ÄLMHULTSBLADET. Tekniskt, snyggt och nytt! Säljstart av Wireless Charging. Bingo med Vuxenklubben s.2. Han blir ny VD för IKEA AB s.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÄLMHULTSBLADET. Tekniskt, snyggt och nytt! Säljstart av Wireless Charging. Bingo med Vuxenklubben s.2. Han blir ny VD för IKEA AB s."

Transkript

1 17 17 april 2015 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Bingo med Vuxenklubben s.2 Han blir ny VD för IKEA AB s.3 Ett besök på IKEA Industry s.6 Tekniskt, snyggt och nytt! Säljstart av Wireless Charging Försäljningen av Wireless Charging är igång. Det är en kollektion som många har väntat på och som nu äntligen blir tillgänglig för de många människorna. Älmhultsbladet har tidigare skrivit om kollektionen och nämnde då den förväntade aha och wow-känslan vid användning av produkterna. Läs mer på s. 4

2 17 17 april Bingospel är kul! Blå Hallen på Aktivitetshuset är möblerad med två långbord, båda två fullsatta med spelglädje och förhoppningar om tur. Vuxenklubbens bingospel är givet på schemat, vår som höst. Och det är en hel del som spelar. Birgitta Svensson tillsammans med Egon Johannesson sköter dragningen och det organisatoriska. Egon har spelat bingo med Vuxenklubben i 18 år: - Ja, det har blivit några år, säger han med självklarhet i rösten. - Detta är kul, vi är alltid kring stycken, säger Birgitta. I halvtid är det fika. Bullar och kaffe är uppdukat vid Aktivitetshusets fikayta. Många magar mättas och glada leenden delas ut. Visst är det ett bingogäng med harmoni och koll på sina rutiner. Även om det självfallet tillkommer positiva överraskningar under spelets gång. Det är jättetrevligt här, speciellt när man vinner som idag, säger Solveig Åström med glimten i ögat. Solveig står med både krukor och blommor som vinster under armen. Då spelet går vidare ropas nya siffror ut. Fem, femton, tjugosju, trettiotvå, tolv... - Bingo, ropas högt och en spelares brickrad är full. Siffrorna rättas och ytterligare en vinnare är klar. Vinnare av pris vill säga. Vinnare genom att delta och ha trevligt, det är alla. ÄLMHULTSBLADET Utgivare IKEA AB Ansvarig utgivare Gudmund Vollbrecht Redaktion Cecilia Petersson Manusstopp Tisdagar Utgivning Fredagar Tryckkostnad 3,80 SEK per ex Postnummer 05/15 Telefon Fax E-postadress redaktionen ikea1.scop@ikea.com E-postadress Saker & Ting ikea1.sakt@ikea.com Älmhultsbladet på IKEA Inside Älmhultsbladet som webbtidning Tips! Webbtidningen når du hemifrån Älmhultsbladet in English Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen! ikea1.scop@ikea.com

3 17 17 april Michael Stjernquist blir VD för IKEA AB Igår meddelades att Michael Stjernquist tar över rollen som VD för IKEA AB med start 1 september. Michael efterträder Thomas Carlzon som varit i rollen de senaste nio åren. Michael arbetar idag som finanschef för IKEA Svenska Försäljnings AB och har lång erfarenhet inom finans. Han började sin IKEA karriär för 13 år sedan i Kungens Kurva och har sedan dess haft fler olika roller i Sverige och Danmark. - Det är ett spännande och utmanande jobb i hjärtat av IKEA, där jag också har mina egna rötter. Jag är uppvuxen i Älmhult. Under min uppväxt hade min pappa en stoppmöbelfabrik som bland annat levererade till IKEA, så heminredning har haft en stor plats i mitt liv, sedan barnsben. Jag har arbetat nära IKEA AB under många år och känner mig väldigt attraherad av att arbeta mer med frågor som rör IKEA och Älmhult, säger Michael. Michael tillträder 1 september men inleder sitt arbete redan i juni. Den första tiden är till för att lyssna och lära känna verksamheten och medarbetarna. Thomas har tillsammans med ledningsgruppen tagit fram en affärsplan som Michael fortsätter att driva framåt. Ett viktigt uppdrag blir att behålla och vidareutveckla samarbetet mellan IKEA enheter i Sverige. För mig är det viktigt att skapa rätt förutsättningar för att Älmhult och IKEA ska Thomas Carlzon har varit VD för IKEA AB i 9 år. Michael Stjernquist blir VD för IKEA AB. fortsätta att utvecklas tillsammans. Alla som jobbar i Älmhult har en viktig roll i att säkerställa att vår IKEA kultur är fortsatt stark och levande. Älmhult är där IKEA har sitt hjärta och är hemvisten för såväl vår kultur som heminredningskompetens, säger Michael. Thomas Carlzon har arbetat på IKEA i 43 år varav de senaste nio åren som VD för IKEA AB. Han har en lång IKEA karriär bakom sig och fortsätter på IKEA AB som Senior advisor. Utöver olika styrelseuppdrag ska han fokusera på kommande regionala och politiska projekt kopplat till infrastruktur. -Jag har arbetat i nio år som VD och det har varit en fantastiskt rolig och spännande tid. Nu vill jag ta mig an nya uppdrag inom IKEA. Efter mina 43 år har jag många härliga minnen och jag hoppas på många fler, säger Thomas. Thomas arbetar som VD för IKEA AB fram till den 31 augusti 2015 och Michael tillträder rollen den 1 september.

4 17 17 april Säljstart av Wireless Charging på IKEA varuhuset i Älmhult TEXT: CECILIA PETERSSON, CECILIA.PETERSSON@IKEA.COM 15 april säljstartade kollektionen Wireless Charging på IKEA varuhuset i Älmhult. Vårt sortiment har efter bara ett par veckor in i månaden även utökats med fler kollektioner. ÖNSKEDRÖM är en av dem. Vi besöker IKEA varuhuset i Älmhult! Försäljningen av Wireless Charging är igång. Det är en kollektion som många har väntat på och som nu äntligen blir tillgänglig för de många människorna. Älmhultsbladet har tidigare skrivit om kollektionen och nämnde då bland annat den förväntade aha och wow-känslan vid användning av produkterna. Under onsdagen den 15 april, samma dag som säljstart, besöktes belysningsavdelningen på IKEA varuhuset i Älmhult. Klockan hade precis slagit 10 och försäljare Jean Augustsson gick avdelningen runt för att tända alla lampor. Fokuset var tydligt och direkt: Wireless Charging till försäljning! Tillsammans med Jean och Caroline Rosengren, Shopkeeper på Belysningsavdelningen, satte vi oss ner vid ett skrivbord där vi samtidigt kunde testa laddningspuckarna från Wireless Charging kollektionen. Efter att ha De olika skalen för mobiltelefoner. Jean och Caroline testar laddningspuckarna. valt det korrekta skalet för den egna telefonen och sedan placerat den på pucken uppstår aha-känslan, wow, det fungerar helt utan sladd. Hur har ni förberett er inför denna säljstart? J: Vi har arbetat med att lära oss om kollektionen sedan januari i år. Vi säljare har gått introduktionsutbildningar bland annat. C: Även vi shopkeepers runt om på varuhusen har gått utbildningar för att maximera vår kunskap kring denna kollektion. Vilken är den främsta målgruppen? C: Alla! Vi tror att den kommer användas mycket inom business men det är verkligen en kollektion som kan underlätta alla människors vardag.

