Möt Örebro ERNST KIRCHSTEIGER

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Möt Örebro ERNST KIRCHSTEIGER"

Transkript

1 Möt Örebro För en tid sedan fick jag frågan vilka som är mina favoritplatser i världen. När jag hade räknat upp sex olika platser i Örebro undrade journalisten om jag aldrig åker utomlands? Jodå, det gör jag, men jag blir lika glad varje gång jag kommer tillbaka till Örebro. Det är som att komma hem till en person som bjuder på sig själv, en sympatisk och varm människa som har nära till skratt men också äger ett berikande djup. En människa som får mig att känna mig välkommen och må bra. Jag har tur som bor i Örebro, för jag upplever den här känslan varje dag. ERNST KIRCHSTEIGER

2 NYCKELN TILL EN lyckad konferens är planering. Från första till sista handslag måste allt vara förberett in i minsta detalj för att skapa ett inspirerande och Det är enkelt att mötas i Örebro. värdefullt möte. Först av allt gäller det att välja plats. Ett viktigt val som kan vara avgörande för hur besökarna kommer att uppleva konferensen. Låt oss vara ärliga. Örebro är inte Barcelona. Örebro är inte ens Stockholm. Och det är just därför Örebro är en så bra mötesstad. Stadens storlek och gynnsamma läge gör det enkelt att konferera här. Det är lätt att komma i god tid; transporten från flygplatsen tar bara en kvart och från tågstationen kan du t.o.m. ta en kort promenad. De moderna konferens- och kongresshallarna ligger alla centralt och du har många hotell, restauranger och butiker att välja mellan mitt i city. De korta avstånden gör att du slipper stressa. Du kanske till och med får lite tid över mellan mötena. Då kan du flanera i en av Sveriges finaste stadsparker, besöka slottet eller åka ut i någon av de vackra omgivningarna. Det är inte så konstigt att allt fler väljer att mötas i Örebro. Här finns allt som krävs för ett lyckat möte. Och allt är nära. MÅNGA BRA HOTELL I ALLA PRISLÄGEN I Örebro finns det gott om övernattningsmöjligheter. Totalt finns här hotellsängar, varav nästan ligger inom 10 minuters promenad från mötesanläggningen Conventum. Vare sig du väljer att bo på högklassigt hotell eller i en naturnära stuga har du alltid nära till en utmärkt konferensanläggning.

3 LENA FLETCHER, VD PÅ CONGREX Örebro är näst bäst i Europa ÖREBRO HAR ALLT som en kräsen konferensgäst kräver, menar Lena Fletcher, VD på Congrex. Och hon vet vad hon pratar om. I sitt jobb att stötta organisationer och företag att planera och genomföra konferenser och kongresser, har Lena med kritiska ögon besökt alla de största mötesdestinationerna och konferensanläggningarna i Europa. Det är bara Edinburgh i Skottland som hon tycker är bättre. En av de stora fördelarna med Örebro är faktiskt att det är en så relativt liten stad, säger hon. Det innebär att en större kongress märks, att det är lätt att äga staden i några dagar vilket är en stor PR-fördel. DEN LILLA METROPOLEN Örebro är Sveriges sjätte största stad och har invånare. Stort nog för ett brett utbud inom alla områden, tillräckligt litet för gångavstånd till det mesta i city.

4 EN AV SVERIGES BÄSTA MÖTESANLÄGGNINGAR Örebro har ett stort utbud av anläggningar för stora och små möten. Mitt i stan ligger Conventum, en toppmodern kongress- och eventanläggning och en av Sveriges bästa mötesplatser när det gäller teknik, kapacitet och logistik. Kongresshallen rymmer sittande personer och kan snabbt förvandlas till en bankettsal för personer eller en konserthall för stående åskådare. Bredvid kongresshallen ligger Conventum Arena, flexibla kvadratmeter som kan skräddarsys för mässor, konserter, idrottsevenemang, galor m m. Andra utmärkta och trevliga mötesanläggningar är Örebro Slott, City Konferenscenter och 4e våningen m fl. Hela utbudet hittar du på vår hemsida KATARINA BÅÅTH, INFORMATÖR OCH PROJEKTLEDARE, ENERGIKONTORET Den bästa slutkonferensen i ett EU-projekt någonsin 2010 GENOMFÖRDE REGIONFÖRBUNDET i Örebro en transportkonferens med 150 deltagare. Från början fanns det en viss skepsis från våra EU-partners till att lägga konferensen i Örebro, berättar Katarina Bååth, informatör och projektledare på Energikontoret. Men efteråt var alla mycket nöjda och projektledaren från Belgien, en mycket erfaren EU-projektledare, tyckte att det var den bästa slutkonferensen i ett EU-projekt hon någonsin varit på. Många av deltagarna uttryckte beundran över Örebro och inte minst Örebro slott. Vår middag på Örebro slott blev mycket uppskattad, säger Katarina.

