LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida"

Transkript

1 Plan- och miljönämnden Dnr 2012 Budgetuppföljningsrapport Från ekonomikontoret föreligger budgetuppföljningsrapport för plan- och miljökontoret avseende perioden jan-mars Riktpunkten är 25 %. Rapporten för hela kontoret inkl. nämnden visar en kostnad på 19 %. Intäktssidan visar 2 % och nettot uppgår till 36 %. Lägga redovisad budgetuppföljningsrapport till handlingarna.

2 Plan- och miljönämnden Dnr 2012 DELEGERADE BYGGLOV MARS 2012 Besl Datum Fastighet/Sökande Art av byggnation JK Lessebo SÄLEN 6 Anders Johansson Östergatan Hovmantorp Bygglov för uterum samt takkupa JK Lessebo SOFIELUND 4 Storgatan 55, Lessebo Bygglov för garage och förråd Ulf Pettersson Kronobergsgatan Lessebo JK Lessebo SKRUV 13:11 Lessebo kommun Box Lessebo JK Lessebo LESSEBO 2:7 Lessebo kommun Box Lessebo JK Lessebo HOVMANTORP 6.1 Hembygdsparken Bygglov för teknikbod Bygglov för väderskydd Bygglov för skärmplank Östra Värends Biodlareförening c/o Stig Karlsson Norrhemsgatan Hovmantorp JK Lessebo GRIMSNÄS 1:11 Ljuder Hembygdsförening c/o Maria Örnberg Markmann Grimsnäs Herrgård Skruv Bygglov för utomhusscen

3 Plan- och miljönämnden fortsättning från sid 3 JK Lessebo KYRKAN 6 Alexandra Podgorska Herrgårdsgatan Lessebo Bygglov för inglasad altan Lägga erhållen information om delegationsbeslut till handlingarna.

4 Plan- och miljönämnden Dnr 2012 DELEGERADE STARTBESKED MARS 2012 Besl Datum Fastighet/Sökande Art av byggnation JK Lessebo BLÅSAREN 4 Hans Andersson Prästgatan Hovmantorp Tillbyggnad av bostadshus och installation av braskamin JK Lessebo Hamund 2 Fredrik Jansson Hamundegatan Hovmantorp JK Lessebo KOSTA 3:32 Jan Danielsson Hantverksgatan Kosta Installation av braskamin Installation av braskamin och rökkanal Lägga erhållen information om delegationsbeslut till handlingarna.

5 Plan- och miljönämnden Dnr 2012 DELEGERADE PARKERINGSTILLSTÅND 1:a KVARTALET 2012 Under perioden (kvartal 1) har 7 parkeringstillstånd utfärdats. Lägga erhållen information om delegationsbeslut till handlingarna.

6 Plan- och miljönämnden Dnr 2012 DELEGERADE MILJÖÄRENDE MARS 2012 Besl Datum Fastighet/Sökande Ärende UBR LESSEBO ORMESHAGA 5:14 Tekniska nämnden Lessebo kommun Ansökan om tillstånd till anläggande av enskilt avlopp med sluten tank UBR LESSEBO EKEBERGA 1:6 Lars-Göran och Cina Wirsén Ekeberga Ekelund Kosta Ansökan om tillstånd till nytt enskilt avlopp, inklusive vattentoalett UBR LESSEBO VIDA 9:1 och 9:2 Annikki Knutsson Värendsgatan Lessebo Anmälan om installation av värmepump enl 17 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd UBR LESSEBO KOSTA 3:69 Pralinen, Kosta Outlet OKB Restaurang AB Registrering av livsmedelsanläggning enligt förordning (EG) 852/2004. Lägga erhållen information om delegationsbeslut till handlingarna.

7 Plan- och miljönämnden Dnr DELGIVNING Förlängd tid för utbyggnad och drifttagning av nya anläggningar vid avloppsreningsverket i Skruv, Lessebo kommun Miljöprövningsdelegationen inom Länsstyrelsen har i beslut lämnat Lessebo kommun medgivande till förlängning av tiden för utbyggnad och drifttagning av nya anläggningar vid avloppsreningsverket i Skruv till den 31 december Beslut om bidrag till omläggning av tak på Kosta musikhus inom fastigheten Lessebo Kosta 3:4, Lessebo kommun Länsstyrelsen har i beslut med stöd av 2 förordningen (2010:1121) om bidrag till kulturhistoriska överkostnader till omläggning av tak inom rubricerad fastighet. Högsta bidragsbeloppet är kr. Arbetena skall vara slutförda senast den 31 oktober Angående tillstånd till förändring av uppvärmningssystemet i Ljuders kyrka, Hovmantorp-Ljuders kyrkliga samfällighet Länsstyrelsen har i beslut med stöd av 4 kap lagen (1988:950) bifallit Hovmantorp-Ljuders kyrkliga samfällighet tillstånd till förändring av uppvärmningssystemet i Ljuders kyrka. Det nya systemet ska baseras på bergvärme. De förändringar mot tidigare tillståndsbeslut är att fyra borrhål och grävning omfattande en sträcka på ca meter skall göras, inom samma område som tidigare tillstånd medgett grävning för. Beslutet är giltigt i tre år från beslutsdatum.

8 Plan- och miljönämnden Dnr fortsättning från sid 8 Tillstånd till åtgärder för röt- och mögelangripen golvkonstruktion, mögelsanering i blindbotten och krypgrund samt städning av krypgrund i Ljuders kyrka, Hovmantorp-Ljuders kyrkliga samfällighet. Länsstyrelsen har i beslut med stöd av 4 kap 3 lagen om kulturminnen bifallit ansökan om tillstånd till att åtgärda golvkonstruktionen genom att mögelsanera blindbotten och krypgrund och städa krypgrunden i Ljuders kyrka. Arbetena utgår från åtgärdsförslag upprättat av Ljungby Fuktkontroll och Sanering AB. Beslutet är giltigt i tre år från beslutsdatum. Anmälan för samråd enligt 12 kap 6 miljöbalken om nedgrävning av kablar och anläggningar av transformatorstationer mellan Lessebo och Fagerhult, Lessebo kommun Länsstyrelsen har i beslut meddelat ONE Nordic AB att ingen invändning finns mot de planerade åtgärder som tas upp i samråd. Beslut om bidrag till omläggning av tak på brukskapellet inom Lessebo tätort, Lessebo kommun Länsstyrelsen har i beslut med stöd av 2 förordningen om bidrag till kulturmiljövården att lämna bidrag till kulturhistoriska överkostnader till omläggning av tak inom rubricerad fastighet. Högsta bidragsbeloppet är kr. Arbetena skall vara slutförda och godkända senast den 31 oktober Överklagande av beslut den 24 augusti 2011 om bygglov för inredning av vindsvåning på fastigheten Hovmantorp 5:3, Lessebo kommun. Plan och miljönämnden beslutade den 24 augusti 2011 att inte bevilja bygglov för inredning av vind på fastigheten Hovmantorp 5:3. Ansökan stred mot gällande områdesbestämmelser. Nytt förslag till detaljplan har framarbetats och nämnden var inte villig att föregripa pågående planläggning. Nämndens beslut överklagades. Länsstyrelsen har i beslut avslagit överklagandet.

