Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2004-08-30"

Transkript

1 Justering (15) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 6/04 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen Närvarande ledamöter Övriga närvarande LS pågick under följande tid: Sven-Åke Gustavsson (s), ordf Paul Johansson (c), 1:e vice ordf Suzanne Frank (m), 2:e vice ordf Anna Fransson (s) Annelill Davidsson (c) Berth Karlén (kd) Erling Persson (s) Göran Giselsson (m) Mayken Nilsson (s) Patric Svensson (fp) Roland Johansson (s) förhinder Yngve Filipsson (fp) Rolf Sällryd (kd) RosMarie Jönsson Neckö (s) Sven Eriksson (v) Bruno Edgarsson tjänstgörande ersättare för Roland Johansson Kjell Jormfeldt (mp) ersättare Kajsa Wejryd (s) ersättare Gerd Lansler (kd) ersättare Karin Sjöblom (fp) ersättare Ingemar Swalander (m) ersättare Sture Andersson, Kristina Brundin, Gunilla Johansson, Ove Löfqvist. Anita Ljungberg, Göran Borg och Fredrik Westander 112 Björn Johansson och Per Schöldberg Val av protokolljusterare samt justeringsdatum Att jämte ordföranden justera dagens protokoll utsågs Suzanne Frank. Justering av protokollet beslutades ske den 3 september Föredragningslista Föredragningslista, daterad , godkändes.

2 2(15) RAPPORTER 101 Tf landstingsdirektörens rapport Sture Andersson presenterade muntligt vad som hänt under sommaren och pågår i landstinget; Totalt sätt har hälso- och sjukvården fungerat bra under sommaren. Närsjukvården o Alla närsjukvårds- och vårdenhetschefer är tillsatta. o Den 1 september övertar Legevisitten Vc Vislanda. o Anbudstiden för privatisering av Älmhults Vc går ut den 3 september o Förslag till beslut om lättakut i Ljungby håller på att tas fram. o Diskussion pågår om samarbete mellan vårdcentralerna i Lidhult och Unnaryd (Region Halland). Länssjukvården o Ny verksamhetschef för kvinnokliniken är Nils Fryklund. o Verksamhetschef, Detlef Urbanke, på hudkliniken slutar. o En konsult är tillsatt för att se över op-enheterna på länssjukvården. o Från avvikelsesystemet hämtas brister i rutiner och i sakförhållanden. Dessa läggs nu ut på interna webben för att undvika att nya liknande avvikelser upprepas. o VIS-införandet pågår. o Rehab i Ljungby flyttar in på lasarettet i september. Psykiatrin o Barn- och ungdomspsykiatrin har haft lägre belastning under sommaren i jämförelse med föregående sommar. o För vuxenpsykiatriska kliniken har sommaren varit påfrestande då avd 11 dvs allmänpsyk i Ljungby varit stängd under 4 veckor i sommar vilket belastat vuxenpsykiatriska kliniken. En utvärdering av stäningningen kommer att göras. o Vid regionpsykiatriska kliniken har belastningen varit oförändrad då beläggningen i stort är den samma över hela året. o Tre sökanden till sjukvårdsdirektörstjänsten kallas till intervju den 6 september. RehabCentrum o Fastighetsavdelningen har fått i uppdrag att sälja Strömsborg då ingen entreprenör är intresserad av att överta verksamheten. Folktandvården o Alla tjänster är besatta.

3 3(15) Ledningsenheten o En stor uppgift väntar på att genomföras inom ledningsenheten, nämligen att gå igenom roller och uppgifter. Gemensam administration o En flyttrockad genomförs under hösten för att bland annat skapa plats för gemensam administration på Sigfridsområdet samt gemensamma lokaler för IT-avdelningen och IT-supporten i vårdskolans gamla lokaler. Kunskapsutveckling syd flyttar från vårdskolan till Italienska palatset där lokaler nu står tomma efter privatskolan Vittras utflyttning. Några anställda på personalavdelningen ska också flytta tillbaka till Ingelstadsvägen 9. Utöver ovanstående har en stämning inkommit från Sune Johansson. Landstingsstyrelsen godkände tf landstingsdirektörens rapport. 102 Ekonomirapport juli 2004 Dnr LE B 59 Gunilla Johansson föredrog landstingets ekonomiska resultat per den 31 juli Resultatet är hämtat direkt från bokföringen och någon analys är inte gjord. Landstinget Kronoberg redovisar efter juli månad ett resultat på minus 42 miljoner kronor. Vid nästa landstingsstyrelsesammanträde den 11 oktober presenteras delårsbokslut till och med augusti 2004 och prognosen för landstinget. BESLUTSÄRENDEN 103 Gemensam förening för kommunerna och landstinget i Kronobergs län Dnr LE/ Den redan existerande föreningen för samverkan mellan primärkommuner, Kommunförbundet Kronoberg, ombildas. Den nya föreningens namn föreslås bli Södra Smålands kommuner och landsting. Landstingets del i den nya föreningen blir 25 procent; 25 procent av representationen och finansieringen. Länsutvecklingsavdelningen har i skrivelse, daterad , föreslagit att landstingsfullmäktige beslutar att bifalla förslaget till bildande av föreningen Södra Smålands kommuner och landsting i enlighet med minnesanteckningar daterade samt att uppdra åt landstingsstyrelsen att besluta om föreningens stadgar. Arbetsutskottet har behandlat ärendet och föreslår landstingsstyrelsen besluta i enlighet med ovanstående skrivelse.