5 LISELOTTE ISACSSON, MARKNADSCHEF, TEKNISKA MÅLGRUPPER, MICROSOFT Microsoft valde Örebro. Igen! 2010 ARRANGERADE MICROSOFT TechDays i Örebro, och konferensen överträffade alla deras förväntningar. Så efter en grundlig utvärdering av vilka orter och konferensanläggningar runt om i Sverige som skulle passa för TechDays 2011, valde man Örebro igen. Och det är första gången de väljer att lägga en konferens på samma ort två år i rad utanför Stockholm. Vi är mycket glada och nöjda med det positiva bemötandet vi fick på alla plan, säger Liselotte Isacsson, marknadschef för tekniska målgrupper på Microsoft. Det goda samarbetet med kommunledning, Örebro Universitet, it-företagare, Örebro Convention Bureau och Conventum underlättade för oss alla och gjorde att vi kunde koncentrera oss på att skapa en fantastisk mötesplats för lärande och relationsbyggande aktiviteter. Att Örebro dessutom ligger centralt placerat i Sverige, att det finns goda kommunikationer dit och många hotellbäddar bidrar självklart till att vi valde Örebro igen. EN STAD SOM GJORD FÖR PROMENADER Örebros främsta turistattraktioner är slottet mitt i city med anor från 1200-talet, det rikskända vattentornet Svampen och semesteranläggningen Gustavsvik med ett av Europas största upplevelsebad med över besökare varje år. Örebro är en stad som gjord för promenader. Härliga gångstråk finns både i den vackra stadskärnan och den flerfaldigt prisbelönta Stadsparken, där du också hittar den gamla stadsdelen Wadköping. Örebro bjuder också på ett stort utbud för både shopping och kultur.

6 DET FINNS MYCKET att upptäcka i närheten av Örebro, en vacker region där du hittar det bästa av det mesta. Bara någon kilometer västerut från city ligger Karlslund, ett av Örebros främsta rekreationsområden med herrgården, promenadslingor, hästhagar och hantverkare i de gamla bevarade byggnaderna. Någon kilometer österut börjar Hjälmaren, Sveriges fjärde största sjö, och friluftsområdet Oset, ett av Sveriges finaste fågelområden. I Karlskoga 45 kilometer väster om Det bästa av Sverige samlat i en region Örebro finns Alfred Nobels sista hem och laboratorium i Björkborns herrgård. Bara 15 kilometer norr om Örebro hittar du vildmark och storslagen natur. Här i Kilsbergen de blå bergen kan du vandra, åka skidor, jaga och fiska. En bra startpunkt är Kilsbergen Konferens och Lodge, där du kan ha konferenser med lite mer äventyrliga inslag. Överallt runt Örebro hittar man minnen från den bergshantering som en gång gav den här delen av Sverige sitt välstånd. I Bergslagen kan du besöka hyttor och gruvor, och i den vackra trästaden Nora kan du också passa på att åka ånglok till Sveriges äldsta järnvägstation. Knappa timmens bilfärd från Örebro ligger en annan vacker trästad, Askersund. Härifrån kan du göra båtutflykter på Vättern eller besöka vackra och vilda nationalparken Tiveden. Och är du intresserad av kulinariska läckerheter ska du absolut åka till Grythyttan som blivit ett centrum i Sverige för gastronomiska upplevelser. Här finns bland annat Måltidens Hus och det klassiska gästgiveriet. MIA SPENDRUP, VD, LOKA BRUNN Loka Brunn har blivit en plats att längta tillbaka till NÄR DRYCKESFÖRETAGET SPENDRUPS köpte Loka Brunn år 2008 var det i första hand för att säkra tillgången till det vatten som botade kung Adolf Fredriks envisa migrän år Han ordinerades att dricka åtta liter om dagen och efter bara två veckor var han friskförklarad, berättar Mia Spendrup, VD för Loka Brunn. Men Mia såg också direkt potentialen med anläggningen. Hela Loka Brunn har en rik tradition men var i stort behov av renovering, berättar hon. Det krävdes hårt arbete för att få fart på ekonomin men eftersom Bergslagen betyder mycket för mig tvekade jag aldrig att anta utmaningen. Under tre år har Spendrups lagt stor kraft på att både renovera och utveckla Loka till en anläggning där gästerna kan förvänta sig en vistelse utöver det vanliga. Förutom god mat, fina rum och vacker natur kan vi nu också erbjuda ett helt nytt spa. Och eftersom vi trots allt är ett dryckesföretag och Sveriges största vinimportör bygger vi även en vinsalong i källaren på stora societetshuset. Jag är stolt över att vi har lyckats bevara Loka Brunn så att fler generationer får upptäcka denna Bergslagens pärla. Loka Brunn har blivit en plats att längta tillbaka till!