5 17 17 april J: Vi har redan fått otroligt många frågor från olika kunder. Det finns ett stort intresse och en enorm nyfikenhet. Vad är det som är så spännande med just denna kollektion? C: Att det är en satsning på nytänk. Samtidigt får vi nu se hur mottagliga våra kunder är. Vilken tror ni blir er största utmaning som säljare? J: Våra kunders medvetenheten kring hur det fungerar, den kommer troligtvis stiga gradvis så vi kommer behöva tålamod där. C: Ja vi kommer behöva få kunderna att förstå detaljerna, så som att skalet till telefonerna är en nödvändighet. Vad är roligast med Wireless Charging ur försäljningssynpunkt? J: Det ska bli kul att stilla kundernas förväntningar och se till vilken grad de kommer uppskattas. C: Ja, äntligen ska vi få visa och bekräfta det kunderna frågar kring. Vi får dela denna häftiga nyhet och se utfallet av de nya produkterna. Belysningen med integrerad laddning är tekniskt rätt och något nytt - samt snyggt! Under april månad har även ÖNSKEDRÖM säljstartat. Det är en kollektion som är baserad på illustrationer av Olle Eksell. Kollektionen går att finna inom kök, textil, förvaring samt som posters. Att mötas av Olles illustrationer gör en glad! Det handlar om figurer, filurer och en massa trevlig färg.

6 17 17 april IKEA I ÄLMHULT En rundtur på IKEA Industry - vi träffar fabrikschefen Nils TEXT: ELLEN.FERM@IKEA.COM Hur stor är då själva koncernen IKEA Industry? Nils säger: - I koncernen finns det 45 tillverkande enheter och totalt är det ca anställda världen över varav ca 250 av dessa finns på vår fabrik här i Älmhult. Nils visar de luckor som produceras i Älmhult. I Älmhult finns en av IKEA Industrys tillverkningsenheter som tillverkar vissa köksluckor ur vårt sortiment. Älmhultsbladet träffar Nils Vikdahl och pratar IKEA Industry-koncernen, tillverkningsmetoder och damstrumpor. Vi träffar Nils Vikdahl, Fabrikschef, i receptionen på IKEA Industry. Efter att vi skrivit in oss går vi vidare in på hans kontor och slår oss ner. Då effektivitet är en av huvudpelarna inom produktionen så drar vi igång intervjun direkt och Nils berättar om bolagets övergripande organisation: - Tidigare var det ett antal bolag som bland annat hette Swedwood och Swedspan. Swedwood stod då för tillverkningen av produkter som exempelvis köksluckor eller möbler men för att man skulle kunna tillverka detta behövde man material i form av spånskivor som Swedspan bistod med. För ca tre år sedan förändrades detta och då bildades det istället en koncern med namnet IKEA Industry. Idag levererar de flesta av IKEA Industrys bolag endast till IKEA vilket gör att varje tillverkande enhet kan specialisera sin verksamhet för vissa produkter. Det är en mäktig siffra med ca anställda världen över men hur ser då vardagen ut på IKEA Industry? - Här hos oss finns det tre olika tillverkningsenheter. I maskinverkstaden hanteras den omålade MDF-skivan och där fräser man kantprofiler på luckan samt borrar för gångjärnshålen. Man fräser i CNC-maskiner även spår på produktens framsida. Därefter skickas luckan till lackeringen där man först lägger färg på kanterna av luckan för att sen följas av en valsad UV-härdande färg på baksidan. En valsad UV-härdad yta är billigare än en sprutlackerad men tillräckligt stabil och hållbar för en baksida. Numera går utvecklingen mer mot en LED-härdande färg och fabriken håller på att succesivt byta ut UV-lamporna mot LED-lampor. Tillsist sprutlackeras luckan genom att man först grundar den och sen topplackar den. När luckan är klar ska den packas. Nils fortsätter och berättar om det steg som kommer innan packningen, nämligen kvalitetskontrollen. - Arbetet med kvaliteten är oerhört viktigt. I varje processteg sker en kvalitetskontroll innan luckan skickas vidare till nästa operation. Innan vi packar luckan avsynar vi varje lucka manuellt. Det vill säga att medarbetaren avsynar produkten och ser till att luckan upprätthåller den kvalitet som vi kräver. Varje medarbetare som jobbar med att syna produkter får genomgå en utbildning så att de kontrollerar luckan på rätt sätt. Vi har en standard på IKEA som

7 17 17 april ska följas och därför kalibrerar vi medarbetarna efter den. Kvaliteten är en väldigt viktig aspekt. Vi fortsätter och pratar om kvaliteten på våra luckor när Nils säger: - Kvaliteten på luckorna är väldigt viktig men det som är absolut viktigast är våra medarbetares säkerhet. Vi jobbar väldigt mycket med att förebygga skador och tillbud genom att i största möjliga mån bygga bort eventuella risker i arbetet. Alltså att vi helt enkelt bygger in en del av en maskin som skulle kunna vara problematisk om det vill sig illa. Förutom att bygga bort riskerna så arbetar vi mycket med arbetsskydd i allmänhet, man ska ha rätt saker på sig för att kunna förhindra skador. Sen handlar det mycket om att arbeta med beteendet hos medarbetarna för att vi alla ska tänka rätt runt risker i det dagliga arbetet. Att arbetet med skyddsutrustning är viktigt märker vi tydligt när senare ska gå in i fabriken. Vi blir ombedda att byta skor så att vi får ett par med stålhättor på oss, vi tar på oss reflexvästar som tydligt visar att vi är besökare, öronproppar och sist men inte minst får vi ta på oss ett par skyddsglasögon. Något som blir minst sagt problematiskt för en med dålig syn som jag själv har. Men säkerheten kommer före den perfekta synen! Väl ute i fabriken får vi en rundtur på hur anläggningen är uppbyggd. Vi går förbi gigantiska maskiner och passerar en stor öppen yta där det ligger flera hundra luckor. Nils berättar: - Vi tillverkar ca luckor varje dag och ca 5 % av dessa kommer tillbaka för att de inte klarat den manuella avsyningen. Detta beror på att vi har väldigt höga kvalitetskrav. Det här är en av våra största utmaningar i framtiden, det vill säga att vi måste ständigt arbeta med att bli bättre och minska denna utsortering. Därför har vi också anammat LEAN som just syftar till att bli lite bättre idag än vad vi var igår. Anna Eskilsson kontrollerar kvaliteten på luckorna. Vi går förbi en av lackeringsmaskinerna som för tillfället går på högvarv och Nils berättar att de är en storkonsument av damstrumpor i nylon. Den kommentaren var vi inte beredda på så vi börjar skratta. Nils förklarar att de använder strumporna för att hålla lackeringssprutorna rena. Lite otippat men sant. Vi stannar till vid en annan öppen yta där flera medarbetare är i arbete vid olika sorters maskiner. Vi får hela tiden vara uppmärksamma på att inte vara i vägen för vare sig medarbetarna eller den stora automatvagnen som går på räls. Vid en maskin sitter Anna Eskilsson och arbetar. Hon säger: - Just nu arbetar jag med att avsyna de köksfronter som vi har tillverkat. Då kollar jag så att det inte finns några defekter som exempelvis noppor i lacken eller skador på kanterna. Arbetet är väldigt roligt och utmanande, jag stortrivs. När vi genomgår utbildningarna så övar vi på att avsyna luckor på sex sekunder. Det får alltså helst inte ta mer än sex sekunder för oss att hitta felen. Och det är verkligen en utmaning! Och det arbetet som görs på IKEA Industry är verkligen en utmaning. Att producera ca luckor varje dag med tillräckligt bra kvalitet för att kunden ska vara nöjd är en utmaning. Men det är ett väldigt viktigt arbete som görs för att skapa en bättre vardag för de många människorna för att vara utan luckorna i köket är som att vara utan en ny IKEA-katalog i september, otänkbart.

