SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Klockan i A-salen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-13. Klockan 10.00 i A-salen"

Transkript

1 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Klockan i A-salen Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Cheryl Jones Fur (MP) Tony Lundstedt (S) Eva Johansson (C) Jon Malmqvist (KD) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Tomas Thornell (S) Ove Dahl, kommunchef Mårten Västerdal, kanslisekreterare Petra Grankvist, förvaltningsekonom Thomas Karlsson, näringslivschef Paul Herbertsson, planeringschef Annica Thor, verksamhetschef måltidsorganisation Kristina Thorvaldsson, projektledare stadsutveckling Åsa Karlsson Björkmarker (S) Kommunkansliet Justerade paragrafer (22)

2 Underskrifter Sekreterare Mårten Västerdal Ordförande Bo Frank Justerare Åsa Karlsson Björkmarker 2(22)

3 Bevis om anslag av protokoll s protokoll från sammanträdet är justerat Anslagsdag Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsförvaltningen Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom tre veckor från anslagsdagen Underskrift Kristoffer Bengtsson 3(22)

4 Förteckning över kommunstyrelsens arbetsutskott ärenden 1 Dnr Justering av protokoll Dnr Internbudgetdialog kommunstyrelsen Dnr Information från ledamöter och ersättare samt från kommunledningsförvaltningen Dnr Kallelse till bolagsstämma med Växjö Kommunföretag AB den 22 januari Dnr Kallelse till ordinarie föreningsstämma med Institutet för lokal och regional demokrati (ID) den 26 mars Dnr Kallelse till ordinarie föreningsstämma i Kommuninvest ekonomisk förening den 16 april Dnr Kallelse till extra bolagsstämma Växjö Teater AB den 22 januari Dnr Yttrande över samrådshandling för detaljplan för Mjölner 5 och 6 mfl i Växjö kommun Dnr Försäljning av del av Växjö 10:2 samt fastläggande av markpris Dnr Medborgarförslag om att skapa ett Invandringens hus Dnr Kalvsviks bygdegårdsförenings ansökan om medfinansiering för solcellsanläggning på Kalvsviks bygdegård Dnr Motion om beräkning av ekonomiskt bistånd i Växjö kommun - Eva- Britt Svensson (V) Dnr Motion om att göra förbättringar rörande Sydostleden- Carin Högstedt (V) (22)

5 14 Dnr Ombildning av fastigheten Kräftan 9 till bostadsrättsförening Dnr Redovisning av inkomna och besvarade skrivelser av intresse samt inkomna inbjudningar och protokoll (22)

6 1 Dnr Justering av protokoll s beslut Arbetsutskottet utser Åsa Karlsson Björkmarker till att justera protokollet. 6(22)

7 2 Dnr Internbudgetdialog kommunstyrelsen s beslut Arbetsutskottet noterar informationen till protokollet. Arbetsutskottet håller en inledande budgetdiskussion för kommunstyrelsens internbudget. Ove Dahl, kommunchef informerar om nya anslag samt driftbudgeten för 2015, Thomas Karlsson, näringslivschef, informerar om målområde Arbete och företagande och Paul Herbertsson, planeringschef, informerar om målområdet Bygga och bo. 7(22)

8 3 Dnr Information från ledamöter och ersättare samt från kommunledningsförvaltningen s beslut Arbetsutskottet noterar informationen till protokollet. Anna Tenje (M) informerar om att Sveiges största förskola, Paletten, är invigd. Förskolan har 220 platser och anställda 60 förskolepedagoger och barnskötare. 8(22)

9 4 Dnr Kallelse till bolagsstämma med Växjö Kommunföretag AB den 22 januari 2015 s beslut 1. Arbetsutskottet utser Eva Johansson (C) till Växjö kommuns ombud vid extra bolagsstämma i Växjö Kommunföretag AB den 22 januari Ombudet får i uppdrag att rösta för kommunfullmäktiges val av styrelseledamöter och ersättare i styrelsen för Växjö Kommunföretag AB. Växjö Kommunföretag AB har kallat till extra bolagsstämma för att bekräfta kommunfullmäktiges val av ledamöter och ersättare i bolagets styrelse. Växjö kommun ska i egenskap av ägare utse ett ombud till stämman. 9(22)