9 Plan- och miljönämnden Dnr fortsättning från sid 9 Slutligt beviljat LOVA-bidrag till projektet Inventering av enskilda avlopp från Lessebo Kommun Länsstyrelsen har i beslut med stöd av (2009:381) förordningen om statligt stöd till lokala vattenvårdsprojekt (LOVA) godkänt kommunens slutredovisning för det lokala vattenvårdsprojektet Inventering av enskilda avloppsanläggningar. Länsstyrelsen betalar ut kronor och har således slutligt beviljat bidrag med kronor till Lessebo kommun., vilket motsvarar 50 % av den totala kostnaden. Lägga erhållen delgivningsinformation till handlingarna.

10 Plan- och miljönämnden Dnr Ändring av detaljplanen för Hovmantorp samhälle, del av Hovmantorp 5:1 område Strandgatan Det antecknades att nämnden tidigare i sammanträde behandlat ärendet varvid beslut togs att låta planförslaget bli föremål för granskning enligt plan- och bygglagen (PBL ) kap Förslag till detaljplan för Hovmantorp samhälle, del av Hovmantorp 5:1 område Strandgatan, Lessebo kommun, Kronobergs län upprättat har varit utställt för granskning enligt PBL 5:18 under tiden 7 mars 2 april Under granskningstiden har 5 skrivelser eller erinringar inkommit. Ett granskningsutlåtande över inkomna skrivelser med kommentarer har sammanställts daterat april Av granskningsutlåtande framgår de förslag till justeringar som föreslås av planförslaget. 1. Plankartan förses med 1. egenskapsgräns för det område som skall upphävas. 2. Planbeskrivningen justeras på sid 4 under rubriken vattenskydd med: Hela planområdet ligger inom yttre vattenskyddsområdet för Hovmantorps vattentäkt i Rottnen 3. I PM för spill- och dagvattenutredning på sidan 4 i figur 4 har dränstråk för vägdagvatten markerats på tomtmark. Detta ändras till placering på gatumark. 4. För övrigt skall inkomna erinringar och synpunkter inte föranleda någon ändring av planförslaget. Efter att ha undersökt förutsättningarna att förse plankartan med en egenskapsgräns, visar det sig att det är svårt att i kartan redovisa en tydlig markerad gräns. Frågan har diskuterats med länsstyrelsen. Punkten 1 åtgärdas inte. Planhandlingarna har reviderats med anledning av ovannämnda punkter Revideringarna är av sådan mindre art att ny utställning inte erfordras. (PBL 5 kap 25 ).

11 Plan- och miljönämnden Dnr fortsättning från sid 11 Förslag till detaljplan för Hovmantorp samhälle, del av Hovmantorp 5:1 område Strandgatan, Lessebo kommun, Kronobergs län upprättat och reviderat är föremål för antagande. 1. Bortsett från punkt 2 i förslag till justeringar av planhandlingarna skall övriga erinringar från fastighetsägarna inte föranleda någon ytterligare ändring av planförslaget. 2. Godkänna förslag till detaljplan för Hovmantorp samhälle, del av Hovmantorp 5:1 område vid Strandgatan, Lessebo kommun, Kronobergs län sådant det åskådliggjorts på upprättat och reviderat förslag, med tillhörande planbeskrivning, behovsbedömning, spill- och dagvattenutredning samt granskningsutlåtande. 3. Föreslå kommunfullmäktige att antaga planförslaget enligt plan- och bygglagen (SFS ) kap Föreslå kommunfullmäktige att enligt miljöbalken 7 kap 18 och enligt plan- och bygglagen 4 kap 17 upphäva strandskyddet i den omfattning som planen anger. 5. Som särskilt skäl för upphävandet anges i miljöbalken 7 kap 18 de särskilda skäl som utgör förutsättningar som krävs för upphävande av strandskyddet. Här hänvisas till p 5: Området behöver tas i anspråk för att tillgodose ett angeläget allmänt intresse som inte kan tillgodoses utanför området. Det är ett mycket angeläget intresse för kommunen att kunna erbjuda attraktiva bostäder för att utveckla Hovmantorp och bibehålla ett underlag för samhällsservice. Planförslaget bedöms inte stå i konflikt med strandskyddets syfte enligt 7 kap 13 MB, då livsvillkor för växt och djurlivet inte kommer att väsentligt förändras. Inga rödlistade växter eller djurarter berörs av föreslagna åtgärder. Allmänheten kommer fortfarande ha tillgång till stranden.

12 Plan- och miljönämnden Dnr Förslag till planprogram för Lessebo samhälle del av Lessebo 9:1, Ekebacken Det antecknades att plangruppen tidigare i sammanträde behandlat ärendet och Förslag till planprogram har i förhandskopia tagits fram av SWECO daterat Förslaget har redovisats vid planberedning på länsstyrelsen samt för kommunstyrelsen Nämnden diskuterar ärendet. 1. Låta planprogrammet bli föremål för samråd enligt plan- och bygglagen kap 5 11.

13 Plan- och miljönämnden Dnr LJUDERS-HÄSTEBÄCK 2:18 Fastighetsägare: Sökanden: Peter Fransson Snickeri AB Kråksjö SKRUV Fastighet: Lessebo Ljuders-Hästebäck 2:18 Kråksjö, SKRUV Byggnadsobjekt: Till- och ombyggnad av industribyggnad samt nybyggnad av panncentral. Ansökan om bygglov för tillbyggnad av industri. Ansökan omfattar tillbyggnad av industribyggnad mot väster avseende lager och utlastning i storlek B x L = 24,7 x 36,7 meter = 906,5 m 2 Därutöver avses en fristående panncentral, ca 20 m öster om industribyggnaden uppföras i storlek med B x L = 8,5 x 13,0 meter = 110,5 m 2. Panncentralens skorsten har enligt ritning en höjd av 12 meter. Byggnaden ligger utanför detaljplanelagt område. Jämlikt plan- och bygglagen kap 9 25 skall kända sakägare beredas tillfälle att yttra sig över en ansökan om åtgärden utförs i ett område som inte omfattas av en detaljplan eller områdesbestämmelser och inte är en sådan åtgärd som avses i kap 9 31 a, 1. Berörda sakägare har fått tillfälle yttra sig över ansökan. Eventuella synpunkter skall skriftligen vara Plan- och miljönämnden tillhanda senast den 27 april Då remisstiden ännu inte gått ut vid sammanträdet kan inga beslut tas. Ärendet föredras för nämnden.

