Förnyelse och modernisering av Humanisthuset

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förnyelse och modernisering av Humanisthuset"

Transkript

1 Sid 1 (6) Förnyelse och modernisering av Humanisthuset Humanisthuset är ett av de äldsta husen på campus. Det har gjorts vissa ombyggnationer och upprustningar under åren, men det har med tiden resulterat i en ojämn standard och stilmässigt spretig miljö. Humanistiska fakulteten tycker att det är dags för ett helhetsgrepp på byggnaden och vill driva frågan om en upprustning av Humanisthuset. Vi har under ett par vårmånader gett anställda och studenter i Humanisthuset möjlighet att föra fram hur de skulle vilja förbättra miljön i Humanisthuset (bilaga 1). De rena felanmälningar som kommit in bland förslagen har skickats vidare till Akademiska hus för åtgärd (bilaga 2). Vi hoppas att studenters och anställdas förslag och synpunkter ska kunna tjäna som inspiration och underlag för de arkitekter som anlitas för att ta till vara och modernisera humanisthusets karaktär och göra det till en mer välkomnande och funktionell plats i samklang med resten av universitetets campus. De viktigaste förslagen i stora drag: Välkomnande huvudentré Helt ombyggd och mer inbjudande huvudentré som öppnar upp mot hörsalar och ett utbyggt kafé. Skylta Humanisthuset snyggt på fasaden. Nytt kafé med anslutning till Universitetsbiblioteket Bygg ut och bredda kaféet mot UB och/eller en inglasad ljusgård. Mer välplanerade kaféytor och ny trevlig, modern och omväxlande inredning av bord, soffor, fåtöljer, stolar, armaturer och eluttag för datorer. Glasgång från kaféet till Universitetsbiblioteket. Sammanhållen inredning på huvudplanet Skapa en helhet på plan 2 genom att låta hörsalskorridorens ekgolv och ljusa färgsättning fortsätta i fiket och övriga huvudytor. Modernisera trapporna genom att byta ut gröna, slitna heltäckningsmattor och gallerräcken. Skapa en fin miljö med fin ljussättning, mycket konst, gröna växter och en sammanhållen och välkomnande inredning. Moderniserade studie- och forskarplatser Flexutbildning och ny forskning kräver nya tekniskt välutrustade studie- och forskarplatser, eventuellt med självbokningssystem som i Universum. Det behövs bättre/trivsammare möblering och fler eluttag vid alla gemensamma sittplatser och studieplatser på öppna ytor. Undervisningslokaler Bättre teknisk utrustning också i lärosalarna, med fast möjlighet till ljud, bild och powerpoint. Ersätt de äldre stolarna och borden, se över akustiken samt ventilationens funktion och bullernivå. Personalutrymmen Skapa trevliga och funktionella personalutrymmen, gemensamma för all personal, och ett bokningsbart utrymme med runda bord och plats för 100 personer som t ex kan användas vid institutionernas personalmöten, men också delas av för mindre sammankomster.

2 Sid 2 (6) Visioner om ett trivsamt och funktionellt Humanisthus Förslag från studenter och anställda Ny och bättre entré Bestäm vad som är Humanisthusets verkliga huvudentré och låt det synas! En huvudentré ska vara inbjudande och förmedla det värde man lägger på verksamheten innanför dörrarna. Både den så kallade huvudentrén och entrén mot Samhällsvetarhuset kräver lyftning, speciellt den vid kaféet. Där är det vid många tillfällen mycket trångt nu Gör om ingången från kafé-sidan till huvudingången. Ta bort det stora platta taket utanför och gör en huvudentré värd namnet. Innanför entrén vid kaféet samlas bara skräp och brödbackar. Entrén är viktig för hur man uppfattar huset. Ny ljus och rymlig entré till humhuset ska leda besökaren till fiket, som också ska kännas ljust och fräscht. Bredda trappan vid fiket så att den ger en lite mer välkomnande och pampig känsla, det handlar trots allt om den entré som många uppfattar som huvudentrén. Förbättra kvällsbelysning mot in/utgångar från pentry sidan Kafé och ljusgårdar Humaniora och bibliotek hör ihop! Bygg ett nytt, modernt möblerat och luftigt kafé som binder samman Humanisthuset med UB. Bygg ut kaféet på pelare mot UB till, och allra ytterst en balkong med uteservering. Glasgång mellan UB och humhuset, som den mellan UB och naturvetarhuset. Sätt glastak på innergården närmast humfiket, bygg en trappa ner och få på så sätt en trevlig ljusgård, en plats att fika, luncha, plugga eller bara hänga på. En vinterträdgård/orangeri/inglasat uterum som vetter mot fiket, öppet för både studenter och personal. Café- och läsytor skapas på innergården. Mindre scen frigörs för kultur på campus, mindre föreläsningar, etc. Utomhusservering på innergården. Använd den vackra innergården och motverka de långa korridorernas avlånghet. Snyggare entré vid fiket och nytt snyggt golv skulle lyfta hela stället och göra att hörsalsfoajén och fiket knyts ihop. Nya snygga, funktionella möbler till kaféet och likadana trägolv som vid hörsalarna. Stolarna i humfiket är i bedrövligt skick och kontrasten mot t ex Lindellkaféet är pinsam. Låt en inredare ge kaféet en fräsch modern, ljus hemtrevlig och seriös designprofil, en helt ny inredning av stolar, soffor, fåtöljer, olika bord, gardiner, lampor och golv, allt för att modernisera Humhuset och utrota myten om att vi är förlegade och ålderdomliga i jämförelse med det övriga universitetet.

3 Sid 3 (6) Gör en mysigare del längst in i fiket där det smalnar av, med lägre bord och fåtöljer som i Lindellhallen och lågt hängande armaturer. Ta bort alla eluttag där och gör den delen av fiket till en datorfri zon, en del för mänsklig samvaro istället för datorarbetsplatser. Mysigare fik genom byte av golv och avskärmningar för små sittvänliga soffgrupper. Tydligare avgränsning mellan kafé och studieplatser. Akustikplattor i kafeterians tak. Bygg om fiket till något mer välplanerat och mindre provisoriskt. Kaféet har dålig logistik för gästerna och är svårjobbat för personalen. Det är tungt att öppna och stänga eftersom luckorna är tunga och låsen sitter för högt. Vid lunchtid blir det alltid lång kö till fiket, folk får köa ända från trappan och det blir trångt längs kassan där alla väntar på sin mat. Mer humanistisk inredning ; vackert belysta konstverk, skulpturer. Bokhyllor med romaner. Dela av kaféet med bokhyllor där studenter och personal kan ställa skönlitteratur som de vill att andra ska läsa. Fungerande auto-markiser eller gardiner som kan vara snygga och fylla en funktion, t ex på skena så att man kan dra för när solen är för stark. Maten som serveras på papperstallrikar är inte så 2010 och lever inte upp till miljödebatterna. Ge möjlighet till sopsortering/återvinning av kaféets alla plast och papperstallrikar samt kaffemuggar. Ekologiska och rättvisemärkta varor i fiket. Veganrätter på menyn. Behåll det enkla konceptet och de bra priserna. Bort med det trista sodhexo-sortimentet. Fler eluttag i kafeterian. Allt fler studenter använder datorer och det finns inte tillräckligt många uttag. Information Ny tydlig och snygg text Humanisthuset på fasaden. Ta bort ingångarnas skyltar med stjärntecken med mera. Det var feltänkt från början och de är nu kvar bara för att ingen har tagit tag i frågan. Se över skyltningen i hela huset, enligt nya grafiska profilen. Det är svårt att hitta för dem som inte känner till huset, tvåspråkiga skyltar som ska vara läsbara, tänk också på formuleringar. Tydligt och visuellt öppet servicecenter i anslutning till någon av entréerna. Informationsdisk där folk rör sig mest (i anslutning till hörsalar och Café Humlan). Större och bättre utrymme för affischering, typ en hel vägg från golv till tak. Allmänt om miljön Använd professionella arkitekter/inredare som har kompetens att förnya utan att förstöra husets karaktär. Hörsalskorridoren är det finaste i Humhuset. Låt hela humhuset präglas av den stilen trä vitt, ljus och rymd. Stilmässigt hänger hörsalskorridoren inte alls ihop med övriga humhuset och därför ser det plottrigt ut. En genomgående organisk rogivande känsla för hela humhuset växter, trä sten. Inred med Carl Malmstenmöbler.

