Analytiker: Jakob Lillieroth Martin Nordqvist

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Analytiker: Jakob Lillieroth Martin Nordqvist"

Transkript

1 Ingress: Norwegian är ett flygbolag i lågprissegmentet som de senaste åren haft en konstant hög tillväxt men med uteblivna resultat. Företaget gör enorma investeringar i en bransch med ökad konkurrens och prispressning. Kommer investeringarna ge ett övertag gentemot övriga aktörer och leda till att Norwegian lyckas omvandla tillväxt till resultat, eller kommer de att konkurreras ut? Bakgrund och verksamhet Norwegian Air Shuttle ASA, är ett börsnoterat flygbolag listat på Oslobörsen. Företaget grundades 1993 och verkade till en början regionalt i Norden. År 2002 utvidgades verksamheten och bolaget började profilera sig som ett lågkostnadsbolag. De senaste åren har flera längre rutter introduceras och idag flyger Norwegian från Europa till Nord Afrika, Mellanöstern, Sydostasien och Nord Amerika hade bolaget totalt 24 miljoner passagerare och opererade 425 rutter till 130 destinationer, detta gör Norwegian till Nordens näst största flygbolag. Produkter, segment samt geografisk spridning: Norwegian syftar till att erbjuda en bra flygupplevelse till ett konkurrenskraftigt pris enligt mottot Everyone should be able to afford to fly. Under 2014 trafikerades 425 rutter till 130 destinationer i 39 länder. Den största delen av dessa är Europeiska, men bolaget erbjuder även resor till Thailand samt USA. Norwegian har baser framförallt i de nordiska länderna, men även Spanien, USA, Thailand samt Storbritannien. Bolaget har de senaste åren expanderat kraftigt och ambitionen är att fortsätta växa utanför Europa. För att klara av att trafikera fler destinationer och längre rutter har Norwegian investerat i nya toppmoderna flygplan. De nya planen erbjuder god komfort samtidigt som de är betydligt mer kostnadseffektiva än äldre plan, vilket skall bidra till att minska kostnaderna per ASK (available seat kilometer). Norwegian arbetar konstant mot att optimera fyllnadsgraden genom övergripande prisdiskriminering. Detta leder till stor prisdifferens mellan olika avgångar. I dagsläget riktar sig Norwegian främst mot privatpersoner som har priset som avgörande parameter. För att pressa ner priserna väljs flygavgång med lägst lyft/landnings- avgift. Detta tillämpas i synnerlighet till semesterdestinationer. Norwegian är inte med i flygsamfundet Star- Alliance vilket idag är en konkurrensnackdel. Norwegian har varit mycket framgångsrika med sitt koncept att exkludera tjänster. Tjänster som bagage, val av sittplats och mat ombord går att kompletteras till en extra kostnad, detta är en strategi som flera lågprisbolag använder sig av.

2 Senaste åren samt senaste Qi: Under det senaste året har Norwegian ökat sina intäkter med 25 %, dock har resultatet försämrats kraftigt från 321,6 MNOK föregående år till ,8 MNOK, en försämring med 424 %. Under året har fyllnadsgraden ökat från 78 % till 81 %. En anledning till det försämrade resultatet är att intäkterna per ASK sjunkit från 0,5 till 0,43 medan kostnaden per ASK legat kvar på 0,42. Marginalen har alltså sjunkit. Detta till följd av nya långdistansrutter vilka har kostat mycket i administrativa kostnader. Tekniska problem med de nya Dreamliner- planen har även påverkat resultatet. Q4 är det kvartal som i särklass gått sämst med ett negativt resultat på MNOK. Anledningen till det försämrade resultatet är en svag norsk krona och ett misslyckat hedging- program. Norwegian gick ut hårt och hedgade sig i under Q2 och har därför inte tagit del av det rådande låga oljepriset. Man kan säga att Norwegian fick ta dubbla stöten då de inte fick ta del av det låga oljepriset samtidigt som den norska kronan tappade i värde, vilket resulterade i stora valutaförluster. Detta illustreras i figuren nedan.

3 Makroanalys och råvaror: Marknadskrafterna är styrande för hur flygindustrin kontinuerligt anpassas efter rådande ekonomiskt klimat. Nyckelaspekter bland dessa är bränslepriser, ekonomisk tillväxt och utveckling, miljöbestämmelser, infrastruktur, marknadsliberalisering, flygplanskapacitet samt andra transportslag. Flygindustrin står inför stora konkurrensmässiga utmaningar. Branschen är präglad av överkapacitet och kunderna förväntar sig flexibla produkter till fördelaktiga priser utan att ge avkall på den grundläggande kvaliteten. Kontinuerlig effektivisering, ny teknik samt ökat samarbete, allianser, fusioner och uppköp kommer förmodligen att vara nödvändigt för att uppnå målen för lönsamhet och långsiktig konkurrenskraft. Bilden till höger visar hur stor del av ASK som består utav bränslekostnader för Norwegian. Trenden påvisar tydligt att icke bränslerelaterade kostnader har sjunkit mellan åren, medan bränslekostnaden ligger på en konstant nivå. Detta är gemensamt för de flesta flygbolag. Bränslekostnaden beror av två faktorer, förbrukning samt råvarupris. De senaste 5 åren har råvarupriset tenderat att öka medan förbrukningen har minskat vilket har lett till att kostnaderna har legat på en jämn nivå. Som figuren nedan belyser har råvarupriset minskat kraftigt senaste halvåret. Detta gynnar flygbolagen, då resenärer inte direkt förväntar sig billigare flygbiljetter enbart för att bränslepriserna sjunker. Figuren under visar Norwegian och några konkurrenter mot oljepriset(orange).