4 4(15) Sven-Åke Gustavsson presenterade ärendet. Suzanne Frank och Yngve Filipsson yrkade bifall till förslaget. föreslå landstingsfullmäktige besluta att bifalla förslaget till bildande av föreningen Södra Smålands kommuner och landsting i enlighet med minnesanteckningar daterade samt att uppdra åt landstingsstyrelsen att besluta om föreningens stadgar. 104 Samverkansavtal ALMI Företagspartner Kronoberg AB Dnr LE/ ALMI:s verksamhet har som övergripande mål att främja utvecklingen av konkurrenskraftiga små och medelstora företag och stimulera nyföretagandet i syfte att skapa tillväxt och förnyelse i svenskt näringsliv. Landstinget Kronoberg och ALMI Företagspartner Kronoberg AB har hittills reglerat samverkan med konsortieavtal. För perioden 1 januari 2005 till och med 31 december 2006 sker detta genom ett samverkansavtal. Länsutvecklingsavdelningen har i skrivelse, daterad, föreslagit landstingsstyrelsen besluta att godkänna samverkansavtal avseende ALMI Företagspartner Kronoberg AB. Arbetsutskottet har behandlat ärendet och föreslår landstingsstyrelsen besluta i enlighet med ovanstående skrivelse. Per Schöldberg föredrog ärendet. Yttrande I övrig yttrade sig Anna Fransson, RosMarie Jönsson-Neckö och Ingemar Swalander. att godkänna samverkansavtal avseende ALMI Företagspartner Kronoberg AB.

5 5(15) 105 Avsättning av pensionsavgiften enligt PFA 98 för 1998 och 1999 till individuell del Dnr LE/ Från 1998 gäller ett nytt pensions- och försäkringsavtal för kommuner och landstingsanställda, PFA 98. Från år 2000 ska enligt avtalet minst en procent av pensionsavgiften avsättas som individuell del, dvs arbetstagaren får själv välja att placera pensionsavgiften och landstinget utbetalar avgiften till valt bolag. Avtalet gav möjlighet för arbetsgivaren att även utbetala pensionsavgiften för 1998 och 1999 som individuell del och beslut om detta skulle fattas senast den 30 september Personal- och ekonomiavdelningarna har i skrivelse, daterad , föreslagit landstingsstyrelsen beslutar att pensionsbehållningen enligt PB 9 för avsätts till individuell del 2005 och att de anställda informeras om beslutet senast den 30 september Arbetsutskottet har behandlat ärendet och föreslår landstingsstyrelsen besluta i enlighet med ovanstående skrivelse. att pensionsbehållningen enligt PB 9 för avsätts till individuell del 2005 och att de anställda informeras om beslutet senast den 30 september Tillgängligheten i närsjukvården Dnr LE/ Landstingsråden Sven-Åke Gustavsson och Paul Johansson har i skrivelse, daterad , tagit upp tillgängligheten i närsjukvården. De föreslår att nuvarande och pågående förändringsarbete kompletteras med översyn av logistiken i tillgängligheten inklusive tidbokningsmöjligheter. Detta föreslås ske genom extern resurs med genomförandeplan. De föreslår att landstingsstyrelsen beslutar ge uppdraget till landstingsdirektören att göra en översyn av logistiken och tillgängligheten samt att översynen bör utföras snarast. Arbetsutskottet har behandlat ärendet och föreslår landstingsstyrelsen besluta i enlighet med ovanstående skrivelse. Erling Persson och Yngve Filipsson yrkade bifall till förslaget.

6 6(15) att ge uppdraget till landstingsdirektören att göra en översyn av logistiken och tillgängligheten samt att översynen bör utföras snarast. 107 Skrivelse angående dömda patienters användning av mobiltelefoner Dnr LE/ I en skrivelse har landstingsrådet Suzanne Frank tagit upp dömda patienters användning av mobiltelefoner. I skrivelsen föreslår hon att landstingsstyrelsen agerar i denna fråga och tillskriver lämpliga instanser, såsom länets riksdagsmän, riksdagens socialutskott, Socialstyrelsen och regeringens särskilde utredare för psykiatrin Anders Milton, för att få en lagändring till stånd i syfte att starkt begränsa användningen av mobiltelefonen och Internet inom rättspsykiatrin. Arbetsutskottet har behandlat ärendet och föreslår landstingsstyrelsen besluta i enlighet med ovanstående skrivelse. att ge landstingsdirektören i uppdrag att formulera en skrivelse enligt ovanstående syfte och att delge landstingsstyrelsen skrivelsen vid nästa sammanträde den 11 oktober. 108 Svar på motionen Angående utökad geriatrisk vård Dnr LE/ I en motion har Anita Ljungberg (m) föreslagit en översyn av och att överväga en utökning av den geriatriska vården och antalet geriatriker vid akutgeriatriska kliniken samt att utlokalisera viss del av akutgeriatrikernas tid till närsjukvården. Planeringsavdelningen har i skrivelse föreslagit att landstingsstyrelsen och fullmäktige beslutar att tillstyrka motionens första att-sats innebärande att ge landstingsdirektören i uppdrag att göra en översyn av och överväga en utökning av den geriatriska vården och antalet geriatriker vid Akutgeriatriska kliniken med tillägget att omfatta all akutgeriatrisk/geriatrisk vård inom Kronobergs län att översynen skall innehålla förslag till långsiktig finansiering att ett närmare samarbete med närsjukvården åstadkommes genom utökning av det akutgeriatriska projektteamet med geriatriker- och apotekarresurser under projekttiden t.o.m enl. akutgeriatriska klinikens skrivelse. Se bilaga.