14 Plan- och miljönämnden Dnr fortsättning från sid Delegera ärendet till bygg- och planchefen att bevilja bygglov när remisstiden gått ut samt att inga erinringar i ärendet inkommit.

15 Plan- och miljönämnden Dnr LESSEBO 13:1 Fastighetsägare: Sökanden: Fredrik Ask Lindgatan LESSEBO Fastighet: Lessebo Lessebo 13:1 Lindgatan LESSEBO Byggnadsobjekt: Tillbyggnad av inglasad altan Ansökan om bygglov för inglasad altan Ansökan omfattar inglasad altan i storlek B x L = 4,5 x 5,25 meter = 23,6 m 2. Vid sidan om altanen avses ett trädäck byggas. Det antecknades att nämnden i tidigare sammanträde beviljat bygglov för om- och tillbyggnad av bostadshuset. Den då redovisade inbyggda altanen undantogs från bygglovsbeslutet med hänvisning att sökanden skulle omarbeta förslag till inglasat uterum, varvid fasaden anpassas till områdets egenart och till byggnaden i övrigt. Nu inkommen ansökan har ändrats i förhållande till tidigare ansökan. Sökanden har diskuterat utformningen med representant från Smålands museum. Parterna är överens om tillbyggnadens utformning. Ett större trädäck har dock borttagits. 1. Med stöd av plan- och bygglagen kap 9 30 bevilja bygglov.

16 Plan- och miljönämnden Dnr fortsättning från sid Åtgärden får inte påbörjas innan nämnden lämnat ett startbesked enl. PBL kap Sökanden skall inlämna en kontrollplan enl. PBL kap som fastställs i samband med startbeskedet. Bygglovet upphör att gälla om åtgärden inte påbörjats inom två år och avslutats inom fem år från detta beslutsdatum. Startbesked upphör att gälla den dag då beslutet om bygglov upphör att gälla. Besvärshänvisning. Lovavgift enligt fastställd taxa. Faktura översändes separat.

17 Plan- och miljönämnden Dnr LESSEBO 12:16 Fastighetsägare: Sökanden: Lessebo kommun Box LESSEBO E:ON ELNÄT SVERIGE AB Box VÄXJÖ Fastighet: Lessebo Lessebo 12:16 Ärende: Strandskyddsdispens Ansökan om strandskyddsdispens. Ansökan avser strandskyddsdispens för kabelnedgrävning av HSB-kabel. Kabeln som kommer från Kostavägen/väg 838 norr ifrån, viker av sydost mot grusväg mellan Kostavägen och Ekebacken. Grävningen passerar norra spetsen på Hägnaviken i sjön Läen. Schakten utförs i vägområdet några meter från vattnet och förläggs därmed inom strandskyddat område för sjön Läen. Inom sjön Läen råder strandskydd intill ett avstånd av 100 meter. Enligt miljöbalken kap 7 15 får inte grävningsarbeten utföras som väsentligt förändrar livsvillkoren för djur- och växtarter. Det bedöms att kabelnedgrävningen inte påverkar vare sig djur- eller växtriket, inte heller några kända natur- och kulturvärden. Länsstyrelsen har i beslut genom samråd enligt 12 kap 6 miljöbalken ingen erinran mot de planerade åtgärderna.

18 Plan- och miljönämnden Dnr fortsättning från sid Med stöd av kap 7 miljöbalken 18b lämna dispens från allmänna strandskyddet för kabelnedgrävning. 2. Som särskilt skäl är att marken tas i anspråk för att tillgodose ett angeläget intresse som inte kan tillgodoses utanför området, samt att åtgärden avser en utvidgning av pågående verksamhet. 3. För arbetets utförande skall hänsyn tas till särskild lagstiftning. Yttrande i länsstyrelsens samrådsbeslut ärendenummer skall iakttagas. 4. Den tänkta sträckningen av kabelnedgrävningen medför i princip att inget hinder finns för allmänheten att passera ett område närmast strandlinjen. 5. Kabelsträckningen bedöms inte påverka livsvillkor för djur- och växtlivet. Kopia för kännedom till: Länsstyrelsen i Kronobergs län Upplysning: Länsstyrelsen skall enligt miljöbalken kap 19 3 b bedöma om att göra en överprövning av ett kommunalt dispensbeslut inom tre veckor från den dag kommunens beslut kom in till länsstyrelsen. Beslutet upphör att gälla om den åtgärd som avses med dispensen inte har påbörjats inom två år och avslutats inom fem år från den dag då beslutet vann laga kraft. Besvärshänvisning

19 Plan- och miljönämnden Dnr PRÄSTGÅRDEN 3 Fastighetsägare: Sökanden Robin Lydig Planetvägen 1 Lgh VÄXJÖ Fastighet: Lessebo Prästgården 3 Kårlandavägen HOVMANTORP Byggnadsobjekt: Förhandsbesked för placering av byggnad på mark som ej får bebyggas Ansökan avser en förfrågan om förhandsbesked avseende uppförande av del av garage på mark som inte får bebyggas s.k. prickad mark. Gällande detaljplan för fastigheten är fastställd Längs den norra, östra och västra fastighetsgränsen är marken markerad som mark som inte får bebyggas. Sökanden har önskemål om att placera planerad garagebyggnad delvis på mark som inte får bebyggas. 2 meter in på prickad mark i framkanten och 3 meter in i bakkanten. Byggnaden kommer då att strida mot gällande detaljplan. Bygglov kan enligt plan- och bygglagen 9 kap 31b eventuellt lämnas till liten avvikelse från gällande detaljplan om avvikelsen är förenlig med syftet med planen. Innan beslut om förhandsbesked lämnas skall enligt plan- och bygglagen 9 kap 25 kända och berörda sakägare beredas tillfälle att yttra sig över ansökan. Fastighetsägarna till Lessebo Prästgården 1, 2 och 4 samt Lessebo Hamund 9 och 10 har skriftligen i inkomna yttranden inget att erinra mot garagets placering.

