Processgrupp, Vård och omsorgscollege 1 februari 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Processgrupp, Vård och omsorgscollege 1 februari 2013"

Transkript

1 Processgrupp, Vård och omsorgscollege 1 februari 2013 Närvarande: Ylva Bengtsson Kommunal, Paul Johannesson Landstinget Kronoberg, Lena Peltomaa Lernia, Diana Unander Nordle Regionförbundet södra Småland, Åke Pettersson Attendo, Veronica Borowicz Attendo, Karin Wirdheim Växjö Yrkeshögskola, Veronica Berg Växjö kommun, Monica Westhoff Växjö Fria Gymnasium, Marina Brolin Växjö Fria Gymnasium, Anna Lantz Teknikum och Gabriela Boman Haganäs Föregående minnesanteckningar - Handledningsavtalen gicks igenom styrgruppen tog beslut om detta 7/12, finns på hemsidan. - Bedömningsavtal APL - Handledningsutbildning - Samverkansavtal styrgruppen tog beslut om detta 7/12 finns på hemsidan - Kommunikation vilka kanaler finns tillgängliga, ett facebook-konto är på gång för att nå externa aktörer men den interna kommunikationen är mycket viktig. - Praktikplatshanteringen Information från styrgruppsmötet den 7/12 - Mallarna diskuterade och beslut togs, gällande handledning och praktik samt samverkan, finns på hemsidan - Handledarutbildning - Beslutsmässigheten diskuterades, arbetsgivare måste vara i majoritet, hur säkerställer man detta? - Omsorgsnämnden i Växjö har tagit upp möjligheterna att starta undersköterskeutbildning för dem som har en annan gymnasieutbildning och vill byta yrke. Catarina ska ta fram underlag för möjlighet. Frågan är uppe för diskussion på nationell nivå. - Praktikplatshanteringen, skall man ha en central funktion som hanterar detta. - Kronoberg östra har skickat in sin ansökan om att bli ett lokalt college, styrgruppen ska ta upp det på nästa styrgruppsmöte och ansökan kommer därefter skickas vidare till Nationella rådet. - Regler för diplom diskuterades, vilka nivåer som måste uppnås för att få diplom minst 2500 poäng för ungdomar och 1500 inklusive gymnasiearbetet för vuxenutbildningen. - Ett arbetsutskott har tillsatts i styrgruppen för att kunna hantera vissa frågor snabbare.

2 Regler för diplom i Vård och omsorgscollege - För ungdomarna är det inte något problem för det stämmer överens med utbildningsplanen. (2500 poäng med minst betyget E.) - När det gäller vuxenutbildningen får man diplom när man har 1500 poäng med minst betyget E. Det krävs att man skall göra gymnasiearbetet även inom vuxenutbildning. - Catarina delade ut ett dokument som finns att hämta på om regler för diplom. Processgruppen poängterade att texten bör tydliggöras då det finns flera oklarheter samt uppdateringar som krävs utifrån införandet av GY11. Arbetssam Catarina har varit uppe i Stockholm på studiebesök hos projektet Arbetssam som fokuserar på språkinlärning och arbetsplatslärande. På det stället som besöktes hade ca 80 % utländsk bakgrund. Verksamheten ägdes tidigare i privat regi men drevs i botten och togs över av stadsdelen vid övertagandet var endast 42 % utbildade. Nu har det ökat till drygt 70 % men här är taket nått, övriga har inte rätt förutsättningar när det gäller språket för att kunna tillgodogöra sig en utbildning och här kommer projektet med språkinlärning in. Mycket har hänt under projektets gång och det har framförallt blivit ok att diskutera språket och fråga om man inte förstår. Ett resultat är att alla numera dokumenterar och det finns handledning. Yrkeshögskoleutbildning Kerstin Björck kom för att diskutera hur vi ska hantera Yrkeshögskoleutbildningar inom vård- och omsorgscollege. Efter dialog har man kommit fram till att YH-utbildningar ska vara en integrerad del i de lokala collegen. Hur skapar vi rätt forum för att få input från arbetsgivarna för att ta fram nya utbildningar utifrån arbetsgivarnas behov. Ansökan för nya utbildningar ligger i september, så det är hög tid att börja diskutera vilka behov som finns. - Växjö Yrkeshögskola gick in med en ansökan om omsorgsassistent, men under tiden så ändrade Växjö kommun titlarna inom omsorgsområdet så omsorgsassistent fick ett nytt innehåll som inte stämde överens med ansökan om utbildning. Utbildningen fick därför avslag och ett stort arbete var ogjort, detta får inte ske vi måste ha en närmare dialog och säkerställa hela processen. Utbildingen måste vara väl förankrad i arbetslivet och arbetslivet måste vara engagerade under hela utbildningstiden i samband med LIA (lärande i arbetslivet).

3 - Växjö Yrkeshögskola brukar arbeta med workshops för att verkligen mangla igenom vilka behov som finns och hur man kan utforma utbildningar utifrån behoven. Viktigt att tydliggöra på vilken utbildningsnivå som krävs för att motsvara behoven YH får inte konkurrera med gymnasie- eller högskola för då får utbildningarna avslag från Myndigheten för Yrkeshögskolan. - Kontakt med SKL (Sveriges kommuner och landsting) om vad som gäller när man ska ändra yrkestitlar. Växjö kommun har gjort ett stort arbete för att rensa upp bland titlar för att få en ökad tydlighet. - På vårdsidan så blev endast en vårdutbildning godkänd av Yrkeshögskolemyndigheten specialistundersköterska operation, anestesi och intensivvård. Arbetsgivarna går hem och diskuterar vilka behov av kompetens som finns och tar med det till nästa möte 1/3. För mer information om yrkeshögskoleutbildningar Rapport om framtagande av handledarutbildning Två utbildningsaktörer, Växjö kommun, Landstinget, Attendo sitter med i en grupp för att ta fram ett arbete med handledarutbildning. Man har beslutat att utforma handledarutbildningen i form av en stege med olika omfattande utbildningsinsatser. Steg 1 grundutbildning matcha gymnasieelever som kommer ut på praktik, 1-2 dagars utbildning Steg 2 lite mer omfattande som även går min mer på handledarrollen, Vårdpedagogik och handledning 100 gymnasiepoäng Steg 3 Linnéuniversitetet 7,5hp, Handledning Gruppen har träffats vid tre tillfällen och arbetar nu med steg 1. Ett första underlag planeras vara färdigt i slutet av mars och därifrån får beslut tas om när utbildningarna kommer att sjösättas. - Den regionala styrgruppen har beslutat en gemensam utbildningsmall, så att det ser likadant ut i hela regionen. - Landstinget Kronoberg genomför nu en kartläggning av hur många individer som är utbildade handledare och på vilken nivå. Arbetsgivarna över lag anser att det finns ett behov av utbildade handledare och att handledarutbildningarna skall vara godkända av alla utbildningsanordnare.

