NYEDAL SOLENERGI. Katalog 2014 Solceller. Version 3.0 (vänligen ha överseende med eventuella stavfel eller felskrivningar)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYEDAL SOLENERGI. www.nyedalsolenergi.se. Katalog 2014 Solceller. Version 3.0 (vänligen ha överseende med eventuella stavfel eller felskrivningar)"

Transkript

1 Katalog 2014 Solceller Version 3.0 (vänligen ha överseende med eventuella stavfel eller felskrivningar)

2 Index 1. Introduktion 2. SMA SmartHome 2013 (maximera solenergin) 3. Solceller 4. Växelriktare 5. Tillbehör 6. Montering 7. Installation 8. Exempelkalkyler 9. Prisexempel 10. Att tänka på (info om vad vi behöver för att ge en bra offert) 1. Introduktion Nyedal Solenergi startades 2008 i Halmstad och har under 2011 och 2012 verkligen tagit plats i Sverige som leverantör samt installatör av både Solvärme och Solceller till villaägare samt företag. Vi har identifierat produkter som borgar för en enkel installation men som framförallt ger de bästa förutsättningarna för ett ekonomiskt hållbart system vilket långt ifrån alla aktörer på marknaden strävar efter, och vilket inte var möjligt för några år sen. När ni handlar av Nyedal Solenergi så handlar ni av ett familjedrivet företag med över 30års erfarenhet inom Bygg, Utveckling, VVS och nu också snart 5år inom Solenergi. När ni handlar av oss får ni kompletta system som är enkla att förstå och jämföra!

3 2. SMA SmartHome 2013 Maximera Solenergin SMA SmartHome är ett steg närmre för hushåll att bli självständiga från el-leverantörer. Genom ett system framtaget specifikt för att maximera solenergin i åtanke kan hushållet spara mer. I ett standardsystem går majoriteten av den producerade elen tillbaks till el-leverantören till deras fördel, med SMA SmartHome kan man ta kontroll själv! Bild illustrerar ett hushåll som har de vanliga komponenterna för ett solcellsystem, paneler sam växelriktare. Speciellt med ett SmartHome system är en backup växelriktare, batteribank samt en HomeManager kontroller. Systemet maximerar vart och när konsumptionen äger rum (se graf nedan) vilket innebär att hushållet nyttjar maximalt energin från solen. Systemet är till skillnad från tidigare liknande system specifikt framtagen för detta ändamål och alla enheter fungerar i harmoni. Sunny Island backup växelriktare Batteribank Sunny Home Manager kontrollerar delar av hushållets förbrukning för att maximera användning av solenergin. Maximera solenergin Överst har ni hushållskonsumption med ett standard solcellsystem på en helgdag, vecko dag hade haft ännu mer konsumption på kvällen. Typisk hushållskonsumtion med ett 5kWp system Nederst har ni en SmartHome lösning där konsumtion startar när solen är framme, samt att batterier laddas upp före elproducenterna får din el. När solen är borta tas i vanliga fall strömmen från elproducenten, men i SmartHome lösningen från den lagrade energin i batterierna. Konsumtionsmodell med Sunny Home Manager och Island Solenergi levererat till el-nätet El köpt från el-nätet El använt direkt från solen El använt från batterierna Solenergi lagrat i batterierna