10 5 Dnr Kallelse till ordinarie föreningsstämma med Institutet för lokal och regional demokrati (ID) den 26 mars 2015 s beslut 1. Arbetsutskottet uppdrar till kommunchefen att utse Växjö kommuns ombud vid ordinarie föreningsstämma i Institutet för lokal och regional demokrati (ID) den 26 mars Röstningsinstruktioner lämnas vid ett senare tillfälle. Institutet för lokal och regional demokrati (ID) har kallat till ordinarie föreningsstämma den 26 mars Växjö kommun ska i egenskap av medlem i föreningen utse ett ombud till stämman. 10(22)

11 6 Dnr Kallelse till ordinarie föreningsstämma i Kommuninvest ekonomisk förening den 16 april 2015 s beslut 1. Arbetsutskottet utser Åsa Karlsson Björkmarker (S) och Per Schöldberg (C) till Växjö kommuns ombud vid ordinarie föreningsstämma i Kommuninvest ekonomisk förening den 16 april Röstningsinstruktioner ges vid ett senare tillfälle. Kommuninvest ekonomisk förening har kallat till föreningsstämma den 16 april Växjö kommun ska i egenskap av medlem utse ett ombud till stämman. 11(22)

12 7 Dnr Kallelse till extra bolagsstämma Växjö Teater AB den 22 januari 2015 s beslut 1. Arbetsutskottet utser Oliver Rosengren (M) till Växjö kommuns ombud vid extra bolagsstämma i Växjö Teater AB den 22 januari Ombudet får i uppdrag att rösta för kommunfullmäktiges val av ledamöter och ersättare i styrelsen. Växjö Teater AB har kallat till extra bolagsstämma den 22 januari 2015 för att fastställa kommunfullmäktiges val av nya ledamöter och ersättare i styrelsen. 12(22)

13 8 Dnr Yttrande över samrådshandling för detaljplan för Mjölner 5 och 6 mfl i Växjö kommun s förslag är positiv till planförslaget och lämnar följande synpunkter över samrådsförslaget för detaljplanen Mjölner 5 och 6 med flera i Växjö stad: Möjligheten till att skapa förutsättningar för fler bostäder samt även handel och kontor centralt i Växjö stad är mycket positiv. Planförslaget bidrar till att skapa en attraktiv och tät stadskärna tillsammans med de andra stora förändringar som sker i Växjö centrum. De aktuella fastigheterna ligger inom översvämningskänsligt område och med ökad andel hårdgjord yta kommer belastningen att öka på dagvattennätet. Det är därför av största vikt att tidigt diskutera med exploatören om olika lösningar för att fördröja dagvattnet inom fastigheten för att på så sätt minska belastningen på kommunens dagvattennät. Utformningen av utemiljön med bland annat lekplats bör studeras vidare och följas upp i detaljplanen. Detaljplanens syfte är att pröva byggande av bostäder i fyra till åtta våningar med integrering av vissa andra verksamheter såsom handel och kontor inom fastigheterna Mjölner 5 och 6 i stadsdelen Söder i Växjö stad. Syftet är att bygga vidare på den kvartersstruktur som kännetecknar rutnätsstaden i Växjö centrum. Inom fastigheten Ymer 7 avses ett parkeringsgarage eller parkeringshus att byggas för att få tillstånd kvarterens behov av parkeringsplatser. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 19 december redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. 13(22)

