MÅLSÄTTNING OCH SYFTE MED VERKSAMHETEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MÅLSÄTTNING OCH SYFTE MED VERKSAMHETEN"

Transkript

1 ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Prästgårdsängen 2 BV 42 7 GÖTEBORG Telefon: eller Mobiltel: Kvällstid: E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida: Bankgiro: Plusgiro: Org.nr: MÅLSÄTTNING OCH SYFTE MED VERKSAMHETEN I stadgarna för föreningen Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn/Göteborg står att föreningen har som mål och syfte med verksamheten: Att stötta och ge råd till anhöriga till sexuellt utnyttjade barn. Att ordna så anhöriga får möjlighet att träffa andra i samma situation. Att stötta anhöriga vid besök hos olika myndigheter. Att synliggöra och sprida kunskap om konsekvenserna av sexuella övergrepp på barn. Att uppvakta och bevaka myndigheter. Utifrån föreningens målsättning och syfte kan arbetet i föreningen indelas:. STÖDVERKSAMHET 2. INFORMATIONS- OCH LOBBYVERKSAMHET 3. FÖREBYGGANDE VERKSAMHET 4. UTVECKLING MÅLGRUPP ATSUB/Göteborgs målgrupp är anhöriga till sexuellt utnyttjade barn. Som anhöriga räknas alla personer, som finns runt det utsatta barnet/barnen såsom ex. föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar och andra trygga personer i nära anslutning till barnen/barnet.. STÖDVERKSAMHET ATSUB/Göteborg bedriver en kris-, jour-, råd- och stödjande verksamhet för anhöriga till sexuellt utnyttjade barn. Stödverksamheten består av bl.a.

2 joursamtal, stödsamtal, Öppet hus, stödperson vid myndighetsbesök, självhjälpsgrupper och andra aktiviteter för barn och anhöriga. JOURTELEFON Under året 202 planerar föreningen att ha jourtelefon samt bemannade måndag till fredag kl Övrig tid måndag torsdag kl , lördag söndag kl nås föreningen genom journummer Numret är gratis för den som ringer och syns inte på deras räkning. Föreningen kan även nås via e-post info@atsubgbg.nu Det finns även en separat jourmail där anhöriga och allmänhet kan ställa frågor som är helt anonym hjalpjour@atsubgbg.nu STÖDSAMTAL Efter den första telefonkontakten eller via e-post träffar jourpersonal de anhöriga så snart som möjligt för att se var i de olika processerna de befinner sig och arbeta vidare utifrån just deras behov. Information ges även om föreningens verksamhet. Många anhöriga önskar mer regelbundna stödsamtal under längre tid. Ett önskemål är att i början av kontakten träffas varje vecka eller var fjortonde dag för att senare besöka oss med längre tidsintervall. Samtalen kan ske enskilt eller i grupp. Föreningen har idag tillgång till två samtalsrum. ÖPPET HUS Föreningen kommer att fortsätta med Öppet hus måndagar kl för anhöriga och allmänheten. De kan ta en fika, samtala med jourpersonal och se på lokalerna och beställa en tid för besök. STÖDPERSON Jourpersonal, volontärer/stödpersoner arbetar utifrån de anhörigas behov och önskemål och går med som stödperson vid olika typer av myndighetsbesök och i andra sammanhang.

3 Den stödperson som följer med har träffat den anhörige vid tidigare stödsamtal och upparbetat en förtroendegivande kontakt. De träffas en stund innan mötet och tar oftast en fika efteråt. Erfarenhetsmässigt bör de anhöriga ha en stödperson närvarande vid besök hos olika myndigheter. Ett extra öra är alltid bra. Bemötandet blir bättre och han/hon/de har möjlighet att efteråt bolla det som sagts under mötet. Ofta misstolkar de eller kan inte alltid tillgodogöra sig det som sägs. Den anhörige känner sig stärkt genom stödpersonens närvaro. SJÄLVHJÄLPSKURSER ATSUB/Göteborg kommer att starta upp kurs hösten 202 för föreningens anhöriga med terapeutisk utbildad handledare. En speciell terapeutisk framarbetad kurs just för ATSUB/Göteborgs anhöriga och medlemmar som lever i traumat och i problematiken med sexuella övergrepp. ANDRA AKTIVITETER Mycket av planerandet för andra aktiviteter förutsätter att fler personer kan arbeta i jouren både anställda samt volontärer/stödpersoner. Många anhöriga lever under mycket begränsade ekonomiska resurser beroende på bl.a. sjukskrivning, dyra advokatkostnader och utdömda viten vid uteblivet umgänge. Föreningen planerar att söka bidrag till många olika aktiviteter och föreläsningar för att stärka de anhöriga och deras barn. BARNAKTIVITETER Föreningen önskar stärka barnen i sin förmåga att sätta gränser och säga NEJ och kommer att undersöka möjligheten av självförsvarskurser för barn ex. Kid Power. GEMENSAMHETSAKTIVITETER Föreningen planerar för fler gemensamma aktiviteter för anhöriga och deras barn bl.a. knytkalas, läger, bowling, Lisebergsbesök. BIBLIOTEK Utlåningen av böcker kommer att fortsätta. Nya och intressanta böcker kommer att inköpas för utlåning. Många anhöriga efterfrågar hela tiden mer information och vill lära sig mer om sexuella övergrepp och dess konsekvenser.