4 3. Solcellspaneler Val av solcellspaneler är från person till person väldigt olika och av vår erfarenhet styrs det av två saker, ekonomisk kalkyl slåss mot välkänt varumärke och utseende. Därför har Nyedal Solenergi valt att jobba med främst tre stycken tillverkare. Vi använvder oss främst utav tre märken när det gäller solceller, Q-Cell, LG samt JA Solar, samtliga är kända världen över och använts i små till stora projekt. Nyedal Solenergi anser att dessa paneler håller en otroligt hög kvalité då vi arbetar mycket med samtliga. Då vi jobbar nära två av Tysklands största distributörer på solenergiprodukter har vi ett ständigt förnyande lager. Detta innebär att ni som kund alltid får de senaste produkterna när de blir bäst i pris, vi ligger inte på gamla lager och säljer gårdagens teknologi när det finns nya generationer till bättre pris. I år förväntas 250W paneler vara standard, men snabbt kommer 260W dominerna marknaden för mest prisvärda paneler och vi hör mycket positiva vibbar att W paneler kommer få en bra prisbild i år. När vi väljer våra produkter så har vi som utgångspunkt att alltid leverera produkter som har garanti som går att använda sig av, samt att vi har bra avtal med våra leverantör. T.ex. så har Nyedal Solenergi alltid minst 10års garanti på solcellspaneler. Vi vet att det finns många aktörer på den Svenska marknaden i dagsläget som säljer allt inom solenergi, ibland till väldigt låga priser. Vad man ska fråga sig är om det finns en rimlig chans att garantin går att åberopa och om en panel faller under garantin, ännu viktigare för en växelriktare, vem kostar det pengar... svaret ska aldrig vara er som kund! Som en av våra tyska leverantörer sa till oss: Om du köper det för billigt köper du det ofta två gånger - tänk på att anläggingen ska sitta upp i 25-35år. Prisbilden på panelerna varierar men paneler från Kina har länge varit betydligt billigare. I dagsläget skiljer det dock ej mycket i pris på en kvalitétspanel från Kina och en som är tillverkad i Europa. LG har slått sig in på marknaden med kvalité och hög verkningsgrad. (Tyskland) (Sydkorea)

5 4. Växelriktare Då alla komponenter i en solcellsanläggning är viktig så är nog växelriktaren ändå den viktigaste. Denna komponent är per enhet klart dyrast och skulle denna gå sönder kan systemet snabbt gå från en lönsam investering till en kostsam. En växelriktare från Nyedal Solenergi har garantier från några av världens största tillverkare, samtliga med tysk precision. Faktum är att vi har inte de billigaste växelriktarna på marknaden, men vi har de bästa, och till ett konkurrenskraftigt pris. Om det är någon del av ett system man ej ska chansa med så är de den dyraste och hjärtat i systemet. Inte nog med att vi har säkra växelriktare, vi har också avtal med tillverkarna som gör att vi kan byta ut dem utan kostnad till varken oss eller er. Garanti 5år i skrivandets stund på samtliga märken nedan, garantitiden kan förlängas.

6 5. Tillbehör Här listar vi några av de produkter man kan välja till sina paket. Vissa produkter är specifika för vissa märken av växelriktare. Mer information och tillbehör hittar ni på vår hemsida. SMA Sunny Beam Bluetooth bordsdisplay för enklare lokal övervakning av solcellsystem med SMA växelriktare SMA WebBox Avancerad loggning av solcellsanläggning med SMA växelriktare. Möjlighet till uppkoppling mot SMAs Sunny Portal Fronius Personal Display Kombinerar visning av data med loggningsfunktion. KOSTAL PIKO Data Communicator Kommunikation samt loggning för KOSTAL växelriktare. SMA Home Manager Inegrerad lösning för att maximera nyttjandet av solens energi. SMA Sunny Backup Växelriktare för kontroll av batteribank och SMA Smart Home Kontakta oss för mer information.

7 6. Montering Vi har produkter för montering av våra solcellspaneler för i princip allt, hör av er till oss så hjälper vi er gärna. Våran huvudleverantör för monteringssytem är Tyska Schletter och Renusol. 1. Montering utefter takets lutning 2. Montering på ställbara stativ 3. Montering större system med dubbla paneler och en fästpunkt Annan vinkel på figur 3 4. Montering på fasad 5. Två fästpunkter för montering på plana ytor