7 MARIA LIBÄCK,BUSINESS DIRECTOR, DB SCHENKER Grythyttan har vid alla tillfällen överträffat förväntningarna TILL GRYTHYTTAN KOMMER man gärna tillbaka, menar Maria Libäck, Business Director på DB Schenker. Hon har anordnat både små och stora konferenser i denna idylliska pärla i Bergslagsskogarna, och till den som vill ha ett minnesvärt arrangemang rekommenderar hon gästgiveriet varmt. Grythyttans Gästgivaregård är mitt förstahandsval när jag ska välja en plats för ett speciellt syfte, säger hon. Detta gäller både i mitt arbete och privat, särskilt eftersom jag under åren som gått märkt hur miljön här många gånger förstärker upplevelsen. Grythyttan har vid alla tillfällen överträffat alla önskemål som funnits, från planering till genomförande, och man känner sig alltid trygg. Man möts alltid av tillmötesgående och trevlig personal som ger en service som känns uppriktig och faktiskt lite unik. Det genuina, miljön och den goda maten ger både lugn och energi i en skön kombination. Hit kommer man gärna tillbaka!

8 Foto: Mikaela Frie, Ulla Carin Ekblom, Pär Persson, Andreas Hylthén, Karin Foberg ETT RIKT NÖJESLIV Örebros evenemangskalender är fylld året om med konserter med både stora och små artister, teater, allsvensk fotboll på både herr- och damsidan, allsvensk hockey, basket och volleyboll på elitnivå och många utställningar. Här finns också Peter Flack vars Hjalmarrevyer roar hundratusentals besökare varje år. Dessutom finns här Svenska Kammarorkestern, en av världens främsta kammarorkestrar. MITT I PRICK Ingen annan svensk stad ligger så centralt som Örebro: två timmar från Stockholm, tre från Göteborg, fem från Malmö. 6,5 miljoner människor bor inom trettio mils radie. EN KONTAKT FÖR ALLA MÖTEN Örebro Convention Bureau är den naturliga kontakten för mötesförfrågningar i Örebroregionen. Vi är experter på Örebro och vår hjälp är kostnadsfri. Vi hjälper er att få ut det mesta och det bästa av vår region. Vid större möten finns vi med som koordinator för att göra planeringsprocessen så smidig som möjligt. Vid enklare förfrågningar lotsar vi vidare till de bäst lämpade leverantörerna. Tveka inte att kontakta oss på telefon eller e-post The Heart of Sweden logotype PANTONE 382

ANNONS En bilaga från SKD Konferensservice AB för dig som vill lyckas med möten och konferenser ANNONS

ANNONS En bilaga från SKD Konferensservice AB för dig som vill lyckas med möten och konferenser ANNONS ANNONS En bilaga från SKD Konferensservice AB för dig som vill lyckas med möten och konferenser ANNONS lyckade möten navigera rätt på konferenshavet Konferera utomlands Sidan 4 Rival - ny stjärna på Stockholms

Läs mer

Vill bo nära naturen och nära staden...

Vill bo nära naturen och nära staden... Vill bo nära naturen och nära staden... Älska Säffle! Älska Säffle 1 Välj dina egna vägar. 2 Älska Säffle Allt nära Är du en av många människor som bär på en dröm om ett bra boende? Vill bo nära naturen

Läs mer

VD har ordet. Om Informus. Våra sponsorer och partners

VD har ordet. Om Informus. Våra sponsorer och partners VD har ordet Annie Bengtson vd Informus Mötesplats Snart utses ännu en ametist. Det betyder att det då kommer att finnas totalt åtta hotell och konferensanläggningar i landet som har en stor ametistgrotta

Läs mer

ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS AFFÄRSRESOR. Hela Sveriges flygbolag.

ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS AFFÄRSRESOR. Hela Sveriges flygbolag. ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS Nr 36 MARS 2014 Tips! AFFÄRSRESOR PÅ KONFERENS GENOM SVERIGE Missa inte MAXA DINA FÖRMÅNER Bli medlem i hotellets lojalitetsprogram ÖKA

Läs mer

Bäst på att vara Best

Bäst på att vara Best REPORTAGE NYTÄNKARE I STORT OCH SMÅTT Bäst på att vara Best Best Transport håller sedan några år tätpositionen i antal uppköp. Nu ska allt fasas samman. Svensk Åkeritidning får grundkursen i konsten att

Läs mer

Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT!

Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT! Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT! Varför ska jag åka iväg som utbytesstudent? LÄR DIG SPANSKA I ECUADOR, spela musik i Ungern, teckna manga i Japan, spela amerikansk fotboll i USA eller varför inte

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald?

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald? SLUTRAPPORt Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald Ungt inflytande 2014 SLUTRAPPORT Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald? 1 Innehåll FÖRORD...2 BAKGRUND - EN LEVANDE STAD

Läs mer

Ullared Sveriges största resmål

Ullared Sveriges största resmål RESEREPORTAGET Elisabeth har gjort 17 bussresor i Europa MED KORT VARSEL Så löste vi skolskjuts åt 550 elever på Orust ALMÅSA KONFERENS Klimatkompenserar för en bättre global miljö Gränslöst Ett magasin

Läs mer

Guiden till företagsaktiviteter, konferenslokaler, representation, fest & catering i och kring Stockholm

Guiden till företagsaktiviteter, konferenslokaler, representation, fest & catering i och kring Stockholm Guiden till företagsaktiviteter, konferenslokaler, representation, fest & catering i och kring Stockholm 2014 Event, kick off, företagsabonnemang eller kundträff på det underhållande sättet boka & upplev

Läs mer

MÖTEN & KONFERENSER BOKA DALSLAND

MÖTEN & KONFERENSER BOKA DALSLAND MÖTEN & KONFERENSER BOKA DALSLAND Låt människor mötas i Dalsland. Det ger resultat. VI KALLAR DET NATURKRAFT I Dalsland har möten mellan människor i århundraden lett till spännande innovationer och växande

Läs mer

En tidning för dig som bor hos ÖBO nr 1/2008

En tidning för dig som bor hos ÖBO nr 1/2008 En tidning för dig som bor hos ÖBO nr 1/2008 innehåll Projekt gammalt & nytt på Söder Inspireras i badrummet Nyfiken på internet Örebrokompaniet conventum arena första gästkrönikan vinn kent-biljetter

Läs mer

dröm tävla konferens! och Vinn weekend här finns De bästa förutsättningar för en bra njut, koppla av och ta hand om Dig själv

dröm tävla konferens! och Vinn weekend här finns De bästa förutsättningar för en bra njut, koppla av och ta hand om Dig själv dröm weekend njut, koppla av och ta hand om Dig själv tävla och Vinn logi och tvårätters middag för två här finns De bästa förutsättningar för en bra konferens! Du håller i handen vår egen tidning som

Läs mer

Azita Shariati. DISKRETA AFFÄRSMÖTEN på Arlanda YOUR PRIVATE AVIATION PARTNER IN SCANDINAVIA. KONFERENSGUIDE: Hitta rätt miljö för nästa konferens

Azita Shariati. DISKRETA AFFÄRSMÖTEN på Arlanda YOUR PRIVATE AVIATION PARTNER IN SCANDINAVIA. KONFERENSGUIDE: Hitta rätt miljö för nästa konferens ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN OP COMMUNICATION ANNONS MEDFÖLJER SVENSKA DAGBLADET 27 APRIL 2015 DISKRETA AFFÄRSMÖTEN på Arlanda KONFERENSGUIDE: Hitta rätt miljö för nästa konferens Azita

Läs mer

FOKUS:FLEMINGSBERG. På väg till Flemingsbergs rättscentrum Lisa Mitrovic förverkligar en av sina drömmar