4 FÖRELÄSNINGAR Fortsatta föreläsningsserier kommer att anordnas under året. Till dessa kvällar inbjuds intressanta föreläsare inom olika ämnesområden. Inbjudna till kvällarna är i första hand anhöriga, andra föreningar och organisationer samt yrkesverksamma. JURISTJOUR Föreningen har upparbetat kontakt med en advokat som under året kommer att bistå anhöriga i deras olika processer MEDLEMSDATOR En medlemsdator finns för de anhöriga i lokalen där de kan maila och på olika sätt ta kontakt med myndigheter. STÖDPERSONVERKSAMHETENS STÄRKANDE För att stödverksamheten skall kunna kvalitetssäkras, expandera och utvecklas ytterligare krävs: ÖKADE PERSONELLA RESURSER. ÖKADE EKONOMISKA RESURSER. KOMPETENSHÖJANDE ÅTGÄRDER FÖR JOURPERSONAL OCH VOLONTÄRER/STÖDPERSONER REGELVERK OCH VÄGLEDNINGAR STATISTIKUPPGIFTER För att svara upp mot de anhörigas behov och önskemål måste det finnas minst två heltidsanställda stödpersoner förutom volontärer. I dagsläget ansvarar volontärer/stödpersoner för mer än 50 % av stödverksamheten och därför måste förening erhålla mer ekonomiska resurser för att kunna bedriva och kvalitetssäkra verksamheten för de anhöriga och deras barn. Mycket av den tid som borde läggas på att stödja anhöriga läggs på arbetsuppgifter som är nödvändiga för att driva en förening. Föreningen behöver därför en anställd som på heltid är projektansvarig eftersom enormt mycket tid åtgår till att söka anslag, genomföra projekt och redogöra för dem. För att kvalitetssäkra verksamheten och få än mer struktur på jouren måste en samordning och delegering ske av verksamheten. Föreningen behöver även fler volontärer/stödpersoner.

5 ATSUB/Göteborg planerara under hösten genomföra en förnyad volontärutbildning. I denna utbildning kommer även en telefonutbildning att ingå för att volontärer/stödpersoner skall kunna ansvara för föreningens jourtelefon efter arbetstid och på helger. Kompetenshöjande åtgärder för jourverksamheten är att både anställda och frivilligarbetande fortsätter att utbilda sig på olika sätt genom deltagande i konferenser och kompetenshöjande utbildningar. Det är också av största vikt att alla, som stödjer anhöriga erhåller och tar del av professionell handledning. Även olika styrdokument och regelverk kommer att framställas ex. vägledning vid samtal med anhöriga. En annan viktig del i arbetet är att inför myndigheter kunna presentera hur de anhörigas och barnens situation ser ut i dagens samhälle. Därför kommer föreningen att med hjälp av en programmerare utarbeta en sammanställning med relevanta uppgifter ex. så många procent går vidare till åtal. Detta på sikt för att synliggöra de anhörigas och barnens situation med målet att förändra samhällets syn vid sexuella övergrepp mot barn. 2. INFORMATIONS- OCH LOBBYVERKSAMHET Föreningen arbetar aktivt med information och lobbar mot myndigheter, andra organisationer, politiker och media genom: 2. FÖRENINGENS INFORMATÖR. Föreningen har en informatör anställd på heltid. 2.2 INTERNA ARRANGEMANG I FÖRENINGSLOKALEN. Informatören bjuder in olika intressenter, politiker, yrkesverksamma i samhället till informationsträffar om bl.a. sexuella övergrepp, konsekvenserna för barnen, de anhörigas utsatthet, anmälningsplikten samt ger information kring ATSUB/Göteborgs verksamhet. 2.3 EXTERNA ARRANGEMANG EFTERFRÅGADE AV ANDRA ORGANISATIONER OCH MYNDIGHETER. Informatören erbjuder olika föreläsningar för olika intressenter vid förfrågan. 2.4 HELDAGSFÖRELÄSNING FÖR PROFESSIONELLA De föreläsningar som föreningen anordnat två år i rad för professionella har blivit mycket uppskattade och önskemål framkommer hela tiden att anordna en minst varje år.

6 2.5 UTSTÄLLNINGAR. Föreningens utställningsmaterial uppdateras och förnyas kontinuerligt. Utställningen synliggör föreningen och dess verksamhet runt om i staden. 2.6 DEBATTER. Vi vill att föreningen ska medverka i större sammanhang som mässor, event, konferenser, och öppna debatter med syfte att väcka opinion och informera om konsekvenserna av sexuella övergrepp på barn och konsekvenserna för de anhöriga. 2.7 BARNKONVENTIONEN. Alla anställda och volontärer/stödpersoner arbetar hela tiden med barnen i fokus och för ett stärkande av barnens rättigheter i samhället. Föreningen arbetar för att Barnkonventionen skall gälla som lag och inte bara vara en rekommendation. Målet är att lämna in listor med underskrifter MYNDIGHETSPÅTRYCKNING OCH SKRIVELSER. Föreningen arbetar på olika sätt för att påverka myndigheter och politiker att se de anhörigas utsatthet och de utnyttjade barnens situation på alla tänkbara sätt och i olika sammanhang bl.a. genom namnlistor till justitieministern. Föreningen ska fortsätta utveckla en kunskapsbank för anhöriga till sexuellt utnyttjade barn och arbeta för att bli en remissinstans. 2.9 PÅVERKAN LOKALT OCH INTERNATIONELLT. Föreningen vill delta i och främja kunskapsbildningen och forskning kring sexuella övergrepp både lokalt, nationellt och internationellt. 2.0 FLER FÖRELÄSNINGAR OCH EVENT: Fler föreläsnings dagar för professionella som ex; psykologer med Christina Citron. Kvällsföreläsningar för kvinnojourer hur de skall bemöta kvinnor som kommer med barn. Fler event där vi som förening kan påverka samhällets syn på sexuella övergrepp. 2. DELTAGANDE I ANDRA AKTIVITETER Föreningen kommer att delta i andra arrangemang som på ett bra sätt synliggör föreningens arbete ex HBTQ-festivalen.

