Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Fredagen den 9 April 2010 Plats: Bommersvik, Nykvarn

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Fredagen den 9 April 2010 Plats: Bommersvik, Nykvarn"

Transkript

1 Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 9 April 2010 Plats: Bommersvik, Nykvarn Närvarande:, Lena Ramdani, Yvonne Oward, Lennart Hansson, Bertil Karlsson, Olle Karlsson, Alf Uddberg, Birgitta Blanck, Rolf Persson, Karin Svensson,, Jörgen Hedberg, Stefan Andersson, Carola Rydberg, Lena Montgomery samt adjungerade Birgit Andersson, och Louise Irving. 14. Mötets öppnande öppnar mötet. 15.Val av sekreterare Till sekreterare vid sammanträdet väljs. 16.Val av justerare för mötet väljs att justera dagens protokoll. 17. Fastställande av dagordning Dagordning fastställs, med följande tillägg: 19. b) 2009-I-054 Vattentrappa, stryks från dagordningen. De sökande vill avvakta. 21. Projektbereding inom KulTur b) 2008-I-28/013 Filmvisning konferensmaterial 21. Övriga frågor a) medverkande gäst vid LAG-möte b) Årets Leader 18. Rapporter a) Verksamhetsrapport Det har varit en intensiv period med bokslutsarbete och sammanställning av årsrapport för Många projektsökande har besökt oss på kontoret för att prata om idéer och få hjälp med ansökningar. Några utbetalningsansökningar har vi också hanterat under perioden. Här följer en lista över möten mm. Träffarna med sökande har nästan uteslutande skötts av Birgit. Cecilia har varit nästan helt uppslukad av bokslutsarbetet och löpande ekonomiredovisning. Den 12 februari deltog vi i ett telefonmöte angående redovisningssystemet ALMA under förmiddagen. Det framkom förslag till förbättringar av några funktioner. Den 16 februari träffade Cecilia projektet Från slott till slott för genomgång inför deras ansökan om utbetalning. Den 17 februari träff med Lena Stensgård, Mälsåkers Slottsbarack inför deras slutredovisning. Den 26 mars träff med sökande från IK Standard, Hållsta Aktivitetscenter.

2 Den 26 mars besök av Skundernprojektet för en avrapportering. Sökande från ABF i Kungsör besökte kontoret den 2 mars för att få stöd i sitt upprättande av projektansökan för Den Analoga Bloggen. Projektskola hölls den 4 mars för projekt som fått beslut från Länsstyrelsen. Deltog gjorde Minnenas & Sinnenas trädgård, Sörmlands Trädgård & Utvecklingscentrum samt Djupkartor. Från LAG medverkade Yvonne Oward. Den 5 mars hölls en Mikroprojektskola för beslutade delaktiviteter under paraplyerna. Deltagare från samtliga delprojekt som beslutades vid LAGmötet den 19 februari. Samma dag, den 5 mars, träff med Arsenalen angående ansökan om genomförandeprojekt för Soldattorpet. Efter lunch träff med Eidfaxi angående deras ansökan Gemensamma hästkrafter. Det har varit flera träffar med sökande från Malmköping. Både Malmköping.nu angående deras ansökan Malmköping en levande mötesplats och Malmköpings byaråd angående ansökan Upplevelserundan. Den 9 februari träff med Ärla IF för genomgång av ansökan Åsborgen. Vår revisor Tom Ågren från Ernst & Young besökte kontoret den 10 mars för genomgång av bokslut. Den 11 mars hade vi besök av Marianne Skantz och Britt-Marie Carlsson från Länsstyrelsen. Niklas, Birgit och Cecilia tog emot och vi pratade om praktiska rutiner, men också om hur vi ska kunna stötta näringslivsutveckling inom Leader. Den 15 mars återigen träff med Malmköpings byaråd. Därefter Arsenalen och senare samma dag Stallarholmens Nätverk. Den 16 mars tittade Tom Ågren på bokslut och årsrapport och tyckte att det såg bra ut. Cecilia och Birgit hade en träff med Rekane Sparbank den 22 mars för att få information om olika alternativ för placering av pengar. Den 29 mars träff med sökande för ett projekt som handlar om utveckling och samordning av aktiviteter i och kring Båven. Vid mötet deltog också Jacqueline Hellsten från Kustlinjen. Karin och Birgit informerade om Leader Inlandet för kommunfullmäktige i Strängnäs den 29 mars. Louise har påbörjat en sammanfattning av inkomna slutrapporter för spridning till LAG. Slutredovisning och slutrapport har kommit för projektet Aktivum Ungdomscafé. Samtliga projekt och delprojekt under paraplyerna har nu registrerats in i projektredovisningssystemet ALMA. Saker på gång: Den 12 april kommer Bertil och Birgit att informera kommunfullmäktige i Gnesta om Leader Inlandet. Ett Nyhetsbrev är på gång. Där kommer att finnas en kallelse/inbjudan till Årsstämman. Övrigt innehåll är på planeringsstadiet ännu, men något om Näringslivsutveckling blir det nog, eftersom det behöver bli lite tydligare för våra potentiella sökande. Under våren är det meningen att en del projektuppföljningar på plats ska göras. Där kommer säkert kontaktpersonerna att bli inblandade. Ansökan om utbetalning för driftskostnaden och våra paraplyprojekt kommer att göras under april.

3 Nästa Projektskola preliminärt den 18 maj. Den 13 april blir det regional leaderträff i Stockholm för Leaderområden inom Örebro, Västmanland, Uppsala, Södermanland, Stockholm, Gotlands län samt Jordbruksverket och Landsbygdsnätverket. Syftet med träffen är att öka utbytet och dialogen mellan oss för att skapa bra förutsättningar för ett gott samarbete och bättre genomförande av Landsbygdsprogrammet och smidigheten mot våra sökanden. Deltar gör Niklas, Lena M, Birgitta, Yvonne, Birgit, Cecilia och Louise. Den 5-6 maj Leaderträff i Sunne. Därefter Landsbygdsriksdag med invigning den 6 maj på kvällen och avslutning den 9 maj vid lunchtid. Även den i Sunne. Anmälda från Leader Inlandet är Niklas, Agneta, Bibbi, Birgit och Cecilia. b) Rapport från kontaktpersonerna Lena Ramdani delar ut en lägesrapport från projektet 2008-I-015 Från Slott till Slott. Man håller på att förbereda invigningen och man får Kungligt besök. Eventuellt inviger Kungen. Kungen är medlem och det finns en kunglig vagn. Jörgen Hedberg rapporterar från projektet 2009-I-040 Eklången förr och nu etapp 1- att de är i full gång med att forska. Det blev en fördröjning i starten på grund av olika omständigheter. Eklången har en hemsida där man kan hämta information samt att de ger ut en skrift Eklången förr och nu. Jörgen får löpande information när de har möten. En träff är inbokat längre fram i vår. Carola Rydberg har tät kontakt med projektet 2008-I-026 Förändringar i Årdala efter 60 år. De har lite filmning kvar. Carola har fått ett utkast på en CD men det är inte klippt än. Ett möte med projektet är inbokat nästa vecka. Bertil Karlsson, visade ett bildspel som beskriver vad man gjort i projektet 2008-I- 019 Skundern-projektet och rapporterar också att han deltog på SMOFFs årsmöte och informerade då om Leader. rapporterar om projektet 2009-I-047 Vägen. Muskikalen som ska skildra Malmköping under år börjar ta form och man kommer att ha en förhandsvisning på Gammaldags Marknad den 29 maj i Malmköping. Premiären är beräknad till september. Carola tillägger att hela Malmköping är engagerade och pratar gott om projektet. c) Projektidéer på gång Projektidéer som är på gång gicks igenom. 19. Projektbeslut LAG fattade beslut om 9 (nio) ansökningar om projektstöd inom Leader, 1 (ett) beslut om delprojekt under paraplyprojektet Unga idéer, 2 (två) beslut om delprojekt under paraplyprojektet KulTur. Beslut i varje enskilt ärende enligt nedan.

