Förskole- och Grundskolenämnden (17)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förskole- och Grundskolenämnden 2006-04-19 1(17)"

Transkript

1 Förskole- och Grundskolenämnden (17) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, kl Beslutande Övriga deltagare Anders P Petersson, ordförande (S) Björn-Åke Petersson (S) fr.o.m 34 Rune Kronkvist (S) Teo Zickbauer (S) Ally Karlsson (V) Kersti Rydelius (M) tom 36 Birger Svensson (C) tom 39 Birgitta Edvardsson (C) Mikael Sellberg (FP) Ulla Svensson (KD) Tommy Ahlquist, verksamhetschef FoG Inger Hjort, utvecklingssamordnare FoG RosMarie Ronnehed, nämndsekreterare FoG Birgit Ryberg, Ekonomienheten Håkan Strand, rektor ResursCentrum Utses att justera Rune Kronkvist Justeringens plats/tid Utbildningskansliet Sekreterare: Paragrafer: Ordförande: Justerande: ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Förskole- och Grundskolenämnden Sammanträdesdatum: Datum för anslags uppsättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats: Utbildningskansliet, Stadshuset, Ronneby Underskrift:

2 Förskole- och Grundskolenämnden (17) N Strategi Förmiddagens diskussioner vid Förskole- och Grundskolenämnden baseras på vad som framkommit vid de verksamhetsbesök som hållits i rektorsområdena. Utvecklingssamordnare Inger Hjort gav en kortfattad resumé från den tidigare föredragningen i Nämnden av Strategi En likvärdig kvalitet i kommunens skolor (F-9:spår) tar hänsyn till olika perspektiv; barnperspektivet, miljöperspektivet, det pedagogiska perspektivet, det ekonomiska perspektivet och det långsiktiga perspektivet. Inger Hjort påtalar att det pedagogiska perspektivet bör värnas genom att undervisningen ska vara likvärdig. Vidare redogjordes kort för de frågor/utgångspunkter som tillsänts rektorerna och som utgör underlag till utredningen. De frågeställningar som rektorerna besvarat rör hur liten en skola kan vara för att vara bra ur pedagogisk synvinkel, vilka bärande principer som är viktiga att värna, vilka förändringar av organisatorisk art som ev kan ses i det egna rektorsområdet och andra tänkbara förändringar i andra rektorsområden. Grundskolan minskar med 14% enligt prognos från lå 05/06 tom lå 09/10. Elevminskningen är dock inte så stor som prognosen visade för lå 00/01; troligtvis beroende på positivt inflyttningsnetto. Ordföranden Anders P Pettersson (S) förevisade en sammanställning av enkäter, vilka besvarats av elever, föräldrar och personal och där förutsättningarna analyserats. De olika förutsättningarna indelades i grupperna: Bra lärare/pedagogiskt matr./pedagogisk ledning, Gruppstorlek/vikarier/IUP, Bra lokaler/bra skolgård/skolans storlek/få skolbyten, Trygghet/kamrater/samverkan hem och skola/integration/elevdemokrati, Skolans läge/skoldagens längd och bra mat. Bra lärare ansågs generellt vara grundstommen, även gruppstorlekarna ansågs vara en viktig fråga liksom trygghet och bra lokaler. I de nämndsdiskussioner som följde framkom följande; BRA LÄRARE är synonymt med att Barnen/Eleverna sätts i centrum. För detta krävs kännedom om eleven och att man tycker om att arbete med barn. ARBETSLAGETS roll är viktig samt den pedagogiska ledningen. Vidare att personalen lär sig kommunicera med eleverna. Dialogen med föräldrar är ytterligare en viktig del i förståelsen av eleven. Den ped. ledningens sammansättning av arbetslagen och att tid medges att se varje medarbetare är också en viktig del, liksom tid med elever och tid att se eleven. Kompetensutveckling, ämneskunskap och spridning av kompetenser. Ev rotering av arbetslag mellan skolorna om så krävs.

3 Förskole- och Grundskolenämnden (17) N Strategi (Forts) GRUPPSTORLEKEN är ett flexibelt begrepp och gruppernas storlek är beroende på exvis den aktivitet som ska utövas. Fler vuxna att variera med samt fler barn att gruppera. Skolans lokaler är av betydelse. F-9 PERSPEKTIV Röda-Tråden:begreppet. Samverkan mellan F-6 och 7-9? Det nära samarbetet mellan rektorer är här mycket viktigt. Det påtalas att driften av F-9:skolor är kostsammare än andra då det ställs helt andra krav på dessa skolor. Få skolbyten genom F-9:skolor är positivt, kamratskap och ger ökad trygghet. Viss tveksamhet finns dock till att inte byta skola pg a risken för mobbning och andra sociala aspekter. Samverkan mellan F-6:skolor är ett led i att få en trygghet. Regler och medvetenhet om mål bidrar till trygghet. Skolans storlek är även här av betydelse. Nackdelar med en för stor skola är anonymiteten. Föräldraengagemanget är viktigt. SKOLDAGENS LÄNGD. Skolans läge och restiden till och från skolan påverkar. Även här är föräldrarnas engagemang viktigt. Utvecklingssamordnare Inger Hjort presenterade utdrag från pågående enkätundersökning (Hälsa och Trivsel skolår 9 vt 06). Enkätfrågorna Trivs du i skolan?, Tycker du skolmiljön är bra?, Kan du som elev påverka skolarbetet?, Finns det mobbning på skolan? och Känner du dig retad eller utstött av andra elever? förevisades och kommenterades. Enkäterna är ännu inte sammanställda och kommer att redovisas i sin helhet vid nästa nämndssammanträde. Ordförande Anders P Petersson (S) konstaterade att Nämnden var enig om att det fortsatta arbetet kring Strategi 2010 ska fokuseras kring att barnet/eleven ska sättas i centrum. Inför nästa nämndssammanträdes fortsatta diskussioner kring Strategi 2010 ombads nämndsledamöterna inkomma med förslag och synpunkter samt att diskussioner även förs i de olika partigrupperna.

