BALKÅKRA STRÄDDOR SVARTE - TRAFIKUTREDNING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BALKÅKRA STRÄDDOR SVARTE - TRAFIKUTREDNING"

Transkript

1 RAPPORT BALKÅKRA STRÄDDOR SVARTE - TRAFIKUTREDNING

2 Uppdrag: , Svarte Midroc Titel på rapport: Balkåkra Sträddor Svarte - Trafikutredning Status: Slutrapport Datum: Medverkande Beställare: Kontaktperson: Midroc Lina Knutsson, Midroc AB Konsult: Uppdragsansvarig: Handläggare: Kvalitetsgranskare: Tyréns AB Per Eneroth Anna-Karin Ekström Karolina Andersson Revideringar Revideringsdatum Version: 3 Initialer: AKE/Tyréns Tyréns AB Malmö Besök: Isbergs gata 15 Tel: Säte: Stockholm Org.Nr:

3 Innehållsförteckning 1 Inledning Förutsättningar Biltrafik Gång- och cykeltrafik Kollektivtrafik Olycksstatistik Luftkvalitet Planerad utbyggnad Stationsnära läge Parkering Trafikalstring och trafikfördelning Framtida vägnät Konsekvensbeskrivning Framkomlighet Trafiksäkerhet Hållbara transporter Luftkvalitet Slutsats/rekommendation (13)

4 4(13)

5 1 Inledning Ystad kommun planerar för utbyggnader av bostäder i Svarte, väster om Ystad. I den fördjupade översiktsplanen för Svarte redovisades en utbyggnad av ca bostäder fördelade på tre delområden, norr, väster respektive öster om samhället. Tyréns har fått i uppdrag att utreda de trafikmässiga konsekvenserna av en utbyggnad av det västra delområdet. I området planeras för en utbyggnad av ca 200 bostäder. 2 Förutsättningar 2.1 Biltrafik Huvudvägnätet i Svarte utgörs av väg 9 som går mellan Trelleborg i väster och Ystad i öster, Balkåkravägen (väg 745) som går mellan E65 i norr och väg 9 i söder, samt Skönadalsvägen (väg 744) som går mellan väg 743 mot Charlottenlunds slott i väster och Balkåkravägen i öster. Balkåkravägen omges av obebyggda zoner på båda sidorna av vägen, och upplevs som lättframkomlig och säker på delen genom Svarte. Vägen passerar planskilt under järnvägen. Skönadalsvägen fungerar som uppsamlingsgata för stora delar av lokaltrafiken i Svarte. Vägen korsar järnvägen i plan väster om samhället i en bomreglerad korsning. Lokalgatunätet är väl utbyggt. Den skyltade hastigheten på väg 9 genom Svarte, är 50 km/h. Balkåkravägen har en skyltad hastighet på 70 km/h och Skönadalsvägen 50 km/h. På övriga gator inom tätorten är hastigheten reglerad till 50 km/h. Enligt Trafikverkets räkningar från år 2010 passerar ca 3200 fordon per årsmedeldygn på väg 9 väster om Svarte. Öster om samhället ligger trafikflödet på väg 9 på ca 4400 fordon. Andelen tung trafik utgör ca 7-8% av den totala trafiken. Nya trafikräkningar har genomförts på Balkåkravägen och Skönadalsvägen inom ramen för trafikutredningen. Beräkningarna gjordes i mitten av september, och den räknade veckodygnstrafiken har räknats om till årsdygnstrafik mha Trafikverkets omräkningstal för trafikens variationer under året. För Balkåkravägen genom Svarte uppgår årsdygnstrafiken 2012 till ca 1300 fordon/dygn i ett läge direkt söder om Skönadalsvägen. Andelen tung trafik uppgår till ca 5-6%. På Skönadalsvägen har trafikflödet räknats i tre punkter, väster om järnvägen, väster om idrottsplatsen och väster om korsningen med Balkåkravägen. Trafikflödet, omräknat till årsdygnstrafik, och andel tung trafik uppgick till följande: Vägavsnitt Antal fordon Andel tung trafik Skönadalsvägen väst järnvägen 165 4% Skönadalsvägen väst idrottsplatsen 505 4% Skönadalsvägen väst Balkåkravägen % I samband med trafikräkningarna mättes också körhastigheten i läget strax väster om idrottsplatsen, där medelhastigheten uppmättes till 43 km/tim. 5(13)

6 Trafikflödet på det allmänna vägnätet har räknats upp till prognosåret 2035 mha Trafikverkets uppräkningsfaktorer för östra Skåne. Till år 2035 beräknas trafikflödet öka till: Vägavsnitt Antal fordon Andel tung trafik Väg 9 väst % Väg 9 öst % Balkåkravägen % Skönadalsvägen väst 200 5% Skönadalsvägen öst % Gatunätet i Svarte, Skånekartan. 2.2 Gång- och cykeltrafik De viktigaste målpunkterna i Svarte är förskola, skola, centrum, järnvägsstationen, idrottsplatsen samt stranden. Gång- och cykelvägnätet har byggts ut i takt med genomförandet av detaljplaner och idag finns ett bra gång- och cykelvägnät inom Svarte tillsammans med det stråk som förbinder Svarte med Ystad i öster. Sedan 2011 fortsätter den separerade gång- och cykelvägen västerut till Mossbystrand. I dagsläget är de största barriärerna för gående och cyklister väg 9 och järnvägen. För de som bor söder om vägen och ska till stationen, skola mm, samt de som vill nå stranden norrifrån kan väg 9 korsas planskilt i en tunnel som ligger mitt för stationen, i Visgångens förlängning. I övrigt korsas väg 9 i plan. Järnvägen går rakt genom Svarte. I dagsläget finns tre planskilda korsningar för gång- och cykeltrafik, vid Sologatan, vid stationen och i östra Svarte. 6(13)

7 2.3 Kollektivtrafik Kollektivtrafiken i Svarte utgörs av tåg och buss, som ombesörjs av Skånetrafiken. Det är lätt att ta sig med tåg till/från Svarte mot Malmö/Köpenhamn eller mot Ystad/Simrishamn. Totalt trafikeras Svarte av 38 dubbelturer per vardagsdygn, halvtimmestrafik. Antalet på/avstigande i Svarte uppgick till 412 under ett vardagsdygn i oktober På banan passerar också ca 4 godståg samt 4-10 interregionala tåg per dygn, de sk Bornholmstågen från Danmark. Enligt Skånetrafiken kommer antalet tåg på banan inte att öka fram till prognosåret Efter år 2030 kan det emellertid bli aktuellt att köra ett Öresundståg i timman på Ystadbanan, vilket motsvarar 38 tåg under dygnet. Trafikverket planerar för kapacitetshöjande åtgärder utmed Ystadbanan. Svarte trafikeras av tre busslinjer, linje 190, Trelleborg-Skateholm-Skivarp-Ystad, linje 308 Skurup-Skivarp-Snårestad-Ystad samt linje 395, Vallösa-Rynge-Ystad. Linje 190 passerar Svarte längs väg 9 och det finns fyra hållplatser i Svarte. Svarte trafikeras med 14 dubbelturer per vardag. Planområdets närmaste hållplatser ligger vid Charlottenlundsallén och Svarte Väster. Linje 308 och 395 är främst skolbusslinjer som stannar vid Svarte skola och fortsätter in till Ystad, men kan också användas för arbetspendling in till Ystad. Bussarna passerar Svarte 5 gånger per vardag i vardera riktningen under höst/vinter/vår. Kvällsturen körs med beställd taxi. 2.4 Olycksstatistik Under perioden (tom juni) skedde enligt STRADA totalt 15 olyckor i Svarte, samtliga med lindrig skadeföljd. Elva av olyckorna var singelolyckor, varav 2 med bil, 3 gångtrafikanter, 5 med cykel och 1 med inlines. Övriga fyra olyckor var cykelolyckor, varav 2 cyklade in i bromsande bilar, 1 blev påkörd av bil i samband med vänstersväng och 1 krockade med en gångtrafikant. Det finns inget mönster eller särskilt utsatta punkter där olyckorna inträffat. Utdrag ur STRADA, blå ruta polisrapporterad olycka, röd ruta sjukhusrapporterad olycka. Uttagsdatum (13)