20 Plan- och miljönämnden Dnr fortsättning från sid 20 1 Såsom förhandsbesked meddela sökanden att plan- och miljönämnden tillåter att del av garagebyggnaden placeras på mark som enligt gällande detaljplan inte får bebyggas, s.k. prickad mark. Upplysning Beslutet om förhandsbesked är bindande vid den kommande bygglovsprövningen, om ansökan görs inom två år från den dag då förhandsbeskedet vann laga kraft. Besvärshänvisning

21 Plan- och miljönämnden Dnr Miljöpris 2011 Plan- och miljönämndens ambition är att årligen dela ut kommunens miljöpris. Nämnden har annonserat i pressen och kommunens hemsida för att få in förslag till miljöpristagare. Fyra förslag har inkommit. Enligt statuten till miljöpristagare kan även nämnden själv föreslå kandidat. Nämnden diskuterar de olika inkomna förslagen till miljöpristagare, och kommer fram till att utse: Mia o Sune Markmann, Grimsnäs herrgård till 2011 års miljöpristagare 1. Lessebo kommuns miljöpris för 2011 tilldelas Mia o Sune Markmann för sitt arbete och engagemang att för framtiden skydda de höga naturvärden som bäddar in Grimsnäs herrgård. Motivering: Mia och Sune Markmann, i utvandrarbygdens Ljuder, har med ett stort personligt engagemang satsat på en ekologisk inriktning av verksamheten där även naturmiljön står i fokus. Marken runt Grimsnäs herrgård rymmer mycket höga naturvärden, där skogen har funnits länge och brukats med gamla traditionella metoder. I området finns stora variationer som gör att många olika arter kan leva och trivas. Markägarna Mia och Sune Markmann har på eget initiativ ansökt om skydd av den värdefulla skogen. Genom att avsätta en del av marken till biotopskyddsområde skyddas skogen, den biologiska mångfalden och de kulturhistoriska värdena för kommande generationer. 2. Miljöpriset kommer att utdelas officiellt vid Grimsnäs herrgård

22 Plan- och miljönämnden Dnr Förslag till revidering av policy för fordonstvätt i Lessebo kommun Kommunerna i Kronobergs och Blekinge län har inom Miljö- och byggsamverkan Kronoberg-Blekinge, arbetat fram ett nytt förslag på gemensam policy för krav på fordonstvättverksamhet, utefter vad de bedömer vara möjligt och skäligt och enligt miljöbalkens hänsynsregler. Policy för fordonstvätt i Lessebo kommun har tidigare i sammanträde antagits av plan- och miljönämnden. I den förra versionen från 2005 har det funnits en tidplan för införande av vissa krav för anläggningar med fordonstvätt. Tidplanen har gått ut och är inaktuell. Policyn som gäller i Kronobergs län bör uppdateras och därefter antas av kommunerna i de båda länen. Miljö- och byggsamverkan Kronoberg-Bleking har skickat ut ärendet på remiss till resp. kommun. Eventuella erinringar skall vara Miljö- och byggsamverkan tillhanda senast den 23 april Förslag till policy för Lessebo kommun diskuteras. 1. I princip godkänna föreliggande förslag till omarbetad policy. 2. Avvakta med slutligt beslut till slutlig version är upprättad.

23 Plan- och miljönämnden Dnr LESSEBO KVARNSJÖRÅS 1: 6 Fastighetsägare: Sökanden Regina Schröder Kreutztaler Strasse 49 D Nepten Tyskland Fastighet: Lessebo Kvarnsjörås 1:6 Strömbergshyttan, Landesborg HOVMANTORP Objekt: Dispensansökan om förbättring av befintligt enskilt avlopp Det antecknades att inventering av enskilda avlopp i kommunen har genomförts under Befintligt avlopp på fastigheten Lessebo Kvarnsjörås 1:6 med adress Strömbergshyttan, Landesborg består av 1-kammarbrunn. Efterföljande rening saknas. Plan- och miljönämnden kan besluta om förbud om fortsatt utsläpp. Nämnden ser dock helst att fastighetsägaren på eget initiativ åtgärdar avloppet och dess brister. Ansökan skall vara nämnden tillhanda senast den 31 augusti Fastighetsägaren begär dispens att få fortsätta använda befintligt avlopp utan åtgärd. Med anledning av detta motivera fastighetsägaren att huset endast används som fritidshus och nyttjas av 1 person under högst 30 dagar per år. Huset hyrs heller inte ut resten av året. Regelbunden tömning sker av 1-kammarbrunnen.

24 Plan- och miljönämnden Dnr fortsättning från sid Avslå ansökan om dispens om att inte vidtaga några åtgärder. 2. Inlämnande av ansökan om tillstånd för anläggande av enskilt avlopp förlängs och skall vara inlämnad senast Nämndens motivering till beslut: Avloppsvatten som släpps ut har enbart passerat en 1-kammarbrunn. Den rening som sker är otillräcklig/obefintlig och avloppet uppfyller därmed inte kraven på rening enligt 9 kap. 7 i miljöbalken. Utsläpp av orenat avloppsvatten i sjöar och vattendrag orsakar övergödning vilket bl.a. leder till syrebrist, algblomning och igenväxning. Det aktuella avloppet ligger i ett område där plan- och miljönämnden bedömt att avloppet ska utföras med normal skyddsnivå. Recipienten är Kvarnsjön (i Ronnebyåns vattensystem) som klassas som mindre känslig. Miljöbalken Plan- och miljönämnden får enligt 26 kap. 9 miljöbalken meddela de förelägganden eller förbud som behövs för att miljöbalken samt föreskrifter, domar och andra beslut som har meddelats med stöd av balken ska efterlevas. I 9 kap. 7 miljöbalken föreskrivs att avloppsvattnet ska avledas och renas eller tas om hand på något annat sätt så att olägenhet för människora hälsa eller miljö inte uppkommer. För detta ändamål ska lämpliga avloppsanordningar eller andra inrättningar utföras. Miljöbalken anger i 2 kap 3, att den som avser att bedriva en verksamhet eller vidta en åtgärd ska iakttaga de skyddsåtgärder som behövs för att motverka skador eller olägenheter för människor eller miljön. Besvärshänvisning.

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Plan- och miljönämnden 2009-04-22 2 136 Dnr.2007.2.253 Förslag till planprogram för Lessebo samhälle område Sofielund 4 och 7. Det antecknades att Plan- och miljönämnden tidigare i sammanträde 2008-04-17

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Plan- och miljönämnden 2012-03-07 2 107 Dnr 2012 Budgetuppföljningsrapport Från ekonomikontoret föreligger budgetuppföljningsrapport för plan- och miljökontoret avseende perioden jan-feb 2012. Riktpunkten

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Plan- och miljönämnden 2012-10-17 2 168 Dnr Budgetuppföljningsrapport Från ekonomikontoret föreligger budgetuppföljningsrapport för plan- och miljökontoret avseende perioden jan-sep 2012. Riktpunkten är

Läs mer

Strandskyddsdispens och bygglov för nybyggnad av småbåtshamn

Strandskyddsdispens och bygglov för nybyggnad av småbåtshamn 1 (5) Jan Eric Vilén Primusgatan 94 112 67 Stockholm Strandskyddsdispens och bygglov för nybyggnad av småbåtshamn Fastighet RÄVSNÄS S:6 Beslut Bygg- och miljönämnden beslutar: att med stöd av 7 kap 18

Läs mer

Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 juni 2010, kl. 13 30 14 45.

Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 juni 2010, kl. 13 30 14 45. Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 juni 2010, kl. 13 30 14 45. Evert Johansson, s, ordförande Jan Korsfeldt, m Roy Wasniowski, v Ej tjänstgörande Arne Holmgren, s Kenneth Hallberg,

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Plan- och miljönämnden 2009-03-11 2 123 Dnr. 2009.0077.209 Budgetuppföljningsrapport Från ekonomikontoret föreligger budgetuppföljningsrapport för plan- och miljökontoret avseende perioden Jan.-Feb. 2009.

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Plan- och miljönämnden 2010-03-10 2 13 Dnr. 2010 Budgetuppföljningsrapport Från ekonomikontoret föreligger budgetuppföljningsrapport för plan- och miljökontoret avseende perioden jan.-feb. 2010. Riktpunkten

Läs mer

Tord Larsson (S) Ordförande 90,91 Malin Sundberg (S) Per G Harnesk (SV) Helen Swartling (MP) Wivi-Anne Mulk (SV)

Tord Larsson (S) Ordförande 90,91 Malin Sundberg (S) Per G Harnesk (SV) Helen Swartling (MP) Wivi-Anne Mulk (SV) Plats och tid: Sammanträdesrum Fogden, kommunhuset Jokkmokk kl. 10.00-12.00 10:00-10:30 Vattenfall Eldistribution AB, Mikael Öhlund, informerar nämnden gällande transformatorstationer inom strandskydd.

Läs mer

Ödenäs 1:39 Strandskyddsdispens ( )

Ödenäs 1:39 Strandskyddsdispens ( ) Datum: 2019-05-28 Samhällsbyggnadsnämnden Handläggare: Josephine Bruhn Direktnr: Diarienr: 2019.273 SBN Ödenäs 1:39 Strandskyddsdispens (2018-0294) Ärendebeskrivning Ansökan avser strandskyddsdispens för

Läs mer

PROTOKOLL. Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30. Lasse Bergqvist

PROTOKOLL. Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30. Lasse Bergqvist PROTOKOLL Plats och tid Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30 Beslutande Per Olov Persson (M) Tommy Borg (S) John Nyman (C) Manne Wallström (MP) Lasse Bergqvist (FP) Övriga deltagande

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Tony Olsson (V) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Larsson (M)

Ingemar Tönnberg (S) Tony Olsson (V) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Larsson (M) Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 15:45 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Tony Olsson (V) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson

Läs mer

Ersättare: Judith Hult, S tjänstgörande ersättare för Bill Öhnstedt, V 42-51

Ersättare: Judith Hult, S tjänstgörande ersättare för Bill Öhnstedt, V 42-51 1 (17) Plats och tid 08.00-12.30, i BOM- rummet (i kommunhuset i Krokom) Beslutande Jan Runsten, MP, ordf 42-51 Leif Jönsson, C, 1:e vice ordf 42-45, 47-51 Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 42-51 Håkan

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Plan- och miljönämnden 2009-06-10 2 146 Dnr. 2008.007.209 Budgetuppföljningsrapport. Från ekonomikontoret föreligger budgetuppföljningsrapport för plan- och miljökontoret avseende perioden Jan.-Apr. 2009.

Läs mer

Ansökan om strandskyddsdipsens för parkering på fastighet SKAFTÖ-FISKEBÄCK 1:5 vid Gullmarn i Lysekil kommun

Ansökan om strandskyddsdipsens för parkering på fastighet SKAFTÖ-FISKEBÄCK 1:5 vid Gullmarn i Lysekil kommun Miljönämnden i mellersta Bohuslän Tjänsteskrivelse 2015-02-03 Sida 1 av 8 Miljönämnden i mellersta Bohuslän Ansökan om strandskyddsdipsens för parkering på fastighet SKAFTÖ-FISKEBÄCK 1:5 vid Gullmarn i

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Plan- och miljönämnden 2012-06-13 2 137 Dnr Budgetuppföljningsrapport Från ekonomikontoret föreligger budgetuppföljningsrapport för plan- och miljökontoret avseende perioden jan-maj 2012. Riktpunkten är

Läs mer

HERTSÅNGER 2:22- Förslag till beslut om förbud med vite för utsläpp av WC-vatten

HERTSÅNGER 2:22- Förslag till beslut om förbud med vite för utsläpp av WC-vatten Dnr: 2014/0229-12 HERTSÅNGER 2:22- Förslag till beslut om förbud med vite för utsläpp av WC-vatten Förslag till beslut Samhällsbyggnadschef föreslår Allmänna utskottet att enligt delegationspunkt M. 10.4

Läs mer

Sydnärkes byggnämnd Ansökan om strandskyddsdispens. Strandskyddsdispens för anläggande av brygga.

Sydnärkes byggnämnd Ansökan om strandskyddsdispens. Strandskyddsdispens för anläggande av brygga. Sydnärkes byggnämnd 2015-04-09 2 Länsstyrelsen Lantmäterimyndigheten 19 2015.129 Ansökan om strandskyddsdispens xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Fastighet: Askersund 1:1. Bilaga 1. Strandskyddsdispens

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 februari 2013 kl. 08:30 11:45

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 februari 2013 kl. 08:30 11:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 februari 2013 kl. 08:30 11:45 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Plan- och miljönämnden 2011-08-24 2 52 Dnr. 2011.0244 231 LESSEBO WIESELGREN 2 Fastighetsägare: Sökanden: Juraj Lensund Wieselgrensgatan 10 360 51 HOVMANTORP Phissamai Lensund Wieselgrensgatan 10 360 51

Läs mer

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-02-20 1 (18) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 2045-2053

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-05-15. STORFORS KOMMUN Miljö- och byggnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-05-15. STORFORS KOMMUN Miljö- och byggnadsnämnden 1(12) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum KERIMÄKI, Kommunhuset, torsdagen den 15 maj 2014, kl 08.30 10.25. Thomas Backelin (S), ordförande Lars-Erik Carlsson (V) Hans Lindqvist (C) Övriga deltagande

Läs mer

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertsen

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-04-21 kl 08.00-08.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Eveline Savik,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Tillbyggnad av enbostadshus

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Tillbyggnad av enbostadshus Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-04-25 2017-0753 YTTRANDE Samhällsbyggnadsnämnden Fastighet: Bo 1:180 Fastighetens adress: Doppingvägen 1 Sökande: Jesper Liedstrand Ärende: Tillbyggnad

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, tf Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, tf Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, tf Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2055-2058 Sekreterare Madeleine

Läs mer

YTTRANDE. Förslag till beslut. Redogörelse för ärendet. Samhällsbyggnadsnämnden. Fastighet: Skaftnäs 1:4 Fastighetens adress: Skaftnäs 307