14 9 Dnr Försäljning av del av Växjö 10:2 samt fastläggande av markpris s förslag 1. Kommunstyrelsen beslutar att sälja mark inom Bäckaslöv etapp 1 (Skärvet 6 m fl) till 1800 kr/m 2 BTA. 2. Kommunstyrelsen godkänner att Vöfab förvärvar del av Växjö 10:2 för barnomsorgsändamål i kombination med olika typer av särskilda boendeformer. En utomstående värdering av kv. Skärvet 6 angav en nivå på 2200 kr /m 2 BTA. Nivån justerades med hänsyn till rådande markprisnivåer för Växjö stationsområde samt jämförelseobjekt. En nivå om 1800 kr/m2 BTA fastslogs och var sedan en av utgångspunkterna vid markanvisningstävlingen för kv. Skärvet 6 som genomfördes april-september Detaljplanen för kv. Skärvet 6 m fl fick laga kraft i september Ett markanvisningsavtal har tecknats med Växjöbostäder avseende östra delen av kv. Skärvet 6. Ett utkast till markanvisningsavtal diskuteras för närvarande med Skanska för den västra delen av kvarteret. Behovet av mer barnomsorgsplatser på Söder är stort och kommer att öka i samband med att bostäder på Växjö stationsområde och kv. Skärvet färdigställs. Angöring och parkering till framtida förskola ställer krav på hur bebyggelse bör placeras. Därför förespråkar planeringskontoret en försäljning av del av fastigheten Växjö 10:2 till Vöfab. Då kan en bra disponering av tomten göras som skapar flexibilitet och som möjliggör olika typer av kommunal verksamhet. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 5 december redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. 14(22)

15 10 Dnr Medborgarförslag om att skapa ett Invandringens hus s förslag Kommunstyrelsen ställer sig positivt till intentionerna i medborgarförslaget och uppmanar Kulturparken Småland AB att tillsammans med Emigrantinstitutet, Linnéuniversitetet och andra berörda intressenter undersöka möjligheten att införliva ett bredare migrationsperspektiv med inriktning på att belysa invandringen till Kronobergs län över tid. Lars Thorstensson har lämnat in ett medborgarförslag till Växjö kommun om att skapa ett invandringens hus. Där skall den invandring som skett till regionen under olika tidsperioder dokumenteras och ställas ut. Det skall bli möjligt att se vilka olika grupper som kommit till våra trakter under olika tidsperioder, var de kom ifrån och vad som hände med dem i det nya landet. I förslaget föreslås även att samarbete kring forskning sker med Linnéuniversitetet. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 18 december redogjort för ärendet. Av skrivelsen framgår bland annat att det finns idag två organisationer med säte i Växjö som inom ramen för sina verksamheter skulle kunna tänkas arbeta med att synliggöra invandringen till länet ur ett historiskt perspektiv, Kulturparken Småland och Svenska Emigrantinstitutet Tankarna om att belysa regionens immigrationsströmmar (invandring) är inte främmande för varken Kulturparken eller Emigrantinstitutet. Några avgränsade initiativ har också tagits i den riktningen tidigare i Emigrantinstitutets historia. Sett till Emigrantinstitutets stadgar, Kulturparkens ägardirektiv och samverkansavtalets innehåll finns det inget som formellt hindrar att verksamheternas innehåll också införlivar ett bredare migrationsperspektiv. Om de så skulle önska. Detta så länge tyngdpunkten i dess verksamhet även framöver handlar om att belysa emigrationen från Sverige. 15(22)

16 11 Dnr Kalvsviks bygdegårdsförenings ansökan om medfinansiering för solcellsanläggning på Kalvsviks bygdegård s förslag Kommunstyrelsen beviljar Kalvsviks byggnadsförening bidrag med maximalt 30 % av totalkostnaden om föreningen får bidrag från Boverket. Pengarna tas från ej utnyttjat bidrag till samlingslokaler Kalvsviks byggnadsförening ansökte i en skrivelse om kommunalt bidrag för medfinansiering till deras investering i solcellsanläggning på fastigheten Kalvsvik 12:9. Totalkostnaden för projektet uppgår till och 30 % av totalkostnaden, vilket innebär kronor, söks från Växjö kommun. Föreningen söker även bidrag från Boverket. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 18 december redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. 16(22)