8 2.5 Luftkvalitet Trafikflödena på vägnätet är relativt begränsade och gaturummet öppet varför bedömningen är att gällande miljökvalitetsnormer för luftkvalitet inte överskrids i Svarte. 3 Planerad utbyggnad Inom det studerade området planeras för en utbyggnad av 200 enfamiljshus. Av dessa är knappt hälften radhus. Uteplatser kommer att orienteras bort från uppsamlingsgatan genom området och bort från järnvägen. Området kommer att kopplas till det övergripande vägnätet via väg 9 i söder och till Skönadalsvägen norr om området via en uppsamlingsgata/bygata som går i nord-sydlig riktning genom området. Till denna kopplas sex lokalgator/tvärgator i öst-västlig riktning, som knyts samman i tre slingor. Slingorna används bl a av sopbilar och räddningsfordon som behöver komma till området. Lokalgatorna utformas för att säkra tillgängligheten för dessa fordon, med hänsyn till oskyddade trafikanter och boendemiljö. Hastigheten på uppsamlingsgatan rekommenderas till 40 km/tim söder om bebyggelsen och 30 km/tim där bebyggelsen tar vid. Lokalgatorna inne i området bör utformas som gångfartsområde. Planområdet kopplas till det befintliga gång- och cykelnätet i områdets södra del samt österut via en ny planskild gång- och cykelport under järnvägen i den norra delen av området. Inne i området går och cyklar man i blandtrafik. Från planområdet fortsätter en promenadstig väster i landskapet. 8(13)

9 Närmaste busshållplats, Svarte Väster ligger 250 m sydöst om planområdet, vid Duettgatans anslutning till väg 9, och nås via Duettgatan. Pågatågsstationen ligger en knapp kilometer från planområdet, fågelvägen. 3.1 Stationsnära läge I rapporten Stationsnära läge (Länsstyrelsen i Skåne, Skånetrafiken, Region Skåne, Trafikverket 2010) beskrivs vad som får oss att välja tåget framför andra transportslag. I rapporten anges att det är absolut nödvändigt med en effektiv markanvändning i stationsnära områden för att kunna överföra transporter från bil till tåg. Avståndet är givetvis viktigt, men vad ett stationsnära läge innebär definieras dock olika av olika myndigheter. Trafikverket anser att ett område inom 2-3 km från stationen är stationära medan Skånetrafiken bedömer att områden inom 1,5 km från en tågstation är att beteckna som kollektivtrafiknära lägen. Att bygga stationsnära anges i rapporten som en förutsättning för att kunna förverkliga en regionförstoring med kollektiva färdmedel. Pågatågsstationen i Svarte ligger en knapp kilometer från planområdet med cykelväg. 3.2 Parkering Bilplatsbehovet för den planerade utbyggnaderna föreslås beräknas utifrån följande parkeringstal: Typ av parkering På egen fastighet 2,0 I gemensam parkeringsanläggning 1, varav 0,8 är besöksparkering Antal bilplatser per bostad För de friliggande villorna antas bilplatserna anordnas i direkt anslutning till bostaden, på den egna tomten. För radhusen antas bilplatserna anordnas i en gemensam parkeringsanläggning, där en bilplats per bostad är reserverad och 0,8 bilplatser per bostad utgör plats för andrabilar och besökande. 3.3 Trafikalstring och trafikfördelning I genomsnitt antas att det kommer att göras 5 enkelresor med bil per bostad och dygn, till följd av läget och vilken typ av invånare som antas bosätta sig i området. Antagandena medför en trafikalstring på 1000 resor per dygn med bil från den planerade utbyggnaden. Utöver dessa resor görs ett antal resor till fots, med cykel samt med kollektivtrafik. Cirka 40% av resorna med bil är arbetsresor och de övriga 60% är resor till skola/dagis, butik samt andra privata resor. 70% av arbetsresorna bedöms gå i riktning mot Malmö via väg 9 eller väg E65 och de övriga 30% sker till Ystad via väg 9 längs kusten. Antagandet baseras på att Malmö är en betydligt större arbetsmarknad än Ystad och att man väljer att bosätta sig i Svarte på grund av lägre boendekostnader och närheten till naturen och havet. Den antagna fördelningen stämmer även väl överens med trafikflödet på väg 745, Balkåkravägen, i dagsläget då detta ställs i relation till hur många som bor i Svarte idag. Till största delen kommer övriga resor att gå mot Ystad, cirka 70%, och inom Svarte, cirka 10%. Detta innebär att endast 20% av de övriga resorna görs till Malmö. Antagandet baseras på det relativa avståndet till Malmö respektive Ystad samt att inköpsresor på vardagar i Malmö sker i samband med arbetsresor. En del av resorna till skola och dagis sker också i samband med en arbetsresa och ingår därför i dessa. En mindre del av resorna antas också gå mot Trelleborg. 9(13)

10 Baserat på dessa antagande förväntas den nyalstrade trafiken fördela sig på vägnätet enligt nedan. 3.4 Framtida vägnät Med kopplingen mot Skönadalsvägen kan en större andel av trafiken mot Malmö antas välja Balkåkravägen och väg E65 framför väg 9 österut. Det är också troligt att en del trafik från den befintliga bebyggelsen utmed Skönadalsvägen kan välja att köra via det nya området för vidare färd på väg 9 västerut. Baserat på den antagna trafikfördelningen har trafiken fördelats ut. I bilden redovisas bedömda trafikflöden år 2035 (kursiv stil är uppskattat trafikflöde). 10(13)