4 Analys av finansiell data och nyckeltal Operating revenue (MNOK) 19,5 15,58 12,859 10,532 8,598 7,309 6,226 4,226 2,941 4 EBITDAR (MNOK) 1,78 2,784 1,822 1,54 1,175 1, EBITDA (MNOK) -0,08 1, EBIT/Operating result -1, (MNOK) EBT (MNOK) -1, Net profit/loss (-) Flygrelaterade nyckeltal ASK (million) 46,4 34,318 25,92 21,958 17,804 13,555 11,53 7,561 5,371 RPK (million) 37,6 26,881 20,353 17,421 13,774 10,602 9,074 6,059 4,223 Load factor % 78.5% 79.3% 77.4% 78.2% 78.7% 80.1% 79.0% Passengers (million) Internet sales 82 80% 78% 82% 87% 88% 87% 86% 84% Unit cost (CASK) 0, Unit cost (CASK) excluding fuel 0, Norwegian visar på en stark tillväxt med en årligt ökande omsättning. Tillväxten lyckas dock inte generera någon vinst. P/E har legat runt 20 innan 2014 då P/E blev negativt. Tabellen ovan ger ett mycket positivt intryck med stabil ökning av passagerare och ökade marknadsandelar. Den främsta konkurrenten i norden är SAS, men Norwegian

5 konkurrerar även med lågprisbolag som t.ex. EasyJet och Ryanair. Inom branschen har Ryanair den överlägset lägsta enhetskostnaden till följd av en billig flotta och en mycket slimmad organisation. Jämfört med resterande konkurrenter ligger Norwegian på en relativt konkurrenskraftig marknadsposition. I dagsläget består SAS flotta av 146 plan relativt Norwegians 95. SAS flyger ca 30 miljoner passagerare årligen, vilket får relateras mot Norwegians 24 miljoner kunder. Trotts färre passagerare samt lägre omsättning värderas Norwegian betydligt högre än SAS med ett börsvärde kring 8600 MNOK mot 5800 MSEK. SAS föråldrade flotta och missade nisch ligger till grund för värderingen. Aktien: De senaste tre åren har aktiekursen stigit med 334 %. Aktien har ett beta på 1,27 och en volatilitet på 37 %. Aktiepriset sjönk kraftigt efter den svaga rapporten den 12 februari 2015 och den handlas nu för 234 NOK (15/2-15). Totalt finns aktier vilket ger ett börsvärde kring 8227 MNOK. Det kommer inte att ske någon aktieutdelning för år 2014, senaste aktieutdelningen skedde 2012.

6 Analys av ledningen samt insideraktivitet: Styrelseordförande Björn H Kise samt VD Björn Kjos innehar ett stort indirekt ägande i Norwegian via sitt företag HBK Invest AS. Kiese kom in i företagets styrelse 1993 och är för närvarande inne på sin andra sejour som ordförande. Björn Kjos var med och grundade bolaget och inledde som ordförande för bolaget under åren Sedan 2002 verkar Björn Kjos som bolaget verkställande direktör. Familjen Kjos har sedan 50- talet varit involverade i flygindustrin vilket har bidrag till Björns personliga kontakt till branschen och Norwegian. Den 16e december sålde Björn H Kise en portfölj på aktier till kursen 261 kr. Detta fick aktien att tappa 4,8%. Framtidsstrategi: Norwegian har som mål att utöka och förnya sin flotta, de har kontinuerligt gjort sig av med sina leasade Boing B733 som är dyra i drift. I januari 2012 lade Norwegian en order hos både Boeing och Airbus om att köpa 222 flygplan varav 100 Boeing 737 MAX8, 22 Boeing och 100 Airbus A320neo. Ordern är den största någonsin från ett Europeiskt flygbolag. När flygbolagets äldre fasas ut, kommer det att ha en av de mest moderna, effektiva och miljövänliga flottorna i kommersiell drift.

7 Tidigare har flottan till stor del varit leasad vilket har varit en konkurrensnackdel. Den nya strategin siktar istället på att äga större delen av flottan. Norwegian planerar även att leasa- ut uppemot 150 plan i framtiden. Bolaget ska arbeta effektivare med att anpassa sig till nya lokala marknader för att effektivare kunna konkurrera med fördelaktiga priser, detta genom en ökad outsourcing och off- shourting. Större delar av processhanteringen kommer även att automatiseras så som självincheckning och charter/gruppbokningar. Målet för 2015 är att nå enhetskostnad på 0,25 exklusive bränslen. Prognos: Norwegians beställning av 222 nya flygplan fram till 2020 pekar på att målet är att med tiden konkurrera ut SAS som under fler år gått dåligt. Norwegians order kan relateras mot att SAS, som redan har en väldigt åldrad flotta, enbart planerar att köpa in 12 nya plan under samma period. Gamla flygplan är dyra i drift, och den första nyckelfaktorn för Norwegian kommer bli att med hjälp av sina nya plan försöka pressa ner sina kostnader så pass mycket att man kan fortsätta hålla låga priser men samtidigt öka sina marginaler. Norwegians flotta kommer inte bara att bli modernare, utan även avsevärt mycket större. Den andra nyckelfaktorn kommer bli att försöka behålla sin höga fyllnadsgrad trotts en kraftigt ökad kapacitet. Om man med hög komfort till attraktiva priser kan lyckas locka över nya kunder från sina konkurrenter finns underlag för att kraftigt öka omsättningen. Få nya plan kommer dock levereras redan under 2015, och några stora omsättningsökningar är inte heller att vänta under de kommande 10 månaderna. Istället är det marginalerna man ska hålla ett öga på. De stora hedge- utgifterna förra kvartalet som slog hårt mot resultatet för 2014 förväntas även ge stora fördelar gentemot konkurrenterna och sänka bränslekostnaderna under 2015.

8 Rekommendation Norwegians ökande kapacitet förväntas de kommande åren leda till en stor tillväxt och kraftigt ökad omsättning. Flygbolagets make it or break it kommer att vara marginalerna på RASK relativt CASK. Norwegian estimerar att kunna sänka CASK exklusive bränsle till 0,25 och kunna ta del av ett lågt bränslepris under Vilket pekar mot ett positivt resultat redan under Q vilket ger en köpindikation. Rådande strejker medför dock att dagsläget är relativt instabilt. Till följd av strejken kan omstruktureringar inom företaget komma att ske. Rykten pekar på att det nystartade flygbolaget Westforce Aviation som Norwegian stöttar kan komma att ta över vissa delar av verksamheten. Vd Björn Kjos sägs vara förkrossad av strejken. Norska källor säger att han känner att hans livsverk håller på att falla sönder, om piloterna får som de vill. Det är inte säkert att han orkar mer. Senaste veckan ska samtal mellan Björn och Ryanairs vd Michael O Leary ha skett om ett eventuellt uppköp eller fusion. Norwegians förutsättningar på långsikt beror mycket på hur rådande situation löser sig och hur marknaden utvecklas och om de lyckas ta marknadsandelar från SAS. Enligt prognosen bör Norwegians aggressiva strategi medföra ett högt tyck på SAS marginaler vilket skulle leda till övergripande nedskärningar i SAS verksamhet. Rekommendation: Avvakta Edit: Sedan denna analys skrevs har det varit en händelserik period för Norwegian med en medialt mycket uppmärksammad strejk bland kabinpersonalen. Detta har varit kostsamt för företaget och kommer utan tvekan att avspegla sig i årets resultat. Strejker är ingen ovanlighet inom flygbranschen, och även om Norwegians image kan ha fått sig en törn tror vi inte att strejken kommer få några konsekvenser som långsiktigt påverkar vår analys av företaget.