8 7. Installation Vi har sen 2008 jobbat med flertalet olika leverantörer och system, vissa vädligt komplicerade och andra helt omöjliga. Med denna kunskap har vi valt en av Tysklands största tillverkare av monteringsprodukter, tre av de marknadsledande tillverkare av växelriktare och tre märken kända för sin kvalité och support för våra solcellspaneler. Vi utför installationer över hela Sverige. Projektering / Dimensionering Steg ett för en lyckad installation börjar i vårt fall framför en dator med avancerade kalkylprogram som baserar uträkingar efter många olika variabler och tar hänsyn till solstrålningen för just det omdrådet där anläggningen ska uppföras. Programmen ställs in för våra produkter och ger ut systemförslag som är funktionella och säkra. Offert / Ekonomisk hållbarhet Ni kommer märka att våra offerter är transparenta med vad vi erbjuder er som slutprodukt. Ingen kan garantera hur länge systemet kommer hålla eller hur många kwh det kommer generera, men vad vi har gjort är att säkerställa kvalitén på de produkter vi sätter ihop, att de fungerar tillsammans och att historiskt sett kommer de ge en lång livlängd med bra resultat. Nyedal Solenergi besitter kunskapen för att räkna på systemens ekonomiska potential och detta delar vi med oss till er som kund, och förklarar hur vi har räknat. Återigen så kan ingen garantera hur det ser ut om 15år, men vi har mycket god historisk data för våra produkter och tillvägagångsätt. Vi hjälper er gärna med ansökan om statligt bidrag som i skrivandes stund är 45% av hela beloppet. Platsbesök / Order / Kontrakt Då vi vet ungefär vad en standardinstallation kostar så kan vi lämna offert utifrån den information och bilder ni ger oss. När ni är nöjd med vår offert så kommer vi ut för att bekräfta eller justera installationspriset. Nu tar vi fram ett kontrakt som ska skrivas på innan installationen påbörjas. Kontraktet kommer förklara våra skyldigheter samt rättigheter mot varandra, vad som ingår i det offererade priset, och om det finns några omständigheter som kan ändra på slutpriset. När kontraket är signerat så ordnar vi med föranmälan till ert elbolag så de vid behov kostnadsfritt gör er elcentral redo för Solenergi. Installation / Driftsättning I vissa fall skickar vi upp material dagen innan installationsdatumet, men i de flesta fall kommer vi upp tillsammans med materialet. Vi går igenom hur installationen kommer gå till, vad ni bör tänka på under tiden och vilka tider på dygnet vi är där. När allt är monterat och kablar är dragna så återstår bara en sak, men en väldigt viktig sådan. Driftsättningen av systemet får ENDAST utföras utav en auktoriserad elektriker, men självklart så har vi redan en på igång och ert system är igång! Jippie!

9 8. Exempelkalkyler Nyedal Solenergi investerar alltid i den senaste mjukvaran och simulerar varje system innan vi rekommenderar det till en kund eller lämnar en offert. Såhär kan en kalkyl från oss se ut: En kort rapport som visar er som kund storlek på system, hur mycket yta som krävs och det förväntade årliga utbytet från systemet baserat på historisk data för just det området. Här kan man se det förväntade utbytet per månad, större bild nedan. I programmet får vi också ut ekonomiska kalkyler som vi gärna går igenom med er där vi kan räkna med bidrag, inflation, räntor om ni tar lån och en massa andra variabler så vi tillsammans ger er en hållbar lösning.

10 9. Prisexempel Efter att ha läst de tidigare punkterna har ni säkert förstått att krävs en del planering för att få ett väl dimensionerat och ekonomiskt system. Information som vi behöver från er som kund för att kunna ge en någorlunda exakt offert ser ni på nästa sida. Regeringen gav ytterligare 210 miljoner kronor fram till 31 december 2015 i bidrag genom 35% av totala konstnaden. Ni ansöker för bidraget på Energimyndighetens hemsida. Med en offert samt kalkyl av Nyedal Solenergi har ni all den information som krävs för att fylla i en ansökan. Nedan har ni ett prisexempel på en 10,02kW anläggning: Samtliga produkter i detta prisexmpel är tillverkade i Europa 10,02kW Solcellsanläggning 13,4000kr per kw 13,40kr per Wt ~ 64m 2 Installerad yta ~ 9,800kWh beräknad produktion per år 38st Q-Cell Q.Pro G3 265Wt - Tyska paneler producerade i Europa Takinfästning ingår på tegel, plåt eller ytpapp 1st Steca StecaGrid m UV-beständig solcellskabel 1st Kopplingsbox för solceller (ABB brytare, AC-brytare samt jordfelsbrytare) Paketpris: 134,000kr inkl moms! Installation tillkommer, beräknad kostnad 26,000kr inkl moms* Tillval till paket är bland annat: förlängd garanti, avancerad loggning, uppgradering av paneler, monteringsalternativ, extra kwh mätare * Beräknad kostnad för installation är baserad på vår erfarenhet av standardinstallationer och kan komma justeras efter besök på plats