4 Förskole- och Grundskolenämnden (17) N Uppföljning av budget mars Rapport. Verksamhetschef Tommy Ahlquist redogjorde för uppföljning av budget för mars Den av ekonomienheten framtagna prognosen visar en avvikelse mot budget med nuvarande organisation på 917 Tkr. Då det gäller Övriga Kostnader finns dock en viss osäkerhet betr skolskjutskostnaderna; eftersom nya avtal ännu inte är klara. Även interkommunala ersättningar tenderar att stiga kraftigt under ht 05. Vikariekostnad med dubbel lön (vht resp vht ) delgavs nämndsledamöterna. Vikariekostnaderna för förskolan redovisar även denna gång ett något högt utfall, vilket beror på felbokning inom Fredriksbergs ro. Vid nästa uppföljning ska detta ha åtgärdats. Övriga Kostnader är något högre än tidigare men är svåra att jämföra beroende på olika periodiseringar fördelat över året. Verksamhetschef Tommy Ahlquist gör bedömningen att budget kommer att klaras, med de åtgärder som vidtagits av rektorerna efter direktiv från verksamhetschefen. Redovisad avvikelse är fullt styrbar. Organisationsförändringar under hösten kommer att medföra minskade kostnader. Nämndens beslut: Redovisningen tas till dagens protokoll. Exp: Ekonomienheten

5 Förskole- och Grundskolenämnden (17) N Kartläggning av elever med stora särskilda behov. Redovisning. Verksamhetschef Tommy Ahlquist informerade inledningsvis kring den kartläggning som rektor Håkan Strand, ResursCentrum, på uppdrag har verkställt över antalet barn/elever där rektorsområdena inte klarar verksamheten utan stora särskilda insatser. En liknande redovisning kommer även att ske vid påföljande dags nämndssammanträde i Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden, med anledning av att eleverna längre fram övergår till gymnasial utbildning. Rektor Håkan Strand kommer även att redovisa ytterligare en kartläggning som genomförts på Ungdomsgymnasiet och på Naturbruksgymnasiet. Vid Naturbruksgymnasiet kommer en tjänst som spec.pedagog att inrättas fr.o.m hösten Rektor Håkan Strand, ResursCentrum, förevisade genomförd kartläggning över barn/elever där rektorsområdena inte klarar verksamheten utan stora särskilda insatser. Antalet barn i behov av stöd har indelats i två grupper: 1. Elever som kräver särskilt organisation, assistentinsatser, stora lärarinsatser, samt 2. Gråzonsbarnen som inte klarar att nå grundskolans mål av olika skäl (bl a stora läs-/skrivsvårigheter). Antalet elever i den första gruppen uppgår totalt till 243 och har bedömts/diagnostiserats av RoS-Teamet vara i behov av särskilt stort stöd, medan antalet barn i den andra gruppen uppgår till totalt 646 gråzonsbarn. Rektorerna har i sin listning av gråzonsbarnen grundat sin bedömning på graden av inlärningssvårigheter, läs- och skrivsvårigheter, matematiksvårigheter, koncentrationssvårigheter, sociala, fysiska och medicinska svårigheter. Vid bedömningen har av ResursCentrum framtaget Behovsverktyg använts. Av de 243 barn/elever som inte klarar verksamheten utan stora särskilda insatser utgörs dessa av 68 flickor och 175 pojkar. Efter genomförd granskning av RoS-Teamet reducerades detta antal till totalt 154 barn/elever (42 flickor/112 pojkar) inför ht 06. Av redovisningen framgår att 30 av dessa elever kommer att övergå till gymnasial utbildning. Vid jämförelse år framgår att barn/elever i grundskolan ökat från 98 (ht 04) till 144 (ht -06) medan barn i förskolan minskat från 12 (ht-04) till 10 (ht-06).

6 Förskole- och Grundskolenämnden (17) N Kartläggning av elever med stora särskilda behov. Redovisning. (Forts) Vid procentuell jämförelse av särskilt resurskrävande elever i grundskolan har en ökning skett från 3,5% (ht-05) till 4,9% (ht-06). Rektor Håkan Strand, ResursCentrum, sammanfattar synpunkterna efter uppföljningen av elever vt-06 på följande sätt: Ambitionsnivån är mycket hög i förskolan och skolan och ett mycket bra arbete utförs av personalen. Rektorerna har bättre kontroll. Ibland finns svårigheter att organisera så att bra miljöer kan skapas för alla, då vissa elever kräver traditionell undervisning av den gamla skolan medan andra elever inte klarar möten i stor grupp. Vidare uppger rektor Håkan Strand att resurser saknas för att kunna ge det stöd eleverna har rätt till, att resurser saknas för att kunna ge spec.pedagogerna möjlighet att jobba handledande och ta fram åtgärdspaket, utföra tester mm. Medel saknas också för inköp av kompensatoriska hjälpmedel i den utsträckning som skulle behövas och ibland saknas kompetens för att kunna möta elever på rätt sätt och för att skapa en bra inlärningsmiljö. Ordföranden Anders P Petersson (S) konstaterar behov av stöd och att fortsatt arbete med gråzonsbarnen och organisationen kring dessa barn sker ute i rektorsområdena. Nämndens beslut: Redovisningen tas till dagens protokoll. Exp: Ekonomienheten Rektorsgruppen FoG Chefsgruppen GyV GyV:s presidie