4 - GY11 ställer nya krav på den verksamhetsförlagda utbildningen och handledarrollen, handledaren måste bedöma eleven i mycket högre utsträckning än tidigare, vilket ställer höga krav på handledaren och därmed handledarutbildningen. - Växjö Fria informerade om att de handledare de har kontakt med ute i verksamheterna inte känner till vård- och omsorgscollege och det arbete som pågår. Detta visar på behovet av ökad information. - Förslag på att kontakta elever via enkät eller fokusgrupp/dialog om vad man förväntar sig av en handledare. Regionförbundet har tips om flera verktyg om är enkla att hantera, där man får snabba svar (tex - De flesta handledare är fantastiska! Den kritik som oftast framförs är att personalen pratar illa om varandra bakom ryggen, att personalen pratar över huvudet på patienterna - Ska handledarutbildningen ges av samtliga utbildningsanordnarna eller hur tänker man, beslut om hur detta struktureras bör tas omgående - Rapport från träff med vårdlärare Vårdlärarna i Kronoberg har träffats för att diskutera gemensamma frågor som tex bedömning av VFU. Samtliga vårdlärare har skickat in sina underlag som alla fått ta del av för att se hur olika skolor gör. Målet är att modellen för bedömningen skall se likadan ut, med samma språkbruk. Vid nästa träff så kommer några verksamma undersköterskor komma och delta i processen/dialogen. Landstinget Kronoberg har en grupp som själva har lite tid avsatt för att titta på bedömning med mera, denna grupp kommer bland andra delta på mötet Manifestation 22 april kl en blänkare har skickats ut som ni uppmanats sprida. Anmälan kommer att kunna göras under februari månad när programmet är spikat. Kommunen står för lokalkostnad, Landstinget står för lunch och fika. Viktigt att det kommer mellan personer. Catarina berättade lite kort om det preliminära programmet. Processgruppen förväntas vara redo att hjälpa till under dagen.

5 Inspel från utbildningsanordnare Lernia presenterade en lista med krav/önskemål som Landstinget Kronoberg och Växjö kommun sammanställt. Se bifogad ppt-presentation. För utbildningen inom Vård- och omsorg finns det många möjligheter och många bra kurser att läsa. Det kan då öka kompetensen i en arbetsgrupp om de studerande har möjlighet att välja bland fler kurser som tex lindrande vård, kost-nutrition och munhälsa. Växjö fria Gymnasium poängterade att om man t.ex. har kursen It i vård och omsorg som ett krav för anställning, så har eleverna på gymnasiet inte möjlighet att läsa in behörighet till högskolan i grundutbildningen utan måste välja utökat utbildningsprogram, vilket kan få som konsekvens att färre söker Vård- och omsorgsprogrammet. Detta skulle kunna innebära att de som vill läsa till sjuksköterska eller liknande inte kommer att välja att läsa Vård och omsorgsprogrammet på gymnasiet utan istället välja en studieförberedande utbildning. Detta behöver diskuteras vidare för att inte få inlåsningseffekter för eleverna och att arbetslivet får mer variation i kompetens hos dem man vill rekrytera. Det här är en dialog som måste föras Programråd Inom GY11 är det lagstadgat att man måste ha programråd. Hur kan vi koppla det till det till de lokala grupperna etc. för diskussioner om utbildningsinnehåll, arbetsförlagd utbildning osv. Ska programråden finnas i samband med regional styrgrupp eller kopplas till de lokala styrgrupperna? Praktiksamordning - Idag funkar det så här; Växjö Bodil för både Landsting och kommunplatser Landstinget försöker hitta en central struktur för att hantera praktik samordningen. Ljungby vårdlärarna, Älmhult- vårdlärarna - Vi har diskuterat att det bör finnas en hållbar struktur som sköter praktiksamordningen för samtliga utbildningsanordnarna. Gemensam tjänst som samtliga betalar in till och som sitter centralt. Wolfgang på Landstinget som arbetat med det här länge, kommer att gå i pension under våren. - Viktigt att hitta en cykel för hanteringen arbetsgivarna inkommer med praktikplatserna tidigare, eleverna blir bättre förberedda för den specifika praktikplatsen. Fungerar väl under åk 1 men det är alltför kort framförhållning när det gäller åk 2 och 3. - Wolfgang och Bodil bör bjudas in till styrgruppen för att beskriva det arbete man gör idag, sedan kan styrgruppen lägga ett uppdrag till processgruppen. - Utbildningsanordnare som vill använda praktikplatser som inte ingår i VO-College måste ingå samma praktikavtal och genomgå handledarutbildnigen som gäller för de som ingår I VO-College.

6 Informationsmaterial Fotografering har skett inför det nya marknadsföringsmaterialet. Linnéuniversitetets förfrågan Linnéuniversitet har kommit med en förfrågan till Regionförbunden i Kalmar och Kronoberg om att man vill ha hjälp med att sluta avtal med kommunerna angående arbetsförlagd utbildning för sjuksköterskorna. Regionförbundet södra Småland (Kronoberg) kommer att svara att vi inte kommer att gå in med något stöd i avtalsprocessen men att de gärna för göra en förfrågan om att komma till en nätverksträff för förvaltningschefer inom omsorgen samt Landstinget, men det är upp till nätverket om de vill prioritera det. Ett annat alternativ är att Linnéuniversitetet blir mer aktiva inom VO-Colleges arbete och ingår i de diskussioner som har med praktiksamordning, handledning samt samverkansavtal. Catarina lyfter den här frågan med styrgruppen. Övrigt Lanstinget har tagit fram en ny struktur för att information ska nå ut i verksamheten i större utsträckning och för att man på bästa sätt ska kunna hantera den framtida kompetensförsörjningen. Den nya strukturen kommer bli en viktig del i vård och omsorgscollege arbete för att höja kvalitén. Nästa möte 1 mars kl , i Rottne på Attendo Mötesanteckningar Diana Unander Regionförbundet Södra Småland Justerare Catarina Lindahl-Petäjä Processledare Vård och omsorgscollege Kronoberg

7

Minnesanteckningar från processgruppsmöte för Vård- och omsorgscollege Kronoberg den 31 augusti 2012