YTTRANDE. Förslag till beslut. Redogörelse för ärendet. Samhällsbyggnadsnämnden. Fastighet: Skaftnäs 1:4 Fastighetens adress: Skaftnäs 307 Handläggare Datum Ärendebeteckning Tomas Burén 2018-02-02 2018-302 0480-45 03 42 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Skaftnäs 1:4 Fastighetens adress: Skaftnäs 307 Sökande: Frida Regin Sökandens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2012-08-22 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS sammanträdesrum, klockan 14.30 15.45 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Tony Frunk (S), ordförande

Läs mer

Anmälan om vattenverksamhet och dispens från strandskyddsbestämmelserna på fastigheten Hossmo 1:53, Kalmar kommun Beslut

Anmälan om vattenverksamhet och dispens från strandskyddsbestämmelserna på fastigheten Hossmo 1:53, Kalmar kommun Beslut Elektronisk delgivning Anmälan om vattenverksamhet och dispens från strandskyddsbestämmelserna på fastigheten Hossmo 1:53, Kalmar kommun Beslut Länsstyrelsen ger dispens från strandskyddsbestämmelserna,

Läs mer

Beslut att bevilja bygglov

Beslut att bevilja bygglov Stadsbyggnadsnämnden Dnr 2016-08398-575 Sida 1 (5) Henrik Åkerblom, Lena Åkerblom Knäpparvägen 38 125 57 ÄLVSJÖ Beslut att bevilja bygglov Byggnadsarbetena får inte påbörjas förrän tekniskt samråd hållits

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Christer Ahlén

Läs mer

ANSÖKAN om strandskyddsdispens

ANSÖKAN om strandskyddsdispens 1 (5) ANSÖKAN om strandskyddsdispens Sökande* Namn Organisationsnr/Personnr Adress Telefon bostad Postnummer och ort Telefon arbete/mobiltelefon Fastighet Fastighetsbeteckning Fastighetsadress Fastighetsägare

Läs mer

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) 2015-02-09 1 (12) Plats och tid Vita rummet, kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 9 februari 2015, klockan 14.00 15.50 Beslutande Erkki Visti (C), ordf Johanna Skottman (S) Benita With (S) Inga-Lill

Läs mer

Johan Hansson(M), ej tjg.ersättare Sabina Talavanic, bygg- och miljöchef Anna Henriksson, sekreterare Ove Dahlgren, 1:e miljöinspektör, 1

Johan Hansson(M), ej tjg.ersättare Sabina Talavanic, bygg- och miljöchef Anna Henriksson, sekreterare Ove Dahlgren, 1:e miljöinspektör, 1 1(13) Plats och tid Kommunhuset Vårgårda, sammanträdesrum Ljungås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Claes Hägermalm(M), ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Karl-Erik Johansson(S) Lennart Larsson(S),

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 15 Plats och tid Lessebo kommunkontor onsdagen den 29 januari 2014 kl. 15.00-16.15 ande Jan-Åke Lennartsson (C) Ordf. Bengt Axelsson (S) Ann-Kristin Berg (S) Örjan Wilhelmsson (S) Tj ers. Övriga

Läs mer

Uppdragsgivare Uppdragsgivare är densamma som sökande:

Uppdragsgivare Uppdragsgivare är densamma som sökande: ANSÖKAN OM STRANDSKYDDSDISPENS Enligt 7 kap 18 miljöbalken Bygg & Miljö Sökande Namn: Skickas till: Hörby kommun Miljönämnden 242 80 HÖRBY Organisationsnummer/Personnummer: Adress, postnummer och ort:

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön, 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 8 juni 2010

Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 8 juni 2010 Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 8 juni 2010 Sidan 3 av 44 Ärende 1 Sidan 4 av 44 Samhällsbyggnadsförvaltningen Sidan 5 av 44 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare, telefon Datum Vår beteckning

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-08-27 1(24) Filip Gille (M), ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-08-27 1(24) Filip Gille (M), ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-08-27 1(24) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-15.00 Beslutande Filip Gille (M), ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2043-2054 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Gubbängen 1:1, Tallkrogen

Gubbängen 1:1, Tallkrogen Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Bygglovsavdelningen Sida 1 (16) 2014-09-18 Handläggare Isra Hussein Telefon 08-508 27 150 Till Stadsbyggnadsnämnden Ansökan om bygglov för uppförande av 30 meter

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Sofia Söderström (mp), Kurt Jonsson (kd)

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Sofia Söderström (mp), Kurt Jonsson (kd) BYGGNADSNÄMNDEN 2011-05-17 1 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum kl 10.00 11.30 Beslutande Erik Liljencrantz ordförande (m), Marie-Louise Karlsson vice ordförande (s), Bertil Karlsson 2:e vice ordförande

Läs mer

Strandskydd. Två syften: - Att långsiktigt trygga allmänhetens tillgång till strandområden - Att bevara goda livsvillkor för djur- och växtlivet

Strandskydd. Två syften: - Att långsiktigt trygga allmänhetens tillgång till strandområden - Att bevara goda livsvillkor för djur- och växtlivet Strandskydd Två syften: - Att långsiktigt trygga allmänhetens tillgång till strandområden - Att bevara goda livsvillkor för djur- och växtlivet Strandskydd Gäller - Samtliga stränder vid havet, insjöar

Läs mer

Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael Karlsson,S 31-41

Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael Karlsson,S 31-41 1 (19) Plats och tid 08.00-12.00, i Ansätten (i kommunhuset i Krokom) Beslutande Jan Runsten, MP, ordf 31-41 Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 5 juli 2012, kl 09.30-10:25 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Torgny

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (12)

Miljö- och byggnadsnämnden (12) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-12-13 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 14.00-15.15 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Läs mer

Myndighetsnämnd. Samhällsbyggnadsförvaltningen, kl :00. Myndighetsnämnd

Myndighetsnämnd. Samhällsbyggnadsförvaltningen, kl :00. Myndighetsnämnd Plats och tid Samhällsbyggnadsförvaltningen, kl 10.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid 00:00 Underskrifter Paragrafer 2001-2008 Sekreterare Ordförande Justerande

Läs mer

Bygg- och miljöchef Britt-Marie Öjstrand Plan- och lovingenjör Tomas Lennartsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sandra Norsell

Bygg- och miljöchef Britt-Marie Öjstrand Plan- och lovingenjör Tomas Lennartsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sandra Norsell 1(14) Bygg och miljönämnden Plats och tid Hagavallen Töcksfors, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Bengt-Olof Lorentzon (-) ordförande Rolf Gruvborg (M) Lisbeth Karlsson (C) Gunnar Henriksson (FP) Magnus

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-05-10 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-14.00 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson

Läs mer

Innehåll. Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 87 Anmälan av delegationsbeslut 88 Delgivningar 2018/2023

Innehåll. Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 87 Anmälan av delegationsbeslut 88 Delgivningar 2018/2023 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 2018/2021 87 Anmälan av delegationsbeslut 2018/2022 88 Delgivningar 2018/2023 89 Ansökan om bygglov, tillbyggnad