7 7(15) att finansiering sker genom utnyttjande av tillgänglighetsmedel med 800 tkr under projekttiden. Arbetsutskottet har behandlat motionen och föreslår landstingsstyrelsen och fullmäktige besluta i enlighet med planeringsavdelningens förslag till beslut. att rekommendera landstingsfullmäktige besluta att tillstyrka motionens första att-sats innebärande att ge landstingsdirektören i uppdrag att göra en översyn av och överväga en utökning av den geriatriska vården och antalet geriatriker vid Akutgeriatriska kliniken med tillägget att omfatta all akutgeriatrisk/geriatrisk vård inom Kronobergs län att översynen skall innehålla förslag till långsiktig finansiering att ett närmare samarbete med närsjukvården åstadkommes genom utökning av det akutgeriatriska projektteamet med geriatriker- och apotekarresurser under projekttiden t.o.m enl. akutgeriatriska klinikens skrivelse. Se bilaga. att finansiering sker genom utnyttjande av tillgänglighetsmedel med 800 tkr under projekttiden. 109 Svar på motionen om utarrendering av driften vid Össalids kursgård inom Grimslövs folkhögskola Dnr LE/ Ingemar Swalander (m) har i en motion föreslagit att driften av Össalids kurs- och konferensanläggning snarast bör arrenderas ut till intern eller extern entreprenör. Efter diskussioner med såväl styrelsen för länsutvecklingen som skolans rektor har det framkommit uppgifter som motiverar en förändrad driftform. I tf landstingsdirektörens skrivelse föreslås landstingsstyrelse och fullmäktige besluta att ge styrelsen för Grimslövs folkhögskola uppdraget att så snart som möjligt utarbeta riktlinjer för överföring av verksamheten vid Össalids kursgård till intraprenadform under tre år, och att efter samråd med landstingsdirektören genomföra intraprenaden, att intraprenadformen ska utvärderas efter två verksamhetsår och att driften därefter bjuds ut för entreprenaddrift om förutsättningarna för detta bedöms som rimliga och att motionen därmed anses bifallen.

8 8(15) Arbetsutskottet har behandlat motionen och föreslår landstingsstyrelsen och fullmäktige besluta i enlighet med tf landstingsdirektörens förslag till beslut. rekommendera landstingsfullmäktige besluta att ge styrelsen för Grimslövs folkhögskola uppdraget att så snart som möjligt utarbeta riktlinjer för överföring av verksamheten vid Össalids kursgård till intraprenadform under tre år och att efter samråd med landstingsdirektören genomföra intraprenaden att intraprenadformen ska utvärderas efter två verksamhetsår och att driften därefter bjuds ut för entreprenaddrift om förutsättningarna för detta bedöms som rimliga och att motionen därmed anses bifallen. 110 Svar på motionen om alkolås Dnr LE/ Folkpartiet har genom Yngve Filipsson (fp) i en motion föreslagit krav på alkolås vid inköp och leasing av fordon samt vid upphandling av olika transporter. Kansliavdelningen föreslår landstingsstyrelsen och fulllmäktige besluta att med hänsyn till landstingets ekonomiska läge avslå motionen. Arbetsutskottet har behandlat motionen och föreslår landstingsstyrelsen och fullmäktige besluta i enlighet med kansliavdelningens förslag till beslut. Yrkande Yngve Filipsson yrkade bifall till motionen. Yttrande I övrigt yttrande sig Göran Giselsson. Propositionsordning Landstingsstyrelsen godkände ordförandens förslag till propositionsordning att de två förslagen ställs mot varandra. 1. Arbetsutskottets förslag. 2. Yngve Filipssons förslag. Proposition 1 Efter framförd proposition beträffande arbetsutskottets förslag biföll landstingsstyrelsen förslaget.

9 9(15) Proposition 2 Efter framförd proposition beträffande Yngve Filipssons förslag avslog landstingsstyrelsen förslaget. att rekommendera landstingsfullmäktige besluta att med hänsyn till landstingets ekonomiska läge avslå motionen. 111 Presentation av revisionsrapport Granskning av kvalitet i ärendeberedning och beslutsunderlag Dnr LE/ Landstingets revisorer har genom Ernst & Young AB granskat kvalitet i ärendeberedning och beslutsunderlag samt hur fattade beslut följs upp. Granskningen har utmynnat i en del rekommendationer och synpunkter. Landstingets revisorer önskar få del av landstingsstyrelsens kommentarer till rekommendationerna samt vilka åtgärder som styrelsen har för avsikt att vidta. Arbetsutskottet har behandlat ärendet och föreslagit landstingsstyrelsen besluta att landstingsstyrelsen ger landstingsdirektören i uppdrag att yttra sig över granskningen samt att svaret behandlas på landstingsstyrelsen den 25 oktober och att revisionen får svaret senast den 15 november Fredrik Westander föredrog ärendet och Sture Andersson kommenterade en del av gjorda iakttagelser som framkommit i granskningen. I övrigt yttrade sig Suzanne Frank, Yngve Filipsson, Göran Giselsson, Ingemar Swalander, Paul Johansson, Kjell Jormfeldt, Erling Persson och Sven-Åke Gustavsson. att ge landstingsdirektören i uppdrag att yttra sig över granskningen att svaret behandlas på landstingsstyrelsen den 25 oktober och att revisionen får svaret senast den 15 november 2004.

10 10(15) 112 Medicinsk revision av barn- och ungdomspsykiatriska kliniken förslag till åtgärder Dnr LE/ På begäran av Yngve Filipsson genomfördes en medicinsk revision av barn- och ungdomspsykiatriska kliniken. Rapporten presenterades på arbetsutskottet i maj Med anledning av vad som framkommit i rapporten har förslag till åtgärder tagits fram. I gemensam skrivelse från planeringsavdelningen och psykiatrin föreslås landstingsstyrelsen besluta att notera lägesrapport avseende åtgärder i samband med medicinsk revision samt att uppdra åt landstingsdirektören att i samråd med berörda, utreda förutsättningarna till antingen en mycket snar flyttning av barnpsykiatriska kliniken till lasarettsområdet i Växjö eller alternativt en nybyggnation på Sigfridsområdet. Arbetsutskottet har behandlat ärendet och föreslår landstingsstyrelsen besluta i enlighet med ovanstående skrivelse. Ove Löfqvist föredrog ärendet. Yrkanden Yngve Filipsson yrkade med instämmande av Suzanne Frank följande: 1. bifall till att-sats att-sats 2 ändras till: att uppdra åt landstingsdirektören att i samråd med berörda utreda förutsättningarna för en snar flyttning av barnpsykiatriska kliniken till lasarettsområdet i Växjö 3. Ny att-sats: att inriktningen vid översyn av personalsammansättningen ska vara att uppnå en hög kompetensnivå, i första hand genom konvertering av tjänster 4. att översända revisionsrapporten till barn- och ungdomsutskottet för möjlighet till yttrande 5. att ärendet återkommer till landstingsstyrelsen före årsskiftet 2004/2005. Yttranden Sven Eriksson, Göran Giselsson, Kajsa Wejryd, Bruno Edgarsson, Erling Persson, Ingemar Swalander och Rolf Sällryd yttrade sig. Propositionsordning Landstingsstyrelsen godkände ordförandens förslag till propositionsordning och att att-satserna prövas varför sig. 1. Arbetsutskottets förslag att-sats Arbetsutskottets förslag att-sats 2 3. Yngve Filipssons ändringsförslag att-sats Yngve Filipssons förslag att-sats Yngve Filipssons förslag att-sats Yngve Filipssons förslag att-sats 5.