11 10. Att tänka på För att vi ska kunna ge er en offert behöver vi veta vad ni har för installationsmöjligheter samt vad ni är ute efter att uppnå som resultat. Vi får in allt för många förfrågningar där väldigt lite information tillhandahålls. Solceller verkar bäst i Söderlig riktning mellan graders lutning utan skuggning. Vi behöver veta följande för en bra offert: Längd x Bredd på ert tak samt lutning? Vad har ni för takbeklädnad, Tegel, Betong, Plåt...? Några hinder på denna yta, skorsten, fönster...? Hur många plan är ert hus på? Vad för årsutbyte vill ni uppnå? Skicka gärna med en bild på taket, det underlättar för oss. Nu är det upp till er att välja den leverantör samt installatör ni känner er säker med. Ert system ska troligen vara i drift över 30år så välj produkter ni kan lita på, välj Nyedal Solenergi! scan me NYEDAL Nyedal Solenergi Stora Nydala Allé Halmstad t Med förbehåll för felskrivningar. Informationen i denna broschyr är enbart i informativt syfte. Nyedal Solenergi tar inget ansvar för beslut tagna av individer eller företag med denna broschyr som grund.

Frågor och svar om solceller

Frågor och svar om solceller Frågor och svar om solceller ENKELT TRYGGT EKONOMISKT Innehåll Grundläggande fakta om solceller och solenergi Att köpa solceller Ekonomi och solceller Underhåll och livslängd Vad är solceller? En solcell

Läs mer

SOLCELLSANLÄGGNING. från idé till verklighet. Denna broschyr riktar sig till dig som bestämt dig för att investera i en egen solcellsanläggning.

SOLCELLSANLÄGGNING. från idé till verklighet. Denna broschyr riktar sig till dig som bestämt dig för att investera i en egen solcellsanläggning. SOLCELLSANLÄGGNING från idé till verklighet 1 m 2 solcell ger ca 160 W en solig dag Solens effekt är ca 1000 W/m 2 Denna broschyr riktar sig till dig som bestämt dig för att investera i en egen solcellsanläggning.

Läs mer

Solel är enkelt, kul, underhållsfritt

Solel är enkelt, kul, underhållsfritt Nätanslutna solcellsanläggningar Solel är enkelt, kul, underhållsfritt...och numera prisvärt 1 Mycket energi går åt i våra hem Idag används nära 40 % av Sveriges totala energi i våra bostäder, en energi

Läs mer

Detta är en annons från EgenEl. solceller. Ann väljer. solceller. Solcells paket. steg för steg

Detta är en annons från EgenEl. solceller. Ann väljer. solceller. Solcells paket. steg för steg solceller Ann väljer solceller 3 Solcells paket InstalLationen steg för steg Allt fler väljer solceller Vi kan nästan tala om en solcellsrevolution Under 2012 installerades det dubbelt så mycket solel

Läs mer

Solceller för kyrkan. Guide för solelsproduktion

Solceller för kyrkan. Guide för solelsproduktion 1 Solceller för kyrkan Guide för solelsproduktion SOLCELLER FÖR KYRKAN SOLCELLER FÖR KYRKAN 2 3 SOLCELLER FÖR KYRKAN Solceller för kyrkan Guide för solcellsproduktion Broschyren är framtagen genom programmet

Läs mer

Solenergi Hållbart & gratis!

Solenergi Hållbart & gratis! Solenergi Hållbart & gratis! Redaktion Projektledning: Energikontoret Skåne Författare: Lena Gunnarsson, Johan Nyqvist, Thomas Lundberg (LIA-student) och Caroline Wendel, Energikontoret Skåne Referensgrupp:

Läs mer

Solenergi Hållbart & gratis!