8 17 17 april NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Emma Svensson ny Product Requirement Engineer in BA OSOF, IKEA of Sweden Emma Svensson började på IKEA of Sweden och affärsområde OSOF (Outdoor Living/Home organisation/secondary Storage/IKEA FAMILY sortimentsutveckling) som Product Requirement Engineer (PRE) den 1 april. Emma gjorde sin masteruppsats (Industrial Design Engineer på Luleå Universitet) på affärsområde OSOF. Välkommen till BAOSOF! Michael Lindholm EQR Manager BA OSOF, IoS Ondřej Zumr ny Product Requirement Engineer på Children s IKEA, IKEA of Sweden Vi är glada att meddela att Ondřej Zumr började hos oss på Barnens IKEA som Product Requirement Engineer den första april. Ondřej började på IKEA 2002 i varuhuset i Zlicin I Tjeckien började Ondřej på Trading som tekniker på IKEA Components och senare för Trading, TACE. Ondřejs erfarenhet från både produktion och mötet med kunden kommer att bidra starkt till teamet.tack Ondřej för ditt starka bidrag! Med din energi, målmedvetenhet och ständiga strävan efter enkelhet engagerar och motiverar du dem omkring dig. Vendula Persson Deputy EQR development mgr Children s IKEA Petra Krameriova Business Development mgr Plastic TACE CZ Tove Weigel ny EQR Development Manager BA Textiles, IKEA of Sweden Det är med glädje vi välkomnar Tove Weigel som EQR Manager för affärsområde Textil, IKEA of Sweden, från den 7 april. Tove hade ett eget företag, Krita Textil design, mellan då hon arbetade med designuppdrag för IKEA och andra. Sedan dess har hon jobbat som industriell designer och haft ett antal uppdrag för Mölnlycke Health Care såsom Product Development Manager, Product Design och Scouting Director och nu senast som Innovation, Concept & Knowledge Director. Varmt välkommen till affärsområde Textil Tove! Joachim Lindqvist BA Manager BA Textiles, IKEA of Sweden

9 17 17 april NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Anna Nerme börjar på BA Living room & Workspaces som Need Planner, IKEA of Sweden Anna, som närmast kommer ifrån Gambro-Baxter och en tjänst som Global Supply Chain Planner, har en bred Supply Chain erfarenhet bakom sig, med bl.a. 10 år inom Sony Ericsson /Sony Mobile koncernen, där hon haft flera olika roller inom Plan Sales & Operations och Global Supply Chain Planning. Förutom sin breda Supply Chain bakgrund och kundfokus, så kommer Anna också bidra med sin positiva syn på utmaningar och möjligheter, och förmåga att jobba lågsiktigt mot satta prioriteter och gemensamma mål. Varmt välkommen Anna till BA Living room and Workspaces! Vi ser fram emot att få jobba tillsammans. Joakim Svensson Supply Manager BA Living room & Workspaces, IKEA of Sweden Emmy Nilsson och Carina Caifeldt, nya Meeting Support, Meeting Services på IKEA AB Vi är glada att meddela att Emmy Nilsson och Carina Cailfeldt börjat hos oss som Meeting Support på Meeting Services, IKEA AB. Emmy Nilsson har examen i Turistekonomiprogrammet vid Linnéuniversitetet i Växjö och har även några års erfarenhet från bland annat Turistbyrån i Växjö och Visit Sweden i Hamburg. Carina kommer närmast från Aktivitetshuset där hon parallellt med den dagliga driften också under en period arbetat med Relocation Service till nyanställda utländska medarbetare och familjer till Älmhult. Carina har varit inlånad under en period men går nu in i en tillsvidareanställning hos oss. Tack Carina för dina fina insatser på Aktivitetshuset. Din genuina omtanke för både kunder och kollegor har varit värdefullt i vår verksamhet. Lycka till med nya utmaningar! Carina och Emmy, varmt välkomna båda två till oss! Eva Nergård Function Manager Meeting Services IKEA AB Jens Ahlstrand Team Manager Aktivitetshuset

10 17 17 april ÄLMHULT INFO FÖR IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Pendlar du till Älmhult? Dina åsikter är viktiga för oss! Älmhults kommun genomför just nu en undersökning där vi vill veta vad du som pendlar till Älmhult har för attityd och uppfattning om Älmhult som boendekommun. I syfte att bli ännu bättre på att ta hand om de som funderar på att flytta till kommunen skulle vi gärna vilja att du besvarar vår enkät via länken nedan. Enkäten tar cirka 10 minuter att besvara. Sista svarsdag är måndagen den 4 maj. Dina åsikter är viktiga vinn biobiljetter! Dina åsikter kommer att vara till stor hjälp för oss i förbättringsarbetet av vår inflyttarservice och som tack kommer vi att lotta ut två biobiljetter var till tre svarande. Vi skulle uppskatta din medverkan och hoppas att du har möjlighet att besvara enkäten. Du kommer till enkäten genom följande länk: Tack för din hjälp! Inflyttarservice, Älmhults kommun Tfn: E-post: inflyttarservice@almhult.se Välkomna till utställningen på IKEA 1 och IKEA customer experience center! Inter IKEA systems B.V Den 23 April 2015, 08:00-18:00, är alla IKEA medarbetare i Älmhult eller Vuxenklubben välkomna att ta en titt på IKEAs affärsplan NU- VÅ18. Se IKEAs affärsplansprioriteter, som Growth with impact, med fokus It starts with the food, hur vi vill skapa ett mer vitalt IKEA och nya produkter som är på väg in i IKEAs sortiment det kommande året. Ditt IKEA ID-kort fungerar som inträdesbiljett! Varmt välkommen! Business plan integration team

11 17 17 april ÄLMHULT INFO FÖR IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Älmhults Golfklubb välkomnar Gräset blir grönare och solen värmer, välkomna till en ny säsong med golfträning! Prova-på för alla barn och ungdomar som vill testa golf: måndagen den 13/4 kl 17: Ingen föranmälan, bara att dyka upp. Golfträning: för barn och ungdom 7-21 år, olika nivåer. Start mån 20/4. Golfkul: för barn 4-6år tillsammans med förälder. Start sön 3/5. Anmälan till Mer info om vår juniorverksamhet finns på Vi ses! Hälsar juniorkommittén ÄHGK Träna gratis en hel månad Köp något av Friskis och Svettis prisvärda årskort så bjuder vi dig på en månad extra. Du får 13 träningsmånader till priset av 12. Erbjudandet gäller t.o.m. 30/4, end. för nytecknade årskort och kan ej kombineras med andra rabatter. Liatorps Marknad & Loppis Liatorps Marknad & Loppis med knallar och våffelförsäljning. När: söndagen 26/4 Tid: Kl Plats: Medborgarhuset Hopptorn, blommor, godis, ballonger, munkar m.m VÄLKOMMEN! Ett samarbete mellan Medborgarhusföreningen och Samhällsföreningen. Boka bord till loppisen genom att maila till: Konsert i Älmhults kyrka Var: Älmhults kyrka När: Söndagen den 19 april, kl 18. Älmhults Oratoriekör 30 år! Stor konsert med bl a Otto Olsson: Te Deum Tillsammans med musiker från Malmö Symfoniorkester, dirigent PG Petersson Inträde 100 kr, barn o skolungdom gratis I samarbete med Sensus IKEA Test Lab informerar! IKEA Test Lab är stängt torsdag 7/5 och onsdag 20/5 pga. utbildning. Vi har också mycket begränsad bemanning fredagen 15/5. Delta i reseundersökning! Glöm inte delta i reseundersökningen gällande IKEA medarbetare i Älmhult. Den är framtagen av Lunds Universitet i samarbete med IKEA och KTH. Ditt deltagande är viktigt! Gå in på IKEA Inside och svara på hur du reser till, från och i Älmhult. Sista dag 21/4.

