Nr 1 mars/april HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, HANDEN , fax (Administration och förvaltning).

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nr 1 mars/april 2009. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning)."

Transkript

1 Nr 1 mars/april 2009 Viktiga telefonnummer och webbsida Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet under andra torsdagen i månaden kl HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, HANDEN , fax (Administration och förvaltning). HSB Kundservice/Felanmälan Du kan även gå in på Under rubriken tjänster finner Du rubriken Felanmälan via webb/teknisk förvaltning. Klicka där. Välj namnet på Din bostadsrättsförening och gör därefter Din anmälan. Störningsjour Anticimex Skadedjursbekämpning (kostnadsfri hjälp) Uppge försäkringsnummer *1, Brandkontoret Hissjouren HSB Jour (vid akuta fel som inte kan vänta till vardagen därpå) Nästa nummer av Satelliten utkommer under juni Du är alltid välkommen med Dina textbidrag eller synpunkter till redaktionen för Satelliten via Föreningsexpeditionen, Lejonets gata 383, HANINGE eller via Vill Du ha med något i nästa nummer av Satelliten är sista dag för inlämning av material den 25 maj Viktiga telefonnummer Välkommen till Årsstämman 23 april Motion om kollektivt bostadsrättstillägg Energiprojektet Häng inte på onödigt i nyckeltuben P-tillstånd för entreprenörer eller vid flyttning Handikapp-tillstånd gäller ej inom brf Tellus Behöver Du Din P-plats? Flera står på kö nu Anslagstavlan Drabbad av inbrott eller skadegörelse Ring Polisen Köp inga billighetskranar! Tips vid inläggning av laminatgolv Varning till renoverare! Värmerör i golvet Köp säkerhetsdörr och betala på hyran! Röj i din källare Gnällspiken Kameraövervakning i garaget Föreningslokal finns på Lejonets gata 383, för privata tillställningar av familjekaraktär. Hyra 150:- per 12-timmarspass ( , ). Debiteras via din hyresavi. För visning och frågor, tv Mikael Andersson För webb-bokning Kontakta för användaruppgifter. Bokning kan även ske via HSB, , fax Bastu finns på Lejonets gata 384. Kostnad 30:- per besök. Debiteras på din hyresavi. För visning och frågor, tv Mikael Andersson Elektronisk bokningstavla finns innanför dörren på kv plan. Använd din APTUS-bricka. Den både öppnar dörren och används för bokning av tid. För webb-bokning Kontakta för användaruppgifter. Träningslokal finns på Lejonets gata 385. Kostnad 700:-/år. Debiteras på din hyresavi. För behörighet ring HSB , eller Mikael Andersson För visning och frågor om gymmet, Jimmy Åbom Använd din APTUS-bricka. Den öppnar dörren.

2 Välkommen till Årsstämman 23 april Du är välkommen till HSB brf Tellus ordinarie stämma som äger rum torsdagen den 23 april 2009, kl Stämman äger rum i Brandbergsskolans matsal, på Norra Kronas gata 429 intill Brandbergens centrum. Du kommer att få en särskild kallelse om det och vi hoppas att det skall gå bra att hitta dit. Vi skall under kvällen behandla årsredovisningen för tiden som Du får i brevlådan inom en månad. Vi skall också som brukligt klara av en hel del frågor på dagordningen, bland annat erforderliga val till styrelse, samt välja revisorer och andra förtroendevalda. Hoppas vi får en trevlig kväll tillsammans. Varmt välkommen! önskar styrelsen genom Frans Ibsen Ordförande HSB Felanmälan via Webb Du kan felanmäla hos HSB Kundservice , men Du kan även gå in på HSBs hemsida se/stockholm Under rubriken tjänster finner Du rubriken Felanmälan via webb/teknisk förvaltning. Klicka där. Välj namnet på Din bostadsrättsförening och gör därefter Din anmälan.