Solenergi Hållbart & gratis! Solenergi Hållbart & gratis! Redaktion Projektledning: Energikontoret Skåne och Hållbar utveckling Väst. Författare: Lena Gunnarsson, Johan Nyqvist, Thomas Lundberg (LIA-student), Caroline Wendel, Anna

Läs mer

FÖRSTUDIE. Solcellsanläggningar för lantbruket

FÖRSTUDIE. Solcellsanläggningar för lantbruket FÖRSTUDIE Solcellsanläggningar för lantbruket En förstudie om intressenter, affärsmodeller, kvalité säkerhet och underhåll Denna förstudie finansieras av Sammanfattning Idag är det enkelt att installera

Läs mer

Köpguide - Bostadsrätt

Köpguide - Bostadsrätt Köpguide - Bostadsrätt Innehåll Hur fungerar sidan BotillBo.se... 2 Hur fungerar lånelöfte... 2 Pant... 3 Lagfart... 3 Planritning... 3 Visning... 3 Begär föreningens årsredovisning:... 4 Undersökningsplikt...

Läs mer

elementärt Vinn Bli ditt eget elbolag! Med solceller på taket gör du din egen el

elementärt Vinn Bli ditt eget elbolag! Med solceller på taket gör du din egen el elementärt F r å n e l v e r k e t n r 1 2 0 1 3 Vinn solcellsdriven husnummerlampa! Aldrig mer överraskad av elräkningen Betalsmart TM - samma summa varje månad Lär din villa kolla vädret Elpiloten TM

Läs mer

Solcellsanläggningar

Solcellsanläggningar Solcellsanläggningar Långt lönsammare än du tror Berätta mer om evenemanget här. Du kan dela med dig av information om organisationen, planeringen inför evenemanget eller saker som deltagarna bör ta med

Läs mer

Solceller för egen elproduktion Är det lönsamt?

Solceller för egen elproduktion Är det lönsamt? Högskolan på Gotland Solceller för egen elproduktion Är det lönsamt? Kursdeltagare Marianne Lindeborg Oktober, 2011 Examinator: Göran Wall Högskolan på Gotland Kurs: Energi och miljö Höstterminen 2011

Läs mer

5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar!

5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar! 5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar! En del av projektet Sveriges Smartaste Marknadsförare av Jesper Lindén - Bli inte en SEO terrorist, bygg ett långsiktigt och hållbart system

Läs mer

E-räkenskap. Kännedomsundersökning i målgruppen redovisningskonsulter. Datum: oktober 2008. Upprättad av: Catharina Öhman

E-räkenskap. Kännedomsundersökning i målgruppen redovisningskonsulter. Datum: oktober 2008. Upprättad av: Catharina Öhman E-räkenskap Kännedomsundersökning i målgruppen redovisningskonsulter Datum: oktober 2008 Upprättad av: Catharina Öhman Innehållsförteckning Syfte...1 Metod...1 Sammanfattning...2 Resultat frågor...3 1.

Läs mer

Mitt säkra kort. Förord

Mitt säkra kort. Förord Mitt säkra kort Förord Instruktionerna som du nu kommer att läsa fungerar förutsatt att du följer dem till punkt och pricka. Du kommer att tjäna från 10.000 till över 100.000 kronor per månad beroende

Läs mer

Checklista Energieffektivisera gatubelysning

Checklista Energieffektivisera gatubelysning Checklista Energieffektivisera gatubelysning Denna broschyr och checklistor kan användas som ett stöd för att komma i gång med arbetet att energieffektivisera och renovera befintlig utomhusbelysning. Checklistan

Läs mer

Upphandlingsreglerna - en introduktion på lättläst svenska

Upphandlingsreglerna - en introduktion på lättläst svenska Upphandlingsreglerna - en introduktion på lättläst svenska Upphandlingsreglerna en introduktion på lättläst svenska Innehåll 1. Inledning 7 --De som ska följa lagen om offentlig upphandling, LOU 8 --Det

Läs mer

Finansiera ditt företag

Finansiera ditt företag 24-SIDIG HANDBOK Finansiera ditt företag Så hittar du kapital för att starta och växa Värde 79 kr I samarbete med: Idag hjälper vi ytterligare företag att växa! Varje dag får 100 svenska företag rådgivning,

Läs mer

Energikoll i små och medelstora företag. vägledning och checklistor för mer effektiv energianvändning!