7 2.2 FACEBOOK OCH BLOGG. Föreningen har en blogg med adress: samt även en sida på Facebook med adress: där man söker på ATSUB/Göteborg och det går även att googla på atsub/göteborg facebook. De här sidorna uppgraderas kontinuerligt med nyheter av informatören. 2.3 HEMSIDAN. Hemsidan uppgraderas kontinuerligt, informatören och en volontär är ansvarig för densamma. Föreningen kommer även att söka anslag för att kunna starta upp en chatt. Ytterligare en önskan är att sidan skall kunna vara översättningsbar till andra språk. 2.4 FÖRÄNDRING AV TRASDOCKANS DAG. Den årligt återkommande Trasdockans dag i Göteborg kommer i år att ändra inriktning med mer samverkan med andra organisationer. Dagen kommer att döpas om eftersom Trasdockan för många klingar negativt och inte inger hopp. Syftet med dagen är att visa vad Göteborgs kommun faktiskt gör för barn och ungdomar och visa hur många frivilligorganisationer som jobbar just för barns rättigheter. Ljusmanifestation med marschalltändning kommer att finnas kvar som en manifestation för alla barn som lever med utsatthet och våld. 2.5 FÖRENINGENS BROSCHYRMATERIAL Föreningens broschyrmaterial har omarbetats och finns nu på svenska, engelska och arabiska. Under året kommer även broschyrmaterialet vara tillgängligt på spanska. Eftersom Göteborg är ett mångkulturellt samhälle är det viktigt att information finns att tillgå på olika språk. 3. FÖREBYGGANDE VERKSAMHET

8 MYNDIGHETSPÅTRYCKNING SAMVERKAN MED OLIKA MYNDIGHETER OCH ORGANISATIONER INFORMATIONSMÖTEN 4. UTVECKLING Förening ATSUB/Göteborg Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn visar på den enorma vikten av att det finns en stödförening för anhöriga i deras utsatta situation. Den fyller även en stor funktion för de utsatta barnen som på detta sätt blir synliggjorda både direkt och indirekt. Barnen mår bättre om de anhöriga får stöd och barnen känner en stor styrka i att få träffa andra utsatta barn. Föreningens önskemål är minst tre heltidsanställda men helst fyra för att kunna samordna och utveckla verksamheten efter medlemmarnas behov och önskemål samt dessutom kunna bedriva en effektiv utåtriktad och förebyggande verksamhet. Föreningens utåtriktade och förebyggande verksamhet samt stödverksamheten kan inte bedrivas på ett för medlemmarna fullgott sätt om inte: ökade personella resurser tillförs ökade ekonomiska anslag beviljas De utvärderingar av verksamheten som gjorts av föreningen pekar konstant på verksamhetens betydelse för de anhöriga och deras utsatta barn. Samhället måste vakna till insikt om ATSUB/Göteborgs viktiga verksamhet. Med de begränsade resurser både ekonomiska och personella som ATSUB/Göteborg har i nuläget är föreningen lite försiktiga med planerna inför verksamhetsåret 202. ATSUB/Göteborg ser med viss tillförsikt fram mot det nya verksamhetsåret 202 och hoppas att verksamheten beviljas nödvändiga resurser för att bedriva en än mer meningsfull verksamhet och på olika sätt stödja de anhöriga, som kämpar för det bästa som finns BARNEN.

9 Göteborg den 2 februari 202 Kerstin Karlsson ordförande.. Gunilla Henriksson vice ordförande Karin Olsson kassör.. Katarina Florell sekreterare Lennart Olsson ledamot Shala Naseri suppleant

10 .. Danica Bogojevska suppleant

I stadgarna för föreningen Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn/Göteborg står att föreningen har som mål och syfte med verksamheten:

I stadgarna för föreningen Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn/Göteborg står att föreningen har som mål och syfte med verksamheten: ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Prästgårdsängen 21 -BV 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Mobiltel: 0736 69 98 52 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2014 ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Prästgårdsängen 21 BV 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida: www.atsubgbg.nu

Läs mer

Verksamhetsplan för 2015/2016

Verksamhetsplan för 2015/2016 ATSUB/GBG, Föreningen Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn och Ungdomar/Göteborg Prästgårdsängen 21, BV 412 71 GÖTEBORG telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 kvällstid: 020 21 53 50 e-post : info@atsubgbg.nu

Läs mer

ATSUB/GÖTEBORGS SYFTE OCH MÅL

ATSUB/GÖTEBORGS SYFTE OCH MÅL ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Prästgårdsängen 21 BV 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Mobiltel: 073 9 98 52 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu

Läs mer

Föreningen startade sin verksamhet år 2001 och är en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Föreningen startade sin verksamhet år 2001 och är en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden. ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Mobiltel: 0736 69 98 52 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida: www.atsubgbg.nu

Läs mer

S T A D G A R för. FÖRENINGEN ANHÖRIGA TILL SEXUELLT UTNYTTJADE BARN OCH UNGDOMAR/Göteborg

S T A D G A R för. FÖRENINGEN ANHÖRIGA TILL SEXUELLT UTNYTTJADE BARN OCH UNGDOMAR/Göteborg ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Och Ungdomar Prästgårdsängen 21 BV 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida:

Läs mer

Värdegrund och Policy. för ATSUB/Göteborg

Värdegrund och Policy. för ATSUB/Göteborg Värdegrund och Policy för ATSUB/Göteborg En grundläggande beskrivning av ATSUB/Göteborg finns att läsa i föreningens stadgar där kan man också läsa om organisationens syfte och mål. Detta dokument knyter

Läs mer

ORGANISATION. Medlemmar. Styrelse. Kansli

ORGANISATION. Medlemmar. Styrelse. Kansli Verksamhetsplan & Budget 2019 ORGANISATION Medlemmar Att öka antalet medlemmar. Att öka medlemmarnas delaktighet och engagemang i Fempowerments. Att öka antal medlemmar som kommer till årsmötet samt deltar

Läs mer

Västerorts kvinnojour erbjuder språkkunskaper som bland annat arabiska.