11 11(15) Proposition 1 Efter framförd proposition beträffande arbetsutskottets förslag biföll landstingsstyrelsen förslaget. Proposition 2 Efter framförd proposition beträffande arbetsutskottets förslag biföll landstingsstyrelsen förslaget. Proposition 3 Efter framförd proposition beträffande Yngve Filipssons ändringsförslag förklarade ordföranden sig anse att landstingsstyrelsen avslagit förslaget. Votering begärdes. Ordföranden läste upp följande voteringsproposition: Den som röstar på arbetsutskottets förslag röstar ja. Den det inte vill röstar nej. Vinner nej har landstingsstyrelsen bifallit Yngve Filipssons förslag. Namn Ja Nej Avstår Ej närv Paul Johansson Suzanne Frank Erling Persson Mayken Nilsson Yngve Filipsson Sven Eriksson Annelill Davidsson Rolf Sällryd Göran Giselsson Bruno Edgarsson RosMarie Jönsson-Neckö Berth Karlén Patric Svensson Anna Fransson Sven-Åke Gustavsson Antal röster Omröstningen visade 10 ja- och 5 nej-röster innebärande att arbetsutskottets förslag bifölls. Proposition 4 Efter framförd proposition beträffande Yngve Filipssons förslag att-sats 3 biföll landstingsstyrelsen förslaget. Proposition 5 Efter framförd proposition beträffande Yngve Filipssons förslag att-sats 4 biföll landstingsstyrelsen förslaget.

12 12(15) Proposition 6 Efter framförd proposition beträffande Yngve Filipssons förslag att-sats 5 biföll landstingsstyrelsen förslaget. att notera lägesrapport avseende åtgärder i samband med medicinsk revision att uppdra åt landstingsdirektören att i samråd med berörda, utreda förutsättningarna till antingen en mycket snar flyttning av barnpsykiatriska kliniken till lasarettsområdet i Växjö eller alternativt en nybyggnation på Sigfridsområdet att inriktningen vid översyn av personalsammansättningen ska vara att uppnå en hög kompetensnivå, i första hand genom konvertering av tjänster att översända revisionsrapporten till barn- och ungdomsutskottet för möjlighet till yttrande att ärendet återkommer till landstingsstyrelsen före årsskiftet 04/ Upphandling av speciell reguljär trafik, sjukresor, färdtjänst och riksfärdtjänst Dnr LE/ Länstrafiken Kronoberg har i skrivelse, daterad , gjort en förfrågan om landstinget vill ge Länstrafiken i uppdrag att svara för upphandling av trafik från och med samt i så fall för vilka trafikslag. Arbetsutskottet behandlade skrivelsen vid sammanträde och gav planeringsavdelningen i uppdrag att utarbeta ett förslag till svar. Planeringsavdelningen har i skrivelse föreslagit landstingsstyrelsen besluta att Landstinget Kronoberg ger Länstrafiken i uppdrag att efter revidering av nu gällande avtal, upphandla och samordna samtliga, i tidigare avtal ingående sjukresor exkl resor med egen bil, driva beställningscentral för sjukresor samt svara för administration av sjukresor. Arbetsutskottet har behandlat ärendet och föreslår att landstingsstyrelsen beslutar enligt planeringsavdelningens förslag. Yrkande Mayken Nilsson yrkade följande tillägg - att handikapprådet ges möjlighet att lämna synpunkter på avtalsförslaget.

13 13(15) Yttrande I övrigt yttrade sig Ove Löfqvist. Propositionsordning Landstingsstyrelsen godkände nedanstående propositionsordning. 1. Arbetsutskottets förslag. 2. Mayken Nilssons förslag. Proposition 1 Efter framförd proposition beträffande arbetsutskottets förslag biföll landstingsstyrelsen förslaget. Proposition 2 Efter framförd proposition beträffande Mayken Nilssons förslag biföll landstingsstyrelsen förslaget. att Landstinget Kronoberg ger Länstrafiken i uppdrag att efter revidering av nu gällande avtal, upphandla och samordna samtliga, i tidigare avtal ingående sjukresor exkl resor med egen bil, driva beställningscentral för sjukresor samt svara för administration av sjukresor samt att handikapprådet ges möjlighet att lämna synpunkter på avtalsförslaget. 114 Begäran om gallring av allmänna handlingar enkätsvar från studie Hälsa på lika villkor Dnr LE/ Landstingsfullmäktige beslöt i november 2002 att folkhälsoenkäter ska genomföras för att öka kunskapen om hälsoläget i Kronobergs län. Ett avtal undertecknades med Statens folkhälsoinstitut avseende beställning till undersökning Hälsa på lika villkor. En förfrågan har framförts om att få gallra pappersenkäterna som hör till studien våren 2004 efter det att enkäterna har skannats. Kansliavdelningen har i skrivelse föreslagit landstingsstyrelsen besluta att enkätsvar på papper från studien våren 2004, får gallras sedan enkäterna skannats och kontrollerats i enlighet med 3 kap 6 Riksarkivets föreskrifter (RA-FS 1994:2, senast ändrad 2003:2) bilaga, och allmänna råd om upptagningar för automatisk databehandling, ADB-upptagningar.