3 Bostadsrättstillägg Försäkringsskydd för alla from 2010? När man har bostadsrätt är det viktigt att inte bara ha hemförsäkring. Man måste även skaffa sig ett skydd för de delar i lägenheten som man har underhålls- och reparationsansvar för enligt stadgarna det vill säga, kombinera sin hemförsäkring med ett bostadsrättstillägg. Bakgrund Utgångspunkten är att var och en har ett underhållsansvar som skall omfattas av ett extra försäkringsskydd. Att ha det extra skyddet är mycket viktigt eftersom en vanlig hemförsäkring endast täcker lösöre, dvs möbler och bohag i bostaden om det till exempel skulle uppstå en brand- eller vattenskada. Samtidigt har varje medlem ansvaret för allt inre underhåll i lägenheten, och skulle en skada inträffa, så täcker husets försäkring normalt endast fastighetens stomme, medan du som medlem får svara för alla ytskikt och tätskikt i lägenheten som till exempel, tapeter, kakel, målning, golv. Skulle till exempel ett avloppsrör i köket läcka så att det blir skador i golvet, så åtgärdar husets försäkring undergolvet medan du får svara för golvmaterialet. Och om du själv skulle vara orsak till skadan så drabbas du kanske dessutom av husets självrisk, om du varit vållande eller försumlig. Det kan då bli fråga om belopp på ett basbelopp det vill säga drygt :-. Detta kan du också kan försäkra dig mot via bostadsrättstillägget och självrisken blir då 2.000:- i stället. Bostadsrättstillägg för alla from Var och en skall alltid se till att ha en hemförsäkring för sitt lösöre mm. Och det är du som väljer vilket hemförsäkringsbolag du önskar! Men ett bostadsrättstillägg kan tecknas enskilt av var och en, eller gemensamt av bostadsrättsföreningen och då gäller för alla medlemmar. Ett bostadsrättstillägg via föreningen kan du kombinera med vilken hemförsäkring som helst. Att privat teckna ett enskilt bostadsrättstillägg kostar omkring 150:- 250:-/år beroende på vilket hemförsäkringsbolag man har valt. Om bostadsrättsföreningen i stället tecknar bostadsrättstillägget kostar det 100:- 150:- /per lgh och år. Styrelsen ser en stor trygghet för alla om alla medlemmar har ett bra försäkringsskydd för sina lägenheter. Styrelsen föreslår därför stämman den 23 april 2009, i en egen motion, att besluta om att införa kollektivt bostadsrättstillägg i föreningen. Fundera på vad du tycker om det och rösta på stämman. Styrelsen genom Frans Ibsen Ordförande

4 Energiprojektet Det s.k. energiprojektet kommer efter flera års planering att genomföras, med början under år Fullt genomfört, beräknas investeringskostnaden till 23 miljoner kronor, och återbetalningstiden beräknas till år. Av totalkostnaden kan 6 miljoner sägas vara underhåll som föreningen inom nära framtid ändå blivit tvungen att genomföra, nämligen utbyte av tätningslister som stämman fattat beslut om, byte av pumpar i värme- och VVC-system, rengöring av ventilationskanaler, Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) med injustering av luftflöden och utbyte av samtliga stamventiler inkl. asbestsanering. Återbetalningstiden är med tanke på ränteläget och ovisshet om framtida energipriser något vansklig att beräkna. Dessutom är den exakta årliga besparingen inte känd ännu. En första presentation av energiprojektet genomfördes i form av ett Öppet hus i föreningslokalen på Lejonets gata 383. Nyckeltuben i dörren Häng inte på för mycket prylar på nyckelknippan! Nu är det dags för Energiprojektet och vill vi be Dig som hängt på tex öl-öppnare och prydnadssaker på nyckelknippan i tuben, att ta bort sådant onödigt. Problemet är att nyckelknippan ej går att få ut genom tuben för serviceteknikern. Då blir ju heller inte jobbet gjort. Tänk också på att nyckeltuben endast skall användas när det är aviserade lägenhetsarbeten. Av säkerhetsskäl skall nyckeln aldrig förvaras permanent i tuben.