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2018-04-05 2018-0590 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Gesällen 2 Fastighetens adress: Strömgatan 10 Ärende: Nybyggnad av förråd samt ändrad användning

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt 18-21

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt 18-21 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Martin Äng (C)

Läs mer

BESLUT. Björkelunds stugförening. Tupanvägen Järfälla

BESLUT. Björkelunds stugförening. Tupanvägen Järfälla 2016-05-10 Sid 1 (6) Björkelunds stugförening c/o Yvette Heikka Mukka Tupanvägen 28 176 74 Järfälla Elektronisk delgivning Beslut om anmälningspliktig vattenverksamhet och dispens från strandskyddsbestämmelserna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Bygg- och miljönämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Sammanträdesprotokoll Bygg- och miljönämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2016-08-23 1(14) Plats och tid Norrtull kl. 13:30 14:50 Beslutande Barbro Axelsson (S), ordförande Sofia Karlsson (S) Pertti Rolöf (S) Bengt Olsson (C) ersätter Sven Callenberg (C) Michael Karlsson (M)

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-04-05 kl 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagare Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Maria Bylund, miljöchef Erik Österlund, ekonom 8 Elinor

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9) Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-12.00 Beslutande Ersättare: Åsa Hååkman Felth, ordförande Henric Forsberg Stefan Andersson Iréne Frisk

Läs mer

Föredragningslista - Bygg- och plannämnden

Föredragningslista - Bygg- och plannämnden Föredragningslista - Bygg- och plannämnden Plats och tid för mötet: Gruppmöten Föredragande Samling kl 09.00 vid kommunhusets entré för besiktning av ärende nr 2. Tisdagen den 31 oktober 2006. Sammanträde

Läs mer

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp)

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-08-27 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina

Läs mer

Miljö- och byggnämnden

Miljö- och byggnämnden 2015-03-03 1 (46) Plats och tid Stadshuset Vetlanda, kl 14.00 17.30 ande Mikael Svahn (S) 1:e vice ordförande Börje Andreasson (S) Sven-Olov Karlsson (VF) ordförande Roger Eriksson (VF) Håkan Thydén (C)

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2018-01-05 2017-5413 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Änglamark 4 Fastighetens adress: Sjösalavägen 13 Sökande: Clason, Bernt Ärende: Nybyggnad

Läs mer

Claes Hägermalm(M), ordförande Bahrija Gafurovic(S), vice ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Lennart Larsson(S), tjg.

Claes Hägermalm(M), ordförande Bahrija Gafurovic(S), vice ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Lennart Larsson(S), tjg. 1(14) Plats och tid Kommunhuset Vårgårda, sammanträdesrum Ljungås, kl. 15:15-18:00 Beslutande Claes Hägermalm(M), ordförande Bahrija Gafurovic(S), vice ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Lennart

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2117-2123 Sekreterare Madeleine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2012-06-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2012-06-19 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum YXNINGEN, tisdagen den 19 maj 2012 kl. 13 30 15 15. Peder Griph, s ordförande Arne Holmgren, s Anna Thuresson, c Christopher Svensson, s Ej tjänstgörande

Läs mer

Sicklaön 73:10, Skuruparken Ansökan om bygglov för nybyggnad av fritidshus, stuga 35

Sicklaön 73:10, Skuruparken Ansökan om bygglov för nybyggnad av fritidshus, stuga 35 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Sicklaön 73:10, Skuruparken Ansökan om bygglov för nybyggnad av fritidshus, stuga 35 Förslag till beslut Nämnden ger bygglov med stöd av 9 kap. 31

Läs mer

Sammanlrädesdatum 2011-12-06

Sammanlrädesdatum 2011-12-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanlrädesdatum l P''',o,htid Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 15:00-16:00 8es!lIIande Ledamöter Kjell-Arne Green (S), ordförande 84-90, 92-95 Knut Indebetou (M), ordförande

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i plan- och bygglagen (2010:900); SFS 2017:424 Utkom från trycket den 31 maj 2017 utfärdad den 18 maj 2017. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om plan-

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Bygglov- och MBK-enheten

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Bygglov- och MBK-enheten Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Bygglov- och MBK-enheten Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2160-2166

Läs mer

Redovisning av regeringsuppdraget uppföljning av strandskyddsbeslut 2013

Redovisning av regeringsuppdraget uppföljning av strandskyddsbeslut 2013 Redovisning av regeringsuppdraget uppföljning av strandskyddsbeslut 2013 NATURVÅRDSVERKET 2 Förord Naturvårdsverket beslutade om denna redovisning i mars 2014. NATURVÅRDSVERKET 3 Innehåll INLEDNING 4 Uppdraget

Läs mer

Ansökan om dispens från bestämmelserna i 7 kap 15 miljöbalken om strandskydd

Ansökan om dispens från bestämmelserna i 7 kap 15 miljöbalken om strandskydd LULEÅ KOMMUN Miljö- och byggnadsnämnden Ansökan om dispens från bestämmelserna i 7 kap 15 miljöbalken om strandskydd Uppgifter om fastighet och sökande Fastighetsbeteckning: Organisationsnummer/personnummer:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Gerd Karlsson, ordförande, (S), 88-89 Kenneth Wåhlund, ordförande, (S), 87, ej 88-89 Arne Andersson (S), ersättare

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2024-2033 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2249-2254 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Förhandsbesked, nybyggnad av 2 st enbostadshus

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Förhandsbesked, nybyggnad av 2 st enbostadshus Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2017-02-02 2016-4922 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Fastighetens adress: Jegerhjelms väg 32 Sökande: Braatz, Ingemar Ärende: Förhandsbesked, nybyggnad

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 35-42 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 15.20 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Plats och tid Lokal Utsikten, måndag 8 juni 2015 kl 08.30 09.30. Eva-Britt Ekberg (S), vice ordförande Ulrica Rönnquist Paavola (S)

Plats och tid Lokal Utsikten, måndag 8 juni 2015 kl 08.30 09.30. Eva-Britt Ekberg (S), vice ordförande Ulrica Rönnquist Paavola (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Lokal Utsikten, måndag 8 juni 2015 kl 08.30 09.30 Beslutande ledamöter Gunnar Johansson (S), ordförande Eva-Britt Ekberg (S), vice ordförande Ulrica Rönnquist

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 23 oktober 2012 kl. 08:30 12:30.