14 14(15) Arbetsutskottet har behandlat ärendet och föreslår att landstingsstyrelsen beslutar enligt kansliavdelningens förslag. att enkätsvar på papper från studien våren 2004, får gallras sedan enkäterna skannats och kontrollerats i enlighet med 3 kap 6 Riksarkivets föreskrifter (RA-FS 1994:2, senast ändrad 2003:2) bilaga, och allmänna råd om upptagningar för automatisk databehandling, ADB-upptagningar. 115 Avtal om lån, kopior och förvaring av journalhandlingar vid Vc Vislanda Dnr LE/ Vårdcentral Vislanda har från och med upphandlats till Vårdbolaget Legevisitten. Önskemål om lån och kopiering av landstingets journaler har framställts. Hantering av landstingets journalhandlingar måste regleras i ett avtal och kansliavdelningen föreslår landstingsstyrelsen besluta att godkänna bifogat avtal. Arbetsutskottet har behandlat ärendet och föreslår att landstingsstyrelsen beslutar enligt kansliavdelningens förslag. att godkänna bifogat avtal. ANMÄLNINGSÄRENDEN 116 Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd beslut i ärende LE/ Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd har översänt sitt beslut till patientnämnden. Patientnämnden har beslutat enl 70/04 att översända inkommet ärende till landstingsstyrelsen. Ärendet anmäldes och lades till handlingarna.

15 15(15) 117 Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd beslut i ärende LE/ Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd har översänt sitt beslut till patientnämnden. Patientnämnden har beslutat enl 68/04 att översända inkommet ärende till landstingsstyrelsen. Ärendet anmäldes och lades till handlingarna. 118 Tf landstingsdirektörens delegationsärenden 2004 B Förlängt förordnande för Boris Jonsson tom Komplettering till förordnande som chef för analysavd. 14 Defibrillatorer till psykiatrin. 15 Övertagande av arbetsmiljöansvar. 16 Delegering till tf landstingsdirektören. 17 Tilldelning av arbetsmiljöansvar inom ledningsenheten. Kristina Brundin Justerat Sven-Åke Gustavsson Ordf Suzanne Frank 2:e vice ordf Intygas att justering av protokollet har tillkännagivits på landstingskommunens anslagstavla Kristina Brundin

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2004-04-19

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2004-04-19 Justering 2004-04-28 1(10) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 4/04 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen Närvarande ledamöter Övriga närvarande LS pågick under följande tid: 09.00 15.00

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 1/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 1/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf Paul Johansson (c)

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 10/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-09-29

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 10/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-09-29 PROTOKOLL 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 10/2005 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-09-29 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson,

Läs mer

Kansliavdelningen/Ingrid Holmér 2005-06-07 LSAU 8/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-06-07

Kansliavdelningen/Ingrid Holmér 2005-06-07 LSAU 8/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-06-07 PROTOKOLL 1 (5) Kansliavdelningen/Ingrid Holmér 2005-06-07 LSAU 8/2005 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-06-07 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson,

Läs mer

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2006-05-16

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2006-05-16 1(6) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 5/2006 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen Tid LS kl 09.00 12.30 Plats Föreläsningssalen, Sigfridsområdet Närvarande ledamöter

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 08-01-29 JUSTERAT 08-02-11 1 (5) Ledningsenheten Kansliavdelningen/ Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 29 januari 2008, kl.08.30 10.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga Sekreterare

Läs mer

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2004-10-11

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2004-10-11 Justering 2004-10-22 1(17) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 6/04 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen Närvarande ledamöter Övriga närvarande LS pågick under följande tid: 09.00 15.15

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 9/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-08-22

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 9/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-08-22 PROTOKOLL 1 (6) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 9/2005 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-08-22 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott Protokoll 07-04-03 Justerat 07-04-16 1 (7) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 3 april 2007, kl.09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Protokoll 1(11) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 8/2006. Tid Måndagen den 11 september 2006, kl 09.00 15.30

Protokoll 1(11) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 8/2006. Tid Måndagen den 11 september 2006, kl 09.00 15.30 Protokoll 1(11) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 8/2006 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 11 september 2006, kl 09.00 15.30 Plats Närvarande ledamöter Närvarande ers Övriga närvarande

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2009-05-26 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 maj 2009, kl. 08.30 12.00 Plats Närvarande ledamöter Sessionssalen,

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 4/2006. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 4/2006. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2006-04-06 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf Paul Johansson (c)

Läs mer

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 1(13) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 1/05 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen Närvarande ledamöter Övriga närvarande LS pågick under följande tid: 09.00 12.30 Paul

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott Protokoll 1 (6) Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 3 oktober 2006, kl. 09.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott Protokoll 07-06-05 Justerat 07-06-18 1 (5) Ledningsenheten Kansliavdelningen/ Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 5 juni 2007, kl.09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 11/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-11-08

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 11/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-11-08 PROTOKOLL 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-11-08 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf Paul Johansson

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 07-11-06 JUSTERAT 07-11-15 1 (6) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 6 november 2007, kl.09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2005-10-10

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2005-10-10 1(19) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 7/05 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen Tid LS Den 10 oktober 2005 kl 09.00 15.40 Plats Centrumbyggnaden, Sigfridsområdet Närvarande

Läs mer

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2005-04-25

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2005-04-25 1(10) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 3/05 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, (s) ordförande Paul Johansson

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 08-05-06 JUSTERAT 08-05-19 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 6 maj 2008, kl.10.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2008-09-02 JUSTERAT 2008-09-11 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 2 september 2008, kl.09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Frånvarande

Läs mer

Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 12/2006. Tid Måndagen den 18 december 2006, kl

Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 12/2006. Tid Måndagen den 18 december 2006, kl Protokoll Justerat 2006-12-19 1(13) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 12/2006 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 18 december 2006, kl. 09.00 15.00 Plats Närvarande ledamöter Närvarande

Läs mer

KALLELSE 1 (5) F 2 Landstingets kansli Kansliavdelningen/Marianne Hammarström LS 7/2014

KALLELSE 1 (5) F 2 Landstingets kansli Kansliavdelningen/Marianne Hammarström LS 7/2014 KALLELSE 1 (5) F 2 Landstingets kansli Kansliavdelningen/Marianne Hammarström 2014-10-07 LS 7/2014 Landstingsstyrelse Tid Tisdagen den 14 oktober 2014 kl. 09.00 ca 12.00 Plats Oden (f d Föreläsningssalen)

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 10/2007. Tid Måndagen den 10 december 2007, kl

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 10/2007. Tid Måndagen den 10 december 2007, kl PROTOKOLL LS 2007-12-10 1(12) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 10/2007 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 10 december 2007, kl. 09.00 15.15 Plats Närvarande ledamöter Närvarande

Läs mer

Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 8/2007. Tid Måndagen den 8 oktober 2007, kl. 09.00 16.15

Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 8/2007. Tid Måndagen den 8 oktober 2007, kl. 09.00 16.15 Protokoll Justerat 2007-10-10 1(18) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 8/2007 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 8 oktober 2007, kl. 09.00 16.15 Plats Närvarande ledamöter Närvarande

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2010-03-23 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson LSAU 04/2010 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 23 mars 2010, kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2012-03-27 LSAU 3/2012 Planeringsavd, Justerat 2012-04-03 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 mars 2012 kl. 09.00 11.40 Plats Närvarande Övriga närvarande

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 5/2008. Tid Måndagen den 12 maj 2008, kl , Föreläsningssalen, Sigfridsområdet, Växjö

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 5/2008. Tid Måndagen den 12 maj 2008, kl , Föreläsningssalen, Sigfridsområdet, Växjö PROTOKOLL LS 2008-05-12 1(10) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 5/2008 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 12 maj 2008, kl. 09.00 12.30, 13.30 14.30 Plats Närvarande ledamöter Närvarande

Läs mer

Landstingsstyrelsens personalutskott

Landstingsstyrelsens personalutskott PROTOKOLL 2012-10-16 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Marianne Hammarström Landstingsstyrelsens personalutskott Tid Tisdagen den 16 oktober, kl. 09.00 11.10 Plats Närvarande ledamöter Sessionssalen,

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (6) Landstingets kansli 2011-12-06 LSAU 10/2011 Planeringsavd, Marianne Hammarström Justerat 2011-12-13 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 6 december 2011 kl. 09.00 11.10 Plats

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott Protokoll 07-02-06 Justerat 07-02-19 1 (7) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Måndagen den

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 08-04-01 JUSTERAT 08-04-14 1 (7) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 1 april 2008, kl.10.30 12.30 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2011-01-25 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavd, Marianne Hammarström Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 januari 2011, kl. 09.00 11.40 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Ledningsenheten 2008-02-26 FU 2/08 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2008-03-06. Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12.

Ledningsenheten 2008-02-26 FU 2/08 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2008-03-06. Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12. 1 (6) Ledningsenheten Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-03-06 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 2/2006. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2006-02-14

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 2/2006. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2006-02-14 PROTOKOLL 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 2/2006 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2006-02-14 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf

Läs mer

Protokoll från landstingsfullmäktiges sammanträde den 18 oktober 2004

Protokoll från landstingsfullmäktiges sammanträde den 18 oktober 2004 1 (8) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LF 5/2004 Protokoll från landstingsfullmäktiges sammanträde den 18 oktober 2004 Tid: Måndagen den 18 oktober 2004 kl. 09.00 17.00 Plats: Elite Stadshotellet, Växjö

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2014-08-26 LSAU 7/2014 Kansliavd, Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 augusti, kl. 09.00 11.15 Plats Närvarande Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige 1 (8) Landstingets kansli Kansliavd/Marianne Hammarström Landstingsfullmäktige Tid: Tisdagen den 18 mars, kl. 16.15 18.00 Plats: Karl Birger Blomdahl salen, Konserthuset i Växjö 40 Landstingsfullmäktiges

Läs mer

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2014-12-16 SBK 03/2014 Kansliavd, Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg Tid Tisdagen den 16 december 2014 kl. 14.00 15.10 Plats Närvarande

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2014-01-21 LSAU 1/2014 Planeringsavd, Justerat 2014-01-28 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 januari, kl. 09.00 11.00 Plats Närvarande Övriga närvarande

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Kansliavdelningen, Annika Lundgren 2005-06-14 FU 5/05 Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 14 juni kl. 9.00-15.00 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, Ledningsenheten,

Läs mer

Protokoll från landstingsfullmäktiges sammanträde den 2 maj 2005

Protokoll från landstingsfullmäktiges sammanträde den 2 maj 2005 1 (12) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin Protokoll från landstingsfullmäktiges sammanträde den 2 maj 2005 Tid: Måndagen den 2 maj kl 09.00 16.00. Plats: Konserthuset i Växjö. 35 Landstingsfullmäktiges

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 07-12-04 JUSTERAT 07-12-13 1 (8) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 16/2007 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 4 december 2007, kl.08.30 12.00 Plats Närvarande

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2010-08-24 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavd, Marianne Hammarström Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 24 augusti 2010, kl. 09.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 9/2007. Tid Måndagen den 12 november 2007, kl. 09.00 14.15. Föreläsningssalen, Sigfridsområdet, Växjö

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 9/2007. Tid Måndagen den 12 november 2007, kl. 09.00 14.15. Föreläsningssalen, Sigfridsområdet, Växjö PROTOKOLL LS 2007-11-12 1(21) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 9/2007 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 12 november 2007, kl. 09.00 14.15 Plats Närvarande ledamöter Närvarande ers