Minnesanteckningar från processgruppsmöte för Vård- och omsorgscollege Kronoberg den 31 augusti 2012 MINNESANTECKNING 2012-08-31 Minnesanteckningar från processgruppsmöte för Vård- och omsorgscollege Kronoberg den 31 augusti 2012 Närvarande Catarina Lindahl-Petäjä (CLP) Kerstin Björck (KB) Bodil Edvardsson

Läs mer

2012-10-24. Förslag på avtal om verksamhetsförlagd utbildning och avtal om handledarutbildning. Arbetsgrupp:

2012-10-24. Förslag på avtal om verksamhetsförlagd utbildning och avtal om handledarutbildning. Arbetsgrupp: 2012-10-24 Förslag på avtal om verksamhetsförlagd utbildning och avtal om handledarutbildning Arbetsgrupp: Anna Isaksson Lena Peltomaa Emma Krantz Sofie Persson Carin Engström-Olofsson Anne-Catrin Lofthus

Läs mer

Styrgrupp Regionala Vård- och omsorgscollege Kronoberg

Styrgrupp Regionala Vård- och omsorgscollege Kronoberg PROTOKOLL 2013-02-26 Styrgrupp Regionala Vård- och omsorgscollege Sammanträdesdatum: 2013-02-25 Plats: Sal 62 Rom, Kunskapsutveckling Syd Tid: 14.30-17.00 Närvarande Arbetsgivarrepresentanter Jeanette

Läs mer

Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg

Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg Datum: 2016-11-07 Plats: Växjö Fria gymnasium, Växjö Närvarande: Anna-Karin Åkesson, Lessebo kommun (ordf.) Helene Tapper,

Läs mer

Vård- och omsorgscollege är ett koncept där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvaliteten på vård och omsorg.

Vård- och omsorgscollege är ett koncept där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvaliteten på vård och omsorg. Vård- och omsorgscollege är ett koncept där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvaliteten på vård och omsorg. Uppdraget Föreningen skapar förutsättningar för hållbara

Läs mer

Styrgrupp Regionala Vård- och omsorgscollege Kronoberg

Styrgrupp Regionala Vård- och omsorgscollege Kronoberg PROTOKOLL 2012-12-18 Styrgrupp Regionala Vård- och omsorgscollege Sammanträdesdatum: 2012-12-07 Plats: Sal 39 Venedig, Kunskapsutveckling Syd Tid: 09.00-11.00 Närvarande Arbetsgivarrepresentanter Jeanette

Läs mer

Styrgrupp Regionala Vård- och omsorgscollege Kronoberg

Styrgrupp Regionala Vård- och omsorgscollege Kronoberg PROTOKOLL 2015-05-22 Styrgrupp Regionala Vård- och omsorgscollege Sammanträdesdatum: 2015-05-22 Plats: Sal Rom Italienska palatset Tid: 9.00-12.00 Närvarande Arbetsgivarrepresentanter Michael Färdigh Anneli

Läs mer

l. Fastställande av dagordning och utse justerare Dagordningen fastställs och justerare för dagens protokoll är Susanne Örkenrud.

l. Fastställande av dagordning och utse justerare Dagordningen fastställs och justerare för dagens protokoll är Susanne Örkenrud. Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg Datum: 2016-09-19 Plats: Teknikum, Växjö Närvarande: Anna-Karin Åkesson, ordförande, Lessebo kommun Helene Tapper, Tingsryd

Läs mer

Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg. Monica Westhoff, Växjö Fria Gymnasium icf/\{\~~rs\a~vcæ,l:t,0 s~f~

Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg. Monica Westhoff, Växjö Fria Gymnasium icf/\{\~~rs\a~vcæ,l:t,0 s~f~ Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg S' Datum: 2016-üf-23 Plats: Alvesta omsorgsförvaltning Närvarande: Anneli Hamegård, ordförande, Alvesta kommun Helene Tapper,

Läs mer

Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg

Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg Datum: 2018-06-11 Plats: Odengatan 1, Lessebo Närvarande: Paul Johanneson, Ordförande, Region Kronoberg Anette Cronholm,

Läs mer

Samverkansavtal för Vård och omsorgscollege Kronoberg

Samverkansavtal för Vård och omsorgscollege Kronoberg Samverkansavtal för Vård och omsorgscollege Kronoberg Bakgrund Vård och omsorgscollege Kronoberg är en sammanslutning och en samverkansform för arbetsgivare, fackliga organisationer samt utbildningsanordnare

Läs mer

Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård- och omsorgscollege Östra Kronoberg

Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård- och omsorgscollege Östra Kronoberg Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård- och omsorgscollege Östra Kronoberg Datum: 2018-11-19 Plats: Högåsens konferenslokal, Alvesta Närvarande: Paul Johanneson, ordf. Region Kronoberg Anette Cronholm,

Läs mer

Protokoll: Regional styrgrupp VO-College i Kalmar län Tid: 18 december kl. 10:00-15:00 Plats: Smedjan, Landstingshuset, Strömgatan 13, Kalmar

Protokoll: Regional styrgrupp VO-College i Kalmar län Tid: 18 december kl. 10:00-15:00 Plats: Smedjan, Landstingshuset, Strömgatan 13, Kalmar 2014-12-18 Protokoll: Regional styrgrupp VO-College i Kalmar län Tid: 18 december kl. 10:00-15:00 Plats: Smedjan, Landstingshuset, Strömgatan 13, Kalmar Deltagare: Esbjörn Grandalen, processledare Elisabeth

Läs mer

Delår 1 2015 Rapport till Gemensamma nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård

Delår 1 2015 Rapport till Gemensamma nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård SOVIS15-0047 Delår 1 2015 Rapport till Gemensamma nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård 1. Återcertifiering Första delåret för Vård och omsorgscollege (VO-C) Sörmland har en stor del av processledarens

Läs mer

Två-årsrapport Vård- och omsorgscollege Kronoberg,

Två-årsrapport Vård- och omsorgscollege Kronoberg, 20140822 Två-årsrapport Vård- och omsorgscollege Kronoberg, Hösten 2012: Regionalt VO-College Kronoberg: Samtliga åtta kommuner, Landstinget Kronoberg, Regionförbundet södra Småland, Attendo, Lernia, Växjö

Läs mer

Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege Kronoberg

Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege Kronoberg 2013-04-15 Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege Kronoberg Detta dokument beskriver gemensamma och övergripande principer avseende kommunikationen för Vård- och omsorgscollege Kronoberg, såväl