4 Sid 4 (6) Byt ut alla gröna golv av olika slag mot hörsalskorridorens ekgolv, särskilt viktigt på plan 2, kaféet och i entrén. Bort med den gröna färgen på väggar, mattor, stolpar, trappor och byt det mörka, murriga mot vitt eller ljusa tilltalande färger istället. Ljusa golv och fler levande växter. Ta bort heltäckningsmattorna i metalltrapporna, måla om räckena och byt ut galler mot glas. Ersätt metalltrapporna med trä- eller stenversioner. Fungerande, snygga och välkomnande dörrar istället för med ett mer eller mindre tydligt galler (även om det är branddörrar går det att finna snyggare lösningar). Fler bör handikapp-/vagnsanpassas. Byt ut det spretiga möblemanget i korridorer och allmänna studieplatser och ersätt med en genomtänkt och sammanhållen inredning. Mjuka soffor överallt, mer stämningsfull inredning, mer färg. Fler trevliga, ljusa, välkomnande och varma gemensamma utrymmen. Mer textilier och mysigare, mjukare och bekvämare pluggområden: sittplatser, soffor, bänkar i korridorerna. Mer gröna växter överallt och snyggare krukor också till de gamla, gärna med dolda hjul. Lyft fram konsten genom en finare omgivning. Skapa en fotovägg. Plats att visa studenternas konst, låt studenterna bidra till ett vackrare humanisthus. Svartvitt björktema med blad- och grenmönstrade textilier där den gula tegelfärgen får stå för höstlöv. Med hjälp av röda/bruna/plommonlila nyanser skapa en mysigare miljö. Bättre, trevligare och snyggare belysning. Tänd de lampor som faktiskt finns. Mjukare belysning vid vissa sittplatser så att man kan välja. Snyggare och bättre fungerande ventilationslösningar. Bygg in ventilationsrören som finns överallt. Men låt inte taket komma alltför långt ner för den sakens skull. Lyft ut stuprören till utsidan av huset. Viktigt med snyggare tak. Det är inte fint med rör, sladdar och trummor överallt. Det gäller också för klassrummen i korridorerna B och C. Behåll det tidstypiska med synliga ventilationstrummor och den klassiskt gröna färgen. Bättre användning av tomma lokaler kvällstid Fler och varmare toaletter som städas oftare. Mer och ny konst. Fler låsbara skåp och förvaringsboxar, klädhängare. Fler klädhängare i hörsalarna. Bättre Wifi-täckning Studieplatser Ersätt de äldre borden och stolarna i lärosalarna, men även ute i de allmänna utrymmena. Många av föreläsningssalarna behöver piggas upp med lite mer färger och snygga och funktionella möbler.

5 Sid 5 (6) Mer plats att studera med fler eluttag. Fler eluttag i hela huset (bärbara datorer). Fler sittplatser i hörsalskorridoren inkl eluttag. Större datasalar med bra datorer, stolar och tavelytor. Fler och bättre datorer i korridoren. Bygga om vissa undervisningslokaler till inglasade grupprum med självbokningssystem som exempelvis de som finns på Universum. Gör små grupprum, liknande de som finns i NBVH, på lite större ytor som exempelvis på plan 1 utanför korr B1 och C1 (där det nu finns bord för grupparbeten). Fler mindre grupprum som kan hyras/inte behöver bokas i förväg, b la med tanke på studenter med dolda handikapp (bättre akustik). Personalutrymmen Det råder stor brist på mysiga personalutrymmen. Glasa in innergården vid pentryt. Mysiga fåtöljer att nedsänka sig i samt en öppen spis. OBS! gemensamma för all personal, ej institutionsvis ordnade. Många nya utemöbler till innergårdarna, särskilt den mellan D1 och F1-korridorerna. Stabila möbler som tål regn och att flyttas runt (efter solen). I nuläget finns det alldeles för lite utemöbler för att det ska räcka, och de som finns är oljas aldrig in och är stickiga. I F1-korridoren skapas av de större ämnesrummen ett större bokningsbart utrymme som kan rymma 100 personer vid vissa tillfällen, t ex institutionernas personalmöten. Rummet ska kunna delas av med dragdörr och möbleras med runda bord och vara ändamålsenligt (storlek, anpassad för personer med fysiska funktionshinder). Se över ämnesrummens användning. Kan de kopplas till institutioner istället för till ämnen. Gör en grundlig ombyggnation av personalpentryt på bottenplan. Uppfräschning av pentryt på plan 2 som används mycket flitigt som lunchrum, och av denna anledning också en diskmaskin och mera porslin. Funktionsanpassade möbler (t.ex. stolar, möbler i pentry, kaffemaskin, köket) Lamporna i nedre personalpentryt är en fara, folk slår huvudet i dem. Vissa har nu blivit uppknutna men det ser ju inte snyggt ut. Nytt personalrum i humanisthusets plan 2, mitt i F-E korridorerna. Nuvarande utrymmen i dessa korridorers ytterända mot den grå träpaviljongen görs om till arbetsrum och kopieringsrum. Gör om personalutrymmet i H1-korridoren görs om till ett riktigt personalrum. Vi sitter och äter och dricker kaffe i trapphuset. Personalutrymmet för idé och samhällstudier är ett kallt trapphus med möbelupplag. Gör utrymmet bredvid trappan i korr H 1 till ett trevligt fika-/lunchutrymme för personalen, förslagsvis med glasvägg mot korridoren. Pentryn/personalmatsalar kan skiljas av från korridorer på ett snyggare och mer naturligt sätt än med nuvarande små skärmar. Lägre eller högre men halvt genomskinliga för ljusets skull.