5 P-tillstånd för entreprenörer eller vid flyttning Om Du till exempel anlitar hantverkare som behöver ha servicebil intill porten, eller kanske skall flytta, behöver Du tillfälligt parkeringstillstånd. Saknas P-tillstånd riskerar Du P-böter. Tillfälligt P-tillstånd kan Du få kostnadsfritt av föreningen via HSB-kontoret, Sleipnervägen 115, Handen. Det går bra att ringa och beställa P-tillståndet. Uppge bilens registreringsnummer. Var ute i så god tid som möjligt så Du hinner att få Ditt P-tillstånd. Tänk också på att informera den Du anlitar att parkera fordonet så det absolut inte hindrar för utryckningsfordon. Handikapptillstånd gäller ej inom föreningens markområde Inom föreningen finns inga särskilda handikapp-parkeringar. Handikapptillstånd gäller ej heller inom föreningens markområde. Skall någon komma som gäst är det viktigt att veta att handikapp-tillstånd ej heller gäller på besöksparkeringen på Lejonets gata. Betalningsplikt gäller för alla gäster. Behöver Du Din P-plats? Flera står på kö nu Vi har en längre tid haft brist på lediga P-platser. Om Du hyr P-plats eller garage och vet med Dig att Du inte längre behöver bilplatsen? - tag då kontakt med HSB, , så ordnar de med upphörande av platsen samtidigt som Du hjälper någon som står på tur i kön.

6 Anslagstavlan Vill Du byta, köpa eller sälja? - Annonsera på anslagstavlan! På Anslagstavlan i Satelliten kan du som medlem i HSB brf Tellus annonsera gratis. Medlemstidningen Satelliten utkommer fyra gånger om året. Kanske du behöver en originalkökslucka och kanske någon annan granne samtidigt just skall slänga ut sitt kök och bygga nytt? Kanske du har en originalinnerdörr som du inte behöver och någon annan saknar den? Vill Du lämna annonsmaterial? Kontakta Satellitens redaktion via HSB-kontoret Drabbad av skador och inbrott Kontakta polisen Om Du drabbas av inbrott i tex källaren är det viktigt att Du anmäler detta till polisen. Ring telefon polisen och anmäl. Även om många inbrott aldrig klaras ut, är det viktigt att anmäla alla inbrott till polisen. Polisen har då lättare att lägga pussel och Du ökar sannolikt chansen att brottet klaras ut. Viktigt är också att polisens resurser sammanhänger med inkomna anmälningar. Ingen statistik = inga brott = inga poliser!

7 Köp inga billighetskranar! Köp rejäla blandare av de mest kända märkena. Föreningens standard är blandare av märket FMM. Dessa blandare byter dessutom föreningar packningar på utan extra avgift, just för att ha ett system som fungerar och som inte medför olägenheter för grannarna. På förekommen anledning vill styrelsen avråda ifrån att ni köper billigaste sorten av blandare till kök eller badrum. Det finns nämligen blandare som ser mycket fina ut på utsidan, men som har råa gjutytor på insidan och dåliga stängningsventiler och packningar som medför tjut och tryckstötar. Det finns även blandare som släpper igenom kallvatten och trycker undan varmvattnet. Väljer man udda blandare så kan det även bli problem med service och reservdelar, vilket man i så fall får svara för själv. Öppet- och telefontider på HSB Förvaltningskontor Sleipnervägen 115, HANDEN Tel , fax september - 15 maj Måndag Onsdag samt Torsdag samt Fredag Vid akuta fel under helgerna, som inte kan vänta till vardagen därpå, HSB Jouren

8 Tips vid inläggning av laminatgolv Vi vill passa på att skicka med ett litet tips ifrån våra förvaltare angående de alltmer populära laminatgolven eller klick-golven. Dessa golv medför att det blir en högre ljudnivå i lägenheten än vinylgolven. Det medför tyvärr ofta att ljudet blir störande och går vidare ned till ev granne under. För att undvika ljud lägger man alltid en typ av skumplastduk under laminatgolvet, men vad man nästan alltid missar är en detalj när man sätter dit golvsockeln. När golvsockeln trycks ned mot golvet och skruvas eller spikas fast i väggen uppstår en ljudbrygga som ger oönskade resonansljud. Detta löser Du mycket enkelt genom att först sätta fast en självhäftande sk damm-tätningslist av skumgummi på undersidan av golvsockeln ned mot golvet innan Du sätter fast sockeln. Både Du och grannen får då bättre/lägre ljudnivå på detta enkla vis. Lycka till! Varning Värmerör i golv och under dörrtrösklarna! Om Du står i begrepp att renovera Din lägenhet så gäller största försiktighet! Speciellt vid läggning av nytt golv eller montering av dörrtrösklar eller sk handikapptrösklar. Detta beror på att värmerören mellan de olika rummen går i golvet (under trösklarna) och ut och in genom dörrhålen mellan rummen och inte utefter ytterväggarna! Du kan därför inte skruva eller spika nedåt i golvet. Risken för vattenskador är uppenbar! Därför kan Du inte heller skruva fast underlag hur som helst i golvet om Du tex skulle vilja lägga klinkers i något rum. Om Du förorsakar vattenskador är det Du själv som är ansvarig och får stå för kostnaden. Om Du anlitar hantverkare är det på Ditt ansvar att Du även informerar dem om att det absolut inte går att skruva eller spika i golven, om man inte först har tagit reda på var värmerören går i golvet.