7 Förskole- och Grundskolenämnden (17) N Budget Verksamhetschef Tommy Ahlquist redogjorde för ett första förslag till Internbudget För att i enlighet med det av Kommunstyrelsen givna uppdraget att inkomma med ramäskande för 2007 inom given ram ( Tkr), har i likhet med föreg år budgetarbetet skett i samråd med Rektorsgruppen. Verksamhetschefen betonar att omfördelning kan komma att ske med anledning av vad som framkommit i den av ResursCentrum genomförda kartläggningen över barn i behov av stort särskilt stöd. En första diskussion har också förts med friskolan G-klaven inför budgetåret Vid fördelningen av den preliminära internbudgeten för 2007 har bl a följande beaktats; Budget 2006 och utfall 2005, ökade intäkter pg.a fler barn inom barnomsorgen, antal barn i behov av särskilt stöd, elevminskningen inom grundskolan, ökat behov inom fsk.verksamheten (ny förskola i tätorten och ny fsk.avdelning i Bräkne-Hoby), behov av ökad lednings- och elevhälsoorganisation, behov av gemensamma kompetens-utvecklingsinsatser och ökade kostnader då det gäller centrala konton samt ej erhållen kompensation för hyresökningar. I förslagsskrivelsen till Interbudget 2007 anför verksamhetschef Tommy Ahlquist följande; Jag vill återigen markera svårigheten att täcka kostnaderna för övrigt ute i rektorsområdena. Bl.a finns inte möjligheter att prioritera reinvesteringar av datorer. (Se särskild blankett för Nämndens budgetäskande 2007). Vidare är min bedömning att det finns små möjligheter att minska ramen inom Förskole- och grundskoleverksamhetens område utan att kvalitén blir lidande. Nämndens budgetäskande 2007 genomgicks och kommenterades, liksom övergripande mål, verksamhetsförändringar, investeringar och framtidsperspektiv Tabell över verksamhetsmått kommenterades. Vad gäller verksamhetsförändringar kommer oaktat den omfattande utbygganden inom barnomsorgen troligen ett ökat byggande av nya bostadsområden, inom några år, att påverka efterfrågan av fler nya förskolor. Utan att äska nya pengar, vilket inte ligger i Nämndens uppdrag, har verksamhetschef Tommy Ahlquist i sina kommentarer tydligt markerat konsekvenser då det gäller bl a Övriga Kostnader samt reinvestering av datorer.

8 Förskole- och Grundskolenämnden (17) N Budget (Forts) Under Framtidsperspektiv 2008 behandlas ett antal viktiga och strategiska frågor som kräver slut och genomförande av Nämnden och ledningen inom FoG; däribland nedbringandet av sjukskrivningstalen, arbetet med likvärdighet i bedömning och betygssättning, Strategi 2010 den framtida skolorganisationen och hur personalen inom FoG och GyV tillsammans ska skapa de bästa utbildningsförutsättningarna för barn och ungdomar i vår kommun. Nämndsledamöterna delgavs förslag till fördelning av Ram 2007; sammanställning per rektorsområde, intäkter, personalkostnader och övriga kostnader genomgicks och kommenterades. Verksamhetschef Tommy Ahlquist betonar stora svårigheter att finansiera Övriga Kostnader inom ram, varför medel överförts från personalkostnadssidan i syfte att täcka ökade kostnader på bl a centrala konton. Fr.o.m år 2008 upphör det riktade statsbidraget till personalförstärkningar inom förskolan, varför det är viktigt att medel tillförs då ytterligare neddragningar inom grundskolan inte klaras i den storleksordning som då kommer att krävas. Ordförande Anders P Peterson S) föreslår att verksamhetschefens äskande inom ram rörande utökad ledningsorganisation strykes och att prioritering sker av Övriga Kostnader utifrån verksamhetschefens skrivning betr övriga kostnader samt redovisningen från N 35:2006 ang kompensatoriska hjälpmedel. Nämndsledamöterna Birger Svensson (C) och Birgitta Edvardsson (C) deltar inte i beslutet. Nämndens beslut: Föreliggande förslag per den 10 april 2006 till preliminär Internbudget 2007 antages av Nämnden med tillägget att nämnda äskande inom ram rörande utökad ledningsorganisation strykes och att prioritering sker av Övriga Kostnader. Vad gäller utökningen av ledningsorganisationen väljer Nämnden att avvakta. Ärendet hänskjuts till Kommunstyrelsen för beslut. Exp: Kommunstyrelsen och Ekonomienheten