11 Vägnät och trafikfördelning med koppling till Skönadalsvägen i norr. 4 Konsekvensbeskrivning 4.1 Framkomlighet Samtliga trafikflöden är måttliga och det förväntas inte bli några kapacitetsproblem på någon sträcka eller i någon korsning. Trafiken kommer att öka, främst på vissa vägavsnitt som Balkåkravägen, väg 9 och även på Skönadalsvägen. Kapacitetsberäkningar har genomförts i tre korsningar som berörs av utbyggnaden Skönadalsvägen/Balkåkravägen, Balkåkravägen/väg 9, Ny gata/väg 9 för scenariot med respektive utan anslutning av det nya området till Skönadalsvägen i norr. Beräkningarna är gjorda mha beräkningsprogrammet Capcal version och avser trafiksituationen 2035 med trafiktillskott från de planerade utbyggnaderna. Beräkningarna visar att det inte förväntas bli några framkomlighetsproblem i korsningarna till följd av de planerade utbyggnaderna. För att säkerställa att Skönadalsvägen, och gatan genom det nya bostadsområdet, inte kommer att användas för genomfartstrafik i relationen Balkåkravägen norrut-väg 9 västerut bör den nya gatan utformas för att hålla nere körhastigheterna. Den föreslagna utformningen med en rad knäckar utmed gatan bidrar, i samverkan med den smala gatusektionen och bebyggelsens placering nära gatan, till dämpade körhastigheter. Kompletterande åtgärder kan också genomföras på Skönadalsvägen, exempelvis kompletterande refuger i anslutning till korsningspunkter för att styra upp korsningen och dämpa körhastigheterna. Åtgärder kan också vidtas vid den befintliga gång- och cykelöverfarten för att dämpa framkomligheten på Skönadalsvägen. 11(13)

12 4.2 Trafiksäkerhet I samband med ökade trafikmängder finns det alltid en risk att trafiksäkerheten försämras. Det är viktigt att skapa trygga och trafiksäkra överfarter för oskyddade trafikanter i de punkter där de behöver korsa gatan i samma plan som biltrafiken. Överfarterna bör utformas så att inte körhastigheten överskrider 30 km/h. Det kan göras genom upphöjningar, avsmalningar eller liknande åtgärder. Då medelhastigheten på Skönadalsvägen idag har uppmätts till 43 km/tim föreslås därför att någon form av åtgärd vidtas vid den befintliga gång- och cykelöverfarten, mot fotbollsplanerna norr om vägen, för att säkra denna passage för oskyddade trafikanter. Exempel på utformning av gång- och cykelöverfarter. Källa: Tyréns bildbank. Kopplingen mellan det nya bostadsområdet och skolan samt centrum har järnvägen som en barriär att korsa. I dagsläget finns en planskild korsning vid Sologatan. Eftersom gående och cyklister är känsliga för omvägar planeras för ytterligare en planskild korsning, mellan befintlig planskild korsning vid Sologatan och Skönadalsvägen, för att boende i de norra och mellersta delarna av det nya området ska nå främst skolan samt övriga Svarte på ett gent och trafiksäkert sätt. 4.3 Hållbara transporter Svarte är väl försörjt med kollektivtrafik, pågatågen går med halvtimmestrafik mellan Ystad och Malmö, vilka är de främsta pendlingsorterna för boende i Svarte. Svartebon gör i genomsnitt knappt 0,5 tågresor per vardagsdygn, vilket motsvarar drygt 15% av det genomsnittliga resandet för boende i Ystad kommun, 2,9 resor per dygn. (källa: Resvanor Syd 2007). Till detta kommer de resor som görs med buss. Svarte är ett litet samhälle, som, jämfört med andra liknande samhällen, har en tågstation med regelbunden pågatågstrafik, där något längre gångavstånd är acceptabla, så länge gång- och cykelkopplingen mellan bostaden och stationen är någorlunda gen och trygg. Nyinflyttades resvanor kan påverkas i viss utsträckning. Utbudet av god kollektivtrafik finns tillgängligt när man flyttar in, det är därför viktigt att marknadsföra detta. Det är också viktigt att kopplingen mellan planområdet och stationen finns på plats, att gång- och cykelvägar är utbyggda när inflyttningen börjar, likaså att det finns goda möjligheter att ställa sin cykel på ett säkert, gärna väderskyddat, sätt vid stationen, för att boende på längre avstånd skall välja tåget framför bilen. Ett väl utbyggt gång- och cykelnät är också en förutsättning för att man skall välja att gå och cykla inom Svarte, istället för att ta bilen. Den planskilda passagen med järnvägen i norra delen av planområdet är vital för att området skall få en effektiv koppling till de befintliga delarna med skola, förskola m fl målpunkter. 4.4 Luftkvalitet Trafiktillskottet från den planerade bebyggelsen bedöms inte medföra att miljökvalitetsnormerna för luftkvalitet överskrids i Svarte. 12(13)

13 5 Slutsats/rekommendation Utbyggnaden av Balkåkra Sträddor kommer att medföra en ökning av trafikflödet på vägnätet i och kring Svarte, trots mycket goda förutsättningar att välja tåget framför bilen för resor mot Ystad och Malmö. Trafikökningen bedöms emellertid vara begränsad och förväntas inte påverka framkomligheten på vägnätet och korsningarna. Ökad trafik innebär givetvis ökad trafiksäkerhetsrisk, då såväl biltrafiken som antalet gående och cyklister ökar. Trafiksäkerhetshöjande åtgärder bör därför övervägas generellt och föreslås framför allt på Skönadalsvägen vid gång- och cykelöverfarten mot fotbollsplanerna norr om vägen. Det är också viktigt att ytterligare en planskild gång- och cykelport med järnvägen anläggs för att koppla det Balkåkra Sträddor till den befintliga bebyggelsen öster om järnvägen. Trafikökningen förväntas inte heller medföra att miljökvalitetsnormerna för luftkvalitet överskrids i Svarte. Malmö Tyréns AB 13(13)

Trafikutredning - antagandehandling SVARTE

Trafikutredning - antagandehandling SVARTE November 2008 Denna utredning utfördes 2005/2006 och har uppdaterats under januari-februari respektive oktober-november 2008 av följande projektorganisation: Konsult Tyréns AB Isbergs gata 15 205 19 Malmö

Läs mer

BALKÅKRA STRÄDDOR SVARTE - TRAFIKBULLERUTREDNING

BALKÅKRA STRÄDDOR SVARTE - TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT BALKÅKRA STRÄDDOR SVARTE - TRAFIKBULLERUTREDNING 2012-11-01 Uppdrag: 230078, Svarte Midroc Titel på rapport: Balkåkra Sträddor Svarte - Trafikbullerutredning Status: Slutrapport Datum: 2012-11-01

Läs mer

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL RAPPORT TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL 2016-01-20 Uppdrag 265929, Trafikutredning Hällevik Titel på rapport: Trafikutredning Hällevik Stiby 4:17 mfl Status: Slutversion Datum: 2016-01-20 Medverkande

Läs mer

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING RAPPORT HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING 2018-06-01 UPPDRAG 286841, Herrgårdsgärdet Tenhult - trafik- och bullerutredning Titel på rapport: Herrgårdsgärdet Trafikutredning Status: Slutrapport Datum: 2018-06-01

Läs mer

Ringsjöbandet i Höör Trafikutredning till planprogram. September 2008

Ringsjöbandet i Höör Trafikutredning till planprogram. September 2008 Höörs kommun Ringsjöbandet i Höör Trafikutredning till planprogram September 2008 Denna utredning har utförts under juni-september 2008 av följande projektorganisation: BESTÄLLARE Höörs kommun Box 53 243

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM RAPPORT TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM SLUTRAPPORT 2017-07-07 UPPDRAG 277661, Björklunda trafikutredning Titel på rapport: Trafikutredning Björklunda i Hässleholm Status: Datum: 2017-07-07 MEDVERKANDE

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN PM TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN SLUTVERSION 2019-02-21 1 INLEDNING Tyréns har fått i uppdrag att genomföra en trafikutredning som syftar till att utreda vilka trafikomfördelningar föreslagna åtgärder kring

Läs mer

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d 1(13) PM Trafik Södra Årby 20111031 Tyréns - Arvid Gentele 2(13) Inledning En ny stadsdel, Södra Årby, planeras i anslutning till Läggesta station. Området omfattar bostäder, verksamheter och samhällsservice.