9 Säkerhetsdörrar Köp inte säkerhetsdörrar vid dörren! förlängt avtal 2009 om medlemspris Det förekommer då och då att lycksökare och andra säljer säkerhetsdörrar och låsdetaljer mm genom dörrknackning. Vi kan inte rekommendera sådana köp. Gäller det säkerhet så har vi i bostadsrättsföreningen ett mycket bättre alternativ. Köp en riktig säkerhetsdörr och betala den i lugn och ro under tre år på din månadsavgift för lägenheten. HSB brf Tellus har ett avtal om medlemserbjudande med BC-Bygg AB tel Avtalet är förlängt för Priser 2009 Säkerhetsdörrarna är av märket Daloc och är ståldörrar i mahognyliknande utförande. Normal standard kostar :- och dörr av den nya EU-standarden (med extra låsreglar upptill och nedtill i framkant) kostar :-. Allt levereras och monteras fullt färdigt på plats och borttransport av gamla dörren ingår. Moms ingår i priset. Priserna bedöms ligga ca 25 30% lägre än vad man erbjuds som enstaka kund. Betala via månadsavgiften Från bostadsrättsföreningens sida har även ett finansieringsalternativ kopplats till erbjudandet. Vill Du inte betala kontant, kan Du få dörren betald av föreningen genom påslag på hyran under tre år. Kostnaden blir då, beroende på dörr, ca 400:- per månad inklusive 5% ränta och uppläggningsavgift. Beställningsblankett finns hos HSB-kontoret i Midgård, tel Vill du köpa säkerhet, så skall du så klart köpa säkert också! Med vänlig hälsning Styrelsen

10 Röj Din källare maj Snart är det dags för vårens källarröjning. Ta chansen! Töm Ditt källarförråd eller rensa i utrymmena i lägenheten. Underlätta även för Dig själv och Dina grannar och för brandsäkerhetens skull genom att kasta bråte som olovligen ställts i källargångar och andra allmänna utrymmen, som till exempel trasiga pulkor, kartonger och annat skräp. Stort tack på förhand till dig som hjälper till med det! Vi ställer som vanligt ut två containrar, De kommer att stå utställda under tiden maj vid vändplanerna på: Tvillingarnas gata 318 och Lejonets gata Då får Du kasta blandade prylar. Vi har kommit överens med renhållningsverket SRV att de sorterar lassen. Men... Du får inte kasta elektronik, kyl, frys, spis, tvättmaskin, micro, miljöfarligt avfall eller färg och liknande i containern. Lycka till! 10 källaren är inget grovsoprum Vi brukar undvika gnällspikar men nu kommer det tyvärr en sådan. En genomgång har nämligen gjorts av de allmänna utrymmena och källargångarna... och vad hittade vi väl där? Jo, mycket bråte som egentligen skulle ha burits till soprummet i stället. Av brandsäkerhetsskäl får ingenting förvaras i allmänna utrymmen som trapphus och källargångar. Styrelsen vädjar nu till dig som känner med dig att du ställt grejor som du skall bära till soprummet sedan att nu göra slag i saken och gå iväg med rasket till miljöhus eller grovsoprum beroende på vad det är. Släng eller ta vara på dina saker snarast. Om inte annat kan du passa på att slänga sakerna när containern kommer maj.

11 Kameraövervakning i garaget För vår trygghets skull installeras kameraövervakning i garaget. Det är viktigt att Du som har behörigt tillträde till garaget skall känna till det. Skyltning har även gjorts så att ev objudna gäster får klart för sig att de inte är ostörda. Varmgaraget är redan klart och inom kort blir även installationen klar i kallgaraget. Träffa styrelsen Du kan träffa styrelsens representanter andra torsdagen i månaden mellan kl Då kan du till exempel fråga något, eller personligen framföra dina synpunkter och idéer till styrelsen för HSB brf Tellus. Du kan också nå styrelsen via mail, Föreningsexpeditionen ligger på Lejonets gata 383 Varmt välkommen! STYRELSEN 11

12 12 Styrelsen önskar alla medlemmar

Välkommen till Kopparslanten. Information och regler för boende.