4 a) 2009-I-044 Norrby Kyrkskog Norrby Kyrkskog Diarienummer: 2009-I-044 Journalnummer: Projektägare: Norrby Åsby Vägsamfällighet Kontaktperson: Ulrika Nygren tel , mob: Projektperiod: Projektstöd: LAG-potten/Strängnäs: kronor kronor kronor kronor Projektbeskrivning: Norrby Åsby Vägsamfällighet söker stöd för att bygge en kombinerad cykel- och ridväg som fortsätter från Lustigkulle fram till naturreservatet bredvid vägen, samt förbättra den befintliga vägen så att även en eller två alternativa cykel- och ridvägar som fortsätter från naturreservatet, så att det går att komma runt med cykel och häst. Syftet är att göra naturreservatet mer besöksvänligt, öka säkerheten för alla trafikanter samt möjliggöra för fortsatta hästaktiviteter i området. LAG beslutar att avslå projektet 2009-I-044 Norrby Kyrkskog. Beslutsmotivering: Projektet uppfyller inte de kriterier som ställs för ett Leaderprojekt, det saknar innovationsgrad och handlar om att öka tillgänglighet till naturreservatet, ett område som ligger under Länsstyrelsens ansvar, vilket gör att ansvaret för tillgängligheten också bör ligga där. LAG uppmanar de sökande att vända sig till Länsstyrelsen för att söka stöd ur Landsbygdsprogrammets projektstöd.

5 c) 2010-I-058 Den Analoga Bloggen Den Analoga Bloggen Diarienummer: 2010-I-058 Journalnummer: Projektägare: ABF Västra Västmanland Kontaktpersoner: Cladam Englund, tel , Projektperiod: Åtgärd: 413, Leaderprojekt inom axel 3 Främja ökad diversifiering av landsbygdens näringsliv, i syfte att främja sysselsättning, högre livskvalitet för dem som bor på landsbygden samt ett hållbart nyttjande av landsbygdens samlade resurser Projektstöd: LAG-potten/Kungsör: Offentliga resurser: kronor kronor kronor kronor kronor Projektbeskrivning: ABF Västra Västmanland söker stöd för att producera en långfilm lokalt. Det är en unik produktion i flera avseenden. Svensk film centralproduceras i de flesta fall i dagsläget. Nu vill man få produktionen ut på landsbygden. Tidigare har det i kommunen producerats kortfilmer på amatörnivå men steget till professionell långfilm är ett stort steg. Det kräver en annan nivå av engagemang, uppoffring och god planering samt framför allt tid och vilja från väldigt många. Genom att nationellt få upp ögonen för Kungsörs kommun kan detta leda till nya möjligheter för kommunen på många plan, även att flera liknande initiativ tas lokalt och i regionen. LAG beslutar att tillstyrka projektet 2010-I-058 Den Analoga Bloggen. LAG rekommenderar projektet att se över teknikkostnaderna för att se om det går att använda sig av billigare typ av teknik. Beslutsmotivering: Det är ett innovativt projekt som har potential att stärka Kungsörs kulturliv och locka besökare till orten. Projektet uppfyller målen inom åtgärd 413 och främjar ungdomsinitiativet, kompetensutveckling samt kulturaktiviteter. Kontaktperson från LAG: Olle Karlsson Stödet har lämnats enligt kommissionens förordning (EG) nr 1998/2006 om tillämpningen av artiklarna 87 och 88 i EG-fördraget för stöd av mindre betydelse.

6 d) 2010-I-059 Gemensamma hästkrafter Diarienummer: 2010-I-059 Journalnummer: Projektägare: Eidfaxi Islandshästklubb Kontaktpersoner: Timo Rajasaari, tel Lotta Prennfors, tel Projektperiod: Åtgärd: 413, Leaderprojekt inom axel 3 Främja ökad diversifiering av landsbygdens näringsliv, i syfte att främja sysselsättning, högre livskvalitet för dem som bor på landsbygden samt ett hållbart nyttjande av landsbygdens samlade resurser Projektstöd: LAG-potten/Eskilstuna: kronor kronor kronor kronor Projektbeskrivning: Eidfaxi Islandshästklubb söker stöd för att utveckla Sundbyholmsbanan genom att komplettera den befintliga tävlingsanläggningen. Under arrangemangen som var under 2009 såg man brister som utvecklats till en idé om att skapa en modernare och attraktivare islandshästanläggning som håller måttet även med internationella mått mätt. Kompletteringen erfordras även för att tillgodose alla nuvarande och potentiella medlemmar, göra det behagligare och hålla bättre service för publiken. LAG beslutar att tillstyrka projektet 2010-I-059 Gemensamma hästkrafter. Beslutsmotivering: Genom att man öppnar upp för att man kan ordna internationella hästtävlingar bidrar projektet med att lyfta fram den potential som ligger i Leader Inlandets besöksnäring och en hållbar utveckling. Projektet ligger väl i linje med de mål som finns i åtgärd 413. Kontaktperson från LAG: Karin Svensson Stödet har lämnats enligt kommissionens förordning (EG) nr 1998/2006 om tillämpningen av artiklarna 87 och 88 i EG-fördraget för stöd av mindre betydelse.

7 e) 2010-I-060 Elljusspår på Plevna Jäv: Carola anmäler jäv och lämnar lokalen under förhandlingarna. Elljusspår på Plevna Diarienummer: 2010-I-060 Journalnummer: Projektägare: Malmabygdens Byaråd Kontaktpersoner: Börje Johansson, tel , Jan Ejheden, tel , Projektperiod: Projektstöd: LAG-potten/Flen: kronor kronor kronor kronor Projektbeskrivning: Malmabygdens Byaråd söker stöd för att anlägga ett elljusspår på Plevnahöjden i Malmköping, där finns redan breda stigar som saknar belysning och flis som underlag. Man kommer att nyttja ris och sly som tagits bort utmed spåret, och flisa detta på plats osm underlag. Med hjälp av skymningsrelä och timer, tänds och släcks spåret. Skötsel och underhåll läggs ut på en förening i Malmköping. LAG beslutar att avslå projektet 2010-I-060 Elljusspår vid Plevna. Beslutsmotivering: Elljusspåret är en kommunal angelägenhet samt att projektet inte fyller kriterierna för Leaderprojekt, innovationsgrad saknas.

8 e) 2010-I-061 Malmköping en levande mötesplats mitt i Sörmland Jäv: Carola anmäler jäv och lämnar lokalen under förhandlingarna. Malmköping en levande mötesplats mitt i Sörmland Diarienummer: 2010-I-061 Journalnummer: Projektägare: Föreningen Malmköping.nu Kontaktpersoner: Krister Berg, tel , Lena Sandberg, tel Projektperiod: Projektstöd: LAG-potten/Flen kronor kronor kronor kronor Projektbeskrivning: Föreningen Malmköping.nu söker stöd för att utveckla besöksnäringen. Följande områden prioriteras: Handeln - med ökad torghandel av lokala producenter, Kulturen - genom ökad torghandel, skapa en mötesplats för hantverkare och konstnärer och på så sätt utveckla konst och hantverk, Marknadsföring av Malmköping som handels- mötes- och turistplats. Med detta vill man uppnå att köpingen fortlever och förblir en central mötesplats i Sörmland. LAG beslutar att avslå projektet 2010-I-061 Malmköping en levande mötesplats mitt i Sörmland. Beslutsmotivering: De praktiska arrangemangen hur torgplatserna ska disponeras är inte klara. En uppgörelse med Flens kommun hur platserna ska kunna disponeras av föreningen för vidare uthyrning måste finnas. Långsiktighet saknas för hantverkshuset och LAG ser också en risk för konkurrensfördel. LAG/styrelsen uppmanar de sökande att göra en grundlig förstudie, där man tittar på hur handelsplatsen skall möjliggöras och fungera långsiktigt. En förstudie kan också etablera kontakter och skapa nätverk med aktörer som exempelvis Sörmlands matkluster. Förstudien kan också visa på erfarenheter som dragits av liknande projekt, hur deltagande vid torghandel upplevt det att ha likvärdiga marknadsstånd har det framkommit nackdelar etc.