Västerorts kvinnojour erbjuder språkkunskaper som bland annat arabiska. 2013-01-13 Västerorts kvinnojour VKJ Verksamhetsplan 2013 1. Inledning Västerorts kvinnojour erbjuder skyddat boende för utsatta kvinnor och kvinnor med barn. Vårt verksamhetsområde erbjuder förutom boende

Läs mer

+ Tjejjouren Idun Sigtuna var på Hultsfredsfestivalen

+ Tjejjouren Idun Sigtuna var på Hultsfredsfestivalen Sigtuna Sigtuna var på Hultsfredsfestivalen Plats: Sigtuna Sommar 2013 Juni Sigtuna var på Hultsfredsfestivalen. Sigtuna var och lyssnade på Allan Wade. Sida 3 Vi söker nu fler volontärer. Är du en av

Läs mer

Verksamhetsplan Brottsofferjouren i Västerort

Verksamhetsplan Brottsofferjouren i Västerort Verksamhetsplan 2012 Brottsofferjouren i Västerort Enligt styrelsebeslut december 2011 SYFTET MED EN VERKSAMHETSPLAN Verksamhetsplanen används som ett redskap för att styra och utveckla BOJ Västerorts

Läs mer

Roks statistik

Roks statistik Roks statistik 2017 2018-03-27 Förutsättningar 42/58 kvinnojourer och 21/36 tjejjourer lämnade in någon form av statistik till Roks för 2017. Statistiken ger en bra bild av jourernas verksamhet men långt

Läs mer

Krisplan. antagen Svenska Hästars Värn Hassle Bösarp Skurup Plusgiro Bankgiro

Krisplan. antagen Svenska Hästars Värn Hassle Bösarp Skurup   Plusgiro Bankgiro Svenska Hästars Värn Hassle Bösarp 108 274 93 Skurup info@shv.org www.shv.org Plusgiro 90 04 41-7 Bankgiro 900-4417 Krisplan antagen 2017-05-07 Svenska Hästars Värn Organisationsnummer: 872800-5151 Ideell

Läs mer

VERSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERSAMHETSBERÄTTELSE 2014 ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn och Ungdomar Prästgårdsängen 21 BV 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida:

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten 4. Informationsverksamhet 1. ORDFÖRANDEN

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne

Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne Organisation: Brottsofferjouren Mellersta Skåne är en av landets 79 lokala brottsofferjourer och ger stöd i kommunerna Lund, Eslöv, Höör, Hörby,

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2013-05-21 1(15) Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingrid Fredriksson

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2013-05-21 1(15) Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingrid Fredriksson Folkhälsorådet 2013-05-21 1(15) Plats och tid Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) 1:e vice

Läs mer

Vårdar eller stöttar du någon i din närhet?

Vårdar eller stöttar du någon i din närhet? Vårdar eller stöttar du någon i din närhet? Anhörigcenters program september - december 2018 Lunds kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Anhörigcenter Margaretavägen 2A 222 40 Lund E-post. anhorigcenter@lund.se

Läs mer

Föreningens framtid. Styrkor

Föreningens framtid. Styrkor Föreningens framtid Styrkor Rapporter på nationell nivå Viktig lobbygrupp Medlemsstyrt Opinionsbildning Stöd till nätverk inom föreningen BIBLIST/Forum Medlemstidning BBL Stor förening Kan påverka Remissinstans

Läs mer

Hur bildar jag en lokalgrupp?

Hur bildar jag en lokalgrupp? Hur bildar jag en lokalgrupp? Innehåll Vilka är vi? Så här gör du för att starta en lokalgrupp Hur går det första mötet till? Det lokala årsmötet Vad kan vi som lokalgrupp göra? Hur finansierar vi verksamheten?

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

Brottsofferjourens policy för tillgänglighet ur ett funktionshinderperspektiv

Brottsofferjourens policy för tillgänglighet ur ett funktionshinderperspektiv Brottsofferjourens policy för tillgänglighet ur ett funktionshinderperspektiv Fastställd av Brottsofferjouren Sverige den 2 september 2014 Innehållsförteckning Alla människor har lika värde och lika rättigheter...