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 23 oktober 2012 kl. 08:30 12:30. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 23 oktober 2012 kl. 08:30 12:30. Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Hans Betulander

Läs mer

Claes Hägermalm(M), ordförande Bahrija Gafurovic(S), vice ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Karl-Erik Johansson(S)

Claes Hägermalm(M), ordförande Bahrija Gafurovic(S), vice ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Karl-Erik Johansson(S) Myndighetsnämnd Bygg och Miljö SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 12-05-16 Sida 1(19) Plats och tid Kommunhuset Vårgårda, sammanträdesrum Ljungås, kl 14:00-16:15 Beslutande Claes Hägermalm(M), ordförande Bahrija

Läs mer

Arvidsjaurs kommun Miljö-, bygg- och hälsoskyddsnämnden

Arvidsjaurs kommun Miljö-, bygg- och hälsoskyddsnämnden Arvidsjaurs kommun Miljö-, bygg- och hälsoskyddsnämnden DELEGATIONSBESLUT Datum Regnr. Ärendegrupp 2017-12-11 2017-881-2 823 Delg 18:1 Handläggare Direktval 0960-165 30 VITTJÅKK AVLOPPSANLÄGGNING CAMPINGEN

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00 11:50

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00 11:50 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00 11:50 Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S) Anders

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 25 Plats och tid Lessebo kommunkontor onsdagen den 22 oktober kl. 15.00-17.00 ande Anders Johansson (S) Ordf. Bengt Axelsson (S) Jan-Åke Lennartsson (C) v ordf. Ann-Kristin Berg (S) Roger Hultenius

Läs mer

Byggnadsnämndens sammanträde, , klockan i Kungsbackarummet.

Byggnadsnämndens sammanträde, , klockan i Kungsbackarummet. KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Byggnadsnämndens sammanträde, 2015-01-08, klockan 13.15 i Kungsbackarummet. Kontakta Fredrik Suneson senast 2015-01-05 om du inte kan justera 1 (2) Datum 2014-12-19 Ärende Beslutsförslag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Sydnärkes byggnämnd 2018-10-18 1 (15) Plats och tid Laxå torsdagen den 18 oktober 2018 kl 15.00 15.45 Beslutande Nils-Olof Tivemyr (c) ordförande Christer Johansson (s) Ewa Österberg

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2018-02-23 2017-4902 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Resedan 4 Fastighetens adress: Stensövägen 39 Sökande: Ingvarsson, Johanna och Pär Ärende:

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (8) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Christer Ahlén (M) vice

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 17 juni 2015 1 (13)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 17 juni 2015 1 (13) Miljö- och byggnadsnämnden 17 juni 2015 1 (13) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-12.15 Beslutande Ersättare: Åsa Hååkman-Felth, ordförande Christina Söhrman Henric Forsberg Iréne Frisk Benny

Läs mer

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs Emma Nordstrand 0474 0474-470 68 emma.nordstrand@uppvidinge.se 2015-01-21 Dnr: 2014-0150 1(5) GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs län.

Läs mer

Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan Strotz (MP) Håkan Strotz ...

Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan Strotz (MP) Håkan Strotz ... 2014-10-20 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 20 oktober 2014, kl 14:00-15:40 Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan

Läs mer

Miljö- och byggnämnden

Miljö- och byggnämnden 2016-05-23 1(6) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-23 kl. 13.00 14.30 Paragrafer 42-43, omedelbar justering Utses att justera Roland Johansson (M) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult,

Läs mer

Lars-Erik Carlsson. Thomas Backelin. Lars-Erik Carlsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Lars-Erik Carlsson. Thomas Backelin. Lars-Erik Carlsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(14) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum KERIMÄKI, kommunhuset, torsdagen den 21 mars 2013, kl 08.30 9.50. Thomas Backelin (S), ordförande Lars-Erik Carlsson (V) Hans Lindqvist (C) 13-21, 23-25 Andris

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2013-2015 Sekreterare Åsa Jonasson

Läs mer

Anslag av protokollet (51)

Anslag av protokollet (51) 2018-07-03 1 (51) Plats och tid Stadshuset Vetlanda, kl 13.20-14.20 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Roger Eriksson (VF) ordförande Jan Bengtsson (S) 1:e vice ordförande Håkan Thydén

Läs mer

Per Rathsman, stadsarkitekt Susanne Jarl, miljöchef Annika Nilsson, sekreterare. Thomas Backelin. Andris Widuss

Per Rathsman, stadsarkitekt Susanne Jarl, miljöchef Annika Nilsson, sekreterare. Thomas Backelin. Andris Widuss 1(9) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum KERIMÄKI, kommunhuset, torsdagen den 30 maj 2013, kl 08.30 10.00. Thomas Backelin (S) ordförande Lars-Erik Carlsson (V) Andris Widuss (M) Övriga deltagande

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Gun-Britt Karlsson (c), Olof Carlsson (v) kl 10-10.15

Tommy Eriksson (s), Gun-Britt Karlsson (c), Olof Carlsson (v) kl 10-10.15 Byggnadsnämnden 2010-06-08 1 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum kl 10.00 11.15 Beslutande Marie-Louise Karlsson ordförande (s), Johan Söderberg 1:e vice ordförande (s), Per-Anders Maxstad 2:e vice

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, tf. Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, tf. Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, tf. Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2001-2010 Sekreterare Carina

Läs mer

Mats Melin byggnadsinspektör Sofi Hjelte miljö- och hälsoskyddsinspektör Lena Högfeldt sekreterare

Mats Melin byggnadsinspektör Sofi Hjelte miljö- och hälsoskyddsinspektör Lena Högfeldt sekreterare 1(11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 14:00-15.30 Beslutande Britt Marie Öjstrand (M) ordförande Patric Carlsson (V) Bo Guldbrandsson (S) ersättare för Jan-Erik Nilsson

Läs mer

Fågelsjörummet kl John Nyman

Fågelsjörummet kl John Nyman PROTOKOLL Datum Plats och tid Fågelsjörummet kl. 8.30 Beslutande Per Olov Persson (M) Tommy Borg (S) John Nyman (C) Sune Frost (MP) Elisabeth Collin (LB) ersätter Lasse Bergqvist (L) Övriga deltagande

Läs mer

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för ersättningsbyggnad på arrenderad tomt inom del av fastigheterna Lägde 1:19 och 11:1

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för ersättningsbyggnad på arrenderad tomt inom del av fastigheterna Lägde 1:19 och 11:1 Datum 2016-02-01 Handläggare Johanna Söderholm Telefon exp. 0934-140 00 E-postadress kommun@robertfors.se ROBERTSFORS KOMMUN Dnr: 2016/B0002-5 Samhällsbyggnadskontoret Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2017-12-12 2017-5345 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Ljungby 38:5 Fastighetens adress: Havrevägen 14 Sökande: Hallberg, Andreas och Andersson,

Läs mer

Jävsnämnden 2015-06-11

Jävsnämnden 2015-06-11 Jävsnämnden 2015-06-11 Jn 5 Säter 2:1, Säter anläggande av konstgräsplan med belysning mm på Säters Idrottsplats... 2 Jn 6 Gruvby 8:2, Gustafs nybyggnad av omklädnings- och duschbaracker... 4 Jn 7 Kungsgården

Läs mer