9 f) 2010-I-062 Soldattorpet vid Arsenalen Soldattorpet vid Arsenalen Diarienummer: 2010-I-062 Journalnummer: Projektägare: Stiftelsen Södermanlands Militärhistoriska Samlingar Kontaktpersoner: Stefan Karlsson, tel , Kjell Asplund, tel , Projektperiod: Åtgärd: 413, Leaderprojekt inom axel 3 Främja ökad diversifiering av landsbygdens näringsliv, i syfte att främja sysselsättning, högre livskvalitet för dem som bor på landsbygden samt ett hållbart nyttjande av landsbygdens samlade resurser Projektstöd: LAG-potten/Strängnäs kronor kronor kronor kronor Projektbeskrivning: Stiftelsen Södermanlands Militärhistoriska Samlingar söker stöd för flytt av soldattorp med ekonomibyggnader totalt 4 byggnader från före detta regementsområdet P10 till ett område vid Arsenalens försvarsfordonsmuseum. Överflyttande av miljön runt torpet och återskapade av miljön runt torpet. Uppbyggande av ett soldattorpsmuseum som kommer att spegla indelningsverket från starten, mitten av 1600-talet till värnplikts systemets införande i början av 1900-talet. Torpet och torpmuseet kommer att bli ett komplement till regementsmuseet som finns i Arsenalen. LAG beslutar att tillstyrka projektet 2010-I-062 Soldattorpet vid Arsenalen. Beslutsmotivering: Flyttning av torpet och inrättande av ett soldattorpsmuseum i anslutning till Arsenalens försvarsfordonsmuseum ger ett mervärde både för torpet och hela området. Projektet uppfyller mål inom åtgärd 413 genom en stor potential när det gäller besöksnäringen för området samt tillvaratagande av kulturarv. Kontaktperson från LAG: Birgitta Blanck Stödet har lämnats enligt kommissionens förordning (EG) nr 1998/2006 om tillämpningen av artiklarna 87 och 88 i EG-fördraget för stöd av mindre betydelse.

10 h) 2010-I-063 Upplevelserundan Jäv: Carola anmäler jäv och lämnar lokalen under förhandlingarna. Upplevelserundan Diarienummer: 2010-I-063 Journalnummer: Projektägare: Malmabygdens Byaråd Kontaktpersoner: Jack Rydberg, tel , Jan Ejheden, tel , Projektperiod: Projektstöd: LAG-potten: Offentliga resurser: kronor kronor kronor kronor kronor Projektbeskrivning: Malmabygdens Byaråd söker stöd för genomföra guidade bussturer till olika sevärdheter och turistmål i Flens kommun. Turisten som kommer till Flens kommun ska ha möjlighet att kliva på guidade bussrundtur och få en miljövänlig resa med information om vad som finns att uppleva i bygden och kunna kliva av där man önskar. Syftet med projektet är att genom samverkan mellan olika verksamheter förlänga turistsäsongen i Flens kommun. Företagen som är i nätverket genomför projektet tillsammans har var och en många turister. Projektet ska syfta till att öka attraktionskraften för dessa gemensamt och på så vis få större genomslagskraft och få fler antal turister till området och landsbygden. Turisterna upplever en större tillgänglighet genom själva bussrundturen, men också genom att den ska guidas och genomföras på tre olika språk. LAG beslutar att avslå projektet 2010-I-063 Upplevelserundan. Beslutsmotivering: LAG anser ändå att idén med digital guidning och gemensam marknadsföring är intressant och uppmanar de sökande att ompröva sin projektidé, plocka bort de fasta bussturerna och återkomma med en ansökan rörande de delar som handlar om guidning och marknadsföring.

11 i) 2010-I-064 Ny hemsida för Stallarholmen Ny hemsida för Stallarholmen Diarienummer: 2010-I-064 Journalnummer: Projektägare: Stallarholmens Nätverk Kontaktpersoner: Hans Andersson, tel Leif Sundvik, tel , Projektperiod: Projektstöd: LAG-potten/Strängnäs: kronor kronor kronor kronor Projektbeskrivning: Stallarholmens Nätverk söker stöd för att skapa en hemsida för kommundelen Stallarholmen. Den ska fungera som ett kommunikationsnav både för stallarholmsbor, tillfälliga besökare och folk som är intresserade av att flytta dit. Hemsidan ska innehålla ständigt uppdaterade nyheter, en evenemangskalender, samhällsinformation, debatt, annonser, bloggar, anslagstavla mm. Det ska vare en levande och attraktiv hemsida både för unga och äldre. Stallarhomen är en dynamisk kommundel, och en hemsida skulle ytterligare förstärka optimismen. LAG beslutar att avslå projektet 2010-I-064 Ny hemsida för Stallarholmen. Beslutsmotivering: Kostnaderna i projektet är orimligt höga. En gemensam portal för Stallarholmen bör, som skett på liknande orter, kunna skapas med lokala krafter och finansiering från de intressenter som drar nytta av portalen. För kommuninformation till medborgarna finns Strängnäs kommuns hemsida att tillgå.

12 J) 2010-I-065 Åsborgen Navet i Ärla Åsborgen Navet i Ärla Diarienummer: 2010-I-065 Journalnummer: Projektägare: Ärla IF Kontaktpersoner: Lars-Olof Lundkvist, tel , Joakim Granberg, tel , Projektperiod: Åtgärd: 413, Leaderprojekt inom axel 3 Främja ökad diversifiering av landsbygdens näringsliv, i syfte att främja sysselsättning, högre livskvalitet för dem som bor på landsbygden samt ett hållbart nyttjande av landsbygdens samlade resurser Projektstöd: kronor LAG-potten/Eskilstuna: kronor kronor kronor Projektbeskrivning: Ärla IF söker stöd för att rusta upp och bygga till föreningshuset till ett sådant skick att det blir möjligt att utnyttja det på ett mångsidigt sätt för föreningar, företag och även det offentliga. Man tar tillvara redan befintliga resurser och kopplar ihop föreningslivet företagen på bygden så att föreningarna och företagen kan samarbeta kring idéer och initiativ som kan förverkligas genom samverkan. Genom att nyttja befintliga resurser på ett smartare sätt kan den sociala ekonomin och företagen skapa mervärden för en levande landsbygd i Ärla med omnejd. Målgruppen är Ärla alla olika föreningar, dess medlemmar och bygdens företag. LAG beslutar att tillstyrka projektet 2010-I-065 Åsborgen. Beslutsmotivering: Projektet uppfyller mål inom åtgärd 413 genom att förbättra livskvaliteten och främja utvecklingen i bygden. En bred samverkan med föreningar och företag som kan leda till en levande landsbygd i Ärla med omnejd. Kontaktperson från LAG: Stefan Andersson Stödet har lämnats enligt kommissionens förordning (EG) nr 1998/2006 om tillämpningen av artiklarna 87 och 88 i EG-fördraget för stöd av mindre betydelse.