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2012-05-29 LSAU 5/2012 Planeringsavd, Justerat 2012-06-05 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 29 maj 2012 kl. 09.00 11.15 Plats Närvarande Övriga närvarande

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2010-02-16 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson LSAU 02/2010 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 16 februari 2010, kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Landstingsstyrelsens personalutskott

Landstingsstyrelsens personalutskott PROTOKOLL 2012-12-18 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Marianne Hammarström Landstingsstyrelsens personalutskott Tid Tisdagen den 18 december, kl. 09.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Tid Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera 2017-02-21 13:30-14:30 Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö RosMarie Jönsson Neckö (S) (ordförande) Anna Fransson

Läs mer

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 1(20) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 3/2006 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen Tid LS kl 09.00 15.00 Plats Föreläsningssalen, Sigfridsområdet Närvarande ledamöter

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2009-03-31 JUSTERAT 2009-04-06 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 31 mars 2009, kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (6) Landstingets kansli 2011-11-07 LSAU 09/2011 Planeringsavd, Marianne Hammarström Justerat 2011-11-15 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Måndagen den 7 november 2011 kl. 08.30 11.30 Plats

Läs mer

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2012-10-16 SBK 03/2012 Planeringsavd, Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg Tid Tisdagen den 16 oktober 2012 kl. 14.00 15.30 Plats Närvarande

Läs mer

Landstingsstyrelsen 106-110

Landstingsstyrelsen 106-110 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-11 Landstingsstyrelsen 106-110 Tid: Måndagen den 11 juni 2007, kl 08:30-08:55 Plats: Rådhuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Dan Skantz

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8) 2008-01-31 1 (8) Plats och tid Onsdag den 31 januari kl. 08.30 09.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kunskapen, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Marie-Louise Hilmersson (c) ordförande

Läs mer

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls.

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls. - PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2010-04-20 LS-LED09-696 48 Dags för gratis HPV vaccin även till länets pojkar! Motionssvar Ärendet behandlades. Landstingsfullmäktiges beslut Landstingsstyrelsens förslag bifölls.

Läs mer

Göran Giselsson (m) Ragnar Lindberg (s) (ersättare) Göran Andersson (c) (ersättare)

Göran Giselsson (m) Ragnar Lindberg (s) (ersättare) Göran Andersson (c) (ersättare) Protokoll fört vid sammanträde på Möckelsnäs Herrgård 2006-12-05 med Södra Regionvårdsnämnden 2006-12-05 60-76 1(5) Närvarande 2006-12-05 Landstinget Kronoberg Erling Persson (s) Göran Giselsson (m) Ragnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, Kommunfullmäktige Sammanträdesdag Datum då anslaget 2010-10-08 sätts

Läs mer

Landstingsstyrelsens personalutskott

Landstingsstyrelsens personalutskott PROTOKOLL 2014-04-15 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, LSPU 2/2014 Landstingsstyrelsens personalutskott Tid Tisdagen den 15 april 2014, kl. 09.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

KALLELSE 1 (7) F 2 Landstingets kansli Planeringsavdelningen/Marianne Hammarström 2012-03-27 LS 3/2012

KALLELSE 1 (7) F 2 Landstingets kansli Planeringsavdelningen/Marianne Hammarström 2012-03-27 LS 3/2012 KALLELSE 1 (7) F 2 Landstingets kansli Planeringsavdelningen/Marianne Hammarström 2012-03-27 LS 3/2012 Landstingsstyrelse Tid Tisdagen den 3 april 2012 kl. 09.00 ca 14.30 Plats Föreläsningssalen, Sigfridsområdet,

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (6) Landstingets kansli 2012-02-28 LSAU 2/2012 Planeringsavd, Marianne Hammarström Justerat 2012-03-06 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 28 februari 2012 kl. 09.00 12.10 Plats

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2010-04-27 1 (8) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 april 2010, kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Arvode till styrelsen för Danderyds sjukhus AB, Södersjukhuset AB och Södertälje sjukhus AB

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Arvode till styrelsen för Danderyds sjukhus AB, Södersjukhuset AB och Södertälje sjukhus AB FÖRSLAG 2017:61 s förslag till beslut Arvode till styrelsen för Danderyds sjukhus AB, Södersjukhuset AB och Södertälje sjukhus AB 23 ( 62) PROTOKOLL 2017-0084 2017-08-29 Kl. 10:00-10:15 149-187 161 Arvode

Läs mer

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2013-04-16 SBK 02/2013 Planeringsavd, Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg Tid Tisdagen den 16 april 2013 kl. 14.00 16.00 Plats Närvarande

Läs mer

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka Protokoll Sammanträdesdatum 2004-06-07 Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka 39-46 Tid: Måndagen 7 juni 2004 kl 09:00-15:00 Plats: Husläkarna AB, Kungsbacka Ledamöter Margareta Ödman (m) ordförande Bo Karlsing

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 7/2008. Tid Måndagen den 18 augusti 2008, kl Föreläsningssalen, Sigfridsområdet, Växjö

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 7/2008. Tid Måndagen den 18 augusti 2008, kl Föreläsningssalen, Sigfridsområdet, Växjö PROTOKOLL LS 2008-08-18 1(17) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 7/2008 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 18 augusti 2008, kl. 09.00 12.30. Plats Närvarande ledamöter Närvarande ers

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 81-93 Tid: 2003-09-30 kl. 09:00 12:15 Plats: Närvarande: Ledamöter: Tjänstgörande ersättare Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum Stefan Bengtsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (8) Landstingets kansli 2012-08-28 LSAU 6/2012 Planeringsavd, Marianne Hammarström Justerat 2012-09-04 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 28 augusti 2012 kl. 09.00 12.00 Plats

Läs mer

Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 7/2007. Tid Måndagen den 11 juni 2007, kl. 09.00-16.00

Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 7/2007. Tid Måndagen den 11 juni 2007, kl. 09.00-16.00 Protokoll Justerat 2007-06-12 1(22) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 7/2007 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 11 juni 2007, kl. 09.00-16.00 Plats Närvarande ledamöter Närvarande