6 Sid 6 (6) Måla om korridorerna där institutionerna sitter. Färgerna är ett arbetsmiljöproblem, främst i korridor D2. Den mintgröna färgen är obehaglig. Större bastu med bättre isolering. Pingisbordet måste komma tillbaka! Vilorum. Ljusrum för alla. Rum för personal med massagefåtölj. Teknik Bättre teknisk utrustning i lärosalarna och institutionssalar. Möjlighet till ljud, bild, PowerPoint via dator etc. borde vara en självklarhet och inget som på nåder rullas in på en vagn i vissa salar. Fler eluttag i fiket och andra gemensamma sittplatser där man kan vilja använda dator. Bättre ventilation och utrustning i datorsalar och språklabbet. Se över ventilation och akustik i hela huset. Ventilationsöversikt bör ta i beaktande både ljudnivå på grund av bullrande ventilation och ventilationens funktion då många lokaler vädrar ut parfymer dåligt, samt syrehalten ofta känns låg (särskilt i cafeterian då solen ligger på). Det är väldigt dålig akustik i många av lektionssalarna, dessutom buller. Det leder till trötthet och sämre koncentration. Dörröppnare till korridorer där tjänstrum ligger Övriga synpunkter Det är mysigt i humanisthuset. Många tycker att det är den mysigaste byggnaden på campus. Jag tycker att man ska försöka bevara den mysigheten. Humanisthuset är trivsamt trots att det är i dåligt skick, det är människorna som står för trivselfaktorn.

Reserapport från studiebesök Örebro läkarutbildning 3 mars 2014

Reserapport från studiebesök Örebro läkarutbildning 3 mars 2014 Reserapport från studiebesök Örebro läkarutbildning 3 mars 2014 från Anita Wisén I Örebro har man byggt ett separat 3-vånings hus för läkarutbildningen (primärt att fn användas från termin 4 och framåt).

Läs mer

Rofyllt på Höjden HEMMA HOS MY HOME I HÖST 2014

Rofyllt på Höjden HEMMA HOS MY HOME I HÖST 2014 Rofyllt på Höjden Att köpa ett hus från 1940-talet och försöka hinna med att såväl renovera som inreda med två små barn är inte det lättaste. Bekvämt ska blandas med funktionellt och så gärna lite snygg

Läs mer

Palm Village, Strömstad

Palm Village, Strömstad Exclusive Living Detta designprogram omfattar 12 vackra tomter intill Strömstads Golfklubb, granne med nybyggda Strömstad Quality Spa. Designprogrammet ger en gemensam minimalistisk karaktär åt husen på

Läs mer

Ulls hus Campus Ultuna

Ulls hus Campus Ultuna Ulls hus Campus Ultuna Välkommen till Ulls hus på Campus Ultuna Den generösa innergården blir en grön oas mitt i den nya campusbyggnaden. Vackert beläget vid Almas allé, i anslutning till Undervisningshuset

Läs mer

Lux Lunds Universitet

Lux Lunds Universitet Lux Lunds Universitet Bild 1: Tegelfasadens varma uppljus framställs som en fond i bakgrunder till den inramade atriumgården. Det varma ljuset samspelar fint med det lågt sittande ljuset under bänken som

Läs mer

Kyrksalen GRUPP 4 & 5 Putsa fönster nödutgång, vikvägg, räcken vid dopkällan

Kyrksalen GRUPP 4 & 5 Putsa fönster nödutgång, vikvägg, räcken vid dopkällan Kyrksalen GRUPP 4 & 5 Putsa fönster nödutgång, vikvägg, räcken vid dopkällan Putsa INTE det stora hörnfönstret, men torka lister och golv runt dopkällan Tvätta gardinerna vid nödutgången Putsa glaset på

Läs mer

Stora Maräng Stora Maräng

Stora Maräng Stora Maräng Vy från järnvägsbron Vy från gårdsplan mot Storgatan 41.0 36.9 39.0 FUTURUM 38.2 1 44.4 Futurum 43 Folkets hus 3 41 39.8 43.5 43.5 44.0 43.5 36.2 36.3 42 43.3 36.3 36.3 36 STORA MARÄNG NY IN OCH UTFART

Läs mer

Utsmyckning i samband med trapphusrenovering

Utsmyckning i samband med trapphusrenovering Utsmyckning i samband med trapphusrenovering Bakgrund: Svenska Bostäder har som ambition att renovera trapphusen på Cervins väg 17-21. Med start på Cervins väg 17, år 2012. ÅWL arkitekter AB fick i uppdrag

Läs mer

ew York Praktfullt i 49 KRONOR 80 NOK

ew York Praktfullt i 49 KRONOR 80 NOK Stilguide ALLT FÖR EN DAG PÅ BRYGGAN Shopping HETASTE GRILLARNA I SOMMAR Trend SENASTE NYTT FRÅN MILANO EN DAG PÅ BRYGGAN GRILLARNA I SOMMAR NYTT FRÅN MILANO Stilguide Shopping Trend NUMMER 005 2013 ALLT

Läs mer

När materialen får tala

När materialen får tala kök när materialen får tala När materialen får tala HUSET Bostadsrätt om 225 kvm på Östermalm. KÖKET Klassiskt med moderna inslag, ritat av Martin Zetherström och Svante Bengtsson på 2BK Arkitekter. Mycket

Läs mer

Lunds Universitet. Health Science Centre

Lunds Universitet. Health Science Centre idé-skiss nya lokaler för Health Science Centre 1 gc stråk inv logistik elevcentra STRUKTUR STRUKTUR OCH KOMMUNIKATION Nya fristående byggnader placerade dels i vinkeln mellan befintligt GC-stråk och Sölvegetan,

Läs mer

Rumstyp Funktion/aktivitet Inredning Teknik InTibro

Rumstyp Funktion/aktivitet Inredning Teknik InTibro InTibro Mottagande av besökare Yta för försäljning Receptionsdisk, öppen miljö, ergonomiskt utformad arbetsplats. Konstnärlig utsmyckning och växter som stämmer överens med övrig inredning. Besöksstolar,

Läs mer

Att barn- och ungdomsanpassa den fysiska miljön

Att barn- och ungdomsanpassa den fysiska miljön Att barn- och ungdomsanpassa den fysiska miljön Kanske en fåtölj eller nåt att sitta i och så här, och sedan att det var litet annan rolig tapet eller någonting så att det blev litet mer hemmakänsla. Så

Läs mer

Tvättstugor och källargångar

Tvättstugor och källargångar 1 Tvättstugor och källargångar Tvättstugorna är viktiga, men känns eftersatta och otrygga. De upplevs ofta som trånga, smutsiga och osäkra. Öppna upp ytorna i tvättstugorna, ta bort onödiga väggar och

Läs mer

Välkomna på min rundtur runt Prakticum Helsingfors.