13 20. Projektberedning inom Unga idéer a) 2008-I-016/007 Paddling med övernattning Paddling med övernattning Diarienummer: 2008-I-016/007 Journalnummer: Projektägare: Leader Inlandet, ideell förening Kontaktperson: Birgit Andersson, tel , , för delprojektet: Cathrine Dolk, tel , Projektperiod: Åtgärd: 413, Leaderprojekt inom axel 3 Främja ökad diversifiering av landsbygdens näringsliv, i syfte att främja sysselsättning, högre livskvalitet för dem som bor på landsbygden samt ett hållbart nyttjande av landsbygdens samlade resurser Projektstöd: kronor LAG-pott: kronor kronor kronor Projektbeskrivning: Elevrådet på Stenhammarskolan i Flen söker stöd för att hyra kanoter. Man vill genomföra en paddling med övernattning med alla elever i årskurs 8 på Stenhammarskolan. För att kunna vara borta från hemmet och skolan behöver mat och boende planeras. Detta är en av uppgifterna för matlagen inför resan. För en del elever är det en upplevelse att för första gången sova i tält. Under turen är det viktigt att veta naturens regler och Allemansrätten och att inte skräpa ner blir ett naturligt inslag. Med paddlingen vill man visa ett enkelt och trevligt sätt att ta sig ut i naturen och ett billigt sätt att semester. Paddlingen över två dagar kommer att ge eleverna bättre sammanhållning. LAG beslutar tillstyrka projektet 2008-I-016/007 Paddling med övernattning. Beslutsmotivering: Projektet främjar ungdomsinitiativet samt kompetensutveckling som i förlängningen främjar Leader Inlandets naturvärden och en hållbar utveckling.

14 21. Projektberedning inom KulTur a) 2008-I-028/017 Ungdomens Dag Ungdomens Dag Diarienummer: 2008-I-028/017 Journalnummer: Projektägare: Leader Inlandet, ideell förening Kontaktperson: Birgit Andersson, tel , , för delprojektet: Erik Lindman, tel Projektperiod: Åtgärd: 413, Leaderprojekt inom axel 3 Främja ökad diversifiering av landsbygdens näringsliv, i syfte att främja sysselsättning, högre livskvalitet för dem som bor på landsbygden samt ett hållbart nyttjande av landsbygdens samlade resurser Projektstöd: kronor LAG-pott: kronor kronor kronor Projektbeskrivning: Näshulta kulturförening söker stöd för att ge ungdomar som går sista åren i Näshulta skolan och sen går vidare i Eskilstuna på högstadiet, skall kunna känna att de har en plats kvar i Näshulta som är deras, att de vill höra dit och vara stolta över att bo på landsbygden. Man anordnar en paintball-turnering som pågår under dagen. Därefter byggs ett läger tillsammans, tränar överlevnad, leker sjunger, grillar sover i stora tält. Tar nattdopp och njuter av gryningen över Näshultasjön och tillagar en fältmässig frukost tillsammans. Därpå får städas, packas och lämnas platsen som man önskar finna den. Målgruppen är Alla ungdomar i Näshulta och deras kompisar. LAG beslutar att avslå projektet 2008-I-028/017 Ungdomens Dag. Beslutsmotivering: Projektet passar inte in under KulTur. LAG efterlyser en förankring bland ungdomarna, som föreslås inkomma med en ansökan inom Unga Idéer där man tydliggör ungdomsinitiativet.

15 b) 2008-I-028/013 Filmvisning, konferensmaterial Filmvisning, konferensmaterial Diarienummer: 2008-I-028/013 Journalnummer: Projektägare: Leader Inlandet, ideell förening Kontaktperson: Birgit Andersson, tel , , för delprojktet: Lena Östling Andersson, tel Projektperiod: Åtgärd: 413, Leaderprojekt inom axel 3 Främja ökad diversifiering av landsbygdens näringsliv, i syfte att främja sysselsättning, högre livskvalitet för dem som bor på landsbygden samt ett hållbart nyttjande av landsbygdens samlade resurser. Projektstöd: kronor LAG-pott: kronor kronor kronor Projektbeskrivning: Jacobsbergs fond/sune Åkerlind söker stöd för att köpa in filmvisningsutrustning till Wattrangsborgs samlingslokal. Där man vill skapa en samlingspunkt för bygdens barn och ungdomar. LAG beslutar att avslå projektet 2008-I-028/013 Filmvisning, konferensmaterial. Beslutsmotivering: Projektet saknar lokal förankring och underifrånperspektiv samt att innovationsgraden är låg.

16 22. Årsrapport 2009 Förslag till årsrapport lades fram. Det negativa resultat som visas beror på att vi bokför enligt kontantprincipen och hur investeringar och avskrivningar bokförs. LAG föreslår årsstämman att godkänna förslaget. 23. Omfördelning av budget mellan åtgärder En avstämning har gjorts hur projektbesluten fördelats mellan åtgärderna och man kan konstatera att den indikativa fördelning som gjorts från Jordbruksverket inte överensstämmer med behoven inom vårt Leaderområde. En omfördelning föreslås, där vi tar medel från axel 2 och flyttar över till axel 1 och 3. Förslag till omfördelning bifogas protokollet. LAG beslutar att tillstyrka enligt förslaget och uppdrar till Birgit att ansöka hos Jordbruksverket om att omfördela medel mellan åtgärderna. 24. Omfördelning av bankmedel Birgit och Cecilia har varit på banken för att få vägledning hur vi kan placera pengarna för att få bättre avkastning. En del av pengarna är möjliga att låsa på längre sikt. Birgit har tagit fram ett förslag som skickats ut innan mötet. LAG tänker över förslaget och funderar över eventuella andra alternativ. LAG beslutar att ta upp ärendet på nästkommande möte. 25. Inval av medlemmar a) Fritidsgården i Nykvarn LAG beslutar att tillstyrka medlemsansökan från Fritidsgården i Nykvarn. b) Gnestaortens Fiskevårdsområdesförening LAG beslutar att tillstyrka medlemsansökan från Gnestaortens Fiskevårdsområdesförening. 26. Lönerevision Utifrån överenskommet avtal samt det budgeterade utrymme som finns är det dags att se över lönerna för de anställda. Gällande kollektivavtal Almega Tjänsteföretagen Tjänstemannaavtal (HTF 259). LAG uppdrar till Niklas att förhandla och besluta om lönerevision. 27. Karin Svensson LAG-uppdrag under föräldraledigheten Karin kommer att vara föräldraledig från början av juni och ett år framåt men har gärna kvar uppdraget i LAG som representant för Strängnäs kommun. Karin menar att hon inte kommer vara lika insatt i kommunens händelser under den tiden. Strängnäs kommun ser en fördel att Karin är kvar som representant. LAG har tagit informationen till protokollet och ser inget hinder att Karin har kvar sin roll i LAG under föräldraledigheten. 28. Samarbetsprojekt Hur går vi vidare med samarbetet med Skottland? LAG funderar på frågan till nästa möte. 29. Nästa möte Nästa AU-möte är den 21 maj på Leader Inlandets kansli. Utöver ordinarie ledamöter deltar Jörgen, AnnMari och Lena R.

17 Årsstämma hålls den 27 maj vid Skottvångs gruva, Gnesta med början kl Nästa LAG-möte är den 9-10 juni, Gripsholmsviken Strängnäs. 30. Övriga frågor a) medverkande gäst vid LAG-möte En förfrågan om att låta den närmaste chefen sitta med vid LAG-möte diskuterades. LAG är tveksamma, men beslutade att frågan lyfts vid nästa möte. b) Årets Leader Det är dags att lämna in nomineringar till Årets Leader. Nomineringarna ska vara inne senast idag. LAG beslutar att nominera projektet 2008-I-019 Skundernprojektet. 31. Avslutning tackade för visat intresse och avslutade mötet.