Läs mer

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2016 2 (10) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Verksamhet... 3 2.1 Uppdrag... 3 3. Organisation... 3 3.1 Styrelsen... 3 3.2 Verkställande direktör... 4 3.3 Föreningens

Läs mer

Verksamhetsplan 2019

Verksamhetsplan 2019 Verksamhetsplan 2019 Vård och Omsorgscollege Ska bidra till att lösa framtida rekryteringsbehov Ska vara en kvalitetsstämpel för en attraktivare utbildning för elever Ska vara ett forum för gemensamma

Läs mer

Nyhetsbrev, Vård- och omsorgscollege i Kalmar län

Nyhetsbrev, Vård- och omsorgscollege i Kalmar län Nyhetsbrev, Vård- och omsorgscollege i Kalmar län Kalmar län har startat en process som syftar till att inrätta ett Vård- och omsorgscollege i regionen. Nedan beskrivs vad ett Vård- och omsorgscollege

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 Vård och Omsorgscollege Uppsala län Gemensam plattform för att säkra kompetensbehovet inom Vård och Omsorg Samverkan ger bättre framtidsplanering I Uppsala län har vi tydliga och gemensamma

Läs mer

Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg

Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg Datum: 2019-01-14 Plats: Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Närvarande: Frånvarande: Paul Johanneson, ordförande, Region

Läs mer

Minnesanteckningar från projektgruppsmöte för Vård- och omsorgscollege Kronoberg den 16 mars 2012

Minnesanteckningar från projektgruppsmöte för Vård- och omsorgscollege Kronoberg den 16 mars 2012 1(9) 2012-03-16 Minnesanteckningar från projektgruppsmöte för Vård- och omsorgscollege Kronoberg den 16 mars 2012 Problem talk creates problems; solution talk creates solutions. Steve de Shazer, psykoterapeut

Läs mer

FÖRSLAG. Nämndens för socialtjänst och vård beslut

FÖRSLAG. Nämndens för socialtjänst och vård beslut Gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård FÖRSLAG H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R 2015-05-22 SOVIS15-0047 25 Delårsrapport 1, 2015 för Vård- och Omsorgs College Nämndens

Läs mer

Vård- och omsorgscollege är en modell där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvaliteten på vård och omsorg.

Vård- och omsorgscollege är en modell där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvaliteten på vård och omsorg. Vård- och omsorgscollege är en modell där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvaliteten på vård och omsorg. Det övergripande syftet med samverkan är att trygga framtida

Läs mer

1 Ordförande öppnar mötet och önskar alla välkomna

1 Ordförande öppnar mötet och önskar alla välkomna V Å R D - O C H O M S O R G S C O L L E G E 2014-05- 12 PROTOKOLL FRÅN STYRGRUPPSMÖTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE SKARABORG MÅNDAGEN DEN 12 MAJ 2014 Närvarande Frånvarande Anita Andersson Hagsgård, Falköping

Läs mer

2011-11-21. 1 Inledning

2011-11-21. 1 Inledning 2011-11-21 Särskild bilaga till reglemente för Gemensamma nämnden vård, omsorg och hjälpmedel (VOHJS-nämnden) avseende regionalt Vård och omsorgscollege Sörmland (VO-College) 1 Inledning Vård och omsorgscollege

Läs mer

WORKSHOP REGIONAL STYRGRUPP VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE UPPLAND 2013-09-24

WORKSHOP REGIONAL STYRGRUPP VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE UPPLAND 2013-09-24 WORKSHOP REGIONAL STYRGRUPP VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE UPPLAND 2013-09-24 Närvarande: Monica Jonsson, Ulrika Norman, Fredrik Andersson, Louise Öhman, Irene Hansson, Christina Hanson, Kristoffer Hoflund,

Läs mer

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2017

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2017 Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2017 2 (11) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Verksamhet... 3 2.1 Uppdrag... 3 3. Organisation... 4 3.1 Styrelsen... 4 3.2 Verkställande direktör... 4 3.3 Föreningens

Läs mer

Minnesanteckningar workshop Framtidens kompetensbehov IT, Kosta 30 november 2012

Minnesanteckningar workshop Framtidens kompetensbehov IT, Kosta 30 november 2012 2013-01-22 Minnesanteckningar Diana Unander Nordle Tel: 0470-79 48 78 Minnesanteckningar workshop Framtidens kompetensbehov IT, Kosta 30 november 2012 Dagen inleddes med en genomgång av vilka förväntningar

Läs mer

Samverkansavtal och avtal om handledare mellan utbildningsanordnare, arbetsgivare och facklig organisation inom lokalt Vård- och omsorgscollege Örebro

Samverkansavtal och avtal om handledare mellan utbildningsanordnare, arbetsgivare och facklig organisation inom lokalt Vård- och omsorgscollege Örebro Samverkansavtal och avtal om handledare mellan utbildningsanordnare, arbetsgivare och facklig organisation inom lokalt Vård- och omsorgscollege Örebro Bakgrund Vård- och Omsorgscollege är en samverkansform

Läs mer

Den lokala styrgruppen består av representanter för parterna i samverkan:

Den lokala styrgruppen består av representanter för parterna i samverkan: April 2019 Lokal ansökan Utvecklingen av VO-College sker i en process vilket innebär att det inte finns en exakt mall för hur det lokala arbetet ska ske. Men det ska finnas en trygg plattform för arbetet.

Läs mer

3 februari Innehåll. Kort om VO-College. Utvecklingsresan. Eventuellt ESF-projekt. Frågor, synpunkter och medskick

3 februari Innehåll. Kort om VO-College. Utvecklingsresan. Eventuellt ESF-projekt. Frågor, synpunkter och medskick 3 februari 2017 Innehåll Kort om VO-College Utvecklingsresan Eventuellt ESF-projekt Frågor, synpunkter och medskick Vård-och omsorgscollege är en modell där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund

Läs mer

Föreningen VO-College

Föreningen VO-College Föreningen VO-College Vård-och omsorgscollege är en modell där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvalitén på utbildningar och verksamheter inom vård och omsorg.

Läs mer

Nya regler för diplom

Nya regler för diplom Nya regler för diplom Bakgrund Vid starten av VO-College år 2008 beskrev arbetsgivana svårigheten med att, utifrån betyg, bedöma om en person hade de kunskaper som behövs för att jobba inom vård och omsorg.

Läs mer

Ulla-Marie hälsar välkommen och öppnar dagens möte. En presentationsrunda då vi har några nya deltagare vid dagens möte.