Välkomna på min rundtur runt Prakticum Helsingfors. Välkomna på min rundtur runt Prakticum Helsingfors. Jag är medveten om att bilderna stundom är av usel kvalité men hoppas att ni skall minnas hur, var och vad när ni ser dem. Precis som förra gången, när

Läs mer

Visionsarbete 2011 Brunnsgården C-hus

Visionsarbete 2011 Brunnsgården C-hus Visionsarbete 2011 Brunnsgården C-hus En tidig vårdag i solen, med boende och personal C-huset är f.d. servicelägenheter som går från norr till söder, vilket innefattar långa korridorer utan gemensamhetsutrymmen.

Läs mer

Tiunda Park. www.rosendaluppsala.se

Tiunda Park. www.rosendaluppsala.se Tiunda Park www.rosendaluppsala.se : 55 55 20 MITT I STADEN Ditt nya hem i Tiunda Park Mitt i Uppsalas historiska studentkvarter, ca fem minuter från Universitetshuset, Ekonomikum, Carolina Rediviva och

Läs mer

CHECKLISTA. För ökad tillgänglighet

CHECKLISTA. För ökad tillgänglighet CHECKLISTA För ökad tillgänglighet Denna checklista är framtagen av projektet En stärkt röst. För mer information kontakta info@enstarktrost.se eller läs mer på vår hemsida: www.enstärktröst.se. Projektet

Läs mer

Anna Sandberg & Johan Lindgren

Anna Sandberg & Johan Lindgren Apan och Delf inen Tack Till Personalen vid Kalix Vårdcentral Norrbottens Läns Landsting HS Copy Lundbergs Sy och Tapetserarverkstad Wiklunds Måleri H Ö Allbygg Aircall/Fotoquick Ångsågen Peter Sundström

Läs mer

Planerad verksamhet för fritidsgården i Ängskolan

Planerad verksamhet för fritidsgården i Ängskolan 2014-02-20 1 (6) DNR KFN-0034/2014-2 Planerad verksamhet för fritidsgården i Ängskolan Fritidsgårdens verksamhet föreslås ligga i den mittre delen av Ängskolan. Denna del består av huvudentrén till skolan,

Läs mer

c/o 25 Klassisk & hög

c/o 25 Klassisk & hög c/o 15 Klassisk Markerat takutsprång och äkta genomgående spröjs gör detta hus till en äkta klassisk länga i litet format. Utifrån bildar fasader, fönster och tak i enhetlig matt kulör en fin helhet. Inifrån

Läs mer

kaxiga detaljer Micaela Nordberg Fredrik Hedén Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s

kaxiga detaljer Micaela Nordberg Fredrik Hedén Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s Exteriört har familjen målat huset i en vit bruten kulör. För ett modernt uttryck har man valt att ta in silver som accentfärg, på bland annat vindskivor och stuprör funkis med kaxiga detaljer Det var

Läs mer

Våra idéer till ett nytt. Stadsbibliotek. av 5a, Knutbyskolan, Rinkeby

Våra idéer till ett nytt. Stadsbibliotek. av 5a, Knutbyskolan, Rinkeby Våra idéer till ett nytt Stadsbibliotek av 5a, Knutbyskolan, Rinkeby Stockholms Stadsbibliotek är för litet. Det världsberömda biblioteket vid Odenplan i Stockholm ritades av Gunnar Asplund för 80 år sedan.

Läs mer

Studiebesök på Campus Roskilde 2014-03-26

Studiebesök på Campus Roskilde 2014-03-26 Studiebesök på Campus Roskilde 2014-03-26 Deltagare: Anja Granlöv, Anna Mansfeld, Barbro Palmqvist, Christina Gummesson, Gudrun Edgren, Gunnar Söderqvist, Göran Thomé, Ingemar Carlstedt, Jakob Donnér,

Läs mer

LTH Studentmiljöer 10.06.08

LTH Studentmiljöer 10.06.08 LTH Studentmiljöer 10.06.08 Tema: Rum och landskap för möten. Strategiskiss gjord av Jais-Nielsen White Arkitekter på uppdrag av LU-byggnad. Uppdrag Vår uppgift har varit att beskriva ett förhållningssätt

Läs mer

till modern funkis Nathalie Carlsson Ejgil Lihn Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s

till modern funkis Nathalie Carlsson Ejgil Lihn Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s Från kontor till modern funkis Luise Ljungby och Rasmus Kjær hade bott mitt emot det gamla kontoret som tillhörde Århus universitet i ett år när det blev till salu. Trots att de bara hade bott i sitt dåvarande

Läs mer

Patientenkät Väntrumsmilj

Patientenkät Väntrumsmilj Patientenkät Väntrumsmilj 1. I vilket väntrum sitter du? 1. I vilket väntrum sitter du? n A. Sunderby sjukhus 79 100 100 100 179 100 B. Kalix vårdcentral 0 0 0 0 0 0 C. Hortlax vårdcentral 0 0 0 0 0 0

Läs mer

Renovering på KRÖGARVÄGEN

Renovering på KRÖGARVÄGEN Renovering på KRÖGARVÄGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar upp renoveringen

Läs mer

plan 100 A3: SKALA 1:200

plan 100 A3: SKALA 1:200 INPLACERINGSTEST - 6 parallellig skola 7-9 med idrott Transporter till skola och kök separeras från eleverna transporthiss Med caféköket strategiskt placerat kan caféet/fritidsklubben växa in i matsalen

Läs mer

Lägenhet 1 - Claudelinska salen Lägenhetsyta Enligt Svensk Standard: 60 m 2 Användbar golvyta: 64,1 m 2 (inklusive golvytan i fönsternischerna)

Lägenhet 1 - Claudelinska salen Lägenhetsyta Enligt Svensk Standard: 60 m 2 Användbar golvyta: 64,1 m 2 (inklusive golvytan i fönsternischerna) VVS K/F KÖK DM ENTRÉ UTEPLATS 8m 2 Lägenhet 1 - Claudelinska salen Enligt Svensk Standard: 60 m 2 Användbar golvyta: 64,1 m 2 (inklusive golvytan i fönsternischerna) Husets finaste rum, den Claudelinska

Läs mer

Minnet bästa läget centralt på Väster

Minnet bästa läget centralt på Väster Minnet bästa läget centralt på Väster Stadsdelen Väster från ovan. Från Minnet tar du dig snabbt in till city. Lummigt och lugnt på Regementsgatan. Nytt boende i gammal stadsdel I utkanten av Väster, med

Läs mer

Stockholm Bibliotek Asplund >>>

Stockholm Bibliotek Asplund >>> Stockholm Bibliotek Asplund >>> P Stockholm Bibliotek Asplund projekt utbyggnad av Asplunds bibliotek plats Stockholm, Sverige formgivare Patrick Verhoeven Ellemijk Marks Remco Rolvink Jonas Strous partners

Läs mer

Stadsbiblioteket i Ängelholm. Desirable, democratic architecture that empowers people

Stadsbiblioteket i Ängelholm. Desirable, democratic architecture that empowers people Stadsbiblioteket i Ängelholm Desirable, democratic architecture that empowers people STADSBIBLIOTEKET I ÄNGELHOLM 190205 Fasad mot söder/stortorget >>> Det ombyggda biblioteket lever från tidig morgon