Analytiker: Philip Leidefeldt Emil Wasteson Namn 2

Analytiker: Philip Leidefeldt Emil Wasteson Namn 2 Scandinavian Airline Systems har under flera decennier varit en av Sveriges stoltheter i den globala företagskulturen där man erbjuder flygresor till hela världen. De senaste åren har dock SAS kantats

Läs mer

Omsättning 2013 (Mkr)

Omsättning 2013 (Mkr) Axfood är idag en av de största aktörerna inom dagligvaruhandeln i norden. Aktien har gett en stabil direktavkastning, samtidigt har värdet ökat med ungefär 15 % per år de senaste 14 åren. De senaste dagarna

Läs mer

Nettoomsättning per affärsområde 2013

Nettoomsättning per affärsområde 2013 bolaget med en gedigen historia i byggindustrin. Kan detta bolag vända och ta igen de senaste fem årens kursbesvikelse eller har bröderna Paulssons bolag gjort sitt? Bakgrund och verksamhet grundades 1959

Läs mer

Analytiker Simon Johansson Gustav Nordkvist

Analytiker Simon Johansson Gustav Nordkvist Concentric Rekommendation: Behåll Riktkurs DCF: 115 Den goda vinsttillväxten - Bolaget har sedan sin notering genererat en god vinsttillväxt trots en mer eller mindre oförändrad omsättning. Detta tyder

Läs mer

2011-04-12. Rickard Gustafson. Administrerende direktør. Administrerende direktør og Koncernchef. og Konsernsjef. Tillbakablick på 2010

2011-04-12. Rickard Gustafson. Administrerende direktør. Administrerende direktør og Koncernchef. og Konsernsjef. Tillbakablick på 2010 Rickard Gustafson Administrerende direktør og Koncernchef Administrerende direktør og Konsernsjef VD och koncernchef 1 Tillbakablick på 2010 2 1 2010 Ett år av återhämtning från den finansiella krisen

Läs mer

HALVÅRSRAPPORTER OG REVISJONSBERETNINGER / UTTALELSER OM FORENKLET REVISORKONTROLL. Tittel: SAS koncernen Delårsrapport Januari-Juni 2012

HALVÅRSRAPPORTER OG REVISJONSBERETNINGER / UTTALELSER OM FORENKLET REVISORKONTROLL. Tittel: SAS koncernen Delårsrapport Januari-Juni 2012 MeldingsID: 309906 Innsendt dato: 08.08.2012 08:00 UtstederID: Utsteder: Instrument: - Marked: Kategori: Informasjonspliktig: Lagringspliktig: Vedlegg: SAS SAS AB XOSL HALVÅRSRAPPORTER OG REVISJONSBERETNINGER

Läs mer

Jays - Företagets bästa kvartal

Jays - Företagets bästa kvartal Jays - Företagets bästa kvartal I oktober i fjol lanserade Jays sin nya hörlur - a-jays Five - individuellt anpassad för Android, ios samt Windows Phone. Oktober var sista månaden i kvartal två 2013, vilket

Läs mer

Analytiker: Emil Wasteson Michael Wang

Analytiker: Emil Wasteson Michael Wang De senaste åren har det svenska Fenix Outdoor som tillverkar och distribuerar friluftskläder och produkter fått mycket uppmärksamhet då det växt stadigt som även visas av att aktiekursen har skjutit i

Läs mer

SkiStar Mats Årjes, VD Åsa Wirén, Ekonomi- och Finansdirektör

SkiStar Mats Årjes, VD Åsa Wirén, Ekonomi- och Finansdirektör SkiStar 2015-10-06 Mats Årjes, VD Åsa Wirén, Ekonomi- och Finansdirektör Historik 1975/78 Bröderna Mats och Erik Paulsson köper skidanläggningen Lindvallen i Sälen 1994 Lindvallen noteras på Stockholmsbörsen

Läs mer

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen.

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Kvartalets resultat före skatt var oförändrat jämfört med föregående år. Försäljningen för kvartalet steg totalt med 12 procent. En fortsatt konjunkturförsvagning

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2014 2014-08-28

Delårsrapport januari juni 2014 2014-08-28 2014-08-28 Delårsrapport januari juni 2014 Nettoomsättningen har ökat med 29 % under första halvåret mot föregående år Rörelseresultatet är 2,1 MSEK bättre efter första halvåret mot föregående år Händelser

Läs mer

SJR in Scandinavia. Aställda inom koncernen

SJR in Scandinavia. Aställda inom koncernen SJR in Scandinavia På en vikande marknad går vi fortsatt framåt, så inledde SJR in Scandinavia sin årsredovisning 2013. SJR in Scandinavia lyckades ta nya marknadsandelar, trots som beskrivet, ett lugnt

Läs mer

Delårsrapport kvartal 3 2009

Delårsrapport kvartal 3 2009 H1 COMMUNICATION AB (publ) Delårsrapport kvartal 3 2009 1 H1 Communication delårsrapport tredje kvartalet 2009 Omsättningen ökade 68,8% Netto omsättningen uppgick till 12,2 MSEK vilket var en ökning med

Läs mer

EJ AVSEDD FÖR PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION I AUSTRALIEN, KANADA, JAPAN ELLER USA. Finansiell uppdatering för SAS koncernen

EJ AVSEDD FÖR PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION I AUSTRALIEN, KANADA, JAPAN ELLER USA. Finansiell uppdatering för SAS koncernen MeldingsID: 257244 Innsendt dato: 30.03.2010 13:07 UtstederID: Utsteder: Instrument: - Marked: Kategori: Informasjonspliktig: Lagringspliktig: Vedlegg: Tittel: Meldingstekst: SAS SAS AB XOSL FINANSIELL

Läs mer

Global Skipsholding 2 AB. Kvartalsrapport december 2014

Global Skipsholding 2 AB. Kvartalsrapport december 2014 Global Skipsholding 2 AB Kvartalsrapport december 2014 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Drift, förvaltning och finansiering 5 Allmänt om bolaget 6 2 KVARTALSRAPPORT DECEMBER