17 12 Dnr Motion om beräkning av ekonomiskt bistånd i Växjö kommun - Eva-Britt Svensson (V) s förslag Kommunfullmäktige avslår motionen med hänvisning till nämnden för arbete och välfärds bedömning att det just nu föreligger ändrade nationella förutsättningar samt att man anser att det inte finns något stöd för en lokal variant då underhållsstödet betraktas som en inkomst. Eva-Britt Svensson (V) har i en motion den 25 oktober 2014 föreslagit att Växjö kommun inte ska räkna med den höjning av underhållsstödet till ensamstående föräldrar som regeringen föreslagit i sin budgetproposition för 2015 i beräkningen av ekonomiskt bistånd. Enligt motionären medför detta inga extra kostnader för kommunen men betyder väldigt mycket för de mest utsatta barnfamiljerna. Beslutsunderlag Nämnden för arbete och välfärd har i 207/2014 yttrat sig över motionen. Av beslutet framgår att nämnden avstryker motionen främst på grund av ändrade nationella förutsättningar, samt att man anser att det inte finns något stöd för en lokal variant då det betraktas som en inkomst. Yrkanden Åsa Karlsson Björkmarker (S): Kommunfullmäktige konstaterar att motionen för närvarande är inaktuell. Bo Frank (M): Kommunfullmäktige avslår motionen med hänvisning till nämnden för arbete och välfärds bedömning att det just nu föreligger ändrade nationella förutsättningar samt att man anser att det inte finns något stöd för en lokal variant då underhållsstödet betraktas som en inkomst. Beslutsordning Ordförande Frank ställer yrkandena mot varandra och finner att utskottet beslutar i enlighet med det egna yrkandet. 17(22)

18 13 Dnr Motion om att göra förbättringar rörande Sydostleden - Carin Högstedt (V) s förslag Kommunfullmäktige besvarar motionen med hänvisning till tekniska nämndens bedömning att kommunen bör avvakta kommande uppföljningar av standarden på leden innan man beslutar om vidare åtgärder. Carin Högstedt (V) har i en motion den 8 oktober 2014 föreslagit att kommunfullmäktige bör ge kommunstyrelsen/tekniska nämnden i uppdrag att vidta åtgärder för att åstadkomma en bekväm, attraktiv och väl skyltad Sydostled genom Växjö kommun. Enligt Högstedt har det kommit många klagomål på ledens standard genom kommunen och för att den ska väcka nationellt och internationellt intresse bör kvaliteten höjas. Beslutsunderlag Tekniska nämnden har i 117/2014 yttrat sig över motionen. Nämnden anser att man bör avvakta den uppföljning av standarden på Sydostleden som kommer till våren Kommunchefen har i en skrivelse den 5 januari redogjort för ärendet. Av skrivelsen framgår att Växjö kommun sedan 2009 har medverkat i projektet Sydostleden. Målet är att skapa en nationell cykelled mellan Växjö och Simrishamn. Kommunen har med andra intressenter finansierat projektet mellan För Växjös del är investeringarna i ledens infrastruktur genomförda. På Regionförbundet södra Smålands begäran beslutade kommunstyrelsen i 317/2014 att medfinansiera fortsättningen av projektet, Sydostleden växlar upp, med överskottsmedel, kronor, från det nyligen avslutade Sydostledsprojektet. Kommunstyrelsen beslutade samtidigt att avvakta med beslut om långsiktig finansiering tills det att frågan om huvudman, väghållaransvar, organisationsstruktur och dess omfattning, samt kostnader i detalj är klarlagda. 18(22)

19 13 fortsättning Yrkanden Malin Lauber (S): Kommunfullmäktige beslutar att avvakta den uppföljning av standarden som kommer under våren Bo Frank (M): Kommunfullmäktige besvarar motionen med hänvisning till tekniska nämndens bedömning att kommunen bör avvakta kommande uppföljningar av standarden på leden innan man beslutar om vidare åtgärder. Beslutsordning Ordförande Frank ställer yrkandena mot varandra och finner att utskottet beslutar i enlighet med det egna yrkandet. 19(22)