FOKUS:FLEMINGSBERG. På väg till Flemingsbergs rättscentrum Lisa Mitrovic förverkligar en av sina drömmar FOKUS:FLEMINGSBERG EN TIDNING FRÅN FLEMINGSBERG STRATEGIFORUM NOVEMBER 2005 På väg till Flemingsbergs rättscentrum Lisa Mitrovic förverkligar en av sina drömmar Rätten öppnar ett nytt kapitel. 6 tack vare

Läs mer

Konferera i London! Mötescoachernas roll blir allt viktigare

Konferera i London! Mötescoachernas roll blir allt viktigare ANNONS Hela denna tematidning är en annons om affärsresor från MediaPlanet ANNONS AFFÄRS RESOR FLYGBOLAG RESEBYRÅER HOTELL HYRBIL TÅG KREDITKORT din guide till en lyckad affärsresa Stor marknad för internationella

Läs mer

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet?

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Den här handboken är ett PEPP-PAKET som inspirerar och guidar dig från början till slut! PEPP-PAKETET innehåller Introduktion... 3

Läs mer

Winnare. CamILLa om livet som hotelldirektör. filmsuccé på Bjertorp. hårt jobb bakom framgångar. WINN HOTEL GROUP årsredovisning 2013

Winnare. CamILLa om livet som hotelldirektör. filmsuccé på Bjertorp. hårt jobb bakom framgångar. WINN HOTEL GROUP årsredovisning 2013 WINN Park Inn by Radisson Lund Strategiskt hotellbygge i lund WINN HOTEL GROUP årsredovisning 2013 CamILLa om livet som hotelldirektör Winn & Percy går hand i hand SÅ VAR HOTELLåret Såstaholm prisas för

Läs mer

Månadskostnad vid företagsleasing 5 925 SEK (alla företagspriser ExKl moms). Grundpris 540 000 sek, första förhöjd hyra 100 000 sek, restvärde 52%,

Månadskostnad vid företagsleasing 5 925 SEK (alla företagspriser ExKl moms). Grundpris 540 000 sek, första förhöjd hyra 100 000 sek, restvärde 52%, S A M M A N F Ö R I D R O T T, K U L T U R O C H N Ä R I N G S L I V 2 014 the key to an extraordinary life is quite literally a key. the absolute opposite of Ordinary introducing the new ghibli from 675

Läs mer

Att växa upp i storstadsskugga i Vimmerby, Hultsfred och Eksjö

Att växa upp i storstadsskugga i Vimmerby, Hultsfred och Eksjö Att växa upp i storstadsskugga i Vimmerby, Hultsfred och Eksjö Lotta Svensson En rapport från FoU Söderhamn Att växa upp i storstadsskugga - i Vimmerby, Hultsfred och Eksjö Lotta Svensson Omslagsbilden

Läs mer

Resia Travel Group AB. Årsredovisning 2010

Resia Travel Group AB. Årsredovisning 2010 Resia Travel Group AB. Årsredovisning 2010 Vi håller koll på hela världen åt dig! Bästa affärsresebyrå 2010 1 Resia Travel Group AB. Årsredovisning 2010 Vision Resia Sveriges bästa resebyrå! Affärsidé

Läs mer

WINN HOTEL GROUP NYTT HOTELL I STAN ÅRSREDOVISNING 2011 KREATIV ATOMBOMB TORSTEN ENGWALL

WINN HOTEL GROUP NYTT HOTELL I STAN ÅRSREDOVISNING 2011 KREATIV ATOMBOMB TORSTEN ENGWALL WINN HOTEL GROUP ÅRSREDOVISNING 2011 VÅR VERKSAMHET HANDLAR INTE OM HOTELL DEN HANDLAR OM MÄNNISKOR NYTT HOTELL I STAN WINN BUSINESS SCHOOL BÄST I KLASSEN KREATIV ATOMBOMB STÅR BAKOM HOTELLKONCEPT TORSTEN

Läs mer

En skrift om vad som engagerar och motiverar oss. Drivkrafter. Att stimulera och stödja ideellt engagemang

En skrift om vad som engagerar och motiverar oss. Drivkrafter. Att stimulera och stödja ideellt engagemang En skrift om vad som engagerar och motiverar oss Drivkrafter 2 Inledning Vad driver volontärer att engagera sig ideellt? Och hur kan vi som volontärsamordnare skapa förutsättningar för volontären att upptäcka