12 17 17 april AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Nyfiken på ögonlaser och linsbyte? Nu har du åter möjlighet att träffa oss! Vi berättar hur vi kan hjälpa ung som gammal till ett friare liv utan glasögon och linser. Passa på att ställa dina frågor och få all information om vilka erbjudanden du har som anställd på IKEA. När? Ons 22/4 & Tis 19/5 kl. 11:00-17:30 Var? Aktivitetshuset Med vänliga hälsningar, Memira Föreläsning Kulinarisk odling - från jord till bord! Välkommen till en föreläsning i grönskans tecken där du introduceras till Kulinarisk odling - från jord till bord. Föreläsaren Eva Uppsäll ger dig mängder av tips för att anlägga en egen köksträdgård! Efter föreläsningen avnjuter vi en liten provsmakningsmeny. När? Onsdagen den 22 april kl 18:30. Var? På Aktivitetshuset. Pris? 150 kronor för en inspirerande ch härlig kväll. Anmälan via tel eller maila till aktivitetshuset@ikea.com. Katarzyna Rąbalskas fotografier från Ladakh Med en uppsättning av bilder tas du med på resan till Ladakh, och dess buddhistiska kloster. Det tidigare Himalaya-riket Ladakh är på grund av dess geografiska läge, svårt att korsa och är bara tillgängliga några månader om året. Ladakh ligger i Indien, men kulturellt tillhör den tibetanska traditionen - och därmed kallas ofta Lilla Tibet. När? Kl. 19:00 den 20 april och två veckor framåt. Var? På Aktivitetshuset i Solrosen. Välkommen! Studiecirkeln Hälsokompass startar i höst för Vuxenklubben Vi tittar på vad hälsa och livsstil innebär. Med enkla hälsotester, frågor om vardagsaktivitet och motion, balansen mellan mat och kroppens behov, vad goda vanor är, varvat med användbara rörelseövningar, finner du vägen till en bättre hälsa. Vänder sig till alla, vana och ovana motionärer! Hälsokompass riktar sig till dig som är medlem i Vuxenklubben och innefattar fem träffar 2 timmar/gång I priset 425 kr ingår kursmaterial. Vill du veta mer? Kom till Aktivitetshuset tisdagen 14 april eller 28 april kl:14:00, eller kontakta kursledare Karin Tiselius leg. sjukgymnast på telefon:

13 17 17 april AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Nytt sortiment i caféet på Aktivitetshuset OBS! Grillunch fre 24 april I måndags presenterades tre nyheter i caféet på Aktivitetshuset. Smörgåsarna Ciabatta med kalkon och prästost, Bagel med kyckling och hickorysås samt Wrapen med varmrökt lax gjorde ett starkt intåg i våra liv. Stina Nilsson, en av de två köksansvariga på Aktivitetshuset berättar om nyheterna. Vilken produkt tror du kommer bli mest populär? - Min personliga favorit är Bageln med picklad lök, kyckling och hickorysås och kunderna som testar den tror jag kommer hålla med mig. - Vi försöker byta sortimentet 2-3 gånger om året för att säsongsanpassa menyerna vilket går hand i hand med vår ambition att använda ekologiska råvaror. Hur stor roll har priset? - Priset har stor roll, vi sätter alltid ett pris och arbetar sen utefter det för att våra kunder ska tycka att vi säljer prisvärda produkter. Uppdatering av ombyggnationen i gymmet Nu har ombyggnationen av gymmet dragit igång vilket innebär att det är mycket som sker. Väggar tas ner från konferensrummen Maskrosen och Tussilagon för att kunna öppna upp den stora ytan som sen kommer bli ett gym på 260 m². Gilla vår Facebooksida Aktivitetshuset i Älmhult för att följa arbetet med det nya gymmet. Öppet: måndag-torsdag , fredag , lördag-söndag Som IKEA, Ikano och Inter IKEA medarbetare har du access till Multihallen alla dagar Telefon , aktivitetshuset@ikea.com.

14 17 17 april LUNCHGUIDE MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR AKTIVITETSHUSET MÅN Krämig broccolisoppa med bacon TIS Röd currysoppa med kyckling ONS Stinas Puztasoppa TOR Indisk köttsoppa med kanel FRE Grillunch Veckans vegetariska: Morotssoppa med apelsin Hemlagad soppa, 49:- Serveras med bröd och smör (Alla våra soppor är fria från gluten och laktos) Vi serverar även matiga sallader, wraps, sushi, och mackor. Kvällstid serverar vi belgisk våffla, grillade smörgåsar och toast från grillen. IKEA gatan 8, tel , Öppet; mån-tor , fre , lör-sön IKEA RESTAURANGEN Tidtabell för lunchbussen: Från IoS Från varuhuset 11:35 11:55 12:05 12:25 12:35 12:45 13:00 13:10 PER ANDERSENS MÅN Kalkonsnitzel cordon bleu gräddsås, stekt potatis, grönsaker och gelé. Kokt torsk med pepparotssmör, kokt potatis och ärtor. TIS Gratinerad falukorv, potatismos och lingon. Friterad kyckling med stekt ris och kall currydressing. ONS Biff ala lindström med sås, kokt potatis och gurka. Rotmos serveras med fläsklägg. TOR Rotfruktsgratäng serveras med kabanoss och kokt potatis. Örtfylld sej serveras med dillkryddat potatismos, skirat smör och ärtor. FRE Pytt i panna med ägg och rödbetor. Makaronipudding med skirat smör och lingon. Häfte med tio lunchkuponger: 700:- Bäckgatan, vid IKEA Distribution Centre. Ingång vid vakten. Tel , IKEA HOTELL Ät så mycket du vill av vår lunchbuffé med massor av goda grönsaker, krispig sallad, läckra såser, flera hemlagade varmrätter med eller utan kött, hembakat bröd, flera olika tillbehör samt lingondricka, isvatten och kaffe. Dagens stekta fisk 75:- Sallad 60:- Dagens rätt inklusive 3 dl mjölk eller ett glas dryck, sallad, smör, 75:- bröd och kaffe. Vid köp av häfte med 10 luncher 70:-/lunch 85:- Måndag-fredag IKEA gatan 1, tel

