassa ljudnivån på TV, stereo och musikinstrument till en nivå som ej stör dina grannar. Speciellt gäller detta nattetid mellan kl. 22.00-07.00. Ska

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

ATT BO I BOSTADSRÄTT.

ATT BO I BOSTADSRÄTT. ATT BO I BOSTADSRÄTT. BOSTADSRÄTTSFÖRENING En bostadsrättsförening är en särskild typ av ekonomisk förening som har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att upplåta bostadslägenheter

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget BRF FINNBERGET POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i föreningens stadgar gäller: Bostadsrättshavaren

Läs mer

Matrosbladet. Brf Matrosen Nr 1 2013-12-01

Matrosbladet. Brf Matrosen Nr 1 2013-12-01 Matrosbladet Brf Matrosen Nr 1 2013-12-01 1 Ordföranden har ordet: Att informera är viktigt och svårt. Information till medlemmar i Matrosen har främst skett via vår hemsida, www.matrosen.se samt på anslagstavlor

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER Välkommen till Balder Bra att veta om ditt boende Hyran - betala alltid i tid Hyran betalas i förskott varje månad, senast den sista dagen i månaden. Exempel: hyran för

Läs mer

Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE

Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE Varför har vi regler? Ofta handlar regler om ting som är rena självklarheterna. Men det självklara är inte alltid självklart för alla. Därför behöver vi ibland

Läs mer

VARFÖR GÖR NI DET HÄR?

VARFÖR GÖR NI DET HÄR? Praktisk information INFÖR STAMBYTET Hej! I augusti, preliminärt den 10 augusti, kommer vi att påbörja stambytet på din gård. Vi börjar i port 21 och fortsätter port för port fram till 27:an. I detta brev

Läs mer

Julinfo från Brf Järnåldern

Julinfo från Brf Järnåldern Årsavgift Julinfo från Brf Järnåldern Styrelsen har beslutat att det inte blir någon höjning av årsavgiften vid årsskiftet 2013-2014. Utedagar 2014 Klipp ner och packa ihop så mycket som möjligt. Förpacka

Läs mer

Loke NYTT MMEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW.BRFLOKE.SE

Loke NYTT MMEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW.BRFLOKE.SE Nr 3, mars 2016 Loke NYTT MMEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW.BRFLOKE.SE Källa: http://www.skovdefilmfestival.se/ Hänt under mars Bäste Loke medlem. Hoppas att ni har haft en glad påsk med massor

Läs mer

Nytändning! Dags för renovering av ditt kök och badrum. Etapp 1 - Rombergsgatan 15 och 17

Nytändning! Dags för renovering av ditt kök och badrum. Etapp 1 - Rombergsgatan 15 och 17 Nytändning! Dags för renovering av ditt kök och badrum. Etapp 1 - Rombergsgatan 15 och 17 Nu får Romberga en ansiktslyftning! Alla lägenheter får ett nytt, modernt kök och badrum. Vi moderniserar också

Läs mer

Info nr 4, 2011 BRF Ekensbergs Udde

Info nr 4, 2011 BRF Ekensbergs Udde Info nr 4, 2011 BRF Ekensbergs Udde Fibernätet Nu är installationen av mediaomvandlare gjord i alla lägenheter utom 2 st, som vi ej fått tillträde till. Vi ber alla att snarast prova förbindelsen och rapportera

Läs mer

Denna information är en generell beskrivning. För försäkringsavtalet gäller det försäkringsbrev och försäkringsvillkor som gäller för er försäkring.

Denna information är en generell beskrivning. För försäkringsavtalet gäller det försäkringsbrev och försäkringsvillkor som gäller för er försäkring. Information om försäkring och skadereglering i samband med skada i bostadsrättsförening Denna information är en generell beskrivning. För försäkringsavtalet gäller det försäkringsbrev och försäkringsvillkor

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö. Organisationsnummer är

Läs mer

2014-02-26 Information från medlemsmöten 10 och 13 februari.