Ulla-Marie hälsar välkommen och öppnar dagens möte. En presentationsrunda då vi har några nya deltagare vid dagens möte. 1(5) 2016-09-20 Protokoll fört vid möte i Ljungby med VO-College Lokal styrgrupp för den 20 september. Protokoll nr 2/2016 Närvarande Ulla-Marie Sundström-Frisk, Region Kronoberg Catarina Lindahl-Petäjä,

Läs mer

Erfarenheter från Örebro län

Erfarenheter från Örebro län Erfarenheter från Örebro län Innehåll i kommande timme Övergripande tankar om tiden sedan första certifieringen Regionala mål, aktiviteter och effekter Vad har vi gjort och vad är på gång Framgångsfaktorer/Viktiga

Läs mer

Mål/handlingsplan VO-College Värmland under certifieringsperioden 1 juli juni 2021

Mål/handlingsplan VO-College Värmland under certifieringsperioden 1 juli juni 2021 Mål/handlingsplan VO-College Värmland under certifieringsperioden 1 juli 2016 30 juni 2021 KRITERIE 1 a. Vård- och omsorgs college Öka attraktionskraften för branschen och utbildningar inom vård och omsorg

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPPSMÖTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE SKARABORG

MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPPSMÖTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE SKARABORG MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPPSMÖTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE SKARABORG 131127 Närvarande: Anita Andersson Hagsgård, Falköping Anna-Lena Skatt, Tidaholm Lisbet Sjödin, Skövde Lars Stäring, Mariestad

Läs mer

Vård- och omsorgscollege Kronoberg

Vård- och omsorgscollege Kronoberg Vård- och omsorgscollege Kronoberg Verksamhetsbeskrivning med Verksamhetsplan 2019 Innehåll Innehåll 1. Inledning... 3 2. Vision... 3 3. Verksamhet... 3 3.1 Mål... 3 3.2 Beskrivning av VO-College Kronobergs

Läs mer

Regionala dialoger. inför Begäran om nationellt likvärdig YH-utbildning inom äldreomsorgen

Regionala dialoger. inför Begäran om nationellt likvärdig YH-utbildning inom äldreomsorgen Regionala dialoger inför Begäran om nationellt likvärdig YH-utbildning inom äldreomsorgen Nationellt likvärdig YH-utbildning inom äldreomsorgen Det finns behov och en efterfrågan av medarbetare med eftergymnasial

Läs mer

Nationella Kompetensrådet inom funktionshinderområdet

Nationella Kompetensrådet inom funktionshinderområdet Nationellt Kompetensråd inom Funktionshinderområdet Nationella Kompetensrådet inom funktionshinderområdet En del av Vård- och omsorgscollege Nationella Kompetensrådet NKR bildades 2010 och på initiativ

Läs mer

Bakgrund: risk för personalbrist i branschen. Åldrande befolkning Stora pensionsavgångar Krav på mer kvalificerade kunskaper

Bakgrund: risk för personalbrist i branschen. Åldrande befolkning Stora pensionsavgångar Krav på mer kvalificerade kunskaper Bakgrund: risk för personalbrist i branschen Åldrande befolkning Stora pensionsavgångar Krav på mer kvalificerade kunskaper Syfte: Med samlade krafter arbeta för en god kompetensförsörjning inom vård och

Läs mer

Sammanträdesdatum: Oden, Sankt Sigfridsområdet Tid: Närvarande Arbetsgivarrepresentanter

Sammanträdesdatum: Oden, Sankt Sigfridsområdet Tid: Närvarande Arbetsgivarrepresentanter PROTOKOLL 2018-09-10 Styrgrupp Regionala Sammanträdesdatum: 2018-09-07 Plats: Oden, Sankt Sigfridsområdet Tid: 9.00 12.00 Närvarande Arbetsgivarrepresentanter Anneli Harnegård Caroline Palmqvist Margareta

Läs mer

Vård- och omsorgscollege i Halland

Vård- och omsorgscollege i Halland En snabbguide inför uppstarten av Vård- och omsorgscollege i Halland en modern samverkansform mellan arbetsliv och utbildningar inom vård och omsorg Baserad på underlag från Vård-och omsorgscollege Västmanland

Läs mer

Avtal om handledning och arbetsplatsförlagt lärande

Avtal om handledning och arbetsplatsförlagt lärande Avtal om handledning och arbetsplatsförlagt lärande Avseende vård- och omsorgscollege Fyrbodal Lokalt college Fyrbodal Färgelanda, Orust och Uddevalla Färgelanda kommun Orust kommun 1 Bakgrund Det arbetsplatsförlagda

Läs mer

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största 9 lokala college 13 kommuner Västra Götalandsregionen Fackliga representanter AF 20 utbildningsanordnare - kommunala och fristående Samarbete

Läs mer

Instruktion för ansökan - anslutande utbildare

Instruktion för ansökan - anslutande utbildare November 2018 Instruktion för ansökan - anslutande utbildare Ansökan ska innehålla Namn på aktör och mottagande lokalt VO-College Datum Innehållsförteckning Fakturaadress och mejladress till kontaktperson

Läs mer

omso L [3 BENGTSFORS VARI Avtal om handledning och arbetsplatsförlagt lärande oc ~ c cr P7(Y Avseende värd- och omsorgscollege Fyrbodal

omso L [3 BENGTSFORS VARI Avtal om handledning och arbetsplatsförlagt lärande oc ~ c cr P7(Y Avseende värd- och omsorgscollege Fyrbodal omso L 0 VARI oc ~ s c cr P7(Y FY-RBODAL Avtal om handledning och arbetsplatsförlagt lärande Avseende värd- och omsorgscollege Fyrbodal Lokalt college Fyrbodal Öst Bengtsfors kommun Dals Eds kommun Melleruds

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017, Vård-och omsorgscollege i Luleå

Verksamhetsberättelse 2017, Vård-och omsorgscollege i Luleå VO-College, Luleå Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse, Vård-och omsorgscollege i Luleå Inledning Verksamheten under första halvåret kännetecknas av ett intensivt arbete med åter kvalificera lokala

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med styr- och arbetsgruppen för

Minnesanteckningar från möte med styr- och arbetsgruppen för Minnesanteckningar från möte med styr- och arbetsgruppen för Vård- och omsorgscollege Skaraborg. Tid Torsdag den 13/9 kl. 8.30-15.00 2012. Plats Portalen, Gothia Science Park, lokal: Vänern och Vättern