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka Protokoll Sammanträdesdatum 2005-06-07 Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka 30-36 Tid: Tisdagen 7 juni kl. 13:00 15:50 Plats: Kungsbacka sjukhus Ledamöter Margareta Ödman, ordf. (m) Bo Karlsing, vice ordf. (s)

Läs mer

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Margareta Schlee (M), tjänstgörande ersättare Margareta Artéus Thor (FP)

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Margareta Schlee (M), tjänstgörande ersättare Margareta Artéus Thor (FP) 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2012-02-14 Kulturberedningen Tid Fredagen den 3 februari 2012 kl. 10-13 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

Datum för justering: Ordföranden 1:e vice ordf 2:e vice ordf Ledamöter. Gunnel Orselius-Dahl (L)

Datum för justering: Ordföranden 1:e vice ordf 2:e vice ordf Ledamöter. Gunnel Orselius-Dahl (L) Sammanträdesdag Kl 17:00 Datum för justering: 2018-03-26 Gunnel Orselius-Dahl (L) Närvarande ledamöter Ordföranden 1:e vice ordf 2:e vice ordf Ledamöter Gunnel Orselius-Dahl (L) Rickard Wessman (M) Robert

Läs mer

Landstingsstyrelsen

Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Håkan Jansson (M), ordförande Maria Frisk (KD) Carina Ödebrink (S), 128-136 Anders Pansell (KD) ersätter Rune Backlund (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-10-24 87 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) ej 69-70, 505 Sara Andersson

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6) 2011-06-20 1 (6) Tid Måndagen den 20 juni kl.16.00 16.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sunnerbo, Regionförbundet södra Småland, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée, (m) ordförande

Läs mer

Protokoll från sammanträde med vuxenutskottet

Protokoll från sammanträde med vuxenutskottet PROTOKOLL Justeringsdatum 2006-10-04 1 (5) Ledningsenheten Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson 2006-09-20 VU 3/06 Protokoll från sammanträde med vuxenutskottet Tid Onsdagen den 20 september kl. 9.00

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Datum: 2018-02-20 Tid: 13:00-14:15 Plats: Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter RosMarie Jönsson Neckö (S) (ordförande) Anna Fransson (S) Suzanne Frank (M) Sven Sunesson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Arvode till styrelse för Danderyds sjukhus AB, Södersjukhuset AB och Södertälje sjukhus AB 13 LS

Arvode till styrelse för Danderyds sjukhus AB, Södersjukhuset AB och Södertälje sjukhus AB 13 LS Arvode till styrelse för Danderyds sjukhus AB, Södersjukhuset AB och Södertälje sjukhus AB 13 TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (4) s förvaltning SLL Styrning och strategi Lolita Lekander 2017-07-17 s arvodesberedning

Läs mer

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Eva Johnsson (KD) Margareta Artéus Thor (FP)

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Eva Johnsson (KD) Margareta Artéus Thor (FP) 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2014-02-25 Kulturberedningen Tid Fredagen den 14 februari 2014 kl. 9-11.15 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sessionssalen,

Läs mer

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011, kl 09:00-16:00 Plats: Konferensrum hjälpmedelscentralen, Kistingevägen 2, Halmstad Ledamöter

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo, 48-59 Tid: 2013-05-23, kl 09:00-15:30 Samlingssalen, Vårdcentralen Bra Liv i Gislaved

Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo, 48-59 Tid: 2013-05-23, kl 09:00-15:30 Samlingssalen, Vårdcentralen Bra Liv i Gislaved PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Samlingssalen, Vårdcentralen Bra Liv i Gislaved Närvarande: Beslutande: Britt Johansson (M), ordförande, 48-53 Marianne Andersson (KD), 1:e v ordf. 54-59 Michael Bucht

Läs mer

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-09 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Tid: Tisdagen den 9 december 2008 klockan 12.30-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo,

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-09-05 Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Tid: Måndag 5 september 2005 kl 15:00-16:15 Plats: Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 49 54 Datum 2018-11-06 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2018-11-06 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Landstingets kansli Kansliavdelningen/Bertil Axelsson LS 11/2009

Landstingets kansli Kansliavdelningen/Bertil Axelsson LS 11/2009 PROTOKOLL LS 2009-12-07 1(14) Landstingets kansli Kansliavdelningen/Bertil Axelsson LS 11/2009 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 7 december 2009, kl. 09.00 15.00 Plats Närvarande ledamöter Närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 8 februari 2017 i A-salen, kl. 09:00-11:35. Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh

Läs mer

Landstingsstyrelsens personalutskott

Landstingsstyrelsens personalutskott PROTOKOLL 2012-04-10 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Landstingsstyrelsens personalutskott Tid Tisdagen den 10 april, kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Sessionssalen, Ingelstadsvägen

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsen Sekretariatet 2015-03-31 LK/150727 Plats Landstingshuset Karlstad Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Jane Larsson (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson (S)

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2012-12-14 Patientnämnden Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl. 13.00 16.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

Landstingets kansli 2011-04-29 KB 3/2011 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-05-10. Tid Fredagen den 29 april 2011 kl. 09.00-12.

Landstingets kansli 2011-04-29 KB 3/2011 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-05-10. Tid Fredagen den 29 april 2011 kl. 09.00-12. 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-05-10 Kulturberedningen Tid Fredagen den 29 april 2011 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2013-12-17 SBK 03/2013 Planeringsavd, Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg Tid Tisdagen den 17 december 2013 kl. 14.00 16.00 Plats Närvarande

Läs mer

Samlokalisering av landstingets centrala förvaltningar

Samlokalisering av landstingets centrala förvaltningar P 23, 2017-05-30 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-05-23 LS 2016-1489 Landstingsstyrelsen Föredragande landstingsråd: Paul Lindquist Ärendebeskrivning Beslut om inriktning för det fortsatta

Läs mer