Läs mer

ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS AFFÄRSRESOR. Skapa bättre rutiner och effektivisera ditt resande

ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS AFFÄRSRESOR. Skapa bättre rutiner och effektivisera ditt resande ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS Augusti 2013 Nr. 35 AFFÄRSRESOR Reseadministration Identifi era onödiga moment och tidstjuvar Välj rätt hotell Affärsresenärens andra

Läs mer

bra Restaurang Statt ANRIKA LYFTER MED NYA ÄGARE OCH NYTÄNK NYHETSBREV SÅ SKAPAR DU ETT ÖRNSKÖLDSVIKS SKÖNASTE KUNDTIDNING NUMMER 3 HÖSTEN 2014

bra Restaurang Statt ANRIKA LYFTER MED NYA ÄGARE OCH NYTÄNK NYHETSBREV SÅ SKAPAR DU ETT ÖRNSKÖLDSVIKS SKÖNASTE KUNDTIDNING NUMMER 3 HÖSTEN 2014 ÖRNSKÖLDSVIKS SKÖNASTE KUNDTIDNING NUMMER 3 HÖSTEN 2014 ETT KUNDMAGASIN FRÅN ÅGRENSHUSET OCH LILLA GULA OM VÄRDET AV ATT SYNAS. HUR KREATIV KOMMUNIKATION KAN FÖRA FRAM DITT BUDSKAP. bra SÅ SKAPAR DU ETT

Läs mer

Konferens- och mötesstaden Södertälje

Konferens- och mötesstaden Södertälje Konferens- och mötesstaden Södertälje Innehåll Mötesplatser för alla... 5 Varför Södertälje?... 6 Konferensanläggningar Quality Hotel Park... 8 The Beach... 10 Scandic Skogshöjd... 12 Torpa Pensionat...

Läs mer

Sothönsgränd 5, 123 49 Farsta, Tel 08-949871, Fax 070-6155185, E-post: mail@bengtelmen.com

Sothönsgränd 5, 123 49 Farsta, Tel 08-949871, Fax 070-6155185, E-post: mail@bengtelmen.com Att klara av en livsomställning 1 ATT BLI PENSIONÄR Kompendium av Bengt Elmén socionom Sothönsgränd 5, 123 49 Farsta, Tel 08-949871, Fax 070-6155185, E-post: mail@bengtelmen.com 2 ATT BLI PENSIONÄR INLEDNING

Läs mer

ATT VARA SOM EN BLÄCKFISK EN PROJEKTKOORDINATORS UPPLEVELSER AV ATT STARTA UPP OCH IMPLEMENTERA ÄLDREOMSORG PÅ DISTANS

ATT VARA SOM EN BLÄCKFISK EN PROJEKTKOORDINATORS UPPLEVELSER AV ATT STARTA UPP OCH IMPLEMENTERA ÄLDREOMSORG PÅ DISTANS ATT VARA SOM EN BLÄCKFISK EN PROJEKTKOORDINATORS UPPLEVELSER AV ATT STARTA UPP OCH IMPLEMENTERA ÄLDREOMSORG PÅ DISTANS Jenny Husell ABSTRAKT Att arbeta som projektassistent, innebär många möten med människor

Läs mer

NÄRINGSLIVET i VÄSBY.

NÄRINGSLIVET i VÄSBY. BILAGAN NÄRINGSLIVET i VÄSBY. NR 4 2011 UTGES AV UPPLANDS VÄSBY PROMOTION ENKLARE REGLER FÖR FÖRETAGEN Sid 2 LIVET SOM FÖRETAGARE Hur är det att vara företagare? Vi har frågat Leif Hellström, Ywonne Jonsson

Läs mer

Vinn resor. och mycket mer! MÄSSA NU PÅ LÖRDAG LOUIS DE GEER NORRKÖPING 24 JAN 2015 KL 10.00-15.30

Vinn resor. och mycket mer! MÄSSA NU PÅ LÖRDAG LOUIS DE GEER NORRKÖPING 24 JAN 2015 KL 10.00-15.30 HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS LOUIS DE GEER NORRKÖPING 24 JAN 2015 KL 10.00-15.30 LYSSNA PÅ FÖREDRAG ISLAND GRAN CANARIA HURTIGRUTEN AMERIKA FÄRÖARNA TURKIET ALBANIEN KRYSSNINGAR I KARIBIEN, MEDELHAVET OCH

Läs mer