Läs mer

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic RAPPORT Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning 2016-06-08 Upprättad av: Milos Jovanovic 1 Innehåll BAKGRUND... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 Trafik och trafikanter... 3 Trafiksäkerhet... 5 FÖRESLAGNA

Läs mer

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1 Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Kristina Stenström Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 104 23 38 Innehållsförteckning 1 Inledning...

Läs mer

Trafikutredning TCR Oskarshamn

Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 1(12) Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 2(12) Beställare Kristian Wendelboe Wendelboe West Properties Uppdragsledare/Trafikplanerare Trafikplanerare Patrik Lundqvist Karin

Läs mer

FJÄRÅS MÅ 3:13 TRAFIKBULLERUTREDNING

FJÄRÅS MÅ 3:13 TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT FJÄRÅS MÅ 3:13 TRAFIKBULLERUTREDNING 2016-04-28 UPPDRAG Nummer, Uppdragsnamn Titel på rapport: Fjärås Må 3:13 Trafikbullerutredning Status: Slutrapport Datum: 2016-04-28 MEDVERKANDE Beställare:

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN UPPDRAG Coop Tomtebo UPPDRAGSNUMMER 2433490000 UPPDRAGSLEDARE Krister Johansson, HIFAB UPPRÄTTAD AV Katarina Lindberg DATUM 10-05 Bakgrund och syfte Coop AB planerar att etablera en ny butik på en i dagsläget

Läs mer

VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING

VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING KONCEPT 2016-03-31 UPPDRAG 269277, Västra Bökhult, Älmhult - trafikbullerberäkning till detaljplan Titel på rapport: Västra Bökhult trafikbullerutredning Status:

Läs mer

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder.

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder. Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Hälle Lider AB Husåsvägen 2 459 30 Ljungskile Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 102

Läs mer

BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY

BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY PM BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY SLUTRAPPORT 2013-12-16 Sammanfattning Det centrala området Svartå strand i Mjölby planeras genomgå en omvandling från verksamhetsområde till ett

Läs mer

Jönköpings kommun. PM Skeppsbron. Malmö

Jönköpings kommun. PM Skeppsbron. Malmö Jönköpings kommun Malmö 2016-01-08 Datum 2016-01-08 Uppdragsnummer 1320006609-001 Utgåva/Status 1 Johan Svensson Anna Persson Johan Jönsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsvägen

Läs mer

Trafikutredning, Kallfors 1:4

Trafikutredning, Kallfors 1:4 Södertälje Kommun Trafikutredning, Kallfors 1:4 Uppdragsnr: 105 20 44 Version: 1.0 2018-04-11 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Södertälje Kommun Konsult: Norconsult, Uppdragsledare: Teknikansvarig:

Läs mer

Ramböll Sverige AB. Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun. Vägnät i Horsås. Granskningshandling. Göteborg

Ramböll Sverige AB. Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun. Vägnät i Horsås. Granskningshandling. Göteborg Ramböll Sverige AB Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun Göteborg 2008-02-07 Skövde kommun Datum 2008-02-07 Uppdragsnummer Utgåva/Status Hans Wiktorsson Stephan Schumpp/Staffan Sandberg HW Uppdragsledare

Läs mer

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde 8-04-06 Översiktlig trafikutredning Brämhult 1. Bakgrund och syfte Borås stad har tagit fram ett förslag till detaljplan som möjliggör utbyggnad av 100 bostäder samt utvidgning av befintlig förskoleverksamhet

Läs mer

MAGLEHILL HÖÖR - TRAFIKUTREDNING

MAGLEHILL HÖÖR - TRAFIKUTREDNING RAPPORT MAGLEHILL HÖÖR - TRAFIKUTREDNING 2018-07-13 UPPDRAG 286645, Höör Maglehill mfl Trafk- och bullerutredning Titel på rapport: Maglehill Höör - Trafikutredning Status: Datum: 2018-07-13 MEDVERKANDE

Läs mer

Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikalstring och vägtrafikbuller

Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikalstring och vägtrafikbuller 1(5) Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikalstring och vägtrafikbuller Uppdragsnummer: 226043 Uppdragsansvarig: Johan Bergström Handläggare Anna-Karin Ekström 010-452 22 14 2(5) 1 Förutsättningar

Läs mer

Trafikutredning för Särö 1:477

Trafikutredning för Särö 1:477 Förvaltningen för Teknik 2017-12-18 Utges av December 2017 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Biltrafik... 8 2.2 Gång- och cykeltrafik... 9 2.3 Kollektivtrafik... 10 2.4 Parkering...

Läs mer

KV GÄDDAN I PERSTORP TRAFIKUTREDNING

KV GÄDDAN I PERSTORP TRAFIKUTREDNING RAPPORT KV GÄDDAN I PERSTORP TRAFIKUTREDNING 2015-05-08 Uppdrag 262340, Kv Gäddan Titel på rapport: Kv Gäddan i Perstorp Trafiktutredning Status: Slutrapport Datum: 2015-05-08 Medverkande Beställare: Kontaktperson:

Läs mer

Trafikprognos samt en bullerberäkning för fyra fastigheter i Åkarp

Trafikprognos samt en bullerberäkning för fyra fastigheter i Åkarp [Delprodukt] Skapad av: Fackansvarig: Dokumentdatum: 2013-11-20 Diarienr/Ärendenr: TRV 2010/35145 Version: Anna-Karin Ekström, Tyréns AB Anna-Karin Ekström, Tyréns AB/Ansvarig MKB Cristiano Piga, Tyréns

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson.

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson. 1(9) PM - Trafik Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan 2012 2013-01-25 Uppdragsnummer: 226443 Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg 010-452 24 91 Mikael Yngvesson

Läs mer

TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT

TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT 2017-03-21 TILLÄGG TRAFIKUTREDNING TILLÄGG TRAFIKUTREDNING HEJANS LYCKA, KARLSKRONA KOMMUN 2017-03-21 KUND Karlskrona kommun KONSULT WSP

Läs mer

GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET. Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret

GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET. Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET PM Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret 2013-06-14 Uppdrag: 241428, Trafikutredning Hammarshusområdet Titel på PM: Status: GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET

Läs mer

TRAFIKANALYS I LJUNGBY CENTRUM SKÅNEGATAN OCH STATIONSGATANS TRAFIKBELASTNING

TRAFIKANALYS I LJUNGBY CENTRUM SKÅNEGATAN OCH STATIONSGATANS TRAFIKBELASTNING PM TRAFIKANALYS I LJUNGBY CENTRUM SKÅNEGATAN OCH STATIONSGATANS TRAFIKBELASTNING 19 MARS 2012 Titel: Trafikanalys i Ljungby centrum Status: Koncept Datum: 2012 03 19 Beställare: Ljungby kommun Kontaktperson:

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl Nya bostäder vi Skjutbanevägen Uppdragsnummer:

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl Nya bostäder vi Skjutbanevägen Uppdragsnummer: 1(5) PM - Trafik Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl Nya bostäder vi Skjutbanevägen 2015-09-15 Uppdragsnummer: 256723 Uppdragsansvarig: Rune Karlberg Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg

Läs mer

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Beställare: Box 205 178 23 Ekerö Beställarens representant: Emelie Greiff Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Karl Grankvists väg 1A

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl. Nya bostäder utmed Trollhålsbäcken Uppdragsnummer:

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl. Nya bostäder utmed Trollhålsbäcken Uppdragsnummer: 1(6) PM - Trafik Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl. Nya bostäder utmed Trollhålsbäcken 2015-09-15 Uppdragsnummer: 256723 Uppdragsansvarig: Rune Karlberg Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg

Läs mer

Trafikutredning för Åsa 4:144 m.fl. Förvaltningen för Teknik

Trafikutredning för Åsa 4:144 m.fl. Förvaltningen för Teknik Förvaltningen för Teknik Mars 2018 Utges av Mars 2018 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Lokalisering... 8 2.2 Vägsystemet... 8 2.3 Förutsättningar för gångtrafikanter och cyklister...