20 14 Dnr Ombildning av fastigheten Kräftan 9 till bostadsrättsförening s beslut 1. Kommunfullmäktige godkänner att fastigheten Kräftan 9 får säljas ner till ett av Växjöbostäder helägt dotterbolag och att aktierna i dotterbolaget därefter får säljas till bostadsrättsföreningen. 2. Kommunfullmäktige godkänner att Växjöbostäder AB för detta ändamål får förvärva ett bolag. 3. Kommunfullmäktige godkänner förslag till bolagsordning för Kräftan Kommunfullmäktige beslutar att i särskilt beslut utse styrelseledamöter och ersättare i bolaget för Kräftan 9 för tiden intill slutet av årsstämman Om aktierna i bolaget överlåts dessförinnan ska styrelseledamöternas och ersättarnas uppdrag upphöra den dag då den nye ägaren tillträder aktierna. 5. Kommunfullmäktige beslutar att i ett särskilt beslut utse lekmannarevisorer i bolaget för Kräftan 9 för tiden intill slutet av årsstämman Om aktierna i bolagen överlåts dessförinnan ska lekmannarevisorernas och suppleanternas uppdrag upphöra den dag då den nye ägaren tillträder aktierna. 6. Kommunfullmäktige medger att dotterbolaget, sedan aktierna överlåtits, till och med utgången av 2019 får behålla vården av de allmänna handlingar som förvaras hos bolagen och som övergångsvis behövs i verksamheten. I budget för 2012 uttalade kommunfullmäktige att hyresgäster i Växjöhem AB och Vidingehem AB ska informeras om möjligheten att ombilda sina hyresrätter till bostadsrätter och att eventuella försäljningar kommer ske på marknadsmässiga villkor. Intresse har anmälts av hyresgästerna i kv. Mariahemmet och Nannyhemmet där en köpstämma hållits och 79 % av hyresgästerna röstat ja till ett förvärv. Växjöbostäder har i 75/2014 föreslagit kommunfullmäktige att godkänna att Kräftan 9 omvandlas till bostadsrättsförening. 20(22)

21 14 fortsättning Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 14 november redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att försäljningen bör ske genom den av kommunfullmäktige beslutade rutinen paketering ( 244/2008), vilket innebär att Växjöbostäder köper ett aktiebolag till vilket fastigheterna sedan överlåts. Aktierna i bolaget säljs sedan till den blivande bostadsrättsföreningen efter det att VKAB godkänt köpeskillingen. Tillvägagångssättet gynnar både köpare och säljare. Yrkanden Åsa Karlsson Björkmarker (S): Kommunfullmäktige avslår begäran om ombildning. Bo Frank (M): 1. Kommunfullmäktige godkänner att fastigheten Kräftan 9 får säljas ner till ett av Växjöbostäder helägt dotterbolag och att aktierna i dotterbolaget därefter får säljas till bostadsrättsföreningen. 2. Kommunfullmäktige godkänner att Växjöbostäder AB för detta ändamål får förvärva ett bolag. 3. Kommunfullmäktige godkänner förslag till bolagsordning för Kräftan Kommunfullmäktige beslutar att i särskilt beslut utse styrelseledamöter och ersättare i bolaget för Kräftan 9 för tiden intill slutet av årsstämman Om aktierna i bolaget överlåts dessförinnan ska styrelseledamöternas och ersättarnas uppdrag upphöra den dag då den nye ägaren tillträder aktierna. 5. Kommunfullmäktige beslutar att i ett särskilt beslut utse lekmannarevisorer i bolaget för Kräftan 9 för tiden intill slutet av årsstämman Om aktierna i bolagen överlåts dessförinnan ska lekmannarevisorernas och suppleanternas uppdrag upphöra den dag då den nye ägaren tillträder aktierna. 6. Kommunfullmäktige medger att dotterbolaget, sedan aktierna överlåtits, till och med utgången av 2019 får behålla vården av de allmänna handlingar som förvaras hos bolagen och som övergångsvis behövs i verksamheten. Beslutsordning Ordförande Frank ställer yrkandena mot varandra och finner att utskottet beslutar i enlighet med det egna yrkandet. 21(22)