Läs mer

KUNGSHOLMEN PONTONJÄRGATAN 37 432 KVM

KUNGSHOLMEN PONTONJÄRGATAN 37 432 KVM nya N y lo ka möjl l ighe ter! KUNGSHOLMEN PONTONJÄRGATAN 37 432 KVM Sida 1 av 19 BESKRIVNING Pontonjärgatan 37, 432 kvm Spännande arkitektdesignat kontor med maximalt utnyttjad yta. Högt i tak och stora

Läs mer

KV 3 OCH 10 HÖGSKOLA. Bygherre: Akademiska Hus Arkitekt: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor AB

KV 3 OCH 10 HÖGSKOLA. Bygherre: Akademiska Hus Arkitekt: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor AB KV 3 OCH 10 128 129 HÖGSKOLA Bygherre: Akademiska Hus Arkitekt: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor AB Kvarter 3 och 10 Institutioner Kvarter 3 och 10 ligger vid områdets västra entré, från Karolinska och

Läs mer

Checklista för inredning av städvänliga lokaler

Checklista för inredning av städvänliga lokaler 1 (8) Checklista för inredning av städvänliga lokaler Checklistan beskriver vad ni själva ska göra för att underlätta städningen av era lokaler. Checklistan tar både upp sådant som kan förbättras i befintliga

Läs mer

TEXT ULRIKA LINDGREN FOTO MIKAEL DAMKIER. KÖKET ÄR HEMMETS HJÄRTA. Familjen gillar att laga mat och önskade en rejäl köksö att samlas kring.

TEXT ULRIKA LINDGREN FOTO MIKAEL DAMKIER. KÖKET ÄR HEMMETS HJÄRTA. Familjen gillar att laga mat och önskade en rejäl köksö att samlas kring. Magi MAGI VID SJÖN HEMMA HOS vid sjön Mathias och Christina hade länge drömt om att bygga ett riktigt magiskt hus, med alla de där detaljerna och funktionerna som de längtat efter. Och de visste redan

Läs mer

Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN

Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar

Läs mer

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera 24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera Paret föll handlöst för det vackra huset som vid visningen var väldigt nedgånget. Renoveringen utfördes varsamt med målet att bevara husets charm. Text Micaela Nordberg

Läs mer

Lidköping kommun. sammanställning biblioteksundersökning 2013

Lidköping kommun. sammanställning biblioteksundersökning 2013 Lidköping kommun sammanställning biblioteksundersökning 2013 1 Sammanfattning Nya ökade möjligheter ger nya utmaningar I det stora hela är Lidköpingsborna nöjda med sitt nya bibliotek. Resultatet indikerar

Läs mer

Det är i mellanrummen det viktiga ryms. Orden som ligger osagda mellan raderna, sittplatsen mellan dem man tycker om, gluggen där första mjölktanden

Det är i mellanrummen det viktiga ryms. Orden som ligger osagda mellan raderna, sittplatsen mellan dem man tycker om, gluggen där första mjölktanden Det är i mellanrummen det viktiga ryms. Orden som ligger osagda mellan raderna, sittplatsen mellan dem man tycker om, gluggen där första mjölktanden trillat ut. Mellanrummet är ramen, bryggan och det som

Läs mer

HÖGSKOLAN DALARNAS BIBLIOTEK ETT ÖPPET HUS FÖR STUDIER, UPPLEVELSER OCH KUNSKAPSUTBYTE

HÖGSKOLAN DALARNAS BIBLIOTEK ETT ÖPPET HUS FÖR STUDIER, UPPLEVELSER OCH KUNSKAPSUTBYTE HÖGSKOLAN DALARNAS BIBLIOTEK ETT ÖPPET HUS FÖR STUDIER, UPPLEVELSER OCH KUNSKAPSUTBYTE Högskolan Dalarnas nya bibliotek är en plats för människor och deras samlade kunskap. En inbjudande, öppen och inspirerande

Läs mer

STÄDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR LOKALER I

STÄDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR LOKALER I MEDICINSKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM 1 (5) STÄDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR LOKALER I KÅRHUSET Fastställda av Förvaltningsutskottet 2005-01-12. Generella föreskrifter: MF tillhandahåller sopborstar, sopskyfflar,

Läs mer

Närvarande. Kia hälsar alla välkomna till dagens möte.

Närvarande. Kia hälsar alla välkomna till dagens möte. Närvarande Kia Söderlund-Åberg, Universitetsservice, ordförande. Anna Strömberg, Lokalförsörjningen Christina Carlberg, Språkstudier Anders Jonsson, Husservice Kicki Adolfsson, Idé- och samhällsstudier

Läs mer

Smakfullt renoverad tvåa med bekvämt läge på Klinten

Smakfullt renoverad tvåa med bekvämt läge på Klinten Smakfullt renoverad tvåa med bekvämt läge på Klinten Fräsch lägenhet i andra våningen med högt till tak i ett bekvämt läge på Klinten. Utmärkt för dig som vill bo modernt och slippa ta bilen till jobbet

Läs mer

Entrén till bättre möten. Mitt i Stockholm city.

Entrén till bättre möten. Mitt i Stockholm city. Entrén till bättre möten. Mitt i Stockholm city. 1 2 Välkommen till hightech och gamla anor. STOCKHOLMS MEST CENTRALA PLATS FÖR DITT MÖTE ELLER FEST. Våra skäl till varför vi träffas och konfererar är

Läs mer

Gör ditt hem unikt. www.kirsch.se

Gör ditt hem unikt. www.kirsch.se Gör ditt hem unikt www.kirsch.se Luxaflex Silhouette... 4-5 Luxaflex Facette... 6-7 TEMA Var rädd om vår miljö... 8-9 Lamellgardiner... 10-11 Plisségardiner... 12 Duette... 13 Rullgardiner... 14 Hissgardiner...

Läs mer

På Banverket lyser ljuset som på räls

På Banverket lyser ljuset som på räls Flytten från gamla slitna lokaler i betonggrå miljö gick till nybyggda, fräscha och ljusa lokaler. Där det första intrycket symboliserar och lyser upp verksamheten och dess framtid på ett unikt och spännande

Läs mer

Rapport Inventering Kungshamns Skola

Rapport Inventering Kungshamns Skola Rapport Inventering Kungshamns Skola Upprättad av Sandra Andersson Ramböll Sverige AB Division.Projektledning Lasarettsgatan 4A 452 37 Strömstad Telefon 010-615 60 00 Fax 0526-600 44 www.ramboll.se Organisationsnummer

Läs mer

FORSKARHUS I 1. Byta lysrör mellan seminarierum 10:an och sal KS 101. Maria 2. Tag bort armaturer i korridoren / fråga Peter på Bravida.