Läs mer

Trafikutredning. Tillfart Sydväst. Utredning av kompletterande vägförbindelse

Trafikutredning. Tillfart Sydväst. Utredning av kompletterande vägförbindelse Trafikutredning Tillfart Sydväst Utredning av kompletterande vägförbindelse till Mariestad Norra 2010-11-19 Medverkande Beställare: Mariestads kommun, kommunledningskontoret Konsult: WSP Samhällsbyggnad,

Läs mer

KV KOKILLEN KOMPLETTERANDE BULLERBERÄKNINGAR

KV KOKILLEN KOMPLETTERANDE BULLERBERÄKNINGAR RAPPORT KV KOKILLEN KOMPLETTERANDE BULLERBERÄKNINGAR KONCEPT 2015-03-25 Uppdrag 261698, Kv Kokillen - bullerutredning Titel på rapport: Kv Kokillen kompletterande bullerberäkningar Status: Datum: 2015-03-25

Läs mer

Trafikutredning, Detaljplan för del av Druvefors, kv Nejlikan m fl

Trafikutredning, Detaljplan för del av Druvefors, kv Nejlikan m fl UPPDRAG Borås, kv Nejlikan TU UPPDRAGSNUMMER 2392053 UPPDRAGSLEDARE Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV Stefan Andersson DATUM Trafikutredning, Detaljplan för del av Druvefors, kv Nejlikan m fl Bakgrund Borås

Läs mer

TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC

TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC RAPPORT TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC RAPPORT 2016-12-16 Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN 2015-000522, 2016-12-16 UPPDRAG 272040, Kretsloppsparken Brillinge ÅVC Titel på rapport: Trafikalstring

Läs mer

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK KONCEPT 2014-08-25 1 Bakgrund Planering för ny etablering på norra delen av Stäksön pågår. Som ett led i arbetet studeras förutsättningarna för trafiken i området. För att etableringen

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV. Stefan Andersson

UPPDRAGSLEDARE. Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV. Stefan Andersson 14 UPPDRAG Trafikutredning Brämhult-Kyrkvägen UPPDRAGSNUMMER 12602343 UPPDRAGSLEDARE Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV Stefan Andersson DATUM Trafkutredning, avstängning av Kyrkvägen Bakgrund och syfte Samghällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Trafikutredning - detaljplan Asylen 10 Asylens park, Vadstena kommun

Trafikutredning - detaljplan Asylen 10 Asylens park, Vadstena kommun Trafikutredning - detaljplan Asylen 10 Asylens park, Vadstena kommun 2013-06-05 Upprättad av: Anneli Bellinger Granskad av: Catharina Rosenkvist Godkänd av: Anneli Bellinger Handläggare: Anneli Bellinger

Läs mer

TRAFIKUTREDNING I ANSLUTNING TILL PLANPROGRAM FÖR TOKARPSBERG I BORÅS

TRAFIKUTREDNING I ANSLUTNING TILL PLANPROGRAM FÖR TOKARPSBERG I BORÅS 12601321 TRAFIKUTREDNING I ANSLUTNING TILL PLANPROGRAM FÖR TOKARPSBERG I BORÅS Sweco Society Sweco Society Beställare Borås stad, kontaktperson Jonatan Westlin Konsult, Sweco Society Stefan Andersson,

Läs mer

Trafikutredning Åkervägen. Avseende på uppförande av skola

Trafikutredning Åkervägen. Avseende på uppförande av skola Trafikutredning Åkervägen Avseende på uppförande av skola Trafikutredning Åkervägen 2(22) Titel: Trafikutredning Åkervägen Utgivningsdatum: 17 maj 2016 Medverkande: Mörbylånga kommun Bengt Johansson, Rebecka

Läs mer

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Tierps kommun Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Uppsala Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Datum 2018-04-12 Uppdragsnummer 1320022572-004 Utgåva/Status Version 1.1 Cecilia Friis

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING

TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT TRAFIKBULLERUTREDNING FÖR ONSALA HAGEN 3:47, TILLBYGGNAD AV VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE 2019-01-18 UPPDRAG 292151 Titel på rapport: Trafikbullerutredning för Onsala Hagen 3:47, tillbyggnad äldre- och

Läs mer

RAPPORT LINGENÄSSKOLAN KOMPLETTERANDE TRAFIKUTREDNING SLUTVERSION 2014-12-05

RAPPORT LINGENÄSSKOLAN KOMPLETTERANDE TRAFIKUTREDNING SLUTVERSION 2014-12-05 RAPPORT LINGENÄSSKOLAN KOMPLETTERANDE TRAFIKUTREDNING SLUTVERSION 2014-12-05 Uppdrag: 259590, Trafikutredning Lingenässkolan Titel på rapport: Lingenässkolan kompletterande trafikutredning Status: Datum:

Läs mer

Trafikutredning Hallerna, Stenungsund Utredning rörande övergripande trafikförsörjning på Hallerna

Trafikutredning Hallerna, Stenungsund Utredning rörande övergripande trafikförsörjning på Hallerna Trafikutredning Hallerna, Stenungsund Utredning rörande övergripande trafikförsörjning på Hallerna Beställare: Stenungsunds kommun 444 82 STENUNGSUND Beställarens representant: Kristina Hellström Konsult:

Läs mer

Trafik-PM Västra sjöstaden

Trafik-PM Västra sjöstaden 2013-06-14 Trafik- Västra sjöstaden Ystads kommun arbetar med att ta fram en detaljplan för Västra Sjöstaden. Som den del i detta behöver trafiken studeras med avseende på såväl trafiksäkerhet som framkomlighet

Läs mer

TRAFIKUTREDNING KV RENEN, SKELLEFTEÅ

TRAFIKUTREDNING KV RENEN, SKELLEFTEÅ RAPPORT TRAFIKUTREDNING KV RENEN, SKELLEFTEÅ 29 JUNI 2012 Uppdrag: Titel på rapport: Status: Datum: 2012-06-29 Medverkande 241808, Detaljplan kv Renen, Skellefteå TRAFIKUTREDNING KV RENEN Status Revideringar

Läs mer

Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikstruktur och parkering

Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikstruktur och parkering 1(8) Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikstruktur och parkering Uppdragsnummer: 226043 Uppdragsansvarig: Johan Bergström Handläggare Kvalitetsgranskning Anna Stjärnkvist/Anna-Karin Ekström 010-452

Läs mer

RAPPORT BJUVSTORP 9:13 BJUVS KOMMUN. Sweco TransportSystem AB Malmö Trafikplanering. David Edman. Granskningshandling. Uppdragsnummer

RAPPORT BJUVSTORP 9:13 BJUVS KOMMUN. Sweco TransportSystem AB Malmö Trafikplanering. David Edman. Granskningshandling. Uppdragsnummer BJUVS KOMMUN BJUVSTORP 9:13 Uppdragsnummer 7000725 Granskningshandling Malmö 2015-08-19 Sweco TransportSystem AB Malmö Trafikplanering David Edman 1 (15) Sweco Hans Michelsensgatan 2 Box 286, 201 22 Malmö

Läs mer

TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP

TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP TRAFIKKONTORET GÖTEBORGS STAD TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP PM ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se Virginsgatan, vy från väster PROJEKTNR.