Läs mer

Samverkansavtal om regionalt Vård- och omsorgscollege

Samverkansavtal om regionalt Vård- och omsorgscollege 2016-09-07 2016/2128 1(5) Vår adress Sociala sektorn Borlänge kommun Adress Omsorgsnämnd Besöksadress Röda vägen 50 Handläggare, telefon, e-post Mats Boman 0243-74315 mats.boman@borlange.se Nämnd Datum

Läs mer

Höglandsförbundet Eksjö, lokal Majoren

Höglandsförbundet Eksjö, lokal Majoren 2017-11-14 Mötesanteckningar från regionalt styrgruppsmöte för Vård- och omsorgscollege Höglandet Tid 2017-11-13 kl. 08.30-10.30 Plats Kallade Höglandsförbundet Eksjö, lokal Majoren Helena Martinson, arbetsgivare

Läs mer

Landstingsstyrelsens personalutskott

Landstingsstyrelsens personalutskott PROTOKOLL 2014-04-15 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, LSPU 2/2014 Landstingsstyrelsens personalutskott Tid Tisdagen den 15 april 2014, kl. 09.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Höglandsförbundet Eksjö, lokal Majoren

Höglandsförbundet Eksjö, lokal Majoren 2017-11-14 Mötesanteckningar till regionalt styrgruppsmöte för Vård- och omsorgscollege Höglandet Tid 2017-11-13 kl. 08.30-10.30 Plats Kallade Höglandsförbundet Eksjö, lokal Majoren Helena Martinson, arbetsgivare

Läs mer

Rekommenderad skola av fastighetsbranschen

Rekommenderad skola av fastighetsbranschen Instruktion Rekommenderad skola av fastighetsbranschen Gymnasieskolans VVS- och fastighetsprogram inriktning Fastighet Läsåret 2015/2016 INLEDNING Branschrekommenderad skola är ett sätt för Fastighetsbranschen

Läs mer

FÖRSLAG. H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Göran Gustavsson 2011-12-06 GNVO11-020

FÖRSLAG. H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Göran Gustavsson 2011-12-06 GNVO11-020 Gemensam nämnd för vård och omsorg och hjälpmedel FÖRSLAG H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Göran Gustavsson 2011-12-06 GNVO11-020 38 Regionalt Vård- och Omsorgscollege i Sörmland - särskild

Läs mer

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största 9 lokala college 13 Kommuner Västra Götalandsregionen Fackliga representanter AF 20 utbildningsanordnare - kommunala och fristående Samarbete

Läs mer

Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege

Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege Bakgrund Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan arbetsliv och utbildning inom vård och omsorg. Samarbetet ska leda till höjd kvalitet och status

Läs mer

Verksamhetsplan för Nordöstra Skånes lokala VO-College

Verksamhetsplan för Nordöstra Skånes lokala VO-College 2018-02-09 Verksamhetsplan för Nordöstra Skånes 2018-2021 lokala VO-College Innehåll Innehåll... 2 Inledning... 3 Styrgrupp... 3 Ekonomi... 4 Målgrupper... 5 Kommunikationsmål... 5 Gemensamma mål för perioden

Läs mer

Vård- och omsorgscollege Ystad-Österlen Kontaktperson för lokal samordning Kerstin Persson Telefon 0707437430 E-post

Vård- och omsorgscollege Ystad-Österlen Kontaktperson för lokal samordning Kerstin Persson Telefon 0707437430 E-post Lokalt VO-College Vård- och omsorgscollege Ystad-Österlen Kontaktperson för lokal samordning Kerstin Persson Telefon 0707437430 E-post kerstin.persson@sydgym.se Styrgruppens ordförande Kristina Privér

Läs mer

Protokoll regional styrgrupp VOC

Protokoll regional styrgrupp VOC Protokoll regional styrgrupp VOC Dag: 2018-10-0 Deltagande Caroline Lennemar Thoms Ros Sandra Peters Britt Johansson Christina Högberg Inger Levin Terese Larsson Rune Svanström Anna-Lena Skatt Frida Eliasson

Läs mer

Motion från Margreth Johansson (KD) om kompetensutvecklingsplan och utbildningsanställning

Motion från Margreth Johansson (KD) om kompetensutvecklingsplan och utbildningsanställning TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2015-01-12 KS 2014/0740 50044 Kommunfullmäktige Motion från Margreth Johansson (KD) om kompetensutvecklingsplan och utbildningsanställning

Läs mer

Kommunikationsplan för föreningen Vård- och omsorgscollege

Kommunikationsplan för föreningen Vård- och omsorgscollege Kommunikationsplan för föreningen Vård- och omsorgscollege Bakgrund Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan arbetsliv och utbildning inom vård och omsorg. Samarbetet ska leda till höjd kvalitet

Läs mer

Arbetsgivarfrågor. Agneta Jöhnk. Avdelningen för Arbetsgivarpolitik 19 maj 2017

Arbetsgivarfrågor. Agneta Jöhnk. Avdelningen för Arbetsgivarpolitik 19 maj 2017 Arbetsgivarfrågor Agneta Jöhnk Avdelningen för Arbetsgivarpolitik 19 maj 2017 Summering Avtal 17 - framgångar Långa avtalsperioder eller tillsvidareavtal: 3-åriga avtal AKV och Läkarförbundet, förlängning

Läs mer

Verksamhet under fortsatt projekttid 2011-2012

Verksamhet under fortsatt projekttid 2011-2012 Vård- och omsorgscollege Västmanland /Regional styrgrupp April 2011 En kvalitetssäkrad samverkan mellan arbetsliv och utbildning Vård- och omsorgscollege Västmanland Verksamhet under fortsatt projekttid

Läs mer

Riktlinjer för arbetsplatsförlagt lärande, APL, och lärande i arbete, LIA

Riktlinjer för arbetsplatsförlagt lärande, APL, och lärande i arbete, LIA 1 (6) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Personal och utbildning Handläggare E-post Mary Folkesson mary.c.folkesson@sll.se Riktlinjer för arbetsplatsförlagt lärande, APL, och lärande i arbete, LIA för

Läs mer

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning. Fastställd av styrelsen

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning. Fastställd av styrelsen Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2014 Fastställd av styrelsen 2014-01-28 2 (11) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Verksamhet... 3 2.1 Uppdrag... 3 2.2 Beskrivning av föreningens verksamhet... 3 3.