15 17 17 april SAKER & TING MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR SÄLJES Fotbollsskor Adidas i storlekarna 30, 32 och 33 i toppenskick-100 kr/styck. Ring Pernilla tums pojkcykel Kryoba MTB. Stötdämpad framgaffel. Silverfärgad, knappt använd 500 SEK. Ring FORD FOCUS 1,6 TREND HGV -05. Välvårdad familjebil, 9800 mil, silver metallic, nybesiktigad utan anm. Rök & djurfri. Ifylld servicebok. Nya Goodyear sommardäck monterade Nyskattad! Nyservad! Pris: :-. Tele: Tripp trapp stol, beige 250 SEK, 10 år. 4 st Henriksdal stolar med lång vit klädsel. 300 SEK/st Svart takbox 320 liter kronor. Solsäng som gungar lite. För två. 200 kronor. Samt diverse verktyg. Intresserad? Isåfall hör av er till Per Nilsson på mobil Tack på förhand! Peugeot 307 CC 2.0 Sport 04. Plåtcabbe, mil, grön metallic, skinnklädsel, 180 Hk, endast sommarkörd, mycket fin, kr. Tel /2 Plansvilla, Klöxhult. Boarea: 140kvm, Tomtareal: 900kvm, Antal rum: 5. Utgångspris: 2,550,000 kr. Tilltalande ljus fräsch villa med bra läge längst in på återvändsgata, med 2 sidor mot grönområde. Nära till skolan, dagis och jobba. Insynsskyddad tomt med ett nytt flertal terrasser. Tilltalande renoverat kök med golvvärm. Härligt vardagsrum med braskamin. Ett underbart uterum med klinkergolv. Luft värmepump. Stora garage och carport. Tel: SKÄNKES Studsmatta, ca 3 meter. Skänkes mot avhämtning. Finns i Älmhult SÖKES IKEA STOCKHOLM fåtölj love seat KÖPES! Ring Anna A family with two small kids is looking to rent a 2/3-room house or apartment in Älmhult. Please contact me, Yulia, at or yulia.komitova1@ikea.com. Hej! We are looking for a designer who will help us to design an inspired kitchen in our house in Älmhult. Are you interested? Contact us at family@kramarz. co or for further details. Aldona & Olek Looking for an apartment to rent in Central Malmö or Älmhult sqm. Please contact me: tel: ; mkhk@ikea.com. Mikhail UTHYRES Platser i stor ateljé uthyres i Älmhult! Vi är två målare som delar 100kvm fullt utrustat med kök, toalett, förråd och utställn- ingsmöjligheter. Vi vill gärna dela ateljén med fler kreativa personer! Låg månadskostnad. Kontakt: tobias@likeisaidyes.com eller Sommarstuga i Norje Boke. Strandtomt. Sitt på egen brygga och se solen gå upp eller ta ett nattabad i månskenet. 8 bäddplatser inne i stugan och tre i friggeboden. Roddbåt ingår. Uthyres fr o m v31; söndag-fredag. V31-v :-/v. Därefter 4000:-/v. Maila: allonebro@ bahnhof.se om du är intresserad Apartment for 1 commuter from May 1st. Downtown Älmhult. 50 m2, 2 rooms & kitchen, washing machine, partially furnished, WiFi. Rent: SEK 4500 incl heating & water. Call Lucas or Paula English tack. LOPPIS Stor loppis i Hökön 26 april kl Boka plats (100kr/plats). Johan Arrangör: Hököns intresseförening

16 17 17 april 2015 Hur är det Under Täcket, Kristoffer Appelquist? Hej Kristoffer! Du är aktuell med talkshowen Under Täcket där du varje fredag bjuder in en gäst till ett sovrum inrett av IKEA. Showen är en 24- timmars interaktiv talkshow. Hur är läget? Det är fint tack. Vem är Kristoffer Appelquist? En ståuppkomiker boendes i ett missionshus i Värmland. Jag turnerar och underhåller människor och har även arbetat som programledare och skådespelare. Under din andra show hade du hipp hopperskan Kumba på besök. Hon uttryckte sig det här känns ju så sjukt. Hur känns det för dig inför en show? Det är ju en galen situation. Vi träffas för första gången och ska hänga i ett dygn. Man kan säga att vi hinner prata till punkt. Det är lyxigt att bara vara med den gäst jag har valt ut, hon eller han är ju vald för att jag tycker personen är intressant. Vad har du för relation till IKEA? Till IKEA har man åkt hela livet för att köpa möbler. Innan det fanns ett IKEA i Karlstad åkte hela familjen till Örebro, vi gjorde det till en familjeutflykt. Jag har varit mycket på IKEA hela livet. Vad tycker du är viktigt gällande inredningen i din talkshow? En bekväm säng! Sedan är det viktigt att rummet är anpassat efter individen som besöker. Det är det som är poängen. Med Kumba som gäst passade det med lyxig inredning, min nästa gäst och jag ska vara i ett rum för riktigt grabbhäng. Vilket betyg ger du IKEAs sängar? Jag har aldrig sovit i något annat och jag sover väldigt gott. Vem besöker Under täcket på fredag? Då har jag bjudit in Emil Christensen a.k.a Heaton, en professionell E-sportare. Tack Kristoffer för att vi fick ställa lite frågor till dig och lycka till på fredag och med resterande sändningar! Tack! Vill du se Under Täcket? Showen startar på fredagar kl 15:00 - Allt kan hända! Du hittar showen på Ta chansen att vara med och påverka talkshowens innehåll på sociala medier genom att använda #undertacket. ÄLMHULTSBLADET Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen på ikea1.scop@ikea.com eller

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

FÄRS FISK JÄRN/LEVE R

FÄRS FISK JÄRN/LEVE R Vårens grundskolematsedel på remiss till matråden på Gökstens- och Edvardslundsskolan Enligt riktlinjerna skall fördelningen av livsmedel till måltiderna under en 4 veckors period se ut så här och följa

Läs mer

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Skoterutflykt Ekonomiska föreningens skoterutflykt blir i år lördagen den 20 mars. Färden

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 1 ÄLVKULLEN TISDAG 17/2 kl. 19.00 åk.7-9 Kom och spela FIFA 09 på storbild i stora salen! ONSDAG 18/2 kl. 15.00 åk.4-6 Kom och testa WII Fit på storbild i stora

Läs mer

Så här beställer du catering från Malmborgs

Så här beställer du catering från Malmborgs Så här beställer du catering från Malmborgs I samtliga våra butiker finns ett kök med kunniga kallskänkor. Allt du behöver göra för att beställa är att besöka delidisken i din närmsta Malmborgsbutik eller

Läs mer

MATSEDEL skola/förskola VT 2014 V. 12-24

MATSEDEL skola/förskola VT 2014 V. 12-24 MATSEDEL skola/förskola VT 2014 V. 12-24 Vecka 12 17/3 21/3 Måndag: Köttfärssås beat (oxfärs) med spaghetti Vegetarisk pastasås med champinjoner Tisdag: Dragonfisk med kokt potatis/ris Ostgratinerad blomkål

Läs mer

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - Personligt välkomnande av Will, som sköter hotellet.

Läs mer

Restaurang Stekoteket Målgrupp att kommunicera med: Lunchgäster Ton: Personlig, lättsam med lite humor

Restaurang Stekoteket Målgrupp att kommunicera med: Lunchgäster Ton: Personlig, lättsam med lite humor Övningsuppgift v.43 - Copyrighting för sociala medier och webb Restaurang Stekoteket Målgrupp att kommunicera med: Lunchgäster Ton: Personlig, lättsam med lite humor Facebookstatusar: 1. Hos oss på Stekoteket

Läs mer

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande.

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande. EVENEMANG VÅREN 2013 På Albert har vi ständigt lite smakfulla och välarrangerade kvällar på gång. Nedan finner ni ett antal av dessa som är planerade för våren 2013. Håll utkik för den kan komma att fyllas

Läs mer

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem.

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem. av 5 1 NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS Vårt första nyhetsbrev Jag hoppas att ni alla vet vid detta laget vad era ungdomar håller på med här i skolan efter lektionstid. Annars är det kanske tid att ni

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

LUNCH & FIKA v.8 HANDELSPLATS CENTER SYD. 18 februari 24 februari 2019

LUNCH & FIKA v.8 HANDELSPLATS CENTER SYD. 18 februari 24 februari 2019 LUNCH & FIKA v.8 HANDELSPLATS CENTER SYD 18 februari 24 februari 2019 10 % med BARSEBÄCK GOLF & KONFERENS RESTAURANGER 10 % med Må 11:30-14. Ti-Fre 11:30-17:00 Dagens serveras 11:30-14:00 90:- Lunch: 115

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig.