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Måndagen den 8 december 2008 kl. 9.00-13.00 Plats: Kommunhuset, Strängnäs Närvarande: Niklas Witt, Ingrid Dorsander Andersson, Bibbi Molander,

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Onsdagen den 2 september 2009 kl. 8.30-12.00 Plats: Solbacka Sport & Konferens, Gnesta Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Agneta Pettersson,

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 4 februari 2011 Plats: Kommunhuset, Kungsör. Närvarande:, AnneMarie Andersson, Lena Montgomery, Carola Rydberg,, Stefan Andersson,

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Måndagen den 16 juni 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Leader Inlandets kansli, Eskilstuna

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Måndagen den 16 juni 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Leader Inlandets kansli, Eskilstuna Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Måndagen den 16 juni 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Leader Inlandets kansli, Eskilstuna Närvarande: Niklas Witt, Ingrid Dorsander Andersson, Agneta

Läs mer

14. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

14. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 10 mars 2011 Plats: Arsenalen, Strängnäs. Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Agneta Pettersson, AnneMarie Andersson,, Carola

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Måndagen den 16 mars 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Kommunhuset, Flen

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Måndagen den 16 mars 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Kommunhuset, Flen Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Måndagen den 16 mars 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Kommunhuset, Flen Närvarande: Niklas Witt, Ingrid Dorsander Andersson, Lena Ramdani, Yvonne Oward,

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Onsdagen den 13 oktober 2009 Plats: Solö Fogdön, Strängnäs Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Agneta Pettersson, Lennart Hansson, Lena Ramdani,

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Fredagen den 10 september 2010 Plats: Munktell Science Park, Eskilstuna.

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Fredagen den 10 september 2010 Plats: Munktell Science Park, Eskilstuna. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 10 september 2010 Plats: Munktell Science Park, Eskilstuna. Närvarande:, Carola Rydberg, Lena Montgomery, Bibbi Molander, Jörgen Hedberg,

Läs mer

94. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

94. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Torsdagen den 15 december 2011 Plats: Sörby Herrgård, Kungsör Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Karin Svensson, AnneMarie Andersson, Agneta

Läs mer

48. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

48. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Torsdagen den 6 september 2012 Plats: Follökna, Malmköping Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Bibbi Molander,, Olle Karlsson, Bertil Karlsson,

Läs mer

96. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 7 november 2017 till handlingarna.

96. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 7 november 2017 till handlingarna. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 7 december 2017 Tid: Torsdagen den 7 december kl, 09.00-16.00 Plats: Gripsholms värdshus, Strängnäs kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam Björling

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 4 december 2009 Plats: Vidbynäs Slott, Nykvarn Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Lena Ramdani,, Olle Karlsson, Alf Persson,

Läs mer

59. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

59. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 31 augusti 2011 Plats: Stora Sundby GoIF, Alberga, Eskilstuna Närvarande: Niklas Witt, Ingrid Dorsander Andersson, AnneMarie Andersson,

Läs mer

47. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

47. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Tisdag den 17 september 2013 Plats: Sörby Herrgård, Kungsör Närvarande: Niklas Witt, Ingrid Dorsander Andersson, Karin Svensson, Bibbi Molander,

Läs mer

Leader. Inlandet. ÅrsRapport 2015. En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling

Leader. Inlandet. ÅrsRapport 2015. En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling Leader Inlandet ÅrsRapport 2015 En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling Leader Inlandet ideell förening, org,nr 802440-0650 Årsberättelse för räkenskapsåret 2015-01-01

Läs mer

Tid: Fredagen den 2 september 2016, kl , mötet ajourneras för lunch mellan Plats: Herrfallet, Eskilstuna kommun

Tid: Fredagen den 2 september 2016, kl , mötet ajourneras för lunch mellan Plats: Herrfallet, Eskilstuna kommun Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 2 september 2016 Tid: Fredagen den 2 september 2016, kl. 9.00 14.00, mötet ajourneras för lunch mellan 12.00-13.00 Plats: Herrfallet, Eskilstuna kommun Närvarande: Offentlig

Läs mer

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 1 februari 2018

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 1 februari 2018 Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 1 februari 2018 Tid: Torsdagen den 1 februari kl, 09.30-16.00 Plats: Västra Storgatan 15, Gnesta Lokal: Elektron Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam

Läs mer

25. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

25. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 13 april, 2011 Plats: Frustuna Prästgård,Gnesta. Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson,, AnneMarie Andersson, Lena Montgomery, Bibbi

Läs mer

69. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

69. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredag den 6 december 2013 Plats: Skottvångs Grufva, Gnesta Närvarande:, Raymond Jennersjö, Yvonne Oward, Lena Ramdani, Bibbi Molander, Stefan

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Fredagen den 26 maj, 2011 Plats: Årdala Hembygdsgård, Flen.

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Fredagen den 26 maj, 2011 Plats: Årdala Hembygdsgård, Flen. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 26 maj, 2011 Plats: Årdala Hembygdsgård, Flen. Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, AnneMarie Andersson, Lena Montgomery, Carola

Läs mer

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 10 april 2018

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 10 april 2018 Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 10 april 2018 Tid: Tisdagen den 10 april kl. 08.30-12.30 Plats: Båsenberga hotell & konferens, Vingåker Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam Björling

Läs mer

101. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga protokollet från beslutsmötet den 4 oktober 2016 till handlingarna.

101. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga protokollet från beslutsmötet den 4 oktober 2016 till handlingarna. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 22 november 2016 Tid: Tisdagen den 22 november 2016, kl. 9.30 14.00 Plats: Leader Södermanlands kansli, Katrineholm Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal

Läs mer

83. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 15 september 2017 till handlingarna.

83. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 15 september 2017 till handlingarna. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 9 november 2017 Tid: Torsdagen den 9 november, kl 09.30-16.00 Plats: Munktell Science Park, Eskilstuna kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam

Läs mer

Leader. Inlandet. ÅrsRapport 2009. En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling

Leader. Inlandet. ÅrsRapport 2009. En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling Leader Inlandet ÅrsRapport 2009 En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling Leader Inlandet ideell förening, org,nr 802440-0650 Årsberättelse för räkenskapsåret 2009-01-01

Läs mer

58. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

58. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Torsdag den 24 oktober 2013 Plats: Säftaholms Slott, Vingåker Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Agneta Pettersson, Raymond Jennersjö, Lennart

Läs mer

85. Val av justerare Björn Ekengren väljs att jämte ordförande justera protokollet.

85. Val av justerare Björn Ekengren väljs att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 4 oktober 2016 Tid: Tisdagen den 4 oktober 2016, kl. 9.30 14.00, mötets ajourneras för lunch mellan 11.30-12.00 Plats: Åsborgen, Ärla, Eskilstuna Kommun Närvarande:

Läs mer

NOMINERING ÅRETS LEADER 2008 Med checklista

NOMINERING ÅRETS LEADER 2008 Med checklista NOMINERING ÅRETS LEADER 2008 Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader 2008. Namn på förslaget: Från slott till slott Journalnummer: 2008-5592 Kontaktperson i det nominerade förslaget:

Läs mer

476. Mötets öppnande Föreningens ordförande Milis Ivarsson hälsade välkommen till kvällens möte och förklarade mötet öppnat.

476. Mötets öppnande Föreningens ordförande Milis Ivarsson hälsade välkommen till kvällens möte och förklarade mötet öppnat. Protokoll LEADER Mellansjölandet, LAG-möte, 476-488 Tid: Måndagen den 7 april 2014 kl. 18.00 21.00 Plats: Klockargården, Askersund Närvarande: Milis Ivarsson, Sabina Karlsson, Anders Jansson, Per-Arne

Läs mer

Protokoll LL01-2010. Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 8 februari 2010. Tid: 09.30-11.30. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund

Protokoll LL01-2010. Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 8 februari 2010. Tid: 09.30-11.30. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund LL01-2010 Protokoll Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 8 februari 2010 Tid: 09.30-11.30 Plats: Kulturhuset Fregatten, Stenungsund Medverkande: Inger Blixt (tf. ordf.) Lars Strömberg Carina Dyås Tomas

Läs mer

Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Torbjörn Gårdestig Leif Skeppstedt Anna Jernemalm Bam Björling Cenneth Åhlund

Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Torbjörn Gårdestig Leif Skeppstedt Anna Jernemalm Bam Björling Cenneth Åhlund Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 15 september 2017 Tid: Fredagen den 15 september 2017, kl. 8.30 12.00 Plats: Hotel Malmköping, Flens kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Torbjörn

Läs mer

184. Fastställande av dagordningen LAG/styrelsen beslutade att fastställa dagordningen med tillägg av 188 h Marknadsföring Matmötet.