Läs mer

Protokoll: Styrgrupp NORR VO-College i Kalmar län

Protokoll: Styrgrupp NORR VO-College i Kalmar län Protokoll: Styrgrupp NORR VO-College i Kalmar län Tid: 11 maj 10:00-12:00 Plats: Oscarsgymnasiet Dagordning Val av sekreterare Emma Sohlman Val av justerare Jörgen Jonsson, Joakim Nyman Godkännande av

Läs mer

Utbildning och yrket undersköterska. - Bakgrund - Utredningen om reglering av yrket undersköterska - Socialstyrelsens uppdrag - Skolverkets uppdrag

Utbildning och yrket undersköterska. - Bakgrund - Utredningen om reglering av yrket undersköterska - Socialstyrelsens uppdrag - Skolverkets uppdrag Utbildning och yrket undersköterska. - Bakgrund - Utredningen om reglering av yrket undersköterska - Socialstyrelsens uppdrag - Skolverkets uppdrag Bakgrund - När är en person anställningsbar som undersköterska,

Läs mer

Minnesanteckningar för möte i den regionala styrgruppen för Vård- och omsorgscollege Skaraborg

Minnesanteckningar för möte i den regionala styrgruppen för Vård- och omsorgscollege Skaraborg Minnesanteckningar för möte i den regionala styrgruppen för Vård- och omsorgscollege Skaraborg Närvarande: Anita Andersson Hagsgård, Falköping Anna-Lena Skatt, Tidaholm Jonny Palmkvist, Skövde Jan Fransson,

Läs mer

Branschrekommenderad skola - Fastighet

Branschrekommenderad skola - Fastighet Instruktion Branschrekommenderad skola - Fastighet Gymnasieskolans VVS- och fastighetsprogram inriktning Fastighet INLEDNING Branschrekommenderad skola är ett sätt för Fastighetsbranschen att se till att

Läs mer

Styrgrupp Regionala Vård- och omsorgscollege Kronoberg

Styrgrupp Regionala Vård- och omsorgscollege Kronoberg PROTOKOLL 2016-03-04 Styrgrupp Regionala Vård- och omsorgscollege Sammanträdesdatum: 2016-03-04 Plats: Italienska Palatset Tid: 9.00-12.00 Närvarande Arbetsgivarrepresentanter Helena Zettergren Alexandra

Läs mer

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största 9 lokala college 13 Kommuner Västra Götalandsregionen Fackliga representanter AF 20 utbildningsanordnare - kommunala och fristående Samarbete

Läs mer

Mäns upplevelse av att arbeta inom vård och omsorg i Kronoberg

Mäns upplevelse av att arbeta inom vård och omsorg i Kronoberg Mäns upplevelse av att arbeta inom vård och omsorg i Kronoberg Flera utgångspunkter och syften en samlad process Regional utvecklingsstrategi 2025 Regional kompetensförsörjningsstrategi 2020 Strategi för

Läs mer

SAMVERKANSAVTAL. VO-College. Göteborgsregionen

SAMVERKANSAVTAL. VO-College. Göteborgsregionen SAMVERKANSAVTAL VO-College Göteborgsregionen 2013-2017 Samverkansavtal Vård- och omsorgscollege i Göteborgsregionen Bakgrund Göteborgsregionens vård- och omsorgscollege (GR VO-College) Vård- och omsorgscollege

Läs mer

Kommunikationsplan för föreningen Vård- och omsorgscollege

Kommunikationsplan för föreningen Vård- och omsorgscollege Kommunikationsplan för föreningen Vård- och omsorgscollege Bakgrund Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan arbetsliv och utbildning inom vård och omsorg. Samarbetet ska leda till höjd kvalitet

Läs mer

Minnesanteckningar regional styrgrupp Vård- och omsorgscollege Västmanland

Minnesanteckningar regional styrgrupp Vård- och omsorgscollege Västmanland Minnesanteckningar regional styrgrupp Vård- och omsorgscollege Västmanland Fredag den 20/2-2015, kl. 09.00-11.30 Närvarande Anna Porsaeus, ecilia Östlund, Maud Falk, Eva Saaw, Kristina Holmgren, Susanne

Läs mer

Nationellt likvärdig YH-utbildning

Nationellt likvärdig YH-utbildning Nationellt likvärdig YH-utbildning inom äldreomsorgen En beskrivning av arbetet och processen via Vård- och omsorgscollege. Verksamhetsplan för VO-College I föreningen Vård- och omsorgscollege verksamhetsplan

Läs mer

Välkomna till en dag kring karriärvägar!

Välkomna till en dag kring karriärvägar! Välkomna till en dag kring karriärvägar! Program under dagen Vad är Vård- och omsorgscollege och vad är karriärvägar egentligen? Tankar om yrkeslivet och karriärmöjligheter inom vård och omsorg Fika Hur

Läs mer

Fokus Yrkesutbildning VO

Fokus Yrkesutbildning VO Fokus Yrkesutbildning VO Genomförandeprojekt i den nationella utlysningen "Effektivare strukturer för en bättre Yrkesutbildning Mer information finns på: www.vo-college.se/esf Fokus Yrkesutbildning VO

Läs mer

Verksamhetsplan för Nordöstra Skånes lokala VO-College

Verksamhetsplan för Nordöstra Skånes lokala VO-College 2017-12-08 Rev 2018-12-03 Rev 2019-03-05 Verksamhetsplan för Nordöstra Skånes lokala VO-College Innehåll Innehåll... 2 Inledning... 3 Styrgrupp... 3 Ekonomi... 4 Målgrupper... 5 Kommunikationsmål... 5

Läs mer

Lokala Mål och Handlingsplan för Vård och omsorgscollege, Örnsköldsvik

Lokala Mål och Handlingsplan för Vård och omsorgscollege, Örnsköldsvik 2016-2021 Gulmarkerade mål/aktiviteter från 2009-2011 fortsätter vi att arbeta med Lokala Mål och Handlingsplan för Vård och omsorgscollege, Örnsköldsvik 2016 2021 Övergripande mål: 1. Ge den studerande

Läs mer

Protokoll: Regional styrgrupp VO-College i Kalmar län

Protokoll: Regional styrgrupp VO-College i Kalmar län Protokoll: Regional styrgrupp VO-College i Kalmar län Tid: 10 maj 09:00-12:00 Plats: Nova Oskarshamn Dagordning Val av sekreterare Emma Sohlman valdes till sekreterare Val av justerare Ida, Elisabeth Johansson

Läs mer

Kompetensförsörjningsinsatser 2017/2018

Kompetensförsörjningsinsatser 2017/2018 Kompetensförsörjningsinsatser 2017/2018 Kompetensförsörjningsinsatser hösten 2017 Validering och komplettering Språkombudsutbildning Handledarutbildning Kompetenslyftet timanställda 50% studier 50% arbete