Läs mer

1 Bakgrund 1. 2 Nuläge Trafikflöde och hastighet Kollektivtrafik 2. 3 Nyetablering 2

1 Bakgrund 1. 2 Nuläge Trafikflöde och hastighet Kollektivtrafik 2. 3 Nyetablering 2 Innehållsförteckning 1 Bakgrund 1 2 Nuläge 1 2.1 Trafikflöde och hastighet 1 2.2 Kollektivtrafik 2 3 Nyetablering 2 3.1.1 Sikt 3 3.1.2 Avfartsramp E20 Väg 509 5 3.1.3 Tillgänglighet och trafiksäkerhet

Läs mer

Finnshyttan Filipstads kommun. Trafikutredning till detaljplan

Finnshyttan Filipstads kommun. Trafikutredning till detaljplan Finnshyttan Filipstads kommun Trafikutredning till detaljplan 2017-05-22 Beställare: Filipstads kommun Projektledare: Roger Danielsson Konsult: Wermlands Infrakonsult AB (Wikon) Verkstadsgatan 20A, 652

Läs mer

Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl.

Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl. Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl. Namn: Joel Runn Datum: 2017-03-29 Service- och teknikförvaltningen Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1 Bakgrund... 1 1.2 Syfte och metod... 2 2.

Läs mer

2.8 TRAFIK. Smörhagen. Kornhagen. Kornhagen. Fjällbackavägen. Centrum. Fjällbackavägen. Kommande infart till norra samhället via Kornhagen-Smörhagen

2.8 TRAFIK. Smörhagen. Kornhagen. Kornhagen. Fjällbackavägen. Centrum. Fjällbackavägen. Kommande infart till norra samhället via Kornhagen-Smörhagen 32 (68) Fördjupad översiktsplan, Hamburgsund & Hamburgö 2.8 TRAFIK Vägar Huvudvägnätet i området består av Vägverkets väg 900 som är en genomfart söder ut, väg 905 från färjan mot Hökebacken samt vägarna

Läs mer

28(65) 28(65) Fördjupad översiktsplan, Tanumshede

28(65) 28(65) Fördjupad översiktsplan, Tanumshede 28(65) 28(65) Fördjupad översiktsplan, Tanumshede Fördjupad översiktsplan, Tanumshede 29(65) TRAFIK Järnväg Cirka 2 km väster om Tanumshede ligger järnvägsstationen med tåg mot Strömstad samt Uddevalla/Göteborg.

Läs mer

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD PM TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD SAMRÅDSHANDLING 2017-03-22 Tyréns AB 118 86 Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel:010 452 20 00 www.tyrens.se Säte: Stockholm Org.nr: 556194-7986

Läs mer

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta SIGTUNA KOMMUN Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta 2012-12-13 Uppsala Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta Datum 2012-12-13 Uppdragsnummer 61381254612 Utgåva/Status Version

Läs mer

TRAFIKBULLERBERÄKNING KOMPLETTERING MED STORGATAN, GÄRSNÄS

TRAFIKBULLERBERÄKNING KOMPLETTERING MED STORGATAN, GÄRSNÄS TRAFIKBULLERBERÄKNING KOMPLETTERING MED STORGATAN, GÄRSNÄS 2018-02-26 UPPDRAG 266906, Gärsnäs nytt mötesspår inkl ny plattform Titel på rapport: Trafikbullerberäkning komplettering med Storgatan, Gärsnäs

Läs mer

Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och Söder om Vallsundsbron.

Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och Söder om Vallsundsbron. 14 PM UPPDRAG Trafikanalys Östersund UPPDRAGSNUMMER 12601307 UPPDRAGSLEDARE Sara Johansson UPPRÄTTAD AV Sara Johansson DATUM 2018-03-25 VERSION 1.7 Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och

Läs mer

Trafikutredning Ny vägdragning inom Skrea 2:39, Falkenberg

Trafikutredning Ny vägdragning inom Skrea 2:39, Falkenberg Beställare: FALKENBERGS KOMMUN Box 293 311 23 Falkenberg Beställarens representant: Sabina Uzelac Konsult: Uppdragsledare: Handläggare: Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Johanna Gervide Terese Salomonsson

Läs mer

Sammanställning av trafikåtgärder Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet i Nacka 2013

Sammanställning av trafikåtgärder Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet i Nacka 2013 2013-05-02 Sammanställning av trafikåtgärder Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet i Nacka 2013 TN 2013/196-512 Förord Nacka kommuns Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet består av två dokument: Riktlinjer

Läs mer

VÄGTRAFIK- OCH VÄGBULLERUTREDNING

VÄGTRAFIK- OCH VÄGBULLERUTREDNING RAPPORT VÄGTRAFIK- OCH VÄGBULLERUTREDNING Underlag till Detaljplan för Del av Hamnen 2:2 m.fl. (Yttre hamnen) i Ystad 2017-10-09 (rev) 2017-03-07 UPPDRAG Titel på rapport: 273299, Ystads hamn - MKB mm

Läs mer

Förutsättningar. Trafik. Väg och trafik. ÅDT* 1997 (Varav tung trafik) väg 1194: 4,0 m 370 (~10) väg 1195 Karö: 4,0/5,5 m 1170 (~30)

Förutsättningar. Trafik. Väg och trafik. ÅDT* 1997 (Varav tung trafik) väg 1194: 4,0 m 370 (~10) väg 1195 Karö: 4,0/5,5 m 1170 (~30) Förutsättningar Trafik Väg och trafik Skyltad hastighet på de berörda vägarna är 70 km/tim. Trafiken beräknas öka med cirka 1 % per år fram till år 2020. Bro över Karösundet Bron är byggd 1966 och har

Läs mer

RAPPORT. DETALJPLAN FÖR HÄGGENÄS 3:7 m.fl. HÖRBY KOMMUN. Sweco Transport system AB Södra regionen, Malmö. David Edman. Rapport ver. 1.