FORSKARHUS I 1. Byta lysrör mellan seminarierum 10:an och sal KS 101. Maria 2. Tag bort armaturer i korridoren / fråga Peter på Bravida. Systematisk brandskyddarbete 4 november 2008 Närvarande: Matilda Silva / CFAB Peder Stärnman /Akademiska Hus Maria Liritsi / Husansvarig KB 0. Plan 9. Plan 8. Plan 7 Plan 5 FORSKARHUS I 1. Byta lysrör

Läs mer

Magiskt. i cederträ. Text Micaela Nordberg Foto Richard Powers & Shai Gil. Vårt Nya Hus 41

Magiskt. i cederträ. Text Micaela Nordberg Foto Richard Powers & Shai Gil. Vårt Nya Hus 41 Magiskt i cederträ Med vackra vandringsstråk och branta skidbackar inpå knuten har arkitektbyrån AKB ritat ett modernt hus med fantastiskt ljusinsläpp. Som fasad har man valt cederträ - ett doftande träslag

Läs mer

Studieresa i Danmark inför Forum Medicum

Studieresa i Danmark inför Forum Medicum Studieresa i Danmark inför Forum Medicum 20170209 Representanter från fakultetsledning, fakultetsstyrelse, styrgrupp, prefektrådet med flera, var inbjudna av dekanus att göra en studieresa till Danmark,

Läs mer

Bergkristallsgatan 44

Bergkristallsgatan 44 Bergkristallsgatan 44 Tynnered, Göteborg Ansvarig mäklare Fastighetsmäklare Att arbeta med människor är något jag trivs med och har erfarenhet av. RUM: 3 rum + Kök TYP: Lägenhet 031-7344950 BOAREA: 77

Läs mer

Hanna Dahlman Christofer Ödmark. Montessoriskolan Globen. Högstadiet

Hanna Dahlman Christofer Ödmark. Montessoriskolan Globen. Högstadiet Arbetets rum Chalmers Montessoriskolan Tekniska Högskola Globen2012 29 Hanna Dahlman Christofer Ödmark Montessoriskolan Globen Högstadiet 30 Montessoriskolan Globen Montessoriskolan Globen 31 Uppfatta

Läs mer

LÄTTLÄST UTSTÄLLNINGSTEXT ARKITEKTUR I SVERIGE. funktion, konstruktion och estetik

LÄTTLÄST UTSTÄLLNINGSTEXT ARKITEKTUR I SVERIGE. funktion, konstruktion och estetik LÄTTLÄST UTSTÄLLNINGSTEXT ARKITEKTUR I SVERIGE funktion, konstruktion och estetik Bord 1 Skydd mot vind, fukt och kyla Vi som bor långt norrut på jordklotet har alltid behövt skydda oss mot kyla. För länge

Läs mer

Om våra paneler för väggar och tak.

Om våra paneler för väggar och tak. Om våra paneler för väggar och tak. rum att leva med Trä är världens naturligaste byggmaterial. Den här broschyren sammanfattar det viktigaste som du behöver veta om panelerna från Norrlands trä, grundat

Läs mer

FLYTTBARA LOKALER FÖRSKOLOR OCH SKOLOR

FLYTTBARA LOKALER FÖRSKOLOR OCH SKOLOR FLYTTBARA LOKALER FÖRSKOLOR OCH SKOLOR MAKING ROOM FOR THE FUTURE Får alla plats hos er? Eller har ni många barn och alldeles för lite utrymme? Behöver ni en ny cafeteria, fler klassrum eller en hel skolbyggnad?

Läs mer

Bastasjö. www.karnhem.se. Nära till. Skapa livsrum! 25 vackra tidlösa villor i klassisk stil

Bastasjö. www.karnhem.se. Nära till. Skapa livsrum! 25 vackra tidlösa villor i klassisk stil www.karnhem.se Bastasjö 25 vackra tidlösa villor i klassisk stil Nära till Centrum, 9 km Skola, 2 km Förskola, intill Mataffär, 2 km Cykelväg, intill Mitt i naturen! Bastasjö friluftsområde med elljusspår

Läs mer

FÄRGFABRIKEN / Petra Gipp arkitektur

FÄRGFABRIKEN / Petra Gipp arkitektur Grovkornig minimalism på Färgfabriken Utställningshallen Färgfabriken i Stockholm har genomgått en totalrenovering. RUM har träffat arkitekten Petra Gipp som ritat det mesta. Ett helhetsansvar man sällan

Läs mer

vindsvåning i kapstaden

vindsvåning i kapstaden Smak: Naturell f o t o g r a f e n m i c k y hoy l e s vå n i n g i k a p s t a d e n ä r f y l l d m e d s n ä c k o r, r ö t t e r o c h a n d r a s n y g g a s a k e r h a n h i t t a t i d e n a f

Läs mer

MIT-huset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Campustorget 5. Anläggninsnummer: J0008019. Byggår: 1992. Arkitekt: A. Olsson & Sjödin. Byggnadsbeskrivning

MIT-huset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Campustorget 5. Anläggninsnummer: J0008019. Byggår: 1992. Arkitekt: A. Olsson & Sjödin. Byggnadsbeskrivning MIT-huset Kortfakta Adress: Campustorget 5 Anläggninsnummer: J0008019 Byggår: 1992 Arkitekt: A. Olsson & Sjödin Allmänt Byggnadsbeskrivning Jag som är husansvarig för MIT-huset heter Tomas Andersson Image

Läs mer

projekt kulturkvarteret

projekt kulturkvarteret projekt kulturkvarteret HISSAR BIBLIOTEK LILLA SALEN FOAJÉ/CAFÉ KÖK MUSIK I SYD Syftet med det pågående projektet med arbetsnamnet Kulturkvarteret är: Samverkan att med en ny sammanbindande tillbyggnad

Läs mer

Totalt: 44 röster Förslag 1: 23 röster Förslag 2: 19 röster Båda: 1 röst Inget: 1 röst. Synpunkter på Stortorget

Totalt: 44 röster Förslag 1: 23 röster Förslag 2: 19 röster Båda: 1 röst Inget: 1 röst. Synpunkter på Stortorget Totalt: 44 röster Förslag 1: 23 röster Förslag 2: 19 röster Båda: 1 röst Inget: 1 röst Synpunkter på Stortorget Båda förslagen har positiva inslag. Torget är omtyckt av många men det har blivit mer igenväxt.

Läs mer

med nya ögon Vi har alltid fokuserat på att utmana mönster.

med nya ögon Vi har alltid fokuserat på att utmana mönster. 2012 NY HET ER Se ditt kök med nya ögon Utmana dig själv. Utmana dina föreställningar. Låt dig inspireras på nytt. Hos HTH är vi experter på att se kök i helt nya perspektiv och att ge dig inspirerande

Läs mer

THE CASTLE SLOTTSBACKEN 8 LETAR DU EFTER EN UNIK LOKAL FÖR ATT ARRANGERA EVENEMANG ELLER KONFERENSER? HYR ETT SLOTT I GAMLA STAN!