Läs mer

Ingmar Steinbruck ingmar.steinbruck@sll.se 1 (6) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Personal och utbildning Utbildning och kompetensförsörjning

Ingmar Steinbruck ingmar.steinbruck@sll.se 1 (6) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Personal och utbildning Utbildning och kompetensförsörjning 1 (6) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Personal och utbildning Utbildning och kompetensförsörjning Handläggare E-post Ingmar Steinbruck ingmar.steinbruck@sll.se Riktlinjer för arbetsplatsförlagt lärande,

Läs mer

Protokoll regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län

Protokoll regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tjänsteställe, handläggare Datum Beteckning Regional utveckling, Utbildning och arbetsmarknad, Sara Norén 2019-04-01 Protokoll Protokoll regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tid: Måndag den 1

Läs mer

Uppnådda mål

Uppnådda mål Uppnådda mål 2013-2017 Formen för det regionala GRVO-Collegerådet Projektet Rekas med koppling till Kompetensplattformen Samverkansavtal för gymnasieskolan fram till 2017 Tre nya lokala college bedriver

Läs mer

Vad är Vård och Omsorgscollege? - och varför är det viktigt?

Vad är Vård och Omsorgscollege? - och varför är det viktigt? Vad är Vård och Omsorgscollege? - och varför är det viktigt? Vård och omsorgscollege; är en samverkansform för kvalitetssäkring och kvalitetsutveckling mellan utbildningsanordnare, arbetslivet och de fackliga

Läs mer

Regionalt Vård- och omsorgscollege Sörmland. Självskattning

Regionalt Vård- och omsorgscollege Sörmland. Självskattning Regionalt Vård- och omsorgscollege Sörmland Självskattning 2017 Beskrivning Regionalt Vård- och omsorgscollege gör årligen en digital självskattning som är en av två delar i den årliga verksamhetsuppföljningen.

Läs mer

Protokoll från lokalt styrgruppsmöte Vård- och Omsorgscollege Östra Kronoberg

Protokoll från lokalt styrgruppsmöte Vård- och Omsorgscollege Östra Kronoberg Protokoll från lokalt styrgruppsmöte Vård- och Omsorgscollege Östra Kronoberg Datum; 2017-10-09 Plats; Växjö Fria Gymnasium Närvarande; Amieli Harnegård, ordförande, Alvesta kornmun Catarina Lindahl-Petäjä,

Läs mer

Minnesanteckningar Nätverksträff med regionala samordnare 7-8/10 2015

Minnesanteckningar Nätverksträff med regionala samordnare 7-8/10 2015 Minnesanteckningar Nätverksträff med regionala samordnare 7-8/10 2015 Onsdag 7/10 Välkommen! Presentationsrunda av alla deltagare. YH-myndigheten Se bifogad fil nr 1. Yrkeshögskolan är eftergymnasial utbildning

Läs mer

Utvecklingen till att bli Vård- och omsorgscollege Dnr 11/0194

Utvecklingen till att bli Vård- och omsorgscollege Dnr 11/0194 1(15) 2013-03-12 Slutrapport för regionala projektet Utvecklingen till att bli Vård- och omsorgscollege Dnr 11/0194 1. Projektets verksamhet under perioden 2011-09-01--2012-12-31 Under projektet har förankringsarbetet

Läs mer

Branschrekommenderad skola - Fastighet

Branschrekommenderad skola - Fastighet Instruktion Branschrekommenderad skola - Fastighet Gymnasieskolans VVS- och fastighetsprogram inriktning Fastighet INLEDNING Branschrekommenderad skola är ett sätt för Fastighetsbranschen att se till att

Läs mer

METODHANDBOK VOC ÖRNSKÖLDSVIK

METODHANDBOK VOC ÖRNSKÖLDSVIK METODHANDBOK VOC ÖRNSKÖLDSVIK 2016-2021 Metodhandbok för VOC Örnsköldsvik 2016 2021 Denna metodhandbok beskriver hur VOC Örnsköldsvik ska arbeta med de utvecklingsmål som det satt upp under cetifieringsperioden

Läs mer

April Regional ansökan

April Regional ansökan April 2019 Regional ansökan Utvecklingen av VO-College sker i en process vilket innebär att det inte finns en exakt mall för hur det regionala och lokala arbetet ska ske. Men det ska finnas en trygg plattform

Läs mer

Vård- och omsorgscollege i Västmanland

Vård- och omsorgscollege i Västmanland En snabbguide för alla som kommer i kontakt med Vård- och omsorgscollege i Västmanland en modern samverkansform mellan arbetsliv och utbildningar inom vård och omsorg Vård- och omsorgscollege Anders Björnstig,

Läs mer

Minnesanteckningar, VO-collegerådet inom GR

Minnesanteckningar, VO-collegerådet inom GR Margaretha Allen Ulrica Furby Minnesanteckningar, VO-collegerådet inom GR Datum: torsdag 2 maj Tid: 8.30-11.30 Plats: GR, Lokal Tistlarna Närvarande: Arbetsliv: Sirpa Niemi FH Ale kommun, Åsa Holmstrand

Läs mer

DOKUMENATATION Verksamhetsplaneringsdag VO-College Örebro län

DOKUMENATATION Verksamhetsplaneringsdag VO-College Örebro län DOKUMENATATION Verksamhetsplaneringsdag VO-College Örebro län 160930 Förväntningar på dagen, samt avbockning Beslut om ekonomisk prioritering för 2017, efter ekonomisk redovisning av Peter Löfsäter, Region

Läs mer

Regionalt styrgruppsmöte, VO College i Kalmar län

Regionalt styrgruppsmöte, VO College i Kalmar län Regionalt styrgruppsmöte, VO College i Kalmar län Datum för mötet: 2015 09 22 Kl. 9:00 12:00 Plats för mötet: Oskarshamn Nova s Huvudbyggnad (Varvsgatan 13) Närvarande: Esbjörn Grandalen, processledare

Läs mer

Minnesanteckningar från den gemensamma arbetsdagen på Karstorps Kursgård

Minnesanteckningar från den gemensamma arbetsdagen på Karstorps Kursgård Minnesanteckningar från den gemensamma arbetsdagen på Karstorps Kursgård Närvarade: Inger Levin Skaraborgs Sjukhus Lena Larsson Skaraborgs Sjukhus Christina Högberg Skaraborgs Sjukhus Lars Stäring Lokalt

Läs mer