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 November 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober var det dags för medlemsmöte och RACET. Förutom de vanliga rapporterna om verksamheten togs det beslut om en alkohol- och drogpolicy för klubbens

Läs mer

Föreningen startade sin verksamhet år 2001 och är en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Föreningen startade sin verksamhet år 2001 och är en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden. ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Prästgårdsängen 21 BV 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida: www.atsubgbg.nu

Läs mer

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. FÖRENINGSSTADGAR 1. 1 Namn och säte Föreningens namn är Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Syfte och målsättning Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF)

Läs mer

Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige

Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige Roks är en feministisk organisation, partipolitiskt och religiöst obunden, som verkar för kvinnors och flickors rättigheter och frigörelse,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

Vanliga frågor från lärare, rektorer och tjänstemän

Vanliga frågor från lärare, rektorer och tjänstemän Vanliga frågor från lärare, rektorer och tjänstemän Börja gärna med att läsa dokumentet med vanliga frågor från media och allmänhet. Där finns en beskrivning av vad skolvalen är och om Skolval 2010 som

Läs mer

Åtvidabergs Golfklubb

Åtvidabergs Golfklubb Åtvidabergs Golfklubb Protokoll möte nr 2 Art: Styrelsemöte Åtvidabergs Golfklubb Datum: Söndagen den 16 mars 2014 Plats: Golfklubben, Åtvidaberg Närvarande: Peter Björling, PB Ordförande Per Lindqvist,

Läs mer

Kurser och aktiviteter

Kurser och aktiviteter Kurser Autismcenter för barn & ungdom Hösten 2010 Autismcenter för barn & ungdom Stadshagsvägen 7, 1 tr. Kurser och aktiviteter 1. BAS-kurs om autism 2. På Spåret fördjupad BAS-kurs 3. Föräldraträningsprogram

Läs mer

Skegrie Skolas Föräldraförening

Skegrie Skolas Föräldraförening Skegrie Skolas Föräldraförening Onsdagen den 25 mars 2009 Innehåll 1. Lotta Forslund informerar från Skolan... 2 2. Rutiner... 2 3. Föreläsning... 2 4. Kulturellt evanemang... 3 5. Äskande... 3 6. Informationsspridning...

Läs mer

Projektbeskrivning Brottsutsatt och funktionsnedsättning

Projektbeskrivning Brottsutsatt och funktionsnedsättning Reviderad 2013-04-29 Projektbeskrivning Brottsutsatt och funktionsnedsättning Inledning Vem som helst kan drabbas av våld och övergrepp eller någon annan brottslig handling. Men vissa grupper är särskilt

Läs mer

En kris är en oväntad händelse som riskerar att skada vår verksamhet och vårt varumärke.

En kris är en oväntad händelse som riskerar att skada vår verksamhet och vårt varumärke. En kris är en oväntad händelse som riskerar att skada vår verksamhet och vårt varumärke. En kris och ett problem är inte samma sak. Denna plan är till för kriser. Problem bör självklart alltid hanteras,

Läs mer

Våld i nära relationer. Handlingsplan för socialnämnden 2011

Våld i nära relationer. Handlingsplan för socialnämnden 2011 Våld i nära relationer Handlingsplan för socialnämnden 2011 1 Utgångspunkter Enligt 5 kap 11 andra stycket socialtjänstlagen ska socialnämnden särskilt beakta att kvinnor som är eller har varit utsatta

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Vinsta grundskolas föräldraförening

Protokoll från styrelsemöte Vinsta grundskolas föräldraförening Protokoll från styrelsemöte Vinsta grundskolas föräldraförening Plats: Vinsta Grundskola Östra, personalrum Dag: 2017-08-29 Närvarande: Fredrik Boström Rektor Tobias Södlind Tf biträdande rektor Östra

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Åtvidabergs Golfklubb

Åtvidabergs Golfklubb Åtvidabergs Golfklubb Protokoll möte nr 4 Art: Styrelsemöte Åtvidabergs Golfklubb Datum: Torsdagen den 8 maj 2014 Plats: Golfklubben, Åtvidaberg Närvarande: Peter Björling, PB Ordförande Maria Uller, MU

Läs mer

Mind effektrapport 2017

Mind effektrapport 2017 Mind effektrapport 2017 Mind har 90-konto och är medlemmar i insamlingsorganisationernas branschorgan FRII. Som FRII-medlem ska vi varje år avge en effektrapport, i vilken vi besvarar nedanstående 6 frågor.

Läs mer

Våren är här och vi har kickat igång rejält!

Våren är här och vi har kickat igång rejält! Våren är här och vi har kickat igång rejält! I DETTA NYHETSBREV: Rädda Barnen Lund söker praktikant för HT2014 s. 2 Hallå där... Lovisa Harfeldt s. 3 Hänt i Mars s. 4 Händer i April s. 6 Kalendarie för

Läs mer

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08 Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte Närvarande: Katarina Swahn (ordförande), Marie Fredlundh, Inger Karlsson, Anna Carlfors Tingstedt, Lotta Vig, Annika Sahl-Kadar och

Läs mer

Till Socialnämnden Organisations- och föreningsutskottet. Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon:

Till Socialnämnden Organisations- och föreningsutskottet. Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Dnr: 8.1.1 100/2015 OFU 2015-03-24 Sida 1 (7) 2015-03-02 Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: 08-508 25 077 Till Socialnämnden Organisations-

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV MEDLEMSENKÄT

SAMMANSTÄLLNING AV MEDLEMSENKÄT SAMMANSTÄLLNING AV MEDLEMSENKÄT 2017 2 POSITHIVA GRUPPEN 3 Medlemsenkäten skickades ut i januari 2018 till Posithiva Gruppens ordinarie medlemmar (hivpositiva män som har sex med män) som valt att ta emot

Läs mer

Protokoll fört vid konstituerande styrelsemöte med Figeholms samhällsförening

Protokoll fört vid konstituerande styrelsemöte med Figeholms samhällsförening Protokoll fört vid konstituerande styrelsemöte med Figeholms samhällsförening 2015-03-11 Närvarande: Katarina Odéhn, Gunilla Forsberg, Claes Zachrison, Inger Nicklagård, Disa Carlsson, Ann Barnekow, Maja