THE CASTLE SLOTTSBACKEN 8 LETAR DU EFTER EN UNIK LOKAL FÖR ATT ARRANGERA EVENEMANG ELLER KONFERENSER? HYR ETT SLOTT I GAMLA STAN! THE CASTLE SLOTTSBACKEN 8 LETAR DU EFTER EN UNIK LOKAL FÖR ATT ARRANGERA EVENEMANG ELLER KONFERENSER? HYR ETT SLOTT I GAMLA STAN! Välkommen till The Castle Slottet på Slottsbacken 8 i Gamla Stan. Här ligger

Läs mer

BERSÅ - Nordbygg 2010

BERSÅ - Nordbygg 2010 ERSÅ - Nordbygg 2010 kaffemaskin café kassa kylar kyldisplay bakförråd info tv & trycksaker exteriörperspektiv Planritning skuren vid 2100mm, skala 1:100 N - plan C D E Fasader Fasadritningar skala 1:100

Läs mer

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn Där ljudet möter ljuset skapas komforten Utmaningarna för kontor Öppen kommunikation har förändrat hur vi arbetar. Kontoret är inte längre en plats man går

Läs mer

Leveransdokument Grupp 5

Leveransdokument Grupp 5 Grupp 5 Innehåll Beställare 4 Beskrivning av projektet 4 Bakgrund 4 Syfte 4 Mål och avgränsningar 4 Kartläggning av nuvarande ytor/lokaler. 5 Befintliga lokaler 5 Enkät 5 Intervju med Studentkåren 8 Förbättringsförslag

Läs mer

Samverkanshuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Universitetstorget 4. Anläggninsnummer: J0008029. Byggår: 2004

Samverkanshuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Universitetstorget 4. Anläggninsnummer: J0008029. Byggår: 2004 Samverkanshuset Kortfakta Adress: Universitetstorget 4 Anläggninsnummer: J0008029 Byggår: 2004 Arkitekt: Huset är ritat av Peter Jönsson, Arkinova och slut Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för

Läs mer

En skolmiljö som inspirerar och motiverar

En skolmiljö som inspirerar och motiverar En skolmiljö som inspirerar och motiverar 3 I grunden handlar det om trivsel Första dagen efter sommarlovet. Hela kroppen pirrar av förväntan och nervositet. Att träffa samma lärare och samma kamrater,

Läs mer

Naturvetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Johan Bures väg 14. Anläggninsnummer: J0008002. Byggår: 1966. Arkitekt: Hans Brunnberg.

Naturvetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Johan Bures väg 14. Anläggninsnummer: J0008002. Byggår: 1966. Arkitekt: Hans Brunnberg. Naturvetarhuset Kortfakta Adress: Johan Bures väg 14 Anläggninsnummer: J0008002 Byggår: 1966 Arkitekt: Hans Brunnberg Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för Naturvetarhuset heter Peter Lundvall.

Läs mer

Pampig villa i original

Pampig villa i original Pampig villa i original Strax söder om Malmö ligger området Bellevue. På en av gatorna står en charmig 20-tals villa. Här har Per och Cecilia Bertland bott sedan augusti 2006 men huset köpte de redan i

Läs mer

Nu är det dags! Tillsammans gör vi Kungsbacka tillgängligt

Nu är det dags! Tillsammans gör vi Kungsbacka tillgängligt Nu är det dags! Tillsammans gör vi Kungsbacka tillgängligt Nu är det dags! Har du som fastighetsägare satt dig in i frågan om enkelt avhjälpta hinder? Om inte så är det hög tid nu! Varför denna broschyr?

Läs mer

SPÅRVÄGSMUSEET / BAKGRUND

SPÅRVÄGSMUSEET / BAKGRUND SPÅRVÄGSMUSEET SPÅRVÄGSMUSEET / BAKGRUND Spårvägsmuseet kommer flytta från sina lokaler i kvarteret Persikan. Museets nya permanenta lokalisering blir i norra Djurgårdsstaden inom det gamla gasverksområdet

Läs mer

KV 1 HÖGSKOLA. Bygherre: Akademiska Hus Arkitekt: BSK Arkitekter AB. Godkänt dokument -, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr

KV 1 HÖGSKOLA. Bygherre: Akademiska Hus Arkitekt: BSK Arkitekter AB. Godkänt dokument -, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr KV 1 116 117 HÖGSKOLA Bygherre: Akademiska Hus Arkitekt: BSK Arkitekter AB Organisation innehåller lokaler för universitetsverksamhet. Plan 0 ligger under mark och innehåller en beintlig service- och

Läs mer

WWW.ENTRESKYLTAR.SE BY BÄCCMAN BERGLUND SWEDEN

WWW.ENTRESKYLTAR.SE BY BÄCCMAN BERGLUND SWEDEN WWW.ENTRESKYLTAR.SE BY BÄCCMAN BERGLUND SWEDEN Entreskyltar.se drivs av Fia Berglund och Malin Bäccman som har tagit fram detta unika koncept för entréskyltar, anslagstavlor, portkodstavlor, namnskyltar

Läs mer

Drömmen om ett vackrare hem

Drömmen om ett vackrare hem Drömmen om ett vackrare hem 1 Vår kärlek till trä har sin förklaring Vårt företag har byggt trappor i det lilla inlandssamhället Norsjö i Västerbotten sedan 1923. Det är ganska enkelt att förstå varifrån

Läs mer

DET PERFEKTA HUSET FÖR DEN MODERNA FAMILJEN. Det finns inget som din egen gräsmatta...

DET PERFEKTA HUSET FÖR DEN MODERNA FAMILJEN. Det finns inget som din egen gräsmatta... 1 Det finns inget som din egen gräsmatta... DET PERETA HUSET ÖR DEN MODERNA AMILJEN Viktor Hanson har i samarbete med Engstrand och Speek arkitekter tagit fram ett hus som är anpassat för det moderna livet

Läs mer

Lokalerna är perfekta för vår bolagsstämma och servicen är utmärkt, vi har ett mycket gott samarbete. Ove Köhler

Lokalerna är perfekta för vår bolagsstämma och servicen är utmärkt, vi har ett mycket gott samarbete. Ove Köhler Lokalerna är perfekta för vår bolagsstämma och servicen är utmärkt, vi har ett mycket gott samarbete. Alla skapa Dina personliga Kreativa Ove Köhler LKAB möten När människor möts händer något. Nya idéer

Läs mer

Fråga oss dekal räkning

Fråga oss dekal räkning Du använder stadens mark för din uteservering. För att få göra det ska du följa villkoren här. Villkoren finns för att: alla ska kunna använda gator, trottoarer och torg på bästa sätt, även personer som

Läs mer

Utbildningslokaler i HSC

Utbildningslokaler i HSC Health Sciences Centre Utbildningslokaler i HSC Health Sciences Centre, Box 157 (Baravägen 3), 221 00 Lund Health Sciences Centre Allmänt om våra lokaler Vi har undervisningslokaler på plan 0, 1, 2 och

Läs mer

Lokaler KONSERT & KONGRESS I LINKÖPING

Lokaler KONSERT & KONGRESS I LINKÖPING Lokaler KONSERT & KONGRESS I LINKÖPING AB Box 1397 Konferens och lokalbokning: Fax: 013-190 00 90 E-post: www.arenabolaget.se Crusellhallen Stor och ståtlig med härlig akustik och karaktär. Upplev känslan