2014-02-26 Information från medlemsmöten 10 och 13 februari. 2014-02-26 Information från medlemsmöten 10 och 13 februari. Härom veckan hölls två välbesökta möten i Tallbackaskolans aula med följande program: Valberedningen information om styrelsearbete Nuläget i

Läs mer

Brf Svalan 32-38 STÄMMOHANDLINGAR TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA DEN 14 JUNI 2012

Brf Svalan 32-38 STÄMMOHANDLINGAR TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA DEN 14 JUNI 2012 Brf Svalan 32-38 38 STÄMMOHANDLINGAR TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA DEN 14 JUNI 2012 1 Brf Svalan 32-38 Kallelse till ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Lidingö SK Hansbolls lokal Svalvägen 32, ingång på baksidan

Läs mer

Sammanställning enkät nyckelsystem Tack för synpunkterna! Bakgrund. Sammanfattning

Sammanställning enkät nyckelsystem Tack för synpunkterna! Bakgrund. Sammanfattning Lennart & Christer Brf Täppan Enkät om nyckelsystem 18 maj 2015 Sammanställning enkät nyckelsystem Tack för synpunkterna! Ett stort tack till er som besvarat enkäten och skickat in synpunkter och kommentarer,

Läs mer

HYRESGÄSTGUIDEN REVIDERAD: 2012-09- 27

HYRESGÄSTGUIDEN REVIDERAD: 2012-09- 27 HYRESGÄSTGUIDEN Fastighets AB Eric Ekblad Postadress: Box 222, 0 02 Jönköping Besöksadress: Borgmästargränd 1A Telefon: 0-1 8 8 Fax: 0-1 8 89 Mail: info@ekblads.se Jourtelefon: 070-81 9 0 Allmänt Inflyttning

Läs mer

Kort Information. 3 Definition av grundläggande begrepp. Vad påverkar en bostadsrättförening? Vad är en bostadsrätt? Föreningens medlemmar

Kort Information. 3 Definition av grundläggande begrepp. Vad påverkar en bostadsrättförening? Vad är en bostadsrätt? Föreningens medlemmar Kort Information Kort om vad det innebär att bo i bostadsrätt Hur är föreningens organisation uppbyggd Vem är Riksbyggen? 3 Definition av grundläggande begrepp Med bostadsrätt avses den rätt i föreningen

Läs mer

Gökenbladet. November 2009

Gökenbladet. November 2009 Gökenbladet November 2009 Information från styrelsen Brandvarnare Det är varje medlems ansvar att se till att bostaden har en brandvarnare. Styrelsen tycker ändå att det är så viktigt att alla har brandvarnare

Läs mer

Län Kalmar Gatuadress Lybecksvägen 13 C Kommun Kalmar Storlek 2 rum (1 sovrum) / 63.5 m² Område Djurängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Kalmar Gatuadress Lybecksvägen 13 C Kommun Kalmar Storlek 2 rum (1 sovrum) / 63.5 m² Område Djurängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Kalmar Gatuadress Kommun Kalmar Storlek 2 rum (1 sovrum) / 63.5 m² Område Djurängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Det var köket som fick mig på fall när jag köpte lägenheten, det är unikt

Läs mer

Brf Millestolpe i Kungälv

Brf Millestolpe i Kungälv Boende i Millestolpe Att bo i en bostadsrätt I detta kompendium ges en kort information om vad som gäller för vår förening, om dess regler och rutiner av rent allmänt slag och om synpunkter på hur vi tillsammans

Läs mer

www.brftellus.se Hitta rätt i HSBs brf Tellus Vår bostadsrättsförening

www.brftellus.se Hitta rätt i HSBs brf Tellus Vår bostadsrättsförening Spara denna årsredovisning, den tillhör lägenheten och du kan behöva den vid försäljning och kontakt med din bank. Hitta rätt i HSBs brf Tellus Vår bostadsrättsförening www.brftellus.se Översiktskarta

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i Föreningens stadgar gäller att Bostadsrättshavaren

Läs mer

Försäkringar. Kap 10. Ansvarsfördelning mellan föreningen och de boende

Försäkringar. Kap 10. Ansvarsfördelning mellan föreningen och de boende Kapitel 10 Försäkringar Kap 10 Ansvarsförsäkring mellan föreningen och de boende Föreningens fastighetsförsäkring Styrelseansvarsförsäkring Bostadsrättstillägget Hemförsäkring En bostadsrättsförenings

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till:

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till: Bävernytt Din lokala nyhetskälla Nr 1 - Feb 2008 Du som Medlem är Inbjuden till: ordförande h a r o r d e t Styrelsens arbete efter jul och nyår flyter på för fullt. Vi har många bollar i luften. Om inte

Läs mer

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Trivselregler 2015-05-07 Sid 1 (5) Sid 1 (5) Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Styrelsen har satt ihop några enkla trivselregler för

Läs mer