Energikoll i små och medelstora företag. vägledning och checklistor för mer effektiv energianvändning! Energikoll i små och medelstora företag. vägledning och checklistor för mer effektiv energianvändning! Publikationer utgivna av Energimyndigheten kan beställas eller laddas ned via www.energimyndigheten.se

Läs mer

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA Projektarbete Medieprogrammet Niklas Kurvinen, MP07, 2 Maj 2010 Innehållsförteckning Introduktion...3 Inledning...3 Syfte...3 Metod...3 Förarbete... 4-5 Planering...4

Läs mer

De som har gott om pengar kan exempelvis tjäna pengar på fastigheter, det är en typ av passiva inkomster.

De som har gott om pengar kan exempelvis tjäna pengar på fastigheter, det är en typ av passiva inkomster. Copyright 2013 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig utgivare. Detta material är skyddat av upphovsrättslagen.

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

Kunskap och engagemang ingår alltid. CG Drives & Automations serviceerbjudande

Kunskap och engagemang ingår alltid. CG Drives & Automations serviceerbjudande Kunskap och engagemang ingår alltid CG Drives & Automations serviceerbjudande Vi lägger all vår energi på att spara din! Att spara energi handlar inte bara om din elräkning. Det handlar om att kunna lita

Läs mer

Slutrapport Laddat för kunskap

Slutrapport Laddat för kunskap Slutrapport Laddat för kunskap Slutrapport för projektet Laddat för kunskap, 381111, mars 2015 Om Power Circle. Power Circle är en medlemsorganisation, med syfte att stärka, stödja och främja svensk el

Läs mer

Energiomställningen. engagerar! Det är lätt att välja rätt belysning SIDAN 22. Så startar du egen elproduktion. Lönsamma lågenergihus

Energiomställningen. engagerar! Det är lätt att välja rätt belysning SIDAN 22. Så startar du egen elproduktion. Lönsamma lågenergihus ANNONS HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN ENERGI- OCH KLIMATRÅDGIVARNA I WXYZ-LÄN ANNONS NOVEMBER 2011 EN ANNONSBILAGA FRÅN ENERGI- OCH KLIMATRÅDGIVARNA I WXYZ-LÄN 24 fullspäckade sidor om energi- och

Läs mer

Rekryteringsmanual. - För dig som behöver rekryteringsråd. roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se

Rekryteringsmanual. - För dig som behöver rekryteringsråd. roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se Rekryteringsmanual - För dig som behöver rekryteringsråd Kontakt: E-post: Utgivare: roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se roi:recruit Innehållsförteckning 1. SKAPA EN GENOMARBETAD KRAVPROFIL...

Läs mer

Fiber till landsbygden

Fiber till landsbygden Fiber till landsbygden Fibernät för framtiden Optisk fiber är den bästa lösningen för riktigt snabbt bredband, Internet, telefoni och TV. För framtidens TV och tjänster över Internet behöver äldre teknik

Läs mer

DÄCKDATA DET LEDANDE SYSTEMET FÖR DÄCKBRANSCHEN

DÄCKDATA DET LEDANDE SYSTEMET FÖR DÄCKBRANSCHEN DÄCKDATA FULL KONTROLL PÅ DÄCKHOTELLET PRISLISTOR & LEVERANTÖRER ALLTID ONLINE TIDBOKNING VIA INTERNET SMS-TJÄNST DET LEDANDE SYSTEMET FÖR DÄCKBRANSCHEN VÄLKOMMEN! Sedan jag startade Compilator för snart

Läs mer

Energisnåla värmelösningar för små och stora fastigheter. Värmepumpar för mark, sjö, berg, luft och sol.

Energisnåla värmelösningar för små och stora fastigheter. Värmepumpar för mark, sjö, berg, luft och sol. Energisnåla värmelösningar för små och stora fastigheter. Värmepumpar för mark, sjö, berg, luft och sol. Vad blev det av pannrummet? Pannrummen har genomgått en formidabel omvandling från ett smutsigt,

Läs mer

Bye Bye manuell attestering

Bye Bye manuell attestering Whitepaper Bye Bye manuell attestering Ett whitepaper om automatisk fakturamatchning och inköp-till-betalning-system. 15 gånger billigare att hantera leverantörsfakturor digitalt jämfört med manuellt.

Läs mer