Läs mer

BUFFF SVERIGE; PREL VERKSAMHETSPLAN 2017

BUFFF SVERIGE; PREL VERKSAMHETSPLAN 2017 BUFFF SVERIGE; PREL VERKSAMHETSPLAN 2017 FOKUSOMRÅDEN FÖR BUFFF SVERIGE 1. KVALITETSSÄKRING OCH UTBILDNING 2. DRIFT NATIONELLT STÖD 3. LOBBYING/PÅVERKANSARBETE/MARKNADSFÖRING 4. ORGANISATION/DELAKTIGHET

Läs mer

Våld i nära relation

Våld i nära relation Våld i nära relation Våld och förtryck i olika former Fysiskt våld är varje form av oönskad fysisk beröring och handling som uppfattas som obehag, orsakar fysisk smärta eller skadar dig. Sexuellt våld

Läs mer

Skala av lagren av okunskap och otrygghet som finns mellan varandra

Skala av lagren av okunskap och otrygghet som finns mellan varandra Komma närmare varandra som individer. Så ett frö hos ungdomarna så dem kan söka sig till de olika yrkena Skala av lagren av okunskap och otrygghet som finns mellan varandra MBU kurs 2 gånger/år 10 veckor,

Läs mer

Handlingsplan 2016-vt 2017 för BOiU

Handlingsplan 2016-vt 2017 för BOiU Handlingsplan 2016-vt 2017 för BOiU (förutom Läns-BO-uppdraget) Vision Barn har rätt att få synas, höras, få hjälp och stöd. BOiU vill att barn och unga ska ha kunskaper om sina och våga och vilja kräva

Läs mer

Sammanställning av projekt som beviljats medel ur Brottsofferfonden hösten 2015

Sammanställning av projekt som beviljats medel ur Brottsofferfonden hösten 2015 Akillesjouren Volontärutbildning och informationsmaterial Alla Kvinnors Hus, Karlstad Kurs för våldsutsatta kvinnor Brottsoffer-, Kvinno- och Tjejjouren Södertälje Grundutbildning för vittnesstödjare Brottsofferjouren

Läs mer

Att vara ambassadör i Hjärnkoll

Att vara ambassadör i Hjärnkoll Detta dokument beskriver riktlinjerna för uppgiften som i kampanjen Hjärnkoll. Det utgör grunden för en gemensam överenskommelse som sluts mellan varje enskild och Hjärnkolls projektadministration under

Läs mer

Verksamhetsplan Bufff Stockholm Org.nr 802411-1968 År 2016 www.bufff.nu

Verksamhetsplan Bufff Stockholm Org.nr 802411-1968 År 2016 www.bufff.nu Verksamhetsplan Bufff Stockholm Org.nr 802411-1968 År 2016 www.bufff.nu Upprättad av Madelein Kattel Verksamhetschef Verksamhetsplan 2016 Bufff Stockholm är en ideell förening som är partipolitiskt och

Läs mer

Kallelse till föreningsstämma Gershedens Folkets Hus Stödförening

Kallelse till föreningsstämma Gershedens Folkets Hus Stödförening Stockholm i juli 2018 Kallelse till föreningsstämma Gershedens Folkets Hus Stödförening *Föreningsstämma måndag 17 september 2018 Andelsägare och stödmedlemmar i Gershedens Folkets Hus på Skansen kallas

Läs mer

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december 2017 Detta programblad vänder sig till dig som vårdar, stöttar eller hjälper en närstående som är långvarigt sjuk, äldre eller har någon

Läs mer

Sammanställning av projekt som beviljats medel ur Brottsofferfonden Hösten 2012

Sammanställning av projekt som beviljats medel ur Brottsofferfonden Hösten 2012 Sammanställning av projekt som beviljats medel ur Brottsofferfonden Hösten 2012 Alla Kvinnors Hus, Stockholm Grund- och vidareutbildning för volontärer Alla Kvinnors Hus, Stockholm Informations- och utbildningssatsning

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 23 augusti 2010 kl. 10:00-12:00

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 23 augusti 2010 kl. 10:00-12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BRÅ- och folkhälsorådet 2010-08-23 Sida 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 23 augusti 2010 kl. 10:00-12:00 Beslutande Monica Olsson (s)

Läs mer

Protokoll. Underskrifter. Bilageförteckning

Protokoll. Underskrifter. Bilageförteckning Protokoll Datum: 2014-02-09 Tid: 15:00-17:00 Plats: Stockholm, Birger Jarlsgatan 34 Protokoll nr: 2 Närvarande med rösträtt: Linn Broman, Niklas Kühnemann, Ellen Tengberg, Alexander Grönberg, Amanda Berglin

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, 15.00 17.15 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (L) Robin Olsson (M) Mårten

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunala ungdomsrådet (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunala ungdomsrådet (7) Nr 3 Kommunala ungdomsrådet 2014-05-14 1(7) Tid och plats Onsdagen den 14 maj 2014, klockan 18.00 19.30 i Ungdomshuset Stinsen Beslutande Ledamöter Elvira Olsson, ordförande Velija Redjepagic, vice ordförande

Läs mer

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar!