Läs mer

MeldingsID: Innsendt dato: :00 Utsteder: Instrument: - FINANSIELL RAPPORTERING. Informasjonspliktig: Lagringspliktig:

MeldingsID: Innsendt dato: :00 Utsteder: Instrument: - FINANSIELL RAPPORTERING. Informasjonspliktig: Lagringspliktig: MeldingsID: 304208 Innsendt dato: 03.05.2012 08:00 UtstederID: Utsteder: Instrument: - Marked: Kategori: Informasjonspliktig: Lagringspliktig: Vedlegg: SAS SAS AB XOSL FINANSIELL RAPPORTERING Ja Nei 05038292.pdf

Läs mer

Global Fastighet Utbetalning 2008 AB. Kvartalsrapport december 2014

Global Fastighet Utbetalning 2008 AB. Kvartalsrapport december 2014 Global Fastighet Utbetalning 2008 AB Kvartalsrapport december 2014 innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Fastighetsöversikt 5 Drift, förvaltning och finansiering 6 Struktur 7

Läs mer

Delårsrapport januari-mars (sammandrag)

Delårsrapport januari-mars (sammandrag) Delårsrapport januari-mars 2008 (sammandrag) 1 Ahlstrom Abp BÖRSMEDDELANDE 2008-04-25 08.30 Delårsrapport januari mars 2008 Kraftig ökning av omsättningen under första kvartalet Denna rapport är ett sammandrag

Läs mer

Dagligvaru- handel. ICA Banken. ICA Fastigheter Portföljd- bolagen

Dagligvaru- handel. ICA Banken. ICA Fastigheter Portföljd- bolagen Ica-gruppen är Nordens näst största börsnoterade detaljhandelsbolag. Trots försämrade resultat under lågkonjunkturen har aktien stigit till rekordnivåer under. Ser vi en stabil folkaktie på uppgång eller

Läs mer

FLYGTRAFIK- STATISTIK

FLYGTRAFIK- STATISTIK VÄG SJÖFART LUFTFART JÄRNVÄG FLYGTRAFIK- STATISTIK VÄG SJÖFART LUFTFART JÄRNVÄG UTVECKLINGEN UNDER FÖRSTA KVARTALET 2015 Transportstyrelsen Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för marknad, miljö och

Läs mer

Höjdpunkter. Agasti Marknadssyn

Höjdpunkter. Agasti Marknadssyn Höjdpunkter Agasti Marknadssyn Sammanställt av Obligo Investment Management September 2015 Höjdpunkter Marknadsoro... Osäkerhet knuten till den ekonomiska utvecklingen i Kina har präglat de globala aktiemarknaderna

Läs mer

FLYGTRAFIK- STATISTIK UTVECKLINGEN UNDER FÖRSTA KVARTALET 2018

FLYGTRAFIK- STATISTIK UTVECKLINGEN UNDER FÖRSTA KVARTALET 2018 FLYGTRAFIK- STATISTIK UTVECKLINGEN UNDER FÖRSTA KVARTALET 2018 Transportstyrelsen Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för marknad, miljö och analys Rapporten finns tillgänglig på Transportstyrelsens

Läs mer

Dentala ädelmetallegeringar

Dentala ädelmetallegeringar VD brev november - Lägesrapport i AU Holding. Kära aktieägare, De senaste dagarna har jag fått flera mail från aktieägare med frågor rörande kvartalsredogörelsen för perioden 01.01.2009 30.09.2009. Då

Läs mer

Skandia Liv har en för branschen stark solvensgrad som vid årsskiftet uppgick till 142 (176) 2 procent.

Skandia Liv har en för branschen stark solvensgrad som vid årsskiftet uppgick till 142 (176) 2 procent. Pressmeddelande 19 februari 2003 Skandia Liv 103 50 Stockholm Telefon vx 788 10 00 Telefax 788 15 66 Besöksadress: Sveavägen 44 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2002 Livförsäkringsaktiebolaget Skandia (publ) 1 Skandia

Läs mer

Optimismen fortsatt god men krymper

Optimismen fortsatt god men krymper Optimismen fortsatt god men krymper Fortsatt optimism Förväntningar att antal anställda, vinst, antal kunder och omsättningen kommer att öka, snarare än minska Optimismen dock något mindre än tidigare

Läs mer

Detta är ingen analys utan endast en förstudie/screening för att bekanta sig med ett antal bolag.

Detta är ingen analys utan endast en förstudie/screening för att bekanta sig med ett antal bolag. Genomgång av sportmärken Detta är ingen analys utan endast en förstudie/screening för att bekanta sig med ett antal bolag. Varför ett Amerikanskt klädmärke? - Det finns en underliggande tillväxt i sekton.

Läs mer

Planering av flygtrafik

Planering av flygtrafik Planering av flygtrafik Fö 6: Flygbolag Ekonomiska strategier och styrning Tobias Andersson Granberg Källa: Abdelghany & Abdelghany (2010) 2014-09-16 Tobias Andersson Granberg 2 Produkten Vad säljer flygbolaget?

Läs mer

Hyresfastigheter Holding III AB

Hyresfastigheter Holding III AB O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T Hyresfastigheter Holding III AB Kvartalsrapport mars 2015 Innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat värde per aktie och utdelningar 4 Kursutveckling

Läs mer

Industrikonjunkturen var fortsatt dämpad i Europa och USA under perioden.