184. Fastställande av dagordningen LAG/styrelsen beslutade att fastställa dagordningen med tillägg av 188 h Marknadsföring Matmötet. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 13 februari 2019 Tid: Onsdagen den 13 februari, kl 10.00-17.00 Plats: Munktell Science Park, Eskilstuna kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Bertil Karlsson Cenneth

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna.

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna. Sid 1(5) Protokoll fört vid LAG-gruppsmöte URnära Tid: kl. 17,00-20.00 Plats: Ersboda slöjd, Gräddvägen 15, Umeå. 1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna.

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet A. Uppgifter om stödmottagare Namn och adress Leader Inlandet Ideell förening Munktellstorget 2 633 43 Eskilstuna Journalnummer 2012-3536 E-postadress info@leaderinlandet.se B. Uppgifter om kontaktpersonen

Läs mer

Årsrapport 2014. Leader Södermanland. Med lokalt engagemang i gränsöverskridande samverkan möjliggörs en livskraftig landsbygd i utveckling.

Årsrapport 2014. Leader Södermanland. Med lokalt engagemang i gränsöverskridande samverkan möjliggörs en livskraftig landsbygd i utveckling. Årsrapport 2014 Med lokalt engagemang i gränsöverskridande samverkan möjliggörs en livskraftig landsbygd i utveckling Mälaren Kungsör Hjälmaren Eskilstuna Strängnäs Nykvarn Vingåker Öljaren Katrineholm

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Torsdag den 6 februari 2014 Plats: Åsborgen Ärla IF, Eskilstuna Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Sirpa Lindelöf, Stefan Andersson, Bertil

Läs mer

Mötesprotokoll från styrelsemöte i Leader Linné den 24 mars 2010 i Rydaholm

Mötesprotokoll från styrelsemöte i Leader Linné den 24 mars 2010 i Rydaholm Mötesprotokoll från styrelsemöte i Leader Linné den 24 mars 2010 i Rydaholm Närvarande: Lars Henriksson, Sven Sunesson, Roger Andersson, Bo Mazetti- Nissen, Emma Christiansen, Christina Lindberg, Solveig

Läs mer

Protokoll, Åres Gröna Dalar, LAG-gruppsmöte Datum/Tid: 091215 Kl 9-12 Plats: Åre Fjällsätra

Protokoll, Åres Gröna Dalar, LAG-gruppsmöte Datum/Tid: 091215 Kl 9-12 Plats: Åre Fjällsätra Sid 1 Protokoll, Åres Gröna Dalar, LAG-gruppsmöte Datum/Tid: 091215 Kl 9-12 Plats: Åre Fjällsätra Medverkande Från LAG-grupp: Jörgen Andersson, Lena Bromarker, Mikael Sundman, Jan Andersson, Eva Hellstrand,

Läs mer

Trekom Leaders styrelse

Trekom Leaders styrelse Trekom Leaders styrelse Möte nr: 11 Plats: Kommunhuset i Norsjö Tid: 17 december 2009, kl. 15 ca 17.30 Närvarande: Roland Lundqvist, ordf. Birgitta Marklund Marjet Gustavsson Britt-Inger Olofsson Mikael

Läs mer

Leader. Inlandet. Beslutade ungdomsprojekt till och med 2013-02-15

Leader. Inlandet. Beslutade ungdomsprojekt till och med 2013-02-15 Leader Inlandet Beslutade ungdomsprojekt till och med 2013-02-15 Unga idéer Unga idéer är ett LAG-ägt paraplyprojekt med syfte att ge unga i Leaderområdet möjlighet att genomföra sina idéer för att utveckla

Läs mer

Ej närvarande: Sabina Karlsson, Marian van Ham, Anmarie Larsson, Anders Tivell och Charlotta Englund.

Ej närvarande: Sabina Karlsson, Marian van Ham, Anmarie Larsson, Anders Tivell och Charlotta Englund. Protokoll LEADER Mellansjölandet, LAG-möte, 366-376 Tid: Tisdagen den 12 juni 2012 kl. 18.00 21.30 Plats: Nysunds Bygdegård, Åtorp Närvarande: Kjell Schlyter, Anders Jansson, Catharina Carlsson, Erika

Läs mer

Pengar riktade till hembygdsgårdar en uppföljning inom landsbygdsprogrammet

Pengar riktade till hembygdsgårdar en uppföljning inom landsbygdsprogrammet Pengar riktade till hembygdsgårdar en uppföljning inom landsbygdsprogrammet Uppgifterna gäller stöd inom landsbygdsprogrammet 2014 2020 fram till och med den 30 oktober 2018 Uppföljningen är gjord av Sofia

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Södermanland

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Södermanland Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Södermanland Tid: Måndagen den 14 september 2015 Plats: Skebokvarnsgården Närvarande: Tommy Björkdal, Birgitta, Blanck Göran Nygren, Lars Wigström, Bam Björling,

Läs mer

Ej närvarande: Anne Carlkvist Fors, Kjell Möller, Karl-Anders Andersson, Jenny Risberg, Marian van Ham, Sören Hedberg.

Ej närvarande: Anne Carlkvist Fors, Kjell Möller, Karl-Anders Andersson, Jenny Risberg, Marian van Ham, Sören Hedberg. Protokoll LEADER Mellansjölandet, LAG-möte, 547-557 Tid: Onsdagen den 25 februari 2015 kl. 18.00 20.00 Plats: Magiska Teatern, Vretstorp Närvarande: Milis Ivarsson, Charlotta Englund, Anders Holm, Barbro

Läs mer

29. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

29. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Torsdag den 22 maj 2014 Plats: Arsenalen, Strängnäs Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Karin Svensson, Lena Montgomery, Lars-Olov Lundkvist,

Läs mer

Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista

Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Landsbygdsprojekt. Namn på förslaget: Sörmlands Matkluster Journalnummer: 2008-1302 Kontaktperson, (namn,

Läs mer

Minnesanteckningar AU 23 maj

Minnesanteckningar AU 23 maj Minnesanteckningar AU 23 maj Närvarande: Helena Eriksson, Sollefteå Kommun Vice ordförande Åsa Ringlöv, Företagarna Örnsköldsvik Ordförande Jonny Lundin, Landsbygdsrådet Härnösand Kassör Lennart Ramström,

Läs mer

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Integrationssatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Det mångkulturella samhället Journalnummer: 2010-68

Läs mer

Protokoll L02-2011. LAG Terra et Mare 30 maj 2011. Tid: 16.00-18.40. Stenungsögården, Stenungsund

Protokoll L02-2011. LAG Terra et Mare 30 maj 2011. Tid: 16.00-18.40. Stenungsögården, Stenungsund L02-2011 Protokoll LAG Terra et Mare 30 maj 2011 Tid: 16.00-18.40 Plats: Stenungsögården, Stenungsund Medverkande: Arne Lernhag (ordf.) Lars Strömberg Gösta Andersson Bert Olsson Tomas Börgesson Rolf Andersson

Läs mer

Leader. Inlandet. ÅrsRapport. En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling

Leader. Inlandet. ÅrsRapport. En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling Leader Inlandet ÅrsRapport 20 1 1 En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling Leader Inlandet ideell förening, org,nr 802440-0650 Årsberättelse för räkenskapsåret 2011-01-01

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte LAG Leader Södra Bohuslän

Protokoll Styrelsemöte LAG Leader Södra Bohuslän Protokoll Styrelsemöte LAG Leader Södra Bohuslän 22 augusti 2019 kl. 15.15-16.40 Varmbadhuset, Käringön Medverkande: Tomas Börgesson, Tjörn, privat Maria Oskarsson, Tjörn, ideell Tommy Wallhult, Öckerö,