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Som vuxen och ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i Scoutkåren prioriteras högt. Med studier

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och Jag och min morbror. Jag var hemma själv och satt i soffan. Jag har inget och göra. Vart är tv kontrollen någonstans? Har mamma tagit bort kontrollen? Jag får väl leta sa jag med en suck. Ring ring, är

Läs mer

Tillfälliga klipp till kanonpriser! Telefon 042-22 13 73

Tillfälliga klipp till kanonpriser! Telefon 042-22 13 73 Utkommer onsdagar 45 gånger om året www.rydebacksbladet.nu Nummer 28 Råå:Rydebäck Annons & Distributions AB 14 augusti 2013 Rååvägen 39, 252 70 RÅÅ. E-post: prepress@pingvinpress.se Årgång 43 Telefon 042-26

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Onsdag 18/9 Lunch Fiskfilé med ägg-persiljesås, potatis Dessert Soppa Middag Bruna bönor med köttbullar, potatis

Onsdag 18/9 Lunch Fiskfilé med ägg-persiljesås, potatis Dessert Soppa Middag Bruna bönor med köttbullar, potatis VECKA-38 Måndag 16/9 Lunch Raggmunk med stekt fläsk Middag Kesokaka med sylt, skinksmörgås Tisdag 17/9 Lunch Köttfärssås med makaroner Middag Ost-skinkomelett, smörgås Onsdag 18/9 Lunch Fiskfilé med ägg-persiljesås,

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

Matsedel v.15. Dagligt Tillbehör. Sallad, Måltids dryck eller mjölk,hårt bröd,smör

Matsedel v.15. Dagligt Tillbehör. Sallad, Måltids dryck eller mjölk,hårt bröd,smör Matsedel v.15 Måndag Husman 1 Köttbullar m. Gräddsås, Lingon & Potatis Husman 2 Ugnsfalu m. Potatismos Vegetarisk Qournstroganoff serveras m. Ris Soppa Krämig Parikasoppa Tisdag Husman 1 Sprödbakad La

Läs mer

Hur visar du andra att du tycker om dom? Vad märker du att andra människor blir glada av?

Hur visar du andra att du tycker om dom? Vad märker du att andra människor blir glada av? MBT 2013 Undervisning av Ulrika Ernvik Guds dröm om mej! Gud har en dröm! Ps 139:13-18 Gud har en dröm för varenda liten människa även mej. Drömmen handlar mest om vem han vill att jag ska VARA mer än

Läs mer

Kärnan. Meny- & Aktivitetshäfte Maj

Kärnan. Meny- & Aktivitetshäfte Maj Kärnan Meny- & Aktivitetshäfte Maj Välkomna! Alla seniorer boende i Sjöbo kommun är välkomna till oss på mötesplats Kärnan. Du är välkommen till våra lokaler där du kan träffa andra människor och känna

Läs mer

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.1 2015 ???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 30 jan. 4H start se program i bladet! * 18 febr. Årsmöte med Hejdeby och Endre Röda Kors kl.19.00 i Hejdeby

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång!

Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång! Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång! Som ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i scoutkåren prioriteras

Läs mer

Trevlig fortsatt sommar och

Trevlig fortsatt sommar och Utgivare: Åsens Byråd Årgång 16 Nummer 7 Juli 2014 Hej igen Det blir visst en månad till som ni får dras med mig. Nu närmar sig bygdeveckan traditionsenligt och det blir mycket att hinna med för alla våra

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

HT 2013. Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin

HT 2013. Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin HT 2013 Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin Till varje måltid serveras ekologisk mjölk och kylt vatten, knäckebröd och salladsbuffe där ekologiskt odlade

Läs mer

november 2012 februari 2013 Välkommen in i värmen! Nyhet! Gott te som gör gott. Missa inte våra bistroerbjudanden.

november 2012 februari 2013 Välkommen in i värmen! Nyhet! Gott te som gör gott. Missa inte våra bistroerbjudanden. november 2012 februari 2013 Välkommen in i värmen! Nyhet! Gott te som gör gott. Missa inte våra bistroerbjudanden. Fortsätt resan i bistron. Varmt välkommen ombord! När magen börjar kurra och du vill sträcka

Läs mer

Lördagen den 8/8. Ho Lag S (3) Ag Lag L (8) Ho Lag M (3) Prisutdelning

Lördagen den 8/8. Ho Lag S (3) Ag Lag L (8) Ho Lag M (3) Prisutdelning Östersunds och Brunflo Brukshundsklubbar hälsar dig varmt välkommen till vår officiella Agilitytävling den 8-9/8 I år håller vi till på det gamla stället, Krokoms Sportcentrum. Våra domare är Johan Lindahl,

Läs mer

Meny för Avesta kommuns för förskolor Vårterminen 2015

Meny för Avesta kommuns för förskolor Vårterminen 2015 BILDNINGFÖRVALTNING/KOSTENHETEN Meny för Avesta kommuns för förskolor Vårterminen 2015 Vecka 2 8 januari -9 januari 2015 Torsdag Ugnstekt fisk med örtagårdssås, potatis Fredag Pasta och köttfärssås Vecka

Läs mer

29 mars 1 april. Våren är här! I alla fall när den här bilden togs, på Alvar och Luka när de var på utflykt

29 mars 1 april. Våren är här! I alla fall när den här bilden togs, på Alvar och Luka när de var på utflykt Våren är här! I alla fall när den här bilden togs, på Alvar och Luka när de var på utflykt 29 mars 1 april Påsklov på MMK MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Utflykt Röd dag = stängt Tanto bollplan (brännboll/fotboll)

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

Kärnan. Meny- och aktivitetshäfte November

Kärnan. Meny- och aktivitetshäfte November Kärnan Meny- och aktivitetshäfte November Välkomna! Alla seniorer boende i Sjöbo kommun är välkomna till oss på mötesplats Kärnan. Du är välkommen till våra lokaler där du kan träffa andra människor och

Läs mer

Meny Trollkrubbets Skolrestaurang

Meny Trollkrubbets Skolrestaurang Meny Trollkrubbets Skolrestaurang Vårterminen 2016 skola Välkommen till en ny termin Vi hoppas maten ska smaka Vecka 1 Torsdag 7/1 Korvstroganoff med ris Blodpudding med baconkross och lingonsylt Fredag

Läs mer

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox L a t h u n d för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox Vad innebär hallvärdskapet och vad är syftet med det? Pixbo Wallenstam har ett avtal med kommunen som ger oss rätt att

Läs mer

Tid för tävlingen Tävlingen pågår under perioden 1 maj - 31 maj 2011. Beställ kitet redan i dag så är du med från början!

Tid för tävlingen Tävlingen pågår under perioden 1 maj - 31 maj 2011. Beställ kitet redan i dag så är du med från början! Tid för tävlingen Tävlingen pågår under perioden 1 maj - 31 maj 2011. Beställ kitet redan i dag så är du med från början! Här beställer du kitet: http://www.magdas.se/scrapfeber-2011-c-293-1.aspx Deltävlingarna

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

LUNCH & FIKA v.3 HANDELSPLATS CENTER SYD. 14 januari 20 januari 2019

LUNCH & FIKA v.3 HANDELSPLATS CENTER SYD. 14 januari 20 januari 2019 LUNCH & FIKA v.3 HANDELSPLATS CENTER SYD 14 januari 20 januari 2019 10 % med BARSEBÄCK GOLF & KONFERENS RESTAURANGER Lunch: 115 kr Lunchen serveras 11.30-14.00 inkl. salladsbuffé bröd kaffe Helgbuffé lördag

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

MARY KAY MARKNADSPLAN!