9 Förskole- och Grundskolenämnden (17) N Kvalitetsredovisning Utvecklingssamordnare Inger Hjort informerade kring Kvalitetsredovisning 2005 avseende Förskoleoch Grundskolenämndens verksamhetsområden. Kvalitetsredovisningens struktur är annorlunda utformad än jmf med tidigare år, beroende på förändrad lagtext. Detta år innehåller kvalitetsredovisningen även en bedömning för förskolan och fritidshemmet. Redovisning sker av verksamhetens förutsättningar, arbetet i verksamheten och utbildningens måluppfyllelse. Skolornas/rektorsområdenas kvalitetsredovisningar är fristående från kommunens egen kvalitetsredovisning. Ronneby kommun har en hög täckning/placeringsgrad i sin förskoleverksamhet jmf med båda riket i stort och sin kommungrupp. Andelen personal med pedagogisk högskoleutbildning är relativt hög inom förskolan. Antalet barn per årsarbetare är relativt lågt jmf med rikssiffror men även jmf med kommungruppen. En högre andel elever än jmf med såväl kommungruppen som riket, kvalificerar sig till gymnasiet. Samtidigt är meritvärdet betydligt längre i Ronneby. Då det gäller andelen elever som ej uppnår målen i ett eller flera ämnen är antalet också högre i Ronneby. Nämndens beslut: Föreliggande förslag till Kvalitetsredovisning 2005 för Förskole- och Grundskolenämndens verksamhetsområden antages av Nämnden. Exp: Skolverket Kommunfullmäktige

10 Förskole- och Grundskolenämnden (17) N Personal Arbetsmiljöfrågor. Verksamhetschef Tommy Ahlquist informerade kort ang omvandlingen av skolsköterskornas anställningsform till semestertjänster. Med anledning härav har skolsköterskorna fått i uppdrag av verksamhetschef Tommy Ahlquist att utbilda all personal inom förskolan i HLR (barn). Samtliga skolsköterskor ska inom kort genomgå instruktörsutbildning i HLR (barn). Demonstrationsdockor (tre enheter) har inköps inför HLR-utbildningen och kommer att placeras i tätorten (Fredr.), Kallinge och Bräkne-Hoby. Inriktningen är att samliga rektorsområden så småningom ska utrustas med en enhet (demonstrationsdocka) vardera. Samtlig personal ska vara utbildad i HLR år Vidare informerade verksamhetschef Tommy Ahlquist ang Lagen om förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av barn och elever träder i kraft fr o m den 1 april Ökade krav kommer att ställas på skolans förebyggande arbete och en mycket bättre dokumentation än vad som tidigare funnits. Alla barn och elever inom barnomsorg, skola och övrig utbildningsverksamhet omfattas och skyddas av lagen. Bevisbördan ligger på huvudmannen att bevisa att åtgärd skett för att förhindra kränkande behandling. Lagen tillämpas endast på skadefall som inträffar efter ikraftträdandet. Nämndens beslut: Informationen tas till dagens protokoll.

11 Förskole- och Grundskolenämnden (17) N 39 Kurser och konferenser. Ordförande Anders P Petersson (S) informerade betr inbjudan till diskussioner kring genomförd enkätundersökning LUPP (Lokal uppföljning av ungdomspolitik) i Ronneby. En rikstäckande enkätundersökning av Ungdomsstyrelsen kring inflytandefrågor/fritidsfrågor har genomförts i år 8. Till att representera Förskole- och Grundskolenämnden vid diskussionsmötena den 27/4 på Knut Hahnsskolan utsågs Anders P Petersson (S), Birger Svensson (C) och Kerstin Johansson (FP). Diskussioner rörande Snäckebacksskolan hålls kl och Kallingeskolan kl

12 Förskole- och Grundskolenämnden (17) N Verksamhetschefens rapporter Verksamhetschef Tommy Ahlquist informerade kort ang situationen inom barnomsorgen. Då det gäller ev ny förskola i Bräkne-Hoby (Tingsgården) befinner sig ärendet nu på kommunalrådsnivå. Viljan är att Ronneby kommun övertar Tingsgården. Förhandlingar pågår fn med Landstinget. En inflyttning kan ske med kort varsel i september om överenskommelse sker med Landstinget. Om så inte sker, krävs annan lösning för att klara barnomsorgen i Bräkne-Hoby. Nämndens beslut: Informationen tas till dagens protokoll.

13 Förskole- och Grundskolenämnden (17) N Övriga frågor Några övriga frågor har inte anmälts till dagens nämndssammanträde.

14 Förskole- och Grundskolenämnden (17) N 42 Delgivningsärenden Miljöbokslut för Ronneby Kommun avseende år Skolverket: Utbetalningar av statsbidrag mars Skolverket: Information om utbetalning av statsbidrag för personalförstärkning i förskolan (SFS 2005:23) Skolverket: Uppföljning av statsbidrag för kvalitetssäkrande åtgärder enligt SFS 2001:161 bidragsåret Skrivelse från Lönnamohagens Villaförening ang Strategirapport E-post från Lisbeth Beselin till nämndsordf Anders P Petersson ang lärarmobbning Anteckningar från möte med Gymnastiksalsgruppen, Eringsboda Arbetsmiljöverket: Avslutande av ärende ang lågfrekvent ljud från ventilationsanläggning på Kallingeskolan. Arbetsmiljöverket inspekterar träslöjdssalar under

15 Förskole- och Grundskolenämnden (17) N 42 Delgivningsärenden (Forts) Arbetsmiljöverket: Avisering av inspektion i träslöjdssal - Fredriksbergsskolan Arbetsmiljöverket: Avisering av inspektion i träslöjdssal Kallingeskolan Arbetsmiljöverket: Avisering av inspektion i träslöjdssal - Snäckebacksskolan Arbetsmiljöverket: Avisering av inspektion i träslöjdssal - Johannishusskolan Sydostsamarbete mellan kommuner och högskolor/universitet kring digitala lärmiljöer Ronneby Kommun och BTH i samarbete kring lärmiljön Femte Dimensionen som en modell för skolutveckling och forskning. Protokoll från Samverkansgruppen FoG, , Ronneby kommun. Förändring av Läsårstider 2006/2007, Olofströms Kommun. Protokoll från sammanträde ang elevhälsa, , Förskole- och Grundskoleenheten, Ronneby kommun. IT och lärande, Nr 2/2006: Tavlan som är 1000 tavlor i en. Samhällsbyggnadskontoret, Ronneby Kommun: Förslag till översiktsplan översändes för utställning enligt 4 kap 6 PBL.