RAPPORT. DETALJPLAN FÖR HÄGGENÄS 3:7 m.fl. HÖRBY KOMMUN. Sweco Transport system AB Södra regionen, Malmö. David Edman. Rapport ver. 1. HÖRBY KOMMUN DETALJPLAN FÖR HÄGGENÄS 3:7 m.fl. Uppdragsnummer 27000678 Rapport ver. 1.0 Malmö 2015-02-12 Sweco Transport system AB Södra regionen, Malmö David Edman 1 (13) Sweco Hans Michelsensgatan 2

Läs mer

FÖP MOHEDA KOMPLETTERANDE BULLERBEDÖMNING

FÖP MOHEDA KOMPLETTERANDE BULLERBEDÖMNING RAPPORT FÖP MOHEDA KOMPLETTERANDE BULLERBEDÖMNING 2013-06-11 Uppdrag: Titel på rapport: Status: 225602, Trafikutredning till FÖP Moheda Kompletterande bullerbedömning Slutrapport Datum: 2013-06-11 Medverkande

Läs mer

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Ramböll Malmö Beställare: Karlstads kommun (Emma Rönnbäck) Uppdragsnummer: 1320038706 Datum: 2018-11-01 Utgåva:

Läs mer

PM Trafik vid DP Odensgården, Upplands Väsby

PM Trafik vid DP Odensgården, Upplands Väsby Datum Upplands Väsby kommun Axel Nelstrand Grontmij AB Väg och trafik Johan Ericsson PM Trafik vid DP Odensgården, Upplands Väsby Uppdrag och förutsättningar Denna PM diskuterar läge för in- och utfart

Läs mer

Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand I samband med detaljplan, Alingsås kommun

Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand I samband med detaljplan, Alingsås kommun Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand Beställare: ALINGSÅS KOMMUN Beställarens representant: Job van Eldijk Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria

Läs mer

Rv 23/119 Stoby, kollektivtrafik Trafikutredning

Rv 23/119 Stoby, kollektivtrafik Trafikutredning Beställare: Trafikverket Kristianstad Box 543 291 25 KRISTIANSTAD Beställarens representant: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Hjälmaregatan 3 211 18 Malmö Mats Hörnfeldt Stefan Krii/ Marcelo

Läs mer

TRAFIKUTREDNING NORGES HUS, HASSELUDDEN

TRAFIKUTREDNING NORGES HUS, HASSELUDDEN TRAFIK-PM TRAFIKUTREDNING NORGES HUS, HASSELUDDEN RAPPORT 2016-01-18 Uppdrag 267022, Trafikutredning Norges hus Titel på rapport: Trafikutredning Norges hus, Hasseludden Status: Rapport Datum: 2016-01-18

Läs mer

TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ

TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ PM TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ 2016-11-23 1 BAKGRUND Del av kvarteren Renen och Strömsör i Skellefteå centrum planeras för nya bostäder, kontor och parkeringshus, de rödmarkerade

Läs mer

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun Handläggare Cecilia Norberg Tel +46 10 505 31 38 Mobil +46 73 066 92 80 E-post cecilia.norberg@afconsult.com Mottagare Lerums kommun Jakob Aldén Datum 2017-01-27 Projekt-ID 723019 PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet,

Läs mer

PM om trafik för projekt Gångaren 1 0

PM om trafik för projekt Gångaren 1 0 [ [ Dubbelk licka här, välj bild] PM om trafik för projekt Gångaren 1 0 stockholm.se PM om Trafik för projekt Gångaren 10 är beställd av stadsbyggnadskontoret, Stockholms stad Kontaktperson: Sanna Eveby/Niklas

Läs mer

PM TRAFIKALSTRING & BULLER

PM TRAFIKALSTRING & BULLER PM TRAFIKALSTRING & BULLER Bakgrund Torsås kommun planerar att planlägga ett nytt område för handel/centrumändamål på ca 1,3 ha norr om Bergkvaravägen inom Torsås 2:42. Rubricerat PM syftar till att studera

Läs mer

Trafikutredning Kv. Cirkusängen - Sundbyberg

Trafikutredning Kv. Cirkusängen - Sundbyberg 1 (9) Trafikutredning Med anledning av uppförandet av ett nytt huvudkontor för Swedbank på kvarteret Cirkusängen i Sundbyberg syftar denna trafikutredning till att belysa befintlig och framtida trafiksituation.

Läs mer

RAPPORT. Detaljplan för Järnsida 1:2 m.fl. Trafik- och bullerutredning Upprättad av: Elin Delvéus

RAPPORT. Detaljplan för Järnsida 1:2 m.fl. Trafik- och bullerutredning Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Järnsida 1:2 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06 Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Järnsida 1:2 m.fl. Trafik- och bullerutredning Kund Torsås kommun Chatarina

Läs mer

Trafiksäkerhetsåtgärder på Kongahällavägen vid Gamla Låssbyvägen - Trafikförslag

Trafiksäkerhetsåtgärder på Kongahällavägen vid Gamla Låssbyvägen - Trafikförslag Trafiksäkerhetsåtgärder på Kongahällavägen vid Gamla Låssbyvägen - Trafikförslag PM 2016-11-25 Trafiksäkerhetsåtgärder på Kongahällavägen vid Gamla Låssbyvägen Arbetsmaterial PM Medverkande: Beställare:

Läs mer

Trafikutredning Myggenäs. Trafikförsörjning till fastighet Myggenäs 1:114 m.fl. Ändrad och kompletterad efter samråd

Trafikutredning Myggenäs. Trafikförsörjning till fastighet Myggenäs 1:114 m.fl. Ändrad och kompletterad efter samråd Ändrad och kompletterad efter samråd Beställare: TJÖRNS KOMMUN Fakturaservice 47180 SKÄRHAMN Beställarens representant: Marcelo Arancibia Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg

Läs mer

Trafikutredning till fördjupad översiktsplan för KÅSEBERGA. September 2008

Trafikutredning till fördjupad översiktsplan för KÅSEBERGA. September 2008 till fördjupad översiktsplan för KÅSEBERGA September 2008 Denna utredning har utförts under juni 2006 september 2008 av följande projektorganisation: Konsult Tyréns AB Tyrénshuset 205 19 MALMÖ Tel: 040-698

Läs mer

RAPPORT. Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06. Upprättad av: Elin Delvéus

RAPPORT. Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06. Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06 Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning Kund Torsås kommun

Läs mer

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl 1(111) Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl Aktuell trafikutredning redovisar trafikmiljön vid Karossen 5, dess påverkan av föreslagen detaljplan samt förslag på åtgärder. 2(11) Bakgrund...

Läs mer

PM Trafikutredning Snurrom verksamheter

PM Trafikutredning Snurrom verksamheter PM Trafikutredning Snurrom verksamheter Bakgrund och syfte Planering pågår för nya verksamheter i anslutning till Norra vägen och E22 i norra delen av staden. Trafikutredningen ska undersöka hur området

Läs mer

KOCKBACKA, BRO Trafikprognos för 2010 vid exploatering

KOCKBACKA, BRO Trafikprognos för 2010 vid exploatering Uppdragsnr: 10033453 1 (10) KOCKBACKA, BRO Trafikprognos för 2010 vid exploatering 2003-04-07 WSP Samhällsbyggnad 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel: 08-688 60 00 Fax: 08-688 69 10 WSP Sverige

Läs mer

PM GRANSKNING AV TRAFIKUTREDNING ÅTTEVÄGENOMRÅDET, HJÄRUP

PM GRANSKNING AV TRAFIKUTREDNING ÅTTEVÄGENOMRÅDET, HJÄRUP PM GRANSKNING AV TRAFIKUTREDNING ÅTTEVÄGENOMRÅDET, HJÄRUP SLUTRAPPORT 2014-10-20 Uppdrag: Titel på rapport: Status: 258123, Trafikutredning Åttevägenområdet PM, Granskning av trafikutredning Åttevägenområdet,