Läs mer

känsla Värme, ljus & en mjuk

känsla Värme, ljus & en mjuk Värme, ljus & en mjuk känsla Det förenar två småländska byggprojekt som trots att de är mycket vitt skilda som objekt har flera gemensamma nämnare. En sådan nämnare är ljusgrå Borghamnskalksten, en annan

Läs mer

Ett nytt klassrum skulle skapas men hur ska det göras? Vi började

Ett nytt klassrum skulle skapas men hur ska det göras? Vi började Ett nytt klassrum skulle skapas men hur ska det göras? Vi började med att ta alla de mått som vi kunde tänkas behöva. För att få en större yta att nyttja bestämmer vi oss snabbt för att plock bort en av

Läs mer

Bilaga #1 Rumsbeskrivning till Underlag för offertförfrågan tillbyggnad av villa Västervångsgatan 19, Malmö. Anne Gyberg / Michael Gyberg

Bilaga #1 Rumsbeskrivning till Underlag för offertförfrågan tillbyggnad av villa Västervångsgatan 19, Malmö. Anne Gyberg / Michael Gyberg till Underlag för offertförfrågan tillbyggnad av villa Västervångsgatan 19, Malmö Anne Gyberg / Michael Gyberg Inledning Sida 2 av 8 Denna bilaga går igenom rum för rum och beskriver vad det är vi önskar

Läs mer

Enkätundersökning bland studenter om uppfattningen kring studieplatser

Enkätundersökning bland studenter om uppfattningen kring studieplatser Enkätundersökning bland studenter om uppfattningen kring studieplatser vid Samhällsvetenskapliga fakulteten och Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet Andrea Burda Handelshögskolans i Göteborg Studentkår

Läs mer

Trygghetsvandring tankar på vägen

Trygghetsvandring tankar på vägen Trygghetsvandring tankar på vägen 1 LÄTT SVENSKA Innehåll Sätt ner foten för ett tryggt, jämställt och mer demokratiskt samhälle... 3 Din kunskap behövs!... 4 Förmöte... 5 Andra mötet vandringen... 5 Avslutande

Läs mer

BJÖRKRIS. Råd och riktlinjer. Kvarter K. Antagen: 2012-01-12 BN 9 F H M J C E

BJÖRKRIS. Råd och riktlinjer. Kvarter K. Antagen: 2012-01-12 BN 9 F H M J C E BJÖRKRIS O Råd och riktlinjer Kvarter K L N I K F H M J C E B D A Antagen: 2012-01-12 BN 9 Innehåll Innehåll Inledning Bakgrund Behöver jag bygglov? Detaljplan Tillbyggnader i Björkris Avskärmning kring

Läs mer

CHECKLISTA. för ökad tillgänglighet

CHECKLISTA. för ökad tillgänglighet CHECKLISTA för ökad tillgänglighet Denna checklista är framtagen av projektet En stärkt röst med hjälp av projektets organisationer: Förbundet Unga Rörelsehindrade, Unga Reumatiker, Unga Allergiker, Svenska

Läs mer

RUMSBESKRIVNING. Inklusive inventarielista. Bilaga till hyreskontrakt. Kv. Atleten 1, Linköping 2012-02-08

RUMSBESKRIVNING. Inklusive inventarielista. Bilaga till hyreskontrakt. Kv. Atleten 1, Linköping 2012-02-08 RUMSBESKRIVNING Inklusive inventarielista Bilaga till hyreskontrakt Kv. Atleten 1, Linköping 2012-02-08 Allmänt: Lokalen byggs om för 130 personer. Ej reinvestering anger utrustning för vilken Linköpings

Läs mer

Samrådsmöte mellan Kultur- och fritidsförvaltningen och Kommunens funktionshinderråd

Samrådsmöte mellan Kultur- och fritidsförvaltningen och Kommunens funktionshinderråd 2014-01-31 SID 1/2 Protokoll 2014-01-27 Samrådsmöte mellan Kultur- och fritidsförvaltningen och Kommunens funktionshinderråd Närvarande: Pernilla Järveroth, Ida-Maria Hallberg, Thomas Lindberg (KFF), Linnéa

Läs mer

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn Där ljudet möter ljuset skapas komforten Utmaningarna för kontor Öppen kommunikation har förändrat hur vi arbetar. Kontoret är inte längre en plats man går

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING

SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING och synpunkter från samtal och vandringar med boende, besökare i olika åldrar VISION Trygg omgivning, levande torg och välkomnande entréer För att uppnå märkbara förändringar

Läs mer

Villkor för uteserveringar

Villkor för uteserveringar Villkor för uteserveringar Villkorsbilaga US 2015 Innehållsförteckning Du får inte bygga golv 2 Avgränsning (staket) 2 Allt ska få plats innanför avgränsningen 2 Rullstolar ska kunna komma in 3 Nödutgångar

Läs mer

Bilaga 2 del B. Checklistan i exemplet består av två delar, formulär A och B. Formulär A är en allmän del som gäller en hel byggnad.

Bilaga 2 del B. Checklistan i exemplet består av två delar, formulär A och B. Formulär A är en allmän del som gäller en hel byggnad. Bilaga 2 del B Checklista för kontrollrond (egenkontroll) Denna checklista kan användas som den är, eller ses som ett exempel, en mall för att utarbeta en egen checklista. I egna checklistor kan man lägga

Läs mer

Brf Enavallen, Munksundet. Inredningsstandard för ditt nya hem

Brf Enavallen, Munksundet. Inredningsstandard för ditt nya hem Brf Enavallen, Munksundet Inredningsstandard för ditt nya hem INNEHÅLL Inledning............................. 3 Ditt Kök.............................. 5 Standardval, kök...................... 6 Ditt Badrum...........................

Läs mer

AR AV STÅL SAMLA BJUDA IN ÖPPNA UPP UTVIDGA ÖAR AV STÅL

AR AV STÅL SAMLA BJUDA IN ÖPPNA UPP UTVIDGA ÖAR AV STÅL K O N C E P T SAMLA "Ingen människa är en ö, hel och fullständig i sig själv; varje människa är ett stycke av fastlandet, en del av det hela. John Donne Att utforma en mötesplats för människor, en punkt

Läs mer

Beskrivning av normal städnivå

Beskrivning av normal städnivå Beskrivning av normal städnivå Lokalvård skall vara avslutad före kl. 08.00 av lärosalar, datorsalar, grupprum, andaktsrum, laborationssalar och sammanträdesrum. Lokalvård skall utföras så att störningar

Läs mer

FÄRG förnyar ditt hem

FÄRG förnyar ditt hem FÄRG förnyar ditt hem Innehåll FÄRG Inred med färger Sida 5 Nordisk svalka - naturlig stillhet Sida 7 New York stil - en lite råare miljö Sida 9 DOMESTIC Standard Sida 11 Målning - grundläggande råd Sida

Läs mer