16 Förskole- och Grundskolenämnden (17) N 42 Delgivningsärenden (Forts) Regeringskansliet, Socialdepartementet: Ett Sverige för barn och unga. Protokollsutdrag från Kommunfullmäktige , Ronneby Kommun (KF 58:2006); Fråga om ansvarsfrihet för år 2005 för Ronneby Kommuns styrelser och nämnder. Protokollsutdrag från Kommunfullmäktige , Ronneby Kommun (KF 60:2006); Kompletteringsbudget Protokollsutdrag från Kommunfullmäktige , Ronneby Kommun (KF 79:2006); Förslag till ändring av grundregler för ändrande av sysselsättningsgrad. Protokollsutdrag från Kommunfullmäktige , Ronneby Kommun (KF 57:2006); Årsredovisning för Ronneby Kommun Räddningstjänsten Östra Blekinge: Så ökar vi säkerheten tillsammans! Ronneby Kommun: Översiktsplan

17 Förskole- och Grundskolenämnden (17) N 43 Delegationsärenden Delegationsliggare över av verksamhetschefens beslut ; rektors beslut Snäckebackens rektorsområde, rektors beslut Fredriksbergs rektorsområde, rektors beslut Skogsgårdens rektorsområde, rektors beslut Kallinge F-6 rektorsområde, rektors beslut Kallinge 7-9 rektorsområde, rektors beslut Bräkne-Hoby rektorsområde, rektors beslut Backaryds rektorsområde, rektors beslut Johannishus rektorsområde och rektors beslut ResursCentrum, med stöd av erhållen delegationsrätt - fattade beslut, cirkulerar under sammanträdet. Några delegationsärenden har inte inkommit från KulturPedagogiskt Centrum.

Förskole- och Grundskolenämnden (12)

Förskole- och Grundskolenämnden (12) Förskole- och Grundskolenämnden 2010-12-14 1(12) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset,-Ronneby, kl.13.15 14.00 Beslutande Nils-Ingmar Thorell (FP) ordförande Rune Kronkvist (S) Jan-Eric Wildros (S)

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden 2005-12-14 1(15)

Förskole- och Grundskolenämnden 2005-12-14 1(15) Förskole- och Grundskolenämnden 2005-12-14 1(15) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, kl 13.00 16.35 Beslutande Övriga deltagare Anders P Petersson, ordförande (S) Thomas Gylling (S) Rune Kronkvist

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden 1999-11-17 1(16)

Förskole- och Grundskolenämnden 1999-11-17 1(16) Förskole- och Grundskolenämnden 1999-11-17 1(16) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.30 16.55 Beslutande Anders P Petersson, ordförande (S) Annika Berglund (S) Rune Kronkvist (S) Thomas

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-12-15 1(9)

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-12-15 1(9) Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-12-15 1(9) Plats och tid Beslutande Ronnebysalen, Stadshuset, Ronneby kommun kl.13.15 14.00 Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Martin Moberg (S) Stefan Österhof

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden 2004-02-11 1(16)

Förskole- och Grundskolenämnden 2004-02-11 1(16) Förskole- och Grundskolenämnden 2004-02-11 1(16) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 17.00 Beslutande Övriga deltagare Anders P Petersson, ordförande (S) Björn-Åke Petersson (S)

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden 2002-01-16 1(13)

Förskole- och Grundskolenämnden 2002-01-16 1(13) Förskole- och Grundskolenämnden 2002-01-16 1(13) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.00 16.00 Beslutande Anders Petersson, ordförande (S) Rune Kronkvist (S) Björn-Åke Petersson (S) Thomas

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (12)

Förskole- och Grundskolenämnden (12) Förskole- och Grundskolenämnden 2003-03-12 1(12) Plats och tid Valje Herrgård, Valjeviken, kl 13.20 16.25 Beslutande Övriga deltagare Anders P Petersson, ordförande (S) Björn-Åke Petersson (S) Rune Kronkvist

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2008-01-17 1(13)

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2008-01-17 1(13) Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2008-01-17 1(13) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 15.30 Beslutande Laila Andersson, 1:e vice ordförande (FP) Bengt-Christer Nilsson, (S)

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (13)

Förskole- och Grundskolenämnden (13) Förskole- och Grundskolenämnden 2001-01-17 1(13) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.30 16.35 Beslutande Övriga deltagare Anders P Petersson, ordförande (S) Rune Kronkvist (S) Thomas

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (9)

Förskole- och Grundskolenämnden (9) Förskole- och Grundskolenämnden 2001-10-03 1(9) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 18.00 20.40 Beslutande Övriga deltagare Anders P Petersson, ordförande (S) Björn-Åke Pettersson (S) Teo

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (19)