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar! Uppsala Augusti 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Höstens cafékvällar... sid 1 Inbjudan till kurs om brukarrevision... sid 2 Inbjudan till föräldrautbildning via VITS... sid 4 Kurser i NPHS:regi... sid

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP)

Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP) 2017-08-17 Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP) Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Studieförbundet Vuxenskolans regionförbund i Skåne gällande satsningen Passion

Läs mer

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Medelpads orienteringsförbund Dokumentet godkändes av årsmötet 2014-03-12 Innehållsförteckning Inledning... 3 Övergripande styrdokument... 3 Verksamhetsplan 2014-2015... 4 Verksamhetsidé

Läs mer

En vanlig vecka i MalMö

En vanlig vecka i MalMö En vanlig vecka i Malmö Foto: Eva Klamméus I början av april 2006 sändes brev och enkät till ideella och kommersiella arrangörer inom kultur- nöjes- och idrottslivet i Malmö. Syftet med undersökningen

Läs mer

Anhörigcenters program våren 2019

Anhörigcenters program våren 2019 Anhörigcenters program våren 2019 Stöd till dig som hjälper Har du en familjemedlem, vän eller annan närstående som behöver hjälp och stöd från dig? Kommunens anhörigcenter vänder sig till dig som stöttar

Läs mer

BILDA FÖRENING en handledning

BILDA FÖRENING en handledning BILDA FÖRENING en handledning Att bilda en förening 1. Ta fram förslag till: namn på föreningen personer som kan sitta i styrelsen stadgar (förslag till stadgar finns på sidan 3) revisorer kanske också

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 1-2015 Måndag 26 januari 2015, kl.18:30 Istrums klubbstuga Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Björn Öberg Fredrika

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

SOU 2006: 65 Att ta ansvar för sina insatser, Socialtjänstens stöd till våldsutsatta kvinnor

SOU 2006: 65 Att ta ansvar för sina insatser, Socialtjänstens stöd till våldsutsatta kvinnor SOU 2006: 65 Att ta ansvar för sina insatser, Socialtjänstens stöd till våldsutsatta kvinnor REMISSVAR 2006-10-31 från Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, Roks Riksorganisationen

Läs mer

EFFEKTRAPPORT

EFFEKTRAPPORT EFFEKTRAPPORT 2017.09.25 Uppgiftslämnare: Organisationsnummer: 866001-3229 Juridiskform: Ideell förening Övergripande mål Bufff arbetar föra att stärka barns rättigheter och har som övergripande mål att

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013 För KCS-Kvinnocirkeln Sverigesom är en rikstäckande kamratstödsförening för hivpositiva kvinnor KCS- Kvinno Cirkeln Sverige Besöksadress: Eriksbergsgatan

Läs mer

Verksamhetsplan för. Fritidsgården. Vävaren. Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013

Verksamhetsplan för. Fritidsgården. Vävaren. Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013 Verksamhetsplan för Fritidsgården Vävaren 2013 Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013 Introduktion Vävaren har funnits som fritidsgård sedan starten 1996. Strömsbro IF driver gården som ligger

Läs mer

Spädbarnsfondens effektrapport 2016

Spädbarnsfondens effektrapport 2016 Spädbarnsfondens effektrapport 2016 Organisationens namn: Spädbarnsfonden Organisationsnummer: 802012-1193 Juridisk form: Ideell förening Vad vill Spädbarnsfonden som organisation uppnå? Varje år i Sverige

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9) Nr 1 Kommunala ungdomsrådet 2013-01-16 1(9) Tid och plats Beslutande Ledamöter Onsdagen den 16 januari 2013, klockan 18.00 19.00, i Ungdomshuset Stinsen Anton Ek Elvira Olsson Julia Nordling Övriga närvarande

Läs mer

Kommunhuset lokal Dalen Torsdagen den 18 september 2014 kl 18:00 20:00

Kommunhuset lokal Dalen Torsdagen den 18 september 2014 kl 18:00 20:00 1 (15) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset lokal Dalen Torsdagen den 18 september 2014 kl 18:00 20:00 Jessica Ashworth (M), ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders Magnhagen

Läs mer

SWOT-material från grupparbeten under Psykosomatikkongressen i Borgholm 1-2 september 2008-09-26. Svensk Förening för Psykosomatisk Medicin

SWOT-material från grupparbeten under Psykosomatikkongressen i Borgholm 1-2 september 2008-09-26. Svensk Förening för Psykosomatisk Medicin SWOT-material från grupparbeten under Psykosomatikkongressen i Borgholm 1-2 september 2008-09-26 Svensk Förening för Psykosomatisk Medicin GRUPP 10 INTEGRERA PSYKOSOMATIK I FOLKHÄLSOARBETET - pressrelease

Läs mer

Regler och avgifter för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg

Regler och avgifter för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg Styrdokument 1 (5) 2014-05-12 Fastställd: Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-16 55 Gäller för: Barn- och utbildningsnämnden Dokumentansvarig: Reviderad: Dnr : BUN2014/60-4 Regler och avgifter för förskola,

Läs mer

Alkoholmottagningen för ungdomar, BRUS

Alkoholmottagningen för ungdomar, BRUS Kommunkontoret FÖREBYGGARPÄRMEN FLIK 9 1 (9) Hälsa, Trygghet, Säkerhet ATAD Prevention 2009-03-05 Hjälp i Lund Denna sida innehåller kontaktuppgifter och telefonnummer till en mängd olika verksamheter

Läs mer

anhörigstöd Höst 2015

anhörigstöd Höst 2015 anhörigstöd Höst 2015 Stöd från vård- och omsorgsförvaltningen För dig som tar hand om en närstående som är äldre, långvarigt sjuk eller har en funktionsnedsättning. Vad är anhörigstöd? Vårdar du en partner

Läs mer

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg!