Läs mer

NOMINERING ÅRETS LEADER 2008 Med checklista

NOMINERING ÅRETS LEADER 2008 Med checklista NOMINERING ÅRETS LEADER 2008 Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader 2008. Namn på förslaget: Orust privata landsbygdsflyg Ett antal f.d. piloter ska tillsammans med ungdomar

Läs mer

Protokoll, Åres Gröna Dalar, LAG-gruppsmöte Datum/Tid: 100823 Kl 09.30-12.00 Plats: Åre Fjällsätra

Protokoll, Åres Gröna Dalar, LAG-gruppsmöte Datum/Tid: 100823 Kl 09.30-12.00 Plats: Åre Fjällsätra Sid 1 Protokoll, Åres Gröna Dalar, LAG-gruppsmöte Datum/Tid: 100823 Kl 09.30-12.00 Plats: Åre Fjällsätra Medverkande Från LAG-grupp: Jörgen Andersson, Maria Kjellström, Lena Bromarker, Mikael Sundman,

Läs mer

Finansiering av projekt Utbetalt i projekt Fördelning totalt i leaderområdet samt per kommun

Finansiering av projekt Utbetalt i projekt Fördelning totalt i leaderområdet samt per kommun Finansiering av projekt 2008-2014 Utbetalt i projekt Fördelning totalt i leaderområdet samt per kommun Leader Inlandet 1 Leader Inlandet Mälaren Kungsör Eskilstuna Strängnäs Nykvarn Flen Gnesta Begreppsförklaringar:

Läs mer

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 2 mars 2017

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 2 mars 2017 Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 2 mars 2017 Tid: Torsdagen den 2 mars 2017, kl. 13.00 16.00 Plats: Åbrogården, Vingåkers kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Birgitta Blanck Leif

Läs mer

Protokoll från arbetsutskottets (AU) möte i Leader Linné den 10 mars 2010 på Electrolux i Ljungby.

Protokoll från arbetsutskottets (AU) möte i Leader Linné den 10 mars 2010 på Electrolux i Ljungby. Leader Linné Protokoll från arbetsutskottets (AU) möte i Leader Linné den 10 mars 2010 på Electrolux i Ljungby. Närvarande: Sven Sunesson Solveig Carlsson Gottlieb Granberg Annika Nilsson Solveig Carlsson

Läs mer

24. Val av justerare Björn Ekengren väljs att jämte ordförande justera protokollet.

24. Val av justerare Björn Ekengren väljs att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 20 april 2017 Tid: Torsdagen den 20 april 2017, kl. 14.00 17.15 Plats: Framtidscentrum, Katrineholm kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Birgitta

Läs mer

Obs! Börja med att mejla in din ansökan. När den bedöms som komplett av LEADER-kontoret, skickar du den undertecknad per post.

Obs! Börja med att mejla in din ansökan. När den bedöms som komplett av LEADER-kontoret, skickar du den undertecknad per post. Projektplan - del 2 LEADER Ranrike Norra Bohuslän Diarienummer: (ifylls av kansliet) Obs! Börja med att mejla in din ansökan. När den bedöms som komplett av LEADER-kontoret, skickar du den undertecknad

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade samtliga deltagarna välkomna.

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade samtliga deltagarna välkomna. Ideell förening Sida 1 av 6 Protokoll öppet LAG gruppsammanträde Tid: 5 december 2017, kl. 17.30-19.00 Plats: Ersboda slöjdförening, Gräddvägen 15 Umeå 1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade

Läs mer

Närvarande: Offentlig Privat Ideell. Tommy Björkdal Bam Björling Lucie Bernhardsson. Bertil Karlsson Ann-Louise Olsson Cenneth Åhlund

Närvarande: Offentlig Privat Ideell. Tommy Björkdal Bam Björling Lucie Bernhardsson. Bertil Karlsson Ann-Louise Olsson Cenneth Åhlund Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 07 november 2018 Tid: Torsdagen den 7 November, kl 10.00-16.00 Plats: Munktell Science Park, Eskilstuna kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam

Läs mer

4. Val av justerare Lars Wigström väljs att jämte ordförande justera protokollet.

4. Val av justerare Lars Wigström väljs att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll vid LAG/styrelsemöte 8 mars 2016 Tid: Tisdagen den 8 mars 2016, kl. 9.30-17.30 Plats: Kommunhuset, Kungsör Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Birgitta Blanck Lena Stensgård Lars

Läs mer

Slutrapport för Leader-checken. Bredband i Härstorp 1 (5) Datum: 2015-04-15. Diarienummer: 2010-061 BQ. Projekttid: 2014-02-19-2015-06-30

Slutrapport för Leader-checken. Bredband i Härstorp 1 (5) Datum: 2015-04-15. Diarienummer: 2010-061 BQ. Projekttid: 2014-02-19-2015-06-30 1 (5) Slutrapport för Leader-checken Bredband i Härstorp Datum: 2015-04-15 Diarienummer: 2010-061 BQ Projekttid: 2014-02-19-2015-06-30 Kontaktpersoner i projektet: (uppgifter på personer som kan svara

Läs mer

Projektnamn. Kontonr. / Bankgiro

Projektnamn. Kontonr. / Bankgiro _xtwxü _ ÇÇ Projektplan Det är obligatoriskt att ta fram en projektplan för projektet. Projektplanen utgör underlag för prioritering mellan ansökningar och för beslut om stöd. Projektplanen ska ha följande

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Trekom Leader, ideell förening. Föreningsstämma 2014-03-13

Trekom Leader, ideell förening. Föreningsstämma 2014-03-13 Trekom Leader, ideell förening Föreningsstämma 2014-03-13 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Föreningens styrelse, som även är beslutsgrupp för leaderområdet Trekom Leader, har följande sammansättning: Roland

Läs mer

Nominering - årets ungdomssatsning Med checklista

Nominering - årets ungdomssatsning Med checklista Nominering - årets ungdomssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag årets ungdomssatsning på landsbygden. Namn på förslaget: Lärande Sommarjobb, Leader Linné projekt Lärande Bygd Journalnummer:

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Föregående mötesprotokoll från extra LAG-möte och konstituerande LAG-möte lades till handlingarna.

Föregående mötesprotokoll från extra LAG-möte och konstituerande LAG-möte lades till handlingarna. Möte: kl. 17.30-18.00 Plats: Tryde 1303, Tomelilla Närvarande: Andrea Nowag (offentlig/ystad), Carina Almedal (privat/tomelilla), Daniel Jonsgården (offentlig/tomelilla), Hanna Axelsson (ideell/sjöbo),

Läs mer

Länsbygderådet Sörmland

Länsbygderådet Sörmland Länsbygderådet Sörmland Nyhetsbrev mars 2015 Hej! Här kommer årets andra Nyhetsbrev med aktuell info från Länsbygderådet. Nyhetsbrev med aktuell information, tips om aktiviteter och kompete nsutvecklande

Läs mer

Protokoll vid Vätterns FOG möte 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala

Protokoll vid Vätterns FOG möte 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala Nr 2/2011 Sida 1/5 Linda Englund Vätternvårdsförbundet Tel 036-39 52 60 Protokoll vid Vätterns FOG möte 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala 13. Mötets öppnande Ordförande öppnade mötet. Beslut: Mötet

Läs mer

Nominering Årets Leader

Nominering Årets Leader Nominering Årets Leader Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: 321:an Journalnummer: 20093696 Kontaktperson, (namn, telefonnummer och epostadress) i det nominerade förslaget:

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Slutrapport för projektet

Slutrapport för projektet 1 (7) Slutrapport för projektet Grafisk profil/glasets Hus Datum: 20150531... Journalnummer: Projekttid: 20150301-20150531. Kontaktpersoner i projektet: (Uppgifter på personer som kan svara på frågor om