Förskole- och Grundskolenämnden (19) Förskole- och Grundskolenämnden 2006-02-15 1(19) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, kl 13.00 17.00 Beslutande Övriga deltagare Anders P Petersson, ordförande (S) Björn-Åke Petersson (S) Rune Kronkvist

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden 2000-01-19 1(17)

Förskole- och Grundskolenämnden 2000-01-19 1(17) Förskole- och Grundskolenämnden 2000-01-19 1(17) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.30 17.00 Beslutande Anders P Petersson, ordförande (S) Annika Berglund (S) Rune Kronkvist (S) Thomas

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-03-17 1(14)

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-03-17 1(14) Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-03-17 1(14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl.13.15 16.55 Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Bengt-Åke Pettersson

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (19)

Förskole- och Grundskolenämnden (19) Förskole- och Grundskolenämnden 2007-06-20 1(19) Plats och tid Beslutande Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl.13.00 15.45 Nils Ingmar Thorell, ordförande (FP) Rune Kronkvist (S) Jan-Erik Wildros (S)

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden 2007-05-23 1(25)

Förskole- och Grundskolenämnden 2007-05-23 1(25) Förskole- och Grundskolenämnden 2007-05-23 1(25) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl.13.00 16.30 Nils Ingmar Thorell, ordförande (FP) Rune Kronkvist (S) Jan-Erik

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2002-11-20 Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 14.40

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2002-11-20 Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 14.40 SAMMANTRÄDESP ROTOKOLL 1 Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 14.40 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson (S) Bengt-Christer Nilsson (S) Hans Häll (S) Birgitta

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (17)

Förskole- och Grundskolenämnden (17) Förskole- och Grundskolenämnden 2010-05-19 1(17) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset,-Ronneby, kl.13.15 --16.30 Beslutande Rune Kronkvist (S) ordförande Jan-Eric Wildros (S) Birger Svensson (C) Lennarth

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden 2001-04-18 1(18)

Förskole- och Grundskolenämnden 2001-04-18 1(18) Förskole- och Grundskolenämnden 2001-04-18 1(18) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Anders P Petersson, ordförande (S) Björn-Åke Pettersson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-01-26

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-01-26 2005-01-26 1 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Stora konferensrummet, Knut Hahnsskolan, Ronneby kl 13.15 16.20 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Marie Ohlsson (S) Kent Zickbauer

Läs mer

~ ~~ ' KOMMUN. ~ ~RosMarie Ronneherd ~»~\- ANSLAGIBEVIS. Se särskild förteckning. Rune Kronkvist (S) Utbildningsnämnden. Utbildningsnämnden

~ ~~ ' KOMMUN. ~ ~RosMarie Ronneherd ~»~\- ANSLAGIBEVIS. Se särskild förteckning. Rune Kronkvist (S) Utbildningsnämnden. Utbildningsnämnden i ' RO SAMMANTRÂDESPROTOKOLL 1(6) B KOMMUN Y Sammanträdesdatum 2016-06-02 Plats Och tid Beslutande Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 08:30 11.3O Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 1 Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 15.00 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson (S) 93-100 Bengt- Christer Nilsson (S) Hans Häll (S) Birgitta Andersson (S)

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2002-04-03

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2002-04-03 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 16.05 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson (S) Bengt-Christer Nilsson (S) Johnny Adolfsson (S) Sune Johansson (M) Anders

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (16)

Förskole- och Grundskolenämnden (16) Förskole- och Grundskolenämnden 2000-06-21 1(16) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.30 16.50 Beslutande Anders P Petersson, ordförande (S) Eva Robertsson (S) Thomas Gylling (S) Kjell

Läs mer

Tommy Ahlquist, förvaltningschef Inger Hjort, utvecklingssamordnare. RosMarie Ronnehed, nämndsekreterare UN

Tommy Ahlquist, förvaltningschef Inger Hjort, utvecklingssamordnare. RosMarie Ronnehed, nämndsekreterare UN Sammanträdesprotokoll 1(20) 2012-08-16 Utbildningsnämnden Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 08.30 15.45 Beslutande Lennarth Förberg (M) Kjell GG Johansson (M) Christer Stenström (M) Åsa

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden 2004-03-10 1(20)

Förskole- och Grundskolenämnden 2004-03-10 1(20) Förskole- och Grundskolenämnden 2004-03-10 1(20) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 17.00 Beslutande Anders P Petersson, ordförande (S) Björn-Åke Petersson (S) Rune Kronkvist (S)

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (15) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl

Förskole- och Grundskolenämnden (15) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl Förskole- och Grundskolenämnden 2000-04-19 1(15) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.30 16.50 Beslutande Anders P Petersson, ordförande (S) Rune Kronkvist (S) Eva Robertsson (S) Mikael

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (17)

Förskole- och Grundskolenämnden (17) Förskole- och Grundskolenämnden 2000-11-15 1(17) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.30 17.00 Beslutande Anders P Petersson, ordförande (S) Annika Berglund (S) Rune Kronkvist (S) Thomas

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden (17)

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden (17) Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2008-02-21 1(17) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 16.50 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Bengt-Christer Nilsson, (S) Martin Moberg

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 17.30

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 17.30 2004-01-21 1 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 17.30 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Marie Ohlsson (S) Johnny Adolfsson (S) Kent

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden (16)

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden (16) Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2009-08-20 1(16) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl.13.15 16.00 Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Bengt-Christer Nilsson

Läs mer

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00.