Industrikonjunkturen var fortsatt dämpad i Europa och USA under perioden. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Faktureringen i kvartalet minskade med 6 procent jämfört med föregående år och rörelsemarginalen uppgick till 14,0 procent (16,4). Förbättrat operativt

Läs mer

Global Fastighet Tillväxt 2007 AB. Kvartalsrapport december 2014

Global Fastighet Tillväxt 2007 AB. Kvartalsrapport december 2014 Global Fastighet Tillväxt 2007 AB Kvartalsrapport december 2014 innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Fastighetsöversikt 5 Drift, förvaltning och finansiering 6 Struktur 7 Allmänt

Läs mer

Global Skipsholding 2 AB

Global Skipsholding 2 AB O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T Global Skipsholding 2 AB Kvartalsrapport juni 2015 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat värde per aktie och utdelningar 4 Kursutveckling 5 Drift,

Läs mer

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T US Recovery AB Kvartalsrapport juni 2016 Innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat aktie per värde och utdelningar 4 Kursutveckling 4 Portföljöversikt

Läs mer

FLYGTRAFIK- STATISTIK

FLYGTRAFIK- STATISTIK VÄG SJÖFART LUFTFART JÄRNVÄG FLYGTRAFIK- STATISTIK VÄG SJÖFART LUFTFART JÄRNVÄG UTVECKLINGEN UNDER TREDJE KVARTALET 2014 Transportstyrelsen Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för marknad, miljö och

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2015

New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2015 New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2015 SEX MÅNADER 2015 SEX MÅNADER 2014 Q2 2015 Q2 2014 Nettoomsättning, ksek 149 433 136 007 76 486 74 935 Bruttoresultat, ksek 99 545

Läs mer

Analytiker Fabian Franzén 23/11-16

Analytiker Fabian Franzén 23/11-16 I Utdelningskampen jämförs två företag med varandra för att se vilket bolag som över tid har genererat högst avkastning till sina ägare. I denna rapport analyseras läkemedelsjätten mot telegiganten. Bakgrund

Läs mer

Gräva där man står En vinnande strategi i en osäker omvärld?

Gräva där man står En vinnande strategi i en osäker omvärld? Svenska företags utmaningar och fokusområden 2013 Gräva där man står En vinnande strategi i en osäker omvärld? Stockholm, 2013-01-18 Kontaktperson: Jakob Holm, VD Axholmen + 46 (0)8 55 00 24 81 jakob.holm@axholmen.se

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ)

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Januari juni 2006 jämfört med samma period 2005 Stark kundtillväxt och förstärkt position på den svenska marknaden. Den norska

Läs mer

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL TVÅ 2019

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL TVÅ 2019 Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL TVÅ 2019 DELÅRSRAPPORT KVARTAL TVÅ 2019 April - juni 2019 (kvartal två koncern) Nettoomsättningen uppgick till 31 626 tkr Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA)

Läs mer

SAS Gruppen SAS Danmark A/S SAS Norge ASA SAS Sverige AB

SAS Gruppen SAS Danmark A/S SAS Norge ASA SAS Sverige AB Delårsrapport 1: januari-mars Gruppens resultat före skatt under första kvartalet blev 613 (-269) MSEK. Avkastning på syssel- satt kapital: 15 (8)%. Gruppen Danmark A/S Norge ASA Sverige AB Gruppen Danmark

Läs mer

Global Fastighet Utbetalning 2008 AB

Global Fastighet Utbetalning 2008 AB O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T Global Fastighet Utbetalning 2008 AB Kvartalsrapport mars 2015 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat värde per aktie och utdelningar 4 Kursutveckling

Läs mer

Årsresultat

Årsresultat in per bookoing Årsresultat 1415 edreams ODIGEO helårsresultat var i linje med förväntningarna med intäkter som uppgick till 436 miljoner euro och justerad EBITDA på 90,5 miljoner euro Expansionsmarknaderna

Läs mer

Offentliga Fastigheter Holding I AB. Kvartalsrapport september 2013

Offentliga Fastigheter Holding I AB. Kvartalsrapport september 2013 Offentliga Fastigheter Holding I AB Kvartalsrapport september 2013 innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Drift, förvaltning och finansiering 5 Allmänt om bolaget 6 Marknadskommentar

Läs mer

Eckerökoncernen Bokslutskommuniké för 2014

Eckerökoncernen Bokslutskommuniké för 2014 Eckerökoncernen Bokslutskommuniké för 2014 3,0 miljoner passagerare (2,8 milj.) reste med Eckerökoncernens tre passagerarfartyg vilket är fler än någonsin tidigare Ro-ro-verksamheten lider av en svag marknad

Läs mer

Aktivt ägande i praktiken: Scandinavian Business Seating. 10 mars 2011

Aktivt ägande i praktiken: Scandinavian Business Seating. 10 mars 2011 Aktivt ägande i praktiken: Scandinavian Business Seating 10 mars 2011 1 2 3 4 5 6 Ratos investeringsidé Innehavsstrategi Investera i en stark kärnaffär Konsolidera Norden Tillvarata synergier Industrialisera

Läs mer

OptiFreeze. Lönsamhet 3 Ledning 8 Avk. Pot. 7 Trygg Placering 2

OptiFreeze. Lönsamhet 3 Ledning 8 Avk. Pot. 7 Trygg Placering 2 Independent Analysis OptiFreeze Marknadsledande produkter med marginal på över 55% OptiFreeze har en hög marginal på sina produkter och har utvecklat en väldigt avancerad teknik som ger otroligt bra slutresultat

Läs mer

VÄG SJÖFART LUFTFART JÄRNVÄG FLYGTRAFIK- VÄG SJÖFART LUFTFART JÄRNVÄG STATISTIK 2013

VÄG SJÖFART LUFTFART JÄRNVÄG FLYGTRAFIK- VÄG SJÖFART LUFTFART JÄRNVÄG STATISTIK 2013 VÄG SJÖFART LUFTFART JÄRNVÄG FLYGTRAFIK- VÄG SJÖFART LUFTFART JÄRNVÄG STATISTIK 2013 Transportstyrelsen Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för marknad, miljö och analys Rapporten finns tillgänglig på

Läs mer

Bokslutskommuniké. Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 %

Bokslutskommuniké. Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 % Bokslutskommuniké Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 % Styrelsen föreslår en utdelning om 10,00 kr per aktie varav

Läs mer

Planering av flygtrafik

Planering av flygtrafik Fö 8: Flygbolag Ekonomiska strategier Tobias Andersson Granberg Källa: Abdelghany & Abdelghany (2010) 2015-09-24 Tobias Andersson Granberg 2 Produkten Vad säljer flygbolaget? Flygstolar Fraktutrymme Egenskaper

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2012 för Zinzino Group (publ.)

Delårsrapport januari juni 2012 för Zinzino Group (publ.) Delårsrapport januari juni 2012 för Zinzino Group (publ.) Organisations nr. 556733-1045 Zinzino AB (publ.) är ett av de ledande direktförsäljningsbolagen, representerat i Sverige, Norge, Danmark, Finland,

Läs mer

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké och delårsrapport för fjärde kvartalet Rörelseresultatet för, 787 MSEK, var bättre än. Kvartalets försäljning steg totalt med 4 procent, men resultatet försvagades. Förvärv

Läs mer

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 eworks adresserbara marknad Marknaden för IT-tjänster i Norden 2010 uppgår till 200 GSEK enligt IDC Därav bedöms 60 GSEK

Läs mer

Global Fastighet Utbetalning 2008 AB

Global Fastighet Utbetalning 2008 AB o b l i g o i n v e s t m e n t m a n a g e m e n t Global Fastighet Utbetalning 2008 AB Kvartalsrapport juni 2015 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat värde per aktie och utdelningar 4 Kursutveckling

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR TRE MÅNADER

DELÅRSRAPPORT FÖR TRE MÅNADER DELÅRSRAPPORT FÖR TRE MÅNADER 1999-12-01--2000-02-29 Koncernens omsättning uppgick till MSEK 8.265 (MSEK 7.277), en ökning med 14%. Justerat för valutakursförändringar blev ökningen 19%. Resultatet efter

Läs mer

Nordisk hotellmarknad - 2:a kvartalet 2009

Nordisk hotellmarknad - 2:a kvartalet 2009 Nordisk hotellmarknad - :a kvartalet 9 Sammanfattning Den ekonomiska konjunkturen fortsatte att vara mycket svag i samtliga nordiska länder under andra kvartalet. Samtliga fyra länders ekonomier beräknas

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport december 2014

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport december 2014 Investeringsaktiebolaget Cobond AB Kvartalsrapport december 2014 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Allmänt om bolaget 6 2 KVARTALSRAPPORT DECEMBER 2014 HUVUDPUNKTER Aktiekursen

Läs mer

Delårsrapport: Januari Juni 2011

Delårsrapport: Januari Juni 2011 Delårsrapport: Januari Juni 1 Omsättningen ökade till 52,9 MSEK (36,7) Resultat efter skatt -1,2 MSEK (-2,9) Fortsatt ökad orderingång 59,7 MSEK (50,5) Positiv trend i andra kvartalet o Omsättning 30 MSEK

Läs mer

Dokumenttyp Dokumentnummer Sida UTKAST D-LFV 2007-1(5) Upprättad av Godkänd Datum Ver.rev Referens Henrik Littorin, 011-19 23 63 2007-04-23 00.

Dokumenttyp Dokumentnummer Sida UTKAST D-LFV 2007-1(5) Upprättad av Godkänd Datum Ver.rev Referens Henrik Littorin, 011-19 23 63 2007-04-23 00. UTKAST D-LFV 27-1(5) Utkast till Luftfartsstyrelsens bidrag till regeringens Uppdrag att utarbeta inriktningsunderlag inför den långsiktiga infrastrukturplaneringen för perioden 219 FLYGETS UTVECKLING

Läs mer

Genomgång av snabbmatskedjor

Genomgång av snabbmatskedjor Genomgång av snabbmatskedjor Detta är ingen analys utan endast en förstudie/screening för att bekanta sig med ett antal bolag. Varför en amerkansk snabbmatskedja? - I och med det stora intresset för noteringen

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 september 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ)

Delårsrapport 1 januari 30 september 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) 1 Delårsrapport 1 januari 30 september 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Juli - september 2006 jämfört med samma period föregående år Nettoomsättningen ökade med 142% till 14,9 MSEK (6,1). Rörelseresultatet

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Kvartalsrapport Q1 januari - mars 2011

New Nordic Healthbrands AB (publ) Kvartalsrapport Q1 januari - mars 2011 New Nordic Healthbrands AB (publ) Kvartalsrapport Q1 januari - mars 2011 Årets första kvartal New Nordic koncernens omsättning uppgick under årets första kvartal till 47,3 MSEK (46,1) en ökning med 2,7

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ (12 MÅNADER)

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ (12 MÅNADER) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000-07-01 2001-06-30 (12 MÅNADER) Första Zonal Comfort systemet taget i drift i ett SAS B767 flygplan. Sterling beställer Zonal Drying systemet till sin flotta av B737-800 flygplan.

Läs mer

Finansiellt mål: En organisk tillväxt inom tjänsteverksamheten på lägst 15% per år.

Finansiellt mål: En organisk tillväxt inom tjänsteverksamheten på lägst 15% per år. Första halvåret och Q2 mot finansiella mål 26% tillväxt inom tjänsteverksamheten - 20% Q2 Finansiellt mål: En organisk tillväxt inom tjänsteverksamheten på lägst 15% per år. 11,6% rörelsemarginal - 9,4%

Läs mer

Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014

Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014 Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014 Göran Brorsson VD och Koncernchef 2013 ett bra år Styrelsen föreslår en utdelning på 2:00 kr/aktie (1:00) Koncernen Okt-dec Okt-dec Jan-dec Jan-dec 2013

Läs mer

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T US Recovery AB Kvartalsrapport mars 2016 Innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat aktie per värde och utdelningar 4 Kursutveckling 4 Portföljöversikt

Läs mer

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké 2000 Årets rörelseresultat är det bästa i Secos historia, 778 MSEK (572). Efterfrågetrenden i Europa fortsatt positiv, men successiv avmattning i USA. Satsningar i Asien

Läs mer

Finansiell översikt 3 Resultat och Balansräkning, koncernen 5 Redovisnings- och värderingsprinciper 6

Finansiell översikt 3 Resultat och Balansräkning, koncernen 5 Redovisnings- och värderingsprinciper 6 Delårsrapport 3 2018 Innehåll Finansiell översikt 3 Resultat och Balansräkning, koncernen 5 Redovisnings- och värderingsprinciper 6 Styrelsen och verkställande direktören för Sjöstrand Coffee Int. AB avger

Läs mer

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T US Opportunities AB Kvartalsrapport september 2015 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat värde per aktie och utdelningar 4 Kursutveckling 4 Drift

Läs mer

2008-04-15. Det här är Betsson. Johan Friis. VD-assistent

2008-04-15. Det här är Betsson. Johan Friis. VD-assistent 2008-04-15 Det här är Betsson Johan Friis VD-assistent Om Betsson Noterad på Nordiska listan i Stockholm, Mid Cap (BETS) Börsvärde 2669 M.SEK 2008-04-15 En av dom ledande privata internet spelbolagen i

Läs mer

Bokslutskommuniké 2003 för Seven Nox AB org. nr 556645-5893 för verksamhetsåret 2003.

Bokslutskommuniké 2003 för Seven Nox AB org. nr 556645-5893 för verksamhetsåret 2003. Seven Nox AB driver ett säljnätverk i Sverige, Norge, Danmark och Finland och är under etablering i Italien. Sevens nuvarande kunderbjudande är fast och mobiltelefoni till konkurrenskraftiga priser. Seven

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Jan - Mars 2007 (jämfört med första kvartalet 2006) Nettoomsättningen ökade med 90% till 27,0 MSEK (14,2) Rörelseresultatet ökade

Läs mer

Delårsrapport. 1 januari 30 september 2014. Kvartalet 1 juli 30 september 2014 (Q3) Kassaflöden från den löpande verksamheten - 1,7MSEK (- 0,1)

Delårsrapport. 1 januari 30 september 2014. Kvartalet 1 juli 30 september 2014 (Q3) Kassaflöden från den löpande verksamheten - 1,7MSEK (- 0,1) Delårsrapport 1 januari 30 september Nettoomsättningen uppgick till 4,3 MSEK (3,2) Rörelseresultatet blev - 5,4 MSEK (- 5,7) Rörelsemarginalen blev - 127 % (- 176 %) Periodens resultat efter skatt uppgick

Läs mer

Månadskommentar oktober 2015

Månadskommentar oktober 2015 Månadskommentar oktober 2015 Månadskommentar oktober 2015 Ekonomiska läget Den värsta oron för konjunktur och finansiella marknader lade sig under månaden. Centralbankerna med ECB i spetsen signalerade

Läs mer

Historik. 1975/78 Bröderna Mats och Erik Paulsson köper skidanläggningen Lindvallen i Sälen. 1994 Lindvallen noteras på Stockholmsbörsen

Historik. 1975/78 Bröderna Mats och Erik Paulsson köper skidanläggningen Lindvallen i Sälen. 1994 Lindvallen noteras på Stockholmsbörsen Historik 1975/78 Bröderna Mats och Erik Paulsson köper skidanläggningen Lindvallen i Sälen 1994 Lindvallen noteras på Stockholmsbörsen 1997 Förvärv av Tandådalen & Hundfjället AB (Sälen) 1999 Förvärv av

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2008

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2008 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2008 Fortsatt starka kassaflöden Andra kvartalet > Intäkterna uppgick till 14,3 (17,6) MSEK. > Rörelseresultatet uppgick till 3,4 (5,1) MSEK. > Resultat efter

Läs mer

Kvartalsrapport. LunchExpress i Sverige AB (PUBL) januari - mars 2011

Kvartalsrapport. LunchExpress i Sverige AB (PUBL) januari - mars 2011 Kvartalsrapport LunchExpress i Sverige AB (PUBL) januari - mars 2011 * Nettoomsättning för perioden 6,6 Mkr (5,4 Mkr) * Rörelseresultat före avskrivningar 0,1Mkr (-1,1Mkr) * Resultat efter avskrivningar

Läs mer

Global Fastighet Tillväxt 2007 AB

Global Fastighet Tillväxt 2007 AB O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T Global Fastighet Tillväxt 2007 AB Kvartalsrapport mars 2015 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat värde per aktie och utdelningar 4 Kursutveckling

Läs mer

En förutsättning. för ett framgångsrikt näringsliv och en god livskvalitet är goda kommunikationer.

En förutsättning. för ett framgångsrikt näringsliv och en god livskvalitet är goda kommunikationer. En förutsättning för ett framgångsrikt näringsliv och en god livskvalitet är goda kommunikationer. Bara vetskapen om att världen är nära gör livet lite enklare. Vem trodde att man kunde flyga från Dala

Läs mer

o b l i g o i n v e s t m e n t m a n a g e m e n t

o b l i g o i n v e s t m e n t m a n a g e m e n t o b l i g o i n v e s t m e n t m a n a g e m e n t US Opportunities AB Kvartalsrapport juni 2015 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat värde per aktie och utdelningar 4 Kursutveckling 4 Drift och

Läs mer

Årsstämma 2010. World Trade Center, Stockholm 29 april 2010

Årsstämma 2010. World Trade Center, Stockholm 29 april 2010 World Trade Center, Stockholm 29 april 2010 Sammanfattning 2009 Sverige, Tyskland och Global Services utvecklades väl Storbritannien och USA hade stora problem 2 Nyckeltal 2007-2009 Nyckeltal 2009 2008

Läs mer

Stark tillväxt och resultatförbättring under lågsäsong.

Stark tillväxt och resultatförbättring under lågsäsong. Page 1 of 9 NetOnNet AB (publ) Delårsrapport, januari - juni 2001 Jämförelser i rapporten har, om inte annat angetts, skett med samma period 2000. Stark tillväxt och resultatförbättring under lågsäsong.

Läs mer

LRF Konsults Lönsamhetsbarometer

LRF Konsults Lönsamhetsbarometer LRF Konsults Lönsamhetsbarometer APRIL 1 Sjunkande lönsamhet bland landets småföretag 9 av Sveriges företag har färre än 1 anställda. Det gör dem till en grupp med en betydande roll för den svenska ekonomins

Läs mer

FLYGTRAFIK- STATISTIK UTVECKLINGEN UNDER FÖRSTA KVARTALET 2019

FLYGTRAFIK- STATISTIK UTVECKLINGEN UNDER FÖRSTA KVARTALET 2019 FLYGTRAFIK- STATISTIK UTVECKLINGEN UNDER FÖRSTA KVARTALET 2019 Transportstyrelsen Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för marknad, miljö och analys Rapporten finns tillgänglig på Transportstyrelsens

Läs mer

Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015

Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015 PRESSINFORMATION 2015-05- 08 Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015 Tillväxt i väst fortfarande utmaningar i Ryssland Koncernen Nokian Tyres omsättning minskade med 9.8 procent och var 281.3 MEUR

Läs mer

Välkommen till. Aktiespararna och Aktiekunskap ABC

Välkommen till. Aktiespararna och Aktiekunskap ABC Välkommen till Aktiespararna och Aktiekunskap ABC 1 Övergripande mål Det övergripande målet med Aktiekunskap ABC är att du, med Aktiespararnas Gyllene regler som grund, ska kunna praktiskt tillämpa ett

Läs mer

Global Fastighet Tillväxt 2007 AB

Global Fastighet Tillväxt 2007 AB o b l i g o i n v e s t m e n t m a n a g e m e n t Global Fastighet Tillväxt 2007 AB Kvartalsrapport juni 2015 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat värde per aktie och utdelningar 4 Kursutveckling

Läs mer

Catella. Avkastningspotential 7 Trygg Placering 5 Lönsamhet 4. Redovisade förbättrar resultat med drygt 100 % jämfört med samma period föregående

Catella. Avkastningspotential 7 Trygg Placering 5 Lönsamhet 4. Redovisade förbättrar resultat med drygt 100 % jämfört med samma period föregående Independent Analysis Catella Redovisade förbättrar resultat med drygt 100 % jämfört med samma period föregående år Ambitionerna för framtiden är dock högre vad gäller lönsamhet då Catella vill uppnå en

Läs mer

Traveas AB (publ) DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2014

Traveas AB (publ) DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2014 Traveas AB (publ) DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2014 Ökad tillväxt och lönsamhet, +120% under perioden januari till mars Sammanfattning Delårsrapport januari- mars 2014 Nettoomsättning: 5 741 tkr (2 404 tkr),

Läs mer

Rekordbeläggning på den svenska hotellmarknaden. Helåret 2015 och prognos för 2016

Rekordbeläggning på den svenska hotellmarknaden. Helåret 2015 och prognos för 2016 Rekordbeläggning på den svenska hotellmarknaden Helåret 2015 och prognos för 2016 Innehåll Sammanfattning... 3 Bättre konjunktur ökar efterfrågan från affärs- och konferenssegmenten... 4 Högsta beläggningsgraden

Läs mer

Vi gör varje dag lite enklare. Q2 Presentation press- och analytikerkonferens 21 augusti 2013 Per Strömberg, VD Sonat Burman-Olsson, Vice VD och CFO

Vi gör varje dag lite enklare. Q2 Presentation press- och analytikerkonferens 21 augusti 2013 Per Strömberg, VD Sonat Burman-Olsson, Vice VD och CFO Vi gör varje dag lite enklare Presentation press- och analytikerkonferens 21 augusti 213 Per Strömberg, VD Sonat Burman-Olsson, Vice VD och CFO Ett starkt kvartal för ICA Gruppen Sammantaget var ett starkt

Läs mer

Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015

Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015 Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015 Nettoomsättningen uppgick till 1,7MSEK (1,4) Rörelseresultatet blev - 1,8 MSEK (- 1,7) Rörelsemarginalen blev - 106% (123,5%) Periodens resultat efter skatt uppgick

Läs mer

Nordic Secondary II AB. Kvartalsrapport december 2014

Nordic Secondary II AB. Kvartalsrapport december 2014 Nordic Secondary II AB Kvartalsrapport december 2014 innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Allmänt om bolaget 6 Portföljöversikt 7 2 Kvartalsrapport december 2014 Huvudpunkter

Läs mer

Månadskommentar, makro. Oktober 2013

Månadskommentar, makro. Oktober 2013 Månadskommentar, makro Oktober 2013 Uppgången fortsatte i oktober Oktober var en positiv månad för aktiemarknader världen över. Månaden började lite svagt i samband med den politiska låsningen i USA och

Läs mer

TILLGÄNGLIGHET OCH MOBILITET KÖPENHAMNS FLYGPLATS

TILLGÄNGLIGHET OCH MOBILITET KÖPENHAMNS FLYGPLATS 94 TILLGÄNGLIGHET OCH MOBILITET KÖPENHAMNS FLYGPLATS KÖPENHAMNS FLYGPLATS Tillgänglighet Tilllgänglighet är nyckelordet när en region ska säkra konkurrenskraften i den globaliserade världen. Tillgänglighet

Läs mer

Välkommen till Aktiespararna och Aktiekunskap ABC. Aktiekunskap B - Fortsättningskurs Januari 2011 1

Välkommen till Aktiespararna och Aktiekunskap ABC. Aktiekunskap B - Fortsättningskurs Januari 2011 1 Välkommen till Aktiespararna och Aktiekunskap ABC Aktiekunskap B - Fortsättningskurs Januari 2011 1 Övergripande mål Det övergripande målet med Aktiekunskap ABC är att du, med Aktiespararnas Gyllene regler

Läs mer

Produkter, segment samt geografisk spridning

Produkter, segment samt geografisk spridning Axis är världsledande på den snabbväxande marknaden för nätverkskameror och står just inför en expansion i Asien. Samtidigt satsar man på att bredda sitt sortiment för att enklare tillgodose sina kunders

Läs mer

TargetEveryONE. DELÅRSRAPPORT januari - juni 2015 FÖR TARGETEVERYONE AB (PUBL), ORG NR 556526-6748. Andra kvartalet. Årets första sex månader

TargetEveryONE. DELÅRSRAPPORT januari - juni 2015 FÖR TARGETEVERYONE AB (PUBL), ORG NR 556526-6748. Andra kvartalet. Årets första sex månader DELÅRSRAPPORT januari - juni 2015 FÖR TARGETEVERYONE AB (PUBL), ORG NR 556526-6748 Andra kvartalet Nettoomsättningen uppgick till 3,9 (2,7) Mkr Resultat före skatt uppgick till 8,9 ( 7,0) Mkr. Resultatet

Läs mer

Aqeri Holding AB. Bull or Bear Independent Analysis. Value Drivers

Aqeri Holding AB. Bull or Bear Independent Analysis. Value Drivers Bull or Bear Independent Analysis Aqeri Holding AB Value Drivers Quality of Earnings Risk Profile Quality of Management Vinstökning med 1750 % ger goda framtidsutsikter Efter några tunga år med förluster

Läs mer

Extra bolagsstämma 12 augusti 2015

Extra bolagsstämma 12 augusti 2015 Extra bolagsstämma 12 augusti 2015 Mot vår mission och vision Mission Vi vill göra det lättare för människor att själva bidra till ett sundare liv i vardagen Vision Ledande i Norden inom hälsa och välbefinnande

Läs mer

3 kv kv 16 9M 2018

3 kv kv 16 9M 2018 Delårsrapport kvartal 3 20 Stabil tillväxt Tredje kvartalet i sammandrag - Rörelsens intäkter ökade med 20 procent till 27 330 KSEK (22 724) - Bruttomarginalen stärktes till 40 procent (38) - Rörelseresultatet

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 januari 2015 31 mars 2015

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 januari 2015 31 mars 2015 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 januari 2015 31 mars 2015 Januari Mars 2015 Nettoomsättningen uppgick till 0,0 (0,0) MSEK. Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 0,5 (-0,6) MSEK. Resultat

Läs mer