Välkommen till Kopparslanten. Information och regler för boende. Välkommen till Kopparslanten Information och regler för boende. 2007 1 2 Brf. Kopparslanten, Kallhäll Det finns en mobiltelefon som vandrar mellan oss i styrelsen. Vi skall försöka ha den bemannad i annat

Läs mer

Riksbyggens bostadsrättsförening Stockholmshus nr 7

Riksbyggens bostadsrättsförening Stockholmshus nr 7 Riksbyggens bostadsrättsförening Stockholmshus nr 7 En sammanfattning av den viktigaste information du bör känna till som boende i föreningen Uppdaterat informationsmaterial mars 2006 Innehåll: Bostadsrätt

Läs mer

Trivselregler för. BRF Sten Sture d.y.

Trivselregler för. BRF Sten Sture d.y. Trivselregler för BRF Sten Sture d.y. Innehåll Trivselregler- varför det?... 3 Andrahandsuthyrning... 4 Brandsäkerhet... 4 Fastighetsskötsel... 5 Försäkring... 5 Förvaltare... 5 Garageplatser... 5 Gården...

Läs mer

BF Ansgarius upa. Styrelsen rekommenderar också att du även läser stadgarna.

BF Ansgarius upa. Styrelsen rekommenderar också att du även läser stadgarna. Du som är medlem i bostadsföreningen Ansgarius har säkert ibland känt ett behov av att få en kortfattad beskrivning av föreningen och information om vart man ska vända sig i olika situationer. Vi har därför

Läs mer

BRF Valhallavägen 22

BRF Valhallavägen 22 BRF Valhallavägen 22 Information och trivselregler Innehåll BRF Valhallavägen 22... 1 Husets och föreningens historia... 3 Generellt om att bo i bostadsrätt... 3 Inflytt... 3 Årsavgift... 3 Stadgar...

Läs mer

Information från A Ö. För oss som bor i. Brf. Gumshornet

Information från A Ö. För oss som bor i. Brf. Gumshornet Information från A Ö För oss som bor i Brf. Gumshornet Andrahandsuthyrning Anticimex Avgift Avlopp Balkonger Du måste ha styrelsens tillstånd för att hyra ut din lägenhet. Tillstånd till andrahandsuthyrning

Läs mer

Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN

Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN INNEHÅLL 3. VARMT VÄLKOMMEN 4. DITT HYRESAVTAL 5. NÄR DU FLYTTAR IN 6. OMRÅDESINFORMATION 7. BETALA HYRAN 8. AUTOGIROANMÄLAN 9. SKÖNARE HEM 10. UNDERHÅLL

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Föreningen och fastigheten - Att vara bostadsrättsinnehavare - Bostadsrättsföreningen Bildhuggaren 25-29

Innehållsförteckning. 1. Föreningen och fastigheten - Att vara bostadsrättsinnehavare - Bostadsrättsföreningen Bildhuggaren 25-29 Oktober 2007 1 Innehållsförteckning 1. Föreningen och fastigheten - Att vara bostadsrättsinnehavare - Bostadsrättsföreningen Bildhuggaren 25-29 2. Praktisk information - Elektricitet - Flyttstädning -

Läs mer

Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se

Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se Värt att veta 1 SERVICE OCH FELANMÄLAN Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se Du hittar även kontaktuppgifter till felanmälan på anslagstavlan i din port.