MARY KAY MARKNADSPLAN! MARY KAY MARKNADSPLAN! Hur vi tianar våra pengar: (hur vi jobbar) Klasser Facialsl makeup Kundvård /Mer-köp Ledarskap 0-2999kr exkl.moms. = 30% 3000-4999kr -/l- = 40% 5000-& tlppåt -/l- = 50% Klass snitt

Läs mer

Ta vara på tiden, du är snabbt "för gammal" för att inte behöva ta ansvar.

Ta vara på tiden, du är snabbt för gammal för att inte behöva ta ansvar. Några ord till min Tips och råd från IHL1A, 16 januari 2015 Lev livet medan du kan Tänk ej för mycket på framtiden, ej heller på det förflutna Var snäll mot dem som är snälla mot dig; det lönar sig. Gör

Läs mer

Restaurang Blåklinten. Champinjonsoppa smaksatt med ädelost. Morotsbiff, kall citronsås, potatismos

Restaurang Blåklinten. Champinjonsoppa smaksatt med ädelost. Morotsbiff, kall citronsås, potatismos Restaurang Blåklinten Meny vecka 51 Måndag Nordiskt Internationellt Sallad Veckans soppa Vegetarisk Chiligratinerad falukorv, potatismos Italiensk fiskgratäng, fänkål, zucchini, paprika, lök, basilikasås

Läs mer

Hålla igång ett samtal

Hålla igång ett samtal Hålla igång ett samtal Introduktion Detta avsnitt handlar om fyra olika samtalstekniker. Lär du dig att hantera dessa på ett ledigt sätt så kommer du att ha användning för dem i många olika sammanhang.

Läs mer

med nya ögon Vi har alltid fokuserat på att utmana mönster.

med nya ögon Vi har alltid fokuserat på att utmana mönster. 2012 NY HET ER Se ditt kök med nya ögon Utmana dig själv. Utmana dina föreställningar. Låt dig inspireras på nytt. Hos HTH är vi experter på att se kök i helt nya perspektiv och att ge dig inspirerande

Läs mer

ROSENLUNDS RESTAURANG

ROSENLUNDS RESTAURANG Missa inte vår varierade och goda salladsbuffé! Måndag:29/9 Tisdag:30/9 Onsdag: 01/10 Stekt fläsk med löksås potatis lingonsylt Köttgryta med ris Blåbärssoppa med skorpor Laxlåda med rödlökssmör ärtor

Läs mer

ÅRSSAMMANFATTNING IKEA SVERIGE VÅ15

ÅRSSAMMANFATTNING IKEA SVERIGE VÅ15 ÅRSSAMMANFATTNING IKEA SVERIGE VÅ15 2 IKEA VISION & AFFÄRSKONCEPT »Vår affärsidé är att erbjuda ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga heminredningsprodukter till så låga priser att så många

Läs mer

Meny Anemonen vecka 51

Meny Anemonen vecka 51 vecka 51 Måndag 14/12 Nötstroganoff kokt potatis Fläskpannkaka lingonsylt Tisdag 15/12 Onsdag 16/12 Torsdag 17/12 Fredag 18/12 Lördag 19/12 Söndag 20/12 Kycklinggryta med smak av kokos kokt potatis Skink-

Läs mer

FRITIDSPROGRAM November 2012

FRITIDSPROGRAM November 2012 FRITIDSPROGRAM November 2012 Teater Mimulus Eldshow Kulturnatten 21/9 i Museiparken 1 FRITIDSAKTIVITETER FÖR DIG SOM BOR I KARLSTADS OCH HAMMARÖ KOMMUN Karlstads Kommuns Fritidsverksamhet (LSS) För personer

Läs mer

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 Hej! Jippie, våren är här med den vackra solen och de ljusa löftesrika dagarna. Mänskligheten har vaknat och kravlar ur sina vinterbon för att välkomna våren. Underbart!

Läs mer

Matsedel Vingåkers kommun ÄO v. 2-7

Matsedel Vingåkers kommun ÄO v. 2-7 Vecka 2 Måndag 7/1 Fläskkorv, senapsås, potatis, grönsaker Blomkål med skinka och potatis Tisdag 8/1 Onsdag 9/1 Torsdag 10/1 Fredag 11/1 Lördag 12/1 Söndag 13/1 Fiskgratäng med sparris och räkor, potatismos

Läs mer

Varmt välkomna till Naturkunskap- och geografistugan

Varmt välkomna till Naturkunskap- och geografistugan Spanskastöd Spanskstöd - onsdagar i sal 401 mellan 14.30 och 15.30 Måndagar kl. 15.00-16.00 i sal 505. Alla som vill är välkomna. Hälsningar Boel Nohre Carlsten Mattecentrum på skolan Mattecentrum har

Läs mer

CATERING. För alla tillfällen och på vårt vis. FÄLTÖVERSTEN

CATERING. För alla tillfällen och på vårt vis. FÄLTÖVERSTEN CATERING För alla tillfällen och på vårt vis. FÄLTÖVERSTEN VÄLKOMMEN TILL SVERIGES MEST PRISBELÖNTA MATBUTIK! Vår butik har belönats med bl a Arlas Guldko för Bästa Matglädjebutik och med utmärkelsen Årets

Läs mer

Aktiviteter på mmk 16 20 Mars LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

Aktiviteter på mmk 16 20 Mars LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter på mmk 16 20 Mars LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Hemvist Äventyrsklubben Frågesport Film Sal 3 Sal 2 14.40 Fotboll 15.30 Parkour 3-5 16.20 Kräftfotboll 3:or 15.35 Dodgeball 16.30

Läs mer

Det här är vi! EN BOK OM VAD VI TYCKER ÄR VIKTIGT

Det här är vi! EN BOK OM VAD VI TYCKER ÄR VIKTIGT Det här är vi! EN BOK OM VAD VI TYCKER ÄR VIKTIGT Vi är samma lag Vi levererar minnen Ledande branschkunskap Våga sticka ut Ingen kund är den andra lik Glöd Vi är alla stolta ambassadörer Utstråla glädje

Läs mer

Matsedel Omsorgen v

Matsedel Omsorgen v Matsedel Omsorgen v. 11-16 2019 Samhällsbyggnadsavdelningen Kostenheten 1 Särskilt boende Vidala, Borghaga, Vimarhaga och Kvillgården: (Middag och Kvällsmat) Efter middagen serveras en dessert som vardagar

Läs mer

Matsedel äldreomsorgen vecka 14-22

Matsedel äldreomsorgen vecka 14-22 Vecka 14 Måndag 4/4 Tisdag 5/4 Onsdag 6/4 Torsdag 7/4 Fredag 8/4 Lördag 9/4 Söndag 10/4 Köttbullar med sås och kokt potatis, lingonsylt Sylta, rödbetssallad och kokt potatis Fiskgratäng och kokt potatis

Läs mer

Tidtabell. 5 januari - 29 mars 2015

Tidtabell. 5 januari - 29 mars 2015 Tidtabell 5 januari - 29 mars 2015 flysmåland flysmåland Tack alla som väljer att flyga med oss! Med pressade priser och bra avgångar till och från Stockholm fortsätter vi att jobba med vår målsättning

Läs mer

create oväntat flexibla skåp

create oväntat flexibla skåp create oväntat flexibla skåp Från idé och design till produktion. Över 120.000 löpmeter klädskåp produceras årligen av vår helägda fabrik i Slovakien. Cecilia Stööp, designern bakom Create Create är skåp

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola Augusti 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckans program finns att hämta på Medelpunkten, Rådhuset och

Läs mer

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 juni 2014 med

Läs mer

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Willy Bjørnstad Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

Matsedel Serviceboende 8 juni - 23 augusti 2015

Matsedel Serviceboende 8 juni - 23 augusti 2015 Matsedel Serviceboende 8 juni - 23 augusti 2015 Vecka 24, 8 14 juni Måndag Middag Isterband, dillstuvade potatis, rödbetor Kvällsmat Nubbesallad Tisdag Middag Stekt sej, potatis, remouladsås Kvällsmat