22 15 Dnr Redovisning av inkomna och besvarade skrivelser av intresse samt inkomna inbjudningar och protokoll s beslut Arbetsutskottet noterar informationen till protokollet. Kommunkansliet har lämnat en redovisning av inkomna och besvarade skrivelser av intresse samt inkomna inbjudningar och protokoll. 22(22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker Tid och plats Utvandrarnas hus, Växjö, kl. 15.30-15.40 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Tid och plats A-salen, kl. 13:30 13:45 Beslutande Ledamöter Anna Tenje (M), ordförande Catharina Winberg (M) Tony Lundstedt (S) Pernilla Tornéus (M) Ulf Hedin (M) Eva Johansson (C) Cheryl Jones Fur (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10 Tid och plats A-salen klockan 10.00 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C) ordförande Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Cheryl Jones Fur (MP) Tomas Thornell (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17 Tid och plats A-salen klockan 09.30 11.20 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) 1:e vice ordförande Anna Tenje (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Eva Johansson

Läs mer

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric

Läs mer

Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S)

Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän 15.10-16.30, C-salen Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-04. Klockan 10.00 i A-salen. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-04. Klockan 10.00 i A-salen. Åsa Karlsson Björkmarker Plats och tid Beslutande Ledamöter Klockan 10.00 i A-salen Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S) Tid och plats VKABs sammanträdesrum, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S),

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2.

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. KALLELSE Kommunstyrelsen 2016-12-14 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. Tid och plats tisdagen den 20 december 2016 kl. 15.30 (i samband

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) René Jaramillo (KD) Åsa Karlsson Björkmarker (S)

A-salen, kommunhuset. Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) René Jaramillo (KD) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.05 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg

Läs mer

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00-11:10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP) Plats A-salen Tid Kl. 10:00 11:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell

Läs mer

A-salen. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S)

A-salen. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09 Tid och plats C-salen klockan 13.30-14.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S), 103, 108, 114, 104, 115 Ann-Christin Eriksson (V), 105-107, 109-113 Ulf Hedin (M) Oliver

Läs mer

A-salen, kommunhuset

A-salen, kommunhuset Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:15 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) 194-199, 201-214 Charlotta Svanberg (S) 194-211, 213-214 Per Schöldberg (C) 194-198, 200-214 Anna Tenje (M) 194-197, 199-214

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2.

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. KALLELSE 2016-12-14 kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. Tid och plats tisdagen den 20 december 2016 kl. 15.30 (i samband med pausen av kommunfullmäktige)

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400 Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 9:00 11:15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), Tony Lundstedt (S), 18 21

Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), Tony Lundstedt (S), 18 21 Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), 11 17 Tony

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M) Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Växjö Kommunföretag AB (VKAB)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Växjö Kommunföretag AB (VKAB) Tid och plats A-salen, kl. 10:00 11:20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Plats och tid Catharina Winberg, ordförande Jon Malmqvist Maria Garmer Eva Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10:00-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Lennart Adell Kind (L)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Lennart Adell Kind (L) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VKAB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VKAB Tid och plats Sammanträdesrum, kl. 14.00-16.10 Beslutande Ledamöter Catharina Winberg (M), Ordförande Maria Carlsson (S), 1:e vice ordförande Tobias Adersjö (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist

Läs mer

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-06-09. kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-06-09. kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum Tid och plats Beslutande Ledamöter kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S), 83-91 Martin Edberg (S),

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Charlotta Svanberg

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Charlotta Svanberg Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 11.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M), ordförande Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2.