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. 12-20 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Agnetha Bertheau Maria Göransdotter Mårten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 2004-02-18 1 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 16.40 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Johnny Adolfsson (S) Bengt-Christer Nilsson

Läs mer

Sekreterare Ann-Katrin Öijwall, Barn- och utbildningschef Fredrik Bergh, Bitr. barn- och utbildningschef Lars-Erik Lindvall

Sekreterare Ann-Katrin Öijwall, Barn- och utbildningschef Fredrik Bergh, Bitr. barn- och utbildningschef Lars-Erik Lindvall Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid ande Verksamhetsbesök på Kinnekulle förskola, klockan 16.00. Sammanträdet fortsatte sedan i Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 22 april 2015, mötet

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-05-20 1(20)

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-05-20 1(20) Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-05-20 1(20) Plats och tid Beslutande Naturbruksgymnasiet i Blekinge, Ronneby kommun kl.13.15 16.50 Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Bengt-Christer Nilsson (S)

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2008-03-13 1(17)

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2008-03-13 1(17) Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2008-03-13 1(17) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 16.45 Beslutande Övriga deltagare Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Bengt-Christer Nilsson,

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-01-13 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.15 Beslutande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c)

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Biblioteks- och kulturnämnden 2003-12-09

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Biblioteks- och kulturnämnden 2003-12-09 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kulturcentrum, Ronneby, kl 14.00 16.10 Beslutande Ingemar Oscarsson, s Hugo Savmyr, s Tjg ersättare Håkan Robertsson, s Svetlana Sukhova, s Peter

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.15-09.40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-04-20 1 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Naturbruksgymnasiet i Bräkne-Hoby, kl 13.15 17.30 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Birgitta Andersson (S) Bengt-Christer Nilsson

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2007-05-24 1(20)

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2007-05-24 1(20) Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2007-05-24 1(20) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 16.25 Beslutande Övriga deltagare Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Martin Moberg (S) Birgitta

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s)

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Plats och tid Beslutande D-skolan, kl 13.15 17.05. Bror Sterner (s) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman (s) Birger Svensson (s) Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Stefan

Läs mer

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista)

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista) 1(9) Plats och tid Gymnasieskolan expedition Åmotfors kl 13.00 16.40 Beslutande Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista) Övriga

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (17)

Förskole- och Grundskolenämnden (17) Förskole- och Grundskolenämnden 1999-12-15 1(17) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.30 16.20 Beslutande Anders P Petersson, ordförande (S) Annika Berglund (S) Rune Kronkvist (S) Thomas

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämndens kansli

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämndens kansli 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 15.30 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande, (S) Marie Olsson (S) Johnny Adolfsson (S) Kent Zickbauer (S) Lennart Karlsson (V) Ann-Britt Svensson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30-15.20 Beslutande ordförande Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson(s) Leif Johansson (s) Juhani Kujansivu (s) Kersti Rydelius

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-12-13 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

2008-12-11. Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl. 11.30-15.45

2008-12-11. Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl. 11.30-15.45 Sammanträdesprotokoll 1 ( 8 ) 2008-12-11 Kommunstyrelsens personalutskott Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl. 11.30-15.45 ande JanAnders Palmqvist Margareta Yngvesson Roger Fredriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-03-23

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-03-23 2005-03-23 1 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Stora konferensrummet, Knut Hahnsskolan, Ronneby kl 13.15 16.35 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Marie Ohlsson (S) Johnny Adolfsson

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2008-05-29 1(18)

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2008-05-29 1(18) Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2008-05-29 1(18) Plats och tid Beslutande Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl.13.15 16.30 Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Bengt-Åke Petersson (S) Martin Moberg

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (15)

Förskole- och Grundskolenämnden (15) Förskole- och Grundskolenämnden 2007-03-14 1(15) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl.08.30 11.45 Nils Ingmar Thorell, ordförande (FP) Rune Kronkvist (S) Jan-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2004 12 15 1(20) Plats och tid Sjöängsskolan Askersund onsdagen den 15 december 2004, kl. 15.00-17.40 Beslutande Solveig Samuelsson (s) ordf Rune Karlsson (v) Elise-Marie Löfkvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1-15 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum, kl 13.30-17.10 ande: Stefan Widerberg (C) ordförande Glenn Lund (M) Kjell Karlsson (M) ersättare

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (22)

Förskole- och Grundskolenämnden (22) Förskole- och Grundskolenämnden 2008-11-19 1(22) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl.13.15 --16.45 Beslutande Rune Kronkvist (S) Jan-Eric Wildros (S) Theo Zickbauer (S) Björn Åke Petersson

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden (13)

Barn- och Utbildningsnämnden (13) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-05-26 1 (13) Tid och plats Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndagen den 26 maj 2008 klockan 16.00 17.30, Tingshuset Leif Karlsson (c) Ingridh Anderén

Läs mer

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd 1(10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00 12.15 Ajournering kl. 10.30-10.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s Lennart Eklund,

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (22)

Förskole- och Grundskolenämnden (22) Förskole- och Grundskolenämnden 2009-06-17 1(22) Plats och tid Stadshuset, Kallingesalen, Ronneby, kl.13.15 --16.55 Beslutande Nils Ingmar Thorell (FP) ordförande Rune Kronkvist (S) Jan-Eric Wildros (S)

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (18)

Förskole- och Grundskolenämnden (18) Förskole- och Grundskolenämnden 2005-03-16 1(18) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 17.40 Beslutande Övriga deltagare Anders P Petersson, ordförande (S) Ingrid Nilsson (S) Rune

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1999-04-14 1. Knut Hahnsskolan, Sal A 2, kl 13.00 16.00

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1999-04-14 1. Knut Hahnsskolan, Sal A 2, kl 13.00 16.00 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1999-04-14 1 Plats och tid Knut Hahnsskolan, Sal A 2, kl 13.00 16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14)

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00 16.15 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Birgitta Persson (S) ersätter Per Aspengren (S) Steinar Ruud (S) 73-82,

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl

Stenbockskolans konferensrum, kl 1(14) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.15 Hans Sjögren (s), ordförande Janet Åkesson (s) Henrik Carlsson (s) Siv Friedmann Björk (c) Stig Johansson (m), tjänstgörande

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Lilla A-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 08:30-12:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 55-61 Utses att justera Justeringens plats och tid Sara Sjödal (C) 20

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 16.10 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson (S) Johnny Adolfsson (S) Birgitta Andersson (S) Sune Johansson (M) t o m 60 Richard

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Thord

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 16.20 Beslutande Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden (14)

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden (14) Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-10-21 1(14) Plats och tid Beslutande Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kommun kl.10.00 15.45 Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Stefan Österhof (S) Bengt-Christer

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Kommunstyrelsens Personalutskott 2005-03-21. JanAnders Palmqvist. Margareta Yngveson,

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Kommunstyrelsens Personalutskott 2005-03-21. JanAnders Palmqvist. Margareta Yngveson, RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl 08.30 11.15 Beslutande JanAnders Palmqvist, Margareta Yngveson, Boo-Walter Eriksson, Thomas Håkansson, Ronny

Läs mer

2008-08-12. Övriga deltagare, delvis: Anneli Stenberg, socialsekreterare, Göran Fridh, sektionschef

2008-08-12. Övriga deltagare, delvis: Anneli Stenberg, socialsekreterare, Göran Fridh, sektionschef Sammanträdesprotokoll 1(7) 2008-08-12 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.30 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2001-05-16

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2001-05-16 1 Plats och tid Persborgsskolan, Ronneby kl 13.15 15.45 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson (S) Johnny Adolfsson (S) Oskar Revoledo (S) Lillemor Parling (KD) Boo-Walter Eriksson

Läs mer

Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00

Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00 1(122) Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-10 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.00 16.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Christina Aspenryd (S), ordförande

Läs mer

Personal- och löneenheten

Personal- och löneenheten RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-03-20 1 (10) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30 11:05 Beslutande JanAnders Palmqvist, S, ordf. Margareta Yngveson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-08-15 1(7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Protokoll. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Bokö Paragrafer 9-15 kl. 14:00-17:00 Justeringens plats och tid Sekreterare... Karin Berg Ordförande Justerande.... Kent Perciwall.... ANSLAG/BEVIS et är justerat. Justeringen har tillkännagivits

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Paragrafer 138-145 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Maria Sjöberg (S) Thomas Thorné

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-02-11 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 11 februari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden (19)

Förskole- och Grundskolenämnden (19) Förskole- och Grundskolenämnden 2000-12-20 1(19) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.30 18.20 Beslutande Anders P Petersson, ordförande (S) Rune Kronkvist (S) tom 115 Thomas Gylling

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-04-28 1(9) Charles MacWange (KD) Håkan Sandberg (FP) 96-del av 98

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-04-28 1(9) Charles MacWange (KD) Håkan Sandberg (FP) 96-del av 98 2015-04-28 1(9) Plats och tid Päronsalen kl. 14:00-15:50 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Christoffer Karlsson (MP) ersätter Per-Arne Andersson (V) Linda Strand (S) Lisa Malm

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ASKERSUNDS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2005 03 16 1(10) Plats och tid Skogstorpsskolan, Kumla onsdagen den 16 mars 2005, kl. 15.20 17.00 Beslutande

Läs mer

Socialnämnden 1999-05-25

Socialnämnden 1999-05-25 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 08.30-11.55. Beslutande S Anders Johansson, ordförande C Kristina Valtersson S Ingrid Karlsson KD Ingegärd Axelsson S Juhani Kujansivu V Ally Karlsson

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 1(12) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens plats

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden (17)

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden (17) Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2007-04-19 1(17) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 16.15 Beslutande Övriga deltagare Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Martin Moberg (S) Per

Läs mer

Månadsrapport. Utgåva: Månadsrapport. Rapportperiod: Organisation: Barn och skolnämnd

Månadsrapport. Utgåva: Månadsrapport. Rapportperiod: Organisation: Barn och skolnämnd Månadsrapport Utgåva: Månadsrapport Rapportperiod: 2019-02-28 Organisation: Barn och skolnämnd Könsfördelning År: 2019 2 God ekonomisk hushållning År: 2019 Nyckeltal Kön Målvärde 2019 Prognos Helår 2019

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll 1 (6) Plats och tid Beslutande Övriga, Sammanträdesrummet, övre våningen, Stadshuset i Hagfors, kl 09:00-11:45 Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Ola Ekblom (FP) Inge-Marie Byström

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Mattias Säflund, verksamhetschef frivilliga

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Kommunstyrelsens Personalutskott

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Kommunstyrelsens Personalutskott RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30 12:20 Beslutande JanAnders Palmqvist, S, ordf. Margareta Yngveson, S Boo-Walter Eriksson M Thomas Håkansson,

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 45-55 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Charlotte Eliasson Anderberg (KD), tjänstgörande

Läs mer