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Meny Restaurang Druvan Aneby kommun

Meny Restaurang Druvan Aneby kommun Meny Restaurang Druvan Aneby kommun Salladsbuffé, dryck, kaffe och dessert ingår i priset Vecka 33, 12/8-18/8 Måndag: Lunch: Pytt i panna med äggröra Dessert: Tropisk kräm Tisdag: Lunch: Ugnsbakad fisk

Läs mer

Maträtter med fet markerat innebär att den ingår som huvudkomponenten i Aivo

Maträtter med fet markerat innebär att den ingår som huvudkomponenten i Aivo VECKA 40 Måndag 28/9 Lunch Raggmunk med fläsk *(Lingonsylt) Blomkål/fänkålsgratäng med kalkon och potatis Tisdag 29/9 Lunch Stekt fiskfilé, kall sås (gurkmajonnässås) och kokt potatis Onsdag 30/9 Lunch

Läs mer

Mitt bibliotek Hösten 2014

Mitt bibliotek Hösten 2014 Mitt bibliotek Hösten 2014 För dig som är runt 1 till 13 år Tillhör:... BIBLIOTEKEN I MÖLNDAL Skaffa lånekort! Har du hittat till vår fina bokbuss? Kom och hälsa på! Det här är jag: Jag heter... Jag gillar...

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original 128 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 0 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - Jag har träffat jättemycket

Läs mer

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015 Sportlov 2015 2015 Hörby 16-20 februari 2015 Skapa på museet och se den fantastiska utställningen Undrien Kom till Undrien, hälsa på i Trottoarien! Se den fantastiska utställningen och låt fantasin flöda

Läs mer

Restaurang Solkullen Önskar alla en smaklig måltid

Restaurang Solkullen Önskar alla en smaklig måltid Solkullen Januari Välkommen till Solkullens aktiviteter Vad skulle just du vilja göra för att din dag skulle kännas meningsfull? Vi lyssnar gärna! Förslag på aktiviteter, utfärdsmål och underhållning tar

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014 Tidtabell 9 december - 30 mars 2014 fr 849:- KALMAR-UMEÅ inklusive skatter och avgifter. Vi tar dig ända till Umeå! Sträckan flygs av oss och vår syrra Malmö Aviation och självklart startar din resa i

Läs mer

SMAKLIG SPIS MED RESERVATION FÖR ATT EVENTUELLA ÄNDRINGAR KAN SKE KÖKET ÄNGSGÅRDEN 0416 27192

SMAKLIG SPIS MED RESERVATION FÖR ATT EVENTUELLA ÄNDRINGAR KAN SKE KÖKET ÄNGSGÅRDEN 0416 27192 MÅNDAG 27/5 Kokt korv med pepparotsås och grönsaker Kalvsylta med rödbetor Drottningkräm TISDAG 28/5 Stekt fiskfile med gräddkokta grönsaker Korvgryta med mos Pannacotta med jordgubbsås ONSDAG 29/5 Köttfärslimpa

Läs mer

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Copyright ICA AB 2011. 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, personalen i matsalen, vaktmästaren, en annan lärare, syskon, föräldrar, idrottstränare

Läs mer

Stödundervisning Stödundervisning för mer information besök Rudbeckianska gymnasiets hemsida.

Stödundervisning Stödundervisning för mer information besök Rudbeckianska gymnasiets hemsida. Stödundervisning Stödundervisning för mer information besök Rudbeckianska gymnasiets hemsida. Skolrestaurangen Visste du att: Bönor innehåller mer proteiner än kött. Bäste bönan är sojabönor 34 gram/100gram.

Läs mer

Undrar du över något?

Undrar du över något? Ängsgården Mars Undrar du över något? Har du förslag på aktiviteter, underhållning eller något annat, kom gärna in eller ring och ge förslag. Aktivitetssamordnare: Inger Nilsson 0416-271 93 Enhetschef:

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

CITY HOTELL ESKILSTUNA

CITY HOTELL ESKILSTUNA CITY HOTELL ESKILSTUNA 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 1 2013-11-13 16:32 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 2 2013-11-13 16:32 CITY HOTELL ESKILSTUNA Övernatta hos oss när du är i Eskilstuna!

Läs mer

R-Nytt Nr 1-2015 1 1

R-Nytt Nr 1-2015 1 1 R-Nytt Nr 1-2015 1 1 Ansvarig utgivare: Thomas Andreasson Telefon: 0512-50754 Mobil: 0730-841989 Epost: ordf@cc-r.se Örlenbadets Familjecamping Campingvägen 8 543 94 Tibro Telefon 0504-222 55 E-post: cc-orlen@tibronet.se

Läs mer

KALLendarium KALLBYGDENS DIGITALA NYHETSBLAD MARS AKTUELL KALENDER com

KALLendarium KALLBYGDENS DIGITALA NYHETSBLAD MARS AKTUELL KALENDER   com KALLendarium KALLBYGDENS DIGITALA NYHETSBLAD MARS 2019 AKTUELL KALENDER www.kallbygden com Vad händer? Mars månad är ju verkligen den månad som präglas av årsmöten. Inte mindre än 5 st annonseras här i

Läs mer

VT 2013. Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin.

VT 2013. Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin. VT 2013 Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin. Till varje måltid serveras ekologisk mjölk och kylt vatten, knäckebröd och salladsbuffé där ekologiskt odlade

Läs mer

Mötesplats Byttorp för seniorer

Mötesplats Byttorp för seniorer för seniorer Kvibergsgatan 17 Maj 2019 Datum Tid Aktivitet V.18 Mån 29/4 Tis 30/4 Valborgsmässoafton Ons 1/5 Tors 2/5 10.30 Fre 3/5 13.30-15.30 Teknikkurs för smartphones (Fullbokad)Terminsavslutning Fika

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Matsedel för omsorgen Mönsterås kommun Vecka 49

Matsedel för omsorgen Mönsterås kommun Vecka 49 Matsedel för omsorgen Mönsterås kommun Vecka 49 Måndag 3 dec 1 Lunch Fläskpannkaka serveras med råkost samt lingonsylt. 2 Lunch Fiskgratäng serveras med kokt potatis och broccoli. Tisdag 4 dec 1 Lunch

Läs mer

Vikar Bladet Vinter & vår mars april/maj

Vikar Bladet Vinter & vår mars april/maj Vikar Bladet Vinter & vår 2018 2018 mars april/maj Trosavik Slöjd& Café Öppettider öppet alla dagar 10-16 tom 8 april, därefter stängt måndag och tisdagar. Öppet onsdagar tom söndag. Vi har öppet för möten,

Läs mer

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01 Caroline Ullman & Johanna Lundberg i i i Hej! Vi har pratat med studenter som har gett oss tips på hur de vill bli informerade och kommunicera med er på ICA

Läs mer

Skolan V 34-52 2015 Vecka 34

Skolan V 34-52 2015 Vecka 34 Vecka 34 Måndag 17 aug Tisdag 18 aug Onsdag 19 aug Torsdag 20 aug Fredag 21 aug Kökets val Kökets val Köttbullar, pasta Falafel tomatsås pasta Stekt fisk, kall sås, potatis Grönsaksbiff, potatis, kall

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Program barn & unga. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00

Program barn & unga. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Älmhlts Bibliotek Program barn & nga Våren 2015 http://bibliotek.almhlt.se Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Tors kl. 9.00 19.00 Fre kl. 9.00 17.00 Lör kl. 10.00 14.00

Läs mer