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: Fiber Ranrike Journalnummer: 2011-2500 Namn på LAG grupp som nominerar: Leader Ranrike Norra

Läs mer

Projektidé? Leader kan hjälpa till att förverkliga den! www.leadertimra.se

Projektidé? Leader kan hjälpa till att förverkliga den! www.leadertimra.se Projektidé? Leader kan hjälpa till att förverkliga den! Leader - ett sätt att utvecklas Leader är en metod för att arbeta med landsbygdsutveckling Vi fördelar stöd till projekt som utvecklar landsbygdens

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Vikmanshyttan. Villkorad finansiering gjorde det möjligt att driva lanthandeln vidare. 780 011 kr

Vikmanshyttan. Villkorad finansiering gjorde det möjligt att driva lanthandeln vidare. 780 011 kr Vikmanshyttan Villkorad finansiering gjorde det möjligt att driva lanthandeln vidare. Foto: Berit Zöllner Projektägare: Hedemora Näringsliv AB Projektledare: Inger Wilstrand Kommun: Hedemora Dnr: 84 Jnr:

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: Brandstad Filmbyn Journalnummer: SJV 2009-5635 Namn på LAG grupp som nominerar: LAG Ystad-Österlenregionen

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: Projekt Eriksgata Journalnummer: 2010-637 Namn på LAG grupp som nominerar: Leader Norra

Läs mer

Ansökan avseende Natur- och landskapscheck

Ansökan avseende Natur- och landskapscheck Leaderkontorets anteckningar Ankomstdatum Diarienummer: 2011-080 O Ansökan avseende Natur- och landskapscheck Toarpsdals Ovalbana / Staket Checkens (projektets) namn Fakúr islandshästförening Sökande (namn/förening)

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Paraply Företag startgas stimulans

Paraply Företag startgas stimulans Paraply Företag startgas stimulans Projektnamn: Paraply Företag startgas stimulans Journalnummer: 2009-4450 Projektägare: Leader Skånes Ess Projektperiod: 2009-04-08 2014-12-30 Kort sammanfattning Projektidén

Läs mer

Projekttid: 2013-01-27-2013-09-30.

Projekttid: 2013-01-27-2013-09-30. 1 (5) Slutrapport för Leader-checken Textrakt Mollaryd (Ursprungligen: Mollaryd Textstation) Datum: 2013-08-21.. Diarienummer: 2008.008 CA.. Projekttid: 2013-01-27-2013-09-30. Kontaktpersoner i projektet:

Läs mer

LEADER STOCKHOLMSBYGD

LEADER STOCKHOLMSBYGD LEADER STOCKHOLMSBYGD Lokalt ledd utveckling genom leadermetoden 2014-2020 Lokalt ledd utveckling genom leadermetoden 1991 Nytt verktyg inom EU för att skapa lokalt engagemang och inflytande samt för att

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag Årets Leader. Namn på förslaget: Entreprenörsutbyte Åre-Siria Journalnummer: 2011-3526 Namn på LAG grupp som nominerar: Leader

Läs mer

Projekt Mötesplats Bredgården att långsiktigt skapa en mötesplats på landsbygden

Projekt Mötesplats Bredgården att långsiktigt skapa en mötesplats på landsbygden 1 SLUTRAPPORT Projekt Mötesplats Bredgården att långsiktigt skapa en mötesplats på landsbygden Dnr LNM-2010-42 Mötesplats Bredgården Stödmottagare Bred Föreningsgård Ekonomisk Förening Kontaktpersoner:

Läs mer

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2012-09-05. Övriga deltagare: Jeanette Lewald, verksamhetsledare och Sonia Nilsson Wegler, projektadministratör

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2012-09-05. Övriga deltagare: Jeanette Lewald, verksamhetsledare och Sonia Nilsson Wegler, projektadministratör Datum: 2012-09-05 Tid 9-14 Plats: Mötesplats Enhörna Beslutande: Mötesprotokoll Möte: LAG-möte Tage Gripenstam Anna Nienhüysen Lars-Gunnar Thor Peter Friström Ansa Borin Elisabet Aschan Övriga deltagare:

Läs mer

Leader Linné. Mötesprotokoll från styrelsemöte i Leader Linné den 26 maj 2010 i Odensjö, Ljungby kommun.

Leader Linné. Mötesprotokoll från styrelsemöte i Leader Linné den 26 maj 2010 i Odensjö, Ljungby kommun. Leader Linné Mötesprotokoll från styrelsemöte i Leader Linné den 26 maj 2010 i Odensjö, Ljungby kommun. Närvarande: Lars Henriksson, Sven Sunesson, Solveig Carlsson, Anette Olsson, Mette Adolfsson, Malin

Läs mer

Trekom Leaders styrelse

Trekom Leaders styrelse Trekom Leaders styrelse Möte nr: 4 Plats: Norsjö kommun, Sammanträdesrum Renen Tid: 21 januari 2009, kl 15 - ca 17.30 Dagordning 52. Mötets öppnande 53. Val av justerare 54. Föregående protokoll 55. Verksamhetsledare

Läs mer

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Integrationssatsning på Landsbygden. Namn på nominerad företagare eller grupp av företagare: LGN-Allack

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Textilkonst och Sportvagnsträff Kulturcheckens namn Roland Haraldsson Sökande (Namn/Förening) 520612-5717

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av turism

Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av turism Leader-kontorets anteckningar Ankomdatum:2012-05-22 Diarienummer:2008-001 AA Turismcheckens namn Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av turism Bondens marknad & antikviteternas

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: Förstudie Kullaleden och Skåneleden Nordväst Kullaleden under tiden mellan projekten har

Läs mer

Protokoll LL05-2013. Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 15 augusti 2013. Tid: 9.30 11.20. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund

Protokoll LL05-2013. Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 15 augusti 2013. Tid: 9.30 11.20. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund LL05-2013 Protokoll Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 15 augusti 2013 Tid: 9.30 11.20 Plats: Kulturhuset Fregatten, Stenungsund Medverkande: Arne Lernhag (ordf.) Henrik Sjöstrand Tomas Börgesson Carina

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 Vision Gotlands landsbygd är 2015 ett hållbart samhälle med ett starkt lokalt engagemang. Verksamhetsidé Leader Gotland stöder nytänkande tillsammans med andra och med nytta för många.

Läs mer

Nominering - Årets Leader 2012 Med checklista

Nominering - Årets Leader 2012 Med checklista Nominering - Årets Leader 2012 Med checklista Härmed nomineras följande förslag Årets Leader. Namn på förslaget: Ålhajking- Konst o Gourmetvandringar Journalnummer: 2010-1490 Kontaktperson, (namn, telefonnummer

Läs mer

Nytt från Jordbruksverket

Nytt från Jordbruksverket Nytt från Jordbruksverket Andreas Mattisson Johan Magnusson, Karolina Dahlberg Carin Alfredsson, 2016-09-28 Lägesrapport ansökningar 191 st LAG-klara ansökningar inkomna till Jordbruksverket varav 40 antal

Läs mer

Leader Timråbygd. Org nr 802441-9189. får härmed avge. Årsbokslut. för räkenskapsåret 1 januari 2009 31 december 2009

Leader Timråbygd. Org nr 802441-9189. får härmed avge. Årsbokslut. för räkenskapsåret 1 januari 2009 31 december 2009 Org nr 802441-9189 får härmed avge Årsbokslut för räkenskapsåret 1 januari 2009 31 december 2009 Innehåll: sida Verksamhetsberättelse 1-3 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Underskrifter styrelse/lag 6

Läs mer

Slutrapport. Från. Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars

Slutrapport. Från. Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars Slutrapport Från Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 LUVG, Lokal Utveckling Västra Götaland... 3 Tema... 4 Målgrupp... 4 Organisation... 4 Medverkande... 5 Deltagare...

Läs mer