Läs mer

PM - TRAFIK DETALJPLAN FÖR HEMAVAN BJÖRKFORS 1:448, 1:819, 1:850 M.FL, UPPRÄTTAD: FRITIDSOMRÅDE MELLAN KUNGSVÄGEN OCH MORTSBÄCKEN

PM - TRAFIK DETALJPLAN FÖR HEMAVAN BJÖRKFORS 1:448, 1:819, 1:850 M.FL, UPPRÄTTAD: FRITIDSOMRÅDE MELLAN KUNGSVÄGEN OCH MORTSBÄCKEN PM - TRAFIK DETALJPLAN FÖR HEMAVAN BJÖRKFORS 1:448, 1:819, 1:850 M.FL, FRITIDSOMRÅDE MELLAN KUNGSVÄGEN OCH MORTSBÄCKEN Aktuellt område Flygfoto över Hemavan och planerat exploateringsområde (Bildkälla:

Läs mer

Hastighetsdämpande åtgärder vid Bergsgatan/Almbacksgatan samt Bergsgatan/Monbijougatan TN

Hastighetsdämpande åtgärder vid Bergsgatan/Almbacksgatan samt Bergsgatan/Monbijougatan TN Malmö stad Fastighets- och gatukontoret 1 (7) 2019-04-15 Tjänsteskrivelse Vår referens Marie Lindeberg Sekreterare marie.lindeberg@malmo.se Hastighetsdämpande åtgärder vid Bergsgatan/Almbacksgatan samt

Läs mer

TRAFIKUTREDNING TOMTEBO 2:1, UMEÅ

TRAFIKUTREDNING TOMTEBO 2:1, UMEÅ Rapport TRAFIKUTREDNING TOMTEBO 2:1, UMEÅ 2017-09-26 SAMMANFATTNING För planerna på 1000 lägenheter och en förskola i Tomtebo har en trafikutredning tagits fram som underlag för vilken trafik som området

Läs mer

VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING

VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING PM VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING SLUTRAPPORT 2017-05-15 Tyréns AB 118 86 Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel:010 452 20 00 www.tyrens.se Säte: Stockholm Org.nr: 556194-7986 2(8) 1 BAKGRUND

Läs mer

Trädgårdsstaden i Bro, Upplands-Bro kommun

Trädgårdsstaden i Bro, Upplands-Bro kommun Trädgårdsstaden i Bro, Upplands-Bro kommun Underlag för detaljplan PM Trafik Stockholm Beställare: Riksbyggen Structor Mark Stockholm AB Uppdragsnummer: 3135 Uppdragsansvarig: Patrik Lundqvist Structor

Läs mer

Väg 73 Trafikplats Handen

Väg 73 Trafikplats Handen Väg 73 Trafikplats Handen Tpl Handen Tpl Jordbro Arbetsplan Teknisk PM Trafik, Vägutformning och Vägteknik UTSTÄLLELSEHANDLING 2012-09-17 4T140001.docx Dokumentinformation Beskrivning 1 Beskrivning 2 Beskrivning

Läs mer

PM VIBRATIONER FRÅN VÄGTRAFIK KVARNBÄCK 2B, 3 SAMT MAGLEHILL, HÖÖR

PM VIBRATIONER FRÅN VÄGTRAFIK KVARNBÄCK 2B, 3 SAMT MAGLEHILL, HÖÖR PM VIBRATIONER FRÅN VÄGTRAFIK KVARNBÄCK 2B, 3 SAMT MAGLEHILL, HÖÖR RAPPORT 2018-12-12 UPPDRAG 286645, Höör Maglehill mfl Trafk- och bullerutredning Titel på rapport: Status: Översiktlig bedömning av vibrationer

Läs mer

Trafikanalys Luleå Kronan

Trafikanalys Luleå Kronan Luleå kommun Malmö 2016-09-22 Datum 2016-09-22 Uppdragsnummer 1320021084 Utgåva/Status Anders Sjöholm Johan Jönsson Johannes Wolfmaier Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsgatan

Läs mer

Kompletterande trafik-pm, Alternativ 1

Kompletterande trafik-pm, Alternativ 1 \\ramse\pub\sto2\svg\2016\1320020020\3_teknik\t\dokument\beskrivningar\trafikutredning\alt 1-3\alt 1\trafik-pm alternativ 1 20180313.docx Kompletterande trafik-, Alternativ 1 Uppdrag Handläggare Granskare

Läs mer

Bakgrund. Uppdraget. Genom: Tydligare vägvisning Attraktiv rastplats Pendlarparkering Tillgänglig och attraktiv genomfart

Bakgrund. Uppdraget. Genom: Tydligare vägvisning Attraktiv rastplats Pendlarparkering Tillgänglig och attraktiv genomfart Hofors genomfart Bakgrund Uppdraget Projektera för en genomfart med målsättningarna att: Förtydliga Hofors tätort och dess infarter Öka tillgängligheten för näringsidkare Skapa en inbjudande känsla för

Läs mer

Välsviken. PM Välsviken trafikutredning 2015-12-18

Välsviken. PM Välsviken trafikutredning 2015-12-18 Välsviken PM Välsviken trafikutredning 2015-12-18 Medverkande Titel: PM Välsviken trafikutredning Utgivningsdatum: 2015-12-18 Upprättad av: WSP Samhällsbyggnad Uppdragsansvarig: Catharina Rosenkvist Foton:

Läs mer

DETALJPLAN FÖR STANSTORP 1:177 M.FL TRAFIKPM

DETALJPLAN FÖR STANSTORP 1:177 M.FL TRAFIKPM UPPDRAGSNUMMER 12600906 DETALJPLAN FÖR STANSTORP 1:177 M.FL - TRAFIK SWECO SOCIETY MATILDA DAHLQVIST DAVID EDMAN 2 (14) Innehållsförteckning 1 Förutsättningar 4 2 Parkering 5 2.1 Parkeringsberäkning 5

Läs mer

Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra

Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Skövde kommun Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Göteborg, 2011-01-19 Reviderat 2011-04-13 Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Datum 2011-01-19 Reviderat 2011-04-13 Uppdragsnummer 61441038924

Läs mer

Detaljplan för Hossaberget PM om trafikmängder på Nya Öjersjövägen

Detaljplan för Hossaberget PM om trafikmängder på Nya Öjersjövägen Detaljplan för Hossaberget Detaljplan för Hossaberget Beställare: Partille kommun 433 82 Partille Beställarens representant: Erika von Geijer Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg

Läs mer

LJUDMÄTNINGAR SKOLOR / FÖRSKOLOR, TÅGBULLER BÅTENS FÖRSKOLA, LOMMA

LJUDMÄTNINGAR SKOLOR / FÖRSKOLOR, TÅGBULLER BÅTENS FÖRSKOLA, LOMMA RAPPORT LJUDMÄTNINGAR SKOLOR / FÖRSKOLOR, TÅGBULLER BÅTENS FÖRSKOLA, LOMMA SLUTRAPPORT Uppdrag: 256781, Lomma kommun - kontroll av ljudnivåer och efterklangstider på Titel på rapport: Tågbuller, Båtens

Läs mer