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Du som själv har antikroppar eller om ditt barn har det är hjärtligt välkommen till denna träff/kurs. Detta är ett unikt tillfälle

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista 2019-01-24 Sida 1 s ledamöter s ersättare (f.k) Kallelse/föredragningslista Styrelse: Plats: Stadshusets sammanträdesrum bv Tid: Fredag 1 februari 2019 klockan 10:00 Val av justerare samt plats och tid

Läs mer

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall...

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall... Folkhälsorådet 2012-05-22 1(17) Plats och tid KFF Kansli 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande

Läs mer

Regler och avgifter för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg

Regler och avgifter för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg Styrdokument 1 (5) 2015-05-19 Fastställd: BON 2015-06-16 68 Gäller för: Bildning- och omsorgsnämnden Dokumentansvarig: Helen Petersson Reviderad: Dnr : BON2015/196 Regler och avgifter för förskola, fritidshem

Läs mer

Ansökan om bidrag år 2018 Bufff (Barn och ungdom med förälder/familj i fängelset)

Ansökan om bidrag år 2018 Bufff (Barn och ungdom med förälder/familj i fängelset) SOCIALFÖRVALTNINGEN 8 Handläggare Venemalm Sofia Datum 2018-03-27 Diarienummer SCN-2018-0160 Socialnämnden Ansökan om bidrag år 2018 Bufff (Barn och ungdom med förälder/familj t) Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

SVENSKA PUDELKLUBBEN VÄSTRA AVDELNINGEN

SVENSKA PUDELKLUBBEN VÄSTRA AVDELNINGEN SVENSKA PUDELKLUBBEN VÄSTRA AVDELNINGEN Protokoll 6-13, fört vid styrelsemöte 18 april 2013, Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg, hörsalen andra våningen. Närvarande: Pelle Bratell Anna Johansson Gerty

Läs mer

Instruktioner för Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG

Instruktioner för Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG Instruktioner för Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG 1. Allmänt 1.1. Namn & syfte Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG har som uppgift att agera som kontakten mellan kemisektionen och arbetsmarknaden.

Läs mer

I samarbete med Länsstyrelsen i Skåne

I samarbete med Länsstyrelsen i Skåne I samarbete med Länsstyrelsen i Skåne En telefonlinje för personer som utövar våld i nära relationer Den 4 februari startar en ny telefonlinje för personer som vill ha hjälp att sluta utöva våld i sin

Läs mer

27 september 2016 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby

27 september 2016 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby Sida 1 av 5 Tid och plats 27 september 2016 kl. 14.30 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C) Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Inger Kjellberg Lennart Bengtsson

Läs mer

RESULTAT BEHOVSKARTLÄGGNING. Hallstahammars kommun

RESULTAT BEHOVSKARTLÄGGNING. Hallstahammars kommun RESULTAT BEHOVSKARTLÄGGNING Hallstahammars kommun hör sedan 1 januari 2010 till förvaltningsområdet för finska. Kommunen har gjort en kartläggning av de behov och önskemål som den sverigefinska minoriteten

Läs mer

Verksamhetsplan 2013-2015

Verksamhetsplan 2013-2015 Styrelsens och arbetsgruppernas uppdrag Styrelsen och arbetsgrupperna är sammansatta av föräldrar som har barn med olika funktionshinder. Vi bor på olika platser i upptagningsområdet, vilket gör att vi

Läs mer

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 Hej! Jippie, våren är här med den vackra solen och de ljusa löftesrika dagarna. Mänskligheten har vaknat och kravlar ur sina vinterbon för att välkomna våren. Underbart!

Läs mer

Protokoll fört vid konstituerande styrelsesammanträde i Föreningen Station Linné

Protokoll fört vid konstituerande styrelsesammanträde i Föreningen Station Linné Protokoll fört vid konstituerande styrelsesammanträde i Föreningen Station Linné Plats: Uppsala universitets Ekologiska forskningsstation Tid: den 1 februari 2008, kl. 9.00-11.00 Närvarande: Fredrik Ronquist,

Läs mer

Erika Holmér, Vice ordförande, förklarar mötet öppnat.

Erika Holmér, Vice ordförande, förklarar mötet öppnat. Sektionsmöte Dag: 16/2-11 Tid: 16.00 Plats: Konferensrummet, Örat Närvarande: Mårten Berg, Linda Hageström, Johanna Malmgren, Anna Lillieros, Emelie Allenius, Frida Johnson, Therese Björn Johansson, Peter

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2015

Verksamhetsberättelse för 2015 Verksamhetsberättelse för 2015 Mål för Antidiskrimineringsbyrån i Trollhättan Vi vill finnas till som en träffpunkt för enskilda som diskrimineras i samhället. Vi vill se en attitydförändring avseende

Läs mer

Gemensamma kriterier! Innehållet i ett Barnahus i tio punkter

Gemensamma kriterier! Innehållet i ett Barnahus i tio punkter Gemensamma kriterier! Innehållet i ett Barnahus i tio punkter Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer i Sverige och i världen. Vår vision är en

Läs mer

Program Vinter 2017/2018. Händer i Sollentuna. Ture Träfflokal

Program Vinter 2017/2018. Händer i Sollentuna. Ture Träfflokal Program Vinter 2017/2018 Händer i Sollentuna På flera håll i Sollentuna pågår olika aktiviteter för personer med psykisk ohälsa och/eller tidigare erfarenheter av beroendesjukdom. Vi har samlat många av

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA

PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA Närvarande: Charlott Lundberg, Anna Liss-Daniels, Kristina Lindström, Lena Andreasson,

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan - 2016-1 Inledning Hela Sverige ska leva Sjuhärad är kanske viktigare än någonsin. I och med en ny omvärld, nya utmaningar och nya möjligheter har vår organisation en mycket viktigt roll

Läs mer