Läs mer

Medlemsinformation för boende i Bostadsrättsföreningen Ordspråket 2

Medlemsinformation för boende i Bostadsrättsföreningen Ordspråket 2 Medlemsinformation för boende i Bostadsrättsföreningen Ordspråket 2 Från A till Ö Den här informationen är för dig som redan bor i Ordspråket 2 eller är nyinflyttad. Du kan använda informationen som ett

Läs mer

Livet i en skogsglänta

Livet i en skogsglänta Livet i en skogsglänta Information till gamla, nya och blivande boende! (Uppdaterad Juli 2014) BRF Skogsgläntans hemsida: http://www.skogsglantanumea.se På, heter vi BRF Skogsgläntan. Anders Kohkoinen,

Läs mer

Solhagas Gula. Viktig information till dig som bor i Solhaga. Sätt alltid in ny information i lägenhetspärmen som tillhör lägenheten

Solhagas Gula. Viktig information till dig som bor i Solhaga. Sätt alltid in ny information i lägenhetspärmen som tillhör lägenheten Solhagas Gula 2014 Viktig information till dig som bor i Solhaga Sätt alltid in ny information i lägenhetspärmen som tillhör lägenheten 1 Förord Detta är den fjärde upplagan av Solhagas Gula. Större delen

Läs mer

Bergsundsbladet. Nr 1 2002 Utgivare: Styrelsen för Brf Bergsund 40. Redaktör: Nils Larsson

Bergsundsbladet. Nr 1 2002 Utgivare: Styrelsen för Brf Bergsund 40. Redaktör: Nils Larsson Bergsundsbladet Nr 1 2002 Utgivare: Styrelsen för Brf Bergsund 40. Redaktör: Nils Larsson I en tid då vädret verkar ha lite svårt att bestämma sig kommer årets första nummer av Bergsundsbladet. Bladet

Läs mer

Sunt Förnuft i Brf. Fagotten

Sunt Förnuft i Brf. Fagotten Sunt förnuft i bostadsrättsföreningen Fagotten i Lund. Org- nr 716406-8129 www.fagotten.org Här följer en alfabetiskt ordnad sammanställning av det mesta man behöver veta för att bo i bostadsrättsföreningen

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Taffelberget i Stockholm TAFFELBERGAREN A Ö

HSB Bostadsrättsförening Taffelberget i Stockholm TAFFELBERGAREN A Ö TAFFELBERGAREN A Ö OBS Uppgifter, t.ex. telefonnummer och entreprenörer, i denna skrift kan ändras efter hand. Senaste uppgifter finns alltid på www.taffelberget.se eller på anslagstavlorna i portarna.

Läs mer

Vindkraftsplanerna lagda på framtiden. Individuell mätning av el i lägenheten

Vindkraftsplanerna lagda på framtiden. Individuell mätning av el i lägenheten Vindkraftsplanerna lagda på framtiden Som styrelsen informerade om på årsstämman 2012 pågick en utredning om föreningen skulle köpa andelar i vindkraftverk och på så sätt få miljövänlig el till ett bra

Läs mer

Det lilla företaget med stort personligt engagemang och ansvar

Det lilla företaget med stort personligt engagemang och ansvar Det lilla företaget med stort personligt engagemang och ansvar Välkommen! Vi är glada att se dig som hyresgäst hos oss. Att bo i hyresrätt har många fördelar och det är vår förhoppning att du ska trivas

Läs mer

Detta dokument innehåller information som kan vara till nytta för dig som är boende eller hyr lokal i de fastigheter som ägs av

Detta dokument innehåller information som kan vara till nytta för dig som är boende eller hyr lokal i de fastigheter som ägs av Detta dokument innehåller information som kan vara till nytta för dig som är boende eller hyr lokal i de fastigheter som ägs av Bostadsrättsföreningen Fredriksberg Malmö. För synpunkter eller förslag kontakta

Läs mer

Inflyttningsguide. Välkommen till oss!

Inflyttningsguide. Välkommen till oss! Foto: K Bjällerstedt Mickos, bildarkivet.se, Andreas Offesson, Jesper Molin, Leif Johansson, Rebecca Wallin, T Andersson, Göran Strand, Jörgen Wiklund & Co. Inflyttningsguide Välkommen till oss! I denna

Läs mer

Trivselregler för BRF Källängsmården Källängsvägen 6, Lidingö. Vårt hus och hur vi ser till att alla trivs

Trivselregler för BRF Källängsmården Källängsvägen 6, Lidingö. Vårt hus och hur vi ser till att alla trivs Trivselregler för BRF Källängsmården Källängsvägen 6, Lidingö Vårt hus och hur vi ser till att alla trivs Innehåll Trivselregler - Varför det? 2 Andrahandsuthyrning 3 Balkong 3 Barnvagnar & Cyklar 3 Brandvarnare

Läs mer

Innehåll. Välkommen till din nya bostad! Områdets historia. 1. Om bostaden

Innehåll. Välkommen till din nya bostad! Områdets historia. 1. Om bostaden Innehåll Välkommen till din nya bostad! Områdets historia 1. Om bostaden 1:1 Att bo i bostadsrätt 1:2 Vem ska svara för underhållet av bostadsrätten? 1:3 Besiktning och säkerhetstänkande 1:4 Hemförsäkring

Läs mer

Norrskenet En Riksbyggen förening

Norrskenet En Riksbyggen förening Välkommen till Norrskenet En Riksbyggen förening Som nyinflyttad har du säkert många frågor om vår förening och förhoppningsvis kan det här välkomstbrevet svara på åtminstone några av de frågorna. Välkomstbrevet

Läs mer

Information om att bo i bostadsrättsföreningen. Entitan

Information om att bo i bostadsrättsföreningen. Entitan Information om att bo i bostadsrättsföreningen Entitan Innehåll Kort information om Brf Entitan sidan 3 Karta över fastigheterna och lokalerna sidan 4-5 Om att äga en bostadsrätt sidan 6 Tv-kanaler, Renovering,

Läs mer

Pargas Nytt NR 1 2003

Pargas Nytt NR 1 2003 Pargas Nytt NR 1 2003 Information för Dig som bor i brf Pargas! 1 Ordföranden har ordet Ni håller nu ett exemplar av Pargas Nytt som återuppstår efter en längre tids frånvaro. Beklagligt nog har vår ordförande

Läs mer

BRF VÄDUREN II FRÅN A - Ö

BRF VÄDUREN II FRÅN A - Ö BRF VÄDUREN II FRÅN A - Ö Andrahandsuthyrning Om du vill hyra ut din lägenhet, fyll i blanketten: Ansökan om andrahandsuthyrning och lägg i föreningens brevlåda Roslagsgatan 22 i god tid före uthyrningen.

Läs mer

Köpguide - Bostadsrätt

Köpguide - Bostadsrätt Köpguide - Bostadsrätt Innehåll Hur fungerar sidan BotillBo.se... 2 Hur fungerar lånelöfte... 2 Pant... 3 Lagfart... 3 Planritning... 3 Visning... 3 Begär föreningens årsredovisning:... 4 Undersökningsplikt...

Läs mer

INFO-GUIDE 2006. För bostadsrättsägare i Solvädersbyn och våra hyresgäster. www.brfsolvadersbyn.dinstudio.se. Uppdaterad 2011-03-14

INFO-GUIDE 2006. För bostadsrättsägare i Solvädersbyn och våra hyresgäster. www.brfsolvadersbyn.dinstudio.se. Uppdaterad 2011-03-14 INFO-GUIDE 2006 För bostadsrättsägare i Solvädersbyn och våra hyresgäster www.brfsolvadersbyn.dinstudio.se Uppdaterad 2011-03-14 OBS! Tillhör fastigheten! Innehållsförteckning Välkommen till Brf Solvädersbyn

Läs mer

Almviksbulletinen. Sept 2007. Vår nya utemiljö växer fram:

Almviksbulletinen. Sept 2007. Vår nya utemiljö växer fram: Almviksbulletinen Vår nya utemiljö växer fram: Sept 2007 I detta nummer bl.a.: Förvaltningskontoret sid 2 Projekt sid 3 Familjedagen sid 5 Riksbyggen sid 5 Teknisk status sid 7 Fixar-Per sid 7 Tysklandsresa

Läs mer

Konsument i Sverige. Svenska

Konsument i Sverige. Svenska Konsument i Sverige Svenska Konsument i Sverige För dig som vill veta vilka konsumentregler som gäller i Sverige har vi samlat viktiga fakta och goda råd. Råd och hjälp... 3 Konsumentvägledning... 3 Konsument

Läs mer

FÖRENINGENS POLICYDOKUMENT

FÖRENINGENS POLICYDOKUMENT FÖRENINGENS POLICYDOKUMENT INNEHÅLLER POLICIES AVSEENDE: 1. - STÖRRE RENOVERINGAR I LÄGENHETER 2. - SÄKERHETSDÖRRAR/GALLERGRINDAR 3. VENTILATION OCH FÖNSTERTÄTNING 4. - UTHYRNING AV BOSTADSRÄTT I ANDRA

Läs mer