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. KALLELSE Kommunstyrelsen 2016-06-07 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. Tid och plats tisdagen den 14 juni 2016 kl. 10.30 i Utvandrarnas

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S)

A-salen, kommunhuset. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bert Sundström (S), ordförande Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S) Tid och plats H-salen klockan 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M) Ordförande Bert Sundström (S) 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Eva Kjellberg (S) Nils-Erik Carlström (FP) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Emelie Öberg (S) 28 31 Ulla Svensson (M) Nils-Erik Carlström (L) Tobias Adersjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2016-03-01

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2016-03-01 Tid och plats A-salen, kl. 13.30 15.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13:30 15.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2 KALLELSE Kommunstyrelsen 2015-06-11 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2 Tid och plats tisdagen den 16 juni 2015 kl. 12.50 i Utvandrarnas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Nils Fransson (FP)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Nils Fransson (FP) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:05 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Nils Fransson (FP) Övriga

Läs mer

Bolagsordning för Vöfab Parkering Aktiebolag

Bolagsordning för Vöfab Parkering Aktiebolag Senast ändrad Bolagsordning för Vöfab Parkering Aktiebolag Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Kommunkansliet Dokumentnamn Bolagsordning för Vöfab Parkering Aktiebolag Fastställd/Upprättad Kommunfullmäktige

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Anna Hultstein (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (FP) Therese Graesén (S) 2 13 Jonas Danielsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-07

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-07 Tid och plats A-salen, kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Cheryl Jones Fur (MP) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Tony Lundstedt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Växjö Kommunföretag AB Organisationsnummer: 556602-4641 2015-12-03

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Växjö Kommunföretag AB Organisationsnummer: 556602-4641 2015-12-03 Tid och plats Sammanträdesrum Växjö Kommunföretag AB, kl. 14.00 17.10 Beslutande Ledamöter Catharina Winberg (M), Ordförande Maria Carlsson (S) Tobias Adersjö (MP) Martin Edberg (S) Ulf Hedin (M) Rose-Marie

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Tid och plats H-salen, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Byggnation av nytt stadshus investeringskalkyl

Byggnation av nytt stadshus investeringskalkyl 140 Dnr 2017-00041 Byggnation av nytt stadshus investeringskalkyl Styrelsens beslut 1. Styrelsen för VKAB godkänner Vöfabs beslut om att: Utföra nybyggnad av nytt stadshus med station och Växjös vardagsrum,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.00 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande 48-54 Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) 45-47

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 8 februari 2017 i A-salen, kl. 09:00-11:35. Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Ulf Hedin (M) Patric

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 7 februari 2018 i A-salen, kl. 09:00-11:53 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Göran Kannerby (KD) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen Tid Kl. 13.30 14.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-27

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-27 Tid och plats A-salen klockan 10.00 11.30 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Gunnar Storbjörk (S) Tomas Thornell (S)

Läs mer

Ordförandes förslag till beslut - Byggnation av nytt stadshus samt försäljning av befintligt kommunhus

Ordförandes förslag till beslut - Byggnation av nytt stadshus samt försäljning av befintligt kommunhus 2017-11-09 Kommunstyrelsen Ordförandes förslag till beslut - Byggnation av nytt stadshus samt försäljning av befintligt kommunhus Förslag till beslut 1. Kommunfullmäktige godkänner att Växjö Fastighetsförvaltning

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S)

A-salen, kommunhuset. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 11.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-04-10 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 10 april 2013, kl. 08:00-11.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Anders

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M)

Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl. 08.00-12.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-04-20 Tid 8.30 9.35 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 77-83 ande Malin Petersson (M) ordförande Bertil Dahl (V) Anders Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Tid och plats Utvandrarnas Hus, Atriumsalen kl. 14.00-14.40 Beslutande Ledamöter Anna Tenje (M) Oliver Rosengren (M) Ulf Hedin (M) Catharina Winberg (M) Sofia Stynsberg (M) Pernilla Tornéus (M) Bo Frank

Läs mer

Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg.

Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg. 2019-02-25 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl. 13.15-14.40 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Carina Bardh (M), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF) och Lars Brihall (VF). Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-09.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Ulla Svensson (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Tjänstepersoner Justering Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Atriumsalen, Utvandrarnas hus

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Atriumsalen, Utvandrarnas hus Tid och plats Kl. 14.00 19.50 Atriumsalen, Utvandrarnas hus Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), ordförande Marie-Louise Gustavsson (S) 1;e vice ordförande Lena Wibroe (M) 2:e vice ordförande Tobias

Läs mer

Caroline Depui, kommunchef Margareta Persson, kommunsekreterare Birgitta Kahn (MP) Louise Warnqvist (M) Per Aspengren (S)

Caroline Depui, kommunchef Margareta Persson, kommunsekreterare Birgitta Kahn (MP) Louise Warnqvist (M) Per Aspengren (S) Kommunstyrelsen 2015-05-18 1(5) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, Skoghall, kl 17:30 18.05 Beslutande Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander Johansson-Pettersson (S) Lillemor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-03-29, kl. 08:00-12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 27 maj 2014 kl. 10:00-11:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 38-44 ande Mattias Adolfson (S) Per-Olof Jonsson (M) Anders Andersson (C) Johan Persson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Tid och plats C-salen, kl. 08:30 Beslutande Ledamöter Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Övriga närvarande Tjänstepersoner Sofie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats A-salen klockan 10.00 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) 1:e vice ordförande Per Schöldberg (C) 2:e vice ordförande Jon Malmqvist (KD) Catharina Winberg

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Charlotta Svanberg (S), ordförande. Per Schöldberg

A-salen, Växjö kommun. Charlotta Svanberg (S), ordförande. Per Schöldberg Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Charlotta Svanberg (S), ordförande Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Tony Lundstedt (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7) Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.40 Beslutande Kent Ingvarsson (M) Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson (FP) Sven-Åke

Läs mer

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP)

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset kl 15.00 16.25 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Rune Skogsberg (C) 1:e vice ordförande Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande Anette

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7) 2007-12-12 1 (7) Tid Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Onsdagen den 12 december kl.09.00 14.50 med ajournering kl. 12.00 13.00 Karl Birger Blomdahlsalen, konserthuset i Växjö Marie-Louise Hilmersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6) 2011-06-20 1 (6) Tid Måndagen den 20 juni kl.16.00 16.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sunnerbo, Regionförbundet södra Småland, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée, (m) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-08-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 17.45-18.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) (m) Anna Heijel (m)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Tid och plats A-salen, kommunhuset kl. 13.30-15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 15.30 15.55 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Sture Pettersson (S) Ledamot Therése Weckström (S) Ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-08-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-08-19 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 15:00 Beslutande Ledamöter Tobias Adersjö (MP), Ordförande Ann-Kristin Lindquist (S), 1:e vice ordförande Karl-Erik Rosén (M) Mikael Virdelo (M) Jure Bogatic (M) Hans Falk (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Växjö Kommunföretag AB (VKAB)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Växjö Kommunföretag AB (VKAB) Tid och plats A-salen, kl. 09:30 10:30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Justering Justerare Plats och tid Catharina Winberg, ordförande Jon Malmqvist Maria Garmer Eva Johansson Malin

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 11.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-27 1. Charles Eriksson. Kommunkontoret, Ödeshög. Ordförande/Magnus Oscarsson. Justerande/Charles Eriksson

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-27 1. Charles Eriksson. Kommunkontoret, Ödeshög. Ordförande/Magnus Oscarsson. Justerande/Charles Eriksson 1 Plats och tid Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög måndagen den 27 februari 2012 kl 9:00-10:00 Beslutande Magnus Oscarsson (KD), ordförande Anders Rydberg (KD), ersättare för Arne Arvidsson (KD)

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Lena Wibroe (M)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Lena Wibroe (M) Plats C-salen, kommunhuset Tid Kl. 13:30 15:20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein

Läs mer

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Henry Larsson (S) Niclas Nilsson (SD)

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Henry Larsson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-01 1 (9) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.15 Beslutande Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2017-10-16 1 (8) Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 16 oktober 2017 klockan 19.00 21.00 Beslutande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer